Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier"

Transkript

1 Filmmanual for tillidsvalgte Lav dine egne film til Sociale Medier

2 Indholdsfortegnelse 1: Levende billeder på sociale medier 2: Vigtige overvejelser før du går i gang 3: Lav en simpel film 4: Lav en mere avanceret film 5: Klip, teknik & udstyr 6: Sådan up-loader du din film til Youtube & Facebook 7: Links og inspiration

3 Sociale Medier er tidens stærkeste dialog værktøj brug det rigtigt! LIV ANNA MIG PER BO LENE IDA

4 Levende billeder på Sociale medier Sociale medier som Facebook og YouTube er mere populære end nogensinde før. Hver dag logger næsten halvdelen af danskerne på et eller flere af de sociale medier, og som et af de eneste medier, har de ikke så meget mod at blive forstyrret Med andre ord er det en hel fantastisk platform, hvor halvdelen af danskerne lytter til dig! Det svære er at trænge i gennem de mange andre budskaber, videoer af katte, babybilleder og reklamer. Video og levende billeder er det mest effektive værktøj til at trænge i gennem støjen, og det er ikke så svært som det lyder at lave en god lille film.

5 Vigtige overvejelser før du går i gang Ti råd til bedre filmoptagelser: 1. Tænk din film igennem på forhånd, og tænk over strukturen. Hvordan skal den begynde, hvad er midten og hvordan skal den slutte? Det er (næsten) lige meget om det er en helaftensfilm fra Hollywood, eller en hjemmevideo på 1min, så skal de følge den struktur. 2. Sæt dig i seerens sted. Hvilke informationer er nødvendige for at kunne forstå filmen? Er der brug for en tekst? Eller en forklaring? Eller skal personen sige noget til kameraet? 3. Når du interviewer andre, så øv dig i at være stille. Dine kommentarer kommer med, og det fungerer altså bedst, hvis man kun hører hovedpersonen. 4. Øv dig på at stille åbne spørgsmål, eller bed personen om at starte med at tage spørgsmålet med i deres svar. Hvis du eks spørger Synes du vi i Danmark gør nok for de ældre? kan du ende med svaret Nej (og det bliver en kedelig film) I stedet vil du gerne have Jeg synes ikke vi gør nok for de ældre fordi 5. Vær opmærksom på lyden, optag helst interviews i rolige omgivelser så kan du lægge eventuelt realistisk lyd på bagefter i redigeringen, hvis du synes det er vigtigt. For 2-300kr kan du også købe en lille ekstern mikrofon, det kan være en rigtig god investering.

6 Vigtige overvejelser før du går i gang Ti råd til bedre filmoptagelser: 6. Hold kameraet stille, brug evt. et lille stativ, eller stil det på en solid flade. Zoom, hurtige bevægelser og andre sjove ting, kan nemt virke forstyrende. 7. Hellere mange korte optagelser end en lang. Hvis du ved hvilke 5 ting du gerne vil have med på filmen, ved du også, hvornår du har det, du skal bruge. Lav hellere en ny optagelse i stedet for at prøve at redde den i redigeringen. 8. Hold lidt igen med effekter. Både når det gælder overgange, filtre, musik og tekster, der hvirvler rundt i luften. Det er nemt og sjovt, men hører til i festlige lag, du pynter jo heller ikke dine rapporter på samme måde som festsange. 9. Sørg for at give dine optagelser et navn så du kan huske dem, eller skrive en note, der er ikke noget værre end at sidde med 28 forskellige klip og hverken kunne finde hoved eller hale i dem. 10. Sidst men måske vigtigst, lær at fatte dig i korthed, hellere 30 sekunder godt og skarpt, end fire minutters mumlen, det er ingen kunst at lave lange film, det er en kunst at fatte sig i korthed.

7 Simpel film Jeg synes Den helt simple version er blevet meget nem at lave. Eks. har iværksætteren Martin Thorborg fået stor succes med at optage små film hver morgen når han sidder i bilen! Her taler han løst om gårsdagens begivenheder inden for iværksætteri. Når filmen er så enkelt som den er her, stiller det krav til taleren, du skal være rimelig klar i spyttet, og helst have øvet hvad du gerne vil sige inden. Filmen udnytter også de sociale mediers muligheder. Her bruger de eks. titlen på filmen, til at sætte stemningen for hvad det handler om. Det mest almindelige er at sætte det ind i filmen (Det kommer vi tilbage til) Men skal det være nemt og hurtigt så kan man altså lave en film på vej på til arbejde.

8 Avanceret film Jeg mener Dette format passer også godt til at formidle en subjektiv holdning, men er dog mere avanceret end den forrige. Et godt eksempel er politikerens korte holdnings videoer i forbindelse med valg. Det er en god ide at indlede med en forklarende tekst, eller et spørgsmål, så du holder seeren i hånden og forbereder vedkommende på hvad de skal til at se og tage stilling til. En indledende tekst kan også virke som et godt afsæt til at tilkendegive sin mening; Det synes jeg er forkert, fordi Det kan ikke være rigtigt Typisk filmer man personen på en måde så man kan se ca. halvdelen af kroppen, og noget af baggrunden. (Fortsættes )

9 Avanceret film Jeg mener (Fortsat) (Fortsat fra forrige side) For at det hele ikke bliver for ensformigt at kigge på kan man klippe eller zoome tættere på personen, det gør man typisk når sagt noget særlig vigtigt. Jo tættere man filmer på personen der taler, jo mere personligt og indtrængende fremstår det. I de mere professionelle produktioner har man normalt en form for afslutning eller afmelding i form af en grafik eller logo der viser hvem afsenderen er. Hvis ikke der er en formel afsender, og du bare udtaler dig som enkelt person, kan du godt undvære det, og så bare tænke igennem hvordan du afslutter din tale. Men man husker bedre noget grafisk

10 Avanceret film Jeg mener / du mener Dette format minder meget om det forrige, forskellen er at her kommer flere personer og synspunkter frem. Du kender formatet fra interview programmer og.lign. Det er stadig en god ide at indlede med en forklarende tekst, eller et spørgsmål, så du holder seeren i hånden og forbereder dem på hvad de skal til at se og tage stilling til. Det indledende spørgsmål er et godt afsæt for interviewpersonerne til at svare på; Jeg mener at man kan / Min erfaring er Når der er flere personer med i filmen, er det normalt at man som seer gerne vil vide hvad deres baggrund er, og hvor deres holdning kommer fra. Enten kan du skrive det ind efter optagelserne eller også kan du bede dem sige det: (Fortsættes )

11 Avanceret film Jeg mener / du mener (Fortsat) (Fortsat fra forrige side) Når du klipper interview sammen på denne måde, skal du være opmærksom på at folks holdning ikke går bliver ændret. Det er meget nemt at tage ting ud af en sammenhæng, når man klipper interview sammen på denne måde, men det tjener ikke noget formål. Det stærke ved denne type film, er netop at man kan få en sag belyst fra forskellige vinkler. Her kan du også lave en grafisk afslutning, eller filme ham/hende der stiller spørgsmålene, der kommer med en afrunding eller sløjfe på temaet. Husk at den her type film ikke kun drejer sig om hvad du mener, men at få et emne belyst fra flere sider, så hvis du afslutter filmen skylder du at være ærlig i din opsummering.

12 Klip, teknik & udstyr Din telefon kan det meste For bare 15 år siden kostede et rimeligt digitalt kamera ca kr, i dag ligger det i din telefon! Smartphones har et rimeligt kamera indbygget, det er naturligvis ikke samme kvalitet som dem de bruger i filmyen, men eftersom de film du laver alligevel skal ses på små skærme, gør det ikke så meget. Hvis du vil opgradere dine film er der tre ting du kan overveje: Linser: Gode billeder kræver lidt dybde mellem de to linser der filmer, og der er i sagens natur ikke særlig meget dybde i en telefon. For nogle få hundrede kroner kan man købe en lille linse og sætte på sin telefon, og det giver markant bedre billeder. (Fortsættes næste side)

13 Klip, teknik & udstyr Din telefon kan det meste (Fortsat fra forrige side) Stativ (også kaldet tripod): For at sikre at kameraet bliver holdt stille, og i den helt rigtige vinkel kan man investere et par undrede kroner i en lille tripod / stativ. De mere avancerede har også en lille fjernbetjening med, så du kan styre optagelsen på afstand. Mikrofon: Mikrofonen, der optager lyd er ofte ikke god i telefoner, så det kan betale sig at købe sin egen.

14 Klip, teknik & udstyr For få år siden kostede regeringsprogrammer til film en mindre formue, i dag er de fleste gratis. Vi anbefaler at du bruger MovieMaker, et nemt videoredigeringsprogram, der følger gratis med Windowsstyresystemer. Programmet er enkelt at betjene, og nemt at komme i gang med, og kan mere end rigeligt til produktioner som disse. I slutningen af denne manual er der også nogle links til andre programmer hvis du gerne vil kaste dig ud i noget mere avanceret. Brugergrænsefladen Brugergrænsefladen eller skærmbilledet dækker over de knapper og det layout, man som bruger mødes af i programmet.

15 Klip, teknik & udstyr Klip Her kan man se arbejdsfladen efter import af klip. Visningen er sat til Samlinger, så man har et godt overblik over de forskellige filmstumper. Opdel et klip i flere klip Du vil ofte have lange optagelser, hvor du gerne vil fjerne noget, eller dele den op i flere dele (Hvis du laver en jeg mener / du mener for eksempel). Alt sammen ligger i funktionen Opdel klip Fremgangsmåden er enkel: 1. Vælg det klip, der skal opdeles 2. Brug nu fremviseren til at finde det nøjagtige sted, hvor opdelingen skal ske 3. Klik på knappen Opdel klip 4. Du vil nu få 1 klip ekstra på klippebordet

16 Klip, teknik & udstyr Indsæt klip i filmen Når klippet er færdigt dvs. klippet som ønsket, er det tid at trække det ned på selve StoryBoardet. Fremgangsmåden er Træk og slip som du kender fra Windows programmer. Overgange mellem klip En af de mest brugte og bekvemmelige muligheder i videoredigering, er muligheden for overgange mellem klip. Det giver seeren en bedre oplevelse af filmen, da der ikke er bratte overgange med mindre man ønsker det. Det er altid muligt at ændre rækkefølge, sætte klip ind mellem andre klip etc. - alt foregår med musen og træk og slip! Træk og slip en overgang ned mellem 2 klip for at bruge det

17 Klip, teknik & udstyr Sæt tekster, tale og effekter ind i filmen Tilføj tekster. Tilføj titler/rulletekster Man kan til hver en tid tilføje rulletekster/tekster til en film mange vil typisk bruge det i starten eller slutningen af filmen, men tekster kan indsættes overalt. Der er mange spændende muligheder, ikke mindst Tilføj titlen på det valgte klip - dette kan bruges til at placere en tekst ovenpå enten et videoklip eller måske et still-billede! Eksempel på titler/rulletekster Start med at finde et passende baggrundsbillede til filmen vælg et klip, bevæg dig frem til det ønskede billede og klik på det lille kamera. Billedet havner automatisk på klippebordet, klar til at trække og slippe ned på det rigtige sted på StoryBoardet.

18 Klip, teknik & udstyr Sæt lyd på din film Lige så nemt som du kan klippe billeder ind kan du også klippe lyd og tale ind i din film. Når man vil tilføje taler eller musik til filmen, er det nødvendigt at vælge visningen tidslinje Træk og slip nu musikken ned på lyd/musik -linjen i Storyboardet Lyden kan trimmes lige som et filmklip.

19 Del din film Så er din video endelig færdig, men hvordan deler du den med verden? Trin 1 - Login På YouTube Det første du skal gøre, når du er logget ind på YouTube: Vælg "Upload" øverst oppe. Trin 2 - Upload Video Tryk på knappen "Vælg filer, der skal uploades" I det vindue, der åbner skal du nu navigere til den video du gerne vil uploade. Vælg din video og tryk på "Åbn"

20 Del din film Så er din video endelig færdig, men hvordan deler du den med verden? Trin 3 - Beskriv Videoen Når du har valgt din video vil YouTube automatisk begynde at uploade den, med det samme. Imens videoen bliver uploadet, kan du give den en Titel (navnet på videoen) Tags (Nøgleord til videoen, der gør det nemmere for andre at finde den) Trin 4 - Se Videoen Så har du faktisk lagt din video op på YouTube. Se den igennem, at alt er som det skal være før du deler den :)

21 Del din film Så er din video endelig færdig, men hvordan deler du den med verden? Del på Facebook Når du laver et opslag på Facebook, kan du vælge at indsætte din Youtube video som et link i opslaget. Du kan også skrive en tekst der forklarer lidt om filmen Upload direkte på Facebook Hvis du ikke bryder dig om Youtube kan du uploade din film direkte på Facebook via knappen Tilføj Video øvest

22 Links til inspiration - Mange gode tips og tricks til at lave film med dine mac produkter. - Anmeldelser af de sidste nye apps, har mange gode guides til film og redigerings apps. - Kæmpe stort og lidt uoverskuelig hjemmeside hvor hjemmevideo entusiaster over hele verden deler deres erfaringer. Alt fra byg dit eget lydstudie, til hvordan man sætter bedst lys og lægger make-up. Engelsk udbyder af gratis online kurser i medietræning. Mange gode øvelser hvor du filmer dig selv og andre mens i taler.

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 6: Video for viderekomne

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 6: Video for viderekomne Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 6: Video for viderekomne Om at oprette et projekt Når man arbejder med videoprojekter, er det en god ide at få en god struktur og organisering på de filer,

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

PhotoStory. Et fedt program til præsentation af digitale billeder. Version: August 2012

PhotoStory. Et fedt program til præsentation af digitale billeder. Version: August 2012 PhotoStory Et fedt program til præsentation af digitale billeder Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er PhotoStory 3?...4 PhotoStory 3 i undervisningen / på skolen...4 Hvad skal jeg bruge?...4

Læs mere

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012

Movie Maker. En manual til den MovieMaker i Windows XPTM. Version: August 2012 Movie Maker En manual til den MovieMaker i Windows XPTM Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er MovieMaker?...4 Fordele...4 Ulemper...4 Ekstra overgange med mere!...4 Krav til udstyr...5 Det

Læs mere

NIVEAU: 7.-9. klasse. VARIGHED: 1-5 lektioner LÆRINGSMÅL

NIVEAU: 7.-9. klasse. VARIGHED: 1-5 lektioner LÆRINGSMÅL Om Prøveopgaver Forudsætningen for at kunne løse en opgave tilfredsstillende er, at man ved, hvad opgaven kræver. Prøveopgaver består af en række forløb, hvor eleverne træner i at aflæse opgaver, som bliver

Læs mere

Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11

Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11 Minikursus i videoredigering med Pinnacle 11 Videoredigering for begyndere 2 Kære kolleger Denne lille vejledning er lavet i forbindelse med et kursus i video-redigering for begyndere på PMC i Horsens

Læs mere

Manual til brug af youtube

Manual til brug af youtube Manual til brug af youtube For at kunne bruge din nye video på din hjemmeside, facebook med videre, skal du først uploade den til youtube. Vi gennem gennemgår hele processen her i fire nemme trin. 1. Sådan

Læs mere

Undervisning og AV Synlighed og Information

Undervisning og AV Synlighed og Information Undervisning og AV Synlighed og Information AKTIV LÆRING Når læring, bevægelse og tekno Aktiv Læring er EXAKTs online portal, som forener leg, læring og bevægelse. Tag børnene med på en stafet efter eget

Læs mere

Stop Motion Animator. Et alternativ/et supplement til Monkey Jam. Version: August 2012

Stop Motion Animator. Et alternativ/et supplement til Monkey Jam. Version: August 2012 Stop Motion Animator Et alternativ/et supplement til Monkey Jam Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Stop Motion Animator...4 Få programmet...4 Andre programmer...5 Lav din første film!...5 Brugerfladen...5

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

Vurdering af digitalt læringsmiddel:

Vurdering af digitalt læringsmiddel: Vurdering af digitalt læringsmiddel: Indholdsfortegnelse: 1) Beskrivelse af Photo Story 3.. 2 a. Trin 1.. 3 b. Trin 2.. 5 c. Trin 3.. 5 d. Trin 4.. 6 e. Trin 5.. 6 2) Konklusion. 7 Claus B. Jensen Side

Læs mere

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen 15. marts 2016 Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Hvad kan man anvende Instagram til?... 2 2. Sådan oprettes en profil på Instagram... 2 3. Valg af brugernavn... 2 4. Valg af profilnavn...

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

Screencast-o-matic - Guide

Screencast-o-matic - Guide Screencast-o-matic - Guide Link Intro Anvendelse http://www.screencast-o-matic.com/ Screencast-o-matic er et online program som optager din stemme og det som du ser på din skærm. Screencast-o-matic kan

Læs mere

ANIMATIONSFILM LEG MED I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP

ANIMATIONSFILM LEG MED I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP LEG MED ANIMATIONSFILM I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP De fleste børn synes det er sjovt og fascinerende at lave animationsfilm! Og så kan de snildt indgå i alle temaer i de

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

Arbejde med foto og video

Arbejde med foto og video Arbejde med foto og video Leif Smidt november 2015 Side 1 Kamera Fordi den er så lille og let og har en vældig god skærm, er ipaden ganske udmærket til at tage og vise billeder. Billederne kan du tage

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 9: Rettelse af kursistopgaver (Del 1) Christoph Schepers Indhold I Ret opgaver i Word Markér fejl i farver (nemt og hurtigt).. Brug Words egne retteværktøjer:

Læs mere

RESEARCH- OG INTERVIEW- OPGAVE 2A

RESEARCH- OG INTERVIEW- OPGAVE 2A WEB- TV 1317 Peter Østergaard Gruppe: 6, Signe, Majbritt, Mathias og Julie RESEARCH- OG INTERVIEW- OPGAVE 2A WWW.VGTV.NO Organisation af indhold På VGTVs hjemmeside, er indholdet organiseret efter kategorier.

Læs mere

MonkeyJam. Stopmotion i undervisningen. Version: August 2012

MonkeyJam. Stopmotion i undervisningen. Version: August 2012 MonkeyJam Stopmotion i undervisningen Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Denne manual...4 Programmer?...4 Monkey Jam det grundlæggende...4 Start dit projekt...5 Hent dine billeder...6 Færdig film

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Emne: Brug af billedserier på DVD i undervisningen. (udviklet i faget billedkunst)

Emne: Brug af billedserier på DVD i undervisningen. (udviklet i faget billedkunst) Emne: Brug af billedserier på DVD i undervisningen. (udviklet i faget billedkunst) Problemstilling: Jeg ønskede at bruge slideshow til at vise mange forskellige billeder i undervisningen. Jeg har i lokalet

Læs mere

10 tips til panorering og motiver i bevægelse

10 tips til panorering og motiver i bevægelse 10 tips til panorering og motiver i bevægelse Panorering er en effektiv måde at vise bevægelse i et foto. Det tilfører fotoet en masse dynamik, og gør dine fotos mere levende. Teknikken er ikke svær hvis

Læs mere

Sværhedsgrad: Middel: Har en genial Get Started film, som vi anbefaler man prøver først.

Sværhedsgrad: Middel: Har en genial Get Started film, som vi anbefaler man prøver først. Titel: Prezi Beskrivelse: Prezi er et præsentationsprogram. Det er en måde hvor man kan fremlægge på en sjov og anderledes måde, en slags powerpoint med vokseværk. På prezi kan du zoome rundt og ind og

Læs mere

3) Hvis du vælger at følge en trailer template, kan du vælge mellem. 4) Hvis du tilgengæld vil skabe din egen video fra bunden, er der

3) Hvis du vælger at følge en trailer template, kan du vælge mellem. 4) Hvis du tilgengæld vil skabe din egen video fra bunden, er der imovie er et filmredigeringsprogram tilknyttet macos og ios. Programmet giver dig mulighed for at skabe dine egne film baseret på billeder, lyd og videoklip. Programmet tilbyder et bredt, men overskueligt

Læs mere

Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide.

Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide. Denne guide er lavet af Rasmus Andersen Side 1 Velkommen til denne Windows XP Moviemaker Guide. Du skal starte med at klik på Start, derefter klik på Programmer, til sidst skal du tryk på Windows Movie

Læs mere

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her:

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her: Brugervejledning til håndtering af respondenter til MUS i SurveyXact Indledning Denne manual beskriver, hvordan SurveyXact kan anvendes til forberedelse af MUS. Der tages udgangspunkt i handlinger, den

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Retningslinjer for redigering og skrivestil på ballerup.dk

Retningslinjer for redigering og skrivestil på ballerup.dk Sidst opdateret: 14. feb. 2011 Retningslinjer for redigering og skrivestil på ballerup.dk Indhold Introduktion... 1 Midtersektion... 2 Overskriften/titlen:... 2 Hovedbillede/Topbillede:... 2 Resume:...

Læs mere

Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014

Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014 Slutevaluering læringsforsøg 2013/2014 Titel Skole Mål (Læringsforsøgets titel) Morten Brørup Skolen At der gennem digital redidaktisering skabes flere og andre deltagelsesmuligheder end i en analog læringskontekst

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Mini videoredigeringskursus. 1 Mandag 10.december, 2007. Claus D. Pedersen IKT-vejleder, Rosenvængets Skole

Mini videoredigeringskursus. 1 Mandag 10.december, 2007. Claus D. Pedersen IKT-vejleder, Rosenvængets Skole 1 Digital Videoredigering Med Pinnacle studio Version 10+ Mini videoredigeringskursus Mandag 10.december, 2007 2 Indledning: Dette kompendium er ment som en hjælp til at komme i gang med videoredigeringsprogrammet

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame

Gode råd til bloggere om skjult reklame Gode råd til bloggere om skjult reklame Bloggeres omtale af produkter og virksomheder kan være reklame. En blog er typisk en hjemmeside, som løbende opdateres med indlæg fra bloggeren, eksempelvis om de

Læs mere

Modul 8: Clouds (Lagring af filer)

Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 8: Clouds (Lagring af filer) Del I Christoph Schepers Studieskolen 8/2012 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Installer Dropbox (punkt 1-3).. 3 Åbn Dropbox

Læs mere

- rediger dine videoer med MovieMaker! - en manual fra Skolekonsulenterne.dk

- rediger dine videoer med MovieMaker! - en manual fra Skolekonsulenterne.dk - rediger dine videoer med MovieMaker! - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: April 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Hvad er MovieMaker?...4 Fordele...4

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS Jens Honoré 2005 Photo Story er et program, du kan bruge til at lave en billedfortælling med. Du kan: Indsætte billeder Ændre billedernes farver Tilføje effekter til

Læs mere

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering Rekruttering Sammenhold er en stor del livet. Om det er i et kollektiv eller i forsvaret, om det er der hjemme eller på arbejdet, fungerer det bedst, hvis der er et godt sammenhold. Allerede som barn lærer

Læs mere

PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE. Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale

PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE. Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale DE VIGTIGSTE SPØRGSMÅL INDEN VI STARTER HVAD ER ET FORLØB I MEEBOOK? Et forløb er

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Vejledning til efterskole.dk Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Indhold KOM GODT I GANG... 5 PRIS... 6 LEDIGE PLADSER... 7 UNDERVISNINGSTILBUD TIL SØGNING... 8 UNDERVISNINGSTILBUD TIL PRÆSENTATION...

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 4: Videofiler (basis)

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 4: Videofiler (basis) Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 4: Videofiler (basis) Christoph Schepers Indhold I Arbejd med videoer på YouTube 3 Opret din egen YouTube kanal (punkt 1-2).. 3 Saml videoer i afspilningslister

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Video-redigering IT-valgfag Møldrup skole. kb@moeldrupskole.dk 1 af 11

Video-redigering IT-valgfag Møldrup skole. kb@moeldrupskole.dk 1 af 11 kb@moeldrupskole.dk 1 af 11 Video valgfag 2011 12 Varighed: 5 uger a 2 lektioner Formål: at sætte alle i stand til selvstændigt at planlægge og fremstille korte videofilm, til brug fx i forbindelse med

Læs mere

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Prezi Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Prezi?...4 Hvordan finder jeg Prezi?...5 Skoletube og Prezi...5 Lav din første Prezi-præsentation...5 Indtast

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Redigering i Windows Movie Maker

Redigering i Windows Movie Maker Redigering i Windows Movie Maker Fotografen har oprettet en mappe på skrivebordet som hedder ledelses udvikling. I den nyoprettede mappe har han placeret den videofil som du skal arbejde med. Nu skal du

Læs mere

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab)

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab) Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Laswell s fem spørgsmål... 2 Hvem (afsender)... 2 Siger hvad (budskab)... 2 I Hvilken Kanal (Mediet)... 3 Til Hvem (Modtageren)... 3 Og Med Hvilken Effekt (Virkningen)...

Læs mere

Digital Videoredigering Kom godt i gang-vejledning!

Digital Videoredigering Kom godt i gang-vejledning! Det er en god idé, hvis du inden, du starter video-optagelse med digitalkameraet, nøje overvejer dine optagelser. Lav først en plan! Derefter vil det lette redigeringsarbejdet meget, hvis du kun optager

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

QUICKGUIDE TIL XMEDIA

QUICKGUIDE TIL XMEDIA QUICKGUIDE TIL XMEDIA 1 UPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL "MINE MAPPER" 2 ARBEJD MED EN SKABELON 3 OPRETTELSE AF PDF 4 ÅBN OG ARBEJD VIDERE MED EN SKABELON 1 OPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL MINE MAPPER Opret

Læs mere

Avisværkstedet i ElevIntra

Avisværkstedet i ElevIntra Avisværkstedet i ElevIntra Lav et flot online-produkt med eleverne Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Avisværkstedet i ElevIntra hvorfor?...4 Et praktisk eksempel...4 Praktisk forarbejde...4 Eleven...4

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Kanalemner: www.klardetselv.tvmkanal.dk

Kanalemner: www.klardetselv.tvmkanal.dk Kanalemner: www.klardetselv.tvmkanal.dk Målgruppe: Primær målgruppe: Unge, 18 25 år, der flytter hjemmefra for første gang. De ønsker at klare sig selv, uden hjælp fra forældre og venner, når de skal skabe

Læs mere

Redigering af video i Nero Vision

Redigering af video i Nero Vision Redigering af video i Nero Vision Nero Vision er et enkelt og let anvendeligt videoredigeringsprogram, som er en del af den store Nero-pakke. Det er ikke så avanceret som Pinnacles Studio, bl.a. er det

Læs mere

YouTube. Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012

YouTube. Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012 YouTube Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Youtube?...4 Youtube i undervisningen?...4 Find rundt på Youtube...5 Den hurtige videosøgning...5 Mere præcis videosøgning...5

Læs mere

Drejebog bibliotek.dk undervisning

Drejebog bibliotek.dk undervisning Drejebog bibliotek.dk undervisning Overskrift Indholdselement Hjælp og to-do-liste Program Velkommen Flipover/tavle med Præsentér dig selv program + evt. papir uddelt Formål med kurset Gennemgå program

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Indholdsfortegnelse De 5 klassiske fotofejl Fejl 1 Du er for langt væk Fejl 2 Du er for doven Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Fejl 4 Du tjekker ikke hele motivet Fejl 5 Du bruger din flash forkert

Læs mere

HJÆLP TIL FILM-X ANIMATIONSVÆRKTØJ

HJÆLP TIL FILM-X ANIMATIONSVÆRKTØJ HJÆLP TIL FILM-X ANIMATIONSVÆRKTØJ Når du bruger FILM-X animationsværktøjet har du hele tiden adgang til at få hjælp. Hjælpeboksen ligger i højre side af skærmen og den kan ses her nedenfor. Hjælpen er

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

Intro til Windows Live Movie Maker

Intro til Windows Live Movie Maker Intro til Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker er efterfølgeren til Windows Movie Maker. I denne version er der blevet tilføjet slideshow-funktion, altså en funktion hvor du kan lave et lysbilledshow

Læs mere

Skrivebordet Windows 10

Skrivebordet Windows 10 Få adgang til Stifinder, Indstillinger og andre apps, du bruger ofte, i venstre side af menuen Start. Hvis du vil se alle dine apps og programmer, skal du vælge Alle apps. Vises der en pil til højre for

Læs mere

De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater

De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater De 7 trin til en LinkedIn Virksomhedsside, der skaber resultater Tak fordi du har downloadet denne guide! Du er nu allerede godt på vej til at skabe bedre resultater med din Virksomhedsside på LinkedIn.

Læs mere

Dokumentation. Grafisk Design

Dokumentation. Grafisk Design Dokumentation Dokumentation OPGAVEN: Denne opgave er lavet for en ny opstartet cafe og restaurant i Vordingborg, de skulle derfor bruge et logo som det første og derefter en hel design linje. Deres ide

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER. Øvelsesinstruktion - lærer TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV

ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER. Øvelsesinstruktion - lærer TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV Øvelsesinstruktion - lærer ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV Speed date Øvelsens formål: At eleverne får sat egne tanker i spil, som relaterer sig til temaet #privatliv. At eleverne

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger

In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger Dato 15. marts 2016 Sagsbehandler Kim N. Eriksen Mail kine @vd.dk Telefon +45 2544 7014 Dokument 16/03534-1 Side 1 / 29 In stal l ati on sv ejl edn i n g er ti l di gi tal e n o- tesbøger 1. Introduktion

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Kort brugervejledning til Vindsiden

Kort brugervejledning til Vindsiden Kort brugervejledning til Vindsiden Vejledningen beskriver kun de mest anvendte funktioner, og er meget kortfattet. Vejledningen udvides efterhånden, som der sker ændringer i sidens opbygning og/eller

Læs mere

Guide: 10 tips der giver dig fantastiske langtidseksponeringer

Guide: 10 tips der giver dig fantastiske langtidseksponeringer Guide: 10 tips der giver dig fantastiske langtidseksponeringer 11. MAJ, 2014 JOACHIM MORTENSEN FOTOTIPS Langtidseksponeringer kan være en anden måde at se verden på gennem foto. Det kan tilføre billedet

Læs mere

Høreforeningen i Go morgen Danmark 3. marts 2015 Sæt verden på lydløs

Høreforeningen i Go morgen Danmark 3. marts 2015 Sæt verden på lydløs Høreforeningen i Go morgen Danmark 3. marts 2015 Sæt verden på lydløs Transskription af indslaget fra TV2 Værtsoplæg: En undersøgelse viser af ca. 500.000 danskere har tinnitus, altså konstant hylen for

Læs mere

Få dine billeder til at tale

Få dine billeder til at tale Få dine billeder til at tale Programmet CrazyTalk laver tegnefilm ud af dine portrætbilleder. Programmet synkroniserer endda læberne på portrætter, så de passer med lydsporet. Journalist Morten Skeldal

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET

GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET GUIDE 2 Noget om brændvidde GRUNDLÆGGENDE TEORI LIGE FRA HJERTET 2015 LÆRfoto.dk Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Brændvidde... 4 Brændvidde og synsvinkel... 5 Brændvidden og blænden og lyset... 6

Læs mere

Grafisk design. sundfertilitet.dk

Grafisk design. sundfertilitet.dk Grafisk design sundfertilitet.dk Sundfertilitet.dk er en klinik, der behandler mænd og kvinder til bedre fertilitet. Min opgave var at redesigne deres hjemmeside samt lave et logo til sundfertilitet.dk.

Læs mere

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Gary Rebholz Disse dage, digital skiltning er overalt. Utvivlsomt du har set det, selvom du måske ikke har identificeret, hvad du oplevede som digital

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Projektbeskrivelse Informationsteknologi Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Problemobservation.... 4 2.1 Egen erfaring...

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Gary Rebholz Med høj kvalitet kameraer bliver mere og mere overkommelig et stigende antal redaktører står nu over for at skære sammen flere optagelser,

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet).

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Wipigo Galleri. Brugsforvirring Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Kategorier/Gallerier/Albums, flere benævnelser for den samme ting.

Læs mere

Afhold team-webinars og styrk dit team.

Afhold team-webinars og styrk dit team. Afhold team-webinars og styrk dit team. Dette dokument indeholder den information du skal bruge for at kunne oprette og afholde et webinar for dit team, og er produceret af Dennis Nielsen til fri afbenyttelse.

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 -

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det leteste at sætte gode initiativer i gang

Læs mere

Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen

Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen Jyllinge Sejlklub Kajakafdelingen Vejledning Version 1.0 4. april 2016 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 4 1.1. Hvorfor rokort.dk?... 4 2. Web... 6 2.1. Adgang... 6 2.1.1. Ret din brugerprofil...

Læs mere

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design Del 1: Plakatserie Til efteråret afholder

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform RAMMESÆTNING QR (Quick Response) koderne bliver også omtalt som 2D stregkoder og er kort fortalt en lille stregkode, som ved hjælp af en læser i din mobiltelefon,

Læs mere