Tids- og handleplan for implementeringen af forløbsmodellen, 2017 Fase 2 og Fase 3 PIXI-UDGAVE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tids- og handleplan for implementeringen af forløbsmodellen, 2017 Fase 2 og Fase 3 PIXI-UDGAVE"

Transkript

1 Tids- og handleplan for implementeringen af forløbsmodellen, 2017 Fase 2 og Fase 3 PIXI-UDGAVE

2 Implementering af forløbsmodel Tids- og handleplan fase 2 og 3 (PIXI-Udgave) Side 2 Indhold 1. BAGGRUND FASE 2: FORMÅL FREMGANGSMÅDE OG OPGAVER Opgaver Fremgangsmåde TIDSPLAN FOR FASE 2 OG FASE ORGANISERING OG ROLLER... 7

3 Implementering af forløbsmodel Tids- og handleplan fase 2 og 3 (PIXI-Udgave) Side 3 1. Baggrund I marts 2016 blev implementeringen af forløbsmodellen påbegyndt i Sundhed og Omsorg. Den samlede implementeringsproces omfatter både implementeringen af en ny forløbsmodel, nye samarbejdsprocedurer omkring borgerforløb, tilknytning af sygeplejersker og ergoterapeuter til hjemmeplejen og ændringerne i borgerkonsulenternes funktion. Der er tale om en omfattende implementeringsproces, som berører alle 7 områder i Sundhed og Omsorg og alle specialenheder. Implementeringsprocessen er inddelt i tre faser: Fase 1: Den intensive vidensfase, fra marts-december 2016 Fase 2: Implementerings- og videreudviklingsfasen, fra januar-juli 2017 Fase 3: Implementerings- og forankringsfasen, fra august-december 2017 (Ny fase tilføjet jf. beslutning i styregruppen den 25/1-2017) Dette er en PIXI-udgave af tids- og handleplanen for fase 2 og beskriver: Formålet med fase 2 Fremgangsmåde og opgaver Tidsplan dækkende både fase 2 og fase 3 Organisering og roller 2. Fase 2: Formål Det overordnede formål med fase 2 er: At forløbsmodellens systematik og struktur, rolle- og ansvarsfordeling og arbejdsgange, forankres i områderne, så der skabes reelle adfærdsændringer. At udarbejde og udbrede en fælles praksis for, hvordan man i borgerforløb arbejder med tværfaglig udredning, målsætning og opfølgning, samt hvordan man afholder borgerkonferencer. At fastlægge en definition af forståelsen af rehabilitering i MSO koblet til forløbstænkningen. At fastlægge hvordan effekten af arbejdet med forløbsmodellen skal måles. At sikre en tæt koordinering mellem implementeringen af forløbsmodellen og implementeringen af CURA.

4 Implementering af forløbsmodel Tids- og handleplan fase 2 og 3 (PIXI-Udgave) Side 4 Uddybende om koordinering af implementeringen af forløbsmodellen og CURA Forankringen af forløbsmodellens systematik og struktur samt udviklingen af fælles praksis ift. tværfaglig udredning, målsætning, opfølgning og borgerkonferencer skal ske i et tæt samspil med implementeringen af CURA. Det er således helt afgørende, at den fælles overordnede strategiske ramme for arbejdet med borgerforløb (forløbsmodellen), retningslinjerne for den aktuelle dokumentationspraksis og den systemtekniske løsning (CURA) er tænkt sammen. Derfor vil et særligt fokus i fase 2 være at sikre den nødvendige koordinering og integration mellem forløbsmodellen og CURA i forbindelse med den videre samlede implementeringsopgave (se mere herom i afsnit 3). 3. Fremgangsmåde og opgaver 3.1 Opgaver Fase 2 omfatter følgende opgaver: Forsat implementering og forankring af forløbsmodellens systematik og struktur, rolle- og ansvarsfordeling og arbejdsgange i områderne. Integration mellem implementeringen af forløbsmodellen og CURA. Udarbejdelse af fælles praksis for tværfaglig udredning, målsætning og opfølgning og påbegyndelse af implementering. Udarbejdelse af fælles praksis for borgerkonferencer og påbegyndelse af implementering. Fastlæggelse af definition af rehabilitering i MSO. Fastlæggelse af effektmål for arbejdet med borgerforløb. Kommunikation omkring forløbsmodellen. Introduktion til forløbsmodellen for interne/eksterne samarbejdspartnere. 3.2 Fremgangsmåde Implementeringsopgaver for områderne og specialenhederne Hovedopgaven for områderne i hele fase 2 vil være at arbejde med den fortsatte implementering og forankring af forløbsmodellens struktur og systematik, arbejdsgange og roller som er påbegyndt implementeret i fase 1. Direktion og ledere har en helt central rolle i dette arbejde i samarbejde med implementeringsagenter og læringsaktivister. Der skal således fortsat være et intensivt fokus på at: Kategorisere borgere på plejehjem, i sundhedsenhed, hjemmepleje og specialenheder ud fra forløbsmodellens forløbstyper.

5 Implementering af forløbsmodel Tids- og handleplan fase 2 og 3 (PIXI-Udgave) Side 5 Arbejde systematisk ud fra strukturen i procesmodellen i FSIII i alle borgerforløb. Implementere rollerne som forløbsansvarlig og kontaktperson i alle enheder. Understøtte forløbsansvarlige i sundhedsenhederne i at varetage tildelingsopgaven ift. småhjælpemidler og rehab-moduler. Fastlægge lokale arbejdsgange og procedurer der skal understøtte implementeringen af forløbsmodellens struktur, systematik og roller. Understøtte at samarbejdet mellem områderne og specialenhederne foregår ud fra de fastlagte arbejdsgange og rollefordeling. Afholde borgerkonferencer i de forskellige forløbstyper. I anden halvdel af fase 2 skal der særligt sættes fokus på, at påbegynde implementering af en fælles praksis for tværfaglig udredning, målsætning og opfølgning i et borgerforløb samt en fælles praksis for afholdelse af borgerkonferencer. Den fælles praksis skal understøtte den videre implementering af forløbsmodellen. Implementeringsgruppens opgaver Implementeringsgruppen vil fortsat i fase 2 understøtte implementeringen i områderne gennem sparring og rådgivning af direktionerne og af implementeringsagenterne ift. den løbende implementeringsproces. På samme måde som i fase 1 vil der endvidere være fokus på at foretage de nødvendige tilpasninger af fælles arbejdsgange/praksis, såfremt der opstår behov herfor på baggrund af dialog med områderne. Implementeringsgruppen er i fase 2 ansvarlig for udarbejdelsen af fælles praksis for tværfaglig udredning, målsætning, opfølgning og borgerkonferencer. Herunder står implementeringsgruppen for facillitering af proces vedr. definition af rehabilitering, udarbejdelse af effektmål for arbejdet med forløbsmodellen, undervisning af interne/eksterne samarbejdspartnere og udarbejdelse af diverse informationsmaterialer vedr. forløbsmodellen. Opgaveløsningen vil foregå i samarbejde med repræsentanter fra relevante afdelinger i MSO og lokalområderne, men det er implementeringsgruppen, der styrer arbejdet og sikrer fremdrift. Som en del af arbejdet vil der blive indsamlet erfaringer fra andre kommuner og regioner. Derudover vil der også blive indsamlet erfaringer fra lokalområder og specialenhederne, ift. de erfaringer der allerede er gjort gennem fase 1 ift. tværfaglig udredning, målsætning og opfølgning og afholdelse af borgerkonferencer. I forhold til opgaven med at sikre integrationen mellem forløbsmodellen og CURA nedsættes en fælles koordineringsgruppe med repræsentanter fra implementeringsgruppen for forløbsmodellen og CURA implementeringsteamet.

6 Implementering af forløbsmodel Tids- og handleplan fase 2 og 3 (PIXI-Udgave) Side 6 4. Tidsplan for fase 2 og fase 3 Nedenstående indeholder en tidsplan for fase 2 og fase 3. Udarbejdelse af tidsplanen er lavet under hensyntagen til at undgå at iværksætte nye arbejdsgange/ny praksis ift. arbejdet med borgerforløb i perioden omkring implementering af Cura. Chefteamet har oprindeligt godkendt, at implementeringen af forløbsmodellen skal strække sig frem til juli Styregruppen for forløbsmodellen har imidlertid besluttet, at det er nødvendigt at forlænge implementeringsperioden frem til udgangen af 2017 for at sikre tid til forankring af forløbsmodellens struktur, systematik og rolle- og ansvarsfordeling herunder udbredelsen af fælles praksis ift. tværfaglig udredning, målsætning og opfølgning. Implementeringen udvides dermed med en ekstra fase fase 3 hvor hovedformålet er at arbejde med den fortsatte implementering og forankring af det, der er i gangsat i fase 1 og fase 2. En samlet tids- og handleplan for fase 2 og fase 3 fremgår herunder. Tids- og handleplan for implementering af forløbsmodellen i 2017 Fase 2 og Fase 3 Fase 2: Viderudvikling og implementering Fortsat implementering og forankring af forløbsmodellens struktur, systematik, arbejdsgange og roller i områderne igangsat i fase 1. Ansvarlig: Direktion og ledere i områderne. Implementeringsunderstøttelse: Implementeringsagent og læringsaktivist Koordinering af implementeringen af forløbsmodellen og CURA Hvem: Koordineringsgruppe ml. implementeringsgruppen for forløbsmodellen og projektteamet for CURA. Ledelsesmæssigt ansvar for gruppen: Poul Martin Christensen og Elin Kallestrup Udarbejdelse af fælles praksis for tværfaglig udredning, målsætning, opfølgning og borgerkonferencer. Ansvarlig: Implementeringsgruppen for forløbsmodellen Prøvehandlinger i udvalgte områder ift. borgerkonferencer. Prøvehandlingerne styres af implementeringsgruppen og foregår i samarbejde med områderne. Påbegynde implementering af fælles praksis for borgerkonferencer i alle områder og specialenheder. Ansvarlig: Direktion og ledere i områderne Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug-Dec Påbegynde implementering af fælles praksis for tværfaglig udredning, målsætning og opfølgning. Løbende indsamling af erfaringer mhp. afdækning af behov for evt. tilpasninger. Ansvarlig: Direktion og ledere i områderne og specialenhederne i samarbejde med implementeringsgruppen Fase 3: Implementering og forankring Fortsat implementering og forankring af forløbsmodellens struktur, systematik, arbejdsgange og roller i områderne igangsat i fase 1. Ansvarlig: Direktion og ledere i områderne. Implementeringsunderstøttelse: Implementeringsagenter Forsat implementering og forankring af fælles praksis for tværfaglig udredning, målsætning, opfølgning og borgerkonferencer i alle områder og specialenheder - påbegyndt i fase 2. Ansvarlig: Direktion og ledere i områderne Implementeringsunderstøttelse: Implementeringsagenter

7 Implementering af forløbsmodel Tids- og handleplan fase 2 og 3 (PIXI-Udgave) Side 7 5. Organisering og roller Styregruppen for forløbsmodellen har det overordnede ansvar for at sikre implementeringsprocessens fremdrift og træffer beslutninger om problemstillinger, der har konsekvenser for alle områder og specialenheder. Kirstine Markvorsen er styregruppeformand og øverste ansvarlig for implementeringsprocessen. Implementeringsstyregruppen består af: Kirstine Markvorsen, Styregruppeformand Anker Thuesen, områdechef område Christiansbjerg Ulla Reintoft Henriksen, områdechef område Marselisborg Elin Kallestrup, Leder af Kvalitet og Borgersikkerhed For at lykkes med implementeringen er det fortsat afgørende, at direktion og ledere har en helt central rolle i forbindelse med implementeringsprocessen i det enkelte område. Ansvaret for den lokale implementeringsproces ligger således hos områdets direktion og ledere. Direktionen er forandringsejer og hovedansvarlig for at sikre fremdriften af implementeringen i hele området, mens lederne som forandringsaktører - er ansvarlige for implementeringen i den enhed, de har ansvar for. Derudover medvirker de lokale implementeringsagenter for forløbsmodellen til at understøtte den lokale implementeringsproces i samarbejde med de lokale Læringsaktivister. Implementeringsagenterne medvirker bl.a. til den praktiske tilrettelæggelse og koordinering af implementeringsprocessen, forestår formidling i lokalområdet om forløbsmodellen, ændrede samarbejdsprocedurer og roller og funktioner, iværksætter aktiviteter hvor forløbsmodellen, de nye samarbejdsprocedurer og funktioner drøftes i et praksisnært perspektiv og medvirker til afklaring af, hvordan lokale arbejdsgange skal tilrettelægges i praksis. Endelig har den centrale implementeringsgruppe fortsat ansvaret for at sikre den overordnede tilrettelæggelse og understøttelse af implementeringsprocessen på tværs af områderne. Konsulenterne i implementeringsgruppen står bl.a. for udarbejdelse af vedledninger og arbejdsgangsbeskrivelser vedr. forløbsmodellen, fungerer som sparringspartnere for implementeringsagenterne, facilliterer netværket for implementeringsagenterne, deltager i Koordineringsgruppen mellem forløbsmodellen og Cura og varetager sekretariatsbetjening af styregruppen mv. Implementeringsgruppen vil endvidere varetage en central rolle ift. det udviklingsarbejde, der kommer til at foregå i fase 2 i samarbejde med repræsentanter fra områderne og de relevante parter i forvaltningen.

8 Implementering af forløbsmodel Tids- og handleplan fase 2 og 3 (PIXI-Udgave) Side 8 Nedenstående figur illustrerer organiseringen omkring implementeringen af forløbsmodellen. Styregruppe Kirstine Markvorsen, Styregruppeformand Ulla Reintoft Henriksen, Områdechef Marselisborg Anker Thuesen, Områdechef Christiansbjerg Elin Kallestrup, Kvalitetschef Projektleder Implementeringsgruppe Mette Svendsen, Fællesstaben, Projektleder Henning Holm, Kvalitet og Borgersikkerhed Elisabeth Søsted, Fællesstaben Marianne Selmer, Kvalitet og Borgersikkerhed Line Høgh Raadshøj, Fællesstaben Marianne Kirkegaard Birkmose, Fællesstaben Område 1 Direktion Forandringsejer Ledere forandringsaktører Kvalitets- og læringsudvalg Implementeringsunderstøttelse ved Læringsaktivist og Implementeringsagent Område 2 Direktion Forandringsejer Ledere forandringsaktører Kvalitets- og læringsudvalg Implementeringsunderstøttelse ved Læringsaktivist og Implementeringsagent Netværk for implementeringsagenter med fokus på videndeling og erfaringsopsamling på tværs af områderne Område.. Direktion Forandringsejer Ledere forandringsaktører Kvalitets- og læringsudvalg Implementeringsunderstøttelse ved Læringsaktivist og Implementeringsagent

Udmelding om implementering af insisterende tilgang til medicinophældning

Udmelding om implementering af insisterende tilgang til medicinophældning Udmelding om implementering af insisterende tilgang til medicinophældning Chefteamet besluttede 19. maj 2016 en insisterende retning i ophældning af medicin, hvorved serviceniveauet i Aarhus Kommune blev

Læs mere

STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej

STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej I mit arbejde er jeg opmærksom på beboere og kollegers faglige behov, herunder kravene til de kompetencer, det medfører at kunne give den bedste faglige

Læs mere

Vedr.: SCIENCE Studiemiljøsatsning programbeskrivelse for indsatsen i 2015 Sagsbehandler: Allan Birkmose, SCIENCE Ledelsessekretariat

Vedr.: SCIENCE Studiemiljøsatsning programbeskrivelse for indsatsen i 2015 Sagsbehandler: Allan Birkmose, SCIENCE Ledelsessekretariat K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T 12. MARTS 2015 Vedr.: SCIENCE Studiemiljøsatsning 2014-2016 programbeskrivelse

Læs mere

Forventet regnskab Halvårsregnskab 2015

Forventet regnskab Halvårsregnskab 2015 Forventet regnskab 2015 Halvårsregnskab 2015 Årets resultat på rammebudgettet Mio. kr. RAMME FORVENTET FORBRUG FORVENTET AFVIGELSE Sektor 3.31 Pleje og omsorg 2.550,6 2.614,9-64,3 Positive beløb er mindreudgifter/

Læs mere

Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid

Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid Projektbeskrivelse for Fremfærd Bruger Projekt Teknologi og tillid Baggrund for projektet Teknologiske løsninger og digitaliseringen udvikler sig eksponentielt og eksplosivt nu og i fremtiden. Vi ser med

Læs mere

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016:

I Udviklingsstrategien i Rammeaftale 2016 har KKR Hovedstaden og Region Hovedstaden udvalgt følgende særlige tema, som skal behandles i 2016: K O M M I S S O R I U M F O R U D A R B E J D E L S E A F M Å L S Æ T N I N G E R F O R D E T T V Æ R G Å E N D E S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E I H O V E D S T A D S R E G I O N E

Læs mere

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Indledning I 2010 udgav Styrelsen for Bibliotek og Medier rapporten Folkebibliotekerne i vidensamfundet (FIVS). Rapporten præsenterer

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Indsatser Formål Resultatmål frem til 31. december 2014 Ledelsesinformation Der er etableret en fast kadence for og udvikling af skemaer,

Læs mere

Selvevaluering i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Selvevaluering i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Selvevaluering i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Ressourcepersonkursus modul 2 Region Hovedstaden den 27. januar 2010 www.socialkvalitetsmodel.dk Dagens fokus Selvevalueringens rolle i den samlede

Læs mere

Sundhed. Kirstine Markvorsen. Medborgerskab og Folkesundhed Annemarie S. Zacho-Broe. Fællesstab og visitation Jens Lassen

Sundhed. Kirstine Markvorsen. Medborgerskab og Folkesundhed Annemarie S. Zacho-Broe. Fællesstab og visitation Jens Lassen Sundhed Kirstine Markvorsen Fællesstab og visitation Jens Lassen Medborgerskab og Folkesundhed Annemarie S. Zacho-Broe Demenscentrum Aarhus Lissie la Cour Nord Susanne Sejr Christensen Hasle-Åbyhøj Jesper

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Kommune Vælg venligst fra listen. Herning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Ejnar Tang

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

Hjælpemidler en analyse af udfordringer, potentialer og nye løsninger. Køreplan for det videre forløb

Hjælpemidler en analyse af udfordringer, potentialer og nye løsninger. Køreplan for det videre forløb Hjælpemidler en analyse af udfordringer, potentialer og nye løsninger Køreplan for det videre forløb Opsummering Styregruppemøde 19. december Køreplanen kort fortalt Der var bred enighed om, at der er

Læs mere

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Housing First som grundpræmis i arbejdet med Hjemløsestrategien og metoden Udredning og Plan Metoden Udredning og Plan afprøves i en række kommuner,

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Et nært og kært sundhedsvæsen i rivende udvikling

Et nært og kært sundhedsvæsen i rivende udvikling DASYS d. 4. maj 2017 Hvilke uddannelser har vi brug for i et sammenhængende sundhedsvæsen set med kommunale briller Et nært og kært sundhedsvæsen i rivende udvikling Sundheds- og omsorgschef Kirstine Markvorsen

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen

Standarder for sagsbehandlingen Familieafdelingen Standarder for sagsbehandlingen Indledning Standarder for sagsbehandlingen er en del af den sammenhængende børnepolitik. I henhold til Servicelovens 138 skal den politiske målsætning

Læs mere

Implementering af arbejdsprocesmodellen OTIPM i Lejre Kommune

Implementering af arbejdsprocesmodellen OTIPM i Lejre Kommune Implementering af arbejdsprocesmodellen OTIPM i Lejre Kommune Resume af formål og baggrund Formålet med projektet var at kvalitetsudvikle og ensrette den ergoterapifaglige praksis i Lejre Kommune, da ergoterapeutgruppen

Læs mere

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år.

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år. 1 Indledning Stilling som Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent beskriver faggruppernes opgaver og ansvarsområder i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Stillingsbeskrivelserne er struktureret

Læs mere

Kom godt i gang med de nye krav til økonomistyring i Vejledning til Projekt god økonomistyring i den offentlige sektor

Kom godt i gang med de nye krav til økonomistyring i Vejledning til Projekt god økonomistyring i den offentlige sektor Kom godt i gang med de nye krav til økonomistyring i 2012 Vejledning til Projekt god økonomistyring i den offentlige sektor December 2011 Indhold 1 Indledning 3 1.1 Formål 3 1.2 Målgruppe 3 1.3 Læsevejledning

Læs mere

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Odsherred Kommune Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Godkendt i Byrådet 30. oktober 2012 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 4 3 VISION 5 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 7 4.1

Læs mere

for implementering i kommunerne?

for implementering i kommunerne? Katrine Bindesbøl Holm Johansen Projektleder Morten Hulvej Rod Forskningsleder Tine Tjørnhøj-Thomsen Professor Hvilke forhold har betydning for implementering af kliniske retningslinjer i kommunerne? -

Læs mere

Implementering af FSIII - en integreret del af CURA - implementeringen. Aarhus og Københavns kommune

Implementering af FSIII - en integreret del af CURA - implementeringen. Aarhus og Københavns kommune Implementering af FSIII - en integreret del af CURA - implementeringen Aarhus og Københavns kommune Status Aarhus kommune (MSO) Aarhus kommune, Sundhed og Omsorgs EOJ i udbud 2015 et af de gennemgående

Læs mere

Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring

Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring Sikre fremdrift og optimal udnyttelse af de afsatte ressourcer i arbejdet i ekvis samt udvikle kompetencer og viden i sekretariatet. Fokus på projektledelse

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Beskrivelse af indsatsen Investering i børns fremtid

Beskrivelse af indsatsen Investering i børns fremtid Beskrivelse af indsatsen Investering i børns fremtid Baggrund for indsatsen Et solidt sprogligt fundament i en tidlig alder er det bedste udgangspunkt børn kan få. Sproget er en afgørende faktor for både

Læs mere

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger

(handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger NOTAT- MAJ 2014 Omstilling af det specialiserede voksenområde (handicap og psykiatri) til nye tider- kommissorium for projektorganisation til implementering af anbefalinger Omstilling af det specialiserede

Læs mere

Boligformer og målgrupper Demensområdet Velfærdsteknologi og digitalisering Det nære sundhedsvæsen

Boligformer og målgrupper Demensområdet Velfærdsteknologi og digitalisering Det nære sundhedsvæsen Projektaftale Fremtidens medarbejder Fase 2 Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) Version af projektaftalen 00.01.10.10-P20-11-13 Version 1: Indstilling til politisk behandling godkendelse november 2014.

Læs mere

Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer

Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område Dato januar 2013 i Region Midtjylland Fælles regional retningslinje for Individuelle Planer Vejledning til, hvordan det enkelte tilbud kan

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter

Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter Børne- og Ungdomsforvaltningen FAKTA fra Børne- og Ungdomsforvaltningen 2016 Samarbejde mellem skole og fritidsinstitution/fritidscenter I Københavns Kommunes fritidsinstitutioner og -centre og skoler

Læs mere

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen

Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen NOTAT Forslag til organisering af hjerneskadeindsatsen Hidtidig indsats For (statslige) puljemidler har der i perioden 2012-2014 været gennemført et hjerneskadeprojekt i Frederikssund Kommune. I projektperioden

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Samarbejdsmøde om FGU og ungeindsatsen for de 17 kommuner, KKR Sjælland D. 15. december 2017 kl. 9-11, Næstved Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Temperaturmåling - Økonomistyring i staten

Temperaturmåling - Økonomistyring i staten Temperaturmåling - Økonomistyring i staten 22. marts 2013 Resultater 2012 Som led i Finansministeriets arbejde med at implementere god økonomistyring i staten gennemføres en årlig, kvantitativ undersøgelse

Læs mere

SAMMEN OM PSYKIATRI FÆLLES SPROG, FÆLLES FORSTÅELSE, FÆLLES ANSVAR. 22 Syddanske kommuner og Region Syddanmark

SAMMEN OM PSYKIATRI FÆLLES SPROG, FÆLLES FORSTÅELSE, FÆLLES ANSVAR. 22 Syddanske kommuner og Region Syddanmark SAMMEN OM PSYKIATRI FÆLLES SPROG, FÆLLES FORSTÅELSE, FÆLLES ANSVAR 22 Syddanske kommuner og Region Syddanmark SAMMEN OM PSYKIATRI FÆLLES SPROG, FÆLLES FORSTÅELSE, FÆLLES ANSVAR Baggrund Mange borgere med

Læs mere

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR BOSTØTTE-METODER: CTI CASE MANAGEMENT - ACT

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR BOSTØTTE-METODER: CTI CASE MANAGEMENT - ACT HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR BOSTØTTE-METODER: CTI CASE MANAGEMENT - ACT INTERVIEW MED EN TIDLIGERE HJEMLØS.Han blev bare sendt ud i en lejlighed uden at have noget. Han havde kun det tøj han havde

Læs mere

Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre i hjemmeplejen i Svendborg Kommune

Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre i hjemmeplejen i Svendborg Kommune Baggrund Som et led i udmøntningen af Sundhedspolitikken har Sundheds- og Forebyggelsesudvalget besluttet at sætte særligt fokus på Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre. Begrebet funktionsniveau skal

Læs mere

Opstartsmøde 2. bølge 6. Oktober 2016

Opstartsmøde 2. bølge 6. Oktober 2016 Opstartsmøde 2. bølge 6. Oktober 2016 Program Velkomst og formål Input og status fra pilotkommunerne Pause Input og status fra pilotkommunerne fortsat Frokost Workshops og gruppearbejde Opsamling og tak

Læs mere

N OTAT. Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing. Baggrund

N OTAT. Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing. Baggrund N OTAT Plan for implementering af værktøjer til tidlig opsporing Den 28. juni 2013 Sags ID: SAG-2013-02396 Dok.ID: 1719497 Baggrund KMM@kl.dk Direkte 3370 3489 Mobil 5360 1459 I udmøntningsplanen for den

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC

Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC 10. november 2016 1 Indledning Kvalitetssikringspolitik og -strategi for Professionshøjskolen UCC har til formål at tydeliggøre

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af selvevalueringsskema for standarder i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Vejledning til udfyldelse af selvevalueringsskema for standarder i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Vejledning til udfyldelse af selvevalueringsskema for standarder i Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Indledning og formål Denne vejledning henvender sig til dig, der skal gennemføre jeres årlige

Læs mere

Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune fra 2015

Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune fra 2015 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 21. januar 2016 Tlf. dir.: 4175 0349 E-mail: tinf@balk.dk Kontakt: Tina Cecilia Frederiksen Statusnotat om udviklingen af den rehabiliterende tilgang og indsats i Ballerup Kommune

Læs mere

Notat. Til Styregruppen for Kvalitet. Projektbeskrivelse

Notat. Til Styregruppen for Kvalitet. Projektbeskrivelse Notat Til Styregruppen for Kvalitet Projektbeskrivelse - Implementering af kliniske retningslinjer på diagnoser i den vederlagsfrie ordning: Pilottest af implementeringsmetoder 1. Baggrund Som det fremgår

Læs mere

Vejledning til implementering af styringsgrundlaget

Vejledning til implementering af styringsgrundlaget Vejledning til implementering af styringsgrundlaget Indledning Implementering og forankring af styringsgrundlaget er afgørende for, at grundlaget bliver anvendt i praksis. Det er med andre ord centralt

Læs mere

Opfølgende hjemmebesøg de kommunalt lægeligeudvalgs vurdering af samarbejdet mellem kommune og almen praksis

Opfølgende hjemmebesøg de kommunalt lægeligeudvalgs vurdering af samarbejdet mellem kommune og almen praksis Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Katrine Dennak (RSYD) Christina Ryborg (FKS) Anders Fournaise (RSYD) Journal nr.: 13/15214 E-mail: Anders.Fournaise@rsyd.dk Dato: 15. december 2015

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland

Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL. Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland Telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL Projektinformation til kommuner, hospitaler og praktiserende læger i Region Midtjylland September 2016 Indhold 1. Baggrund for projektet... 3 2. Den

Læs mere

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - UDREDNING OG PLAN - KØREPLAN FOR GOD LØSLADELSE 7. DECEMBER 2009 METODESEMINAR UDREDNING OG PLAN /GOD LØSLADELSE

HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - UDREDNING OG PLAN - KØREPLAN FOR GOD LØSLADELSE 7. DECEMBER 2009 METODESEMINAR UDREDNING OG PLAN /GOD LØSLADELSE HJEMLØSESTRATEGIEN METODESEMINAR - UDREDNING OG PLAN - KØREPLAN FOR GOD LØSLADELSE METODESEMINAR UDREDNING OG PLAN /GOD LØSLADELSE Program - formiddag 10.00 10.30 10.30 10.45 Velkomst og introduktion til

Læs mere

Projekt Sammen om fastholdelse

Projekt Sammen om fastholdelse Ansøgningsskema for Projekt Sammen om fastholdelse Finanslovskonto 17.46.66.10 og 17.59.21.10 Projektets navn Sammen om fastholdelse Ansøger Kommune Allerød Kommune CVR-nr. 60183112 Projekt- og tilskudsansvarlig

Læs mere

Børn og Families Strategiplan

Børn og Families Strategiplan Børn og Families Strategiplan 2017-2019 KERNEOPGAVEN Kerneopgaven i Børn og Familie er at skabe udvikling, sundhed, læring og trivsel for børn og unge i Ringkøbing- Skjern Kommune på et højere niveau,

Læs mere

IMPLEMENTERINGS- MODEL

IMPLEMENTERINGS- MODEL IMPLEMENTERINGS- MODEL Implementeringsmodellen tager udgangspunkt i PDSAmetoden. PDSA står for Plan, Do, Study, Act og er en metode til at arbejde løbende med forbedringer, kvalitetsudvikling, afprøvning

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere fremdriften til den administrative styregruppe.

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune:

PARTNERSKABSAFTALE. Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune: Partnerskabsaftale mellem ungdomsuddannelserne i Mariagerfjord Kommune og Mariagerfjord Kommune: Ungdomsuddannelser: Mariagerfjord Gymnasium SOSU Nord Tech College Mariagerfjord Tradium Anden uddannelsesforberedende

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Holstebro Kommune

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Holstebro Kommune Side 1/7 Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Holstebro Kommune Fælles kommunal retningslinje for standarden 1.2 Indflydelse på eget liv Dansk kvalitetsmodel i Socialafdelingen Med udgangspunkt

Læs mere

BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING

BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING En lynguide til Perspektiv læringsmål BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING Opgave Hverdag Træning Hvorfor gå systematisk til værks? Sådan kan I bruge guiden Metodens fem faser Der spildes mange

Læs mere

Afdelingen for Kommunesamarbejde

Afdelingen for Kommunesamarbejde Projekt Implementering af den gode og Formål Formålet med projektet er via udarbejdelse af er, at: Sikre målrettede, sammenhængende og effektive sforløb for patienter, der har behov for efter udskrivning

Læs mere

UDKAST 070915. Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS

UDKAST 070915. Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS UDKAST 070915 Notat vedr. Tidlig opsporing, herunder TOBS Indledning Af sundhedsaftalen 2015 2018 fremgår det, at kommunerne i løbet af aftaleperioden skal iværksætte Tidlig Opsporing af Begyndende Sygdom

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Projektbeskrivelse for. Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration

Projektbeskrivelse for. Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration Projektbeskrivelse for Flerårsaftaleprojekt: 1.4 Udmøntning af effektiviseringsforslagene - Fælles Administration Projektansvarlig: Administrativ Service. 15. august 2008 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Karin Holland, Direktør Velfærd og Sundhed. Mail: sskhol@horsens.dk

Karin Holland, Direktør Velfærd og Sundhed. Mail: sskhol@horsens.dk Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Overgangsboliger for unge hjemløse i Horsens Kommune Kommune Vælg venligst fra listen. Horsens Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Karin Holland, Direktør

Læs mere

Bilag 1 Tids og Handleplan med milepæle Aktivitet / Tid

Bilag 1 Tids og Handleplan med milepæle Aktivitet / Tid Bilag 1 Tids og Handleplan med milepæle Aktivitet / Tid 2016 2017 2018 Aug Jul Jun Maj Apr Mar Feb Jan Aug Jul Jun Maj Apr Mar Feb Jan Playmakere fra de tre museer udvælges til projektet. Den ansvarshavende

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Praksiserfaring med faldforebyggelse i Furesø Kommune. Temadag om forebyggelse af ældres faldulykker 27. Oktober 2016

Praksiserfaring med faldforebyggelse i Furesø Kommune. Temadag om forebyggelse af ældres faldulykker 27. Oktober 2016 Praksiserfaring med faldforebyggelse i Furesø Kommune Temadag om forebyggelse af ældres faldulykker 27. Oktober 2016, Furesø Kommune Ca. 40.000 indbyggere heraf ca. 8300 65+ årige (15-20 % kendt) Den demografiske

Læs mere

I dette notat beskrives visionerne, indholdet og centrale elementer i rehabiliteringsmodelen.

I dette notat beskrives visionerne, indholdet og centrale elementer i rehabiliteringsmodelen. Notat Vedrørende: Rehabiliteringsmodel på sundheds- og omsorgsområdet version 2 Sagsnavn: Rehabiliteringsmodel på sundheds- og omsorgsområdet Sagsnummer: 27.00.00-G01-36-16 Skrevet af: Dorthe Høgh Hansen

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.3 Implementering og videreudvikling af Fælles

Programbeskrivelse. 2.3 Implementering og videreudvikling af Fælles Programbeskrivelse 2.3 Implementering og videreudvikling af Fælles Sprog III 1. Formål og baggrund Mange ældre borgere, som modtager pleje og omsorg i kommunerne, har flere forskellige kontakter med kommunen.

Læs mere

At arbejde med kvalitet og borgersikkerhed

At arbejde med kvalitet og borgersikkerhed At arbejde med kvalitet og borgersikkerhed erfaringer fra Aarhus Kommune Kvalitetschef Elin Kallestrup Kvalitet & Borgersikkerhed Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune elika@aarhus.dk Primærsektorkonference

Læs mere

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde Udviklingsplan Center for Familie og Forebyggelse 9. januar 2017 Forord Denne udviklingsplan tager afsæt i analyserapport fra Socialstyrelsens Task Force på det specialiserede børneområde, der er offentliggjort

Læs mere

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik Revideret Frivilligpolitik Der er i 1. kvartal 2013 igangsat en proces for at sikre en revidering af frivilligpolitikken i Rebild Kommune. Den reviderede politik skal blive den overordnede holdnings- og

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

INTEGRATION I VEJLE. sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN

INTEGRATION I VEJLE. sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN HELHEDSORIENTERET INTEGRATIONSINDSATS sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats INTEGRATION I VEJLE sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats

Læs mere

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Formål Formålet med skolereformen er at sikre en højere faglighed gennem en sammenhængende skoledag og bedre undervisning. Således skal

Læs mere

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens s erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens Line Sønderby Christensen, chefkonsulent, Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen, Demensdage 23/5-2019 1 Grethes case det optimale forløb

Læs mere

Sociale partnerskaber

Sociale partnerskaber Sociale partnerskaber Projektbeskrivelse Projektleder: Ejnar Tang Senest revideret: 5/12/2016 Baggrund Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelsesudvalget igangsatte i august

Læs mere

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde

Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde P R O J EKTBESKRIVELSE Kliniske retningslinjer på det kommunale sundhedsområde 1. Formål og baggrund for projektet Siden strukturreformen har kommunen fået flere opgaver på social- og sundhedsområdet,

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 2.1 kompetenceudvikling 2 Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel

Læs mere

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Indledning Rødovres demenshandleplan afspejler de nye tanker og visioner på området, både lokalt, regionalt og nationalt. Lokalt bygger den på Rødovres

Læs mere

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Baggrund - Formål Opstart marts 2010 med 20 midlertidige boliger pr. 1. februar 2013 har vi 27 midlertidige boliger (inkl. 1 interval stue)

Læs mere

At arbejde med den nye kvalitetsmodel

At arbejde med den nye kvalitetsmodel At arbejde med den nye kvalitetsmodel erfaringer fra Aarhus Kommune Kvalitetschef Elin Kallestrup Kvalitet & Borgersikkerhed Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune elika@aarhus.dk Sir Don Berwick - What Patient

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Satspuljeopslag: Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Ansøgningsfrist den 5. april 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Følgegruppen for forebyggelse Arbejdsgruppen: Arbejdet med udvikling af Nye rammer for nye rammer for kronisk kronisk sygdom sygdom og udviklingen af

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesskab og forældreskab på tværs i Hundige Nord Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mail adresse for den tilskudsansvarlige i projektet

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

Symposium for den ældre medicinske patient

Symposium for den ældre medicinske patient Symposium for den ældre medicinske patient Indlæggelse Afdelingssygeplejerske Dorte Müller Afsnitsansvarlig Overlæge Peter Vedtofte M4ava medicinsk afdeling, Køge sygehus Den ældre medicinske patient set

Læs mere

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1)

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Formålet med dette notat er at sætte retning og rammer for arbejdet på national og lokal plan med

Læs mere