Tema 1: Program for workshops om fagligt svage nydanske børn og unge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tema 1: Program for workshops om fagligt svage nydanske børn og unge"

Transkript

1 Tema 1: Program for workshops om fagligt svage nydanske børn og unge Halvdelen af grundskolens elever med ikke-vestlig baggrund, der går i 9. klasse, læser ikke godt nok til, at de kan klare en ungdomsuddannelse, hvor der stilles boglige krav. Og i dag kræver både gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser, at eleverne har gode boglige færdigheder. Hvordan hjælper vi nydanske børn og unge, som ikke kan læse, skrive og regne godt nok? Spørgsmålet er omdrejningspunkt for formiddagens og eftermiddagens workshops om fagligt svage nydanske børn og unge. Formiddagsworkshop: Fokus på fagligt svage nydanske børn primært i grundskolen Birgit Andersen, skoleleder på Strandgårdsskolen i Ishøj, fortæller om skoleledernes ansvar i arbejdet med fagligt svage nydanske børn. Birgit Andersen har på sin egen skole sat en række initiativer i værk for at styrke de nydanske børn fagligt. Birgit Andersen vil også fortælle om Dette virker på vores skole. Formålet med projekt Dette virker på vores skole er erfaringsindsamling, udviklingsarbejde og formidling af gode erfaringer med undervisning og integration af tosprogede elever i folkeskolen ( Oplæg om projekt Tjørnelyskolen for dygtige børn v. skoleleder Steen Grønberg-Jensen. Formålet med projekt Tjørnelyskolen for dygtige børn er blandt andet at skabe et særligt tilbud til dygtige elever, at tiltrække dygtige elever og elever, der er villige til at yde en ekstra indsats, og at tiltrække dygtige lærere. Baggrunden er et fald i søgningen fra etnisk danske elever og en stigning i antallet nydanske børn. Projektet er målrettet alle elever, både etnisk danske og nydanske og har således fokus på nydanskere som ressource Drøftelse i grupperne med udgangspunkt i oplæg og egne erfaringer: Hvad er det, der virker - og hvorfor? Præsentation af gruppernes 2-3 faktorer for succes Drøftelse af nye statslige initiativer, der kan understøtte den lokale indsats.

2 Eftermiddagsworkshop: Fokus på fagligt svage nydanske unge primært i ungdomsuddannelserne Oplæg om fastholdelse i ungdomsuddannelserne v. direktør Ingo Østerskov, BEC Business. Ingo Østerskovs skole, BEC, har blandt andet været Task Force skole og har konkrete erfaringer med fagligt og på andre måder marginaliserede nydanske unge Oplæg om det danske uddannelsessystem set med en nydanskers øjne v. selvstændig murer Mansur Sheik. Mansur Sheik er nydansker og et eksempel på en succeshistorie. Mansur er med i Integrationsministeriets korps af rollemodeller Drøftelse i grupperne med udgangspunkt i oplæg og egne erfaringer: Hvad er det, der virker - og hvorfor? Præsentation af gruppernes 2-3 faktorer for succes Drøftelse af nye statslige initiativer, der kan understøtte den lokale indsats.

3 Tema 2: Program for workshops om socialt udsatte nydanske børn og unge Socialt udsatte nydanske børn og unge stjæler ofte overskrifterne. Bilafbrændinger, sammenstød med politi, stenkast efter brandvæsen og bandekriminalitet er blot nogle af de historier, som er løbet med overskrifterne. Men hvad er det, der går galt? Og hvor galt er det gået? Formiddagens og eftermiddagens workshops ser nærmere på udfordringerne i indsatsen over for udsatte nydanske børn og unge - og gør det uden berøringsangst. Anbringes der for få nydanske børn og unge? Hvordan skal vi sætte ind over for familien? Og over for de unge selv? Formiddagsworkshop: Fokus på anbragte og anbringelsestruede nydanske børn Oplæg om særlige udfordringer vedrørende anbringelse af børn med anden etnisk baggrund end dansk v. Marianne Skytte, lektor ved Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet. (Marianne Skytte har i mange år beskæftiget sig med indvandreres og flygtninges sociale situation med særligt fokus på børnefamilier. Marianne Skytte har gennemført forskning og metodeudvikling omkring socialt arbejde med etniske minoritetsfamilier, herunder hjælpeforanstaltninger i hjemmet og anbringelse af børn uden for hjemmet) Oplæg om metodisk familiebehandling for familier med anden etnisk baggrund v. socialrådgiver Ingeborg Olesen og pædagog Henrik Steffensen, Familieværksted Inter, Århus Kommune. (Familieværksted Inter har gode erfaringer med strukturerede, metodisk faste forløb på 16 uger for særligt småbørnsfamilier med anden etnisk baggrund end dansk. Der stilles krav om, at begge forældre deltager. Indsatsen består i et intensivt forløb, hvor der indledningsvis er fokus på at få forældrene til at tage ejerskab for familiens udvikling. Der arbejdes på at få struktur på familiernes dagligliv, så deres hverdag indrettes til bl.a. at understøtte børnenes skolegang. I oplægget vil Ingeborg Olesen og Henrik Steffensen særligt komme ind på erfaringer fra projektet Lad børnenes liv blomstre. Projektet handler om afprøvning af metoder til sekundært traumatiserede børn og deres familier med anden etnisk baggrund end dansk) Drøftelse i grupperne med udgangspunkt i oplæg og egne erfaringer: Hvad er det, der virker - og hvorfor? Præsentation af gruppernes 2-3 faktorer for succes.

4 Drøftelse af nye statslige initiativer, der kan understøtte den lokale indsats. Eftermiddagsworkshop: Fokus på utilpassede/udadreagerende nydanske unge Oplæg om Fredensborg Kommunes arbejde med udadreagerende nydanske unge i kommunen v. Ulla Agerskov, direktør for Job, Familie og Integration, Fredensborg Kommune. (Fredensborg Kommune har haft problemer med en lille gruppe af børn og unge, som er kriminelle, kriminalitetstruede, eller som udviser anden form for utryghedsskabende adfærd. Senest oplevede kommunen problemer i forbindelse med uroligheder i uge 7 i år. Kommunen har stor erfaring i arbejdet med denne gruppe) Oplæg om arbejdet med udadreagerende og kriminalitetstruede nydanske unge v. Tove Bruhns, Socialcenter Nørrebro, Københavns Kommune. (Tove Bruhns er koordinator i projektet HardWork, der er et forebyggende projekt, som har til formål at støtte problemramte unge i alderen år, der er i risiko for at ende i kriminalitet. Der er bl.a. fokus på at skabe en meningsfuld hverdag for de unge og få deres forældre til at tage ansvar. Samtidig er der fokus på at styrke de unges skolegang. Tove Bruhns har desuden 13 års erfaring som gadeplansarbejder på Nørrebro) Drøftelse i grupperne med udgangspunkt i oplæg og egne erfaringer: Hvad er det, der virker - og hvorfor? Præsentation af gruppernes 2-3 faktorer for succes Drøftelse af nye statslige initiativer, der kan understøtte den lokale indsats.

5 Tema 3: Program for workshops om nydanske unge på kanten af arbejdsmarkedet Nydanske unge på kanten af arbejdsmarkedet har svært ved at få et arbejde eller fuldføre en uddannelse. De kan f.eks. modtage kontanthjælp eller mangle en praktikplads. Formiddagens og eftermiddagens workshops vil handle om de udfordringer, disse unge står overfor. Der vil i hver workshop være oplæg og gruppedrøftelser om, hvilke metoder og initiativer der kan få og fastholde de unge i uddannelse og beskæftigelse. Formiddagsworkshop: Nydanske unge mænd Nydanske unge mænd er særligt udsatte for at blive marginaliseret. Oplæggene i denne workshop har fokus på de udfordringer, nydanske mænd i alderen år står overfor. Emner, der kan berøres: Hvorfor klarer de nydanske unge mænd sig relativt dårligt - i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet? Hvordan kan de nydanske unge mænd fastholdes i uddannelsessystemet og sikres job og derved selvforsørgelse på lang sigt? Intro ved Bircan Eker, Arbejdsmarkedsstyrelsen Oplæg ved Tøger Kyvsgaard. Tøger Kyvsgaard er udviklingschef på Københavns Tekniske Skole. Han arbejder med mænd i udkanten af arbejdsmarkedet fra 9./10. klasse. Tøger er praktiker og sætter en diskussion i gang om, hvordan vi motiverer og hjælper denne gruppe Gruppedrøftelser. Grupperne arbejder hver især på forslag til - ud fra de to oplæg - hvordan unge nydanske mænd kan motiveres og hjælpes til at komme i uddannelse eller arbejde Præsentation af hver gruppes forslag Udvælgelse af de forslag, der skal præsenteres for de resterende deltagere på seminaret.

6 Eftermiddagsworkshop: Højere beskæftigelse for nydanske unge Beskæftigelsen for unge med en anden etnisk baggrund er lavere end for unge med dansk oprindelse. Beskæftigelsesfrekvensen for indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande (i alderen år) er henholdsvis 56 pct. og 73 pct., mens det tilsvarende tal for personer med dansk oprindelse er næsten 84 pct. Workshoppen skal derfor fokusere på de unge nydanskeres beskæftigelsesmæssige udfordringer og særligt mulighederne for, at flere kan komme i beskæftigelse. Emner, der kan berøres: Kvalifikationer - eller mangel på kvalifikationer. Forbilleder. Erhvervsrelateret netværk Intro ved Bircan Eker, Arbejdsmarkedsstyrelsen Oplæg ved Gert Raasdal. Gert Raasdal har siden 2002 været projektchef for projektet Fra Banen til Bænken for Brøndby IF. Klubben hjælper de unge klubmedlemmer med anden etnisk baggrund med at dygtiggøre sig gennem videre uddannelse eller et job hos én af klubbens mange sponsorer. Projektet har haft stor succes, og Gert Raasdal har holdt en del foredrag om erfaringerne fra projektet Gruppedrøftelser. Grupperne arbejder hver især på forslag til - ud fra de to oplæg - hvordan flere unge nydanskere kan komme i beskæftigelse Præsentation af hver gruppes forslag Udvælgelse af de forslag, der skal præsenteres for de resterende deltagere på seminaret.

7 Tema 4: Program for workshops om isolerede unge nydanske kvinder Hvorfor bliver nogle kvinder isolerede i det danske samfund, hvordan undgås isoleringen, og hvordan brydes den? Det er nogle af de spørgsmål, der kommer i fokus, når bl.a. en forsker med speciale i familiesammenførte tyrkere, en bibliotekar, der arbejder med kvinders inklusion på det lokale medborgercenter og en mentor for unge indvandrerkvinder lægger op til debat. På formiddagens og eftermiddagens workshops er der afsat tid til, at deltagerne kan dele erfaringer og gode råd. Derudover er det tanken, at oplægsholdere og deltagere i samarbejde skal komme med forslag til nye initiativer, der kan igangsættes for at bryde kvindernes isolering. Tovholder: Sophie Bruun, Kulturministeriet. Ordstyrer: Anne Karen Ursø, der arbejder i Dansk Røde Kors med fokus på flygtninge- og integrationsaktiviteter. Formiddagsworkshop: Hvorfor bliver kvinderne isolerede? Mumtaz Khan: Medlem af Odense Integrationsråd. Er ansat som etnisk konsulent 10 timer ugentlig i et Mangfoldighedsprojekt. Involveret i en del i frivilligt arbejde, herunder i Dansk Flygtningehjælp og som mentor for unge indvandrerkvinder, der har været i en krisesituation. Arbejder som freelancetolk. Anika Liversage: Ph.d., forsker ved SFI med speciale i familiesammenførte tyrkere i Danmark Drøftelse i grupperne af oplæg og egne erfaringer - hvad er årsagerne til isoleringen? Hver gruppe fremlægger 2-3 afgørende faktorer, som drøftes og tages med til eftermiddagens præsentation. Eftermiddagsworkshop: Hvordan undgås isoleringen, og hvordan brydes den? Lene Kofoed: Forsker hos mhtconsult. Arbejder med projektet Kvinder fra marginalisering til arbejdsmotivation, der er et udviklingsprojekt til fremme af nye metoder i beskæftigelsesindsatsen over for arabisktalende minoritetskvinder i Helsingør Kommune. Projektet tager afsæt i en ny afklarings- og vejledningsmodel med brug af kognitive coach- og motivationsmetoder, helbredsafklarende team samt et mentorkorps af dansk-

8 fødte kvinder fra lokalområdet. Projektet gennemføres fra oktober 2007 til december Lone Hedelund: Har stået for udviklingen af Community Center Gellerup. Erfaren bibliotekar og leder af Gellerup Bibliotek og Hasle Bibliotek. I Community Center Gellerup indgår følgende samarbejdspartnere: Gellerup Bibliotek, Sundhedshuset, Folkeinformation og Jobhjørnet samt frivillige: Oplæsere, medlemmer af Tusindfryd (lektiehjælp) og medlemmer af IT-guideforeningen, Fribørsen samt Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv Drøftelse i grupperne af oplæg og egne erfaringer - hvad er det der virker og hvorfor? Klare mål? Gode virkemidler? Mulighederne i den lokale implementering? Sammenhæng til andre initiativer? Fleksible rammer? Ildsjæle og personlig indsats? Andre faktorer? Hver gruppe præsenterer 2-3 afgørende faktorer for succes Forslag til nye statslige initiativer, der kan understøtte den lokale indsats, debatteres i plenum.

Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008

Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008 NOTAT Referat af workshop om tema 4 (Isolerede nydanske kvinder) 27. august 2008 Formiddags workshop Sophie Bruun bød velkommen til den første af dagens workshops, som primært fokuserede på årsager til,

Læs mere

Seminar om marginaliserede nydanske børn og unge. Tema 4: isolerede unge nydanske kvinder: Hvordan undgås isoleringen, og hvordan brydes den

Seminar om marginaliserede nydanske børn og unge. Tema 4: isolerede unge nydanske kvinder: Hvordan undgås isoleringen, og hvordan brydes den Seminar om marginaliserede nydanske børn og unge Tema 4: isolerede unge nydanske kvinder: Hvordan undgås isoleringen, og hvordan brydes den 21. august Community Center Gellerup Århus Kommune Borgerservice

Læs mere

2. Formål. 3. Brug for alle unges rollemodeller tilbyder

2. Formål. 3. Brug for alle unges rollemodeller tilbyder Samarbejdsaftale mellem Bibliotek og Medier og Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration om brug af Brug for alle unges rollemodeller på biblioteker. Bibliotek og Medier og Ministeriet for

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 UUI alm. del Bilag 182 Offentligt BRUG FOR ALLE UNGE HVEM ER BRUG FOR ALLE UNGE? Brug for alle unge består af et team af udgående konsulenter i

Læs mere

Behov for gensidigt medborgerskab

Behov for gensidigt medborgerskab Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner Workshopdiskussioner

Læs mere

De vilde drenge og andre udfordringer 26.10.2011 Erfaringer med indsatser for udsatte familier i Vollsmose

De vilde drenge og andre udfordringer 26.10.2011 Erfaringer med indsatser for udsatte familier i Vollsmose De vilde drenge og andre udfordringer 26.10.2011 Erfaringer med indsatser for udsatte familier i Vollsmose 1 Integrationschef Birgitte Vinsten, Odense Kommune Mail: bmvc@odense.dk, mobil 23629501 Indsatser

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Uddannelse og integration. Oplæg ved integrationsdag 9. januar 2008 Lars Haagen Pedersen

Uddannelse og integration. Oplæg ved integrationsdag 9. januar 2008 Lars Haagen Pedersen Uddannelse og integration Oplæg ved integrationsdag 9. januar 08 Lars Haagen Pedersen Det går bedre Markant forbedring i voksne indvandreres integration på arbejdsmarkedet gennem de seneste år En betydeligt

Læs mere

Sundhedshuset Vest. v/ Jytte Steengaard Sundhedskoordinator Sundhedshuset Vest, Århus Kontakt: 29203985 /jyst@.aarhus.dk

Sundhedshuset Vest. v/ Jytte Steengaard Sundhedskoordinator Sundhedshuset Vest, Århus Kontakt: 29203985 /jyst@.aarhus.dk Sundhedshuset Vest v/ Jytte Steengaard Sundhedskoordinator Sundhedshuset Vest, Århus Kontakt: 29203985 /jyst@.aarhus.dk Etablering af Sundhedshuset Vest Etableret 2001 Permanent siden 2005 Beliggende i

Læs mere

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde)

Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) Task Force - Kvinder og virksomheder i samarbejde (Navn for projektet udadtil, defineres sammen med virksomhedslederne ved første møde) I samarbejdet mellem Holstebro kommune og jobcenter, PNVJ, virksomheder/organisationer

Læs mere

INTEGRATIONSHANDLEPLAN

INTEGRATIONSHANDLEPLAN INTEGRATIONSHANDLEPLAN 2017-18 TEMADRØFTELSE DEN 7. NOVEMBER 2016 BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET V. Direktør Michael Baunsgaard Schreiber INDHOLD 1. Rammen om forhandlingerne 2. Vi er på rette

Læs mere

Partnerskab om ungestrategier

Partnerskab om ungestrategier UDKAST Partnerskab om ungestrategier Partnerskabsaftale mellem Hvidovre Kommune og Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration om indsatsen for nydanske børn og unge 2010 2013 Side 1 af 17 Aftale

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe

Indsatsbeskrivelse. Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar Indsats for unge +17 år i Høje Gladsaxe Social balance i Høje Gladsaxe 14. januar 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Konference ÆRE OG KONFLIKT - FORÆLDRE I FOKUS

Konference ÆRE OG KONFLIKT - FORÆLDRE I FOKUS Konference ÆRE OG KONFLIKT - Torsdag d. 15. november 2012 ÆRE OG KONFLIKT - Konference TORSDAG DEN 15. NOVEMBER 2012 I nogle familier med etnisk minoritetsbaggrund oplever børn og forældre stor afstand

Læs mere

Det politiske partnerskab om beskæftigelse

Det politiske partnerskab om beskæftigelse Det politiske partnerskab om beskæftigelse Vejen workshop: Den Dynamiske Beskæftigelsesplan Søren Sønderby, KLK og Lone Englund Stjer, Arbejdsmarked og Erhverv Den 4. maj 2015 06-05-2015 1 Ramme for de

Læs mere

Integrationspolitik 0

Integrationspolitik 0 Integrationspolitik 0 Faxe Kommune Juni 2015 Foot credit: Colourbox Indledning Integrationspolitikken skal sikre, at Faxe kommunes vision: Dit liv, din fremtid, dit job. Sammen udvikler vi sundhed, uddannelse

Læs mere

Hvorfor kan de ikke bare opføre sig ordentligt? - Om indsatsen over for utilpassede børn og unge i Fredensborg Kommune v/ direktør Ulla Agerskov

Hvorfor kan de ikke bare opføre sig ordentligt? - Om indsatsen over for utilpassede børn og unge i Fredensborg Kommune v/ direktør Ulla Agerskov Hvorfor kan de ikke bare opføre sig ordentligt? - Om indsatsen over for utilpassede børn og unge i Fredensborg Kommune v/ direktør Ulla Agerskov 1 Fakta om Fredensborg Kommune Der bor ca. 40.000 borgere

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

Integrationsminister Rikke Hvilshøjs tale den 11. november 2005 på Børne- og kulturchefforeningens årsmøde på Munkebjerg Hotel

Integrationsminister Rikke Hvilshøjs tale den 11. november 2005 på Børne- og kulturchefforeningens årsmøde på Munkebjerg Hotel Integrationsminister Rikke Hvilshøjs tale den 11. november 2005 på Børne- og kulturchefforeningens årsmøde på Munkebjerg Hotel i Vejle. Tak. Jeg er glad for, at I også har sat integration på dagsordenen.

Læs mere

Velkommen til session 2 Flygtningekvinder ind på arbejdsmarkedet

Velkommen til session 2 Flygtningekvinder ind på arbejdsmarkedet Velkommen til session 2 Flygtningekvinder ind på arbejdsmarkedet Mellemøstrådgiver og Ph.d Hanna Ziadeh, Institut for Menneskerettigheder Foredragsholder og rådgiver Razan Haugaard, tidligere fagchef på

Læs mere

Integrationspolitik 0

Integrationspolitik 0 Integrationspolitik 0 Faxe Kommune September 2015 Foot credit: Colourbox Indledning Integrationspolitikken skal sikre, at Faxe kommunes vision: Dit liv, din fremtid, dit job. Sammen udvikler vi sundhed,

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens bemærkninger

Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens bemærkninger Bilag 1 Integrationsrådets høringssvar og forslag til fordeling af integrationspuljen med forvaltningens Indsats Ansøgt beløb 2019 Rådets anbefaling 2019 Integrationsrådets Forvaltningens Aktive på arbejdsmarkedet

Læs mere

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan ,

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan , Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan 2017-2021, Intensive sundhedsplejerskebesøg i et hyppigere omfang end sædvanligt Opsporing og forebyggelse af brugen af stoffer blandt unge Drop

Læs mere

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Frederiksberg Kommune ønsker, at byen er et attraktivt sted at leve, bo og arbejde for alle borgere uanset etnisk oprindelse. Kommunen ser i udgangspunktet

Læs mere

BILAG 2. Status og udvikling på integrationsområdet

BILAG 2. Status og udvikling på integrationsområdet BILAG 2 Dato: 6.oktober 2010 Kontor: Analyseenheden Status og udvikling på integrationsområdet I dette notat beskrives status og udvikling i centrale nøgletal for nydanskeres integration i Danmark. Først

Læs mere

Opfølgning på fælles LBR-konference: Arbejdsmarkedet i København Syd - fælles udfordringer og fælles mål

Opfølgning på fælles LBR-konference: Arbejdsmarkedet i København Syd - fælles udfordringer og fælles mål Opfølgning på fælles LBR-konference: Arbejdsmarkedet i København Syd - fælles udfordringer og fælles mål Indledning Medlemmer fra de lokale beskæftigelsesråd i Køge, Greve, Solrød og Stevns var den 25.

Læs mere

+ 131 + 52 + 116. Efterkommere 16-64 år Integrationsministeriet: (2010). 2010 2020 Vækst i antal. Vækst i % 34.448 79.656 + 45.208

+ 131 + 52 + 116. Efterkommere 16-64 år Integrationsministeriet: (2010). 2010 2020 Vækst i antal. Vækst i % 34.448 79.656 + 45.208 Efterkommere 16-64 år Integrationsministeriet: (2010). 2010 2020 Vækst i antal Vækst i % Ikke-vestlig baggrund 34.448 79.656 + 45.208 + 131 Vestlig baggrund 7.981 12.159 + 4.178 + 52 I alt 42.429 91.815

Læs mere

Unge på kanten. Projektbeskrivelse. Projektleder: Sanne Kjellow Senest revideret: 30/11/2016

Unge på kanten. Projektbeskrivelse. Projektleder: Sanne Kjellow Senest revideret: 30/11/2016 Unge på kanten Projektbeskrivelse Projektleder: Sanne Kjellow Senest revideret: 30/11/2016 Baggrund Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelsesudvalget igangsatte i august

Læs mere

Af Hans Hummelgaard. www.akf.dk

Af Hans Hummelgaard. www.akf.dk Økonomiske perspektiver ved et integrerende arbejdsmarked Af Hans Hummelgaard www.akf.dk Spørgsmål, jeg er blevet bedt om at besvare Er det muligt at give et bud på totaløkonomien i et integrerende arbejdsmarked?

Læs mere

Sprogscreeningsværktøj til erhvervsuddannelserne

Sprogscreeningsværktøj til erhvervsuddannelserne Sprogscreeningsværktøj til erhvervsuddannelserne Fastholdelseskaravanen v/ projektleder Preben Holm Konference 16. September 2010 Præsentation af sprogscreeningsværktøj Præsentation af Fastholdelseskaravanen

Læs mere

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog INDHOLD Baggrund 3 Udfordringen med at få flygtningekvinder i arbejde 3 Temaer for integrationsindsatsen 4 Sundhed og sygdomsopfattelse 5

Læs mere

Verdens kvinder i Danmark

Verdens kvinder i Danmark Verdens kvinder i Danmark Hvem er vi? Vi er en forening, som består af kvinder fra Kazakhstan, Rusland, Ukraine, Aserbajdsjan, Usbekistan, Hviderusland, Kaukasus, Cuba, USA, Brasilien, Salvador, Bosnien.

Læs mere

"I Danmark er jeg født"

I Danmark er jeg født "I Danmark er jeg født" Myten om den fejlslagne integration Medlemskonference Foreningen Center for Ungdomsforskning d. 1. november 2010 Festsalen Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Med denne konference

Læs mere

Nye adgangskrav truer den positive udvikling i de udsatte boligområder

Nye adgangskrav truer den positive udvikling i de udsatte boligområder Nye adgangskrav truer den positive udvikling i de udsatte boligområder 1. Indledning I 1 var der ca.2. borgere, som boede i et alment boligområde, omfattet af en boligsocial helhedsplan støtte af Landsbyggefonden.

Læs mere

Community Center Gellerup

Community Center Gellerup Community Center Gellerup efteråret 2006 1. Vision: - Mangeartet institutionsform - fra Bibliotek til Community Center - Metode: - værdsættende/ai - handlekompetencer/empowerment - Medborgerskab - borgerinddragelse

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Der er behov for sammenhængende forebyggelse

Der er behov for sammenhængende forebyggelse December 2010 HEN Fremtidens kriminalitetsforebyggende arbejde: Der er behov for sammenhængende forebyggelse Resume Der er behov for at udvikle det forebyggende arbejde i forhold til kriminalitet blandt

Læs mere

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015

Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Strategi for nyankomne flygtninge og deres familier august 2015 Indledning Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere

Læs mere

Integrationspolitik (udkast)

Integrationspolitik (udkast) Godkendt i Byrådet den xx. xx 20xx Byrådssekretariat Sagsnr. 71104 Brevid. 2158097 Ref. IPJ Dir. tlf. 4631 8007 ingapj@roskilde.dk 11. august 2015 Integrationspolitik (udkast) Integrationspolitikken tager

Læs mere

BYENS BØRN BYENS UNGE BYENS UDDANNELSER

BYENS BØRN BYENS UNGE BYENS UDDANNELSER BYENS BØRN BYENS UNGE BYENS UDDANNELSER Valgprogram for Radikale Venstre København Kommunalvalget 2017 Vores politik peger hverken mod højre eller venstre men fremad. Mod en bedre fremtid for vores børn.

Læs mere

Velkommen til møde i Børne- og Socialministeriets ledernetværk. Den tværfaglige og helhedsorienterede indsats

Velkommen til møde i Børne- og Socialministeriets ledernetværk. Den tværfaglige og helhedsorienterede indsats Velkommen til møde i Børne- og Socialministeriets ledernetværk Den tværfaglige og helhedsorienterede indsats Velkommen Formål og rammesætning Nøgletal for udsatte børns skolegang Skolefravær for børn,

Læs mere

WORKSHOP 10. HVORDAN HÅNDTERER LÆRERNE PÅ ERHVERVSSKOLERNE KRAVENE OM, AT ALLE SKAL GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE?

WORKSHOP 10. HVORDAN HÅNDTERER LÆRERNE PÅ ERHVERVSSKOLERNE KRAVENE OM, AT ALLE SKAL GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE? WORKSHOP 10. HVORDAN HÅNDTERER LÆRERNE PÅ ERHVERVSSKOLERNE KRAVENE OM, AT ALLE SKAL GENNEMFØRE EN UNGDOMSUDDANNELSE? Peter Koudahl Aarhus Universitet, Institut for Uddannelse og Pædagogik DPU koudahl@dpu.dk

Læs mere

Arbejdsmarkedsområdet i Norddjurs Kommune. Oplæg ved Økonomidirektør Eva Holm Iversen Arbejdsmarkeds- og borgerservicechef Karen Skau

Arbejdsmarkedsområdet i Norddjurs Kommune. Oplæg ved Økonomidirektør Eva Holm Iversen Arbejdsmarkeds- og borgerservicechef Karen Skau Arbejdsmarkedsområdet i Norddjurs Kommune Oplæg ved Økonomidirektør Eva Holm Iversen Arbejdsmarkeds- og borgerservicechef Karen Skau Virksomhedsstørrelse 2012 (antal ansatte 2206 virksomheder) 10-19 ansatte

Læs mere

Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2013

Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2013 1 Bilag 2 Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2013 Frivillignet, der er Dansk Flygtningehjælps landsdækkende netværk af frivillige, har i 2013 haft kontakt til 17.983 brugere

Læs mere

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele

BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele BILAG A: Klubbernes opsøgende arbejde fordelt på bydele I Valby er der ansat en medarbejder, som foretager det opsøgende gadeplansarbejde i bydelen. Det opsøgende arbejde har stået på i et år og er et

Læs mere

UddannelsesHusets Mentornetværk

UddannelsesHusets Mentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Mentornetværk Projekt Indslusning til arbejdsmarkedet Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk

Læs mere

Få nye virksomheder til frivilligt og ulønnet at bidrage til vores ungeindsats.

Få nye virksomheder til frivilligt og ulønnet at bidrage til vores ungeindsats. SAMARBEJDSAFTALE OM ERHVERVSMENTORKORPS PÅ FYN ERHVERVSMENTOR FRA SYD TIL ØST I januar 2014 har erhvervsmentorkorpset Dygtige Unge afholdt møde med repræsentanter fra Jobcentrene i Svendborg, Faaborg-Midtfyn

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede 1 Debatoplæg: Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede børn og unge Fællesskabet 1. Udsatte børn og unge skal med i fællesskabet: Udgangspunktet for arbejdet med udsatte og

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 20. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Helsingør Gymnasium Mødet holdes på Helsingør Gymnasium - gå

Læs mere

Oversigt over indsatser og projekter målrettet indvandrere og flygtninge i Roskilde Kommune (2010)

Oversigt over indsatser og projekter målrettet indvandrere og flygtninge i Roskilde Kommune (2010) Oversigt over indsatser og projekter målrettet indvandrere og flygtninge i Roskilde Kommune (2010) Indsats eller projekt Formål Bemærkninger Snuseforløb på socialog sundhedsområdet Projekt ejendomsservice

Læs mere

Idrættens outsidere. Inklusion eller eksklusion af vanskeligt stillede børn og unge i idrætten

Idrættens outsidere. Inklusion eller eksklusion af vanskeligt stillede børn og unge i idrætten Idrættens outsidere Inklusion eller eksklusion af vanskeligt stillede børn og unge i idrætten Center for forskning i Idræt, Sundhed & Civilsamfund www.sdu.dk/cisc Institut for Idræt & Biomekanik Syddansk

Læs mere

Community Center Gellerup

Community Center Gellerup Community Center Gellerup efteråret 2006 1. Vision: - Mangeartet institutionsform - fra Bibliotek til Community Center - Metode: - værdsættende/ai - handlekompetencer/empowerment - Medborgerskab - borgerinddragelse

Læs mere

Integrationskalenderen Gør det, der virker, året rundt i jeres kommune

Integrationskalenderen Gør det, der virker, året rundt i jeres kommune Integrationskalenderen 2007 Gør det, der virker, året rundt i jeres kommune Jeg kan ikke forestille mig et liv uden uddannelse for mig og mine børn. Rahma, 30 år 2007 Rahma er født og opvokset i Somalia,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål

Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål Implementering af beskæftigelsespolitikken samt budgetmål 1. for implementering af beskæftigelsespolitikken 2. Samlet oversigt over mål og nøgletal FLERE I JOB beskæftigelsespolitik Fem centrale politikområder:

Læs mere

Aftale om udmøntning af satsreguleringspuljen for 2009 på beskæftigelsesområdet, integrationsområdet samt undervisningsområdet

Aftale om udmøntning af satsreguleringspuljen for 2009 på beskæftigelsesområdet, integrationsområdet samt undervisningsområdet 30.oktober 2008 Aftale om udmøntning af satsreguleringspuljen for 2009 på beskæftigelsesområdet, integrationsområdet samt undervisningsområdet Beskæftigelsesministeren og ministeren for flygtninge, indvandrere

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Fra udsat boligområde til hel bydel. Programbestyrelsen 2004-2008

Fra udsat boligområde til hel bydel. Programbestyrelsen 2004-2008 Fra udsat boligområde til hel bydel Programbestyrelsen 2004-2008 Agenda Tilbageblik - kort Signalement af områderne og deres beboere En strategisk dagsorden Tilbageblik Programbestyrelsen Strategiudvikling

Læs mere

Dialogforum for integration REFERAT

Dialogforum for integration REFERAT Dialogforum for integration REFERAT Sted: Mødelokale 1, rådhuset Torvet 3 8500 Grenaa Dato: Mandag den 16. april 2018 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Jens Højlund Lars Hede Mette

Læs mere

Forskellene i selvforsørgelsesgraden er dyrt for samfundet. Dette gælder f.eks.:

Forskellene i selvforsørgelsesgraden er dyrt for samfundet. Dette gælder f.eks.: 1 : 7 INDLEDNING Jobcenter Furesø ønsker at investere i, at flere personer med anden etnisk baggrund end dansk bliver selvforsørgende. Forskellene i selvforsørgelsesgraden imellem personer med dansk og

Læs mere

Resumée. Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e. Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011

Resumée. Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e. Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011 Resumée é Uddannelsesparath ed og de unges overgang til ungdomsuddannels e Analyse af det samlede ungdomsuddannelsesområde Juni 2011 2 RESUMÉ af Uddannelsesparathed og de unges overgang til ungdomsuddannelse

Læs mere

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015

BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 BRUG FOR ALLE UNGE FREM MOD 2015 Sætter nydanske drenges ressourcer i spil Fortsætter sin støtte til alternative lektiecaféer og ung-til-ung metoder Intensiverer oplysning om uddannelse til nydanske forældre

Læs mere

Barrierer og indsatser for unge på kanten. Jacob Seier Petersen Chefanalytiker VIVE

Barrierer og indsatser for unge på kanten. Jacob Seier Petersen Chefanalytiker VIVE Barrierer og indsatser for unge på kanten Jacob Seier Petersen Chefanalytiker VIVE Hvem er VIVE Semi-statslig institution under Økonomi- og Indenrigsministeriet Oprettet den 1. juli 2017 efter en fusion

Læs mere

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune 21. december 2011 Beskæftigelse Projekt og udvikling 1. Indledning Den økonomiske krise rammer også de unge, der oplever at blive afskediget

Læs mere

FLYGTNINGE OG INDVANDRERES SUNDHED OG TRIVSEL

FLYGTNINGE OG INDVANDRERES SUNDHED OG TRIVSEL FLYGTNINGE OG INDVANDRERES SUNDHED OG TRIVSEL KØBENHAVN 12. MARTS 2019 FLYGTNINGE OG INDVANDRERES SUNDHED OG TRIVSEL Flygtninge og familiesammenførte er ofte mærket af de oplevelser, de har med fra hjemlandet,

Læs mere

Kommuner får flere og flere ansatte med ikke-vestlig baggrund

Kommuner får flere og flere ansatte med ikke-vestlig baggrund Side 1 af 6 22.06.15 22:31 Kommuner får flere og flere ansatte med ikke-vestlig baggrund Kontakt Journalist RASMUS GIESE JAKOBSEN: RAGJ@kl.dk Andelen af kommunalt ansatte med ikkevestlig baggrund er steget

Læs mere

VISION: Flygtninge, indvandrere og efterkommere skal sikres et aktivt og ligeværdigt medborgerskab i Varde Kommune.

VISION: Flygtninge, indvandrere og efterkommere skal sikres et aktivt og ligeværdigt medborgerskab i Varde Kommune. VISION: Flygtninge, indvandrere og efterkommere skal sikres et aktivt og ligeværdigt medborgerskab i Varde Kommune. Visionen skal indfries ved at arbejde strategisk med de politiske målsætninger: 1. Flere

Læs mere

Charlotte Møller Nikolajsen

Charlotte Møller Nikolajsen Charlotte Møller Nikolajsen Indhold INDLEDNING 2 KORT RIDS AF UNDERSØGELSENS RESULTATER 3 ELEVPROFILUNDERSØGELSEN I SAMMENLIGNING MED BOGEN DEN NYE ULIGHED VED LARS OLSEN 4 ELEVPROFILUNDERSØGELSEN I SAMMENLIGNING

Læs mere

visiteret unge på projektet. Her af er 12 personer under 30 år og 17 personer over 30 år. skraldeindsamling-teamet

visiteret unge på projektet. Her af er 12 personer under 30 år og 17 personer over 30 år. skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Skraldeprojekt 24 timer efter første samtale, Der skal altid være 20 Der er ultimo marts

Læs mere

Hvordan får vi flere flygtningekvinder i job?

Hvordan får vi flere flygtningekvinder i job? Hvordan får vi flere flygtningekvinder i job? Oplæg til Integrationstræf -16 Frederik Thuesen Forskningsleder, SFI Anika Liversage Seniorforsker, SFI Procent Yes we (they) can. 90 Beskæftigelsesfrekvens

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

Socialrådgiverdage 2017 Beskæftigelsesforsøg med Lokalsamfundsfokus

Socialrådgiverdage 2017 Beskæftigelsesforsøg med Lokalsamfundsfokus Socialrådgiverdage 2017 Beskæftigelsesforsøg med Lokalsamfundsfokus Præsentation af SydhavnsCompagniet som organisatorisk ramme ved Brian Lentz, chef Præsentation af Beskæftigelsestilbud Lokalværdi ved

Læs mere

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011 Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 20 62 72 Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk.

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Indsatsens navn Mentorordningen Indsats Formål Hvad er formålet med indsatsen? Hvilke udfordringer adresserer den? Mentorordningen skal medvirke til

Læs mere

Nydanske unge på erhvervsuddannelserne

Nydanske unge på erhvervsuddannelserne Fakta om integration: Nydanske unge på erhvervsuddannelserne Januar 2012 Fakta om integration: Nydanske unge på erhvervsuddannelserne Udgiver: Social- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København

Læs mere

Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2014

Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2014 1 Bilag 2 Oversigt over målopfyldelse for DFHs frivillige integrationsarbejde 2014 Frivillignet, der er Dansk Flygtningehjælps landsdækkende netværk af frivillige, har i 2014 haft kontakt til 13.693 brugere

Læs mere

Mentorskabets muligheder på arbejdsmarkedet

Mentorskabets muligheder på arbejdsmarkedet Mentorskabets muligheder på arbejdsmarkedet Anette Hansen, seniorkonsulent Odense den 12. september 2013 Anette Hansen Seniorkonsulent Mail: ah@cabiweb.dk Mobilnr. 40 38 54 74 Side 2 Fastholdelse og indslusning

Læs mere

Rapport om marginaliserede nydanske børn og unge

Rapport om marginaliserede nydanske børn og unge Rapport om marginaliserede nydanske børn og unge Regeringens arbejdsgruppe for bedre integration Marts 2009 Rapport om marginaliserede nydanske børn og unge Regeringens arbejdsgruppe for bedre integration

Læs mere

UNG I EN PRÆSTATIONSKULTUR

UNG I EN PRÆSTATIONSKULTUR UNG I EN PRÆSTATIONSKULTUR Du er, hvad du præsterer. Konference hos Center for Ungdomsforskning 8. maj 2018 PROGRAM 09.00-09.30 Kom og få en croissant og en kop morgenkaffe 09.30-09.45 Vi byder velkommen,

Læs mere

Young Skills Klædt på til en erhvervsuddannelse

Young Skills Klædt på til en erhvervsuddannelse Young Skills Klædt på til en erhvervsuddannelse Aktivitet 1: Styrkelse af de unges afklaring om uddannelsesvalg Projektskitse for projekter under aktivitet 1 1. Fælles referenceramme for vejledere, lærere

Læs mere

Integrationsindsatsen for de nyankomne udlændinge

Integrationsindsatsen for de nyankomne udlændinge Integrationsindsatsen for de nyankomne udlændinge Generelt - Integrationsloven Kommunerne skal tilbyde et treårigt introduktionsprogram til nyankomne flygtninge og familiesammenførte over 18 år. Alle får

Læs mere

PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE

PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE D. 30.01.2014 Læs dansk på bibliotekerne. v/eva Mikkelsen emi@statsbiblioteket.dk PROJEKTETS FORMÅL Udvikling og etablering af online lektiehjælpsordning. Bidrage positivt

Læs mere

forandring og forankring

forandring og forankring DE KOMMUNALE PRAKTIKER- OG LEDERNETVÆRK OM INTEGRATION BYDER VELKOMMEN TIL FÆLLESMØDE OM: forandring og forankring MIDDELFART - 28. MARTS 2019 forandring og forankring LANDSDÆKKENDE NETVÆRKSMØDE OM FASTHOLDELSE

Læs mere

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune

Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Strategi for integrationsindsatsen Holstebro Kommune Vision: Alle borgere i Holstebro Kommune uanset etnisk eller kulturel baggrund indgår i og bidrager som aktive medborgere til det fælles samfund med

Læs mere

Udmøntning af satsreguleringspuljen for 2007 på Beskæftigelsesministeriets, Integrationsministeriets og Undervisningsministeriets område

Udmøntning af satsreguleringspuljen for 2007 på Beskæftigelsesministeriets, Integrationsministeriets og Undervisningsministeriets område Udmøntning af satsreguleringspuljen for 2007 på Beskæftigelsesministeriets, Integrationsministeriets og Undervisningsministeriets område Beskæftigelsesministeren og ministeren for flygtninge, indvandrere

Læs mere

Ind på arbejdsmarkedet

Ind på arbejdsmarkedet Beskæftigelsestræf 2015 Ind på arbejdsmarkedet Onsdag den 25. februar 2015 Hotel Comwell Kolding 2 Onsdag den 25. februar 2015 9.00 Ankomst og kaffe 9.30 Velkommen til Beskæftigelsestræf 2015 Jacob Bundsgaard

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Beslutning: Afrapportering på Fortsat Fremgang for Furesø: Løft af elever, der har svært ved indlæring (pkt. 3.6) Sagsnr. i ESDH: 18/18826 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Læs mere

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES-

KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- KONFERENCE D. 25. NOVEMBER 2015 ROSKILDE UNIVERSITET, RUC, STORE AUDITORIUM, BYGNING 00, UNIVERSITETSVEJ 1, 4000 ROSKILDE PROGRAM DE IKKE-UDDANNELSES- PARATE KL S UDDANNELSESTRÆF 2015 2 Konference Hvor

Læs mere

Integrationssuccesen

Integrationssuccesen Integrationssuccesen Succes har mange fædre, men fiasko er forældreløs (ukendt forfatter) Uddannelsesforbundet Den 11. april 2019 Problemstillingen Hvordan får Uddannelsesforbundet indflydelse på integrations-

Læs mere

Bilag 1: Bæredygtighedsplan status på Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens indsatser 2018

Bilag 1: Bæredygtighedsplan status på Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens indsatser 2018 Bilag 1: Bæredygtighedsplan 2017-20 - status på Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens indsatser 2018 Strategisk fokus nr. Handling nr. Interessenter Økonomi Effektønske Status-indikator Handling - status

Læs mere

3.4 INTEGRATION. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.4 INTEGRATION. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.4 INTEGRATION Randers Kommune - Visionsproces 2020 Integration af borgere med anden etnisk baggrund end dansk Målet for integrationsindsatsen i Randers Kommune er, at alle borgere med anden etnisk herkomst

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

Sårbare unge: statusmøde. Rådhuset, 4. oktober 2017

Sårbare unge: statusmøde. Rådhuset, 4. oktober 2017 Sårbare unge: statusmøde Rådhuset, 4. oktober 2017 Baggrund Herning Kommune har ca. 500 sårbare unge mellem 15 og 25 år Budgetforlig 2017: På tværs af børne- og voksenområdet arbejdes med initiativer over

Læs mere

TEMADRØFTELSE 1 B. Nøgler til bedre rekruttering

TEMADRØFTELSE 1 B. Nøgler til bedre rekruttering TEMADRØFTELSE 1 B Nøgler til bedre rekruttering Inge-Lisbeth Nygaard, Århus Kommune Astrid Jensen, Sønderborg Kommune Henrik Sønderskov, Forsvaret Jawad Sundoo, Forsvaret Kirstine Østergaard, Undervisningsministeriet

Læs mere

Kevin Holger Mogensen Adjunkt, PhD. Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning Roskilde Universitet

Kevin Holger Mogensen Adjunkt, PhD. Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning Roskilde Universitet Kevin Holger Mogensen Adjunkt, PhD Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning Roskilde Universitet 1 Danmark har et drengeproblem! Projekt DRIBLE: Drenges udfordringer i ungdomsuddannelserne. Projekt

Læs mere

Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner

Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Dansk/vestlig Efterkommer Indvandrer Markant fremgang blandt de unge i boligområder med boligsociale helhedsplaner 1. Indledning

Læs mere