Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport"

Transkript

1 Teamrapport Udviklet af Allen L. Hammer Europæisk udgave Team (Eksempel) Rapport til ERIK EKSEMPEL 25. februar 2011 OPP Ltd +44 (0) Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport Copyright 2010 tilhørende Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne publikation må, bortset fra brug gennem OPP Ltd s elektroniske platform, gengives, lagres i et datagenfindingssystem eller sendes i nogen form eller på nogen medier eller på nogen anden måde, det være sig elektronisk, mekanisk, som fotokopier, optagelser eller andet, uden foregående skriftlig tilladelse fra CPP, Inc. Denne publikation må ikke videresælges, udlejes, leases, byttes, gives eller på anden måde udleveres til tredjeparter. Hverken køberen eller nogen individuel testbruger, der er ansat af eller på anden måde kontraheret til køberen, må agere som repræsentant, distribueringskanal eller lagerførende forhandler af denne publikation. Distribueret under licens fra forlæggeren, CPP, Inc. USA. Myers-Briggs Type Indikator-, Myers-Briggs MBTI- og MBTIlogoerne er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende MBTI Trust, Inc., i USA og andre lande. CPP-logoet er et varemærke eller et registreret varemærke tilhørende CPP, Inc., i USA og andre lande.

2 Indledning Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 2 Denne rapport bygger på individuelle resultater fra Myers-Briggs Type Indikator (MBTI ). MBTI blev udviklet af Isabel Briggs Myers og Katharine Briggs og er baseret på Carl Jungs teori om psykologiske typer. MBTI-resultater kan hjælpe hvert teammedlem med bedre at forstå, hvordan teamet fungerer. Kendskab til personlighedstyper kan også øge kvaliteten af samarbejdet i teamet. Formålet med denne rapport er at anvende MBTI-værktøjet til at hjælpe alle teammedlemmer med at identificere teamets styrker, potentielle udfordringer og måder til at forbedre præstationen. Denne rapport kan hjælpe dit team og dig med at Identificere styrker og potentielle udfordringer Håndtere eller minimere potentielle blinde pletter Forbedre gruppens og individets kapacitet til at løse problemer, kommunikere og håndtere konflikter Maksimere de naturlige fordele, der kommer af teammedlemmers ligheder og forskelle Udvikle fælles og individuelle handleplaner med specifikke trin til at forbedre samarbejdet Et velfungerende team kan udrette mere og ofte bedre arbejde, end en enkeltperson kan eller endda en gruppe enkeltpersoner, der arbejder selvstændigt. Team bidrager med forskellige perspektiver til problemer, gensidig støtte til at nå mål og fælles ansvarlighed. Alligevel har teamwork også udfordringer, da det kræver, at enkeltpersoner med forskellige synspunkter arbejder tæt sammen for at opnå et mål. Medlemmer i et team skal lære at lytte til og kommunikere med hinanden for helt at forstå og værdsætte den måde, som deres kollegaer ser verden og foretrækker at arbejde på Sådan er din MBTI-teamrapport organiseret Dit teams type Dit teams styrker Dit teams potentielle blinde pletter Dine individuelle bidrag til teamet Dine potentielle blinde pletter Teamproblemløsning og din foretrukne problemløsningsstil Teamkommunikation og din foretrukne kommunikationsstil Teamkonflikt og din konfliktstil Ensartethed/forskellighed i dit team Organisatorisk indflydelse på dit team Teamets og individuelle handleplaner

3 Dit teams type Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 3 Det vil hjælpe dig med at forstå, hvordan teamet fungerer, hvis du forstår dit teams type. En teamtype kan afledes på forskellige måder. I denne rapport bliver den beregnet ved at tælle antallet af teammedlemmer med hver præference. Nedenstående typetabel viser MBTI-typerne for personerne i dit team. Din teamtype: ESTJ ISTJ ISFJ INFJ INTJ 1 1 ISTP ISFP INFP INTP 1 1 ESTP ESFP ENFP ENTP 2 Antal personer i dit team med hver præference E Ekstroversion S Sansning T Tænkning J Vurdering I Introversion N Intuition F Følen P Opfattelse ESTJ-team er gode til situationer, hvor der er behov for svære beslutninger og beslutsom handling. De udmærker sig som regel ved at organisere og vejlede andre til at opnå klare, konkrete mål. ESTJ ESFJ ENFJ ENTJ 1 1 Når teamets præferencer tælles sammen, er der lige mange på en eller flere af dimensionerne. Resultatet her er derfor beregnet ved hjælp af et bestemt system, som er baseret på observationer af lignende team og forskning i, hvilke præferencer der oftest anvendes og belønnes i arbejdslivet. Velfungerende teamwork kommer sjældent helt af sig selv det kræver engagement, evner, tid og kræfter. Selv om der ikke findes sådan noget som et perfekt team, vil du muligvis være i stand til løbende at forbedre dit teams effektivitet ved at følge den handleplan, der præsenteres senere i denne rapport. Anerkendelse og forståelse af dine kollegaers personlighedstyper er et vigtigt første skridt.

4 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 4 Dit teams styrker På samme måde som individer har team en række styrker, der hænger sammen med deres præferencer. Team, der forstår og anvender deres naturlige og foretrukne måder til at samle information og træffe beslutninger, opnår ofte gode resultater. Et team er mest effektivt, når det anvender dets foretrukne stil til at løse problemer og udføre opgaver. Diagrammet herunder giver et billede af de styrker, dit team sandsynligvis vil anvende. Ikke alle styrker vil nødvendigvis være gældende, men er afhængigt af, hvilke individuelle præferencer der er i teamet. Dit Teamstyrker teams styrker ESTJ ENTJ Hvor nyttigt er Behov det nu? for? Tager beslutninger hurtigt, og holder sig til dem Skrider øjeblikkeligt til handling Baserer beslutninger på velkendte kendsgerninger Sætter klare, konkrete mål Organiserer og planlægger at nå mål Driver andre til at nå mål Sætter klare forventninger til præstationer Når praktiske resultater Overvåger fremgang, og holder teamet selv ansvarligt Analyserer problemer logisk og objektivt Handleplan for teamet } Diskuter hver af disse styrker som et team. } Anbring et flueben i diagrammets anden kolonne ved siden af de styrker, dit team har brug for til at løse dets aktuelle problem eller udføre dets opgaver. } Beskriv, hvordan I bedst anvender disse styrker til teamets fordel.

5 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 5 Dit teams potentielle blinde pletter Lige som hvert team har sine styrker, har det også sine forventelige blinde pletter adfærdsmønstre, som teammedlemmer ikke overvejer eller end ikke ser, fordi de er så fokuserede på de adfærdsmønstre, der er forbundet teamets præferencer. Blinde pletter kan afspore et team, med mindre de gøres synlige og håndteres. Diagrammet herunder beskriver dit teams potentielle blinde pletter og kommer med forslag til håndtering af dem. Hvis dit team har en teamleder, hvis type adskiller sig fra teamtypen, eller teammedlemmer, der er fleksible i anvendelsen af deres præferencer, vil nogle af disse blinde pletter muligvis ikke være gældende. Teamets blinde pletter: ESTJ Tager muligvis hurtige beslutninger, griber alt for hurtigt til handling og er derfor nødt til at gøre arbejdet om senere Undertrykker muligvis nye idéer ved at afvise dem som værende upraktiske uden at give dem en chance Formår muligvis ikke at opdage trends eller at se det samlede perspektiv Ser muligvis ikke det samlede perspektiv, da teamet er alt for fokuseret på kortsigtede resultater Teamet tromler muligvis hen over alle hindringer og indvendinger Teamet fejrer muligvis ikke succeser Forslag Sørg for, at teamet har brugt tid på at diskutere alle kendsgerninger, muligheder og implikationer forbundet med dets beslutning Identificer uoverensstemmelser eller brister, der skal håndteres for at gøre det muligt for den nye idé at fungere. Forestil jer den bedst tænkelige situation Spørg, hvad der ville ske, hvis aktuel adfærd fortsætter uændret 1, 3 eller 5 år ud i fremtiden Spørg, hvordan teamets mål passer sammen med målene for andre team, den større organisation eller fællesskabet Overvej om hindringerne er reelle faresignaler i forhold til at gøre noget vigtigt. Prøv at påvirke andre frem for at køre igennem med magt Afsæt tid til at fejre teamsucceser, selv de små Handleplan for teamet } Få et teammedlem, hvis type adskiller sig fra teamtypen, til at agere observatør og komme med forslag til alternative måder til at komme videre på. } Inviter en person udefra til at udføre denne funktion. } Læs om styrker og udfordringer for team med andre typer end dit teams type. } Iagttag et team med en anden teamtype for at lære, hvordan det team udfører dets opgaver. } Brainstorm om måder, hvorpå teamet kan overvinde dets blinde pletter. Lav en liste over strategier.

6 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 6 Dine individuelle bidrag til teamet Hvert medlem af dit team har styrker, der relaterer til vedkommendes personlighedstype. Bedre kendskab til din type kan hjælpe dig med bedre at forstå, hvordan du kan anvende dine styrker til at hjælpe dit team. Du er bedst, når du handler ud fra dine naturlige præferencer. Ifølge resultaterne af MBTI-spørgeskemaet valgte du dine præferencer som værende INFJ. Din type: INFJ ISTJ ISFJ INFJ INTJ ISTP ISFP INFP INTP ESTP ESFP ENFP ENTP I Introversion N Intuition F Følen J Vurdering INFJ er er innovative og visionære. I et team udtrykker de stilfærdigt, men tydeligt deres vision for, hvordan mennesker bedre kan støttes. ESTJ ESFJ ENFJ ENTJ Dine styrker: INFJ Anvendt nu? Udvikler en klar vision for, hvordan tingene kan blive bedre for andre Sætter ord på visionen og kommunikerer den med intensitet Sætter teamets mål og handlinger ind i en større kontekst Foreslår innovative måder til at løse problemer Kommer med utallige alternativer og muligheder Organiserer andre til at udføre opgaven Overvejer teambeslutningers virkning på andre Viser interesse for andres synspunkter Lytter til andres meninger, og stræber efter harmoni Minder teammedlemmer om fælles værdier Forhandler vind-vind-løsninger Reflekterer over de langsigtede implikationer af teambeslutninger Individuel handleplan } Overvej, hvilke af disse adfærdsmønstre, der beskriver dig, og hvordan de fungerer for dig. Hvordan vil du eventuelt anvende disse adfærdsmønstre til at hjælpe teamet? } Anbring et flueben i anden kolonne i diagrammet ovenfor for hver adfærd, du anvender med teamet. Er der nogle af dine naturlige styrker, som ikke bringes i spil i teamet? } Diskuter med teammedlemmerne, hvordan dine styrker kan hjælpe teamet med at nå dets mål.

7 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 7 Dine potentielle blinde pletter Dine typepræferencer indebærer både potentielle blinde pletter og naturlige styrker. At identificere blinde pletter er en forudsætning for at kunne håndtere dem. I diagrammet herunder er der en række potentielle blinde pletter og forslag til at overvinde dem. Potentielle blinde pletter: INFJ Bliver muligvis handlingslammet af egen perfektionisme Mister muligvis modet, når virkeligheden ikke lever op til dine forventninger Har muligvis urimelige forventninger til andre og mener, at andre bør tage sig lige så meget af tingene, som du gør Foretager muligvis intuitive spring, som andre ikke kan følge Er muligvis ikke villig til at indgå kompromis Skaber muligvis visioner bag lukkede døre og er ikke klar over, hvad der er realistisk Forslag Spørg dig selv, hvilke skridt du kan tage mod dit mål, selv hvis det ikke er perfekt Tænk over, hvordan du kan nå dine idealer ved at tage et lille skridt ad gangen Gør dine forventninger tydelige, og spørg dine kollegaer, om de mener, disse forventninger er realistiske Antag ikke, at alle følger din tænkning. Spørg teamet for at sikre, at de forstår dig Indse, at et kompromis kan være nødvendigt for at nå dine idealer. Du vil muligvis behøve hjælp fra teammedlemmer med andre synspunkter Del, hvad du tænker, med nogle få teammedlemmer tidligt i forløbet, og bed om feedback Dine præferencer for INFJ er forskellig fra dit teams præferencer for ESTJ. På nogle områder er du sikkert enig og støtter den måde, som dit team arbejder på og på andre områder er du uenig. Brug tid på at lytte og forstå andre teammedlemmers synspunkter, når deres præferencer er forskellige fra dine. Overvej dog også, hvornår jeres forskellige måder at se verden og løse problemer på kan være til fordel for teamet. Du vil bidrage mest til dit team ved at bruge dine præferencer som INFJ. Men det er også vigtigt at lære at være fleksibel, når situationen kræver det. Det at være fleksibel er ikke ensbetydende med at ændre din type. Det at være fleksibel betyder, at du har en klar præference, men er i stand til at anvende en modsat præference, når du vælger at gøre dette. Individuel handleplan } Vurder, hvilke af de blinde pletter i diagrammet, der beskriver din adfærd i dette team. } Spørg dig selv, om nogle af disse adfærdsmønstre står i vejen for dit teams resultater. Hvis ja, prøv da forslagene, og bed et teammedlem, du har tillid til, om feedback, så du kan vurdere dine fremskridt.

8 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 8 Teamproblemløsning Teamproblemløsning involverer indsamling af information og derefter beslutningstagning de to funktioner, der danner kernen i den psykologiske type. Isabel Myers mente, at den bedste måde til at løse et problem er at anvende de fire typologiske funktioner bevidst og i en bestemt rækkefølge: Sansning, Intuition, Tænkning og Følen. Pilene i diagrammet herunder illustrerer denne proces. Men når de fleste team løser problemer, har de en tendens til at stole mere på deres to foretrukne typologiske funktioner frem for at anvende alle fire funktioner i rækkefølge. Da din teamtype er ESTJ, vil teamet have tendens til først at bruge Tænkning og dernæst Sansning, eftersom disse præferencer er de mest fremtrædende i dit team. Så teamet vil tilbringe mest tid på at anvende de adfærdsmønstre, der er vist i rubrikkerne Tænkning og Sansning. SANSNING (S) Identificerer relevante kendsgerninger Handler ud fra erfaring Definerer realistiske begrænsninger Udarbejder og implementerer trinvise løsninger Sætter spørgsmålstegn ved radikale nye tilgange Intuition (N) Overvejer alle muligheder Brainstormer om alternativer Løser flere problemer på samme tid Inddrager fremtiden Identificerer trends og mønstre TÆNKNING (T) Analyserer det underliggende problem Afvejer fordele og ulemper Diskuterer for at bringe alle meninger frem i lyset Skaber eller anvender en model Sætter spørgsmålstegn ved fundamentale antagelser Følen (F) Involverer alle parter Overvejer konsekvenserne for andre Anvender værdier til evaluering af muligheder Får støtte fra alle involverede Arbejder på at opretholde harmoni i teamet Dit team vil have mindre interesse i og bruge mindre tid på adfærdsmønstre, der er forbundet med Følen og Intuition. Faktisk kan teamet kortslutte processen og kun bruge tid på Tænkning og Sansning. Du vil muligvis bemærke denne dynamik under teammøder. Men hvis teamet glemmer at bruge Følen, kan det overse det, der er vigtigst for dets kunder eller klienter. Hvis det glemmer at bruge Intuition, kan det afvise nye idéer og ikke være innovativt. Teamets resultater vil sandsynligvis bære præg af, at ikke alle fire funktioner overvejes. Handleplan for teamet } Næste gang teamet står over for en beslutning, arbejd da gennem trinene i den rækkefølge, der er angivet af pilene ovenfor. } Identificer teammedlemmer eller en person uden for teamet, som kan hjælpe dit team med at tage sig af aspekterne Intuition og Følen ved problemløsning.

9 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 9 Din individuelle type og problemløsning Som en person, der foretrækker INFJ, foretrækker du sandsynligvis en problemløsningsstil, der primært involverer brugen af Intuition og Følen. Du holder sikkert af at skabe helt nye muligheder, der kan hjælpe andre, og er opmærksom på den betydning, dine beslutninger har for andre. Du vil med mindre sandsynlighed bruge tid på kendsgerninger og detaljer, så dine idéer er muligvis ikke særligt praktiske. Du forsømmer muligvis også at overveje dine beslutningers strategiske betydning. Da din individuelle type, INFJ, er anderledes end dit teams type, ESTJ, vil din tilgang til problemløsning også være anderledes. Du vil muligvis være i stand til at hjælpe teamet med at afklare nogle af dets blinde pletter ved at bidrage med dit individuelle perspektiv i problemløsningsprocessen. Den mængde tid og energi, du og dit team har tendens til at bruge på hver funktion, er vist i cirklerne herunder. Hvilken virkning har disse forskelle haft på din rolle i teambeslutninger og på teammøder? SANSNING INTUITION TÆNKNING FØLEN ESTJ-team 30% 15% 50% 5% INFJ Individuel 5% 50% 15% 30% Individuel handleplan } Husk at bidrage med dine styrker i de faser af Z-modellen, som du har præferencer for, når teamet løser problemer. } Vær tålmodig og opmærksom, når teamet bruger Sansning og Tænkning du forsøger muligvis at få teamet for hurtigt gennem disse faser. Brug spørgsmålene i rubrikkerne Sansning og Tænkning i Z-modellen som vejledning. } Støt enhver person i teamet, som bruger Sansning og Tænkning.

10 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 10 Teamkommunikation Der er mange fordele ved teamwork, som kun kan realiseres, hvis teammedlemmer kommunikerer effektivt med hinanden, f.eks. ved at afdække forskellige perspektiver, få mere information, erfaringer og idéer stillet til rådighed samt gensidig støtte. Teamets type påvirker, hvordan I plejer at kommunikere. Teamkommunikation Ekstroversion og Introversion Halvdelen af personerne i dit team foretrækker Ekstroversion, og halvdelen foretrækker Introversion. Ekstroverte typer kan dominere samtalen og måske gøre det vanskeligt for Introverte typer at bryde ind Denne balance kan være en styrke, da medlemmer i teamet tænker højt og derefter stopper op for at tænke vigtige ting grundigt igennem Teamkommunikation Sansning og Intuition Halvdelen af personerne i dit team foretrækker Sansning, og halvdelen foretrækker Intuition. Denne balance kan være en styrke, da medlemmer i teamet overvejer nye idéer og muligheder for derefter at evaluere, hvor praktiske de er Der kan opstå problemer, hvis urealistiske idéer konstant bliver fremlagt for derefter at blive afvist Teamkommunikation Tænkning og Følen Halvdelen af personerne i dit team udtrykker en præference for Tænkning, og halvdelen udtrykker en præference for Følen. Denne balance kan være en styrke, da medlemmer i teamet overvejer både de logiske konsekvenser af nye idéer og deres potentielle betydning for andre mennesker Der kan opstå problemer, hvis Tænketyper afviser Føletypernes omsorg for andre, og hvis Følentyperne kun vil overveje positive situationer Teamkommunikation Vurdering og Opfattelse Halvdelen af personerne i dit team udtrykker en præference for Vurdering, og halvdelen udtrykker en præference for Opfattelse. Denne balance kan være et aktiv for teamet, hvis der er plads til diskussion af ny information, efterfulgt af en beslutning og en plan Der kan opstå problemer, hvis Vurderetyperne afbryder diskussionen for tidligt, og hvis Opfattetyperne bliver ved med at bringe ny information på banen og trækker beslutningerne i langdrag

11 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 11 Handleplan for teamet } Sørg for, at dem, der foretrækker Introversion, har mulighed for at tale, og når de gør det, undlad da at afbryde dem. } Spørg dem, der foretrækker Intuition, om de kan bidrage med en bedre måde til at nå teamets mål. } Spørg dem, der foretrækker Følen, hvordan teamet kan opnå andres tilsagn eller forbedre samarbejdet i teamet. } Spørg dem, der foretrækker Opfattelse, om der er anden information, der skal overvejes, inden beslutningen tages. Din individuelle type og kommunikation Du vil sandsynligvis først kommunikere dine tanker til andre, når du har haft tid til at tænke tingene igennem, og være selektiv med hensyn til de personer, du vælger at kommunikere med. Du holder sandsynligvis af at tale og skrive om nye idéer og muligheder, og din kommunikation kan være abstrakt. Din kommunikation fokuserer sandsynligvis på det, der kan ske i fremtiden, og omfatter muligvis ikke nok konkrete detaljer Du kan eventuelt dele din vision for, hvordan verden kan gøres til et bedre sted, med dem, du kender godt. Du vil sandsynligvis bakke andre op og udvise omsorg for, hvordan information eller beslutninger vil påvirke dem. Individuel handleplan } Inddrag kollegaer i dine tanker på et tidligere tidspunkt, så de kan komme med feedback og være en del af processen. } Deltag i en diskussion med kollegaer om, hvordan nogle af dine idéer kan implementeres og tages i brug. } Lav en liste over fordele og ulemper ved forskellige alternativer, og beskriv de logiske konsekvenser. } Stil flere spørgsmål til andre, og forhold dig åben over for ny information lidt længere. Det kan spare tid senere hen.

12 Teamkonflikt Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 12 Der kan forventes en vis mængde konflikt i et hvert team. Første skridt til håndtering af konflikt er at identificere eventuelle kilder. Spænding eller konflikt kan skyldes enten ligheder eller forskelle blandt teammedlemmers præferencer. Overvej herunder, hvordan nogle af dit teams uenigheder, enten blandt teammedlemmer eller med personer uden for teamet, kan skyldes måden, som teammedlemmerne griber problemer og opgaver an. Ved konstruktiv forståelse og håndtering kan konflikter være nyttige og endda produktive. Det kan give mulighed for at lære, hvordan andre griber problemer an, og dermed øge kreativiteten. Når konflikter løses på en god måde, kan resultatet desuden være, at alle lander på et bedre sted, end de var før. Konfliktårsag: Forskelle mellem Ekstroversion og Introversion Hvor meget bør teamet arbejde sammen, og hvor meget diskussion behøver vi? Ekstroverte typer ønsker ofte at diskutere de fleste problemer og at nå frem til beslutninger ved tænke højt. De vil gerne vide, hvad alle tænker. Spænding skyldes muligvis, at de føler, at de Introverte bevidst tilbageholder information, hvilket kan få de Ekstroverte til at stille spørgsmål ved de Introvertes motiver eller engagement. Introverte typer ønsker ofte at tænke tingene igennem, inden de diskuterer dem. De vil være sikre på, hvor de står, inden de offentliggør en beslutning. De føler sig muligvis konstant afbrudt og ude af stand til at udføre deres arbejde, da de altid indkaldes til møder eller samtaler med de Ekstroverte. Konfliktårsag: Forskelle mellem Sansing og Intuition Der kan være uenighed i teamet om, hvorvidt vægten skal lægges på erfaring og tradition eller nye muligheder. Sansetyper vil helst holde sig tæt til kendsgerningerne og basere beslutninger på deres erfaring om, hvad der har fungeret tidligere. De vil muligvis anskue de fleste Intuitive idéer som værende urealistiske og ikke værd at spilde tid på. Intuitive typer vil sandsynligvis helst finde nye muligheder og udvikle dem med entusiasme. De synes muligvis, at Sansetyperne skyder deres idéer ned og dermed deres motivation, inden de får en chance. Konfliktårsag: Forskelle mellem Tænkning og Følen Der kan være uenighed om, hvorvidt teamet skal tage beslutninger ved objektivt at veje fordele og ulemper eller ved subjektivt at overveje værdier og indflydelse på andre Tænketyper vil helst tage logiske beslutninger, baseret på fornuftige og aftalte principper, der kan anvendes retfærdigt og ensartet. De mener muligvis, at Føletyperne har personlige favoritter eller er uvillige til at tage de barske beslutninger, der er behov for. Føletyper foretrækker at tage beslutninger baseret på værdier på det, der er vigtigst for dem og andre. De opfatter muligvis Tænketyperne som kolde, kritiske eller ligeglade. Konfliktårsag: Forskelle mellem Vurdering og Opfattelse Der kan være uenighed om, hvor meget planlægning og organisation der er nødvendig for at udføre opgaverne Hvor meget information behøver teamet for at tage en beslutning? Vurderetyper ønsker at få tingene besluttet, organiseret og planlagt med det samme. De holder af at planlægge arbejdet og arbejde ud fra planen. De ser muligvis Opfattetyper som værende vege, ubeslutsomme og uorganiserede. Opfattetyper foretrækker at arbejde i deres eget tempo, hvilket sommetider betyder at afslutte med en energieksplosion i sidste øjeblik. De holder af at vente med beslutninger for at sikre, at de har al nødvendig information. De ser muligvis Vurderetyperne som værende kontrollerende og firkantede.

13 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 13 Handleplan for teamet } Prøv at vise respekt for og påskønnelse af andre medlemmer i dit team. } Gennemgå de fire potentielle konfliktkilder, og diskuter, om de forvolder spænding, konflikt eller stress i teamet. } Når I diskuterer en konflikt, så vær åben og ærlig, men afdæmpet med hensyn til dine tanker og følelser. Spørg andre om feedback, og lyt derefter opmærksomt til, hvad de har at sige. Din individuelle type og konflikt Når du har præference for INFJ, så spørg dig selv, om du bidrager til spændinger eller konflikt i teamet på følgende måder: Er jeg for tilbageholdende med mine meninger? Fremlægger jeg urealistiske idéer uden underbyggende data? Er jeg mere interesseret i personer og relationer end i resultater? Er jeg en mikromanager, og stoler jeg ikke på, at folk klarer arbejdet på deres egen måde? Individuel handleplan } Reflektér over spørgsmålene ovenfor, og overvej eventuelle negative indflydelser på teamet. } Hvis ikke du er sikker på, hvordan du påvirker teamet, så bed om feedback eventuelt fra én du har tillid til. } Vælg et eller flere teammedlemmer, hvis præferencer er forskellige fra dine, og diskuter eventuelle spændinger eller konflikter, der skyldes jeres forskellige typer.

14 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 14 Ensartethed/forskellighed i dit team Graden af ensartethed eller forskellighed i et team kan påvirke dets præstation. Dit ESTJ-team har en meget blandet sammensætning af typer, hvilket betyder, at dets medlemmer har meget forskellige tilgange til problemløsning*. Teamensartethed/-forskellighed påvirker to aspekter: Processen (hvordan dit team håndterer udførelsen af dets opgaver) og resultatet (hvor godt det udfører dets opgaver). Forskelligartede team som dit opdager muligvis, at de styrker og blinde pletter, der er forbundet med et ESTJ-team, sommetider, men ikke altid, er gældende. Proces Forskning har vist, at medlemmer i et team som dit med en blanding af typer, kan have tendens til at: Have vanskeligt ved at forstå hinanden Være mindre åbne over for hinanden end medlemmer i team med typer, der er mere ens. Have vanskeligt ved at påvirke kollegaer Have vanskeligt ved at nå til enstemmighed eller opnå støtte Være forvirrede over den bedste måde at fortsætte på Ikke støtte hinandens idéer eller tilgange Lade de mest højlydte eller mest vedholdende teammedlemmer få deres vilje igennem i gruppediskussioner Resultat og præstation Forskning har vist, at team som dit, med en blanding af forskellige typer, har tendens til at: Gøre god brug af teamressourcer, særligt med hensyn til at identificere og anvende den rette persons talenter til den rette opgave Komme med mere originale løsninger på problemer på grund af synspunkternes forskellighed Komme med bedre løsninger end yderst ensartede team, bedømt ud fra eksterne kriterier Være mere bevidste om at håndtere de blinde pletter, der som regel er forbundet med teamets type Handleplan for teamet Nøglen til at nå positive resultater med team bestående af forskelligartede typer er at fokusere på processen og gøre konstruktiv brug af typeforskelle: } Bed hvert teammedlem om at beskrive, hvad der er vigtigt for vedkommende med hensyn til teamets opgave. Lyt efter fælles temaer i svarene for at finde fælles interesser. } Brug mere tid, end du umiddelbart tror vil være nødvendigt, til at blive enige om teamets mål. Diskuter, hvordan I ved, når I når jeres mål. } Træn aktiv lytning: Opsummér det, den anden person sagde, for at bekræfte det. Undlad at antage spørg i stedet. Find punkter af enighed. } Tal om teammedlemmernes individuelle typebeskrivelser, og notér, hvordan hver types styrker kan blive et aktiv for teamet. } Identificer et teammedlem, hvis særlige talent er at støtte processen og opbygge konsensus, og bed vedkommende om at facilitere møder. Hvis det ikke fungerer, eller hvis ikke et teammedlem er villigt til at påtage sig denne rolle, overvej da en facilitator udefra. *Teamensartethed/-forskellighed fastslås ved at sammenligne hele typer på teamet. Det baseres på forskning i kommunikationsstil og psykologisk type.

15 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 15 Organisatorisk indflydelse på dit team Det er sandsynligt, at dit team opfører sig som et ESTJ-team, og at beskrivelsen af dit teams styrker og blinde pletter, der er anført tidligere i denne rapport, passer rimeligt godt. Yderligere faktorer kan imidlertid påvirke i hvor stor grad, dit team opfører sig som et ESTJ-team. Det kan bl.a. være følgende tre faktorer. Organisationskultur Organisationskulturer, der giver masser af frihed med hensyn til, hvordan opgaver udføres, øger teammedlemmers mulighed for at anvende deres forskellige typepræferencer. Hvis du arbejder i et sådant miljø, vil dit team være i stand til at bruge dets naturlige ESTJ-præferencer. Alternativt, hvis organisationskulturen er ubøjelig og kræver adfærd, der ikke er naturlig for et ESTJ-team, er det ikke sikkert, at alle styrker og blinde pletter i ESTJ-teambeskrivelsen passer. Hvis dit team arbejder for længe i en kultur, der ikke tillader tilkendegivelsen af dens medlemmers typepræferencer, kan det medføre stress og ineffektivitet. Teamopgaver Den grad, hvormed dit team opfører sig som et ESTJ-team, kan muligvis også afhænge af den type arbejde, som teamet er ansvarligt for. Hvis den opgave, der i øjeblikket er tildelt dit team, er specifik, tidsbegrænset og kræver adfærd, der er forbundet med modsatte typepræferencer, så er det ikke sikkert, at ESTJ-beskrivelsen af styrker og blinde pletter passer på dit team på dette bestemte tidspunkt. Når dit team går videre til en anden opgave, som passer bedre til teammedlemmernes naturlige præferencer, vil flere aspekter ved teamets typebeskrivelse sandsynligvis passe. Ledelse Den grad, hvormed dit team opfører sig som et ESTJ-team, kan muligvis også afhænge af teamlederens personlighedstype. Hvis teamlederens type er meget forskellig fra din ESTJ-teamtype, kan vedkommende påvirke teamet til at anvende andre præferencer. Hvis det sker, vil nogle af de styrker og blinde pletter for et ESTJ-team, som er anført tidligere i denne rapport, muligvis ikke passe. Handleplan for teamet } Diskuter, hvordan din organisations kultur passer sammen med dit ESTJ-team. Hvad er lighederne og forskellene, og hvilken virkning har det på dit teams præstation? } Beskriv nogle af de handlinger, der er nødvendige for at gennemføre det arbejde, som dit team har. Er de handlinger overensstemmende med dit ESTJ-team? Hvis ikke, hvilke præferencer er så nødvendige for de opgaver, som teamet udfører? } Sammenlign teamlederens type med teamtypen. Gennemgå ligheder og forskelle, og diskuter indvirkningen fra hver af dem på teampræstationen. } Hvad kan teamet gøre for at støtte hvert medlem i at udtrykke deres naturlige præferencer?

16 Teamrapport for Team (Eksempel) / ESTJ Side 16 Handlingsplan for dit team Brug diagrammet til at gøre klart, hvad dit teams plan for bedre samarbejde er. Vælg teammålene i en gruppediskussion. I diagrammet kan du anføre målene og de handlinger, teamet vil udføre for at nå hvert af dem. Beskriv kort den metode, der vil blive brugt til at angive succes. Afsæt en dato til at diskutere teamets udvikling Teammål Handlinger Hvornår er målet nået? Dato for diskussion af udvikling Din individuelle handlingsplan Lav ligeledes en plan for dig selv. Tænk på mål, du kan opnå, som vil hjælpe dig med at blive et endnu mere effektivt teammedlem. På diagrammet kan du skrive dine mål, handlinger, du kan udføre for at nå dem, og hvordan du ved, når det lykkes. Sæt en dato, hvor din fremgang diskuteres med teamet eller med en coach. Mine mål Handlinger, jeg vil udføre Hvornår er målet nået? Dato for diskussion af udvikling Stil dig selv disse tillægsspørgsmål: Er mine individuelle mål på linje med teamets mål? Er mine mål realistiske inden for tidsperioden? Hvilken slags hjælp eller ressourcer har jeg brug for til at nå mine mål? Hvordan kan jeg hjælpe andre i teamet med at nå deres mål? Hvordan vil jeg belønne mig selv, når jeg når mine mål? I mere end 60 år har MBTI hjulpet millioner af mennesker over hele verden med at opnå en dybere forståelse af sig selv, hvordan de interagerer, og forbedret den måde, de kommunikerer, arbejder og lærer på. Besøg for at finde praktiske værktøjer til livslang læring og udvikling. OPP Ltd +44 (0) Komplet information om ophavsret er at finde på side 1.

Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport

Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport Udviklet af Allen L. Hammer Europæisk udgave Team (Eksempel) 250211 Rapport til ERIK EKSEMPEL 25. februar 2011 OPP Ltd + (0)85 603 9958 www.opp.eu.com Myers-Briggs

Læs mere

Myers-Briggs Type Indikator Team-facilitatorrapport

Myers-Briggs Type Indikator Team-facilitatorrapport Myers-Briggs Type Indikator Team-facilitatorrapport Udviklet af Allen L. Hammer Europæisk udgave Team (Eksempel) 250211 Rapport til TEAMFACILITATOR 25. februar 2011 OPP Ltd + (0)85 603 9958 www.opp.eu.com

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN Introduktion til TYPE og TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH Introduktion Formålet med Introduktion til Type og Teams er at hjælpe dig

Læs mere

Roller i samarbejdet. DLBR Rådgiveruddannelsen Efterår 2008

Roller i samarbejdet. DLBR Rådgiveruddannelsen Efterår 2008 Roller i samarbejdet DLBR Rådgiveruddannelsen Efterår 2008 Lidt om giraffen Organisationsantropolog med speciale i organisationsudvikling og kommunikation (Aarhus Universitet) Uddannelsesleder, projektleder

Læs mere

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M. Kummerow Europæisk Udgave Rapport til VERIFIED ISTJ 14. november 2014 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Type Indicator Copyright 2006 af Peter

Læs mere

MBTI Re:Search Huddle

MBTI Re:Search Huddle MBTI Re:Search Huddle Kaldet Ikke kun en røst fra himlen Dine gaver Din personlige stil Dit kald og tjeneste Din passion Dine historier Formål At forstå din personlighed og hvordan den indvirker på dit

Læs mere

Københavns Universitet: Det Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Skov og Landskab

Københavns Universitet: Det Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Skov og Landskab Jungstypeteorisområdgivningsværktøj Kundeoptimeretrådgivning Specialeiforbindelsemedforstkandidatstudiet Udarbejdetaf:RuneBøgeskovTørnkvistNielsenSBK 07016 Dato: 31.August2009 Vejleder: ToveEnggrobBoon

Læs mere

SAMPLE. Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet

SAMPLE. Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, vil det nok være en god idé at overveje de områder af dit liv, hvor du vil anvende dit kendskab til MBTI-rammen. Hvis

Læs mere

MBTI 4 dimensioner. Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert. Hvordan får du information og finder ud af ting?

MBTI 4 dimensioner. Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert. Hvordan får du information og finder ud af ting? MBTI 4 dimensioner Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert Hvordan får du information og finder ud af ting? Sansning Intuition Hvordan træffer du afgørelser eller beslutter

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Alberte SAMPLE 13 marts 2012 CPP, Inc 800-624-1765 wwwcppcom Introduktion Myers

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Simon Sample 5 maj 2006 OPP, LTD +44 (0) 1865 404500 wwwoppeucom Introduktion

Læs mere

Styrket konkurrencekraft gennem implementering af S&OP? Executive Search Professional Recruitment Talent & Leadership Advisory Worldwide

Styrket konkurrencekraft gennem implementering af S&OP? Executive Search Professional Recruitment Talent & Leadership Advisory Worldwide Styrket konkurrencekraft gennem implementering af S&OP? Executive Search Professional Recruitment Talent & Leadership Advisory Worldwide Kolding, marts 2019 It s All About People Executive Search Professional

Læs mere

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M. Kummerow Europæisk Udgave Rapport til JOHN SMITH 3. marts 2016 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Type Indicator Copyright 2006 af Peter B. Myers

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Rita Hayworth 27 juni 2007 CPP, Inc 800-624-1765 wwwcppcom Introduktion Myers

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M.

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M. INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN Introduktion til TYPE i ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M. K UMMEROW Hvad er MBTI? Dette hæfte er skrevet for at hjælpe dig med at forstå

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIE. Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS

INTRODUKTION TIL TYPE SERIE. Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS INTRODUKTION TIL TYPE SERIE Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS Introduktion Isabel Briggs skrev Introduktion til Type til brug for respondenter, efter at de havde modtaget

Læs mere

Omfang af beføjelser til at træffe beslutninger (for eksempel anbefaling eller implementering)

Omfang af beføjelser til at træffe beslutninger (for eksempel anbefaling eller implementering) Skema til brug ved oprettelse af et team Formålet med teamet Forventede aktiviteter Tilsigtede resultater Tilgængelige ressourcer Begrænsninger Nødvendige færdigheder og kvaliteter Forventede teammedlemmer

Læs mere

Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR

Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR Lederskab i praksis? Hvad er vanskeligt? Hvad er det vigtigste?

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 31.05.2016 Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge tillid, håndtere konflikter, opnå commitment,

Læs mere

Myers-Briggs Typeindikator Typepåvirkningsrapport

Myers-Briggs Typeindikator Typepåvirkningsrapport Europæisk udgave Forberedt til STIG LENTZ 11. maj 2018 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Typeindikator Copyright 2017 af Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Martin Gilmore, som samarbejder med Peterson 24.08.2017 Denne rapport er udleveret af: Rene Husum Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 06.06.2017 Denne rapport er udleveret af: DISCnordic Telegade 1 2630 Taastrup 3131 1616 kontakt@discnordic.dk Introduktion Et velfungerende

Læs mere

Jungs typologi, JTI/MBTI

Jungs typologi, JTI/MBTI Jungs typologi, JTI/MBTI Det menneskelige styresystem JTI/MBTI JTI/MBTI er udviklet på baggrund af Jungs typologi og består af 16 grundlæggende psykologiske typer. Udgangspunktet for beskrivelsen af de

Læs mere

Myers-Briggs Typeindikator Typepåvirkningsrapport

Myers-Briggs Typeindikator Typepåvirkningsrapport Europæisk udgave Forberedt til BLOGGS ENFJ 13. januar 2017 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Typeindikator Copyright 2017 af Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

4D-profilen - teamudviklingsværktøj

4D-profilen - teamudviklingsværktøj SIDE 1 4D-profilen - teamudviklingsværktøj 4D-profilen er et teamudviklingsværktøj til optimering af samarbejdet i et team eller en projektgruppe. I udviklingsværktøjet bliver teamets tilstand vurderet

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT PROFIL TIL HANDLING Til Hansen, som samarbejder med Jensen 16.02.2017 Denne rapport er udleveret af: Your Company 123 Main Street Smithtown, MN 54321 www.yourcompany.com VELKOMMEN

Læs mere

Introduktion til Jungs Typologi

Introduktion til Jungs Typologi Projektledelse Modul 2 Kend dig selv som projektleder 1 Introduktion til Jungs Typologi v/specialkonsulenter i ledelse, Gitte Karlsen og Anne Hundtofte Region Syddanmarks Ledelsesakademi Typologiens historie

Læs mere

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til. MARGERY GUARDIOLA 6.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til. MARGERY GUARDIOLA 6. MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TM TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til MARGERY GUARDIOLA 6. april 2013 Fortolket af Jamie Hirata

Læs mere

Individuel læringsstil hvorfor nu det?

Individuel læringsstil hvorfor nu det? Individuel læringsstil hvorfor nu det? Anette Kolmos og Lise Busk Kofoed MBTI en har haft stor betydning for mig i projektforløbet. Det er således, at 5 af de personer, der er i gruppen ligger samlet fordelt

Læs mere

Skab engagement som coach

Skab engagement som coach Skab engagement som coach Dette er et værktøj til dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance i opgaveløsningen og samarbejdet Skabe udvikling og læring Dette værktøj

Læs mere

Din personlighedsprofil som iværksætter

Din personlighedsprofil som iværksætter Din personlighedsprofil som iværksætter Stærke personlighedstræk: 6-9 krydser Medium stærkt personlighedstræk: 4-5 krydser Svage personlighedstræk: 1-3 krydser 9 Resultater 8 7 6 5 4 3 Producenten Administratoren

Læs mere

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt Kolb s Læringsstil Denne selvtest kan bruges til at belyse, hvordan du lærer bedst. Nedenfor finder du 12 rækker med 4 forskellige udsagn i hver række. Du skal rangordne udsagnene i hver række, sådan som

Læs mere

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig.

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig. Test til de fire tænkestile Jeg har rubriceret spørgsmålene ved hjælp af Robert Dilts og Gregory Bateson s logiske niveauer. Spørgsmålene retter sig derfor mod: Hvilke omgivelser og rammer tænkestilen

Læs mere

Teenager, Sport. Leder?

Teenager, Sport. Leder? Teenager, Sport. Leder? Målrettet lederuddannelse for de 14-19 årringe i idrættens verden Morgendagens ledere kan findes og udvikles i idrættens verden hvis vi vil! Oplæg til en excellent proces udarbejdet

Læs mere

FACILITERING Et værktøj

FACILITERING Et værktøj FACILITERING Et værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til facilitering Facilitering af møder Ved møder sker det ofte, at den indholdsmæssige diskussion sluger al opmærksomheden fra deltagerne,

Læs mere

42 år gift, 2 børn Tidl. badmintonspiller på verdensplan Brand manager for Forza badminton og Babolat tennis

42 år gift, 2 børn Tidl. badmintonspiller på verdensplan Brand manager for Forza badminton og Babolat tennis FOA 10. SEPTEMBER MARTIN LUNDGAARD 42 år gift, 2 børn Tidl. badmintonspiller på verdensplan Brand manager for Forza badminton og Babolat tennis BADMINTON CV 1991: Dansk, nordisk og europamester u19 1995:

Læs mere

Grundlov FOR. Vanløse Skole

Grundlov FOR. Vanløse Skole Grundlov FOR Vanløse Skole 2 Hvorfor en Grundlov? - Grundloven er Vanløse Skoles DNA. Det er den man kan se, høre og mærke når man er en del af Vanløse Skole - hvad enten det er som elev, forældre eller

Læs mere

7 gode vaner i region Kattegat

7 gode vaner i region Kattegat 7 gode vaner i region Kattegat Indledning Organisationer som stræber og gror, er dem der lever efter de basale principper for High-Performance. Konstant fokus på mission og værdier sammenholdt med evnen

Læs mere

FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer

FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer FIRO-B Tolkningsrapport til Organisationer Udviklet af Eugene R. Schnell og Allen L. Hammer Europæisk Udgave Rapport til A SAMPLE 23 november 2015 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com FIRO-B Tolkningsrapport

Læs mere

Professionel borgerkontakt - MBK A/S

Professionel borgerkontakt - MBK A/S Er du i kontakt med mennesker i og uden for organisationen? Vil du være bedre til at få dine budskaber igennem på en god og ordentlig måde? Blive hørt, forstået og respekteret? Kunne styre samtaler bedre?

Læs mere

LÆR AT IMPLEMENTERE DIN STRATEGI

LÆR AT IMPLEMENTERE DIN STRATEGI LÆR AT IMPLEMENTERE DIN STRATEGI Side1 1 LÆSETID: 10 MINUTTER LÆR AT IMPLEMENTERE DIN STRATEGI 70% af alle planer bliver aldrig implementeret. At knække implementeringskurven er en udfordring ingen synes

Læs mere

Smilehullet 1: Dårligt samarbejde og godt samarbejde

Smilehullet 1: Dårligt samarbejde og godt samarbejde Smilehullet 1: Dårligt samarbejde og godt samarbejde 1 De 5 faldgruber for et team Team = menighedsråd, gravere, udvalg, præster, musikgrupper, spejderledere Uopmærksom på RESULTATER Undgår ANSVARLIGGØRELSE

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Lær mere Navn Sample Candidate Dato 1. oktober 2013 www.ceb.shl.com Introduktion En opmærksomhed på individuel læring er i stigende grad afgørende for udviklingen af de menneskelige ressourcer,

Læs mere

1 Kommunikationens blinde vinkel

1 Kommunikationens blinde vinkel 1 Kommunikationens blinde vinkel Kommunikationens blinde vinkel Er du god til at kommunikere effektivt med samarbejdspartnere, kollegaer, medarbejdere eller ledelse, således, at de virkelig forstår meningen

Læs mere

Samarbejdsroller Rapport Test Testesen

Samarbejdsroller Rapport Test Testesen Samarbejdsroller Rapport Test Testesen Professional Styles Rapport på: Test Testesen Sammenligningsgruppe: Ledere og specialister (DK, IA, 2013) Fremstillet den: 18-nov-2016 Side 2 2017 Willis Towers Watson.

Læs mere

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder.

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder. Giv feedback Dette er et værktøj for dig, som vil skabe målrettet læring hos din medarbejder blive mere tydelig i din ledelseskommunikation gøre dit lederskab mere synligt og nærværende arbejde med feedback

Læs mere

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Vores værdier Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. rundlag Et fælles I Associated Danish Ports A/S har vi et fælles værdigrundlag, som er det fundament,

Læs mere

Tryg base- scoringskort for ledere

Tryg base- scoringskort for ledere INSTITUTIONENS NAVN OG ADRESSE: INSTITUTIONENS LEDER: INSTRUKTØRENS NAVN: STARTDATO Tryg base- scoringskort for ledere Et værktøj til at evaluere din organisation før og efter jeres udviklingsarbejde med

Læs mere

23. maj 2013 Adfærd og netværk

23. maj 2013 Adfærd og netværk 23. maj 2013 Adfærd og netværk v/ Rikke Bech Skougaard Mål At få skabt større bevidsthed og opmærksomhed omkring din adfærd 2 Adfærd Vores adfærd er synlig for andre Vi vurderes/dømmes Det er ikke tanken,

Læs mere

TANDPLEJEN. Konfliktplan. Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde

TANDPLEJEN. Konfliktplan. Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde TANDPLEJEN Konfliktplan Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde Tandplejen i Herning er en dynamisk arbejdsplads med selvledende og engagerede medarbejdere. Samarbejde er vitalt for at

Læs mere

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste:

Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: Inspiration til den gode mentor/mentee relation. Der er nogle få enkle regler, det er smart at overholde i en mentor/mentee relation. Her er de vigtigste: 1. Mentee er hovedperson og ansvarlig for at der

Læs mere

DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER

DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER Kompetence KARAKTERSTYRKE Personlige kvaliteter, som er centrale for at individet kan være personligt effektiv i en kompleks verden, herunder: Mod, vedholdenhed, udholdenhed,

Læs mere

Situationsbestemt coaching

Situationsbestemt coaching Bag om coaching Ovenfor har vi fokuseret på selve coachingsamtalen med hovedvægten på den strukturerede samtale. Nu er det tid til at gå lidt bag om modellen Ved-Kan- Vil-Gør, så du kan få en dybere forståelse

Læs mere

Gode spørgsmål forskellige typer Indledende spørgsmål: Lineære spørgsmål

Gode spørgsmål forskellige typer Indledende spørgsmål: Lineære spørgsmål Gode spørgsmål forskellige typer Alle de nedenstående spørgsmål bør du øve dig så meget i at du bliver i stand til at stille dem uden at tænke over dem. Verdens bedste sælgere stiller verdens bedste spørgsmål,

Læs mere

Uenigheder i personalegrupper

Uenigheder i personalegrupper Uenigheder i personalegrupper - Og hvordan I som TRIO kan tackle dem Temadag for TRIO BUPL Nordsjælland 13. juni 2018 Henrik Ankerstjerne Eriksen hea@teamarbejdsliv.dk UENIGHEDER HVAD HANDLER DE OM Faglighed

Læs mere

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion DFDS politik for mangfoldighed & inklusion 1 Mangfoldighed som værdibidrag... Error! Bookmark not defined. Mangfoldighedsvision... Error! Bookmark not defined. Politikker... 4 Hvordan arbejder vi med mangfoldighed?...

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

Mentorordning elev til elev

Mentorordning elev til elev Mentorordning elev til elev Formidling af kontakt mellem elever på 2. og 3. år (mentor) og 1. år (mentee) Farmakonomuddannelsen Indhold Hvad er en mentor og en mentee?, 3 Formål med mentorordningen, 3

Læs mere

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen?

Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Tilbagemeldingsetik: Hvordan sikrer jeg, at respondenten har tillid til processen? Udgangspunktet for at bruge en erhvervspsykologisk test bør være, at de implicerede parter ønsker at lære noget nyt i

Læs mere

SUPERVISIONSSAMTALEN

SUPERVISIONSSAMTALEN SUPERVISIONSSAMTALEN - en undersøgelse af en sag med henblik på at uddrage en læring. Personale intern supervision er en aftalt og struktureret proces mellem to ligestillede parter samt et reflekterende

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen Det er vigtigt, at vi som trænere fuldstændig forstår vores opgave og således har de bedst mulige forudsætninger

Læs mere

ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN. K a l u n d b o r g K o m m u n e

ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN. K a l u n d b o r g K o m m u n e ALBERG & THYGESEN COACHUDDANNELSEN K a l u n d b o r g K o m m u n e 2 0 1 5 Undervisningen TEORI + COACHING I PRAKSIS REFLEKSION EGEN TILSTAND KONSTRUKTIV FEEDBACK Definitionen Coaching er en udforskende

Læs mere

Ledelse og management

Ledelse og management Kompetenceramme Kompetencer inden for Ledelse og management Kompetenceområdet for ledelsen består af de kompetencer, der er relateret til adfærd med fokus på at lede, motivereog udvikle menneskelige ressourcer

Læs mere

Samtaler i udvikling. Både ledere og medarbejdere sætter pris på at selve samtalen finder sted, men ikke altid den måde, den finder sted på.

Samtaler i udvikling. Både ledere og medarbejdere sætter pris på at selve samtalen finder sted, men ikke altid den måde, den finder sted på. Samtaler i udvikling Dette er et uddrag fra bogen Samtaler i udvikling. Kapitlet giver en praktisk anvisning til samtaler med medarbejdere og teams, hvor der anvendes løsningsfokuserede spørgsmål og inspiration

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Rapport om følelsesmæssig intelligens. Navn Sample Candidate. Dato 23. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Rapport om følelsesmæssig intelligens. Navn Sample Candidate. Dato 23. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Rapport om følelsesmæssig intelligens Navn Sample Candidate Dato www.ceb.shl.com Rapport om følelsesmæssig intelligens Denne rapport beskriver en række kompetencer, som er afgørende for

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Evaluering af underviser. Coaching af underviser

Evaluering af underviser. Coaching af underviser Evaluering af underviser Leder eller vejleder: Jeg bedømmer dig og din undervisning og kommer med kritik, som du bør rette ind efter. Leders vurdering er i centrum. Coaching af underviser Leder eller vejleder:

Læs mere

Personlig rapport Test Testesen

Personlig rapport Test Testesen Personlig rapport Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 9-feb-2017 Side 2 2017 Willis Towers Watson. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 8 til afdelingsbestyrelserne: Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

Erhvervspsykolog Britt Bøggild Sørensen

Erhvervspsykolog Britt Bøggild Sørensen Ledelse af beslutningsprocesser Hvad blev vi egentlig enige om? Hvornår var det, vi havde aftalt at? Hvem gør hvad? Mange har oplevet at gå ud fra et møde med uklarhed. Og med god grund. Beslutningsprocesser

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14 konflikthåndtering Velkommen! _1_Dias side 1/14 Formålet med mødet At lære om konflikter At få nogle redskaber til at håndtere konflikter At prøve at bruge redskaberne til at håndtere nogle forskellige

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Velkommen til grunduddannelse i ledelse. Onsdag den 26. august 2009

Velkommen til grunduddannelse i ledelse. Onsdag den 26. august 2009 Velkommen til grunduddannelse i ledelse Onsdag den 26. august 2009 Jungiansk Type Index - JTI Bygger på psykoanalytikeren Carl Jungs teorier om, hvordan mennesker er forskelligt disponeret fra naturens

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ...

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... Indhold COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... 4 Hovedkonklusioner fra Coaching Analysen 2004/05... 5 INTRODUKTION TIL COACHING... 6 Coaching i ledelse... 7 Hvor og hvornår er coaching relevant?... 8 Former

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver en persons kerneværdier, mål og interesser.

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Holder I mange møder? Handler de om andet, end daglig drift og administration? Kunne møderne også bruges til at skabe udvikling og læring? Organisatorisk

Læs mere

Vejledning til opfølgning

Vejledning til opfølgning Vejledning til opfølgning Metoder til opfølgning: HVAD KAN VEJLEDNING TIL OPFØLGNING? 2 1. AFTALER OG PÅMINDELSER I MICROSOFT OUTLOOK 3 2. SAMTALE VED GENSIDIG FEEDBACK 4 3. FÆLLES UNDERSØGELSE GENNEM

Læs mere

Eksekvering få planerne ført ud i livet

Eksekvering få planerne ført ud i livet Eksekvering få planerne ført ud i livet Plastindustriens netværksdag 10. November 2009 Gitte Mandrup Ledelse & HR rykker sammen Ledelse Ledelseskraft Organisationsudvikling Eksekvering Fremdrift Ledelseslyst

Læs mere

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter Reflector Big Five Personality 2.1 Interviewspørgsmål til de enkelte facetter N1 Følsomhed -Hvilke situationer får dig til at føle dig bekymret eller urolig? -Hvordan ved du, at du er bekymret? Hvilke

Læs mere

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapport for: Sam Poole ID: HE764656 Dato: 13.6.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver

Læs mere

Det gode samarbejde. Et udviklingsprojekt til optimering af samarbejdskulturen

Det gode samarbejde. Et udviklingsprojekt til optimering af samarbejdskulturen Det gode samarbejde Et udviklingsprojekt til optimering af samarbejdskulturen Det gode samarbejde Et udviklingsprojekt til optimering af samarbejdskulturen Indledning Intet godt resultat på en dansk arbejdsplads

Læs mere

En kur mod sygefravær

En kur mod sygefravær En kur mod sygefravær - Er en kur mod usunde relationer på en arbejdsplads Pernille Steen Pedersen Institut for Ledelse, Politik og filosofi & PPclinic Lån & Spar & Alectia Det gode liv Indsatser: Sundhedstjek

Læs mere

Kort præsentation. Intet menneske kan være perfekt, men et team kan være det. FTF teamledelse. Jens Fisker Carlsbæk. www.innovator.

Kort præsentation. Intet menneske kan være perfekt, men et team kan være det. FTF teamledelse. Jens Fisker Carlsbæk. www.innovator. Intet menneske kan være perfekt, men et team kan være det. Kort præsentation er stifter og indehaver af Konsulentgruppen Innovator. Uddannet indenfor voksenpædagogik, organisation og psykologi. Jens har

Læs mere

Stress Når vilkår vælter trivsel. Ved Malene Friis Andersen Ph.d., cand.psych.aut., post.doc på NFA og selvstændig organisationspsykolog

Stress Når vilkår vælter trivsel. Ved Malene Friis Andersen Ph.d., cand.psych.aut., post.doc på NFA og selvstændig organisationspsykolog Stress Når vilkår vælter trivsel Ved Ph.d., cand.psych.aut., post.doc på NFA og selvstændig organisationspsykolog De næste to timer. Sådan ca. Stressreaktionen i det moderne arbejdsliv Processen fra trivsel

Læs mere

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER

SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Om psykisk arbejdsmiljø i detailhandlen Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! Medarbejder SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne møder

Læs mere

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Hvilket mindset har socialrådgivere i denne kontekst? Hvilke præmisser baserer socialrådgiveren sin praksis på? I Dansk Socialrådgiverforening har vi afgrænset

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 07 Marts 2013 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

Kommunikation, der svinger

Kommunikation, der svinger Kommunikation, der svinger - for ledere www.janhuus.dk info@janhuus.dk 35 43 49 66 LEDELSESDISCIPLINER Projektledelse: Procesledelse: Realistiske mål - Resultatstyring Organisere - Motivere - Kombinere

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere