Visioner og strategier for byudvikling af Nordens Plads

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Visioner og strategier for byudvikling af Nordens Plads"

Transkript

1 Visioner og strategier for byudvikling af Nordens Plads

2

3 INDLEDNING Frederiksberg Kommune har udarbejdet visioner og strategier for byudvikling på Nordens Plads. Disse vil danne baggrund for den konkrete planlægning for udvidelse af Domus Vista Centret og omgivelserne. Udfordringerne for området består i at vende den negative udvikling af butikscentret og ændre på p-arealets udformning og anvendelse. Endvidere er det en udfordring at den trafikerede Roskildevej, der løber nord for området, sammen med jernbanen mod øst udgør to store barrierer, der omkranser og isolerer området fra den omkringliggende by. Formålet med Vision og strategi for byudvikling af Nordens Plads er at skabe grundlaget for en bæredygtig og helhedsorienteret byudvikling, både socialt, økonomisk og miljømæssigt. For at sikre revitalisering af området skal strategiens principper fremme en udviklings- og omdannelsesproces for både centret og byrummene. Processen skal endvidere være med til at brande området positivt bl.a. Der kan forventes opført m² nyt etageareal: ca m² nyt detailhandelsareal, nye boliger, ca m² serviceerhverv evt. offentlige servicefunktioner i form af et comunity center med bibliotek. med henblik på at styrke områdets identitet. Det er hensigten, at området vil få mere attraktionsværdi gennem nye funktioner i lokalområdet og nyanvendelsen af byrummene. Samtidigt skal sammenhæng til den omgivende by styrkes, ved at forstærke og udvikle de eksisterende forbindelser. Visioner og strategier skal tage udgangspunkt i de eksisterende sociale, historiske og arkitektoniske værdier og derigennem give området en arkitektonisk velfunderet udformning. Visioner og strategier for byudvikling af Noedens plads er delt op på temaer og en række målsætninger for den fremtidige udvikling, samt beskrivelser af, hvordan målene tænkes nået vha. tiltag, der sætter rammerne for den fremtidige udvikling af Nordens Plads. Nogle af målsætningerne udmøntes i egentlige lokalplanbestemmelser, mens andre mål søges nået på anden vis, f.eks. gennem en udbygningsaftale med bygherre eller det igangværende områdefornyelsesprojekt for Søndermarkskvarteret. Det er en vigtig forudsætning for en succesfuld udvikling, at det videre arbejde med planlægning for området sker i en fortsat dialog med beboere, brugere og andre interessenter i kvarteret, så der opnås en lokal forankring og ejerskab til udviklingen. I det foreslåede projektet for Domus Vista Centret søges Centret udvidet, og der ønskes opført etageboliger. Området får publikumsrettede serviceerhverv og offentlige servicetilbud. Endvidere skal parkering etableres i konstruktion og kælder. På de ubebyggede arealer og på tagflader ønskes det, at der etableres gode forbindelser, nye byrum og rekreative arealer af høj kvalitet.

4 BAGGRUND Borgerinddragelse Frederiksberg kommune afholdt den 28. juni et velbesøgt dialogmøde i Domus Vista, hvor projekt og planovervejelser blev præsenteret, og hvor der var en livlig spørgelyst og debat. Efterfølgende var det muligt at indsende forslag, ideer og kommentarer til kommunen i perioden frem til den 12. august. Visioner og strategier for byudvikling af Nordens Plads udmøntes i en helhedsplan og lokalplan for områdets udvikling, der vil blive udsendt i offentlig høring i 8 uger sammen med lokalplanen for Nordens Plads. Områdefornyelse Flere indsatser søger at skabe en positiv udvikling i kvarteret. Her iblandt er Søndermarkskvarterets Områdefornyelse, som frem til 2013 laver fysisk, kulturel og social byfornyelse i samarbejde med kommunens integrationsindsats og den boligsociale indsats i FfB Søndermarken. Midlertidighed Som led i revitaliseringen af området arbejdes der med at etablere begivenheder og eksperimenterende midlertidige projekter på Nordens Plads og i Domus Vista. Projekterne søges brugt som et aktivt redskab i den overordnet udvikling.

5 FORMÅL Formålet med Visioner og strategier for byudvikling på Nordens Plads er at skabe en økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig og helhedsorienteret byudvikling. For at sikre den helhedsorienterede tilgang til området er der udarbejdet fem yderligere formål. 1. Frederiksberg Kommune ønsker at udvikle sammenhængen til den omgivende by og styrke de eksisterende forbindelser. For at understøtte den sociale og økonomiske udvikling skal der skabes bedre kontakt til den omkringliggende by. Det er derfor vigtigt, at der skabes bedre forbindelse på tværs af de fysiske barrierer. Det drejer sig særligt om S-banen og Roskildevej, men også flere mindre barierrer mod syd, der gør det svært at komme til og fra området. Endvidere skal der sikres god tilgængelighed til den offentlige trafik og trygge forbindelser gennem området og mellem dets byrum. 2. Det er vigtigt for Frederiksberg Kommuen at fremhæve de potentialer, der kan revitalisere området og fremme en økonomisk, social og kulturel udvikling af området, butikscentret og byrummene. For at sikre den fremtidige udvikling af området er det vigtigt, at der skabes sammenhæng mellem principperne for byudvikling af Nordens Plads og projektet for udvidelse af Domus Vista Centret. Der skal kunne opføres et økonomisk bæredygtigt detailhandelscenter, som i samspil med byrummene og de øvrige tiltag i området kan skabe økonomisk, social og kulturel udvikling. 3. Frederiksberg Kommune vil arbejde for at gøre Nordens Plads mere attraktiv ved nytænkning af funktioner i området og anvendelse af byrummene. Nordens Plads har rum til kreative idéer, og i projektet for udvidelse af Domus Vista Centret er der plads til nytænkning på de nye pladser, på taget og i det store grønne område. Ved udvikling af området lægges der vægt på, at området tilføres nye funktioner og anvendelse til gavn for beboere og brugere. 4. Frederiksberg Kommune vil sikre, at den fremtidige udvikling af området tager afsæt i de eksisterende sociale, historiske og arkitektoniske værdier og giver området en arkitektonisk velfunderet udformning. Domus Vista er et godt eksempel på modernistisk arkitektur og planlægning. Den ide, der lå til grund for udvikling af området, fik et meget klart udtryk, og området fremstår trods forfald og bymæssige svagheder, med en stor kultur- og arkitekturhistorisk værdi. Områdets overordnede arkitektoniske udtryk bør derfor bevares og udvikles som en levende del af byen. 5. For Frederiksberg kommune er det vigtigt, at udviklingen af Nordens Plads er med til at brande området positivt og styrke dets identitet. At området fremstår som et højhus og et center, hvis udvikling er gået i stå, samt en forblæst parkeringsplads, skal ændres. Med udviklingen af området skal Nordens Plads blive kendt som et attraktivt byområde med butikker, byliv og mange rekreative tilbud.

6 EKSISTERENDE FORHOLD Ålholm st. Roskildevej 7 etages boligbebyggelse Kvarteret omkring Nordens Plads er bebygget mellem 1965 og 1977 og er et eksempel på markante modernistiske byudviklingstendenser for boligbyggeriet. Domus Vista er planlagt som en selvforsynende enhed med detailhandel, institutioner og servicefinktioner. Infrastrukturen er bygget op omkring enkelte forbindelsesveje, mindre stikveje og stianlæg. Bebyggelsen er derfor ikke en integreret del af det øvrige Frederiksberg, men ligger isoleret fra byens gennemgående vejnet med relativ dårlig kontakt til den omkringliggende by. Nordens Plads Domus Vista Skoler Tartuhus Skolevænget Helge Rohdes Allé Planlagte Plejeboliger Stokformede etageboligbebyggelser Søndermarken Langgade st. Kvarterets centrum udgøres af Domus Vista, der er opført i 1969 som et højhus i 29 etager med 470 lejligheder. Højhuset er opført på en to etages bygning med butikscenter i stuetagen og med 1. salen indrettet til restauration og kursuslokaler mv. I bebyggelsens kælder er indrettet til parkering og med lagerlokaler til centrets butikker. Nordens Plads er beplantet, men fremstår i dag, som en asfalteret, åben og forblæst parkeringsplads. Kvarteret domineres i øvrigt af den meget trafikerede Roskildevej og af Frederikssundsbanen, der krydser Roskildevej. Begge trafikårer danner væsentlige barrierer der isolerer området fra den øvrige by. Kvarteret ligger stationsnært i forhold til både Ålholm station og Langgade station, og den kollektive trafik på Roskildevej kører med høj frekvens. Øst for Nordens Plads op mod S-banen ligger de to almene boligafdelinger Tartuhus og Skolevænget i hhv. 8 etager med institutioner og beboelse og 3-5 etager med beboelse. Øst for S-banen ligger boligafdelingen Søndermarken med fritliggende punkthuse på 16 etager samt et større græsareal, der grænser op til S-banen. På det nordlige areal ud mod Roskildevej og Borgmester Fischers Vej er der planer om at opføre en otte etages bebyggelse til plejeboliger med serviceareler i stueetagen. Syd for Helge Rohdes Allé ligger en kommunal specialskole, der er en sammenlægning af to specialskoler samt et special fritidshjem. Syd og vest for Domus Vista ligger der stokformede etageboligbebyggelser med grønne arealer i mellem, samt tæt lav boligbebyggelse. Bebyggelsen er afskæmet med en beplantet vold ud mod Roskildevej. Nord for Roskildevej ligger der større 7 etages boligbebyggelser.

7 KOMMUNEPLAN 2010 Området omkring Nordens Plads er i Kommuneplan 2010 udlagt som byudviklingsområde. Det er hensigten, at der i de kommende år skal ske en større renovering og udvidelse af centret i Domus Vista med butikker, publikumsorienterede serviceerhverv samt offentlige servicetilbud. I den nye bebyggelse kan der desuden etableres boliger. Endvidere kan der etableres udendørsaktiviteter for områdets beboere og brugere i samarbejde med den igangværende områdefornyelse. Byudviklingsområdet ved Nordens Plads er udpeget som stationsnært kerneområde, hvor der placeres byfunktioner, som pga. arealudnyttelse, arbejdspladstæthed, størrelse eller besøgsmønstre har en særlig intensiv karakter. Byudviklingen kan igangsættes i første del af kommuneplanens planperiode, dvs. inden Det tilstræbes, at den nye bebyggelse kommer til at fremtræde arkitektonisk markant mod Roskildevej. Parkeringsarealer skal anlægges i bebyggelsen eller i parkeringskælder, og områdets ubebyggede arealer skal anlægges som grønne arealer med opholdsmuligheder og udendørsservering. Fra Den Grønne Sti anlægges en cykel- og gangsti til centeret via Helge Rohdes Allé. Nordens Plads udgør rammeområde 2.C.1 i Kommuneplan 2010: Området udlægges til blandede byfunktioner i form af detailhandel, serviceerhverv, caféer og restauranter, forlystelser og kulturelle aktiviteter, idræts- og bevægelsesaktiviteter samt etageboligbebyggelse, både i form af famileboliger og ældre- og kollegieboliger med bolignære offentlige servicetilbud. Området er udpeget som bydelscenter med en samlet detailhandelsramme på maks m² nyt detailhandelsareal. Den enkelte butik må maks. være m² for dagligevare og m² for udvalgsvare. Bebyggelsesprocenten må maks. være 225 for området under ét. Bebygelsen kan opføres i 6-8 etager. Bebyggelse over 6 etager forudsætter et arkitektonisk velbegrundet projekt i sammenhæng med omgivelserne.

8 OMRÅDEFORNYELSEN SØNDERMARKSKVARTERET Områdefornyelsen i Søndermarkskvarteret arbejder ud fra et helhedsorienteret byfornyelsesprogram. Formålet er, at forbedre og forskønne områdets forbindelser og opholdsarealer, og understøtte sociale og kulturelle initiativer i området i samarbejde med områdets beboere. Områdefornyelsen har været igang siden 2008 og ventes afsluttet i De sidste år fokuseres på forbedring af udearealerne i området og forankring af de indsatsområder, som bebeoerne og indsatserne, har skabt i fællesskab. Området strækker sig fra Domus Vista og Nordens Plads i vest over jernbanen til punkthusene Søndermarken i øst. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er at udarbejde en helhedsplan for området Nordens Plads og Domus Vista og styrke forbindelserne mellem delområderne og til det øvrige Frederiksberg. Områdefornyelsen samarbejder med kommunens integrationsindsats, den boligsociale indsats, Domus Vista biblioteket, Frederiksberg forenede Boligselskaber (FfB), beboere og andre aktører i området. Kvarterhuset Søndermarken danner ramme om en række aktiviter som f.eks. lektiecafe, maleværksted, pensionistnetværk, fars legestue og forskellige årstidsfester. Kvarterhuset er et resultat af et offentligt privat partnerskab mellem Frederiksberg kommune og Frederiksberg Forenede Boligselskaber. Områdefornyelsen benytter det tidligere bibliotekslokale i Domus Vista, som ramme om mange sociale og kulturelle aktiviteter. Aktiviterne bliver drevet af beboere og er åbne for alle. For eksempel er der fælles frokost hver uge, gymnastik, kortspil, bordtennis, beplantning af atriumgården og strik til varmestuer i Danmark.

9 BORGERINDDRAGELSE Frederiksberg Kommune indkaldte i juni 2011 borgerne i området omkring Domus Vista og Nordens Plads til et dialogmøde. Det blev afholdt den 28. juni, hvor baggrund og formål med helhedsplanen blev fremlagt borgerne sammen med bygherrers forslag til nybyggeriet. Efterfølgende deltog borgerne i workshops. Mødet mundede ud i en åben debat, hvor borgerne frit kunne kommentere. I perioden frem til 12. august 2011 var der mulighed for at komme med idéer og forslag til kommunens arbejde med visioner og strategier for byudviklingen på Nordens Plads. Der indkom 21 skriftlige høringssvar. De mange idéer og forslag fra dialogmødet og høringsfasen faldt specielt indenfor fire emner: Kulturområdet blev der lagt stor vægt på, da mange borgere var bekymrede for bibliotekets fremtid. Mange ønsker at beholde et velfungerende bibliotek, men det blev også foreslået at lave en bibliograf eller at oprette et kulturhus med f.eks. biograf, teater, festlokaler, etc. Sundhed og motion. På sundhedsområdet blev der bl.a. foreslået at lave et sundhedshus, fysioterapeutcenter og arabisk bad. Rekreative aktiviteter var der mange idéer til, som f.eks. gymnastiklokale til ældre, ønske om legeplads og mulighed for udøvelse af forskellige typer indendørs og udendørs sportsgrene, herunder den uorganiserede idræt som skate og parcour etc. Mikroklima og infrastruktur var mange optagede af. Førstnævnte var centreret omkring de meget store problemer, borgerne oplever, med kraftige vindstød på Nordens Plads. Sidstnævnte var dels fokuseret på bedre forhold for cyklister, videreføring af Den Grønne Sti og adgangsveje til Langgade station, men det blev også nævnt, at de trafikkale løsninger på Roskildevej lader noget tilbage at ønske. Pladser og begrønning havde folk mange idéer til udformningen af. Nogle forslag var meget konkrete som, at der skal være flere bænke og god belægning til de svagt gående samt bedre belysning, så alle kan føle sig trygge. Andre havde ønsker til etableringen af et bytorv og multifunktionelle udendørs aktivitetsrum. Sidstnævnte var der dog også delt skepsis omkring udsigten til at bo nær. Efter høringsfasen er de mange idéer og forslag fra borgerne behandlet og videreudbygget til de følgende visioner og strategier.

10 PROJEKT FOR UDVIDELSE AF DOMUS VISTA CENTRET Projektet for udvidelse af Domus Vista Centret består af en ny centerbebyggelse på ca m², ca m² boliger og næsten 700 parkeringspladser. Centret udvides mod nordøst, og centerdelen vil være i en etage. Oven på centret placeres parkering, boliger og opholdsarealer, så der dannes et trappeseret landskab, der stiger mod nordøst. 2. til 4. etage benyttes til parkering, mens 5. til 8. benyttes til boliger. Taget på det eksisterende center og centerudvidelsen vil blive indrettet som opholdsareal med både private og offentligt tilgængelige tagterresser. Områdets ubebyggede arealer vil blive anlagt med pladser og grønne områder. Området nord og øst for centerudvidelsen udlægges til grønt område til rekreative formål. Syd og vest for centerudvidelsen skabes to nye pladser. Pladserne skal binde området sammen og muliggøre et aktivt byliv i området. De tegninger og skitser, der er vist til højre, illustrerer hovedtrækkene i projektet for udvidelse af Domus Vista Centret.

11 VISIONER OG STRATEGIER FOR BYUDVIKLING AF NORDENS PLADS På de følgende sider beskrives Visioner og strategier for byudvikling af Nordens plads, inden for temaerne infrastruktur, byrum, bebyggelse og community center. De enkelte temaerne peger på løsninger på kvarterets udfordringer inden for kommuneplanens rammer og i overensstemmelse med projektet for Domus Vista Centrets udvidelse.

12 KORT: INFRASTRUKTUR Der skal skabes forbindelse på tværs af Roskildevej. Roskildevej Langs Roskildevej skal etableres støj dæmpende foranstaltninger der designmæssigt tilpasses byrummet. Gennem det grønne område skal der anlægges en cykel- og gangsti, der forbinder Roskildevej med Valby Langgade. Stiforbindelsen til Ålholm st. skal have et løft. Nyt Center Byrum Nedkørsel til P Grønt område Nyt center Indgang Når det nye center er Eksist. center opført skal der være Indgang forbindelse på tværs, både Byrum over taget og gennem centret. Eksist. center Sofus Francks Vænge Stiforbindelse Stiforbindelsen til langgade st. skal forbedres og det skal undersøges om der kan etableres adgang til stationens nordlige ende. Den Grønne Sti skal forbindes med Nordens Plads via en underføring under S-banen.

13 INFRASTRUKTUR Visioner Frederiksberg kommune ønsker at styrke sammenhængen mellem Nordens Plads og den omkringliggende by, gennem attraktive, direkte, trygge og trafiksikre forbindelser. På Nordens plads skal der ligeledes skabes attraktive, direkte, og trygge forbindelser gennem de nye byrum således, at de kobles til den omkringliggende by. Mål De eksisterende fysiske forbindelser skal opgraderes og forbedres. Dette vil ske via følgende tiltag. Den Grønne Sti skal via en underføring under S-banen knyttes til Nordens Plads via Helge Rhodes Allé. Forpladsen vest for Centret ved Roskildevej skal danne en visuel sammenhæng over vejen til boligerne mod nord. Stiforbindelsen til Langgade st. skal opgraderes og tydeliggøres. Frederiksberg kommunen vil igangsætte dialog med DSB med henblik på at etablere adgang til Langgade stations nordlige ende. Stiforbindelse til Ålholm station skal opgraderes og tydeliggøres. Der skal etableres en cykel- og fodgængersti fra Helge Rhodes Allé til overgangen ved Roskildevej. Cykel- og gangstien skal passerer gennem det grønne område. Der skal etableres direkte forbindelser for gående tværs af centret. De fysiske forbindelser og det øvrige ubebyggede areal skal etableres med fokus på tryghed, æstetik og belysning. Community centret skal forbindes direkte med et eller flere byrum, og med adgang til taget. I området skal etableres elladestandere til biler samt parkeringspladser til delebiler. Biltrafik i området skal minimeres, idet der kun etableres vejadgang til området fra Roskildevej. Handlinger Frederiksberg Kommune og bygherre udarbejder i samarbejde en samlet plan for forbindelser og stier, herunder bl.a. belysnings- og beplantningsstrategi. Frederiksberg Kommune og bygherre udarbejder i samarbejde et projekt for, hvordan der skabes trafikal adgang fra Roskildevej til området og hvordan pladsen ved Roskildevej danner en visuel sammenhæng på tværs vejen. Frederiksberg kommune igangsætter en dialog med DSB om adgang til den nordlige ende af Langgade station.

14 KORT: BYRUM Pladsen mod Roskildevej skal være en urban plads, hvor hverdagslivet kan udspille sig. Den skal indrettes, så der er god adgang til centret og Communety centret, og der skal være masser af muligheder for at opholde sig i solen i de nye omgivelser. Der skal kunne foregå mange forskellige kulturelle og midlertidige aktiviteter på pladsen. Pladsen skal gribe over Roskildevej, så Nordens Plads bindes sammen med kvarteret nord for Roskildevej. Roskildevej Nyt Center Det er en god idé at indrette byrum til lokalafledning af regnvand eksempelvis med forsinkelsesbassiner som blå elementer. Det grønne område skal anvendes til færdsel, ophold, bevægelse og leg. Området skal være sanseligt og indrettes, så både landskab og aktivitetsmuligheder opfordre til bevægelse og motion for folk i alle aldre. Der er mange gode forslag til, hvad området kan bruges til, bl.a løb og fitnss, samt Tarzansti eller -område til kreativ bevægelse hvor man f.eks. kan rulleskøjte, skate, klatre og hoppe. Byrum Nedkørsel til P Grønt område Nyt center På taget holder beboerne til på Indgang deres terresser og i taghaverne, hvor også andre har adgang. Eksist. center Her er roligt og trygt, og beboerne kan selv sætte deres præg på Indgang indretningen. Byrum En god ide kunne være, at der blev mulighed for urban farming Eksist. center Sofus Francks Vænge Stiforbindelse Ved centrets sydøstlige indgang skal pladsen skal blive en lokal aktivitetsplads, Her er langt til boliger, så støjende aktiviteter vil ikke generer naboerne. Det er et godt sted at placerer en multibane Der skal skabes et åbent og trygt byrum, hvor Den Grønne Sti føres under jernbanen. Byrummet skal følge Helge Rodes Allé til Nordens Plads. Byrum

15 BYRUM Visioner Frederiksberg kommune ønsker at skabe en grøn bydel med masser af liv og et godt lokalt miljø. Området skal have et varieret udbud af trygge byrum til glæde for områdets beboere, brugere, børn og unge og ældre. Byrummene skal have hver deres egen identitet og indrettes således, at aktiviteter og funktioner understøtter hinanden. Byrummene på Nordens Plads skal have en høj kvalitet og give gode muligheder for byliv, leg, bevægelse og ophold i rolige omgivelser med sanselige oplevelser. Mål For byrummene opsættes følgende mål: Det grønne område skal anvendes til færdsel, ophold, bevægelse og leg. Området skal fungerer som rekreativt areal med anlæg til kreativ bevægelse for børn, unge, motionsmuligheder for ældre, og mulighed for ophold. Gennem området skal der etableres en cykel- og gangforbindelse. På Helge Rhodes Allé og ved Den Grønne Sti s gennembrud af jernbanen skal der skabes et åbent og trygt byrum. Ved centrets sydøstlige indgang skal pladsen anvendes til færdsel, ophold, bevægelse og leg. Området skal indrettes som adgang til centret og med anlæg til aktiviteter for børn og unge, og mulighed for ophold og udeservering Taget på centerbebyggelsen skal anvendes til ophold. Taget skal indrettes med terrasser til beboerne og taghaver med offentlig adgang. Taget skal være en sanselig oplevelse i et roligt og trygt miljø, hvor beboerne selv kan sætte deres præg på indretningen. Forpladsen ved Roskildevej skal anvendes til færdsel, og ophold. Pladsen skal funktionelt styrke hverdagsaktiviteterne og herigennem skabe et interessant og attraktivt forbindelses og opholdsareal. Pladsen skal gives en bymæssig karakter med kulturelt indhold og mulighed for kulturelle aktiviteter. Pladsen skal gribe over Roskildevej til boligområderne på den anden side. Byrummene skal indrettes med miljø- og klimatiltag såsom støjværn mod Roskildevej, lægivende elementer til vinddæmpning og lokal afledning af regnvand eksempelvis et overløbsbassin. Endvidere skal områdets byrum indrettes i oversensstemmelse med en belysningsstrategi og beplantningstruktur for området, samt med fokus på høj tilgængelighed og tryghed Handlinger Frederiksberg Kommune og bygherre udarbejder i samarbejde en samlet plan for byrum, herunder bl.a. belysnings- og beplantningsstrategi.

16 KORT: BEBYGGELSE Boliger og center skal opføres som lavenergiklasse 2015, og bebyggelsen skal skabe et godt klima på opholdsarealerne. Roskildevej Centeret og dets funktioner og boligerne skal spille sammen med fe omkringliggende byrum og bidrage med lig på opholdsarealerne aktivere opholdsarealerne. Nyt Center Bebyggelsen skal sikre mindre vind i området og minimere skyggegenerne. Byrum Nedkørsel til P Grønt område Nyt center Indgang Eksist. center Indgang Byrum Eksist. center Sofus Francks Vænge Stiforbindelse Bygningerne skal aktiveres på alle flader- både tage og facader.

17 BEBYGGELSE Visioner Bebyggelsen på Nordens plads skal opføres som grønt lavenergibyggeri og have en høj artkitektonisk kvalitet. Alle bebyggelsens flader skal aktiveres, både taget og facaderne. På terræn skal centret og boligerne spille sammen med de omkringliggende byrum og bidrage til liv på opholdsarealerne. Særligt er det vigtigt at byliv og den menneskelige skala fungerer i overgangszonen mellem byrummet og bebyggelsen. Mål Bebyggelsen skal aktivere til byrummene i området. Dette skal bl.a. opnås gennem følgende: Ved facader ud til pladserne skal centret og dets funktioner, bl.a. ved udendørsservering, bidrage til at aktivere opholdsarealerne. Opdelingen af etager i centret og grænserne mellem inde og ude skal opløses. Boligbebyggelsen skal være med til at aktivere opholdsarealerne. Bebyggelsen skal opføres i henhold til bygningsreglementets bestemmelser for energiklasse Bebyggelsen skal endvidere opføres med beplantning på taget, lokal afledning af regnvand samt indpasning af solceller. Bebyggelsen skal opføres således at skygge- og vindgener på minimeres. I bebyggelsen skal skabes mulighed for et community center med offentlige servicefunktioner som f.eks. bibliotek, sundhed og undervisning, samt rum til frivillige kræfter, i form af f.eks. klubber, køkken, café- og motionslokale. I bebyggelsen skal skabes mulighed for et botilbud til ca. 20 borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Handlinger I forslaget til lokalplanen for Nordens Plads indskrives bestemmelser, der sikre, at bebyggelsen opføres som beskrevet i visioner og mål for bebyggelse.

18 KORT: OFFENTLIG SERVICE Roskildevej Community centret skal være en fysisk del af Domus Vista Centret og de udendørs byrum. Community centeret skal blive et fysisk og indholdsmæssigt omdrejningspunkt i området. Grønt område Byrum Nedkørsel til P Nyt center Indgang Eksist. center Indgang Byrum Nyt Center Community center Eksist. center Community centret skal skabe ramme om borgerdrevne aktiviteter og frivillighed. Sofus Francks Vænge Community centret skal rumme kulturelle, sociale, kommunale og frivillige kræfter i området. Stiforbindelse

19 OFFENTLIG SERVICE COMMUNITY CENTER OG BOTILBUD Visioner Frederiksberg Kommune ønsker, at skabe mulighed for et lokalt community center, der er en videreudvikling Domus Vista biblioteket med nye funktioner. Community centret skal skabe liv i lokalområdet ved at blive en aktiv del af Domus Vista Centret og byrummene. Centret skal være en aktiv partner i kvarterets udviklingen, og en drivkræft for medborger- og kulturtilbud. Centret skal bygge videre på eksisterende kvaliteter i kvarteret bl.a frivillighed og landsbykultur, og skabe rammer for fysisk udfoldelse, borgerdrevne aktiviteter. Derfor skal centret rumme og faciliterer en bred vifte af kulturelle, sociale, kommunale og frivillige kræfter i området. Frederiksberg Kommune ønsker at sikre tidssvarende boliger til borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Det er et bærende princip for nye tilbud, at placeringen så vidt muligt sker, hvor der kan skabes et positivt samspil mellem tilbuddet og lokalområdet. På Nordens Plads placeres et botilbud i forbindelse med community centret. Samlingen af tilbud vil understøtte den kommunale indsats til gavn for alle beboere og brugere. Gennem tilstedeværelsen af personale der indgår i tværfaglige samarbejder og ved mulighederne for, at botilbuddet og centret kan deles om fysiske indretninger, såsom klub og undervisningslokaler, tagterrasser mv. vil botilbuddet og community centret sammen kunne styrke området. Mål Ved realisering af udvidelsen af Domus Vista Centret skal der etableres areal til et community center. Ved etablering af community centret skal der sikres en attraktiv adgang med god tilgængelighed fra både Domus Vista Centret og byrummene. Community centret skal kunne rumme Kommunens indsatser i kvarteret, dvs. bibliotek, områdefornyelse, og indsatserne for integration, sundhed, børn, ældre, undervisning, medborgerskab etc. og de frivillige foreninger og klubber. I den periode hvor Domus Vista Centret renoveres og udvides, skal det sikres, at biblioteket fortsat kan holde åbent og samspillet med de øvrige aktører i området kan påbegyndes. I forbindelse med community centret etableres boliger til ca. 20 borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse med fast tilknyttet personale. Boligerne grupperes som leve- og bomiljøer for ca. 5-6 borgere. Med etableringen af botilbud i Domus Vista Centret skabes attraktive boformer for sociale målgrupper i tæt samspil med lokalområdet. Handlinger Frederiksberg Kommune nedsætter en tværfaglig projektgruppe for programmering og etablering af community center og botilbud for borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelser.

20 STRATEGI FOR MIDLERTIDIGHED Som led i revitaliseringen af Domus Vista og Nordens Plads arbejdes der med midlertidige projekter. Dette ligger i tråd med "handlingsplan for midlertidighed" som Kultur- og Fritidsudvalget og By- og Miljøudvalget vedtog den 7. februar Handlingsplanen er en 1-årig forsøgsordning blandt andet i byudviklingsområderne. Midlertidige aktiviteter og foranstaltninger kan blandt andet bidrage til: Synergi mellem planer, projekter og initiativer Afprøvning og nytænkning af ideer Skabe rammen for byliv Give et område (positiv) identitet/branding Være afsæt for dialog Understøtte byudvikling Midlertidighed kan således bruges som aktivt redskab i en overordnet udvikling og bidrage til, at en negativ fortælling bliver vendt. Det kan f.eks. ske ved, at medierne fokuserer på de positive initiativer og historier. På længere sigt kan det være med til at udvikle et område og få beboere og virksomheder til at flytte til et område. Den midlertidige brug af Nordens Plads og Domus Vista kan bidrage til at skabe opmærksomhed om udviklingsprojektet og sætte Nordens Plads og Domus Vista på fremtidens landkort. Samtidig giver det mulighed for at afprøve hvilke tiltag, der kan få lokalt medejerskab og dermed på sigt med fordel kan forankres i området. Der kan derfor arbejdes med etablerede begivenheder og med eksperimenterende aktiviteter. Forslag til begivenheder og aktiviteter: Gadeidræt (gadefodbold, bordtennis, skaterbane, parkour) Events (åben biograf, Katapuls en-dags musikfestival for unge) Selvbyggerdage (byrumsinventar og -faciliteter) Temabegivenheder og udstillinger, f.eks. fokus på forbindelser i området Erhvervsrettede tiltag (erhvervsmesse, markedsdage, loppemarked. Samarbejde med Domus Vista biblioteket Midlertidig udlån af butikslokaler i Domus Vista Centret til kunstværksted eller kreative og flytbare virksomheder I Frederiksberg Kommune er der igangsat en række initiativer, der kan bidrage til at gennemføre midlertidige initiativer. Desuden kan ejerforeningen og/ eller centerejeren have en interesse i positiv omtale og branding af området med henblik på det nye centers fremtid. Mulige bidragsydere til midlertidige projekter i kvarteret kan være: Områdefornyelsen Søndermarkskvarteret Kultur & Fritid, midlertidighedsstrategi Frederiksberg Kommunes Integrationsindsats Frederiksberg Idræts Union Fonde Centerejer/ejerforeningen Biblioteket

21 MILJØVURDERING Frederiksberg Kommune vurderer, at en helhedsplan for byudvikling af Nordens Plads og lokalplan for udbygning af Domus Vista på grund af projektets omfang og indvirkning på omgivelserne vil være omfattet af krav om miljøvurdering i henhold til 3, stk. 1 i miljøvurderingsloven (Lov nr. 936 af 24. september 2009 om miljøvurdering af planer og programmer med senere ændringer). Miljøvurderingen vil blive gennemført som en integreret del af planprocessen og offentliggøres samtidig med lokalplanforslaget. Når et planforslag er omfattet af krav om miljøvurdering, skal kommunalbestyrelsen udarbejde en sammenfattende redegørelse ved den endelige vedtagelse af planforslaget. En sammenfattende redegørelse skal redegøre for: 1. hvordan miljøhensyn er integreret i planen 2. hvordan miljørapport og udtalelser fra offentlighedsfasen er taget i betragtning 3. hvorfor planen er valgt på baggrund af evt. opstillede alternativer 4. hvorledes myndigheden vil overvåge de væsentlige miljøpåvirkninger af planens gennemførelse.

22

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

Godsbanearealerne et nyt byområde

Godsbanearealerne et nyt byområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. april 2016 Godsbanearealerne et nyt byområde Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser.

Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser. Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser. Dato 28.09.2015 Version 001 Revideret af KMN Ledig byggegrund tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og direkte adgang til grønne

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade Aalborg

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4-013 for området ved Vejgård Vandværk Byrådet godkendte den 14. juni 2010 kommuneplantillæg

Læs mere

Carlsberg - rammelokalplan

Carlsberg - rammelokalplan Bæredygtighed og planloven FBBB workshop oktober 2010 - Carlsberg som case Berit Jørgensen, Center for Bydesign Carlsberg - rammelokalplan forbindelser bevaring kældre tæthed højhuse skala byrumshierarki

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Forslag Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

Rammer og handlinger for udvikling af Ballerup Bymidte

Rammer og handlinger for udvikling af Ballerup Bymidte Rammer og handlinger for udvikling af Ballerup Bymidte Forslag 30. august 2011 1 Kommunalbestyrelsen har besluttet at skabe muligheder for udvikling og omdannelse af Ballerup Bymidte til en attraktiv by

Læs mere

Plan- og Agenda 21 strategi 2015. Møde i Grønt Råd 25. november 2014

Plan- og Agenda 21 strategi 2015. Møde i Grønt Råd 25. november 2014 Plan- og Agenda 21 strategi 2015 Møde i Grønt Råd 25. november 2014 Hvad er en Plan- og Agenda 21 strategi? Planstrategien er Byrådets strategi for kommunens fremtidige udvikling. Agenda 21 strategien

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med udarbejdelse af en lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag projektet indeholder. Beskrivelsen er opdelt efter emner,

Læs mere

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL!

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! ? Kontakt Hedensted Kommune Fritid & Fællesskab By & Landskab Tjørnevej 6 7171 Uldum byoglandskab@hedensted.dk Indledning

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev

Herlev Bytorv. Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Herlev Bytorv Butikker, erhverv & boliger i hjertet af Herlev Skitseforslag 14.01.2016 INTRODUKTION I disse år oplever hele hovedstadsregionen en enorm udvikling. I Herlev kommer dette blandt til udtryk

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag

Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 26. november 2015 Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Kongevejen 21. Oplæg til forhøring. Dato: 08.09.2014. Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk

Kongevejen 21. Oplæg til forhøring. Dato: 08.09.2014. Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk Kongevejen 21 Oplæg til forhøring Dato: 08.09.2014 Over Byen Arkitekter ApS +45 3393 0730 info@overbyen.dk INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANOMRÅDET - MATR.NR. 7O, 7X OG 7GO S. 3 LOKALPLANOMRÅDET OG NÆROMRÅDET

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.025 for Blåkildevej, Smedegård, Øst Aalborg Byrådet godkendte den 16. juni 2014

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder

SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder SOLRØD KOMMUNE Fremtidens Forstæder Projektforslag fra Solrød Kommune Jersie Center Fremtidens Forstæder Baggrunden for Solrød Kommunes projektforslag Ligesom i et stort antal øvrige danske forstæder,

Læs mere

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med?

Følager 5. Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? Fænomenal infrastruktur, familieboliger og byudvikling i særklasse. Udviklingen af Følager i Valby er begyndt. Vil du være med? KØBENHAVNS NYE TRAFIKALE HOTSPOT TIL SALG Freja har sat til salg. Ejendommen

Læs mere

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr.

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 8 Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

LOKALPLAN 51. For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 51. For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 51 For Magasin/Fog-karreen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................ 2 Lokalplanens

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.004 for Østre Havn Den 26. marts 2012 er kommuneplantillæg 1.004 for en ændring

Læs mere

NOTAT. Endelig vedtagelse af helhedsplan for området omkring Bispeengbuen. Opsamling på ændringer og justeringer.

NOTAT. Endelig vedtagelse af helhedsplan for området omkring Bispeengbuen. Opsamling på ændringer og justeringer. NOTAT 18. januar 2013 Sagsbehandler: CF Dok.nr.: 2012/0002171-24 By- og miljøområdet Endelig vedtagelse af helhedsplan for området omkring Bispeengbuen. Opsamling på ændringer og justeringer. Bygge- Plan-

Læs mere

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Mål. Rækkefølge for udbygning i Brændkjær - Dalby - Tved

Boligudbygning. Status. Udfordringerne. Mål. Rækkefølge for udbygning i Brændkjær - Dalby - Tved Boligudbygning Mål Målet er at skabe bysamfund, hvor bæredygtighed og hensynet til områdets landskabelige værdier og kulturmiljøer er styrende for udviklingen. Områdets nye boligområder Ved Lindgård og

Læs mere

Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag

Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. august 2015 Lokalplan 1007, Ketting Parkvej - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1007, Boligområde

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

Tillæg nr. 8 til kommuneplan 2009. Ryslinge Erhvervspark. Rys.BE.5 FORSLAG

Tillæg nr. 8 til kommuneplan 2009. Ryslinge Erhvervspark. Rys.BE.5 FORSLAG Tillæg nr. 8 til kommuneplan 2009 Ryslinge Erhvervspark Rys.BE.5 FORSLAG Offentlighedsperiode Kommuneplantillægget er offentligt fremlagt i 8 uger fra den 25. januar 2011 til den 22. marts 2011. Indsigelser,

Læs mere

DEBATOPLÆG OM PROJEKT FOR NYT BUTIKSCENTER VED SMEDELUNDSGADE

DEBATOPLÆG OM PROJEKT FOR NYT BUTIKSCENTER VED SMEDELUNDSGADE Holbæk Byråd Borgermøde afholdes den 3.4.2012 kl. 19-21, på biblioteket i Holbæk DEBATOPLÆG OM PROJEKT FOR NYT BUTIKSCENTER VED SMEDELUNDSGADE Høringsperiode fra den 14.3 til den 13.4.2012 Visualisering

Læs mere

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk Scanning ApS www.it-knowhow.com LOKALPLAN NR. 11.02

Læs mere

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9

EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 FREMTIDENS VOLLSMOSE EN DEL AF FREMTIDENS ODENSE vollsmose.dk/fremtidensvollsmose 1/9 ORGANISERING ORGANISERING Odense Kommune 3 Direktører/chefer Civica 2 Direktører/chefer Fyns almennyttige Boligselskab

Læs mere

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg Plan og Gis Dato: 23-05-2014 Sagsnr.: 12/35955 Dok.løbenr.: 144338/14 Sagsbehandler: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 73767277 E-mail: klh@aabenraa.dk Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden.

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

Notat. 1. Henrik Aasby Mau, Nordens Plads 4, 2-03, uspecificeret modtagelsesdato. Til: CC:

Notat. 1. Henrik Aasby Mau, Nordens Plads 4, 2-03, uspecificeret modtagelsesdato. Til: CC: Notat Til: CC: Notat om indkomne forslag og idéer til byudvikling på Nordens Plads 10. november 2011 Sagsbeh: TFN Sagsnr.:2011-10012 Dokument: 2011-640813 I forbindelse med byudviklingen på Nordens Plads

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 BAGGRUND Østerbro lokaludvalg har i vinteren 2009-2010 igangsat en proces for at udvikle en ny lommepark omkring pladsen på Carls Nielsens Allé ud mod Østerbrogade

Læs mere

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Hovedbudskab Byliv, social mangfoldighed og social bæredygtighed handler ikke kun om det, der foregår

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE 1 Odense Kommune Bystrategisk Stab Oktober 2014 Indledning De almene boliger

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

Boligselskabet Domea København, Følager

Boligselskabet Domea København, Følager Boligselskabet Domea København, Følager 46 eksklusive lejligheder i størrelsen 59-115 m² beliggende i Valby Udlejning og administration Læs mere på www.domea.dk 76 64 64 64 Levende og dynamisk bymiljø

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret)

VEDTAGET. Tillæg 28. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025. Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) VEDTAGET Billedstørrelse: 6,84 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,22cm (vandret) 4,45 cm (lodret) Tillæg 28 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

Udvikling af Kvarteret Jessens Mole

Udvikling af Kvarteret Jessens Mole Udvikling af Kvarteret T BA 11 DE 4. G.0 LI 02 NT 1 FE 2.1 OF 2.0 0 Februar 2010 Introduktion Svendborg Byråd ønsker at sætte gang i en udvikling af området mellem bymidte og havn. De første skridt er

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027

BILAG 2. Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 BILAG 2 Afstemning om partiernes ændringsforslag til udkast til Planstrategi 2015-2027 Oversigten følger rækkefølgen i udkastet til planstrategi. Sidetalshenvisninger refererer til udkastet. Understreget

Læs mere

Studietur til Holland. Referencedokument for Hørsholm Kommune

Studietur til Holland. Referencedokument for Hørsholm Kommune Studietur til Holland Referencedokument for Hørsholm Kommune Holland 11 medlemmer af kommunalbestyrelsen var den 3. - 4. februar 2016 på studietur til Holland, hvor vi besøgte Amsterdam, Arnhem og Den

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Carlsberg - rammelokalplan

Carlsberg - rammelokalplan En tæt stationsnær by - Blandede funktioner, herunder både boliger, erhverv, kultur, institutioner og detailhandel - Liv 24 timer i døgnet - Social, økonomisk og miljømæssigt bæredygtig by Carlsberg -

Læs mere

BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE

BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE Indhold Forord Processen - Borgernes VISION Havnens udvikling Borgernes vision for havneområdet Borgernes VISION 3 4 7 9 Konceptuel plan for Kerteminde

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 10.013 for nedlagt sygehus i Nibe K O M M U N E P L A N Den 23. februar 2015 er kommuneplantillæg 10.013

Læs mere

Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet

Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet Integrationsdaghaver på Lersøgrøftarealet Konceptpapir 1 Med dette konceptpapir ønsker bestyrelsen for HF Lersøgrøftens Integrationsdaghaver, at præsentere sine visioner for anvendelsen af Lersøgrøftarealet,

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens

2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens 2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 2015 27 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Nej

Læs mere

Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse

Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. april 2015 Tulipgrunden, Brabrand - omdannelse til boligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Kommunalbestyrelsen ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 20-12-2011 Dato: 21-11-2011 Sag nr.: KB 202 (ØU 253) (TMU 99) Sagsbehandler: Anne-Mette Volmer Sørensen Kompetence:

Læs mere

Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen

Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen 14/2013 Tracéet langs Helsingørmotorvejen Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr.

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr. VORDINGBORG KOMMUNE N LOKALPLAN NR. B-22.1 Ungdomsboliger ved Kildemarksvej November 2004 20,00 kr. Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde OF12 og B16 Offentligt område ved Fuglsang Toft og Boligområde ved Fuglsang Sø 1. Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Da lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus Aalborg Byråd godkendte den 6. oktober 2014

Læs mere

DE TRE STRATEGIER FOR VOLLSMOSE UDVIKLINGEN FRA BOLIGOMRÅDE TIL BYDEL I ODENSE I VOLLSMOSE VOLLSMOSE SEKRETARIATET 2016

DE TRE STRATEGIER FOR VOLLSMOSE UDVIKLINGEN FRA BOLIGOMRÅDE TIL BYDEL I ODENSE I VOLLSMOSE VOLLSMOSE SEKRETARIATET 2016 LOKALT ENGAGEMENT DE TRE ER FOR UDVIKLINGEN I SEKRETARIATET 2016 VÆKST I FYSISK SOCIAL Odense Byråds otte politiske mål for Vollsmoses fremtid fra byrådsbeslutning den 12.12.2012: Vollsmose skal gå fra

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema

Kommuneplan Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Kommuneplan 2017 - Rammer for lokalplanlægningen - Ændringsskema Generelle rammer: Kommuneplan 2013 Kommuneplan 2017 1. Boliger Boliger generelt Boliger - Boliger generelt (side 6) Boligstørrelsen for

Læs mere

Kultur og oplevelser. Status

Kultur og oplevelser. Status Kultur og oplevelser Mål Bymidten skal have et mangfoldigt og varieret kulturliv, med stærke kulturinstitutioner og tilbud og mulighed for rekreation, der tilgodeser både borgere og turister i alle aldersgrupper.

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.

Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune. Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune. Kommuneplan 2013-2025 for Langeland Kommune Udarbejdet og udgivet af: Langeland Kommune Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6000 www.langelandkommune.dk Ikrafttrædelsesdato: 14. april 2014 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Der blev fra den 2. maj til den 23. maj 2014 afholdt en forudgående offentlig høring om udviklingen Grønttorvet.

Der blev fra den 2. maj til den 23. maj 2014 afholdt en forudgående offentlig høring om udviklingen Grønttorvet. BILAG 6 Hvidbog for forudgående høring for Grønttorvet II Der blev fra den 2. maj til den 23. maj 2014 afholdt en forudgående offentlig høring om udviklingen Grønttorvet. Den forudgående høring har været

Læs mere

Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste Batteri III

Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste Batteri III KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 11 Notat om modtaget henvendelse i forbindelse med den supplerende høring om cykelparkeringskrav til lokalplanforslag Faste

Læs mere

Lokalplan nr. 02-E-05.01 (Vedtaget)

Lokalplan nr. 02-E-05.01 (Vedtaget) Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund og formål Kommuneplantillæg nr. 20 til kommuneplan 2013-25 er udarbejdet for at give mulighed for at etablere et nyt erhvervsområde ved Asåvej/Østre Ringgade i Dronninglund.

Læs mere

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev TILLÆG nr. 1 om mulighed for solcelleanlæg til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1-29 Område til boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Indledning

Læs mere

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby

Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Idékonkurrence om Carlsberg-byen vores by - et bidrag fra naboområdet Humleby Humleby Vi er 750 mennesker, der bor i 235 byggeforeningshuse, opført i perioden 1886-91 som arbejderboliger for B&W. Husene

Læs mere

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Befolkningsudviklingens geografi under finanskrisen Befolkningsudvikling pr. år 2008 til 2012 Kilde: Danmarks Statistik De unges flyttemønster under finanskrisen

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 6. april. 2011 til 1. juni 2011 TILLÆG 18 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 18 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 28. marts godkendt

Læs mere

Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014

Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014 Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014 HVAD GÅR GODT? HVAD GÅR SKIDT? Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen. Intentioner vs Rammer/begrænsninger

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5.13 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 5.13 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Vej- og stiforhold... 5 Parkeringsforhold...

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere

Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere Ny bebyggelse i Jonstrup Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere Indholdsfortegnelse: 7. april 2014. J89 skriver til kommunen... 1 Svar fra kommunen 14. april 2014... 2

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

LOKALPLAN 08-024 BOLIGOMRÅDE, VANGGÅRDEN, NØRRE TRANDERS FEGGESUNDVEJ, AGGERSUNDVEJ, SEBBERSUNDVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2.

LOKALPLAN 08-024 BOLIGOMRÅDE, VANGGÅRDEN, NØRRE TRANDERS FEGGESUNDVEJ, AGGERSUNDVEJ, SEBBERSUNDVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. LOKALPLAN 08-024 BOLIGOMRÅDE, VANGGÅRDEN, NØRRE TRANDERS FEGGESUNDVEJ, AGGERSUNDVEJ, SEBBERSUNDVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING INDHOLDSFORTEGNELSE --------- - ------------- -- - - REDEGØRELSE

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere