Møde: Årsmøde Dato og tid: Torsdag den 7. marts 2013, kl Sted: IDA, Kalvebod Brygge 31-33, København V Stora sal (S-1)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde: Årsmøde Dato og tid: Torsdag den 7. marts 2013, kl. 15.30-17.30 Sted: IDA, Kalvebod Brygge 31-33, København V Stora sal (S-1)"

Transkript

1 Til: FRI s Bestyrelse Ref.: US/gh us@frinet.dk 13. marts 2013 Referat fra: Møde: Årsmøde Dato og tid: Torsdag den 7. marts 2013, kl Sted: IDA, Kalvebod Brygge 31-33, København V Stora sal (S-1) Velkomst og indledning ved FRI s formand Jesper Nybo Andersen Jesper Nybo Andersen bød velkommen til FRI s årsmøde, der i 2013 handler om forretningsmodeller og værdiskabelse. Jesper Nybo Andersen ridsede situationen op: Vi er en flok halvgamle mænd, der tager slipset af for virkelig at rykke. Vi har dårlig indtjening, og der er krise i Europa. Derfor er det godt at være åbne over for den nye verden og hente inspiration i andre brancher. Men først en anerkendelse af de talenter, som branchen tiltrækker. Kåring af Årets unge FRI Rådgivere I år kåres to vindere: - Anne Rosborg, COWI - Kristoffer Vrang, Rambøll Dette er helt ekstraordinært, men det var ikke muligt at blive enige i dommerpanelet om én vinder. Begge vinder et ledelsesforløb i FIDIC for Young Professionals.

2 Side 2 af 7 De øvrige i top 5: Christian Juul Adamsen, Rambøll Stefan Højen, Alectia Thomas Japp Davidsen, NIRAS Alle i top 5 bliver indstillet til EFCAs europæiske Young Professionalskonkurrence. Oplæg v/lars Mikkelgaard-Jensen, adm. direktør i IBM og formand for DI Lars Mikkelgaard startede med at konstatere, at man som virksomhed må forholde sig til en verden, som ikke er den, man gerne vil være i. For IBM er teknologiforskning selvfølgelig stadigvæk vigtigt, men hvis det havde været eneste fokus, så ville man ikke være der, hvor man er i dag. Nøglemantraet er gået fra internationalt til multinationalt til globalt integreret til nu smarter planet. For 10 år siden besluttede IBM som organisation, at Vi skal være der, hvor der er værdi ikke commodity, men der hvor kunden vil betale og med integration som nøgleord, hvilket blev til smarter planet. De globale megatrends i 2050 bor 70 % af verdens befolkning i byer gør, at smartere byer er i fokus. Det betyder så, at IBM forfølger en række markedsområder med vækst: kommuner, transport, energi og vand, sikkerhed og overvågning, sociale ydelser, uddannelse og sundhed. IBM har lavet en detaljeret plan land for land, industri for industri og valgt, hvem man gerne vil samarbejde med. Da man købte Mærsk Data var det ud fra et globalt perspektiv, og forudsætningen var skalerbarhed. Lars Mikkelgaard pointerede, at forudsætningen for dynamiske virksomheder er, at de bruger partnerskaber. Partnerskaber er med til at drive kommunikationen på tværs af brancher og trækker nye kompetencer til. En anden pointe i den nye verden er, at kunder ønsker output-baserede aftaler, enten i form af vækst eller besparelser. Partnerskaber skal kunne tilføre IBM noget. Peter Hostrup Rasmussen spurgte, om IBM bruger garantier og incentives? Hvortil Lars Mikkelgaard svarede, at man benytter forskellige share pain - typer, som man nu med rimelighed kan gøre målbare, fx vækst i bundlinje eller via marketingværktøjer.

3 Side 3 af 7 En model er, at no gain = moderate pay, og ved overskud deler man overskuddet på en måde. Oplæg v/hans Henrik Beck, managing partner i Quartz+Co. Forretningsmodeller og værdier er ombyttet. Værdiskabelsen skal styre forretningsmodellen og ikke omvendt. Rådgiverbranchen er domineret af 40+ mænd, og de har generelt ingen forandringsvilje. Marginalisering Hvor arbejder vi? I 2040 vil Danmark befinde sig på et indeks 46 i forhold til indeks 100 i Det er set i forhold til udviklingen i BNP. EU som et hele vil befinde sig på indeks 49. Danmark er således blevet et udkantsland og EU en udkantsverden. For at vækste må rådgiverne søge de nye markeder, som eksempelvis BRIC-landene. Polarisering Hvem arbejder vi for? De store virksomheder bliver større. Fra 2005 til 2011 voksede de 100 største virksomheder med 30 %, og 70 % af deres omsætning lå uden for hjemlandet. De ti største virksomheder voksede i samme periode med 50 %, og 90 % af deres omsætning lå uden for hjemlandet. Det er disse virksomheder, som er fremtidens vindere. Det er derfor også disse virksomheder, man bør tilstræbe at få som kunder. Commoditisering Hvilken værdi tilfører vi kunden? De rådgivende ingeniører er meget videntunge virksomheder. De formår dog ikke at bruge den viden optimalt. Det er ikke nok at være reaktiv og blot bruge sin viden til at besvare de spørgsmål, man bliver stillet. For hver gang man besvarer det samme spørgsmål, så forringes værdien af svaret, og man kommer tættere og tættere på at være en commodity. Den virkelige værdi ligger i en proaktiv brug af denne viden, hvor rådgiverne selv er med til at stille spørgsmålene. Rådgiverne skal finde en bedre balance, hvor de har større relevans i relationen til deres kunder og omverdenen.

4 Side 4 af 7 Spørgsmål fra salen: Henrik Garver: Hvor skal de rådgivende virksomheder stille spørgsmål? Svar: Cleantech er et godt eksempel, hvor Danmark kom hurtigt i front. Vi har desværre ikke brugt den viden, vi opbyggede, godt nok og er nu ved at blive sejlet agterud. Vand er et andet kæmpe marked, hvor danske virksomheder har stor viden. Det gør sig gældende både i forhold til vandressourcer og klimasikring i forhold til vand som klimaudfordring. Enten har man for meget vand og drukner, eller også har man for lidt, og befolkningen tørster. En anden stor udfordring er at sikre friske ressourcer. Tag eksempelvis det voksende marked for mælk i Kina. Hvordan får man mælk fra eksempelvis Europa frem til det centrale Kina hurtigt?

5 Side 5 af 7 Jesper Nybo Andersen: Rådgiverne skal dog også levere løsninger og kan ikke kun leve af at stille spørgsmål. Hvordan får man de to kulturer til at arbejde sammen? Svar: Det er en kæmpe udfordring. Man skal tænke samspillet, således at det ene ikke udvikles på bekostning af det andet. Hvis man skulle vælge, så må man lempe på den tunge videnfokus for at gøre plads til det andet. Folk, som er vant til at give svar, kan ikke lide at stille spørgsmål, men det må de lære. Hans Martin Friis Møller: Relationerne er afgørende for forretningsmodellernes succes. Svar: Bogen om LEGO de startede med at fokusere på de helt centrale kunder, eksempelvis Wallmart, og tilrettelægger forretningsmodellen derefter. Da LEGO ville ind på det amerikanske marked, stillede de spørgsmålet, Hvordan understøtter vi bedst Wallmart? Hvis organisationen bliver for tynd, så kan man ikke klare nogen opgaver selv, men hvis den bliver for tung, vil den næppe være rentabel. Man skal finde balancen mellem lean & mean og udvikling/inhouse-viden. Paneldebat Moderator: Christian Sparrevohn, partner i Quartz+Co Paneldeltagere: Finn Moe Bojsen, direktør i Ingeniør ne Asger Kei, direktør for DHI Terje Vammen, direktør for Epinion Deltagerne fortalte deres historie om forretningsmodeller, og hvordan de har skabt værdi. Ingeniør ne: Virksomheden er 40 år gammel og udfører traditionel rådgivning inden for byggeri. Virksomheden er gået back-to-basics og udfører god rådgivning ved fagentrepriser, fokuserer på opsøgende salg, så de er kommet længere op i fødekæden, og de anser sig selv som gode købmænd. De beviser over for kunden, at deres detaljerede udbud giver den bedste pris, og når besparelser på en byggesag bevises, bliver de godt betalt af bygherren. DHI: DHI er en forskningsbaseret virksomhed, som sælger/udvikler viden og teknologi inden for vand, miljø og sundhed. Virksomheden er præget af kontinuitet (internt) og fornyelse (produktmæssigt).

6 Side 6 af 7 Nogle af deres udfordringer er: Integration at få en global organisation til at hænge sammen. Forretningsprocesser. Holdninger. Løn som fortjent at honoraret matcher den værdi, DHI har skabt. Måske ikke timebetaling, men betaling i forhold til de besparelser, DHI skaber. Balancere forskellige roller, fx GTS; privat, nationalt vandinstitut; global virksomhed. Epinion: Epinion lever af at stille spørgsmål, så man kan danne et beslutningsgrundlag, fx beslutninger om nye produkter. Epinion betjener ikke kun det private marked som nogle af deres konkurrenter, men også den offentlige sektor. Man har en ambition om at vækste og gør det også. Branchen er inde i en teknologisk udvikling, der lægger et stort prispres og høj kannibalisering og konsolidering. Satset på salg og længerevarende kontrakter til større kunder giver stabilitet, men der falder også flere opgaver af undervejs. Under højkonjunkturen søgte Epinion til Vietnam, da det ikke var muligt at skaffe medarbejdere i Danmark. Afdelingen er en selvstændig virksomhed, der også sælger sine services til andre parter i dag. Epinion har også søgt mod Norge, hvor der er en større betalingsvillighed. Debat med salen: Spørger 1 Andreas Petersen til Ingeniør ne: Du sagde, I gik efter salg. Ansatte I nogen til salgsopgaven? Svar fra Ingeniør ne: Vi er seks partnere så én har opgaven med de offentlige konkurrencer, og jeg står for kanvassalg. Spørger 2 Max Karlsson, Rambøll til Ingeniør ne: Fagentreprise virker jo logisk og vil ofte føre til billigere og bedre byggerier. Men for den enkelte bygherre skal der jo tages en risiko, som en totalentreprenør ellers ville tage, men også tage sig betalt for. Hvordan forklarer du bygherren, at de bør tage denne risiko? En anden ting: Jeg går ud fra, at du har brug for nogle rigtig stærke byggeledere mv.? Svar fra Ingeniør ne: Bygherren kender ikke modellerne, om det er total- kontra fagentreprise. I totalentreprise prissætter man meget tidligt på et løst grundlag. Men det kan jeg købe billigere igennem fagentreprise, for det gør jeg på et oplyst grundlag. Ja, vi har gode byggeledere. Vi gør meget for at træne og opkvalificere.

7 Side 7 af 7 Spørger 3 Jesper Nybo Andersen til Epinion og DHI: Hvordan kan I tjene penge på commodity? Og over for det, er der DHI, som kan tjene penge i lavtlønslande. Hvordan er I lykkedes med det? Svar fra Epinion: Vi arbejder med nøgletal og KPI er, stram styring, gode softwareværktøjer så vi kan produktionsoptimere. Vi kalder det commodity-plus, så en kunde køber måske en commodity, men ved siden af køber de måske noget af højere kvalitet. Vi har oparbejdet ekspertise inden for forskellige nicher, fx transportområdet, men i forskellige lande. På den måde bliver det mere kosteffektivt. Svar fra DHI: Idéen med at være global er at have vores virksomhed og viden i lande, hvor den skal bruges, ikke helt til lokale priser, men så vi er konkurrencedygtige. Spørger 4 Peter Hostrup Rasmussen til alle paneldeltagere: Hvor meget tænker I i differentiering? Svar fra Ingeniør ne: Vi tænker meget i økonomi. Vi har ingen specialydelser, vi gør det, vi er gode til, resten køber vi os til. - Det smalle spor. Svar fra DHI: Differentiering er helt afgørende for os. Vi søger vores konkurrence internationalt, og vi stræber efter, at der højst må være fem skarpe konkurrenter i et nyt land, ellers er vi ikke specialiserede nok. Svar fra Epinion: Ja, fx inden for lufthavnsområdet, hvor vi kan give ekspertise og gode priser. Afrunding og tak for i dag.

ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019

ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019 ÅRETS UNGE FRI RÅDGIVER 2019 Den 7. marts 2019 Kårer FRI Årets unge FRI Rådgiver 2019 Har du branchens dygtigste unge medarbejder ansat i din virksomhed? Og vil du bidrage til, at Danmark fortsat ligger

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod DI s strategi Et stærkere Danmark frem mod 2020 Forord Siden dannelsen af DI i 1992 har vi skabt et fællesskab, hvor både de allerstørste og de mange tusinde mindre og mellemstore virksomheder i Danmark

Læs mere

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN FRI ÅRSMØDE 2017 DAGENS PROGRAM Kl. 13.40-13.50: Velkomst ved FRI's formand Carsten Toft Boesen Kl. 13.50-14.10: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt Kl. 14.10-14.40: Märtha Rehnberg,

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/ VelfærdsPartnerskab Nye løsninger på velfærdsområdet Fremtidens udfordring Samfundet står over for en global udfordring. Den demografiske udvikling betyder, at der er færre hænder til at løse stadig flere

Læs mere

FRI Strategi 2018 FRI 2.0

FRI Strategi 2018 FRI 2.0 FRI Strategi 2018 FRI 2.0 Vision og Mission Vision FRI er den førende interesseorganisation for rådgiver- og ingeniørvirksomheder, der aktivt understøtter langsigtet udvikling, effektivisering og vækst

Læs mere

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 MAJ 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

VELKOMMEN. til årsdag i DI Videnrådgiverne

VELKOMMEN. til årsdag i DI Videnrådgiverne VELKOMMEN til årsdag i DI Videnrådgiverne Program 8.00 Velkomst Søren Holm Johansen, DI Videnrådgiverne Where to play, how to win 8.30 Major themes shaping the Nordic consulting industry in 2014 Director

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Vision. - fordi viden forpligter

Vision. - fordi viden forpligter Vision - fordi viden forpligter Mission Danske Advokater er den forening, hvor danske advokatvirksomheder i fællesskab arbejder for at udvikle og styrke advokatbranchen og den enkelte virksomhed til gavn

Læs mere

Hvad er meningen? Har de store virksomheder en underleverandørpolitik?

Hvad er meningen? Har de store virksomheder en underleverandørpolitik? Hvad er meningen? Har de store virksomheder en underleverandørpolitik? Lidt baggrund Verden er af lave WTF syndromet? Kernefamiliens relevans? Og hvad med erhvervslivet? Og det kommunale Danmark? Udfordringer

Læs mere

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14 The Innovation Board Odense, den 7. januar 2014 Henrik Karlsen, partner Vores mission Vi skal hjælpe virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne gennem strategiske, systematiske og værdiskabende tilgange

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

Virksomhederne som driver af innovation i byggeriet

Virksomhederne som driver af innovation i byggeriet Virksomhederne som driver af innovation i byggeriet Erfaringer fra virksomheder i byggebranchen Teknologisk Institut d. 8. februar 2011 1 Jesper Salling Nielsen Kort om mig 25 år erfaring fra byggebranchen

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

VELKOMMEN TIL FRI'S ÅRSMØDE Fremtidens kunder, fremtidens marked: Byggeri, infrastruktur og forsyning

VELKOMMEN TIL FRI'S ÅRSMØDE Fremtidens kunder, fremtidens marked: Byggeri, infrastruktur og forsyning VELKOMMEN TIL FRI'S ÅRSMØDE 2018 Fremtidens kunder, fremtidens marked: Byggeri, infrastruktur og forsyning DAGENS PROGRAM Kl. 14.30-14.40: Velkomst ved FRI's formand Ib Enevoldsen Kl. 14.40-15.20: Liselotte

Læs mere

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen tale til Nytårskur 2013 Velkommen til nytårskur i Region Sjælland. Jeg har glædet mig meget til i dag, for det at tage hul på et nyt år er specielt hvert år. Det giver

Læs mere

FREMTIDENS BYGGERI UDFORDRINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS ERHVERVSUDDANNELSER PRÆSENTATION VED LUU KONFERENCE 2019 TIRSDAG DEN 22.

FREMTIDENS BYGGERI UDFORDRINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS ERHVERVSUDDANNELSER PRÆSENTATION VED LUU KONFERENCE 2019 TIRSDAG DEN 22. FREMTIDENS BYGGERI UDFORDRINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS ERHVERVSUDDANNELSER LIDT OM MIG Henrik Garver Cand.scient.pol, MBA, Master i Afrikaområdestudier Adm. direktør i FRI, Foreningen af Rådgivende

Læs mere

BUSINESS THE MODEL CANVAS. - Pitch din forretningsidé. www.ffe-ye.dk

BUSINESS THE MODEL CANVAS. - Pitch din forretningsidé. www.ffe-ye.dk THE BUSINESS MODEL CANVAS - Pitch din forretningsidé www.ffe-ye.dk FORORD Når man gerne vil åbne sin egen virksomhed, er det vigtigt at have en forretningsmodel en visionær idé, der kan føres ud i livet.

Læs mere

BRANCHESTATISTIK VINDMØLLEINDUSTRIENS EKSPORT 2017

BRANCHESTATISTIK VINDMØLLEINDUSTRIENS EKSPORT 2017 BRANCHESTATISTIK VINDMØLLEINDUSTRIENS EKSPORT 217 APRIL 218 WELCON Tal og data er udarbejdet af DAMVAD Analytics for Vindmølleindustrien. KONTAKT: Peter Alexandersen, presse- og kommunikationsansvarlig

Læs mere

STRATEGIPLAN 2015 2020

STRATEGIPLAN 2015 2020 STRATEGIPLAN 2015 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2015 2020 2 Branchefællesskab for energibranchens virksomheder De sidste 40 år har den danske energiindustri omstillet sig fra at være afhængig af olie fra

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Kære private rådgiver!

Kære private rådgiver! Kære private rådgiver! Der er virksomheder i Danmark med udfordringer, de ikke selv kan løse. De har brug for din ekspertise og viden de ved bare ikke, hvordan de finder dig. Derfor vil InnovationsAgenterne

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

Begejstring skaber forandring

Begejstring skaber forandring DI og Industriens hus 04. jun. 13 Begejstring skaber forandring Lars DI Konkurrenceevne dagens debat Konkurrenceevne: Lønomkostninger, Produktivitet, Kursforhold 2000: 100 2008: 75 2013: 85 Overskud på

Læs mere

Eksport og produktivitet

Eksport og produktivitet Den 9. januar 13 Eksport og produktivitet Vigtigt med konkurrenceevne Skarp global konkurrence I en markedsøkonomi med effektiv konkurrence er det kun konkurrencedygtige virksomheder, der vil kunne blive

Læs mere

Fremtidens marked for juridiske ydelser. Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013

Fremtidens marked for juridiske ydelser. Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013 Fremtidens marked for juridiske ydelser Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013 1 Hvorfor arbejde med fremtiden? Forandringer sker hver dag, på alle markeder og virksomheder og brancher

Læs mere

Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar August 2016

Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar August 2016 Dansk Byggeri bestyrelseskonference Horsens 12. januar 2017 August 2016 Thomas Frommelt Partner i Deloitte, statsautoriseret revisor Statsautoriseret revisor i 2005 Partner i 2008 Leder af Deloittes branchegruppe

Læs mere

Hesselet Manifestet. Status på visionerne fra 2011 totredjedele på vejen. DANSK IT Niels Hartvig & Thomas Madsen-Mygdal

Hesselet Manifestet. Status på visionerne fra 2011 totredjedele på vejen. DANSK IT Niels Hartvig & Thomas Madsen-Mygdal hesseletmanifestet.dk #hesseletmanifestet 2011 2017 2020 DANSK IT 2020 Hesselet Manifestet Status på visionerne fra 2011 totredjedele på vejen. Niels Hartvig & Thomas Madsen-Mygdal Baggrund SEPTEMBER 2011

Læs mere

13.25 ET STÆRKERE DANMARK Danmarks statsminister giver sit bud på, hvordan vi skaber et stærkere Danmark frem mod 2025.

13.25 ET STÆRKERE DANMARK Danmarks statsminister giver sit bud på, hvordan vi skaber et stærkere Danmark frem mod 2025. 10.00 GENERALFORSAMLING Alle DI s medlemmer er velkomne til at overvære generalforsamlingen, der finder sted i Skuespilhuset. Der er check-in fra kl. 09.00. 11.30 FROKOST OG EVENTS 13.00 TRANSFORMING DENMARK

Læs mere

FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING

FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING Præsentation ved Danske Vandværkers konference: Regulering af drikkevandet på Christiansborg den 21. februar 2018 KENDER I FRI? BRANCHEORGANISATION

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Københavns Universitet. Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten

Københavns Universitet. Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten university of copenhagen Københavns Universitet Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten Publication date: 2016 Document Version

Læs mere

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløbet Sæt kunden i centrum - hvorfor deltage? Kursusforløbet Sæt kunden i centrum, som Dansk Erhverv arrangerer i samarbejde med Networked Business Initiative

Læs mere

Derudover bør du kunne svare på følgende: Hvor vigtigt er det for din målgruppe? Hvornår og hvor ofte oplever målgruppen udfordringen eller behovet?

Derudover bør du kunne svare på følgende: Hvor vigtigt er det for din målgruppe? Hvornår og hvor ofte oplever målgruppen udfordringen eller behovet? Investor pitch Et investor pitch skiller sig lidt ud fra de andre pitch typer, du kan finde vejledning om her på Rocket Startup, da du med dette pitch, lige som med Pitch Deck, har til formål, at overbevise

Læs mere

Kundernes syn på bilen forandrer sig

Kundernes syn på bilen forandrer sig Fast Track-løsning Thomas Møller Sørensen Kundernes syn på bilen forandrer sig 2 De nye spillere i branchen Over 1,700 Start-Ups Are Disrupting The Automotive Industry 3 Den traditionelle værdikæde Fra

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Ansættelseskontrakt Dato: 29-10-2013 13:18

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Ansættelseskontrakt Dato: 29-10-2013 13:18 1 af 6 1. Sammendrag K.E.A Totalentreprise agerer som samlet totalentreprenør for bygherre, vi varetager alle de ydelser, der udgør en nødvendig helhed for gennemførelse af den aftalte opgave. Vi er derfor

Læs mere

Deleøkonomi, digitalisering og on-demand skaber nye forsikringsbehov

Deleøkonomi, digitalisering og on-demand skaber nye forsikringsbehov FORSIKRING Børsen Forsikringskonference 2017 Deleøkonomi, digitalisering og on-demand skaber nye forsikringsbehov Børsen Forsikringskonference, 1. juni 2017 i København Forsikringsbranchen står over for

Læs mere

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI Erhvervsudviklingsdøgn 14. maj 2014 Brands4kids A/S, Erik Andreæ 1 AGENDA 4Brands4kids A/S 4Fra drøm til virkelighed.! 4Et strategisk valg 4Innovation i tøjbranchen findes

Læs mere

Vækstbarometer. Internationale medarbejdere. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Internationale medarbejdere. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Internationale medarbejdere Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 1. Valg af dirigent. Advokat Lars Stuckert blev valgt som dirigent og bød efterfølgende velkommen. 2. Forslag til vedtægtsændring.

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed

Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed Sådan kan it blive en pengemaskine for din virksomhed INVITATION TIL GRATIS ROADSHOW 1 kr. 2 kr. EG www.eg.dk/byg Lidt bedre på alle områder Ofte er det ikke så meget, der skal til for at øge produktiviteten.

Læs mere

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Forandringstempoet er højt Erhvervslivet ændrer sig i disse år, og forandringstempoet er højt. Digitalisering

Læs mere

En verden i forandring

En verden i forandring En verden i forandring er der plads til bæredygtighed? Tirsdag den 24. april Tivoli Congress Center København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 INDHOLD SIDE 3 Program

Læs mere

Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand

Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand Bogen om nøgletal Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand Regnskabsskolen A/S 2013 Udgivet af Regnskabsskolen A/S Wesselsgade 2 2200 København N Tlf. 3333 0161 www.regnskabsskolen.dk Redaktion:

Læs mere

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld Dit ansvar med vores hjælp. Det handler om familie, virksomhed og formue. Om at lægge spor i takt med, at man bliver afklaret. Om at få inspiration til at blive afklaret. I et generationsskifte vil der

Læs mere

Præsentation af REFER-CDR

Præsentation af REFER-CDR Turbo på grøn fjernvarme i Region Midtjylland Præsentation af REFER-CDR Renewable Energy for Emission Reduction in Central Denmark Region www.regionmidtjylland.dk Hvem er vi? Region Midtjylland Regional

Læs mere

Caring for Climate. menneskerettigheder, miljø, klima og bæredygtighed. Byens Netværk Foto & tekst: Katja Pryds Beck

Caring for Climate. menneskerettigheder, miljø, klima og bæredygtighed. Byens Netværk Foto & tekst: Katja Pryds Beck Caring for Climate Byens Netværk 27.01.11 Foto & tekst: Katja Pryds Beck Der var tidlig mønstring, da Byens Netværk, Dansk Arkitektur Center og UNDP Danmark inviterede til morgenmøde på DAC om FN s virksomhedsnetværk

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere

Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige

Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige ANALYSE Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige Resumé De danske kommuner bruger private rådgivere til en lang række opgaver, som kommunens egne ansatte ikke selv har

Læs mere

Tilbage til fremtiden

Tilbage til fremtiden Tilbage til fremtiden Bygge- og anlægsbranchen i 2029 Onsdag den 15. maj Tivoli Congress Center København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 PROGRAM TILBAGE TIL FREMTIDEN

Læs mere

BYGGERIET 2035 EN FORESIGHT-ANALYSE FRI ÅRSMØDE /03/2018

BYGGERIET 2035 EN FORESIGHT-ANALYSE FRI ÅRSMØDE /03/2018 BYGGERIET 2035 EN FORESIGHT-ANALYSE FRI ÅRSMØDE 01.03.2018 AGENDA 1. Formål og tilgang til analysen 2. Overordnede megatrends 3. Vigtige sikre drivkræfter 4. Vigtige usikre drivkræfter og mulige udfaldsrum

Læs mere

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Erhvervsbyggeri - din professionelle samarbejdspartner Hos Lundhilds tegnestue

Læs mere

GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S

GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT DSV A/S DSV A/S, Hovedgaden 630, 2640 Hedehusene, telefon 43 20 30 40, CVR nr. 58233528, www.dsv.com. Global Transport and Logistics Vi leverer dagligt transport- og logistikløsninger

Læs mere

Strategi for Plastindustrien. Sådan skaber vi værdi for plastbranchen frem mod 2020

Strategi for Plastindustrien. Sådan skaber vi værdi for plastbranchen frem mod 2020 Strategi for Plastindustrien Sådan skaber vi værdi for plastbranchen frem mod 2020 Ny kurs for Plastindustriens arbejde frem mod 2020 Vi kan nu præsentere en helt ny strategi, der bestemmer retningen for

Læs mere

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 JULI 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

Victor Energy Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept

Victor Energy Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept For virksomheden projects har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business Fokuseret Værdikædesamarbejde været et startskud

Læs mere

Velkommen til HSU/SU og ledere i UC Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt

Velkommen til HSU/SU og ledere i UC Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt Fælles HSU/SU- og lederseminar 27. juni 2017 Velkommen til HSU/SU og ledere i UC Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt Fælles HSU/SU-ledelsesseminar mellem EAL og UCL 27. juni 2017 Velkomst, formål

Læs mere

Region Hovedstadens Vækstbarometer

Region Hovedstadens Vækstbarometer Region Hovedstadens Vækstbarometer Samarbejde med videns- og uddannelsesinstitutioner Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region

Læs mere

Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden

Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - Claus Andersen, Sweco A/S - David Meyer, FRI - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder. Væksthus Sjælland 1

Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder. Væksthus Sjælland 1 Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder Væksthus Sjælland 1 Inspiration Afklaring Handling = Katalysator for Vækst Væksthus Sjælland 4 25 rådgivere med teoretisk og praktisk ballast Klingen

Læs mere

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi 2017-2018 1 FORORD Danmarks bedste medlemsservice er titlen på Dansk Byggeris nye strategi. Grunden til, at vi har valgt netop den titel, er fordi,

Læs mere

Viden om innovation. Konference om effekter af privat forskning og innovation i Danmark

Viden om innovation. Konference om effekter af privat forskning og innovation i Danmark Viden om innovation Konference om effekter af privat forskning og innovation i Danmark Tirsdag d. 22. september kl. 8.15 13.30 Moltkes Palæ Dronningens Tværgade 2 1302 Kbh. K. Program < 08.15 Netværksmorgenmad

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT KLUBBER Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter VIRKSOM- HEDER Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller BORGERE INSTITU- TIONER 22-01-2013

Læs mere

REFERAT FRA FRI S GENERALFORSAMLING 2019

REFERAT FRA FRI S GENERALFORSAMLING 2019 Ref.: US/gh E-mail: us@frinet.dk 2. april 2019 REFERAT FRA FRI S GENERALFORSAMLING 2019 Velkomst ved FRI s formand Formand Ib Enevoldsen bød velkommen til FRI s generalforsamling 2019 og nævnte, at dagen

Læs mere

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet

Dansk handel hårdere ramt end i udlandet Organisation for erhvervslivet April 2010 Dansk handel hårdere ramt end i udlandet AF KONSULENT PEDER SØGAARD, PESO@DI.DK Danske grossister har tabt mere omsætning og haft flere konkurser end engroserhvervet

Læs mere

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice DANSK BYGGERIS årsdag 2015 Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 PROGRAM FREMTIDENS ARBEJDSMARKED Ordstyrer: Cecilie

Læs mere

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund

» Invitation. vækst og velfærd. I et højhastigheds samfund » Invitation vækst og velfærd I et højhastigheds samfund » Mød Foto: Stig Stasig Tid Mandag den 26. april 2010 kl. 13 17.30 Hans Skov Christensen DI Jens Klarskov Dansk Erhverv Claus Hjort Frederiksen

Læs mere

Børsen M&A Konference 2015 sikrer at du er på forkant med konkurrencen lær af de nyeste handler og tendenser på markedet

Børsen M&A Konference 2015 sikrer at du er på forkant med konkurrencen lær af de nyeste handler og tendenser på markedet Børsen M&A Konference 2015 sikrer at du er på forkant med konkurrencen lær af de nyeste handler og tendenser på markedet Tirsdag 24. november 2015, Tivoli Congress Center, København På Børsen Mergers &

Læs mere

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november

Gazellekåringer. København, onsdag 30. november Gazellekåringer. Program 2016 København, onsdag 30. november Gazellekåringer Velkommen til årets gazellekåringer, hvor vi fejrer landets bedste virksomheder for 22. år i træk Vi jagter Danmarks rollemodel

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

COPENHAGEN EXPAND & RETAIN AFTERCARE

COPENHAGEN EXPAND & RETAIN AFTERCARE COPENHAGEN EXPAND & RETAIN AFTERCARE DISPOSITION Hvad er Aftercare? Analyser Segmentering Målsætninger for arbejdet Få større resultater Hvordan kan jeg komme i gang mandag morgen? 2 AFTERCARE HVAD ER

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Morgendagens væksterhverv

Morgendagens væksterhverv Morgendagens væksterhverv Asger Daugbjerg, 18. maj 2010 Foredrag Væksthus Midtjylland www.mm.dk Agenda: 1.Introduktion 2.Den makroøkonomiske kontekst 3.De globale udfordringer 4.Morgendagens vindere 5.Innovation

Læs mere

INDHOLD SIDE. Kode til trådløst netværk: tivolihotel #dbårsdag

INDHOLD SIDE. Kode til trådløst netværk: tivolihotel #dbårsdag DANSK BYGGERIS årsdag 2016 Torsdag den 28. april Tivoli Congress Center, København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 INDHOLD SIDE 3 Program 4 Temamøder 4 Temamøde 1:

Læs mere

Velkommen til Gå-hjem-møde

Velkommen til Gå-hjem-møde Velkommen til Gå-hjem-møde 15:00 15:30 Præsentation af GA s råstofstrategiske overvejelser og Råstofklynge 15:30 16:30 Introduktion til KIC Raw Materials 16:30 18:00 Muligheder for samarbejde Grl. Dk.

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions SDSD CLEAN Innovating Green Solutions AGENDA 1. Hvem er CLEAN? 2. Hvad laver vi? 3. Hvordan arbejder vi? 2 STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster

Læs mere

Et pust udefra. - erhvervsmand i bestyrelsen. 22. oktober 2019

Et pust udefra. - erhvervsmand i bestyrelsen. 22. oktober 2019 Et pust udefra - erhvervsmand i bestyrelsen 22. oktober 2019 Hvem er jeg? 60 år Udlært tømrer i 1978, grønt bevis i 1986. Løbende uddannelse. Gift og tre voksne børn, bor i Vesthimmerlands kommune. Ca.

Læs mere

Viden og teknologi forandrer verden

Viden og teknologi forandrer verden Viden og teknologi forandrer verden Velkommen! Velkommen til Engineer the future Engineer the future er en alliance mellem virksomheder, uddannelsessteder og organisationer. Vi tror på, at viden og teknologi

Læs mere

Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer

Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer Byinnovation Baggrund, fakta og kompetencer Den stigende urbanisering er en global tendens, som ikke er til at fornægte. Verdens befolkning er i en voldsom grad på vej mod byerne, hvilket i stigende grad

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

VELKOMMEN TIL FRI BRANCHETOPMØDET Helnan Marselis Hotel Aarhus Onsdag den 11. oktober 2017

VELKOMMEN TIL FRI BRANCHETOPMØDET Helnan Marselis Hotel Aarhus Onsdag den 11. oktober 2017 VELKOMMEN TIL FRI BRANCHETOPMØDET 2017 Helnan Marselis Hotel Aarhus Onsdag den 11. oktober 2017 PROGRAM 14.00 Velkommen v/carsten Toft Boesen, formand i FRI 14.10 FRI s Forsyningsscenarier 2035 v/jens

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger vores kunders kapital Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Kunderne kommer altid i første række Vores mission er at sikre dine investeringer

Læs mere

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Automatisering og digitalisering Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK

Konkurrent. fb FORSIKRINGS SAMMENLIGNING BETINGELSER.DK Konkurrent SAMMENLIGNING Brug systemet til at forklare jeres kunder om de forringelser der følger med når jeres kunder skifter til et konkurrerende selskab? fb FORSIKRINGS BETINGELSER.DK BEVAR KUNDERNE

Læs mere

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt?

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt? Jagten på talent Hvad gør årets gazeller rigtigt? Vi fungerer godt i en krisetid, da vi er svaret på krisen Gazelleejer Hvad kan vi lære af årets gazelleundersøgelse? Gazellerne har opskriften på at fordoble

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

Sæt fart i din forretning - NU. Hvem møder jeg på min vej

Sæt fart i din forretning - NU. Hvem møder jeg på min vej Sæt fart i din forretning - NU Hvem møder jeg på min vej Jens Neustrup Simonsen FREMDRIFT A/S Strategic Management MBA Forretnings innovation MBA Top Governance uddannelse Business Psychology MBA pre MBA

Læs mere

VELKOMMEN TIL KONSORTIEPARTNERMØDE 3. JUNI 2013

VELKOMMEN TIL KONSORTIEPARTNERMØDE 3. JUNI 2013 VELKOMMEN TIL KONSORTIEPARTNERMØDE 3. JUNI 2013 Status, muligheder og udfordringer i MODE- OG TEKSTILBRANCHEN DANSK MODE & TEXTILS VISION DM&T skal være mode- og tekstilbranchens eget og foretrukne videncenter,

Læs mere

Formandens beretning.

Formandens beretning. 2008 generelt: 2008 har været et omtumlet år for DFSU. Vi startede uden et Disc Golf udvalg, fik alligevel en fornuftig sæson og DM stablet på benene, da gamle kræfter pustede liv i udvalget, men endte

Læs mere

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Nordjyske Nyskabere er en innovationskonkurrence, som handler om at skabe grobund for, at nye ideer kan tage form og blive til virkelighed. Hvad er Nordjyske

Læs mere

FINANSFORBUNDETS FEM INDSPARK EUROPAPARLAMENTSVALG 2019

FINANSFORBUNDETS FEM INDSPARK EUROPAPARLAMENTSVALG 2019 FINANSFORBUNDETS FEM INDSPARK EUROPAPARLAMENTSVALG 2019 FEM EU-INDSPARK Rådgiveren i den lokale sparekasse, it-arkitekten bag de digitale løsninger og dealeren i storfilialen hører alle til i Finansforbundet,

Læs mere