Økonomiudvalget REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget REFERAT"

Transkript

1 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:10 Afbud: Fraværende: Søren Rishøj Jakobsen forlod mødet kl. 18:05 efter behandlingen af pkt. 427 Bemærkninger:

2 Økonomiudvalget, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 422. Decentrale beretninger for 2007 på Økonomiudvalgets område Beretning nr. 2 fra Kommunernes Revision. Løbende Revision udført indtil 14. december 2007, delberetning for Finansiel rådgivning - orientering fra 1. kvartal budgetkontrol 2008 på Økonomiudvalgets eget område budgetkontrol Budget Revurdering af anlæg, samt opsamling på forventninger til låneoptagelse Forslag til procesplan for evaluering af den politiske og administrative organisation i Haderslev Kommune Reklamefinansieret bil til Ungdommens Uddannelsesvejledning SkateCity: Status og den videre proces LUKKET DAGSORDEN 431. Administration af legater/fonde Finansieringsovervejelser Arealerhvervelse Retlige forhold

3 Økonomiudvalget, Side Decentrale beretninger for 2007 på Økonomiudvalgets område DIAMTU / 07/13521 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Under henvisning til regler om økonomisk decentralisering, skal der som led i regnskabsafslutningen udarbejdes decentrale beretninger. De decentrale beretninger bliver udleveret på Økonomiudvalgsmødet den 16. april 2008, da de endnu ikke foreligger i endelig udgave. Der vedhæftes som bilag et samlet resumé for Økonomiudvalgets område. Tovholder/informationsansvarlig Direktøren for Intern Service. Bilag Resume - Decentral beretning Økonomiudvalgets område (476382) Intern Service indstiller at de decentrale beretninger for 2007 på Økonomiudvalgets område tages til efterretning. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Søren Rishøj Jakobsen Udsat til næste møde. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Taget til efterretning.

4 Økonomiudvalget, Side Beretning nr. 2 fra Kommunernes Revision. Løbende Revision udført indtil 14. december 2007, delberetning for 2007 DIFLFO / 08/6597 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Kommunernes Revision har fremsendt beretning nr. 2, der vedrører løbende revision udført indtil 14. december Udvalget for Børn og Familie anbefaler beretningen taget til efterretning. Det oplyses, at alene afsnittet "Regnskabsføring og interne kontroller - overordnede principper for økonomistyring" har relevans for Børn og Familie. Det fremgår heraf, at enkelte decentrale institutioner ikke har gennemført økonomisk ledelsestilsyn i overensstemmelse med vedtagne retningslinier. I Børn og Familie er der aktuelt 4 enheder ud af i alt ca. 90, der ikke har gennemført et sådant økonomisk tilsyn. Børn og Familie vil sikre, at dette sker. Arbejdsmarkedsudvalget har godkendt nedenstående bemærkning til beretningen, der har givet anledning til en revisionsbemærkning: I forbindelse med den foretagne temarevision på sygedagpengeområdet er det revisionens opfattelse, at området, specielt omkring den løbende opfølgning af dagpengesagerne, ikke fuldt ud administreres i overensstemmelse med gældende regler. De konstaterede opfølgningsfejl kan dog henføres til ferieperioder, og Arbejdsmarkedsservice har efterfølgende ændret procedure omkring styringen af sagsopfølgningen således, at rettigheden bliver overholdt på alle tidspunkter af året. Voksenservice og Borgerservice har ingen bemærkninger til beretningen Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalget og Byrådet Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Byrådssekretariatet indstiller, at beretningen tages til efterretning, og at bemærkninger fra udvalg og serviceområder godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Anbefales.

5 Økonomiudvalget, Side Finansiel rådgivning - orientering fra 1. kvartal 2008 DIAMTU / 07/13521 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget har på mødet den 27. juni 2006, pkt. 140 godkendt kommunens finansielle strategi fra I forlængelse heraf har Sammenlægningsudvalget på mødet den 12. december 2006, pkt. 287 godkendt Nordea som kommunens finansielle rådgiver på aktiv- og passivsiden for en periode på 4 år fra 1. januar Under bilaget Orientering om finansiel rådgivning pr. 31.marts 2008 har Nordea vist situationen for kommunens aktiv-og passivside i 1. kvartal Procedure Sagen behandles i Direktionen den 29. april 2008 samt i Økonomiudvalget den 7.maj 2008 Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder Bilag Orientering om finansiel rådgivning pr. 31.marts 2008 (483976) Intern Service indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning i Direktionen den Fraværende: Willy Feddersen Anbefales. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Taget til efterretning.

6 Økonomiudvalget, Side budgetkontrol 2008 på Økonomiudvalgets eget område DIAMTU / 07/13521 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Af den godkendte procedure for økonomistyring 2008 fremgår det, at der skal laves 2 budgetkontroller årligt med forelæggelse for Byrådet hhv. maj og december Budgetkontrollen omfatter primært udmøntning af puljer og flytninger mellem udvalg. Ingen af punkterne påvirker kassebeholdningen. Økonomiske forhold Totalt udviser budgetkontrollen på udvalgets område, at der netto skal flyttes 3,582 mio. kr. i 2008 samt 5,852 mio. i overslagsårene til andre udvalg. Der henvises til de vedlagte bilag, jf. nedenfor. Procedure Sagen behandles på Økonomiudvalgets møde den 7. maj 2008 og indgår derefter i det samlede materiale. Tovholder/informationsansvarlig Direktøren for Intern Service. Bilag Skema A - ØK - forside (483735) Skema B - ØK - bemærkninger (483736) Intern Service indstiller, at 1. budgetkontrol 2008 på Økonomiudvalgets område godkendes og indgår i det samlede materiale. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Godkendt.

7 Økonomiudvalget, Side budgetkontrol 2008 DIPEJU / 08/4474 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I henhold til den godkendte procedure for økonomistyring 2008 består kommunens budgetopfølgning af 2 budgetkontroller, som udarbejdes af serviceområderne og forelægges Byrådet i maj og oktober Budgetkontrol 2008 tager udgangspunkt i regnskabsrapporten ultimo marts 2008 og indeholder kun korrektioner på driftssiden af budgettet. Anlæg og finansiering medtages i 2. budgetkontrol. Endvidere omfatter 1. budgetkontrol 2008 kun udmøntning af puljer og flytninger mellem udvalg, dvs. kun punkter som ikke påvirker kassebeholdningen. Økonomiske forhold Som følge heraf indebærer 1. budgetkontrol ikke har nogen bevillingsmæssige konsekvenser på kassebeholdningen. Derimod skal der ske regulering af bevillingerne på udvalgsniveau, som det fremgår af nedenstående tabel. Korrektionerne mellem udvalgene består af indbyrdes flytninger, forsikringsadministration og pensionsbidrag. I fagudvalgenes 1. budgetkontrol 2008 er beløbet til pensionsbidrag opgjort på baggrund af en fordelingsnøgle incl. aktivitetsbestemt medfinansiering, jf. beslutningen i Direktionen den 1. april 2008 pkt. 48. I den efterfølgende tabel er der korrigeret for Direktionens revurdering, jf. beslutningen af 8. april 2008 pkt. 59 om, at udmøntningen af pensionsbidrag skal ske efter en matematisk fordelingsnøgle, som er beregnet på baggrund af servicerammeudgifter excl. udgifter til aktivitetsbestemt medfinansiering. Beløb i kr Drift Økonomiudvalget Udvalget for Erhverv og Kultur Udvalget for Teknik og Miljø Brugerfinansieret Skattefinansieret Udvalget for Børn og Familie Arbejdsmarkedsudvalget Voksenudvalget Sundhedsudvalget Beredskabskommissionen Drift, i alt Procedure Sagen behandles i Direktionen den 29. april 2008, i Økonomiudvalget den 7. maj 2008 og i Byrådet den 29. maj 2008.

8 Økonomiudvalget, Side 812 Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder. Bilag Samlet sag - 1. budgetkontrol (483354) Intern Service, Økonomi indstiller, at: Økonomiudvalget meddeles en negativ tillægsbevilling på kr. i 2008, Udvalget for Erhverv og Kultur meddeles en positiv tillægsbevilling på kr. i 2008, Udvalget for Teknik og Miljø meddeles en negativ tillægsbevilling på det skattefinansierede område på kr. i 2008, Udvalget for Børn og Familie meddeles en negativ tillægsbevilling på kr. i 2008, Arbejdsmarkedsudvalget meddeles en positiv tillægsbevilling på kr. i 2008, Voksenudvalget meddeles en positiv tillægsbevilling på kr. i 2008, Sundhedsudvalget meddeles en negativ tillægsbevilling på kr. i 2008 Beredskabskommissionen meddeles en positiv tillægsbevilling på kr. i 2008, Konsekvenser i overslagsårene indarbejdes i budgetrammerne for Beslutning i Direktionen den Fraværende: Willy Feddersen Anbefales. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Anbefales.

9 Økonomiudvalget, Side Budget Revurdering af anlæg, samt opsamling på forventninger til låneoptagelse DIBBCH / 08/5734 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Der er fremsat lovforslag om regulering af statstilskuddet til kommunerne i Heraf fremgår det, at der vil blive indført sanktioner, hvis der konstateres et højere niveau for bruttoanlægsudgifterne i 2008 end det, der var forudsat i kommunernes budgetter for Sanktionerne vil ske ved nedsættelse af statstilskuddet i Lovforslaget forventes vedtaget primo juni måned 2008, hvorefter det vil blive vurderet, om der kan søges dispensation for sanktioner til udgifter til projekter med ekstern medfinansiering fra fonde o.lign. Bruttoanlægsudgifterne opgøres som kommunens rene anlægsudgifter (der ses bort fra indtægter) på det skattefinansierede område excl. jordforsyning og servicearealer og ældreboliger. På Byrådets budgetseminar den 10. april 2008 var kommunens bruttoanlægsudgifter pr. 1. april 2008 opgjort til 102 mio. kr. Dette tal er nettoanlægsrammen. Bruttoanlægsrammen udgør retteligt 115 mio. kr., idet der i korrigeret budget indgår to budgetposter, som relaterer sig til indtægter - i alt 13 mio. kr. Ved vedtagelsen af budgettet for 2008 udgjorde bruttoanlægsrammen 55 mio. kr. Der resterer således en økonomisk udfordring på 60 mio. kr., hvis sanktioner skal undgås. Der vedlægges notat samt anlægsoversigt, som beskriver mulighederne for korrektioner i anlægsrammen. Der skal politisk foretages en revurdering og prioritering af de afsatte rådighedsbeløb (korrigeret anlægsbudget), forslag til ændringer, samt evt. yderligere projekter. I forlængelse af revurderingen af anlæg skal der også foretages en fornyet vurdering af kommunens låneoptagelse i budget Den efterfølgende tabel viser i kolonne 1 de mulige lånetilsagn på godt 109 mio. kr. i 2008 efter de godkendte ansøgninger til ressortministeriet. Af kolonne 2 fremgår, hvor stor låneoptagelse det godkendte korrigerede budget for 2008 i øjeblikket giver mulighed for. Kolonne 3 indeholder den afledte effekt på låneoptagelse, såfremt de beskrevne muligheder for korrektioner til anlægsbudgettet udnyttes fuldtud. Kolonne 4 opgør den nuværende lånemulighed i 2008, det vil sige en mindre

10 Økonomiudvalget, Side 814 indtægt på lån på ca. 14 mio. kr. i forhold til den forventede låneoptagelse i budget Yderst til højre er der en blank kolonne, som kan bruges til opgørelse efter den politiske prioritering. Beløb i kr Max. Lånetilsagn Lånemulighed i 2008 jf. korrigeret budget Effekt på lån af revurdering af anlæg (maj 2007) Revurderet lånemulighed i 2008 Fokeskoler Børnehaver Håndholdte computer og Digital Vagtcentral Handicap og ældreboliger Låne - regnskab Jordforsyning Havne Grundkapital indskud Politisk prioritering I ALT Økonomiudvalget bør drøfte mulighederne og herunder vurdere, i hvilket omfang kommunen ønsker at udnytte de meddelte lånetilsagn til budgetår Velfærdsministeriet anmoder om hurtig tilbagemelding på udnyttelsen. Der er i vedlagte notat redegjort nærmere for mulighederne og begrænsningerne. Økonomiske forhold Bevillingspåtegning: at der efter Økonomiudvalgets møde laves uddybende bevillingspåtegning på de stednr./tekster med tilhørende beløb, hvor der skal ske bevillingsmæssige ændringer, herunder ændringer i finansieringen, samt i låneoptagelsen. Juridiske aspekter L174 fremsat 28. marts 2008 af Velfærdsministeren: Forslag til lov om regulering af statstilskud til kommunerne i Lovforslaget forventes vedtaget primo juni måned Procedure Sagen behandles i Direktionen den 29. april 2008, i Økonomiudvalget henholdsvis den 7. og 21. maj 2008 samt i Byrådet den 29. maj Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder.

11 Økonomiudvalget, Side 815 Bilag Anlægsoversigt pr. 1. april Forslag til korrektioner (481575) Anlægsoversigt med udskydelser til 2009 m.v. (483942) Opfølgning på lån i 2008 (482515) Intern Service indstiller, at Økonomiudvalget drøfter mulighederne, at administrationen sammen med borgmesteren fremsender de afledte meddelelser og ansøgninger til Velfærdsministeriet af Økonomiudvalgets drøftelser indenfor de gældende vilkår og frister, at bevillingspåtegningen indstilles godkendt suppleret med resultatet af Økonomiudvalgets drøftelser. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Willy Feddersen Intern Service orienterer borgmesteren om sagens forelæggelse i Økonomiudvalget den 7 maj 2008, hvor Økonomiudvalget tilkendegiver sin holding til forventninger til låneoptagelse. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen På grundlag af dagens drøftelse i Økonomiudvalget udarbejder Direktionen et konkret forslag til beslutning i Økonomiudvalget den 21. maj Aktuelt udarbejdes dispensationsansøgning vedrørende eksterne tilskud Forslag til procesplan for evaluering af den politiske og administrative organisation i Haderslev Kommune DICLDA / 08/6336 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Kommunaldirektøren og udviklingschefen har udarbejdet et forslag til procesplan for evaluering af den politiske og administrative

12 Økonomiudvalget, Side 816 organisation i Haderslev Kommune. Procesplanen er vedlagt som bilag. I procesplanen skitseres baggrund og formål med evalueringen. Det er hensigten, at der som konsekvens af evalueringsprocessen etableres en varig politisk og administrativ organisation i Haderslev Kommune. Procedure 22. april 2008 Direktionen behandler forslag til procesplan for evaluering af den politiske og administrative organisation i Haderslev Kommune. 7. maj 2008 Forslag til procesplan forelægges Økonomiudvalget til godkendelse. Herefter udmøntes godkendt procesplan i form at en handlingsplan som omfatter det konkrete evalueringsforløb. Handlingsplanen udarbejdes af kommunaldirektøren og udviklingschefen. Tovholder/informationsansvarlig Kommunaldirektør Poul Erik Graversen og Udviklingschef Henrik Beyer. Bilag Procesplan - Forslag af 28. april 2008 (486394) Intern Service indstiller at procesplanen godkendes Beslutning i Direktionen den Fraværende: Ingen Direktionen drøftede oplægget til procesplan. Udviklingschefen tilpasser på den baggrund procesplanen på kommunaldirektørens foranledning. Det tilrettede oplæg forelægges Direktionen på mødet den 29. april 2008, hvor udviklingschefen deltager i Direktionens behandling. Supplerende sagsfremstilling til Direktionen den Direktionens tilkendegivelser på mødet den 22. april indarbejdes i oplægget, der præsenteres i Direktionen den 29. april. Intern Service indstiller:

13 Økonomiudvalget, Side 817 at den reviderede procesplan godkendes. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Willy Feddersen Anbefales. Intern Service udarbejder handlingsplan med udgangspunkt i forslaget af 28. april Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Søren Rishøj Jakobsen Godkendt Reklamefinansieret bil til Ungdommens Uddannelsesvejledning DIFEWE / 08/6544 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Ungdommens Uddannelsesvejledning har efter kommunesammenlægningen konstateret forøgede udgifter til tjenstlig kørsel. De ønsker at reducere disse udgifter ved at lade en tjenestebil reklamefinansiere hos uddannelsesinstitutioner og lære/praktikpladser for derved at opnå såvel bedre økonomi som skabe opmærksomhed om ungdomsuddannelserne i lokalområdet. Af vedlagte bilag fremgår formålet med ansøgningen nærmere. Økonomiske forhold Da ordningen endnu ikke er afprøvet kan noget sikkert om økonomike forhold ikke dokumenteres. Juridiske aspekter I det byrådsgodkendte regelsæt om økonomisk decentralisering, afsnit 6.4, er det anført, at sponsorstøtte til en driftsenhed "som udgangspunkt er i orden, når blot der ikke knyttes betingelser i forbindelse hermed. Eventuelle sponsorindtægter på over ,- kr besluttes af Økonomiudvalget efter indstilling fra de stående udvalg"

14 Økonomiudvalget, Side 818 Procedure Sagen skal afgøres i Økonomiudvalget efter indstilling fra Udvalget for Børn & Familie Tovholder/informationsansvarlig Skolechef Karl Erik Olesen og stabschef Finn Wetter Bilag Ansøgning - reklamefinansieret bil (480063) Da Børn & Familie finder, at den af Ungdommens Uddannelsesvejledning ønskede finansieringsform for indkøb af bil er tilladt i medfør af regelsættet for økonomisk decentralisering, men sponsorindtægterne overstiger kr ,- indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget anbefaler Ungdommens Uddannelsesvejlednings ønske om reklamefinansiering af tjenestebil. Beslutning i Udvalget for Børn og Familie den Fraværende: Ingen Afbud: Ingen Godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Søren Rishøj Jakobsen Godkendt med 6 stemmer, idet Jens Chr. Gjesing og Lone Ravn stemte imod SkateCity: Status og den videre proces DIJMHA / 05/15417 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Erhvervs- og Kulturservice har siden februar 2007, i samarbejde med SkateCity Haderslev, arbejdet på en realisering af projekt SkateCity Haderslev. Udvalget for Erhverv og Kultur godkendte den 25. juni 2007 etableringen af en tværfaglig projektgruppe, der i samarbejde med SkateCity og andre skulle arbejde videre med projektet. Der blev bevilget kt. til projektet fra udvalgets udviklingspulje.

15 Økonomiudvalget, Side 819 Projektgruppens arbejde blev taget til efteretning af Udvalget for Erhverv og Kultur på mødet den 26. november 2007, og samtidigt opfordrede Lokale- og Anlægsfonden til, at der arbejdes videre med realiseringen af projektet. Erhvervs- og Kulturservice og SkateCity er nu klar til at kontakte en række fonde med henblik på at søge yderligere støtte. For at få et retvisende billede af Haderslev Kommunes økonomiske engagement i projektet, anmoder SkateCity Haderslev Kommune om at fastsætte kommunens tilskud til anlægs- og driftsbudget. Placeringen i området ved Haderslev Idrætscenter vil ved fuld udbygning af SkateCity påvirke aktiviteterne i Haderslev Rideklub og/ eller vinterbanen ved Christiansfeldvej. Notat vedrørende dette beror i sagen. Økonomiske forhold Det samlede anlægsbudget for SkateCity er på 26 mio. kr., hvoraf Lokale og Anlægsfonden har estimeret 20-30% i tilskud - under forudsætning af et tilsvarende tilskud fra Haderslev Kommune. Driftsbudgettet er på 1,175 mio, der tænkes finansieret ved tilskud fra Haderslev Kommune ( kr. årligt) og sponsorater og salg af ydelser ( kr. årligt). Haderslev Kommune stiller grund i stadionområdet ved Haderslev Idrætscenter til rådighed for projektet (1 mio. kr.). Placeringen i området forventes at påvirke de nuværende aktiviteter. En nærmere økonomisk beregning af dette er ikke foretaget. Juridiske aspekter SkateCity Haderslev tænkes opført af Haderslev Kommune, og herefter stillet til rådighed for en fond/selvejende institution. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 28. januar 2008, og videresendes til Økonomiudvalg og Byråd. Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer Bilag Dialogmøde IUH/SkateCity (474830) Møde med HFK (474100) Prisoverslag på etablering af erstatnings p. pladser. (474817) Notat til mødet den (475042) Rykker og opsang samt SV: Dialogmøde mellem Initiativ Ungdomshus Haderslev og SkateCity (475125) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sin anbefaling

16 Økonomiudvalget, Side 820 til Økonomiudvalg og Byråd, og at de plan- og aktivitetsmæssige konsekvenser indarbejdes i Masterplan for Haderslev Idrætscenter. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Genoptages på næstkommende møde. Erhvervs- og Kulturservice arbejder videre med projektets størrelse og placering. Supplerende sagsfremstilling til mødet den 25. februar 2008: Erhvervs- og Kulturservice fremlægger på mødet 3 alternative forslag til placering og overslag på ændret anlægsøkonomi. SkateCity har efterfølgende - den 12. februar fremsendt en afvisning af Erhvervs- og Kulturservice s reviderede forslag til placeringer, og argumenterer i stedet for 3 alternative placeringer af rideskolens græsningsareal. Endvidere har SkateCity skåret 1 mio. af anlægsbudgettet samt omprioriteret 2 mio. kr. for at styrke brugergrundlaget og det lokale engagement m.h.p. at fremme samarbejdet med interessenter. Interessentsamarbejdet og udnyttelse af synergieffekten skal dække behov der pt. ikke er ressourcer til, samt optimere og sammenlægge en række eksisterende funktioner. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sin anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd, og at de plan- og aktivitetsmæssige konsekvenser indarbejdes i Masterplan for Haderslev Idrætscenter. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Preben Holmberg. Erhvervs- og Kulturservice anmodes om at gennemføre en dialog mellem SkateCity og Initiativ Haderslev Ungdomshus om samarbejdsmuligheder, og at foretage en række tekniske undersøgelser vedr. placeringsmuligheder m.v. Sagen genoptages på udvalgets møde den 14. april Supplerende sagsfremstilling til mødet den 14. april 2008: Erhvervs- og Kulturservice har afholdt møder med Initiativ Haderslev Ungdomshus/ SkateCity samt HFK/ Haderslev Idrætscenter.

17 Økonomiudvalget, Side 821 Referater fra begge møder beror i sagen. Erhvervs- og Kulturservice har endvidere arbejdet videre med placeringen i området, og fremlægger på mødet mulige forslag. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sin anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd, og at de plan- og aktivitetsmæssige konsekvenser indarbejdes i Masterplan for Haderslev Idrætscenter. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Uwe Jessen Udvalget for Erhverv og Kultur videreindstiller til Økonomiudvalg og Byråd, at Skatecity realiseres i let reduceret udgave, at projektet placeres øst for atletikstadion langs Christiansfeldvej på den sydlig del af vintergræsbanen samt parkeringsarealet, at der etableres erstatningsparkeringspladser nord for Gymnasiestien, bag tribunen, at Ungdomshusprojektet indarbejdes i Skatecityprojektet, at der i 2008 afsættes kr. fra Byrådets visionspulje, og kr. i 2009 Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Søren Rishøj Jakobsen Udsat til næste møde. LUKKET DAGSORDEN 431. Administration af legater/fonde Finansieringsovervejelser

18 Økonomiudvalget, Side Arealerhvervelse 434. Retlige forhold

19 Økonomiudvalget, Side 823 Underskriftsside H.P. Geil Inger Fleischer Peter Chr. Jacobsen Holger Lauritzen Gunnar Nielsen Jens Chr. Gjesing Markvard Hovmøller Lone Ravn Søren Rishøj Jakobsen Karsten Sperling

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-04-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 29-05-2008 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:52 Afbud: Irene Høgh, Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing deltog

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 11-10-2007 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Bemærkninger: Byrådet, 11-10-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 195. Det

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-05-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-05-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik. 3. budgetkontrol 2012.

Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik. 3. budgetkontrol 2012. 3. Budgetkontrol 2012 Senest ajourført den 9. november 2012, Sagsident: 12/32620, lb.nr. 516493. Sagsbehandler.: Per Juhl Sammenfatning og Totaløkonomisk overblik 3. budgetkontrol 2012. Side 1 af 6 1.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 22-08-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-04-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance

Bilag 4: Direktionens forslag til et budget i balance Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 09-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 03-09-2009 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:50 Afbud: Markvard Hovmøller Fraværende: Peter Chr. Jacobsen deltog ikke i behandlingen

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-11-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 05-11-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE. fra 2010

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE. fra 2010 Acadre 09/28381 Lb. nr. 209844 REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING i HADERSLEV KOMMUNE fra 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Hvem er omfattet... 3 3. Èn økonomisk ramme pr. driftsenhed...

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 22-08-2008 Mødested: Karl Erik Olesens kontor Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 1. december 2009 Mødested: Gl. Byrådssal, Torvet, Skive Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Flemming Eskildsen, Peder Chr. Kirkegaard, Per Jeppesen, Frede

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 21-05-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:25 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 21-05-2008 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 04-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2009 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for bestyrelsen for Væksthus Syddanmark, Odense kr. 80.000,00 Medlem af bestyrelsen for UCSYD, Haderslev

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009

Forslag. Lov om regulering af statstilskuddet til kommunerne i 2009 2007/2 LSF 174 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-2400-54 Fremsat den 28. marts 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 4. juli 2011 Mødested: Solsikkevej 2 Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Kurt Koch, Torben Hansen

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 19-08-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen mødte kl. 17.10

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 05-03-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:52 Afbud: Søren Rishøj Jakobsen, Gunnar Nielsen, Inger Fleischer Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 25-02-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 25-02-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Mødedato: REFERAT. Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Kompetencecenter Rebild Østre Allè 6 9530 Støvring. Møde slut: 14:30 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomivurdering ultimo juli 2009 - et

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Service-MED i Erhvervs- og Borgerservice Mødedato: Fredag den 28. juni 2013 Mødested: Mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 10:00 Sluttidspunkt: Kl. 11:00 Afbud: Poul Jørgen Christensen, Winnie Laugesen

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

Notat. Oplæg til ny anlægsstyring

Notat. Oplæg til ny anlægsstyring ØKONOMI OG STYRING Dato: 13. november 2018 Revideret: 22.november 2018 Tlf. dir.: 44772209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.14-A21-1-18 Notat Oplæg til ny anlægsstyring

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT

Voksenudvalget REFERAT REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 09-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 09-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 18:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2012-2015 - opfølgning på budgetseminar, udmelding af rammer m.v. 533 Underskriftsside

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, IT og

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-11-2007 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-06-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Morten Finnemann, Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 07-02-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 07-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Åbent Referat. til. Dialogmøde Økonomiudvalg / Hoved MED-udvalg

Åbent Referat. til. Dialogmøde Økonomiudvalg / Hoved MED-udvalg Åbent Referat til Dialogmøde Økonomiudvalg / Hoved Mødedato: Onsdag den 28. august 2013 Mødetidspunkt: 11:30-12:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 1K1, BCV (stor del) Keld Jacobsen,

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere