Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf DATA. Jylland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland"

Transkript

1 Bookingsystem til hoteller

2 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Indhold 1. Daglig brug af bookingsystemet. 2. Ny booking et værelse 3. Ny booking flere værelser 4. Ankomst 5. Rengøring 6. Afrejse 7. Værelsesoversigt 8. Værelsesstatus 9. Booking arkiv 10. Parametre 11. Værelsestyper 12. Pakker

3 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Introduktion til bookingsystem. Bookingsystemet er bygget ovenpå en Microsoft Dynamics C5, således at alle standardfunktioner i Microsoft Dynamics C5 er bibeholdt. Bookingsystemet ligger i en separat kolonne i menuen. Det er derfor muligt at lave en menu til f.eks. receptionen, som kun indeholder bookingsystemet og ikke har direkte adgang til f.eks. finans. 1. Daglig brug af bookingsystemet. Som det ses, er der et helt nyt menupunkt, som hedder Hotel. Foreløbig er der ikke lavet nogle udskrifter i modulet, så derfor mangler punktet rapporter. Under Dagligt findes der 3 punkter: Bookingoversigten er så at sige motoren i systemet, og rengøring er til indberetning om at rengøring af de enkelte værelser er foretaget. Restaurant er til indtastning af regninger fra restauranten.

4 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Når man går ind på punktet Bookingoversigt får man følgende skærmbillede frem. I første omgang vises alle bookinger der er foretaget til ens eget hotel. Der er et filter i skærmbilledet, så det som udgangspunkt kun viser bookinger med ankomst i dag eller afrejse i dag eller tidligere. Ved et klik på knappen Alle bookinger, fjernes datofilteret, således at man kan se alle fremtidige bookinger for ens eget hotel. Hvis man klikker på knappen Alle hoteller, får man en oversigt over alle bookinger i de oprettede regnskaber med samme filter som ovenfor. D.v.s at hvis man klikker på knappen alle bookinger vises alle bookinger på alle hoteller, og hvis man klikker igen, vises kun bookinger med ankomst i dag eller afrejse i dag eller tidligere.

5 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Her følger en oversigt over kolonnernes betydning: DB: Booking nr.: Ankomst, afrejse og antal dage: Konto: Værelsestype: Hvilket hotel er bookingen lavet til. Denne kolonne viser, hvilket hotel der har oprettet bookingen sammen med et fortløbende bookingnummer. Disse felter giver sig selv. Der er lavet en automatisering af felterne. Når der skrives i afrejsefeltet, udregnes automatisk antal dage, og hvis der skrives i antal dage, udregnes afrejsedagen. Det er ikke muligt at indtaste datoer, som ligger tilbage i tiden. Feltet slår automatisk op i debitorkartoteket, og hvis kunden ikke er oprettet, slås der op i Krak. Det skal lige bemærkes, at denne service skal tilkøbes hos Krak, og koster ca kr. pr. år. Dette felt slår op i lagergrupperne, hvortil de enkelte værelse er tilknyttet. M: Feltet står for Multi bestilling". Det vil her være muligt at booke flere værelser på samme booking nr. Produkt: Voksne/børn: Beløb: Gæst: Kundenavn: Ordre: Deres ref: Oprettet af: Intern ordre: Viser hvilket produkt der er booked, f.eks. overnatning, weekendophold, miniferie. Hvor mange personer er der bestilt til. Viser den samlede pris for opholdet. Gæstens navn. Dette felt kan udfyldes straks eller man kan vente til gæsten ankommer. Dette felt kommer fra debitorkartoteket Kan udfyldes med kundens rekvisitionsnummer eller lignende Kan udfyldes med kundens kontaktperson eller lignende. Udfyldes automatisk fra medarbejderkartoteket med navnet på den som er logget på computeren. Udfyldes automatisk ved ankomst med ordrenummer og ordrelinienummer.

6 -Data: C5 bookingsystem til hoteller 2. Ny booking et værelse Der skal indtastes ankomstdato og afrejsedato eller antal dage. Derefter skal indtastes kontonummer og værelsestype. Hvis der i forvejen er fuldt booket af den pågældende værelsestype kommer en advarsel: Denne advarsel kan håndteres på to måder: Man kan vælge en anden værelsestype. Man kan overbooke værelset. 3. Ny booking flere værelser Såfremt der bliver bestilt flere værelser på en gang til samme kunde, er det muligt at samle disse på et booking nummer og på en faktura. For at gøre det skal det afmærkes i feltet M. Derefter klikker man på knappen Flere værelser. Herved får man en oversigt over de ledige værelser i de forskellige typer. Her kan så vælges hvor mange værelser, der skal bookes af hver type. Efter endt indtastning trykkes på F3. Som det ses, er der nu oprettet to bookinglinier med samme bookingnummer.

7 -Data: C5 bookingsystem til hoteller 4. Ankomst Når gæsten ankommer, skal han/hun skrives ind. Det gøres ved at trykke på knappen Ankomst. Derved fremkommer et skærmbillede, hvori man skal indtaste antal gæster samt gæstens navn. Når man har godkendt disse oplysninger, kommer man ind i et skærmbillede, hvor man skal vælge, hvilket værelse gæsten skal have. Afkrydsningsfelterne i dette skærmbillede har følgende betydning: V: Valg af værelse til denne kunde L: Er værelset ledigt R: Er værelset rengjort I: Er gæsten InHouse Når man klikker på V ved det værelse kunden skal have, fremkommer følgende dialogboks: Her har man mulighed for at fortryde, og vælge et andet værelse til gæsten. Hvis man bekræfter, kommer man tilbage til bookingoversigten. Man kan nu se, at felterne Gæst og Intern Ordre er blevet udfyldt.

8 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Bookingen som er valgt i dette eksempel er en Multi Booking. Når den næste gæst til denne booking ankommer, får man mulighed for at vælge, om de to skal på samme eller hver sin ordre. I dette eksempel, skal bookingerne samles på en ordre, og når vi returnerer til Bookingoversigten, ses det, at ordrenummeret er det samme, men med et nyt linienummer: Hvis man ønsker at se selve ordren, klikker man på knappen Hop til Ordre. I dette skærmbillede kan man se alle kundens oplysninger fra debitorkartoteket, og man kan se bookingnummeret og værelsesnummeret / -numrene.

9 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Hvis man klikker på linier, vil man kunne se fakturalinierne. Her ses det, at teksten viser produktet der er bestilt samt hvilken periode opholdet dækker over. I notatet til linien står navnet på den person der er på værelset samt værelsesnummer og antal voksne og børn. Hvis man klikker på knappen Filter On/Off vil man kunne se yderligere detaljer om den pågældende booking. Denne opsplitning bliver kun brugt internt i systemet af hensyn til kontering i finans. I skærmbilledet, hvor man tildeler gæsten sit værelse, vil man hele tiden kunne holde øje med status for de enkelte værelser. Der vises altid status pr. dags dato.

10 -Data: C5 bookingsystem til hoteller 5. Rengøring I rengørings skærmbilledet vil personalet have mulighed for at afkrydse værelserne efterhånden som de bliver rengjort eller afmærke et interval af værelser på en gang. Derudover er der mulighed for at indtaste fejl og mangler ved værelset. Det gøres ved at trykke Alt + n eller ved at klikke på Notes-feltet på den pågældende linie. Derved åbnes et notatfelt, som man har mulighed for at skrive sine bemærkninger i. 6. Afrejse Når gæsten rejser, klikkes der på knappen Afrejse. Derved slås op i ordrekartoteket på den ordre, som blev dannet ved ankomsten. Her er det så muligt at føre yderligere oplysninger på ordren inden den faktureres. Hvis gæsten yderligere skal betale for minibar, restaurant eller lignende, klikkes der på Linier, og de pågældende poster skrives ind.

11 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Her ses ordrelinier, hvor der er skrevet ekstra poster på. Hvis en ordre skal deles, i f.eks. privat og firma, kan man flytte de enkelte linier over på en anden ordre ved at klikke på knappen Flyt linie. I eksemplet ønsker vi at flytte posten vedr. øl/vand til værelse 204 over på en ny ordre. Ved et klik på Flyt linie, fremkommer denne dialogboks. Her er mulighed for at flytte til en eksisterende ordre ved at udfylde feltet Flyt til med et eksisterende ordrenummer, eller at oprette en ny ordre ved at lade feltet stå blankt. Der er desuden mulighed for at regulere antallet på linien, som flyttes. Vi lader feltet stå blankt, og opretter derved en ny ordre. Der kommer nu en boks, hvor der skal bekræftes, at der oprettes en ny ordre til denne linie. Hvis der svares nej på dette sted, bliver flytningen afbrudt, og linien bliver, hvor den er. Når man har bekræftet, at en ny ordre ønskes oprettet, føres man straks ind på denne ordre, som dermed straks kan faktureres. Hvis der er flere linier, som skal flyttes til samme ordre, stiller man sig på den næste linie, som ønskes flyttet. Denne gang skriver man det ordrenummer, der er blevet oplyst, i feltet Flyt til.

12 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Når der vendes tilbage til de oprindelige ordrelinier, ses det, at linien nu er væk. Når linierne er klar til fakturering, trykkes på F3 for at returnere til ordren. Her klikkes på Fakturering, hvorved ordren færdigbehandles, og beløbene bogføres i både finansmodulet og som tilgodehavende på debitoren. Såfremt at alt på ordren er faktureret, vil bookingen være fjernet fra bookingoversigten, og flyttet over i et bookingarkiv.

13 -Data: C5 bookingsystem til hoteller I gruppen kartotek findes der tre underpunkter 7. Værelsesoversigt Kartotek Skærmbilledet Værelsesoversigt viser for de enkelte dage en oversigt over ledige værelser af de forskellige typer, belægningsprocent og antal personer, som er på hotellet. Hvis man med musen klikker på en værelsestype for en bestemt dag, kan man se, hvem der har bestilt eller befinder sig på denne værelsestype, og hvis gæsten har checked in, vises værelsesnummeret. Hvis man klikker på knappen Filter, vises alle reservationer/ gæster på hotellet på denne dato.

14 -Data: C5 bookingsystem til hoteller 8. Værelsesstatus Skærmbilledet Værelsesstatus viser alle oplysninger om de enkelte værelser. L: Er værelset ledigt R: Er værelset rent I: Er gæsten In- House U: Er værelset ude af drift Desuden vises gæstens navn, ankomst og afrejse dato samt noter fra rengøring. 9. Booking arkiv Alle bookinger, som har været oprettet, vil efterfølgende blive flyttet til arkivet uanset om de er blevet annulleret eller gennemført. Hvis en kunde har annulleret en bestilling, vil den være markeret i kolonnen A.

15 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Tilpasning 10. Parametre Under parametre findes der nogle systemtilpasninger, som skal udfyldes før man går i gang. Først skal der angives en nummerserie til bookingsystemet. Nummerserierne findes under Finans/Tilpasning/Bilagsserier Dernæst skal angives en standardvare ved booking. Dette bliver gennemgået under punktet Hotelpa k- ker. Endelig skal der angives en debitorkonto til kontant-debitorer. 11. Værelsestyper Under punktet værelsestyper, vedligeholder man sine værelsesoplysninger. Hver type i den øverste del af billedet dækker over et antal værelser, som vises i den nederste del af billedet. For at oprette et nyt værelse, stiller man sig på den type værelset skal tildeles i øverste del af billedet, hvorefter man stiller sig på en tom linie og indtaster oplysningerne. Det betyder ikke noget, i hvilken rækkefølge værelserne indtastes, idet den efterfølgende vil sortere dem efter værelsesnummer. Det er ikke muligt at indtaste 2 værelser med samme nummer. Hvis et værelse skal ændre type, f.eks. fra BI -> B, kan dette kun gøres ved først at slette værelse under BI, og dernæst oprette det igen under B

16 -Data: C5 bookingsystem til hoteller 12. Pakker Under dette punkt opsætter man sine standardprodukter, som bestilles ved booking af værelse. Dette skærmbillede er delt op i 2 sektioner. Øverst kan man se sine standardprodukter, og nederst kan man se, hvad det markerede produkt består af. Alle pakker og produkter skal være oprettet i lagermodulet, idet bogføringen finder sted derfra. Hvis man skal oprette en ny pakke, starter man med at klikke på opret, hvorved man slår op i lagersystemet. Her starter man med at trykke på F2 for at oprette en ny vare. I dette eksempel oprettes pakken MFE Miniferie. Varetypen for alt, som indgår i pakker, skal være Ydelse. For at få pakken med i ovenstående pakkedefinition, sættes der mærke i feltet P (Pakke). Gruppe udfyldes med lagergruppen for værelsesudlejning. Hvis der trykkes Enter efter udfyldelse af Gruppe, kommer man ind på side 2 i Lagerkartoteket, men der er ikke noget som skal udfyldes der.

17 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Hvis man ønsker at oprette en ny vare til brug i en pakke skal denne oprettes på samme måde. Dog må den IKKE afmærkes i feltet P. Derudover skal man udfylde pris for de forskellige prisgrupper på side 2 i lagerkartoteket. Hvis man ønsker at oprette flere prisgrupper, gøres dette under Lager/Prisgrupper. Man skal her sørge for at sætte mærke i feltet M, som betyder, at prisen er incl. moms. Man er nu klar til at definere sine pakker. Herunder er vist et eksempel på hvorledes en Miniferie kunne sammensættes De tre kollonner I, B og O står for: I = check In - dag, B = Blive-dage og O = check Out dag Herefter er det bare at definere hvorledes pakken er sammensat, såfremt opholdet er for 1 voksen. Efterhånden som man taster posterne, kan man følge med i priserne for de forskellige dage i de tre felter øverst til højre

18 -Data: C5 bookingsystem til hoteller Når man er færdig med at definere for 1 voksen, klikker man på feltet 2. Herved fremkommer en blank definition. Man har nu mulighed for at kopiere definitionen ved at klikke på feltet kopier. Herved fremkommer nøjagtig de samme linier, som blev udfyldt for 1 voksen. Dog er antal og prisgruppe ikke udfyldt. Disse felter udfyldes med det korrekte antal og den korrekte prisgruppe. Feltet Gæster viser, hvilket antal personer man laver definitionen for. Når man er færdig med at taste de forskellige antal voksne, klikker man på feltet Barn. Her indtastes prisen for 1 barn for de forskellige punkter. Man kan igen kopiere opsætningen, som man startede med at indtaste for 1 voksen. Herefter bør man slette linierne med værelser, idet barnet ikke betaler selvstændig for værelse. Og husk, at i dette skærmbillede er det prisen pr. barn, som skal tastes.

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland nno Annoncestyring til Microsoft Business Solutions C5 -Data nno vers. 1.2.1 til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 1. Introduktion til nno nno til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 er et ekstra

Læs mere

Hvordan laver jeg en faktura i C5? Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5 (op til version C5 2012)

Hvordan laver jeg en faktura i C5? Brugervejledning, Microsoft Dynamics C5 (op til version C5 2012) Sådan laver du en faktura til en kunde Når du har solgt en vare eller en ydelse til en kunde, vil du naturligvis gerne sende en faktura, så du kan få betaling for det, du har solgt. Du kan lave en faktura

Læs mere

Vejledning i integration mellem GolfBox og Microsoft C5

Vejledning i integration mellem GolfBox og Microsoft C5 Vejledning i integration mellem GolfBox og Microsoft C5 Denne vejledning er udarbejdet til brugere, som benytter Microsoft C5 og C5 s PBS modul sammen med GolfBox. Vejledningen gælder for C5 ver. 4.00

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer På Menuen Dagligt findes menupunkterne Ordrekladde og Ordre. Disse menupunkter benyttes til at oprette, vedligeholde og forespørge på henholdsvis faste ordrer (Ordrekladden) og almindelige ordrer dvs.

Læs mere

Ordrebehandling og fakturering

Ordrebehandling og fakturering Ordrebehandling og fakturering I Mamut Stellar dannes en ordre. Ved bogføring af ordren dannes fakturaen. Indholdsfortegnelse Ordre/tilbud/faktura... 1 Indtastning i ordrehovedet... 2 Indtastning af varelinjer

Læs mere

Vejledning til bagersystemet version 3.0. Varer. Oplysninger om dine varer findes under Lager/Varer.

Vejledning til bagersystemet version 3.0. Varer. Oplysninger om dine varer findes under Lager/Varer. Oplysninger om dine varer findes under Lager/. Varetabellen anvendes til at oprette og vedligeholde stamdata for råvarer, varer og opskrifter. 08-02-2008 Side 1 af 10 Tryk Ctrl+N eller klik på ikonet for

Læs mere

www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www

www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www.taxa.nu www Opsætning Indhold: Side 2 Login Side 3 Hovedmenu Administration Side 4 Opret bruger Rediger afdeling

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0 Integrationen - og Mamut ServiceSuite Vejledning version 2.0 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Generel Systemopsætning... 3 Vare eksport... 3 Ordreimport og Import af priser... 4 Opret aftale... 4

Læs mere

CompuSoft Websuite InHouse Reservations System. version 1.1 11.11.2006. Vedligeholdelse

CompuSoft Websuite InHouse Reservations System. version 1.1 11.11.2006. Vedligeholdelse CompuSoft Websuite InHouse Reservations System version 1.1 11.11.2006 Vedligeholdelse CompuSoft A/S www.compusoft.dk info@compusoft.dk tlf.: +4563186318 Side 2 Brugere 3 Oprette ny bruger 3 Rette eksisterende

Læs mere

Samlefakturering af reservedelsordrer. Samlefakturering af reservedelsordrer

Samlefakturering af reservedelsordrer. Samlefakturering af reservedelsordrer Samlefakturering af reservedelsordrer I DSM systemet er der mulighed for at massebogføre de salgsordrer, der er leveret, men endnu ikke faktureret, i én masse-bogføringskørsel, enten som samlefakturaer

Læs mere

Min virksomhed - Vareekspedition

Min virksomhed - Vareekspedition Indhold Vareekspedition... 1 Pakkelister på afsendte varer... 8 Returvarer til leverandører... 9 Vareekspedition Under vareekspedition foretages den "fysiske" Vareekspedition af varer. Varer kan kun ekspederes,

Læs mere

Salgsordre finder du under menuen Maskinhandel - Salg. Salgsordre er opdelt i et hoved- og et linje-skærmbillede.

Salgsordre finder du under menuen Maskinhandel - Salg. Salgsordre er opdelt i et hoved- og et linje-skærmbillede. Salgsordre maskiner Salgsordre finder du under menuen Maskinhandel - Salg. Salgsordre er opdelt i et hoved- og et linje-skærmbillede. Nederst på salgsordren er der 6 knapper med kald til undermenuer på

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet.

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet. Køb af maskine Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet. Gå ind i menupunktet Maskinhandel Køb Købsordrer og placer markøren på ordrehovedet. Tryk F3 og tast Enter, så der udtages et nyt

Læs mere

Systemopsætning Finans

Systemopsætning Finans Systemopsætning Finans Under menuen Funktioner Systemopsætning Finans, indtastet Generelle oplysninger, Opsætning af kontoplan og Faste Konti vedrørende Finansmodulet. Indholdsfortegnelse Finansopsætning...

Læs mere

DDB Detail Kom i gang med programmet

DDB Detail Kom i gang med programmet Installation af program Der er sendt eller hentet en ZIP fil på www.ddb-detail.dk. Denne ZIP fil skal udpakkes på f.eks. drev C:\ i en mappe f.eks. DDB_Detail. Opret en genvej til filen DDB_Detail.exe

Læs mere

Balancepåtegning... 2. Udskriv balancepåtegning... 2. Kopier balancepåtegning... 2. Opret balance påtegning... 2. Ændre balancepåtegning...

Balancepåtegning... 2. Udskriv balancepåtegning... 2. Kopier balancepåtegning... 2. Opret balance påtegning... 2. Ændre balancepåtegning... Indhold Balancepåtegning... 2 Udskriv balancepåtegning... 2 Kopier balancepåtegning... 2 Opret balance påtegning... 2 Ændre balancepåtegning... 3 Slet balancepåtegning... 3 Udvidet balancepåtegning...

Læs mere

Menuen E-shop har 4 undermenupunkter: Varer, Kunder, Ordrer og Opsætning.

Menuen E-shop har 4 undermenupunkter: Varer, Kunder, Ordrer og Opsætning. E-shop E-shoppen giver dig mulighed for, at drive handel på Internet. Når du har modulet E-shop, vil du i hovedmenuen i administrationen kunne se disse menupunkter: Menuen E-shop har 4 undermenupunkter:

Læs mere

INVENTIO.IT. Auditplus Anlæg. Microsoft Dynamic C5

INVENTIO.IT. Auditplus Anlæg. Microsoft Dynamic C5 INVENTIO.IT Auditplus Anlæg Microsoft Dynamic C5 1 Indhold ANLÆG/DAGLIG... 3 Anlægskladde... 3 Oprettelse af anlæg... 3 Afskrivning af anlæg... 4 Salg af anlæg... 5 Skrot af anlæg... 6 Manuel funktion

Læs mere

Winfinans. Fakturering i Winfinans.NET. For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny

Winfinans. Fakturering i Winfinans.NET. For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny Fakturering i Winfinans.NET For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny Der vil nu blive dannet en ny tom faktura øverst i listen, og ved at klikke på

Læs mere

Professionel håndtering af klinikregnskab

Professionel håndtering af klinikregnskab Professionel håndtering af klinikregnskab Kom godt i gang med TDfinans. Dette introduktionshæfte beskriver, hvordan du nemt og hurtigt kommer i gang med at bruge TDfinans, og hvordan du løser de daglige

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

JTA-DynamicsKost JTA. Til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 eller højere. DATA. Jylland

JTA-DynamicsKost JTA. Til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 eller højere. DATA. Jylland -DynamicsKost Til Microsoft Dynamics C5 vers. 3 eller højere. -Data www.jta-jylland.dk -DynamicsKost vers. 1.2.1 til Microsoft Dynamics C5 1. Introduktion til -DynamicsKost -Kost til Microsoft Dynamics

Læs mere

De enkelte Transaktionstyper gennemgås herunder.

De enkelte Transaktionstyper gennemgås herunder. Maskinkassekladde Maskinkassekladden (Maskinhandel Maskiner Maskinkassekladde) bruges til følgende: Bogføre skyldige omkostninger og skyldigt køb Flytte værdi fra én maskine til en anden Bogføre overprisreguleringer

Læs mere

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre. Først oprettes købsordrehovedet.

Køb af maskine. Køb af maskine. Oprettelse af købsordre. Først oprettes købsordrehovedet. Køb af maskine Oprettelse af købsordre Først oprettes købsordrehovedet. Gå ind i menupunktet Maskinhandel Køb Købsordrer og placer markøren på ordrehovedet. Tryk Ny og tast Enter, så der udtages et nyt

Læs mere

C5 Produktion. Produktion. Nyt modul til håndtering af simpel produktion. Opdateret

C5 Produktion. Produktion. Nyt modul til håndtering af simpel produktion. Opdateret Produktion Nyt modul til håndtering af simpel produktion. Opdateret 28-03.2014 1 Ordrelinier Typisk udspringer en produktionsordre fra ordrelinierne i ordremodulet. Der er derfor indlagt funktionalitet

Læs mere

Winfinans. Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet.

Winfinans. Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet. Small Business Lav en faktura Denne vejledning gennemgår de ting man normalt skal gøre, når man laver en faktura. Fremgangsmåden kan også anvendes til at oprette Et salgstilbud eller en salgsordre. Inden

Læs mere

Dimensioner opsætning. Dimensioner opsætning. Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet.

Dimensioner opsætning. Dimensioner opsætning. Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet. Dimensioner opsætning Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet. Eksempelvis kan man vælge at have en kontoplan med få konti og i stedet anvende dimensioner til rapportering.

Læs mere

Indhold Ikonerne... 3 Salg:... 3 Fakturaer... 4 Faktura... 5 Rum... 5 Res... 6 Borde... 7 B/R... 8 Nota... 9 Check ud... 9 Køkken...

Indhold Ikonerne... 3 Salg:... 3 Fakturaer... 4 Faktura... 5 Rum... 5 Res... 6 Borde... 7 B/R... 8 Nota... 9 Check ud... 9 Køkken... Indhold Ikonerne... 3 Salg:... 3 Fakturaer... 4 Faktura... 5 Rum... 5 Res.... 6 Borde... 7 B/R... 8 Nota... 9 Check ud... 9 Køkken... 9 Valutaveksling... 10 Forudpostering... 10 Opgaver... 11 Bruger...

Læs mere

Der er mulighed for på maskiner at tilknytte flere ejere.

Der er mulighed for på maskiner at tilknytte flere ejere. Flere ejere Der er mulighed for på maskiner at tilknytte flere ejere. Den debitor, som er angivet på maskinkortet betragtes som primær ejer, øvrige som sekundære. Det er altid den primære ejer som udskrives

Læs mere

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud:

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud: Afslutning af regnskabsår Overgang til nyt regnskabsår sker i flere faser, idet de sidste bilag, der vedrører det gamle regnskabsår, jo typisk først er bogført nogle måneder inde i det nye regnskabsår.

Læs mere

GECKO Booking Vejledning til spørgeskema-modul. Læsevejledning. Indholdsfortegnelse

GECKO Booking Vejledning til spørgeskema-modul. Læsevejledning. Indholdsfortegnelse GECKO Booking Vejledning til spørgeskema-modul Er der behov for at få et indgående kendskab til kunden, når de bruger bookingsystemet? Hvad siger brugerne efterfølgende om den service, de har fået? Ved

Læs mere

Maskinhandel - købsordre

Maskinhandel - købsordre Maskinhandel - købsordre Købsordre er opdelt i et hoved- og et linje skærmbillede. Nederst på købsordren er der 6 knapper med kald til undermenuer på købsordren. Følgende undermenuer kan kaldes: Ordre

Læs mere

Opkrævning af Divisionskontingent

Opkrævning af Divisionskontingent Opkrævning af Divisionskontingent Der findes ingen fælles regler for hvordan divisionen opkræver divisionskontingent af grupperne, men her er et forslag til hvordan det kan gøres. Find medlemstallet Under

Læs mere

Axapta 3.0 Konverteringsvejledning

Axapta 3.0 Konverteringsvejledning Axapta 3.0 Konverteringsvejledning ectrl Dokumentversion 3.0 Juli 2008 - Datakonvertering 2008 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse DATAKONVERTERINGSVÆRKTØJET:...3 KARTOTEK INFORMATIONSOVERSIGT - FANEBLAD...5

Læs mere

JTA-DynamicsKost JTA. Til. Microsoft Dynamics C5 vers eller højere. DATA. Jylland

JTA-DynamicsKost JTA. Til. Microsoft Dynamics C5 vers eller højere. DATA. Jylland -DynamicsKost Til Microsoft Dynamics C5 vers. 2010 eller højere. -Data www.jta-jylland.dk -DynamicsKost vers. 2010.1 til Microsoft Dynamics C5 1. Introduktion til -DynamicsKost -DynamicsKost til Microsoft

Læs mere

Kladde Plus... 3. Ekstra Felter i Kladde Plus... 3. Gentag modkonto... 3. Konteringsvejledning... 3. Konto... 4. Tekst... 4. Privat...

Kladde Plus... 3. Ekstra Felter i Kladde Plus... 3. Gentag modkonto... 3. Konteringsvejledning... 3. Konto... 4. Tekst... 4. Privat... Indhold Kladde Plus... 3 Ekstra Felter i Kladde Plus... 3 Gentag modkonto... 3 Konteringsvejledning... 3 Konto... 4 Tekst... 4 Privat... 4 Kontonavn... 4 Modkontonavn... 4 Plus Sag, Plus Medarbejder, Plus

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Brugervejledning til Kvikbook

Brugervejledning til Kvikbook Feriefonden af 1979 for medarbejdere ved Aarhus Universitet Brugervejledning til Kvikbook Ivanna Rosendal, ivanna@econ.au.dk 14-10-2010 Indhold TRIN 1) LOGIN TIL KVIKBOOK... 3 1.1 FIND SIDEN... 3 1.2 OPRET

Læs mere

GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning

GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning GECKO Booking Gavekort-/shop modul vejledning Dette modul giver dig mulighed for at sælge gavekort og varer direkte fra din hjemmeside. Sælger du gavekort, holder systemet automatisk styr på alle dine

Læs mere

Mamut Stellar efaktura

Mamut Stellar efaktura Mamut Stellar efaktura Med Mamut Stellar e-faktura er det muligt at afsende og modtage e-fakturaer fra det offentlige og private virksomheder med GLN nummer (tidligere EAN-lokationsummer) via OIOSI eller

Læs mere

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura Behandling af købsfakturaer samlefaktura Købsordrer med reservedele kan løbende varemodtages og faktureres. Dette gøres ved på den enkelte købsordre at klikke på knappen Bogføring og her vælge Bogfør (eller

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Miniguide Wellnessbox Medarbejderversion 2.0

Miniguide Wellnessbox Medarbejderversion 2.0 Miniguide Wellnessbox Medarbejderversion 2.0 Indholdsfortegnelse 1. Wellnessbox HOVEDMENU 2. Wellnessbox hjælpepunkter og hovedmenu 3. KASSE: Åbn kassen 4. KASSE: Luk kassen 5. KASSE: Sælg vare 6. KASSE:

Læs mere

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding.

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding. Salgsprocessen i Navision Registrering af salgsfaktura og klarmelding. ADMIEKP 20 03 2009 Indholdsfortegnelse 1 Salgsfakturering ikke elektronisk faktura 3 1.1 Fanebladet Generelt 4 1.1.1 Sælgerkode 5

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

SALDI. Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder.

SALDI. Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder. SALDI Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder. 1. Systemdata: Opsætning af regnskabs- og brugerdata samt backup. 2. Finans: Bogføring og regnskabs relaterede rapporter.

Læs mere

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura

Behandling af købsfakturaer samlefaktura. Behandling af købsfakturaer samlefaktura Behandling af købsfakturaer samlefaktura Købsordrer med reservedele kan løbende varemodtages og faktureres. Dette gøres ved på den enkelte købsordre at udføre funktionen Bogføring og her vælge Bogfør (eller

Læs mere

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud:

Et typisk forløb for regnskabsårsafslutning ser derfor således ud: Afslutning af regnskabsår Overgang til nyt regnskabsår sker i flere faser, idet de sidste bilag, der vedrører det gamle regnskabsår, jo typisk først er bogført nogle måneder inde i det nye regnskabsår.

Læs mere

INVENTIO.IT. Debitor plus. Microsoft Dynamic C5

INVENTIO.IT. Debitor plus. Microsoft Dynamic C5 INVENTIO.IT Debitor plus Microsoft Dynamic C5 1 Indhold Debitor Plus... 3 Oversigt... 3 Debitor relationer... 4 Oversigt... 4 Generelt... 5 Kontaktpersoner... 6 Generelt... 7 Opsætning... 8 Relationstyper...

Læs mere

Sæsonbooking - Trin for Trin

Sæsonbooking - Trin for Trin Side 1 af 8 Sæsonbooking Trin for Trin Sæsonbooking - Trin for Trin Booking af to eller flere tidsrum i ét lokale af gangen. Ved sæsonbooking skal I tage udgangspunkt i startdatoen for hver enkelt booking.

Læs mere

Service/Kontrakt. C5 Service/Kontrakt

Service/Kontrakt. C5 Service/Kontrakt Service/Kontrakt Service/Kontrakt modulet fra PentaCon A/S er udviklet på baggrund af eksisterende C5 funktionalitet, således at vedligeholdelse og selve arbejdet med modulet ikke kræver nye brugerfærdigheder.

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Guide: Docbase/ClinicCare hjemmeside

Guide: Docbase/ClinicCare hjemmeside Guide: Docbase/ClinicCare hjemmeside Dato: 18. februar 2016 Tidsbestilling, receptfornyelse og E-konsultation via hjemmesiden. Hjemmesiden består af to dele, dels layoutet og informationer, og dels en

Læs mere

Elevbetalinger, efaktura, Navision Stat Sidst opdateret 20.03.2011/version 1.2/UNI C

Elevbetalinger, efaktura, Navision Stat Sidst opdateret 20.03.2011/version 1.2/UNI C Elevbetalinger, efaktura, Navision Stat Sidst opdateret 20.03.2011/version 1.2/UNI C Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem 1. Login... 2 2. Administrationens opbygning... 2 3. Kalendere... 3 3.1 Ret arbejdstid... 3 3.2 Kalender oversigt... 4 3.2.1 Månedskalender... 5 3.2.2 Uge kalender... 5 3.2.3 Dagskalender... 6 3.2.4. Bookning

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Vejledning til oprettelse af fritekstfakturaer, mv.

Vejledning til oprettelse af fritekstfakturaer, mv. Opret debitor/kunde - Der skal ALTID oprettes en ny debitor/kunde for hver faktura, du skal lave. Medmindre du skal lave en intern faktura - se vejledning vedr. interne fakturaer Sådan gør du: Når du skal

Læs mere

Faktura menuen 9.1. Faktura-modulet er et modul i Rambøll FAS ver. 8.00, som er integreret med forbrugerkartoteket.

Faktura menuen 9.1. Faktura-modulet er et modul i Rambøll FAS ver. 8.00, som er integreret med forbrugerkartoteket. Faktura menuen 9.1 9. FAKTURA Faktura-modulet er et modul i Rambøll FAS ver. 8.00, som er integreret med forbrugerkartoteket. Med Faktura-modulet er det muligt at udskrive fakturaer til forbrugerne på

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Registrer

Læs mere

Opgaveplanlægger. Opgaveplanlægger

Opgaveplanlægger. Opgaveplanlægger Opgaveplanlægger Ved hjælp af opgaveplanlæggeren har du mulighed for at få afviklet periodiske aktiviteter automatisk på et valgt klokkeslæt og med ønsket gentagelseshyppighed. Dvs. der er mulighed for

Læs mere

1. Oprettelse af danske debitorer (ikke offentlige)

1. Oprettelse af danske debitorer (ikke offentlige) SALGSPROCESSEN Der henvises generelt til forretningsgangsbeskrivelsen: Hvornår skal der sendes en faktura? http://www.au.dk/da/adm/budget/oko/proces/gruppe8/kapitel1/afsn2 Oprettelsen af debitorer (danske

Læs mere

Booking af enkeltarrangement - Trin for Trin

Booking af enkeltarrangement - Trin for Trin Side 1 af 8 Booking af enkeltarrangement Trin for Trin Booking af enkeltarrangement - Trin for Trin Booking af ét tidsrum i ét lokale. 1. Gå ind på web-adressen: bibbook.dk 2. Indtast kunde-id og kodeord

Læs mere

Under menupunkt service kan der anvendes følgende ordretyper

Under menupunkt service kan der anvendes følgende ordretyper Serviceordre Under menupunkt service kan der anvendes følgende ordretyper Tilbud Ordre Faktura Kreditnota I denne vejledning beskrives ordre, faktura og kreditnota I serviceordremodulet knytter maskiner

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Mamut Stellar NemHandel

Mamut Stellar NemHandel Mamut Stellar NemHandel Med Mamut Stellar NemHandel kan man afsende og modtage e-fakturaer i OIOXML og OIOUBL-format. Der er forskel på opsætning i Mamut Stellar for at kunne sende og til at kunne modtage.

Læs mere

Kære mødebookere. Vi har lavet denne brugervejledning for at give jer brugere en quick guide til systemet. Forklaringer til systemet:

Kære mødebookere. Vi har lavet denne brugervejledning for at give jer brugere en quick guide til systemet. Forklaringer til systemet: Kære mødebookere Vi har lavet denne brugervejledning for at give jer brugere en quick guide til systemet. Forklaringer til systemet: 1. Leveringssted: I skal selv skrive lokalenummer på jeres bestilling.

Læs mere

Opsætning I DSM opsætningen er der to nye felter Samlefakturanumre og Samlekreditnotanumre :

Opsætning I DSM opsætningen er der to nye felter Samlefakturanumre og Samlekreditnotanumre : Samlefakturering af udlejningsordrer/servicekontrakter Samlefakturering af udlejningsordrer og servicekontrakter er funktionalitet til at samle de månedlige fakturaer fra henholdsvis udlejnings- og servicekontrakt-systemet.

Læs mere

Kvik step MANUAL: Sunex Abonnement : Microsoft Navision C5

Kvik step MANUAL: Sunex Abonnement : Microsoft Navision C5 Kvik step MANUAL: Sunex Abonnement : Microsoft Navision C5 Abonnement kartoteket hvori man indlægger abonnements varelinier og faktura dato mm. kaldes frem fra menu : Debitor/Kartotek/Abonnement. Abonnementkartoteket

Læs mere

VEJLEDNING TIL MØDEBOOKING PÅ WWW.AGROPARK.DK

VEJLEDNING TIL MØDEBOOKING PÅ WWW.AGROPARK.DK Kære lejere. Som I nok alle ved, har vi - efter lejernes ønske om at kunne se, hvilke mødelokaler der er ledige - fået udviklet et booking-modul til Intranettet, hvorfra al booking af mødelokaler fremover

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse. 2. Landeopsætning. ClickLearn Bog October 4, 2010 NAV undervisning 1/15. SW-Tools ClickLearn Bog 10/4/2010 1/15

1. Indholdsfortegnelse. 2. Landeopsætning. ClickLearn Bog October 4, 2010 NAV undervisning 1/15. SW-Tools ClickLearn Bog 10/4/2010 1/15 NAV undervisning 1/15 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...1 2. Landeopsætning...1 3. Finansopsætning...2 4. Søgning efter debitor...5 4.1. Søgning efter debitor...6 4.2. Nyt i næste version...8

Læs mere

C5 EDI Le@n (COOP/Dansk Supermarked) PentaCon A/S

C5 EDI Le@n (COOP/Dansk Supermarked) PentaCon A/S Tidligere var EDI forbeholdt større virksomheder på grund af den nødvendige investering, hvilket igen umuliggjorde samhandel fra mindre leverandører. Med Le@n EDI løsningen og s EDI integration til C5,

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

Data Discount Erhverv A/S

Data Discount Erhverv A/S REPARATIONSSYSTEM Tryk på et punkt i oversigten for at læse mere. 1. Reparationssystem (RepSys) 2. RMA-system 1 REPARATIONSSYSTEM Reparationssystem (RepSys) Hvad er status på reparationen? Udbyttemuligheder:

Læs mere

Såfremt du ønsker at købe fuld licens til programmet, se afsnittet Køb af licens til programmet sidst i dette dokument.

Såfremt du ønsker at købe fuld licens til programmet, se afsnittet Køb af licens til programmet sidst i dette dokument. 1. november 2011 Installationsvejledning for Pudserprogram DEMO a) Gå ind på hjemmesiden www.pudserprogram.dk og klik på linket 1) Virtual machine: (Til at køre pudserprogrammet) og vælg Åbn. Der går lidt

Læs mere

MENU. Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på. Forespørgselsrutiner

MENU. Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på. Forespørgselsrutiner MENU LOG PÅ? FINANS? DEBITOR? KREDITOR? BILAG? REVISOR UDSKRIFTER KONTOUDTOG RENTER RYKKER AUT.BETALING PERIODISK Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på.

Læs mere

GUIDES TIL MICROSOFT C5 UDARBEJDET AF GLOBACON

GUIDES TIL MICROSOFT C5 UDARBEJDET AF GLOBACON GUIDES TIL MICROSOFT C5 UDARBEJDET AF GLOBACON GUIDES TIL MICROSOFT C5 OM DOKUMENTET Dette dokument er en samling af alle de guides som tilbydes på GlobaCon s hjemmeside. Dokumentet vil blive opdateret

Læs mere

BRUGERMANUAL ERP FAKTURA MANUAL. For ERP Faktura version 1. 1. revision. Copyrights 2011 Dalby Data. All Rights Reserved Side 1

BRUGERMANUAL ERP FAKTURA MANUAL. For ERP Faktura version 1. 1. revision. Copyrights 2011 Dalby Data. All Rights Reserved Side 1 ERP FAKTURA MANUAL For ERP Faktura version 1 1. revision Copyrights 2011 Dalby Data. All Rights Reserved Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion... 3 Registrer ERP Faktura... 4

Læs mere

Opsætning For korrekt skærmvisning skal følgende være indstillet: Under Butik Opsætning skal du foretage opsætning af følgende:

Opsætning For korrekt skærmvisning skal følgende være indstillet: Under Butik Opsætning skal du foretage opsætning af følgende: Butik Du finder alle programmer, der vedrører butikssalg, under punktet Butik på hovedmenuen: Opsætning For korrekt skærmvisning skal følgende være indstillet: Skærmstørrelse 1024 x 768 eller fuld skærm

Læs mere

INTRODUKTION TIL FACTORING... 3 DEBITORER...

INTRODUKTION TIL FACTORING... 3 DEBITORER... Side 1 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION TIL FACTORING... 3 DEBITORER... 4 OPRETTELSE AF DEBITORER... 4 ÆNDRING AF DEBITORER... 5 OPRETTELSE AF FAKTURAPOSTER TIL MIDT FACTORING... 6 GENVEJSTASTER... 13

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Bestilling af forplejning via Pronestor

Bestilling af forplejning via Pronestor Bestilling af forplejning via Pronestor Der er 2 muligheder for at bestille forplejning hos Chartwells: Via din mødeindkaldelse i Outlook Via web-adgang http://book01.pronestor.com/sdu/ OBS! Alle er som

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at modtage faktura direkte i indkøbsmodulet fra følgende leverandører:

Sådan kommer du i gang med at modtage faktura direkte i indkøbsmodulet fra følgende leverandører: Sådan kommer du i gang med at modtage faktura direkte i indkøbsmodulet fra følgende leverandører: Dan Bike HF Cycle Vision Principia VN Cykler ABUS Søndergaard & Sønner Kildemoes Trek Lakuda Batavus SUPPORT

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) til brugere med adgangskode Udarbejdet af Kultur & Fritid, februar 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 -

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter...

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter... Løn til Windows Indholdsfortegnelse 1. Installation af LØN... 1 2. Introduktion til LØN... 2 2.1. Første start af LØN...2 2.1.1. Ét eller flere distrikter...2 2.1.2. Lønperioder...3 2.1.3. Kartoteker...4

Læs mere

Kundevognen udfyldes og bestilles i 3 step

Kundevognen udfyldes og bestilles i 3 step Kundevognen udfyldes og bestilles i 3 step Kundevognen har 3 faneblade et for hvert step: 1 Viser indhold af varer der er KUN her, man kan udfylde Påkrævet produkt info og få til at blive 2 Her ændres/vælges/indtastes

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet.

Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet. Lav en faktura Denne vejledning gennemgår de ting man normalt skal gøre, når man laver en faktura. Fremgangsmåden kan også anvendes til at oprette Et salgstilbud eller en salgsordre. Vejledningen kan også

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Brug af Uniconta APP. Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login

Brug af Uniconta APP. Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login Brug af Uniconta APP Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login I startbilledet kan der registreres omkostningsbilag Tryk

Læs mere

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5 Indhold Datatransport... 2 Import & Eksport af data... 2 Generelt... 2 Import/eksport.... 4 Felter i Import og Eksport... 5 Trykknapper til Import og Eksport... 7 1 Alle... 7 2 Slet... 7 3 Editor... 7

Læs mere

Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger

Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger Vejledning Fordeling af formål i Navision Stat via funktionen udgiftsfordelinger Februar 2018 Om denne vejledning Formålsindrapportering til UVM forudsætter, at diverse indtægter og udgifter fordeles ud

Læs mere

Under menupunkt service kan der anvendes følgende ordretyper

Under menupunkt service kan der anvendes følgende ordretyper Serviceordre Under menupunkt service kan der anvendes følgende ordretyper Tilbud Ordre Faktura Kreditnota I denne vejledning beskrives ordre, faktura og kreditnota I serviceordremodulet knytter maskiner

Læs mere

Rente og rykker i ectrl

Rente og rykker i ectrl Rente og rykker i ectrl Desværre er det meget normalt, at debitorerne skal gøres opmærksomme på, at et forfaldent beløb skal betales! En nem metode til at sikre sig høj prioritet hos debitoren, når betalingerne

Læs mere

Instruktionsmanual Indholdsfortegnelse

Instruktionsmanual   Indholdsfortegnelse Instruktionsmanual www.workplus.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 1 Adgang og jeg har glemt mit password Side 2 Administrator forside Side 3 Administrator menu Side 4 Virksomhedsadministration

Læs mere