Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 28. oktober 2014 Formøde for de folkevalgte medlemmer kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 28. oktober 2014 Formøde for de folkevalgte medlemmer kl"

Transkript

1 Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 28. oktober 2014 Formøde for de folkevalgte medlemmer kl Tilstede: Jørgen Erik Christensen, Lene Vejgaard, Stig Ellermann, Allan Dornsøe, Dorte Hauer Jensen Lærer, Niels Peter Nielsen, Christian Frimundt Petersen, Henning Robert Aackerblom Hansen, Susanne Bundgaard Gaihede, Tine Amstrup, Anne Kløve Thystrup 9B, Kathrine Margrethe Christensen 9B, Jan Keller Rasmussen Afbud: Pernille Nielsen pædagog, Lene Johl Svendsen Anslået Indhold/emne: tid i min. ca.: 5 1.Godkendelse af referat fra sidste møde. Orientering: O Debat: D Beslutning B Godkendt 5 2. Godkendelse af dagsorden B Godkendt Christian spørger til hvad præmissen for skolebestyrelsens virke er med baggrund i dagsordner, der giver indtryk af brandslukning og drift. Skolebestyrelsen skal være med til, hvad der skal være af indsatsområder på skolen på kort og lang sigt. Det handler desuden om at formulere principper Der er også en del, der handler om, hvordan vi skal bruge vores ressourcer det næste år. Det ville derfor være godt, at vi her i starten af den nye bestyrelses virke fastslår, hvad vores vision er. Det foreslås at gøre det helt specifikt gennem opstilling af principper for, hvad vi gerne vil. At arbejde hen imod noget som er konkret.

2 10 3. Nyt fra Elevrådet O Fælleselevrådet holdt møde på rådhuset. Skolechefen kom efter præsentationen og fortalte om de grundlæggende dele i skolereformen. De så blandt andet noget om Faglig Fordybelse (FAF) og lektiehjælp på videoer. Der blev valgt ny formand. Jonas 7B, Anna 9B og Kathrine 9B var med Principper for vikardækning. Vi skal tage stilling til om de eksisterende principper for vikardækning skal ændres (delt ud ved forrige møde) Asgård Skole har i sidste skoleår haft det laveste sygefravær for institutioner i kommunen. Ud over sygefravær skal skolen for eksempelvikardække omsorgsdage, barn syg, seniordage, andet fravær efter gældende regler, kurser, uddannelse, lejrskoler, ekskursioner. Skolens økonomi er rammestyret. Det betyder, at der kun er et ganske lille budget til vikardækning. Resten (hovedparetn) af pengene til vikardækning skal findes inden for den tildeling vi får til normalundervisningen. Vi forsøger at vikardække mest muligt. Dog skal det også have en hvis fornuft. Der er fag som fysik og sløjd, der kræver at man har særlig sikkerhedsuddannelse for at kunne undervise i. Derfor vil disse timer typisk kunne blive aflyst, når de er placeret i ydertimerne. Skolen har et antal tilknyttede tilkaldevikarer. D/B Bilag uddelt. Det er forsøgt, at skrive det vigtigste i dagsorden, så vi ikke behøver starte fra felt nummer 1. Vi har forsøgt at lave statistik for vikaranvendelsen siden sommerferien. Der har været afholdt mellem 10 og lektioner. Der har været aflyst ca. 0,5 % af disse og der har været arbejdet hjemme i en tilsvarende andel. I en række tilfælde har eleverne kunnet gå i SFO. Samlet set har der været fravær i 1173 lektioner - ca. 10,5 %. Sygefraværet er ca. 4 %. I perioder er vi helt nede på 2,5 %, men nu har vi lige fået 2 med lidt længere tids sygdom/langtidssygdom. Noget af det der tæller meget er fx en lærers opsigelse som afstedkom 1 hel måned med vikarer nogle læst af faste lærere andre af tilkaldevikarer. En tredjedel af vikartimerne er læst af faste lærere og to tredjedele af tilkaldevikarer. Kurser, omsorgsdage, seniordage tjenestefri ifm. borgerligt ombud og personlige årsager (jubilæer, runde fødselsdage og begravelser) er fraværsårsager vi ikke har indflydelse på. 6. ferieuge kan principielt set enten indregnes eller fås udbetalt. Der er også åbnet mulighed for at 6. ferieuge kan afholdes. Det er ledelsen der tilser at det sker indenfor det mulige og koordinerer, at dagene ikke afholdes på en gang for fx en klasse. 6. ferieuge er en mulighed, der kan sættes begrænsninger for. Vi kan undlade at sende lærere på uddannelse ud over det der er centralt bestemt.

3 Der er typisk tale om unge mennesker der er færdige med gymnasiet, lærerstuderende eller lignende. Disse vikarer gennemgår et mindre kursus, hvor de får udstukket regler, rammer og retningslinier for arbejdet. Ved planlagt fravær har lærerne lavet en plan for det vikarerne skal arbejde med. Dette orienteres vikaren om fra kontoret.vikaren skal melde tilbage til læreren hvordan det er gået. Også hvis der er sket noget, så de har måttet undervise i andet stof end det der er givet til dem. Tidligere har skolen haft indregnet vikartimerne således at dee blev læst af skolens fastansatte lærere. Denne løsning var dog meget lidt fleksibel og medførte at vi kunne mangle vikarer til bestemte ugentlige lektioner mens vi til gengæld havde for mange vikarer til rådighed på andre tidspunkter. Ved langtidssygdom forsøger vi hurtigst muligt at sætte en anden lærer til at løse opgaven. Det er dog ikke altid at vi kan gennemskue at der bliver tale om et længere fravær. Det er typisk i disse situationer at vi ikke præsterer tilfredsstillende løsninger. Det er naturligvis beklageligt; men det kan som nævnt være vanskeligt at vurdere vurderingen, idet vi er nødsaget til at læne os op af den vurdering Vi kan begrænse antallet af ekskursioner som kræver mere end 1 lærers deltagelse. De centralt bestemte kurser kan vi ikke ændre på. (Sidste udmelding er at alle lærere inden jul skal på 1 hel dags kursus i styring efter læringsmål det rammer bla. Klippe-klistre-dagen som flyttes). Det medfører bla. længere arbejdsdage for de, som ikke skal på kursus. Den tid skal senere afspadseres. I øjeblikket bruger vi ca ,- pr. mdr på vikarer. Vi kan ikke i stedet ansætte 2 lærere til at dække hullerne for 2 personer er for lidt til den nødvendige koordination. Der opstår huller alle steder i systemet og undertiden op til 5 steder af gangen. Vi har tidligere forsøgt med årgangsteams som fik en del vikartimer ud, og der efter selv skulle dække hinanden ind, men det blev nødt til at stoppe, fordi lærerne havde lige så mange lektioner, som eleverne, og derfor ikke havde huller til at dække hinanden. Vi er ikke lykkedes med at få tal fra andre skoler til sammenligning. Det giver ingen mening at have vikar i sløjd, for det kræver maskinkursus at undervise i sløjd. Det giver sjældent mening at give vikar i fysik, fordi det kræver høj faglig ekspertise. Princippet er at 5. klasse kan få fri i ydertimerne og sådan opad i alderstrin. På spørgsmålet om tilfredshed med tallene, må svaret være, at det kan fungere, og vi har et niveau som sandsynligvis ikke er meget anderledes end på andre skoler. Udfordringen er når vi er for længe om at opdage, at vi har et problem. Fx en lærers langtidssygdom som starter i noget som vurderes til at slutte efter normalt forkølelsesniveau. Det er nødvendigt at skelne mellem akut opstået fravær og planlagt fravær. I forbindelse med sidstnævnte har læreren altid forberedt undervisningen. I forbindelse med førstnævnte hviler det på vikarernes evt.

4 medarbejderen har af situationen. Med baggrund i ovenstående drøftes punktet og der rettes evt. i principperne for vikardækning. forkundskaber og fantasi samt elevernes motivation, at få et fagligt udbytte af lektionerne. I 2020 skal alle lærere kun undervise i egne liniefag (2 4 stks). Det vil kræve øget uddannelse og øget koordination, og dermed mere fravær. Spørgsmålet er, hvad skolebestyrelsen egentlig har indflydelse på. Kan man sige til vikarerne, at filmvisning er forbudt? Vi har ikke været så kategoriske, men der skal selvfølgelig være en faglig eller trivselsmæssig årsag til at vise film. Vi har typisk afholdt et lille vikarkursus over 2 dage for vikarerne i starten af skoleåret. De får både pædagogiske forslag og faktaviden om, hvad man skal og ikke må. På spørgsmålet om, hvor tilfredse vi er med vikarerne under vores evaluering af dem, er svaret, at vi generelt er tilfredse, men der er nogen vi har særlig opmærksomhed på. En vikar får 201,14 kr i timen. Det er en løn der er høj nok til, at man også skal arbejde for det. Tendensen er, at lærerne er bedre til at sige til vikarerne eller til ledelsen, hvis der er noget de mener kan være bedre. Beslutning: Vi skriver ind i principperne: - Vikarerne skal have adgang til ugeplanen, og de skal så vidt muligt undervise efter dén, eller det materiale læreren har forberedt - Vikarerne skal melde tilbage til lærerne efter afholdt lektion. - Når undervisningen har været forberedt skal tilbagemeldingen indeholde det relevante ift. materialet. - Der kan også være tilbagemelding på elevernes adfærd. Ved samme lejlighed fremsendes de til vikarerne. Vi går desuden i tænkeboks for at se, om det er en realistisk mulighed at lægge vikartimer ud til teamene. På landsbasis er der en stærk stigning i sygefraværet. I Køge har vi 31/9 fordeling, så det er ikke lige så slemt,

5 men vi har alligevel mange, der ikke efter skolereformen kan få enderne til at nå sammen i dagliglivet. Ambitionsniveauet bygger på, at der skal præsteres er højt, men alle har fået flere lektioner pr. uge og mindre forberedelsestid pr. lektion Rengøring forslag om udarbejdelse af læserbrev7henvendelse til politikerne. Lørdag den 19.oktober har der været en artikel i dagbladet hvor man skriver at man skal evaluere rengøringen i Køge Kommune. Der gives i artiklen udtryk for at man grundlæggende er tilfreds med standarden. Ved sidste skolebestyrelsesmøde drøftede vi hvor utilfredse vi er med rengøringen. Jan har således stillet forslag om, at vi skriver et læserbrev om forældrenes opfattelse af rengøringsstandarden. Dette drøftes og der træffes beslutning om der skal skrives et læserbrev eller lignende Folkeskolereformen med fokus på faglig fordybelse. Med baggrund i drøftelser fra tidligere møder samt oplæg fra Niels skal der udarbejdes en orientering til skolens forældre. Vi har fået henvendelser med tilkendegivelse af utilfredshed med: - At eleverne stadig har lektier for som skal laves hjemme. D/B Artiklens konklusion står i modsætning til skolens oplevelse. Det kan være en lejlighed til at skolebestyrelsen gør opmærksom på forholdene. Resultatet i dag i SFO en er, at man selv gør rent i køkkenet for at kunne holde det ud. Hvad kan vi gøre ved det? Vi har forsøgt gennem MED-udvalget, at føre vores sag ad det politiske spor, men vores forhåbning kan være at forældrebestyrelsen kan melde sig på banen, og at det kan have en virkning. Kunne skolebestyrelsen være deltagere i kontrolbesøg med ETK/ISS? Skolelederne har behandlet det med jævne mellemrum. På skolerne har vi en tendens til at vænne os til skidtet. En gang imellem bobler vi over, og så ender det som regel med, at nogen tager en spand og en gulvskrubbe med. I det daglige kan det være nødvendigt at slå sig til tåls med, at kommunen nok får, hvad vi betaler for, for det er lige som at slå i en dyne. Skolebestyrelsen besluttede at henvende sig direkte til Søren Brask som formand for det politiske udvalg: Ejendoms- og Driftsudvalget under kommunalbestyrelsen. B Det nye er, at alle lærere skal på kursus i styring gennem fælles læringsmål. Vi har siden sidst haft faglig fordybelse på et lærermøde, hvor det blev diskuteret. I går var der pædagogsik eftermdidag, hvor der var en gennemgang af, hvad der virker, og hvad der stadig skal arbejdes på. Åben skole er noget af det, vi udskyder til sidst i den 3- årige implementeringsperiode. Deltagerne i den pædagogiske eftermiddag delte sig i arbejdsgrupper, som hver især fokuserede på at

6 - At eleverne ikke har nok lektier for der skal laves hjemme. - At eleverne ikke kan få den tilstrækkelige hjælp til deres lektier. - At man finder det forkert at det er pædagoger der står for lektiehjælp/faf i 4. og 5. klasse. - At der ikke har været tilstrækkeligt samarbejde mellem lærere og pædagoger om indholdet i FAF - Uddybning: Ressourcerne til understøttende undervisning herunder faglig fordybelse er tildelt skolen således, at 50 procent af disse læses af lærer og 50 procent af pædagoger, Læsebånd og bevægebånd er understøttende undervisning og læses af lærere. Dette medfører at det er nødvendigt at pædagoger læser understøttende undervisning og FAF til og med 5. klassetrin. Såfremt dette skal ændres vil det først kunne ske fra næste år. Efter næste folketingsvalg er FAF obligatorisk. Ind til da skal FAF placeres sidst på dagen og i ydertimerne. Der har i starten af dette skoleår været problemer med at finde tidspunkter, hvor det kunne lade sig gøre at lærere og pædagoger kunne mødes. Ledelsen havde ellers lagt en plan for dette. Det viste sig imidlertid, at skemaet betød, prioritere og inspirere til indsatser indenfor disse emner: FAF/lektiehjælp Understøttende undervisning Motion og bevægelse Ift. FA/lektiehjælp fandt arbejdsgrupperne 7 væsentlige punkter: 1. fagligt kompetent personale der kender årgangen 2. forventningsafstemning om indhold fx lektier ikke lektier, lektier eller faglig fordybelse 3. båndlæggelse af FAF evt. som 30 min hver dag for hele skolen 4. udvikling af fælles emner, fag, værksteder som man kan vælge, når man ikke har lektier for 5. forplejning kunne motivere 6. mappe på lærerintra med videndeling 7. muligheden for både FAF og understøttende undervisning (gruppen skal spørges, hvad der menes med dette) 8. små hold en opprioritering fra en lærer til en klasse til en voksen til elever 9. fagopdelte hold 10. inddragelse af ungdomsskole og idrætsklubber Lærerne var dybt optaget af opgaven. Udfordringen lige nu er at lave en skrivelse ud til forældrene enten af ledelse eller skolebestyrelse. Lene Johl Svendsen vil gerne gøre det, men er ikke til stede ved skolebestyrelsesmødet. Jan har også arbejdet lidt med det. Vi må nok også erkende, at FAF og understøttende undervisning (UUV) lige er kommet i gang. Folk skal lige finde nogle ben at stå på, før vi arbejder med at gøre det smartere og bedre. Nogle er gode til at fortælle om visionerne bag, mens andre føler sig meget usikre. Der er åbenbart udfordringer for pædagogerne. Det er bla, fordi lærere og pædagoger har svært ved at mødes. Derfor bliver der ikke en rød tråd fra undervisningen til FAF og UUV. Den største ros skal pædagogerne have for overhovedet at springe ud i opgaven. Det er meget vigtigt at kommunikere, at der er tale om en kæmpe og lang forandringsproces. Formidlingen

7 at det ikke kunne lade sig gøre. Der er lavet en ny plan sådan at samarbejdet nu kan foregå. skal måske hvile på en sondring mellem kort og lang sigt. Tålmodighed er nødvendig. Efter at møderne mellem lærere og pædagoger er kommet på plads, har pædagogerne fået en bedre baggrund. Lærerne skal opfordres til at finde tid til at mødes. Hvis læreren skal have serveretten skal de også levere muligheden for at mødes. Det er også noget med, at det for pædagogerne slet ikke er det job, de har søgt. Det kan være grænseoverskridende at skulle omstille sig. Den udfordring vi måske har, er at det er forkert at signalere lektiehjælp (skønt det er lovgivningen, der har indført termen). Det er ikke, det vi kan. Vi kan give et sted, hvor man kan være, og hvor man kan få lidt hjælp. Lektier er træning i kendt stof, som man må forventes at kunne klare selvstændigt. Det skal mao. formidles til lærere, hvad lektier er. Fra skolens synspunkt vil det være en fordel, hvis lektiehjælp er obligatorisk, som man må forvente det bliver efter et folketingsvalg. Der kan stadig være større opgaver, der skal løses hjemme Årshjul for skolebestyrelsens arbejde JE medbringer oplæg til et årshjul for skolebestyrelsens arbejde. B Bilag vedlægges Det er ikke forventeligt, at vi når alle dele af årshjulet det første år. Vedr. 4. kvartal kvalitetsrapport: der er indsatsområder på alle organisatoriske niveauer: fælleskommunalt, skole, delskole. Udviklingen er gået mod større centralisering af arbejdet med kvalitetsrapporten, men det er stadig væsentligt for skolen at få bestyrelsens input. Årshjulet vedtages som arbejdsgrundlag Orientering om SFO og juniorklub SFO fra 4 klasse har været så stor en succes, at ingen børn er medlemmer af O Første skridt er, at det kommer på SFO-ledernes netværksmøde og på skoleledermødet. Det er i virkeligheden et problem forvaltningen skal behandle som et strukturelt problem.

8 juniorklubben. Når man er medlem af SFO har man også adgang til klubbens aktiviteter Klubben er billigere men tilbuddet også mindre omfangsrigt. Da vi nu ikke har medlemmer af juniorklubben, vil det medføre at vi mister grundnormeringen. Altså vil det også medføre et ringere tilbud for SFO børnene. Allan og det pædagogiske personale i SFO har nu iværksat en masse aktiviteter for t få nogen til at melde sig ind i juniorklubben Meddelelser O Nina slutter første november og Lene Rosenstand starter. Hun har kompetence indenfor skole/sfo samarbejdet. Der var mange gode ansøgninger til stillingen Eventuelt O Niels fremlægger et oplæg om, hvad vision og mission kan være. Det skal forstås som en inspirationskilde. Det kunne være en måde at arbejde på den længere bane. Med venlig hilsen Stig W. Ellermann Jan Keller Rasmussen melder sig til at formulere en følgetekst til forældreintra i forbindelse med referatets offentliggørelse.

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 5. maj 2015

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 5. maj 2015 Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Den 5. maj 2015 Ordstyrer Lene Vejgaard Referent Stig W. Ellermann Til stede: Lene Vejgaard, Jørgen Erik Christensen, Pernille Nielsen, Jan Keller Rasmussen, Susanne

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde kl Den 22.september 2014

Referat skolebestyrelsesmøde kl Den 22.september 2014 Referat skolebestyrelsesmøde kl. 19 21.30 Den 22.september 2014 Tilstede: Robert, Cathrine, Lene, Tine, Susanne, Jan, Anna, Marcus, Dorte, Pernille, JE, LV, SE Anslået Indhold/emne: tid i min. ca.: 1 1.

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet

Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet Skolebestyrelsesmøde mandag d. 1. september 2014 kl. 19.00-21.40 I konferencelokalet Fremmødte: Ole, Abia, Anders, Jacob, Thomas, Mette, Merete, Ulla, Hanne, Tine, Camilla og Diana Afbud: Bettina og Karl

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 3. oktober 2013

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 3. oktober 2013 Ingen elevrådsrepræsentanter Ikke tilstede: Jan Stevnsborg Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Den 3. oktober 2013 Anslået Indhold/emne: tid i min. ca.: 5 1.Godkendelse af referat fra sidste møde.

Læs mere

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl SKOLEBESTYRELSEN Princip nr: 11 Skoleår: 2016-17 Princip vedrørende: Undervisningens organisering Formål: At skabe rammer, der sikrer hver enkelt elev bedst mulig læring, trivsel og dannelse. På Vedbæk

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 5.februar 2015

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 5.februar 2015 Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Den 5.februar 2015 Dirigent: Lene Vejgaard. Referent: Stig W. Ellermann Tilstede: Jørgen Erik Christensen, Lene Vejgaard, Allan Dornsøe, Dorte Hauer Jensen, Stig

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Mandag den

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Mandag den Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Mandag den 28.8 2017 Dirigent: Lene Vejgaard Nielsen Referent: Stig W. Ellermann Tilstede: Jan Keller Rasmussen, Lene Johl Svendsen, Astrid Ingemann Rasmussen

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen

Referat. Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen Referat Skolebestyrelsesmøde på Nymarkskolen Mødedato og tid 27. maj 2015 klokken 19.00 Møde nr. Møde nr. 26 Mødelokale 82 Åbne sager Lukkede sager 0 Forplejning Kaffe/te og kage Bestyrelsen Mødt Afbud

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 21. juni 2016 kl Konferencelokalet Asgård

Skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 21. juni 2016 kl Konferencelokalet Asgård Byskovskolen d. 7.6.2016 Skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 21. juni 2016 kl. 18.30-21.00 Konferencelokalet Asgård Ordstyrer: Jan Berner Rømer Afbud: Michael og Maibrith. Carl fraværende DAGSORDEN: 1. Godkendelse

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2015

Nyhedsbrev juni 2015 Nyhedsbrev juni 2015 Skolebestyrelsens nyhedsbrev vil denne gang omhandle nyt fra bestyrelsesmøderne i april og maj. Sidst, men ikke mindst, vil I kunne læse skolebestyrelsens behandling af evalueringen

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde

REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 5. maj 2015 Deltagere Mødested/lokale Personalerummet, Ikær, 7323 Give Forældrerepræsentanter: Susan Hauge- afbud Jacob G. Sand Merete Hviid Flensborg Pia Søndergaard

Læs mere

Kragenyt august 2015 Indhold

Kragenyt august 2015 Indhold Kragenyt august 2015 Indhold Ny skoleledelse Ny Mælkebøtte Trafik husk det nu Lektiehjælp og faglig fordybelse år 2 Velkommen tilbage efter sommerferien. Vi udsender lidt udenfor nummer et mini Kragenyt,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid:

Skolebestyrelsesmøde. Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: Torsdag d. 27. november 2014 Tid: 18.30-20.30 Deltagere: Skolebestyrelsen, Dorthe Lykkegaard deltog som suppleant for Nina Holm. Afbud: Nina Holm, Stine Helgstrand, Tina

Læs mere

Katrinebjergskolen Katrinebjergvej 60, 8200 Aarhus N E-post: Mødedeltagere

Katrinebjergskolen Katrinebjergvej 60, 8200 Aarhus N E-post: Mødedeltagere Skolebestyrelsesmøde Den 15/8 2017 16.30-18.30 Mødet afholdes i personalerummet Katrinebjergskolen Katrinebjergvej 60, 8200 Aarhus N E-post: kat@mbu.aarhus.dk Mødedeltagere Forældre: Forældre suppleanter:

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m.

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. REFERAT Tirsdag den 12. august 2014 kl. 18.00 21.00 på skolens kontor Skolebestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Hareskov Skole. Dagsorden. Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 4. december 2013, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING

Hareskov Skole. Dagsorden. Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 4. december 2013, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 4. december 2013, kl. 17.00-20.00 Dagsorden Møde nr. 37 Fraværende: Claus Goldberg, Hanne Hedeman fra pkt. 3 Mødeleder: Susanne Pihl Hansen ORIENTERING OM

Læs mere

Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl

Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl.18.30 20.30 Fremmødte: Birgitte, Karoline, Dion, Gitte, Jesper, Pia og Kirsten (referent) Afbud: Maibritt 1. Godkendelse af referat fra mødet

Læs mere

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 6. oktober 2014 kl. 17-19.30 Storebjerg B3

Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 6. oktober 2014 kl. 17-19.30 Storebjerg B3 Hundested Skole Mødested Formandens initialer Skolebestyrelsesmøde 6. oktober 2014 kl. 17-19.30 Storebjerg B3 PJ Deltagere: Peter, Kim, Maj-Britt, Vibeke, Dorte, Sanne, Lene & Malene Ledelse: Klaus og

Læs mere

Deltagere: Lene Ebbesen, Christine Beyer, Louise Toft, Ruben Alexander Spliid, Lotte Roné, Jens Peter Fisker, Frederik Jaquet, Anders Busk

Deltagere: Lene Ebbesen, Christine Beyer, Louise Toft, Ruben Alexander Spliid, Lotte Roné, Jens Peter Fisker, Frederik Jaquet, Anders Busk Referat Skolebestyrelsesmøde 15. september 2014 kl. 17.30-19.30 (Formøde kl. 17.00). 15/9-2013 Deltagere: Lene Ebbesen, Christine Beyer, Louise Toft, Ruben Alexander Spliid, Lotte Roné, Jens Peter Fisker,

Læs mere

BREDAGERSKOLEN Bredager Jelling Tlf Fax

BREDAGERSKOLEN Bredager Jelling Tlf Fax 15 BREDAGERSKOLEN Bredager 26 7300 Jelling Tlf. 76 81 41 00 Fax 76 81 41 09 E-mail: bredagerskolen@vejle.dk www.bredagerskolen.dk Referat Mødedato Mandag 11. juni 2018 Mødested/lokale Urds Brønd (ved siden

Læs mere

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Referent: Susanne Damsgaard-Larsen

Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen. Referent: Susanne Damsgaard-Larsen Mødetype: Dato og sted: 23/2 kl. 18.00 21.00 i mødelokalet ved administrationen (m. forplejning) Ordstyrer/Facilitator: Jakob Flarup Mikkelsen Referent: Susanne Damsgaard-Larsen Fraværende: Claus Hedegaard

Læs mere

Referat 17. juni 2015

Referat 17. juni 2015 Referat 17. juni 2015 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Møder indkaldes med mindst 8 dages varsel. Dagsorden udsendes senest 4 dage inden mødet. Ønsker om punkter til dagsordenen

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat af møde Den 18. august 2016 kl. 18.00-20.30 Afdeling Falkenborg MØDEDELTAGERE Kasper Thorsen Tanja Jakobsen Jens-Jørgen Mølvig Camilla Cordius Charlotte Drue Claus Hauritz

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesseminar torsdag den 23. marts 2017 kl på Dronninggårdskolen

Referat af skolebestyrelsesseminar torsdag den 23. marts 2017 kl på Dronninggårdskolen Referat af skolebestyrelsesseminar torsdag den 23. marts 2017 kl. 17.00-22.00 på Dronninggårdskolen Deltagere: Niels Jørgen Flensborg, Henrik Næsted, Jonas Buhl Gregersen, Lasse Heje Pedersen, Line Skytte

Læs mere

Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat. Mad og afslutning for bestyrelsen efter mødet! Tid og sted Til stede

Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat. Mad og afslutning for bestyrelsen efter mødet! Tid og sted Til stede Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat Mad og afslutning for bestyrelsen efter mødet! Vibeskolen Afdeling Ullerslev Skolevej 2 5540 Ullerslev Tlf.: 6333 7200 Afdeling Aunslev Kertemindevej 46 5800 Nyborg

Læs mere

Skoleåret 2016/17 Bestyrelsesmøde SUNDskolen Møde 8 Lokale A Dato 3 /4-16 OBS mødet er forlænget med 20 minutter. Dagsorden / referat

Skoleåret 2016/17 Bestyrelsesmøde SUNDskolen Møde 8 Lokale A Dato 3 /4-16 OBS mødet er forlænget med 20 minutter. Dagsorden / referat Dagsorden / referat Ordinære medlemmer: Bo Rasmussen (formand), Merete Pedersen (forældrerepræsentant), Rikke Pyndt (forældrerepræsentant), Lonny Naja Rømer (forældrerepræsentant), Jette Knudsen (forældrerepræsentant),

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Den 12.december 2013

Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Den 12.december 2013 Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Den 12.december 2013 Tilstede: Elevrådsrepræsentanter: Formand for udskolingens elevråd Anna Kløve Thystrup 8B, suppleant for formanden Katrine Margrethe Christensen

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde - tirsdag den 27. sept

Skolebestyrelsesmøde - tirsdag den 27. sept Mødet er fra kl. 19.00-21.30 Afbud: Annette Dagsorden: Tid 1. Musikværkstedet - besøg fra Musikværkstedet ved Max (19.00) 60 min Udfordringer flere undervisere og er det muligt? frivillig musikundervisning

Læs mere

Oplæg om skolereformen på Karup Skole

Oplæg om skolereformen på Karup Skole Oplæg om skolereformen på Karup Skole Tirsdag d. 3. juni 2014 Skoleleder Thomas Born Smidt SFO-leder Susanne Ruskjær 1 Indhold og program. Lidt historik og hvad er hvad? Skolereformens indhold og begreber.

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen

SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen Dagsorden til skolebestyrelsens møde Onsdag den 6. februar 2008 kl. 17.30 21.00 (Lisbeth klargør lokalet og Peter giver lagkage) Medlemmer: Jette Christensen Inge Geertsen

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde mandag den 11. april 2016

Referat af Skolebestyrelsesmøde mandag den 11. april 2016 Referat af Skolebestyrelsesmøde mandag den 11. april 2016 INFORMATIONSPUNKTER VED SKOLENS LEDELSE: 1. Dispensationsansøgning Skolen har (sammen med Risskov skole og Fjordsgade Skole) på initiativ fra skolelederforeningens

Læs mere

Formøde for forældrevalgte Sandwich fra

Formøde for forældrevalgte Sandwich fra Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 14. februar 2017 REFERAT Formøde for forældrevalgte 18.00-18.30 Sandwich fra 18.30 19.00 Tid: Selve mødet er fra 19.00-21.00 Deltagere: Skolebestyrelsen Afbud: Kirsten

Læs mere

Dagsorden og referat ØRUM SKOLE. Dato: Mødeleder: Charlotte Jensen

Dagsorden og referat ØRUM SKOLE. Dato: Mødeleder: Charlotte Jensen ØRUM SKOLE Dagsorden og referat Dato: 02.05 2018 Tid: 19.00-21.00 Sted: Personalerummet Mødets titel: Skolebestyrelsesmøde Referent: Dorthe Klitgaard Mødeleder: Charlotte Jensen Mødedeltagere: Charlotte

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Indhold Indledning... 3 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 4 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål...

Læs mere

Formøde for forældrevalgte: Kl Sandwich fra

Formøde for forældrevalgte: Kl Sandwich fra Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 21. august 2017 REFERAT Formøde for forældrevalgte: Kl. 18.00 18.30 Sandwich fra 18.30 19.00 Tid: Kl. 19.00-21.00 Deltagere: Skolebestyrelsen og Kirsten Lundager Afbud:

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89 MØDETIDSPUNKT Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 18.00 OG STED: I skolens mødelokale på kontoret. MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: FRAVÆRENDE: Maj-Britt Lindeblad (ML), Jens Darket (JD),

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmødet torsdag den 9. okt kl

Dagsorden til skolebestyrelsesmødet torsdag den 9. okt kl 1. Meddelelser fra elevrådet (19.00-19.10) Ønske om gallafest for 7. 9. klasse inden jul. Det kunne evt. være den 12/12. Tidspunktet kunne være fra ca. 19.00 -? Jesper fra Ungvest kunne være behjælpelig

Læs mere

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Kommunernes omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen Gennemført i april-maj 2015 Besvarelse fra 98 kommuner Temaer i undersøgelsen:

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

VOR FRUE SKOLE DAGSORDEN. Referat af Skolebestyrelsesmøde den 11. juni 2015 kl. 19.00 21.00. Formøde kl. 18.30 19.00 på skolens kontor

VOR FRUE SKOLE DAGSORDEN. Referat af Skolebestyrelsesmøde den 11. juni 2015 kl. 19.00 21.00. Formøde kl. 18.30 19.00 på skolens kontor VOR FRUE SKOLE Referat af Skolebestyrelsesmøde den 11. juni 2015 kl. 19.00 21.00 Formøde kl. 18.30 19.00 på skolens kontor Vor Frue Skole 2. juni 2015 Tilstede: Søren, Maria, Lene, Lars, Leif S, Mette,

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Mødet ml. skole og menighedsråd er udsat. Punktet drøftes således ikke i dag.

Mødet ml. skole og menighedsråd er udsat. Punktet drøftes således ikke i dag. REFERAT Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato Mødested/lokale Mødetidspunkt kl. Forventet sluttidspunkt kl. 15.9.2014 Personalerummet 18.00 21.00 Deltagere Skolebestyrelsen Evt. afbud bedes meddelt til Direkte

Læs mere

Nyt fra skolen. Juni 2014

Nyt fra skolen. Juni 2014 Nyt fra skolen Juni 2014 På fredag sender vi eleverne på sommerferie! Denne uge er præget af, at noget slutter, og vi er på vej til noget andet. Eleverne rydder op i det gamle klasseværelse og flytter

Læs mere

Dagsorden til Skolebestyrelsesmøde

Dagsorden til Skolebestyrelsesmøde Højvangskolen Dagsorden til Skolebestyrelsesmøde Mødedato den 15-05-2013 kl. 17.30 til 20.00. Mødested: Personalerummet. 12-05-2013 B = Beslutningspunkt, O = Orienteringspunkt, D = Drøftelse Klokkeskovvej

Læs mere

REFERAT. Med afbud: Michael Schjødt, Maja Villemoes, Jørgen Svensson, Lea Duemose 10B, Nana Jungsholm 10A, Uden afbud:

REFERAT. Med afbud: Michael Schjødt, Maja Villemoes, Jørgen Svensson, Lea Duemose 10B, Nana Jungsholm 10A, Uden afbud: EMNE: SKOLE / INSTITUTION: MØDEDATO: DELTAGERE: FRAVÆRENDE: ORDSTYRER: KOPI TIL: UDARBEJDET AF: REFERAT Skolebestyrelsesmøde Søndersøskolen 12. oktober 2010, kl. 19.00 på afd. Søndersø Anja Kiskov Møller,

Læs mere

Referat - Skolebestyrelsesmøde Skolecenter Jetsmark

Referat - Skolebestyrelsesmøde Skolecenter Jetsmark 1 Referat - Skolebestyrelsesmøde Skolecenter Jetsmark Onsdag den 25. april klokken 19.00-21.00 Mødet afholdes på Kaas-afdelingen Deltagere: Rikke Olssen (formand), Kjeld Hedegaard (næstformand), Kristian

Læs mere

30 Mette har været tilsynsførende på skolen her i 4 år.

30 Mette har været tilsynsførende på skolen her i 4 år. Mødeleder: Irene Gabel Referent: Rikke Munkholm Orientering Beslutning/produktionsdomæne Debat/det personlige domæne Refleksion/Refleksionsdomæne Skolen sørger for forplejning til mødet under punkt 7.

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat Mandag den 2.-6. 2014 kl. 18 på skolens kontor Dagsorden Skolebestyrelsesmedlemmer: Tom B. Rasmussen Jakob Flarup Mikkelsen Mads Bjerregaard Jeppe D. Friis Marianne Andersen

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 22. maj 2017 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand). Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige: Susanne Gade Clausen,

Læs mere

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 11. marts 2014, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 11. marts 2014, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 11. marts 2014, kl. 17.00-20.00 Referat Møde nr. 40 Tilstede: Fraværende: Mødeleder: Sumaya Ghiasi, Johannes Agersnap Susanne Pihl Hansen ORIENTERING OM

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 30/8 2012. tidspunkt: 19.00. Sted: Saxo

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 30/8 2012. tidspunkt: 19.00. Sted: Saxo Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 30/8 2012 tidspunkt: 19.00 Fremmødte: Lisbeth undtagen elevrepræsentanter Sted: Saxo Ny konstituering: Man vedtog at den nuværende formand Søren Rasmussen fortsætter

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d i personalerummet

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d i personalerummet Henrik Stenkil mødeleder Sigrit Bilsted Pedersen Helene Holm Filip Lauritzen Helene Persson Lizzette Gudmann Tina Brødsgaard Flemming Krogshave Peter Pedersen Mathias P. H. Andersen 9.a Jeppe S. Petersen

Læs mere

Dato for møde Tidspunkt Sted 15. januar Mølleholmskolen

Dato for møde Tidspunkt Sted 15. januar Mølleholmskolen Skolebestyrelsesmøde ato for møde Tidspunkt Sted 15. januar 2015 17.30 Mølleholmskolen agsorden 0. Godkendelse af dagsorden og referat 1. Meddelelser: Formand Ledelse Medarbejdere H-sporet og SFO Elevrådet

Læs mere

Overvejelser og/eller forberedelse inden SBM. Ledelsen udarbejder referat fra forrige SBM. Dagorden er udarbejdet på formøde af ledelsen og formand.

Overvejelser og/eller forberedelse inden SBM. Ledelsen udarbejder referat fra forrige SBM. Dagorden er udarbejdet på formøde af ledelsen og formand. Side 1/5 Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 24. november kl. 17-18.45 Husk efterfølgende Dialogmøde med foredrag af John Halse kl.19-21 Mødet afholdes i personalerummet på Niels Ebbesens Vej. Der

Læs mere

Case: Ledelsesmøde på. Kornager Skole

Case: Ledelsesmøde på. Kornager Skole Case: Ledelsesmøde på Kornager Skole Jørgen Søndergaard, Forskningsleder, SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Herluf Trolles Gade 11, 1052 København K, E-mail: js@sfi.dk September 2016 Casen

Læs mere

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe Nyhedsbrev til forældre september 2014. IT Nedenstående gælder elever fra 4. klasse-9. klasse. Skolens IT-vejledere Ida Larsen og Frank Andreasen har følgende anbefalinger vedr. køb at egen computer, tablet

Læs mere

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 3. maj 2011 kl FFO 3 KLUB 7,8,9

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag den 3. maj 2011 kl FFO 3 KLUB 7,8,9 Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 3. maj 2011 kl. 17.00-20.00 Referat Møde nr. 10 Tilstede: Lars Nørgaard Jeppesen (Gasværket), Thomas Zeeberg (Overordnet leder FFO), Carsten Thomsen (FFO,

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 19-21.30 Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Marianne Thorhauge Fraværende: Niels, Gitte 44-2014/15:

Læs mere

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Skolebestyrelsesmøde Forum: Skolebestyrelsesmøde Mødedeltagere Forældrevalgte: Niels Christoffersen, Lars Pano Thørs, Anna Ilsøe, Anne Marie Helmuth Tuff, Lars Harder, Thomas Berlin Hovmand,

Læs mere

Dagsorden skolebestyrelsesmøde. Mandag den 19. august, kl ca Personalerummet på Borupgårdskolen. Birgit Mørup (BO)

Dagsorden skolebestyrelsesmøde. Mandag den 19. august, kl ca Personalerummet på Borupgårdskolen. Birgit Mørup (BO) Dagsorden skolebestyrelsesmøde Mandag den 19. august, kl. 18.00 ca. 20.45 Personalerummet på Borupgårdskolen Deltagere Formand Birgit Mørup (BO) Næstformand Jesper Hersbro (RØ) Forældrerepræsentanter Nikolaj

Læs mere

Glade børn lærer bedst

Glade børn lærer bedst Bestyrelsesmøde tirsdag d. 8/5 2018 Rødding Friskole kl. 18-21 Deltagere: Maja, Pia, Stinne, Pernille, Ditte, Henrik, Lars, Jens. Glade børn lærer bedst Fraværende: Poul Forplejning: Jens Ansvarlig Dagsorden

Læs mere

Dagsorden og referat af

Dagsorden og referat af Skole og Familie Birkerød Skole Dagsorden og referat af Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 22. november 2012 kl. 19.00 21.30 Mødested: Lærerværelset, M2 Birkerød Parkvej 12 3460 Birkerød www.birkerødskole.dk

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 5. februar 2018 klokken 19.00-22.00 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand) Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige:

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 30.august 2016

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 30.august 2016 Dirigent: Lene Vejgaard Referent: Stig W. Ellermann Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Den 30.august 2016 Tilstede: Lene Vejgaard Nielsen (pæd. afd. leder), Hanne Greve (pæd. SFO), Jørgen Erik Christensen

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2?

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen ÅR 2 Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen trådte i kraft i august 2014. Ét år er gået, og vi vil i dette nyhedsbrev give

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen

SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen SKOLEBESTYRELSEN Marbækskolen Dagsorden til skolebestyrelsens møde Mandag den 21. januar 2008 kl. 17.00 21.00 (Jette klargør lokalet) Medlemmer: Jette Christensen Inge Geertsen Liselotte Mathiesen Gert

Læs mere

Ungdomsskolebestyrelsesmøde den 1/

Ungdomsskolebestyrelsesmøde den 1/ Ungdomsskolebestyrelsesmøde den 1/10 2013 Kl. 17.00 Sted: Ungdomsskolen Til stede: Carsten Jelund, Bent Aarrebo Pedersen, Niels Ulsing, Gert Krogstad-Nielsen, Ole Bested, Jan Nielsen, Erik Petersen, Bent

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde

Referat af skolebestyrelsesmøde Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 13. januar 2016 kl. 17.15 på skolens lærerværelse Forældrerepræsentanter: Peter Brastholt, Rasmus Edelberg, Helle Sørensen, Regin, Martine Midjord, Michael Andersen,

Læs mere

Emne O = orientering D = debat. Beslutning Godkendt

Emne O = orientering D = debat. Beslutning Godkendt Indkaldt Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Hanne K. Jørgensen, Jesper B. Østergaard, Britta Gernaey, Esben S. Boëtius, Charlotte Villumsen, Mathilde Ilsøe, Asger B. Abrahamsen, Olaf Irgens, Helle E. Breinbjerg,

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1 SKOLEBESTYRELSEN skoleåret 2017-18/1 Tid: Tirsdag den 29. august 2017, kl. 19.00 21.30 Sted: Strøbyskolen 1. sal Fraværende: Jacob og Bjarne og Emil fra elevrådet Ordstyrer: Ulf og Ulla Referat Referatet

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Bramsnæsvigskolen

Referat af skolebestyrelsesmøde på Bramsnæsvigskolen Referat af skolebestyrelsesmøde på Bramsnæsvigskolen Sted: Personalerummet Dato og tid: 29. januar 2019, 18.30-20.30 Deltagere: Afbud: Møderækken: 28. august 26. september 30. oktober 6. december 29. januar

Læs mere

Kratbjergskolen. Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt. Drøftelser & beslutning

Kratbjergskolen. Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt. Drøftelser & beslutning Kratbjergskolen Skolebestyrelsesmøde REFERAT SKB-møde d. 13. juni 2018 kl. 17:00 18:45 Afd. Ravnsholt Mødeleder: Mette Thrane Nielsen (formand) Forældrerepræsentanter: Mette Thrane Nielsen (formand) (fra

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 1/ kl

Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 1/ kl Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 1/2 2018 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Tine Tilstede: Annette, Frank, Troels, Anders, Lars, Kim, Helle, Tine, Charlotte, Pia og Mette Elevrådet: Kardi, Linnea, Ali, Cecilie

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Referat fra: Medlemmer. Dato: torsdag den 7. januar 2015 Tidspunkt: Sted: Konferencerum

Skolebestyrelsesmøde. Referat fra: Medlemmer. Dato: torsdag den 7. januar 2015 Tidspunkt: Sted: Konferencerum Referat fra: Skolebestyrelsesmøde Dato: torsdag den 7. januar 2015 Tidspunkt: 17.30 20.30 Sted: Konferencerum Medlemmer Forældre: Ole Frimer, Allan Nørgaard, Carsten Bach, Jesper Sørensen, Anja Trælle

Læs mere

Skåde Skole Mantziusvej 5, 8270 Højbjerg

Skåde Skole Mantziusvej 5, 8270 Højbjerg Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 28.08.12 kl. 17.00 19.30 i skolens personalerum Tilstede: Gitte Nystrøm, Kristina Pedersen, Lisbeth Nicholaisen, Peter Have, Peter Tranders, Mogens Dedenroth Jensen, Werner

Læs mere

Afd. Nørup, Personalerummet

Afd. Nørup, Personalerummet Firehøjeskolen Emne: Referat Mødedato Mødested/lokale Afd. Nørup, Personalerummet Mødet påbegyndt kl. 18:30 Mødet afsluttet kl. 21:30 7.3.2017 Deltagere Martin Fogh Skovlyst, Helen Bruun, Lene Klindt Antonsen,

Læs mere

Den 5. april Afbud: Julie Vinther Christensen 9.A, Louise Holberg Hansen 9.B. Sekretærer: Annemette Steffensen og Helle Spanggaard

Den 5. april Afbud: Julie Vinther Christensen 9.A, Louise Holberg Hansen 9.B. Sekretærer: Annemette Steffensen og Helle Spanggaard Den 5. april 2011 Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag den 5. april kl. 17.00 18.45 Dialogmøde kl. 19-21 Til stede: Lars Autrup, Joan Bang Sudergaard, Lars Ulrik Bonde, Hans Hagedorn, Karin Dahl Hansen,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde torsdag d. 17/ kl ca på lærerværelset

Skolebestyrelsesmøde torsdag d. 17/ kl ca på lærerværelset A LHOLM REFERAT SKOLEN Skolebestyrelsesmøde torsdag d. 17/9 2009 kl. 17.00 ca. 21.30 på lærerværelset Til stede: Kim, Niels Jørgen, Michael, Susanne C., Susanne P., Jannick, Vagn, Ole, Vibeke og Martin

Læs mere

Dagsorden og referat ØRUM SKOLE. Dato: Mødeleder: Charlotte Jensen

Dagsorden og referat ØRUM SKOLE. Dato: Mødeleder: Charlotte Jensen ØRUM SKOLE Dagsorden og referat Dato: 11.04 2018 Tid: 19.00-21.00 Sted: Personalerummet Mødets titel: Skolebestyrelsesmøde Referent: Dorthe Klitgaard Mødeleder: Charlotte Jensen Mødedeltagere: Charlotte

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmødet onsdag d. 7. juni 2017 kl

Referat fra skolebestyrelsesmødet onsdag d. 7. juni 2017 kl Referat fra skolebestyrelsesmødet onsdag d. 7. juni 2017 kl. 18.00-21.30. Dato: D. 7. juni 2017. Sted: Christiansminde Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedeltagere: Forældrerepræsentanter: Puk Skovgaard Hansen,

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmøde. Onsdag d. 15. juni2016

Referat fra skolebestyrelsesmøde. Onsdag d. 15. juni2016 Referat fra skolebestyrelsesmøde Onsdag d. 15. juni2016 Mødetidspunkt: Onsdag d.15.06.2016 kl. 18.30 21.00 Referent: Lars Aagaard Nielsen Mødested: Mødelokale ved siden af kontor Afbud: Peter Buchreitz,

Læs mere

DAGSORDEN. Der vil være lidt spisning inden mødet går i gang

DAGSORDEN. Der vil være lidt spisning inden mødet går i gang EMNE: SKOLE / INSTITUTION: MØDEDATO: DELTAGERE: FRAVÆRENDE: ORDSTYRER: UDARBEJDET AF: DAGSORDEN Skolebestyrelsesmøde Søndersøskolen 18. juni 2014, kl. 18.00 afd. Søndersø Mikkel Brunse, Allan Winkelmann,

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

Skolebestyrelse Referat

Skolebestyrelse Referat Skolebestyrelse Referat Deltagere: Forældre Knud Erik Larsen (Formand) - Torben Buhl - Peter Ole Viuff - Søren Skov - Mads Hulgaard Jensen - Teresa Retsborg Andresen - Ulrik Lyng Vestergaard Medarbejdere

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Dato: 23. september 2015 Tid: , sandwich serveres fra kl

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Dato: 23. september 2015 Tid: , sandwich serveres fra kl Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 23. september 2015 Tid: 18.30-20.30, sandwich serveres fra kl. 18.00 Deltagere: Skolebestyrelsen samt Kirsten Lundager Afbud: Gertrud og Stine Fraværende: Eleverne Mødeleder:

Læs mere

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag d. 8. februar 2011 kl GENEREL ORIENTERING

Hareskov Skole. Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag d. 8. februar 2011 kl GENEREL ORIENTERING Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 8. februar 2011 kl. 17.00-20.00 Referat Møde nr. 7 Fraværende: Jan-Christian Haxthausen Mødeleder: Susanne Pihl Hansen 1. GENEREL ORIENTERING ELEVERNE: FREDERIK

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 25. august 2015 kl. 17.00-20.00 Borddækning mv.: Bettina Afbud: Anders & Marianne Referent: Jesper Lund 1) Meddelelser fra Formanden Ingen meddelelser Forældrerepræsentanter

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 10. DECEMBER 2015, KL. 17:00 18:30

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 10. DECEMBER 2015, KL. 17:00 18:30 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 10. DECEMBER 2015, KL. 17:00 18:30 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (formand) Lise Brix Pape (næstformand) Naja Sandal Legaard Rouat (forældrerepræsentant) Mai-Britt

Læs mere