Bilag 4: Investeringsoversigt med bemærkninger Overordnet økonomi Klima og energi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 4: Investeringsoversigt med bemærkninger Overordnet økonomi Klima og energi"

Transkript

1 Bilag 4: Investeringsoversigt med bemærkninger I forhold til den investeringsoversigt der er vedlagt budgetaftalen, er de projekter, der skal flyttes fra anlæg til drift og finans (Grundkapitalindskud i almene boliger), taget ud af denne investeringsoversigt. Det drejer sig om i alt kr. i Bevilling Overordnet økonomi Grundkapitalindskud i nye almene boliger Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter Udviklingsstrategi, planstrategi og lokalplaner Strategisk jordkøb (ramme) Anebjerg - skovrejsning Veje og trafik Borgerdrevne og frivillige indsatser i byerne og landsbyer /10-14 Galten Bymidte Sikre skoleveje og imødegåelse af "sorte pletter" /10-14 Udskiftning af gadebelysning Ramme Stilling Station - ved genåbning Hastighedsnedsæt. tiltag i Galten/Låsby Trafiksikkerhedsforanstaltninger på Vroldvej Kommunale udgifter i forbindelse med etablering af sydvendte ramper på motorvejen ved Vrold Stationsvej Hørning, Renovering af bro Vejanlæg Digterstien-Remmerhusvej /10-14 Niveaufri krydsning(stitunnel) Virringvej Herredsvejen Hørning, opgradering Signalregule. Skanderborgvej/Agerskovvej Ny rækkefølgeplan Anebjerg m. Frueringvej /10-14 Stiforbindelse boligområde til skolesti. ca. 150 m 309 8/10-14 Anebjerg Skolesti mellem Skanderborg og Stilling Anebjerg, Skandb. trafiksanering Anebjerggårdsvej Dagtilbud for 0-6 årige 8/10-14 Opp anlægsydelse Ramme dagtilbuds- og skoleområdet Renovering/ fysiske tilpasninger dagtilbud & skoler Skoler og pædagogiske fritidstilbud Ramme til renov. gulve i skolehallerne Ramme til Hylke Skole Ældre Renovering/opførsel af plejeboliger /10-14 Loftslifte i plejeboliger Elektronisk låsesystem

2 Bevægelse-Tryghed-Fællesskab Højvangen Kultur og fritid Skanderborg Citybad Grønne partnerskaber, Kultur og Fritid /10-14 Borgernes Hus /10-14 Ry-Hallerne /10-14 Hørning Hallen /10-14 Porskær Stuehus Renovering 516 Renovering/dræning udendørs baner Nye gulve i hallerne Bibliotek i Ry Etablering af kunststoffodboldbane i Ry /10-14 Folkeoplysningsområdet - rammebeløb Kulturarvspulje Administration 8/10-14 Nyt administrations- & idrætscenter på Fælleden /10-14 Salg af kom. ejendomme, ejendomsdatabase /10-14 Vedligehold, uforudsete udgifter mv IT-udvikling (Ramme) Ikke disponeret anlægspulje nyt Byråd Kommunale ejendomme 8/10-14 Pulje til nedrivning (2015 er et prøveår) Brand og redning 8/10-14 Rammebeløb til materiel Anlæg i alt Overordnet økonomi Grundkapitalindskud i nye almene boliger I 2015, 2017 og 2018 afsættes der 6 mio. kr. til grundkapitalindskud i nye almene boliger. Der er efterspørgsel på lejeboliger i de fire største byer. Byrådet ønsker at tiltrække nye borgere og unge familier, og har en forpligtelse til at løse kommunens boligsociale udfordringer. Beløbet i 2015 står på en finansiel konto. Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter I 2015 forventes anvendt ca. 5 mio. kr. til klimaprojektet i Låsby. Resten er til afledte udgifter af klimaprojekter Siimvej (Ry), Agnetevej (Ry), Galten Syd og områderne mellem Vestergade og Lille Sø (Skanderborg). Ud over de 6,5 mio. kr. afsat i 2015 på anlæg, er der 2 mio. kr. på driften i 2015 til disse arbejder.

3 Udviklingsstrategi, planstrategi og lokalplaner Strategisk jordkøb (ramme) Med henblik på at sikre, at der indenfor kommuneplanens rammer sker opkøb af arealer, afsættes der i budgettet et beløb til opkøb, således at der fortsat kan udføres byggemodninger i kommunalt regi. Der et tale om et nettobudget. Det vil sige, at hvis der købes arealer og ejendomme til kommunal jordforsyning med benyttelseskode 05: Landbrug bebygget, 07: Frugtplantage, gartneri og planteskoler eller 17: Ubebygget landbrugslod m.v kan der optages lån på 85 % af købssummen. Denne lånoptagelse er ikke budgetlagt. Anebjerg skovrejsning Der er i 2007 indgået en 20-årig Samarbejdsaftale om skovrejsning nordøst for Skanderborg mellem Skanderborg Kommune, Skanderborg Vandforsyning og Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen. Efter denne aftale refunderer kommunen og vandforsyningen op til 2 mio. kr. årligt af udgifterne til erhvervelse af arealer kr. årligt finansieres af Skanderborg Vandforsyning. Veje og trafik Borgerdrevne og frivillige indsatser i byerne og landsbyerne, herunder trafikprojekter (også kaldet SKØN-puljen). ½ frivillig ½ tilskud fra Kommunen. Puljen kommer i anvendelse i byerne, landsbyerne og til mindre trafiktiltag, hvor grupper af borgere eller foreninger går sammen om forbedringer. 2 mio. kr. i 2015 ligger på driften. Galten Bymidte Lokale grupper har siden efteråret 2010 arbejdet med forslag til "gentænkning" af området. Dette arbejde skal i sammenhæng med udvikling af stisystemerne ses som et væsentligt bidrag til den generelle udvikling af hele Galten/Skovby-området. Meget af dette arbejde vil blive båret frem af frivillige, men især bymidten samt anlægs-, vej- og asfaltarbejde vil ikke være egnet for frivilligt arbejde. Sikre skoleveje og imødegåelse af "sorte pletter" Investeringer i trafiksikkerhed ved skolerne. Udskiftning af gadebelysning Anlægget lånefinansieres. Renter og afdrag på lånet finansieres af el-besparelser. Ramme Stilling Station - ved genåbning Ramme til anlæg i forbindelse med Stilling Station, såfremt stationen genåbnes.

4 Hastighedsnedsættende tiltag i Galten/Låsby Gl. Silkeborgvej i Låsby (motorvejsbyggeriet i Hårup Låsby) og ændringer i vejtilslutningen, gør det nødvendigt at sikre den ønskede hastighed på strækningen. Eksempelvis vil en rundkørsel eller et signalanlæg på Århusvej gennem Galten ved Søndergade sænke hastigheden. Trafiksikkerhedsforanstaltninger på Vroldvej Med sydvendte ramper og med udbygning af erhvervsområdet ved Vestermose forventes en forøgelse af trafikken på Vroldvej på ca. 60%. I den forbindelse vil der blive behov for kommunale anlæg på Vroldvej til forbedring af trafiksikkerheden. Kommunale udgifter i forbindelse med etablering af sydvendte ramper på motorvejen ved Vrold. Skanderborg Kommune har fået andel i Vejdirektoratets puljemidler for statsveje med henblik på anlæg af sydvendte ramper til E45 fra Vroldvej. Kommunal medfinansiering er 3,5 mio. kr. i Stationsvej Hørning, Renovering af bro Renovering af broen, der fører Stationsvej over jernbanen i Hørning. Vejanlæg Digterstien-Remmerhusvej Hermed kan to veje fra Højvangen fremover få udkørsel til Frueringvej - hvilket aflaster vejen der hedder "Højvangen". Niveaufri krydsning(stitunnel) Virringvej I henhold til Kommuneplan 13 s rækkefølgeplan, er det en forudsætning for udbygning af Anebjergområdet, at der etableres en stiunderføring fra området under Virringvej til Ægirsvej. Herved skabes en sikker skolestiforbindelse. Beløbet i 2015 er til projektering og herefter anlæg i Herredsvejen Hørning, opgradering I takt med udbygning af erhvervs- og boligområderne ved Herredsvejen, er der opstået behov for at opgradere Herredsvejen, der tjener som adgangsvej for de nye udstykninger. Påbegyndes i Signalregulering Skanderborgvej/Agerskovvej Projektet omfatter etablering af nyt signalanlæg i krydset Skanderborgvej Agerskovvej i Hørning. Krydset er udpeget som en sort plet. Ny rækkefølgeplan Anebjerg m. Frueringvej I dette projekt er Frueringvej med, til udførelse i I 2016 er der afsat en mio. kr. til det forberedende og projekterende arbejde - som vil kunne betyde, at selve anlægget kan realiseres uden problemer i I 2015 er der bevilget 1,7 mio. kr. til anlæg af Frueringvej på strækningen Digterstien til Remmerhusvej. Herved kan Mallinggårdsvej og Remmerhusvej allerede i løbet af 2015 blive tilsluttet Frueringvej, og vil dermed være med til at aflaste Højvangen. Det sidste er en forudsætning for ny rækkefølgeplan for Anebjerg-området ikke får trafikken til i øvrigt at sande til i Højvangen.

5 Stiforbindelse boligområde til skolesti. ca. 150 m. I forbindelse med udbygning af Anebjergområdet, skal der sikres sikre og fremkommelige vej- og stiforbindelser i området. I denne forbindelse skal der sikres sammenhæng mellem stianlæggene som etableres i forbindelse med de private byggemodninger. Anebjerg Skolesti mellem Skanderborg og Stilling 2. etape af anlæggelse af skolestien mellem Skanderborg Øst og Stilling /Gram. Stianlægget anlægges i eget tracé, og er en forlængelse af skolestien i Højvangen frem til Fælleden og Stilling/Gram. Anebjerg, Skanderborg, trafiksanering Anebjerggårdsvej Der er tale om en nødvendig udvidelse og forstærkning af Anebjerggårdsvej. Dette er nødvendigt, fordi den eksisterende vej Anebjerggårdsvej, skal benyttes som adgangsvej til Virringvej for den sydlige del af bebyggelsen indenfor lokalplanområde I øjeblikket foreligger ikke en endelig tidsplan for etapens gennemførelse, men i forbindelse med gennemførelsen, skal Anebjerggårsvej udvides. Dagtilbud for 0-6 årige Ramme dagtilbuds- og skoleområdet Ramme til dagtilbudsområdet og skoleområdet. Denne skal i 2015 og 2016 primært have fokus på det fysiske arbejdsmiljø for medarbejderne i forbindelse med indførelsen af skolereformen. Der er i 2015 også 2 mio. kr. på driften til disse arbejder. Opp anlægsydelse Ydelse vedrørende Hørning Børneunivers. Skoler og pædagogiske fritidstilbud Ramme til renovering gulve i skolehallerne Rammebeløb til brug for renovering af gulve i kommunens syv skolehaller. I flere af hallerne er der et stort behov for udskiftning af gulve. I samarbejde med Teknik og miljø laves en plan for udskiftning af disse gulve, efter en prioritering af behovet. I 2015 ligger 750 t. kr. på driften til dette arbejde. Ramme til Hylke Skole Der bygges tre nye klasselokaler på Hylke Skole.

6 Ældre Renovering/opførsel af plejeboliger Der er gennemført kapacitetsanalyse på ældreområdet, som viser, at der er behov for renovering/opførelse af nye plejeboliger i Galten og Ry-området, for at kunne leve op til Byrådets målsætning om fremtidssikrede plejeboliger i Skanderborg Kommune. Loftslifte i plejeboliger Anlægsprojektet går ud på at reducere antallet af besøg, hvor der skal være to personaler til stede. En forudsætning herfor er investering i loftlifte i samtlige plejeboliger. Elektronisk låsesystem Sikkerhed for borgeren: Der kan ikke længere forsvinde nøgler, som potentielt kan give uvedkommende adgang til borgerens hjem. Kun de relevante medarbejdere har adgang til borgerens bolig. Samtidig fjernes nøgleboksene og erstattes af et udefra ikke-synligt elektronisk låsesystem. Bevægelse-Tryghed-Fællesskab Højvangen Som følge af at Højvangen i 2013 blev en del af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters liste over særligt udsatte boligområder fik Skanderborg Kommune mulighed for at fremsende en ansøgning til Puljen til Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder. Der er søgt støtte fra puljen til en omdannelse af skolestien i Højvangen. Formålet er fremme trygheden, skabe nye rum for fællesskaber samt skabe en større åbenhed og interaktion mellem boligområdet og de omkringliggende områder. Det er en forudsætning for bevillingen, at SAB medvirker med tilsvarende beløb og ministeriet med kr. Kultur og fritid Skanderborg Citybad I løbet af 2014 analyseres mulighederne for at sikre en tilstrækkelig høj vandkvalitet - oplevet og faktuel. Analysen bliver afgørende for at beløbet kan frigives i Grønne partnerskaber, Kultur og Fritid Kultur og fritid er en naturlig partner i langt de fleste af de grønne partnerskaber, Skanderborg kommune indgår i. Med baggrund heri er afsat en pulje, så kultur- og fritidsområdet bliver en ligeværdig økonomisk partner. Beløbet i 2015 er afsat på driften. Borgernes Hus Opførelse af faciliteter der i dagtimerne kan anvendes til undervisnings- og læringsaktiviteter i dagtilbud, skole og klubber. Ry-Hallerne Udvidelse med en hel træningshal og springgrav.

7 Hørning Hallen Udvidelse af en hal samt renovering af eksisterende gulve. Porskær Stuehus Renovering Der igangsættes en proces med kontraktholderen og brugerne af huset, for at afklare renoveringsbehovene. Renovering/dræning udendørs baner Pulje der prioriteres ud fra, hvilke baner og anlæg der trænger mest til renovering/omlægning. Det er primært dræning, der er nødvendig for at kunne udnytte banerne. Beløbet i 2015 er afsat på driften. Nye gulve i hallerne Pulje, der sammen med en faglig vurdering fra byg- og ejendom, prioriteres til haller under Kultur og Borgerservice. Bibliotek i Ry Kapacitetsbehovet på bibliotekerne skal analyseres, derfor udsættes Ry bibliotek et år i forhold til sidste års budget. Etablering af kunststoffodboldbane i Ry Rådighedsbeløb på 3,2 mio. kr. i 2016 til kunststoffodboldbane i Ry. Folkeoplysningsområdet - rammebeløb Pulje, der prioriteres efter politisk vedtagne principper. Puljen er under Folkeoplysningsudvalget og støtter de godkendte folkeoplysende foreninger i Skanderborg Kommune efter ansøgning. Bevillingerne målrettes til mindre og uforudsete renoveringsarbejder i forbindelse med foreningsejede bygninger og anlæg. Kulturarvspulje Pulje, der prioriteres efter politisk vedtagne principper. Under begrebet bevaringsværdig kulturarv er der i Skanderborg Kommune en lang række institutioner m.v., der løbende kræver renovering, såfremt de stadig skal være turistattraktioner for såvel lokalbefolkningen som turister. Tilskud fra fonde m.v. fordrer oftest kommunal medfinansiering. Beløbet i 2015 er afsat på driften. Administration Nyt administrations- & idrætscenter på Fælleden Skanderborg kommune opfører nyt administrationscenter og dobbelthal på Skanderborg Fælled, omfattende ca m 2 til kommunens administration, ca m 2 til idræts og kulturformål samt ca. 900 m 2 lejemål til Sydøstjyllands Politi. Byrådets bevidste valg med at bygge til mange formål, understreger ønsket om at nye kommunale anlæg i så høj grad som muligt skal være multianvendelige og synergiskabende. Anlægsarbejdet strækker sig over 3 år 2014 til 2016 og det forventes at Skanderborg Fælled står klar til ibrugtagning medio oktober 2016.

8 Salg af kom. ejendomme, ejendomsdatabase Ejendomsdatabasen er et fælles grundlag for strategisk og forretningsmæssigt arbejde med udnyttelse af kommunale ejendomme. Vedligehold, uforudsete udgifter mv. Pulje til imødegåelse af uforudsete udgifter i forbindelse med ejendomssalg mv. IT-udvikling (Ramme) Beløb til planlægt udskiftning af pc ere i administrationen. Beløb i 2015 er afsat på driften. Kommunale ejendomme Pulje til nedrivning (2015 er et prøveår) Der findes rundt omkring i landsbyerne og det åbne land forskellige faldefærdige bygninger og ejendomme. Med regeringens vækstplan er der afsat midler til sanering af disse bygninger. Der er dog en kommunal medfinansiering på 40 %. Brand og redning Rammebeløb til materiel Rådighedsbeløb til udskiftning af materiel til beredskabsområdet.

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget Bevillingsdato (i 1.000 kr.) U/I 2016 2017 2018 2019 Overordnet økonomi - inkl. Skatter og tilskud Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 6.000 Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter U

Læs mere

Bilag 4: Investeringsoversigt

Bilag 4: Investeringsoversigt I forhold til den investeringsoversigt der er vedlagt budgetaftalen, er Grundkapitalindskud i ungdomsboliger flyttet til en finanskonto, og derfor ude af investeringsoversigten. Det drejer sig om 2.900.000

Læs mere

Investeringsoversigt Teknisk Budget med bemærkninger

Investeringsoversigt Teknisk Budget med bemærkninger nr. 1 Bevillingsdato I 1.000 kr. U/I 2017 2018 2019 2020 Overordnet økonomi Grundkapitalindskud i nye almene boliger Klima og beredskab U 6.000 6.000 2 5/10-16 Klimaprojekter, følgeudgifter U 4.000 3 ''

Læs mere

i kr. U/I Strategisk jordkøb (ramme) U Ramme dagtilbuds- og skoleområdet U

i kr. U/I Strategisk jordkøb (ramme) U Ramme dagtilbuds- og skoleområdet U Investeringsoversigt Bev. Dato* i 1.000 kr. U/I 2018 2019 2020 2021 Overordnet økonomi 1 Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 Klima 4/10-17 2 Agnetevej medfinansieringsdelen U 11.264 10.265

Læs mere

BILAG 1: 2. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Projekter på investeringsoversigten for 2016 Rådig-

BILAG 1: 2. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Projekter på investeringsoversigten for 2016 Rådig- BILAG 1: 2. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten for Rådig- For- Tillægs- heds- gang- ventet bevilling beløb Projektsættelse regn- til leder skab Miljø- og Planudvalget

Læs mere

BILAG 3: 2. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2014

BILAG 3: 2. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2014 Økonomiudvalget: 1 Strategisk jordkøb (ramme) 0,8 Byrådssek. Løbende 0,8 0,0 Løbende opkøb. Midlerne forventes anvendt i. 2 Salg af sokkelgrund i Hørning Bycenter 3 Vedligehold, uforudsete udgifter mv.

Læs mere

BILAG 1: 1. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015

BILAG 1: 1. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015 BILAG 1: 1. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten for, inklusiv overførsler fra Nr. Projekt (mio. kr.) Miljø- og Planudvalget* 1 : 1 Klimaprojekt Vestergade/Lille Sø Skb.

Læs mere

Samlet oversigt over anlæg 2017

Samlet oversigt over anlæg 2017 drift Budget Bemærkning Miljø og planudvalget Klima Klimaprojekt Vestergade/Lille Sø Skb. følgeudgifte U 2.879 1.695 1.695 Der er gennemført afleveringsforretning med små Frigivet: 17/12-14, 30/3-16, 27/4-16

Læs mere

Anlægsrammen. Temamøde i Byrådet d. 24. januar 2019

Anlægsrammen. Temamøde i Byrådet d. 24. januar 2019 Anlægsrammen Temamøde i Byrådet d. 24. januar 2019 Program Statslige styringsprincipper Status på anlægsrammen Byrådets handlemuligheder Spørgsmål til drøftelse Statslige styringsprincipper Anlægsrammen

Læs mere

Anlæg overførsler 2012 til 2013

Anlæg overførsler 2012 til 2013 Anlæg overførsler til politikområde Regnskaber afsluttet på Byrådet d. 28.09.2011 over 2 mio. kr. som har haft rådighedsbeløb i til drift ikke/tilgår 28.09.2011 Borgere m. fys./psyk. handic. 3. Etape 1.

Læs mere

BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015

BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015 Nr. Projekt (mio. kr.) Miljø- og Planudvalget* 1 : Klima 1 Pilotprojekt i Låsby 0,074 2/10-13 Bente Hornbæk (Inger Espersen) BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten

Læs mere

BILAG 1: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Projekter på investeringsoversigten for 2016 Rådig-hedsbeløb

BILAG 1: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Projekter på investeringsoversigten for 2016 Rådig-hedsbeløb Miljø- og Planudvalget * 1 : Klima 1 Klimaprojekt Vestergade/Lille Sø Skb. Følgeudgifter 1,224 17/12-14 30/3-16 27/4-16 2 Klimaprojekt Låsby, følgeudgifter 3,451 17/12-14 3 Hovedgaden Låsby 0,200 27/4-16

Læs mere

BILAG 1: 1. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016

BILAG 1: 1. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Nr. Projekt (mio. kr.) Miljø- og Planudvalget * 1 : Klima 36 Ikke frigivet pulje til klimaprojekter på anlæg BILAG 1: 1. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten for, inklusiv

Læs mere

BILAG 3: 1. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015

BILAG 3: 1. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015 Økonomiudvalget: 1 Nyt administrations- & idrætscenter på Fælleden BILAG 3: 1. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten for, inklusiv overførsler fra 2014 153,274 30/4-14

Læs mere

Overblik over forslag til nye anlægsprojekter, budget (i kr.)

Overblik over forslag til nye anlægsprojekter, budget (i kr.) Overblik over forslag til nye anlægsprojekter, budget 2015-2018 (i 1.000 kr.) Udvalg: Miljø og Plan Projektnavn Politikområde Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 Nye anlæg i forhold til gældende

Læs mere

i kr. U/I Stitunnel Virringvej / Ægirsvej I Pulje til mindre gang- og cykelstianlæg U

i kr. U/I Stitunnel Virringvej / Ægirsvej I Pulje til mindre gang- og cykelstianlæg U Investeringsoversigt Bev. Dato* i 1.000 kr. U/I 2019 2020 2021 2022 Overordnet økonomi 1 Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 0 10.000 Klima 3/10-18 2 Agnetevej medfinansieringsdelen U 10.459 3/10-18

Læs mere

BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2014

BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2014 BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten for, inklusiv overførsler fra 2013 Nr. Projekt (mio. kr.) Økonomiudvalget: 1 Strategisk jordkøb (ramme) 0,8 Byrådssek.

Læs mere

Projektbeskrivelse: Sagen omhandler udbygning af stisystemet i Galten Skovby samt en omlægning af torvet i Galten.

Projektbeskrivelse: Sagen omhandler udbygning af stisystemet i Galten Skovby samt en omlægning af torvet i Galten. Anlægsprojekt nr. 1 Galten Bymidte Sagen omhandler udbygning af stisystemet i Galten Skovby samt en omlægning af torvet i Galten. Der er udført nye cykelbaner og tilhørende fortovsomlægninger på Vestergade

Læs mere

Nr. (2020-priser i kr.) Grundkapitalindskud i nye almene boliger Salg af Søkilde, indtægt -20.

Nr. (2020-priser i kr.) Grundkapitalindskud i nye almene boliger Salg af Søkilde, indtægt -20. Nr. (2020-priser i 1.000 kr.) 2020 2021 2022 2023 Skattefinansierede anlæg Overordnet økonomi 1 Grundkapitalindskud i nye almene boliger 10.000 Klima, energi og beredskab 2 Hovedgaden i Låsby etape 4,

Læs mere

BILAG 3: 2. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015

BILAG 3: 2. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015 Økonomiudvalget: 1 Nyt administrations- & idrætscenter på Fælleden BILAG 3: 2. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten for, inklusiv overførsler fra 2014 Rådig-hedsbeløb

Læs mere

BILAG 3: 2. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Projekter på investeringsoversigten for 2016 Rådig-

BILAG 3: 2. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Projekter på investeringsoversigten for 2016 Rådig- Rådig- For- Tillægs- heds- gang- ventet bevilling beløb Projektsættelse regn- leder skab Økonomiudvalget : 1 Nyt administrations- & idrætscenter på Fælleden 2 Salg af komm. ejendomme (U) Handelsomkostninger

Læs mere

Investeringsoversigt med bemærkninger

Investeringsoversigt med bemærkninger nr. Bevillingsdato* I 1.000 kr. U/I 2017 2018 2019 2020 Overordnet økonomi 1 Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 Klima og beredskab 2 5/10-16 Klimaprojekter, følgeudgifter U 4.000 3 '' Klimaprojekt

Læs mere

Investeringsoversigt med bemærkninger

Investeringsoversigt med bemærkninger nr. Bevillingsdato 5/10 2016 I 1.000 kr. U/I 2017 2018 2019 2020 Overordnet økonomi 1 Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 Klima og beredskab 2 x Klimaprojekt Vestergade/Lille Sø Skb. U 924

Læs mere

BILAG 3: 1. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016

BILAG 3: 1. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Nr. Projekt (mio. kr.) Økonomiudvalget : 1 Nyt administrations- & idrætscenter på Fælleden BILAG 3: 1. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten for, inklusiv overførsler fra

Læs mere

BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Projekter på investeringsoversigten for 2016 Rådig-hedsbeløb

BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2016 Projekter på investeringsoversigten for 2016 Rådig-hedsbeløb BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING - STATUS PÅ ANLÆG Projekter på investeringsoversigten for dato tilbage i Økonomiudvalget : 1 Nyt administrations- & idrætscenter på Fælleden 102,708 30/4-14 Direktionen (Knud

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 24042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 18032014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Bev. Dato* i kr. U/I Grundkapitalindskud i nye almene boliger. U-disponeret ikke finansieret ramme

Bev. Dato* i kr. U/I Grundkapitalindskud i nye almene boliger. U-disponeret ikke finansieret ramme Investeringsoversigt 2019-2022 Flyttes til drift/finans Bev. Dato* i 1.000 kr. U/I 2019 2020 2021 2022 Økonomi Klima 1 10.000 63 Grundkapitalindskud i nye almene boliger U-disponeret ikke finansieret ramme

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

i kr. U/I Grundkapitalindskud i nye almene boliger U Torvet i Hørning U 1.646

i kr. U/I Grundkapitalindskud i nye almene boliger U Torvet i Hørning U 1.646 Flyttes til drift/finans Investeringsoversigt Bev. Dato* i 1.000 kr. /I 2019 2020 2021 2022 Overordnet økonomi 1 Grundkapitalindskud i nye almene boliger 0 10.000 Klima 3/10-18 2 Agnetevej medfinansieringsdelen

Læs mere

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

Bilag 7: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 7: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Bilag 7: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

Bilag 7: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 7: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Budgetopfølgning ultimo januar 2016 Bilag 7: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling.

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling. Nummer 179 Projektnavn Jordpulje - Ubestemte formål (Køb af jord) Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 00.22.05 Aftaleenhed Indsatsområde Center for By Land og Kultur Bosætning - 2000 flere borgere frem

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015

BILAG 3: 3. BUDGETOPFØLGNING STATUS PÅ ANLÆG 2015 Økonomiudvalget: 1 Nyt administrations- & idrætscenter på Fælleden 153,375 30/4-14 Direktionen (Knud Peter Sahl Oktober 2014 Oktober 153,375 0,000 Byggeriet forløber planmæssigt. 2 Salg af komm. ejendomme

Læs mere

Høringssvar til KP13. Skanderborg Kommune

Høringssvar til KP13. Skanderborg Kommune Høringssvar til KP13 64 høringssvar om 75 emner: 17 foreslås imødekommet helt eller delvist 5 udestår pga. dialogen med Naturstyrelsen 5 foreslås taget til efterretning 48 emner foreslås ikke at medføre

Læs mere

Bilag 4 b Investeringsoversigt Budget

Bilag 4 b Investeringsoversigt Budget Bevillingsdato Investeringsoversigt nr. i 1.000 kr. U/I 2018 2019 2020 2021 Klima og beredskab 4/10-17 1 Agnetevej medfinansieringsdelen U 11.264 10.265 4/10-17 2 Områderne langs Skanderupbækken, Skanderborg

Læs mere

Oversigt over bevillinger i budget 2015

Oversigt over bevillinger i budget 2015 Oversigt over bevillinger i budget 2015 Kommunens bevillingsniveau er fastsat i kommunens "principper for økonomistyring". Bevillingsniveauet tager udgangspunkt i at samtlige kommunens udgiftsområder er

Læs mere

Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer

Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer Støtte efter byfornyelsesloven til tilpasning af nedslidte byer Generelt om byfornyelsesloven Loven gælder for alle kommuner, og kan anvendes i alle byer og i det åbne land På Finansloven afsættes 280

Læs mere

Miljø- og Planudvalget

Miljø- og Planudvalget Miljø- og Planudvalget Indhold 1. Indledning...2 2. Overblik over forandringer på Miljø- og Planudvalget...3 3. Status på de enkelte forandringer...4 Mere biodiversitet i skovene (nr. 2)...4 Renovering

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. 1. Miljø- og Planudvalget Politikområde 4: Klima og energi 1.1. Vedvarende energi: Skanderborg Kommune er selvforsynende med vedvarende energi til strøm og opvarmning

Læs mere

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011 Notat Emne: Til: Anlægsbehov for boldbaner fastholdelse af serviceniveau ved befolkningsvækst Bilag til skema til anlægskonferencen Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice

Læs mere

Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby

Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby 1. Baggrund Som følge af Budgetaftalen 2013 er der over tre år afsat 4 mio. kr. til fornyelse og renoveringer af Galten Bymidte. På baggrund af denne bevilling

Læs mere

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS

NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS NYT TILSLUTNINGSANLÆG PÅ E45 ØSTJYSKE MOTORVEJ VED HORSENS Projektets formål er at skabe direkte adgang til E45 Østjyske Motorvej fra Horsens by og havn via etablering af nyt tilslutningsanlæg nord for

Læs mere

34.787 2.398 2.398 2.398

34.787 2.398 2.398 2.398 Kultur og Fritid: 1.000 kr. 1. Rådighedsramme 2. Svendborg Ny Idrætscenter 2.982 2.398 2.398 2.398 31.805 34.787 2.398 2.398 2.398 + = udgift, - = indtægt 1. Rådighedsramme - generel vedligehold og nyanlæg

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Miljø- og Planudvalget... 2 1.1. Vedvarende energi:... 2 1.2. Reduktion af energiforbrug i kommunens bygninger:... 2 1.3. Badestrande:...

Læs mere

Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra 2013 Miljø- og planudvalget

Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra 2013 Miljø- og planudvalget BILAG 2: 1. BUDGETOPFØLGNING 2014 Afsluttende status på de politisk besluttede forandringer fra 2013 Miljø- og planudvalget Indhold 1. FORANDRINGER, DER FORTSÆTTER I BUDGET 2014, jf. budgetaftalen... 2

Læs mere

Skattefinansierede anlæg

Skattefinansierede anlæg Bem. Nr. Frigiv* Flyttet til drift Flyttet t. finans i 1.000 kr. 2020 2021 2022 2023 Skattefinansierede anlæg Overordnet økonomi 1 10.000 Grundkapitalindskud i nye almene boliger Klima, energi og beredskab

Læs mere

Forslag til forandringer til budget Anlæg

Forslag til forandringer til budget Anlæg Forslag til forandringer til budget 2020 2029 - Anlæg Byrådets budgetseminar 26. september 2019 September 2019 Version 4 Forslag til forandringer til budget 2020 2029 - Anlæg Skanderborg Kommune Forandringer

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

[Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014

[Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014 [Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014 I dette notat gennemgås de af Teknik- og Miljøudvalgets indmeldte økonomiske udfordringer, der ikke blev håndteret i budgetaftalen.

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 27 Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. Mødet begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 15.55. John Køhler mødte kl. 15.35 efter behandlingen

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

Bevillingsoversigt

Bevillingsoversigt Skanderborg Byråd 3.280.274 3.216.459 3.220.053 3.232.004 1. Demokrati 10.832 9.556 11.620 8.885 Demokrati ovf. 2.704 3.162 2.530 2.530 Demokrati ej ovf. 8.128 6.394 9.090 6.355 2. Personale 55.882 55.970

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Bilag 3 - Samlet oversigt over anlæg 2018

Bilag 3 - Samlet oversigt over anlæg 2018 Bilag 3 - Samlet oversigt over anlæg Økonomiudvalget Administration Salg af kom. ejendomme, ejendomsdatabase U 7.142 1.927 500 1.427 Frigivet: 25/4-12, 26/3-14, 24/6-15 I -89.795-31.007-34.800 3.793 Startdato:

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

Resultatopgørelse, budgetforlig

Resultatopgørelse, budgetforlig Resultatopgørelse, budgetforlig 2015-18 Mio. kr. BF 2015 BF 2016 BF 2017 BF 2018 Skatter -3.953,5-4.044,4-4.126,8-4.207,1 Tilskud og udligning -1.839,9-1.739,5-1.772,2-1.810,4 Ændringer skatter og tilskud

Læs mere

Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige

Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige Budget 2019 10. oktober 2018 01 Miljø-, Teknik- og Ejendomsudvalget Pulje til cykelsti og veje Konkrete anlægsprojekter med renovering af kommunens cykelstier,

Læs mere

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014 Alle udvalg Overførsel fra 2013 til 2014 Restbudget regnskab Restbudget herefter (I hele ) Skattefinansieret område Udvalget for teknik og miljø Jordforsyning - udgifter 11.922 14.452 2.530 - salg af jord

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Udkast til Årsplan 2014 for Miljø- og Planudvalget (version )

Udkast til Årsplan 2014 for Miljø- og Planudvalget (version ) Udkast til Årsplan 2014 for Miljø- og Planudvalget (version 02012014) Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer

Læs mere

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund UDVIKLING & ERHVERV Kultur & fritid Dato: 20-10-2014 Kontaktperson: Henning Steen Jensen Dir. tlf.: 7996 6380 E-mail: hsj@vejenkom.dk NOTAT Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter Baggrund

Læs mere

Forslag til nyt eller ændret anlæg

Forslag til nyt eller ændret anlæg Etablering af udemotionsrum 200 200 Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget foreslår over en toårig periode afsat i alt 400.000 kr. af drætssamvirkets midler med henblik på etablering af udemotionsrum

Læs mere

INVESTERINGER Vers. 3-9. oktober 2013

INVESTERINGER Vers. 3-9. oktober 2013 Vers. 3-9. I budgetforslaget er indarbejdet de projekter, som blev vedtaget i forbindelse med budget 2013-2016. Projekter hvortil der ikke er indkommet ændringsforslag fremgår derfor ikke af listen. De

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Skanderborg Kommuneplan

Skanderborg Kommuneplan Skanderborg Kommuneplan Hovedstruktur 2005-2017 Kommuneplantillæg nr. 2 for Anebjerg Redegørelse Anebjerg Området Anebjerg udgør det store nye byvækstområde mellem Højvangen, Stilling-Gram og Fruering.

Læs mere

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne.

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne. 1. Generelt Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for det kommende år og tre overslagsår. Budgettet skal behandles to gange i byrådet med

Læs mere

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014 Årsplan i Kultur- og sudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget

Læs mere

Overblik over forslag til nye anlægsprojekter, budget

Overblik over forslag til nye anlægsprojekter, budget Overblik over forslag til nye anlægsprojekter, budget 2015-2018 Nr. Projektnavn Politikområde Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 Nye anlæg i forhold til gældende investeringsoversigt: 1 Pulje

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven

De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven De mindre byers udfordringer og muligheder, herunder for støtte efter byfornyelsesloven Vækst (pct.) i befolkningstallet (2007 2012) Udvikling i skattepligtig indkomst Byfornyelsesloven På Finansloven

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i På politikområdet Kommunale Ejendomme er der følgende fokus i budgetåret : Ejendomsadministration Området omfatter drift og administration af en række kommunale ejendomme, herunder bl.a.

Læs mere

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan Notat 5. juni 2018 Almene boligprojekter 2018-2021, rækkefølgeplan Økonomiudvalget udarbejdede i juni 2015 en rækkefølgeplan for almene boligprojekter 2016-2019. Nedenfor findes under punkt 1 en statusoversigt

Læs mere

Fælleden - Belysning af transportvalg

Fælleden - Belysning af transportvalg Fælleden - Belysning af transportvalg Juni 2014 1 1. Formål og indhold Formål Projektet skal analysere de ændringer i transportvalg som realisering af Fælleden må formodes at give anledning til, og med

Læs mere

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Budgetopfølgning ultimo januar 2015 Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Skattefinansieret anlæg Anlægspulje til idrætsformål 2018... 3 Ombygning af Vorup skoles idrætshal, Voruphuset...

Læs mere

Samlet uddrag af trafikanalyser.

Samlet uddrag af trafikanalyser. Samlet uddrag af trafikanalyser. Den 17. maj 2017 tiltrådte Økonomiudvalget indstillingen om, at der for Galten-Skovby og Ry skulle udarbejdes trafikanalyser på projektniveau og for Hørning en trafikstrukturanalyse

Læs mere

BUDGET Afsnit: UDVALGET FOR KULTUR OG PLANLÆGNING

BUDGET Afsnit: UDVALGET FOR KULTUR OG PLANLÆGNING Politikområde 7.01.02.005: Kultur og Fritid 1. Rådighedsramme 1.243 2.279 2.279 2.279 2. Renovering af Svendborg Svømmeland 6.962 0 0 0 3. Boldbaner på Thurø 1.000 12.000 0 0 4. Ny terminalbygning 0 8.000

Læs mere

Budgetforlig 2016. Indledning. Herning Kommune og anlæg:

Budgetforlig 2016. Indledning. Herning Kommune og anlæg: Budgetforlig 2016 Indledning Med denne aftale bekræfter budgetforligspartierne, at Herning Kommunes økonomi grundlæggende er sund og robust. Vedtagelsen af mulighedskataloget i foråret 2015 har skabt et

Læs mere

Særtransportruter til vindmølletransporter

Særtransportruter til vindmølletransporter Særtransportruter til vindmølletransporter Indledning Danmark er i dag storproducent og eksportør af vindmøller. Mange af møllerne, der skal opsættes på havet eller eksporteres til andre lande, udskibes

Læs mere

LOKALPLAN NR For to boldbaner i "Fælleden"

LOKALPLAN NR For to boldbaner i Fælleden LOKALPLAN NR. 076 For to boldbaner i "Fælleden" Skanderborg Kommune 1995 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 076 REDEGØRELSE Lokalplanområdet l Lokalplanens baggrund l Lokalplanens indhold l Lokalplanens

Læs mere

Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres.

Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres. Greve Kommune Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres. Greve Kommune Budgetforlig 2018 Flere engagerede

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER

IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER IGANGSATTE BYUDVIKLINGSPROJEKTER Assens Kommune en del af den fynske udvikling - StrategiFYN 2014-2017 - Ny strategifyn 2018-2021 på vej Vision 2018 Vi vil have flere til at bo i vores kommune, fordi Vision

Læs mere

Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1

Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1 Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1 Projektnavn U/ 2019 2020 2021 2022 Etablering af udemotionsrum ved allerede afsatte drifstmidler ved drætssamvirket U 0 0 Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb alt U 33.986 104.931 93.990 62.590 33.690 14.781 343.968-7.302 0-800 0 0 0-8.102 Miljø- og Teknikudvalget U 8.936 27.173 4.800 8.507 3.436 14.527 67.379 Børne- og Skoleudvalget U 15.213 15.213 30.426 Vækst-

Læs mere