D O M. afsagt den 28. oktober 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Malene Urup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D O M. afsagt den 28. oktober 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Malene Urup og Katrine Wittrup-Jensen (kst."

Transkript

1 D O M afsagt den 28. oktober 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Malene Urup og Krine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B M (advok Johan Hartmann Stæger, København) mod H (tidligere H ) (advok Jørgen U. Grønborg, Aarhus) Retten i Randers har den 16. december 2013 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS /2012). Påstande mv. For landsretten har appellanten, M, principalt nedlagt påstand om, indstævnte, H, dømmes til anerkende, ejendommen mr.nr.... m.fl., X By, beliggende X-vej, 8850 Bjerringbro, tilhører H som fælleseje. Subsidiært har M nedlagt på stand om, H dømmes til anerkende, ejendommen mr.nr.... m.fl., X By, beliggende X-vej, 8850 Bjerringbro, tilhører H som anpartssæreje med 26,65 % fuldstændigt særeje og 73,35 % fælleseje. Mere subsidiært har M nedlagt påstand om, H dømmes til anerkende, M under skiftet af parternes fællesbo har et vederlagskrav på kr. H har påstået dommen stadfæstet.

2 - 2 - Der har mellem parterne under skriftvekslingen for landsretten været uenighed om, hvorvidt bestemmelsen i byrettens dom om, indtægterne af Hs særeje optjent efter den 1. oktober 1990 tilhører hende som særeje, er omftet af anken. M har i ankereplikken anført, byrettens dom er anket i sin helhed, og det følger af appellantens principale påstand, anken også omfter spørgsmålet om formuearten af indtægter af E2. Hvis appellanten får medhold i sin principale påstand, er indtægterne af gården fælleseje. M har videre i ankeprocesskrift 1 gjort gældende, Hs påstand om formuearten for indtægter af E2 reelt er et anbringende til støtte for hendes frifindelsespåstand over for påstanden om vederlagskrav, hvorfor påstanden burde have været afvist af byretten. I det omfang påstanden nedlægges også under anken, påstås principalt afvisning, subsidiært frifindelse. H har i ankeduplikken anført, byrettens bestemmelse om, indtægterne af hendes særeje optjent efter den 1. oktober 1990 tilhører hende som særeje, ikke er anket. Denne del af dommen har således retskraft med den virkning, M er afskåret fra som et anbringende gøre gældende, indtægterne er fælleseje. Landsretten har den 2. juni 2014 afsagt kendelse vedrørende spørgsmålet om, hvad anken omfter. Kendelsen er sålydende: K e n d e l s e: Der er i betragtning af påstandene for byretten sammenholdt med indholdet af ankestævningen ikke grundlag for fastslå, anken er begrænset til alene angå en del af dommen. Hs påstand om, dommen ikke er anket i sin helhed, tages derfor ikke til følge. T h i b e s t e m m e s: Hs påstand om, dommen ikke er anket i sin helhed, tages ikke til følge.

3 - 3 - De påstande, der er nedlagt under hovedforhandlingen for landsretten, svarer til påstandene i ankestævningen. Ms mere subsidiære påstand er opgjort således: Indskudskonto pr. 31. december 2009 og 2010 Mellemregningskonto pr. 23. november 2010 Grunde indskudt i 2004 (fælleseje) Anerkendt vederlagskrav i gave i 1988 I alt Afdrag på gæld Vederlagskrav gave i 1988 I alt kr kr kr kr kr kr kr kr. M er under ankesagen meddelt delvis fri proces. Den fri proces omfter påstanden om, H dømmes til anerkende, M under skiftet af parternes bo har et vederlagskrav på kr. H har fri proces. Supplerende sagsfremstilling Der er for landsretten fremlagt en opgørelse over saldoen på mellemregningskontoen mellem parterne pr. 23. november 2010 udarbejdet af H og en oversigt over Hs formue i årene 1988 til Der er endvidere fremlagt udkast til boopgørelse af 20. august 2012 udarbejdet af advok Grønborg, hvorefter M skal betale ,85 kr. til H. Der er også for landsretten forevist original kassejournal for årene 1979 til 1990 (bilag 13). Forklaringer

4 - 4 - M og H har afgivet supplerende forklaring for landsretten. M har supplerende forklaret, han med en rendegraver har vedligeholdt og repareret skovvejene på E2. Han har også malet stuehuset udvendigt og repareret vinduerne, som herefter blev malet hos en malermester. Han kørte selv vinduerne hen til maleren og hentede dem her igen. Han husker ikke nærmere, hvornår arbejdet blev udført. Han har fået hjælp til arbejdet med vejene og med vinduerne af et par venner. På et tidspunkt fik de nyt fyr på ejendommen, og han udførte det arbejde, der var nødvendigt for tilslutte det. I de perioder, han udførte arbejde på ejendommen, var han der dagligt. Han skulle dog samtidig passe sin forretning i Randers, og han har derfor kun været på ejendommen, når det har været nødvendigt. Det ægtepar, der har boet på ejendommen, har som forklaret for byretten passet haven og herunder slået græsset, men de har ikke fungeret som viceværter. Der har ikke været ans andre til udføre arbejde på ejendommen. Hans virksomhed, Y-firma, var et handelsfirma, og de reservedele mv., der var brug for på E2, og som J. E. S. Meriel forhandlede, blev leveret til E2 til nettopriser. Dette skete på hans foranledning, og det var også ham, der udskiftede reservedelene. Det var H, der stod for alt det økonomiske, og da de i ægteskabet havde fælleseje, interesserede han sig ikke nærmere for, hvordan betalinger m.v. foregik. På et tidspunkt begyndte han modtage løn for det arbejde, han udførte på E2. Det var H, der insisterede herpå. Pengene blev inds på en konto, som H disponerede over. De udgifter, han havde til privforbrug, eksempelvis til veteranbiler, blev trukket herpå. Der blev også på kontoen trukket andre udgifter, som ifølge H var hans udgifter. Han fandt frem til den revisor, der herefter lavede regnskaber for dem, men det var H, der havde kontakten til revisoren. Selv deltog han i de fleste af møderne med revisor og altid i det møde, hvor de underskrev regnskaberne. Regnskabet var da udarbejdet og lå klar til underskrift. Tallene havde revisoren fået fra H. Han kontrollerede selv kun de tal, der vedrørte Y-firma og interesserede sig ikke for andet. Han er først i forbindelse med denne sag blevet opmærksom på, der flere steder i regnskaberne omtales særeje, og han har således aldrig fået disse afsnit af regnskaberne gennemgået.

5 - 5 - Foreholdt udkastet til boopgørelse (bilag 100, ekstraktens side 973 ff.), hvorefter han skal betale ca. 1,8 mio. kr. til H, har han forklaret, han kun vil kunne betale dette beløb, hvis han sælger sin ejendom på vej. Denne ejendom er af en ejendomsmægler vurderet til 2,7 mio. kr. Han og H har aldrig drøftet, om E2 var særeje. Han var klar over, H i forbindelse med købet af E1 fik kr. som særeje af sin mor. Han vidste også, hvad H fik for ejendommen, da hun solgte den, og de talte om, hvordan disse penge skulle investeres. Han var derfor også klar over, indtægten fra salget af E1 skulle bruges til køb af E2. Det var herudover nødvendigt optage et lån. H har supplerende forklaret, hendes mor døde i 2000, 95 år gammel. Moderen var åndsfrisk til det sidste. Hun var oprindeligt uddannet på advokkontor og startede sammen med faderen en entreprenørvirksomhed i Randers. Moderen stod for bogholderiet, og det er moderen, der har lært hende bogholderi. E1 blev bygget af hendes far i mellemkrigsårene, og hun og M boede her de første 15 år af deres ægteskab. Senere flyttede de til...vej, hvor de havde værksted. Moderen overdrog E1 til hende og hendes to brødre, da moderen ikke længere efter faderens død kunne overkomme have ejendommen. Forældrene havde i 1954 oprettet et testamente, hvorefter arven efter dem skulle være særeje, og bestemmelsen om særeje i skødet vedrørende E1 var således helt i overensstemmelse med forældrenes ønske om, deres aktiver skulle blive i familien. E1 blev solgt, fordi hendes brødre, der er noget ældre end hun er, gerne ville have nogle penge ud. Samtidig fik de oplyst, sktereglerne ville blive ændret, så ejendomsavance ville blive sktepligtig. Hun førte kassebogen i årevis, og bogføringen heri udgør grundlaget for revisors udarbejdelse af regnskaber gennem årene. Der er bilag på alle posteringer helt tilbage fra Moderen tilbød først brødrene købe E2, men ingen af dem var interesserede. Hun betalte noget af købesummen vedrørende E2 før den 1. marts 1989, da moderen manglede kontanter til gaver til børn og børnebørn. Moderen forærede alle børn og børnebørn det beløb, der

6 - 6 - afgiftsfrit kunne gives i gave, i alt kr. Hun overførte halvdelen af de obligioner, hun købte, til sin mor, som delbetaling for E2. Beløbet på ,69 kr. i hendes opgørelse over betalingen af købesummen vedrørende E2 (bilag 5, ekstraktens side 781), vedrører en afregning for træ i november 1988, som moderen modtog efter overtagelsesdagen. Der blev derfor udstedt en kreditnota, og beløbet blev anvendt som afdrag på købesummen. Tilsvarende med hensyn til den forudbetalte forpagtningsafgift på kr. Da hun udarbejdede opgørelsen i slutningen af 1989, opdagede hun, tallene ikke stemte, og hun havde betalt for meget. Moderen, som havde bedt hende lave opgørelsen, fik den udleveret, og som hun husker det, gjorde moderen også noter på sit eksemplar. Hun har forgæves forsøgt finde moderens eksemplar af opgørelsen. Advoken, der stod for handlen, og som var advok for både hende og moderen, ringede på et tidspunkt og spurgte, om hun havde overført den sidste del af købesummen. Effektoversigten fra Privbanken, som ikke er tilladt fremlagt under sagen, blev i den forbindelse sendt til advoken. Moderen var meget nøjeregnende og gjorde ikke forskel på hende og brødrene. Hun har betalt moderen hele købesummen. Da moderen døde, arvede hun og hendes brødre hver kr., så en stor del af pengene fra moderens salg af E2 var i behold, da moderen døde. Arven var særeje, og ca kr. heraf blev anvendt til afdrag på vindmøllen. Indtægterne fra vindmøllen gik de første 6 år direkte til BG Bank, som havde finansieret købet af møllen. I forbindelse med købet af vindmøllen fik de ny revisor, da der ikke var mange revisorer, der havde forstand herpå. Det var den nye revisor, der i regnskabet skrev, der mellem hende og M var indgået aftale om særeje. Den tidligere revisor var også klar over, E2 var særeje. M og hun har også talt om, E2 var særeje. Når de talte om risikoen for erstningssager ved driften af Ms virksomhed, Y-firma, sagde M, de i så fald kunne leve videre for hendes særeje. Nogle af de obligioner, hun købte for provenuet fra salget af E1, blev med tiden udtrukket,

7 - 7 - og nogle af disse penge brugte hun også til indskud i E2. Indeståendet på Den gyldne bankbog er kun brugt på E2. Hun har aldrig ført regnskab for sin mor, som også havde en anden revisor, end hun og M havde. Procedure Parterne har i det væsentlige gentaget deres anbringender for byretten og har procederet i overensstemmelse hermed. M har i et sammenftende processkrift af 14. september 2015 vedrørende spørgsmålet om vederlagskrav gjort følgende anbringender gældende: Hvis Vestre Landsret finder, E2 tilhører H som særeje, har H ikke haft andre særejemidler end E2. Jeg gør derfor gældende, ethvert indskud af midler til driften, til forbedringer og/eller afdrag på gæld i E2 er sket med fællesejemidler. Opgørelsen af vederlagskravet fremgår af ekstraktens side Der er enighed mellem parterne om, Hs indskudskonto for E2 udgjorde kr. ultimo 2009 og Der er enighed mellem parterne om, Hs mellemregningskonto med E2 udgjorde kr. pr. separionsdagen, som er den 23. november Der er enighed mellem parterne om, der i Hs ejertid er afdraget i alt kr. på gæld i E2 indtil og med år Der er enighed mellem parterne om, værdien af de grunde, som er indskudt i E2, i relion til beregning af vederlagskravet har en værdi på kr. Dette beløb skal fradrages vederlagskravet, da der er enighed om, grundene er

8 - 8 - fælleseje. Vederlagskravet kan herefter opgøres til kr kr kr kr. = kr. Kun i det omfang Vestre Landsret finder det bevist, H har indskudt midler fra Den Gyldne Bankkonto i virksomheden, kan vederlagskravet reduceres som anført i opgørelsen, jf. ekstraktens side I den forbindelse bemærker jeg, indskudskontoen udgjorde kr. ultimo 1989, jf. ekstraktens side 183. Også af denne grund har H ikke bevist, alle midler fra Den Gyldne Bankkonto er indskudt i E2. M har yderligere bl.a. anført, landsretten ved den skønsmæssige fastsættelse af et evt. vederlagskrav tillige må medinddrage parternes meget langvarige ægteskab, deres fordeling af arbejdsopgaverne og deres tilrettelæggelse af økonomien. Han har gennem årene forestået alt praktisk arbejde også vedrørende E2, og H ville ikke have kunnet beholde E2, hvis det ikke havde været for hans daglige indss og indtægterne fra hans virksomhed Y-firma. H har i et sammenftende processkrift af 14. september 2015 vedrørende spørgsmålet om vederlagskrav gjort følgende anbringender gældende: Til støtte for appelindstævntes påstand om stadfæstelse af byrettens dom om, indstævnte alene har et vederlagskrav i medfør af RVL 23, stk. 2 på kr., gøres det gældende, appellanten ikke har godtgjort, der er anvendt fællesejemidler til forbedring af indstævntes særeje, ar saldo på en indskudskonto og mellemregningskonto opgjort efter de skteretlige regler i virksomhedsskteloven ikke dokumenterer, der er familieretligt er opstået et vederlagskrav, da man ikke kan sætte lighedstegn mellem virksomhedsskteordning og særeje, og da indskud i virksomheden både kan ske med særeje-

9 - 9 - og fællesejemidler, indstævntes virksomhedsordning omfter andre aktiver end E2, 1 vindmølle og de 2 1/3 grunde, jf. bilag 42 p. 8 (E4 954), hvor der bl.a. også er aktiver i form af indestående i pengeinstitutter på kr., og indskudskonto og mellemregningskonto kan være steget som følge af indskud på disse bankkonti, jf. også boopgørelsen, bilag 100, hvor der i E4 978 er anført 2 konti i Jyske Bank pr på i alt kr ,93, landsretten ikke skal tage stilling til, om disse bankkonti er indstævntes særeje, indskud på disse konti kun kan give appellanten et vederlagskrav, hvis appellanten er enig i, disse konti tilhører indstævntes særeje, hvilket appellanten ikke hidtil har taget stilling til, appellanten opfordres til tilkendegive, om indeståendet på de nævnte bankkonti er særeje, hvilket jo er forudsætningen for det rejste vederlagskrav, appellanten ikke kan få vederlagskrav for det samme beløb to gange, både når midler indskydes i virksomhedsordningen, og når de samme midler anvendes til betaling af afdrag på gælden, således som anført i bilag 102 (E5 1362), stsaut. revisor Ole Vestergaard i erklæring af , jf. bilag 95 (E4 1002), i svaret på spørgsmål 8 har bekræftet, et indskud fra indstævnte på kr til nedbringelse af gælden i E2 vil medføre, mellemregningskontoen stiger med kr og gælden falder med kr , appellanten således søger få et indskud på kr kr til

10 give et vederlagskrav på to gange kr , indstævntes vederlagskrav som følge heraf bør reduceres med op til kr., svarende til summen af indskudskontoen og mellemregningskontoen - se bilag 102 (E5 1362), og vederlagskravet kan højest udgøre kr , dvs. afdragene på særejegælden, indstævntes indskud af særejemidler ved købet af E2 ikke kan give anledning til vederlagskrav, hvilket appellanten forbigår ved blot rejse vederlagskrav på basis af indskudskontoen, indskudskontoen i 1988 lød på kr , jf. bilag 20 (E1 143) og i 1999 på yderligere kr , jf. bilag 21 E1 196, eller i alt kr , jf. parternes årsregnskab for 1989, bilag 44 (E1 183) og bilag 99 (E5 1361), som må antages være indstævntes indskudte særeje med fradrag af 50% af lånet i Nykredit på kr , indstævnte som led i købet af E2 i 1989 optog et realkreditlån i Nykredit på kr med pant i ejendommen med et overskydende provenu på nom. kr i obligioner, som er særeje, da lånet havde pant i indstævntes særeje, og indstævntes obligioner, som var særeje, løbende er skudt ind i virksomheden, sidste gang i 2004 med i kr., jf. bilag 36 side 8 (E3 759), indstævnte i 2000 har indskudt ca kr. af sin arv efter sin moder, på mellemregningskontoen med E2, jf. bilag 32 side 10 (E2 589), stsaut. revisor Ole Vestergaards erklæring af svaret på spørgsmål 3, bilag 95 (E4 998), og denne arv ubestridt var særeje, jf. forældrene testamente fra 1956, bilag 69 (E ),

11 en stor del af indskud på indskudskonto og mellemregningskonto hidrører fra indtægterne af indstævntes særejeobligioner på ca. 1 mio. kr. før sk og indtægterne fra E på kr. før sk, jf. bilag K (E4 1019), og der ikke kan blive tale om et vederlagskrav, hvis landsretten finder, indtægterne af særejet er særeje, appellantens eventuelle krav vedr. indskud i E2 og arbejde og bistand vedr. E2 ikke kan give anledning til et vederlagskrav efter RVL 23, stk. 2, men i bedste fald et formueretligt krav efter RVL 29, som ikke er gjort gældende i sagen, appellanten ikke på noget tidspunkt har foretaget nogen form for økonomiske indskud i E2, som ikke er blevet refunderet løbende, appellanten løbende har fået betaling for den bistand, han har ydet med tilsyn m.v. på E2, jf. bilag 19 (E4 1028), hvoraf fremgår, appellanten har fået refunderet kr ,08, og bilag 73 (E ), hvor løn, leje og refusioner er specificerede, appellantens eventuelle vederlagskrav skal nedsættes forholdsmæssigt, hvis appellanten får medhold i, ejendommen tilhører indstævnte som anpartssæreje. Landsrettens begrundelse og result Det tiltrædes af de grunde, der er anført af byretten, der har været forbundet så væsentligt og betydeligt et gavemoment med overdragelsen af E1, Hs andel af ejendommen i sin helhed må anses for Hs særeje. I relion til byrettens bemærkning om, H ikke har haft særlig tilknytning til ejendommen, bemærkes dog, ejendommen efter Hs forklaring er opført af hendes far, og hun og M boede i ejendommen i en årrække frem til 1979 og således også på tidspunktet for Hs erhvervelse af en andel af ejendommen.

12 Det er ubestridt, Hs provenu ved salget af E1 udgjorde kr., og dette beløb blev inds på en konto i Privbanken, som mellem ægtefællerne blev benævnt Den gyldne bankkonto. Da provenuet fra salget trådte i stedet for særeje, tiltrædes det endvidere, dette provenu også var Hs særeje, jf. herved den dagældende retsvirkningslovs 21, stk. 1, nr. 3. Efter bevisførelsen, herunder Hs forklaring og forklaringen afgivet af M for landsretten, hvorefter M var klar over, indtægten fra E1 skulle anvendes til køb af E2, sammenholdt med opgørelsen over betalingen af købesummen udarbejdet af H i 1989, der stemmer med indholdet af bogføringsjournalen (bilag 13), kvitteringen for indbetaling af et beløb på ,38 kr. til Hs konto (bilag 17) og hævningerne foretaget på Den gyldne bankkonto, lægges det i overensstemmelse med opgørelsen i Hs sammenftende processkrift til grund, der af indeståendet på Den gyldne bankkonto blev anvendt godt kr. til erhvervelse af E2. Det lægges efter bevisførelsen endvidere til grund, den resterende del af købesummen på kr. blev betalt med modregning af en indtægt for skovsalg og forudbetalt forpagtningsafgift, med obligioner til en kursværdi på ,50 kr. købt for lån optaget i E2 og med et gavebeløb på kr. Herefter og i øvrigt af de grunde, der er anført af byretten, tiltrædes det, E2 skal anses for Hs særeje. Landsretten stadfæster derfor byrettens afgørelse om, M skal anerkende, ejendommen mr.nr.... m.fl., X by, beliggende X-vej, 8850 Bjerringbro, tilhører H som særeje. På tidspunktet for As overdragelse af E1 til H og hendes brødre i december 1978 var indtægter af særeje efter den dagældende retsvirkningslovs 21, stk. 2, fælleseje, medmindre andet gyldigt var bestemt. Skødet vedrørende E1 indeholder ingen bestemmelser vedrørende indtægter af særejet, og det må derfor antages, det i overensstemmelse med den deklaroriske regel i den dagældende bestemmelses 21, stk. 2, var foruds, indtægterne af særejet skulle være fælleseje. Dette gælder også indtægterne af E2, som træder i stedet for dette særeje. Ved lov nr. 396 af 13. juni 1990 blev retsvirkningslovens 21 ophævet og de nugældende 28, stk. 3, og 28 a inds med ikrafttræden den 1. oktober En aftale om skilsmis-

13 sesæreje og fuldstændigt særeje og en tilsvarende bestemmelse vedrørende gave eller arv omfter herefter bl.a. også indtægter af særejet, medmindre andet er bestemt i aftalen. Ændringsloven fra 1990 indeholder ikke vedrørende spørgsmålet om indtægter af særeje en overgangsbestemmelse, og det må i lyset af den frie adgang til træffe bestemmelse vedrørende indtægternes formueart, som var gældende også forud for lovændringen, kræve sikre holdepunkter i lovens ordlyd eller forarbejder, hvis indtægter af særeje etableret forud for ændringslovens ikrafttræden herefter under alle omstændigheder efter lovændringen skal anses som særeje. Sådanne sikre holdepunkter foreligger ikke, og da det som anført må antages, det, da gaven blev givet i 1978, var foruds, indtægterne af særejet skulle være fælleseje, er der ikke grundlag for fastslå, indtægterne af Hs særeje optjent efter den 1. oktober 1990 tilhører hende som særeje. Herefter og da der efter landsrettens kendelse af 2. juni 2014 i Ms påstand findes være indeholdt en påstand om frifindelse over for Hs påstand om stadfæstelse af den del af byrettens dom, hvorefter M skal anerkende, indtægterne af Hs særeje optjent efter den 1. oktober 1990 tilhører hende som særeje, frifindes M for denne påstand. M har efter retsvirkningslovens 23, stk. 2, krav på vederlag, såfremt H har anvendt midler af fællesboet til erhvervelse eller forbedring af sit særeje. Det er i den forbindelse ubestridt, det gavebeløb på kr., som indgik ved berigtigelsen af købesummen vedrørende E2, er fællesejemidler, og M som følge heraf har krav på vederlag. Det er endvidere ubestridt, gælden i ejendommen i perioden fra 1988 til november 2010 er nedbragt med kr. Ved afdrag på pantegælden må særejet anses for tilsvarende forøget, og i det omfang, der er anvendt fællesejemidler hertil, vil afdragene derfor også kunne danne grundlag for vederlagskrav. Det må efter bevisførelsen, herunder Hs forklaring og stsautoriseret revisor Ole Vestergaards besvarelse af spørgsmål 3, 5 a, 6 og 7, lægges til grund, i hvert fald en del af Hs arv i 2000 efter moderen på godt kr. er anvendt på E2, og H herudover i perioden fra 1988 til 2010 har indskudt betydelige beløb i E2, herunder også i form af beløb fra Den gyldne bankkonto og indtægter fra salg af obligioner. Det må efter Ole Vestergaards besvarelse videre lægges til grund, den løbende drift i øvrigt har været

14 finansieret af indtægten fra driften af E2. Det tiltrædes som anført af byretten, obligionerne købt for lånet optaget ved erhvervelsen af E2, og hvoraf H beholdt nominelt kr., der som anført foran løbende er indskudt i E2, også er Hs særeje. Det gælder som foran anført endvidere indeståendet på Den gyldne bankkonto og ubestridt arven i 2000 efter moderen. Det er på den anførte baggrund, og således som sagen er forelagt, usikkert i hvilket omfang, der er anvendt fællesejemidler på ejendommen, herunder til nedbringelse af pantegælden i ejendommen, ligesom det er usikkert om udgifter, der i øvrigt måtte være betalt med fællesejemidler, har en sådan karakter af egentlig reparion, forbedring eller mere omftende vedligeholdelsesarbejde på ejendommen, de kan indgå i et vederlagskrav efter retsvirkningslovens 23, stk. 2. Hertil kommer, de sktemæssige forhold ikke er belyst. På denne baggrund og efter den tid, der er forløbet siden gavebeløbet på kr. blev givet, og da der ubestridt siden overtagelsen har været en ikke uvæsentlig værdistigning vedrørende E2, finder landsretten, M herefter efter en samlet skønsmæssig vurdering har et vederlagskrav på i alt kr., jf. herved retsvirkningslovens 23, stk. 2. Ms mere subsidiære påstand tages herefter med det anførte beløb til følge som bestemt nedenfor. Med de anførte ændringer stadfæster landsretten byrettens dom. Efter en samlet vurdering af de nedlagte påstande og anbringender sammenholdt med sagens forløb skal ingen af parterne betale sagsomkostninger for nogen af retterne til den anden part eller til stskassen. T h i k e n d e s f o r r e t: M tilpligtes anerkende, ejendommen mr.nr.... m.fl., X by, beliggende X-vej, 8850 Bjerringbro, tilhører H som særeje.

15 M frifindes for påstanden om, han skal anerkende, indtægterne af Hs særeje optjent efter den 1. oktober 1990 tilhører H som særeje. H skal anerkende, M under skiftet af parternes fællesbo har et vederlagskrav på kr. Ingen af parterne skal betale sagsomkostninger for nogen af retterne til den anden part eller til stskassen.

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 3. november 2016

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 3. november 2016 Lukkede døre HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 3. november 2016 Sag 46/2016 (1. afdeling) M (advokat Johan Hartmann Stæger, beskikket) mod H (advokat Jørgen U. Grønborg, beskikket) I tidligere instanser

Læs mere

2. M tilpligtes at anerkende, at indtægterne af Hs særeje optjent efter d tilhører hende som særeje, jf. RVL 28, stk. 3.

2. M tilpligtes at anerkende, at indtægterne af Hs særeje optjent efter d tilhører hende som særeje, jf. RVL 28, stk. 3. DOM Afsagt den 16. december 2013 i sag nr. BS 1-1131/2012: H... mod M Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt ved Retten i Randers den 16. august 2012. Parternes fællesbo er den 27. marts

Læs mere

D O M. Afsagt den 24. juni 2014 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Thomas Lohse, Henrik Bitsch og Anne Birgitte Fisker).

D O M. Afsagt den 24. juni 2014 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Thomas Lohse, Henrik Bitsch og Anne Birgitte Fisker). D O M Afsagt den 24. juni 2014 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Thomas Lohse, Henrik Bitsch og Anne Birgitte Fisker). 17. afd. nr. B-2146-13: B (advokat Eva Tofteberg Persson) mod A (advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. oktober 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. oktober 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. oktober 2012 Sag 149/2012 (1. afdeling) DiBa Bank A/S (advokat Georg Lett) mod A (advokat Henrik Emil Rasmussen, beskikket) Biintervenient til støtte for A: Forbrugerombudsmanden

Læs mere

D O M. Afsagt den 14. oktober 2015 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Peter Thønnings og Nanna Bille (kst.)).

D O M. Afsagt den 14. oktober 2015 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Peter Thønnings og Nanna Bille (kst.)). D O M Afsagt den 14. oktober 2015 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Peter Thønnings og Nanna Bille (kst.)). 13. afd. nr. B-2786-14: H (advokat Anne Broksø, besk.) mod M (advokat

Læs mere

D O M. Skifteretten i Viborg har den 2. november 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSæ- 1297/2014).

D O M. Skifteretten i Viborg har den 2. november 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSæ- 1297/2014). D O M afsagt den 9. september 2016 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Linda Hangaard, Poul Hansen og Christian Ditlev Hindkjær (kst.)) i ankesag V.L. B 1848 15 B (advokat Marie Rud Hansen, Silkeborg)

Læs mere

D O M. afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst.

D O M. afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst. D O M afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst.)) i ankesag V.L. B 2760 11 Sigrid Christensen (advokat Brian Jacobsen,

Læs mere

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst. D O M afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B 0849 17 Tørring Ridecenter ved Torben Frandsen (advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. januar 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. januar 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. januar 2010 Sag 489/2007 (1. afdeling) A og boet efter B ved de privatskiftende arvinger C og D (advokat Sys Rovsing for alle) mod E (advokat Ole Bernt Hasling) I

Læs mere

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst. D O M afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.)) i ankesag V.L. B 1985 15 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A

Læs mere

DOM. afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag

DOM. afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag IC*-2*r-13~Kffet i S'i - Sééé 1 S7233-Q DOM afsagt den 2. oktober 2013 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Kirsten Thorup og Tine Sommer (kst)) i ankesag V.L. B-0380-12 (advokat

Læs mere

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 o 1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 J. nr. 750222-A Z- 0 ^ UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET OS-02-2014- KFM 1 VJ23 : i>es S- 1 - ZO-^^O DOM afsagt den 5. februar 2014 af Vestre Landsrets 4. afdeling

Læs mere

VESTRE LANDSRETS DOM. afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling

VESTRE LANDSRETS DOM. afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling VESTRE LANDSRETS DOM afsagt den 20. september 2017 af Vestre Landsrets 14. afdeling V.L. B 1849 16 E og F V.L. B 1850 16 C og D V.L. B 1851 16 A V.L. B 1852 16 - 2 - B Retten i Holstebro har den 14. juli

Læs mere

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 0209 13 Grundejerforeningen Helmklit v/formand Kenn

Læs mere

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne D O M afsagt den af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne (advokat Henrik Christian Strand, Aarhus) mod under konkurs (kammeradvokaten

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. januar 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. januar 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. januar 2017 Sag 215/2015 (1. afdeling) Advokat A (advokat Karsten Gudmand-Høyer) mod B Invest A/S (advokat Søren Hammer Westmark) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen).

D O M. Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). D O M Afsagt den 25. marts 2014 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Mogens Kroman, Ole Græsbøll Olesen og Finn Morten Andersen). 5. afd. nr. B-226-12: Gudmund Skæling (advokat Christian Fribjart

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2011/12. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2011/12. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2011/12 Opgave 1 Mark og Henny blev gift i 1994. De havde begge gode uddannelser og særdeles vellønnede job. De forblev barnløse. De flyttede ved ægteskabets indgåelse sammen

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 14. december Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København)

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 14. december Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København) VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 14. december 2017 Sag BS-58/2017-VLR (Afdeling 2) Skatteministeriet (Kammeradvokaten v/ advokat Sune Riisgaard, København) mod (advokat Christian Falk Hansen, Aarhus) Retten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 31. maj 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 31. maj 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 31. maj 2011 Sag 263/2009 (1. afdeling) Skagerak Fiskeeksport A/S (advokat Poul Bostrup) mod Skatteministeriet (kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 27. juli 2016 Sag 64/2016 A og B (advokat Michael E. Hansen for begge) mod Boet efter C ved D og E (advokat Mogens Vinther) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

D O M. afsagt den 24. marts 2014 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Annette Dellgren og Mai-Britt Bæk Johansen (kst.

D O M. afsagt den 24. marts 2014 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Annette Dellgren og Mai-Britt Bæk Johansen (kst. D O M afsagt den 24. marts 2014 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Annette Dellgren og Mai-Britt Bæk Johansen (kst.)) i ankesag V.L. B 2903 12 Maren Holding ApS (advokat Jeppe Wedel

Læs mere

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev)

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev) DOM afsagt den 6. april201 8 af Vestre Landsrets Il.afdeling (dommerne Henrik Bjørnager Nielsen, Lisbeth Kjærgaard og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B-1397-1 7 Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

D O M. afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag

D O M. afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag D O M afsagt den 7. september 2015 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Twilhøj og Rikke Foersom) i ankesag V.L. B 2471 14 Advokatnævnet (advokat Georg Lett, København) mod [Indstævnte]

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 Sag 5/2014 (2. afdeling) Advokat Hans Boserup (selv) mod Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper Baungaard for begge) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 2. februar 2017 Sag 84/2016 (1. afdeling) A under konkurs (advokat Jes Andersen) mod B (advokat Asger Toft, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i

Læs mere

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst. D O M afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.)) i ankesag V.L. B 2395 14 Esbjerg Kommune (advokat Christian Norup Hostrup,

Læs mere

D O M. afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag

D O M. afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag D O M afsagt den 27. september 2013 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Chr. Bache, Henrik Estrup og Michael Ellehauge) i ankesag V.L. B 1798 12 Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper

Læs mere

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag D O M afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag V.L. B 0336 16 (advokat Niels Lomborg, mod Planklagenævnet (tidligere

Læs mere

D O M. afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag

D O M. afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag D O M afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag V.L. B 0005 13 Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken,

Læs mere

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0193 17 A (advokat Søren Kjær Jensen, København)

Læs mere

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 0756 16 A (advokatfuldmægtig Ida Grelk, Aarhus)

Læs mere

afsagt den 29. marts 2017

afsagt den 29. marts 2017 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 29. marts 2017 Sag BS-176/2016-VLR (3. afdeling) Peder Michael Bæk (advokat Trine Høgedal) mod Skive Kommune (advokat Jørgen Vinding) Retten i Viborg har den 10. februar

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 Sag 233/2014 Telia Danmark Filial af Nättjanster Norden AB (advokat Kim Breide Ulrich) mod HS 5 ApS (advokat Sophie Becher) I tidligere instans er

Læs mere

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København)

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København) D O M afsagt den 15. maj 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Nikolaj Aarø-Hansen og Tine Børsen Smedegaard (kst.)) i ankesag V.L. B 3101 13 Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup,

Læs mere

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. B 1166 15 Anna Kirstine Hangaard (advokat Berit Holmstrøm,

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. RETTEN I HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 17. august 2015 i sag nr. BS 5-670/2014: Poul Würtz Parket ApS Att.: Preben Würtz Slippen 22, Chr. Hede 7441 Bording mod Jeanne Rasmussen Holstebro

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. september 2014 Sag 179/2012 (1. afdeling) As Fond (advokat Christian Harlang) mod Civilstyrelsen (kammeradvokaten ved advokat Thorbjørn Sofsrud) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

D O M. Retten i Kolding har den 11. april 2012 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 5-1395/2009).

D O M. Retten i Kolding har den 11. april 2012 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS 5-1395/2009). D O M afsagt den 11. juli 2013 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Stig Glent-Madsen, Hanne Harritz Pedersen og Marie L. Boel Ubbesen (kst.)) i ankesag V.L. B 1076 12 X ApS (advokat Peter Stanstrup,

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2010 Opgave 1 Mark og Helle blev gift i 2004 efter kort tids bekendtskab, og de oprettede ikke ægtepagt. Året efter fik de fællesbarnet Frederik. I 2006 købte Mark med

Læs mere

D O M. Afsagt den 4. marts 2014 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Linde Jensen, Bo Østergaard og Sophie Becher (kst.)).

D O M. Afsagt den 4. marts 2014 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Linde Jensen, Bo Østergaard og Sophie Becher (kst.)). D O M Afsagt den 4. marts 2014 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Linde Jensen, Bo Østergaard og Sophie Becher (kst.)). 19. afd. nr. B-763-13: Dantil Pantebrevsinvest ApS (advok Claus Hastrup

Læs mere

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst. D O M afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.)) i ankesag V.L. B 1253 14 Jysk Miljørens A/S (advokat Arne Paabøl Andersen, Esbjerg)

Læs mere

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag D O M afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag V.L. B 1220 16 HK Danmark som mandatar for A (advokat Mie Andersen,

Læs mere

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3023007 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. december 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Helga Lund Laursen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B312500D - HJS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 5. december 2011 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Anne Thalbitzer, Hedegaard Madsen og Anette Voigt Arnsted (kst.)). 2. afd.

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 8. december 2014 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. C 120/14 (Retten i Grønlands sagl.nr. RIG-QAQ-CS-0008-2014) A og B (advokat Britta Keldsen,

Læs mere

V E S T R E L A N D S R E T D O M

V E S T R E L A N D S R E T D O M V E S T R E L A N D S R E T D O M afsagt den 31. august 2018 Sag BS-1382/2017-VLR (6. afdeling) Advokatnævnet (advokat Dorthe Horstmann) mod advokat [A] Retten i [bynavn] har den 16. maj 2017 afsagt dom

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 Sag 164/2017 A (selv) mod B og C (advokat Bjarke Madsen for begge) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 27.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. august 2018 Sag 11/2018 (2. afdeling) Miljø-Bo A/S (advokat Carsten Pedersen og advokat Eivind Einersen) mod Focus Advokater P/S (advokat Leo Jantzen og advokat Stinne

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 1. juni 2010 Sag 83/2008 (2. afdeling) A (advokat K.L. Németh) mod advokat B (advokat Morten Erritzøe Christensen) I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011 Opgave 1 Morten og Hanne blev gift i 1991. De havde ingen børn. Morten drev en mindre ingeniørvirksomhed, og Hanne var sygeplejerske. De oprettede ved ægteskabets

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Ejendomshandler X v/klager klaget over indklagede.

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Ejendomshandler X v/klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 Sagsnr. 2012-1390/3KR/AKC 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Ejendomshandler X v/klager klaget over indklagede. Sagens tema: Ejendomshandler X

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 8. december 2015 Sag 140/2014 (1. afdeling) A (advokat Michael Christiani Havemann, beskikket) mod AIG Europe Dansk Filial af AIG Europe Limited United Kingdom (advokat

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B3026004 - CSO/LCH UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 21. marts 2018 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne Peter Thønnings. Kåre Mønsted og Jesper Jarnit (kst.)). 20.afd. nr. B-3026-16:

Læs mere

Vestre Landsrets 14. afdeling holdt den 16. januar 2017 kl møde på tingstedet i Viborg.

Vestre Landsrets 14. afdeling holdt den 16. januar 2017 kl møde på tingstedet i Viborg. Vestre Landsrets 14. afdeling holdt den 16. januar 2017 kl. 10.00 møde på tingstedet i Viborg. Som dommer fungerede landsdommer John Lundum. V.L. B 1565 16 A mod B Sagens dokumenter var til stede. Retten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 Sag 5/2011 (1. afdeling) Niels Christian Knudsen (advokat Uffe Baller) mod Boligselskabet I.H. ApS (advokat Charles Lindberg) I tidligere instanser er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 20. oktober 2010 Sag 48/2009 (1. afdeling) Region Sjælland (tidligere Storstrøms Amt og Vestsjællands Amt) (advokat Svend Paludan-Müller) mod Dronning Ingrids Hospital

Læs mere

kendelse: Overførslerne fra E omfatter F Advokatanpartsselskab (F ApS) G Advokatanpartsselskab (G ApS) A (A) og H (H).

kendelse: Overførslerne fra E omfatter F Advokatanpartsselskab (F ApS) G Advokatanpartsselskab (G ApS) A (A) og H (H). Den 15. april 2014 blev der i sag nr. 61/2013 A mod Registreret revisor B afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse modtaget i Revisornævnet den 1. november 2012 har A i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

K e n d e l s e: Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 19/2012. mod. registreret revisor B. afsagt sålydende

K e n d e l s e: Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 19/2012. mod. registreret revisor B. afsagt sålydende Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 19/2012 A mod registreret revisor B afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. marts og 19. marts 2012 har A i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2013/14. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2013/14. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET VINTEREKSAMEN 2013/14 Opgave 1 Henny og Mikael blev gift i 1991. De oprettede samtidig en ægtepagt om, at fremtidig arv og gave skulle være fuldstændigt særeje. I øvrigt skulle der være

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B405700C KWI/LCH/HJS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 11. februar 2016 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Karen Hald). 5. afd. nr. B-4057-13:

Læs mere

D O M. Retten i Randers har den 18. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (BS 6-978/2015).

D O M. Retten i Randers har den 18. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (BS 6-978/2015). D O M afsagt den 27. juni 2017 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Stig Glent-Madsen, Olav D. Larsen og Regitze Brosbøl Riskjær (kst.)) i ankesag V.L. B 0792 16 GF Forsikring A/S (advokat Michael

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. september 2013

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. september 2013 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. september 2013 Sag 189/2011 (1. afdeling) A/B Klodsen (advokat Niels Hupfeld) mod A (advokat Janus Fürst, beskikket) I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets

Læs mere

DOM. afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst.

DOM. afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst. DOM afsagt den 6. juni 2018 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Karen Foldager, Jens Hartig Danielsen og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B-1178-17 A (advokat Martin Hauschild Høgholm, Holstebro)

Læs mere

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst. D O M afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1688 16 Vejdirektoratet (advokat Louise Solvang

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 UDSKRIFT AF HØJESTERETS ANKE- OG KÆREMÅLSUDVALGS DOMBOG HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. oktober 2012 Sag 103/2012 Hvam Maskinstation ved Peter Ardahl Jørgensen (advokat Torben F. Pedersen) mod

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 21. december 2009 Sag 212/2007 (2. afdeling) Jürgen Carsten Thews og Fiberline Composites A/S (advokat Ulrik Christrup for begge) mod Energiklagenævnet og Energistyrelsen

Læs mere

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag D O M afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag V.L. B 2350 14 C.F.P. Ejendomme A/S (advokat Grit Andersen, København) mod Natur-

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 Sag 93/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod B (advokat Anne Broksø) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Lyngby den 26. oktober 2017

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2014 Opgave 1 Hanne og Morten indgik ægteskab i 2009. De flyttede sammen i Hannes velbeliggende villa. Begge bidrog til de fælles udgifter. Hanne havde en årlig nettoindtægt

Læs mere

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S D O M Afsagt den 16. januar 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Julie Skat Rørdam, Søren Schou Frandsen (kst.) og Christian Schrøder (kst.) med domsmænd). 8. afd. nr. S-2438-17: Anklagemyndigheden

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. februar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. februar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. februar 2013 Sag 285/2011 (1. afdeling) Folke Greisen (advokat Lars Langkjær) mod Hellebo Park Helsingør ApS (advokat Anne Louise Husen) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. januar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. januar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. januar 2012 Sag 356/2010 (1. afdeling) Foreningen af Minoritetsaktionærer i banktrelleborg (advokat Eigil Lego Andersen, beskikket) mod Sydbank A/S (advokat Jens Rostock-Jensen)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 2. maj 2017 Sag 149/2016 NT 2014 ApS (advokat Søren Bagger) mod Region Syddanmark (advokat Kim Trenskow) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding

Læs mere

D O M. afsagt den 27. maj 2015 af Vestre Landsrets 8. afdeling (dommerne Lis Frost, Thomas Jønler og Eva Skov (kst.)) i ankesag

D O M. afsagt den 27. maj 2015 af Vestre Landsrets 8. afdeling (dommerne Lis Frost, Thomas Jønler og Eva Skov (kst.)) i ankesag D O M afsagt den 27. maj 2015 af Vestre Landsrets 8. afdeling (dommerne Lis Frost, Thomas Jønler og Eva Skov (kst.)) i ankesag V.L. B 0746 12 A (advokat Frederik M. S. Barfod, København) mod B Invest A/S

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 Sag 120/2015 A (advokat Leo Jantzen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns

Læs mere

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S-2085-16 Udskrift af dombogen for retten i København Dom afsagt den 7. juni 2016 Anklagemyndigheden mod T T er tiltalt for

Læs mere

D O M. Retten i Viborg har den 22. marts 2013 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSd- 1876/2011).

D O M. Retten i Viborg har den 22. marts 2013 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSd- 1876/2011). D O M afsagt den 10. april 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Hans-Jørgen Nymark Beck, Elisabeth Mejnertz og Gitte Kuhlwein (kst.)) i ankesag V.L. B 0913 13 D (advokat Paul Björn, Randers)

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 og 4210720001 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS /Jura Eksamensdato:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. marts 2013 Sag 116/2011 (1. afdeling) Halmtorvet 29 A/S (advokat Carsten Lorentzen) mod Rebekka Nørgaard Bach (advokat Karsten Cronwald) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2012. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2012. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I FEBRUAR 2012 Opgave 1 Mads og Helle blev gift den 2. december 1997 og fik sammen to børn. Umiddelbart inden ægteskabet oprettede de en formgyldig ægtepagt, hvorefter både det,

Læs mere

D O M. afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0536 17 Siemens Wind Power A/S (advokat Søren Vagner

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 Sag 270/2012 (2. afdeling) 2840 Incorporated ApS (advokat Michael Elkiær Andersen) mod G-Star Denmark (advokat Morten Schwartz Nielsen) I tidligere instanser

Læs mere

iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B

iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B iwi^hkrflkm ^A^NJIC^B Advokatfirmaet Vilh. Skouenborgs Eftf. Advokat Jens Duus Vejlands Allé 21-23 2300 København S Sendt pr. mail: jd@advoduus.dk Advokataktieselskab GammeltorvG 1457 København K Tel.

Læs mere

D O M. afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst.

D O M. afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst. D O M afsagt den 8. april 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Hanne Harritz Pedersen og Peter Juul Agergaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0626 15 Det Faglige Hus som mandatar for Monica

Læs mere

Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt en del af sagsøgers pensioner skal indgå i parternes fællesbo i forbindelse med bodelingen.

Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt en del af sagsøgers pensioner skal indgå i parternes fællesbo i forbindelse med bodelingen. Ratten i Holbæk Udskrift af dombogen BOM Afsagt den 1. april 2014 i sag nr, BS SKSæ-JNffpØlt: 4300 Holbæk mod 4300 Holbæk Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører spørgsmålet om, hvorvidt en

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET 2 2 JAN. 20Dli Advokat Lars Alexander Barke Vester Farimagsgade 19 Dansk Handel & Service 1506 København V J. nr. 11844-0018 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET ..",.,. ""'""'" ;",i,;"ic". D O M afsagt

Læs mere

På det efterfølgende skifte med boopgørelsesdag den 23.02.2012 var ægtefællerne enige om, at der på fælleskontoen den 14.02.2012 stod 45.000 kr.

På det efterfølgende skifte med boopgørelsesdag den 23.02.2012 var ægtefællerne enige om, at der på fælleskontoen den 14.02.2012 stod 45.000 kr. FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2012 Opgave 1 Mads og Helle blev gift i 1999. De havde fælleseje. I 1997 havde de købt en villa i lige sameje, som de var flyttet ind i. Mads havde betalt hele sin andel

Læs mere

D O M. afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Astrid Bøgh og Mai-Britt Bæk Johansen (kst.

D O M. afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Astrid Bøgh og Mai-Britt Bæk Johansen (kst. D O M afsagt den 4. november 2014 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Astrid Bøgh og Mai-Britt Bæk Johansen (kst.)) i ankesag V.L. B 2830 13 Nordvestjysk Elforsyning Amba (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst.

D O M. afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst. D O M afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst.)) i ankesag V.L. B 1323 13 Konrad Krogh Stigsen (advokat Kim Stensgård, Ringkøbing)

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 06.11.2015-11 (20150310) Overførsler fra udlandet indkomstbeskatning eller gaveafgift ny påstand Overførsler fra udlandet - indkomstbeskatning eller gaveafgift - ny påstand - SKM2015.166.BR Af advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 Sag 375/2010 (1. afdeling) Montex Holding Ltd. (advokat Johan Løje) mod Diesel S.p.A. og Diesel Denmark ApS (advokat Torben Byskov Petersen for begge)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012 Sag 223/2010 (2. afdeling) HK Danmark som mandatar for A (advokat Peter Breum) mod Dansk Erhverv som mandatar for B (advokat Peter Vibe) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 9. oktober 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 9. oktober 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 9. oktober 2013 Sag 44/2013 A og B (advokat Jakob Dalsgaard-Hansen for begge, beskikket) mod Realkredit Danmark A/S (advokat Hanne Bruun Jacobsen) I tidligere instanser

Læs mere

D O M. afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 1287 17 Tryg Forsikring A/S som mandatar for (advokat

Læs mere

Bs påstand i sag BS SKsæ 1275/2015 er, at A tilpligtes at anerkende, at B kan udtage egne pensionsordninger på ægtefælleskiftet.

Bs påstand i sag BS SKsæ 1275/2015 er, at A tilpligtes at anerkende, at B kan udtage egne pensionsordninger på ægtefælleskiftet. Retten i Helsingør DOM Afsagt den 23. september 2016 i sag nr. BS SKsæ-1275/2015 B mod A og i sag nr. BS SKsæ-158/2016 A mod B Sagernes baggrund og parternes påstande Sagerne, der er behandlet sammen,

Læs mere