Nr. Navn Resumé af indsigelse/bemærkning Administrationens vurdering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. Navn Resumé af indsigelse/bemærkning Administrationens vurdering"

Transkript

1 Gennemgang af indsigelser Forslag til nyt busnet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: jkro Dato: December 2015 Sagsnr: 2014/ Nr. Navn Resumé af indsigelse/bemærkning Administrationens vurdering 1 Ulf Skjernov, Frederiksværk Havn 2 Helle Don Mahlert, Amtsvejen 340C, 3390 Hundested Ulf Skjernov gør opmærksom på, at man godt vil have bybussen til at køre ned til lystbådehavnen nogle gange om dagen i sommerperioden. Det vil fremme udviklingen af havnen. Forslaget blev sendt frem inden høringen, men er medtaget, da indholdet stadig er aktuelt. Helle Mahlert er imod, at stoppestedet ved Byaasgaard Camping nedlægges. Hun er førtidspensionist og bor på ejendommen og arbejder frivilligt i Kirkens Korshær. Det vil hun ikke have mulighed for, hvis linje 326 ikke længere kører forbi. Desuden vil det gå ud over de campister, som bruger bussen til og fra campingpladsen. Det har ikke kunnet lade sig gøre at indpasse i det foreslåede net. Det har tidligere været forsøgt med meget lille søgning. Det er dog nogle år siden, og ideen er god. Det kræver dog noget ledig tid hos en af de tre busser, der kører de lokale linjer, hvilket der ikke er i det foreliggende forslag og heller ikke i det eksisterende busnet. Omfanget af de berørte er lidt vanskeligt at vurdere, men benyttelsen er gennemsnitligt ti daglige brugere flere om sommeren og færre om vinteren. 3 Elna Nyholm Elna Nyholm gør sig forskellige betragtninger om muligheden for at komme til Arrenæs, Liseleje hundeskov, Hillerød og Lynæs. Specielt turen til Lynæs vil nu blive mere besværlig, når man bor i Frederiksværk flere skift og længere rejsetid. Hun foreslår en bedre busbetjening i sommerhalvåret af hensyn til turister, sommerhusbeboere og de lokale, der vil ud i naturen. Der er ikke noget, der tyder på, at busserne er overfyldte om sommeren. Der kan måske være enkelte afgange, som kører med fyldte busser, men det er meget vejrafhængigt. Ellers er der typisk plads nok, da pendlertrafikken og turisttrafikken ikke falder samtidigt i løbet af dagen. 4 Byaasgaard Camping, Amtsvejen 340, 3390 Hundested Indehaverne af campingpladsen Allan og Hanne Jørgensen vil meget gerne have, at man ændrer det foreslåede nye busnet, således at Byaasgaard Camping fortsat betjenes.

2 De har overnatninger om året. En campister (fastliggere) har ikke bil andre bruger bussen til at tage ud og spise i Frederiksværk eller Hundested. Det vil de ikke kunne uden en bus. Campingpladsen har ansatte pt. 2-3 flexjobbere, som bruger bussen. Det vil også give problemer for dem. Alt i alt vurderes det, at der er flere daglige brugere, end Movia s tællinger viser. De ønsker, at buslinjen bevares og i højere grad tilpasses skiftemuligheder til toget. Desuden, at køreplanen bliver mere ensartet. 5 Susanne Fuglsang Susanne Fuglsang ønsker, at man bevarer busbetjeningen af Byaasgaard Camping og gerne udvider den til om aftenen, så man bedre kan komme til Hundested og de gode restauranter derude. Omfanget af de berørte er lidt vanskeligt at vurdere, men benyttelsen er gennemsnitligt ti daglige brugere flere om sommeren og færre om vinteren. Aftendrift vil indenfor det nuværende net kun være muligt, hvis driftstilskuddet øges. 6 Jette Wiingaard og Mogens Jonas, fastliggere på Byaasgaard Camping Jette Wiingaard og Mogens Jonas ser det som en stor forringelse, at nedlægge busbetjeningen af Byaasgaard Camping. Der er mange campister, der benytter bussen til både Hundested og Frederiksværk. Det vil få konsekvenser for turismen og mindre indtægter for de handlende. 7 Katja Hjelgaard, Hundested Katja Hjelgaard mener, at det er en voldsom forringelse af den kollektive trafik, som rammer de svageste de ældre, gymnasieelever og brugerne af Sølager. Når man i Halsnæs Kommune vælger at samle så meget i Frederiksværk, skal man også sikre en ordentlig busforbindelse, så alle kan bruge tilbudene. Der er rejsetidseksempler i sagsfremstillingen. Forbedringen ligger i, at flere får mulighed for at rejse kollektivt mellem de to byer og internt i Hundested, samt at der bliver mulighed for aftendrift i et vist omfang. 8 Frederiksværk Gymnasium og HF, Axel Bredsdorff, Gymnasiet er meget interesseret i at fastholde et attraktivt ungdomsuddannelsestilbud i Halsnæs. Som en del af underbygningen heraf, er det vigtigt, at der er gode muligheder for at komme til og fra

3 vicerektor gymnasiet med bus og også, at eleverne indbyrdes har nemt ved at arbejde sammen på tværs udenfor skoletid uanset geografisk bopæl. Nedlæggelsen af linje 324 er et problem for de cirka 15 elever, gymnasiet har i den del af Hillerød Kommune. Nedlægges den direkte bus mellem Frederiksværk og Hundested, vil det give problemer (over dobbelt så lang rejsetid) for de cirka 35 elever, der er bosat i den sydlige del af Hundested, Lynæs m.m. Linje 326 binder kommunen sammen, en lukning vil splitte den mere. Tvinges eleverne over i toget for at komme til Frederiksværk så frygter gymnasiet, at en del vil blive siddende og køre helt til Hillerød, nu de alligevel er i toget. Det er i øvrigt et problem, at toget fra Hundested om morgenen allerede i dag er meget fyldt. Tvinges flere over i toget, vil der måske ikke være plads til alle. Til linje 327 og 328 har gymnasiet ikke nævneværdige bemærkninger. Nogle vil dog få længere rejsetid, og det vil blive opfattet negativt. Der er rejsetidseksempler i sagsfremstillingen. For gymnasiets elever vil det nok være lidt mindre følsomt, da gymnasieelever er mere selvhjulpne end f.eks. ældre kan være. Men uanset dette, så vil en nedlæggelse af den direkte buslinje medføre længere rejsetider for eleverne i blandt andet Lynæsområdet. Umiddelbart bør det foreslåede nye net stadig give gode muligheder for at arbejde sammen også udenfor skoletiden, især da der også vil være mulighed for en vis aftendrift i Hundestedområdet. 9 Mette Dræby, Amtsvejen 319, 3390 Hundested Gymnasiet opfordrer til, at man nytænker ændringerne, da de vil være med til at udfordre gymnasiets fremtid ved, at nogle vil vælge gymnasiet fra på grund af de dårlige rejsemuligheder dertil. Mette Dræby synes, at det er godt, at Liselejebussen kører gennem Evetofte og Hanehoved, så områderne bindes sammen på tværs af toget. Der er et problem i forhold til Byaasgaard Camping, som mister sin bus. Der er en del brugere i dag. Liselejebussen skal fortsat køre hver time også i weekenderne. Den er meget brugt i Der er vurderet, at der ikke er luft nok i den foreslåede nye linje 326 til at kunne køre op via Skansevej og Spodsbjergvej.

4 sommerhalvåret. Hundestedbussen bør søges ført rundt via Skansevej, Spodsbjergvej, så hele Hundested er betjent. 10 Per og Helle Nielsen, Morelhaven 68, 2630 Tåstrup fastliggere Byaasgaard Camping 11 Vibeke Maar, Bagerstræde 1C, 3390 Hundested 12 Sølager Værksted, medarbejderrådet ved leder Ole Christensen 13 Jette Varmer, Kløvervej 7a, 3390 Hundested 14 Bodil Christiansen, Skovhegnet 37, 3390 Hundested Per og Helle Nielsen har været fastliggere på Byaasgaard Camping siden 2002 og er afhængige af busforbindelsen, da de ikke har bil. Uden bus 326 må de opgive pladsen, hvilket de vil være meget kede af. Vibeke Maar vil få det vanskeligere ved at komme til Frederiksværk fremover. Hun har gangbesvær, og det er derfor nemmest at tage en direkte bus fremfor bus/ tog med et til to skift. På Sølager har man vurderet det nye net, og generent er man tilfredse med omlægningen. Nogle vil nok få en lidt længere rejsetid, men det vigtige er, at stedet stadig betjenes med et passende antal afgange. Bussen bruges også til at træne borgere at tage med bussen. Jette Varmer mener det vil være en forringelse at nedlægge 326, som den kører i dag. Der er mange brugere, som kører mellem de to byer. Der er også ofte passagerer til Byaasgaard Camping. Det er ikke en god ide øge rejsetiden mellem de to byer til det dobbelte. Bodil Christiansen vil ikke have linje 326 nedlagt, som den er nu, da det vil forlænge hendes rejsetid meget på ture til og fra Frederiksværk. For en fastligger vil man skulle vænne sig til en anden form for buskørsel med Flextur, men omvendt vil det også blive mere fleksibelt i forhold til f.eks. at kunne komme hjem ud på aftenen. Ingen bemærkninger.

5 15 Lene B. Petersen, Strandlodden 8, 3390 Hundested 16 Svend Erik Rasmussen, Kløvervej 7a, 3390 Hundested 17 Annemarie Mikkelsen, Hanevænget 1, 3300 Frederiksværk 18 Bodil Maja Larsen, Byvej 14A Meløse, 3320 Skævinge 19 Jane Wright og Jørgen Didrichsen, Auderødvej 27, 3300 Frederiksværk 20 Anouschka Andersen, Liselejevej 50, 3360 Liseleje Lene Petersen er vred over, at man vil lukke den direkte bus mellem Frederiksværk og Hundested. Hun bruger bussen dagligt for at komme på arbejde i Frederiksværk. Det bliver dårligere for dem, der bor i Hundested med det nye net. Svend Rasmussen mener, at det vil blive en stor forringelse for ham og hans familie, at man først skal op på stationen i Hundested og derefter med toget i stedet for at kunne blive siddende i bussen hele vejen. Han ønsker, at linje 326 bevares, som den er. Annemarie Mikkelsen bruger linje 326 i forbindelse med sit arbejde blandt andet også til Hundested. Hun vil være ked af, at det bliver vanskeligere at komme med bussen. Bodil Larsen klager over nedlæggelsen af linje 324 til Hillerød. Der er mange, som bruger bussen mellem Frederiksværk og områderne nord for Skævinge. De skal nu ud på en længere omvej. Jane Wright og Jørgen Didrichsen mener, at en betjening af Arrenæs bør ske via Brederødvej i stedet for Hillerødvej, da den så vil betjene området bedre. De synes i øvrigt, at det er svært at tage stilling til noget, når der ikke er nogen køreplan at se på. Anouschka Andersen har stået for en internetundersøgelse af busforhold omkring Liseleje. 38 personer har svaret og det er sikret, at der ikke Linje 324 blev lukket den 13. december og denne linje er ikke en del af det busnet, der har været i høring i november Der er lavet en testkørsel gennem Brederød, som bekræftede de erfaringer, chaufførerne havde fra den gamle linje 367 (som kørte gennem Brederød). Der er for lidt plads, og der er mange steder, hvor man ikke kan passere modgående færdsel eller parkerede køretøjer. Derfor er Brederødvej opgivet som anvendelig for buskørsel. Detaljerede køreplaner har ikke kunnet udarbejdes på nuværende tidspunkt, da de skal tilpasses de øvrige buslinjer og toget, som de kører på det tidspunkt et nyt net vil gå i gang og ikke som busserne kørte i efteråret (hvor høringsmaterialet blev udarbejdet). Undersøgelsen er et rigtig godt initiativ, selv om den nok rammer skævt i befolkningssammensætningen i området der er nok kun ganske få svar fra den ældre del af befolkningen.

6 er gengangere. Der er spurgt til brugen af bussen, brugen af toget fra Melby, skal man køre samme vej eller skiftevis hver vej med mere. Cirka 9 af de 38 svarere bruger bus/ tog flere gange om ugen/ måneden. Resten sjældnere. De fleste bruger bussen til og fra Frederiksværk. Der er ikke stor opbakning til at køre via Melbyvej nogle gange. Ønske om, at bussen også passer til toget i Melby og kommer tættere på. Det prioriteres højst, at der er busser til Liseleje fra 7-9, og sent aften. Når det kun er omkring 25 % af besvarelserne, der kommer fra faste brugere af bus og tog, så vil undersøgelsen nok have mere karakter af ønsker end af bemærkninger til det foreslåede. Omvendt siger det så netop noget om, hvad nuværende ikkebrugere ønsker sig. Det er noteret, at der er ønske om en bedre koordinering med toget i Melby, og at alle ture ønskes via Liseleje som de væsentligste punkter. 21 N.P. Byrgesen, Forsythiavej 4, 3390 Hundested 22 Liseleje Borgerforening og Erhvervsforening, v. Conni Juhl I øvrigt henvises til bilaget med bemærkningerne for de enkelte spørgsmål og svar. N.P. Byrgesen mener, at det nye net vil være en Det vil tage længere tid at komme frem, og man vil flere steder kun køre i den ene retning på linjerne mod begge veje i dag. Der skal være god koordinering mellem bus og tog. Endelig noget om, at der er lang ventetid i Hillerød om aftenen, hvis man misser et tog mod Hundested. Foreningen har syv punkter i deres høringsbrev, som er basseret på et borgermøde, da har afholdt i Liseleje den 7. december. 1. Linje 327 fungerer godt i dag. Rejsetiden tur retur er i dag 35 minutter det vil fremover blive 53 minutter. 2. Ændres linjen, bør der være stop ved Melby Station, som passer med toget. Hurtigtoget bør ændres til 20 minutters drift med stop alle steder. 3. De mener, at ændringerne er baseret på besparelser, og at det er i kontrast til ønsket om at Ringlinjer har både fordele og ulemper. En ulempe er, at det tager længer tid, hvis man er nød til at køre den lange vej med rundt. Skifter man retning på hver anden afgang, vil det kunne forvirre andre. Hvis man skal mod Frederiksværk/ Hundested om aftenen, så er der kun en afgang i timen. Derfor er det vigtigt at planlægge sin rejse bedst muligt i forhold til Frederiksværkbanens afgang fra Hillerød. Det er ikke muligt at koordinere den afgang til at passe til alle mulige forhold. Fra foråret vil der højst sandsynligt komme yderligere aftenafgange frem mod omkring fra Hillerød, hvilket vil gøre det nemmere at komme til og fra stationer på Frederiksværkbanen. 1. Rejsetiden Liseleje-Frederiksværk St er i dag minutter afhængigt af, om bussen kører direkte eller via Melby. Med den foreslåede nye linje vil den samme tur tage minutter direkte eller via Evetofte. Tur-retur rejsetiden er ikke interessant, da ingen vil opfatte rejsetiden sådan. 2. Det vil være vanskeligt at få bussen til at passe til toget både i Melby og i Frederiksværk. Frederiksværk prioriteres, da flest vil have gavn af det. En ændring af togets køreplan er ikke til debat her men vil blive givet videre. 3. Det foreslåede nye net vil koste det samme som det nuværende (2016 nettet).

7 23 Dora Haugaard, Nørregade 41, 3390 Hundested 24 Halsnæs Ældreråd v. Poula Thrane få lejet flere sommerhuse ud. 4. De mener, at ændringerne vil få konsekvenser for de cirka beboere i Asserbo, Melby, Liseleje området. Området vil blive mere udkantsagtigt. 5. Bussen skal fortsat køre hver time om aftenen og gerne stoppe ved Melby Station. Restauranterne er afhængige af, at man kan komme hjem med bussen. 6. Kører bussen kun i den ene retning, vil mange handlende ikke længere kunne bruge bussen begge veje mellem f.eks. Melby og Liseleje, og handlen vil blive flyttet til Frederiksværk. 7. Der bør være sommerbusser langs kysten mellem Hundested og Liseleje for at få krydstogtpassagererne til Liseleje. Det vil også støtte op om turismeudviklingen. Dora Haugaard mener, at det vil gøre sammenhængskraften i kommunen dårligere, hvis man fjerner bussen mellem de to byer. Det bliver mere hver for sig end sammen, når man kun har toget mellem byerne. Hun mener også, at det vil få betydning for handelslivet, hvor der er en række butikker i Frederiksværk, som ikke findes i Hundested. Sidder man først i toget, kan man ligeså godt køre til Hillerød, hvor der er endnu flere butikker. Det bliver et problem for dem, der bor langs Amtsvejen, at de mister deres bus. Linje 326 skal derfor bevares, som den er nu. Ældrerådet ønsker, at busdriften skal være med til at binde kommunen godt sammen. Det skal ske ved at bevare det nuværende net og eventuelt udbygge det. Ringlinjerne som foreslået er problematiske, da 4. Det er vanskeligt at se, hvordan det foreslåede nye net skulle kunne have den effekt. Det vil stadig være muligt at være i Frederiksværk på under 20 minutter, og der vil stadig være ligeså mange busafgange. 5. Der vil stadig være råderum til timedrift om aftenen som i dag. Det foreslåede nye net vil få et stoppested ved stationen i Melby. 6. Derfor er det også meget kraftigt overvejet at køre skiftevis den ene og den anden vej. Det giver så problemet med, at man kan tage fejl af retningen men de faste bruger vænner sig hurtigt til det det viser erfaringen fra Melby-Asserbo-Liseleje området. 7. Med de nuværende planlagte tre anløb i Hundested bør Liseleje Erhvervsforening overveje at koordinere med dem, der står for krydstogtskibene og så bruge indlejede turistbusser. En decideret rute langs nordkysten i sommerperioden vil kræve en bus ekstra. Der er ikke lavet nogen beregninger på en sådan linje, som nok ville skulle tænkes ind i de eksisterende linjer på en anden måde. Om det vil føre til, at indbyggerne i Hundested begynder at handle mere i specialbutikkerne i Hillerød i stedet for Frederiksværk er dog nok tvivlsomt men uvist. Ringlinjer har både fordele og ulemper. En ulempe er, at det tager længer tid, hvis man er nød til at køre den lange vej med rundt. Skifter man retning på hver anden afgang, vil det kunne forvirre andre.

8 de giver længere rejsetid i den ene retning for mange eller forvirring over, hvilken vej bussen kører, hvis man skifter retning hver anden tur. Linje 327. Her vil nogle brugere for længere rejsetid, hvilket vil gøre det vanskeligere for nogle ældre brugere. Linje 326. Hvis den direkte buslinje nedlægges mellem Frederiksværk og Hundested vil rejsetiden for borgere i den sydlige del af Hundested blive markant længere. Flere aktiviteter findes kun i Frederiksværk, og vil således blive vanskeligere at nå for brugere i Hundestedområdet. Disse ændringer vil ramme de ældre hårdere, da de sjældent har alternativer som f.eks. at cykle til nærmeste station. Ældrerådet tager afstand fra, at nogle borgere, der i dag har en bus, skal miste den for at give andre borgere en bus. Mange har bosat sig ud fra, at der var en bus, og de vil nu få et problem. De ulemper, der vil være nogle steder ved det nye net set i forhold til det nuværende, vil ramme de ældre brugere hårdere, da de ofte ikke har de samme alternativer som yngre brugere. En forøget rejsetid er en forringelse, men bliver først alvorlig, hvis den er af større omfang. Det vil den kunne få for nogle borgere i den sydlige del af Hundestedområdet. Der er rejsetidseksempler i sagsfremstillingen. Flere skift kan være mere problematisk for ældre, især hvis skiftetiden ikke er så lang, men også fordi det i sig selv kræver mere af brugeren og giver en mere stresset rejse. 25 Søren Kofoed, Sportsvej 5, 3390 Hundested Ældrerådet har svaret af to gange. Svarene er samlet her. Søren Kofoed mener, at en nedlæggelse af linje 326 mellem Hundested og Frederiksværk vil fjerne noget af sammenhængskraften i kommunen. Det vil især blive beboerne i den sydlige del af Hundested Lynæs og Store Karlsminde, der vil blive ramt, når de har brug for at komme til Frederiksværk. Der er efter kommunesammenlægningen blevet længere til en række funktioner, som nu er samlet i Frederiksværk. Men der er også frederiksværkere, der får sværere ved at komme til f.eks. Halsnæs Plejecenter. Linje 326 anvendes også af Sølagers brugere og mange gymnasieelever.

9 26 Julle My Juul, Parallelvej 52, 3390 Hundested Julle My Juul er utilfreds med de forringelser, som nedlæggelsen af linje 326 vil føre til. Det vil gå ud over ældre, brugere af Sølager og gymnasieelever. Det er også et problem, at det er svært at komme hjem fra København sent om aftenen med tog/ bus, hvis man f.eks. har været til koncert eller lignende i København. Som det er i dag, er sidste afgang fra Hillerød kl lørdage dog kl Det vil sige, at man skal fra København H. senest kl henholdsvis kl Skal det være bedre, kræves det, at der indføres natdrift på Lokaltogs baner. Det vil vi arbejde for sker, men det vil være en regionsbeslutning. 27 Kristin Vibild Kristin Vibild mener, at linje 326 er vigtig for at fastholde sammenhængen i kommunen. Det er vigtigt, at busserne koordineres bedst muligt med toget, da det jo bliver en forudsætning for at komme frem mellem Frederiksværk og Hundested. Trafikken er i forvejen tynd i kommunen på en række tidspunkter, hvilket gør det til en udfordring tidsmæssigt at tage med det offentlige. Det tager f.eks. dobbelt så lang tid at tage fra Sølager til Køge som fra København til Odense. Mangel på aftenbusser (nok i Hundested) gør det vanskeligt at have arbejdstider i København, hvor man kan komme hjem efter 18 om aftenen. Taxa er ikke noget ordentligt alternativ på grund af lange ventetider. Flextrafik skal bestilles mindst 2 timer før ikke anvendeligt til pludselige ønsker om ture f.eks. lægebesøg. Uanset, at Halsnæs Kommune ligger i Hovedstadsområdet, så er befolkningstætheden ikke stor nok til at retfærdiggøre en meget hyppig drift. Det er dog et ønske, at der skal være en god grunddrift herunder også gerne aftendrift i et vist omfang i hele kommunen. Det mangler i dag i Hundested og de områder linje 391 betjener. Det foreslåede nye net vil give mulighed for en vis aftendrift. Flextur er meget anvendelig ved f.eks. lægebesøg. Den kollektive trafik har dog aldrig været beregnet på at kunne løse akut opståede transportbehov. Møder med råd Der har været afholdt møder med Halsnæs Ældreråd, Ølsted Lokalråd og Torup Lokalråd. Handicaprådet var også tilbudt et møde, men fandt det ikke nødvendigt. Møderne havde til formål at orientere rådene om forslaget til det nye busnet og afklare spørgsmål. Der er lavet et notat, som kort resumerer indholdet i møderne. Dette er vedlagt sagen som bilag. Borgermøder

10 Halsnæs Kommune holdt et borgermøde den 26. november. Mødets formål var at præsentere forslaget til det nye busnet og derefter var ordet frit for spørgsmål, kommentarer med mere. Der var mødt cirka 35 borgere op herunder et par stykker fra Hillerød Kommune. Indlæggene gik især på seks punkter: Det er en væsentlig forringelse at 324 til Hillerød bliver nedlagt. Der er fx gymnasieelever i St. Lyngby, der tager denne bus i dag. Det er allerede besluttet og ikke en del af det nye busnet. Liseleje, mener at de får en ringere dækning. Det har betydning for turismen og handlen i Liseleje. Byaasgaard Camping på Amtsvejen får ikke længere en bus. Nogle af deres medarbejdere vil måske miste deres arbejde, da de vil få svært ved at komme på arbejde. Der er en del fastliggere på pladsen, som ikke har bil. Gymnasieelever i St. Karlsminde får ikke direkte forbindelse og dermed længere rejsetid til gymnasiet. Hundested og Frederiksværk kobles fra hinanden, når der ikke går en direkte bus imellem. En så kort tur med to skift vil blive opfattet som en lang rejse. En betjening af Melbyvej med to-tre ture er ikke ret meget. Liseleje vil dog helst have alle busser via Liseleje. Liseleje Borgerforening holdt et borgermøde den 7. december i Liseleje. Der var cirka 25 deltagere og tre politikere. Det var primært et debatmøde, og der kom en del urigtige oplysninger frem. Der var dog også en række konkrete forhold og forslag, som nævnes nedenfor: Skal der køres i ring, så er det vigtigt, at der køres skiftevis den ene og den anden vej, så man kan tilrettelægge det efter at køre den hurtigste vej. Det er et ønske, at linje 327 kan blive bedre koordineret med toget på Melby Station. Hurtigtoget bør standse på Melby Station eller måske i virkeligheden 20 minutters drift i stedet for et hurtigtog.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune.

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde den 3. januar 2014 drøftet dagsorden til Udvalgsmøde i Ældre og Handicappede og fremsender hermed høringssvar

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus Baggrund for Ønsker mere attraktiv og konkurrencedygtig kollektiv trafik som et trafikpolitisk redskab Ønsker at tiltrække flere passagerer Ønsker en mere ressource-effektiv bybustrafik Ønsker bedre koordination

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

Eksisterende buslinjer. Buslinje 324 Frederiksværk Hillerød Nedlægges pr. december 2015

Eksisterende buslinjer. Buslinje 324 Frederiksværk Hillerød Nedlægges pr. december 2015 Eksisterende buslinjer Buslinje 324 Frederiksværk Hillerød Nedlægges pr. december 2015 Linje 324 kører fra Frederiksværk gennem Kregme mod Hillerød. Linjen nedlægges i december 2015 i forbindelse med indførelsen

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009 Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND

LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND OPGRADERING AF HILLERØD STATION S TYRK DEN KOL- LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND? December 2015 2 Ombygning af Station Ombygning af Station /3 HILLERØD STATION BAGGRUND spor sammenbygges her Transportministeren

Læs mere

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad Passagerpulsens arbejde og analyser Lars Wiinblad (law@fbr.dk) Passagerpulsen? Uafhængige en del af Forbrugerrådet Tænk Bevilling fra Bedre og billigere kollektiv trafik Arbejder for at skabe de bedste

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Fællesskab Viden Glæde TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen,

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE

TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE TRAFIKPLAN 2013 MED FOKUS PÅ BORGERINDDRAGELSE DET VIL JEG SNAKKE OM Trafikplan 2013 Proces Indhold Borgerinddragelse Hvad gjorde vi? Hvad svarede borgerne? Hvad brugte vi det til? HVORFOR EN TRAFIKPLAN?

Læs mere

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud

Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud Advarsel til kommunerne Pas på det administrative underskud 1 Hvad er et administrativt underskud? 2 Hvorfor vokser underskuddet? 3 Hvem betaler prisen? 4 Hvad kan der gøres i kommunen? 1 Hvad er et administrativt

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere

Information om skolebus - december 2010

Information om skolebus - december 2010 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Til elever og forældre på Kirke Hyllinge Skole Information om skolebus - december 2010 Nyt busnet fra 12. december 2010 Bustrafikken

Læs mere

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer Notat Emne: Til: Kopi: til: Sundhed og Omsorgs serviceniveau/kvalitetsstandarder 2014 Byrådet Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Den 13. august 2014 Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2015

Forslag til Trafikbestilling 2015 Forslag til Trafikbestilling 2015 Administrativt høringsoplæg Frederikssund Kommune skal hvert år inden 1. maj afgive en trafikbestilling til Movia med de ændringer, kommunen ønsker at foretage i busdriften

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012)

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012) Spørgsmål & Svar ny trafikplan Vi arbejder stadig på de nye køreplaner, og der kan fortsat ske ændringer bl.a. som følge af politiske beslutninger. Informationerne opdateres på sydtrafik.dk i takt med,

Læs mere

BILAG 1. BESKRIVELSE AF OBSERVATIONER. Vi forsøger at undersøge fremkommelighed og effektivitet af 8A ved stoppestederne;

BILAG 1. BESKRIVELSE AF OBSERVATIONER. Vi forsøger at undersøge fremkommelighed og effektivitet af 8A ved stoppestederne; BILAG 1. BESKRIVELSE AF OBSERVATIONER Vi forsøger at undersøge fremkommelighed og effektivitet af 8A ved stoppestederne; Nordhavn station Frederiksberg station Jægersborggade Valby station Dette gøres

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Notatark. Evaluering - behov for døgnpasning. Sagsnr. 81.39.15-G20-2-12 Sagsbehandler Henriette Rønsholt Knudsen 15.5.2014

Notatark. Evaluering - behov for døgnpasning. Sagsnr. 81.39.15-G20-2-12 Sagsbehandler Henriette Rønsholt Knudsen 15.5.2014 Notatark Sagsnr. 81.39.15-G20-2-12 Sagsbehandler Henriette Rønsholt Knudsen 15.5.2014 Evaluering - behov for døgnpasning En kombination af flere af ovenstående tilbud, når man har flere børn der benytter

Læs mere

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik 10.-11. maj 2012 Trafikbestillerkonferencen Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Dorthe Nøhr Pedersen, adm. dir., Movia Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Pendlernettet Statslige investeringer

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer:

Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016. Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Frederikshavn Golf Klub generalforsamling marts 2016 Årsberetning for 2015 Indledes med halvt minuts stilhed for afdøde medlemmer: Medlem nr. 842 Leo Wagner Jensen Medlem nr. 11005 Ole Mortensen Velkommen

Læs mere

Nedenfor vil de tre linjeforslag blive vist på et kort og der vil blive knyttet nogle forklarende ord til.

Nedenfor vil de tre linjeforslag blive vist på et kort og der vil blive knyttet nogle forklarende ord til. Forslag til nye buslinjer - kort De tre nye buslinjer har fået en ruteføring, der i størst muligt omfang kan erstatte de nuværende skolebusruter til Hundested og Frederiksværk skoler. Samtidig har ruterne

Læs mere

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering

Notat. 20. februar 2014. Baggrundsnotat om taxi i busbaner. Opsummering Notat Sagsnummer Sagsbehandler JEG Direkte +45 36 13 16 78 Fax - jeg@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. februar 2014 Baggrundsnotat om taxi i busbaner Opsummering Taxikørsel i

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer?

Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer? Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer? Trafikbestillerkonferencen d. 9. juni 2016 Simon Baadsgaard, Movia Hvad er det strategiske net? Hovedlandevejene Gode og prioriterede forbindelser mellem

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY

BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY BYBUS- OG RUTEBILTRAFIKKEN I ÅRHUS CITY Af Jørgen Bunde Århus Kommune BAGGRUND ÅRHUS RUTEBILSTATION: EN OPLANDSSTATION Århus Rutebilstation fungerer idag som en central endestation for Århus Amts Rutebiler

Læs mere

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE Formålet med ordningen har været at undersøge, om en fast tilknyttet læge på et plejecenter kan skabe bedre kvalitet for den ældre. 1 Dokumenteret effekt af ordningen

Læs mere

Movia. Flextrafik - Brugerundersøgelse. Telefonundersøgelse. D. 30. september til d. 8. oktober 2015 903 respondenter

Movia. Flextrafik - Brugerundersøgelse. Telefonundersøgelse. D. 30. september til d. 8. oktober 2015 903 respondenter Movia Flextrafik - Brugerundersøgelse Telefonundersøgelse D. 30. september til d. 8. oktober 2015 903 respondenter 1 Om respondenternes tilfredshed med og brug af de forskellige kørselsordninger 2 Spm.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI.

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI. Faaborg-Midtfyn Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109

N O T A T. Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 98 Offentligt N O T A T Svar på spørgsmål fra 117 borgere samt BEU spørgsmål 98-109 Sagsnr. 2015-4001 Indledningsvist

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Flextur i Aarhus kommune. Gældende fra maj 2016 FLEXT R I AARH S KOMM

Flextur i Aarhus kommune. Gældende fra maj 2016 FLEXT R I AARH S KOMM Flextur i Aarhus kommune Gældende fra maj 2016 FLEXT R I AARH S KOMM NE HVAD ER FLEXTUR? Flextur er et supplement til den kollektive trafik i landområder og mindre bysamfund i kommunen, hvor der ikke er

Læs mere

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar.

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg 27-07-2015 Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 189 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget sammen med social-

Læs mere

Piger er bedst til at bryde den sociale arv

Piger er bedst til at bryde den sociale arv Piger er bedst til at bryde den sociale arv Piger er bedre end drenge til at bryde den sociale arv. Mens næsten hver fjerde pige fra ufaglærte hjem får en videregående uddannelse, så er det kun omkring

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

Folkeskolens rekrutteringsproblemer. Opsamling af ny og eksisterende viden

Folkeskolens rekrutteringsproblemer. Opsamling af ny og eksisterende viden Folkeskolens rekrutteringsproblemer Opsamling af ny og eksisterende viden Folkeskolens rekrutteringsproblemer skal løses Forskningen viser, at dygtige lærere er den væsentligste enkeltfaktor til at sikre

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød Notat Til: Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. august 2013 Direkte busforbindelse mellem

Læs mere

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag

Besøgshunde kan gøre en stor forskel i jeres hverdag Glæde Forskning TrygFonden Besøgshunde er kærligt selskab i en ensartet hverdag. Samvær med en hund kan tænde lys i øjnene, mindske ensomhed og starte nye samtaler. Når en hund logrer med halen, får mennesker

Læs mere

Til eleverne på Formatskolen

Til eleverne på Formatskolen Til eleverne på Formatskolen Nr. 94 Formatskolen har til næste skoleår fået 375.000 kroner ekstra af kommunen. I Skolebestyrelsen har vi udarbejdet 4 forslag til, hvordan pengene kan bruges. Da de fire

Læs mere

Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø

Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø 1 Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø Deltidsansatte oplever oftere end fuldtidsansatte psykiske belastninger i deres job. Det tyder dog ikke på, at det skyldes tidspres og andre arbejdsmæssige faktorer.

Læs mere

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent

7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent 7. Undersøgelse af belægning på medicinske afdelinger i maj 2013 Åbent Udvalget for fremtidens sygehuse 2068433 Brevid: Resume På mødet den 5. marts 2013 drøftede Udvalget for fremtidens sygehuse belægning

Læs mere

Den sociale arv er blevet stærkere i Danmark

Den sociale arv er blevet stærkere i Danmark Den sociale arv er blevet stærkere i Danmark Selv om Danmark er internationalt kendt for en høj social mobilitet, er der stadig en stærk sammenhæng mellem, hvilken socialklasse man vokser op i, og hvor

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale

Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Djøf Offentlig Formandens vedtægtstale Så er vi kommet til dagens højdepunkt, som jeg ved, alle har glædet sig til. Ja, jeg joker, og faktisk også lidt med urette. For jeg ser de vedtægtsændringer, som

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring FOA Kampagne & Analyse 29. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring Denne undersøgelse er gennemført på forbundets elektroniske medlemspanel i oktober måned

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Nyt kollektivt busnet og ny skolebuskørsel. Nyt kollektivt busnet (de gule busser)

Nyt kollektivt busnet og ny skolebuskørsel. Nyt kollektivt busnet (de gule busser) Nyt kollektivt busnet og ny skolebuskørsel Udgangspunktet har været at etablere et stærkere og mere brugervenligt busnet, som kører der, hvor der er flest passagerer i dag eller størst passagerpotentiale,

Læs mere

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB

UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB 28. januar 28 af Kristine Juul Pedersen direkte tlf. 3355 7727 Resumé: UFAGLÆRTE HAR FORTSAT DE MEST USIKRE JOB Selvom beskæftigelsen er steget, bliver der nedlagt lige så mange ufaglærte job i dag som

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen.

Borgerne i Tybjerg-området kan køres til og fra Borgerservice i Fensmark. Dette selvom Fensmark er beliggende inden for bykernen. Udbud efter forhandling: T3 - Udbud af Oplands-Taxa i Næstved Kommune Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Movias løbende besvarelse af spørgsmål til udbuddet samt eventuelle ændringer. Alle svar

Læs mere

INDBLIK I BRUGERBEHOV

INDBLIK I BRUGERBEHOV INDBLIK I BRUGERBEHOV FØRSTE SKRIDT MOD VELFÆRDSTEKNOLOGI TIL DET SOCIALE OMRÅDE I KØBENHAVN FOKUS PÅ BØRN Ved IS IT A BIRD 19. januar 2014 Annika Porsborg Nielsen annika@isitabird.dk Introduktion fra

Læs mere

Eksempler på sammenhængen i køreplanerne

Eksempler på sammenhængen i køreplanerne Eksempler på sammenhængen i køreplanerne Der har været en række klager over dårlig sammenhæng i køreplanerne mellem linje 315 og 230R på Hornsherred. For linje 318 har der endvidere været klager over for

Læs mere

Dagpenge: Problemet er ikke løst

Dagpenge: Problemet er ikke løst Dagpenge: Problemet er ikke løst Over 70.000 har mistet deres dagpenge som følge af den katastrofale dagpengereform. Og tallet stiger fortsat måned for måned. Dagpengeaftalen mellem Venstre, DF og Socialdemokraterne

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland 16 er navnet på en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970 erne. I dag er der

Læs mere

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg

Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Høringsmateriale vedrørende ændring af skoledistrikter og ændring af regler for frit skolevalg Dato: 11-04-2011 Sagsnr.: 190-2010-28719 Dok.nr.: 190-2011-66748 Baggrund Børne- og Skoleudvalget har vedtaget

Læs mere

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.:

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.: SOCIALUDVALG Side: - 1 - Politikområde 1: Ældreområdet 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 1. Bad 2 x ugentligt 1.976 1.976 1.976 1.976 2. Tilsyn hjemmepl. 250 250 250 250 3. Nattevagter Gudbjerg og Ådalen 1.350

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2012-0367. Klageren: 2400 København NV. Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2012-0367. Klageren: 2400 København NV. Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0367 Klageren: Indklagede: XX 2400 København NV Movia Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner.

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 239 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samrådet den 10. februar 2016 om Arbejdsskadestyrelsens sagsbehandlingstider

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL?

ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? ER RESSOURCEFORLØBET EN NY INDSATS, ELLER ER DET BUSINESS AS USUAL? Download link til rapport Helle Holt 1. marts 2016 www.sfi.dk Hvad er et ressourceforløb? Indsatsen er tværfaglig og helhedsorienteret

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune

Offentlig-privat samarbejde om plejeboliger mv. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. juni 2012 Aarhus Kommune Omsorg og Udvikling Sundhed og Omsorg Søren Frichs Vej 36G 8230 Åbyhøj 1. Resume Antallet af ældre vil stige i de kommende

Læs mere

Praktipladsmangel giver frafald og forlænger studier

Praktipladsmangel giver frafald og forlænger studier Praktipladsmangel giver frafald og forlænger studier De nyeste tal fra undervisningsministeriet viser, at næsten 1. elever på landets erhvervsskoler lige nu står uden praktikplads. Problemet med de manglende

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Bilag 59 Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation

Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation Fra individuel til systemisk traume forståelse familierettet psykoedukation k SynErGaia Integrationsministeriets pulje til integration Peter Berliner Pårørendes udsagn om forløbet Det var dejligt at sidde

Læs mere

Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister

Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister Bedre vilkår for at fastholde ældre medarbejdere og for at ansætte pensionister Lettere at vælge arbejde frem for folkepension Et nyt sæt regler gør det lettere end tidligere for virksomheder at holde

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2011-0189. 2650 Hvidovre. Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Journalnummer: 2011-0189. 2650 Hvidovre. Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0189 Klageren: XX på vegne YY 2650 Hvidovre Indklagede: Movia Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for få zoner. Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Attraktive arbejdspladser er vejen frem

Attraktive arbejdspladser er vejen frem Attraktive er er vejen frem 2 Konklusion Omkring halvdelen af offentligt ansatte FTF ere er ansat på en, der ikke er attraktiv. Samtidig ses, at personer, der ansat på ikke-attraktive er i stort omfang

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016

Aarhus byråd onsdag den 8. juni 2016. Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Sag 14: Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016 Og vi fortsætter på dagsordenen og går videre til sag nummer 14, som kommer fra Sundhed og Omsorg, Sundhed og Omsorgs Boligplan 2016. Og jeg skal høre, om der

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1

Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1 Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1 Sikker Slank Kort fortalt Af John Buhl e-bog Forlaget Nomedica 1. udgave juni 2016 ISBN: 978-87-90009-34-2 Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL BILAG 2 Bruttosparekatalog - forslag til servicereduktioner på hjemmeplejeområdet i 2008 17-03-2008 Sagsnr. 2008-884 Dokumentnr. 2008-49550 Budgetanalyse Bevilling Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede

Læs mere

Parkering på Frederiksberg

Parkering på Frederiksberg Parkering på Frederiksberg - Hvem, hvor og hvad skal det koste? Kære Frederiksberg-borgere og virksomheder, I de senere år er det blevet vanskeligere at finde en parkeringsplads på Frederiksberg. Det skyldes

Læs mere