Statusnotat. Organisationsudviklingsproces i Team Byggeri. Dato 3. december Økonomiudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statusnotat. Organisationsudviklingsproces i Team Byggeri. Dato 3. december 2007. Økonomiudvalget"

Transkript

1 Statusnotat Sag Organisationsudviklingsproces i Team Byggeri Dato 3. december 2007 Til Fra Økonomiudvalget Styregruppen: Winnie Mogensen Susanne Grum Preben Skiffard Jørgen Høgstrup Preben Juul Sørensen Brian Sloth Birthe Knude Anja Sørensen (Rambøll Management) Berit Christiansen (Rambøll Management) Organisationsudviklingsproces i Team Byggeri I september 2007 blev der igangsat en organisationsudviklingsproces i Team Byggeri med Rambøll Management tilknyttet som eksterne konsulenter. Projektet har til formål at gennemarbejde processerne med henblik på at sikre en sagsbehandling af byggesager af høj kvalitet og med kort sagsbehandlingstid. Hele forløbet er dokumenteret i notater vedrørende processen og referater fra møder d. 24. september, d. 22. oktober, d. 13. november og d. 28. november. Herudover blev der d. 20. november 2007 afholdt arbejdsmøde med repræsentanter for Ebeltoft Håndværker-, Industri- og Borgerforening. Herunder gives en status på forløbet, hvor de overordnede konklusioner opsummeres. Opdeling i fagområder Processerne er analyseret indledningsvist på et overordnet niveau. På baggrund af denne analyse er arbejdsopgaverne delt op i tre fagområder: Modtagelse, screening, kvitteringsbreve, telefonbesvarelse (i daglig tale: Celle 1 ) Sagsbehandling af byggesager Sagsbehandling af landzonesager Flere af medarbejderne arbejder med mere end et fagområde, for at sikre fleksibilitet, kvalitet og effektiv sagsbehandling.

2 De tre fagområder er blevet analyseret individuelt og en lang række tiltag er igangsat. Herunder gives et par eksempler på tiltag, der alle har til formål at sikre hurtig sagsbehandling af en høj kvalitet. Side 2 Celle 1: Modtagelse m.v. Arbejdsgangene er analyseret og på den baggrund ændret radikalt. Medarbejderne arbejder tæt sammen omkring gennemgang og ekspedition af den daglige post, herunder byggeansøgninger. Dette har resulteret i et fald i gennemløbstiden fra ca. 15 arbejdsdage til ca. 3 arbejdsdage Tidligere blev et eksternt konsulentfirma anvendt til screeningen denne opgave er taget ind i huset og varetages i Celle 1 i samarbejde med en byggesagsbehandler Byggesagsbehandling Byggesagsbehandlernes arbejdsopgaver er gennemgået med henblik på at skabe mere struktur og arbejdsro, hvilket skal fremme hastigheden i sagsbehandlingen. Tidligere blev torsdag formiddag brugt på gennemgang af sager. Formiddagen er nu gjort til aktiv sagsbehandlingstid, da der for tre definerede sagstyper er fastsat en struktur for, hvem der løser hvilke sager. Sagstyperne er: Naboklager Dispensationsansøgnigner Særligt komplicerede sager Det er desuden fastlagt, hvilke personer, der tager sig af anmeldelsessager (kræver svar inden 14 dage) samt hvem der hjælper i Celle 1 med screening. Landzonesager Processen for landzonesager er gennemgået med henblik på at identificere problemstillingerne i processen og efterfølgende få inddraget flere ressourcer i relation til at sikre hurtigere sagsbehandlingstid. Screeningen af landzonesager varetages ikke længere af et eksternt firma, men af medarbejderne. Yderligere ressourcer er tilført fra andre opgaver i Team Byggeri, med henblik på at opnå hurtigere behandlingstider på landzoneområdet. Generelle udfordringer inden for alle tre fagområder: Inden for alle tre fagområder er der arbejdspukler, der dels stammer fra de fire gamle kommuner og som er oparbejdet grundet arbejdspresset ved sammenlægningen i 2006 og i indeværende år. Indsatsen i forhold til at få nedbragt arbejdspuklerne er en balancegang mellem løsning af påtrængende opgaver og langsigtet indsats for bedre flow i opgaverne og bedre borgerservice. Der arbejdes løbende med denne prioritering, gennem optimal anvendelse af Team Byggeris ressourcer samt eksternt tilknyttede firmaer.

3 Sagsopgørelse Sagstyperne er jf. den faglige opdeling overordnet set delt i landzonesager og byggesager. Denne opdeling fastholdes også i relation til opgørelser, idet sagsbehandlingen foregår efter vidt forskellige lovgivninger, med forskellige fastlagte høringsfrister m.v. Side 3 Der er brugt ressourcer på at danne et komplet overblik over antallet af verserende sager i Team Byggeri. Disse ressourcer har været nødvendige at anvende, idet især datakvaliteten og datadisciplinen i de fire gamle kommuner ikke har været tilstrækkelig. Samtidig er der nogle mangler i programopsætningen der gør at afgjorte sager, der er andet end tilladelser, ikke bliver registreret som afgjorte. Endvidere var ikke alle sager fra de gamle kommuner registreret IT-mæssigt. Problemer omkring anvendelse af forskellige IT-systemer og forskellige koder i de fire gamle kommuner har givet mange udfordringer i forhold til overførsel af data til et samlet system. De mængdeopgørelser, som dannede baggrund for de første samt senere angivelser i notater fra afdelingen i starten af året, har i løbet af efteråret vist sig ikke at være valide tal. Der er i sammenhæng med opgørelse af de tal, der opgives nedenfor i afsnittet om Status på verserende sager foretaget en grundig gennemgang, hvor samtlige sager er gennemgået i forskellige registrer, dokumenter m.v. D. 29. november 2007 blev der afholdt kursus i IT-systemet KMD Byg og i december skal der ske en ensretning i datadisciplinen, som giver den nødvendige datakvalitet fremadrettet. Datadisciplinen skal også sikre, at det kan identificeres, om en sag afventer Team Byggeri eller borgeren, hvilket er en vigtig sondring i relation til opgørelse af sagsbehandlingstid. På baggrund heraf vil der fra årsskiftet rapporteres enkelt og præcist inden for følgende områder: Indkomne sager Afgjorte sager Sager i Team Byggeri (sager under behandling og sager, der afventer behandling) Sager som afventer materiale fra ansøger Sager som afventer afgørelse fra anden myndighed

4 Status på verserende sager Status på verserende sager er opgjort herunder ud fra de punkter, der vil blive brugt til afrapportering fra 1. januar Side 4 Indkomne sager: Til d. 14. november er der sager, der enten er indgået i 2007 eller videreført fra 2006 Afgjorte sager: Af disse er 785 afgjort, enten med tilladelser eller afslag Sager i Team Byggeri eller anden myndighed: 178 sager Sager som afventer materiale fra ansøger: 325 sager 61 % af sagerne er behandlet, 26 % af sagerne afventer supplerende materiale fra ansøgeren og 13 % af sagerne er i Team Byggeri eller hos anden myndighed. Blandt sagerne i Team Byggeri er der sager fra 2006, der ikke er afsluttet. Det skal præciseres, at der i øjeblikket gøres en ekstraordinær indsats for at få nedbragt antallet så hurtigt som muligt. Der er udpeget medarbejdere, der særligt tager sig af dette. Det er tidligere opgjort, at der blev overført ca. 580 sager fra 2006 til indeværende år. Efter grundig gennemgang af sagerne kan det konstateres, at dette tal er for højt grundet IT-problemer og usikkerhed om opgørelser i de gamle kommuner. Efter den seneste registrering kan det konstateres, at godt halvdelen af disse sager er afsluttet, men ikke registreret korrekt i systemet. På nævnte grundlag bliver der således overensstemmelse mellem de ovenfor nævnte opgørelser. Sammenligning med tidligere opgørelser Opgørelsen er hidtil foretaget ud fra antallet af indgående og behandlede sager, jf. nedenstående figur som offentliggøres på Figur 1: Indgående og behandlede sager Indgående/behandlede sager til og med uge 45 Team Byggeri, Syddjurs Kommune Sager Uger I uge 45 er status, at der er indgået sager i 2007 og at der er behandlet 645 sager. Disse tal kan ikke direkte sammenlignes med tallene angivet herover, hvilket der redegøres for herunder.

5 Overordnet set viser figur 1, at tendensen er vendt, således at der nu behandles flere sager, end der kommer ind. Før igangsættelse af organisationsudviklingsprocessen var tendensen den modsatte, idet der kom flere sager ind, end der blev behandlet. Kurven er nu knækket. Side 5 Indgåede sager: I figur 1 er der i alt registreret sager, mens der i opgørelsen ovenfor fremgår sager. Forskellen skyldes, at opgørelsestidspunktet er forskelligt samt at overførte sager fra 2006 er medtalt i opgørelsen på sager. Behandlede sager: Udtrækket i figur 1 stammer fra dataudtræk fra KMD, hvor sager der er korrekt afsluttet medtælles, hvilket giver 645 sager. Som redegjort for tidligere er der en dårlig datakvalitet og en uhensigtsmæssig registrering, hvilket betyder, at en række sager ikke er korrekt afsluttet i systemet, selvom borgeren har modtaget en afgørelse. Derfor ville en totalopgørelse i uge 45 vise et større antal afgjorte sager end angivet. Frem mod årsskiftet er der igangsat en indsats, der skaber overensstemmelse mellem registreringer og IT-systemerne, således at datakvaliteten sikres. I forhold til det hidtidige registreringsværktøj og det offentligt tilgængelige søjlediagram på hjemmesiden, vil der i forløbet ske en teknisk justering af afgjorte sager, jævnfør statusarbejdet. For ikke at skabe forvirring vedrørende opgørelserne fortsætter opgørelsen indtil udgangen af indeværende år, hvorefter de nye opgørelser træder i kraft. Sagsbehandlingstid Ud fra de registreringer, som er foretaget siden projektet er sat i gang, kan det oplyses, at sagsbehandlingstiderne er faldende, således at målet på uger i december er sikret. Sagsbehandlingstiden på almindelige byggesager uden specielle forhold er i dag nedbragt til ganske få uger. En opgørelse af byggesager, der var klar til sagsbehandling pr. 18. september viser, at der er afsluttet 45 sager over en tre-ugers periode, og at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid var på 3 uger. Variationen i sagsbehandlingstiden var på mellem 0,5 uger og 7 uger. Sagsbehandling for sager klar efter d. 18. september overholder således målet for sagsbehandlingstiden, mens sager, der stammer fra puklen oparbejdet før denne dato, har længere sagsbehandlingstider. Sagsbehandlingstiden vil fremover blive fulgt nøje, således at der sikres den ønskede udvikling i sagsbehandlingstiden. Afsluttende fase for projektet Organisationsudviklingsprojektet blev igangsat i september 2007 og afsluttes ultimo I løbet af december vil der i projektet blive fokuseret på følgende: Optimering af selve byggesagsbehandlingen med fokus på anvendelse af IT-systemer, således at der sikres et validt grundlag for fremtidig styring og opgørelser af sager Opdatering af eksisterende data i KMD-byggesag og Acadre

6 Strukturering og effektivisering af indsats omkring håndtering af den afsluttende del af byggesagen (efter afgørelse) Side 6 Det skal påpeges, at der også i 2008 fortsat vil blive arbejdet med organisationsudvikling herunder forbedring af arbejdsprocesser, sagsgrundlaget, styringsværktøjer, service i forhold til borgeren m.v.(f.eks. hjemmeside, dialogform mm.). I den forbindelse vil der blive udarbejdet en handlingsplan for indsatser i relation til at få normaliseret åbningstiden i Team Byggeri til åbningstiden i øvrige afdelinger, at få udfaset brug af eksterne konsulenter til sagsbehandling samt at få indført Nem indsigt på byggesagsområdet. Målet er at fastholde den opnåede effektivisering i sagsbehandlingen samt at udbygge og skabe grundlaget for yderligere effektivisering i årerne fremover, men også sådan at målet om 6-8 ugers behandlingstid nås i foråret og det politiske mål om højest 4 ugers behandlingstid for byggesager nås i efteråret 2008.

Natur, teknik og miljø

Natur, teknik og miljø Natur, teknik og miljø 25. marts 2008/pjs Byggeri og ejendomme Team byggeri Forslag til organisationstilpasning Nuværende organisation Organiseringen i relation til byggesagsområdet er bygget op som illustreret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lovsekretariatet. Dato: December 2018 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.:

Indholdsfortegnelse. Lovsekretariatet. Dato: December 2018 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: Lovsekretariatet Dato: December 2018 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: 18-1322463 BBR-tilsynsrapport for Viborg Kommune 2018 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Viborg Kommune 2018...

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Aarhus Kommune 2017

BBR-tilsynsrapport for Aarhus Kommune 2017 Lovsekretariatet Dato: Maj 2017 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 17-0141863 BBR-tilsynsrapport for Aarhus Kommune 2017 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Aarhus Kommune 2017... 1 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Sønderborg Kommune 2018

BBR-tilsynsrapport for Sønderborg Kommune 2018 Lovsekretariatet Dato: December 2018 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: 18-0971979 BBR-tilsynsrapport for Sønderborg Kommune 2018 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Sønderborg Kommune

Læs mere

Aalborg Kommune deltager løbende i møder med rådgivere og andre interessenter, hvor det konkrete samarbejde drøftes.

Aalborg Kommune deltager løbende i møder med rådgivere og andre interessenter, hvor det konkrete samarbejde drøftes. - Kommunikationstiltag Aalborg Kommunes tilfredshedsundersøgelse af bygge- og miljøsager uploades hver måned på Aalborg Kommunes hjemmeside. http://www.aalborg.dk/tilfredshedsundersoegelse Aalborg Kommune

Læs mere

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 18/3543 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2419056 Åben: Bilag 1 - Servicemålaftale mellem KL og Regeringen december 2015 2)

Læs mere

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen HCO/24. august 2015 Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen Kort status for de fem udviklingsområder pr. juni 2015 Rødovre

Læs mere

Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt

Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt O PF ØLGNING SRAPPORT NR. 2 1/7 Den 19. september 2006 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 24. oktober 2005 af Udlændingestyrelsen

Læs mere

Notat 02. august 2016

Notat 02. august 2016 Notat 02. august 2016 J-nr.: 81855 / 2312604 Stor spredning i byggesagsbehandlingstiden blandt kommunerne Der er stor forskel på sagsbehandlingstiden af byggesager blandt kommunerne. Ser man på nettosagsbehandlingstiderne,

Læs mere

Redegørelse om Justitsministeriets sagsbehandlingstider i aktindsigtssager og om behovet for yderligere initiativer på området

Redegørelse om Justitsministeriets sagsbehandlingstider i aktindsigtssager og om behovet for yderligere initiativer på området Dato: 31. august 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Pernille Østergaard Sagsnr.: 2017-008-0003 Dok.: 842478 Redegørelse om Justitsministeriets sagsbehandlingstider i aktindsigtssager og om

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om sagsbehandlingstider ved omstruktureringen af statsforvaltningerne

Rigsrevisionens notat om beretning om sagsbehandlingstider ved omstruktureringen af statsforvaltningerne Rigsrevisionens notat om beretning om sagsbehandlingstider ved omstruktureringen af statsforvaltningerne Februar 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider ved

Læs mere

Spørgsmål: I forlængelse af spørgsmål 100 fra undertegnede, skal jeg bede om en uddybning/forklaring

Spørgsmål: I forlængelse af spørgsmål 100 fra undertegnede, skal jeg bede om en uddybning/forklaring Koncern Praksis Driftsenheden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok D Telefon 48 20 50 00 Direkte 48205200 Fax 48 20 54 99 Journal nr.: 12006888 Dato: 3. september 2012 Spørgsmål

Læs mere

Kom godt i gang med Lean

Kom godt i gang med Lean Målet er at skabe et roligt flow uden ventetid og bunker som den grønne bølge b i trafikken Kom godt i gang med Lean Manager Bo Nielsen Rambøll Management 8 trin til forandring 1 Etablering af en oplevelse

Læs mere

Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat

Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 171 Offentligt Notat 13. marts 2019 J.nr. 18-1908913 Redegørelse: Ejendomme med ingen betaling af ejendomsværdiskat og / eller grundskyld Sammenfatning af sagen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet og

Læs mere

Syddjurs Kommune Rådhuset 8410 Rønde. Syddjurs Kommunes natur-, teknik- og miljøforvaltning

Syddjurs Kommune Rådhuset 8410 Rønde. Syddjurs Kommunes natur-, teknik- og miljøforvaltning Syddjurs Kommune Rådhuset 8410 Rønde Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-15 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Byggeri og Miljø

Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Byggeri og Miljø Bilag 1 - Driftsmål 2010 Fagsekretariat Byggeri og Miljø Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater

Læs mere

Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. 2. maj Analyserapport for kvalitetsstyringssystemet på natur og miljøområdet

Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. 2. maj Analyserapport for kvalitetsstyringssystemet på natur og miljøområdet Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. Svendborg Kommune Centrumpladsen 7, 2. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 19 04 Fax. xxxxxxxx www.svendborg.dk 2. maj 2012 Analyserapport for

Læs mere

OPTIMERING AF SAGSGANGE. på byggesagsområdet

OPTIMERING AF SAGSGANGE. på byggesagsområdet OPTIMERING AF SAGSGANGE på byggesagsområdet 1 2 Øget kvalitet og kortere sagsbehandlingstid giver værdi for både borgere og virksomheder Hvorfor? Der er i stigende grad fokus på kommunernes service og

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

- 2 - II. Rigsrevisionens årsrevision af Banedanmark i 2006

- 2 - II. Rigsrevisionens årsrevision af Banedanmark i 2006 RIGSREVISIONEN København, den 23. maj 2006 RN A606/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om midtvejsstatus for udredningsarbejdet mv. om Banedanmark I. Indledning 1. Statsrevisorerne anmodede mig på deres

Læs mere

Struer Kommune Udvikling af organisationen

Struer Kommune Udvikling af organisationen Projektbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Formål med opgaven... 2 3. Indhold af projektet... 2 4. Organisering af opgaven... 3 5. Resultat af projektet... 4 6. Tidsplan... 4 BILAG 1...

Læs mere

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2017

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 2017 Skatteudvalget 217-18 SAU Alm.del Bilag 57 Offentligt Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 3. kvartal 217 Resultaterne for 3. kvartal viser, at det fortsat går fremad med sagsafslutningen i Skatteankestyrelsen.

Læs mere

NOTAT. Kommunen kan vælge at undlade at opkræve byggesagsbegyr, og lade omkostningerne finansieres via skatten.

NOTAT. Kommunen kan vælge at undlade at opkræve byggesagsbegyr, og lade omkostningerne finansieres via skatten. NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Notat om opkrævning af byggesagsgebyr efter medgået tid Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Baggrund Folketinget har besluttet, at kommunerne fra 1. januar 2015

Læs mere

Udkast til udviklingsaftale. for området Byggeri

Udkast til udviklingsaftale. for området Byggeri November 2013 Udkast til udviklingsaftale for området Byggeri 2014-2015 1 Indledning Aftalen indgås mellem Plan- og Byggeudvalget og centerchefen for Teknik og Miljø Målet med aftalen er at præcisere de

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge

Læs mere

Lovsekretariatet. Dato: Februar 2019 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.:

Lovsekretariatet. Dato: Februar 2019 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: Lovsekretariatet Dato: Februar 2019 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: 18-1322837 BBR-tilsynsrapport for Roskilde Kommune 2018 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Roskilde Kommune

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om integrationsindsatsen. Oktober 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om integrationsindsatsen. Oktober 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om integrationsindsatsen Oktober 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 8/2014 om integrationsindsatsen Undervisningsministerens

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Hillerød Kommune 2018

BBR-tilsynsrapport for Hillerød Kommune 2018 Lovsekretariatet Dato: Oktober 218 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: 18-155295 BBR-tilsynsrapport for Hillerød Kommune 218 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Hillerød Kommune 218...

Læs mere

Handleplan for byggesagsområdet

Handleplan for byggesagsområdet Handleplan for byggesagsområdet Side 1 af 7 1. Resumé I 2014-2016 er der på byggesagsområdet oparbejdet en gæld på 26,7 mio. kr. For at sikre en holdbar økonomi fremadrettet og få lagt en plan for gældsafviklingen

Læs mere

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven.

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Bilag 3 og 4 vedr. gennemførelse af effektiviserings og digitaliseringsopgaven 2012 til og med Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Dette bilag indeholder

Læs mere

Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling Teknisk bilag til Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling Nyt kapitel Regeringen og KL er enige om at nedbringe sagsbehandlingstiderne for erhvervsrettede myndighedsopgaver i kommunerne

Læs mere

Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg

Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg Budgetaftalen 2014-2017 Tema 1: Strategisk byudvikling 0,433 mio. kr. Aftaleparterne ønsker at være på forkant

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Slagelse Kommune 2019

BBR-tilsynsrapport for Slagelse Kommune 2019 Lovsekretariatet Dato: Februar 219 Kontor: Registerforvaltning (BBR og OIS) Sagsnr.: 18-1738659 BBR-tilsynsrapport for Slagelse Kommune 219 Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Slagelse Kommune 219...

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011.

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011. Handlingsplan for Vestre Landsret. Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge op på i. Den internt ansvarlige for den enkelte

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger. Januar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger. Januar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger Januar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Nedbringelse af sagsbehandlingstider. Ved Rune Munch Christensen

Nedbringelse af sagsbehandlingstider. Ved Rune Munch Christensen Nedbringelse af sagsbehandlingstider Ved Rune Munch Christensen Disposition Status for sagsmængden Sagsbehandlingstiden Byggesagsteamet Mål for det kommende år Største tidsrøvere/hvad tager tid? Igangværende

Læs mere

DANSK BYGNINGSINSPEKTØRFORENING

DANSK BYGNINGSINSPEKTØRFORENING DANSK BYGNINGSINSPEKTØRFORENING KREDS ØSTJYLLAND Referat af ordinært møde - Onsdag den 8. september 2010 Strandengen 1, 8305 Samsø Samsø Kommune Der deltog 26 ved mødet (se deltagerlisten) Forud for mødet

Læs mere

Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien

Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien Journal nr.: 08/14743 Dato: 21. oktober 2009 Udarbejdet af: Berit Matzen E-mail: Berit.Matzen@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 76646072 Notat Udrednings- og behandlingsret i børne- og ungdomspsykiatrien

Læs mere

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014.

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014. Udtalelse Til: Aarhus Byråd via Magistraten Den 30. september 2014 Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager 1. Konklusion Venstres, Dansk Folkepartis, Det Konservative Folkepartis samt Liberalt

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2011 (bemærkninger til årsnøgletal) Glostrup - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Glostrup er kommet

Læs mere

Orientering: Afgjorte Ankestyrelsessager i Aalborg Kommune 2014

Orientering: Afgjorte Ankestyrelsessager i Aalborg Kommune 2014 Punkt 3. Orientering: Afgjorte Ankestyrelsessager i Aalborg Kommune 2014 2015-011369 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets og Beskæftigelsesudvalgets orientering,

Læs mere

Byggesagsbehandling 2014

Byggesagsbehandling 2014 Byggesagsbehandling 2014 type: Fagområde Selve formålet med byggesagsbehandlingen er, at sikre at bygninger udføres og indrettes på en sundheds-, sikkerheds- og brandmæssig tilfredsstillende måde. Det

Læs mere

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Baggrund og forudsætninger Aarhus Letbane I/S blev stiftet i 2012 med baggrund

Læs mere

Afrapportering 2014: Helhedsorienteret sagsbehandling

Afrapportering 2014: Helhedsorienteret sagsbehandling Afrapportering 2014: Helhedsorienteret sagsbehandling Åse Brogaard, Pernille Isaksen og Erik Bager Kontrolgruppen, Borgerservice og Ydelser Thisted Kommune 0 Indhold Indledning... 2 Det økonomiske resultat

Læs mere

Bilag sammenligning og konsekvenser KK servicemål og nationale servicemål 27. maj- 2018

Bilag sammenligning og konsekvenser KK servicemål og nationale servicemål 27. maj- 2018 Bilag sammenligning og konsekvenser servicemål og nationale servicemål 27. maj- 2018 I dette bilag gennemgås hvilke konsekvenser de nationale servicemål vil få for hhv. miljøgodkendelser (komplicerede)

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06. Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4

RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06. Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 1/05 om 7 sager (om Banedanmark)

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Oktober 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet

Læs mere

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HEL-SAM 24. februar 2014 Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HEL-SAM)

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

NØGLETAL: SAGSFLOW OG SAGSBEHANDLINGSTIDER

NØGLETAL: SAGSFLOW OG SAGSBEHANDLINGSTIDER NØGLETAL: SAGSFLOW OG SAGSBEHANDLINGSTIDER BYRETTERNE OG TINGLYSNINGSRETTEN 1. kvartal 2019 Modtagne sager Afsluttede sager Bunkeeffekt⁸ 1. kvartal 2019 Gnst. afgørelsestid - antal - - pct. - - antal -

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen mod stofmisbrug September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om styring af behandlingsindsatsen mod

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter

Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter Implementering af byggeri og lokaleindretninger. At sikre at institutionen fortsat kan leve op til de fastsatte strategiske kvantitative og kvalitative vækstmål,

Læs mere

Analyserapport for Kvalitetsstyringssystem for Natur- og Miljøadministrationen

Analyserapport for Kvalitetsstyringssystem for Natur- og Miljøadministrationen Analyserapport for 2013 Kvalitetsstyringssystem for Natur- og Miljøadministrationen 2 Indhold Indledning... 4 Brugertilfredshedsundersøgelse... 4 Kvalitetspolitik... 4 Opfølgning på kvalitetsmål for 2013...

Læs mere

Nedbringelse af sagsbehandlingstider. Ved Rune Munch Christensen

Nedbringelse af sagsbehandlingstider. Ved Rune Munch Christensen Nedbringelse af sagsbehandlingstider Ved Rune Munch Christensen Disposition Status for sagsmængden som vist på MPU januar 2014 Sagsbehandlingstiden Byggesagsteamet Mål for det kommende år Største tidsrøvere/hvad

Læs mere

Ministeren. Indfødsretsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K. Til udvalget fremsendes hermed til orientering:

Ministeren. Indfødsretsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K. Til udvalget fremsendes hermed til orientering: Indfødsretsudvalget 2018-19 (2. samling) IFU Alm.del - Bilag 41 Offentligt Ministeren Indfødsretsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Til udvalget fremsendes hermed til orientering: Orientering

Læs mere

Målsatte sagsbehandlingstider i Center for Teknik & Miljø

Målsatte sagsbehandlingstider i Center for Teknik & Miljø Målsatte er i Center for Teknik & Miljø Udvalget for Teknik og Miljø har den 8. marts 216 vedtaget nye servicemål for den gennemsnitlige på udvalgte sagsområder. Ændringen af servicemålene er en opfølgning

Læs mere

Justitsministeriets sagsnr : sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven

Justitsministeriets sagsnr : sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Justitsministeriets sagsnr. 2017-008-0003: sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven 27-11-2018 1. Indledning I mit brev

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om statsamternes produktivitet og effektivitet (beretning nr. 2/02) Indledning 1. I

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Ny type statistik på asylområdet: Forløbsanalyser i spontane asylsager

Ny type statistik på asylområdet: Forløbsanalyser i spontane asylsager Udlændinge Styrelsen US Statistikserie nr. 1, 2002 Ny type statistik på asylområdet: Forløbsanalyser i spontane asylsager I denne publikation gives på baggrund af en række foreløbige tal et overblik over,

Læs mere

Kvalitetssikring i BBR-arbejdet

Kvalitetssikring i BBR-arbejdet Kvalitetssikring i BBR-arbejdet En sammenfattende vejledning om hvordan datakvaliteten i BBR kan forbedres Maj 2006 I medfør af lov om bygnings- og boligregistrering påhviler det kommunalbestyrelsen at

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet. Magistraten. Dato 22. juni 2015

Indstilling. Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet. Magistraten. Dato 22. juni 2015 Indstilling Til Magistraten Dato 22. juni 2015 Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet 1. Resume I henhold til indstillingen Evaluering af Fælles Service 2015, vedtaget af Magistraten den 9.

Læs mere

De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014.

De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014. KØBENHAVNS KOMMUNE Koncernservice Ledelsessekretariatet NOTAT Til Overborgmesteren De to vedlagte notater lægges på aflæggerbordet ved Økonomiudvalgets møde d. 25. februar 2014. 1. Samling af administrative

Læs mere

I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne

I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne 2017-32 Behandlingen af sager om bevis for og bevarelse af dansk indfødsret I forlængelse af to forudgående undersøgelser af behandlingen af og sagsbehandlingstiderne i sager om bevis for og bevarelse

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Århus Kommune

BBR-tilsynsrapport for Århus Kommune BBR-tilsynsrapport for Århus Kommune Erhvervs- og Byggestyrelsen 12. august 2008, j.nr. 08/00535 BBR-tilsynsrapport for Århus kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Århus kommune... 1 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Lejre Kommune

BBR-tilsynsrapport for Lejre Kommune BBR-tilsynsrapport for Lejre Kommune Erhvervs- og Byggestyrelsen 14. april 2009, j.nr. 08/01544 BBR-tilsynsrapport for Lejre kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Lejre kommune... 1 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 8 Borgerrådgiverens beretning 2017 Indholdsfortegnelse Forord...3 Organisering...3 Hvad kan borgerrådgiveren...3 Hvad kan borgerrådgiveren ikke...3 Hvem kan klage...4 Ressourceforbrug...4 Hvordan behandles

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød kommunen@alleroed.dk alleroed.dk Morten Knudsen 5. januar 2019 Allerød Kommunes politiske styringsmodel Visionen er det helt overordnede pejlemærke for kommunens

Læs mere

Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart

Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780061 Fax 7221 8888 dla@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart 1. Sammenfatning I forbindelse med den

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om beskyttelse mod ransomwareangreb

Rigsrevisionens notat om beretning om beskyttelse mod ransomwareangreb Rigsrevisionens notat om beretning om beskyttelse mod ransomwareangreb Juni 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 11/2017 om beskyttelse

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om. Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne

Rigsrevisionens notat om beretning om. Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne Rigsrevisionens notat om beretning om Statsforvaltningens tilsyn med kommunerne Maj 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/2015 om Statsforvaltningens

Læs mere

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 2018

Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 2018 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 224 Offentligt Kvartalsrapportering til Skatteudvalget 1. kvartal 2018 Resumé Resultaterne for første kvartal 2018 viser, at sagsafslutningen i Skatteankestyrelsen

Læs mere

Analyserapport. Kvalitetsledelse i Teknik og Miljø December 2013

Analyserapport. Kvalitetsledelse i Teknik og Miljø December 2013 Analyserapport Kvalitetsledelse i Teknik og Miljø December 2013 Analyserapportens baggrund og proces Denne rapport er de systemansvarliges analyse af kvalitetsstyringen i Teknik og Miljø. Rapporten danner

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsudvalget (Omtryk Præcisering af bilag) UUI Alm.del Bilag 124 Offentligt

Udlændinge- og Integrationsudvalget (Omtryk Præcisering af bilag) UUI Alm.del Bilag 124 Offentligt Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 (Omtryk - 09-02-2017 - Præcisering af bilag) UUI Alm.del Bilag 124 Offentligt Ministeren Udlændinge- og Integrationsudvalget Folketinget Christiansborg 1240

Læs mere

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan:

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan: Partneraftale Randers Kommune og KMD har pr. 15.01.07 indgået nærværende partneraftale der, gennem et tæt samarbejde om optimal anvendelse af IT- løsninger, skal bidrage til at effektivisere kommunens

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Tredje status på initiativer iværksat for at styrke kundernes tilfredshed med byggesagsbehandlingen i Teknik- og Miljøforvaltningen

Tredje status på initiativer iværksat for at styrke kundernes tilfredshed med byggesagsbehandlingen i Teknik- og Miljøforvaltningen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Tredje status på initiativer iværksat for at styrke kundernes tilfredshed med byggesagsbehandlingen

Læs mere

KOR Årsrapport Forskerservice, Sundhedsdatastyrelsen

KOR Årsrapport Forskerservice, Sundhedsdatastyrelsen 30. januar 2017 KOR Årsrapport 2016 - Forskerservice, Sundhedsdatastyrelsen 1. Sammenfatning om aktiviteten Forskerservice i 2016 Forskerservice havde leverancer på 279 ansøgninger og 249 godkendelser

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Evaluering i stor stil!

Evaluering i stor stil! Evaluering i stor stil! I perioden november 2007 til januar 2008 har man i Varde Kommune gennemført en gennemgribende evaluering af den administrative organisation. Det har ført til en helt ny organisering,

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Marts 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 (beretning nr. 17/2016)

Læs mere

Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015

Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015 Instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Byggesagsgebyr... 4 3. Tidspunkt for betaling af gebyr... 4 4. Retsgrundlag... 4 5. Fastsættelse af timeprisen... 5 6. Sager

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Faglig bistand og rådgivning i Ydelsescentret

Frederiksberg Kommune. Faglig bistand og rådgivning i Ydelsescentret Faglig bistand og rådgivning i Ydelsescentret Indhold 1 Indledning 2 2 Baggrund 3 2.1 Udført arbejde 3 3 Behandling af advis - resultat 4 3.1 Samlet krav om tilbagebetaling 5 4 Videre forløb 6 4.1 Anbefaling

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om. Bygningsstyrelsens anvendelse af totaløkonomi i statslige byggeprojekter

Rigsrevisionens notat om beretning om. Bygningsstyrelsens anvendelse af totaløkonomi i statslige byggeprojekter Rigsrevisionens notat om beretning om Bygningsstyrelsens anvendelse af totaløkonomi i statslige byggeprojekter Juni 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Bygningsstyrelsens anvendelse

Læs mere

NOTAT. Lovliggørelse af kolonihaverne i Hvidovre Kommune

NOTAT. Lovliggørelse af kolonihaverne i Hvidovre Kommune Lovliggørelse af kolonihaverne i Hvidovre Kommune Kultur-, Teknik, Miljø og Arbejdsmarkedsforvaltningen er på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. september 2014 blevet bedt om at arbejde videre med en

Læs mere

Private investeringer og eksport er altafgørende

Private investeringer og eksport er altafgørende Private investeringer og eksport er altafgørende for presset på arbejdsmarkedet Af, JSKI@kl.dk Side 1 af 22 Formålet med dette notat er at undersøge, hvilke dele af efterspørgslen i økonomien, der har

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. November 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. November 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn November 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE MILJØ OG TEKNIK SEPTEMBER 2012

KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE MILJØ OG TEKNIK SEPTEMBER 2012 KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE MILJØ OG TEKNIK SEPTEMBER 2012 1 Serviceområde: Det tekniske område Fokusområde: Responstid på udrykninger Ifølge Byrådets beslutning om den risikobaserede dimensionering

Læs mere

Notat om Byggesagstider 4. april 2019 J-nr.: /

Notat om Byggesagstider 4. april 2019 J-nr.: / Notat om Byggesagstider 4. april 19 J-nr.: 818 / 2496133 Stor stigning i byggesagsbehandlingstiderne Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid af byggesager er steget med ti dage fra 17 til 18. Der er stor

Læs mere

Status for implementering af handleplanen på arbejdsmarkedsområdet

Status for implementering af handleplanen på arbejdsmarkedsområdet Status for implementering af handleplanen på arbejdsmarkedsområdet Kommunalbestyrelsen besluttede på mødet den 18. november 2014 en handleplan for arbejdsmarkedsområdet. Handleplanen omfatter 5 indsatsområder:

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/05 om Udlændingestyrelsens tildeling af studie- og

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K 07-06-2015. ministeriets sagsnr. 1407441

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K 07-06-2015. ministeriets sagsnr. 1407441 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere