ORIENTERING om ledelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ORIENTERING om ledelse"

Transkript

1 ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Få gode medarbejdere - brug afprøvede rekrutteringsmetoder - Derfor siger dine bedste medarbejdere op! - Bliv træner for dine medarbejdere FÅ GODE MEDARBEJDERE - BRUG AFPRØVEDE REKRUTTERINGSMETODER De dygtige ledere bruger afprøvede og professionelle værktøjer når de skal ansætte nye medarbejdere. De ved at dette giver den bedste sikkerhed for at den nye medarbejder der hurtigst falder til i jobbet. De dygtige ledere lader ikke valget af nye medarbejdere afgøre af deres intuition eller andre tilfældigheder. Kære læser I dette nr. af Orientering om Ledelse behandler vi tre ledelsesrelevante emner: Hvordan lederen ved at anvende afprøvede rekrutteringsmetoder kan spare sig selv, sine medarbejdere og ansøgere for et partnerskab der ellers hurtigt ville ophøre. Referencetagning og kompetencebaserede interviews burde ligge øverst i enhver leders værktøjskasse. Overhælder du dine bedste medarbejdere med opgaver? Sørger du for at pleje dine medarbejdere som du plejer dine blomster? Det burde du nok overveje, at gøre i fremtiden for de ekstremt dygtige medarbejdere finder hurtigt andre græsgange hvis de ikke føler sig værdsat! Virksomheder der bruger afprøvede og professionelle rekrutteringsværktøjer, som f.eks. test, referencetagning og kompetencebaserede interviews når de skal ansætte nye medarbejdere, klarer sig langt bedre i konkurrencen og har færre omkostninger end virksomheder der baserer rekruttering af medarbejdere på førstehåndsindtryk og følelser. Det er næppe nogen nyhed at man ved at coache sine medarbejdere kan få så meget mere ud af dem, som dem der ikke gør. Det kigger vi på i Bliv træner for dine medarbejdere. God læselyst Gennem kompetencebasserede interviews kan man afdække kandidatens hidtidige arbejdslivserfaringer og holdninger, den grundige referencetagningen kan bekræfte eller afkræfte om kandidaten har de kvalifikationer, kompetencer og arbejdslivserfaringer der er vigtige for at kunne varetage det nye job med succes. Indtrykkene fra interviews og referencetagning kan underbygges af personprofilanalyser, andre tests og eventuel assessment.

2 Nogle virksomheder træffer beslutning om hvem de vil ansætte alene ud fra det indtryk kandidaterne gør... Mange virksomheder træffer beslutninger om hvem de skal ansætte alene ud fra det indtryk kandidaterne gør på baggrund af en enkelt eller to samtaler. Det betyder at en vurdering af kandidaternes faglige kvalifikationer og deres personlige kompetencer i forhold til det givne job, kun sjældent indgår i den samlede vurdering af hvilken kandidat der er den rette til at bestride jobbet. For små og mellemstore virksomheder kan det være vanskeligt at bruge afprøvede og professionelle rekrutteringsværktøjer da man sjældent ansætter nye medarbejdere, og så bliver førstegangsindtrykket af kandidaterne ofte udslagsgivende når beslutningen om hver der skal ansættes, bliver taget, siger headhunter Carsten Høi, Høi & Thomassen A/S. Hvad skal man lægge mærke til? Det er vigtigt at man ved hvilket job det er man søger en ny medarbejder til. Hvad er det der skal udføres i jobbet? Hvilke kvalifikationer skal den ideelle kandidat have for at kunne udføre jobbet med succes, både for sig selv og for virksomheden. Der er mange som bliver benovet over et flot CV og især når det passer perfekt til jobbet. Derfor er det vigtigt at man i det kompetencebaserede interview spørger kandidaten hvordan, hvornår og hvor de han anvendt de kvalifikationer der er nødvendige for at kunne bestride jobbet. Det er vigtigt at man ved hvilket job det er man søger en ny medarbejder til De indtryk man få gennem interviewet er det vigtigt at man får be- eller afkræftet gennem referencerne. Referencetagning skal derfor først og fremmest bruges til at afdække om kandidaten har de arbejdslivserfaringer der er talt om under interviewet. Det er værdisættet og holdninger der skal matche ansøger med virksomhed, ellers bliver det aldrig et lykkeligt partnerskab, men et dyrt bekendtskab. Fejlansættelser koster kassen Det kan være dyrt ikke at bruge afprøvede og professionelle rekrutteringsværktøjer når du skal ansætte. En fejlansættelse koster arbejdstimer, tabt renomme, og irritation hos ledelse og medarbejdere når de igen skal til at oplære en ny medarbejder og hertil kommer så den tid det tager at finde en ny medarbejder.

3 Mange mindre og mellemstore virksomheder tror det er dyrt at bruge et professionelt rekrutteringsfirma når de skal ansætte nye medarbejdere, og de vælger derfor at gøre det selv, for det har de altid gjort. Men at gøre som man plejer kan vise sig at blive en dyr fornøjelse. Så derfor er vores råd. Brug et professionelt rekrutteringsfirma næste gang du skal ansætte nye medarbejdere. I Høi & Thomassen A/S har vi 20 års erfaring med at åbne døre ved rekruttering, search & selection, headhunting og optimering af kandidatfeltet når en virksomhed skal ansætte medarbejdere. At gøre som man plejer kan vise sig at blive en dyr fornøjelse Vores ydelser er til fast pris, og vi fakturerer ikke direkte omkostninger i forbindelse med den enkelte opgave. Det betyder at du kender prisen på rekruttering fra den dag opgaven starter til din nye medarbejder træder ind af døren. DERFOR SIGER DINE BEDSTE MEDARBEJDERE OP! Mange ledere har en tendens til at skyde skylden for deres problemer på alt muligt andet end dem selv. Sådan er det også når den bedste medarbejder siger op, så er det de andres skyld. Mange ledere har en tendens til at skyde skylden for deres problemer på alt muligt andet end dem selv Når den gode medarbejder siger sit job op, er det aldrig de andres skyld, der vil altid være fire fingre der peger på en selv når årsagerne skal findes.

4 For mange og diffuse arbejdsopgaver Når den gode medarbejder brænder ud og finder et andet job, skyldes det ofte at han eller hun har for mange og for diffuse arbejdsopgaver og derfor har mistet overblikket. Det gælder også hvis lederen har overhældt medarbejderen med arbejdsopgaver. Som leder er det vigtigt at medarbejdernes arbejdskapacitet ikke bliver overbelastet, for det gør at medarbejderne føler at de bliver straffet fordi de har en stor ydeevne ved at blive pålagt yderligere opgaver. Forskning har vist at produktiviteten falder kraftigt hvis en arbejdsuge overstiger 50 timer, og produktiviteten bliver direkte negativ hvis arbejdsugen er på mere end 55 timer. Det kan ind i mellem være nødvendigt at de talentfulde medarbejdere arbejder mere. Derfor er det vigtigt at man som leder påskynder de gode medarbejdere ved at give dem status. Det gælder også hvis lederen har overhædt medarbejderen med opgaver De bedste medarbejdere vil gerne påtage sig flere arbejdsopgaver, men hvis man som leder blot øger arbejdsbyrden uden at give medarbejderne en status som påskyndelse af at de er værdsatte, vil de hurtigt se sig om efter et andet job hvor de får det de fortjener. Ros og motivering Det er nemt at undervurdere effekten af et skulderklap, især når der er tale om tale om de bedste medarbejdere. Motivering og ros er uløseligt forbundet. Vi kan alle lide at få ros for vores arbejdsindsats og ingen mere end dem der arbejder hårdt og give den en skalle. Som leder skal man kunne kommunikere med sine medarbejdere, og det er vigtigt at finde ud af hvad der skal til for at den enkelte føle sig godt tilpas på sit arbejde og med sine arbejdsopgaver. For nogle er det mere i løn, og for andre at deres indsats bliver offentlig anerkendt. Det er altid vigtigt at vise det til sine medarbejdere når de har præsteret et veludført arbejde.

5 Medarbejderne betyder noget Mere end halvdelen af dem der finder et andet arbejde, gør det på grund af deres chef. Sørg for at chefer og ledere har en professionel tilgang når de er sammen med deres medarbejdere. Chefer og ledere skal kunne fejre en medarbejders succes, viser empati med medarbejderne der går gennem hårde tider, og udfordre medarbejdere selv når det gør ondt. Chefer der ikke plejer deres medarbejdere, vil altid have en høj rate af medarbejdere der søger andre stillinger. Det er umuligt at arbejde 8+ timer om dagen, når chefen ikke er personligt involveret og kun interesserer sig for sit personlige udbytte. Hold hvad du lover Som chef eller leder skal man holder sine løfter til sine medarbejdere, ellers vil man se dem forsvinde ud af døren ret hurtigt. Det drejer sig først og fremmest om at fremstå som troværdig og hæderlig. Hvis en chef eller leder fremstår som ufølsom, uengageret og respektløs hvorfor skal medarbejderne så honorere deres forpligtelser? Ansæt eller forfrem de rigtige De gode hårdtarbejdende medarbejdere ønsker at arbejde sammen med kolleger der præsterer som dem selv. Hvis man som chef eller leder ansætter de forkerte, er det demotiverende for dem de skal arbejde sammen med og hvis de forkerte bliver forfremmet, er det endnu værre. Chefer der ikke plejer deres medarbejdere, vil altid have en høj rate af medarbejdere der søger andre stillinger Hvis en medarbejder knokler, er det uacceptabelt at bliver ovehalet af en kollega der ikke har den samme motivation, og det betragter mange som en så stor fornærmelse at de omgående søger et andet job, elle siger deres job op uden at have et andet på hånden. Lad medarbejderne arbejde med det de brænder for Talentfulde medarbejdere brænder for deres arbejde. Derfor er det

6 vigtigt at skabe muligheder for at talenterne kan arbejde med de opgaver de brænder for, det forbedre deres produktivitet og arbejdsglæde. Desværre er der mange ledere der vil have deres medarbejdere til at arbejde inden for begrænsede områder. Disse ledere frygter at produktiviteten vil falde hvis de lade deres medarbejdere udvide deres fokus og forfølge det de brænder for. Denne frygt er ubegrundet. Undersøgelser viser at mennesker der er i stand til at forfølge det de brænder for på arbejdet, opnår nye erfaringer og gør dem fem gange mere produktive. Medarbejderudvikling Når ledere er uopmærksomme over for deres medarbejdere, undskylder de sig ofte med at de har tillid til dem, de er selvstændige og de er handlekraftige. Det er noget nonsens. De gode ledere leder deres medarbejdere uanset hvor dygtige de er. De er opmærksomme, lytter og giver hele tiden feedback. Ledelse hører aldrig op. Hvis man har en talentfuld medarbejder, er det op til lederen at holde finde områder hvor de kan forbedre sig og blive dygtigere. De mest talentfulde medarbejdere ønsker oftere tilbagemeldinger end de mindre dygtige. Som leder skal man være opmærksom på dette. Hvis ikke, vil de bedste medarbejdere kede sig og blive uopmærksomme. De gode ledere leder deres medarbejdere uanset hvor dygtige de er Skab rum for kreativitet De mest talentfulde medarbejdere søge at forbedre alt hvad de kommer i nærheden af. Hvis en leder er tilfreds med status quo og forhindre talenterne i at ændre og forbedre tingene, vil de holde op med at elske deres job. Udfordre medarbejderne intellektuelt De bedste chefer og ledere udfordrer deres medarbejdere til at udrette ting der synes utænkeligt i første omgang. De sætter høje mål der presser medarbejderne ud af deres vante rammer, og derefter gør de gode chefer og ledere alt hvad de kan for hjælpe medarbejderne til succes. Hvis dygtige og intelligente mennesker udfører opgaver der er lette og kedelige, vil de søge andre jobs hvor deres intellekt bliver udfordret. Hvis du vil have dine bedste medarbejdere til at blive, skal du tænke grundigt over hvordan du behandler dem. De gode medarbejdere er hårde som granit, og deres talent giver dem et væld af muligheder, derfor skal du gøre noget for at de hele tiden ønsker at arbejde for dig.

7 BLIV TRÆNER FOR DINE MEDARBEJDERE Der er ledere som bruger meget tid på at træne deres medarbejdere, og så der ledere der ikke gør. De sidste er ikke nødvendigvis dårlige ledere, men de forsømmer at bruge et effektivt værktøj til at udvikle deres medarbejdere. Hvad er det der adskiller ledere der træner medarbejderne fra ledere der ikke gør? De første tror på værdien af at virke som træner, og de har gjort træning til en naturlig del af deres lederrolle. En chef skal kunne motivere mennesker til at arbejde sammen Træning eller læring er for dem et vigtigt ledelsesværktøj. Der er ikke tale om professionelle trænere, men travle ledere. Hvad er det de vil opnå med coaching? Forretningsmæssige mål For ledere der træner deres medarbejdere, er træningen eller læringen et vigtigt udviklingsværktøj til at opnå forretningsmæssige mål. Ledere træner ikke deres medarbejdere fordi det er noget de skal. Træningen er et personligt engagement de bruger til udvikling af deres medarbejdere, og den er en vigtig del af virksomhedens succes. Nogle ledere mener ikke de har tid til at træne og udvikle medarbejderne. Men tiden er ikke et problem hvis træning er noget du gør fremfor bør gøre. Konkurrencen om at tiltrække og fastholde de bedste talenter er et vigtigt forretningsmæssig mål fordi den vil blive øget i de kommende år. Derfor er det også vigtigt at kunne fastholde de talenter du allerede har ansat, og her bliver træning og læringsmiljøer værktøjer du skal bruge til at udvikle dine medarbejdere. De ekstremt talentfulde medarbejdere er allerede vanskelige at finde og rekruttere. Fremover skal de håndplukkes til jobbene, for et stillingsopslag gør det ikke. De ved ikke at der er et interessant job til dem, for de læser ikke stillingsopslag. De kan kun blive interesserede gennem en direkte kontakt.

8 For at kunne tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere, skal din virksomhed have et renomme som en virksomhed hvor medarbejderne trives. Men virksomheder får ikke kun succes ved at pleje de mest talentfulde medarbejdere. Som i ethvert andet team er der brug for både de solide spillere og stjerner, og begge typer af medarbejdere vil få brug for hjælp af lederne til at opbygge og udvikle deres kompetencer. Træning er en fornøjelse Ledere der også er trænere nyder at hjælpe deres medarbejdere med at udvikle sig. Disse ledere ser på de medarbejdere de har, og forestiller sig hvordan de kan blive bedre og mere værdifulde. De antager at deres medarbejdere ikke nødvendigvis er gode til deres arbejde, men at de kan lære dem at udfylde deres roller og tilpasse sig de skiftende omstændigheder deres arbejde fordrer, kort sagt at gøre deres medarbejder forandringsparate. Ledere der træner deres medarbejdere, ser lige præcis træningen og læringen som en væsentlig del af deres job. De ekstremt talentfulde medarbejdere er allerede vanskelige at finde og rekruttere De mener også at de medarbejdere der har det største potentiale, ofte kan bidrage mest til virksomhedens forretningsmæssige mål, og træning af disse medarbejdere bliver derfor et spørgsmål om hvordan deres ofte høje ambitionsniveau bliver realiseret. Som leder er det derfor vigtigt at kunne tilpasse sin ledelsesstil til de behov hver enkelt medarbejder i teamet har, og det tager tid. Nysgerrig Som leder skal du være nysgerrig, stille spørgsmål, finde ud af hvordan det går, og hvilke problemer dine medarbejdere står overfor, hvor er barriererne og mulighederne og hvad de kan gøre bedre. At stille spørgsmål er en naturlig kompetence. Ledere der også er trænere, nyder at hjælpe deres medarbejdere med at udvikle sig De ledere der er gode til at stille spørgsmål, deler frit ud af deres erfaringer, og det er på den måde de ofte lærer deres medarbejdere hvordan de kan blive bedre til at udføre deres arbejdsopgaver.

9 Netværk De dygtige ledere er ofte interesseret i at skabe netværk, for det er gennem deres netværk de hører om andres erfaringer og får kendskab til hvor de dygtige potentielle medarbejdere er ansat i dag. Derfor er det at skabe og vedligeholde netværk en vigtig kompetence også når du skal træne dine medarbejdere. Vil du træne dine medarbejdere? Har din virksomhed eller dit team det talent der skal til for at komme videre? Hvis ikke skal du stille dig selv disse spørgsmål: Har I ansat de rigtige medarbejdere, eller er dine medarbejdere ikke bevidste om deres potentiale? Hvis det sidste er tilfældet, er det en ledelsesopgave at udvikle medarbejdernes potentialer, så de bliver bedre til at udføre nye arbejdsopgaver. Vil du træne dine medarbejdere og ikke ved om du har potentialet, så undersøg om der en anden i virksomheden, som kan, og bed så vedkommende fortælle dig hvordan han eller hun griber det an. Inden du begynder på at træne dine medarbejdere, er det vigtigt at du får skabt en kultur af tillid og et forhold til dem du vil træne. Selvom dine intentioner kan være nok så gode, og du kender alle principper for ledelsesmæssig coaching, er det vigtigt at dine medarbejdere har tillid til dig. Hvis de medarbejdere, du ønsker at udvikle, ikke har tillid til dig eller dit projekt, er enhver form for ledelsescoaching ligegyldig. Det er endvidere vigtigt at du kender til eller lærer nogle af de grundlæggende principper for ledelsesmæssig coaching, det vil hjælpe dig med at udvikle din egen ekspertise som coach. Træning i arbejdslivet drejer sig ikke om at fortælle dine medarbejdere hvad de skal gøre. Træningen handler om at I kan tale sammen og stille gode åbne spørgsmål som gør det muligt for både de medarbejdere du træner og dig selv at reflektere over det I gør og måden I gør det på, og ikke mindst hvordan I kan gøre det anderledes fremover. Kort sagt du skal have fokus på de mennesker du vil træne og ikke kun dig selv.

10 Hvad koster det at rekruttere? vis du vil gøre det selv, er prisen dine samlede omkostninger i den tid det tager at finde en ny medarbejder. Det vil sige den omsætning du skal skabe for at dække bl.a. din løn og pension samt udgifter til udvikling af virksomheden, markedsføring, stillingsopslag m.m. Er det den pris du vil betale hvis vi kan tilbyde den samme ydelse til samme kvalitet eller billigere? Vores ydelser NEM -rekruttering: kr. NEM -liste: kr. Rekruttering, ledere eller specialister uden personaleansvar: kr.* Bl.a. inkl. annoncering, referenectagning, Person Profil Analyse, 6 mdr. garanti. Rekruttering af chefer og ledere med personaleansvar: kr.* Bl.a. inkl. annoncering, omfattende testværktøjer, referencetagning, 6 mdr. garanti. Rekruttering, direktører: kr.* Bl.a. inkl. annoncering, omfattende testværktøjer, referencetagning, 6 mdr. garanti. Ydelserne* er alt inklusiv og til fast pris. Vi fakturerer ikke direkte omkostninger, så du kender dine samlede omkostninger til rekruttering når opgaven begynder og ikke først når den er slut. Rekvirer produktblade på vores rekrutteringsydelser

Velkommen Kære læser LEDELSE GØR EN FORSKEL ORIENTERING. om ledelse I DETTE NUMMER

Velkommen Kære læser LEDELSE GØR EN FORSKEL ORIENTERING. om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Ledelse gør en forskel 1 - Følelsesmæssig intelligens karakteriserer den idelle leder - Chefpotentiale, hvem har det? 5 - Specialister og mellemledere - dem headhunter

Læs mere

ORIENTERING NÅR DINE MEDARBEJDERE STOPPER. om ledelse I DETTE NUMMER

ORIENTERING NÅR DINE MEDARBEJDERE STOPPER. om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Når dine medarbejdere stopper 1 - Det er ikke de andres skyld 3 - Hvornår skal du bruge en headhunter? 5 - Ældre medarbejdere har viden og erfaring 8 2019-1 NÅR

Læs mere

Velkommen ORIENTERING SPILDER VI TIDEN MED MU-SAMTALER? om ledelse I DETTE NUMMER

Velkommen ORIENTERING SPILDER VI TIDEN MED MU-SAMTALER? om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Spilder vi tiden med MU-Samtaler 1 - Giv plads til de uformelle samtaler 4 - Tillid kan give usikkerhed 5 2015-2. SPILDER VI TIDEN MED MU-SAMTALER? Undersøgelser,

Læs mere

Velkommen ORIENTERING KLASSISKE LEDERTYPER ER TILBAGE. om ledelse I DETTE NUMMER

Velkommen ORIENTERING KLASSISKE LEDERTYPER ER TILBAGE. om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Klsiske ledertyper er tilbage 1 - Står du i vejen for din virksomheds udvikling? - Du taber uden strategi for rekruttering 5 3 2015-1. KLASSISKE LEDERTYPER ER TILBAGE

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Udvælgelsen af andre er en helt essentiel opgave for enhver leder men også en krævende opgave, som mange har svært ved at håndtere.

Udvælgelsen af andre er en helt essentiel opgave for enhver leder men også en krævende opgave, som mange har svært ved at håndtere. Værktøjer til udvælgelse af andre Uddrag fra Del 1, Succesfuld ledelse Lederens overordnede målsætning er som tidligere nævnt at skabe og levere resultater gennem andre, og den første forudsætning for,

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

REKRUTTERING LAD OS FORETAGE HELE ELLER DELE AF JERES REKRUTTERING

REKRUTTERING LAD OS FORETAGE HELE ELLER DELE AF JERES REKRUTTERING REKRUTTERING LAD OS FORETAGE HELE ELLER DELE AF JERES REKRUTTERING Rekruttering I SEROP er vi kendt for vores mangeårige erfaring og udførlig tilgang til rekruttering. Vores arbejde med rekruttering kan

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

I LEDELSE. Af Andreas Bering og Lars Nyborg Illustration Otto Dickmeiss

I LEDELSE. Af Andreas Bering og Lars Nyborg Illustration Otto Dickmeiss TEAMSAMARBEJDE I LEDELSE UDØVELSE AF GOD SKOLELEDELSE KRÆVER ET VELFUNGERENDE LEDELSES- TEAM. KUNSTEN ER DERFOR AT VÆLGE DE RIGTIGE PERSONER, SAMMEN- SÆTTE DET RIGTIGE HOLD OG GØRE DET TIL ET VINDERHOLD!

Læs mere

Guide til Medarbejder Udviklings Samtaler

Guide til Medarbejder Udviklings Samtaler Her får du en guide til, hvordan du kan forberede, gennemføre og følge op på en medarbejder-udviklingssamtale (MUS). Der findes et utal af skemaer og anbefalinger til, hvordan en MUS skal forløbe. Det

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

REKRUTTERINGSYDELSER

REKRUTTERINGSYDELSER REKRUTTERINGSYDELSER REKRUTTERING REKRUTTERING Smutvej til den rigtige kandidat Vi leverer et professionelt match mellem jeres behov, kandidatens kompetencer og vores database med over 7.000 profiler.

Læs mere

Forslag til uddybende spørgsmål i dialogen om det psykiske arbejdsmiljø

Forslag til uddybende spørgsmål i dialogen om det psykiske arbejdsmiljø Trivsel 1. Er du tilfreds med dit job som helhed, alt taget i betragtning? Hvad gør os særligt tilfredse? Hvad gør os mindre tilfredse? Giv gerne nogle konkrete eksempler. 2. Føler du dig motiveret og

Læs mere

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç Du er i centrum Competenze Care tager altid udgangspunkt i dig og din virksomheds særlige behov og kultur. Vi hjælper dig som leder, dine medarbejdere og hele virksomheden til at yde optimalt både med

Læs mere

Er du klædt på til test? VPP

Er du klædt på til test? VPP Er du klædt på til test? Er du klædt på til test? 2 Indhold Bedre kendskab klæder dig på 3 Interviewet 4 Test er et hjælpeværktøj 5 Inden du testes 5 Interview-/testsituationen 6 Personvurdering over internettet

Læs mere

SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER

SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER SÅDAN FINDER DU DEN HELT RETTE MEDARBEJDER 6 gennemtestede steps, med råd og værktøjer, så du skaber resultater >>Rette mennesker rette resultater

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

Velkommen ORIENTERING HAR DU EN STRATEGI NÅR DU SKAL ANSÆTTE DE BEDSTE? om ledelse I DETTE NUMMER

Velkommen ORIENTERING HAR DU EN STRATEGI NÅR DU SKAL ANSÆTTE DE BEDSTE? om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Har du en strategi når du skal ansætte 1 de bedste? - Hver 2. nyansat fortryder jobskiftet 3 - Brug persontest 7 - Vide mere, gætte mindre - strategi til ansættelse?

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier:

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier: Den gode jobsamtale De fleste husker tydeligt deres seneste jobsamtale hvem der deltog, hvor samtalen blev afholdt, og som regel også helt konkrete spørgsmål eller svar derfra. Det gør vi, fordi vi husker

Læs mere

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren t a Har du først fundet de helt rigtige medarbejdere, melder der sig et nyt spørgsmål: hvordan får du dem til at blive? Det er ikke nogen let opgave og det er dyrt, når dygtige medarbejdere forlader butikken.

Læs mere

Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset

Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset Hos os er det værdifuldt at opleve: Ligeværd og dialog Arbejdsglæde Samarbejde Tillid Succes Engagement Hvor ser vi værdierne! Ligeværd og dialog oplever vi,

Læs mere

Udvælgelse, rekruttering, coaching og fastholdelse

Udvælgelse, rekruttering, coaching og fastholdelse Udvælgelse, rekruttering, coaching og fastholdelse succesfulde medarbejdere med ProfileXT consulting sales staffing support Profiles International Denmark DANMARK FÆRØERNE GRØNLAND SHETLAND Indholdsfortegnelse

Læs mere

Velkommen ORIENTERING LEDE, LEDERE OG LEDELSE. om ledelse I DETTE NUMMER

Velkommen ORIENTERING LEDE, LEDERE OG LEDELSE. om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Lede, ledere... God ledelse... 1 - Optimering af arbejdsgange fører til mindre arbejdsglæde. - Har du en kærestepolitik? 7 4 LEDE, LEDERE OG LEDELSE For 30 år siden

Læs mere

When business gets personal! Mangler din virksomheds afgående medarbejdere den kompetence, der skal til for at komme videre?

When business gets personal! Mangler din virksomheds afgående medarbejdere den kompetence, der skal til for at komme videre? Outplacement Program POP When business gets personal! Mangler din virksomheds afgående medarbejdere den kompetence, der skal til for at komme videre? Acuity World får dine afgående medarbejderes personlige

Læs mere

Anerkendende ledelse i staten. December 2008

Anerkendende ledelse i staten. December 2008 Anerkendende ledelse i staten December 2008 Anerkendende ledelse i staten December 2008 Anerkendende ledelse i staten Udgivet december 2008 Udgivet af Personalestyrelsen Publikationen er udelukkende udsendt

Læs mere

Berning & Leonhardt Tilbyder i 2017

Berning & Leonhardt Tilbyder i 2017 Berning & Leonhardt Tilbyder i 2017 - All inclusive rekruttering - Delrekruttering screening - Henvisning af kvalificerede kandidater - Audition - Fuld B&L eksponering - MPA - Succesfuld rekruttering -

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion DFDS politik for mangfoldighed & inklusion 1 Mangfoldighed som værdibidrag... Error! Bookmark not defined. Mangfoldighedsvision... Error! Bookmark not defined. Politikker... 4 Hvordan arbejder vi med mangfoldighed?...

Læs mere

Velkommen ORIENTERING PAS PÅ NÅR DU SKAL ANSÆTTE - DET KAN NEMT BLIVE DIG SELV. om ledelse I DETTE NUMMER

Velkommen ORIENTERING PAS PÅ NÅR DU SKAL ANSÆTTE - DET KAN NEMT BLIVE DIG SELV. om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - P på når du skal ansætte - det kan 1 nemt blive dig selv - Behov for Kompetenceudvikling i 4 MMV ere - Kan lederjobbet klares på 37 timer? 6 - Hvad koster det at

Læs mere

Personprofiler - et værktøj til personlig udvikling. Personlig udvikling Team udvikling Leder udviklng

Personprofiler - et værktøj til personlig udvikling. Personlig udvikling Team udvikling Leder udviklng Personprofiler - et værktøj til personlig udvikling Personlig udvikling Team udvikling Leder udviklng Kursuscentret Fakta om GARUDA: GARUDA er Skandinaviens største udbyder af egne samtaleværktøjer. Vi

Læs mere

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder:

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder: SIPP-118 Spørgeskema om Personlighed Navn: Dato: Alder: Bemærk Spørgeskemaet angår de sidste 3 måneder. Det er din egen opfattelse, der gælder, ikke andres. Det er vigtigt at læse spørgsmålene grundigt,

Læs mere

Hvad er ekstraordinær god ledelse?

Hvad er ekstraordinær god ledelse? Hvad er ekstraordinær god ledelse? Hvorfor er det vigtigt med god ledelse? Fordi alt andet ikke skaber den livskvalitet, som jeg mener vi fortjener og har mulighed for at have. God ledelse handler til

Læs mere

VÆ R D S Æ T T E A F I V E R E T L S E M O T H U M A N U N I V E R Z

VÆ R D S Æ T T E A F I V E R E T L S E M O T H U M A N U N I V E R Z I V E R E T A F VÆ R D S Æ T T E M O T L S E H U M A N U N I V E R Z 20 1 MEDARBEJDERES STØRSTE BEHOV Jeg (Gary) spiste middag med en ven, som er leder i en stor, frivillig organisation. Jeg gav ham en

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Velkommen ORIENTERING MANGEL PÅ FOKUS I LEDELSESKVALITETEN. om ledelse I DETTE NUMMER

Velkommen ORIENTERING MANGEL PÅ FOKUS I LEDELSESKVALITETEN. om ledelse I DETTE NUMMER ORIENTERING om ledelse I DETTE NUMMER - Mangel på fokus i ledelseskvaliteten 1 - Hvad betyder ledelsesstilen? 3 - Det stof topchefen er gjort af 4 - Fokus på virksomhedens kultur og værdier 6 2014-2. MANGEL

Læs mere

Berning & Leonhardt Tilbyder i 2016

Berning & Leonhardt Tilbyder i 2016 Berning & Leonhardt Tilbyder i 2016 Rekruttering - All inclusive - rekruttering - Delrekruttering - screening - Henvisning af kvalificerede kandidater - Audition Jobopslag inklusiv match i CV bank - Fuld

Læs mere

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 DGI Midt- og Vestsjælland Præsentation Steen U. Hansen Foreningskonsulent DGI Midt- og Vestsjælland 2 Indhold Har vi frivillige nok? Skal vi

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver en persons kerneværdier, mål og interesser.

Læs mere

Peer-Støtte i Region Hovedstaden

Peer-Støtte i Region Hovedstaden Peer-Støtte i Region Hovedstaden Erfaringer, der gør en forskel Indhold 1. Peer-støttemedarbejderens kvalifikationer s. 1 2. Opslag s. 2 3. Ansættelsesudvalg s. 2 4. Kriterier, hvad er vigtigt at kigge

Læs mere

Fra kollega til leder

Fra kollega til leder Fra kollega til leder At træde ind i rollen og få følgeskab De har valgt dig så selvfølgelig bliver du en god leder! Ledelse er på den ene side ikke svært, på den anden side skal du være ydmyg overfor

Læs mere

Videnmedarbejder. 3. april Værdi for fremtiden

Videnmedarbejder. 3. april Værdi for fremtiden Videnmedarbejder 3. april 2017 Værdi for fremtiden På agendaen Velkomst Thomas Damkjær Petersen Finn Helmer Joyce Duncan Kim Engmark Pause Brian Mikkelsen Per Bennetsen Afslutning før networking Networking

Læs mere

Tiltrækning, udvikling og fastholdelse

Tiltrækning, udvikling og fastholdelse Tiltrækning, udvikling og fastholdelse - en undersøgelse af virksomheders evne til at sikre de dygtigste medarbejdere Tiltrækning, fastholdelse og udvikling - fra viden til indsats Erhvervslivet står over

Læs mere

Medarbejderudviklingssamtale i Landsskatteretten

Medarbejderudviklingssamtale i Landsskatteretten Medarbejderudviklingssamtale i Landsskatteretten Introduktion basisemner og tilvalg Medarbejderudviklingssamtalen kan tage udgangspunkt i 4 basisemner: tilbageblik på det seneste år se fremad det kommende

Læs mere

Er du klar til samtalerne?

Er du klar til samtalerne? Er du klar til samtalerne? Inspiration til mérværdi i rekrutteringer 100 Konkrete spørgsmål til din næste samtale Virksomhed Talent Vækst Inden samtalen... Vær forberedt og beslutsom! Inden du går i gang

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

Selvevaluering. dine erfaringer med ledelse

Selvevaluering. dine erfaringer med ledelse Selvevaluering dine erfaringer med ledelse Velkommen Velkommen til din selvevaluering, som skal understøtte dine overvejelser omkring lederrollen. Selvevalueringen har to formål: Dels at give dig en introduktion

Læs mere

Program for lederkursus 2011

Program for lederkursus 2011 Program for lederkursus 2011 Tirsdag den 1. marts 2011 Onsdag den 2. marts 2011 Onsdag den 13. april 2011 Tirsdag den 24. maj 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Velkomst Introduktion til DiSC personprofilen.

Læs mere

Nyudnævnt leder og hva så?

Nyudnævnt leder og hva så? Nyudnævnt leder og hva så? Hvordan kan du så blive klædt på til opgaven? Hvad skal du især være opmærksom på? Hvem kan du søge hjælp hos? En ny leder, der på egen hånd skal igennem en årrække af action

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2015

Trivselsundersøgelse 2015 Trivselsundersøgelse 2015 Rapportspecifikationer Gennemførte 94 Inviterede 102 Svarprocent 92% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema 1-3 7 Omdømme Arbejdsopgaver

Læs mere

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc.

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc. EQ EVNEN EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Rapport for John Doe ID UH555936 Dato 06 Juli 2016 2013 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Hogan EQ vurderer

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Knokl hårdt og bliv fyret

Knokl hårdt og bliv fyret Knokl hårdt og bliv fyret Onsdag den 14. maj 2008, 0:01 Hårdt arbejde giver ikke automatisk succes. Læs om de fem områder, hvor du måske gør en kæmpe arbejdsindsats - uden reelt at blive belønnet for det.

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver

Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver Kvalificerede medarbejdere til små og store opgaver Rekruttering Try & Hire Vikar din medspiller på arbejdsmarkedet Dialog skaber kontakt Kontakt knytter mennesker Medarbejderne ApS er et landsdækkende

Læs mere

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at Ledelsesværdier Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at koordinere den samlede indsats. Billederne

Læs mere

TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017

TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 Kære nominerede virksomheder I er tre meget stærke kandidater Og valget af den endelige vinder af Årets Læreplads har ikke været nemt Derfor vil jeg først fortælle

Læs mere

KOMPETENCER I CENTRUM

KOMPETENCER I CENTRUM KOMPETENCER I CENTRUM VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET Forside HAR I BRUG FOR NYE MEDARBEJDERE? SKAL I UDVIKLE JERES MEDARBEJDERE? VIL I HJÆLPE EN OPSAGT MEDARBEJDER GODT VIDERE? HK Hovedstaden tilbyder

Læs mere

KOMPETENCER I CENTRUM

KOMPETENCER I CENTRUM KOMPETENCER I CENTRUM VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET Forside / HAR I BRUG FOR NYE MEDARBEJDERE? / SKAL I UDVIKLE JERES MEDARBEJDERE? / VIL I HJÆLPE EN OPSAGT MEDARBEJDER GODT VIDERE? HK Hovedstaden

Læs mere

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen Miss Markmans hemmeligheder 10 sikre tips til succes på telefonen Guldkorn fra tusindvis af timer på telefonen Vi gør det hver eneste dag. Igen og igen. Tager telefonen og ringer til beslutningstagere,

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Inspirationsseminar bag om rekruttering

Inspirationsseminar bag om rekruttering Inspirationsseminar bag om rekruttering Tips og tricks til en god rekrutteringsproces August 2016, Aalborg 1 Indhold 1. Konstatering af behov for rekruttering 2. Annoncering 3. Screening/udvælgelse til

Læs mere

Kompetenceprofiler. Sammensætning af køkkenteam

Kompetenceprofiler. Sammensætning af køkkenteam Kompetenceprofiler Københavns Madhus har udarbejdet 3 kompetenceprofiler, som kan benyttes af daginstitutionsledere, og andre der rekrutterer køkkenpersonale til produktionskøkkener i daginstitutioner.

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP

VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP 8 VINDER STRATEGIER DER FÅR DIN PRÆSTATION HELT I TOP HVAD SKAL DER TIL FOR AT TOPPRÆSTERE? Som sportsudøver er du sikkert så passioneret, at du bruger rigtig mange timer om ugen på at forbedre dig. Du

Læs mere

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapport for: Sam Poole ID: HE764656 Dato: 13.6.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver

Læs mere

Job- og kravprofil i forbindelse med rekruttering og udvælgelse af afdelingschef til Orbicon I Leif Hansen A/S. Århus

Job- og kravprofil i forbindelse med rekruttering og udvælgelse af afdelingschef til Orbicon I Leif Hansen A/S. Århus Job- og kravprofil i forbindelse med rekruttering og udvælgelse af afdelingschef til Orbicon I Leif Hansen A/S Århus Dato: November 2010 Konsulent: Direktør Evald Eriksen 1 Indhold 1. Formål med notatet...3

Læs mere

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL udkast Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL Forord Rebild Kommunes første personalepolitik er et vigtigt grundlag for det fremtidige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i kommunen.

Læs mere

Eksempelhæfte 2 Lederstilling i en børnehave

Eksempelhæfte 2 Lederstilling i en børnehave Eksempelhæfte 2 Lederstilling i en børnehave Væksthus for ledelse www.lederweb.dk/rekrutteringsguiden Jobanalyse Lederstilling i daginstitutionen Mariehønen (fiktivt eksempel) Ansættelse af leder til Mariehønen,

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

Synlig læring i 4 kommuner

Synlig læring i 4 kommuner Synlig læring i 4 kommuner Alle elever skal lære (at lære) mere i Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal af skolecheferne Hans Andresen, Michael Mariendal, Erik Pedersen & Martin Tinning FIRE

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Personalepolitik for Aarhus Universitetshospital

Personalepolitik for Aarhus Universitetshospital Personalepolitik for Aarhus Universitetshospital Kære ledere og medarbejdere på Aarhus Universitetshospital Du sidder nu med personalepolitikken for Aarhus Universitetshospital. Personalepolitikken er

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

De ledelseskompetencer der kommer til udtryk i rapporten er i det efterfølgende dels i tre overordnede kompetencer

De ledelseskompetencer der kommer til udtryk i rapporten er i det efterfølgende dels i tre overordnede kompetencer Projekt hvad gør det bedste bedre har ved interview og feltstudier afdækket hvordan bedrifter med succes og i den øverste top arbejder. Dette er beskrevet i rapporten. Lær af de bedste som blev udarbejdet

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner

Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner Når afdelinger eller virksomheder skal sammenlægges MEDINDFLYDELSE og MEDBESTEMMELSE. KRAV til INFORMATIONER. med RESPEKT SE MULIGHED FREMFOR BEGRÆNSNINGER ÅBENHED OG

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre

Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Læredygtige møder Skru op for det, der gør jer bedre Holder I mange møder? Handler de om andet, end daglig drift og administration? Kunne møderne også bruges til at skabe udvikling og læring? Organisatorisk

Læs mere

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning

Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning JOBMAPPE Stillingsbeskrivelse Matchprofil Interview Ansættelse & Introduktion Opfølgning Det ledige job: Valgt rekruttering Opslået pr.: " Online Rekruttering (CV + Annonce) Besættes inden: " Annonce Ansvarlig

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

PROBLEMORIENTEREDE tilgang (Fysiske systemer) Analyse af årsager Identificere faktorer, der skaber succes

PROBLEMORIENTEREDE tilgang (Fysiske systemer) Analyse af årsager Identificere faktorer, der skaber succes Anerkendende kommunikation og Spørgsmålstyper Undervisning i DSR. den 6 oktober 2011 Udviklingskonsulent/ projektleder Anette Nielson Arbejdsmarkedsafdelingen I Region Hovedstaden nson@glo.regionh.dk Mobil

Læs mere

DGI - Kulturmåling 2015 (DGI - Kulturmåling 2013)

DGI - Kulturmåling 2015 (DGI - Kulturmåling 2013) Performance : 3,84 (3,79) Importance : 3,90 (3,94) Respondenter : 414 (360) Organisation 3,53 (3,38) 5.0 Økonomi 3,84 (3,68) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,03 (3,98) 3.0 Kunder / Foreninger / Samarbejdspa 3,66

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Situationsbestemt coaching

Situationsbestemt coaching Bag om coaching Ovenfor har vi fokuseret på selve coachingsamtalen med hovedvægten på den strukturerede samtale. Nu er det tid til at gå lidt bag om modellen Ved-Kan- Vil-Gør, så du kan få en dybere forståelse

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE

INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE APRIL 2016 INTERFERE INTERFERE 1 Indledning Lederansættelser er enhver organisations mest kritiske valg - fordi mennesker er afgørende. Ansættelser

Læs mere