Faglig rejseberetning - Færøerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Faglig rejseberetning - Færøerne"

Transkript

1 Faglig rejseberetning - Færøerne Individuelt forløb modul 13: 2 ugers studietur til Færøerne Malene Hjort Andersen Malene.hjort@gmail.com Karen Veel Jeppe karen_v_jeppe@hotmail.com Maria Liv Gustafsen mlgu@stud.ucl.dk Thorshavn kommune 14 dage: 1-14/2 Tjarnargarður, Hoyvíksvegur 58, FO-100 Tórshavn Kort om organisationen: Thorshavn kommune er den største på Færøerne, og dækker den sydlige del af Streymoy og de omkringliggende øer. Der bor omkring mennesker i Thorshavn kommune. I organisation sidder en øverste ledelse, som under sig har socialforvaltningen. Herunder er 3 afdelinger, med hver sin ledelse, som er plejehjem (Vest), Helsehus og hjemmepleje (øst). Vores vejleder er leder i afdelingen plejehjem Vest. Herunder er der 16 teams som så har basisteams. Ergoterapeuterne i kommunen er fordelt på 4 teams som arbejder er med: forflytning, hjælpemidler, hjemmebesøg/plejehjem og sundhedsfremmeteam. Kommunen har 5 plejehjem, hvor der er 5 ergoterapeuter tilknyttet: lagardur, Tjornara. Boernesheime, Eldisheim, Vallalid. Kommunen modtager henvisninger både til træning, plads til udredning i døgnrehabiliteringsafsnittet og om plads på plejehjem. Døgnrehabiliteringsafsnittet er på Thorshavns største plejehjem, Boernesheime, hvor der er afsat 5 pladser til personer som har behov for udredning for f.eks. demens, og udredning for om de har behov for at komme på plejehjem og bo. Herudover var der et ambulant aktivitetstilbud, som blev styret af en ergoterapeut udefra.

2 Kort beskrivelse af opgaverne i de 4 teams: Forflytnings teamet: Teamet er nedsat til at planlægge og udføre fremtidig undervisning om forflytning, til plejepersonalet på kommunens plejehjem. Gruppen består af både fysio- og ergoterapeuter. Formålet med teamet er at lave en specialiseret enhed som plejepersonalet kan henvende sig til, hvis de har et spørgsmål om forflytning eller måske gerne vil have sparring omkring en situation. Hjælpemiddelteamet: Indstilling af plejehjemmets beboeres kørestole samt at vejlede plejepersonalet om, hvordan stolene bedst indstilles. Formålet var bla. at forebygge tryksår og sikre mulighed for mobilitet og dermed selvstændighed i dagligdagen. Herudover visitering og anskaffelse af nye hjælpemidler f.eks. kørestole, lifte, senge etc. Dette team har et tæt samarbejde med specialiserede ergoterapeuter, som er ansat ved byens hjælpemiddelcentral. Hjemmebesøg/plejehjem team: Hjemmebesøg: Generelt har ergoterapeuterne en visitationsfunktion, hvor de på hjemmebesøget undersøger hvilken tiltag/hjælp borgeren havde brug for. Herefter ville henvisningen blive sendt videre til den relevante fagperson f.eks. en fysioterapeut eller til hjælpemiddelcentralen medmindre det var en ergoterapi relevant opgave. Ergoterapeuternes opgaver var mangeartede ved udførsel af hjemmebesøg bl.a. træne igennem ADL-aktiviteter f.eks. at kunne gå ud og handle dagligvare ind. Hjælp til strukturering af hverdagen via dagkalender(demens), forslag til sociale aktiviteter igennem f.eks. frivillig foreninger (parkinson). Herudover lavede ergoterapeuten træningsøvelser ift. at borgeren kunne bibeholde nok kraft i hånden til at kunne betjene sin elektriske kørestol og på den måde opretholde funktionsniveauet. Færøerne har ikke en arbejdsmiljølovgivning som vi har herhjemme, men terapeuterne i teamet havde sommetider opgaver som indebar at undersøge, hvordan plejepersonalets arbejdsstillinger kunne forbedres. Da der af og til kom henvisninger/ ønsker fra plejepersonalet om mulige tiltag/ændringer pga. smerter i bevægeapparatet.

3 Plejehjem: På plejehjemmene havde ergoterapeuterne flere forskellige opgaver, bl.a. at have en vejledende funktion ift. borgernes hjælpemidler og forflytning. Opgaven kunne være at finde et hjælpemiddel til en borger som havde en pludselig komplikation, eller et tryksår. Ergoterapeuterne har netop været på FOTT kursus og derfor kunne de også varetage opgaver som f.eks. mundstimulation og vejledning ift. kost. Generelt arbejdede ergoterapeuterne meget med at skabe en god og tryg relation til borgerne, ved at spørge ind til deres dag og gerne tale om gamle dage/ billeder mm. Sundhedsfremme og forebyggelses teamet: Dette team arbejder udelukkende med de træningshold som tilbydes i kommunen. Der er 1 fysioterapeut og 2 ergoterapeuter tilknyttet. Der er ingen forsamtale eller undersøgelser tilknyttede, men ergoterapeuten arbejder meget med det relationelle og spørger til, hvordan det går i borgernes hjem. Det ene hold er stort, og kan have op til 90 personer på det. Det fungerer som et åbent tilbud til byens ældre hvor der er mulighed for at træne og have socialt samvær. Det foregår 2 gange ugentligt og da vi deltog var der omkring mennesker. De var alle forholdsvis velfungerende, og nogle kunne endda løbe hurtigere end mig. En træning tager ca. 2 timer, hvorefter de ældre kan sætte sig og spise frugt og få en kop kaffe. Træningen består af en opvarmning på omkring 40 minutter, og derefter enten lege f.eks. via boldspil, cirkeltræning, styrketræning med elastikker mm. Teamet evaluerer efter hver gang, om der var noget de skulle have gjort anderledes og taler om hvad de skal lave næste gang. FIME er et mindre hold med 25 deltagere og er for ældre, som er i sygdommens tidlige stadier f.eks. parkinson. Til sidst varetager teamet et parkinson hold, som har været et tilbud i kommunen de sidste 5 år. Træningen foregår 2 gange om ugen og der er max 15 deltagere på holdet. Formålet med holdet er at lave vedligeholdende træning, f.eks. lave øvelser som træner ansigtsmusklerne, træne at komme ud over sin midterlinje samt at komme ud i yderstillinger.

4 Vores hverdag i praktikken: Den første dag blev vi modtaget med morgenmad, hvor lederen/vejleder efterfølgende viste os rundt og introducerede os til organisation, samt afdelingerne. Herefter blev vi fordelt ud på de 4 teams, hvor de hver især havde forskellige opgaver. Dagene forløb sig almindeligvis fra 8-16, hvor vi fulgte hver vores ergoterapeut, og deltog så vidt det var muligt i de forskellige opgaver og undersøgelser. Nogle af de ergoterapeutiskeredskaber vi så blev anvendt var COPM, ADLtaxonomi, og FOTT. Hver tirsdag og torsdag samledes 3 af teamsene med den ledende ergoterapeut og gennemgik nye henvisninger samt aktuelle borgere. Her var der også mulighed for at få sparring på forskellige problemstillinger, opgaver etc ergoterapeuterne havde, for at få en fælles holdning. Begge fredage evaluerede vi den forgangende uge, med den ledende ergotrerapeut, med henblik på ønsker og behov. anden uge var vi med til selv at bestemme hvad vi ønskede at deltage i, samt havde vi slutevaluering den sidste fredag. Besøg på fauntenshaus - mandag d. 8 februar: Vores vejleder havde arrangeret, at vi kunne komme ind og se Fauntenhaus, som udelukkende er drevet af ergoterapeuter. Fauntenhaus er et psykiatrisk tilbud til personer der f.eks. har været indlagt på psykiatrisk afdeling, men nu gerne vil afprøve dagligdages aktiviteter samt have et arbejde, som administreres af stedet. Filosofien på stedet er, at man kan noget, man er noget, der er brug for en og at man gør en forskel Vi var der i 2 timer, hvor vi fik introduktion til stedet, herunder hvordan dagligdagen for brugerne af stedet foregår, samt de formelle og økonomiske aspekter. Fauntenhaus kører som et projekt over 2 år, hvor der nu er gået det første år. Det handler om at have et arbejde x antal timer om ugen, hvilket kan være alt fra administrative opgaver, til at ordne haven, mm. De har organiseret arbejdsopgaverne i områder f.eks. musik, havearbejde, håndværk, computer, mm, hvor borgerne så kan vælge hvor de gerne vil arbejde. Herudover er der ture og arrangementer som f.eks. koncerter, rejser - de skal til Island til foråret. Den ergoterapeutiske opgave består i at skabe aktivitet i dagligdagen for personer, som har en psykisk funktionsnedsættelse. De udfører COPM, som blev evalueret efter 3 måneder. De står også for at graduerer borgernes aktiviteter, skabe struktur omkring arbejdet og til tider guide og hjælpe, hvis der opstår problemer i en aktivitet. Andre nøglefunktioner på stedet er genoptræning af borgerens ressourcer, vejledende og støttende samtaler, planlægning af fremtiden, funktionsvurdering og udredning af muligheder for arbejde samt at skabe relationer og være en del af et fællesskab.

5 Hjælpemiddelcentralen i Thorshavn - tirsdag d. 9 februar: I februar måned åbnede en helt ny hjælpemiddelcentral i Torshavn kommune. Dog er hjælpemidlerne kun tilgængelige for borgere, som bor i eget hjem og ikke borgere på plejehjemmene. Herudover kan fagpersoner besøge centralen, både til inspiration og til leje af hjælpemidler. Vi blev vist rundt af en ergoterapeut, som fortalte om de forskellige nye hjælpemidler. Vi blev vist et rum, hvor man kunne komme ind og se alle hjælpemidlerne og få et overblik over, hvilke der er tilgængelige. Efter rundvisningen og introduktion til stedet, mødtes vi med en fysioterapeut som fortalte om rehabilitering teamet som havde 2 træningslokaler på stedet. Dette team tilbyder individuelle træningsforløb på op til 3 måneder til borgere i den arbejdsdygtige alder, med henblik på at kunne opretholde funktionsevnen og dermed klare sig i eget hjem og komme retur til arbejdsmarkedet. Gode råd ift. Færøerne: Priserne på mad er en del højere end i Danmark, så derfor fungerer det godt at lave en madplan. På den måde kan man spare penge og tid i en travl hverdag. Skal man spise ude, kræver det at man bestiller bord et par dage forinden. Det er både i hverdage og weekender. Vil man gerne i praktik på sygehuset kan man med fordel søge om at bo på kollegiet som er lige ved siden af. Her bor mange forskellige faggrupper, som enten er ansat fast eller i vikariater. Vi mødte sygeplejesker, fysioterapeuter, medicinere og bioanalytiker. At bruge turistkontoret aktivt til hjælp med planlægning af oplevelser og aktiviteter. Mange hjemmesider kan ikke oversættes til dansk, så derfor kan det være svært at gennemskue hvad arrangementerne går ud på og hvor de er foregår. Hver uge udarbejder de et ark med ugens oplevelser, som kan hentes på turistkontoret (whats on Thorshavn).

6 Man kan med fordel leje en bil til de dage, hvor man har fri. På den måde kan i komme til alle de smukke afkroge på Færøerne, hvor det kan være lidt besværligt at komme til uden bil. Der er mulighed for at flyve til landets øer med helikopter, da lokalbefolkningen rejser på denne måde. Dog skal man være opmærksom på at man kun kan flyve den ene vej, da helikopteren egentlig er beregnet til lokale. Få hjælp af turistkontoret til at arrangerer dette, se flyveplan mm. Køb et taletidskort (evt. bare et fælles) som i kan anvende til at ringe fra fx til bestilling af taxa, bil mm. Busserne i Thorshavn kommune er gratis (røde busser), busser til andre steder på Færøerne koster penge. (blå busser) Gode råd ift. planlægningen: Forberede sig på sprogbarriere og at man af og til skal bede ens kollegaer om de vil tale dansk. At være åben og imødekommende overfor en ny kultur. Vær ikke bange for at tage kontakt til de steder i gerne vil i praktik. Folk på Færøerne er generelt meget hjælpsomme og åbne, og vores erfaring er at de gerne ringer rundt til deres kontakter for at finde informationer (hvis de har kontakter, tid, mulighed for det mm.) Rejser man i vinterhalvåret, skal man have tøj med som kan klare alt slags vejr. Vejret skifter meget, og skifter hurtigt og derfor er det godt at have en del varmt tøj med, som også modstår vand rigtig godt. Vandresko anbefales selvfølelig til vandreture i fjeldene, og ellers specielle vandregummistøvler.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Ældre- og Handicapafdelingen Fagcenter for Socialpsykiatri Botilbuddet Vestergade Vestergade

Læs mere

Katalog med indsatser til Ældrepulje 2015

Katalog med indsatser til Ældrepulje 2015 Katalog med er til Ældrepulje 2015 Det er muligt at søge ift. følgende emner: 1. Styrket rehabiliterings- og genoptrænings 2. Bedre praktisk hjælp og personlig pleje 3. Bedre forhold for de svageste ældre

Læs mere

Velkommen til Træningscenter Fortunen

Velkommen til Træningscenter Fortunen Velkommen til Træningscenter Fortunen Formål med dit rehabiliteringsophold Målet er at du efter opholdet på Træningscenter Fortunen, igen bliver i stand til at klare dig i eget hjem evt. med forskellige

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Tilbud på plejecenterområdet april 2014

Tilbud på plejecenterområdet april 2014 Tilbud på plejecenterområdet april 2014 Skemaet bedes udfyldt inden mandag den 11.04.16 Plejecenter Tilbud om gåture Træning i motionsrum Gymnastik Tåsinge Der tilbydes gåture når vejret er til det. Gåture

Læs mere

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune

Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune Klinisk undervisning for ergoterapeutstuderende i Sundhedsafdelingen, sektion Trænende Terapeuter Svendborg Kommune Trænende Terapeuter Svinget 14, 2.sal 5700 Svendborg Tlf. 6223 4040 e-mail : traening@svendborg.dk

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Aktiv hver dag. Træning i hjemmet

Aktiv hver dag. Træning i hjemmet Aktiv hver dag Træning i hjemmet Rudersdal Kommune ønsker, du kan leve livet på dine egne betingelser så længe som muligt. I denne pjece kan du læse om, hvordan du med hjælp fra Aktiv hver dag måske igen

Læs mere

At der er nødvendigt opsyn med ældre i eget hjem (ekstra hjælp til svagtseende og syge i eget hjem).

At der er nødvendigt opsyn med ældre i eget hjem (ekstra hjælp til svagtseende og syge i eget hjem). Bilag 2 Opsamling fra fire Borger Arrangementer Opsamling fra Borgerworkshops om Værdighedspolitikken Nedenfor er vist de samlede input fra de fire workshop den 15., 17 og 21 marts 2016 til de fem emner,

Læs mere

Målbeskrivelse: Klinisk Undervisning. for ergoterapeutstuderende. i Herning Kommune

Målbeskrivelse: Klinisk Undervisning. for ergoterapeutstuderende. i Herning Kommune . Målbeskrivelse: Klinisk Undervisning for ergoterapeutstuderende i Herning Kommune februar 2011 1 Præsentation af Herning Kommune som undervisningssted: Herning Kommune har et indbyggertal på ca. 84.000

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted:

Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Socialpsykiatrien Aalborg Kommune Botilbudområdet Klinisk underviser: Mille Schroll E-mail til klinisk underviser: mis-aeh@aalborg.dk Telefon til klinisk underviser:

Læs mere

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Klinisk undervisning i træningsafdelingen i Faaborg-Midtfyn Kommune Træningsafdelingen (TAR) i Faaborg-Midtfyn Kommune består af 5 teams. Et i henholdsvis Faaborg, Broby, Ringe, Gislev og Espe (ved Ringe)

Læs mere

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune

Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016. Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse af Den Gule Dør i Køge Kommune Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Konklusion... 4 Præsentation af målgruppen for Den Gule Dør...

Læs mere

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted.

Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Beskrivelse af det kliniske undervisningssted. Klinisk undervisningssted (betegnelse, adresse, by, hoved tlf. nr.) Aalborg Kommune Ældre- og Handicapafdelingen Fagcenter for Socialpsykiatri Botilbuddet

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom. Rehabilitering og rådgivning

Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom. Rehabilitering og rådgivning Støtte, råd og vejledning ved kræftsygdom Rehabilitering og rådgivning Hvad tilbyder sundhedscentret? Sundhedscenter for Kræftramte er et samarbejde mellem Københavns Kommune og Kræftens Bekæmpelse og

Læs mere

Pulje til løft af den kommunale indsats på ældreområdet, 2014

Pulje til løft af den kommunale indsats på ældreområdet, 2014 Pulje til løft af den kommunale indsats på ældreområdet, 2014 Der er i forbindelse med finansloven for 2014 afsat en pulje til løft af den kommunale indsats på ældreområdet. I henhold til denne søges der

Læs mere

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Praktikbeskrivelse Skredsande, afd. A og hjerneskadeteamet Maj 2016 1 Hvad er Skredsande, Center for Handicap? Skredsande, Center for

Læs mere

Før projektets start har vi besøgt følgende praktiksteder som kan komme på tale som evt. praktiksted.

Før projektets start har vi besøgt følgende praktiksteder som kan komme på tale som evt. praktiksted. Praktik på Færøerne Samarbejdet mellem Sosu-Syd Sosu-Fyn og Sosu-FO er etableret gennem et etårigt projekt via Nordplus Voksen som giver et økonomisk tilskud til elever der søger praktik på Færøerne. I

Læs mere

Til medarbejdere. Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE

Til medarbejdere. Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE Til medarbejdere Nyhedsbrev projekt Aktivt Seniorliv juni 2012 KOLDING KOMMUNE Aktivt seniorliv Der er sket meget siden startskuddet for projekt Aktivt seniorliv i starten af året 2011. Styrk din hverdag

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Den Blå Viol er mit hjem Den Blå Viol i Skive er et værested for mennesker med psykiske, sociale alkohol- eller

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 fra Belfast.

Nyhedsbrev nr. 2 fra Belfast. Nyhedsbrev nr. 2 fra Belfast. Kære alle. Tiden flyver og jeg har nu været i Belfast i 2½ uge. Rejser retur til London torsdag i næste uge. Som jeg skrev sidst er programmet tæt og vi har mødt mange mennesker

Læs mere

Helhedsindsats for borgere med Parkinson

Helhedsindsats for borgere med Parkinson Helhedsindsats for borgere med Parkinson Aktivitet og træning 27.03.2009 Målgruppe: Borgere der har Parkinson, og deres pårørende i Skive kommune. Kriterium: De skal bo i eget hjem og selv kunne klare

Læs mere

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn Her er der plads til at notere din læges navn Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital Lægen. Med venlig hilsen Personalet Onkologisk og Palliativ Afdeling 0862/0661 Velkommen til Onkologisk

Læs mere

Eina Andreasen, forkvinna í Ergoterapeutfelagnum, www.etf.fo, etf@etf.fo, tlf. 219040

Eina Andreasen, forkvinna í Ergoterapeutfelagnum, www.etf.fo, etf@etf.fo, tlf. 219040 Udfordringer i nuværende systemer og for personale Jeg vil på vegne af Ergoterapiforeningen byde jer alle sammen at være hjertelig velkommen her til vores konference. Det er en stor fornøjelse at opleve,

Læs mere

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk

Børnehuset Troldemosen Bank Mikkelsensvej 25 C 2820 Gentofte 39 98 44 80 troldemosen@gentofte.dk www.bhtroldemosen.dk PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE & UDDANNELSESPLAN. Region Hovedstaden. INST.NR: BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Institutionens navn. Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside. Børnehuset Troldemosen

Læs mere

LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2

LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2 Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD TRÆNING LOV OM SOCIAL SERVICE 86 STK. 1 OG 2 Første skoledag 0 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse. Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan?

Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse. Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan? Kommunal rehabilitering Kræftens Bekæmpelse Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen hvordan? Rehabilitering af kræftpatienter i kommunen Undersøgelser peger på følgende fordele ved indsatsen kræftpatienterne

Læs mere

1. Overordnede rammer Genoptræning uden sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 86, stk. 1

1. Overordnede rammer Genoptræning uden sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 86, stk. 1 Kvalitetsstandard Genoptræning uden sygehusindlæggelse 1. januar 2014 1. Overordnede rammer Genoptræning uden sygehusindlæggelse 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 86, stk. 1 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv

Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv Af Anders Kjærulff, Direktør Nyhedsbrevet sætter i dette nummer fokus på hjemmetrænerprojektet Vi Vil Klare Os Selv. At kunne klare sig selv i egen bolig så

Læs mere

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen Vi byder dig og dine pårørende velkommen i Nyremedicinsk Afdeling 8 Øst. Nyremedicinsk afdeling 8 Øst varetager udredning, behandling og pleje af patienter

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE

GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART TRIVSEL EFTER ERHVERVET HJERNESKADE GENSTART I NORDDJURS KOMMUNE DU STÅR NU MED EN BROCHURE, DER BESKRIVER NORDDJURS KOMMUNES INDSATS I FORHOLD TIL ERHVERVET HJERNESKADE. VI VIL I NORDDJURS KOMMUNE

Læs mere

6. Social- og sundhedsassistent

6. Social- og sundhedsassistent 6. Social- og sundhedsassistent 6.1. Social og sundhedsassistents arbejdsområder En social- og sundhedsassistent er en person, der udfører sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder social- og

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Borger- og Socialservice

Borger- og Socialservice Borger- og Socialservice Sagsbehandler: Karoline Winther-Lund Telefon: 23 22 90 10 Email: 36502@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: Ishøj, den 28. september 2012 Projektbeskrivelse Opgangsnetværk Baggrund

Læs mere

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Børneterapien Odense Team A Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Platanvej 15 6375 4100 platanhaven@odense.dk www.platanvej.dk Kontakt oplysninger Leder af Børneterapien: Malene

Læs mere

4 Cantón de Jesús. Santa Maria de Jesus, Guatemala. De har ikke sådan en.

4 Cantón de Jesús. Santa Maria de Jesus, Guatemala. De har ikke sådan en. Studerendes navn: Adam Bisbjerg Wolff Studienummer: Ps10327 E-mail.: 1005168@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. 3. Praktik Periode Praktik fra til: dd.mm.år: 01-02-2012 31-07-2013 Institutionens navn: Jardin

Læs mere

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt. Studerendes navn: Ditte Rosenberg Hansen Studienummer: 12309 E-mail.: Ditterosenberghansen@gmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013 Institutionens

Læs mere

Vi kan tilbyde følgende praktikker: 1 Praktik. 2 Praktik. 3 Praktik.

Vi kan tilbyde følgende praktikker: 1 Praktik. 2 Praktik. 3 Praktik. Velkommen til praktikhåndbogen for DTBF i Horsens kommune. Her kan vi tilbyde hele 5 forskellige praktiksteder, som alle er en del af organisationen DTBF. Organisationens hovedopgave er at yde dagbeskæftigelse

Læs mere

Dato: 7. april 2016. Værdighedspolitik for Politik for værdig ældrepleje i Ballerup Kommune

Dato: 7. april 2016. Værdighedspolitik for Politik for værdig ældrepleje i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 7. april 2016 Værdighedspolitik for Politik for værdig ældrepleje i Ballerup Kommune (kolofon:) Værdighedspolitik for ældrepleje i Ballerup Kommune er udgivet af Ballerup Kommune

Læs mere

Forord. Træthed er et markant problem hos mange med nyresygdom. Mange oplever nemlig en form for træthed, som ikke går væk efter en god nats søvn.

Forord. Træthed er et markant problem hos mange med nyresygdom. Mange oplever nemlig en form for træthed, som ikke går væk efter en god nats søvn. Træthed Forord Træthed er et markant problem hos mange med nyresygdom. Mange oplever nemlig en form for træthed, som ikke går væk efter en god nats søvn. Denne pjece indeholder information om årsager til

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Værdighedspolitik - Fanø Kommune.

Værdighedspolitik - Fanø Kommune. Værdighedspolitik - Fanø Kommune. I Fanø Kommune skal vi sikre værdighed for alle borgere uanset hvor i livet de befinder sig. I Fanø Kommune understøtter vi den enkelte borger i det liv vedkommende ønsker

Læs mere

Samsø Kommune arbejder ud fra værdierne: Ordentlighed Anerkendelse Tillid Tydelighed. Værdighedspolitik

Samsø Kommune arbejder ud fra værdierne: Ordentlighed Anerkendelse Tillid Tydelighed. Værdighedspolitik INDSATSER PRINCIPPER OVERORDNET POLITIK Godkendt af Samsø Kommunes kommunalbestyrelse 26.4.2016 Værdighedspolitik I Samsø Kommune ønsker vi, at alle borgere skal have mulighed for en værdig alderdom. For

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 20. november 2012 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Solgården. Generelt er

Læs mere

Hjælpemidler Cases. Rollator / ganghjælpemiddel

Hjælpemidler Cases. Rollator / ganghjælpemiddel Hjælpemidler / Servicelovens 112 Det overordnede formål med tildeling/bevilling af hjælpemidler er at medvirke til at borgeren får mulighed for at føre så normal en tilværelse som muligt og i størst mulig

Læs mere

PV12213 Grønland, Esther Børnehave 29.09.2014. Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave. Nuussuaq, Grønland.

PV12213 Grønland, Esther Børnehave 29.09.2014. Karina Abildgaard Jensen. 1017273@ucn.dk 01.08.2014-31.01.2015. Esther Børnehave. Nuussuaq, Grønland. 3.praktik i Esther Børnehave på Grønland Karina Abildgaard Jensen Studerendes navn: PV12213 Studienummer: 1017273@ucn.dk E-mail.: 3.praktikperiode Praktikperiode: 2. el. 3. 01.08.2014-31.01.2015 Praktik

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Servicedeklaration for Limfjorden Bofællesskabet Auktionsvej

Servicedeklaration for Limfjorden Bofællesskabet Auktionsvej Servicedeklaration for Limfjorden Bofællesskabet Auktionsvej Adresse: Auktionsvej 41, 7760 Hurup Leder: Lene Mouritsen Telefon: 99172666 E-mail: Limfjorden@thisted.dk Fax: 99172674 Indhold Hvad kan vi

Læs mere

Kræft i gang med hverdagen

Kræft i gang med hverdagen SOLRØD KOMMUNE Kræft i gang med hverdagen Støttemuligheder til kræftramte og deres pårørende i Solrød Kommune Solrød Kommune Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Telefon: 56182000 (telefonomstilling) www.solrod.dk

Læs mere

Velkommen til STU-Lundvej. Du får noget i rygsækken

Velkommen til STU-Lundvej. Du får noget i rygsækken Velkommen til STU-Lundvej Du får noget i rygsækken HVAD ER STU? STU står for den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse. STU er et tre-årigt tilbud til unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en

Læs mere

Velkommen til Lokalcenter Bøgeskovhus

Velkommen til Lokalcenter Bøgeskovhus Velkommen til Lokalcenter Bøgeskovhus Denne folder indeholder de vigtigste informationer du som ny beboer og din familie har brug for om indflytning og dagligdagen på Lokalcenter Bøgeskovhus Du skal bo

Læs mere

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN

GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN GENSTART TRIVSEL EFTER HJERNESKADEN SÅDAN ER FORLØBET... Du udskrives og skal have hjælp fra din kommune og pårørende Hospitalet informerer kommunen om dit behov for genoptræning Din fysiske og mentale

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Botilbuddet Vangsbovej

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Botilbuddet Vangsbovej Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn på Botilbuddet Vangsbovej 7. oktober 2013 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Bostedet Vangsbovej Tilbudstype

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet Skovsbovej.

Læs mere

HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse:

HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse: HØNG SKOLES SFO TREKLØVEREN består p.t. af 3 teams/huse: Høng Odinsvej 18 tlf. 58853620 Stjernehuset Tingvej 2 tlf. 58853740 Laden Kulbyvej 18A tlf 58850480 Trekløverens e-mail adresse: sfo.trekloveret@kalundborg.dk

Læs mere

Træningsområdet kvalitetsstandarder m.v. genoptræning rehabilitering bassintræning

Træningsområdet kvalitetsstandarder m.v. genoptræning rehabilitering bassintræning Træningscenter Øst og Vest Træningsområdet kvalitetsstandarder m.v. genoptræning rehabilitering bassintræning 1/15 Genoptræning efter Sundhedsloven 140 Hvad er ydelsens lovgrundlag? Sundhedsloven Sundhedsloven

Læs mere

Tak for det tilsendte link fra Ældre og Sundhed vedrørende udfærdigelsen af velfærdspolitikken (første udkast regner jeg med).

Tak for det tilsendte link fra Ældre og Sundhed vedrørende udfærdigelsen af velfærdspolitikken (første udkast regner jeg med). Oversigt over høringssvar modtaget af Ældre- og Sundhed. 1. Hanne Davidsen 2. Ældre Sagen Allerød 3. Venstre Allerød 4. Elsie W. Andersen Kære Dorthe Jay Allerød den 10. marts 2016 Tak for det tilsendte

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN. i Odense Kommune VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN i Odense Kommune Dagplejen i Odense Kommune Vi vil gerne byde velkommen til Dagplejen i Odense Kommune. Vi glæder os til det kommende samarbejde og til at være en del af dit barns

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted:

Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Hedebo Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Tlf.: 98823166 Fax: 98824055 E-mail: hedebo@99454545.dk Klinisk underviser: Anna Grandjean Gleerup E-mail til klinisk

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til en plejebolig, hvis du på grund af væsentlig nedsat funktionsevne har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Hvad er formålet? Hvad tilbydes

Læs mere

Velkommen til Solkrogen Demensplejecenter

Velkommen til Solkrogen Demensplejecenter Velkommen til Solkrogen Demensplejecenter 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Velkommen til Solkrogen 3 Praktiske oplysninger 4 Før du flytter ind 5 Når du flytter ind 6 Personalets arbejdsmiljø

Læs mere

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Jeg er i praktik på et plejehjem der hedder Luakon lähipalvelutalo. Det er et kommunalt plejehjem med beliggenhed i byen Jyväskylä.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30

Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecenter Møllegården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 9.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Møllegården.

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Velkommen til Rehabiliteringen på Kongshøjcentret

Velkommen til Rehabiliteringen på Kongshøjcentret Velkommen til Rehabiliteringen på Kongshøjcentret Område Syd Information om døgntræning og aflastning Velkommen til Rehabiliteringen Kongshøjcentret Vi vil gerne benytte disse linier til at byde dig velkommen

Læs mere

Velkommen til Apopleksi Afsnit N

Velkommen til Apopleksi Afsnit N Medicinsk Afdeling Amager Hospital Amager Hospital Medicinsk Afdeling Apopleksi Afsnit N Velkommen til Apopleksi Afsnit N Freskomalerier malet af maleren Jaris Nielsen 1928-35 Velkommen til Apopleksi Afsnit

Læs mere

Kilebo. Et bosted for voksne med autisme og udviklingshæmning. Informationer til pårørende

Kilebo. Et bosted for voksne med autisme og udviklingshæmning. Informationer til pårørende Kilebo Et bosted for voksne med autisme og udviklingshæmning Informationer til pårørende Om Kilebo Kilebo er et bosted for voksne med autisme og udviklingshæmning under Voksenhandicap i Aarhus Kommune.

Læs mere

Udmøntningsinitiativer om Værdighed (Høring)

Udmøntningsinitiativer om Værdighed (Høring) Indledning I dette bilag findes de initiativer, som Social- og Sundhedsudvalget har peget på skal igangsættes via Værdighedspuljen for 2016. Forslagene styrker/understøtter dels igangværende indsatser,

Læs mere

Praktik håndbog for DTBF

Praktik håndbog for DTBF Praktik håndbog for DTBF Velkommen til praktikhåndbogen for DTBF i Horsens kommune. Her kan vi tilbyde hele 5 forskellige praktiksteder, som alle er en del af organisationen DTBF. Organisationens hovedopgave

Læs mere

PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Skema til rundvisning og mundtlig introduktion Rundvisning på Stenhøj Områdeleder Kommunikationsveje Til og fra områdeleder Tavshedspligt Målsætning/værdigrundlag Personalehåndbog/Computer Personalevelkomst

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her.

Der er mange nye ting at huske på når jeres barn begynder i vuggestuen, så derfor har vi samlet en del informationer her. 1 Velkomstfolder til Agtrupvej. Velkommen til Vuggestuen Agtrupvej. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen i vuggestuen og fortælle jer lidt om, hvad I kan forvente af vuggestuen og hvad vi forventer

Læs mere

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00.

Åbningstider: Mandag-Torsdag 6.15-17.00 Fredag 6.15-16.00. Spisetider Der åbnes op 6.15 hvor der tilbydes morgen mad indtil kl. 8.00. Velkommen til Saltum SI - børnehaveen hvor jeres barn nu starter på et nyt kapitel i sit liv. Vi håber på et godt samarbejde med jer forældre, Og at jeres barn må trives her hos os. Åbningstider: Mandag-Torsdag

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune. Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune. Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kollegiet

Læs mere

1. Rejsebrev. Angerlarsimaffik Uulineq

1. Rejsebrev. Angerlarsimaffik Uulineq 1. Rejsebrev Angerlarsimaffik Uulineq Studerendes navn: Emma Bertelsen Studienummer: HV12005 E-mail.: 1016356@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.08.2014-31.01-2015

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Vedligeholdelsestræning og genoptræning

Vedligeholdelsestræning og genoptræning Vedligeholdelsestræning og genoptræning Lov om Social Service 86 Kvalitetsstandard Godkendt af Byrådet den 18. december 2008 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning 1. Overordnede rammer 1. Formål

Læs mere

SPECIALISERET REHABILITERING FOR BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER BOTILBUD, DAGTILBUD, TERAPI OG BESKÆFTIGELSESFORLØB

SPECIALISERET REHABILITERING FOR BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER BOTILBUD, DAGTILBUD, TERAPI OG BESKÆFTIGELSESFORLØB SPECIALISERET REHABILITERING FOR BORGERE MED SPISEFORSTYRRELSER BOTILBUD, DAGTILBUD, TERAPI OG BESKÆFTIGELSESFORLØB 107 BOTILBUD 104 DAGTILBUD AMBULANTE TILBUD Botilbud er for dig, som lider af en spiseforstyrrelse

Læs mere

Psykiatri og Handicap

Psykiatri og Handicap Psykiatri og Handicap Tilsynsrapport Bofællesskabet Bregnerødvej 55-57 28. maj 2008 1 A. Faktiske oplysninger, vurdering, anbefalinger m.v. Tilbuddet. Bofællesskabet Bregnerødvej 55 Bregnerødvej 55 3460

Læs mere

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg.

Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00. Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60. vestermarkskolen@svendborg. Fåborgvej 60 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 00 Skolebakken 6, Ollerup 5762 Vester Skerninge Tlf.: 62 23 61 60 vestermarkskolen@svendborg.dk www.vester-markskolen.dk Vestermarkskolen Vestermarkskolen

Læs mere

Servicedeklaration og ydelseskatalog med kvalitetsstandard for de enkelte ydelser.

Servicedeklaration og ydelseskatalog med kvalitetsstandard for de enkelte ydelser. Sagsnr.: 2010-23651 Dato: 28-06-2010 Dokumentnr.: 2010-248231 Servicedeklaration og ydelseskatalog med kvalitetsstandard for de enkelte ydelser. Side 1 af 16 Servicedeklaration Lov om Social Service 85

Læs mere

Ældre- og Handicapudvalget

Ældre- og Handicapudvalget Ældre- og Handicapudvalget Plejeboligerne er oprettet til ældre og handicappede med et stort behov for pleje, omsorg og tilsyn døgnet rundt. Personer med demens eller afvigende adfærd kan visiteres til

Læs mere

Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter

Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter Aktivitets- og oplevelsesplan 2016 Lions Park Søllerød Plejecenter Musik og sang - Koncerter - Træning med fysioterapeuter og psykomotorisk terapeut - Cykeltur på Duo-cykel Børnekor Musikalsk underholdning

Læs mere

1. Får hjælp til personlig pleje og bad.

1. Får hjælp til personlig pleje og bad. Uanmeldt tilsyn den 2. december 200 på Åbakken I forhold til beboerne og pårørende vurderes disses oplevelse af: Boligforhold De fysiske rammer for hverdagen Personlig hjælp og pleje samt genoptræning

Læs mere

Projektrapport: Beskrivelse af behovet for børneergoterapi / fysioterapi i Nordfyns Kommune.

Projektrapport: Beskrivelse af behovet for børneergoterapi / fysioterapi i Nordfyns Kommune. Projektrapport: Beskrivelse af behovet for børneergoterapi / fysioterapi i Nordfyns Kommune. Otterup april. 2009 Projektets navn Ultra kort sagsresumé Forslag i meget kort form. Her i ikke prioriteret

Læs mere

Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning

Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning Plejehjemsprocedure Procedure ved indflytning Personalet på afdelingen informerer terapeuterne på plejehjemmene om nye indflytninger ved at informere mundtligt eller via mail til Fællespostkassen. Fysioterapeuten

Læs mere

VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune

VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune VÆRDIGHEDSPOLITIK Thisted Kommune FORORD Thisted Kommune vil på Sundheds- og Ældreområdet sikre en hjælp og støtte, som er med til at fremme værdighed for kommunens borgere. Et fokus på værdighed hænger

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt. Første rejsebrev Studerendes navn: Anitta Skovhus Thyrrestrup Studienummer: PV09425 E-mail.: anitta_s_t@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3 praktikperiode (6. semester) Praktik fra til: dd.mm.år: 1

Læs mere

Hvad er vedligeholdelsestræning?

Hvad er vedligeholdelsestræning? Vedligeholdelsestræning til børn. Kvalitetsstandard 2010 Forældre kan få deres barn visiteret til vedligeholdelses-træning. Det kræver, at barnet har brug for fysisk træning for at vedligeholde eller forebygge

Læs mere

BILAG TIL UNDERSØGELSE AF DEN VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING.

BILAG TIL UNDERSØGELSE AF DEN VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING. BILAG TIL UNDERSØGELSE AF DEN VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING. Bilagstabel 1. 01. Har I et særskilt tilbud om vedligeholdende træning i kommunen? Ja 63 94% Nej 4 6% 0 0% 67 100% 4 respondenter 4 besvarelser 1

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Symfonien. Generelt er formålet

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk

Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk Tilsynsrapport 2010 for bofællesskabet Bybæk 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning side 3 1.1. Baggrunden for tilsynet.side 3 1.2. Metode...side 3 2. Tilsynets samlede vurdering side 4 3. Opfølgning på tilsyn

Læs mere

FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER

FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER FREDERIKSBERG SUNDHEDSCENTER FORORD Velkommen i Frederiksberg Sundhedscenter. En lang række sundhedstilbud til dig som borger er samlet i Frederiksberg Sundhedscenter. Her kan du komme med alt fra din

Læs mere