INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken"

Transkript

1 RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt.

2 BESTYRELSEN Formand /Jacob Svendsen Næstformand /Torkild Hansen Kasserer /Kurt Sjøholm Bestyrelsesmedlem /Birger Olsen Bestyrelsesmedlem /Hans-Jørn Krogh Hansen Bestyrelsesmedlem /Roar B. Schou Bestyrelsesmedlem /Hans-Aage Steenberg Sekretær /Birgit Zoffmann Schou Adresse /Strandvejen 23, 3700 Rønne Hjemmeside / Version 02//2013 Udgivet af Rønne håndværker- og industriforening Layout Steenbergs tegnestue aps / niveau2 Tryk niveau2

3 INDHOLD /03 Formanden har ordet /04 Generalforsamling /05 Årets lærling /05 Folkemødet 2013 /06-07 Vækstplan DK /08-09 Campus Bornholm /10-11 Energilån /13 Arkiv /14

4 04/ FORMANDEN HAR ORDET /Af Jacob Svendsen, Direrktør - Flemming Svendsens VVS ApS Hermed sidste nyt fra Rønne håndværk og industriforening. Først og fremmest tak til den afgåede formand, som blandt andet var med til at tage initiativet til medlemsbladet og foreningens andre tiltag. Og tak for valget som formand for denne traditionsrige forening. Samtidig tak for den store opbakning på generalforsamlingen. Det er en fornøjelse at se så mange af foreningens medlemmer bakker op. Af bestyrelsens arbejde i perioden kan blandt andet nævnes, at der har været afholdt møde med Varelotteriudvalget, som gæstede Bornholm for at inspirere kollektørerne til mersalg til gavn for foreningen. Det er også lykkedes bestyrelsen ved deltagelse i HIS-udvalgets generalforsamling, at bibeholde næstformandsposten i Region Hovedstaden og derved også medlemskab i Håndværksrådets Repræsentantskab. Det forventes på sigt at ville give gode muligheder for indflydelse i håndværksrådet. I DETTE BLAD/ I dette medlemsblad kan du blandt andet læse om den afholdte generalforsamling, Håndværksrådets deltagelse ved Folkemøde 2013, lidt fra foreningens arkiver samt aktuelle indlæg fra foreningens medlemmer.

5 GENERALFORSAMLING /05 /Af Torkild Hansen, Direktør - Bilhuset Mogens Elmer Rønne Håndværker- og Industriforening afholdt fredag den 5. april foreningens årlige generalforsamling på hotel Griffen. Omkring 100 medlemmer var mødt frem. Bestyrelsen blev i sin helhed genvalgt, dog med enkelte rokader. Bestyrelsen består således af: Formand Jacob Svendsen, direktør for Flemming Svendsens VVS, næstformand Torkild Hansen; direktør for Bilhuset Mogens Elmer A/S, kasserer Kurt Sjøholm fra Knudsker-El, Hans Åge Steenberg direktør for Steenbergs Tegnestue, Hans-Jørn Krogh Hansen direktør for KH maskinværksted, Birger Olsen; direktør for Bornholms Byggeforretning samt Roar Schou; bestyrelsesformand i Young Enterprise. I forbindelse med generalforsamlingen var Østkraft forbi og holdt oplæg om deres EcoGrid-projekt og dettes betydning for Bornholm. Herudover kunne Rønne Håndværker- og Industriforening denne aften løfte sløret for en medlemstur til Berlin i efteråret, og der blev trukket lod om fine kunstpræmier samt lodsedler til varelotterriet blandet medlemmerne. Aftenen blev på tradtionel vis afsluttet med gule ærter. Jakob Kofod får her, af foreningens tidligere formand Birger Olsen, overragt præmien - en check på kr ,-. ÅRETS LÆRLING/ Som noget nyt på Rønne Håndværker- og Industriforenings generalforsamling var der i år kåring af året lærling. Forud for generalforsamlingen har foreningens medlemmer kunne indstille en lærling til titlen. Valget faldt på Jacob Kofod, som blev hædret med en præmie på kr ,-. Jakob Kofod vandt tidligere på året også danmarksmesterskabet DM i Skills 2013, som er en konkurrence for landets dygtigste lærlinge og elever, for sit malerarbejde. Og den juli deltog han ligeledes som én af tre udvalgte deltagere fra Danmark ved konkurrencen World Skills i Leipzig, Tyskland.

6 06/ FOLKEMØDET 2013 /Af Jacob Svendsen, Direrktør - Flemming Svendsens VVS ApS Håndværksrådet deltog i årets folkemøde og præsenterede deltagerne for Det levende værksted. Sammen med Campus Bornholm havde de lejet sig ind i lokaler på tankstationen Statoil. Formålet var at vise håndværksfagene frem og herved skabe fornyet interesse og opmærksomhed. Campus Bornholm stillede med biler og mekanikerlærlinge med opstilling i tankstationens værksted, samt tømrerlærlinge på forpladsen. Eleverne fra Campus Bornholm byggede et lille hus på Håndværksrådets stand for at skabe opmærksomhed omkring byggefagene. Flere andre faggrupper var også repræsenteret. Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere, dofk, tilbød for eksempel klipning og en snak om frisørfagets udfordringer på Håndværksrådets stand. Her var debatten omkring ligestilling på herre- og dameklip blandt andet oppe og vende. Den bornholmske Danmarksmester, bygningsmaleren Jakob Kofod, gav en prøve på sin ekspertise med et tredimensionelt vægbillede på Håndværksrådets stand forud for Håndværksrådets velbesøgte konference Talenter i erhvervsuddannelsen, som ligeledes blev afholdt i autoværkstedet på servicestationen ved cirkuspladsen. Håndværksrådet havde også en Go Global om Danidas og Eksportrådets tilbud til SMV er med appetit på vækstmarkeder. Her var omdrejningspunktet, hvordan små og mellemstore virksomheder kan komme ud i verden med deres produkter og skabe eksportsucces. I debatten deltog blandt andre den radikale udviklingsminister Christian Friis Bach samt en repræsentant fra keramikeren Anne Black`s virksomhed. En virksomhed som via rådgivning fra Eksportrådet har formået at opstarte 60 arbejdspladser hos en virksomhed i Vietnam. Læs mere på Både politikere, organisationsfolk og pressen prøvede kræfter med håndværksfagene og mødte i løbet af Folkemødet 2013 repræsentanter for Håndværksrådets 82 medlemsorganisationer og knapt medlemsvirksomheder.

7 Fotos: Håndværksrådet FOLKEMØDET 2013 /07

8 08/ VÆKSTPLAN DK /Af Henrik Westh Thorsen, statsautoriseret revisor hos Bornholms Revision Danmark har siden 2008 været ramt af den internationale økonomiske krise. Under overskriften Stærke virksomheder, flere job har regeringen præsenteret Vækstplan DK. En central del af Vækstplanen er at give bedre vilkår for danske virksomheder, bl.a. gennem lempelser på skatte- og afgiftsområdet. Regeringen har fremsat 4 lovforslag på skatte- og afgiftsområdet, som skal udmønte aftalen om vækstplanen: Nedsættelse af selskabsskatten m.m. 01/ 02/ Genindførelse af BoligJobordningen og udvidelse af ordningen om skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter. Den nuværende selskabsskattesats på 25 pct. nedsættes gradvist til 24,5 pct. i 2014, 23,5 pct. i 2015 og 22 pct. i Den reducerede selskabsskattesats får tilsvarende betydning for personlige virksomheder, der anvender den såkaldte virksomhedsordning, da den aconto skat der betales af opsparede overskud nedsættes tilsvarende. I Regeringens oprindelige vækstplan var der lagt op til en forhøjelse af beskatning af aktieindkomst fra 42% til 43%. Denne del er dog ikke en del af den endelige aftale. Reduktion af selskabsskatten uden samtidig forhøjelse af beskatningen af aktieindkomst medfører en forskel i forhold til personbeskatningen, hvilket øger mulighederne/incitamentet til optimering af forholdet mellem løn og udbytte for hovedaktionærer. Endelig foreslås det, at selvstændige og medarbejdende ægtefæller får mulighed for at fradrage præmiebetalinger til sygeog arbejdsskadeforsikringer som et ligningsmæssigt fradrag i lighed med det, der gælder for selvstændiges indbetalinger til personligt medlemskab af en A-kasse, fagligt kontingent m.v. BoligJobordningen eller det såkaldte håndværkerfradrag, som ophørte med udgangen af 2012, er genindført i 2013 og 2014 i uændret form. Samtidig foreslås det at udvide ordningen, så der fra den 22. april 2013 til udgangen af 2014 også kan opnås fradrag vedrørende sommerhuse m.m., dog kun sommerhuse, der helt eller delvist bruges privat. Efter forslaget kan der i alt opnås fradrag på op til kr. årligt pr. person for fradragsberettigede ydelser i hjemmet og/ eller i en fritidsbolig. Fra indkomståret 2012 blev indført en ordning om skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter, hvilket betyder, at virksomhederne kan få udbetalt skatteværdien af underskud, der relaterer sig til forsknings- og udviklingsaktiviteter. I 2012 var loftet skatteværdien af 5 mio. kr., svarende til en udbetaling på 1,25 mio. kr. Ordningen foreslås udvidet fra 2015, så loftet over den årlige udbetaling af skattekredit til den enkelte virksomhed forhøjes til skatteværdien af underskud på 25 mio. kr. fra disse aktiviteter.

9 VÆKSTPLAN DK /09 Sænkelse af afgifterne på øl og soda- 03/ 04/ vand, højere momsfradrag for hotelovernatninger m.m. Ændringer af energiafgifter og udvidelse af kredittid for momsangivelser. For at øge indsatsen mod grænsehandel reduceres sodavandsafgiften samt ølafgiften fra 1. juli 2013, og den vægtbaserede emballageafgift afskaffes fra 1. januar Herudover øges momsfradrag for hotelovernatninger fra de nuværende 50% til 75% gældende fra 1. januar 2014 Forslaget sigter mod at sænke virksomhedernes produktionsrelaterede afgifter på energi mv. til EU s minimumskrav. Dette indebærer såvel lavere energiafgifter på brændsler og el, afskaffelse af energispareafgiften (CO2-afgiften) på el samt eldistributionsbidraget. For at øge indsatsen mod grænsehandel reduceres sodavandsafgiften samt ølafgiften fra 1. juli 2013, og den vægtbaserede emballageafgift afskaffes fra 1. januar Herudover øges momsfradrag for hotelovernatninger fra de nuværende 50% til 75% gældende fra 1. januar 2014 Forslaget sigter mod at sænke virksomhedernes produktionsrelaterede afgifter på energi mv. til EU s minimumskrav. Dette indebærer såvel lavere energiafgifter på brændsler og el, afskaffelse af energispareafgiften (CO2-afgiften) på el samt eldistributionsbidraget. Udover ovenstående indeholder vækstplanen en række konkrete initiativer indenfor erhvervsuddannelser og efteruddannelse samt offentlige investeringer i yderområder ved bygningsfornyelse, kystbeskyttelse og ikke mindst bedre bredbånd på Bornholm.

10 10/ CAMPUS BORNHOLM /Af Roar B. Schou, næstformand HIS-udvalget I 2008 ønskede det daværende undervisningsministerium at indlede en møderække med henblik på at skabe et campus på Bornholm. Dette campus skulle bestå af STX (det almene gymnasium), VUC, HTX (det tekniske gymnasium) og Erhvervsskolen. Andre uddannelsesinstitutioner skulle også have mulighed for adresse samme sted, dog uden at være medlem af Campus. Der gælder andre love og regler for disse institutioner, derfor kan de ikke være med i Campus men godt have til huse i de samme bygninger. Når alt dette kommer op, er det fordi, som alle sikkert ved at der er et faldende befolkningstal på Bornholm. Man mener derfor på Christiansborg, at der ikke er basis for 3 institutioner på øen. Den 23. juni 2010 forelå der fra ministeriet en sammenlægningsredegørelse klar til underskrift. Det var helt klart en bunden opgave, som det ikke var muligt at sige nej til. Der har været afholdt arkitektkonkurrencer og firmaet Cubo vandt denne konkurrence. Falder finansieringen på plads, skulle et fælles campus være en realitet og stå færdigt RHIs opgave bliver nu at medvirke til, at licitationerne bliver af en sådan konstruktion, at de lokale håndværkere kan byde ind. Alt andet vil være helt til grin. Projekt Campus har af mange forskellige grunde delt vandene i vores lille samfund. Foto: Cubo Arkitekter

11 Projektet består hovedsagligt af nybyggeri, som bygges på og omkring eksisterende værksteds- og teoribygninger, hvorved der dannes et kompakt uddannelsescenter med stor mulighed for kontakt og udveksling mellem de forskellige studieretninger. Foto: Cubo Arkitekter CAMPUS BORNHOLM /11

12 Tjen kolde kontanter på varmeregningen Få et DiBa EnergiLån Udgifter til varme og el er en stor post i budgettet. Og den stiger. Derfor kan der være sund fornuft i at investere i energiforbedringer, der reducerer udgifterne. Samtidig kan du forbedre indeklimaet. Stærke og lokale kræfter. DiBa bank for hele Bornholm! Måske kan du oven i købet gøre det, uden at det øger dine samlede boligudgifter. DiBa tilbyder nemlig et særligt EnergiLån på Bornholm, hvor du kan låne op til kr. på meget favorable vilkår. Kig ind i DiBa og få mere information om DiBa EnergiLån. DiBa EnergiLån vilkår: Rente 3,50 % p.a., variabel rente Årlige omkostninger i % (ÅOP) udgør 3,55 % *) Lån op til kr. Løbetid op til 10 år 0 kr. i etableringsomkostninger 0 kr. i offentlige afgifter Almindelig kreditvurdering Kræver helkundeforhold i DiBa Ydes kun til energiforbedringer på ejendomme på Bornholm *) ÅOP er beregnet på baggrund af: Kreditbeløb på kr. med rente på 3,50 % p.a. Variabel rente med kvartårlig rentetilskrivning. Annuitetslån med løbetid på 10 år. Ingen sikkerhedsstillelse. Månedlig ydelse udgør kr. Renter i lånets løbetid er kr. Lille Torv Rønne Tlf Aasen Nexø Tlf

13 ENERGILÅN /13 /Af Nikolaj Nexø Grønnegaard, Privatkundechef - DiBa Bornholm DiBa EnergiLån på meget favorable vilkår DiBa på Bornholm tilbyder nu som den eneste bank et energilån på yderst favorable vilkår. DiBa EnergiLån er målrettet de mange bornholmske husejere, som overvejer at energiforbedre deres huse. Bornholm går på mange måder forrest i forhold til grøn-energi tanken. Vi ønsker som en lokal engageret bank at støtte op ved at tilbyde finansiering af det gode formål. Samtidig håber vi også, at DiBa EnergiLån kan være med til sikre og øge beskæftigelsen hos de bornholmske håndværkere. Nikolaj Nexø Grønnegaard Privatkundechef Tlf DiBa EnergiLån på meget favorable vilkår DiBa på Bornholm tilbyder nu som den eneste bank et energilån på

14 14/ ARKIV /Af Kurt Sjøholm, Seniorkonsulent - Knudsker-El VIDSTE DU, AT/ Rønne Håndværker- og Industriforenings arkiv rummer rigtig mange spændende dokumenter. Se for eksempel dette testamente fra Karen Kirstine Govertz, født Pihl, år 1801 i Poulsker sogn. Enke efter Snedkermester Didrick Rasmussen Govertz, Damgade matr. nr. 205 i Rønne - født den 1/5 år 1784 i København og død 22/9 år Her testamenteres Rønne Håndværker forening et stort beløb den 28. juli 1870, og flere navne nævnes i testamentet. Dokumentet er ikke skrevet af Karen Kirstine selv. Hun har kun underskrevet - endda med ført hånd. Foreningen er i besiddelse af originalt testamente med segl. Jeg vil fortsat dykke ned i arkivet og løbende give flere eksempler på disse meget gamle dokumenter. Så glæd jer til flere spændende indlæg i RHI`s medlemsblad.

15 MOGENS ELMER A/S ÅKIRKEBYVEJ RØNNE Telefon MOGENS ELMER A/S ÅKIRKEBYVEJ RØNNE Telefon MOGENS ELMER A/S ÅKIRKEBYVEJ RØNNE Telefon A D V O K A T F I R M A E T P A L D A N MOGENS ELMER A/S ÅKIRKEBYVEJ RØNNE Telefon MOGENS ELMER A/S ÅKIRKEBYVEJ RØNNE Telefon MOGENS ELMER A/S ÅKIRKEBYVEJ RØNNE Telefon Bornholms Byggeforretning ApS Tlf

16 RHI ØNSKER ALLE/ GOD SOMMER

Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse

Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse delaftale om Vækstplan DK Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

Gallup om vækst og kontanthjælp

Gallup om vækst og kontanthjælp sreformen Feltperiode: Den 26-27. februar 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.162 personer Stikprøven

Læs mere

Presseresumeer. Delaftale om Vækstplan DK. 1. Delaftale om Vækstplan DK. 2. Afskaffelse af sodavandsafgift og sænkning af ølafgiften

Presseresumeer. Delaftale om Vækstplan DK. 1. Delaftale om Vækstplan DK. 2. Afskaffelse af sodavandsafgift og sænkning af ølafgiften Presseresumeer 1. Delaftale om Vækstplan DK 2. Afskaffelse af sodavandsafgift og sænkning af ølafgiften 3. BoligJobordningen genindføres og udvides i 2013 og 2014 4. Forhøjelse af totalskadegrænsen for

Læs mere

Overblik over skatte- og afgiftselementer i delaftalen om Vækstplan DK

Overblik over skatte- og afgiftselementer i delaftalen om Vækstplan DK Overblik over skatte- og afgiftselementer i delaftalen om Vækstplan DK 1. Provenuoversigt 2. Afskaffelse af sodavandsafgiften 3. Nedsættelse af ølafgiften 4. Genindførelse og udvidelse af BoligJobordningen

Læs mere

Vækstplan DK. Vækstplan DK PwC. 26. februar 2013 Slide 1

Vækstplan DK. Vækstplan DK PwC. 26. februar 2013 Slide 1 Kære læser Regeringen har i dag fremlagt forslag til Vækstplan DK. Planen indeholder en række forslag til lempelser på skatte- og afgiftsområdet. Vi skitserer her de væsentligste elementer. Det skal dog

Læs mere

01/2014 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

01/2014 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 01/2014

Læs mere

Regeringen har fremsat lovforslag vedrørende vækstplanen

Regeringen har fremsat lovforslag vedrørende vækstplanen Regeringen har fremsat lovforslag vedrørende vækstplanen Aftalerne om en vækstplan, der skal sikre øget vækst og beskæftigelse i Danmark, er nu fremsat i Folketinget. Aftalerne indeholder en lang række

Læs mere

INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 712113

Læs mere

Dansk Erhvervs detaljerede vurdering af delaftale om Vækstplan.dk

Dansk Erhvervs detaljerede vurdering af delaftale om Vækstplan.dk Orientering Modtagere af E-News 22. april 2013 Dansk Erhvervs detaljerede vurdering af delaftale om Vækstplan.dk Regeringen indgik søndag den 21. april 2013 delaftale med Venstre, Konservative, Liberal

Læs mere

Presseresumeer. Aftale om Vækstplan DK. 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK. 2. Lavere energiafgifter for virksomheder

Presseresumeer. Aftale om Vækstplan DK. 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK. 2. Lavere energiafgifter for virksomheder Presseresumeer 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK 2. Lavere energiafgifter for virksomheder 3. Bedre adgang til finansiering og likviditet for virksomheder 4. Lavere selskabsskat 5. Løft af offentlige

Læs mere

02/2014 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

02/2014 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 02/2014

Læs mere

Vækstplan DK Evaluering af vækstpakken fra små selvstændige

Vækstplan DK Evaluering af vækstpakken fra små selvstændige Vækstplan DK Evaluering af vækstpakken fra små selvstændige Regeringen lancerede ultimo februar den såkaldte Vækstplan DK, som har til hensigt at øge danske virksomheders konkurrenceevne, fastholde arbejdspladser

Læs mere

Momsmæssige forhold virksomheder. 1) Forbedrede momsafregningsfrister

Momsmæssige forhold virksomheder. 1) Forbedrede momsafregningsfrister RSM plus er Danmarks 7. største revisions- og rådgivningsvirksomhed med egen IT- og skatteafdeling. RSM plus beskæftiger i alt ca. 200 medarbejdere fordelt på 8 kontorer, og er et selvstændigt medlem af

Læs mere

Referat af Håndværksrådets repræsentantskabsmøde torsdag den 15. maj 2014 kl. 10.00 i IDA Mødecenter

Referat af Håndværksrådets repræsentantskabsmøde torsdag den 15. maj 2014 kl. 10.00 i IDA Mødecenter Referat af Håndværksrådets repræsentantskabsmøde torsdag den 15. maj 2014 kl. 10.00 i IDA Mødecenter Håndværksrådets formand Niels Techen bød gæster og repræsentanter velkommen. Herefter præsenterede han

Læs mere

01/2016 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

01/2016 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 01/2016

Læs mere

03/2014 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

03/2014 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 03/2014

Læs mere

01/2015 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

01/2015 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 01/2015

Læs mere

TimeTax NYHEDSBREV 30/2013 23.05 05.06.2013

TimeTax NYHEDSBREV 30/2013 23.05 05.06.2013 Nye regler for stiftelse af selskaber m.v. er vedtaget den 16. maj 2013 Side 1 Gæld i brugt bil Side 2 Nye regler for stiftelse af selskaber m.v. er vedtaget den 16. maj 2013. Folketinget har den 16. maj

Læs mere

Skatteudvalget 2012-13 L 219 Bilag 5 Offentligt

Skatteudvalget 2012-13 L 219 Bilag 5 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 L 219 Bilag 5 Offentligt Dato 28. maj 2013 Side 1 af 5 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Høring - udkast til lovforslag (L 216, L 217, L 218 og L 219) om

Læs mere

Morgenmøde om Vækstplan DK Juni 2013

Morgenmøde om Vækstplan DK Juni 2013 www.pwc.dk Morgenmøde om Juni 2013 ID: 7208326 Agenda Om Finansiering af Finansiering af virksomheders aktiviteter Betaling af kapitalpensionsafgiften udskydes Boligjobordningen Forbedringer for erhvervsdrivende

Læs mere

INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING 03 /2013» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt.

Læs mere

Vækstplan DK Stærke virksomheder, flere job

Vækstplan DK Stærke virksomheder, flere job Vækstplan DK Stærke virksomheder, flere job Februar 2013 Udfordringen v. økonomi- og indenrigsministeren Klare mål v. finansministeren Konkrete initiativer i Vækstplan DK v. skatteministeren Udfordringen

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2007-311-0003 Udkast 31. august 2007

Skatteministeriet J. nr. 2007-311-0003 Udkast 31. august 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 217 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2007-311-0003 Udkast 31. august 2007 Forslag til Lov om ændring af lov om indskud på etableringskonto (Forbedrede afskrivnings-

Læs mere

VEDTÆGTER RØNNE HAANDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING

VEDTÆGTER RØNNE HAANDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING VEDTÆGTER RØNNE HAANDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Rønne Haandværker- og Industriforening. Foreningen er stiftet 29. juni 1862 og har hjemsted i Rønne. 2 Formål Foreningens

Læs mere

VÆKSTPLANEN dit samlede overblik

VÆKSTPLANEN dit samlede overblik SÆrNummEr, juli 2013 værdifuld viden om økonomi VÆKSTPLANEN dit samlede overblik læs, hvordan direktør Søren Stemann Beck fra reklamebureauet Gorm Larsen & Zornig med de nye forlængede momsfrister styrker

Læs mere

Finanslov 2016. I denne præsentation kan du få overblik over indholdet af finansloven, som har betydning på skatte-, moms- og afgiftsområdet.

Finanslov 2016. I denne præsentation kan du få overblik over indholdet af finansloven, som har betydning på skatte-, moms- og afgiftsområdet. Kære læser Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det konservative Folkeparti indgået aftale om finansloven for 2016. I denne præsentation kan du få overblik over indholdet af

Læs mere

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE 20. september 2004 Af Søren Jakobsen REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE Regeringen har ved flere lejligheder givet udtryk for, at uddannelse skal have høj prioritet. I forslaget til finansloven for 2005 gav

Læs mere

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer.

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer. Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-1544539 Danmark skal helt ud af krisen - Tale til Forsikring & Pensions årsmøde torsdag den 15. maj Dansk økonomi skal tilbage i topform Mange tak for invitationen. Jeg har set

Læs mere

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation Den 27. maj 2011 Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation 1. Indledning I dag har regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas- Møller indgået aftale

Læs mere

Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab

Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab Temahæfte 5 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2004 Få mest muligt ud af overskuddet i dit selskab pensionsmuligheder for hovedaktionærer Indhold Forord Hvorfor etablere en pensionsordning,

Læs mere

CEPOS Notat: Resumé. CEPOS Landgreven 3, København K

CEPOS Notat: Resumé. CEPOS Landgreven 3, København K Notat: Råderum på 37 mia. kr. frem til 2025 ifølge Finansministeriet 07-03-2017 Af cheføkonom Mads Lundby Hansen (21 23 79 52) og chefkonsulent Jørgen Sloth Bjerre Hansen Resumé Frem til 2025 er der ifølge

Læs mere

Skattemæssige konsekvenser af finansloven 2012

Skattemæssige konsekvenser af finansloven 2012 Orientering 21. november 2011 Skattemæssige konsekvenser af finansloven 2012 I nærværende orientering er de skatte - og afgiftsmæssige konsekvenser af finanslov 2012 opsummeret. Den nuværende regering

Læs mere

02/2015 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

02/2015 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 02/2015

Læs mere

Overblik over skatte- og afgiftselementer i Vækstplan DK

Overblik over skatte- og afgiftselementer i Vækstplan DK Overblik over skatte- og afgiftselementer i Vækstplan DK 1. Provenuoversigt 2. Nedsættelse af selskabsskattesatsen 3. Forhøjelse af lønsumsafgiften for den finansielle sektor 4. Forhøjelse af den progressive

Læs mere

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer.

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer. Vores faglighed Din sikkerhed Nyhedsbrev oktober 2013 Vedlagt følger nyhedsbrev oktober 2013 om aktuelle emner indenfor vort fagområde, som vi mener, kan have almen interesse for vore kunder og forretningsforbindelser.

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 16. november 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 (Alm. del) af 16. marts

Læs mere

Skatteudvalget L 227 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 227 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 227 Bilag 1 Offentligt 26. april 2018 J.nr. 2017-2552. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0352 Den Spørgsmål 64-67

Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0352 Den Spørgsmål 64-67 Skatteudvalget SAU alm. del - O Skatteministeriet J.nr. 2005-318-0352 Den Spørgsmål 64-67 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr.64-67 af den 21. marts 2005. (Alm. del) Kristian

Læs mere

Danmark i fremgang nye arbejdspladser

Danmark i fremgang nye arbejdspladser Se dette nyhedsbrev i en browser Danmark i fremgang nye arbejdspladser Kære medlem I dag offentliggør vi en ambitiøs plan "Danmark i fremgang nye arbejdspladser" for en styrket dansk konkurrenceevne og

Læs mere

Viden viser vej til vækst

Viden viser vej til vækst Djøfs jobpakke Viden viser vej til vækst 26.02.2013 Virksomheder, der investerer i ny viden og ansætter højtuddannede medarbejdere, vokser hurtigere, ansætter derudover flere kortuddannede, ufaglærte og

Læs mere

Formandsberetning 2013

Formandsberetning 2013 Formandsberetning 2013 Krise er efterhånden et slidt ord, som ingen af os gider bruge mere. I stedet for bruges nu ord som: nye tider og en ny hverdag, omkring det stadig træge marked, vi befinder os i.

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål. - at samle medlemmerne ved foredrag og sammenkomster af faglig og selskabelig natur, herunder.

1 Navn og hjemsted. 2 Formål. - at samle medlemmerne ved foredrag og sammenkomster af faglig og selskabelig natur, herunder. VEDTÆGTER 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: SMVbornholm. Med binavnet Bornholms Håndværker- og Industriforening. Foreningen, er stiftet 29. juni 1862 (undernavnet Rønne haandværker og industriforening)

Læs mere

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten Små selskaber vil have lempet revisionspligten Resume Denne undersøgelse viser, at selvstændige i halvdelen af de små og mellemstore virksomheder mener,

Læs mere

Gennemgang af skatteudgifter samt

Gennemgang af skatteudgifter samt Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del Bilag 296 Offentligt Gennemgang af skatteudgifter samt Finanslovsforslag 2014-9 og 38 Skatteudvalget 5. september 2013 Gennemgang af skatteudgifter Skatteudvalget 5.

Læs mere

Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører

Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører Vedbæk, 14. januar 2015/bbr Nyhedsbrev Februar 2014 Kære medlem af Foreningen af Danske Vinimportører, Referat af generalforsamling 25. februar 2014 i Foreningen af Danske Vinimportører 12 medlemmer af

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af ligningsloven og kildeskatteloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af ligningsloven og kildeskatteloven 2012/1 BTL 216 (Gældende) Udskriftsdato: 6. oktober 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 19. juni 2013 Betænkning over Forslag til lov om ændring af ligningsloven

Læs mere

Som skatteminister er det en af mine hovedprioriteter, at ændringer af vores regler sker i dialog ikke alene i forbindelse

Som skatteminister er det en af mine hovedprioriteter, at ændringer af vores regler sker i dialog ikke alene i forbindelse Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 50 Offentligt 10. december 2015 J.nr. 15-3187620 Selskab, Aktionær og Erhverv Samrådsspørgsmål H - Tale til besvarelse af spørgsmål H den 10.

Læs mere

I dette nummer af Skattenyt sætter vi fokus på de områder, hvor udspillet afviger fra Skattekommissionens forslag.

I dette nummer af Skattenyt sætter vi fokus på de områder, hvor udspillet afviger fra Skattekommissionens forslag. 24.02.2009 Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil til en skattereform. Udspillet er ikke uddybet, så de egentlige konsekvenser for især erhvervslivet kendes derfor først, når lovforslagene fremsættes.

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009 Forårspakke 2.0 Udkast til lovforslag der skal udmønte aftalen Dansk Aktionærforening, der repræsenterer private

Læs mere

Dansk Erhvervs detaljerede kommentarer til aftalen om finansloven for 2014

Dansk Erhvervs detaljerede kommentarer til aftalen om finansloven for 2014 Orientering 27. november 2013 Dansk Erhvervs detaljerede kommentarer til aftalen om finansloven for 2014 Regeringen indgik den 26. november aftale med Venstre og Det Konservative Folkeparti om finansloven

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven, momsloven og forskellige andre love. Lovforslag nr. L 103 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven, momsloven og forskellige andre love. Lovforslag nr. L 103 Folketinget Lovforslag nr. L 103 Folketinget 2013-14 Fremsat den 20. december 2013 af skatteministeren (Jonas Dahl) Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, momsloven og forskellige andre love (Fremrykning af

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT

SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT Side 1/5 Selskaber og frivillig aconto skat Side 1 Skat i Finanslovsaftalen for 2016 Side 2 SELSKABER OG FRIVILLIG ACONTO SKAT SKAT giver nu selskaber mulighed for at indbetale en 3. rate aconto skat til

Læs mere

VALG Hvad kan sætte gang i dansk erhvervsliv? FSR survey Juni

VALG Hvad kan sætte gang i dansk erhvervsliv? FSR survey Juni Hvad kan sætte gang i dansk erhvervsliv? VALG 2015 FSR survey Juni 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes

Læs mere

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Dagsorden 1. Danmarks vækstudfordringer 2. Danmarks Vækstråd 3. Rammerne

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Fremtidige indsatser målrettet industrien Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Regeringens vækstpakke 2014 Danmark helt ud af krisen Eksempler på initiativer: Vækstprogram for små og mellemstore

Læs mere

Skattelettelser i bunden kan ikke finansieres af et kontanthjælpsloft

Skattelettelser i bunden kan ikke finansieres af et kontanthjælpsloft Kontanthjælpsloft Skattelettelser i bunden kan ikke finansieres af et kontanthjælpsloft Der er en økonomisk gevinst ved at arbejde i Danmark. Venstre vil dog indføre et såkaldt moderne kontanthjælpsloft

Læs mere

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANMARKS FRISØRMESTERFORENING ER OGSÅ FOR ETNISKE FRISØRER

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANMARKS FRISØRMESTERFORENING ER OGSÅ FOR ETNISKE FRISØRER BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANMARKS FRISØRMESTERFORENING ER OGSÅ FOR ETNISKE FRISØRER HVAD KAN DU BRUGE EN BRANCHEORGANISATION TIL? Hvad gør du, hvis du * har omkostninger, der løber løbsk? * kommer

Læs mere

04/2015 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

04/2015 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 04/2015

Læs mere

03/2015 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken

03/2015 INDUSTRIFORENING HÅNDVÆRKER- OG RØNNE. et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken RØNNE HÅNDVÆRKER- OG INDUSTRIFORENING» et tværfagligt netværk af erhvervsfolk, der bl.a. arbejder for at præge erhvervspolitikken og fremme erhvervslivets synspunkter - både lokalt og regionalt. 03/2015

Læs mere

Hvordan ser fremtiden ud?

Hvordan ser fremtiden ud? 10 11 Hvordan ser fremtiden ud? Når du begynder at overveje et generationsskifte af din virksomhed, melder der sig en lang række spørgsmål, der ikke kun har med din virksomhed at gøre: Vil du kunne få

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af personskatteloven

Forslag. Lov om ændring af personskatteloven Lovforslag nr. L 74 Folketinget 2009-10 Fremsat den 18. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af personskatteloven (Kompensation for kommunale skatteforhøjelser)

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter

Forslag til Lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter Kommunaludvalget 2010-11 KOU alm. del Bilag 4 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter (Renteforhøjelse) I lov om lån til betaling af ejendomsskatter, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 24-9-2007 kl. 13.00 i Thy Uddannelsescenter Medlemmer: Birger Hansen (formand) Preben Dahlgaard (deltog under pkt. 1-4 og 7) Torben Iversen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen Michael Dam Kirsa Ahlebæk Karen Bladt Nils Pedersen Klaus

Læs mere

Spørgsmål G Ifølge analysen Formuerne koncentreres i stigende. ministeren, at en sænkning af bo- og gaveafgiften. SAU L Samrådsspørgsmål F-H

Spørgsmål G Ifølge analysen Formuerne koncentreres i stigende. ministeren, at en sænkning af bo- og gaveafgiften. SAU L Samrådsspørgsmål F-H Skatteudvalget 2016-17 L 183 endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-208 Kontor: Ejendomme, boer og gæld SAU L 183 - Samrådsspørgsmål F-H - Tale til besvarelse af spørgsmål F-H

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 21. maj 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 21. maj 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 21. maj 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen Michael Dam Steen Colberg Jensen Carl-Jørgen

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Skat, konkurrenceevne og produktivitet

Skat, konkurrenceevne og produktivitet Skat, konkurrenceevne og DI Østjyllands erhvervstræf Aarhus 18. juni 2013 Sydkorea Polen Slovakiet Irland Tjekkiet Ungarn Island Grækenland Sverige USA Portugal Finland Japan Storbritannien Østrig Australien

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sct. Jørgens Gade 5 DK-9100 Aalborg Telefon 96 31 37 70 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 13.9. 2018 kl. 16.30 19.00 Til stede:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013

Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013 Referat fra bestyrelsesmøde den 8. februar 2013 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Ingolf Lind-Holm Roar Bendtsen Schou Steen Colberg Jensen Jonna Nielsen Nils Pedersen Michael

Læs mere

- diskussion om energiafgifterne

- diskussion om energiafgifterne - diskussion om energiafgifterne Procesindustriens årsmøde 2014 To vigtige budskaber DI ønsker en stabil ramme om energipolitikken DI ønsker konkurrencedygtige energiomkostninger DI s vækstplan sikrer

Læs mere

Afgiftslettelser for 24 mia. kostede kun 14 mia. kr.

Afgiftslettelser for 24 mia. kostede kun 14 mia. kr. ANALYSE Afgiftslettelser for 24 mia. kostede kun 14 mia. kr. Resumé Dansk Erhverv har i denne analyse gennemgået lovforslag, politiske aftaler og svar til Folketinget og kortlagt omfanget af afgiftsændringer

Læs mere

Rentesatser udlån Side 2.1

Rentesatser udlån Side 2.1 Rentesatser udlån Side 2.1 Rentesatsen fastsættes ud fra en individuel vurdering af kundeforholdet. Herunder tages hensyn til forretningsomfanget med banken, engagementsstørrelse, sikkerhedsstillelse og

Læs mere

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb.

Det regelsæt, som anvendes første år, er gældende i hele ejerperioden - og for eventuelle efterfølgende tilkøb. Deloitte & Touche 1 SKATTEMÆSSIG BEHANDLING AF VINDMØLLER I det følgende beskrives i hovedtræk den skattemæssige behandling af en investering i vindmøller i Havvindmølleparken på Samsø. Det skal understreges,

Læs mere

Værdiskabende kvalificering

Værdiskabende kvalificering Værdiskabende kvalificering Vi kunne fordoble eksport-salget til nye markeder på få år, hvis vi ellers kunne få investeringen finansieret. Det viste sig umuligt at klare på traditionel vis, og vi var begyndt

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 26. august 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 26. august 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 26. august 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Steen Colberg Jensen Kirsa Ahlebæk Michael Dam Jonna Nielsen Klaus Holm Carl-Jørgen Bindslev

Læs mere

Medarbejderinvesteringsselskaber

Medarbejderinvesteringsselskaber - 1 Medarbejderinvesteringsselskaber Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I april 2014 blev regeringen sammen med V, DF, LA og K enige om at etablere en 3-årig forsøgsordning med de såkaldte

Læs mere

Dansk investorfradrag mindre attraktivt end i Sverige og UK

Dansk investorfradrag mindre attraktivt end i Sverige og UK Dansk mindre attraktivt end i Sverige og UK Regeringen foreslår som led i 2025-planen og på DVCA s foranledning at indføre et, der er inspireret af ordninger i Sverige og UK. Men ser man nærmere på regeringens

Læs mere

RÅDGIVNING REVISION OG REGNSKAB SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT

RÅDGIVNING REVISION OG REGNSKAB SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT RÅDGIVNING REVISION RÅDGIVNING ØKONOMISK VEJLEDNING REVISION OG REGNSKAB INDSIGT OG FORSTÅELSE SKAT KORT NYT MOMS KORT NYT Nyt fra Roesgaard & Partners December 2015 Rådgivning - økonomisk vejledning Husk

Læs mere

Forskerordningen. Skat 2015

Forskerordningen. Skat 2015 Forskerordningen Skat 2015 Danskere og udlændinge kan med fordel vælge en favorabel beskatning af lønindkomst i op til 5 år. Skatte ordningen kan bruges af lønmodtagere, der kommer til Danmark for at arbejde,

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

www.virksommekvinder.dk 2014 1

www.virksommekvinder.dk 2014 1 www.virksommekvinder.dk 2014 1 De 4 Hv-ord: 1.Hvem er VIRKSOMME kvinder? 2.Hvad gør VIRKSOMME kvinder? 3.Hvor findes VIRKSOMME kvinder? 4.Hvordan opnår Vk resultater? www.virksommekvinder.dk 2014 2 Hvem

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Canadian American Friendship Society of Denmark Møde Generalforsamling Dato 26. marts 2009 Sted Deltagere HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 30 fremmødte, heraf 18 stemmeberettigede

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Væsentlig mere end en milliard

Væsentlig mere end en milliard Væsentlig mere end en milliard Indledning Dette program beskriver en radikal omlægning af det danske skattesystem, der i langt højere grad tilgodeser arbejde, mens boliger og miljø beskattes yderligere.

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Love. For. Fanø Håndværker- og Industriforening. Strien. Fanø Forsamlings- & Kulturhus Anno Fanø Håndværker- & Industriforening

Love. For. Fanø Håndværker- og Industriforening. Strien. Fanø Forsamlings- & Kulturhus Anno Fanø Håndværker- & Industriforening Love For Fanø Håndværker- og Industriforening (Ændres til) Strien Fanø Forsamlings- & Kulturhus Anno 1893 Fanø Håndværker- & Industriforening A. Foreningens navn og formål 1. Foreningens navn er: Fanø

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 600 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 13. oktober 2017 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 600 (Alm. del) af 20. september

Læs mere

Repræsentantskabet. mandag den 22. oktober 2012, kl. 18.30 i Hedehusene selskabslokaler, v/bollinis, Hovedgaden 437, 2640 Hedehusene

Repræsentantskabet. mandag den 22. oktober 2012, kl. 18.30 i Hedehusene selskabslokaler, v/bollinis, Hovedgaden 437, 2640 Hedehusene #JobInfo Criteria=Høje-TåstrupS1# Repræsentantskabsmøde mandag den 22. oktober 2012, kl. 18.30 i Hedehusene selskabslokaler, v/bollinis, Hovedgaden 437, 2640 Hedehusene Repræsentantskabet Formand Birgit

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 13-0065808 8. maj 2013

Skatteministeriet J. nr. 13-0065808 8. maj 2013 Skatteministeriet J. nr. 13-0065808 8. maj 2013 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og kildeskatteloven (Genindførelse og udvidelse af BoligJobordningen og udvidelse af ordningen om skattekreditter

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del) af 20. november 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del) af 20. november 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA) Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 57 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 24. december 2013 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del)

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 9. december 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 9. december 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 9. december 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen Steen Colberg Jensen Michael Dam Jonna

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V).

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 282 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 6. juni 2013 Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt

Læs mere

År Øl Vin Spiritus Sodavand. Afgiftssats Afgiftssats Afgiftssats Afgift. Kr. pr. liter bordvin med 6-15 pct. alkohol

År Øl Vin Spiritus Sodavand. Afgiftssats Afgiftssats Afgiftssats Afgift. Kr. pr. liter bordvin med 6-15 pct. alkohol Afgifter på danske dagligvarer DSK modtager ofte spørgsmål om afgifterne på danske dagligvarer, provenuet og om udviklingen over tid i de mest betydende afgifter. På den baggrund har vi indsamlet den aktuelle

Læs mere

AP NYT. September 2010. Tilmelding til AP Nyt på www.ap.dk under Nyhedsbreve

AP NYT. September 2010. Tilmelding til AP Nyt på www.ap.dk under Nyhedsbreve Side 1 AP NYT September 2010 Velkommen til AP Nyt! AP Nyt er et nyhedsbrev til vores klienter og forretningsforbindelser, hvor vi orienterer om nye regler og aktuelle emner inden for skat, selskabsret

Læs mere