Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY"

Transkript

1 Notat vedrørende stillingen som projektleder i INSERO SCIENCE ACADEMY

2 Innovation og iværksætteri i uddannelsessystemet Insero Science Academy A/S udvikler og tilbyder uddannelsestilbud inden for energi og kommunikationsteknologi. Vi har fokus på særligt to områder: 1. Eksperimenterende læringsaktiviteter inden for science og innovation til grundskoler og ungdomsuddannelser samt 2. Faglige kurser og udviklingsprojekter til virksomheder og vidensinstitutioner.. Vores ambition er at styrke kompetenceniveauet og skabe frugtbare samarbejder mellem uddannelse og erhvervsliv - gerne hele vejen fra grundskoleniveau og til forskningsniveau. Vi udvikler event- og læringsaktiviteter i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutioner, virksomheder og organisationer og arbejder fokuseret på at styrke science- og innovationsfag. Derudover skal vi gennem en målrettet indsats øge samspillet mellem uddannelse og erhvervsliv ved at tage initiativer på tværs til skabelse af ny viden, nye aktiviteter og nye projekter. Insero Science Academy er en del af Insero-koncernen, hvis formål er at skabe vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi. Insero investerer i bl.a. iværksættere, virksomheder og udviklingsprojekter inden for energi og IKT. Insero beskæftiger samlet ca. 60 personer. Insero Science Academy er en ung virksomhed, ca. ½ år gammel, og er i gang med at etablere sig som en attraktiv samarbejdspartner til uddannelsessystemet og andre aktører på uddannelsesmarkedet. Vi har dog arbejdet indenfor området i 5 år, men har altså først for nylig etableret os som et selvstændigt selskab. Virksomheden er derfor præget af en iværksætterånd, der sigter mod at udvikle nye projekter, tiltag osv. til innovativ læring. I Insero Science Academy er vi i dag fire medarbejdere og søger nu en ny kollega, der skal bidrage til at øge vores fokus på at fremme iværksætter kulturen i det lokale uddannelsesmiljø. Dette skal gøres sammen med de lokale uddannelser, og andre gode kræfter i lokalområdet. Igangværende aktiviteter Insero Science Academy har på kort tid skabt gode og interessante projekter og samarbejder: Som led i at øge interessen for naturvidenskabelige fag i lokalområdet har Insero Science Academy udviklet 3 mobile laboratorier, der kører rundt mellem skoler i Horsens, Vejle og Hedensted kommuner. Hvert Mobil Lab har læring inden for hver deres tema, hhv. kroppens energi, energiteknologier og innovation og iværksætteri. Fremtek er et projekt, der skal undersøge hvordan og med hvilken effekt helt nye teknologier kan bringes ind i uddannelserne på forskellige niveauer. Insero inviterer hvert år til lærerkonferencen Naturfagene Ud Af Boksen, hvor lærer kan hente ny viden til deres undervisning. Formålet med konferencen er at formidle de nyeste forskningsresultater inden for undervisning i teknik - naturvidenskab, innovation og entreprenørskab og synliggøre dette område for skolerne. Herudover skabe netværk på tværs af fag, niveauer og skoler.

3 Som tilbud til de børn, der finder naturvidenskab og teknik særdeles sjovt afholdes der hver sommer en sommerskole, Summer Science Camp, hvor børn og unge får muligheden for at fordybe sig i bl.a. 3D print, LEGO Mind Storms, samt deres egne udviklede spændende opfindelser. For at øge og pleje interessen for naturvidenskab og teknik hos de unge har Insero Science Academy etableret Projekt Samspil. Projektet skal styrke samarbejdet mellem områdets skoler og erhvervsliv, samt give eleverne en mulighed for at se ind i den virkelige verden, og opleve hvordan deres viden bliver brugt i forskellige jobs på området. Samtidig arbejdes der i Insero Science Academy på at omforme teknisk komplicerede elementer i energisektoren til kommuniker-bart materiale. Dette gøres bl.a. gennem projektet Energy Together (E2G). Insero Science Academy har i samarbejde med Familien Hede Nielsens Fond etableret et Ph.d. projekt om erhvervsudvikling i lokalområdet. Fokus er på, hvordan man kan styrke virksomhedernes vækst og udvikling ved at øge samarbejdet med forsknings- og uddannelsesinstitutioner. Insero-familien Insero Science Academy er en del af Insero-koncernen, en fond, hvis formål er at skabe vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi. Insero investerer i bl.a. iværksættere, virksomheder og udviklingsprojekter inden for energi og IKT. På området for virksomhedsinvesteringer opererer Insero som en venture fond, og investerer i teknologiske start-up virksomheder, hvor man kan se potentialet for et attraktivt økonomisk afkast. Af gennemførte investeringer på erhvervsområdet kan nævnes: Miitos (verdens mindste ultralydsmåler) Emazys Technologies ApS (ny teknologi til overvågning af solcelleanlæg) ECOmove (udvikling af elbil) AC-Sun (klimavenlig airconditioning) ECTunes (lyd til elbiler) Munin Spot Technology (GPS-tracking) Insero Science Academy har en række søsterselskaber inden for nicheområder med særligt vækstpotentiale: Insero E-Mobility A/S er en konsulent og rådgivningsvirksomhed, der arbejder nationalt og internationalt på at styrke den danske e-mobilitetsbranche og skabe vækst baseret på elektrisk transport. Insero Business Services A/S, som leverer rådgivnings- og serviceydelser indenfor kommunikation, økonomi, projektledelse og fundraising til vækstiværksættere og innoverende virksomheder. DSE Airport Solutions A/S leverer mission critical løsninger til aviation-industrien og er i fuld gang med at udvikle den samlede portefølje af software-koncepter, således at DSE kan arbejde med implementering, design og udvikling af avancerede IT-normer og systemer på energi-området.

4 DSEs energiafdeling skal skabe forretning og drive projekter, der kombinerer DSEs dybe know-how indenfor mission critical systemer med den mest opdaterede viden på området fra energisektoren Insero Energy A/S er en F&U-orienteret konsulent- og rådgivningsvirksomhed med fokus på udnyttelse af vedvarende energi inden for jord- og solvarme. Vi samarbejder med private og offentlige aktører for at tiltrække, udvikle, demonstrere og kommercialisere den nyeste teknologiske viden inden for vores faglige område. Værktøjerne er demonstrations- og udviklingsprojekter, undervisning samt rådgivning. For mere information henvises til årsrapporten på Inseros hjemmeside. Fremtiden Ambitionerne er høje, og der er overalt i koncernen sat høje mål for, hvad vi vil nå inden 2020: I fremtiden vil flere Insero-selskaber dukke op alle med det formål at skabe udvikling og vækst inden for energi- og IKT-områder samt realisere Fondens vision om at etablere Danmarks stærkeste kompetencecentre inden for områderne. Hverdagen i Insero er præget af forandringer og nye aktiviteter, som konstant stiller nye krav. Kulturen er professionel præget, udadvendt, og netop evnen til at være forandringsparat er organisationens styrke. Inseros koncerndiagram, september 2013

5 Projektleder til Insero Science Academy Reference: Adresse: Projektlederen referer til direktør Hans Jørn Hansen Insero Science Academy, Chr. M. Østergaards Vej 4a, 8700 Horsens Ansættelsestidspunkt: 1. februar 2014 Lønniveau: Forhandles i forhold til kvalifikationer Som projektleder i Insero Science Academy får du en nøglerolle i udviklingen af læringsaktiviteter og events indenfor innovation og entreprenørskab i lokalområdet. Du kommer til at samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner og -aktører (grundskole, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser m.fl.), Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise, Århus Universitet, kommuner og andre samarbejdspartnere. Du skal være med til at påvirke den lokale kultur i en retning mod større interesse for innovation og entreprenørskab. Din primære opgave bliver at skabe aktiviteter og rammer, så elever og studerende får lagt kimen til en entreprenøriel tankegang og du skal give dit bidrag til, at vi understøtter udviklingen af en iværksætter-kultur, hvor unge motiveres til få ideer og forfølge dem. Dine opgaver bliver mangfoldige, og fordi stillingen er nyoprettet, får du god mulighed for at drive det i den retning, du og vi synes, er den mest hensigtsmæssige. Du vil skulle udvikle kreative og selvstændige initiativer, som giver mening i forhold til den overordnede strategi på området, men lige nu ser vi to hovedopgaver, du skal tage fat i den første tid: Hovedopgave 1: Insero Science Academy indgår samarbejde med Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise (FEE-YE), der har udviklet en række programmer og tiltag, som du skal arbejde på at få implementeret hos uddannelsesinstitutionerne i området. Programmerne hedder Edison, NextLevel (grundskolen), Company Programme (ungdomsuddannelserne) og Start up programme (de videregående uddannelser) - se bilag 1 bagerst. Indsatsen skal koordineres i samarbejde med den nuværende indsats: Samspil Uddannelse og Erhverv og forudsætter et meget tæt samarbejde med områdets skoler og lærere. Som projektleder skal du - i samarbejde med vores anden projektleder, arbejde i vores allerede stærke netværk og sikre, at de kender til vores tilbud - og får lyst til at bruge dem. Du bliver en vigtig samarbejdspartner for vores uddannelsesinstitutioner, som skal opleve dig som en kompetent rådgiver på implementeringen. Hovedopgave 2: Ovenstående er den første opgave, du skal give dig i kast med, men senere skal du være med til at udvikle og drive et talentprogram for perspektivrige iværksættere. Talentprogrammet skal udvikles i samarbejde med eksterne partnere, herunder Aarhus Universitet. Projektet er endnu på idéstadiet, men målet er at indfri et behov hos perspektivrige vækstiværksættere, og vil samtidig kunne lukke et hul blandt de mange nuværende tilbud til iværksættere.

6 Konceptet skal have internationalt fokus, så iværksætterne får skabt et globalt netværk. Rekrutteringen til programmet er tænkt via udvælgelse blandt eks. kandidater og PhD er på universiteterne, finaledeltagere i konkurrencer, Connect Danmarks springboards, innovationsmiljøer og blandt venture investorer. Talentprogrammet skal finansieres på forskellige måder: Via offentlige bevillinger, fondsstøtte, sponsorer, stipendier m.m. Faglige og personlige kompetencer Tilgangene til jobbet er mange. Der lægges stor vægt på din viden omkring uddannelsesverdenen i en eller anden form, fordi du skal evne at udvikle ind i og matche deres behov. Derudover har du erfaring med innovation og iværksætteri eller med samspillet mellem uddannelse, erhvervsliv og entreprenørskab. Som person er du en ildsjæl, der ønsker at påvirke uddannelsesområdet til at kunne udvikle innovative og entreprenante iværksættere. Og så er du optaget af at bringe unge mennesker igennem en proces, der udvikler dem til at være initiativrige og igangsættende mennesker. Faglige kompetencer Den rette kandidat besidder følgende faglige kompetencer: Erfaring med og viden om uddannelsesverdenen (grundskole, ungdomsuddannelser, korte, mellemlange eller videregående uddannelser Viden om samspillet mellem uddannelse og erhvervsliv Erfaring med at drive projekter Erfaring med innovation og entreprenørskab Viden om iværksætteri og de udfordringer det kan bringe med sig Personlige kompetencer Stillingen ønskes besat af en stærk personlighed, der kan spejle sig selv i værdisættet for både Insero Science Academy og Insero. Derudover besidder den rette kandidat følgende personlige kompetencer: Gode projektledelsesevner, da du kommer til at være tovholder på mange projekter Gode og inspirerende kommunikative evner i skrift og tale En skarp evne til at skabe gode processer, der formår at inddrage og engagere mange forskellige interessenter Er selvmotiverende og selvstændig, men er også en stærk holdspiller med gode samarbejdsevner Er vedholdende og god til at drive ting fremad - også, hvor du møder modstand Evne til at medvirke til at udvikle et kommercielt, positivt og (kreativt) inspirerende arbejdsmiljø, hvor samarbejde fylder meget.

7 Information og tidsplan Kontakt direktør Hans Jørn Hansen på tlf eller HR-chef Cecilie Højland Strøbech på tlf for yderligere information og læs mere om Insero Science Academy på academy.insero.dk og Insero på insero.dk Ansøgningsfrist er den 6. december 2013 kl Motiveret ansøgning sendes til De indledende samtaler finder sted hos Insero Science Academy i Horsens med deltagelse af direktør Hans Jørn Hansen, projektleder Anders Pagh og HR-chef Cecilie Højland Strøbech. Herefter gennemføres test og vurdering af de udvalgte kandidater 2. samtaler finder sted om formiddagen d. 19. december med deltagelse af administrerende direktør Mogens Vig Pedersen, direktør Hans Jørn Hansen, projektleder Anders Pagh, og HR-chef Cecilie Højland Strøbech. Forventet tiltrædelse er

8 Bilag 1. Projekt Edison, NextLevel Projekt Edison ( fra FFE-Yes hjemmeside) Vil du give dine elever i klasse mulighed for at stige op på den kreative platform, hvor innovation bruges som læringsproces? Så er Projekt Edison et godt valg. Her stifter eleverne bekendtskab med sjov og lærerig produkt- og konceptudvikling, og det hele kulminerer i uge 47, hvor de deltagende klasser præsenterer deres projekter på en stor messe. Herunder har vi samlet lidt information om Projekt Edison, og Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise står naturligvis til rådighed, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Vores kontaktoplysninger findes længere nede på siden. Formål Projekt Edison har to formål, henholdsvis for elever og lærere. Formålet med elevdelen er at: øge de deltagende elevers interesse for at arbejde kreativt og innovativt. give eleverne mulighed for på et ret tidligt tidspunkt at arbejde kontinuerligt i en sammenhængende proces, der lægger 'lag-på-lag', indtil de afslutter en ungdomsuddannelse. iværksætte en tværfaglig undervisning, der skifter mellem teori og praksis. skabe forståelse og respekt for andre udtryksformer og læringsstile og herigennem give eleverne en fordomsfri tilgang til problemløsninger. give eleverne en særlig viden om iværksættertanken. Formålet med lærerdelen er at: give lærere fra grundskolen nye kompetencer i at undervise i innovation og produktudvikling. opsamle erfaringer til en eventuel videreførelse med nye hold. Lærerne skal fungere som 'spydspidser' på deres skoler således, at der opnås en spredning af kompetencer og læringsværktøjer. fastholde 'spydspidserne' i netværksgruppen med henblik på ajourføring af kompetencer samt udvikling af undervisningsmaterialer og undervisningsformer. Et Edison-forløb vil typisk se således ud: Camp for lærer. August - september Camp for elever - afholdes på skolen og handler om idégenerering og intro til Edison. - september Årets emne offentliggøres (emnet som eleverne skal arbejde med på skolen). I løbet af efteråret arbejdes med løsning af emnet/problemet ude på de enkelte skoler. Hvor meget tid, der afsættes til arbejdet, og hvordan det organiseres, er helt op til skolen. Elevholdene præsenterer deres løsninger på en messe, og vinderne kåres og går videre til DM.

9 NextLevel: Danmarks største entreprenørskabskonkurrence for grundskolen! Vil du give dine elever i klasse mulighed for at deltage i NextLevel, der er Danmarksmesterskabet i entreprenørskab? Her er der mulighed for at vinde store oplevelser og penge til klassekassen. Det er gratis at deltage i NextLevel. Opgaven: Eleverne skal indenfor 4 brede kategorier udvikle idéer til et produkt, en begivenhed, en proces eller andet som er til glæde og værdi for andre. Værdi kan være penge, oplevelser, sundhed, bedre velfærd, noget som gør livet lettere, bedre, sjovere eller rigere. Konkurrencens kategorier er åbne, og giver elever og lærere mulighed for, at bruge dem som udgangspunkt for deres egne idéer. Samtidigt kan den enkelte lærer selv vælge hvilke fag og temaer, som skal danne rammen for elevernes projekter. Klassen kan arbejde med en fælles kategori, eller forskellige kategorier med fag eller et tema som ramme. 4 kategorier: Bevægelse: Bevægelse kan enten forstås som fysisk udfoldelse eller åndelig bevægelse. Et tema kan være, at eleverne skal komme med forslag til en ny form for gudstjeneste for børn og unge. Viden og Verden: Kategorien kan bruges i de naturvidenskabelige fag. Det kan handle om at gøre skolen mere miljøvenlig, men man kan også vælge at tænke fagene ind i nye produkter. Velfærd og Samfund: handler om at skabe en ny form for service, proces eller fundraising. Inspiration kan hentes i lokalsamfundet, i vores velfærdssystem eller i den globale verden. Udgangspunktet kan eksempelvis være fra samfundsfag, matematik, dansk, historie, biologi. Sprog og kultur: Denne kategori kan typisk bruges i dansk, engelsk og tysk, men også historie, kristendom og samfundsfag. Man kan arbejde med at lave turistbrochurer på forskellige sprog eller igangsætte kulturelle aktiviteter. Formål: Formålet med konkurrencen er at give elever og lærere mulighed for, at deltage i et entreprenørielt projektorienteret undervisningsforløb, som baserer sig på: Kreativitet; at bruge og udvikle faglig viden, og se denne i nye sammenhænge. Få erfaringer med kreative processer og metoder. Innovation; at vurdere og reflektere over nye idéer og løsninger, at strukturere disse, så de giver værdi for andre. Bruge redskaber og metoder til planlægning af virkelige projekter. Iværksætteri; at give eleverne erfaringer med at udføre noget i praksis, at realisere projekter som de selv har udviklet. Danne mening og sammenhæng mellem skole og virkelighed. Deltagelse i NextLevel giver: Eleverne mulighed for at dygtiggøre sig indenfor kreativitet, innovation, samarbejde, projektstyring og kommunikation. Motivation til at tænke kreativt, at sætte skolefagene ind i nye sammenhænge. Være med til at skabe noget i praksis. Lærere mulighed for at bruge fagene aktivt, at opfylde fælles mål. Få inspiration til, at arbejde med kreative og innovative processer. Mulighed for at vinde flotte præmier, såsom penge og store oplevelser for hele klassen.

10 Company Programme Company Programme er et learning-by-doing-forløb, hvor elever fra ungdomsuddannelserne lærer at udvikle, afprøve og realisere gode ideer inden for alt fra social innovation til tekniske produkter. Company Programme er relevant for alle ungdomsuddannelser, idet eleverne opnår uvurderlige kompetencer, de fremadrettet kan bruge som iværksættere eller som attraktiv arbejdskraft i enhver organisation. Eleverne lærer bl.a.: At arbejde innovativt og idéskabende At omsætte ideer i praksis At arbejde selvstændigt At samarbejde internt og eksternt At tænke i helheder At skabe værdi for andre Fire spor Company Programme har fire spor: Science & Technology Society & Globalization Business & Service Trade & Skills Fælles for de fire spor er muligheden for deltagelse i idékonkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award og Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. Opstillet grafisk ser forløbet sådan her ud: Derudover er der i de enkelte spor også sporspecifikke konkurrencer, hvis bedømmelseskriterier er målrettet specifikke uddannelsesretningers fagmål. Man er ikke bundet af det spor, man har tilmeldt sig i begyndelsen af forløbet. Man kan således skifte spor og efterhånden som idéen udvikler sig - uanset uddannelsesretning. Læs mere om sporene i menuen til venstre.

11 Start Up Programme Start Up Programme er en entreprenørskabskonkurrence, der henvender sig til studerende på de kortere videregående uddannelser (KVU) og mellemlange videregående uddannelser (MVU) - herunder uddannelser på erhvervsakademierne,professionshøjskolerne og de maritime uddannelser. Programmet tilbyder en idé- og innovations konkurrence, et Danmarksmesterskab (forretningsplans konkurrence) og et Europamesterskab 'Enterprise Challenge'. Derudover vil der indgå forskellige events, rådgivning fra relevante fagpersoner fra offentlige institutioner og erhvervslivet, flotte pengepræmier, samt en række af services, der kan understøtte brugen og integrationen af en entreprenørskabskonkurrence i undervisningen. Start Up Programme kan passes ind i eksisterende undervisningsforløb. Læringsmæssigt er der i forløbet lagt op til, at de studerende progressionsmæssigt arbejder sig igennem teamdannelse, idéudvikling, kreativitet og innovation samt organisering af iværksætterprocessen i forretningsplanen.

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech

Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent INSERO HORSENS. Cecilie Højland Strøbech Notat vedrørende stillingen som kommunikationskonsulent i INSERO HORSENS Cecilie Højland Strøbech Insero skaber fremtidens vækst og udvikling inden for energi og kommunikationsteknologi Insero Horsens

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Company Programme kan integreres i mange forskellige fag på de forskellige ungdomsuddannelser

Company Programme kan integreres i mange forskellige fag på de forskellige ungdomsuddannelser Company Programme Hvad er Company Programme? Company Programme er et learning-by-doing-forløb, hvor elever fra ungdomsuddannelserne lærer at udvikle, afprøve og realisere gode ideer inden for alt fra social

Læs mere

Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Konsulent til forretningsudvikling og Konsulent til udvikling af fremtidens energiløsninger

Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Konsulent til forretningsudvikling og Konsulent til udvikling af fremtidens energiløsninger Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Konsulent til forretningsudvikling og Konsulent til udvikling af fremtidens energiløsninger Januar 2014 Fremtidens energiløsninger Insero Energy A/S

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL. Kommunikations og marketingchef Insero Horsens

JOB- OG KRAVPROFIL. Kommunikations og marketingchef Insero Horsens JOB- OG KRAVPROFIL Kommunikations og marketingchef Insero Horsens April 2015 Indhold 1. OM INSERO... 3 2. STILLINGEN SOM KOMMUNIKATIONS- OG MARKETINGCHEF... 7 3. YDERLIGERE INFORMATION... 9 4. TIDSPLAN...

Læs mere

Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Energikonsulent, Medarbejder med fokus på formidling og interne processer og Senior Projektleder

Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Energikonsulent, Medarbejder med fokus på formidling og interne processer og Senior Projektleder Samlet job- og kravnotat vedrørende stillingerne som Energikonsulent, Medarbejder med fokus på formidling og interne processer og Senior Projektleder December 2013 Fremtidens energiløsninger Insero Energy

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som Systemingeniør. Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S

Notat vedrørende stillingen som Systemingeniør. Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S Oktober 2013 Notat vedrørende stillingen som Systemingeniør til Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S Fremtidens energiløsninger DSE Airport Solutions A/S (herefter DSE) er et Horsens-baseret

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som Konsulent

Notat vedrørende stillingen som Konsulent Januar 2014 Notat vedrørende stillingen som Konsulent til Insero E-Mobility Vækst på markedet for e-mobilitet Insero E-Mobility A/S er en konsulent- og rådgivningsvirksomhed, der nationalt og internationalt

Læs mere

Notat vedrørende stillingerne som Systemingeniør/teknisk projektleder og Software-udvikler. Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S

Notat vedrørende stillingerne som Systemingeniør/teknisk projektleder og Software-udvikler. Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S Oktober 2013 Notat vedrørende stillingerne som Systemingeniør/teknisk projektleder og Software-udvikler til Energy Solutions, en afdeling i DSE Airport Solutions A/S Fremtidens energiløsninger DSE Airport

Læs mere

Tilmelding foregår via www.startup.ffe-ye.dk og alle teams får ved tilmelding tildelt en TEAMPROFIL.

Tilmelding foregår via www.startup.ffe-ye.dk og alle teams får ved tilmelding tildelt en TEAMPROFIL. Start Up Programme Start Up Programme Start Up Programme er et entreprenørskabsforløb med konkurrencer, mødet med omverdenen og inspiration til undervisning i entreprenørskab. I forløbet arbejdes der med

Læs mere

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden

Kommunikation. Og information. V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden Kommunikation Og information V. Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Energi Horsens Fonden 2 Energi Horsens Fonden Hvem vi er Vi investerer i innovative projekter, virksomheder, iværksættere inden for: Energi

Læs mere

Science. strategi. for Esbjerg Kommune

Science. strategi. for Esbjerg Kommune Science strategi for Esbjerg Kommune ENERGI MILJØ INNOVATION NATURVIDENSKAB Forord Med sciencestrategien vil Esbjerg Kommune skabe de bedste rammer for læring gennem hele livet. Vi ønsker især at have

Læs mere

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne 2011-2013 Mellem, Via University College, og Region Midtjylland Indledning: Vores fremtidige konkurrenceevne styrkes af, at vi gennem vores uddannelsessystem

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2012 Ungdomsuddannelser DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE. Bliv partner. Støt Fonden for Entreprenørskab

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE. Bliv partner. Støt Fonden for Entreprenørskab FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE Bliv partner Støt Fonden for Entreprenørskab 2 Hvem er Fonden for Entreprenørskab? Entreprenørskab kan læres. Det er Fondens grundsten. Aktiviteterne og

Læs mere

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet

Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet Job- og kravprofil Driftsleder - daglig ledelse og udvikling af driftsområdet til Vitus Bering Innovation Park i Horsens Indledning VitusBering Innovation Park er ejet af VIA University College og Insero

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

Giv din støtte til Danmarks fremtid. Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed

Giv din støtte til Danmarks fremtid. Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Entreprenørskab

Læs mere

Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere

Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere Velkommen til opstartsmødet for CP-undevisere Velkomst 10.00 Bordet rundt (hvem er jeg, hvorfor er jeg her) Hvad er Fonden for Entreprenørskab Nye Company Programme-undervisere 10.30 Præsentation af Company

Læs mere

Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed

Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA W ORLDWIDE Giv din støtte til Danmarks fremtid Vær med til at sikre iværksætterkulturen blandt danske unge og styrk talentudviklingen til din virksomhed Fonden for

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Fonden Overskrift for Entreprenørskab dfgdffghfg. Young Enterprise

Fonden Overskrift for Entreprenørskab dfgdffghfg. Young Enterprise Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise April 2012 Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise Støttet af Større danske erhvervsvirksomheder og organisationer

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013 Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2015 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARDS DNA Hvorfor afholder vi Danish Entrepreneurship Award - DNA Med Danish Entrepreneurship Award vil vi skabe inspiration og motivation til

Læs mere

Kategoriseringsmodel

Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodel Kategoriseringsmodellen er udarbejdet og udgivet af: Fonden for Entreprenørskab Ejlskovgade 3D 5000 Odense C Mail: post@ffe-ye.dk 2018 Indhold Introduktion... 5 Fagligt indhold...

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI

INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI INNOVATION OG IVÆRKSÆTTERI FOLDER 2013 2012 Sponsorbrochure for Region Bornholm www.ffe-ye.dk Som medlem af Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise kan du være med til at styrke det lokale erhvervsliv!

Læs mere

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning

Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Efteruddannelse i innovations- og entreprenørskabsundervisning Verden, arbejdsmarked og samfund forandrer sig, og det gør kravene til skole og uddannelse også.. Over hele verden er der således fokus på

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET I KOLDING UDVIDER VI DEN ALMINDELIGE OPFATTELSE AF DESIGN. ET DESIGN I KOLDING FORSTÅR VI DESIGN SOM BÅDE ET DESIGN (PRODUKTET) OG AT DESIGNE (PROCESSEN) KOLDING DESIGN

Læs mere

Viden strategi. for Esbjerg Kommune. Naturvidenskab og naturvidenskabelige arbejdsmetoder

Viden strategi. for Esbjerg Kommune. Naturvidenskab og naturvidenskabelige arbejdsmetoder Viden strategi for Esbjerg Kommune Naturskab og naturskabelige arbejdsmetoder Videnstrategi for naturskab og naturskabelige arbejdsmetoder Energi Miljø Innovation Naturskab Videnstrategien for naturskab

Læs mere

Læseplan for Iværksætteri på 8. og 9. årgang. Formål. Læringsmål

Læseplan for Iværksætteri på 8. og 9. årgang. Formål. Læringsmål Læseplan for Iværksætteri på 8. og 9. årgang I Tønder Kommunes strategiplan fremgår det under Uddannelsesstrategien, at iværksætteri skal fremmes i Tønder Kommune som et bidrag til at hæve det generelle

Læs mere

Version 2.0. Kolding Vi designer livet

Version 2.0. Kolding Vi designer livet version 2.0. Kolding Vi Designer Livet forord Kolding har en vision, der skaber retning for al udvikling og vækst i Kolding. Den hedder Kolding Vi designer livet. Visionen blev vedtaget 1. gang af et enigt

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Uddannelsesråd Lolland-Falster

Uddannelsesråd Lolland-Falster STRATEGI Uddannelsesråd Lolland-Falster UDDANNELSESRÅD LOLLAND-FALSTER 2016 INDLEDNING Uddannelse og uddannelsesinstitutioner har afgørende betydning for landsdelen; De understøtter erhvervslivets adgang

Læs mere

Iværksætteri i uddannelsessystemet

Iværksætteri i uddannelsessystemet Iværksætteri i uddannelsessystemet Udvalget vedr. Regional Udvikling den 7. oktober 2015 v/ruth Strøm Iværksætteri Rationalet Øget produktivitet Flere job Innovation Bringer nye produkter, services og

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Analyse og Udvikling Forord Kolding Kommunes fundraising-strategi skal bidrage til at skabe merværdi i realiseringen af kommunens vision og

Læs mere

Den lange projektbeskrivelse. Projektets erhvervspolitiske rationale

Den lange projektbeskrivelse. Projektets erhvervspolitiske rationale Den lange projektbeskrivelse Projektets erhvervspolitiske rationale Region Syddanmark ønsker i sin erhvervsudviklingsstrategi at støtte de erhvervspolitiske, beskæftigelses- og uddannelsesmæssige rammer

Læs mere

Præsentation af linjer i udskolingen på de fire nye folkeskoler. Foråret 2013

Præsentation af linjer i udskolingen på de fire nye folkeskoler. Foråret 2013 Præsentation af linjer i udskolingen på de fire nye folkeskoler Foråret 2013 Fælles for alle skolerne: Linjerne er et tilbud til alle elever. Linjerne har ingen faglige optagelseskrav. Linjernes undervisning

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

MSK Strategi

MSK Strategi Indhold Mission... 2 Vision... 2 Styrkepositioner... 3 Indsatsområder i strategien... 4 Vision for uddannelse... 5 Vision for forskning og udvikling... 6 Vision for relations- og videnssamarbejde... 7

Læs mere

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som Projekt- og kursus-sekretær. Insero Science Academy

Notat vedrørende stillingen som Projekt- og kursus-sekretær. Insero Science Academy Maj 2014 Notat vedrørende stillingen som Projekt- og kursus-sekretær til Insero Science Academy Samarbejde mellem uddannelse og erhvervsliv Insero Science Academy tilbyder rådgivning og uddannelse inden

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn

Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn Uddannelsesforløb i Fremtidsfabrikken Sydfyn En af hovedopgaverne i projektet Fremtidsfabrikken Sydfyn er at udvikle og gennemføre tre uddannelsesforløb for henholdsvis kreative entreprenører, erhvervsrådgivere

Læs mere

Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune

Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune 16. feb 2015 Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune Baggrund Der findes i dag utallige eksempler på projekter og aktiviteter, hvis formål er at styrke samarbejdet mellem

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award. sådan deltager du i Idékonkurrencen (ungdomsuddannelserne)

Danish Entrepreneurship Award. sådan deltager du i Idékonkurrencen (ungdomsuddannelserne) Danish Entrepreneurship Award sådan deltager du i Idékonkurrencen (ungdomsuddannelserne) Danish Entrepreneurship Award - Idékonkurrencen for ungdomsuddannelserne Et vigtigt element i Danish Entrepreneurship

Læs mere

Nye muligheder til de dygtigste

Nye muligheder til de dygtigste Nye muligheder til de dygtigste I Danmark skal vi satse på de dygtigste. Dem som har ekstraordinære evner og drive, og som kan sætte et afgørende aftryk på fremtiden, hvis de får mulighed for at udfolde

Læs mere

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Oplæg ved Jens Chr. Sørensen Møde i Vækstforum for Region Hovedstaden 8. september 2006 Oversigt over oplæg Hvad skal erhvervsudviklingsstrategien?

Læs mere

Talentudvikling og innovation på Øregård. For dig, der vil have ekstra udfordringer

Talentudvikling og innovation på Øregård. For dig, der vil have ekstra udfordringer Talentudvikling og innovation på Øregård For dig, der vil have ekstra udfordringer Nytænkning, talent og ekstra udfordringer Øregård Gymnasium er kendt for engagerede elever, høj faglighed og et stærkt

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

Ansøgningen uploades via Fondens online ansøgningsformular sammen med budget og evt. andet materiale.

Ansøgningen uploades via Fondens online ansøgningsformular sammen med budget og evt. andet materiale. Ansøgningsskema Ansøgning til projektmidler for Grundskoleområdet forår 2018 Innovation og entreprenørskab i skolens fag 1 Grundlæggende Innovation og entreprenørskab skal, i henhold til skolereformen,

Læs mere

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 1. Lovgrundlag Lov nr. 602 af 24. juni 2005 om erhvervsfremme. Formålet med loven er at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv gennem

Læs mere

Entreprenørskab fra ABC til ph.d.

Entreprenørskab fra ABC til ph.d. Introduktion til Entreprenørskab fra ABC til ph.d. Kortlægning af entreprenørskabsundervisning i det danske uddannelsessystem 2009/ 2010 Med udgivelsen af Entreprenørskab fra ABC til ph.d. er det første

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

JOB- OG PERSONPROFIL. Planlæggere Nordfyns Kommune

JOB- OG PERSONPROFIL. Planlæggere Nordfyns Kommune JOB- OG PERSONPROFIL Planlæggere Nordfyns Kommune Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. INDLEDNING... 3 2. KORT OM NORDFYNS KOMMUNE... 3 3. STILLINGERNE... 4 4. PROFIL... 5 5. ANSÆTTELSESVILKÅR...

Læs mere

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune Rammer for erhvervsog videregående uddannelser Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for rammerne for erhvervs- og videregående uddannelser - vision 7 1 - Unikke

Læs mere

Linjekatalog 2018/2019

Linjekatalog 2018/2019 Linjekatalog 2018/2019 Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Generel information Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Notat 25. februar 2016 Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Udviklingsstrategien Folkeskolereformen er udpeget som et af strategisporerne i Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

DANMARKSMESTERSKABET I KORTE TRÆK

DANMARKSMESTERSKABET I KORTE TRÆK DANMARKSMESTERSKABET I KORTE TRÆK Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på Fonden for Entreprenørskabs undervisningsforløb Company Programme, hvor elevteams fra landets ungdomsuddannelser

Læs mere

STRATEGI CAMPUS KØGE

STRATEGI CAMPUS KØGE STRATEGI CAMPUS KØGE 2016 2018 Udarbejdet af CAMPUS Køges Projektgruppe - til fordel for CAMPUS Køges elever, studerende, kursister, medarbejdere, partnere og det samfund, vi er en del af. INDIVIDET SKABES

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

Velkommen til Opstartsmødet i Company Programme. 26. august 2014 i Odense

Velkommen til Opstartsmødet i Company Programme. 26. august 2014 i Odense Velkommen til Opstartsmødet i Company Programme 26. august 2014 i Odense Program for dagen 10.00 Velkomst Bordet rundt (hvem er jeg, hvorfor er jeg her) Hvad er Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise

Læs mere

Entreprenørskab i uddannelserne

Entreprenørskab i uddannelserne Entreprenørskab i uddannelserne Informationsmøde 9. marts 2016 Vision Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Det betyder, at vi ser ud over regionens grænser og samarbejder med de

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet i Syddjurs

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Aarhus universitet. Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd. Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET

Aarhus universitet. Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd. Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET 10. marts 2011 Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet Aarhus universitet Temaer: Globale uddannelsespolitiske udfordringer for universiteterne

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Præsentation af Innovation Fur Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Dagsorden Ideen bag Innovation Fur Initiativtagere Igangsætning - projektsekretariat Betydning for borgere og virksomheder på

Læs mere

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE

SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE SÅDAN DELTAGER DU IDÉKONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE Hvordan foregår Idékonkurrencen?... 1 Hvordan bedømmes Idékonkurrencen?... 3 Regler for deltagelse i Idékonkurrencen... 4 Kontakt... 5 Tilmeldingsguide:

Læs mere

HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017

HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017 HEDEGÅRDSSKOLEN LINJER 2017 Sport, Mad & Natur Innovation & Handel International & Kommunikation Velkommen 7. årgang! Lærerne i udskolingen glæder sig til at byde dig velkommen på kommende 7. årgang. Du

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

DIN FREMTID ER VORES FREMTID. Uddannelsespolitik for Odense

DIN FREMTID ER VORES FREMTID. Uddannelsespolitik for Odense DIN FREMTID ER VORES FREMTID Uddannelsespolitik for Odense INDHOLD Forord... 3 Vision og mål... 4 Mål: Uddannelse til livet... 6 Mål: Uddannelse til job... 8 Mål: Uddannelse til muligheder...12 Mål: Uddannelse

Læs mere

Grøn Generation strategi. Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling

Grøn Generation strategi. Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling Grøn Generation strategi Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling 1 Da jeg selv var knægt, var klimaforandringer og bæredygtighed ikke noget, mine kammerater og jeg gik og tænkte over. Men i

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008

Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008 Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008 Aarhus Entrepreneurship Centre vision, baggrund og opgaver Visionen Aarhus Universitet skal være blandt de mest entreprenante

Læs mere

DIN FREMTID ER VORES FREMTID

DIN FREMTID ER VORES FREMTID DIN FREMTID ER VORES FREMTID Uddannelsespolitik for Odense UDKAST INDHOLD Forord... 3 Vision og mål... 4 Mål: Uddannelse til livet... 6 Mål: Uddannelse til job... 8 Mål: Uddannelse til muligheder...12

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer:

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer: SPRINGBOARD D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged Platinsponsorer: CONNECT Denmarks netværk består i dag af 800 personer i 320 virksomheder 7 pitch/15 feedback ALCORLAB DNA Building Blocks for Life

Læs mere

Strategi mål for

Strategi mål for Strategi 2020 5 mål for 2013-2020 FORORD Metropol har en klar ambition, vi vil uddanne de bedste professionsudøvere nogensinde. Vi vil være en aktiv medskaber og fornyer af de dele af samfundet, som vi

Læs mere

Jobprofil. Vicedirektør BUPL

Jobprofil. Vicedirektør BUPL Jobprofil Vicedirektør BUPL 1. Indledning BUPL ønsker at ansætte en vicedirektør med reference til forbundsdirektøren. Stillingen er nyoprettet som følge af en større organisationsændring på forbundskontoret.

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen

Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen Partnerskab for Fremtiden - entreprenørskab i undervisningen Et unikt samarbejde mellem erhvervslivet, folkeskolen og Herning Kommune. Historik 1 årigt pilotprojekt december 2008 december 2009 Erhvervsforeningerne

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Hvordan styrker vi iværksæ0eri på uddannelsesins5tu5onerne?

Hvordan styrker vi iværksæ0eri på uddannelsesins5tu5onerne? Hvordan styrker vi iværksæ0eri på uddannelsesins5tu5onerne? Fonden for Entreprenørskab, Chris5an Vintergaard Chris&anvintergaard @chr_vintergaard Hvorfor er entreprenørskab vig&gt? Mål for Fonden for Entreprenørskab

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere