SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014"

Transkript

1 SIV Tysk Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 2. semester

2 Hvilke kurser på 8. semester

3 Tysk - Virksomhedsforståelse A: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Virksomhedsforståelse A: Jeg har på kurset alt i alt brugt Tysk - Virksomhedsforståelse A: Kursets niveau var Tysk - Virksomhedsforståelse A: Kursets omfang var

4 Tysk - Virksomhedsforståelse A - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Virksomhedsforståelse A - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Virksomhedsforståelse A - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

5 Tysk - Virksomhedsforståelse A - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Virksomhedsforståelse A En studerende skriver, at de angivne sider, som skulle læses i kursusmaterialet, ikke stemte overens med det emne man skulle læse om, og at han/hun godt bruge noget mere konkret brug af teorierne, fx kunne man lave små opgaver i løbet af semestret for at prøve sin viden af, hvilket også ville gøre det nemmere at huske det hele. Tysk - Virksomhedsforståelse A: Hvad lærte du af kurset? Tre kommentarer, hvoraf to nævner, at de har lært nye teorier og begreber og forskellige modeller til case analyse. Den tredje skriver, at han/hun har fået en mere virksomhedsrettet tilgang til sit studium, hvilket har været super godt, da han/hun har valgt netop dette studium pga. virksomhedsaspektet. Tysk - Virksomhedsforståelse A: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? To kommentarer, hvoraf en fremhæver, at underviseren er fantastisk, og en anden skriver, at det er godt, at der er eksempler fra det virkelige liv og at man får lyst til at komme til timerne, fordi det er et af de fag man ikke har beskæftiget sig med i gymnasiet, så man lærer noget nyt. Tysk - Virksomhedsforståelse A: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? Tre kommentarer: En studerende skriver, at der er uklar kortlægning af kursets indhold og krav fra underviserens side, og en anden skriver, at det var lidt rodet og nogle gange for hyggesnakkende; en tredje skriver, at det, der blev formidlet, ikke var konkret nok og ikke blev sat i sammenhængs, så det virkede for flyvsk, og man havde mere brug for at få teorierne opfrisket og evt. forklaret, hvordan de kunne bruges i praksis af hensyn til casearbejdet. Tysk - Virksomhedsforståelse A: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt: Fire kommentarer: En studerende ønsker mere tid til notatskrivning, og tre studerende ønsker mere konkret indhold og gennemgang af teorier, bl.a. fordi det er helt nyt og uoverskueligt stof, når man har gået i gymnasiet, men en af dem skriver samtidig, at det er fint at få de generelle tendenser forklaret, men at dette evt. kunne gøres samlet i et modul. Tysk - Virksomhedsforståelse B: Kender du læringsmålene for kurset?

6 Tysk - Virksomhedsforståelse B: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Virksomhedsforståelse B: Kursets niveau var Tysk - Virksomhedsforståelse B: Kursets omfang var Tysk - Virksomhedsforståelse B - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret

7 Tysk - Virksomhedsforståelse B - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Virksomhedsforståelse B - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces. Tysk - Virksomhedsforståelse B - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Virksomhedsforståelse B: Evt. kommentarer: En kommentar, hvor den studerende skriver, at han/hun kun føler, han/hun har fået en forståelse for faget, ud fra det man har skullet læse til kursusgangen. Tysk - Virksomhedsforståelse B: Hvad lærte du af kurset? En studerende nævner, at han/hun har fået en forståelse for grundlæggende økonomiske, organisatoriske forhold samt marketing- og markedsforhold.

8 Tysk - Virksomhedsforståelse B: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? En studerende fremhæver, at det er godt, at der bliver inddraget eksempler fra hverdagen. Tysk - Virksomhedsforståelse B: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? Tysk - Virksomhedsforståelse B: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt: En kommentar: Der kunne godt bruges mere tid på at forklare de forskelle modeller og evt. gives nogle arbejdsopgaver, så de studerende er fortrolige med, hvordan man skal håndtere dem.

9 Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B: Kursets niveau var Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B: Kursets omfang var

10 Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

11 Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B: Hvad lærte du af kurset? Fire kommentarer: De studerende fremhæver, at de har lært, hvordan man skal gribe en analyse af en tekst an i forhold til eksamensopgaven, har lært forskellige relevante sprogteorier, sproglige analysemetoder og genreanalyse og har lært at sætte flere begreber på analysemetoder. Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? Tre kommentarer om, at det var godt med variation i undervisningen, altså at de studerende fik lov til at afprøve nogle af de ting, de havde læst om og prøve at analysere ud fra det, kombineret med underviseroplæg indimellem, samt at der var mange spørgsmål på klassen og at alt var relevant i forhold til eksamen. Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? To kommentarer med kritik af, at den ene lærebog var på norsk og at de studerendes deltagelse var mangelfuld, hvilket gav en dårlig arbejdsstemning i kurset. Tysk - Genre og sprogbrugsanalyse B: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt En studerende nævner, at vedkommende synes, der var meget tekst på PowerPoint, hvilket gjorde det forvirrende.

12 Tysk - Skriftlig sprogproduktion: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Skriftlig sprogproduktion: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Skriftlig sprogproduktion: Kursets niveau var Tysk - Skriftlig sprogproduktion: Kursets omfang var

13 Tysk - Skriftlig sprogproduktion - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Skriftlig sprogproduktion - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Skriftlig sprogproduktion - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

14 Tysk - Skriftlig sprogproduktion - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Skriftlig sprogproduktion: Hvad lærte du af kurset? Tre studerende skriver, at de har lært om oversættelsesvanskeligheder og supplerende grammatik, at formulere sig bedre på skrift og at bruge den tillærte teoretiske grammatik i praktisk sprogproduktion. Tysk - Skriftlig sprogproduktion: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? En studerende fremhæver gennemgangen af forskellige problemstillinger ved oversættelse som utrolig relevant; en anden studerende skriver, at det var godt, at der blev brugt tid på at gennemgå afleveringer, fordi man får meget ud af det, da man får besvaret mange af de spørgsmål eller vanskeligheder man sidder med under en oversættelse. Tysk - Skriftlig sprogproduktion: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? En studerende skriver, at fagets indhold kan være forvirrende, fordi det overlapper grammatikundervisning samtidig med at det indeholder oversættelsesteori. Tysk - Skriftlig sprogproduktion: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt: En studerende efterlyser en mere varieret undervisningsform (mere gruppe/individuelt arbejde), men skriver, at det ellers fungerede rigtig godt. En anden studerende skriver, at han/hun synes, at faget er lidt mærkeligt bygget op, og at han/hun hellere ville have mere om oversættelse, problemstillinger i forhold til oversættelse osv. i stedet for supplerende grammatik, da der allerede er et rigtig godt fag kun til grammatik. Han/hun synes, at det er lidt forvirrende, at man har en masse små grammatikemner i skriftlig sprogproduktion uden nogen større sammenhæng, som der netop er i grammatik-faget, hvor der arbejdes intensivt og i forløb.

15 Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse: Kursets niveau var Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse: Kursets omfang var

16 Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

17 Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse: Evt. kommentarer En studerende skriver, at det er rigtig god undervisning, godt struktureret og med god forberedelse fra læreren. Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse: Hvad lærte du af kurset? Fire kommentarer: De studerende skriver, at de har at oversætte mellem dansk og tysk og at de har lært om grammatiske problemfelter, de ikke er stødt på før, fx sætningsknuder, sætningskløvning, gerundiv og konjunktiv. De giver udtryk for, at emnerne, som man har arbejdet med, har været rigtig gode og relevante, fordi de tit har haft problemer med netop disse emner, og fordi de dermed er bedre klædt på til at skrive større opgaver fx. En skriver desuden, at hans/hendes forståelse for tysk grammatik er blevet væsentligt forbedret. Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? Tre kommentarer: De studerende fremhæver, at undervisningen er meget intensiv og at de lærer meget pga. en meget struktureret gennemgang. De fremhæver desuden godt emnevalg, rigtig god gennemgang af materiale og formidling (og nævner, at brug af overhead fungerer fint). En studerende fremhæver desuden brugen af podcasts ifm. forberedelsen af undervisningen. Tysk - Grammatik og sprogbeskrivelse: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt: En studerende opfordrer til, at underviseren fortsætter med podcasts.

18 Tysk - Virksomhedskommunikation: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Virksomhedskommunikation: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Virksomhedskommunikation: Kursets niveau var Tysk - Virksomhedskommunikation: Kursets omfang var

19 Tysk - Virksomhedskommunikation - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Virksomhedskommunikation - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Virksomhedskommunikation - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

20 Tysk - Virksomhedskommunikation - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Virksomhedskommunikation: Hvad lærte du af kurset? I de fire kommentarer nævner de studerende, at de har lært, hvordan man skal formulere et handelsbrev i forskellige situationer og eksempler på disse situationer, at de har lært gode faste vendinger og udtryk inden for handelssproget, og at de har lært at oversætte tekster. Tysk - Virksomhedskommunikation: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? Tre kommentarer: Kurset er nemt at relatere til det virkelige liv, der er god tid til spørgsmål, og struktureringen af undervisningen er rigtig god. En studerende nævner desuden, at det er godt, at man kort gennemgår det, der er blevet læst om derhjemme og derefter tager fat på den tekst, der skal oversættes, fordi det er rigtig fint, at man øver at formulere et par tyske sætninger om dages emne mundtligt. Tysk - Virksomhedskommunikation: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? En studerende nævner, at det er lidt ensformigt, fordi man i princippet lavede det samme som på 1. semester og timerne let bliver ens. Tysk - Virksomhedskommunikation: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt: En studerende fremhæver, at det ville være godt engang imellem at lave andet end at oversætte, og en anden ønsker, at man gennemgår et par øvelser af og til fra bogen "Sproglige problemfelter", hvilket man efter planen skulle have gjort, men ikke nåede - det kunne være en god måde at få indarbejdet nogle ord på og deres betydningsforskelle.

21 Tysk - Kultur og samfundsforhold: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Kultur og samfundsforhold: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Kultur og samfundsforhold: Kursets niveau var Tysk - Kultur og samfundsforhold: Kursets omfang var

22 Tysk - Kultur og samfundsforhold - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Kultur og samfundsforhold - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Kultur og samfundsforhold - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

23 Tysk - Kultur og samfundsforhold - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Kultur og samfundsforhold: Evt. kommentarer: To studerende kommenterer, at de synes, undervisningsmaterialet var for svært at læse. Tysk - Kultur og samfundsforhold: Hvad lærte du af kurset? Tre kommentarer: De studerende fik et overblik over og viden om faktuelle emner om den tyske historie. Tysk - Kultur og samfundsforhold: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? De to studerende, der har kommentarer, fremhæver gennemgangen på klassen og skriver, at det var godt, at underviseren gennemgik de vigtigste ting fra dagens kapitel og at disse var skrevet ind i et dokument, som man kunne hente i Moodle, så man vidste, at man havde fået det vigtigste med, og at det var godt, at der var arbejdsspørgsmål til teksten, så man ved, hvad man læser efter. Tysk - Kultur og samfundsforhold: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? To studerende nævner, at bogens niveau var for højt. En skriver desuden, at det ville være fint, hvis man kun skulle læse fx 10 sider til hver gang, for så ville der være tid til at slå hvert ord op, som man ikke forstod og sætte sig ordentligt ind i tingene. Tysk - Kultur og samfundsforhold: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt: En studerende ønsker en anden bog som litteratur evt.

24 Tysk - Erhvervs- og markedsforhold: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Erhvervs- og markedsforhold: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Erhvervs- og markedsforhold: Kursets niveau var Tysk - Erhvervs- og markedsforhold: Kursets omfang var

25 Tysk - Erhvervs- og markedsforhold - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Erhvervs- og markedsforhold - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Erhvervs- og markedsforhold - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

26 Tysk - Erhvervs- og markedsforhold - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Erhvervs- og markedsforhold: Evt. kommentarer: En studerende fremhæver, at bogen Grundwissen Wirtschaft er virkelig god som "håndbog" Erhvervs- og markedsforhold: Hvad lærte du af kurset? Generelle tendenser, udviklinger m.m. om samfundet. Et godt overblik over de forskellige faktorer, som gør sig gældende i samfundet. mange nye begreber og regler hvordan det tyske erhvervs-og markedsforhold ser ud og fungere. Mere om der tyske marked Tysk - Erhvervs- og markedsforhold: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? Tre kommentarer. Tre studerende fremhæver studenterfremlæggelser som en rigtig god øvelse, som man får noget ud af. Den tredje studerende skriver desuden, at formidlingen var rigtig god, bogen var på et godt niveau, at det var godt med arbejdsspørgsmål til hvert kapitel, og at snakken på klassen tilrettelægges sådan, at de studerendes spørgsmål og problemer var det, der blev snakket mest om. Tysk - Erhvervs- og markedsforhold: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? En studerende nævner, at det er svært for dem der kommer fra gymnasiet, at undervisningen var på tysk og kun handlede om Tyskland, fordi de studerende fra gymnasiet ikke kender de tilsvarende danske forhold. Tysk - Erhvervs- og markedsforhold: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt: En studerende ønsker, at man bliver ved med at tale tysk og forklare lidt efterfølgende på dansk, fordi det er en god måde at få det ind på.

27 Tysk - Mundtlig sprogfærdighed: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Mundtlig sprogfærdighed: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Mundtlig sprogfærdighed: Kursets niveau var Tysk - Mundtlig sprogfærdighed: Kursets omfang var

28 Tysk - Mundtlig sprogfærdighed - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Mundtlig sprogfærdighed - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Mundtlig sprogfærdighed - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

29 Tysk - Mundtlig sprogfærdighed - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Mundtlig sprogfærdighed: Hvad lærte du af kurset? En studerende skriver, at han/hun lærte uddybende om kommunikationsmodeller og aktuelle nyheder fra Tyskland. En anden studerende skriver, at han/hun fik styrket sine mundtlige sprogfærdigheder i tysk. Tysk - Mundtlig sprogfærdighed: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som særligt gode? En studerende skriver, at det var godt at gennemgå relevante nyhedsartikler, fordi det gør, at man kan føle sig mere "tysk", når man ved, hvad der rører sig i det tyske samfund. En anden studerende fremhæver, at han/hun fik noget ud af at holde oplæg, fordi han/hun skulle forberede sig og snakke frit. Tysk - Mundtlig sprogfærdighed: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? Tre studerende nævner, at de ikke får snakket nok tysk, heraf angiver en studerende, at emnerne var for komplicerede i forhold til, at man skulle snakke om dem på tysk. To af de studerende foreslår, at man kunne snakke om mere hverdagsagtige ting eller snakke frit for at øge deltagelsen. Tysk - Mundtlig sprogfærdighed: Kommentarer/forslag til, hvordan kurset kunne blive mere udbytterigt: To kommentarer: En studerende foreslår som en god øvelse, at de studerende sætter sig i grupper og snakker om ikke-faglige emner, så det er nemmere at snakke. En anden studerende skriver, at det er ærgerligt, at de studerende får et talepapir at snakke ud fra, når de skal snakke frit, fordi den studerende derved føler sig bundet til manuskriptet.

30 Tysk - Virksomheden i den globale verden: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Virksomheden i den globale verden: Jeg har på kurset alt i alt brugt Tysk - Virksomheden i den globale verden: Kursets niveau var Tysk - Virksomheden i den globale verden: Kursets omfang var

31 Tysk - Virksomheden i den globale verden - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Virksomheden i den globale verden - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Virksomheden i den globale verden - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

32 Tysk - Virksomheden i den globale verden - Formidlingen af stoffet understøttede min læring.

33 Tysk - Virksomhedens kommunikation i den globale verden: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Virksomhedens kommunikation i den globale verden: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Virksomhedens kommunikation i den globale verden: Kursets niveau var Tysk - Virksomhedens kommunikation i den globale verden: Kursets omfang var

34 Tysk - Virksomhedens kommunikation i den globale verden - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Virksomhedens kommunikation i den globale verden - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Virksomhedens kommunikation i den globale verden - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

35 Tysk - Virksomhedens kommunikation i den globale verden - Formidlingen af stoffet understøttede min læring.

36 Tysk - Organisationskommunikation i offentlige medier: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Organisationskommunikation i offentlige medier: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Organisationskommunikation i offentlige medier: Kursets niveau var Tysk - Organisationskommunikation i offentlige medier: Kursets omfang var

37 Tysk - Organisationskommunikation i offentlige medier - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Organisationskommunikation i offentlige medier - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Organisationskommunikation i offentlige medier - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

38 Tysk - Organisationskommunikation i offentlige medier - Formidlingen af stoffet understøttede min læring.

39 Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik: Kursets niveau var Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik: Kursets omfang var

40 Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

41 Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik - Formidlingen af stoffet understøttede min læring. Tysk - Forbrugergrupper og forbrugerpolitik: Er der nogle aspekter ved kurset, du vil fremhæve som mindre gode? En kommentar om, at underviseren kunne inddrage flere eksempler på eksamener.

42 Tysk - Sprog og kommunikationspolitik: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Sprog og kommunikationspolitik: Jeg har alt i alt i gennemsnit (inkl. undervisning, kursusforberedelse osv.) pr. uge på dette kursus brugt Tysk - Sprog og kommunikationspolitik: Kursets niveau var Tysk - Sprog og kommunikationspolitik: Kursets omfang var

43 Tysk - Sprog og kommunikationspolitik - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Sprog og kommunikationspolitik - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Sprog og kommunikationspolitik - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

44 Tysk - Sprog og kommunikationspolitik - Formidlingen af stoffet understøttede min læring.

45 Tysk - Strategisk markedskommunikation: Kender du læringsmålene for kurset? Tysk - Strategisk markedskommunikation: Jeg har på kurset alt i alt brugt Tysk - Strategisk markedskommunikation: Kursets niveau var Tysk - Strategisk markedskommunikation: Kursets omfang var

46 Tysk - Strategisk markedskommunikation - Læringsmål og krav til prøver klart kommunikeret Tysk - Strategisk markedskommunikation - Undervisningsforløbet har alt i alt givet mig et godt læringsudbytte i forhold til læringsmålene. Tysk - Strategisk markedskommunikation - Kursusmaterialet (litteratur, opgaver, cases etc.) understøttede min læreproces.

47 Tysk - Strategisk markedskommunikation - Formidlingen af stoffet understøttede min læring.

SIV engelsk Kursusevaluering foråret 2014

SIV engelsk Kursusevaluering foråret 2014 SIV engelsk Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Speciale i

Læs mere

Kursusevaluering Sprog og International Virksomhedskommunikation i Tysk Foråret 2013

Kursusevaluering Sprog og International Virksomhedskommunikation i Tysk Foråret 2013 Kursusevaluering Sprog og International Virksomhedskommunikation i Tysk Foråret 2013 Hvilken uddannelse går du på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Sammenfatning Ca. halvdelen

Læs mere

Kursusevaluering SIV spansk forår 2015

Kursusevaluering SIV spansk forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Kursusevaluering SIV spansk forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) På hvilket semester

Læs mere

SIV Spansk Kursusevaluering foråret 2014

SIV Spansk Kursusevaluering foråret 2014 SIV Spansk Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 2. semester Spansk - Virksomhedsforståelse A:

Læs mere

Kursusevaluering efterår 2013 SIV engelsk

Kursusevaluering efterår 2013 SIV engelsk Kursusevaluering efterår 2013 SIV engelsk Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Cas Specialisering

Læs mere

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) SIV Spansk kursusevaluering foråret 2013 Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) På hvilket semester

Læs mere

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) BA i Tysk SIV

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) BA i Tysk SIV SIV Engelsk kursusanalyse foråret 2013 Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) BA i Tysk SIV På hvilket

Læs mere

Kursusevaluering SIV engelsk forår 2015

Kursusevaluering SIV engelsk forår 2015 Kursusevaluering SIV engelsk forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) På hvilket semester

Læs mere

Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Tysk

Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Tysk Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Tysk Hvilken uddannelse går du på på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 1. semester Hvilke kurser på 3. semester Hvilke

Læs mere

Kursusevaluering SIV tysk forår 2015

Kursusevaluering SIV tysk forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Kursusevaluering SIV tysk forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) På hvilket semester

Læs mere

SIV Spansk - Hvilken uddannelse går du på på dette semester?

SIV Spansk - Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Navn: SIV Spansk kursus F2012 Dato: 2012-05-30 09:50:34 SIV Spansk - Hvilken uddannelse går du på på dette semester? SIV Spansk - Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering,

Læs mere

Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Spansk

Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Spansk Kursusevaluering efteråret 2012 SIV Spansk Hvilken uddannelse går du på på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 1. semester Hvilke kurser på 3. semester Almen

Læs mere

SIV Tysk Kursusevaluering efteråret 2014

SIV Tysk Kursusevaluering efteråret 2014 SIV Tysk Kursusevaluering efteråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) På hvilket

Læs mere

Kursusevaluering efterår 2013 SIV spansk

Kursusevaluering efterår 2013 SIV spansk Kursusevaluering efterår 2013 SIV spansk Hvilken uddannelse går du på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 1. semester Hvilke kurser på 3. semester Almen Basisgrammatik

Læs mere

Kursusevaluering efterår 2013 SIV tysk

Kursusevaluering efterår 2013 SIV tysk Kursusevaluering efterår 2013 SIV tysk Hvilken uddannelse går du på dette semester? På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 1. semester Hvilke kurser på 3. semester Hvilke kurser

Læs mere

Kursusevaluering SIV kinesiske områdestudier forår 2015

Kursusevaluering SIV kinesiske områdestudier forår 2015 Kursusevaluering SIV kinesiske områdestudier forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Læs mere

SIV Spansk Kursusevaluering efteråret 2014

SIV Spansk Kursusevaluering efteråret 2014 SIV Spansk Kursusevaluering efteråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) SIV Spansk

Læs mere

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Opsummering IT/kommunikation kursusevaluering foråret 2013 Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi

Evaluering af Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi Evaluering af Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi På Kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning på følgende fem moduler:,, Viden og dannelse i pædagogisk-filosofisk

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik

Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik På Kandidatuddannelsen i generel pædagogik blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning på fem moduler:,,, Daginstitutions- og skolestartspædagogik

Læs mere

Der er i alt indkommet 125 evalueringer, og svarene fordeler sig som følger (procenter afrundet til nærmeste hele tal):

Der er i alt indkommet 125 evalueringer, og svarene fordeler sig som følger (procenter afrundet til nærmeste hele tal): Afrapportering af undervisningsevaluering, SIV, engelsk, foråret 2011 Fagkoordinator: Lise-Lotte Holmgreen 1. november 2011 Kursusevaluering, 2. semester Der er i alt indkommet 125 evalueringer, og svarene

Læs mere

SIV Engelsk Kursusevaluering efteråret 2014

SIV Engelsk Kursusevaluering efteråret 2014 SIV Engelsk Kursusevaluering efteråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) specialisering

Læs mere

Opsummering af de studerendes evalueringer af praktikophold Uddannelsen i medicin, Syddansk Universitet

Opsummering af de studerendes evalueringer af praktikophold Uddannelsen i medicin, Syddansk Universitet Opsummering af de studerendes evalueringer af praktikophold Uddannelsen i medicin, Syddansk Universitet Neurologisk afdeling, Odense Universitetshospital, Odense 1. Sep 2012-31. Aug 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

RAPPORT OM FEEDBACK FRA STUDENTERRÅDET. Indledning. Cases

RAPPORT OM FEEDBACK FRA STUDENTERRÅDET. Indledning. Cases RAPPORT OM FEEDBACK FRA STUDENTERRÅDET Indledning Studenterrådet ved Københavns Universitet har sat fokus på uddannelseskvalitet. Samtidigt har Københavns Universitet sat en proces i gang, som skal munde

Læs mere

SIV Fransk - Hvilken uddannelse går du på på dette semester?

SIV Fransk - Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Navn: SIV Fransk kursus F2012 Dato: 2012-05-30 09:45:33 SIV Fransk - Hvilken uddannelse går du på på dette semester? SIV Fransk - Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering,

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014

Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014 Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilke kurser på 6. semester Retorik og mundtlig formidling Hold A: Kender du læringsmålene for kurset?

Læs mere

Kursusevaluering SIV Spansk E16

Kursusevaluering SIV Spansk E16 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Kursusevaluering SIV Spansk E16 På hvilket semester har du fulgt undervisningen? Hvilke kurser på 1. semester Hvilke kurser på 3. semester Hvilke kurser

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Ida

Bilag 4: Transskription af interview med Ida Bilag 4: Transskription af interview med Ida Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet i grove træk handler om, anonymitet, og at Ida til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål hun

Læs mere

Kursusevaluering SIV It/kommunikation forår 2015. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.

Kursusevaluering SIV It/kommunikation forår 2015. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign. Kursusevaluering SIV It/kommunikation forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Hvilke

Læs mere

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Opsummering Kinesiske områdestudier kursusevaluering foråret 2013 Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Læs mere

Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014

Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014 Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014 55,8 % har besvaret skemaet om dette tilvalg. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet

Læs mere

Modulet Offentlig styring, E12

Modulet Offentlig styring, E12 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du modulets relevans

Læs mere

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet:

Fra Fælles Mål til læringsmål for forløbet: Mein Sport Af Christian Falkesgaard Brendholdt Kompetencenområder: Mundtlig kommunikation og skriftlig kommunikation Færdigheds-vidensområder: Lytning (trin 1, fase 3) Læsning (trin 1, fase 3) Tekster

Læs mere

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015

EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER. Kommunomuddannelsen på akademiniveau. Gældende fra august 2015 EKSAMENSBESTEMMELSER FOR VALGFRIE MODULER Kommunomuddannelsen på akademiniveau Gældende fra august 2015 Kommunomuddannelsen www.cok.dk 04-06-2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Eksamen... 3 1.1 Eksamensformer...

Læs mere

Forelæseren Hvordan vurderer du forelæserens evne til at formidle pensum på en forståelig måde? Svarmulighed Antal svar Procent

Forelæseren Hvordan vurderer du forelæserens evne til at formidle pensum på en forståelig måde? Svarmulighed Antal svar Procent Side 1 af 5 tester Titel: Ekstern F05-1. år, 2. semester (1st year) - Makroøkonomi 1 - Forelæsninger Holdkode: Undervisere tilknyttet dette hold: Antal modtagede svar: 65 Antal respondenter tilknyttet:

Læs mere

Kursusevaluering SIV Organisation og ledelse forår 2015

Kursusevaluering SIV Organisation og ledelse forår 2015 Kursusevaluering SIV Organisation og ledelse forår 2015 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Læs mere

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012

Studieplan Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 Marketing studieretning Grenaa Handelsskole 2009-2012 1 Indledning Denne studieplan er den overordnede plan for undervisningen i 2. til 6. semester i din klasse (fra afslutningen af grundforløbet til og

Læs mere

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012

Sæt ord pa sproget. Indhold. Mål. November 2012 Sæt ord pa sproget November 2012 Indhold Mål... 1 Baggrund... 1 Projektets mål... 1 Sammenhæng... 2 1 Beskrivelse af elevernes potentialer og barrierer... 2 2 Beskrivelse af basisviden og hverdagssprog...

Læs mere

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser.

Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. Eksempler på skabeloner til situationsbeskrivelser. I forhold til de forløb hvor deltagerne skal tage udgangspunkt i selvoplevede kommunikationssituationer, har vi afprøvet skabeloner hvori deltagerne

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn

Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Stærke børnefællesskaber - om trivsel og læring for alle børn Konference for Undervisningsministeriets samarbejdskommuner 12. maj 2015 Uddannelseskonsulent Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet Agenda

Læs mere

Hanna Cohen s Holy Communion

Hanna Cohen s Holy Communion Hanna Cohen s Holy Communion Niveau 7. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i kortfilmen Hannah Cohen s Holy Communion. Filmen handler om den 7-årige jødiske pige, Hannah,

Læs mere

Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Hvilke kurser på 6. semester

Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Hvilke kurser på 6. semester EvalOrgLedF-12 Navn: Organisation/ledelse kursus F2012 Dato: 2012-05-07 11:29:16 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering,

Læs mere

Kursusevaluering efteråret 2012 IT Kommunikation

Kursusevaluering efteråret 2012 IT Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2012 IT Kommunikation Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilke kurser på 5. semester Interpersonel kommunikation: Kender du læringsmålene for kurset? Interpersonel

Læs mere

IT/kommunikation Kursusevaluering foråret 2014

IT/kommunikation Kursusevaluering foråret 2014 IT/kommunikation Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilke kurser på 6. semester Fagjournalistik og webkommunikation: Kender du læringsmålene for kurset? Fagjournalistik

Læs mere

I forhold til belastningen på andre kurser har din arbejdsbelastning i dette kursus været:

I forhold til belastningen på andre kurser har din arbejdsbelastning i dette kursus været: Hvor mange timer om ugen har du gennemsnitligt brugt på det kursus, spørgeskemaet drejer sig om? Under 10 timer 1 14,3% 11-15 timer 4 57,1% 16-20 timer 2 28,6% 21-25 timer 0 0,0% Over 25 timer 0 0,0% I

Læs mere

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0%

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0% Vælg din vejleder Skriv navn 13 100,0% Vælg din vejleder - Skriv navn Lars Ditrichson Lars dietrichson Lars Grubbe Dietrichson lars dietrichson Lars Dietrictson Lars Grubbe Ditrichson Blev projektet udarbejdet

Læs mere

It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune. Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it

It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune. Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it It-mentor-projektet i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune Et opkvalificeringsforløb for årgangsteam med fokus didaktik og it Præsentation Christina Harting, Projektleder, ansat i Center for Skoler, Institutioner

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

TRANSFER - fra læring til handling i praksis

TRANSFER - fra læring til handling i praksis TRANSFER - fra læring til handling i praksis Det der sker før og efter undervisningen er mindst lige så vigtig som det der sker i undervisningen For at omsætte læring til praksis, transfer, er det vigtigt,

Læs mere

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og

Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og Der er i de senere år kommet mere opmærksomhed på barnets sprogudvikling. Sprogudviklingen har indflydelse på barnets kommunikation med andre og senere barnets læse-og skrivefærdigheder. Faktorer der

Læs mere

Ref. MSL/- 28.07.2016. Advokateksamen. Juni 2016. Djøf

Ref. MSL/- 28.07.2016. Advokateksamen. Juni 2016. Djøf Ref. MSL/- 28.07.2016 Advokateksamen Juni 2016 Djøf Indhold 1. Indledning...3 1.1 Resume...3 1.2 Metode...3 2. Analyse af besvarelser...4 2.1 Fri til læsning...4 2.2 Praktisk erfaring med de emner, der

Læs mere

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 54,5 % har besvaret skemaet til tilvalgslinjens fag. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester?

Læs mere

Miniguide for oplægsholdere

Miniguide for oplægsholdere Miniguide for oplægsholdere Intro Vi har lavet den her miniguide, som en hjælp til dig i din fremtidige rolle som oplægsholder. Guiden er din værktøjskasse og huskeliste. Den samler alt det, vi gennemgår

Læs mere

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen.

Til underviseren. I slutningen af hver skrivelse er der plads til, at du selv kan udfylde med konkrete eksempler fra undervisningen. Til underviseren Her er nogle små skrivelser med information til forældrene om Perspekt 3. Du kan bruge dem til løbende at lægge på Forældreintra eller lignende efterhånden som undervisningen skrider frem.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.:

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.: Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909 Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Målstyret undervisning og tegn på læring

Målstyret undervisning og tegn på læring Målstyret undervisning og tegn på læring Målstyret undervisning Læringsmål er mål for, hvad eleverne skal kunne - altså mål for elevernes læringsudbytte. I målstyret undervisning skal du som lærer altid

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Vejledning til AT-eksamen 2016

Vejledning til AT-eksamen 2016 Sorø Akademis Skole Vejledning til AT-eksamen 2016 Undervisningsministeriets læreplan og vejledning i Almen Studieforberedelse kan findes her: http://www.uvm.dk/uddannelser/gymnasiale-uddannelser/fag-og-laereplaner/fagpaa-stx/almen-studieforberedelse-stx

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi B 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2

Gennemførelse. Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Gennemførelse Lektionsplan til Let s Speak! Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Musikhistorisk Oversigt 4 100,0% I alt 4 100,0% Martin Knakkergaard 4 100,0% Peder Kaj Pedersen 4 100,0% Tore Mortensen 4 100,0% I alt 4 100,0%

Musikhistorisk Oversigt 4 100,0% I alt 4 100,0% Martin Knakkergaard 4 100,0% Peder Kaj Pedersen 4 100,0% Tore Mortensen 4 100,0% I alt 4 100,0% Navn: Kursusevaluering Efterår 2011 Dato: 2012-01-30 16:08:01 Kursustitel Musikhistorisk Oversigt 4 100,0% Angiv her hvilket andet kursus du evaluerer: Underviser: Martin Knakkergaard 4 100,0% Peder Kaj

Læs mere

Kurset. Udbytte. Styrk teamsamarbejdet. Hvem deltager? På kurset arbejder du med:

Kurset. Udbytte. Styrk teamsamarbejdet. Hvem deltager? På kurset arbejder du med: Teamledelse Styrk teamsamarbejdet På dette lederkursus får du styrket din rolle som teamleder. Du lærer at opbygge, understøtte samt udvikle dit team, og du får redskaber til at motivere til et godt teamsamarbejde.

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Evaluering af kurser på 2. semester i foråret 2012

Evaluering af kurser på 2. semester i foråret 2012 Modul 5: It-baseret forbedring af organisatoriske processer - Blev der ved modulets start informeret om målene for modulet? Hvordan vurderer du: - modulets faglige indhold og tilrettelæggelse i forhold

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 18.04.2016 til 29.04.2016

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 18.04.2016 til 29.04.2016 Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 18.04.2016 til 29.04.2016 Antal tilbagemeldinger: 169 ud af 194 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken

Læs mere

Go On! 7. til 9. klasse

Go On! 7. til 9. klasse Go On! 7. til 9. klasse Fra skoleåret 2013 / 2014 Introduktion til linjer Alle er genier. Men hvis du dømmer en fisk på dens evne til at klatre i træer, vil den leve hele sit liv i den tro, at den er dum.

Læs mere

Kvindelige meningsdannere

Kvindelige meningsdannere 2016 Kvindelige meningsdannere - for kvinder med anden etnisk baggrund end dansk - med særlig fokus på kommunikation i fagbevægelsens demokrati- og på kongres. Baggrund: Fagbevægelsen og samfundet mangler

Læs mere

Http://www.ruc.dk/om-universitetet/organisation/regelsamling/uddannelse/ studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

Http://www.ruc.dk/om-universitetet/organisation/regelsamling/uddannelse/ studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/ Kursus 2: skriftlig sprogfærdighed og oversættelse fra tysk Om kurset Fag Hjemmeside Kursustype Fagmodul i Http://www.ruc.dk/om-universitetet/organisation/regelsamling/uddannelse/ studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

Læs mere

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år

Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år Bilag 12 - Transskribering, Kvinde 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger kun YouTube til at se videoer

Læs mere

Brug af elevproducerede screencasts i et delvist virtuelt tekstlæsningsforløb

Brug af elevproducerede screencasts i et delvist virtuelt tekstlæsningsforløb Brug af elevproducerede screencasts i et delvist virtuelt tekstlæsningsforløb af Sophie Ege Faglige mål At analysere og fortolke antikke tekster; at identificere, forklare og forholde sig til væsentlige

Læs mere

Evaluering, Leadership Pipeline, F15

Evaluering, Leadership Pipeline, F15 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Gøgl i hverdagen sådan!

Gøgl i hverdagen sådan! Gudrun Gjesing Anton Niemann Jensen Gøgl i hverdagen sådan! Indhold 5 5 6 6 9 9 10 11 12 13 15 16 17 17 21 24 29 35 43 45 48 50 53 55 57 61 63 67 67 67 68 69 Indledning Derfor denne bog Før du går i gang

Læs mere

Frivilligt arbejde som et springbræt til Integration - et kompetenceafklaringsredskab. Manual

Frivilligt arbejde som et springbræt til Integration - et kompetenceafklaringsredskab. Manual Introduktion Frivilligt arbejde som et springbræt til Integration - et kompetenceafklaringsredskab Manual Kompetenceafklaringsredskabet er skabt og produceret i løbet af 2013-2015 som et samarbejdsprojekt

Læs mere

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33

Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Konfirmand- og forældreaften 27. februar 2014, Hurup kirke Mattæus 14, 22 33 Genezaret sø er ikke større, end at man i klart dagslys kan se til land, ligegyldigt hvor man er på søen. Rundt om søen er der

Læs mere

Semester- og projektevaluering SIV Tysk forår 2015

Semester- og projektevaluering SIV Tysk forår 2015 Semester- og projektevaluering SIV Tysk forår 2015 Sammenfatning Der er generelt stor tilfredshed med semesterets forløb, og 6 af 8 studerende angiver, at de har fået meget stort og stort læringsudbytte,

Læs mere

Introduktion til ledelse

Introduktion til ledelse Introduktion til ledelse Kom godt fra start som ny leder Introduktion til ledelse er for dig, der gerne vil træne ledelse på ufarlig grund samtidig med, at du får svar på nogle af de grundlæggende spørgsmål,

Læs mere

Kursusevaluering efterår 2013 Organisation og ledelse

Kursusevaluering efterår 2013 Organisation og ledelse Kursusevaluering efterår 2013 Organisation og ledelse Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.) Hvilke

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Det er altså muligt at dele lige på to kvalitativt forskellige måder: Deling uden forståelse af helheden Deling med forståelse af helheden

Det er altså muligt at dele lige på to kvalitativt forskellige måder: Deling uden forståelse af helheden Deling med forståelse af helheden DELE 1 Vejledning Division Allerede i børnehaven oplever man børn travlt optaget af at dele legetøj, mad eller andet af interesse ud fra devisen en til dig og en til mig. Når der ikke er flere tilbage

Læs mere

Et kompetenceudviklingsforløb der leve. vendegør viden til handling. Medarbejder

Et kompetenceudviklingsforløb der leve. vendegør viden til handling. Medarbejder Et kompetenceudviklingsforløb der leve vendegør viden til handling Medarbejder 2 Indledning I Esbjerg Kommunes Vision 2020 er et af de otte strategiske indsatsområder Medborgerskab og livskvalitet. Ifølge

Læs mere

Retorik og mundtlig formidling Hold A: Kender du læringsmålene for kurset?

Retorik og mundtlig formidling Hold A: Kender du læringsmålene for kurset? Opsummering: Organisation/ledelse kursusevaluering foråret 2013 Hvilken uddannelse går du på dette semester? Hvilken uddannelse går du på dette semester? - Andet (anfør fx specialisering, tomplads el.lign.)

Læs mere

Det danske sundhedsvæsen

Det danske sundhedsvæsen Det danske sundhedsvæsen Undervisningsmateriale til sprogskoler Kapitel 8: Undersøgelse for brystkræft (mammografi) 8 Undersøgelse for brystkræft (mammografi) Brystkræft Brystkræft er en alvorlig sygdom.

Læs mere

Historie B. 3. Læringsmål og indhold 3.1 Læringsmål Eleverne skal kunne:

Historie B. 3. Læringsmål og indhold 3.1 Læringsmål Eleverne skal kunne: Historie B 1. Fagets rolle Historie beskæftiger sig med begivenheder, udviklingslinjer og sammenhænge fra oldtiden til i dag i såvel et globalt som et grønlandsk perspektiv. Fagets kerne er menneskers

Læs mere

Alf og Alfabetet. - lær bogstaver, ord og begreber. Vejledning

Alf og Alfabetet. - lær bogstaver, ord og begreber. Vejledning Alf og Alfabetet - lær bogstaver, ord og begreber Vejledning Indholdsfortegnelse Forord 3 Sådan navigerer du rundt i Alf og Alfabetet 4 A - Lær bogstaverne 4 L - Stav ordet 5 F - Skriv ordet 5 E - Kombiner

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Detf or under l i ges pr og AfJ annil y be c h Mål gr uppe: 6. 9. k l as s e Det forunderlige sprog Undervisningsforløb til 6.-9. klasse Varighed ca. 3-4 lektioner Af Janni Lybech Dannelsesmål Dette undervisningsforløb

Læs mere

Konfirmationsprædiken: Store bededag

Konfirmationsprædiken: Store bededag Konfirmationsprædiken: Store bededag Kære konfirmander, familier og venner I midten af september mødtes vi; konfirmanderne og jeg til den første undervisningstime her i Jægersborg Kirke, og nu er der gået

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 10. klasse til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af,

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter Guds engle -1 Mål: Vi vil give børnene bibelske sandheder omkring engle. Læs derfor også vedlagt fil Guds Engle info igennem, så du er klar til at svare på børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias

Læs mere

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden

Tilstede: Afbud: Uden afbud Dagsorden Referat fra studienævnsmødet den 21. November 2011 Tilstede: Henrik Fladkjær, Mads Abrahamsen, Joa Rosholm Mark, Tobias Gotfredsen, Erling Jensen og John Kuada, Afbud: Uden afbud: Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Af Marianne Grønbæk og Henrik Pors. VækstModellen. vejen til den gode samtale

Af Marianne Grønbæk og Henrik Pors. VækstModellen. vejen til den gode samtale Af Marianne Grønbæk og Henrik Pors VækstModellen vejen til den gode samtale Hvorfor gå i skyggen, når man kan gå i solen? Niels Kvist, Skoleleder To historier om den samme situation oplevet fra hver sin

Læs mere

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning

Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Inspiration til brug af mapop i din læringsmålstyrede undervisning Dette er en hjælp til dig der gerne vil bringe mapop ind i din læringsmålstyrede undervisning. Vi tager udgangspunkt i Læringsmålstyret

Læs mere

5. semester, modul 1, Kommunikation og Digitale Medier, Aalborg Udsendt til: 163 Besvaret af: 89 Svarprocent: 54,6% Hvilken storgruppe deltog du i?

5. semester, modul 1, Kommunikation og Digitale Medier, Aalborg Udsendt til: 163 Besvaret af: 89 Svarprocent: 54,6% Hvilken storgruppe deltog du i? 5. semester, modul 1, Kommunikation og Digitale Medier, Aalborg Udsendt til: 163 Besvaret af: 89 Svarprocent: 54,6% Hvilken storgruppe deltog du i? Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier Er

Læs mere

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang

På jagt efter historiske spor i. Den Fynske Landsby. 3.- 4.årgang På jagt efter historiske spor i Den Fynske Landsby 3.- 4.årgang Velkommen Velkommen til Den Fynske Landsby. Den Fynske Landsby ser ud på samme måde, som mange landsbyer gjorde på Fyn i 1800-tallet. Her

Læs mere