Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar. Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for 2018."

Transkript

1 Assens den 22. maj 2018 Social og Sundhed Assens Kommune Rådhus Alle Assens Høringssvar Høring vedr. reduktionsblokke i forbindelse med Social og Sundheds genopretningsplan for Danske Handicaporganisationer (DH), Assens har gennemgået høringsmaterialet omkring Genopretningsplan DH Assens udtrykker bekymring for de store besparelser der skal udmøntes på området Social og Sundhed. Besparelser kan få vidtrækkende konsekvenser for en række af de mest udsatte borgere i Assens kommune. Nr. 1 Myndighed Social 85 Socialpædagogisk Støtte i eget hjem DH Assens udtrykker bekymring for endnu en nedskæring på området, selvom det beskrives fra forvaltningen, at der ikke sker forringelse i kvaliteten, og at vurderingerne altid vil ske på baggrund af en konkret og individuel vurdering. DH Assens skal gøre opmærksom på, at der ved en anden tilgang/tilbud fra bostøtten, ved brug af skype, telefoni og teknologi, skal være stor opmærksomhed på borgerens funktionsevne. Særligt opmærksomhed i forhold til både ældre og handicappede, som siger ja til hjælp/opgaver de ikke helt har forstået. Det er helt forståeligt, at borgeren skal mestre mest muligt i eget liv og at der i nogle tilfælde også er muligt at stille større krav omkring selvhjælp. Dette skal dog gøres i et tempo, så borgeren føler sig inddraget, kan følge med og har forståelse for opgaven. Nr. 2- Myndighed Social 96 Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) DH Assens anerkender det er en mindre besparelse, me bemærker vigtigheden i, at der ved gennemgangen af BPA sagerne nøje overvejes hvordan besparelsen påvirker borgeren, og at nedskæring kun finder sted såfremt denne kan undværes. Besparelsen i nogle tilfælde kan have konsekvenser for en 3. person/pårørende, så det i sidste ende genererer en merudgift for kommunenblot fra en anden kasse.

2 Nr. 3 Myndighed Social 100 Nødvendige merudgifter Besparelse på nødvendige merudgifter, bør vurderes med skarpe øjne således at borgeren kan opretholde sit funktionelle niveau. Nr. 4- Myndighed Social 103 Beskyttet beskæftigelse handicap og psykiatri DH Assens udtrykker bekymring ved hjemtagning af borgere til egne tilbud. Der bør tages hensyn i den enkelte borgers arbejdsmæssige forhold, samt varigheden af det nuværende. En borger har været i beskæftigelse i flere år et sted, kan få store problemer ved at flytte til et andet sted, til andre kolleger, omgivelser mv. Nr. 5 Myndighed Social 104 Aktivitets- og samværstilbud handicap og psykiatri DH Assens Er bekymret for besparelsen på kr udtrykker, og har forståelse for, at der laves en undersøgelse for, om tilbuddene svarer til indskrivningsprocenten. Besparelsen virker som et forholdsmæssigt stort beløb. Her tænkes der på, om kvaliteten af aktivitets- og samværstilbuddene bliver forringet. Nr. 6 Myndighed Social 107 Midlertidig botilbud Den forventede besparelse på kr synes stor og bekymrende, Og bekymringer bliver ikke mindre når man også ser at der skal spares på 85-området, hvortil borgerne serviceres når de flytter i lejebolig (ABL 105). DH Assens bemærker, at det er de svageste borgere i samfundet som besparelsen berører. Det er meget vigtigt, at borgere/pårørende bliver godt orienteret om serviceændringen fra 107 til 85. Nr. 7 Myndighed Social 107 Midlertidig botilbud IDE Oprettelse af et nyt botilbud DH Assens ser meget positivt på, at der nu tænkes boliger til unge handicappede, da der er stor efterspørgsel på dette. Der er undren og bekymring over, at der er en besparelse på kr , da det er et bosted under opbygning. Det forespørges videre om der ved etablering af bosteder er tænkt i udendørsarealer, hvor de unge kan færdes og lave aktiviteter. Nr. 8 Myndighed Social 108 Længerevarende botilbud handicap og psykiatri DH Assens anerkender en fornyet gennemgang af sagerne, og at der kan findes besparelse på området. DH Assens kan dog have en bekymring for, om der sker en serviceforringelse der har indflydelse på beboernes udvikling og funktionsevne.

3 . Nr. 9 Myndighed Social 110 Forsorgshjem DH Assens ser positivt på oprettelse af en forsorgslejlighed, det kan være et godt alternativ, da borgeren ligeledes vil komme væk fra miljøet, og at der er mulighed for at der hurtigere kan blive udarbejdet en handleplan til borgeren i eget hjem. Nr. 10 Myndighed Social Nedlæggelse af ledsagepuljen Det er meget trist for beboerne på bostederne, at administrationen/udvalget peger på nedlæggelse af ledsagerpuljen, som har været til stor glæde. Ledsagepuljen har gjort det muligt for beboerne at komme en tur i biografen, festival, bytur eller andre aktiviteter. Selvom der til den enkelte borger kun er et lille beløb, har det glæde til især de beboere der ikke har pårørende. Nr. 11 Ældre & Sundhed Reduktion af støtte-kontaktperson-team Det er med bekymring, at DH Assens ser at besparelsen på kr , især rammer den forebyggende indsats. Besparelse på forebyggelse kan være meget dyr på sigt. Nr. 12- Ældre & Sundhed Reduktion af misbrugsområdets rammebudget. DH Assens mener ikke at 2 misbrugscentre er for meget. Brugerne af misbrugscentre må ikke have for stor afstand til centret. Ved nedlæggelse af det ene kan det være at dem som har mest brug for hjælp ikke kommer. Hvis det ene center nedlægges skal der indtænkes transportmuligheder. Nr. 13 a og b Ældre & Sundhed Lukning eller alternativt ændring og nytænkning af Café Tusindfryd DH Assens ser med stor bekymring til at Café Tusindfryd måske står for lukning. Der er mange der har haft stor glæde af Café Tusindfryd, og at man kan komme uden at blive visiteret har for mange stor betydning. DH Assens mener der er dyre penge at spare. Nr. 14 Ældre & Sundhed Pårørenderådgivning DH Assens er uforstående overfor, at pårørenderådgiverfunktionen skal spares. Pårørenderådgiveren har hjulpet mange pårørende til at få et liv/samliv med handicappede. Der er mange pårørende, som pludselig har stået i en uoverskuelig situation der har fået fantastiks hjælp til at se fremad og ikke stå i stampe. Pårørenderådgiveren har været meget lyttende og hun har været en person hvortil man som pårørende kan drøfte alt, som andre måske ikke har overskud til at lytte til. Pårørenderådgiveren kan være medvirkende til at pårørende ikke gåe ned med stress eller andre sygdomme, som kan være udgiftskrævende for kommunen.

4 DH Assens bemærker yderligere, at Assens kommune ligeledes har udtrykt tilfredshed i en grad, så man har været ude og fortælle andre kommuner hvor gavnlig en pårørenderådgiver er. Her tænkes der igen på den forebyggende indsats for familier, der bliver ramt af handicap. Nr. 15 Ældre og Sundhed Reduktion af rammebudgettet for Borgerrettet Sundhedsfremme og Forebyggelse. DH Assens ser med bekymring, at man ønsker besparelser på forebyggende indsatser. Reducering af forebyggelse kan give besparelser her og nu, men der fremkomme uforudsigelige udgifter efterfølgende. Nr. 17- Ældre & Sygepleje Reduktion af budget til SOSU-elever Reduktion af SOSU-elever det kan betyde færre varme hænder omkring plejen. DH Assens finder det bekymrende, hvis det betyder at normeringen og tiden ude hos borgeren forringes. Nr. 18 Ældre & Sygepleje Befordring til daghjem DH Assens bemærker, at der ved leasing af busser, skal være det nødvendige personale, således at de ældre fremover vil få de samme dagtilbud som i dag. Det har stor betydning for borger og pårørende at dagtilbuddet er der og kan anvendes. Nr. 19 Ældre & Sygepleje og Ældre & Sundhed Reduktion af rammebudget til administration, konsulenter m.m. DH Assens har fokus på, om besparelsen vil have konsekvenser for konsulentydelser, hvor man indenfor eget virke i kommunen, ikke kan tilbyde samme ydelse. Nr. 20 Handicap og Senhjerneskade samt Psykiatri Reduktion ved bosteder under Handicap, Senhjerneskade og Psykiatri DHAssens ser med stor bekymring på yderligere besparelser på dette område. Der har gennem årene været flere besparelser på dette område, og det er svage borgere det går ud over. Bostederne skal vedblive med at være et rigtigt hjem for beboerne. Her tænkes der på de svageste og dem der ikke har pårørende der kan tage vare på dem. DH Assens frygter, at besparelsen vil medføre reduktion på personalestaben og at bliver personaletiden pr. borger derved reduceres. I værste tilfælde, vil borgeren sidde alene, uden at være i stand til at protestere. Nr. 22 Handicap og Senhjerneskade samt Psykiatri Ændring af tildeling til 85 korps Færre besøg og øget brug af telefonvejledning, ses af DH Assens som en forringelse af serviceniveauet, at 3 korps lægges sammen til 1 korps, med nedskæring af 2,4 fuldtidsstillinger til følge. Denne ændring vil kræve grundig vejledning samt opfølgning.

5 Nr. 23 Handicap og Senhjerneskade samt Psykiatri Intern befordring til 103 0g 104 DH Assens bemærker, at der ved leasing af busser, skal være det nødvendige personale til betjening af disse og at transportmulighederne forbliver på samme niveau som nu. Nr. 24 Myndighed Sundhed Alle indsatser jf. SL 83 og 83a reduceres i tid DH Assens ser med bekymring på besparelsen på kr med nedskæring af 5 fuldtidsstillinger til følge. Bekymringen bunder ud i borgerens livskvalitet ved denne besparelse, da de tidligere har været udsat for dette. Det kan synes vanskeligt at se yderligere besparelser på området. Nr. 25 Myndighed og Sundhed Ændring af indsatskatalog: Indsatsen struktur bortfalder. DH Assens ser med stor bekymring på eliminering af indsatsen Struktur, med nedlægning af 8 fuldtidsstillinger til følge. DH Assens bekymring går på, om der sættes andre tilbud i stand til de berørte borgere, og om der vil være en overgangsperiode. Har man overvejet konsekvenserne af den forebyggende indsats, der ligeledes kan ligge i Struktur? DH Assens bemærker i øvrigt vigtigheden af, at de berørte borgere orienteres om ændringen, som kan have vidtrækkende konsekvenser i hverdagen for den enkelte borger. Nr. 26 Myndighed Sundhed Ændring af indsatskatalog: Indsatsen færden bortfalder. DH Assens bemærker muligheden for, om færden kan blive indarbejdet i rehabiliteringsindsatsen. Nr. 27 Myndighed Sundhed Ændring i indsatskatalog: Indsatsen Øvrige plejebesøg bortfalder. DH Assens vil igen bemærker vigtigheden af, at borgeren bliver velinformeret om ændringen og at det gøres på en sådan måde, så det har mindst mulig indvirkning på borgeren. Nr midler Frivilligt socialt arbejde DH Assens mener ikke, at færre midler til Frivilligt socialt arbejde, stemmer overens med kommunens intentioner om, at ville have flere frivillige til at engagere sig i kommunale tiltag. Nr. 29 Ældre og Sundhed samt Handicap Eden-pulje DG Assens anerkender projektet Eden. DH Assens udtrykker dog bekymring for, om besparelsen sætter stop for udvikling af projektet, og det derved sættes i status qou, samt hvorledes dette vil have effekt på de berørte borgere.

6 Det har været bekymrende læsning at gennemgå høringsmaterialet. DH Assens opfordre Social og Sundhed og Byrådet til at have kommunens svageste borgere i tankerne, når besparelserne skal effektueres. Det er samfundets svageste borgere som sparerunden rammer, og mange af dem er ikke i stand til selv at bede om hjælp, eller klage over en eventuel fratagelse af hjælp og støtte. Især tænkes der på de borgere, der ikke har pårørende eller familie til at gøre opmærksom på borgerens behov for hjælp og støtte. På DH Assens vegne Anette Rejnholdt Sørensen formand

85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem

85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Genopretningsplan Social og Sundhed Nr. 1 AE 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Revurdering af sager. Fokus på timetakster hos private leverandører. Det tilstræbes at støtte efter SEL 85 fremadrettet

Læs mere

Strategisk blok - S01

Strategisk blok - S01 14. Myndighed SSU S01 udmøntning af budgetaftalen 2017-2020. Ændring af tildeling på 103 og 104 dag- og beskæftigelsestilbud Ændring af tildeling på dag-og beskæftigelsestilbud med 5 % -1.011-1.011-1.011-1.011

Læs mere

Oversigt over indkomne høringssvar til genopretningsplan Social og Sundhed

Oversigt over indkomne høringssvar til genopretningsplan Social og Sundhed Velfærd 23. maj 2018 Sags id: 18/10699 Oversigt over indkomne høringssvar til genopretningsplan Social og Sundhed 1. Lokal MED Flemløse Plejehjem 2. Pårørenderådet på Pilebakken 3. Lokalt MED-udvalg på

Læs mere

kopier dit/jeres høringssvar DH Faaborg-Midtfyn har følgende bemærkninger til budgetforslaget for 2015: Forslag til omstilling og effektivisering:

kopier dit/jeres høringssvar DH Faaborg-Midtfyn har følgende bemærkninger til budgetforslaget for 2015: Forslag til omstilling og effektivisering: Navn Pia Pedersen Adresse Boltingevej 7 By 5750 Ringe E-mail piabpedersen@gmail.com Repræsenterer du et udvalg, Danske Handicaporganisationer Faaborg-Midtfyn forening, råd eller bestyrelse? Hvilket fagområde

Læs mere

Høringssvar fra medarbejdersiden i SMU- Specialiserede Social, vedrørende budget 2016-19.

Høringssvar fra medarbejdersiden i SMU- Specialiserede Social, vedrørende budget 2016-19. Børn og Familie fra medarbejdersiden i SMU- Specialiserede Social, vedrørende budget 2016-19. U-407 Medarbejdersiden på det specialiserede område vil gerne starte med at ytre tilfredshed over, at byrådet

Læs mere

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder Social og Sundhed 13.8.219 Antal visiterede timer pr. uge Sundhed mængdeudvikling hjemmeplejen 6. Udviklingen i antallet af visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Kvalitetsstander og grundlaget for arbejdet i indsatserne standard eller kvalitet?

Kvalitetsstander og grundlaget for arbejdet i indsatserne standard eller kvalitet? LEV Københavns bestyrelse er omkring årsskiftet blevet præsenteret for Socialforvaltningens nye rapport Kvalitetsstandarder og grundlaget for arbejdet i indsatserne. I forordet fremgår det, at skrivelsen

Læs mere

Effekt i budget Status på realisering

Effekt i budget Status på realisering Status på realisering af administrative og politisk effektiviseringer i forbindelse med omstillingspuljen S01 fra budget 2017-2020 (Alle beløb i 1.000 kr. og i 2018-niveau) 2018 2019 2020 2021 Effekt i

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015

af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015 Høring vedr. omstilling af det specialiserede socialområde Social Service, august 2015 Baggrund og proces indtil nu Deloittes rapport om det specialiserede socialområde politisk forelagt ultimo 2014 Projekt

Læs mere

Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak og Anna Rytter Nissen 09. februar 2018

Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak og Anna Rytter Nissen 09. februar 2018 Seniorrådet i Gladsaxe v/ formand Inge Maria Mandrup Rådhus Allé, 2860 Søborg Formandens telefonnummer: 61 40 30 16 Formandens e-mail: ingemandrup@hotmail.com Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak

Læs mere

Serviceinformation. Indsats til borgere med skizofreni. jf. Lov om social service 119

Serviceinformation. Indsats til borgere med skizofreni. jf. Lov om social service 119 Serviceinformation Indsats til borgere med skizofreni jf. Lov om social service 119 Hvad er Indsats til borgere med skizofreni? Er du diagnosticeret med skizofreni, kan du få hjælp af Lolland Kommune.

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Serviceinformation. Indsats til borgere med skizofreni. jf. Lov om social service 119

Serviceinformation. Indsats til borgere med skizofreni. jf. Lov om social service 119 Serviceinformation Indsats til borgere med skizofreni jf. Lov om social service 119 Hvad er Indsats til borgere med skizofreni? Er du diagnosticeret med skizofreni, kan du få hjælp af Lolland Kommune.

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

2.Høringsrunde Oversigt over modtagne høringssvar. Handicap- og Psykiatriudvalget. Budget 2016-2019. Der er indkommet i alt 3 høringssvar.

2.Høringsrunde Oversigt over modtagne høringssvar. Handicap- og Psykiatriudvalget. Budget 2016-2019. Der er indkommet i alt 3 høringssvar. Budget 2016-2019 2.Høringsrunde Oversigt over modtagne høringssvar Handicap- og Psykiatriudvalget Der er indkommet i alt 3 høringssvar. Nr. Høringsberettigede 4.01 Rådet for Socialt Udsatte 4.02 Handicaprådet

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarder

Ændringer i kvalitetsstandarder Ændringer i kvalitetsstandarder NOTAT Myndighedsenheden I kvalitetsstandarderne for år 2014 er generelt fjernet dobbelt tekst i den enkelte kvalitetsstandard, og tekst er justeret efter lovgivning, herunder

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne

12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne 12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 9 Kvalitetsstandard for ledsagerordning: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard? På de første sider i kvalitetsstandarden

Læs mere

SSU-model ,70-55,70-55,70-55,70. SSU-model ,60-65,60-65,60-65,60

SSU-model ,70-55,70-55,70-55,70. SSU-model ,60-65,60-65,60-65,60 Social- og Sundhed Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 SSU-model1-16.070-16.070-16.070-16.070-43,53-43,53-43,53-43,53

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm.

Økonomitilpasning, socialudvalgets område. Endelig udgave, HHJ/- Helårseffekt. Nr. Forslag Konsekvens. Bemærkninger. Kalundborg komm. Økonomitilpasning, socialudvalgets område Endelig udgave, 30.8.2010 HHJ/- Nr. Forslag Konsekvens Del I, Direktionens forslag Helårseffekt Andre Kalundborg komm.* Bemærkninger 43 Socialpsykiatri og Misbrug:

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Psykiatri og Voksenservice 2013

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Psykiatri og Voksenservice 2013 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Psykiatri og Voksenservice 2013 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode

Læs mere

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder. Social og Sundhed

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder. Social og Sundhed Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder Social og Sundhed Antal visiterede timer pr. uge Sundhed mængdeudvikling hjemmeplejen 6. Udviklingen i antallet af visiterede timer i hjemmeplejen pr. uge

Læs mere

Strategi for. Social og Handicap

Strategi for. Social og Handicap Maj 2019 Ref.: Sanne Schroll Lønborg Sagsnr.: 18-14684 Dokumentnr.: 70766/19 Strategi for Social og Handicap Myndighed og tilbud til borgere indenfor handicap-, psykiatri og udsatteområdet Side 1 / 13

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET

BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI SOCIALUDVALGET BUDGETOPFØLGNING PR. 30. JUNI 2016 - SOCIALUDVALGET OVERORDNEDE TENDENSER SERVICEUDGIFTER Forebyggende foranstaltninger og anbringelser Børn og unge (handicap) Der er forventning om driftsmæssig mindreforbrug

Læs mere

Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap

Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap Bilag 4 Den 12. februar 2019 Notat vedrørende høringssvar fra Handicaprådet i forbindelse med indførelse af kvalitetsstandarder i Borgercenter Handicap har indledt en proces med henblik på godkendelse

Læs mere

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017

INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 INFORMATION OM SOCIALPÆDAGOGISK STØTTE I EGET HJEM, OPGANGSBOFÆLLESSKAB OG BOTILBUD I HOLBÆK KOMMUNE. August 2017 2 Indhold Indledning og generelle vilkår... 4 Socialpædagogisk støtte i eget hjem (SEL

Læs mere

Procesbeskrivelser på social-, psykiatri- og handicapområdet for voksne

Procesbeskrivelser på social-, psykiatri- og handicapområdet for voksne Procesbeskrivelser på social-, psykiatri- og handicapområdet for voksne Nedenfor kan du læse beskrivelser af det typiske forløb for sager på social-, psykiatriog handicapområdet, hvor der er fastsat frister

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Da vi ikke oprindeligt havde budgetteret med denne udgift, vil det overførte mindreforbrug fra 2015 blive anvendt til dette formål.

Da vi ikke oprindeligt havde budgetteret med denne udgift, vil det overførte mindreforbrug fra 2015 blive anvendt til dette formål. Bilag4 Tilbagemeldinger vedr. mindreforbrug i 2015 Assens Misbrugscenter 0 Socialpsykiatrien 0 Bofællesskabet Skelvej 0 Ældrecenter Æblehaven 0 Boenheden Kildebakken 0 Strandgården 0 Lindebjerg 0 CSA Duedalen

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Til Økonomiudvalget, Frederikssund Kommune Høringsvar på budget

Til Økonomiudvalget, Frederikssund Kommune Høringsvar på budget Til Økonomiudvalget, Frederikssund Kommune Høringsvar på budget 2017-2020 Forslag 001 Vi anderkender at tilskuddet til DHL stafetten bliver afskaffet. Vi opfordrer til, at der lokalt bliver mulighed for,

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget

Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. maj 2017 Sagsid 17/9234 Sagsbehandler Morten Outtrup Notat Økonomisk genopretningsplan for voksenhandicapområdet i 2017 og budget 2018-2021. Voksenhandicapområdet havde

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Pr. ultimo marts 2016 Social- og sundhedsudvalget Social- og sundhedsudvalget Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet Forventet Anmodning Social- og Sundhedsudvalg 699.398 699.600 141.567 696.996-2.604-3.441

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 97 Ledsagerordning Vedtaget af Byrådet d. 22. marts 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Forudsætninger... 3 1.1 Lovgrundlag... 3 1.2 Personkreds...

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Social- og Sundhedsudvalget. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra 2015 til Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2015 til 2016 Afvigelse

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Mange undersøgelser viser, at godt indeklima herunder god rengøring også er med til at mindske sygefraværet

Mange undersøgelser viser, at godt indeklima herunder god rengøring også er med til at mindske sygefraværet Til økonomi- og planudvalget Høringssvar vedr. budget 2018-2021 fra medarbejdersiden i HovedMed I stedet for at kommentere på de enkelte prioriteringsforslag hvilket de forskellige OmrådeMed har gjort

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Kommunikationsplan: Kvalitetsstandarder på handicapområdet

Kommunikationsplan: Kvalitetsstandarder på handicapområdet Kommunikationsplan: Kvalitetsstandarder på handicapområdet På baggrund af den politiske beslutning om at indføre handicapområdet, jf. effektiviseringsforslaget HA01 Serviceniveauer på handicapområdet,

Læs mere

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil N O T A T Til Klik her for at angive tekst. Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Line Loldrup Emne Forslag til at imødegå merforbruget indenfor Handicap og Psykiatri i 2016, og hvad der er gjort hidtil

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet 8.198.000 kr. Indsatser Ansøgt 2014 Forventet forbrug 2014 Ressourcebehov

Læs mere

Høring: Handleplan , Udvikling og omstilling af handicapområdet.

Høring: Handleplan , Udvikling og omstilling af handicapområdet. Punkt 7. Høring: Handleplan 2014-2017, Udvikling og omstilling af handicapområdet. 2013-37668. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget har Handleplan 2014-2017, Udvikling

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att.: Tina Hansen. 21. januar 2015

Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att.: Tina Hansen. 21. januar 2015 Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att.: Tina Hansen 21. januar 2015 Høring om forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Januar 2012 1 Socialpædagogisk bostøtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Udvikling i afgørelser fra Ankestyrelsen i procent

Udvikling i afgørelser fra Ankestyrelsen i procent afgørelser fra Ankestyrelsen i procent 3 1 Stadfæstet Ændret Hjemvist Afvist 16 17 Der er sket en positiv udvikling i de sager fra Center for Handicap og Psykiatri, som Ankestyrelsen har behandlet. I 17

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder Social og Sundhed.4.29 Antal visiterede timer pr. uge Sundhed mængdeudvikling hjemmeplejen 6. Udviklingen i antallet af visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Mandag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Mandag den 29.05.17 kl. 9-12 på Strandcentret Kirsten Andersen (formand) Elo Knudsen (næstformand) Finn Brozek Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder Social og Sundhed Bilag pr. 3.1.219 Antal visiterede timer pr. uge Sundhed mængdeudvikling hjemmeplejen 6. Udviklingen i antallet af visiterede timer i

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø

Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø På Socialudvalgets møde den 22.4.2015 var ovennævnte på dagsordenen. Da vi i pårørenderådet

Læs mere

Høringssvar F-MED Social og Arbejdmarked

Høringssvar F-MED Social og Arbejdmarked Social og Sundhedsudvalget: Høringssvar vedr. budget 2017-2020 MED-systemet har afgivet følgende høringssvar vedrørende reduktionerne i Social og Arbejdsmarked F-MED - Social og Arbejdsmarked L-MED Visitation

Læs mere

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder. Social og Sundhed

Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder. Social og Sundhed Politisk ledelsesinformation på udvalgte områder Social og Sundhed Antal visiterede timer pr. uge Sundhed mængdeudvikling hjemmeplejen 6. Udviklingen i antallet af visiterede timer i hjemmeplejen pr. uge

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri

Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem centerlederne og den budgetansvarlige

Læs mere

Styrk retssikkerheden!

Styrk retssikkerheden! Styrk retssikkerheden! Personer med handicap kommer ofte i klemme, når det gælder retssikkerheden Udfordringer og løsninger: En rundspørge blandt DH s medlemsorganisationer Udfordringer Løsninger Retssikkerhed

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Notat. Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken Vedrørende Værdighedspolitik

Notat. Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken Vedrørende Værdighedspolitik Dato: 02.11.2018 Center for Sundhed og Omsorg Sekretariat horsholm.dk Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken 2018 Baggrund Hørsholm Kommune har opdateret kommunens værdighedspolitik,

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration Administration 15. september 2016 Høringssvar til Budget 2016-2019 fra medarbejdersiden i MU administration MU administration tager baggrunden for budgettet og de nuværende og kommende økonomiske udfordringer

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Servicelovens 108 2019 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller

Læs mere

Oversigt over indkomne høringssvar til udmøntningskatalog vedrørende den politiske effektivisering i relation til Budgetaftalen for

Oversigt over indkomne høringssvar til udmøntningskatalog vedrørende den politiske effektivisering i relation til Budgetaftalen for Notat 16. juni 2017 Sags id: 17/13135 Oversigt over indkomne høringssvar til udmøntningskatalog vedrørende den politiske effektivisering i relation til Budgetaftalen for 2017-2020 1. Høringssvar fra Lokalt

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Serviceloven 108 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykiske

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

Godkend: Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 2. behandling

Godkend: Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 2. behandling Punkt 11. Godkend: Serviceniveau på handicapkompenserende ydelser indenfor servicelovsområdet 2. behandling 2014-19434 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender At de skitserede

Læs mere

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget Tekst der beskriver forslaget 2017 2018 2019 2020 5.02 Voksne og handicap Genopretning af budgettet på det specialiserede voksenområde -9.923-9.923-9.923-9.923 5.03 Hjemmepleje Ansættelse af demenskoordinator

Læs mere

En beskrivelse af målgruppe, metoder, tilgange og ydelser, der understøtter borgernes behov og udvikling i

En beskrivelse af målgruppe, metoder, tilgange og ydelser, der understøtter borgernes behov og udvikling i En beskrivelse af målgruppe, metoder, tilgange og ydelser, der understøtter borgernes behov og udvikling i 2013-2015 Målgruppen består af tre teams: 1. sal, 2.-3. sal, Utterslev inc. de fire solistlejligheder.

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt

Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Ekstraordinær dagsorden for Social- og Sundhedsudvalgets møde den 17.03.2015 kl. 18:00 i Byrådsstue Iver Huitfeldt Mødedeltagere: Jeppe H. Lindberg (V) formand Ali Ünsal (V) næstformand Dora Olsen (O)

Læs mere

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab

Aktiv hele livet. Indledning. Beskrivelse af omstillingens indhold. Holbæk i Fællesskab, Budget 2015-18. Motivation og hovedbudskab Indledning Motivation og hovedbudskab Aktiv hele livet Fremtidens velfærd er ikke blot et spørgsmål om de indsatser, vi som kommune leverer til vores borgere. Fremtidens velfærd skabes i fællesskabet mellem

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne

Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne med senhjerneskade efter Servicelovens 103-104 Udarbejdet af: Elsebeth Elsted Dato: Fremlægges til godkendelse på SOU den 19. juni 2017 Version nr.: 4 (erstatter

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Retningslinjer UDKAST

Retningslinjer UDKAST Retningslinjer UDKAST Retningslinjer for serviceydelser på centrene inden for Handicap og Psykiatri Befordring af brugere // November 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.2. Formål... 3 2. Serviceydelsen

Læs mere