Samlet for Social- og Sundhedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samlet for Social- og Sundhedsudvalget"

Transkript

1 PRIORITERINGSKATALOG BUDGET F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center A C F O V s indstilling Antal medlemmer 5.02 Voksne og handicap Borgerservice Lejetab ved fraflytning - Askerød Job & Socialservice DHUV - Besparelse på indsats som følge af skærpet visitation* Job & Socialservice Etablering af døgntilbud i Birkelyparken Job & Socialservice FI: Investering i medarbejdere i Greve Rusmiddelcenter - besparelse på ekstern behandling Job & Socialservice Revisitation af voksne med særlige behov Job & Socialservice Særlige klubtilbud for større børn og unge Job & Socialservice Borgerstyret Personlig Assistance, SEL Job & Socialservice Notat: Midlertidige botilbud Center for Job og Socialservice 5.03 Hjemmepleje Sundhed & Pleje Takster for valgfrie ydelser på kommunens plejecentre Sundhed & Pleje Opsigelse af lejemål i hjemmeplejens udeområde Sundhed & Pleje Gevinstrealisering projekt I gang igen Sundhed & Pleje KMD Borgerportal Sundhed & Pleje SOSU-elever Sundhed & Pleje Overførsel af 4 rehabiliteringspladser for demente Sundhed & Pleje Gevinst af udbud af tøjvask Sundhed & Pleje Notat: Overførsel og besparelse - Center for Sundhed & Pleje Resultat af udvalgets behandling Mål for prioriteringsrum Samlet for I.000 kr. 203-priser + = merindtægt/mindreudgift, - = merudgift/mindreindtægt * Forudsætter udgift til DHUV-system på Økonomi- og Planudvalgets område.0 Administration.

2 sforslag til Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Borgerservice Tekst Lejetab ved fraflytning I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget Budget Budget Budget Der er pt. over 00 personer på venteliste til en bolig i Askerød. Der er derfor ikke behov for hele tet til lejetab ved fraflytning. Behovet opstår, når boligerne ikke kan lejes ud. Det forventes, at denne tendens fortsætter under forudsætning af, at Askerød fortsat kan tiltrække interesserede lejere i årene frem. Besparelsen kan have virkning fra. januar 203.

3 sforslag til Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.0 Administration og 5.02 Voksne og handicap Job & Socialservice Tekst Fagsystemet DHUV i Job & Socialservice ( Administration) Besparelse på indsatsen som følge af skærpet visitation (5.02 Voksne og handicap) I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget Administration Budget Administration Budget Administration Budget Administration i.000 kr. (203-priser) Budget Voksne og handicap Budget Voksne og handicap , Budget Voksne og handicap ,23 Budget Voksne og handicap ,23 KL og Socialministeriet igangsatte i efteråret 2009 et fælles projekt på handicap- og udsatte voksneområdet. Det overordnede formål med projektet var at skabe en sammenhængende og helhedsorienteret sagsbehandling og indsats for borgerne på området. KL og Socialministeriet har på den baggrund udviklet en metode til udredning og sagsbehandling på handicap- og udsatte voksneområdet voksenudredningsmetoden. Parterne har desuden i efteråret 200 etableret et samarbejde om digitalisering og dermed it-understøttelse af Voksenudredningsmetoden - under ét kaldet DHUV (Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet). Kommunerne har efterspurgt en bedre it-understøttelse på voksenområdet. Den manglende itunderstøttelse er med til at gøre sagsbehandlingen til en tidskrævende proces for både rådgivere og borgere. KOMBIT har på baggrund af kommuners efterspørgsel taget initiativ til et fælles kommunalt udbudsnetværk i forhold til færdigudvikling af kravspecifikation og udbudsproces (med udvikling af udbudsmateriale og selve udbudsprocessen). Byrådet besluttede den 3. januar 202:

4 . at der gives bindende tilsagn til KOMBIT om deltagelse i udbudsnetværk i både fase og fase 2 med henblik på anskaffelse af DHUV 2. at deltagelse i udbudsnetværk finansieres på s område 5.02 Voksne og handicap på kontoen Konsulentbistand i borgersager ved en formålsbestemt overførsel 20/202 på ca kr. samt ved at prioritere finansiering af udbudsnetværket på samme konto i at finansiering af de årlige driftsudgifter til DHUV indgår i forhandlingerne for Budget 203(-6). Målgruppe Myndighedsfunktionen (Rådgivere) og økonomikonsulenter i Center for Job & Socialservice. Fordele og ulemper Center for Job & Socialservice har ikke i dag et fagsystem, som understøtter myndighedsfunktionens sagsbehandling og økonomistyringen på voksenområdet. Der er derfor behov for et system, som gør det nemmere at få overblik over bevillinger til borgerne, trække ledelsesinformation og styre økonomien. DHUV vil kunne medvirke til en større ensartethed i sagsbehandlingspraksis og en yderligere kvalitetssikring af arbejdet og dermed en styrkelse af borgernes retssikkerhed. Center for Job & Socialservice ønsker derfor at implementere DHUV for at opnå de fordele, der er forbundet med anskaffelsen af systemet som led i at opnå endnu bedre sammenhæng og overblik mellem indsats og økonomi på det specialiserede socialområde. En ulempe ved systemet er, at der ingen integration er med fagsystemet DUBU på børn og ungeområdet. Afledte konsekvenser Der kan være risici forbundet ved at implementere et nyt og uafprøvet it-system. F. eks. kan borgerne risikere længere sagsbehandlingstid i starten, indtil systemet er fuldt implementeret. Der skal påregnes en udgift på 7,0 kr. pr. borger fordelt over 5 år, svarende til 0,334 mio. kr. årligt (203-priser) til selve systemet, samt en engangsudgift på 0,500 mio. kr. til implementering i kommunen, evt. opgradering af eksisterende systemer, undervisning mv. I alt 2,2 mio. kr. i perioden Da der er tale om en administrativ udgift, hører denne del af forslaget til Økonomi- og Planudvalgets område på område.0 Administration. Til gengæld forventes DHUV at medføre en besparelse på indsatsen på område 5.02 Voksne og handicap som følge af effektivisering og ensretning af sagsbehandlingspraksis i forbindelse med visitation og revisitation sådan at indførelsen af DHUV på sigt (fra 205) bliver udgiftsneutral. DHUV forventes implementeret ultimo 203, og på grund af bl.a. borgernes retssikkerhed (partshøring, klagemuligheder mv.) er tiltag og ændringer lang tid om at slå igennem på området. Besparelsen på område 5.02 vil derfor være 0 kr. i 203, have halvårsvirkning i 204, og helårsvirkning fra 205 og frem. 2

5 sforslag til Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Job & Socialservice Tekst Etablering af døgntilbud i Birkelyparken I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget 203 (*) ,6 Budget 204 (*) ,8 Budget 205 (*) ,8 Budget 206 (*) ,8 (*) Budgettallet udgør det samlede til længerevarende botilbud (SEL 08), midlertidige botilbud (SEL 07) og hjælp, støtte, omsorg mv. i eget hjem (SEL 85) omfattende funktionerne , og I Birkelyparken ligger et boligfællesskab med fire ½ værelses boliger og tilhørende fællesarealer/servicearealer. Boligerne er en del af tilbudsviften i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV), og anvendes til botræning af unge der er udviklingshæmmede, sent udviklede eller psykisk skrøbelige. Ejendommen ejes af Greve Kommune. SSU besluttede den (på lukket dagsorden), at tilbuddet i Birkelyparken skal omlægges, og at boligfællesskabet ikke længere skal anvendes til botræning men at der i stedet skal arbejdes på at etablere et botilbud med døgndækning for borgere med betydeligt nedsat funktionsevne og/eller indgribende udviklingsforstyrrelser. På samme møde den havde SSU i sag S9 den første drøftelse om udvalgets udfyldelse af prioriteringsrum Her besluttede SSU bl.a., at etablering af døgntilbud i Birkelyparken skal indgå i det videre arbejde med at udfylde SSU s prioriteringsrum. Målgruppe Målgruppen er borgere med betydeligt nedsat funktionsevne og/eller indgribende udviklingsforstyrrelser. Det kan være borgere, der i forvejen er placeret i særligt tilrettelagt og højt specialiseret botilbud (fx enkeltmandstilbud) eller borgere der fortsat bor hjemme hos forældre, hvor den nødvendige hjælp og støtte helt overvejende er ydet af forældrene men hvor der skal findes et varigt botilbud for voksne. Boligfællesskabet i Birkelyparken indeholder som nævnt 4 lejligheder. Et botilbud med døgndækning forventes at kunne rumme 3 beboere, mens den fjerde lejlighed skal være personalets opholdsrum.

6 Fordele og ulemper På voksenhandicapområdet har SSU de senere år forfulgt en overordnet strategi om Flere lokale tilbud mest kvalitet for pengene. Etablering af et botilbud med døgndækning i Birkelyparken vil være et vigtigt delbidrag i udmøntningen og realiseringen af den overordnede strategi. Og for Greveborgere vil det som udgangspunkt være en fordel at kunne blive boende i Greve Kommune, også selv om man har et omfattende behov for hjælp med dækning hele døgnet. Som ulempe kan nævnes, at et botilbud med døgndækning med kun 3 pladser normalt ikke vil være økonomisk rentabelt, fordi udgifterne til aftenvagt og især nattevagt - bliver forholdsmæssige store, når de skal fordeles på kun 3 pladser. Derfor bliver det en forudsætning i visiteringen, at der kun skal visiteres borgere, der i forvejen er meget udgiftskrævende og/eller har et individuelt særligt tilrettelagt tilbud. Ellers bliver et døgntilbud med kun 3 pladser simpelthen for dyrt. Afledte konsekvenser Som nævnt anvendes Birkelyparken i øjeblikket til botræning af unge, der er udviklingshæmmede, sent udviklede eller psykisk skrøbelige. Botræning vil derfor fremadrettet skulle ske i borgernes individuelle lejligheder, herunder i de 5 ungdomsboliger i Freyas Kvarter, som Job & Socialservice har fået råderet over. SSU s beslutning om at arbejde videre med at etablere botilbud med døgndækning i Birkelyparken er på nuværende tidspunkt en principbeslutning, hvor indhold, driftsform, økonomi osv. endnu slet ikke er konkretiseret, ligesom arbejdet med at kontakte og eventuelt visitere - potentielle borgere først er sat i gang nu efter SSU s principbeslutning den 28. marts 202. Det skal samtidig påregnes, at der er et opsigelsesvarsel i de potentielle borgeres nuværende botilbud, i nogle tilfælde op til ½ år. Derfor er såvel tidsplan som økonomi på nuværende tidspunkt helt uafklaret. Det skønnes dog realistisk, at et botilbud med døgndækning i Birkelyparken kan medføre en besparelse på ca kr. årligt på udgifterne til eksterne botilbud for voksne med særlige behov. Det understreges, at der er tale om et skøn, som på nuværende tidspunkt er usikkert. Med hensyn til tidsplan skønnes det realistisk, at botilbuddet i Birkelyparken kan etableres i løbet af første halvår 203. Budgetmæssigt forudsættes det i dette forslag, at botilbuddet sættes i drift pr.. april 203, sådan at der skønnes opnået en besparelse på kr. i 203, svarende til 2/3 af den skønnede besparelse på årsbasis. 2

7 sforslag til Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Job & Socialservice Tekst Investering i mere lokal ambulant misbrugsbehandling i form af to medarbejdere til Greve Rusmiddelcenter (Én pose penge) Besparelse på ekstern behandling (Formålsbestemt) I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget ,5 Budget ,3 Budget ,3 Budget ,3 Kommunerne skal efter sundhedslovens 4-42 og servicelovens 0 tilbyde hjælp til alkoholbehandling og behandling for stofmisbrug. Hjælpen gives dels i eksterne behandlingstilbud, dels i eget kommunalt regi i Greve Rusmiddelcenter (voksne) og i Omega (børn og unge). Greve Rusmiddelcenter arbejder bl.a. ud fra en overordnet politisk strategi om Flere lokale tilbud mest kvalitet for pengene. Dette forslag handler derfor om at udbygge den lokale dagbehandling i ambulant regi, hvilket på sigt vil gøre Greve Rusmiddelcenter endnu mere selvforsynende i forhold til de ambulante dagbehandlingstilbud. Samtidig vil misbrugsindsatsen blive endnu mere effektiv og kunne skræddersys til målgruppen, hvilket alt andet lige vil medføre, at borgeren får et kortere og mere intensivt behandlingsforløb og dermed i sidste ende spare kommunen for penge. Det falder ligeledes i tråd med, at Greve Rusmiddelcenter pr.. april 202 har ansat en ny leder, som har mange års erfaring med misbrugsbehandling i privat regi og derfor kan bidrage med egne erfaringer i forhold til at gennemføre de mere intensiverede dagbehandlingsforløb. Behandlingen, som pt. består af individuelle trin samtaler og psykologsamtaler, ønskes således udbygget med mere langvarige forløb, som omfatter både gruppe og individuel terapi. Forslaget indebærer, at der ansættes yderligere to medarbejdere i Greve Rusmiddelcenter, som sammen med de nuværende medarbejdere allerede fra 203 vil kunne tjene de to medarbejderes løn ind, finansiere kompetenceudvikling på 0,2 mio. kr. samt en mindre besparelse på 0,2 mio. kr., og fra 204 forventes den årlige besparelse at stige til 0,5 mio. kr. Erfaringer fra bl.a. Kolding og Halsnæs kommuner viser, at man med en mindre opkvalificering af de eksisterende medarbejderressourcer samt tilførsel af fagligt kvalificeret ekspertise kan hjemtage

8 den ambulante dagbehandling med succes, således den ikke længere købes ude i byen, men foregår i kommunens eget regi. Forskning på området understøtter ligeledes dette i forhold til, at der opnås størst succes i dagbehandling, når behandling foregår i nærmiljøet, idet der opnås integration med de kendte omgivelser allerede fra starten af dagbehandlingen. Halsnæs Kommune har pr.. januar 20 åbnet Alkohol- og Stofrådgivningen til borgere med behov for rådgivning eller behandling i forhold til deres misbrug. Tilbuddet tilbyder rådgivning og ambulant behandling ud fra en helhedsorienteret tilgang til borgeren. Derudover varetager de børne-ungeområdet på misbrugsområdet og har tilbud til pårørende (tilsvarende Omegas tilbud). Lederen af tilbuddet betegner det som et vellykket eksperiment med hjemtagning af store dele af den ambulante og dagambulante alkohol og stofbehandling. Målgruppe Borgere med misbrugsproblemer som har behov for ambulant dagbehandling Fordele og ulemper Forslaget vil som tidligere nævnt yderligere kunne målrette og opkvalificere misbrugsbehandlingen i Greve Kommune til færre penge. Herudover vil arbejdsmetoder i forhold til ambulant dagbehandling kunne udbredes til andre teams i Center for Job & Socialservice og derigennem skabe en mere helhedsorienteret og sammenhængende opgaveløsning i forhold til borgerne. Det sikres blandt andet gennem organisatorisk kompetenceudvikling i forhold til nye arbejdsmetoder og samarbejdsrelationer til hinanden og borgerne. Ulempen ved forslaget er, at Greve Rusmiddelcenters nuværende placering på Greve Rådhus vil kræve, at der skal findes egnede lokaler, hvor dagbehandlingen kan foregå, da det ikke kan rummes på rådhuset. Administrationen peger derfor på, at Lænkens lokaler på Jerismosevej eller lokaler i Greve Videnscenter er muligheder, som kan undersøges nærmere. Afledte konsekvenser Forslaget vedrører alene den ambulante dagbehandling, som Greve Rusmiddelcenter i dag køber i eksterne behandlingstilbud. Forslaget vil derfor ikke have afledte konsekvenser for f.eks. døgnbehandling, idet døgnbehandling stadig skal købes i eksterne tilbud. Der er ikke tale om, at der er sket en forringelse af serviceniveau men derimod en kvalificering og en målretning af indsatsen for den enkelte borger i forhold til, hvad der forskningsmæssigt og rent praktisk virker. Nemlig at borgeren efter endt døgnbehandling påbegynder den ambulante dagbehandling i nærmiljøet i Greve Kommune. Forslaget forudsætter, at der skal ansættes to personer i Greve Rusmiddelcenter fra. januar 203. Hertil kommer, at der vil være en engangsudgift til kompetenceudvikling og uddannelse af medarbejderne i Greve Rusmiddelcenter. I alt 0,9 mio. kr. til lønudgifter og 0,2 mio. kr. til kompetenceudvikling i 203, og 0,9 mio. kr. til lønudgifter fra 204 og i årene frem. Forslaget forventes at kunne nedbringe udgifterne til ekstern behandling, da behandlingen flyttes til lokalt regi. Alt i alt forventes der at kunne hentes en besparelse på 0,2 mio. kr. i 203 udover udgifterne til de to ekstra stillinger og kompetenceudvikling. I 204 og årene frem forventes den årlige besparelse at blive 0,5 mio. kr. Besparelsespotentialet er baseret på et forsigtigt skøn. Administrationen vurderer, at det på nuværende tidspunkt vil være for risikabelt at reducere Greve Rusmiddelcenters til ekstern dagbehandling yderligere. Dels er der tale om en igangværende proces, og dels er erfaringsgrundlaget for spinkelt, da vi læner os op af Kolding og Halsnæs kommuners erfaringer. Administrationen foreslår i stedet, at en yderligere reduktion tages op til fornyet overvejelse senest 2

9 i forbindelse med Prioriteringsrummet for Budget 205(-8), idet erfaringsgrundlaget til den tid er noget større end i dag. 3

10 sforslag til Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Job & Socialservice Tekst Revisitation voksne med særlige behov, administrationens forslag til SSU Beløb forhøjet efter SSU I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget , Budget , Budget , Budget , I 20 har der været stor fokus på stram styring af udgifterne på området Voksne med særlige behov. Blandt de iværksatte tiltag har været: En reduktion af serviceniveauet på visse konkrete områder (aflastning, beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud) En styrkelse af visitationen bl.a. ved at nedsætte et visitationsudvalg med ledelsesrepræsentation og ved en beslutning om at revisitere alle borgere i eksterne tilbud. Den samlede besparelse af disse tiltag blev af Job & Socialservice skønnet til at udgøre 2,50 mio. kr. årligt i 202 og efterfølgende år, og Byrådet besluttede ved vedtagelsen af Budget 203 (-6) at indarbejde denne skønnede besparelse i tet. Den største andel af den skønnede besparelse,2 mio. kr. årligt skønnedes opnået i kraft af revisitationen af alle borgere i eksterne tilbud. Heraf forudsattes ca. mio. kr. opnået på visitationer efter servicelovens 85 om hjælp, omsorg og støtte mv. til borgere i eget hjem mens de resterende 0,2 mio. kr. forudsattes opnået på andre af servicelovens voksenparagraffer (længerevarende og midlertidige botilbud, beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud, Borgerstyret Personlig Assistance mv.). Revisitationen er stadig i gang, men forventes afsluttet omkring sommerferien 202. Det er aftalt med SSU, at afrapportering forelægges på mødet den inkl. de økonomiske konsekvenser. De økonomiske konsekvenser foreligger således ikke endnu. En stikprøve omfattende 40 konkrete revisitationer sandsynliggør imidlertid, at den samlede besparelse kan blive større end det beløb, der allerede er lagt ind i tet. Det skønnes således realistisk, at

11 den samlede revisitation i kombination med de allerede vedtagne reduktioner i serviceniveau på konkrete områder, kan give en yderligere årlig besparelse på ca. 3,0 mio. kr. Målgruppe Voksne med særlige behov, der er visiteret til tilbud uden for Greve Kommune efter servicelovens voksenparagraffer. Fordele og ulemper Der er ikke tale om et nyt forslag men om en ny økonomisk konsekvensvurdering af allerede trufne politiske beslutninger. Derudover ingen bemærkninger. Afledte konsekvenser Forudsætningen for forslaget er, at de vedtagne politiske beslutninger om reduceret serviceniveau på områderne aflastning, beskyttet beskæftigelse samt aktivitets- og samværstilbud fastholdes. Den forventede besparelse som følge af revisitation er foreløbig en rammebesparelse, der endnu ikke kan udmøntes på konkrete konti og paragraffer. Der vil først være overblik over den konkrete udmøntning efter sommerferien 202, når revisitationen er fuldt gennemført. Det forventes dog, at udmøntningen vil ske bredt udover flere paragraffer i serviceloven, både døgntilbud og dagtilbud. Det forhold er vigtigt at være opmærksom på ved politiske drøftelser om eventuelle besparelser på helt konkrete paragraffer i serviceloven for ellers er der risiko for den afledte konsekvens, at man sparer de samme penge to gange. Implementeringen af reduceret serviceniveau på de nævnte områder er allerede gennemført, og som det fremgår, er revisitationen af alle borgere i eksterne tilbud i fuld gang, og afsluttes i sommeren 202. Derfor har den skønnede ekstra besparelse på 3,0 mio. kr. årligt helårsvirkning allerede fra

12 sforslag til Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Job & Socialservice Tekst Særlige klubtilbud for større børn og unge* I alt Alle beløb er i - = Udgifter.000 kr. (203-priser) (merudgift/mindreindtægt), + = Indtægter (mindreudgift/merindtægt) *Forslaget forudsætter at serviceniveau for 36 godkendes på majmøderækken ellers bortfalder forslaget. i.000 kr. (203-priser) Budget Budget Budget Budget Særlige klubtilbud efter 36 i lov om social service er en pendant til aktivitets- og samværstilbud for de +8-årige efter Lov om social service 04. Særlige klubtilbud efter 36 er et klubtilbud tiltænkt større børn og unge op til 8 år. Kommunens forpligtelse omfatter alene aldersgruppen under 8 år. Flere af de særlige klubber, som Greve kommune benytter, har udvidet deres tilbud til også at omfatte 04. Det betyder, at borgere under 8 år, som modtager et klubtilbud, har mulighed for at fortsætte støtten i samme regi efter det fyldte 8. år, blot efter 04. Målgruppe Unge +8-årige med et så særligt behov for støtte og behandling, at det ikke forventes imødekommet i de kommunale ordninger, dvs. kun meget små og helt specielle handicapgrupper. Job & Socialservice har aktuelt ingen borgere i 36-tilbud. Fordele og ulemper Borgerne kan fortsætte i samme tilbud efter det fyldte 8. år blot efter en anden i Lov om social service. en kræver godkendelse af visitationsudvalget i Job & Socialservice, men det vil ikke betyde ændret indhold i tilbuddet, og borgeren vil derfor ikke opleve nogen ændring i serviceniveauet. Afledte konsekvenser 04 erstatter de særlige klubtilbud efter 36, og det vil alt andet lige medføre en aktivitetsstigning på 04. Stigningen vurderes at være 0,5- helårsborger årligt til en gennemsnitspris på ca kr.

13 Da der er tale om en kommunal kan -opgave, som Greve Kommune derfor ikke er forpligtet til at yde, foreslås tet reduceret til 0. en kan træde i kraft fra. januar

14 sforslag til Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Job & Socialservice Tekst Borgerstyret Personlig Assistance, SEL I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget , Budget , Budget , Budget , Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 96 ydes som tilskud til dækning af udgifter ved ansættelse af hjælpere til pleje, overvågning og ledsagelse til borgere med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har behov, som gør det nødvendigt at yde denne ganske særlige støtte. Kun få borgere er omfattet af BPA efter 96, men til gengæld er hjælpen til den enkelte borger omfattende typisk 24 timer i døgnet eller tæt på 24 timer. I Greve Kommune er aktuelt 8 borgere bevilget BPA efter 96. Antallet har været uændret siden april af borgerne modtager hjælp til opgaver, der betragtes som sygehusopgave. Det drejer sig hovedsagelig om respirationsovervågning om natten. Derfor får Greve Kommune refusion fra Region Sjælland for lønudgiften til nogle af hjælpertimerne. Refusionen beregnes individuelt i den enkelte sag efter en fordelingsnøgle med udgangspunkt i omfanget af sygehustimer og timernes placering henover døgnet. Der har i løbet af 20 været en del drøftelser med Region Sjælland om fordelingsnøglerne og tilrettelæggelsen af den praktiske afregning mellem parterne, og i 2 af sagerne har der været en del beløbsmæssige reguleringer med tilbagevirkende kraft. Alle reguleringer (både plus og minus) for tidligere år er nu afregnet, og primo 202 er indgået aftale med Region Sjælland om fordelingsnøgler og beløb. Herudover har der i en enkelt borgersag været uklarhed om, hvem der er betalingskommune. Den sag er også afklaret primo 202 og regulering for tidligere år er afregnet. Der er således nu fuldt overblik over de kendte løbende udgifter og indtægter for de aktuelle 8 borgere. Der er medio maj måned 202 foretaget en beregning af de forventede udgifter og indtægter i 203 for de 8 borgere. Beregningen viser, at den forventede nettoudgift er 0,3 mio. kr. lavere end det afsatte.

15 Målgruppe Borgere med bevilget BPA efter servicelovens 96, aktuelt 8 borgere (maj 202). Fordele og ulemper Der er udelukkende tale om en tilpasning af tet til det forventede forbrug for aktuelt kendte borgere. Derudover ingen bemærkninger. Afledte konsekvenser Ingen bemærkninger. Forslaget har helårsvirkning fra 203, sådan at der kan opnås en besparelse på 0,3 mio. kr. årligt i 203 og efterfølgende år. 2

16 Notat til dagsordenspunkt Udvalgsbehandling SSU den Emne Prioriteringsrum SSU, Notat fra Job & Socialservice Sagsnr Dokumentnr Dato Administrativ enhed Center for Job & Socialservice Sagsbehandler Thomas Pedersen Spørgsmål fra SSU om besparelsesmulighed på midlertidige botilbud Ved SSU s behandling den af prioriteringsrummet havde udvalget/udvalgsformanden nogle konkrete forslag, som administrationen blev bedt om at undersøge nærmere. Blandt disse forslag var et ønske om at få belyst, om det er muligt at spare,0 mio. kr. på midlertidige botilbud bl.a. med henvisning til, at der er færre borgere i midlertidige botilbud. Svar Da der netop er tale om midlertidige botilbud er der flere til- og afgange af borgere end i andre botilbudsformer efter serviceloven. Tilgange og afgange opvejer dog stort set hinanden, så borgerantallet opgjort som helårspladser ligger på et meget stabilt niveau: Måned Helårspladser mar-0 34,3 apr- 35,6 apr-2 35, I 20 var tet til midlertidige tilbud under pres, og var et af de områder, som Byrådet gav tillægsbevilling. Og i det vedtagne 202 (-5) indgik en forhøjelse af tet til midlertidige botilbud på 4,8 mio. kr., der i første omgang blev placeret i Omstillingspuljen på område.03. Ved Byrådets behandling af Omstillingspuljen den blev beløbet reduceret til 4,2 mio. kr., idet en ny beregning og analyse viste, at de forventede udgifter på området var faldet med ca. 0,6 mio. kr. siden vedtagelsen. De 4,2 mio. kr. er nu omplaceret til SSU s på område 5.02 Voksne og handicap. Efter denne tilførsel er der god overensstemmelse mellem og forventede udgifter. Der er således ikke basis for at indarbejde en besparelse på midlertidige botilbud i SSU s Prioriteringsrum i Budget 203 (-6). Side

17 sforslag til Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Center for Sundhed og Pleje Tekst Valgfrie takster på kommunens plejecentre I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget ,3 Budget ,3 Budget ,3 Budget ,3 Vedtagelsen af reviderede takster på de valgfrie ydelser på kommunens plejecentre, har blotlagt et økonomisk råderum på kr. Råderummet er udtryk for, at borgerne nu selv skal afholde de fulde udgifter til ydelserne og dette ikke længere finansieres af de enkelte plejecentres ter. Målgruppe Forslagets har konsekvens for terne på kommunens plejecentre. Det forventes, at forslaget kan have effekt fra og med. januar 203.

18 Ædringsforslag til Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Center for Sundhed og Pleje Tekst Opsigelse af lejemål i hjemmeplejens udeområde I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget Budget Budget Budget Budget Indeværende forslag vedrører en flytning af hjemmeplejen U2 udegruppe fra dens nuværende lokalitet i Egedalscentret til lokaler i Karlslunde Plejecenter. Den reducerede besparelse i 203 skyldes de estimerede omkostninger i forbindelse med flytningen. Målgruppe Forslagets målgruppe udgøres af medarbejderne i udegruppe U2. Fordele og ulemper Forslagets fordel består i en reduceret lejeudgift. Forslaget kan gennemføres med virkning fra. januar 203.

19 sforslag til Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Center for Sundhed og Pleje Tekst Gevinstrealisering projekt I gang igen I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget Budget ,9 Budget ,9 Budget ,8 Budget ,8 Center for Sundhed & Pleje har i 20 igangsat projekt I gang Igen. Formålet med projektet er at gøre flere af de borgere, der første gang henvender sig til Greve Kommunes hjemmepleje, selvhjulpne. Dermed kan borgerne i længere tid helt eller delvist undvære hjemmeplejens ydelser. I 203 forventes en besparelse på visiterede hjemmeplejetimer svarende til,5 mio. kr. De foreløbige erfaringer viser, at der reelt opnås en besparelse på hjemmeplejeydelser hos langt de fleste af de borgere, som er igennem forløbet. Besparelsens holdbarhed i overslagsårene er dog betinget af, at borgerne ikke vender tilbage til hjemmeplejen indenfor det første -2 år efter afslutningen af forløbet. Målgruppe Målgruppen er de borgere, der er i kontakt med Greve Kommunes hjemmepleje. Både de borgere der allerede nu får hjælp og de borgere, der fremover henvender sig for at få hjælp. Fordele og ulemper Fordelen ved forslaget er en økonomisk besparelse. Fordelen ved projektet generelt er at øge borgernes livskvalitet, ved at borgerne i længere tid oplever at være selvhjulpne og uafhængige af hjælp fra kommunen. Forslaget kan gennemføres med virkning fra. januar 203.

20 sforslag til Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Center for Sundhed og Pleje Tekst KMD Borgerportal I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget Budget Budget Budget Budget Indeværende forslag vedrører en investering i et modul til KMD-Care. Modulet består af en såkaldt Borgerportal, der muliggør en borgeradgang til egne oplysninger med Nem-id. Løsningen kan tilgås fra en almindelig pc med internetadgang. Løsningen har været efterspurgt af flere pårørende til borgere i hjemmeplejen, efter den politiske beslutning om at fjerne den blå bog hos borgerne. Pårørende kan ligesom borgerne selv få adgang til at læse i borgerens journal, hvis der er givet samtykke hertil forinden. Fordele og ulemper Borgerne får et bedre overblik over egne registrerede ydelser i Care, samt indsigt i de registrerede oplysninger i egen journal. Spørgsmål til personalet fra borgere og pårørende kan minimeres, når borgerne kan indhente oplysningerne selv. Forslaget kan gennemføres med virkning fra. januar.203. Løsningen forudsætter, at borgeren og den pårørende selv kan tilgå løsningen uden undervisning/instruktion fra kommunen, idet dette ellers ville kræve, at der afsættes midler hertil.

21 sforslag til Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Center for Sundhed og Pleje Tekst SOSU elevløn I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget Budget Budget Budget Budget Forslaget vedrører en tilpasning af tet til elevlønninger. Greve Kommune ansætter selv sosu-elever og udbetaler derfor løn til disse. Administrationen har i forbindelse med en audit af området konstateret en ubalance på kontiene til udbetaling af elevlønninger. Der er som følge heraf udarbejdet nye arbejdsgange for rettidig og korrekt refusionshjemtagelse. Det forventede besparelsespotentiale udgør 2,8 mio. kr. Forslaget kan gennemføres med virkning fra. januar 203.

22 sforslag til Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Center for Sundhed og Pleje Tekst Omplacering af rehabiliteringspladser for demente I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget Budget Budget Budget Forslaget indebærer, at de fire rehabiliteringspladser for demente i Hyggekrogen overføres til Hedebo, hvor resten af kommunens rehabiliteringspladser har til huse. En konkret løsningsmodel kunne bestå i at samle borgerne med demens på de rehabiliteringspladser, som kommer til at ligge på Anemone gangen, hvor der er 7 pladser i alt. Denne gang har lukkede døre og fungerer i forvejen som en slags skærmet enhed for borgere med demens. Fordelen ved at flytte de demente rehabiliteringsborgere til Hedebo er, at det vil give dem mere rolige omgivelser. Som det er i dag, bliver de dagligt forstyrret af de demente daghjemsgæster, som gæster Hyggekrogen. Forslaget vil medføre, at der ikke længere skal være døgnbemanding i Hyggekrogen og derved udmønte sig i en besparelse på to aftenvagter á 28 timer pr. uge. Forslaget vil ikke medføre et øget behov for personale på Hedebo, da man ikke øger antallet af borgere på Hedebo, men konverterer de faste boliger til rehabiliteringsboliger. Det vil indgå i det samlede regnskab for den plan, der allerede er lagt for konverteringen af boligerne i takt med, at Karlslunde plejecenter åbner. Målgruppe Forslaget har konsekvens for brugere af kommunens rehabiliteringspladser, samt for personalet i Hyggekrogen, idet deres stillinger nedlægges. Det forventes, at forslaget kan have effekt fra og med. januar 203.

23 sforslag til Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Center for Sundhed og Pleje Tekst Gevinst af udbud af tøjvask I alt Alle beløb er i.000 kr. (203-priser) i.000 kr. (203-priser) Budget Budget Budget Budget Vask af tøj for hjemmeboende borgere er underlagt bestemmelserne om frit leverandørvalg ( 9-93) i lov om social service. Der er i løbet af 202 gennemført et udbud af tøjvask, hvilket har resulteret i, at antallet af leverandører er faldet fra tre til to samt et markant fald i afregningstaksterne. Det vurderes, at faldet i afregningstaksterne kan reducere udgifterne med kr. Således bliver den samlede besparelse , idet der i forbindelse med blev vedtaget en varig besparelse på på udbud af tøjvask. Det forventes, at forslaget kan have effekt fra og med. januar 203.

24 Notat til dagsordenpunkt Udvalgsbehandling Emne Prioriteringskatalog forslag fra administrationen, Center for Sundhed og Pleje edoc sagsnummer Dato 2. maj 202 Administrativ enhed Center for Sundhed & Pleje Sagsbehandler Hanne Staanum/Jacob Spang-Thomsen Spørgsmål fremsat ved s behandling af prioriteringsrum for Budget den 30. april 202 Spørgsmål I forbindelse med behandling af prioriteringsrum for Budget er der i notat fra formanden spurgt til, om der kan indfries en besparelse, som handler om at reducere overførsler fra 20 med i alt 3,0 mio. kr. på Center for Sundhed & Plejes område. Svar: I henhold til styringsreglerne for Én pose penge har Center for Sundhed & Pleje anmodet om overførsler fra 20 til 202 svarende til 5 % af det samlede, dvs. 9,84 mio. kr. Dette er administrativt ikke blevet imødekommet, idet der kun er overført 5,498 mio. kr. til 202. Center for Sundhed & Pleje har således allerede bidraget med 4,343 mio. kr. af et muligt overførselsbeløb til forbedring af kommunens samlede økonomi. Reglerne i Én pose penge understøtter god økonomistyring på området, idet det har været forvaltet således, at nødvendige investeringer på Center for Sundhed & Plejes område udskydes til sidst på året. Herved sikres balance mellem og forbrug, inden man foretager investeringer. En ændring af dette princip kan ikke anbefales, idet man derved tilskynder til, at investeringer foretages for tidligt på året. Der kan herved mangle midler til kerneopgaver sidst på året, hvilket vil medføre en ubalance. Området har siden 2007 været i balance, netop grundet en forsigtighed i forhold til anvendelsen af tet. Der er ved ansøgning om overførsler tidligere på året redegjort for de investeringer, der skulle foretages i forbindelse med overførslerne fra 20 til 202. Beløbene er stort set allerede disponeret i indeværende år. Investeringerne bliver foretaget som forretningsmæssige investeringer på baggrund af de store besparelseskrav til kommende indsatser. Især på rehabiliteringsområdet og velfærdsteknologiområdet er der i forvejen vedtaget besparelser i de nuværende ter. Omvendt betyder dette også, at centret ikke beder om tillægsbevillinger, når der skal arbejdes med de nye indsatser. Side

25 I forhold til kommende år, er det på forhånd svært at spå om, hvorvidt der vil være overførsler i samme størrelsesorden. I forbindelse med administrationens arbejde med at indfri allerede vedtagne effektiviseringer, er der for eksempel forslag om at gennemgå demografireguleringen på kommunens ældreområde. Der er derfor ikke arbejdet videre med udmøntning af en egentlig besparelse på dette område til udvalgets prioriteringsrum for B , men det anbefales, at der ses på andre muligheder, som præsenteres i prioriteringskataloget. 2

Samlet for Social-og Sundhedsudvalget

Samlet for Social-og Sundhedsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 2013 2014 2015 2016 5.02 Voksne og handicap Borgerservice Lejetab ved fraflytning - Askerød 100 100 100 100 Job&Socialservice DHUV - Besparelse på indsats som følge

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Økonomiudvalget - drift 11.750 13.750 16.750 20.750 FI: Styrkelse af myndighedsfunktionen for voksne med særlige behov (invest.) 1.000 1.000 0 0 Fortsættelse

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 7. juni 2019 Tlf. dir.: 4477 6252 E-mail: vla@balk.dk Kontakt: Vivi Lauritsen Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol og/eller

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen

Tabel 1: Aldersfordeling hentet fra befolkningsprognosen i demografimodellen Handleplan 2019, Sundheds- og Ældreafdelingen, marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget besluttede på møde den 12. marts 2019 på baggrund af budgetopfølgning, at synliggøre økonomien på udvalgets områder.

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol- og/eller

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Samlet for alle udvalg

Samlet for alle udvalg Tekniske rettelser BUDGET 2014-2017 Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm 2014 2015 2016 2017 Økonomi- og Planudvalget 101.04.01.14 Forskydning af driftsudgifter til fagsystemet DHUV P

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende

Læs mere

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Introduktion Greve Kommune bevilger aflastning efter Lov om Social Service 84. Kvalitetsstandarden for aflastning beskriver det politisk

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget 700 500 500 500 Omlægning af indsatsen i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter PPV 500 500 500 500 Konsulentbistand

Læs mere

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget Tekst der beskriver forslaget 2017 2018 2019 2020 5.02 Voksne og handicap Genopretning af budgettet på det specialiserede voksenområde -9.923-9.923-9.923-9.923 5.03 Hjemmepleje Ansættelse af demenskoordinator

Læs mere

Kvalitetsstandarden for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100

Kvalitetsstandarden for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100 Kvalitetsstandarden for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100 Introduktion Greve Kommune bevilger økonomisk støtte til dækning af merudgifter efter Lov om Social Service 100.

Læs mere

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Teknik- og Miljøudvalget 2.01 Teknik og Miljø 201.04.01.11 i abonnementsprisen som følge af skatteforlig (Vejbelysning) -2.600-2.390-2.060-2.060

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling til borgere med stofmisbrug efter Servicelovens 101.

Læs mere

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2009/14886 Dato: 23-11-2009 Sag: Sagsbehandler: Notat - status for udmøntning af budget 2010 - Velfærdsservice samt Forebyggelse

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2012. Social- og Sundhedsudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2012. Social- og Sundhedsudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 2/212 Social- og Sundhedsudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport... 5 Aktivitetsrapport... 6 1 - Antal borgere, der modtager hjemmehjælp i eget hjem...

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven 108 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 108 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. Lov om Socialservice 108 tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Nummer Beskrivelse SER/OVF SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget i alt SER -1,2-1,2-1,2-1,2

Nummer Beskrivelse SER/OVF SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget i alt SER -1,2-1,2-1,2-1,2 Socialudvalget Effektiviseringsforslag, Socialudvalget Nummer Beskrivelse SER/OVF 2016 2017 2018 2019 SU01 Omlægning af ydelser i SER -1,2-1,2-1,2-1,2 misbrugsbehandling med fokus på effekt Socialudvalget

Læs mere

Det specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde Velfærds- og Sundhedsstaben 13.5.20145 1 00.30.10-S00-1-15 De store linjer Hovedoversigt Udvalg: Velfærds- og Sundhedsudvalget Hele kroner: budgetårets priser Politikområder

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 30. september 2019 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Social- og Sundhedsudvalget/50.54

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Åbent. 7. Første udkast til udbygningsplan på det sociale område. Sagsprocedure. Resume. Indstilling. Sagsbeskrivelse

Åbent. 7. Første udkast til udbygningsplan på det sociale område. Sagsprocedure. Resume. Indstilling. Sagsbeskrivelse 7. Første udkast til udbygningsplan 2019-2025 på det sociale område Sagsnr.: 253-2018-11352 Dok.nr.: 253-2019-19140 Åbent Sagsprocedure Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, ,008 90, % 93, , ,525-73,517 Aktiviteter.

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, ,008 90, % 93, , ,525-73,517 Aktiviteter. opfølgning 10 Center for Borgerservice - SSU sprocent All 180,403 184,008 90,083 49 % 93,926 257,525 257,525-73,517 Forventning Rest Prognose Forventning sprocent Rest Lønforbrug 33,954 37,934 19,238 51

Læs mere

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste BILAG 5 Dato: 27. april 2007, PLA Sagsnr.: 2007-895 Dok.nr.: 2007-86698 Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste Socialudvalget har til budgetforslag 2008 udarbejdet i alt 47 ønskeforslag.

Læs mere

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018

Månedsrapportering pr. 31. januar 2018 Månedsrapportering pr. 31. januar 23. februar Specielundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve (28-08-2014) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1 2.1 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL... 1 2.2 MÅLET...

Læs mere

NOTAT. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med psykosociale udfordringer, som behøver støtte og hjælp til at klare opgaverne i hverdagen.

NOTAT. Målgruppen er unge mellem 18 og 25 år med psykosociale udfordringer, som behøver støtte og hjælp til at klare opgaverne i hverdagen. SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Etablering af boliger på Lindevej i Havdrup Byrådet Dato: 2. maj 2014 Sagsbeh.: Vinnie Lundsgaard / Maibritt Kuszon Sagsnr.: 1. Resume: På baggrund

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019

Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019 Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019 December 2018 Økonomistaben/Susanne Tilma 1. Baggrund for forandringen Der kan på landsplan fortsat

Læs mere

Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser

Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser 2007 2008 2009 2010 Besparelser vedtaget i forb. m. budget 2007 (1.000 kr.) Allerede udmøntede besparelser i alt 20.854 36.894 45.039

Læs mere

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding.

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding. Budgetområ debeskrivelse, Budgetområ de 618 Særlig Sociål Indsåts 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 618 Særlig Social Indsats omfatter: Botilbud (midlertidigt og længevarende ophold) Socialpædagogisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Revideret november 2018 Lovgrundlag Lov om Social Service 96 Formål Formålet med Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) er, at personer med omfattende

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring Bilag 2: Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring 21. november 2016 Resume I forbindelse med Voksenhandicap Gentænkt ønskes der også tilpasninger af principperne for økonomistyring på området. Det sker

Læs mere

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 270448 Brevid. 2292006 Ref. HLLA Dir. tlf. 4631 6973 hannell@roskilde.dk NOTAT: Budgetudfordring på voksensocialområdet i 2016 17. marts 2016 1. Baggrund og

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato: 18. september 2018 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: pebr@balk.dk Kontakt: Pernille Bruun-Guassora Sagsid: 00.30.14-G01-4-18 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2018 for bevillingsramme:

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet. Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet i Halsnæs Kommune

Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet. Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2011/0002923 Dato: 14. december 2011 Sag: Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Udviklingskonsulent Overordnede principper for

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten

Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Handleplan for Den Gode Modtagelse og Bostøtten Baggrunden for handleplanen Hjørring Kommune oplevede i årene 2014 og 2015 en markant stigning i antallet af borgere, der modtager bostøtte efter Servicelovens

Læs mere

Vedtaget Korrigeret Forbrug

Vedtaget Korrigeret Forbrug KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 7: Udsatte voksne I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Bilag 10. Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar

Bilag 10. Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar Bilag 10 Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar Side 1 af 5 Processen Besparelsesforslag til Budget 2016 2019 har været sendt i høring i perioden 11. december til 8. januar.

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486699 NOTAT: Forberedelse af Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Beskæftigelsesog Socialudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume Indstilling Til Aarhus byråd via Magistraten Den 1. juni 2011 Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 2013 2014 2015 2016 6.01 Forsørgelsesudgifter Job & Socialservice FI: Styrket indsats over for fleksjobvisiterede, som modtager ledighedsydelse* 1.150 1.532 1.532 1.532

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Kvalitetsstandard for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100

SOLRØD KOMMUNE. Kvalitetsstandard for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100 SOLRØD KOMMUNE Kvalitetsstandard for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100 Indhold INDHOLD...1 INDLEDNING...2 VÆRDIGRUNDLAG...2 SERVICEMÅL...3 VISITATION/ANSØGNING...3 LOVGIVNING...3

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2019 Politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Regnskab. Regnskab Anlæg Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af driftsudgifter til de 4 ældredistrikter Nord, Syd, Vest og Øst der varetager den kommunale ældrepleje. De udgifter det ikke kan henføres direkte til distrikterne

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2016

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning III pr. 30. september Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2016 Budgetopfølgning III pr. 3. september Oversigt over er og "udgiftsneutrale" er 216 Sundhedsområdet 3.135-77 -23 af,1 mio. kr. fra puljen til sundhedsfremme og forebyggelse til visitationen -1 af overskydende

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Kvalitetsstandarden for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100

Kvalitetsstandarden for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100 Kvalitetsstandarden for økonomisk støtte til merudgifter efter Lov om Social Service 100 Introduktion Greve Kommune bevilger økonomisk kompensation til dækning af merudgifter efter Lov om Social Service

Læs mere

Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar

Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar 2017 Budget & Analyse Staben Økonomi, Innovation & IT Februar 2017 1. Indledning Området Borgere

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET P = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 202 203 204 205 A C F O V Social- og Sundhedsudvalgets indstilling

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 822.846 858.781 869.282 869.282 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96 Kvalitetsstandard Ydelsens lovgrundlag 96 - Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Servicelovens 96 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig assistance

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet. Høringsmateriale juni 2015 3 Kvalitetsstandard for aflastning på børn- og ungeområdet Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 09 Handicap DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 453.665-194.550 259.115 Forbrug regnskab

Læs mere