Frelloskolen i Varde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frelloskolen i Varde"

Transkript

1 Ref.: Lotte Cortsen Sagsnr.: 17/7749 Dokumentnr.: Rammebeskrivelse og skabelon for arbejdsgruppe 3 Tema: Den åbne skole Frelloskolen i Varde Denne skabelon skal anvendes af arbejdsgrupperne, der er nedsat til at komme med bidrag til det pædagogiske program for byggeriet af Frelloskolen. Skabelonen skal sammen med dagsordensskabeloner - dokumenterne: , og fungere som hjælperedskab for arbejdsgruppen og tovholderens arbejde. Rammebeskrivelsen og skabelonen beskriver baggrund og grundlag for gruppens arbejde, mål og forventede resultater for gruppens arbejde, organisering, tidshorisonten, arbejdsform og forventninger til aflevering af resultatet. Derudover fungerer skabelonen også som det endelige produkt af arbejdsgruppens arbejde, idet denne skal udfyldes og sendes til projektgruppen for skolebyggeriet ved afslutning af gruppens arbejde. Ved tvivl om anvendelsen eller arbejdsgruppens arbejde generelt kan Lotte Cortsen og Christine Gärtner fra Politik, Analyse og Digitalisering kontaktes: Lotte Cortsen: mobilnr , mail lcor@varde.dk Christine Gärtner: mobil , mail chrp@varde.dk Baggrund og grundlag for arbejdsgruppernes arbejde: Bidragene fra arbejdsgrupperne danner en del af grundlaget for udarbejdelsen af det pædagogiske program, som skal være færdig 1. marts Udover arbejdsgruppernes bidrag indgår også opsamlingen fra de to medarbejder seminarer i december, bidrag fra borgerne (indsamlet i oktober 2017) og fra elevrådene. Det pædagogiske program indgår i et samlet konceptprogram/byggeprogram, som sendes i udbud forventeligt i juni måned. Side 1 / 10

2 Der er nedsat følgende arbejdsgrupper: 1. Læringsmiljøernes indretning og rummelige disponering 2. Uderum og -arealer (læring, leg og bevægelse) 3. Den åbne skole 4. Sammenhæng/integration skole og SFO 5. Bygningernes kvalitet og øvrige rum (materialer mm. samt depotrum mm.) Arbejdsgruppernes arbejde skal tage udgangspunkt i eksisterende visioner og politikker, gældende for skoleområdet: - herunder særligt visionsstrategien for skoleområdet - samt kommissoriet for skolebyggeriet doknr Visionsstrategien for skoleområdet slår blandt andet fast, at: Alle børn skal lære mere, trives bedre og møde større chancelighed. Desuden skal følgende medtænkes af arbejdsgruppen (uddrag af kommissoriet for skolebyggeriet): Det er ambitionen, at skolen skal være mere end en folkeskole. Skolen skal være et samlingssted og et aktiv for lokalsamfundet, hvor partnerskaber søges og dannes, og hvor børn, unge, familier og ældre mødes på kryds og tværs i løbet af dagen. Faciliteterne i nærområdet skal være et aktiv i skoledagen, ligesom skolen skal være åben for brug af andre. Varde Kommunes vision Vi i Naturen - skal være styrende for skolebyggeriet. Vi ønsker, at naturen får en central plads i byggeriet og dets omgivelser; det er her vi sammen skaber udvikling, vækst og livskvalitet for skolens elever og ansatte. Skolens bygninger skal invitere og inspirere til læring gennem kreativ og innovativ tænkning, og læringsprocesser med udgangspunkt i problemløsning og eksperimenterende aktiviteter, eksempelvis repræsenteret ved nedenstående proces:

3 Der skal desuden være mangfoldige læringsmiljøer i form af laboratorier, mediateker, eksperimentarier, FabLabs, naturværksteder mm., så alle kroge inspirerer til læring. Den nye skole skal være i stand til fysisk at rumme forskellige enheder, herunder eksempelvis hold, klasser og årgange. Skolebyggeriet skal favne fremtidens krav til læring, og alle kvadratmeter skal udnyttes optimalt og indbyde til læring. Alle læringsmiljøer skal kunne bruges til differentieret undervisning samt give mulighed for at skabe en varieret skoledag. Derudover skal de imødekomme en af skolereformens hjørnesten, som er mere motion og bevægelse hver dag. Den nye skole skal være arena for god trivsel samt understøtte børn og unges sundhed. Alle børn skal blive så dygtige, som de kan og være en del af et inkluderende fællesskab. Alle elever i Varde Kommune anvender dagligt digitale medier og dette skal tænkes ind i arbejdsgruppens forslag.

4 Når opsamlingen fra medarbejderseminarerne modtages fra Rummets Sprog v/ Kasper Stolz den 1. februar, vil dette blive sendt til arbejdsgrupperne til inspiration. Beskrivelse af tema - Mål og forventede resultater af gruppens arbejde Mål: Temaet i gruppe 3: Den åbne skole omhandler, hvordan bygningerne kan indrettes og anvendes, så målet om få samfundet ind i skolen og skolen ud i samfundet nås. Resultat: Arbejdsgruppen skal udarbejde idéer, scenarier og/eller modeller, der kan inspirere til, hvordan bygningerne kan understøtte et tæt og mangfoldigt samarbejde med det omkringliggende samfund både lokalt og i et videre perspektiv. Arbejdsgruppen skal beskrive fordele og ulemper ved deres oplæg. Organisering: Referenceforhold: Arbejdsgruppen referer til en projektgruppe, som igen refererer til en styregruppe. Projektgruppe: Karen Mortensen, skolechef og projektleder (fmd.) Morten Møller Jensen, skoleleder på den nye skole i Varde Troels Ilsø Mahneke, konsulent i Børn og Læring Kim Jørgensen, FTR fra DLF Joan Brandsborg, FTR fra BUPL Christine Gärtner, konsulent i Politik, Analyse og Digitalisering Lotte Cortsen, konsulent i Politik, Analyse og Digitalisering Styregruppe: Peder Foldager, fmd. for Udvalget for Børn og Læring og fmd. for styregruppen Tina Agergaard Hansen, medlem af Udvalget for Børn og Læring Britta Boel, direktør for Børn, Læring og Job, projektejer Karen Mortensen, skolechef og projektleder

5 Thomas Jaap, direktør for Plan, Kultur og Teknik Kim Jørgensen, FTR fra DLF Joan Brandsborg, FTR fra BUPL Helle Kathrine Schmidt Thomsen, forældrerep. fra skolebestyrelsen på Brorsonskolen Henrik Christopher Juel Bay, forældrerep. fra skolebestyrelsen på Brorsonskolen Malene Brink, arbejdsmiljørep. fra Med-udvalget på Brorsonskolen Troels Borring Olesen, arbejdsmiljørep. fra MED-udvalget på Brorsonskolen Martin Hebsgaard, forældrerep. fra skolebestyrelsen på Sct. Jacobi Skole Troels Riknagel, medarbejderrep. fra MED-udvalget på Sct. Jacobi Skole Henrik Helth Christensen, medarbejderrep. fra MED-udvalget på Sct. Jacobi Skole Morten Møller, skoleleder på Brorsonskolen og leder af den nye skole Kjeld Mathiassen, skoleleder på Sct. Jacobi Skole Konsulent(er) fra Politik, Analyse og Digitalisering (sekr.) Brian Skytte Lauersen, bygningskonstruktør i Ejendomscentret (deltager efter behov) Deltagere i arbejdsgruppen: I denne arbejdsgruppe er der 7 deltagere 2 fra hver skole og derudover andre relevante aktører. Navn: Skole/institution/aktør: Telefon/Mailadresse: Lotte Cortsen Tovholder Politik, analyse og digitalisering lcor@varde.dk Lillian Steen Barbre Brorsonskolen lill0633@vkskoler.dk Tekla Vangsgaard Bjerre Brorsonskolen tekl0001@vkskoler.dk Anette Krog Meyer Sct. Jacobi Skole anet3199@vkskoler.dk Kasper Bech Pedersen Erhvervsplaymaker kabe@provarde.dk Karsten Rimmer Larsen Kultur og fritidschef kala@varde.dk Lene Holm Poulsen Idræts- og foreningskonsulent leph@varde.dk De to skoleledere står til rådighed for arbejdsgrupperne som løbende vejledere og rådgivere.

6 Arbejdsgrupperne vil desuden blive kontaktet undervejs af både skoleleder og konsulenter fra Politik, Analyse og Digitalisering for at sikre hjælp og sparring samt retning for arbejdsgruppens arbejde. Tovholderens opgave: Tovholderen er ansvarlig for fremdrift i arbejdet. Tovholderen har ansvar for og kan uddelegere: Indkaldelse til møder bestilling eller indkøb af forplejning til møder fungere som proceskonsulent/mødeleder på møderne at skabelonen udfyldes og indsendes til projektgruppen Tidshorisont: Arbejdsgrupperne arbejder i perioden medio januar februar jf. følgende tidsplan: Januar Februar Marts April Maj Juni Arbejdsgrupperne arbejder medio jan.-medio feb. Arbejdsgrupperne -frist 19/2 Primo marts: Pædagogisk program færdigt Byggeteknisk program påbegyndes Byggeteknisk program Godkendelse af samlet konceptprogram - pædagogisk og byggeteknisk Samlet konceptprogram klar til udbud Arbejdsform: Arbejdet sættes i gang med et fælles opstartsmøde for alle arbejdsgrupper. Grupperne arbejder herefter i arbejdstiden og ledelsen prioriterer, at deltagerne bruger den nødvendige tid i arbejdsgrupperne. Arbejdsgruppen starter med et opstartsmøde for en gensidig præsentation. Derudover kan arbejdsgruppen selv aftale møder og tidsforbrug efter behov, og at der fx arbejdes via mail. Til møderne anvendes udarbejdede dagsordenskabeloner. Møder afholdes på enten Sct. Jacobi Skole eller Brorsonskolen. Der skal sikres god forplejning.

7 Der udleveres udover nærværende skabelonen og dagsordenskabeloner også andre procesredskaber til hjælp for arbejdsgruppens arbejde. Derudover relevante link til eksempelvis HighTechHigh på youtube mv. Aflevering af gruppens resultat og den videre proces: Tovholderen har ansvar for, at denne skabelon udfyldes og sendes til: Lotte Cortsen: Frist for indsendelse: Mandag den 19. februar, kl. 8. Arbejdsgruppernes bidrag drøftes af projektgruppen og indarbejdes i det pædagogiske program, som godkendes af styregruppen og Udvalget for Børn og Læring.

8 Beskrivelse af slutprodukt SKAL UDFYLDES AF ARBEJDSGRUPPEN: Beskrivelse af model eller scenarie Fordele Ulemper Kulturforandring udvikling af mindset hos medarbejderne: Gruppen ser det som det allervigtigste, at der arbejdes med medarbejdernes egen udvikling/kompetenceudvikling i forløbet allerede fra nu indtil byggeriet står færdigt og i årene derefter, hvis vi skal få det fulde potentiale ud af tankerne bag Den åbne skole, projektarbejdsformen, design-thinking og tværfaglighed/andre typer af kompetencer. Der skal etableres træningsrum for denne udvikling allerede nu i den tidlige fase af projektet. Dette kræver tidsmæssige og økonomiske resurser. Samfundet ind i skolen OG skolen ud i samfundet/ Resurser i samarbejdet med eksterne aktører: Det kræver gensidige aftaler om tid og rammer herunder også fysiske rammer som fx at få plads på skolen, hvis samarbejdet skal blive værdifuldt. Det kræver derfor en tilførsel eller omlægning af resurserne for at sikre tilstrækkelige resurser til samarbejdet i den åbne skole. Forslaget kunne være, at sammenlægge/samtænke fagene fx også i projektorienteringsforløb. Et eksempel var at slå nogle af de kreative fag sammen. Eksterne samarbejdspartnere plads på skolen: Allokering af plads til at eksterne samarbejdspartnere kan være mere direkte med i undervisningen og der kan opbygges relationer: Det kunne være om Bevægelse ->kultur- og idrætsforeninger, Design-thinking ->håndværk, virksomheder, foreninger m.fl.

9 Det skal være plads til aktiviteter (der kan anvendes i samarbejde om læringsforløb) IKKE administrative funktioner som ex. Ungdomsskolen på Brorsonskolen i dag. Inddrage eksterne samarbejdspartnere i byggeriet og partnerskabsaftaler: Der kan indgås aftaler med virksomheder i forhold til afprøvning af inventar, udearealer og måske selve byggeriet i nogle afgrænsede områder, som en del af et læringsforløb med eleverne (projektforløb, hvor mange fag er repræsenteret). Der kan indgås partnerskabsaftaler med udvalgte virksomheder. Eleverne skal være medskabere af læringsmiljøerne: ex. med til at indrette rumme ved at bygge møbler selv eller en signaturvæg, hvor alle elever sætter deres navn. Elever med særligt behov: Her er der et særligt potentiale i forbindelse med den åbne skole i sammenhæng med projektarbejdsformen (husk at indtænke Ungdomsskolen). FabLab og Det digitale hus: Udvikling af læringsmiljø/-område efter principperne i FabLab projektforløb og design-thinking (Den cirkulære proces med: Problem, research, idégenerering, prototyping, testning, implementering og løbende evalueringsloops undervejs). Der efterspørges ofte plads fra de eksterne aktører i den åbne skole både til samarbejdet og og til deres egne aktiviteter. Dette kunne tænkes sammen med idéen om Det digitale hus : Overskriften kunne være et laboratorium/værkstedsområde, hvor der er særlige redskaber herunder Det digitale hus, som kunne anvendes af eleverne i tråd med cirklen/processen for design-thinking. Området skulle være åbent både dag og aften, hvorved relevante aktører i samarbejdet om den åbne skole får deres direkte gang i

10 bygningerne/udearealerne tilknyttet og bygningerne anvendes optimalt. Derved ville kunne skabes et kreativt iværksættermiljø, som eleverne var en direkte del af, sammen med de eksterne aktører. Her tænkes både på erhvervsvirksomheder, håndværkere, kunstnere, iværksættere m.fl. Der kan tænkes ekstern finansiering måske i et fælles projekt med FabLab-sporet. Det blev nævnt, at der også kan hentes inspiration til designthinkingprocessen i højskolernes måde at arbejde med læringsforløb. Bibliotekets udvikling i Varde by: Der er i øjeblikket en proces i gang, der skal overveje, hvordan der tænkes bibliotek i fremtiden i varde også set i lyset af, at der fremover er to skoler. Skulle biblioteket fx komme ud på skolerne? olign. Den (fysisk) åbne skole: Vi skal kunne arbejde skolen fysisk op vægge og døre skal kunne åbnes op, når der eksempelvis skal vises noget af det, man er i gang med at lære i en virkelig kontekst det kunne være til udearealer indrettet som læringsrum (laboratorier steder, der kan bygges have/væksthus eller lign.). Et konkret bygningsforslag forslag kunne være at arbejde med åbne faglokaler/fablabs/værksteder osv. i stueetagen med mulighed for at kunne åbne op og gå direkte ud og fordybelsesrum/afslappede rum mm. i de øverste etager.

Frelloskolen i Varde

Frelloskolen i Varde 12-01-2018 Ref.: Lotte Cortsen Sagsnr.: 17/7749 Dokumentnr.: 7324-18 Frelloskolen i Varde Rammebeskrivelse og skabelon for arbejdsgruppe 2 Tema: Uderum og arealer (læring, leg og bevægelse) Denne skabelon

Læs mere

Frelloskolen i Varde

Frelloskolen i Varde 12-01-2018 Ref.: Lotte Cortsen Sagsnr.: 17/7749 Dokumentnr.: 7479-18 Frelloskolen i Varde Rammebeskrivelse og skabelon for arbejdsgruppe 4 Tema: Sammenhæng/integration skole og SFO Denne skabelon skal

Læs mere

Frelloskolen i Varde

Frelloskolen i Varde 12-01-2018 Ref.: Lotte Cortsen Sagsnr.: 17/7749 Dokumentnr.: 7479-18 Frelloskolen i Varde Rammebeskrivelse og skabelon for arbejdsgruppe 5 Tema: Bygningernes kvalitet og øvrige arealer tekniske funktionaliteter

Læs mere

Frelloskolen i Varde

Frelloskolen i Varde 12-01-2018 Ref.: Lotte Cortsen Sagsnr.: 17/7749 Dokumentnr.: 5720-18 Frelloskolen i Varde Rammebeskrivelse og skabelon for arbejdsgruppe 1 Tema: Læringsmiljøernes indretning og rummelige disponering Denne

Læs mere

Indhold. Kommissorium - Ny skole i Varde by

Indhold. Kommissorium - Ny skole i Varde by 03-11-2017 Ref.: Lotte Cortsen Sagsnr.: 17/7749 Dokumentnr.: 156616-17 Kommissorium - Ny skole i Varde by Indhold Baggrund...2 Formål, indhold og proces for brugerinddragelsen...2 Interessenter...2 Overordnede

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Formål Formålet med skolereformen er at sikre en højere faglighed gennem en sammenhængende skoledag og bedre undervisning. Således skal

Læs mere

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 En dn u dre skole e b 3 = + 7 B A C Ko m Va rd e mu ne VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 FREMTIDENS SKOLE I VARDE KOMMUNE At stræbe højt og skue mod nye horisonter Formålet med Varde Kommunes visionsstrategi

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 14:

Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Faglige vejledere Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Eleverne Skoler og elevtal i Allerød kommune Leder Børn fra Allerød kommune

Eleverne Skoler og elevtal i Allerød kommune Leder Børn fra Allerød kommune Oplæg Skoleområdet til Børn- og Skoleudvalg den 30. januar 2014 Fakta om skolerne Eleverne Skoler og elevtal i Allerød kommune Leder Børn fra Allerød kommune Børn fra anden kommune Blovstrød Skole Kirsten

Læs mere

IT og digitalisering i folkeskolen

IT og digitalisering i folkeskolen 08:00 100% Aabenraa Kommune Forord Udfordringer Det skal vi lykkes med Tre strategiske spor Rammer Veje ind i digitaliseringen IT og digitalisering i folkeskolen Godkendt af Aabenraa Kommunes Byråd den

Læs mere

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Fredag den 3. marts 2017, kl. 8.00 10.00 Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Ref. Lepe Dato - Sag 17-12 Dok 28277-17 Ikke tilstede: Anne

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 4: Styrkelsen af fremmedsprog samt indførelse af faget Håndværk og Design A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet idékatalog,

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring I regi af KL s folkeskolereformsekretariat og som et led i kommunesamarbejderne inviteres forvaltninger, skoleledere og pædagogisk personale

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune 1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune I indeværende notat redegøres for forvaltningens reviderede oplæg til den procesplan, der skal være med til at gøre den nye folkeskolereform

Læs mere

Indsæt billeder som fylder hele dias. Overskrift. Folkeskolereform. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst.

Indsæt billeder som fylder hele dias. Overskrift. Folkeskolereform. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst. Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg Rækkefølge -> Placer bagerst. Overskrift Folkeskolereform Følgegruppe Evt. sted/arrangement, FFF, d. 31.102. 2013 maj 2011 afdelingsnavn

Læs mere

FRA INTERNATIONAL VISION TIL INTERNATIONALE HANDLINGER

FRA INTERNATIONAL VISION TIL INTERNATIONALE HANDLINGER FRA INTERNATIONAL VISION TIL INTERNATIONALE HVORFOR ARBEJDE MED DEN INTERNATIONALE DIMENSION? Kunne kommunikere på fremmedsprog Anvende teknologi interaktivt i kommunikationen Kunne sætte sig i andres

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

Udvalgsmøde Trivselsundersøgelse foreslås afskaffet, bla. På baggrund af meldinger på MED status møder i dagtilbuddene.

Udvalgsmøde Trivselsundersøgelse foreslås afskaffet, bla. På baggrund af meldinger på MED status møder i dagtilbuddene. 2-5-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 60722/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 9. maj 2018, kl. 8.00 11.00. Kantinen - lille del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Aase Heiselberg

Læs mere

Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan

Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan Stavnsholtskolens læringspolitik og pædagogiske udviklingsplan 2014-17 Stavnsholtskolens vision Alle elever på Stavnsholtskolen udvikler sig i ambitiøse faglige læringsmiljøer. Eleverne håndterer og respekterer

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Mødedato. :

Mødedato. : LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE CAE Dato... : 04.02.2016 Ref.... : Cbs Politisk styregruppemøde Liv i Lundtofte Mødedato. : 28.01.2016 Deltagere (politisk styregruppe): Borgmester Sofia Osmani, formand for styregruppen

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 10:

Kommissorium for arbejdsgruppe 10: Kommissorium for arbejdsgruppe 10: Digitalisering Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Notat 25. februar 2016 Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Udviklingsstrategien Folkeskolereformen er udpeget som et af strategisporerne i Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

UDKAST BØRNE- OG UNGEUNIVERSET. Stigsborg Havnefront Procesplan. Procesbeskrivelse - Børne- og Ungeunivers - Stigsborg Brygge

UDKAST BØRNE- OG UNGEUNIVERSET. Stigsborg Havnefront Procesplan. Procesbeskrivelse - Børne- og Ungeunivers - Stigsborg Brygge UDKAST BØRNE- OG UNGEUNIVERSET Stigsborg Havnefront Procesplan 1 Procesaktører Primære aktører: Andre aktører: Dagtilbud Dagtilbudsledelse Personale Reference gruppe Kultur / Idræt Dagstilbud Skole Sundheds-

Læs mere

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato

Politisk spor Opgave Deltagere Aktiviteter/kommentarer/ dato Skole og Undervisning Dato: 27.05.2014 Sagsnr.: 13/32999 Dok.løbenr.: 147785-14 Sagsbehandler: Maria Wandahl Direkte tlf.: 7376 7392 E-mail: mwa@aabenraa.dk Opdateret procesplan - Juni Politisk spor Opgave

Læs mere

Praksisforsøgsbeskrivelse

Praksisforsøgsbeskrivelse Praksisforsøgsbeskrivelse DATO: 01.06.2018 Stengård Skole 1. Titel på praksisforsøget Rum til læring 2. Ansøger Stengård Skole. Skoleleder, Claus Møller Første årgang Maria Frandsen, Mikkel Beckmann, Søren

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Fokus OMRÅDER. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune

Fokus OMRÅDER. Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune 9 Fokus OMRÅDER Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner

Læs mere

Ny skole Nye skoledage

Ny skole Nye skoledage Skoleledelsesforløb 2013 KL og COK har i samarbejde med kommunale chefer og skoleledere tilrettelagt og udviklet et 3-dages udviklingsforløb for landets skoleledelser med henblik på at understøtte implementeringen

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 3: Motion og bevægelse samt inddragelse af idræts-, kultur og foreningslivet A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet idékatalog,

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 6:

Kommissorium for arbejdsgruppe 6: Kommissorium for arbejdsgruppe 6: Indhold og organisering af SFO og klubtilbud Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Børn og Unge Center for Børn og Læring. Idekatalog vedr. Håndværk og Design i forbindelse med implementeringen af skolereformen

Børn og Unge Center for Børn og Læring. Idekatalog vedr. Håndværk og Design i forbindelse med implementeringen af skolereformen Børn og Unge Center for Børn og Læring Idekatalog vedr. Håndværk og Design i forbindelse med implementeringen af skolereformen 22. april 2014 Arbejdsgruppens titel: Håndværk og design 1. Formål med arbejdsgruppen

Læs mere

Program for Temamøde om pejlemærker til Fremtidens skole Gladsaxe Pædagogiske Videns og dokumentationscenter (GPV), Værebrovej 156C, 2880 Bagsværd

Program for Temamøde om pejlemærker til Fremtidens skole Gladsaxe Pædagogiske Videns og dokumentationscenter (GPV), Værebrovej 156C, 2880 Bagsværd Program for Temamøde om pejlemærker til Fremtidens skole Gladsaxe Pædagogiske Videns og dokumentationscenter (GPV), Værebrovej 156C, 2880 Bagsværd 14. juni 2017 fra 18.00 21.00 Kl. 18.00 18.40 Lunchboxes

Læs mere

Åbent Referat. fra. Dialogmøde Økonomi- og Erhvervsudvalg / Hoved MEDudvalg

Åbent Referat. fra. Dialogmøde Økonomi- og Erhvervsudvalg / Hoved MEDudvalg Åbent Referat fra Dialogmøde Økonomi- og Erhvervsudvalg / Hoved MEDudvalg Mødedato: Onsdag den 28. februar 2018 Mødetidspunkt: 11:30-13:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødesalen, Bytoften

Læs mere

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder Skolepolitik 2013-2017: Rejsen mod nye højder Folkeskolen er for alle. Det er ikke bare en konstatering, men en ambitiøs målsætning, som folkeskolerne i Nyborg Kommune hver eneste dag har til opgave at

Læs mere

Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november Sammenhængende børne- og ungepolitik

Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november Sammenhængende børne- og ungepolitik Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november 2007. Sammenhængende børne- og ungepolitik 2007 Indholdsfortegnelse:...3 Børne- og ungepolitikkens tilblivelse...4 Opbygning af børne- og ungepolitikken...8

Læs mere

Børne- og skolepolitikkens indsatshus

Børne- og skolepolitikkens indsatshus Børne- og skolepolitikkens indsatshus De 4 indsatsområder Indsatsområderne tager afsæt i større udfordringer, der bedst løses i samarbejde mellem flere parter, eller som har særlig faglig eller politisk

Læs mere

Mødedato. :

Mødedato. : LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE CAE Dato... : 20.06.2016 Ref.... : Cbs Referat - Politisk styregruppemøde nr. 3 Liv i Lundtofte Deltagere (politisk styregruppe): Borgmester Sofia Osmani, formand for styregruppen

Læs mere

Udvikling af den lokale kompetenceplan

Udvikling af den lokale kompetenceplan Udvikling af den lokale kompetenceplan Strategisk kompetenceudvikling af folkeskolens medarbejdere 25. Februar 2014, Nyborg Strand Indhold Odense Kommune Ved udviklingschef Lene Nygaard og konsulent Lene

Læs mere

Oplæg for deltagere på messen.

Oplæg for deltagere på messen. 1 Oplæg for deltagere på messen. Side 1 2 Baggrunden for skolereformen Den danske folkeskole står over for store udfordringer Det faglige niveau særligt i læsning og matematik er ikke tilstrækkeligt højt

Læs mere

Skolereformen Hvad indeholder reformen Foreningens muligheder

Skolereformen Hvad indeholder reformen Foreningens muligheder Skolereformen Hvad indeholder reformen Foreningens muligheder DGI Sydvest Skolereform og folkeskoler hvordan gearer vi foreningerne til den nye situation? Skolereformens grundpiller i forhold til bevægelse

Læs mere

[DESIGNSTRATEGI FOR 0-18 ÅRS OMRÅDET]

[DESIGNSTRATEGI FOR 0-18 ÅRS OMRÅDET] 2013 Kolding Kommune Børne- og Uddannelsesforvaltningen [DESIGNSTRATEGI FOR 0-18 ÅRS OMRÅDET] Visionen, Vi designer livet, integreres i alle politikker, indsatser og praksisser i Kolding Kommune. Den har

Læs mere

Åbent Referat. fra. Hoved MED-udvalg

Åbent Referat. fra. Hoved MED-udvalg Åbent Referat fra Hoved MED-udvalg Mødedato: Mandag den 30. april 2018 Mødetidspunkt: 11:15-12:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødesalen, Bytoften Johannes Madsen, Brian Skytte Laursen, Joan

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 6: Trivsel, medinddragelse og nye samarbejdsformer A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet idékatalog, som skal være med til

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 1: Styrkelsen af det faglige niveau via udvikling af undervisningen A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet idékatalog, som

Læs mere

Implementering af folkeskolereform

Implementering af folkeskolereform Implementering af folkeskolereform 1 Organisering Fælleskommunalt niveau Styregruppe kommende skolecenterchef, Rasmus Johnsen og Henrik Harder Koordineringsgruppe: Kommende skolecenterchef, 2 skoleledere,

Læs mere

Partnerskab om morgendagens dagtilbud og folkeskole med fokus på it

Partnerskab om morgendagens dagtilbud og folkeskole med fokus på it Partnerskab om morgendagens dagtilbud og folkeskole med fokus på it Baggrund I den netop indgåede økonomiaftale for 2018, er regeringen og KL enige om, at vi skal styrke kvaliteten i dagtilbuddene, og

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet Mødetidspunkt 05-09-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af koncept for ny specialskole i Varde

Kommissorium for udarbejdelse af koncept for ny specialskole i Varde Dok. 135113-17 Kommissorium for udarbejdelse af koncept for ny specialskole i Varde Baggrund: Byrådets beslutning 2017 om etablering af ny specialskole i Varde Kommune, samtidig med at nuværende Sct. Jacobi

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Inklusion på Skibet Skole

Inklusion på Skibet Skole Inklusion på Skibet Skole Definition Inklusion er, at man sammen kan leve forskelligt i verden og ikke i forskellige verdener. Arbejdet og processen er allerede i fuld gang Inklusionsaften for forældre

Læs mere

Samarbejdet i Skoleudvalget 20. maj 2014

Samarbejdet i Skoleudvalget 20. maj 2014 Samarbejdet i 2014 Skoleudvalget 20. maj 2014 Samarbejdet i 2014 Fælles skoleområde med unikke skoler Strategi-arbejde Samarbejde Involvering Vision og mål Ambitioner for 2014 Kommunikation Ledelsesopbakning

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/11 2016 kl. 17.30 20.30. Deltagere: Hanne Arboe Brøndum, Mette Gudman Henriksen, Uffe Jankvist, Thomas U. Stilling, Thorleif Frøkjær, Karen Asholt Pedersen, Emilie Sewerin

Læs mere

REFERAT. Varde Kommune Skoleledergruppen. Dok.nr. 8999-16 Sag.nr. 13-51. Dato: 15.01.2016. Tid: kl. 9.00 12.00

REFERAT. Varde Kommune Skoleledergruppen. Dok.nr. 8999-16 Sag.nr. 13-51. Dato: 15.01.2016. Tid: kl. 9.00 12.00 Varde Kommune Skoleledergruppen Dok.nr. 8999-16 Sag.nr. 13-51 Dato: 15.01.2016 Tid: kl. 9.00 12.00 Sted: Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, 6800 Varde Kantinen (lille del) Ikke til stede: Jens Peter Olesen

Læs mere

Kommunikationsstrategi for skoleområdet

Kommunikationsstrategi for skoleområdet Kommunikationsstrategi for skoleområdet Udarbejdet af skoleafdelingen september 2014 Den brændende platform Historiefortælling om skolen i Dragør Folkeskolen er en af de mest betydningsfulde institutioner

Læs mere

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde Dokumentnr. 126431/15 Sagsnr. 15/90 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 25. september 2015, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde Afbud: Aase Heiselberg Referent: Lene Pedersen Pkt. 1 Godkendelse

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om forestående skolebestyrelsesvalg Folkeskolereformen Mål og Indhold

Læs mere

Disposition til udarbejdelse af visionsoplæg for skolegården De 4 årstider

Disposition til udarbejdelse af visionsoplæg for skolegården De 4 årstider 1 Sag 12/ 15 010 Dok 18665-13 Disposition til udarbejdelse af visionsoplæg for skolegården De 4 årstider 1. Visionen På Brorsonskolen har vi en vision om at skabe en mobil og flytbar skolegård, en skolegård

Læs mere

Høringssvar modtaget 23-09-13. Område 005 Skole- og Børneudvalget Skoler. Institution Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000

Høringssvar modtaget 23-09-13. Område 005 Skole- og Børneudvalget Skoler. Institution Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Høringssvar modtaget 23-09-13 Område 005 Skole- og Børneudvalget Skoler Institution 4000 Kontaktperson Flemming Jørgensen 4000 Afgivet høringssvar som Bruger (bestyrelsesmedlem eller medlem af interesseorganisation)

Læs mere

Hovedaktør Tovholder Beslutningstager Form: N=Notat og A=Arbejdsgruppe. Fase 1. Skolebestyrelse. Medarbejdere. Andre aktører.

Hovedaktør Tovholder Beslutningstager Form: N=Notat og A=Arbejdsgruppe. Fase 1. Skolebestyrelse. Medarbejdere. Andre aktører. , Fag. Org. BFC Fag.org. DF ndre aktører : =otat og =rbejdsgruppe Fase 1 t det samlede skolevæsen løser opgaven med tysk og fransk (2.b) 01.14 02.14 t det indstilles til BUK-udvalget at godkende de hidtil

Læs mere

Fredag den 13. januar 2017, kl Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Fredag den 13. januar 2017, kl Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen 05-01-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 3158/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 13. januar 2017, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Læs mere

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune

- inklusion i dagtilbud. Inklusion i Dagtilbud. Hedensted Kommune Inklusion i Dagtilbud Hedensted Kommune Januar 2012 Denne pjece er en introduktion til, hvordan vi i Dagtilbud i Hedensted Kommune arbejder inkluderende. I Pjecen har vi fokus på 5 vigtige temaer. Hvert

Læs mere

Røgfri Skoletid i Syddjurs Kommune

Røgfri Skoletid i Syddjurs Kommune Røgfri Skoletid i Syddjurs Kommune Dagsorden - Tids- og proceslinje - Politisk sagsfremstilling - Året der gik 2017/18 - Anbefalinger - Spørgsmål til Odense og København Tids- og proceslinje Røgfrit Syddjurs

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

DET STRATEGISKE ARBEJDE MED ET GLOBALT PERSPEKTIV

DET STRATEGISKE ARBEJDE MED ET GLOBALT PERSPEKTIV DET STRATEGISKE ARBEJDE MED ET GLOBALT PERSPEKTIV v. Peder Skelbo Hansen, cand. pæd. soc. Skoleleder på Nordbyskolen siden 2013 og skoleleder siden 2005. HVORFOR ARBEJDE MED DEN INTERNATIONALE DIMENSION?

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Åben skole Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2015

Åben skole Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2015 Åben skole Rudersdal Konceptbeskrivelse 2015 Åben skole Rudersdal I folkeskolereformen indføres begrebet Åben skole. Målet er, at et forpligtende samarbejde mellem skolerne og omverdenen kan videreudvikles

Læs mere

Programorganisering for IT-strategi 0-18

Programorganisering for IT-strategi 0-18 Programorganisering for IT-strategi 0-18 Indhold Baggrund og formål... 1 Organisation... 2 Styring af programmet... 2 Programstyregruppen... 2 Ledelse og forankring i organisationen... 3 IT-strategi gruppen...

Læs mere

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv Projektbeskrivelse for udviklings- og forskningsprojektet: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring Baggrund Ifølge anbefalingerne fra

Læs mere

Den åbne skole. En ny folkeskole

Den åbne skole. En ny folkeskole Den åbne skole En ny folkeskole 2 Den åbne skole Den åbne skole Elevernes læring og trivsel i en varieret og motiverende skoledag Målet med folkeskolereformen er, at alle elever skal blive så dygtige,

Læs mere

Baggrund. Målet med en indsats, der skal fremme differentiering på 0-18 års området, er at:

Baggrund. Målet med en indsats, der skal fremme differentiering på 0-18 års området, er at: Baggrund Medio 2008 blev der i Børn og Unge nedsat et arbejdsudvalg på tværs af den pædagogiske afdeling. Udvalget skulle på tværs af indsatser og projekter i Børn og Unge beskrive, hvordan differentiering

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

tænketank danmark - den fælles skole

tænketank danmark - den fælles skole NYHEDSBREV NR. 20 SOMMER 16 tænketank danmark - den fælles skole INDHOLD Nyt fra bestyrelsen Nyt fra bestyrelsen Indlæg fra Elisa Bergmann, BUPL Indlæg fra Mette Witt-Hagensen, Skole og Forældre Indlæg

Læs mere

Projektbeskrivelse for ansøgning til pulje vedr. fremtidens skole Sjølund-Hejls Skole

Projektbeskrivelse for ansøgning til pulje vedr. fremtidens skole Sjølund-Hejls Skole Projektbeskrivelse for ansøgning til pulje vedr. fremtidens skole Sjølund-Hejls Skole På Sjølund-Hejls Skole ser vi med stor glæde på, at der er afsat en stor kommunal pulje til afprøvning af projekter

Læs mere

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen.

Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller, at Skole- og Kulturudvalget godkender forslag til proces for omsætning af folkeskolereformen. Sagsbeskrivelse Med folkeskolereformen af den 7. juni 2013 er der

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan Til at understøtte arbejdet med at realisere det pædagogiske grundlag og den styrkede pædagogiske læreplan i dagtilbuddene i Aarhus Kommune Indledning

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed,

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Næsbjerg Skole 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Næsbjerg Skole 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Næsbjerg Skole 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere