Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 8 den 17. maj 2010 kl Europahøjskolen Kalø Endeligt referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 8 den 17. maj 2010 kl. 16.30 Europahøjskolen Kalø Endeligt referat"

Transkript

1 Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl, Foreningen af Private Lodsejere i og omkring Mols Bjerge Eva Kullberg, Dansk Botanisk Forening Anne Sofie Gamborg, Dansk Skovforening Jakob Vedsted, Museumsforeningen for Ebeltoft og Omegn Keld Nielsen, Sammenslutningen af grundejere for Sommerhusområder i Syddjurs Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Marianne Aude, Syddjurs Byråd Dagmar Brendstrup, VisitDenmark Uffe Laursen, Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Fraværende: Ingen Mika Leth-Pedersen, Sekretariatsleder Nete Thomsen, referent 1. Godkendelse af dagsorden Erling: Indlæg om god adfærd i det offentlige rykkes til den 15. juni formen tages op under åben for tilføjelser. Uffe: to ting under eventuelt: friluftseffekter.dk og Molsløbet. 2. Godkendelse af referat fra 7. møde i bestyrelsen den 15. april 2010 Keld har en kommentar til sidste referat. Han ønsker følgende taget med i dette punkt: SAM finder det forkert, at formanden ikke greb ind, da argumentet fra Vibeke Kahl om, at Nationalparkloven ifølge kommentarer til loven ikke tillader repræsentation i Rådet, hvis man i forvejen er repræsenteret i bestyrelsen. og var vedkommende indstillet af en anden organisation, ville hun også være blevet udvalgt. Vibeke gjorde opmærksom på, og det har Kirsten også tidligere gjort, at der er flere, der har dobbelte tilknytninger, men udvælgelsen blev foretaget på baggrund af den interesseorganisation, som havde indstillet personerne. I dette tilfælde var hun indstillet af en interesseorganisation, som i forvejen er repræsenteret. Ingen betvivlede vedkommendes kvalifikationer I kommentarerne til Nationalparkloven står der: Det lokale nationalparkråd skal udpege yderligere 2 medlemmer til nationalparkbestyrelsen. Disse kan ikke komme fra de organisationer, der i forvejen er repræsenteret i den konkrete bestyrelse. Det betyder jo netop, at man godt kan udpege rådsmedlemmer, der i forvejen er repræsenteret i bestyrelsen. Anne Sophie oplyste, at der står i loven, at man kan godt, men at bestyrelsen ikke ville. Keld var på sidste møde kommet med kommet med en udtalelse, det er ærgerligt, at det først er nu, det bliver opdaget. Helge ønsker punkt 6, at vi før møderne udsender kompendier udskrevet i farver. Mika oplyste, at vi p.t. kun har 1 meget langsom printer. Når vi får ny printer, printer sekretariatet ud, selvom han mener at have læst i referater, at bestyrelsen korresponderer på digitale medier. Beslutning: Kelds kommentar indskrives under punkt 2 referatet fra dette møde. Når vi får ny printer, printer sekretariatet ud.

2 3. Nationalparkrådet. Sekretariatet orienterer om Nationalparkrådets møde den 11. maj Der foreligger et lille beslutningsreferat. Thomas Secher Jensen blev valgt til formand, Bo Skaarup blev valgt til næstformand. Rådet har valgt at indstille 4 til bestyrelsen, hvilket er et krav fra ministeren, som udpeger 2 til bestyrelsen. Rådet har besluttet, at hverken formand eller næstformand kan indstilles til bestyrelsen. Møderækkerne for rådet er fastlagt således, at møderne finder sted 1 uge efter bestyrelsesmøderne. Næste møde er 22. juni. Uffe bad om, at beslutningsreferaterne også sendes til bestyrelsen. Mika oplyste, at rådets dagsorden godkendes på bestyrelsesmødet inden rådsmødet. Vibeke spurgte, om der nogle gange kunne holdes fællesmøder med råd og bestyrelse. Erling mente, at det ville være en god ide et par gange om året. Jørgen Ivar ønskede at vide, om rådet skal inviteres med til næste formøde om god adfærd. Det blev besluttet, at rådet inviteres med til den 15. juni ligesom det vil være givet, at de også kommer med til konferencen. Derudover vil det blive vurderet fra gang til gang, om de skal inviteres med. Beslutning Orientering om rådsmødet tages til efterretning Møderækkerne for rådet er fastlagt således, at møderne finder sted 1 uge efter bestyrelsesmøderne. Næste møde er 22. juni. Uffe bad om, at beslutningsreferaterne også sendes til bestyrelsen. Mika oplyste, at rådets dagsorden godkendes på bestyrelsesmødet inden rådsmødet. Det blev besluttet, at rådet inviteres med til den 15. juni ligesom det vil være givet, at de også kommer med til konferencen. Derudover vil det blive vurderet fra gang til gang, om de skal inviteres med. 4. Økonomi. Bilag 1: Regnskab for de første 3 måneder udleveres på mødet. Bilag 2: Budget xls Regnskab for de første 3 måneder gennemgås på mødet sammen med et arbejdsbudget frem til september Regnskab omdeles, det viser alt det, som er brugt i 2009 til og med Sammentællingerne vises foroven i opgørelsen med specifikationer nedenfor. Mika oplyste, at når debathæftet er færdigt, og den indledende offentlighedsfase er skudt i gang, vil der blive tid til at foretage indkøb til kontoret møbler, edb m.v. Jørgen Ivar ønskede at vide, hvor der købes ind fra.

3 Det er iflg. Statens indkøbsaftaler men ellers ingen binding. Marianne bemærkede, at studieture stadig er på budgettet. Eva mente, det var lidt hurtigt, at vi ændrede fra studieture til konference. Det vil stadig være ønskeligt med en studietur. Erling fastholder beløbet, det debatteres videre under punkt 12. Arbejdsbudgettet frem til september 2011 godkendes 5. Nationalparkplan Debatoplæg til den indledende offentlighedsfase Bilag 2: udkast til debatoplæg layout og tekst På bestyrelsesmødet den 17. april fremlagde sekretariatet en samlet tidsplan for udarbejdelsen af nationalparkplanen for Mols Bjerge. Den indledende offentlighedsfase igangsættes på den Europæiske Nationalparkdag den 24. maj Bestyrelse og Råd kan frem til den 10. maj fremsende forslag til spørgsmål, som man ønsker skal indgå i det debatoplæg, der skal danne rammen for den indledende debat om, hvad forslaget til nationalparkplanen skal indeholde. Sekretariatet udarbejder på baggrund af det indkomne materiale et debathæfte til den indledende offentlighedsfase. Udkastet til debatoplæg udsendes fredag den 14. til bestyrelse og råd, og sekretariatet vil være i kontakt med flere medlemmer i bestyrelsen og rådet for at drøfte tekstmæssige forhold. Offentlighedsfasen løber frem til den 18. september, hvor afslutningen markeres i tilknytning til Molsløbet. Der afholdes i offentlighedsfasen er lang række møder. Det første bliver den 27. maj kl på Europahøjskolen Debathæftet blev gennemgået side for side og tilpasset. Beslutning Debatoplægget godkendes med ændringerne som aftalt. Det færdige resultat vedhæftes som pdf. 6. Den Europæiske Nationalparkdag den 24. maj Bilag 3: Annonce for Nationalparkdagen og pressemeddelelse (udsendt separat) Bestyrelsen inviterer på nationalparkdag til 12 arrangementer. Bestyrelsens eget arrangement afvikles på Kalø Gods, hvor Vilfred Friborg Hansen vil fortælle om Godsets og Jagtslottes historie. Bestyrelsens debatoplæg til den indledende offentlighedsfase for udarbejdelsen af nationalparkplanen fordeles til alle turledere således, at alle gæster på dagen kan tilbydes et eksemplar. Sekretariatet vil være åbent fra kl. 10 til 15 og bestyrelsen og råd opfordres til at komme forbi sekretariatet i løbet af dagen, således at gæster vil have mulighed for at møde medlemmerne. --- På forespørgsel om, hvem der tager initiativ næste år, blev det bekræftet, at det gør nationalparken.

4 Uffe oplyste, at den europæiske nationalpark er opfundet af europarc Han mente, at det vil være en god ide at blive medlemmer, da det vil kunne give noget inspiration. Jørgen Ivar finder det naturligt at lade sig inspirere, men mener ikke et medlemskab er relevant. De nærmere forhold vedrørende dagen og bestyrelsens deltagelse drøftes. Bemanding og opgaver beskrevet. 7. Landbrugsmessen på Gl. Estrup den 29. og 30. maj Bestyrelsen deltager på messen med en stand, hvori der opsættes udstillingsmateriale samt bannere og logo for Nationalparken. Formidling af Nationalparkbestyrelsens arbejdsopgaver og udlevering af debatoplægget til den indledende offentlighedsfase er de primære opgaver på messen. Bestyrelsens og sekretariatets bemanding af standen fastlægges. 6 x 3 meter bestilt telt, bord og 4 stole Opstilling lørdag morgen Lørdag kl snakke med folk og uddele debatoplæg Søndag kl snakke med folk og uddele debatoplæg Skema til bestyrelsen til at booke sig på intranettet - sendes også ud som mail 8. Etablering af sekretariatet Et flertal i bestyrelsen godkendte på mødet den 15. april 2010 samarbejdsaftalen med Skov- og naturstyrelsen. Her af følger en fastlæggelse af det videre arbejde med etablering af sekretariatet samt en drøftelse af metode for evaluering af samarbejdet med Skov- og Naturstyrelsen. Den endelige samarbejdsaftale afspejler bestyrelsens ønske om størst mulig autonomi i forhold til at forvalte de statslige midler til Nationalpark Mols Bjerge. I forhold regnskab, journalisering og hjemmeside vurderer sekretariatet ikke, at der kan opnås en højere grad af frihed ved at indgå en aftale med andre mulige samarbejdsparter, fordi der er tale om regler som altid vil gælde, når det drejer sig om forvaltning af statslige midler. Sekretariatet har i lyset af bestyrelsens drøftelser om uafhængighed af de nationale edb-systemer oprettet et intranet for bestyrelsens interne materiale, som er gjort uafhængig af den fælles hjemmeside for Nationalparker. Aftalens opsigelsesvilkår er også ændret i den endelige aftale og bestyrelsen har lagt op til en løbende evaluering af samarbejdsaftalen med Skov- og Naturstyrelsen. Det blev debatteret om intranettet også gøres tilgængelig for rådet. Det gør det.

5 Jørgen Ivar: ønskede en mere uddybende beskrivelse af indholdet i bilaget til samarbejdsaftalen. Det er uklart, hvilken vægt punkterne i bilaget skal tillægges, og hvordan de derfor skal håndteres. Derudover ønsker han svar på tidligere stillede spørgsmål til Mika om, hvilke punkter i bilaget, der kan håndteres uden indblanding af SNS Sekretariatet undersøger, om det kan lade sige gøre, at Nationalpark Mols Bjerge selv kan klare opgaverne, både den fysiske placering på servere og arbejdet. Beslutning Intranettet gøres tilgængeligt for Nationalparkrådet Sekretariatet undersøger, om vi konkret selv kan løse opgaverne med journalisering, regnskab og hjemmeside, på egne servere og arbejdsmæssigt. 9. Formidling og formidlingspartnerskabet. Naturformidling i Nationalpark Mols Bjerge er en central opgave for bestyrelsen. På baggrund af temamødet fra til med styregruppen for formidlingspartnerskabet skal den langsigtede koordinering af natur- og miljøformidlingen i Nationalpark Mols Bjerge drøftes. Fra 2008 har der mellem Danmarks Jægerforbund på Kalø, Destination Djursland, DGI Karpenhøj, Friluftsrådet, Skovog Naturstyrelsen Kronjylland, Naturhistorisk Museum, og Syddjurs Kommune været en partnerskabsaftale om et fælles, koordinerende og udviklende forum for naturformidling. Til at udføre det koordinerende arbejde mellem aktørerne er der under Syddjurs Kommune ansat en Koordinerende Naturvejleder i en projektansættelse med en kontrakt frem til april af Stillingen er fuldt finansieret af Friluftsrådet. Friluftsrådet er en landsdækkende organisation, der har som formål at støtte og opmuntre til friluftsliv og naturforståelse under hensyntagen til natur og miljø. Friluftsrådet støtter, gennem deres administration af Tips- og lottomidler, hvert år projekter med store eller små beløb. Således finansierer Friluftsrådet bl.a. halvdelen af lønnen til omkring 120 naturvejledere samt afholder hele lønnen til 3 koordinerende naturvejlederes i de områder hvor der er, eller forventes, en Nationalpark. Partnerskabet for naturformidlingen er organiseret med en styregruppe bestående af repræsentanter på ledelsesniveau fra hver af aktørerne i partnerskabet (Poul Møller, Syddjurs Kommune, Flemming Rasmussen, Destination Djursland, Niels Søndergård, Danmarks Jægerforbund, Bo Skaarup, DGI-Karpenhøj, Thomas Secher Jensen, Naturhistorisk Museum, Uffe Laursen, Skov- og Naturstyrelsen og Henning Enemark, Friluftsrådet) og en aktivitetsgruppe bestående af de udførende aktører. Partnerskabet og ansættelsen af en koordinerende naturvejleder fuldt finansieret af Friluftsrådet følger af Folketingets vedtagelse af at udlægge Nationalpark Mols Bjerge. Således er partnerskabets vision at opbygge et fælles, koordinerende og udviklende forum for nuværende og kommende natur-, frilufts- og miljøformidlere i området Syddjurs og i den fremtidige Nationalpark Mols Bjerge og strategien er at udviklingen af naturformidlingen skal udarbejdes med henblik på at kunne indgå i formidlingen af den kommende Nationalpark i Mols Bjerge.

6 Sekretariatet vil anbefale, at Friluftsrådets bevilling til en koordinerende naturvejleder fremadrettet tildeles og administreres af bestyrelsen for nationalparken samt at styregruppen for formidlerpartnerskabet overdrager sine opgaver til bestyrelsen eller til en styregruppe under bestyrelsen Der blev debatteret i forhold til oplægget fra Formidlingspartnerskabet før bestyrelsesmødet. Formidlingspartnerskabet placering i forhold til Nationalpark Mols Bjerges blev drøftet med fordele og ulemper. Peter gjorde opmærksom på, at Nationalparken skal have sin egen formidling. Uffe talte for, at vi søger en løsning sammen med Friluftsrådet, partnerskabet og kommunen, det vil være en blød overgang til efter april 2011, hvor den nuværende koordineringsopave er på plads. Der var enighed om, at formidling er en stor mundfuld, og der derfor foreligger en overgangsperiode frem til formidlingen fastlægges af nationalparkfonden selv Erling indtræder indtil videre i styregruppen i Formidlingspartnerskabet, Mika indtræder indtil videre i arbejdsgruppen. 10. Projektansættelse i sekretariatet Sekretariatets nuværende personale på 1 ¾ årsværk har deres arbejde koncentreret omkring etablering og opbygning af sekretariatet, udarbejdelse af dagsordner og referater til bestyrelse og råd, samt som den helt store opgave, at udarbejde nationalparkplanen. Til sekretariater kommer mange henvendelser fra enkeltpersoner, foreninger og institutioner, som ønsker at bidrage til arbejdet med skabelse af Nationalparken, ligesom der i nærområdet er interesse blandt frivillige for at igangsætning fx formidlingsaktiviteter i Nationalparken. Der er således mange udadvendte funktioner i dagligdagen, og sekretariatet vurderer, at det kunne styrke sekretariatet, hvis der blev tilknyttet en medarbejder med fokus på pressedækning og udadvendt kommunikation Mika uddybede: Personen kan håndtere presse, kommunikation og udadvendte funktioner, og sørge for at nurse og lave godt pr. Kirsten, vi har ikke brug for en sådan person, vi laver et standard nej-svar til alle projekter, fordi vi ikke har lavet en nationalparkplan. Når nationalparkplanen er færdig, kan vi tage stilling. Jørgen Ivar mente, at vi kan bruge personen til at synliggøre nationalparken, når vi arbejder med planen Kirsten oplyste, at vi kan bruge Kristian Herget. Forslaget vandt ikke gehør. Erling: Nogle projekter kan være med til at kvalificere nationalparkplanen, nogle vil være bedst at få skrevet ind i planen og således være med til at højne niveauet og give os bedre bevilling. Med hensyn til nursing af frivillighedsdelen kan vi lære meget af fra Thy. Helge mente ikke, at vi er klar til at nurse nogle endnu, og det kan give os vanskeligheder senere. Peter mente, at vi har for få relevante projekter til at kunne ansætte en person. Mika oplyste, at der udover følgende projekter den har været drøftet produkter til daginstitutioner. Han oplyste endvidere, at projekter fremover sendes til bestyrelsen, når de modtages. Anne Sophie mener vi skal vente, for vi ved ikke hvad vi skal kommunikere. Dagmar udtrykte det samme: vi skal vente og gå aktivt ind i partnerskabet Beslutning Projektansættelse af medarbejder er p.t. ikke aktuelt

7 11. Retningslinjer for behandling af ansøgninger og projekter frem til nationalparkplanens endelige vedtagelse Bilag 4: Indkomne projekter Sekretariatet får henvendelser fra uddannelsesinstitutioner, lokale borgere og projektudviklere m.v. med anmodning om samarbejde for igangsætning af forskellige projekter og tiltag til udvikling af Nationalparken. Der ønskes retningslinjer for behandling af sådanne henvendelser. Indholdet i flere af henvendelserne foregriber det planarbejde, som bestyrelsen skal udføre igennem det næste 1½ år, fordi det drejer sig om konkrete projekter, som bestyrelsen første kan/skal træffe endelig beslutning om efter såvel den indledende offentlighedsfase hvor der indkaldes ideer og forslag til planforslagets indhold - som den næste offentlighedsfase, hvor et forslag til nationalparkplan har været fremlagt til offentlig debat. Sekretariatet har modtaget følgende henvendelser: 1. Deltagelse i lokal forankret projekt vedr. købmandsbutikken i Femmøller Strand. 2. Deltagelse i projekt for forbedring af forholdene for vinterbaderne i Ebeltoft og Nationalparken generelt. 3. Deltagelse i udredningsprojekter på universitetsniveau for mobil-teknologi som redskab til formidling i Nationalparken. 4. Deltagelse i projekt for etablering af et fuldstændigt bæredygtigt vandindvindingsanlæg i Nationalparken. 5. Deltagelse i et LAG-projektet Vanddag med fokus på udviklingstiltag i kyst- og havområderne inden for Nationalparken. 6. Deltagelse i forberedelse af en nordisk kystkulturkonference i Ebeltoft i (undersøges nærmere) 7. Deltagelse i et udredningsprojekt for naturgenopretning ved Havmølleåen. For ikke at foregribe planarbejdet med indkaldelse af ideer og forslag til nationalparkplanen indhold, og for at stille alle lige i forhold til bestyrelsens prioriteringer af hvilke projekter der skal arbejdes videre med i Nationalparksplanens handlingsdel, vil sekretariatet foreslå, at konkrete natur, kultur og friluftsprojekter m.v. må afvente bestyrelsens beslutninger og prioriteringer med nationalparkplanen, mens der kan arbejdes videre med projekter, som kan bidrage til kvalificering og afklaringer i forhold til indholdet af nationalparkplanen. Sekretariatet foreslå at ansøgningerne 1, 2, og 4 oplyses, at stillingtagen til projektet må afvente det videre arbejde med forslaget til nationalparkplan, mens sekretariatet uden økonomisk medfinansiering, kan medvirke i udredningsprojekterne vedrørende mobilteknologi, muligheder for et naturgenopretningsprojekt ved Havmølleå, Vanddagen og Kystkulturkonferencen i Jørgen Ivar ønskede at vide, hvor stort sekretariat vi laver, hvad køber vi udefra? Det er det der bruges projektpenge til. Uffe ønsker, at ansøgninger screenes lidt hårdere er det noget der opfylder nationalparkens formål eller ej. De projekter, som ikke passer ind, kan lige så godt få nej med det samme. Han oplyste endvidere, at der kun kan gives tilskud til den del af arealrelaterede projekter som ligger inden for nationalparken. Miljøministeren kan justere afgrænsningen efter indstilling fra lodsejerne, hvis der er tale om mindre ændringer, hvori alle berørte lodsejere er enige. Denne bemærkning bør indgå i de pågældende afslag. Af de indkomne projektansøgninger kan der kun arbejdes videre med 3 og 6. Resten skal have begrundede afslag. Af de indkomne projektansøgninger kan der kun arbejdes videre med 3 og 6. Resten skal have begrundede afslag.

8 12. Nationalparkkonference den. 22/23. august 2010 På bestyrelsesmødet den 15. april 2010 blev det besluttet, at bestyrelsen i stedet for et inspirationsbesøg i en udenlandsk nationalpark afholder en nationalparkkonference. Det foreslås, at konferencen afholdes den 22. august 2010 fra kl. 9 til Konferencens temaer ønskes tæt relateret til arbejdet med nationalparkplanen Til konferencen inviterer bestyrelsen rådet, personer der arbejde med nationalparker i andre områder i Danmark, samt danske og udenlandske oplægsholdere, som kan belyse følgende 5 emner: Nationalparken og den lokale økonomi Nationalparken og de økonomiske muligheder i EU Nationalparkens råderum på private og offentlige arealer Nationalparken og erhvervsudvikling Nationalparken og IT formidling Nationalparkens indflydelse på naturudviklingen Peter ønskede også noget om nationalparkernes påvirkning på naturindhold. Bestyrelsen opfordres til at sende forslag til Mika inden torsdag. Derefter arbejdes med at finde relevante oplægsholdere. Anne Sophie ønsker oplægsholdere fra andre nationalparker fra udlandet. Peter pointerede, at det er vigtigt, at vi får personer med fingeren på pulsen. Erling fulgte op med, at det også er vigtigt, at der nogle specifikke emner. Peter rejste en anden problemstilling: Hvilke målsætninger er der for de forskellige nationalparker, og kan de overhovedet opfyldes? Det blev fremhævet, at en fra New Forest ville være ønskeligt, den ligner vores nationalpark meget, og de har konkrete problemer med at holde liv i det. Vedr. studietur / konference: Peter mener, at det er meget vigtigt at komme ud at se, hvordan man gør andre steder. Kirsten refererede, at vi ikke har afskaffet studieturen, blot udskudt den. Vibeke fremhævede, at turen skal belyse konkrete veldefinerede formål koordineret med problemstillinger, bestyrelsen finder aktuelle og relevante Anne Sophie var enig i, at det er en god ide, for vi ved jo ikke, hvad vi vil se. Erling konkluderede: Vi udskyder studieturen til 2011, men holder konferencen i Bestyrelsen anmodes om at fremkomme med forslag til emner / oplægsholdere inden torsdag den 20. maj. Vi udskyder studieturen til 2011, men holder konferencen i august Med hensyn til tid for konferencen arbejdes der videre med det.

9 1. Åben for tilføjelser 2. Eventuelt Jørgen Ivar meddelte, at han var blevet interviewet af nogle geologistuderende Keld meddelte, at han har valgt at trække sig fra bestyrelsen. Helge ønskede, at Uffe får et punkt på dagsordenen, hvor han orienterer om, hvad SNS laver. Vi bliver ofte spurgt om, hvad det er der sker, men kan ikke givet noget svar. Det vil være en fordel for alle at være velorienterede. Uffe laver gerne en orientering. Uffe: Møderne i bestyrelsen skal være noget kortere. Han ønsker et punkt med princip diskussion om, hvad bestyrelsen skal gå ind i, det skal være bestyrelsesarbejde ikke sagsbehandling. Uffe: Projekt om friluftslivets effekter på naturen. Projektet giver interessante konklusioner. Bl.a. med hensyn til besøgsmåde er der en på Mols Bjerge i forhold til andre. Det giver sig udslag i, at folk arter sig på en anden måde de er mere bundet af stier, de føler sig ikke så generet af andre, rapporten er et godt grundlag for videre diskussion. Link sættes på intranettet. Uffe ønsker også under eventuelt at informere om Molsløbet. Molsløbet afholdes med udgangspunkt fra Molsskolen. Miljøministeriet deltager med ca. 500 deltagere. Disse deltagere holder fest og overnatter i Fuglsøcentret. Uffe foreslog et møde med ministeren på dagen. Karpenhøj har kontakt til arbejdsgruppen fra Miljøministeriet omkring eventuelle aktiviteter. Se mere på Molsløbets hjemmeside, eller spørg evt. Nete, som er medarrangør af Molsløbet. Ministeren kommer og deltager i løbet.

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 17 den 5. april 2011, Jagtslottet Tilstede: Erling Post, formand Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Mette Foged, Nationalparkrådet Jette Sørensen, Nationalparkrådet Jakob

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 14 den 10. februar 2011, DMU, Kalø Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 14 den 10. februar 2011, DMU, Kalø Godkendt Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 6 den 17. marts 2010 kl Sproghøjskolen Kalø

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 6 den 17. marts 2010 kl Sproghøjskolen Kalø Tilstede: Fraværende: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 7 den 15. april 2010 kl Europahøjskolen Kalø

Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse Møde nr. 7 den 15. april 2010 kl Europahøjskolen Kalø Godkendt refereat: Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge Bestyrelsesmøde 1 3.11.2009, kl. 19.00 22.00 Stabrandvej 51

Nationalpark Mols Bjerge Bestyrelsesmøde 1 3.11.2009, kl. 19.00 22.00 Stabrandvej 51 Endeligt referat Fraværende: Velkomst ved Erling Post Præsentation af bestyrelsens medlemmer Der var afbud fra Helge Poulsen (Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning) Erling bød velkommen og ridsede formålet

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge Nationalpark Mols Bjerge Nationalpark Mols Bjerge omfatter 180 km 2 på det sydlige Djursland. Nationalparken omfatter med andre ord en hel del mere end lige netop Mols Bjerge. Den røde linje markerer nationalparkens

Læs mere

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse.

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse. Til Det Grønne Råd Miljø og Teknik Natur og Vand Laksetorvet DK 8900 Randers Telefon +45 89 15 1850 Telefax +45 89151660 ove.noerregaard@randers.dk www.randers.dk 10. marts 2008 Referat fra mødet i Det

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat 08.02.2010, 16.30-18.30, Europahøjskolen

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat 08.02.2010, 16.30-18.30, Europahøjskolen Til stede: Fraværende: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den

Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl til Godkendt på bestyrelsesmødet den Referat af bestyrelsesmødet den 8. august 2017 fra kl. 18.45 til 21.00 Godkendt på bestyrelsesmødet den 27.9.2017 Til stede: Erling Post Eva Kullberg Jette Sørensen Klaus Bertram Mikkelsen Margit Røgind

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel

Referat af bestyrelsesmøde den i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel Til stede: Jørgen Ivar Mikkelsen Jette Sørensen Verner Damm Thorkil Danielsen Peter Brostrøm Margit Røgind Erling Post Anna Sophie Gamborg Rita Geertz Eva Kullberg Klaus Bertram Mikkelsen Trine Graa Lundorf

Læs mere

Destination Djursland Destination Djursland er etableret for at medvirke aktivt til at fremme og udvikle turis-

Destination Djursland Destination Djursland er etableret for at medvirke aktivt til at fremme og udvikle turis- Partnerskabsaftale mellem Danmarks Jægerforbund, Destination Djursland, DGI Karpenhøj, Friluftsrådet, Skov- og Naturstyrelsen Kronylland, Naturhistorisk Museum, og Syddjurs Kommune om fælles, koordinerende

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat , , Europahøjskolen

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat , , Europahøjskolen Til stede: Fraværende: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland

Læs mere

Sammenslutningen af grundejerforeninger i Syddjurs Kommune SAM

Sammenslutningen af grundejerforeninger i Syddjurs Kommune SAM Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jørgen Ivar Mikkelsen Susanne Bødker Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Jette Sørensen Mette Foged Marianne Kirkegaard Jakob Vedsted Peter Brostrøm Peter Gjelstrup

Læs mere

Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine

Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Referat for Landsbyudvalgets møde den 22. april 2008 kl. 19:00 i Løgstør Gæstekantine Indholdsfortegnelse 1. Drøftelse af forskellige generelle spørgsmål henhørende under teknisk Forvaltning 3 2. Evaluering

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 13 den 7. december 2010, Park Hotel Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 13 den 7. december 2010, Park Hotel Godkendt Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 15. december kl til kl Møllerup Gods, Møllerupvej 24, 8410 Rønde

Bestyrelsesmøde den 15. december kl til kl Møllerup Gods, Møllerupvej 24, 8410 Rønde Til stede: - Trine Graae Lundorf, VisitDenmark - Erling Post, Bestyrelsesformand - Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening - Eva Kullberg, Dansk Botanisk Forening - Marianne Kirkegaard, Syddjurs

Læs mere

Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge

Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge Udkast til referat af bestyrelsesmøde i Nationalpark Mols Bjerge 11. december 2013 kl. 16.30-19.00 i Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel Til stede: Rita Geertz, Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 9 den 15. juni 2010, Europahøjskolen

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 9 den 15. juni 2010, Europahøjskolen Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat 6.12.2009, 10.15-16.00 Jagtslottet, Rønde

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat 6.12.2009, 10.15-16.00 Jagtslottet, Rønde Til stede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Anne Sofie

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2012 Referencenummer: 21978 Navn naturvejleder: Kristian Herget Navn arbejdsgiver: Formidlingspartnerskabet Natur, Kultur og Friluftsliv Arbejdssted: Syddjurs Kommune

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 12 den 17. november 2010, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 12 den 17. november 2010, Jagtslottet Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

(BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!)

(BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!) Referat Mødeforum: Projektgruppen for projekt Styr på styringen Sagsnr.: 2010-23412 Dokumentnr. Mødedato: Fredag d. 15. oktober 2010 Tid: Kl. 8.30 12.00 (BEMÆRK fremrykket mødetidspunkt!) Sted: Mødelokale

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 10 den 14. september 2010, Jagtslottet udkast 1, den 27.sept. 2010

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 10 den 14. september 2010, Jagtslottet udkast 1, den 27.sept. 2010 Tilstede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz-Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke Kahl,

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Referat. Den 16. januar 2015

Referat. Den 16. januar 2015 Referat Den 16. januar 2015 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. januar 2015

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Møde slut: Kl. 13.30 Fraværende: Herluf Thomsen deltog ikke i punkt 119, 120, 121, 122, 123, 124,

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 8. oktober 2014 Europaudvalget (EUU) Europaudvalget holder normalt møde om fredagen kl. 10.00 eller kl.

Læs mere

ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET. Fra Skjoldungeland til Nationalpark

ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET. Fra Skjoldungeland til Nationalpark Oktober 2012 ANSØGNING TIL FRILUFTSRÅDET Fra Skjoldungeland til Nationalpark På de sidste bestyrelsesmøder i nationalparkprojekt Skjoldungelandet er det vurderet, at fortsat udviklings- og forankringsarbejde

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Bestyrelsen var repræsenteret af Inge Lindrup, Søren Gynther-Sørensen og Henrik Ottendal,

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 1 REFERAT Den 6. februar 2011 Tidspunkt : Fredag den 6. januar kl. 15.00 17.00. Sted : Arne Ennegaard Jørgensens kontor Tilstede : Bestyrelsen Fraværende/Afbud : Sekretærer : Arne Ennegaard

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d.25 august 2015 Tilstede: Per, Christian, Jens, Heidi, Britta, Anders, Judith (supp. for Henrik), Jenny, Anja ref. Afbud. Henrik Britta forlod mødet under Pkt. 6 1. Referat

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 28. februar 2013 /LOHOLK Referat af møde i demokratiudvalget den 20. februar 2013 kl. 13:00 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF

Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF Forretningsorden for bestyrelsen på Svendborg Gymnasium & HF Fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i vedtægterne for Svendborg

Læs mere

Manual til national. benchmarkingundersøgelse. Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne

Manual til national. benchmarkingundersøgelse. Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne Manual til national 2011 benchmarkingundersøgelse Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne Indholdsfortegnelse Kort om benchmarking Praktisk om undersøgelsen

Læs mere

Referat fra HSU møde den 24. maj 2012

Referat fra HSU møde den 24. maj 2012 Referat fra HSU møde den 24. maj 2012 Tid: kl. 13.00-15.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Lars Vesløv Søs Haugaard Signe Saabye Ottosen Henrik

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R

V E D T Æ G T E R F O R Søren Lund advokat (H) V E D T Æ G T E R F O R 06.05.2009 SL-06175 / c 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er: Lodsejerforeningen Mols Bjerge Fredning. Foreningens hjemsted er: Syddjurs Kommune. Foreningens

Læs mere

Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen

Fra Sekretariatet: Mika Leth Pedersen, Jens Reddersen, Kristian Herget, Nicole Wolter, Nete Thomsen Til stede: Til stede: Rita Geertz Margit Røgind Trine Lundorf Klaus Bertram Mikkelsen Thorkil Danielsen Erling Post Jørgen Ivar Mikkelsen Eva Kullberg Peter Brostrøm Susanne Bødker Verner Damm Marianne

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Sted: Horsens Rådhus, kl. 11-13.30,

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 15 den 1. marts 2011, Jagtslottet Godkendt

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 15 den 1. marts 2011, Jagtslottet Godkendt Tilstede: Erling Post, formand Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Helge Poulsen, Lodsejerforeningen Mols Bjerges Fredning Mette Foged, Nationalparkrådet

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse REFERAT AF GENERALFORSAMLING I DANSKE NATURISTER DEN 4. FEBRUAR 2007 I ÅRHUS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Fremlæggelse af revideret

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Landsbyrådet onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 17 til ca. 19

Referat af bestyrelsesmøde i Landsbyrådet onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 17 til ca. 19 Referat af bestyrelsesmøde i Landsbyrådet onsdag d. 1. oktober 2014 kl. 17 til ca. 19 Tilstede: Karin, Werner, Henrik, Birthe, Anne Marie, Charlotte, Georg og Fravær: Erik, Kirsten, Henrik Lykke, Lene,

Læs mere

Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark.

Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark. Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark. FJDs engelske gruppemøde onsdag den 24. november 2010 kl. 17.30 på Hotel Hedegården, Valdemar Poulsens Vej 4, 7100 Vejle tlf.

Læs mere

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Politik... 3 Strategi... 4 Lokalrådene... 4 Nærdemokratiudvalget... 5 Administrationen... 6 Samarbejde og dialog

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Nationalpark Mols Bjerge. Den 26. oktober 2015.

Bestyrelsesmøde. Nationalpark Mols Bjerge. Den 26. oktober 2015. Bestyrelsesmøde Nationalpark Mols Bjerge Den 26. oktober 2015. Godkendt på bestyrelsesmøde den 15.12.2015 Mødes holdes på sekretariatet, Grenåvej 12, 8410 Rønde fra kl. 16.30 til senest kl. 21. Til stede:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 17. Marts 2015 kl. 18.30

Referat af bestyrelsesmøde 17. Marts 2015 kl. 18.30 Referat af bestyrelsesmøde 17. Marts 2015 kl. 18.30 Fremmødt: Nadia, Rasmus, Parbæk, Thorup, Steffen, Kåre Afbud: Bo Formalia Ordstyrer: Steffen Referent: Kåre 1. Opgavelisten Parbæk laver en analyse af

Læs mere

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00

DAGPLEJEN. Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Dagsorden til MED-møde i Dagplejen 29-02-2016 kl. 8.30 13.00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Deltagere: Gitte W, Eva, og Käthe Afbud: Käthe Punkt 1 punktet Dagsorden

Læs mere

Mødedato: 18.10.2012 Mødenr.: 03.12. Referat fra konstituerende møde i DSR Holbæk og LL-klub Holbæk

Mødedato: 18.10.2012 Mødenr.: 03.12. Referat fra konstituerende møde i DSR Holbæk og LL-klub Holbæk Referat fra konstituerende møde i Deltagere: Janne Feenstra Jannick Knudsen Britta Soling (syg) Connie Gorell Nielsen Brian Holm Nielsen Louise Kolstrup (til kl. 12) Punkt Emne + uddybning 1. Valg af ordstyrer.

Læs mere

EJERFORENINGERNE VEJLESØPARKEN Grundejerforeningen og Ejerforeningerne matr. nr. 1 dt og 1 dy

EJERFORENINGERNE VEJLESØPARKEN Grundejerforeningen og Ejerforeningerne matr. nr. 1 dt og 1 dy Referat af bestyrelsesmøde mandag d. 23. november 2015 Sted: Vejlesøparken Deltagere fra bestyrelserne: Solveig Rannje Marianne Ringgren (referent) Lars Rahbæk Erik Fæster Ingelise Hatting Pierre Ørndorf

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 28 den 21. august 2012, Jagtslottet Godkendt den

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 28 den 21. august 2012, Jagtslottet Godkendt den Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jakob Vedsted Jørgen Ivar Mikkelsen Eva Kullberg Vibeke Kahl Peter Gjelstrup Susanne Bødker Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Kirsten Thabasz Zaluski Peter Brostrøm

Læs mere

Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal

Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

DCF Forretningsorden

DCF Forretningsorden FORSLAG: FORRETNINGSORDEN OG ORGANISATONSMAGT DCF Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen. - Forretningsudvalget. - Sekretariatslederen

Læs mere

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de planlagte pædagogiske tilsyn i 2012 for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Solsikken Dato: 8. juni 2012 Tilsynskonsulent: Britta Bartelt Hvad har vi fokus på? Institutionens virksomhedsplan

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 27 den 11. juni 2012, Jagtslottet Godkendt den 21.8.2012

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 27 den 11. juni 2012, Jagtslottet Godkendt den 21.8.2012 Til stede: Erling Post Helge Poulsen Jakob Vedsted Jørgen Ivar Mikkelsen Marianne Kirkegaard Eva Kullberg Vibeke Kahl Peter Gjelstrup Susanne Bødker Dagmar Brendstrup Anne Sophie Gamborg Afbud fra: Kirsten

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt! HBE - Opdatering af strategi katalog tages under evt. 2. Godkendelse af referat fra sidst Godkendt!

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt! HBE - Opdatering af strategi katalog tages under evt. 2. Godkendelse af referat fra sidst Godkendt! Mødedato: 12. maj 2015 kl. 8:00 9:30 Deltagere: Max Andersen (TGES), Ralf Petersen (MES), Agnete Madsen (KES), Flemming Kaas (TUES), Bo Zierau (TRES), Anders Jacobsen (Fm. EU) og Henrik Bertelsen (Elitechef).

Læs mere

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Deltagere: Torben Larsen, Brian Lentz, Anders Sejerø, Brian Lind, Ole Svendsen, Helmer Støvelbæk, E. Stella Grün, Helle

Læs mere

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 05. maj 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere: Jørn Christoffersen, Carsten Hæstrup, Cæsar Funch Jensen, Erik Eriksen,

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

Møde i Nationalparkbestyrelsen 4. december 2013 Mødested: Danhostel Ribe, Skt. Peders Gade 16, 6760 Ribe

Møde i Nationalparkbestyrelsen 4. december 2013 Mødested: Danhostel Ribe, Skt. Peders Gade 16, 6760 Ribe Endelig dagsorden Udsendt 27. november 2013 Møde i Nationalparkbestyrelsen 4. december 2013 Mødested: Danhostel Ribe, Skt. Peders Gade 16, 6760 Ribe Mødet finder sted fra kl. 14.00 til senest 17.00 herefter

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde Mols

Fællesbestyrelsesmøde Mols Fællesbestyrelsesmøde Mols Molsskolen den 15. januar 2015 Forældrerep. Molsskolen: Medarbejderrep. skolen Forældrerep. Bhv. Mols Susanne, Eva, Thomas, Mette, Trine, Louise, Mai-Brit Carl Oskar, Frants,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 18 sprotokol fra sidste

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus, Vikærsvej 36, 8240 Risskov Onsdag den 23.9.2015 kl. 16.30 19.00

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus, Vikærsvej 36, 8240 Risskov Onsdag den 23.9.2015 kl. 16.30 19.00 Tilstede: Lone, Kim F., Sanne, Heino, Jørgen, Lasse, Kim A.,, Mads Afbud: Thomas, Kristian, Mette, Jens, Sus, Silke, Henrik Referent: Mads Dagsorden: Referat: Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD UNGiAarhus,

Læs mere

2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere.

2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere. Bestyrelsesmøde 21/9-07 1. Valg af referent: Charlotte er valgt. 2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere. 3. Valg af Dirigent: Kenneth er valgt. 4. Godkendelse af

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde Torsdag d. 10. december 2015, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Anette, Marianne D, David, Stig, Ole, Rasmus, Niels Peter, Marianne F og Mette Afbud: Gunna Dagsorden

Læs mere

Referat af Stiftende generalforsamling

Referat af Stiftende generalforsamling Referat af Stiftende generalforsamling Mandag den 18. maj 2015 kl. 18.30 19.30 Center for Kræft og Sundhed, Nørre Allé 45, 2200 København Mødezone Tilstede: 11 medlemmer. 1. Valg af dirigent og referent.

Læs mere

Generalforsamling Tirsdag d. 14. april 2015 kl. 19:00 21.00 Frivillighuset - Kontakt mellem Mennesker, Havnegade 3 a, 5700 Svendborg

Generalforsamling Tirsdag d. 14. april 2015 kl. 19:00 21.00 Frivillighuset - Kontakt mellem Mennesker, Havnegade 3 a, 5700 Svendborg Referat Børns Voksenvenner Svendborg Generalforsamling Tirsdag d. 14. april 2015 kl. 19:00 21.00 Frivillighuset - Kontakt mellem Mennesker, Havnegade 3 a, 5700 Svendborg Dagsorden for generalforsamling:

Læs mere

PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat

PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat PACT Bestyrelsesmøde Den 07.03 2016 Kl. 18:00-20:00 Godkendt referat Emne Diskussions Formål Referat 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Paul Referent: Gert Kirsten, Henrik, Rikke 2. Godkendelse

Læs mere

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse

Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Tovholdergruppemøde Erhvervsudvikling og Jobskabelse Business Region North Denmark 28. september 2015 Bredgade 60 Brønderslev Deltagere Marianne M. Gade Brønderslev Kommune Jørgen Basballe Mariagerfjord

Læs mere

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans.

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Friluftspolitik Inspiration fra 3 kommuner Herning kommune Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Den nationale friluftspolitik har sat fokus på at styrke vores sundhed og livskvalitet.

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Referat. Sagsnr. 2010-11038. Dokumentnr. 2011-23229. Mødedato 07.02.2011. Tid Kl. 12.00 14.00. Fraværende Hanne Wolffhechel Ole Fibiger

Referat. Sagsnr. 2010-11038. Dokumentnr. 2011-23229. Mødedato 07.02.2011. Tid Kl. 12.00 14.00. Fraværende Hanne Wolffhechel Ole Fibiger Referat Mødeforum OmrådeMED, Sundhed Sagsnr. 2010-11038 Dokumentnr. 2011-23229 Mødedato 07.02.2011 Tid Kl. 12.00 14.00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven (ny bygning) Deltagere Dorthe Berg Rasmussen Lea

Læs mere

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015

Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 1 Torrild lokalråds bestyrelse, Torrild den 8. december 2015. Referat fra Borgermøde i Torrild forsamlingshus den 24.11.2015 Dagsorden: 1. Velkomst ved formand Henrik Iversen 2. Oplæg ved Kommunaldirektør

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Mødedato 16. februar 2015 kl. 19.00 Mødelokale. Fraværende

Referat. UngSlagelses Bestyrelse. Mødedato 16. februar 2015 kl. 19.00 Mødelokale. Fraværende Referat UngSlagelses Bestyrelse Mødedato 16. februar 2015 kl. 19.00 Mødelokale UngSlagelse, Willemoesvej 2B, Slagelse, 1. etage, Personaleloungen Fraværende Daniel M. S. Jensen, Alexander Boisen, Line

Læs mere

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607.

2.2 Meddelelser fra andre Jacob Thielsen har fået nyt telefonnummer, som er 2030 3607. Ældrerådet Referat fra Ældrerådets møde mandag den 5. maj 2014 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten Feld X Dorthe

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen:

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag den 11. december 2013 kl. 19.00 i fælleslokalet i Nøddehegnet 14, 4700 Næstved. Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT Tidspunkt : Torsdag den 1. juni 2006, kl. 16.15-18.30 Sted : Hotel Prindsen, Roskilde Tilstede : Hans Chr. Kirketerp-Møller, Janne Christensen, Ole Bjørn Petersen, Hanne Højgaard

Læs mere

Referat af DI s bestyrelsesmøde den 15. april 2007 18.00 til 22.00 Telefonmøde

Referat af DI s bestyrelsesmøde den 15. april 2007 18.00 til 22.00 Telefonmøde Referat af DI s bestyrelsesmøde den 15. april 2007 18.00 til 22.00 Telefonmøde Tilstede: Susie Mielby (SM), Charlotte Helsø (CH), Bo K. Sørensen (BKS), Birgitte Jensen (BJ), Rose Henriksen (RH), Ole Rasbech

Læs mere

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 18 den 27. april 2011, Jagtslottet

Nationalpark Mols Bjerge bestyrelsesreferat Møde 18 den 27. april 2011, Jagtslottet Til stede: Erling Post, formand Peter Gjelstrup, Danmarks Naturfredningsforening, Syddjurs Kirsten Jul Thabasz Zaluski, Friluftsrådet, Østjylland Jørgen Ivar Mikkelsen, Djursland Landboforening Vibeke

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde

1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde Referat af 6. Forretningsudvalgsmøde den 30. oktober 2012 Side 1 Referat af 6. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 30. oktober 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Christiansborg Forretningsudvalget Navn

Læs mere

REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15

REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15 REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15 Tid: Lørdag den 22. august 2015 kl. 12.30 16.00 (internt møde kl. 10.00 12.00) Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Søren P.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15

Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 Referat af ordinær generalforsamling i EFS Dysfagi d. 9.9.15 1. Velkomst v/daniela Jakobsen Bestyrelsen anbefaler, at Lene Barslund (Etf) er ordstyrer. 2. Valg af ordstyrer, referent og stemmeudvalg Lene

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 66. Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner

Læs mere

MOLLERUP GOLF CLUB. Bestyrelsesmøde. 25. februar 2013

MOLLERUP GOLF CLUB. Bestyrelsesmøde. 25. februar 2013 MOLLERUP GOLF CLUB Bestyrelsesmøde 25. februar 2013 Der var indkaldt til bestyrelsesmøde for MOLLERUP GOLF CLUB kl. 16.30 den 25. februar 2013 i klubbens lokaler Mollerupvej 7 Risskov. Til stede: Fraværende:

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Voksenhandicap- og psykiatriområdet Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Maj 2012 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om

Læs mere

Ældrerådet. Halsnæs Kommune. Referat

Ældrerådet. Halsnæs Kommune. Referat Ældrerådet I Halsnæs Kommune Referat af møde den kl. 9.15 på Åsebro 9 A, Frederiksværk Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 1 GODKENDELSE AF REFERAT FRA SIDSTE MØDE... 4 2 GODKENDELSE

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere