Dispositionsplan for de nordlige områder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dispositionsplan for de nordlige områder"

Transkript

1 DE BYNÆRE HAVNEAREALER Dispositionsplan for de nordlige områder

2 Dispositionsplan for de nordlige områder Med Helhedsplan for De Bynære Havnearealer fra 2003 og Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer fra 2005 har Århus Byråd vedtaget de overordnede visioner og retningslinier for omdannelsen af De Bynære Havnearealer. I forlængelse heraf er der taget hul på en mere detaljeret planlægning af den omdannelse, der vil komme til at forløbe over de næste år, i takt med at arealerne frigives for de nuværende havneaktiviteter. Nærværende dispositionsplan er en viderebearbejdning og konkretisering af ovennævnte planer. Dispositionsplanområdet omfatter Nordhavnen, Pier 2, den nordlige bastion, et område langs Kystvejen og Skovvejen samt Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen. Dispositionsplanen fastlægger den fremtidige bystruktur, fordelingen af anvendelser, placering af veje, kanaler, offentlige rum, promenader, bebyggelsesfelter samt bebyggelsesprocenter, beplantningsstruktur mv. Dispositionsplanen fastlægger desuden rammerne for det fremtidige trafikmiljø, herunder parkering, kollektiv trafik og forhold for lette trafikanter mv. På enkelte områder afviger dispositionsplanen fra de retningslinier der er fastlagt i den gældende kommuneplan. Det drejer sig om muligheden for at etablere byggerier over 6 etager og omfanget af bebyggelse på Nordhavnen samt Pier 2 og den nordlige bastion, som i dispositionsplanen er forøget med sammenlagt ca etagekvadratmeter i forhold til den gældende kommuneplanramme i kvalitetshåndbogen. Dispositionsplanen har været offentligt fremlagt som forslag til debat i perioden fra den 27. februar til den 3. april 2006 og blev endelig vedtaget af Århus Byråd den 21. juni Efter byrådsvedtagelsen sendes de første delområder i offentligt udbud. Når aftalerne om salg af arealerne er på plads, vil lokalplaner for konkrete projekter kunne igangsættes. Udsigt mod sydvest over den nye bydel, set fra taget af en 110 meter høj bygning. Bemærk: Samtlige 3D-visualiseringer er baseret på en klodsmodel, hvor alle byggefelter er rejst i deres fulde udstrækning og højder. Dvs. at gårdrum og rummene imellem de fremtidige bebyggelser ikke fremgår. Kun en mindre del af de enkelte byggefelter vil således i realiteten blive bebygget.

3 Vision Det er Byrådets ambition at skabe en levende og mangfoldig bydel, der med hensyn til tæthed og bymæssighed minder om det eksisterende Midtbyområde. Spændende arkitektur, miljøorienteret byggeri, god tilgængelighed, attraktiv kollektiv trafikbetjening, store offentlige byrum, små lokale pladser og grønne områder, promenade- og opholdsarealer langs alle kaj- og kanalkanter, visuel kontakt med vand og skibe, er nogle af de ingredienser der skal medvirke til at gøre den nye bydel særlig attraktiv. Byrådet lægger desuden vægt på, at det nye byområde skal indeholde spændende boligmiljøer, en mangfoldighed af byfunktioner og boligtyper og plads til forskellige befolkningsgrupper og har på den baggrund konkret besluttet at 25 % af boligerne i det første udbud skal være almene boliger. Byprofil Dispositionsplanområdets nye byprofil fastlægges med udgangspunkt i, og i respekt for byens eksisterende skyline. Det nye byområde vil være kendetegnet ved dels at områdets bebyggelse nedtrappes til vandsiden både mod øst ud mod bugten og mod vest ud mod Fiskeri- og Lystbådehavnen, dels ved enkelte høje punkthuse koncentreret omkring den nye bydels centrum og endelig et markant vartegn i form af et f.eks. 110 meter højt boligfyrtårn som markerer indsejlingen til byen i samspil med byens øvrige fyrtårne. nordvest Principsnit sydøst sydvest Principsnit nordøst Bydelen set fra sydvest. Midt i dispositionsplanområdet, hovedadgangsvejen, i form af en bred grøn boulevard. Langs boulevarden en forholdsvis koncentreret og høj bebyggelse. På begge sider nedtrappes bebyggelsen mod vandet. I det nordøstligste hjørne ses 'boligfyrtårnet' og i forgrunden den sydlige bastion, havnepladsen og byggefeltet på Pier 2 og den nordlige bastion. Til venstre ses den rekreative forbindelses forløb fra den centrale havneplads til Fiskerihavnen.

4 Den rekreative forbindelse Træskibshavn Varieret blandet boligog erhvervsbebyggelse - til begge sider nedtrappet mod vandet Åben bebyggelse langs kanal Fiskeri- og lystbådehavn 'Bolig-fyrtårn' Østbanetorvet Sluttet bebyggelse omkring bassin Skovvejen Højhuse omkring Bassin 7 Hovedadgangsvej PIER 4 Kystvejen Åben bebyggelse langs kanal Nørreport PIER 3 ØSTRE MOLEARM Sibirien Lodstårnet Nordlig bastion: Markant bebyggelse i dialog med sydlig bastionbebyggelse PIER 2 MELLEMARMEN Dispositionsplan Byggefelt Højhuse Passage/arkade Hoveddisponering Arealanvendelse Overvejende boliger Overvejende erhverv Cityformål Erhvervs- og fritidsformål Blandet bolig og erhverv Funktioner tilknyttet Lystbådehavnen Dispositionsplanen viderefører Helhedsplanens og Kvalitetshåndbogens hoveddisponering af området. Arealerne langs bassinet ved Fiskeri- Lystbåde- og Træskibshavnen bevares til de nuværende erhvervs- og rekreative formål. Arealerne langs Kystvejen, Skovvejen og den rekreative forbindelse fastholdes til blandede bolig- og erhvervsformål. Nordhavnen gennemskæres på langs og på tværs af kanaler således, at der i den østlige del dannes 7 øer, i den centrale del et bredt bybånd der strækker sig fra Pier 2 til den nordlige kant af Pier 4 og i den vestlige del sikres et område til Lystbådehavn. I den nye bydel på Nordhavnen tilstræbes en blanding af byfunktionerne dog med hovedvægt på boliger på områdets syv øer og omkring den centrale plads og i den øvrige del med hovedvægt på erhverv. På Pier 2 og den nordlige bastion fastlægges anvendelsen til cityformål herunder erhvervs- og uddannelsesformål.

5 Bebyggelse Dispositionsplanen rummer mulighed for, at der kan opføres et samlet etageareal på ca m2 heraf m2 på Nordhavnens område. Bebyggelsen på Nordhavnen fordeler sig med ca m2 til boliger og ca m2 til erhverv herunder offentlige institutioner. De resterende m2 fordeler sig med m2 etageareal på Pier 2 og i forbindelse med den nordlige bastion samt alt i alt op imod ca m2 etageareal i området mellem Sibirien og Træskibshavnen inklusiv områderne langs Kystvejen og Skovvejen. Det er intentionen at skabe et byområde der både indeholder midtbyens fortættede bebyggelseskarakter, varierede bebyggelser og bygningshøjder samt lys og luft i de offentlige byrum. Med henblik på at kunne realisere en bydel med ovennævnte kvaliteter udpeger dispositionsplanen de dele af området hvor høje huse eventuelt kan være en mulighed. I området opereres der således med bebyggelse i 4-9 etager og omkring hovedadgangsvejen desuden punktvis 10 etager. Omkring den nye bydels center, som er beliggende i tilknytning til Bassin 7 peges der på mulighed for opførelse af enkelte høje punkthuse i op til 60 meter, svarende til ca etager. Endelig udpeger dispositionsplanen det nordøstligste hjørne af Pier 4 som placeringsmulighed for et højhus på f.eks. 110 meter. Alternativet er at hele område bebygges i 6 etager, som er højdegrænsen i den gældende kommuneplan. Bebyggelse over 6 etager vil således kun kunne realiseres på baggrund af en efterfølgende arkitektonisk og byplanmæssig vurdering af et konkret projekt i forbindelse med udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplanlægning. Bydelen, med de overordnede strukturer af veje, kanaler, bassiner, byggefelter og sammenhængende pladser. Her set fra sydøst.

6 Trafik Det overordnede mål er at skabe god trafikal tilgængelighed og et indbydende og sikkert trafikmiljø i den nye bydel. Det er intentionen især at prioritere den kollektive trafik og let trafik og dermed begrænse biltrafikken til området. Desuden skal trafikdæmpning og ombygninger på Kystvejen begrænse de trafikale barrierer mellem City og den nye bydel og samtidig bidrage til gode forbindelser med den øvrige by. Den fremtidige trafikbetjening af området vil primært ske via en ny adgangsvej, der tilsluttes Nørreportkrydset. Vejen vil få karakter af en bred grøn boulevard, der forløber parallelt med en kanal. Vejen vil blive udformet som en tosporet vej med en dobbeltsporet letbane i midten og med gangog cykelsti i begge sider. Letbanetracéet vil i første omgang kunne anvendes til en højklasset busbetjening. Fra boulevarden er der adgang til Pier 2 og den nordlige bastion samt områdets 7 øer. Området vest for boulevarden herunder Fiskeri- og Lystbådehavnen betjenes bl.a. via tilslutninger til boulevarden og en parallelgade hertil. For på længere sigt at kunne opnå en tilfredsstillende afvikling af biltrafikken indgår også muligheden for en sekundær vejadgang til Kystvejen umiddelbart nord for Østbanegården. Endvidere indgår Den Rekreative Forbindelse langs Grenåbanen/Kystvejen som en vigtig del af trafikbetjeningen når det gælder den lette trafik. For at begrænse biltrafikken opereres med et maksimalt antal bilparkeringspladser i den nye bydel. Der skal således etableres ½ p-plads pr. 100 m2 bolig og 1 p-plads pr. 100 m2 erhverv samt 300 pladser i den nordlige bastion til erstatning for nedlagte parkeringspladser på Skolebakken. Endelig skal der sikres en god dækning hvad angår cykelparkering. Hovedparten af bilparkeringen forudsættes placeret i bygningskonstruktionerne, i underjordiske anlæg. Ved fuld udbygning af området forventes en biltrafik på køretøjer pr. døgn. Dette omfang forudsætter, at antallet af parkeringspladser begrænses og at der sikres en højklasset kollektiv trafikbetjening og gode forhold for lette trafikanter. Maritimt miljø ved hovedadgangsvejen, der er udformet som en træbeplantet boulevard. Boulevarden, som forløber parallelt med en kanal, vil udgøre en visuel korridor, hvor Domkirkens tårn danner pejlemærke i sydvestlig retning, mens der mod nordøst vil være frit udsyn mod bugten. I forgrunden er kanalen udvidet til et større bassin.

7 Den rekreative forbindelse Træskibshavn Fiskeri- og lystbådehavn s Østbanetorvet Skovvejen Hovedadgangsvej PIER 4 s Kystvejen Nørreport s PIER 2 PIER 3 ØSTRE MOLEARM Trafik Overordnet trafikvej Trafikvej og fordelingsvej Lokalvej Vejkryds MELLEMARMEN Kollektiv trafiktracé Rekreativ forbindelse ordvest Fortov Cykelsti Kørebane Helle Letbane Helle Kørebane Cykelsti Promenade Brygge Kanal Arkade Lokalplads sydøst Principsnit i boulevard, kanal og tilgrænsende bebyggelse

8 Udsigt og sigtelinier Placeringen og udstrækningen af de enkelte byggefelter har især været bestemt af hensynet til de overordnede udsigtskiler og sigtelinier, der er fastlagt i Helhedsplanen og Kvalitetshåndbogen. Disse skal sikre visuelle åbninger mellem den eksisterende by, havnen og bugten. Derudover har det været intentionen, i forbindelse med placeringen af både overordnede og lokale veje og pladser at sikre kig mod enten et havnebassin, en kanal, bugten eller lokale kendetegn på bysiden. Overalt i området er der langs byggefelternes kanter mulighed for visuel kontakt til vand. Grøn struktur Den grønne struktur består grundlæggende af en gennemgående beplantning i relation til de to overordnede trafikkorridorer, den rekreative forbindelse og hovedadgangsvejen til området. Derudover individuelt udformede grønne byrum omkring lokalvejenes forløb gennem bebyggelserne. Den eksisterende beplantning i Lystbådehavnen vil blive bevaret mest muligt. Terræn Områdets beliggenhed direkte ud mod bugten nødvendiggør en række foranstaltninger, der skal sikre de fremtidige byområder mod oversvømmelser, overskyl, overisning af bygninger mv. samt kanaler og bassiner mod uacceptabel bølgeuro. Derudover skal der i planlægningen tages højde for, at der i løbet af de kommende 100 år kan ske en vandstandsstigning på omkring en halv meter som følge af klimaændringen. På den baggrund skal terrænet i det nye byområde hæves, så det generelt er beliggende 2,5 meter over vandoverfladen (kote 2,5). Det eksisterende terræn ligger i kote ca. 1,5-2,5. Desuden vil dækværkerne på nordkanten af Pier 4 blive hævet til ca. kote 3 og østkanten til ca. kote 4. For at bevare det frie udsyn mod bugten vil det nærmeste bagvedliggende terræn ligeledes blive hævet. Derudover vil der være behov for at anlægge bølgebrydere langs den nordlige og østlige kant af Pier 4. Bølgebryderne vil blive anlagt under vandoverfladen i et meter bredt bælte. En stor åben plads, markeret af høje punkthuse, udgør bydelens center og skaber visuel sammenhæng på tværs, mellem den rekreative forbindelse, Fiskerihavnen samt havnebassinet og indsejlingen til havnen mod øst.

9 Den rekreative forbindelse Træskibshavn Lokalvej via grønt byrum Fiskeri- og lystbådehavn Østbanetorvet Skovvejen Hovedadgangsvej PIER 4 Kystvejen Nørreport PIER 3 ØSTRE MOLEARM Sibirien PIER 2 MELLEMARMEN Sidevejene til boulevarden har alle deres egen individuelle udformning og lokale pejlemærker. Her et kig mod Lystbådehavnen.

10 Kanaler og bassiner Helhedsplanens og Kvalitetshåndbogens kanal- og bassinstruktur er fastholdt og viderebearbejdet i dispositionsplanen. Den viste kanal- og bassinstruktur skal sikre, at hovedparten af de nye bebyggelser har visuel kontakt med vand. Det er endvidere forudsat, at kanalerne skal kunne anvendes til sejlads med småbåde, som f.eks. småjoller, kajakker og mindre motorbåde. Kanaler på Nordhavnen anlægges i en bredde af 20 meter og en vanddybde på 2 meter. Kanalen langs den rekreative forbindelse anlægges i en bredde af 12 meter og en vanddybde på 2 meter. Besejlingen af kanalerne vil foregå via det centrale østvendte havnebassin, Bassin 7, som til mindskelse af bølgeuro bliver forsynet med en ny dækmole. Af samme årsag placeres bølgebrydere ud for kanalernes udmunding i bugten. Løsningen indebærer, at den visuelle kontakt mellem kanaler og Århus Bugt bevares men, at kanalerne ikke kan besejles direkte fra bugten. Nordhavnens nord-sydgående kanal er enkelte steder udvidet dels for at opnå variation i det lange lige kanalforløb, dels for at skabe vendemulighed for småbåde. Anvendelse af det eksisterende bassin ved Fiskeri-, Lystbåde og Træskibshavnen fastholdes til de eksisterende formål. I Bassin 5 bliver den nordlige side af Pier 2 fastholdt som anløbskaj for krydstogtskibe. Dispositionsplanen anviser forskellige alternative anvendelsesmuligheder af Bassin 7 som f.eks. gæstehavn for lystbåde, havnebad på flydende anlæg, indtil vandkvaliteten muliggør badning direkte i bassinet, placering af husbåde, underlagt særlige regler om tæthed, udformning og størrelser, og endelig en flytbar flydescene med tribune. Ud over den skitserede mulige anvendelse af Bassin 7 indeholder dispositionsplanen ikke generel mulighed for placering af husbåde i kanaler og bassiner. Kanalen langs boulevarden udvides nogle steder til større bassiner med mulighed for fortøjring af småbåde. Små lokale pladser i tilknytning til vandarealerne, skaber mulighed for ophold, udeservering mv. og vil udgøre en del af de enkelte øers lokale særkende og identitet. I baggrundet frit udsyn til bugten mod nordøst.

11 Den rekreative forbindelse Træskibshavn Bydelsplads Kanal langs hovedadgangsvejen Lokale ø-torve Kanal langs den rekreative forbindelse Fiskeri- og lystbådehavn Kvarterpladser Panoramadæk på højhus Nyt bassin ved Østbanegården Pladser orienteret mod Den rekreative Forbindelse Skovvejen Bydelsplads Vejbroer Hovedadgangsvej Bassin 7 PIER 4 Pladser orienteret mod bugten og havnen Nørreport Kystvejen Sibirien Bydelsplads Bassin 5 Pladser orienteret mod bugten, havnen og City PIER 3 ØSTRE MOLEARM Pladser orienteret mod bugten, havnen og City PIER 2 MELLEMARMEN Den rekreative forbindelse, bestående af en kanal og en promenade, her set i sydlig retning. Til venstre Fiskerihavnen og Fiskerivej og til højre Grenåbanens sportracé. En brygge i østsiden af kanalen adskiller fodgængere fra den øvrige trafik og giver mulighed for promenade og ophold tæt på vandfladen.

12 Offentlige pladser Dispositionsplanen fastlægger placeringen af 3 større bydelspladser, der relaterer sig til den gennemgående boulevard. Den sydligste ved Nørreportkrydset skal markere porten til den nye bydel, hvorfra der er visuel kontakt med havnebassinet. Centralt i området skal en stor åben plads medvirke til at give bydelen en helt særlig karakter og skabe visuel sammenhæng mellem Fiskeri- og Lystbådehavnen og det centrale havnebassin og bugten mod øst. Mod nord danner en plads bydelens afslutning mod bugten. Dispositionsplanen fastlægger desuden placeringen af forskelligartede lokale pladser og grønne områder, herunder kvarterpladser på hver af de 7 øer. Kvarterpladser er beliggende i forlængelse af hinanden og forbundet med broer. Yderst på øerne mod nord og øst etableres offentlige pladser og promenader, hvorfra der er udsigt til bugten, havnen og City. Omkring adgangsvejene til de enkelte bebyggelser dannes byrum med karaktergivende beplantning. Generelt er der offentlig adgang samt små og store opholdsarealer langs alle bassin- og kanalkanter. Kvarterpladser på øernes midte har alle udsigt og kontakt til et bassin, en kanal eller som her direkte udsigt mod nordøst til bugten og Mols Bjerge. De sydøst vendte pladser yderst på øerne, orienteret mod bugten og havnen, er alle offentligt tilgængelige. Via broer og en promenade langs kanten er der mulighed for at gå fra ø til ø og fra plads til plads. Forskellige udendørs aktiviteter kan udgøre den enkelte plads' særkende og indbyde til ophold, som f.eks. beachvolley, petangue, lystfiskerpladser mv. Også større arrangementer som byfester, maritime arrangementer og lignende for byens borgere som helhed kan foregå på pladserne. Her et kig fra den nordligste plads mod industrihavnen og den sydlige bastion. Rummelige og sammenhængende kvarterpladser midt på øerne kan anvendes til mange forskellige aktiviteter, både for områdets beboere og for byens borgere som helhed. Her marked og udendørs caféliv i tilknytning til bebyggelsens underetager. Med pladsernes indbyrdes forskudte placering vil bygningernes hjørner træde frem. Dette vil, sammen med individuelt formede pladsindretninger, beplantning mv. medvirke til at skabe variation og lokal identitet.

13 Langs alle bassin- og kanalkanter sikres offentlig adgang. Her en bred promenade der skaber forbindelse til de tværgående pladser på øerne. I baggrunden et kig mod bugten.

14 De Bynære Havnearealer Dispositionsplan for de nordlige områder Udgiver Århus Kommune September 2006 Forfatter og redaktion Planlægning og Byggeri Konsulenter Arkitektfirmaet Knud Fladeland Nielsen Rambøll Nyvig as Kort Alle kort er orienteret med nord opad Grafisk tilrettelæggelse: Jens Drivsholm, Planlægning og Byggeri Tryk: Linde Tryk Århus Oplag: 1000

DBH / DOP 4 FELT8. Århus Kommune / DBH / DOP 4 Felt 8 / DELOMRÅDEPLAN, FORLØBIG SKITSE / Arkitektfirmaet Knud Fladeland Nielsen

DBH / DOP 4 FELT8. Århus Kommune / DBH / DOP 4 Felt 8 / DELOMRÅDEPLAN, FORLØBIG SKITSE / Arkitektfirmaet Knud Fladeland Nielsen DBH / DOP 4 FELT8 Århus Kommune / DBH / DOP 4 Felt 8 / DELOMRÅDEPLAN, FORLØBIG SKITSE / Arkitektfirmaet Knud Fladeland Nielsen 260410 Indhold - Forudsætninger side 1-5 - Lokation side 6 - Matrikelopdeling

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune. Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø

TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune. Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø Til: Teknisk Udvalg Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 10. marts 2014 7. februar 2014 Side 1 af 5 Bygningshøjder og omfang Aarhus Ø TEKNIK OG MILJØ Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune 1. Konklusion

Læs mere

Light*house Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø

Light*house Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 6. marts 2018 Light*house 2.0 - Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune - Bolig og Projektudvikling - har

Læs mere

Udbud og udviklingsplan for den sydlige del af Aarhus Ø

Udbud og udviklingsplan for den sydlige del af Aarhus Ø Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. august 2017 Klik her for at angive tekst. Udbud og udviklingsplan for den sydlige del af Aarhus Ø Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

WORKSHOP NÆSTE ETAPE AF AARHUS Ø

WORKSHOP NÆSTE ETAPE AF AARHUS Ø WORKSHOP NÆSTE ETAPE AF AARHUS Ø 7. februar 2018 PROGRAM FOR AFTENEN 17:00 Velkomst v/ Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling 17:15 Intro til workshop v/ Camilla van Deurs, partner i

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN HAVNEFRONTEN LANGS KYSTVEJSSTRÆKNINGEN MINDET AARHUS Å DOKK 1 - LETBANE PAKHUS 13 TOLDBODEN HACK KAMPMANNS HAVNEPLADSEN LETBANE REKREATIV BIBLIOTEK OG PLADS FORBINDELSE BORGERSERVICE, CYKEL- GANGSTI HØJVANDSSLUSE

Læs mere

Dispositionsplan for Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen samt arealerne mellem Grenaabanen og Skovvejen/Risskovstien

Dispositionsplan for Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen samt arealerne mellem Grenaabanen og Skovvejen/Risskovstien Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2009 Dispositionsplan for Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen samt arealerne mellem Grenaabanen og Skovvejen/Risskovstien Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2009 Tillæg nr. 2 til

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Byliv og boliger ved Bassin 7 BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Kommune er i gang med, at udvikle området ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Det er

Læs mere

Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer. Tillæg nr. 58 til Kommuneplan 2001

Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer. Tillæg nr. 58 til Kommuneplan 2001 Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer Tillæg nr. 58 til Kommuneplan 2001 Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer Tillæg nr. 58 til Kommuneplan 2001 Udgiver Århus Kommune januar 2006 Forfatter

Læs mere

Bilag 4 Detaljeret beskrivelse af Rekreativ forbindelse Nord

Bilag 4 Detaljeret beskrivelse af Rekreativ forbindelse Nord Nedenstående beskriver detaljeret, hvilke arbejder der ønskes igangsat for fortsat at kunne udvikle Aarhus Ø. Disse arbejder ønskes igangsat i forbindelse med etablering af Rekreativ forbindelse Nord.

Læs mere

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 24. april 2018 Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune - Bolig og Projektudvikling har i

Læs mere

Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer. Tillæg nr. 58 til Kommuneplan 2001

Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer. Tillæg nr. 58 til Kommuneplan 2001 Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer Tillæg nr. 58 til Kommuneplan 2001 Kvalitetshåndbog for De Bynære Havnearealer Tillæg nr. 58 til Kommuneplan 2001 Udgiver Århus Kommune januar 2006 Forfatter

Læs mere

DELOMRÅDEPLAN, Ø2 FELT 1-4, DBH P L A N L Æ G N I N G O G B Y G G E R I - B Y A R K I T E K T U R - 20. 03. 2 0 1 1

DELOMRÅDEPLAN, Ø2 FELT 1-4, DBH P L A N L Æ G N I N G O G B Y G G E R I - B Y A R K I T E K T U R - 20. 03. 2 0 1 1 DELOMRÅDEPLAN, Ø2 FELT 1-4, DBH P L A N L Æ G N I N G O G B Y G G E R I - B Y A R K I T E K T U R - 20. 03. 2 0 1 1 Indholdsfortegnelse: Indledning...02 Byggefelt 1-4, Forudsætninger.....03 Principskitse

Læs mere

Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag

Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. maj 2017 Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 1061,

Læs mere

Resultatet af offentlighedsfasen om

Resultatet af offentlighedsfasen om Bilag A Resultatet af offentlighedsfasen om Forslag til dispositionsplan for Nordhavnen inklusiv Lystbådehavnen, Pier 2 og den nordlige bastion, området fra Sibirien til Østbanegården, Fiskeri- og Træskibshavnen

Læs mere

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE

FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE UDVIDELSE AF BEHANDLERHUSET DOKKEN FORUNDERSØGELSE_VOLUMENSTUDIE 2 scenarier_arealstudier Dato 23.09.018 Sagsnr. 302131-1 PROGRAM Behandlerhuset Dokken på Havnen i Thisted er en succes for det sundhedsfaglige

Læs mere

EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS

EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS ANTON IVERSEN ÅRHUS KOMMUNE DANMARK ÅRHUS Verdens mindste storby smilets by Århus Kommune: 300.000 indbyggere 170.000 arbejdspladser ÅRHUS VESTDANMARKS HOVEDBY EMNE: To

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN

BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN BYOMDANNELSESPLAN 2.0 ODENSE HAVN 22 JUNI 2016 32 PROMENADEBYEN Med skoven i ryggen og udsigt til vandet går byens borgere på opdagelse i havnen, mens små butikker og caféer servicerer de forbipasserende.

Læs mere

BYOMDANNELSE PÅ ÅRHUS HAVN

BYOMDANNELSE PÅ ÅRHUS HAVN BYOMDANNELSE PÅ ÅRHUS HAVN Baggrund Helhedsplan for bynære havnearealer Dispositionsplan Nordhavnen Trafikale udfordringer BAGGRUND Omdannelse af en aktiv havn Godsomsætning: 11 mio. tons/år Stor containerhavn:

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015

Håndværkerkvarteret. debatoplæg. april 2015 Håndværkerkvarteret debatoplæg april 2015 Baggrunden for dette debatoplæg Byen udvikler sig, og byomdannelsen nærmer sig Håndværkerkvarteret fra flere sider. Godsbanearealet vest for og Eternitten sydøst

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

De Bynære Havnearealer Trafikplan for de nordlige områder

De Bynære Havnearealer Trafikplan for de nordlige områder De Bynære Havnearealer Trafikplan for de nordlige områder Rådgiver: Rambøll Nyvig as September 2006 Indhold 1. Indledning... 3 2. Trafikplanen... 4 2.1 Vejplanen... 4 2.2 Parkeringsløsningen... 8 2.3 Den

Læs mere

DBH / DOP 4 / Ø3 FELT1+2+3

DBH / DOP 4 / Ø3 FELT1+2+3 DBH / DOP 4 / Ø3 FELT1+2+3 Aarhus Kommune / DBH / BINDENDE RETNINGSLINJER FOR PIER 4, Ø3 FELT1-2-3 / Arkitektfi rmaet Knud Fladeland Nielsen 010512, REV. 110512 Indhold - Lokation side 1 - Forudsætninger

Læs mere

KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune

KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune Detailplan for Vestsiden af FTL-havnen Side 1 af 11 Baggrund for detailplanen Juni 2012 vedtog byrådet Dispositionsplan for Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen samt arealerne mellem Grenaabanen og Skovvejen/

Læs mere

Indstilling. Aarhus Ø, drift og vedligeholdelse. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Aarhus Ø, drift og vedligeholdelse. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 12. juni 2013 Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Indstillingen er en opfølgning på udviklingen og omdannelsen af De

Læs mere

Ø2/Århus Havn karakter/global/enkel/ambitiøs interaktion/lokal/elegant/udvikling viden/havn/bæredygtig/

Ø2/Århus Havn karakter/global/enkel/ambitiøs interaktion/lokal/elegant/udvikling viden/havn/bæredygtig/ Ø2/Århus Havn karakter/global/enkel/ambitiøs interaktion/lokal/elegant/udvikling viden/havn/bæredygtig/ idéoplæg til nyt domicil - revideret 15. september 2008 / Indhold/ Kontordomicil Matrikel 1 & 2/Ø2/Århus

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Kære beboere på og omkring Aarhus Ø På din vej til og fra Aarhus Ø, når du kigger ud af vinduerne fra din lejlighed og når du færdes i området, kan du se, at vi arbejder

Læs mere

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016

Tillæg nr FORSLAG KOMMUNEPLAN Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 Tillæg nr. 13 - FORSLAG KOMMUNEPLAN 2013 Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn 2016 maj 2016 Redegørelse Baggrund Den tidligere helhedsplan for DSB-arealerne fra 2005 har vist sig vanskelig at realisere,

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

OLAV de LINDE. Kontor butik restaurant 2.821 m 2. - til leje... Lokaler direkte ved kajen. Fiskerivej 2 8000 Århus Havn. Byggeselskab Olav de Linde

OLAV de LINDE. Kontor butik restaurant 2.821 m 2. - til leje... Lokaler direkte ved kajen. Fiskerivej 2 8000 Århus Havn. Byggeselskab Olav de Linde - til leje... Kontor butik restaurant 2.821 m 2 Fiskerivej 2 8000 Århus Havn Lokaler direkte ved kajen Unik beliggenhed ved de bynære havnearealer, træskibs-, fiskeri- og lystbådehavnen Udlejes til domicil

Læs mere

Ø2 Bugtpromenade Ø3. Ø3 Bugtpromenade Ø4. Bilag 1. Anlægsarbejder der ønskes igangsat

Ø2 Bugtpromenade Ø3. Ø3 Bugtpromenade Ø4. Bilag 1. Anlægsarbejder der ønskes igangsat Bilag 1 Anlægsarbejder der ønskes igangsat Bugtpromenade Ø3 og Bugtpromenade Ø4 samt flytning af tribune til bugtpromenade Ø1 Anlægsarbejdet omfatter udførelse af færdiggørelse med belægning og belysning

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere

Lokalplan 974, Boliger Aarhus Ø - Forslag

Lokalplan 974, Boliger Aarhus Ø - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. april 2014 Lokalplan 974, Boliger Aarhus Ø - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 974. Område til

Læs mere

OLAV de LINDE. Kontor butik restaurant 721 m 2. - til leje... Særdeles inspirerende lokaler direkte ved kajen. Fiskerivej 2 8000 Århus Havn

OLAV de LINDE. Kontor butik restaurant 721 m 2. - til leje... Særdeles inspirerende lokaler direkte ved kajen. Fiskerivej 2 8000 Århus Havn - til leje... Kontor butik restaurant 721 m 2 Fiskerivej 2 8000 Århus Havn Særdeles inspirerende lokaler direkte ved kajen Unikt beliggende ved de bynære havnearealer, træskibs-, fiskeri- og lystbådehavnen

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 0

Forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 0 Forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Seebladsgade 1-12 Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk

Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Baggrundsnotat vedrørende byudviklingsinitiativer for havneområdet i Holbæk Byrådet blev på temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer og vedtagne visioner for havneområdet.

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. november 2013

Indstilling. Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. november 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. november 2013 Lokalplan 953, Boliger Aarhus Ø - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 953. Område til boliger ved Thit Jensens Gade,

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Byens Netværk 01.11.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 1. november tager Byens Netværk, i samarbejde med InnoByg og AlmenNet, på

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

TREKRONER STATIONSBYGNING

TREKRONER STATIONSBYGNING BOLIGER OG BUTIKKER VED TREKRONER STATION 28. FEBRUAR 2018 TREKRONER STATIONSBYGNING Boliger og butikker ved Trekroner station // TREKRONER STATIONSBYGNING STEMNINGSBILLEDER FRA STEDET Boliger og butikker

Læs mere

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009

Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Vejle Kommune Miljøvurdering af Forslag til Kommuneplan 2009 Mål og rammer for lokalplanlægningen Januar 2009 Screening af ændrede rammer af Kommuneplan 2009 for Vejle Kommune Generelle rammer Emne Udvidelse

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold.

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 16. september 2015 Login mohou/jap Notat Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Dette notat redegør for planlægningsmæssige forhold

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Omdannelse af erhvervsområde til blandet byområde ved Søren Frichs Vej og Lokesvej Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken

TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED. Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Forudgående høring vedrørende nærmere planlægning langs en del af Møllebakken Ideer og kommentarer skal være Kalundborg Kommune i hænde senest den 26. september 2014 Udsigt

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Læs mere på www.multimediehuset.dk Århus Kommune Hvad og hvor? Samspil mellem by, bygning og havn Omdannelsen af De Bynære Havnearealer er et af de største udviklingsprojekter

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 30-03-2016 Sagsnr. 2016-0037941 Dokumentnr. 2016-0037941-6 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 410-1 i forbindelse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 2. august 2004 Jens Lønstrup 8940 2654 Iværksættelse

Læs mere

Gennemgang af høringssvar indkommet under den anden offentlige fremlæggelse

Gennemgang af høringssvar indkommet under den anden offentlige fremlæggelse Bilag 6 Gennemgang af høringssvar indkommet under den anden offentlige fremlæggelse Høringssvar fra den anden offentlige fremlæggelse af Forslag til Lokalplan nr. 937 og Forslag til tillæg nr. 19 til Kommuneplan

Læs mere

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE STENFISKERKAJEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning

Notat. Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye. Til Byrådet. Planlægning og Byggeri. Den 25. marts Indledning Notat Til Byrådet Den 25. marts 2011 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Notat om bebyggelse i den grønne kile vest for Nye Indledning I forbindelse med byrådsdebatten den 16. marts 2011

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan Den 19. november 2010 Aftale om dispositionsplan Formålet med nærværende aftale er at bekræfte enigheden mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune om den endelige dispositionsplan for Gellerup og

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken kystvejsstrækningen

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Ny Færgeterminal i Østhavnen Der er fuld gang i at omdanne Nordhavnen til den nye bydel Aarhus Ø. For at omdannelsen kan fortsætte, er

Læs mere

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg

Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 1. december 2016 Ungdomsboliger på Gøteborg Allé 7, Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Den eksisterende erhvervsbebyggelse på Gøteborg

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF LOKALPLAN 2016-23, BLANDET BOLIG OG ERHVERV NOPAGRUNDEN OG JERNLAGERET, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. august 2016 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 10.013 for nedlagt sygehus i Nibe K O M M U N E P L A N Den 23. februar 2015 er kommuneplantillæg 10.013

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 933, Boliger, Nordhavnen. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 933, Boliger, Nordhavnen. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 933, Boliger, Nordhavnen 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

Lokalplaner på vej. Boligområde ved Røvedvej Lp. nr Blandet byområde ved Bassin 7 Lp. nr Heliports ved AUH Lp. nr

Lokalplaner på vej. Boligområde ved Røvedvej Lp. nr Blandet byområde ved Bassin 7 Lp. nr Heliports ved AUH Lp. nr Lokalplaner på vej Boligområde ved Røvedvej Lp. nr. 1010 Blandet byområde ved Bassin 7 Lp. nr. 1000 Heliports ved AUH Lp. nr. 1027 1.februar 2016 Lokalplan nr. 1010 - FO Lokalplan nr. 1010 - FO Formålet

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2013 BYUDVIKLING VED KANALSTRÆDE OG HAVNEVEJ VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING Holbæk Byråd har den 15. juni 2016 vedtaget Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Debatoplæg Boliger ved Honnørkajen, Haderslev

Debatoplæg Boliger ved Honnørkajen, Haderslev Debatoplæg Boliger ved Honnørkajen, Haderslev INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG I PERIODEN FRA DEN 27. JUNI 2019 TIL DEN 22. AUGUST 2019 Baggrund Haderslev Kommune har haft et areal ved Honnørkajen udbudt

Læs mere

Latiner kvartner. Banegård FREDERIKS PLADS. Skansepark

Latiner kvartner. Banegård FREDERIKS PLADS. Skansepark Bilag 8 Latiner kvartner Bynære havnearealer Kultur Kultur Banegård FREDERIKS PLADS Frederiksbjerg Skansepark Oversigtskort der viser den centrale beliggenhed Nord P O frederiks Plads Åen Multimedie huset

Læs mere

Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus

Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus Skitseforslag - Hjørnegrunden Nørrebrogade/Knudrisgade - Århus 16.10.2006 Arkitektfirmaet schmidt hammer lassen - Århus Hjørnegrunden Nørrebrogade Knudrisgade Den omkringliggende kontekst er karakteriseret

Læs mere

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse 26 Kommuneplanrammer Redegørelse Med Kommuneplan 2001 overgik arealerne vest og sydvest for Lisbjerg fra perspektivarealer til blandede bolig og erhvervsformål, mens arealerne sydøst for Lisbjerg og omkring

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, erhverv m.m., Eternitten, Grønlandskvarteret (2.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, erhverv m.m., Eternitten, Grønlandskvarteret (2. Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 4.046 og Lokalplan 4-2-113 Boliger, erhverv m.m., Eternitten, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2014-43132 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer Baggrund Der er fastsat normer for bilparkering i kommuneplanen. Kommuneplannormerne

Læs mere

Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende scenarier for højhusbyggeri.

Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende scenarier for højhusbyggeri. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Teknik-og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG NR. 5 25. april 2019 Bemærkninger til den reviderede strukturplan for Nordhavn med tilhørende

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017

Lokalplaner på vej. 08. Maj 2017 Lokalplaner på vej 08. Maj 2017 1020 Malling syd - Forslag 1060 Idrætsanlæg på Vidtskuevej, Viby - Forslag 1061 Generationernes Hus. Aarhus Ø Forslag 1066 Erhvervsområde ved Søren Frichsvej - Forslag Lokalplan

Læs mere

Århus Kommune Lokalplan nr. 895

Århus Kommune Lokalplan nr. 895 Århus Kommune Lokalplan nr. 895 Område til ungdomsboliger/kollegier ved Bernhardt Jensens Boulevard, Nord-havnen, Århus Midtby. December 2010 Århus Kommune Lokalplan nr.: Område til ungdomsboliger/kollegier

Læs mere

1. Rudkøbing Havneområder

1. Rudkøbing Havneområder 1. Rudkøbing Havneområder 1.H.1 Lystbådehavnen 1.H.2 Trafikhavnen Fremtidig anvendelse Bebyggelsens art og ydre fremtræden Lystbåde og fiskerihavn med faciliteter i form af klubhuse, bygninger til grej

Læs mere

Kommuneplan for Langeland Kommune

Kommuneplan for Langeland Kommune Kommuneplan 2009 2021 for Langeland Kommune 1. Rudkøbing Havneområder 1.H.1 Lystbådehavnen 1.H.2 Trafikhavnen Fremtidig anvendelse Bebyggelsens art og ydre fremtræden Lystbåde og fiskerihavn med faciliteter

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. december 2010 Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 899 Erhvervsbyggeri ved Åboulevarden, Mindebrogade og Fiskergade, Århus

Læs mere