EN KOMMUNE OG ET ARBEJDSMARKED I VÆKST

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EN KOMMUNE OG ET ARBEJDSMARKED I VÆKST"

Transkript

1 Beskæftigelsesudspil 2016: EN KOMMUNE OG ET ARBEJDSMARKED I VÆKST I Randers er vi ikke bange for at tænke nyt og prøve ting af. Vi er mere optagede af at stimulere og afprøve nye veje. På tværs af ildsjæle, erhverv, uddannelse og offentlige myndigheder har vi viljen til at skabe nye løsninger. Derfor ser vi Østjylland som et sammenhængende arbejdsmarked og styrker det tværgående samarbejde for at styrke et arbejdsmarked i vækst.

2 Indledning og baggrund Randers Kommune skal i de kommende år sikre en positiv udvikling med råderum til offentlig velfærd og fortsatte investeringer i vores infrastruktur. Det kræver at vi fastholder en sund og fremadrettet beskæftigelsespolitik, med et særligt fokus på jobskabelsen i den private sektor. Efter en periode hvor Randers i kølvandet på finanskrisen tabte arbejdspladser, er vi nu på rette vej. Siden januar 2014 er der skabt nye job i Randers, målt i fuldtidsstillinger. Den sæsonkorrigerede ledighed er siden 2014 faldet, så den nu nærmer sig gennemsnittet for Østjylland. Samtidig falder antallet af borgere på offentlig forsørgelse, og Randers Kommune sprang i 33 pladser op i Dansk Industris måling på erhvervstilfredshed i kommunerne. Dermed var Randers blandt højdespringerne i målingen. Job** Antal på offentlig forsørgelse** Ledighed *** Erhvervstilfredshed, placering (1-98) ,70% ,80% 36 *: Tallene for Job, Antal på offentlig forsørgelse og Ledighed er fra januar For er det den seneste måned vi har tal for; **: Målt i fuldtidsstillinger/-personer; ***:Sæsonkorrigeret Kilder: Jobindsats.dk, Danmarks Statistik og Dansk Industri. Tallene er opgjort pr Med Vision 2021 sigter vi mod, at der i perioden bliver skabt netto 2000 nye job i Randers Kommune. Et mål der kræver, at vi træffer en række nødvendige og langsigtede beslutninger. Det kræver også, at vi aktivt forholder os til Østjylland som et sammenhængende arbejdsmarked, og styrker det tværkommunale samarbejde, så de ledige kompetenceudvikles efter de aktuelle behov for arbejdskraft og til enhver tid er til rådighed, hvor der er behov for arbejdskraften. Allerede frem mod 2018 vil vi nedbringe ledigheden, så vi som minimum kommer på niveau med gennemsnittet i de østjyske kommuner, der aktuelt er på 4,2 %. Det betyder, at ledigheden aktuelt skal reduceres med 0,6 procentpoint - at yderligere 300 ledige borgere kommer i job. Den gode udvikling skal vi holde fast i. Derfor er det vigtigt, at vi tænker beskæftigelsesindsatsen og et sundt erhvervsklima sammen. Erhvervslivets rammebetingelser og en proaktiv beskæftigelsesindsats med fokus på udbud af dygtige og kvalificerede medarbejdere er afgørende for, at Randers i årene fremover kan fastholde og udbygge sin position i Business Region Aarhus. Konkret skal den fremtidige beskæftigelsesindsats sikre at Randers Kommune: - Møder erhvervslivet der hvor det er, og sikrer en tæt koordinering af erhvervs- og beskæftigelsespolitikken. - Målretter beskæftigelsesindsatsen, så den sigter mod uddannelse og opkvalificering, og vi dermed sikrer, at udbuddet af arbejdskraft matcher efterspørgslen. - Arbejder for etablering af flere rummelige arbejdspladser. Rummelig, Virkelysten, Solid, Anderledes

3 Erhvervslivets rammebetingelser Byrådet har taget flere skridt i retning af at sikre bedre rammevilkår for erhvervslivet i Randers Kommune. Den udvikling vil vi fortsætte, så erhvervslivet til enhver tid har de nødvendige rammer og forudsætninger for at skabe vækst og arbejdspladser. Vi vil i den forbindelse styrke dialogen mellem kommunen, erhvervslivet og de faglige organisationer, så vi sikrer det fælles ejerskab til erhvervs- og beskæftigelsesindsatsen. Her vil vi lade os inspirere af den noget for noget tilgang, som kendetegner den såkaldte Horsens-model, eksempelvis gennem flere lokale partnerskabsaftaler med fokus på flere lære- og praktikpladser til vores unge mod at kommunen sikrer virksomhederne gode rammebetingelser, f.eks. en yderligere sænkelse af dækningsafgiften. Fokus på den fysiske og digitale infrastruktur Nem og billig adgang til datatrafik er et stadig vigtigere konkurrenceparameter for erhvervslivet. Ikke mindst i forhold til videns-tunge virksomheder. Derfor er det naturligt at fremtidssikre kommunens erhvervsmæssige infrastruktur gennem etablering og udrulning af fiberbredbånd. Randers Kommune vil prioritere erhvervslivet, når fiberbredbåndet rulles ud og sikre, at det udbredes generelt i kommunen. I fælleskab med de øvrige østjyske kommuner, vil Randers fortsat arbejde for at imødegå de stadig større trafikale flaskehalse på E45. Konkret vil vi holde Folketinget fast på løftet om udvidelse af den østjyske motorvej til tre spor, så tilkørselsforholdene til og fra Randers by forbedres. Erhvervsservice med fokus på innovation og iværksætteri Innovation i form af produkt- og procesudvikling er nøgleordet, når vores lokale virksomheder skal stå stærkt i den nuværende og fremtidige konkurrence, både på hjemme- og eksportmarkedet. Randers Kommune vil derfor, i samarbejde med erhvervsorganisationerne, bidrage positivt til at sætte fokus på virksomhedernes innovative potentiale. Både i forhold til små og nystartede virksomheder og i forhold til de større og veletablerede virksomheder. Konkret skal kommunens afdeling for Erhverv og Udvikling sammen med Erhverv Randers og klyngesamarbejdet, gennem opsøgende dialog med kommunens private virksomheder, sikre fokus på innovation. Vi skal proaktivt sikre, at der er professionel vejledning og sparring til rådighed en vejledning der har fokus på virksomhedernes langsigtede vækstpotentiale. Vi vil fortsætte og forstærke det eksisterende program for vejledning og sparring til iværksættere og nystartede virksomheder. Ikke mindst med henblik på at facilitere rugekassemiljøer for industriiværksættere i vores etablerede industrivirksomheder.

4 Randers Kommune som attraktiv arbejdsplads Et vigtigt element i et velfungerende arbejdsmarked og en god beskæftigelsessituation i Randers er, at Randers Kommune, som kommunens største arbejdsplads, skal arbejde målrettet på fortsat at være en god og attraktiv arbejdsplads. Dette skal ske i et tæt samarbejde med de faglige organisationer og i MED-systemet som beskrevet i fælleserklæringen mellem LO, FTF og Randers Kommune fra 10. november. Fokus skal være på høj trivsel og lavt sygefravær blandt kommunens medarbejdere. Ligeledes arbejdes der målrettet med praktikuddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere og opkvalificering af kommunens medarbejdere med henblik på også fremover at kunne give den bedste service til randrusianerne. Koordinering af erhvervs- og beskæftigelsesindsatsen Randers møder erhvervslivet der hvor det er! Det skal vores virksomheder dels opleve gennem en mere professionel servicering, men også gennem et bedre samspil mellem kommunens erhvervs- og beskæftigelsesindsats. Erhvervslivet skal på linje med borgere og organisationer til enhver tid opleve kommunen som en serviceenhed, der sikrer de bedste rammer for udvikling og vækst. Derfor etablerer vi i 2016 en ny virksomhedskontaktenhed på Jobcentret. Den skal sikre en opsøgende og serviceorienteret dialog med de lokale arbejdspladser. Målet er at imødekomme virksomhedernes fremtidige kvalifikationsbehov og undgå uhensigtsmæssige flaskehalse på arbejdsmarkedet. Med andre ord mere fokus på virksomhedernes efterspørgsel af arbejdskraft. Det er målsætningen, at 1000 private virksomheder skal have besøg af kommunens ledelse, Erhverv Randers og Jobcentret i de kommende år. Her er det vigtigt, at vi fra kommunens side tilrettelægger dialogen med erhvervslivet på en måde, så innovation, infrastruktur og beskæftigelsesudvikling tænkes sammen. I 2016 etablerer kommunen ligeledes en kontaktdatabase, der optimerer muligheden for, at Jobcentret, Erhverv og Udvikling samt Miljø og Teknik, kan levere en koordineret, professionel og effektiv servicering af vores virksomheder. De enkelte forvaltningers tiltag og tilbud til virksomhederne sker fremover efter gensidig orientering internt i kommunen.

5 Uddannelse og opkvalificering Det er afgørende, at Randers Kommune i de kommende år evner at tiltrække og fastholde fremtidens vækstbaserede virksomheder - for eksempel indenfor industrielle og teknologiske nicheområder. Det gør vi ved at sikre, at vi har den rette arbejdskraft med de rette fremtidssikrede kvalifikationer. Uddannelse er nøgleordet. I forbindelse med etableringen af Jobcentrets nye virksomhedskontaktenhed, vil vi nedsætte et advisory board, med deltagelse af centrale aktører fra erhvervslivet. Initiativet skal sikre fokus på, at beskæftigede og ledige arbejdstagere matcher de kvalifikationer der efterspørges i erhvervslivet, ligesom det skal sikres, at alle unge der påbegynder en erhvervsuddannelse, gennemfører den. Randers kvalificerer til Fremtiden For forsikrede og jobparate ledige, vil Jobcentret og a-kasserne allerede fra 2016 sikre en hurtigere afklaring af, hvilke uddannelsesbehov den enkelte ledige har. Målet er proaktivt at iværksætte opkvalificeringstiltag, der matcher virksomhedernes aktuelle og forventede behov for arbejdskraft. Med samarbejdsaftalen Randers kvalificerer til fremtiden, har kommunen sammen med arbejdsmarkedets parter taget et vigtigt skridt i retning af at sikre en bedre og tidligere opkvalificeringsindsats for de ledige, idet indsatsen fremover vil kunne iværksættes efter 3 måneders ledighed. Typen af indsatser og tiltag aftales løbende med aktørerne i de enkelte brancher. For de forsikrede ledige skal tiltaget også ses i lyset af den kortere dagpengeperiode. En hurtig tilbagevenden og fast tilknytning til arbejdsmarkedet er grundlaget for familiernes velfærd og økonomiske tryghed. Foto: Allan Falk Mikkelsen Jobrotation Det er vigtigt, at private virksomheder får kendskab til jobrotationsordningen og er motiverede for at anvende den i forbindelse med opkvalificering. Vi vil derfor arbejde for, at en større del af jobrotationsforløbene og de beskæftigede der indgår i dem, er tilknyttet private virksomheder.

6 Tiltrækning af højtuddannet arbejdskraft Undersøgelser viser, at højtuddannede medarbejdere, herunder akademikere, genererer vækst og dermed arbejdspladser i mindre og middelstore, private virksomheder. For at tiltrække flere højtuddannede til de randrusianske virksomheder, vil vi sammen med Erhverv Randers og DI forstærke samarbejdet med landsdelens universiteter omkring matchmaking. Samtidig forstærker kommunen dialogen med virksomhederne omkring potentialet i at ansætte akademikere. Randers Kommune har derudover fra afsat 1 mio. kroner årligt til studiejobs i kommunen. Målet er, at flere studerende får øje på Randers som et attraktivt sted at arbejde, så vi tiltrækker flere færdiguddannede fra de store studiebyer i de kommende år. Randers Uddanner Alle Unge Private og offentlige arbejdspladser får brug for alle vores unge i de kommende år. Derfor har Randers Kommune iværksat programmet Randers Uddanner Alle Unge. Med åbning af Ungdommens Uddannelseshus Randers (UUR) på Tradium i, har vi taget et vigtigt skridt for at sikre, at alle unge får de bedste forudsætninger for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Billedligt talt har vi med etableringen af den nye ungeenhed på Tradium nedlagt Jobcentret for unge under 30 år. Kontanthjælpen er for denne gruppe omdøbt til uddannelseshjælp, og vi tager loven på ordet: De unge møder nu kommunen på Tradium, og er fra dag 1 enten uddannelses- eller aktivitetsparate. Aktivitet betyder i den sammenhæng en indsats der fører mod uddannelse. Kommunen indgik i en bred aftale med Dansk Byggeri, LO og Tradium omkring etablering af praktik- og lærepladser indenfor bygge- og anlægsområdet. Det er vigtigt, at vi også indenfor andre brancheområder indgår lignende aftaler i de kommende år, så uddannelsesinstitutioner, de faglige organisationer, erhvervslivet og kommunen i fællesskab kan leve op til mottoet om at Randers uddanner alle unge. For gruppen af udsatte unge og unge med særlige behov, vil de uddannelsesrettede initiativer og aktiviteter efter individuel vurdering blive kombineret med eksempelvis sociale og sundhedsmæssige støtteforanstaltninger, der understøtter den unges vej mod hel eller delvis selvforsørgelse.

7 Flere rummelige arbejdspladser For at finde plads og inklusion til alle borgere på fremtidens arbejdsmarked, vil vi fokusere på at skabe flere rummelige arbejdspladser. Ligesom vi i beskæftigelsesindsatsen har fokus på erhvervslivets rammebetingelser og udbuddet af kvalificeret arbejdskraft, er det vigtigt, at vi motiverer vores arbejdspladser til at inkludere flere medarbejdere med inklusionsudfordringer. Herunder fleksjobbere og kontanthjælpsmodtagere i ressourceforløb. Rummelige arbejdspladser skal dels skabes i etablerede virksomheder, men også gerne i regi af socialøkonomiske initiativer. Her er det vigtigt, at vi fra kommunens side løbende tilpasser indsatsen og hjælpen til vores udsatte borgere, så vi anvender lovgivningens rammer og muligheder. Virksomhedscentre For at øge udbuddet af rummelige arbejdspladser, vil vi også på dette område styrke Jobcentrets opsøgende dialog med erhvervslivet. For eksempel med det mål at etablere flere såkaldte virksomhedscentre, hvor udsatte ledige i samarbejde med Jobcentret og lokale virksomheder kan deltage i praktikker og arbejdsprøvning. Også her kan vi med fordel lade os inspirere af Horsens-modellen, hvor der er gode erfaringer med disse samarbejdsrelationer, bl.a. i form af en såkaldt håndholdt, mentorstøttet indsats, med fokus på faglige udfordringer og det kollegiale fællesskab på en arbejdsplads. Vi kan øge muligheden for at skabe reelle jobåbninger og inklusion for en række borgere som hidtil har haft svært ved at finde plads på arbejdsmarkedet, blandt andet ved at kombinere inklusionsindsatsen med jobrotation og opkvalificeringstiltag for virksomhedens ansatte. Kommunal efterspørgsel på socialøkonomiske ydelser I indsatsen for de mest udsatte ledige, er det vigtigt at styrke muligheden for at etablere flere socialøkonomiske virksomheder og socialøkonomiske divisioner i etablerede virksomheder. Mange virksomheder ønsker at synliggøre en social profil, og for at opmuntre og understøtte dette, har kommunen lanceret et lokalt CSR Randers -logo (Corporate Social Responsibility), som kan anvendes af de virksomheder, der ønsker at bidrage til inklusion af udsatte borgere. Randers Kommune ønsker at samarbejde med socialøkonomiske virksomheder på områder, hvor vi som kunde ikke risikerer at skabe unfair konkurrence i forhold til virksomheder der drives med ordinær arbejdskraft. Målet er at understøtte beskæftigelsen for vores udsatte borgere, men det er naturligvis en forudsætning, at kommunens socialøkonomiske samarbejdspartnere til enhver tid opererer på markedsvilkår. Kommunen skal løbende vurdere og udnytte de rammer lovgivningen giver, eksempelvis i forbindelse med de nye regler i forbindelse med offentlige udbud, hvor det er muligt at reservere udvalgte opgaver til virksomheder med et socialøkonomisk sigte. Kommunens rolle i samarbejdet med socialøkonomiske aktører skal, i henhold til lovgivningen, udelukkende bestå i at aftage varer og ydelser fra socialøkonomiske virksomheder.

8 En kommune og et arbejdsmarked i vækst Muligheden for at fremtidssikre vækst og udvikling i Randers Kommune er betinget af, at erhvervs- og beskæftigelsespolitikken betragtes som hinandens forudsætninger. Vi vil derfor forstærke koordineringen mellem de to politikområder og iværksætte en række langsigtede og strategiske initiativer, der sikrer, at Randers også i fremtiden får en synlig og central placering i Business Region Aarhus. Et godt erhvervsklima vil sikre vilje og incitament til at fastholde og etablere private virksomheder i Randers Kommune. En proaktiv beskæftigelses- og uddannelsesindsats understøtter udviklingen i retning af at fastholde og konkurrencesikre de fremtidige arbejdspladser. Det gælder ikke alene i Randers Kommune, men også i vores nabokommuner, hvor mange af vores borgere nu og i fremtiden vil være beskæftigede. Samlet set er det en afgørende forudsætning for et arbejdsmarked i vækst, at vi sikrer erhvervslivet de bedste rammevilkår samtidig med, at vi opkvalificerer og fremtidssikrer vores lokale arbejdskraft. Herudover er det en forudsætning for inklusion af udsatte arbejdstagere, herunder et stigende antal fleksjobberettigede borgere og kontanthjælpsmodtagere i ressourceforløb, at kommunen i dialog med erhvervslivet og de faglige organisationer, bidrager aktivt til at der etableres flere rummelige arbejdspladser. Randers har en stolt tradition for et fremsynet erhvervsliv, et fleksibelt arbejdsmarked og et godt samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter. Den tradition skal vi bære videre i de kommende år. Beskæftigelsesfremmende tiltag i Randers Kommune Opstart Generelle erhvervsfremmende initiativer (infrastruktur, innovation m.v.) 2014 Etablering af Ungdommens Uddannelseshus Randers Partnerskabsaftale m. Dansk Byggeri om praktikpladser Rådgivning af socialøkonomiske entreprenører Partnerskabsaftale "Randers kvalificerer til fremtiden" Etablering af studiejobs Fremrykning af kompetenceafklaring for ledige 2016 Etablering af Virksomhedskontoret 2016 Permanente Virksomhedscentre 2016 Randers er sin egen. Vi er ildsjæle, vi er hjælpsomme, vi er fightere, vi er selvironiske, vi er dygtige, vi er ambitiøse, vi er ordentlige. Vi er lidt anderledes. Ved at gå vores egne veje vil vi finde nye løsninger på fremtidens udfordringer. Randers Kommune Tiltag

Strategi for Jobcenter Aalborgs virksomhedssamarbejde 2014-2015

Strategi for Jobcenter Aalborgs virksomhedssamarbejde 2014-2015 Strategi for Jobcenter Aalborgs virksomhedssamarbejde 2014-2015 1 1. Indledning Et stort udbud af kvalificeret arbejdskraft bidrager til at virksomhederne kan vækste til gavn for samfundet. Det er således

Læs mere

Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018

Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018 Beskæftigelsespolitik Silkeborg Kommune 2015-2018 Beskæftigelsespolitikkens formål er at fremme borgernes mulighed for beskæftigelse og sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft. Med Beskæftigelsespolitikken

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune Center for Plan, HR og Udvikling Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 24.10.00-P22-1-15 Ref.: Michael Christiansen Direkte

Læs mere

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 angiver Middelfart Kommunes beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2016. Målene styrer prioriteringen af strategien

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Erhvervspolitik 2015-2019

Erhvervspolitik 2015-2019 Erhvervspolitik 2015-2019 Forord Allerød Kommunes erhvervspolitik skal sikre overensstemmelse med Allerød Byråds overordnede mål i kommuneplanen om afbalanceret udvikling. Det betyder, at der skal være

Læs mere

Strategi for samarbejde med virksomheder

Strategi for samarbejde med virksomheder Strategi for samarbejde med virksomheder Aarhus Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen Aarhus Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET FORORD Odense Byråd godkendte i januar 2016 Beskæftigelses- og Socialudvalgets beskæftigelsespolitik Odense i job. Politikken sætter

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 2. GENERATION ARBEJDSMARKEDSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand René Christensen Rammer og vision Med udspring i kommuneplanen og Byrådets visioner er det Arbejdsmarkedsudvalgets strategi for de kommende

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Erhvervs- og turismestrategi

Erhvervs- og turismestrategi Januar 2016 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Erhvervs- og turismestrategi Introduktion Beskæftigelses-og erhvervsudvalget har i 2015 indsamlet input til en ny erhvervs- og turismestrategi. Erhvervs-

Læs mere

Politik for unges uddannelse og job

Politik for unges uddannelse og job Politik for unges uddannelse og job Indhold Forord Forord... 2 Fremtidens platform - uddannelse til alle... 3 Job- og Uddannelsestilbud med mening... 4 Et rummeligt uddannelsestilbud... 5 En god start

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 gladsaxe.dk Vejen til uddannelse og job Beskæftigelsesplan 2016 Vision og mission Gladsaxe Byråd har, i udkastet til kommunestrategien for 2014-2018, formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe Kommune

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016. Jobcenter Jammerbugt

Beskæftigelsesplan 2016. Jobcenter Jammerbugt Beskæftigelsesplan 2016 Jobcenter Jammerbugt 1 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Overordnede fokusområder i Jammerbugt Kommune... 4 Rammevilkår for indsatserne... 5 Fokusområderne... 7 Ungeindsats...

Læs mere

Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune

Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune Oplæg til drøftelse: Sigtelinjer for erhvervs- og arbejdsmarkedspolitikken i Vordingborg Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har den 25. februar 2016 vedtaget, at Vordingborg Kommunes politikker skal

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Nordfyns Kommune Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Forord... 2 Udfordringer... 3 Mål 2016... 4 Strategi for den borger- og virksomhedsrettede indsats...

Læs mere

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE)

Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Udbudspolitik 2016 for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) Nærværende politik - CELFs udbudspolitik for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) - er udarbejdet for, at sikre kontinuiteten

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvt. Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus

Læs mere

STRATEGI. Strategi for socialøkonomiske virksomheder 2016-2020

STRATEGI. Strategi for socialøkonomiske virksomheder 2016-2020 STRATEGI Strategi for socialøkonomiske virksomheder 2016-2020 Forord Baggrund Vækstudvalget drøftede på deres møde d. 3. februar 2015 socialøkonomiske virksomheder i forhold til at understøtte indsatsen

Læs mere

UNGE- OG VOKSEN- UDDANNELSESMÅLSÆTNINGER

UNGE- OG VOKSEN- UDDANNELSESMÅLSÆTNINGER Unge i Norddjurs UNGE- OG VOKSEN- UDDANNELSESMÅLSÆTNINGER Foto fra Colourbox Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 1. Indledning I de kommende år vil der foregå en stor

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Center for Job og Uddannelse December 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 De overordnede rammer... 3 Trin i den nye refusionsmodel... 3 Mål og indsatser overfor borgere og

Læs mere

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen Arbejdsmarkedsstyrelsen Policycenteret Arbejdsmarkedscentre: Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen For at sikre en fremtidig udvikling af velfærdssamfundet, bliver det

Læs mere

ODENSE I JOB NY REKRUTTERINGSSTRATEGI

ODENSE I JOB NY REKRUTTERINGSSTRATEGI ODENSE I JOB NY REKRUTTERINGSSTRATEGI VI HAR AMBITIONER I ODENSE Ledigheden i 2020: 3,4% Byen med den bedst kvalificerede arbejdskraft udgangspunkt i virksomhedernes behov Ny Rekrutteringsstrategi Konkurrencen

Læs mere

Hvad kan vi hjælpe dig med? Velkommen til Hedensted Kommunes Krydsservice en guide til endnu bedre erhvervsservice fra Hedensted Kommune

Hvad kan vi hjælpe dig med? Velkommen til Hedensted Kommunes Krydsservice en guide til endnu bedre erhvervsservice fra Hedensted Kommune Hvad kan vi hjælpe dig med? Velkommen til Hedensted Kommunes Krydsservice en guide til endnu bedre erhvervsservice fra Hedensted Kommune SIDE 2 Med Hedensted Kommunes Krydsservice får du muligheder i lange

Læs mere

FTF-indspil til trepartsdrøftelser om øget arbejdsudbud

FTF-indspil til trepartsdrøftelser om øget arbejdsudbud 01.10.2008 FTF-indspil til trepartsdrøftelser om øget arbejdsudbud En holdbar løsning på arbejdskraftudfordringen kræver langsigtede investeringer i arbejdsmiljø, forebyggelse og uddannelse. Der er imidlertid

Læs mere

Beskæftigelsesstrategi

Beskæftigelsesstrategi Beskæftigelsesstrategi Sønderborg Kommune 2016-2018 0 Forord Ingen kan være i tvivl om, at beskæftigelsesområdet er og har været præget af store forandringer og skift særligt gennem de seneste år. Der

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi

2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi 2011-2014 Erhvervsudviklingsstrategi Vækstforum Sjælland Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Telefon 70 15 50 00 E-mail vaekstforum@regionsjaelland.dk www.regionsjaelland.dk Fotos: Jan Djenner Tryk: Glumsø

Læs mere

Socialøkonomisk virksomhed

Socialøkonomisk virksomhed Socialøkonomisk virksomhed Case - Magneten René Risom Johansen & Jens Christian Kobberø 50i180 i Frederiksberg Kommune Marts 2015 Indledning Denne rapport er blevet til under projektet 50 akademikere i

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

- Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats

- Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats Arbejdsgivernes forslag til ny beskæftigelsesindsats Arbejdsgivernes forslag til ny beskæftigelsesindsats - Hjørnesten i ny beskæftigelsesindsats 9. december 213 JBP Dok ID: 2893 Danmark har et af Europas

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt

Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt Partnerskabsaftale mellem Odense Kommune, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt 1. Aftalens parter Denne aftale er den første af sin art i Odense. Aftalens parter

Læs mere

Socialfondsprogram 2014-2020. v/ Nanna Skovrup, kontorchef Regional Udvikling, Region Nordjylland

Socialfondsprogram 2014-2020. v/ Nanna Skovrup, kontorchef Regional Udvikling, Region Nordjylland Socialfondsprogram 2014-2020 v/ Nanna Skovrup, kontorchef Regional Udvikling, Region Nordjylland Socialfondsprogrammet 2014-2020 Prioritetsakse 1: Indsatsområder: Prioritetsakse 2: Indsatsområde: Iværksætteri

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion

Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland Hvorfor virksomhedskontakt? Synliggøre job

Læs mere

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Levende by i vækst Vækststrategi for Gladsaxe Kommune Gladsaxe er en moderne og velfungerende bykommune. Vi vil udnytte Gladsaxes muligheder for vækst til at udvikle vores position som en moderne

Læs mere

Strategi for udvikling af fag og uddannelse

Strategi for udvikling af fag og uddannelse Vedtaget version november 2013 Strategi for udvikling af fag og uddannelse Uddannelse skal sikre, at HK eren får jobbet. Kompetenceudvikling skal sikre, at HK eren er attraktiv og udvikles i jobbet. Faget

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet 2015 Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet Baggrund Flere af de fynske byggerier er nu i gang. Den positive udvikling på de store byggepladser og bygge- og anlægsbranchen generelt

Læs mere

Sådan går det i. sønderborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. sønderborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i sønderborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Sønderborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Sønderborg Kommune.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvartal 01 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Ringsted Kommunes erhvervspolitik

Ringsted Kommunes erhvervspolitik Ringsted Kommunes erhvervspolitik Vi vil noget sammen også på erhvervsområdet! Ringsted Kommune blev i 2010 kåret til årets erhvervskommune i Danmark af Dagbladet Børsen. Samme år blev vi af Dansk Industri

Læs mere

Ministermål 2: Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet skal tættere eller ind på arbejdsmarkedet bl.a. gennem en styrket tværfaglig indsats.

Ministermål 2: Borgere i udkanten af arbejdsmarkedet skal tættere eller ind på arbejdsmarkedet bl.a. gennem en styrket tværfaglig indsats. 2. Budgetmål i 2016 Afsnittet er en samlet beskrivelse af målsætningerne for beskæftigelsesområdet og dækker derfor også indsatsområder under bevillingsområde 3.2 og 3.3. Randers kommunes beskæftigelsesmål

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse

Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse Regeringen 24. maj 2012 Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse Danmark har været hårdt ramt af det internationale økonomiske tilbageslag

Læs mere

Vi understøtter alle borgere i at deltage aktivt i fællesskabet og udnytte deres personlige ressourcer

Vi understøtter alle borgere i at deltage aktivt i fællesskabet og udnytte deres personlige ressourcer Det vil vi i 2015 I Randers Kommune er hovedopgaven på arbejdsmarkedsområdet at få nedbragt antallet af borgere på offentlig ydelse og øge udbuddet af kvalificeret arbejdskraft. Det betyder at vi skal

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Virksomhedsinklusion Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Refusionsomlægningen fordrer styring af virksomehdsindsatsen Med refusionsomlægningen får vi startskuddet på en

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning august 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016. Randers Kommune

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016. Randers Kommune BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Randers Kommune 1 1. Beskæftigelsespolitikken 2016 1.1 Reformer og indsats Målsætningen i den nationale beskæftigelsespolitik er, at der skal være færre på offentlig forsørgelse

Læs mere

JAs arbejdsmarkedspolitik

JAs arbejdsmarkedspolitik JAs arbejdsmarkedspolitik Oktober 2015 Formål JAs arbejdsmarkedspolitik tegner foreningens holdning til arbejdsmarkedsforhold og ansættelsesvilkår. Arbejdsmarkedspolitikken er det fælles grundlag, der

Læs mere

Udkast til samarbejde om den virksomhedsrettede indsats på Fyn

Udkast til samarbejde om den virksomhedsrettede indsats på Fyn Udkast til samarbejde om den virksomhedsrettede indsats på Fyn Notat udarbejdet som baggrundsmateriale til en drøftelse af samarbejde om den virksomhedsrettede indsats på Fyn for de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 28.10.13. Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 28.10.13 Implementering af kontanthjælpsreformen Omsætning af kontanthjælpsreformen i Aarhus Kommunes Beskæftigelsesforvaltning.

Læs mere

Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune.

Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune. Borgmesterens tale ved nytårskuren den 20. Januar 2014 Velkomst Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune. Men

Læs mere

Alle unge skal have ret til et godt arbejde

Alle unge skal have ret til et godt arbejde Alle unge skal have ret til et godt arbejde Temaudtalelse til SFU s landsmøde 2012: Unges vilkår på arbejdsmarkedet Ungdomsarbejdsløsheden i Danmark er på niveau med 80 ernes ungdomskrise. I Europa er

Læs mere

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi

Redegørelse til Danmarks Vækstråd i forbindelse med høring af Region Hovedstadens og Vækstforum Hovedstadens regionale vækst- og udviklingsstrategi Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att. Danmarks Vækstråd Telefon 38 66 50 00 Direkte 38665566 Fax 38 66 58 50 Web www.regionh.dk Ref.: 15002338 Dato: 22. april 2015 Redegørelse

Læs mere

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.

1. Aftalens parter. 2. Formål. 3. Aftalens indhold. 4. Parterne. Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og VUC Syd Christian d. X s vej 39 6100 Haderslev www.vucsyd.dk 2. Formål Et partnerskab mellem Aabenraa

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE 1 Odense Kommune Bystrategisk Stab Oktober 2014 Indledning De almene boliger

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget varetager forvaltningen af kommunens opgaver på beskæftigelses-, integrations- og arbejdsmarkedsområdet. Arbejdsmarkedsudvalget er endvidere ansvarlig for

Læs mere

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder

Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik. Overordnede mål og indsatsområder Vordingborg Kommunes Arbejdsmarkedspolitik Overordnede mål og indsatsområder Udarbejdet Januar 2007 Arbejdsmarkedspolitikkens indhold: Visioner s.3 Lovgrundlag s.4 Udfordringer s.4 Grundlag s.4 Mål for

Læs mere

Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima?

Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima? Hvordan Ikast-Brande Kommune har skabt landets bedste erhvervsklima? Vi udøver myndighed med et service-gen Torsdag den 17. marts 2016 Bornholms Regionskommune Program 1. Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

Oplæg til fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget og Økonomiudvalget

Oplæg til fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget og Økonomiudvalget Oplæg til fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget og Økonomiudvalget Formål: Fællesmødet mellem Økonomiudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget har til formål at styrke fokus på den fælles virksomhedsrettede

Læs mere

Den Nationale Ungeenhed. Strategiplan 2010-2012

Den Nationale Ungeenhed. Strategiplan 2010-2012 Den Nationale Ungeenhed Strategiplan 2010-2012 Den Nationale Ungeenhed, Vestre Havnepromenade 7, 9000 Aalborg. ungeenhed@ams.dk 1 Indledning Det er et stort samfundsproblem, at alt for mange unge hverken

Læs mere

Beskæftigelsesplanen er årlig og skal fremsendes til Beskæftigelsesregionen/Arbejdsmarkedsstyrelsen

Beskæftigelsesplanen er årlig og skal fremsendes til Beskæftigelsesregionen/Arbejdsmarkedsstyrelsen Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 14. december 2011 Sagsbehandler Birgit Søtrup Telefon direkte 76 16 73 22 Sagsid 2011-22236 Notat om Beskæftigelsespolitikken i Esbjerg

Læs mere

PUMA-springet Ansøgning til Silkeborgs LBR og Arbejdsmarkedsudvalg

PUMA-springet Ansøgning til Silkeborgs LBR og Arbejdsmarkedsudvalg PUMA-springet Ansøgning til Silkeborgs LBR og Arbejdsmarkedsudvalg oktober 2007 1. Ansøgeroplysninger Ansøger UU Silkeborg og Ungeteamet i Jobcenter Silkeborg En fælles ansøgning med baggrund i det første

Læs mere

Vi er også elektrikere!

Vi er også elektrikere! Vi sørger for Danmarks elektrikere Vi er også elektrikere! Der er en ting, der gør Dansk El-forbund til noget særligt. Vi beskæftiger os med dit fag. Faktisk har de fleste af os selv en baggrund som elektrikere.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i svendborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Svendborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Svendborg Kommune.

Læs mere

Notat PROGRAMBESKRIVELSE

Notat PROGRAMBESKRIVELSE IT OG DIGITALISERING Dato: 1. december 2015 E-mail: nami@balk.dk Kontakt: Nanna A. Milthers Sagsid: 85.11.08-P05-3-15 Notat PROGRAMBESKRIVELSE Baggrund Ballerup Kommune har konstateret, at kommunens borgere

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være

Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være VISION 2 0 1 2 Vision for Favrskov Kommune Favrskov Kommune vil være Visionen for Favrskov Kommune fastlægger de overordnede pejlemærker for den kommunale servicevirksomhed og beskriver de rammer, som

Læs mere

Masterplan Horisont 2018

Masterplan Horisont 2018 Service Kvalitet Styring Trivsel Masterplan Horisont 2018 Vores fælles grundlag på Arbejdsmarkedsområdet i Haderslev Kommune Arbejdsmarked betjener borgerne, så de får mulighed for et aktivt liv på arbejdsmarkedet

Læs mere

Orientering fra projektsekretariatet vedr. Kort projektstatus - Bilag til Kompetencerådsmødet den 4. marts 2011, dagsordenens pkt.

Orientering fra projektsekretariatet vedr. Kort projektstatus - Bilag til Kompetencerådsmødet den 4. marts 2011, dagsordenens pkt. Orientering fra projektsekretariatet vedr. Kort projektstatus - Bilag til Kompetencerådsmødet den 4. marts 2011, dagsordenens pkt. 4 Opsummering - indledning Den seneste periode har været kendetegnet ved

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Udvalg: Måloverskrift: Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Vækst med nye perspektiver Sammenhæng til vision 2018: Vækst og Udvikling understøttes via målrettede indsatser i den kommunale sagsbehandling,

Læs mere

Job- og personprofil Leder af jobudvikling Jobcenter Horsens

Job- og personprofil Leder af jobudvikling Jobcenter Horsens Job- og personprofil Leder af jobudvikling Jobcenter Horsens Indledning Horsens Kommune søger en ny leder, der kan stå i spidsen for Jobudvikling i Jobcenter Horsens. Stillingen er nyoprettet. Denne job-

Læs mere

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde:

01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Målsætningtype: Fagområde Fagområde: Klimaindsats 01-01-2015 31-12-2018 Politisk udvalg: Teknik- og miljøudvalg Klima og energiarbejdet er drevet af et lokalt politisk ønske om, at arbejde for en bedre forsyningssikkerhed og at mindske sårbarheden

Læs mere

Copenhagen hele Danmarks hovedstad. Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS)

Copenhagen hele Danmarks hovedstad. Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS) Copenhagen hele Danmarks hovedstad Diskussionsoplæg for den regionale vækst- og udviklingsstrategi for hovedstadsregionen (ReVUS) August 2014 Copenhagen hele Danmarks hovedstad Hovedstaden har en særlig

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

der er blevet til virkelighed på grund af VISION

der er blevet til virkelighed på grund af VISION Historien om en VISION der er blevet til virkelighed på grund af Vilje Tillid Dygtighed Forståelse KUBE Koordinering Uddannelse Beskæftigelse Erhverv Baggrund for KUBE Et godt samarbejde og kendskab ledelsesmæssigt

Læs mere

Opfølgning på byrådsmødet om status på kommunes handicappolitik. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen

Opfølgning på byrådsmødet om status på kommunes handicappolitik. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen Opfølgning på byrådsmødet om status på kommunes handicappolitik Side 1 af 7 Baggrund På Byrådsmødet den 17. juni 2015 drøftede Byrådet den første årlige statusredegørelse om Aarhus Kommunens Handicappolitik

Læs mere

Ministermål nr. 1 2013

Ministermål nr. 1 2013 Ministermål nr. 1 2013 type: Fagområde Flere unge skal have en uddannelse Mål: Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende uddannelse. lavt uddannelsesniveau

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

Overblik over Beskæftigelsesforvaltningen Disposition

Overblik over Beskæftigelsesforvaltningen Disposition Overblik over Beskæftigelsesforvaltningen Disposition Organisering Strategi Budget Målsætninger Investeringsmodeller Særlige fokusområder i 2014 Øvrige strategiske indsatsområder Personale i tal Organisering

Læs mere

8000 Aarhus Kontaktperson: Søren Larsen T: 21660429 E: sl@lomidt.dk

8000 Aarhus Kontaktperson: Søren Larsen T: 21660429 E: sl@lomidt.dk Ansøgning til: RUMMELIG imidt Oplysninger om ansøger: LO Midtjylland 8000 Aarhus Kontaktperson: Søren Larsen T: 21660429 E: sl@lomidt.dk Projektbeskrivelse 1. Baggrund RUMMELIG i midt er et inklusionsprogram,

Læs mere

Rubrik forregion Midtjyllands. kompetenceudviklingspolitik

Rubrik forregion Midtjyllands. kompetenceudviklingspolitik Rubrik forregion Midtjyllands kompetenceudviklingspolitik Forord Region Midtjyllands mission er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand. Vi vil stræbe efter

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

På forkant med fremtiden

På forkant med fremtiden : 31-05-2016 : 2015-009367-23 På forkant med fremtiden Formål Fortællingen På forkant med fremtiden skal skabe mening, motivation og fælles forståelse. Det er fortællingen om, hvorfor vi er her, hvad vi

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Referat af møde i Dialogforum Holstebro onsdag den 28. oktober 2015 kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro.

Referat af møde i Dialogforum Holstebro onsdag den 28. oktober 2015 kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro. Referat af møde i Holstebro onsdag den kl. 16.15 på Job og Kompetencecenter Vest, Harald Leths Vej 4, Holstebro Tema Arbejdskraftmangel som vækstbarriere Indhold 1. Godkendelse af dagsorden.... 2 2. Formålet

Læs mere

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune

Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Internationaliseringsudvalget Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Horsens d. 18. august 2014 NOTAT Status på det internationale arbejde i Horsens Kommune Horsens er en international studieby

Læs mere