Udbudsadministrator for 4Projects 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbudsadministrator for 4Projects 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud"

Transkript

1 Udbudsadministrator for 4Projects 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud IKT:knowhow Mynstersvej 3, 3. tv. DK-1827 Frederiksberg T: (+45)

2 1. Indhold 1. Indhold 2 2. Forklaring Kerne kompetencer Beskrivelse af tekniske udtryk Udbudsportalen Tilbudsprocessen 5 3. Udbud Opret et Udbuds Bibliotek og Udbud Ændre Udbud Udbudsdokumenter Tilføj Udbudsdokumenter via Statisk virtuel Bibliotek: Tilføj Udbudsdokumenter via Dokumentmappe: Revider Udbudsdokumenter Invitation Inviter tilbudsadministrator Inviter kollegaer (udbudsadministratorer) Udbudskoordinering notifikation Spørgsmål og svar Diskussioner Opgaver Vurdering af tilbud Resultat Support 35

3 2. Forklaring 4Tendering modulet er integreret med 4Projects, hvilket sikrer et gnidningsfrit udbud Kerne kompetencer 4Tendering sørger for: Dokument og Informations Ledelse Samarbejde Starte og overvåge spørgsmål Invitere til Udbud Tilbudsaflevering med Tilbudsadministrator 2.2. Beskrivelse af tekniske udtryk I 4Tendering bruges forskellige termer omkring roller og indhold, der for overblikkets skyld beskrives meget kort. Udbudsadministrator: Er den/de person/er, der er ansvarlige for den overordnede styring af Udbuddet; de har mulighed for at overvåge en række af Udbud. Udbudsadministrator er også ansvarlig for at udvælge det vindende tilbud. Udbuds Bibliotek: Et Udbuds Bibliotek indeholder én eller en serie af Udbud oprettet af Udbudsadministrator. Udbud: Et Udbud er det sted, hvor Tilbudsadministratorer bliver inviteret til at afgive deres tilbud på et bestemt Udbud. Flere Tilbudsadministratorer kan inviteres af Udbudsadministratoren. Udbudsadministratoren definerer hvordan Udbuddet er konfigureret. Statisk Bibliotek: Statiske Biblioteker er et middel til, at samle elementer af forskellige dele af strukturen (dvs. tegninger, s, dokumenter, opgaver osv.) i et samlet Bibliotek. Biblioteket låser de valgte versioner og opdateres IKKE automatisk med nye versioner. Dvs. bibliotekets indhold er statisk og evt. opdateringer af nye revisioner skal manuelt registreres ved hjælp af Søg efter opdateringer funktionaliteten. Tilbudsadministrator: Er den/de person/er, der organiserer tilbuddet fra én tilbudsadministrator til Udbuddet. Det er også ham der er tegningsberettiget og altså kun ham, der kan aflevere tilbuddet. Tilbud: Der oprettes et Tilbud for hver af de bydende Tilbudsadministratorer, der har accepteret invitationen til Udbuddet. Tilbudsadministratorerne uploader deres filer til Tilbuddet se mere herom i Tilbudsadministrator manualen.

4 Afleveringsbibliotek: Er et bibliotek, der samler forskellige filer (eks. tegninger, dokumenter, opgaver osv.) på ét overskueligt sted. Biblioteket opdaterer ikke automatisk nye versioner af en fil, indholdet er statisk og opdateringer må altså foretages manuelt. Udbudsfase Acceptfristsfrist: Tilbudsadministratorer har indtil Udbudsfase Tilmeldingsfristens dato og tid til at læse Udbuds dokumenterne og vælge om de vil acceptere invitationen om at afgive tilbud. Udbudsadministratorer kan vælge at forlænge fristen, hvis dette er nødvendigt. Udbudsfase Afleveringsfrist: Tilbudsadministratorer har indtil Udbudsfase Afleveringsfristens dato og tid, til at aflevere deres tilbudsdokumenter. Afleveringsfrist: Tilbudsadministrator har indtil Afleveringsfristens dato og tid, til at aflevere deres dokumenter. Har Udbudsadministrator tilladt Tilbagetrækning kan Tilbudsadministrator nå at trække sine dokumenter tilbage inden Afleveringsfristen er udløbet ændre i dem, uploade igen og aflevere Udbudsportalen 4Tendering udbudsportalen er opbygget over udbuds og tilbudsprocessen, hvorfor den består af: Oprettelse af udbud Rolle tildeling Invitation af kollegaer Udbudsmaterialet Udbudsbetingelser Invitation af tilbudsadministratorer Kommunikation/opgaver Vurdering af tilbud

5 2.4. Tilbudsprocessen Marts 2014

6 3. Udbud Udbudsadministratorer er ansvarlige for den overordnede styring af udbuddet. Deres rolle begynder med oprettelsen af udbuddet, hvor det er nødvendigt at konfigurere udbuddet og uploade udbudsdokumenter til de bydende. Når udbuddet er oprettet og udbudsdokumenterne er uploadede, er Udbudsadministratoren ansvarlig for at invitere Tilbudsadministrator til at deltage i udbuddet. Herudover er Udbudsadministratoren også ansvarlige for at invitere kollegaer fra deres egen administration til udbuddet. Når alle Tilbudsadministratorer er blevet inviteret til udbuddet, har Tilbudsadministratoren mulighed for at vælge om de vil acceptere at deltage i udbuddet. Når Tilbudsadministratoren har accepteret kan Udbudsadministrator også kommunikere med dem gennem hele udbudsprocessen via en dedikeret kommunikationsmappe. Udbudsadministratorens sidste opgave er at vurdere de afleverede tilbud og udvælge det vindende tilbud. Nogle udbud har flere faser, hvor Udbudsadministrator derfor også kan være ansvarlig for den næste fase af udbuddet Opret et Udbuds Bibliotek og Udbud Udbuds Biblioteker kan kun oprettes på projektniveau og hvert Udbuds Bibliotek kan indeholde flere Udbud.

7 Opret Udbuds Bibliotek: 1. Højre klik på det Projekt i Navigationstræet, hvor du ønsker at oprette et Udbuds Bibliotek. 2. Hold muse-pilen over Ny og vælg Udbuds Bibliotek. Opret Udbud: 1. Højre klik på det Udbuds Bibliotek hvor Udbuddet skal oprettes. 2. Hold muse-pilen over Ny og vælg Udbud. 3. Du befinder dig efterfølgende i Installationsguiden til konfigurering af dit Udbud.

8 4. Her kan du indtaste Navn og Beskrivelse af Udbuddet. Det er desuden muligt at konfigurere følgende aspekter af dit Udbud i Udbudsindstillinger: Udbudsfase: a. Udbudsfase navn: Udbudsfase navn kan specificeres i udbuddet for at gøre styring af specifikke faser i gennem udbudsprocessen mulig. b. Udbuds acceptfrist: Udbuds Acceptfristen giver dig mulighed for at specificere dato og tid, for hvornår Tilbudsadministratorer senest skal have accepteret invitationen til at deltage i Udbuddet. NB: Husk du altid kan skubbe fristen frem i tiden, men ikke tilbage! c. Afleveringsfrist: Afleveringsfristen giver dig mulighed for at specificere dato og tid, for hvornår Tilbudsadministratorer skal have uploadet deres Tilbudsdokumenter. NB: Husk du altid kan skubbe fristen frem i tiden, men ikke tilbage!

9 Udvidede indstillinger: a. Tilbudsadministrator skal aflever til standard afleveringsbibliotek. Udgør et ekstra niveau i udbudsportalen med både mapper og afleveringsbiblioteker. Det gør de bydende i stand til at anvende udbudsportalen som deres interne udbudsprojektweb (fravælges oftest ved mindre udbud/indkøb). Denne mulighed tvinger Tilbudsadministratorerne, der deltager i Udbuddet, til at aflevere deres Tilbudsdokumenter i Afleveringsbiblioteker. Når muligheden ikke er aktiveret, vil alle de dokumenter som Tilbudsadministratorerne uploader være synlige umiddelbart efter uploadning. b. Tilbud synlige ved aflevering. Dette gør det muligt at se de uploadede dokumenter før afleveringsfristen. Når muligheden ikke er aktiveret, kan uploade dokumenter ikke ses af Udbudsvirksomheden før efter Afleveringsfristen. c. Tillad tilbagetrækning af Afleveringer. På den måde kan Tilbudsadministrator indenfor afleveringsfristen, udføre nødvendige ændringer til deres Tilbud og gen-uploade. d. Tillad sikkerhedskonfiguration (anbefales ikke). 5. Under Biblioteksindstillinger, sikr dig at mappen/bibliotekets præferencer mht. Kultur, Tidszone og Format er sat til hhv. Dansk (Denmark), (GMT + 01:00) Bruxelles, København, Madrid, Paris og Dansk (Denmark). Klik på det lille plus-tegn og fjern først V-tegnet ved nedarve, hvis én eller alle ikke er sat rigtigt op. 6. Obligatoriske felter? 7. Når konfigureringen af Udbuddet er tilpasset virksomhedens behov færdiggøres oprettelsen af Udbuddet ved at trykke på Anvend. Udbuddet vil nu være synlig i Navigationstræet.

10 3.2. Ændre Udbud 1. Højre klik på det Udbud der skal ændres i Navigationstræet. 2. Hold muse-pilen over Konfigurer og vælg Mappe/Bibliotek. 3. Dette aktiverer Mappe/biblioteks opsætningsguide se beskrivelse ovenfor.

11 4. Udbudsdokumenter Der er to forskellige måder at tilføje udbudsdokumenter til Udbuddet. Hvis dokumenterne allerede findes i Projektwebben, hvori Udbuddet er placeret, kan de samme dokumenter tilføjes Udbuddet ved at vedhæfte dem til et Statisk virtuel Bibliotek kaldet Afleveringsbibliotek. Alternativt, hvis dokumenterne ikke allerede findes i hverken Projektweb, Portefølje eller Projekt, kan der oprettes Dokumentmapper i udbuddet og uploade dokumenterne direkte herind Tilføj Udbudsdokumenter via Statisk virtuel Bibliotek: 1. Højre klik på Udbuddet hvor dokumentet skal tilføjes. 2. Hold muse-pilsen over Ny og vælg Afleveringsbibliotek. 3. Udfyld Navn. 4. Klik på Tilføj/fjern vedhæftede filer. a. Klik på det lille plus-ikon udfor Søg i:

12 b. Find og markér de mapper hvor dokumenterne befinder sig og tryk Ok. c. Afslut med Søg. d. Vælg de dokumenter du ønsker at vedhæfte til Afleveringsbiblioteket ved at klikke på det lille plus ikon til venstre. e. Vedhæft de valgte dokumenter ved at trykke på Ok. 5. Udfyld som minimum de resterende obligatoriske metadata. 6. Afslut med et klik på Ok. 7. Vælg Versions litra eller bogstav og Versions status. 8. Er dokumenterne private, dvs. at de kun skal være synlige for få udvalgte ud- og tilbudsadministratorer sæt V-tegn i Privat og vælg modtagere ved at klikke på forstørrelsesglasset. 9. Skal brugere notificeres pr. sæt da V-tegn i Notificer via og vælg modtagere ved at klikke på forstørrelsesglasset. 10. Dokumenterne er nu synlige for alle ud- og tilbudsadministratorer. NB: Det er kun de versioner, der er uploadet, som Tilbudsadministratorer og andre kan se. Alle senere og tidligere versioner er gemt. Overskriftsinformationen i toppen af egenskaberne vil fortsætte med at referere til den seneste tilgængelige revision så den forbliver tro mod indholdet Tilføj Udbudsdokumenter via Dokumentmappe: For at tilføje dokumenter til en Dokumentmappe skal, der først oprettes en Dokumentmappe.

13 1. Opret Dokumentmappe: a. Højre klik på Udbuddet hvor dokumentet skal tilføjes. b. Hold muse-pilsen over Ny og vælg Dokumentmappe. c. Indtast som minimum Navn på mappen og udfyld gerne flere metadata og indstillinger for Dokumentmappen. d. Dernæst vælges om Dokumentmappen skal være Privat. Privat: i. Sæt V-tegn ved Privat boksen under drop-down menuen Privat Sikkerhed ii. Under modtagere vælges de personer du vil tillade adgang til dokumentmappen ved at klikke på forstørrelsesglas ikonet for almindelig søgning og på + ikonet for en udvidet søgning blandt dine kontakter.

14 1. I den almindelig søgning sæt V-tegn ved de kontakter der ønskes som modtagere og når du er færdig luk dialog boksen på det røde kryds. 2. I den udvidede søgning klikkes på det lille + udfor kontakten og luk dialogboksen på det røde kryds når du er færdig. Offentlig: i. Sæt V-tegn ved Er Offentlig under drop-down menuen Offentlige Filer. Dette gør de seneste versioner af dokumenterne i denne mappe tilgængelig. 1. Ønskes alle versioner tilgængelige sæt V-tegn ved Gør Alle Versioner Tilgængelige. 2. Og hvis Dokumentmappen kun skal være offentlig i en periode sæt V-tegn ved Udløbet og indtast datoen hvorefter dokumentmappen igen skal være privat. drop boks: i. Sæt V-tegn ved drop boks under drop-down menuen drop boks. Dette gør mappen til en drop boks med egen og alle dokumenter der sendes til en uploades til dokumentmappen. 1. Indtast ønsket adresse i drop boks adresse feltet og verificer evt. at adressen er gyldig og ledig ved at klikke på det lille konvolut/v-tegns ikon. 2. Vælg status på de dokumenter der uploades. 3. Vælg om alle dokumenter skal uploades enten som pdf, message eller original fil. 4. Vælg om alle vedhæftede filer skal uploades enten som pdf, message eller original fil. e. Obligatoriske felter f. Banner og vandmærke g. Afslut med Anvend. 2. Tilføj filer til Dokumentmapper: Der er 2 måder at tilføje filer til Dokumentmappen på: Højre klik Upload-ikon Højre klik: 1. Højre klik på den dokumentmappe som du ønsker at uploade dokumentet til. 2. Hold musen over Ny. 3. Klik på Dokument.

15 Upload-ikon: 1. I Navigationstræet klikkes på den Dokumentmappe som du ønsker at uploade til. 2. Når indholdet og søgefunktionen vises i hovedsiden tryk på ikonet Nyt dokument yderst til venstre på Ikon-værktøjslinjen. Uanset hvilken af ovenstående du vælger kan du nu uploade dit dokument, notificere de nødvendige brugere og indtaste de nødvendige metadata. Arbejdsgangen er som følger: 1. Vælg filen der ønskes uploadet ved at klikke på Select. 2. Find filen og klik Åbn. 3. Filen uploades nu og når den er uploadet vises dette i samme linje, hvorefter du for mulighed for at uploade endnu en Primær fil. For at Uploade dokumenter fra din private mappe se afsnit herom længere nede. 4. Upload også sekundære filer, hvis der er behov for det. 5. Indtast ny som minimum de obligatoriske felter (markeret med rødt). a. Navnet på filen bliver automatisk fyldt ind i Navn. b. Version angives automatisk som A, men det kan ændres. c. Ejer og Udarbejdet af sættes automatisk til den bruger der uploader, men det kan ændres ved at klikke på drop-down menuerne. Her kan du vælge mellem de Brugere der har adgang til Dokumentmappen. d. Vælg Status. e. Udfyld evt. andre obligatoriske felter. 6. Klik Upload. Upload dokumenter fra Personlig sted: 1. Brug én af de mange standard metoder til at komme ind i Upload. 2. Ved siden af Tilføj Primær Fil ser du Flere Indstillinger klik på den. 3. Du har nu mulighed for at trykke på Personlig sted. 4. Når du har trykket på Personlig sted kan du nu søge blandt dine personlige filer. Vær opmærksom på at disse filer er uregistrerede og at de skal registreres for at blive synlige for andre brugere se nedenfor. 5. Tryk Søg for at se dine filer. 6. Vælg de filer du gerne vil uploade ved at markere dem skal du vælge flere holdes Ctrl nede. 7. Klik Ok. Registrér uregistrerede dokumenter: 1. Find frem til de uregistrerede dokumenter enten gennem søgning eller Navigationstræet ved at klikke på +-ikonerne indtil den rigtige mappe er fundet og klik på den. 2. Den/de uregistrerede dokumenter er kun synlige for den som har uploadet dokumentet og vises med kursiv skrift. 3. Markér de dokumenter, der skal registreres, ved at klikke på dem skal du markere mere end en holdes enten Shift nede for at vælge klynger eller Ctrl for at vælge enkelte dokumenter. 4. Klik på den lille sorte pil og vælg Registrer. 5. Et nyt pop-up vindue vises.

16 6. I dette pop-up vindue kan du vælge hvor filen skal placeres, og registrerer du flere filer, kan du placere dem forskellige steder i strukturen. Det er også her du tildeler filerne de nødvendige metadata som eks. status. Husk at du kan bruge Auto-refill når du har udfyldt én og de resterende skal have samme metadata. 7. Skal filen slettes fra dit Personlige sted, så sæt V-tegn i boksen ud for Fjern fra personlig bibliotek?. 8. Når du er færdig med at indtaste metadata for alle uregistrerede dokumenter tryk Ok Revider Udbudsdokumenter Revider filer i dokumentmapper: Der findes 3 måder at revidere filer i Dokumentmapper på. De er som følger: Enkeltvis Multirevidering Live revider Enkeltvis: 1. I Navigationstræet klikkes på den Dokumentmappe, hvor dokumentet, der skal revideres, befinder sig.

17 2. Når indholdet og søgefunktionen vises i hovedsiden markeres den fil, du ønsker at revidere. 3. Klik på Revidér ikonet i værktøjslinjen og vælg Revidér. 4. Dette åbner automatisk muligheden for at uploade et revideret dokument. Metadatene vil være udfyldt med de eksisterende detaljer på nær Versions feltet, der automatisk hopper til næste bogstav. 5. Upload det reviderede dokument og udfyld evt. modtagere og andre metadata som var du i gang med at uploade et nyt dokument se evt. afsnit Når du er færdig, klik på Revider Dokument. Alternativ: 1. I Navigationstræet klikkes på den Dokumentmappe, hvor dokumentet, der skal revideres, befinder sig. 2. Når indholdet og søgefunktionen vises i hovedside kan du højre klikke på museikonet udfor navnet på den fil du ønsker at revidere. 3. Klik på Revider. 4. Herefter er det samme fremgangsmåde som ovenfor. Evt. modtagere ser filen under Seneste når de logger ind. Multirevidering: 1. I Navigationstræet klikkes på den Dokumentmappe, hvor dokumentet, der skal revideres, befinder sig. 2. Når indholdet og søgefunktionen vises i hovedsiden markeres de filer du ønsker at revidere. 3. Klik på Revidér ikonet i værktøjslinjen. 4. Dette åbner automatisk Multireviderings vinduet. 5. Udfyld de obligatoriske og evt. andre metadata samt upload en ny fil for hver revision. 6. Når et metadata felt er blevet udfyldt (og stadig markeret blå farve) og de revisioner værdien skal kopieres til er valgt ved at bruge hhv. Shift og/eller Ctrl knappen, kan de kopieres videre ned i systemet ved at klikke på ikonet Kopier de fremhævede kolonneværdier til alle udvalgte. Er der flere felter i en revision du ønsker at kopiere markerer du hele revisionen

18 ved at klikke et vilkårligt sted på linjen. I værktøjslinjen sætter du nu V-tegn ved de felter du gerne vil kopiere og afslutter med at klikke på ikonet Auto-Udfyld øverst til venstre oven for værktøjslinjen. 7. Når du er færdig med at redigere klik på Ok. Live revider: Live Revider gør brugere I stand til at åbne og revidere en fil i 4Projects live. Når en fil er blevet åbnet, revideret og gemt ved at bruge Live Revidér laves automatisk en ny version af filen. Dette forenkler revideringsprocessen, da brugeren ikke behøver spilde tid med at downloade, revidere og uploade som en ny version. Oplever du problemer med Live revidering kan det være fordi 4Projects ikke er gemt som en sikker side i din browser eller fordi Office programmet ikke er indstillet korrekt kontakt IKT support. Aktivér Live Revidér: 1. I Navigationstræet klikkes på den Dokumentmappe, hvor dokumentet, der skal revideres, befinder sig. 2. Når indholdet og søgefunktionen vises i hovedsiden markeres den fil du ønsker at revidere. 3. Klik på Live Revidér ikonet i værktøjslinjen. 4. Filen åbnes nu i det relevante program på din computer. NB: Har du Firefox får du en dialogboks med et link som du skal kopiere. Herefter åbner du det relevante program og vælger åbn fil eks. åbnes Microsoft Word klik på Filer > Åbn. I filnavnet indsættes det kopierede link og så klikkes Åbn. Hvis filen ikke åbnes er det fordi filtypen ikke understøttes. Se liste over de filtyper der understøttes af Live Revidér længere nede. 5. Her kan du nu læse og tilføje dine revideringer. 6. Når du er færdig med at revidere klik på Gem-ikonet og luk filen. 7. Filen gemmes nu som en ny version, og denne kan ses i oversigten i hovedvinduet. Hver gang en fil Live Revideres laves en ny version. For at redigere i en allerede eksisterende version, se afsnit 7.8 Redigér. Hvis en fil åbnes i Live Revidér, men ikke gemmes vil evt. revideringer ikke blive gemt og der vil heller ikke være en ny version. Alternativ: 1. I Navigationstræet klikkes på den Dokumentmappe, hvor dokumentet, der skal revideres, befinder sig. 2. Når indholdet og søgefunktionen vises i hovedsiden højre klikkes på museikonet til venstre for navnet for den fil du ønsker at revidere. 3. Vælg Live Revidér. 4. Herefter er det samme fremgangsmåde. Understøttede Fil Typer: Følgende Fil typer er understøttet af Live Rediger, forudsat at du har det relevante

19 program installeret på din computer. File Type.doc.docx.docm.dotm.dotx.mpp.mpt.potm.potx.ppam.ppsm.ppsx.ppt.pptm.pptx.rtf.vdw.vdx.vsd.vss.vst.vsx.vtx.xlam.xll.xls.xlsb.xlsx.xlsm Software Required Microsoft Word (All Microsoft Word versions) Microsoft Word (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Word (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Word (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Word (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Project (All Microsoft Project versions) Microsoft Project (All Microsoft Project versions) Microsoft Power Point (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Power Point (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Power Point (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Power Point (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Power Point (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Power Point (All Microsoft Power Point Versions) Microsoft Power Point (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Power Point (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsfot Word (All Versions) Microsoft WordPad (All Versions) Microsoft Visio (All Versions) Microsoft Visio (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Visio (All Versions) Microsoft Visio (All Versions) Microsoft Visio (All Versions) Microsoft Visio (All Versions) Microsoft Visio (All Versions) Microsoft Excel (All Versions) Microsoft Excel (All Versions) Microsoft Excel (All Versions) Microsoft Excel (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Excel (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update) Microsoft Excel (Earlier Microsoft Office versions may require the Compatability Pack update)

20 Opdater og revider Statisk Bibliotek: Hvis emnerne i det Statisk Bibliotek er blevet revideret og du ønsker at Biblioteket skal vise dette kan du opdatere det. 1. For at opdatere og/eller revidere filer klikkes i Navigationstræet på navnet af det Statisk Bibliotek, der ønskes opdateret. 2. Tryk på Rediger ikonet øverst til venstre i værktøjslinjen. Opdater: 1. Under Indhold klik på Søg efter opdateringer ikonet. 2. Nye revideringer er fremhævet med rødt i vinduet.

21 Revider: 1. Følg punkt 1-2 under Opdater. 2. Udvælg de filer du ønsker at tilføje ved at sætte V-tegn ved dem og klik på Ny bibliotek Version. Dette skaber et nyt revisionssæt, dvs. at den eksisterende mappe kopieres, og i denne versionsstyres den/de reviderede filer. Alternativ: Hvis du vil tilføje en ny revision uden at gennemgå søgningen. 1. Klik i Navigationstræet på navnet af det Statisk Bibliotek som du ønsker at lave ny revision til. 2. Tryk på Rediger ikonet øverst til venstre i værktøjslinjen. 3. Under Version Historik i bunden af pop-up vinduet Statisk biblioteks detaljer klik på Oprette nye version ikonet. 4. Dette opretter en ny revision af det Statiske Bibliotek med de samme filer som før. 5. Tilføj nu nye filer ved at klikke på Tilføj eller fjerne vedhæftede filer under menuen Indhold og udfyld de obligatoriske metadata.

22 5. Invitation 5.1. Inviter tilbudsadministrator Når udbuddet er oprettet og de nødvendige dokumenter er uploadet skal Tilbudsadministratorer nu inviteres til udbuddet, så de kan se udbudsdokumenterne og afgive tilbud. NB: Den valgte tilbudsadministrator, der inviteres til udbuddet er tegningsberettiget dvs. det er ham der skal aflevere tilbuddet. Han har dog mulighed for at overdrage sit ansvar til en anden, indenfor et vidst tidsrum. Opret invitation: 1. I Navigationstræet klik på det Udbud som tilbudsadministratoren skal inviteres til. 2. I Indbakken klik på fanen Inviter til Udbud. 3. Har Tilbudsadministrator allerede en 4Projects Brugerprofil kan de tilføjes ved at søge på deres registrerede . Har Tilbudsadministrator ikke en 4Projects Brugerprofil kan de tilføjes ved at klikke på Ny Bruger, hvorefter dennes data indtastes. Vær opmærksom på at I virksomhedsnavn er det kun nødvendigt at indtaste de første 3 bogstaver så søger 4Projects efter virksomheden.

23 4. Er Tilbudsadministratorens virksomhed heller ikke oprettet i 4Projects klikkes først på Ny Virksomhed HUSK at tilføje en afdeling/hovedkontor. 5. I begge tilfælde afsluttes ved at trykke på Tilføj til Invitationsliste. 6. Udfyld evt. en meddelelse. 7. Når alle Tilbudsadministratorer er tilføjet til invitationslisten trykkes på Invitér. Herefter sendes nu en med invitationen. Overvåg en invitation: 1. I Navigationstræet klik på det Udbud som tilbudsadministratoren er inviteret til. 2. I Indbakken klik på fanen Inviterede/deltagere. 3. Under Status i den gule bjælke kan de inviteredes status ses. Der er 2 trin i invitationen. 1. trin der hedder Adgang angiver om den inviterede har fået oprettet en Brugerprofil på 4Projects. 2. trin der hedder Accepteret/Afvist er om den inviterede har accepteret eller afvist muligheden for at afgive tilbud. Slet invitation: 1. I Navigationstræet klik på det Udbud som den inviterede tilbudsadministrator er inviteret til. 2. I Indbakken klik på fanen Inviterede/deltagere. 3. Markér den eller de Tilbudsadministratorer, der ikke længere ønskes tilknyttet, ved at sætte V-tegn i boksen til venstre udfor navnet. 4. Klik på Tilbagekald invitation for valgte Tilbudsadministrator/er ikonet. 5. Klik Ok for at acceptere tilbagekaldelsen Inviter kollegaer (udbudsadministratorer) Invitationer bruges til at give Brugere adgang til specifikke Udbud. Invitationerne kan sendes til helt nye brugere, der ikke tidligere har haft adgang til 4Projects eller til brugere fra andre Projektwebs. Brugere kan blive inviteret ind på følgende standard roller: Admin, Editor, Revisor og Viewer såfremt disse er valgt i forbindelse med oprettelsen af udbuddet, ellers er kun Admin og Viewer tilråde. Inviter ny bruger: Hvis du har de fornødne tilladelser kan du tilføje brugere på følgende måde: 1. I Navigationstræet højre klikkes på det Udbud som brugeren skal have adgang til. 2. Hold pilen over Ny. 3. Klik på Invitation. 4. Indtast brugerens adresse. Hvis du vil tilføje mere end én bruger ( adresse) skal der være ; i mellem dog uden mellemrum. 5. Tryk på Search. 6. Eksisterende brugere af 4Projects for et rødt ikon og deres data udfyldes automatisk. Nye brugere for et blåt ikon og du kan nu udfylde deres Fornavn, Efternavn og Virksomhed. a. Hvis Virksomheden ikke allerede findes i systemet klik da på Tilføj ny Virksomhed ikonet. Du kan altid tjekke Virksomhedernes detaljer ved at klikke på det lille virksomhedsikon. 7. Udvælg de brugere du ønsker at invitere ved at sætte V-tegn i boksen længst til

24 højre. 8. Tryk på Næste. 9. Du skal nu vælge den Sikkerhedsgruppe som de inviterede skal være medlem af, ved at sætte v-tegn i den gruppe som brugeren, som du også har sat v-tegn ved, skal tilknyttes: a. Admin gruppen giver brugeren tilføjelser på lige fod med Udbudsadministrator. b. Editor gruppen giver brugeren tilføjelser til at uploade tilbudsdokumenter. c. Revisor gruppen giver brugeren lov til at revidere dokumenter. d. Viewer gruppen giver brugeren tilføjelser til at læse evt. dokumenter. HUSK: at oprette Sikkerhedsgrupper specifikt til Udbuddet. 10. Klik på den grønne pil for at koble brugere med Sikkerhedsgruppen. 11. Hvis ikke alle brugere skal tilhøre den samme Sikkerhedsgruppe så gentag processen. 12. Når de valgte brugere og Sikkerhedsgrupper vises under Brugere tildelt til Sikkerhedsgrupper menuen tryk på Næste.

25 13. Tryk på næste og navngiv Invitationen den får automatisk et navn baseret på dens placering og invitationens dato og tid. 14. Angiv udløbsdatoen for Invitationen. 15. Tilføj evt. en ekstra besked og dokumenter fra Projektwebben, Porteføljen eller Projektet. 16. Hvis du ikke ønsker at sende invitationen nu, fjern V-markeringen ved Send invitationen til alle nu. 17. Tryk på Afslut.

26 6. Udbudskoordinering Udbudsadministrator kan kommunikere med tilbudsadministrator på flere forskellige måder alt efter formål, omfang og foretrukne arbejdsmetode. notifikation Spørgsmål og svar Diskussioner Opgaver notifikation Notifikationer giver dig mulighed for at udsende én notifikation til en liste af brugere med vedhæftede filer fra andre områder af Projektwebben. Notifikationer er tænkt som en e- mail med den fordel at den er registreret I 4Projects og tillader dig at vedhæfte filer fra Projektwebben uden først at skulle downloade dem. Notifikationer fungerer som en klassisk fordelingsliste med tildelt adgang til udvalgte dele af projektmaterialet. Uformel løsning hvor den enkelte bruger henter egne dokumenter ift. behov. Opret Notifikationer: 1. I Navigationstræet find og udvid området Distributioner ved at klikke på det lille +- ikon. 2. Klik på Notifikationer. 3. Hold muse-pilen over Ny. 4. Indtast et emne for Notifikationen. 5. Indtast en Status for Notifikationen. 6. Udfyld en Meddelelsestekst i feltet. 7. Udvælg nu Modtagerene af Notifikationen. 8. Du har nu mulighed for at tilrette de enkelte Notifikationers Meddelelsestekst ved at

27 trykke på Tilpasset Meddelelser. I den nye dialogboks kan der tilføjes ekstra meddelelser til de forskellige modtagere. a. Der kan tilføjes så mange ekstra meddelelser som du ønsker. Tryk på plus og minus knapper for at tilføje eller fjerne meddelelserne. b. For at tilføje modtagere til hver meddelelse, marker modtagernes navn og tryk på op og ned ikonerne for at flytte modtagerne mellem meddelelserne. c. Når du er færdig klik på Ok og du vender tilbage til Notifikationens dialogboksen. 9. Vælg en Status til de forskellige Modtagere. 10. Tilføj de vedhæftede filer der skal sendes med i Notifikationen ved at trykke på Tilføj/fjern vedhæftede Filer. De ønskede filer findes ved en søgning i systemet og filerne vedhæftes ved at trykke på +-ikonet. Når filerne er valgt tryk på Ok. 11. Når du er tilfreds med dine indtastninger og har vedhæftet de relevante dokumenter tryk på Ok for at sende Notifikationen. Notifikationerne kan ses men ikke gensendes ved at trykke på de enkelte elementer i Notifikationsmappen. Slet Notifikationer: Har du de nødvendige tilladelser kan du slette Notifikationer fra Projektwebben. 1. I Navigationstræet find og udvid området Distributioner ved at klikke på det lille +- ikon. 2. Klik på Notifikationer. 3. Højre klik på muse-ikonet til venstre for den Notifikation du ønsker at slette. 4. Klik på Slet Spørgsmål og svar Hver Tilbudsadministrator får, når de har accepteret at deltage i udbuddet, deres egen Konsultationsmappe, der registrer alle tilbudsadministratorens spørgsmål og adviserer udbudsadministrator om disse.

28 Mappen fungerer som et Diskussions Bibliotek (Se nedenfor). Udbudsadministrator kan vælge at: 1. Svare den enkelte tilbudsadministrator direkte enten i systemet eller pr Samle alle indkomne spørgsmål sammen og: a. sende en notifikation med samlet svar. b. uploade et samlet svar til udbudsmaterialet Diskussioner Diskussionsgrupper, spørgsmål/svar eller styret kommunikation gennem hele projektforløbet. Det hele foregår via mails, opsnappes automatisk som søgbare teksttråde. Opret et Diskussion Bibliotek: 1. I Navigationstræet højre klik på Projektet og hold musen over Ny. 2. Klik på Diskussion Bibliotek. 3. Herefter indtastes et navn på Diskussion Biblioteket og evt. en beskrivelse under menuen Basis Egenskaber. 4. Herefter kan tilføjes Tidskala Egenskaber, Modtagere og evt. lave en E- mail Drop Box. Tidsegenskaber: Den tidshorisont inden for hvilken du ønsker diskussionerne afviklet/løst. Modtagere: Her vælges de personer du vil tillade adgang til Diskussion Biblioteket ved at klikke på forstørrelsesglas ikonet for almindelig søgning og på + ikonet for en udvidet søgning blandt dine kontakter. 1. I den almindelig søgning sæt V-tegn ved de kontakter der ønskes som modtagere og når du er færdig luk dialog boksen på det røde kryds. 2. I den udvidede søgning klikkes på det lille + udfor kontakten og luk dialogboksen på det røde kryds når du er færdig.

29 Privat mulighed: Det Projekt, som Diskussion Biblioteket oprettes i, har tilknyttet nogle forskellige brugere og det er ikke sikkert, at alle brugere skal have adgang til lige netop denne diskussion. Du har allerede udvalgt de modtagere, der skal have lov til at deltage i diskussionen, men alle andre brugere af Projektet kan stadig se og følge med i diskussionen. Sættes V-tegn ved Privat under menuen Modtagere, er det kun de modtagere, du har tilføjet som kan se emnerne i Diskussion Biblioteket. Drop Box: Funktionen Drop Box gør det muligt at e nye diskussioner direkte til projektwebben. 1. Klik på Drop Box og i drop-down menuen sæt V-tegn ved Drop Box. 2. Skriv et navn til drop boksen og klik på det lille konvolut/v tegn ikon til højre for at få verificeret navnets tilgængelighed. a. Er en ikke tilgængelig indtastes et nyt eller det automatisk genererede forslag accepteres. 3. Ved færdiggørelse klik på Anvend. Tilføj en diskussion til Diskussion Biblioteket: Efter oprettelsen af Diskussion Biblioteket kan der nu oprettes Diskussioner: 1. Højre klik på Diskussion Bibliotek, hvor du ønsker at starte en ny diskussion. 2. Hold musen over Ny. 3. Klik på Diskussion. 4. I pop-up vinduet gives Diskussion et Navn, tilføj en Beskrivelse og sæt Prioriteten (Høj, Medium eller Lav). 5. Derefter kan tilføjes en længere beskrivelse af diskussionens tema 6. Herefter tages stilling til Tid, der automatisk er sat som Ingen Forfaldsdato. Fjern V-tegnet ved at klikke på det og indtast herefter dato og tidspunkt for forfaldsdato, hvis det er aktuelt. 7. I menuen Brugere tilføjes de Brugere du ønsker skal deltage i Diskussionen ved at klikke på forstørrelsesglas ikonet for almindelig søgning og på + ikonet for en udvidet søgning blandt dine kontakter. a. I den almindelig søgning sæt V-tegn ved de kontakter der ønskes som modtagere og når du er færdig luk dialog boksen på det røde kryds. b. I den udvidede søgning klikkes på det lille + udfor kontakten og luk dialogboksen på det røde kryds når du er færdig. Vælg desuden om Diskussionen skal være Privat og om Modtagerene skal notificeres pr Under Vedhæftede filer kan tilføjes evt. aktuelle dokumenter enten fra Projektwebben eller din egen computer til brug i diskussionen. a. Filer allerede på Projektwebben tilføjes ved brug af Tilføj/fjern vedhæftede Filer. b. Filer på din lokale computer tilføjes ved brug af Tilføj/fjern Filer lokalt. i. Filerne vælges ved at klikke på Select. ii. Find frem til filen i dialogboksen og tryk på Åben iii. For at uploade flere filer klik på Tilføj og gentag punkt ii. iv. Færdiggør med et tryk på Anvend. v. Afslut med et tryk på Luk.

30 9. Når du er tilfreds med diskussionen klik på Anvend. Tilføj en diskussion til Diskussion Biblioteket via Hvis diskussionen har en Drop Box kan der oprettes en diskussion ved at sende en til Drop Boksens adresse. Alle modtagere af en bliver Modtagere i Diskussionen og alle vedhæftede filer bliver Vedhæftede Filer til Diskussionen. Svar på en diskussion: Du er blevet notificeret enten pr. eller kan se Diskussionen i din Projekt Indbakken. For at svare: 1. Tryk på navnet af Diskussionen. 2. Skriv dit svar i beskedfeltet. 3. Tilføj Modtagere. 4. Tilføj Vedhæftede Filer. 5. Når du er færdig. klik Ok. NB: Du kan også få vist de første 200 tegn af diskussionen og andres svar ved at højre klikke på den gule værktøjslinje og tilføje kolonnen Tekstudsnit. Luk og løs en Diskussion: 1. Højre klik på muse ikonet til venstre for Diskussionens navn. 2. Vælg Luk. 3. I dialogboksens tekstfelt begrundes lukningen af Diskussionen. 4. Er Diskussionen løst sættes V-tegn ved Er elementet Løst?. 5. Tryk Ok for at færdiggøre. Slet en diskussion: Hvis du har de fornødne rettigheder kan du Slette diskussionen. 1. Højre klik på muse ikonet til venstre for Diskussionens navn. 2. Vælg Slet. 3. I dialogboksens tekstfelt begrundes sletningen. 4. Tryk Ok for at færdiggøre Opgaver Opgaver bruges til at notificere individer om en specifik opgave, der skal laves. Tidsfrister og deadlines kan etableres, og opgave processen kan overvåges, da opgavens status er umiddelbart synlig i Opgave Bibliotekets Indbakke. Opret et Opgave Bibliotek: 1. I Navigationstræet højre klik på Projektet og hold musen over Ny. 2. Klik på Opgave Bibliotek. 3. Herefter indtastes et navn på Opgave Biblioteket og evt. en beskrivelse under menuen Basis Egenskaber. 4. Herefter kan tilføjes Tidskala Egenskaber, Modtagere og evt. lave en Drop Box. Tidsegenskaber: Den tidshorisont indenfor hvilken du ønsker opgaverne udført.

31 Modtagere: Her vælges de personer du vil tillade adgang til Opgave Biblioteket ved at klikke på forstørrelsesglas ikonet for almindelig søgning og på + ikonet for en udvidet søgning blandt dine kontakter. 3. I den almindelig søgning sæt V-tegn ved de kontakter der ønskes som modtagere og når du er færdig luk dialog boksen på det røde kryds. 4. I den udvidede søgning klikkes på det lille + udfor kontakten og luk dialogboksen på det røde kryds når du er færdig. Privat mulighed: Det Projekt, som Opgave Biblioteket oprettes i, har tilknyttet nogle forskellige brugere og det er ikke sikkert, at alle brugere skal have adgang til lige netop disse opgaver. Du har allerede udvalgt de modtagere, der skal detalje i opgaverne, men alle andre brugere af Projektet kan stadig se og følge med i opgaverne. Sættes V-tegn ved Privat under menuen Modtagere, er det kun de modtagere, du har tilføjet som kan se emnerne i Opgave Biblioteket. Drop Box: Funktionen Drop Box gør det muligt at e nye opgaver direkte til projektwebben. 4. Klik på Drop Box og i drop-down menuen sæt V-tegn ved Drop Box. 5. Skriv et navn til drop boksen og klik på det lille konvolut/v ikon til højre for at få verificeret navnets tilgængelighed. a. Er en ikke tilgængelig indtastes et nyt eller det automatisk genererede forslag accepteres. 6. Ved færdiggørelse klik på Anvend. Tilføj en opgave til Opgave Biblioteket: Efter oprettelsen af Opgave Biblioteket kan der nu oprettes Opgaver: 1. Højre klik på Opgave Bibliotek, hvor du ønsker at starte en ny opgave. 2. Hold musen over Ny. 3. Klik på Opgave. 4. I pop-up vinduet gives Opgaven et Navn og evt. en Beskrivelse, 5. Vælg Prioriteten (Høj, Medium eller Lav). 6. I Tildelt Til vælges opgavens ansvarlige. 7. I Brødtekst tilføjes en længere beskrivelse af opgaven. 8. Herefter tages stilling til Tidsskalaen og Færdiggørelsesprocenten. 9. I menuen Modtagere findes muligvis en række Standard modtagere, men ønsker du at tilføje flere til Opgaven gøres dette ved at klikke på forstørrelsesglas ikonet for almindelig søgning og på + ikonet for en udvidet søgning blandt dine kontakter. a. I den almindelig søgning sæt V-tegn ved de kontakter der ønskes som modtagere og når du er færdig luk dialog boksen på det røde kryds. b. I den udvidede søgning klikkes på det lille + udfor kontakten og luk dialogboksen på det røde kryds når du er færdig. Vælg desuden om Opgaven skal være Privat, om Modtagerne skal notificeres pr. , om du ønsker Svar Påkrævet og om opgaven skal låses til den tildelte dvs. om du ønsker at deaktivere Viderestilling. 10. Under Vedhæftede Dokumenter kan tilføjes evt. aktuelle dokumenter enten fra

32 Projektwebben eller din egen computer til brug i opgaven. a. Filer allerede på Projektwebben tilføjes ved brug af Tilføj/fjern vedhæftede Filer. i. HUSK at vælge den mappe der skal søges i, ved at klikke på plus-ikonet udfor Søg i: b. Filer på din lokale computer tilføjes ved brug af Tilføj/fjern Filer lokalt. i. Filerne vælges ved at klikke på Select. ii. Find frem til filen i dialogboksen og tryk på Åben iii. For at uploade flere filer klik på Add og gentag punkt ii. iv. Færdiggør med et tryk på Anvend. v. Afslut med et tryk på Luk. 11. Når du er tilfreds med opgaven klik på Anvend. Tilføj en opgave til Opgave Biblioteket via Hvis opgaven har en Drop Box kan der oprettes en opgave ved at sende en til Drop Boksens adresse. Den først modtager bliver Tildelt opgaven og alle andre modtagere af en bliver Modtagere i Opgaven og alle vedhæftede filer bliver Vedhæftede Filer til Opgaven. Løs en opgave: 1. Højre klik på muse ikonet til venstre for Opgavens navn. 2. Vælg Løs. 3. I tekstboksen formuleres løsningen/svaret på opgaven. 4. Når du er færdig, klik Ok. NB: Du kan også få vist de første 200 tegn af diskussionen og andres svar ved at højre klikke på den gule værktøjslinje og tilføje kolonnen Tekstudsnit. Redigér en opgave: Hvis du har de fornødne rettigheder kan du redigere i Opgaven: 1. Højre klik på muse ikonet til venstre for Opgavens navn. 2. Vælg Rediger. 3. Redigér nu der hvor det er nødvendigt. 4. Klik Ok. Luk en Opgave: Hvis du har de fornødne rettigheder kan du lukke en opgave. 1. Højre klik på muse ikonet til venstre for Opgavens navn. 2. Vælg Luk. 3. I dialogboksens tekstfelt begrundes lukningen af Opgaven. 4. Er Opgaven løst sættes V-tegn ved Er Løst. 5. Tryk Ok for at færdiggøre. Genåbn en opgave: Hvis du har de fornødne rettigheder kan du genåbne en opgave. 1. Højre klik på muse ikonet til venstre for Opgavens navn. 2. Vælg Genåbn. Slet en opgave: Hvis du har de fornødne rettigheder kan du Slette opgaven.

33 1. Højre klik på muse ikonet til venstre for Opgavens navn. 2. Vælg Slet 3. I dialogboksens tekstfelt begrundes sletningen. 4. Tryk Ok for at færdiggøre. Tilføj en opgave til et Bibliotek: Denne funktion er især værdi fuld i forbindelse med dokumentation af kommunikationstråde. Hvis ikke det allerede er gjort skal der først oprettes et virtuelt bibliotek, hvor det giver mening at placere opgaven. 1. Markér derefter opgaven i Opgave Bibliotekets Indbakke ved at klikke på den. 2. Tryk på Tilføj til Virtuel Bibliotek ikonet i værktøjslinjen. 3. Find det virtuelle Bibliotek opgaven skal tilføjes til. 4. Klik Ok. 7. Vurdering af tilbud Når Tilbudsadministratorerne har afleveret deres Tilbud og Udbudsfase Afleveringsfristen er overskredet, kan Udbudsadministrator vurdere tilbuddene og vælge en vinder. Overvåg en invitation: 1. I Navigationstræet klik på det Udbud som tilbudsadministratoren er inviteret til. 2. I Indbakken klik på fanen Inviterede/deltagere. 3. Under Status i den gule bjælke kan de inviteredes status ses. Der er 2 trin i invitationen. 1. trin der hedder Adgang angiver om den inviterede har fået oprettet en Brugerprofil på 4Projects. 2. trin der hedder Accepteret/Afvist angiver om den inviterede har accepteret eller afvist muligheden for at afgive Tilbud. Se Tilbudsmateriale: 1. Udvid Udbuds Biblioteket med Udbuddet I Navigationstræet ved at klikke på det lille pil-ikon. 2. Udvid Udbuddet som Tilbudsadministratorerne har givet tilbud til ved at klikke på det lille pil-ikon. 3. Udvid den enkelte Tilbudsadministrators mappe ved at klikke på det lille plus-ikon. 4. Klik på det Afleverings Bibliotek eller, hvis Tilbudsadministrator skal anvende Afleveringsbiblioteker ikke er valgt i forbindelse med oprettelsen af Udbuddet, den Dokumentmappe hvori tilbuddene ligger. 5. Når indholdet i mappen er loadet i Indbakken kan de enkelte elementer vurderes ved at klikke på dokument navnet. Alternativ: 1. Udvid Udbuds Biblioteket med Udbuddet I Navigationstræet ved at klikke på det lille pil-ikon. 2. Klik på Udbuddet hvor indkomne tilbud skal vurderes. 3. Øverst i hovedvinduet vælges Seneste i menuen Vis mig: 4. Herefter vises alle seneste tilgængelige dokumenter.

34 8. Resultat Når tilbuddene er vurderet er det Udbudsadministratorens job at udvælge en vinder. Udvælg en vinder: 1. I Navigationstræet klik på det Udbud, hvor der skal findes en vinder. 2. I Indbakken klik på fanen Inviterede/deltagere. 3. Markér den Tilbudsadministrator med det vindende tilbud i listen. 4. Klik på ikonet. 5. Verificér at det er dette tilbud, der er vinder. 6. Den vindende får nu en tilsendt med meddelelsen. Er det én ud af flere faser i Udbuddet vælges de Tilbud der går videre til næste runde. 1. I Navigationstræet klik på det Udbud, der skal videre til næste fase. 2. I Udbuddets Indbakke trykkes på knappen Ny udbudsfase. 3. Vælg de Tilbudsadministratorer, der går videre og dermed fortsat skal have adgang til Udbuddet. 4. Angiv ny Udbudsfase Tilmeldingsfrist og Udbudsfase Afleveringsfrist. 5. Klik Ok.

35 9. Support Det er vores rolle at hjælpe dig Vi forstår, at hver enkelt personlig henvendelse er på sit eget niveau, afhængig af tidligere erfaringer og niveau af kendskab til systemet. Derfor tilpasser vi altid vores formidling til dig som henvender sig, og vi svarer i kortfattet, let at forstå, ikke teknisk sprog. Det sikrer, at du får det bedste ud af din henvendelse, og/eller dit team kan komme op på et operationelt niveau hurtigst muligt. Support Fri teknisk support alle hverdage for alle registrerede brugere. Alle hverdag ekskl. helligdage Telefontid 9:00 16:00 Support på dansk og engelsk Konfidentiel håndtering af alle henvendelser Responstid inden for maksimum 24 timer Mulighed for on-site supportbistand support@4projects.dk Online Via internettet kan vi se din skærm, med din accept overtage styringen, og guide dig visuelt i forhold til din henvendelse. Kontakt os og book et tidspunkt for en online session. Vejledning Online vejledning og manualer findes på vores hjemmeside under menuen Download.

Tilbudsadministrator 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud. DK-1827 Frederiksberg T: (+45) 31 45 46 03

Tilbudsadministrator 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud. DK-1827 Frederiksberg T: (+45) 31 45 46 03 Tilbudsadministrator 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud IKT:knowhow www.iktknowhow.dk Mynstersvej 3, 3. tv. info@iktknowhow.dk DK-1827 Frederiksberg T: (+45) 31 45 46 03 1. Indhold

Læs mere

Tilbudsadministrator for 4Projects 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud

Tilbudsadministrator for 4Projects 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud Tilbudsadministrator for 4Projects 4Projects manual for Udbudsportal og Aflevering af tilbud IKT:knowhow www.iktknowhow.dk Mynstersvej 3, 3. tv. info@iktknowhow.dk DK-1827 Frederiksberg T: (+45) 31 45

Læs mere

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder:

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder: Download Information: Du kan downloade filer på følgende måder: 1. Standard Side 2 1.1 Enkelt fil Side 2 1.2 Flere filer Side 2 2. Filer fra en tidligere revision Side 3 3. E-mail Side 4 4. E-mail URL

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE Til ProjectWEB udbudsportal brugere Dato Oktober, 2017 Version 01 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Offentlig adgang... 3 3. Faser og perioder...

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE Til ProjectWEB udbudsportal brugere Dato Januar, 2019 Version 19.02 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE 1 Indholdsfortegnelse Indhold MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR TILBUDSGIVERE...

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Til ProjectWEB udbudsportal administratorer Dato November, 2017 Version 01 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER 1 Indholdsfortegnelse A.1 Indledning... 3 A.2 Før udbudsperioden...

Læs mere

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver Elektronisk udbudssystem Quick Guide Tilbudsgiver Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Registering:... 3 1.2 Acceptér en modtaget invitation:... 4 2. Afgiv tilbud... 6 2.1 Besvarelse af krav mm....

Læs mere

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER

MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Til ProjectWEB udbudsportal administratorer Dato Maj, 2019 Version 02 MANUAL TIL PROJECTWEB UDBUDSPORTAL FOR UDBUDSADMINISTRATORER Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Før udbudsperioden... 3 2.1

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver Elektronisk udbudssystem Quick Guide Tilbudsgiver Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Registering:... 3 1.2 Acceptér en modtaget invitation:... 4 2. Afgiv tilbud... 6 2.1 Besvarelse af krav mm....

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Opdateret den 21. februar 2018 Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 2.1 Adgang via tender.konnect.dk... 3 2.2 Adgang via link til

Læs mere

Vejledning til bydende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til bydende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til bydende Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Projektweb manual for 4Projects. 4Projects brugermanual for grundlæggende Ekstranet funktionalitet

Projektweb manual for 4Projects. 4Projects brugermanual for grundlæggende Ekstranet funktionalitet Projektweb manual for 4Projects 4Projects brugermanual for grundlæggende Ekstranet funktionalitet IKT:knowhow www.iktknowhow.dk Mynstersvej 3, 3. tv. info@iktknowhow.dk DK-1827 Frederiksberg T: (+45) 31

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Udbud - Materialeansvarlig

Brugermanual. Byggeweb Udbud - Materialeansvarlig Brugermanual Byggeweb Udbud - Materialeansvarlig Indholdsfortegnelse Udbud Materiale ansvarlig... 5 Indledning... 5 Indledning materialeansvarlig... 5 Udbudsmateriale... 6 Opret mappe... 6 Omdøb mappe...

Læs mere

Collect - brugermanual til Y s Men

Collect - brugermanual til Y s Men Denne vejledning er kun til brug for de personer der har fået adgang til redigering i medlemsdatabasen Collect - brugermanual til Y s Men Indhold Velkommen... 2 Første login... 2 Sådan gemmes nye data...

Læs mere

Vejledning: AMUUDBUD.DK

Vejledning: AMUUDBUD.DK Vejledning: AMUUDBUD.DK Henvendt til uddannelsesinstitutioner Websiden amuudbud.dk bruges af uddannelsesinstitutioner til at ansøge om godkendelse til at udbyde AMU. Du skal have modtaget en e-mail med

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

Vejledning til KOMBIT KLIK

Vejledning til KOMBIT KLIK Vejledning til KOMBIT KLIK KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 0 Version Bemærkning til ændringer/justeringer Dato Ansvarlig 1.0 Første

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer.

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer. Filer Generelt Det ikke er tilladt at lagre informationer, der er i strid med gældende dansk lovgivning. For at kunne arbejde med filer på internetportalen skal du være logget ind med brug af medlemsnummer

Læs mere

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul

UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul UMS SharePoint Portal Opgaveafleveringsmodul Version 1.0 Indhold UMS SharePoint Portal... 1 Ny opgave... 2 Rediger opgave... 4 Office dokumenter... 5 Kursisters besvarelser... 6 Sådan ser kursister opgaven...

Læs mere

Projekt- og administrator manual for 4Projects 4Projects brugermanual for grundlæggende funktionalitet

Projekt- og administrator manual for 4Projects 4Projects brugermanual for grundlæggende funktionalitet Projekt- og administrator manual for 4Projects 4Projects brugermanual for grundlæggende funktionalitet IKT:knowhow www.iktknowhow.dk Mynstersvej 3, 3. tv. info@iktknowhow.dk DK-1827 Frederiksberg T: (+45)

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Projekt- og administrator manual for 4Projects 4Projects brugermanual for grundlæggende funktionalitet. DK-1827 Frederiksberg T: (+45) 31 45 46 03

Projekt- og administrator manual for 4Projects 4Projects brugermanual for grundlæggende funktionalitet. DK-1827 Frederiksberg T: (+45) 31 45 46 03 Projekt- og administrator manual for 4Projects 4Projects brugermanual for grundlæggende funktionalitet IKT:knowhow www.iktknowhow.dk Mynstersvej 3, 3. tv. info@iktknowhow.dk DK-1827 Frederiksberg T: (+45)

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0

BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER. Version 2.0 BRUGERMANUAL FOR KLUBKOORDINATORER Version 2.0 Login Du skal vælge den klub som du tilhøre og dernæst indtaste din kode i feltet: Password. Regionsgolf-Danmark Administration Når du er logget ind i system

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

MountainSite Guide: Kom godt i gang

MountainSite Guide: Kom godt i gang MountainSite version 2.6 Indhold: Log in Præsentation Rediger hjemmeside Tekster Kontaktoplysninger Menulinien Billeder Pdf/Filupload Brugeradministration Indstillinger Log af Log in Når du skal bruge

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål og svar...

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Huskesedler til Microsoft Outlook Mail og kalender

Huskesedler til Microsoft Outlook Mail og kalender Huskesedler til Microsoft Outlook ELAR april 2017 Side 1 E-mail, modtagelse og behandling... 3 E-mail, oprettelse... 4 Mapper i Outlook... 6 Kalender, kategorier... 7 Kalender, helligdage... 8 Kalender

Læs mere

Absalon - guide. Login. Opbygning

Absalon - guide. Login. Opbygning Absalon - guide Login Alle ansatte og studerende på Københavns Universitetet har adgang til Absalon. For at komme ind i Absalon skal du logge dig på www.kunet.dk med dit CPR nr. og din PIN-kode. Når du

Læs mere

Administrator manual

Administrator manual Revision 1 Administrator manual INDHOLD LOG IND 1 OVERBLIK 1 ARBEJDSRUM 1 MEDARBEJDERE 2 OPRET NY MEDARBEJDER 2 TRIN 1 AF 4: NAVN OG OPLYSNINGER 2 TRIN 2 AF 4: LEGITIMATION 2 TRIN 3 AF 4: EFFEKTIVITETSNIVEAU

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har.

Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. FaktaNet live! Hjælp Knap menu. Klik på denne knap for at komme til FaktaNet live! Forside. Siden der bl.a viser hvor mange nye/opdaterede projekter brugeren har. Klik her for at åbne FaktaNet live! Søgemodul.

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

VEJLEDNING TIL FORENINGER I

VEJLEDNING TIL FORENINGER I VEJLEDNING TIL FORENINGER I Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret/tilføj/rediger medlemmer i Ledelsen eller andre grupper...

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 2. Svar på en offentlig annonce/bekendtgørelse... 4 2.1 Udfyld svar og afgiv

Læs mere

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip.

ASB E-mailsignatur. Figur a: eksempel. http://asb.dk/inline/services/kommunikationsforum/skabeloner/emailsignatur.aspx og hent filen asb_signatur.zip. ASB E-mailsignatur I det følgende vil det forklares, hvordan du opretter ASBs e-mailsignatur for medarbejdere. Det skal her noteres at e-mail signaturen ikke kan opsættes i webmail (webmail.asb.dk), men

Læs mere

SecureAware Workflow TNG

SecureAware Workflow TNG SecureAware Workflow TNG Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.5.0 og senere versioner Dokument opdateret: januar 2014 Om dette dokument Dette dokument beskriver brugen af Workflow TNG i SecureAware

Læs mere

Sådan opretter du en Facebook-side

Sådan opretter du en Facebook-side Vejledning til Facebook: Sådan opretter du en Facebook-side Det er forholdsvis nemt at oprette en Facebook-side og Facebook kan guide dig igennem de nødvendige trin. Alligevel kan det være rart med en

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Kalender. Startvejledning. Planlæg et Lync-møde Hold møder ansigt til ansigt eller spar dig selv for en rejse ved at mødes online med Lync 2013.

Kalender. Startvejledning. Planlæg et Lync-møde Hold møder ansigt til ansigt eller spar dig selv for en rejse ved at mødes online med Lync 2013. Kalender Startvejledning Planlæg et Lync-møde Hold møder ansigt til ansigt eller spar dig selv for en rejse ved at mødes online med Lync 2013. Skifte mellem visninger Brug den kalendervisning, der bedst

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem - Kandidathåndtering Denne version er senest opdateret: 09.01.2012 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Sådan logger du på... 2 Rediger brugerprofil...

Læs mere

Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS

Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS Denne manual er primært rettet mod tilbudsgivernes afgivelse af tilbud i forbindelse med miniudbud afholdt i det dynamiske indkøbssystem, DIS. Dog indeholder manualen

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Dansk tillægsmanual til PODD i Dynavox Compass

Dansk tillægsmanual til PODD i Dynavox Compass Dansk til PODD i Dynavox Indhold Dansk til PODD i Dynavox... 1 Generelt... 2 Hvad består den danske udgave af:... 2 At gemme tilrettede PODD sidesæt:... 3 Hvor ligger skabelon sidesæt på pc:... 3 Alternativ

Læs mere

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Tilbudsgiver Elektronisk udbudssystem Quick Guide Tilbudsgiver Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en invitation... 3 2. Afgiv tilbud... 5 2.1

Læs mere

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 3456.78 123456 TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du i gang Side 4 Oprette nye varer Side 5 Ændre eksisterende

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

Brugervejledning til TenderKONNECT Ordregiver

Brugervejledning til TenderKONNECT Ordregiver Brugervejledning til TenderKONNECT Ordregiver Opdateret den 02. november 2018 Side 1 af 23 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 2.1 Glemt adgangskode... 3 3 Overblik... 3 3.1 Menu... 4 4 Udbudsoverblik...

Læs mere

Vejledning til projekterende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til projekterende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til projekterende Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 4 Log på... 5 Opret din bruger... 5 Personlige informationer... 5 Gem login... 6 Glemt password... 6 Brugerfladen

Læs mere

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV

WebTV. Vejledning til WebTV på web. Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV WebTV Vejledning til WebTV på web Vejledningen beskriver upload og deling af videoer på WebTV ITS 24-11-2015 WebTV Vejledning til WebTV på web Indholdsfortegnelse WebTV... 2 Login... 2 Navigation... 3

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info

BRUGERVEJLEDNING. Til klinikker og brugere i voresklinik.info BRUGERVEJLEDNING Til klinikker og brugere i voresklinik.info 1. LIDT OM VORESKLINIK.INFO voresklinik.info er både navnet og adressen på jeres nye intranetløsning. Der kan tilføjes en masse spændende funktioner

Læs mere

Qbrick s krav til video filtyper

Qbrick s krav til video filtyper Indhold Qbrick s krav til video filtyper... 1 Krav til ordningen/området... 1 Qbrick s krav til video leverandør... 1 Video og billede størrelser i WCM:... 1 Upload en video... 2 Trin 1: Mediefiler...

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: /JET. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: /JET. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2013-12-02 /JET Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Første login... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 6 Glemt password... 6 Brugerfladen

Læs mere

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Egedal Gymnasium og HF september 2014 Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Dette dokument beskriver, hvordan du kan opnå adgang til nogle resurser i skyen og hente ny software. Hvordan

Læs mere

Online edit i ibinder

Online edit i ibinder Online edit i ibinder Introduktion Du kan benytte online edit til redigering af Word, Excel og PowerPoint filer direkte fra et ringbind på ibinder, hvis du har en Office 365 licens. I denne vejledning

Læs mere

Kom i gang med Memento Circle

Kom i gang med Memento Circle Kom i gang med Memento Circle 1. Sådan opretter du en brugerprofil 2. Oversigt over mindesider på Memento Circle 3. Adgang til mindesider 4. Sådan opretter du en mindeside 5. Chat-funktion 6. Upload billeder

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Easy Guide i GallupPC

Easy Guide i GallupPC Easy Guide i GallupPC Version. 6.00.00 Gallup A/S Masnedøgade 22-26 DK 2100 København Ø Telefon 39 27 27 27 Fax 39 27 50 80 Indhold SÅDAN KOMMER DU I GANG MED AT ANVENDE GALLUPPC... 2 TILFØJELSE AF UNDERSØGELSER

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en invitation... 4 2. Afgiv tilbud... Error!

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail.

Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Sådan bruger du Office365 Online Office pakke og mail. Hvis du kører Windows vista eller Windows XP, skal du kontakte lokal-support på skolen. Denne vejledning er to - delt: Del 1: Benyttelse af Office

Læs mere

F2 Godkendelser. Version 4.4

F2 Godkendelser. Version 4.4 F2 Godkendelser Version 4.4 Indholdsfortegnelse Generelt om F2 godkendelser... 3 Oversigt... 4 Oprettelse af godkendelse... 5 Skabelon... 5 Godkendelsesforløb... 6 Gem godkendelsesskabelon... 8 Godkendelsesoverblik...

Læs mere

Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1

Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1 Opret en Nyhed Multisite + kk.dk: Nyhed Version: 1 Nyhed er en primær indholdstype, som bruges til indhold, der er aktuelt i en tidsbegrænset periode, og har nyhedsværdi som fx pressemeddelelser. Det er

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Du kan først gemme artiklen, når du har udfyldt de obligatoriske felter, som er markeret med *.

Du kan først gemme artiklen, når du har udfyldt de obligatoriske felter, som er markeret med *. Opret en Artikel Multisite + kk.dk: Artikel Version: 1 Artiklen er en primær indholdstype, som bruges til indhold med lang holdbarhed. Altså indhold som ikke skal skiftes ud særligt ofte. Artiklen bruges

Læs mere

Brugervejledning MT Højgaards Projektweb

Brugervejledning MT Højgaards Projektweb Brugervejledning MT Højgaards Projektweb Indhold Generelt om Projektweb 3 Oprette og få adgang til en projektwebplads 3 Finde rundt på projektwebpladsen 4 Tilføje filer til projektwebpladsen 5 Arbejde

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse

Avanceret Outlook integration Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Aktivering af Avanceret Outlook integration... 2 Brugerindstillinger... 2 Brugerindstillinger; journaliseringsdialog... 3 Brugerindstillinger; filtyper der kan journaliseres... 3 Brugerindstillinger;

Læs mere

Globale links Som administrator kan man redigere i de globale links, som brugerne ser i toppen af alle sider på portalen

Globale links Som administrator kan man redigere i de globale links, som brugerne ser i toppen af alle sider på portalen Indhold Indhold... 2 Administratorvejledning version 1.0... 3 Indledning... 3 Globale links... 3 Titel og logo... 5 Brugerroller... 6 Administrator... 6 Forsideredaktør... 7 Rumoprettere... 9 Aarshjul_oprettere...

Læs mere