Generalforsamlingen godkender Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamlingen godkender Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen."

Transkript

1 Punkt 1 Forslag til dirigent Bilag 1 Indstilling: Generalforsamlingen godkender Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen.

2 Punkt 2: Forslag til dagsorden Bilag 2 Indstilling: Godkendelse af dagsorden. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af dagsorden 3. Valg af stemmetællere 4. Bestyrelsens beretning 5. Regnskab for det seneste regnskabsår (årsberetning) 6. Bestyrelsens forslag til handleplan for det kommende år a. Indkomne forslag 7. Budget for det kommende kalenderår, herunder fastsættelse af kontingent 8. Valg af formand 9. Valg af næstformand 10. Valg af bestyrelsesmedlemmer 11. Valg af suppleant 12. Eventuelt Kommentarer: Vedlagt: Intet. Intet.

3 Punkt 3: Forslag til stemmetællere Bilag 3 Indstilling: Kommentarer: Vedlagt: Generalforsamlingen godkender 2 medarbejdere fra sekretariatet som stemmetællere. Jeanette Sørensen og Charlotte Amgild fra LOBPAs sekretariat foreslås som stemmetællere. Intet.

4 Punkt 4: Bestyrelsens beretning Bilag 4 Indstilling: Kommentarer: Vedlagt: Generalforsamlingen godkender formandens mundtlige beretning. Beretningen fremlægges af. Den omdeles på generalforsamlingen og offentliggøres på LOBPAs hjemmeside umiddelbart efter generalforsamlingen. Intet.

5 Punkt 5: Forslag til regnskab for det seneste regnskabsår (årsberetning) Bilag 5 Indstilling: Kommentarer: Generalforsamlingen godkender vedlagte regnskab. Intet. Vedlagt: Regnskab for 2017.

6 Punkt 6: Forslag til handleplan for det kommende år. Bilag 6 Indstilling: Generalforsamlingen godkender vedlagte handleplan Kommentarer: Vedlagt: Handleplanen præsenteres på generalforsamlingen. Handleplanen.

7 Forslag til Handleplan Bilag 6 Samarbejde og politisk påvirkning LOBPA skal til stadighed sikre, at der skabes bedre forhold inden for BPA-området. Derfor er det en af vores klare målsætninger at få ændret udmålingssystemet, så der opnås et ensartet niveau landet over for alle borgere med BPA uanset, hvordan arbejdsgiver- og arbejdslederansvaret er fordelt. Vore mål er en ny metode til at beregne administrationsbidraget; sikring af overenskomstmæssige lønelementer; minimering af kommunernes benyttelse af rådighedstimer og klar budget- og regnskabsaflæggelse. LOBPA er eksperter på BPA-området. Vi kender dagligdagen fra alle sider som arbejdsledere, arbejdsgivere og administratorer. Vi har fingeren på pulsen og ved, hvordan den praktiske hverdag skal spille sammen med den økonomiske ramme. Handicaporganisationerne: Vi ønsker at konsolidere vores samarbejde med det formål at koordinere indsatsen for vores fælles mål at bevare, udbygge og forbedre BPA-ordningen. Vi samarbejder gerne om at få BPA-målgruppen udvidet til at omfatte endnu flere borgere. Kommunerne: Vi ønsker, at kommunerne og Kommunernes Landsorganisation (KL) kender LOBPA og vores virke, og vi ønsker at påvirke KL, så de understøtter vores tilgang til BPA-ordningen. Politikerne: Vi ønsker at få politisk opbakning til LOBPAs virke og til vores fremtidige mål om at sikre ensartede rammer og administrationstakster, der er bæredygtige. Vi vil påvirke muligheden for udvidelse af målgruppen. Arbejdsmarkedets parter: Dansk Erhverv og FOA er overenskomstpartnere. LOBPA har tiltrådt arbejdsmarkedsoverenskomsten for handicaphjælpere. Den giver ordnede forhold for hjælperne og mulighed for 24-timers vagter. Vi ønsker at benytte vores indflydelse, så den gældende overenskomst bliver endnu mere målrettet det særlige BPA-område. Konkrete tiltag i 2018 / 2019: Vi fortsætter dialogen med ovenstående parter for i fællesskab at sikre fremtiden for og kvaliteten i BPA. Vi udvikler vores indsats på nye forretningsområder; det drejer sig om ledsageordninger og ikke mindst Samtænkt Indsats som et unikt redskab til at tilbyde sammenhængende hjælp i hverdagen for borgere både børn, unge og voksne med mangeartede og særlige behov. Vi udvikler vores relationer i det europæiske samarbejde European Network on Independent Living (ENIL) med det sigte at fastholde retten til at leve et selvstændigt liv. Tilbud til LOBPAs kunder og medlemmer I LOBPA er det altid din BPA, der er i fokus. Derfor tilbyder vi redskaber til at udvikle og forbedre kompetencerne som arbejdsgiver og arbejdsleder. Det gør vi bl.a. med individuelle tilbud og gennem netværksskabende aktiviteter, arbejdslederuddannelse, temamøder og mentorordning.

8 Medlemskab af LOBPA er for alle med BPA, uanset om arbejdsgiveransvaret er overdraget til LOBPA, om det varetages af en selv, eller om det er overdraget til en anden virksomhed. Temadage og aktiviteter: LOBPA tilbyder temadage for alle med en BPA. Lokale netværksmøder: LOBPAs netværksmøder giver medlemmer adgang til faglig og kollegial sparring. Den indsats skal styrkes. Vi vil i stigende grad sørge for, at der kommer et fagligt oplæg fra en af LOBPAs konsulenter. Det oplæg vil ikke være kernen i netværksmødet men et supplement, hvor medlemmerne får adgang til viden og kan stille et hurtigt spørgsmål til den lokale konsulent. Hvert netværk tilbydes møder 3 gange om året. LOBPA-net Ung: LOBPA-net Ung adskiller sig fra LOBPAs øvrige netværk ved at være landsdækkende. Derfor vil tilbuddet til LOBPAs medlemmer i ungenetværket være anderledes end i de lokale netværk. Ungenetværket er medlem af Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH) for at sikre et mangfoldigt aktivitetstilbud til unge samt støtte SUMHs kamp for, at unge under 18 år får adgang til en BPA-lignende ordning. LOBPA Oplevelser: Vi fortsætter med at arrangere sociale aktiviteter, hvor borgere med BPA tilbydes at mødes med ligestillede omkring fælles oplevelser, der kan medvirke til at udvikle og fastholde netværk. Jobtavlen: LOBPA arbejder kontinuerligt med at udbygge og forbedre vores netværksbaserede jobformidling. Succesen afhænger af den trafik, der foregår på Jobtavlen så jo mere siden anvendes, des bedre bliver den. LOBPA-konsulenter: LOBPA vil fremadrettet styrke konsulenternes tilstedeværelse ved medlemsaktiviteterne for at levere fagligt input til gavn for kunder og medlemmer. LOBPAs strategi på konsulentområdet er baseret på værdierne: tillid, tryghed og tilstedeværelse. Tilbud alene for LOBPAs kunder Medlemmer, der har overdraget arbejdsgiveransvaret til LOBPA, er kunder i LOBPA. Arbejdslederuddannelse: I et unikt samarbejde med uddannelsesinstitutionen Niels Brock udbyder LOBPA en arbejdslederuddannelse over 6 hele kursusdage. Uddannelsen består af 6 moduler, hvoraf 4 varetages af Niels Brock, og de resterende 2 varetages af LOBPAs konsulenter. Uddannelsen er skræddersyet til BPA-området. Arbejdslederuddannelsen er efterspurgt og nyder stor tilslutning. APV: LOBPA tilbyder at afholde de lovpligtige APV er i samarbejde med ArbejdsmiljøEksperten. Kommunen skal bevilge udgiften til APV. Førstehjælpskursus: LOBPA har indgået samarbejde med ArbejdsmiljøEksperten, som kan levere førstehjælpskursus, hvis kommunen bevilliger dette. Ergonomikursus (herunder forflytning): LOBPA har indgået samarbejde med ArbejdsmiljøEksperten, som kan levere ergonomikurser, hvis kommunen bevilliger dette. Vikarordning: LOBPA tilbyder vikardækning, når kundens kommune har bevilget dette. LOBPA har kontaktet alle de kommuner, hvor vi

9 har kunder og påpeget kommunens lovmæssige forsyningspligt til gavn for alle med BPA. Afløserlisten: LOBPA arbejder på at styrke afløserlisten. En stærk afløserliste kræver to hjælpere på afløserlisten for hver kunde. Derudover vil vi afdække mulighed for, at der tilknyttes afløsere. Juridisk rådgivning (herunder ansættelsesret): Vi tilbyder rådgivning om ansættelsesretlige forhold, herunder overenskomstmæssige forhold, ligesom der er mulighed for sparring på den BPA-relaterede jura. Mentorordning: LOBPA tilbyder mentorstøtte, hvor kunder sættes i kontakt med en mere erfaren arbejdsleder og modtager sparring. Kundestrategi: LOBPAs fordelsprogram giver adgang til rabatter og andre kontante kundefordele. Medlemmer nyder også adgang til en række fordele. Kundernes hjælpere får ligeledes adgang til udvalgte fordele. Kommunikation LOBPA kommunikerer vores særlige tilgang til BPA, som en medlemstyret forening funderet i værdimæssige principper om retten til det frie valg og et selvstændigt liv. Organisationen drives som en socialøkonmisk virksomhed med Not for profit som udgangspunkt. LOBPA er medlemsstyret af mennesker, der selv har BPA. Hermed sikres, at vores værdier fastholdes i et borgerperspektiv. Vi kommunikerer på en bred palette af platforme, så vores budskaber og tilbud når følgende målgrupper: Medlemmer, kunder, samarbejdspartnere, kommuner, politikere og andre med interesse i BPA-området og for LOBPA i særdelshed. Hjemmeside: På LOBPAs hjemmeside kommunikeres vores strategi og værdisæt til alle interesserede. Nyheder relevante for BPA-området og internt i LOBPA lægges løbende på siden, som desuden indeholder et kunde- og medlemsweb, der giver adgang til forskellige værktøjer, som er relevante for arbejdsledere. Med et personligt login fås adgang til LOBPAs fordelsprogram med tilbud og rabatter fra eksterne samarbejdspartnere. Nyhedsbreve: LOBPAs nyhedsbreve når ud til et bredt forum, og vi arbejder målrettet på til stadighed at forbedre og styrke vores kommunikation ad den vej. Sociale Medier: LOBPA styrker indsatsen på sociale medier, særligt på Facebook, hvor vi øger vores kommunikation til alle interessenter. Markedsføring: LOBPA vil fokusere vores markedsføring til der, hvor mennesker med BPA befinder sig. LOBPA støtter gerne op om arrangementer, hvis de har en relevans for vores målgruppe, og vi genkender LOBPAs værdier i deres etiske udgangspunkt. Vi er stolte af til eksempel at være sponsor for det nordiske mesterskab i el-hockey, LOBPA Nordic Champions League.

10 Punkt 6a: Indkomne forslag Bilag 6a Indstilling: Jeg har forslag til et punkt på dagsordenen og generalforsamling 1. At lobpa ser på mulighed for og meget gerne udføre et omfattende kursus, som 2.aktør mod betaling selvfølgelig. "Indledende kursus for Handicap hjælpere". Som en slags indledende kursus for alle der har interesse i at lære visse teknikker og metoder samt hvordan man rent filosofisk er Handicap hjælper og støtter det individuelle liv i relation til independent living og støtte til at folk med BPA kan styre eget liv. Duos har pt sådan nogle kurser kørende men der mangler dels en anden blanding af emner, samt hygiejne og den filosofiske del, som håndteres anderledes af duos end dén filosofi vi bruger i lobpa. Mvh Lisbeth Andersen Kommentar: Bestyrelsen har behandlet forslaget. Begrundelse: Bestyrelsen takker Lisbeth for forslaget. Forslaget er blevet behandlet og vurderet i bestyrelsen. Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at forslaget ikke vedtages, og at LOBPA ikke kan udvikle kurser for personer i de kommunale jobcentre. Begrundelsen er en kombination af, at personer under jobcentrene ikke er ansat i LOBPA; at LOBPA ikke har ressourcer til kursusvirksomhed over for de kommunale jobcentre; at LOBPA er landsdækkende - hvilket er positivt men også en udfordring i forbindelse med dækning af alle landets jobcentre. Dertil lægger LOBPA vægt på, at borgere med BPA har individuelle behov, hvorfor instruktion og træning af hjælperne foregår i arbejdslederens eget hjem. Vedlagt: Intet.

11 Punkt 7: Budget for 2018, herunder fastsættelse af kontingent Bilag 7 Indstilling: Bestyrelsen har godkendt budgettet for 2018 på bestyrelsesmødet i december Generalforsamlingen tager budgettet til efterretning og godkender et uændret medlemskontingent på 100 kr. pr. år. Kontingentet gælder fra generalforsamling til generalforsamling. Kommentarer: Vedlagt: Vedlagte budget suppleres mundtligt på generalforsamlingen af LOBPAs direktør, Steen Pihl Sørensen. Budget for det kommende år.

12 Punkt 7: Budget for 2018, herunder fastsættelse af kontingent Bilag 7 Bestyrelsen godkendte budgettet for 2018 på bestyrelsesmødet i december Regnskab 2017 Budget 2018 Omsætning ** Hjælperne Dækningsbidrag Eksterne omkostninger Bruttofortjeneste Personale omkostninger * Kunde og medlems omkostninger Driftsresultat Renter Resultat før henlæggelser Henlæggelser * Årets resultat * inkl. omkostning til budgetteret forretningsudvikling kr Beløbet tages som tilbageførsel af henlæggelse til forretningsudvikling. **heraf medlemskontingenter kr Forudsætninger: Budgettet indeholder ikke omkostninger til forberedelse til ny lovgivning med ikrafttrædelse , eksempelvis kommunernes bagudbetaling og Det Sociale Tilsyn. Tilgang af nye medlemmer og kunder. Administrationshonorar fra kommunerne er budgetteret svagt faldende i forhold til niveauet i Der er budgetteret med indtjening fra overtagelse af aktiviteterne fra Dansk Handicapservice.

13 Punkt 8: Forslag til valg af formand - er ikke på valg Bilag 8 Indstilling: Intet. Kommentarer: Formanden er ikke på valg i Jf. vedtægterne 5, stk. 2 vælges formand og næstformand direkte på generalforsamlingen for 2 år ad gangen; formanden i ulige år og næstformanden i lige år. Vedlagt: Intet.

14 Punkt 9: Valg af næstformand er på valg Bilag 9 Indstilling: Intet. Kommentarer: Næstformanden er på valg i Jf. vedtægterne 5, stk. 2 vælges formand og næstformand direkte på generalforsamlingen for 2 år ad gangen; formanden i ulige år og næstformanden i lige år. Susanne Olsen ønsker genvalg. Der er ikke kommet andre kandidater til næstformandsposten. Vedlagt: Motivation fra Susanne Olsen

15 Bilag 9a Værløse, 14. maj 2018 Navn Susanne Olsen Adresse Skovgårds Allé 189 Potnr./by 3500 Værløse Telefon Hvilken bestyrelsespost vil du gerne stille op til som kandidat? Jeg stiller op til en næstformand. Bliver jeg ikke valgt til næstformand, stiller jeg op til bestyrelsen. Skriv kort om dine erfaringer med BPA. Jeg har siden 1. maj 1985 haft BPA 24 timer i døgnet. Jeg blev i 2011 valgt til bestyrelsen. Beskriv dit valgtema. Det vil sige det, du går til valg på. Jeg har været en af initiativtagerne til dannelsen af LOBPA, og jeg har fortsat lyst til at være med til at udvikle foreningen. LOBPA er for mig den eneste udbyder på området. Det er meget vigtigt for mig, at det er os selv, der i fællesskab sætter de rammer, som har indflydelse på vores hverdag. LOBPA s not for profit -grundlag giver efter min mening en stærk etisk profil. Jeg vil fortsat arbejde for et stærkt LOBPA efter min mening den bedste vej til at sikre, at mennesker med handicap kan leve et liv, som er i overensstemmelse med independent living -principperne. Har overdraget dine arbejdsgiverbeføjelser til LOBPA? X Ja Nej, desværre er det ikke muligt pga. min kommunes udmåling af administrationsgebyr. Hvordan vil du være repræsenteret på generalforsamlingen? X Jeg vil være fysisk til stede. Jeg vil være repræsenteret ved fuldmagt. Med venlig hilsen Susanne Olsen Tak for din tid og hjælp!

16 Punkt 10: Valg af bestyrelsesmedlemmer Bilag 10 Indstilling: Kommentarer: Generalforsamlingen vælger to medlemmer til bestyrelsen. Der er i 2018 to ledige pladser som medlemmer i bestyrelsen, idet Merete Fredsted og Gitte Reckendorff Nielsen er på valg. Der er modtaget 3 kandidaturer, der alle er modtaget rettidigt jf. vedtægternes 4, stk. 3, senest 28 dage før generalforsamlingen. Følgende ønsker at opstille: 1. Merete Fredsted medlem af bestyrelsen og ønsker genvalg. 2. Gitte Reckendorff Nielsen medlem af bestyrelsen og ønsker valg til bestyrelsen. 3. Ole Hjorth Mortensen suppleant og ønsker valg til bestyrelsen. De øvrige personer i bestyrelsen er:, Formand (på valg i 2019) Børge Larsen (på valg i 2019) Peter Skov Jørgensen (på valg i 2019) Følgende organisationer udpeger ét medlem for en ét-årig periode: Muskelsvindfonden Spastikerforeningen Dansk Handicap Forbund Der skal sættes 2 krydser på stemmesedlen, da 2 bestyrelsesposter skal besættes. Vedlagt: Kandidaternes motivation.

17 Bilag 10a Kandidater til medlem af bestyrelsen Navn Merete Fredsted Adresse Mimersvej 31 Postnr./by 6100 Haderslev Telefon Jeg ønsker at stille op til (sæt kryds): Næstformand (2 år) Bestyrelsesmedlem (2 år) Suppleant (1 år) Har overgivet arbejdsgiveransvaret (jf. vedtægterne 5, stk. 4 skal det oplyses). Beskriv dig selv og din motivation for at stille op x Jeg har haft min BPA-ordning siden 2010 og overgav samme år arbejdsgiveransvaret til LOBPA. For mig er det vigtigt, at LOBPA er en brugerstyret organisation, som drives som en socialøkonomisk virksomhed. Jeg har været med i bestyrelse de seneste 4 år og stiller op igen, da jeg synes LOBPA er midt i en spændende udvikling, og det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på BPA, men også inddrager flere relevante forretningsområder for at sikre LOBPA s økonomiske grundlag fremover.

18 Bilag 10a Kandidater til medlem af bestyrelsen Navn Gitte R. Reckendorff Nielsen Adresse Bogensevej 85 Postnr./by 5464 Brenderup Telefon Jeg ønsker at stille op til (sæt kryds): Næstformand (2 år) Bestyrelsesmedlem (2 år) Suppleant (1 år) Er kunde hos LOBPA. (jf. vedtægterne 5, stk. 4 skal det oplyses). x Beskriv dig selv og din motivation for at stille op Jeg vil gerne genopstille til LOBPA s bestyrelse, da jeg har syntes, at det var rigtig spændende at udvikle nye arbejdsområder og i det hele taget være med til at kæmpe for BPA og dens mange værdier. Jeg er 46 år og er kunde i LOBPA og er glad for dette. Jeg vil gerne videreudvikle på de nye arbejdsområder og især gerne på børneområdet, hvor vi har et unikt tilbud på at skabe en helhed for børnefamilierne. Jeg er godt klar over, at det til stadighed er en kamp politisk, om at skabe de bedste vilkår for børnefamilier med børn med handicap, men når kommunerne og politikerne ikke kan finde ud af det, så er det godt, at LOBPA kan skabe et tilbud, som sikre at barnet i det mindste ikke skal have mange forskellige hjælpere i løbet af en dag, men kan få den samme gennemgående hjælper i løbet af dagen. Det er jo det vi andre voksne med BPA gerne vil have. Vi ønsker heller ikke en banegård af hjælpere i løbet af dagen og ingen mulighed for at bestemme selv over sin dag. Og netop dette har jeg været med til at arbejde med i min tid i bestyrelsen sammen med de kompetente medarbejdere, som vi har. Men der er lang vej endnu for vi er først lige begyndt og vi har stadigvæk mange kommuner, som vi skal sælge ideen til.

19 Et liv med lige muligheder er altafgørende for os alle. Men det er under pres fra alle sider, så derfor skal vi også stå sammen og være gode til, at argumentere for at det skal være muligt. Os borgere med BPA er udsatte i denne tid og i LOBPA kæmper vi for at kunne få nogle gode forhold og sikre at man kan få en BPA fortsat. Og det vil jeg gerne være med til fortsat. Derudover vil jeg jo gerne være med til, at vi har nogle gode netværksgrupper rundt omkring. Jeg er selv med i netværksgruppen på Fyn og det er et godt sted, hvor vi kan dele vores udfordringer i hverdagen og sparre med hinanden. Yderligere er det vigtigt, at vi har nogle gode oplevelser og relevante kursuser for vores medlemmer. Jeg har siddet i bestyrelsen i 2 år nu og har ligeledes været mentor i 4 år. Og jeg vil være meget beæret over at kunne fortsætte i bestyrelsen.

20 Bilag 10a Kandidater til medlem af bestyrelsen Navn Ole Hjorth Mortensen Adresse Seglen 23 Postnr./by 8800 Viborg Telefon Har overdraget sit arbejdsgiveransvar til LOBPA (jf. vedtægterne 5, stk. 4 skal det oplyses). Motivation fra Ole Hjorth Mortensen derfor stiller jeg op Jeg har haft schlerose i 16 år og har haft et par firmaer til at køre det for mig, der har snydt mig og mine medarbejdere. Mine undersøgelser af hvad der er på markedet, så har jeg fundet ud af, at LOBPA er det bedste for mig og derfor vil jeg gerne være med til at have hånd i hanke med, hvad der sker. For at have en så god fremtid som muligt som handicappet. Mit cv: jeg er uddannet maskinmester og har sejlet på store skibe verdenen over og har haft kommandoen over meget personale. Derfor mener jeg, at jeg er egnet til at være bestyrelsesmedlem, hvor jeg kan følge retningen for LOBPA. Jeg har selv været en del af skibsledelser og har taget personale- og ledelsesbeslutninger på topplan. Derfor er jeg egnet til at tage beslutninger som bestyrelsesmedlem for LOBPA. Min fremtid er, at jeg gerne vil leve et værdigt liv, og det mener jeg, at det skal gøres udenfor det offentlige. Jeg er meget godt tilfreds med den måde, som LOBPA behandler mine medarbejdere på, så vi kan se en fremtid. Jeg vil også arbejde for, at LOBPA kan køre kommercielt rigtigt godt.

21 Punkt 11: Valg af suppleanter Bilag 11 Indstilling: Der vælges en suppleant. Ole Hjorth Mortensen er på genvalg. Ole stiller også op til bestyrelsen. Kommentarer: Alle 3 kandidater til bestyrelsen (se punkt 10) stiller op som suppleanter såfremt de ikke vælges som bestyrelsesmedlem. 1. Merete Fredsted. 2. Gitte Reckendorff Nielsen. 3. Ole Hjorth Mortensen. Vedlagt: Intet. Kandidaternes motivation fremgår af bilag 10a.

22 Punkt 12: Eventuelt Bilag 12 Indstilling: Generalforsamlingen i afholdes onsdag den 5. juni Generalforsamlingen afholdes på Musholm Bugt Feriecenter. Kommentarer: Vedlagt: Oversigt over afholdte generalforsamlinger: 2009 Odense Congress Center (weekend) 2010 Odense Congress Center (weekend) 2011 Fredericia, Trinity Hotel & Conference Centre (weekend) 2012 Korsør, Musholm Bugt Feriecenter (weekend) 2013 Odense, Odense Congress Center (weekend) 2014 Fredericia, Trinity Hotel & Conference Centre (hverdag) 2015 Høje Taastrup, Handicaporganisationernes Hus (hverdag) 2016 Korsør, Musholm Bugt Feriecenter (weekend) 2017 Korsør, Musholm Bugt Feriecenter (weekend) 2018 Hou, Egmont Højskolen (weekend) Intet.

Generalforsamlingen godkender Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen.

Generalforsamlingen godkender Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen. Punkt 1 Forslag til dirigent Bilag 1 Indstilling: Generalforsamlingen godkender Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen. Punkt 2: Forslag til dagsorden Bilag 2 Indstilling: Godkendelse

Læs mere

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLINGEN

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLINGEN VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLINGEN Musholm - 5. juni 2019 Punkt 1 Forslag til dirigent Bilag 1 Generalforsamlingen godkender Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen. Punkt 2: Forslag til

Læs mere

Generalforsamling den. 11. juni 2016. MUSHOLM FERIE, SPORT OG KONFERENCECENTER Musholmvej 100 4220 Korsør MØDEMATERIALE.

Generalforsamling den. 11. juni 2016. MUSHOLM FERIE, SPORT OG KONFERENCECENTER Musholmvej 100 4220 Korsør MØDEMATERIALE. Generalforsamling den 11. juni 2016 MUSHOLM FERIE, SPORT OG KONFERENCECENTER Musholmvej 100 4220 Korsør MØDEMATERIALE Generalforsamling 2016 Bilag 1 Punkt 1 Forslag til dirigent Indstilling: Generalforsamlingen

Læs mere

Dirigenten konstaterer, at fristerne for varsling af generalforsamlingen er overholdt jævnfør LOBPAs vedtægter.

Dirigenten konstaterer, at fristerne for varsling af generalforsamlingen er overholdt jævnfør LOBPAs vedtægter. Referat af LOBPAs generalforsamling lørdag den 5. juni 2019 Sted: Musholm Musholmvej 100 4220 Korsør Velkomst ved LOBPAs formand, Janne Sander, der efter en kort introduktion præsenterede en ny video for

Læs mere

1. Valg af dirigent Generalforsamlingen vælger som dirigent, Philip Rendtorff, direktør for PTU.

1. Valg af dirigent Generalforsamlingen vælger som dirigent, Philip Rendtorff, direktør for PTU. Referat af LOBPAs generalforsamling lørdag den 11. juni 2016 Sted: Musholm, Ferie - Sport - Konference Musholmvej 100 4220 Korsør Dagsorden: 1. Valg af dirigent Generalforsamlingen vælger som dirigent,

Læs mere

Referat af LOBPAs generalforsamling onsdag den 17. juni 2015

Referat af LOBPAs generalforsamling onsdag den 17. juni 2015 Referat af LOBPAs generalforsamling onsdag den 17. juni 2015 Sted: Handicaporganisationernes Hus Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup 1. Valg af dirigent Generalforsamlingen vælger som dirigent Philip Rendtorff,

Læs mere

Generalforsamling 17. juni 2015

Generalforsamling 17. juni 2015 Punkt 1: Forslag til dirigent Generalforsamling 17. juni 2015 Bilag 1 Generalforsamlingen godkender Philip Rendtorff, direktør for PTU. Bilag 2 Punkt 2: Forslag til dagsorden Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

1. Valg af dirigent Generalforsamlingen vælger som dirigent, Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen.

1. Valg af dirigent Generalforsamlingen vælger som dirigent, Philip Rendtorff, direktør for UlykkesPatientForeningen. Referat af LOBPAs generalforsamling lørdag den 10. juni 2017 Sted: Musholm, Ferie - Sport - Konference Musholmvej 100 4220 Korsør Dagsorden: 1. Valg af dirigent Generalforsamlingen vælger som dirigent,

Læs mere

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance

Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance Vedtægter for LOBPA Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Stk. 1. Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance, i det følgende benævnt LOBPA, er stiftet

Læs mere

Referat af LOBPAs ordinære generalforsamling

Referat af LOBPAs ordinære generalforsamling Referat af LOBPAs ordinære generalforsamling Lørdag, den 16. juni 2012 Musholm Bugt Feriecenter Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af dagsorden 3. Valg af stemmetællere 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Året 2018 har igen været et godt år for LOBPA! LOBPA har igen i 2018 og i den første del af 2019 oplevet kunde- og medlemstilgang, som styrker vores sammenhold og forstærker LOBPA både som en seriøs interesseorganisation,

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning 2017 2018 Det går godt for LOBPA! Også i år glæder jeg mig over at konstatere, at LOBPA i 2017 og i den første del af 2018 har oplevet stor tilslutning, som styrker vores sammenhold

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning 2016 2017 Det går godt for LOBPA! Også i år glæder jeg mig over at konstatere, at LOBPA i 2016 og i den første del af 2017 har oplevet stor tilslutning, som styrker vores sammenhold

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning 2015 2016 Kære alle sammen. Lad mig sige det med det samme: Det går godt for LOPBA. LOBPA har i 2015 og i den første del af 2016 været præget af meget stor tilslutning, som tilsammen

Læs mere

1970 erne. LOBPA er tillid og tryghed. Kort om BPA. LOBPA gør BPA lettere ved at:

1970 erne. LOBPA er tillid og tryghed. Kort om BPA. LOBPA gør BPA lettere ved at: Medlemskab for alle 1950 erne 1970 erne 1989 1998 Aarhus Kommune indfører BPAordningens forgænger i kølvandet på polioepidemien. Cirka 30 poliopatienter får bevilliget døgnhjælp. Det bliver muligt for

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Punkt: Dagsorden: 1 Valg af dirigent Referat: Dirigent Jannie Trabjerg Roskilde Tekniske Skole: Generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

2 Formål 1. At virke for en styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale fællesskab.

2 Formål 1. At virke for en styrkelse af medlemmernes faglige og kollegiale fællesskab. Vedtægter Dato: 15/11-2012 Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen 1 Navn Foreningens navn er: BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN Stk. 2: Foreningen er tilsluttet Paraplyorganisationen Kommunale Chefforeninger

Læs mere

16. marts Susanne Karlshøj og Camilla Olesgaard. BPA-området

16. marts Susanne Karlshøj og Camilla Olesgaard. BPA-området 16. marts 2018 Susanne Karlshøj og Camilla Olesgaard BPA-området Dagens program Dagsorden Hvad er BPA? Kort om LOBPA LOBPAs rolle Socialrådgiverens rolle Arbejdslederens rolle Vurdering af Arbejdsleder-/Arbejdsgiverevne

Læs mere

Grundejerforeningen Torstorp DAGSORDEN

Grundejerforeningen Torstorp DAGSORDEN Side 1 af 7 Dagsorden til generalforsamling i Torsdag kl. 19:00 i TaB Nørrebys Fælleshus, Timianhaven 3, 2630 Taastrup Side 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1) Valg af dirigent 3 2) Valg af stemmetællere 3 3)

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til Nuværende formulering Ny formulering 1 Navn Klubbens navn er klub for privatpraktiserende ergoterapeuter. Klubbens navn dækker grundlæggende over de ergoterapeuter, der ønsker at starte egen virksomhed,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

Kundetiltag konsolideres og forbedres. LOBPA er med andre ord ved at blive voksen og finde sine helt særegne ben at stå på og der står vi stabilt.

Kundetiltag konsolideres og forbedres. LOBPA er med andre ord ved at blive voksen og finde sine helt særegne ben at stå på og der står vi stabilt. Bestyrelsens beretning 2014 2015 LOBPA har vokseværk. Fra dag til dag styrkes vores sammenhold og fællesskab. Det er jeg utrolig glad for og stolt af. Ikke alene er vi den eneste landsdækkende organisation

Læs mere

BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) Din arbejdslederrolle i fokus

BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) Din arbejdslederrolle i fokus BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) Din arbejdslederrolle i fokus Med en BPA-hjælpeordning kan du som borger overdrage dit arbejdsgiveransvar til Bruger - Hjælper Formidlingen. Det kan du gøre, uanset

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD)

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Foreningen af Vandværker i Danmark Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Solrød Center 20C, 2680 Solrød Strand Tlf.: 56 14 42 42 fvd@fvd.dk - www.fvd.dk CVR: 9513 9655 1 NAVN Foreningen

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for Landdistrikternes Fællesråd

Vedtægter. Vedtægter for Landdistrikternes Fællesråd Vedtægter Vedtægter for Landdistrikternes Fællesråd 1 1. Navn, stiftelse og hjemsted 1.1. Organisationens navn er Landdistrikternes Fællesråd (LDF). 1.2. LDF er stiftet d. 27. februar 1997 af Komité for

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF 18.01.2015 Kapitel 1: Navn, struktur og formål 1 Navn og hjemsted 2 Struktur 3 Formål Kapitel 2: Medlemskab

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved.

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. 1. Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningens navn er FrivilligCenter Næstved. Hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er at skabe de bedst

Læs mere

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Guldborgsund Frivilligcenter. Stk. 2 Foreningen har hjemsted i Guldborgsund

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA)

Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Danish Association of Research Managers and Administrators (DARMA) Vedtægter revideret ved DARMA s Ekstraordinære Generalforsamling d. 20. november 2018, på Copenhagen Business School (CBS) i København.

Læs mere

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1/6 Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1 Navn Partnerskabets navn er Partnerskab for Termisk Forgasning. Partnerskabet er stiftet som en forening i 2014 og er hjemmehørende i Danmark. 2 Formål

Læs mere

3. OVERORDNEDE VÆRDIER

3. OVERORDNEDE VÆRDIER Kolding Krisecenter Basagerhus, Nr. Bjertvej 89, 6000 Kolding Tlf. 75 53 17 81 mail: info@koldingkrisecenter.dk www.koldingkrisecenter.dk VEDTÆGTER 1. NAVN Den selvejende institutions navn er Kolding Krisecenter.

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012

Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 Vedtægter for Kvindehusforeningen i Silkeborg Gældende fra 28. februar 2012 1 Navn & Hjemsted Foreningens navn er Kvindehusforeningen i Silkeborg (benævnes i det følgende som KHF). Foreningens hjemsted

Læs mere

Bestyrelsen præsenterer sit nye logo. Beretningen godkendes. Regnskabet godkendes. Arbejdsprogram EFS Geriatri og Gerontologi 2019

Bestyrelsen præsenterer sit nye logo. Beretningen godkendes. Regnskabet godkendes. Arbejdsprogram EFS Geriatri og Gerontologi 2019 Dagsorden med referatskabelon til generalforsamling i EFS Geriatri og Gerontologi. Tid og sted: Torsdag d 07.02.2019 kl. 18-19.30, Etf, Mødelokale Snoreloftet, Nørre Voldgade 90, Kbh Dagsorden Referat

Læs mere

Gymnastikforeningen Køge Bugt

Gymnastikforeningen Køge Bugt Gymnastikforeningen Køge Bugt Stiftet den 21. september 1970 Således vedtaget på generalforsamlingen den 21. september 1970 med seneste ændringer den 7. oktober 2002 4. marts 2008 4. marts 2009 4. marts

Læs mere

Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen

Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen Side 1 af 5 Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen 1 Navn Foreningens navn er: BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN i REGION NORDJYLAND. 2 Formål Foreningens formål er at virke for en styrkelse af medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Frivilligcenter Kerteminde Foreningens hjemsted er: Kerteminde Kommune 2 Formål Foreningen har som formål: - At støtte og

Læs mere

Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007

Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007 Dagsorden til ØDF s generalforsamling 2007 Tidspunkt: 12. november 2009, kl. 15.45 Sted: Hotel Trinity, Fredericia 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Rune Jönsson, Glostrup Kommune, som dirigent.

Læs mere

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland

Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dagsorden til møde i Regionaludvalg Sjælland Dato: Onsdag den 1. marts Tid: kl. 10.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Status

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund

VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund VEDTÆGTER FOR Danske Døves Ungdomsforbund 2016 AFSNIT 1: INDLEDENDE BESTEMMELSER 1 NAVN, STIFTELSE OG HJEMSTED 1.1 Forbundets navn er Danske Døves Ungdomsforbund (DDU). Forbundets internationale benævnelse

Læs mere

VEDTÆGTER. LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud

VEDTÆGTER. LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud VEDTÆGTER LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud. 1 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening

Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening Vedtægter for Langeland Svømmehalsforening NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Langelands Svømmehalsforening. Foreningen har hjemsted i Langeland Kommune. Det er foreningens formål at bistå med etablering

Læs mere

Vedtægter for Dansk Disc Golf Union

Vedtægter for Dansk Disc Golf Union Vedtægter for Dansk Disc Golf Union 1 Unionens grundlag Unionens navn er Dansk Disc Golf Union. Unionens geografiske område er Danmark. Unionens hjemsted er Danmark med formandens bopæl som postadresse.

Læs mere

Vedtægter for GO2Green

Vedtægter for GO2Green 1 Navn Foreningens navn er: GO2Green. 2 Hjemsted Foreningen har hjemsted i Svendborg. 3 Formål Foreningens formål er medvirke til, der opnås årlige målbare reduktioner af energiforbruget og CO2-belastningen

Læs mere

Vedtægter for KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn

Vedtægter for KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn 1 af 6 Vedtægter for KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn 1. NAVN OG HJEMSTED. Redigeret og vedtaget på generalforsamlingen den 1/3 2018 Foreningens navn er KGGO Kørestolsbruger og

Læs mere

Dagsorden til 4Hs Landsmøde

Dagsorden til 4Hs Landsmøde Til: Postmodtager I 4H klubber, 4H områdeformænd, IFYE, 4H konsulenter og 4Hs landsledelse Cc: Sven-Aage Steenholdt Århus, den 7. april 2016 Dagsorden til 4Hs Landsmøde 4H afholder Landsmøde lørdag den

Læs mere

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering Vedtægter for: Dansk Selskab for NeuroRehabilitering 1. Selskabets navn. Selskabets navn er "Dansk Selskab for NeuroRehabilitering ". 2. Hjemsted. Selskabets hjemsted er formandens arbejdsadresse. 3. Formål.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation

Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen for Intern Kommunikation. Dens hjemsted er formandens adresse. 2: Formål : Foreningen, som er upolitisk,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 2016 Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer 016 1 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 3 stk.1 og 3 stk. 5 ) Der stemmes samlet om de mærkede ændringer i 5 stk. 1, 5 stk. og 6 stk. 3 pkt. 6c Gældende

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Generalforsamling 12. april 2015 kl. 11.00 Skolestuen, Græse Gl. Skole

Generalforsamling 12. april 2015 kl. 11.00 Skolestuen, Græse Gl. Skole Generalforsamling 12. april 2015 kl. 11.00 Skolestuen, Græse Gl. Skole Tilstede: Niels Sander Jeanette Johnsen Thøger Kristoffersen Ulla Kristoffersen Daniel Kristoffersen Gitte Flindt Gert Flindt Jan

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen 2016

Referat fra generalforsamlingen 2016 Referat fra generalforsamlingen 2016 Dato: 16. april 2016 Tid: Kl. 13.00-17.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Generalforsamlingen blev indledt med uddeling af

Læs mere

Vedtægter for VikarBranchen i DI

Vedtægter for VikarBranchen i DI Vedtægter for VikarBranchen i DI Foreningens navn er VikarBranchen. Foreningens hjemsted er København. Foreningens formål er, at fremme vikar- og rekrutteringsvirksomhed markedsforhold og medvirke til

Læs mere

Landsformand Susanne Olsen og organisationskonsulent Louise Lindberg Poulsen fra Dansk Handicap Forbund

Landsformand Susanne Olsen og organisationskonsulent Louise Lindberg Poulsen fra Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsens landsmøde 2014 Dato: 22. marts 2014 Sted: Til stede: Egmont Højskolen, Villavej 25, Hou, 8300 Odder 16 stemmeberettigede Landsformand Susanne Olsen og organisationskonsulent Louise Lindberg

Læs mere

Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen

Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen Etableret i 2011 1 Indhold: 1 Navn og hjemsted side 3 2 Foreningens formål side 3 3 Foreningens mål side 3 4 Medlemskab side 4 5 Kontingent side 4 6 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg

Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen for Socialøkonomisk Salg (herefter SØS). 1 1.2 Foreningens hjemsted er Torvegade 97, 7160 Tørring.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935.

VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN NAVN OG HJEMSTED. Stk. 1. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935. VEDTÆGTER FOR ROSKILDE GARDEN 1 NAVN OG HJEMSTED. Korpsets navn er - ROSKILDE GARDEN tidligere Roskilde Borgervæbning stiftet 25. juni 1935. Korpset er en selvejende institution og er hjemmehørende i Roskilde

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

Vedtægter. For. Forenede Danske El-bilister, FDEL

Vedtægter. For. Forenede Danske El-bilister, FDEL Vedtægter For Forenede Danske El-bilister, FDEL 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Forenede Danske El-bilister, FDEL. 1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune.

VEDTÆGTER for foreningen. Vorupør Havbåde. Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. VEDTÆGTER for foreningen Vorupør Havbåde I Navn, hjemsted og formål 1 Vorupør Havbåde er en almennyttig forening med hjemsted i Thisted Kommune. 2 Foreningen Vorupør Havbåde har til formål at erhverve,

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING

VEDTÆGTER DANSK PATCHWORK FORENING August 2014 Dansk Patchwork Forening blev dannet på en stiftende generalforsamling i Middelfart den 12. april 1986. 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Dansk Patchwork Forening. I international

Læs mere

E. Fremlæggelse og godkendelse af budget, herunder fastlæggelse af kontingent.

E. Fremlæggelse og godkendelse af budget, herunder fastlæggelse af kontingent. Generalforsamling Psykiatrisk Museum/ MADHouse Middelfart Den 25. marts 2015 Referat fra den ordinære generalforsamling i Dansk Rengøringsteknisk Forening Dagsorden: A. Valg Af dirigent. B. Formandens

Læs mere

Vedtægter for SmerteDanmark

Vedtægter for SmerteDanmark Vedtægter for SmerteDanmark Indhold Vedtægter for... 1 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemskab... 2 4 Organisation... 3 5 Bestyrelsens kompetence... 3 6 Generalforsamlingen... 3 7 Regnskab og

Læs mere

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS Mandag den 14. maj kl. 19.00 i festsalen, Det Jødiske Hus. DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent, ordstyrer og referent. 2. Behandling og godkendelse af vedtægter.

Læs mere

Generalforsamling. 17. juni. Brug din demokratiske stemme og få et godt grin. Bliv bevæget, rørt og inspireret. Invitation til.

Generalforsamling. 17. juni. Brug din demokratiske stemme og få et godt grin. Bliv bevæget, rørt og inspireret. Invitation til. Invitation til 17. juni den Handicaporganisationernes Hus Blekinge Boulevard 2630 Taastrup Brug din demokratiske stemme og få et godt grin. Bliv bevæget, rørt og inspireret. 2015 Kære alle Her er et par

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR 1 Navn Organisationens navn er Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. 2 Hjemsted Landsforeningens hjemsted er adressen for Landsforeningens

Læs mere

DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer

DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer DCH Helsingør 2019, Forslag til vedtægtsændringer, med kommentarer På landsmødet d. 17. marts 2018, blev der vedtaget en række vedvægtsændringer som skal implementeres i lokalforeningerne. Formålet med

Læs mere

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger

GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger GENERALFORSAMLING i LyLe - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS Bemærkninger Tid: Lørdag 14. april 2018 kl. 17.00 Da det forudgående temamøde grundet sygemeldinger fra flere indlægsholdere

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark Vedtægter for Foreningen Plastic Change 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Foreningen Plastic Change 1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark 1.3 Bestyrelsen kan til

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn Lokalhistorisk Forening for Nykøbing Sjælland og omegn 1 Foreningens navn Foreningens navn er: Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn 2 Hjemsted

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

I henhold til vedtægternes bestemmelser indkalder bestyrelsen hermed til generalforsamling i Foreningen af Danske Døgninstitutioner for børn og unge

I henhold til vedtægternes bestemmelser indkalder bestyrelsen hermed til generalforsamling i Foreningen af Danske Døgninstitutioner for børn og unge Godhavn, den 25. oktober 2013 Til medlemsinstitutionerne, I henhold til vedtægternes bestemmelser indkalder bestyrelsen hermed til generalforsamling i Foreningen af Danske Døgninstitutioner for børn og

Læs mere

Vedtægter for VikarBranchen i DI

Vedtægter for VikarBranchen i DI Vedtægter for VikarBranchen i DI Foreningens navn er VikarBranchen. Foreningens hjemsted er København. Foreningens formål er at fremme vikar- og rekrutteringsvirksomheders markedsforhold og medvirke til,

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling lørdag den 28. maj 2011 Trinity Hotel & Conference Centre

Referat fra ordinær generalforsamling lørdag den 28. maj 2011 Trinity Hotel & Conference Centre Hvidovre den 31. maj 2011 Referat fra ordinær generalforsamling lørdag den 28. maj 2011 Trinity Hotel & Conference Centre Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af dagsorden 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler Vedtægter 1 Forstanderkredsens navn og adresse Forstanderkredsens navn er Forstanderkredsen for Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Læs mere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Vedtægter for Netværk Modermærkekræft (NeMo) 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Stk. 1. Foreningens navn er Netværk Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid værende formands

Læs mere

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i Vedtægter for SAND Hovedstaden Vedtægter for SAND Hovedstaden 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er SAND Hovedstaden Stk. 2. SAND udvalget er medlem af SAND De hjemløses landsorganisation, og er forpligtet

Læs mere

3.1 Foreningen har hjemsted på den til enhver tid af bestyrelsen fastsatte adresse for sekretariatet.

3.1 Foreningen har hjemsted på den til enhver tid af bestyrelsen fastsatte adresse for sekretariatet. Vedtægter for DSRS Sagsnr. 047290-0001 jam/lek VEDTÆGT FOR FORENINGEN DANSK SØREDNINGSSELSKAB (DSRS) 1. Navn 1.1 Foreningens navn er Dansk Søredningsselskab. 2. Formål 2.1 Foreningens formål er på ideelt

Læs mere

Vedtægter for Highland Cattle Danmark

Vedtægter for Highland Cattle Danmark Vedtægter for Highland Cattle Danmark 1. Navn og hjemsted 1. Highland Cattle Danmark Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg 2. Avlsforeningens hjemsted er formandens postadresse. 2. Formål 1. Avlsforeningens

Læs mere

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Kulturtjenesten. Kulturtjenesten stiftes i et forpligtende samarbejde mellem Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner. Lolland Kommune er den administrerende

Læs mere

Vedtægter for foreningen Alea

Vedtægter for foreningen Alea 1 - Navn og hjemsted Stk. 1 - Foreningens navn er Alea. Stk. 2 - Foreningen er hjemmehørende i Århus kommune. 2 - Foreningens formål Stk. 1 - Foreningen arbejder kulturelt og socialt for at udbrede kendskabet

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

Danske Sportsfaciliteters Brancheforening

Danske Sportsfaciliteters Brancheforening Danske Sportsfaciliteters Brancheforening Vedtægter 1. Navn Foreningens navn er Danske Sportsfaciliteters Brancheforening, i daglig tale Sportsfaciliteter.dk. Over for udlandet benævnes foreningen Danish

Læs mere

Referat af generalforsamlingen d. 03/09-2015 Øvrige noter og kommentarer er sammenfattet i pkt. 10 Eventuelt

Referat af generalforsamlingen d. 03/09-2015 Øvrige noter og kommentarer er sammenfattet i pkt. 10 Eventuelt Referat af generalforsamlingen d. 03/09-2015 Øvrige noter og kommentarer er sammenfattet i pkt. 10 Eventuelt Dagsorden 1. Valg af stemmetællere 2. Valg af dirigent og referent 3. Formandens beretning og

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Dagsorden for generalforsamlingen 2016

Dagsorden for generalforsamlingen 2016 Dagsorden for generalforsamlingen 2016 Dato: 16. april 2016 Tid: Kl. 13.00-17.00 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Kl. 13.00: Uddeling af Årets solfanger og prisen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Lyngby-Taarbæk Vidensby, og foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Formål og opgaver Foreningens formål

Læs mere

Specifikation af ændringer i forslag til nye vedtægter for Cystisk Fibrose Foreningen i forhold til nuværende vedtægter.

Specifikation af ændringer i forslag til nye vedtægter for Cystisk Fibrose Foreningen i forhold til nuværende vedtægter. Specifikation af ændringer i forslag til nye vedtægter for Cystisk Fibrose Foreningen i forhold til nuværende vedtægter. Tekst markeret med rødt i NUVÆRENDE TEKST bliver enten ændret eller udgår i den

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for TURISMENETVÆRK SJÆLLAND - MØN

V E D T Æ G T E R. for TURISMENETVÆRK SJÆLLAND - MØN V E D T Æ G T E R for TURISMENETVÆRK SJÆLLAND - MØN Navn, hjemsted og formål: 1. Foreningens navn er TURISMENETVÆRK SJÆLLAND-MØN. Foreningens hjemsted er i den kommune, hvor foreningens til enhver tid

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere