AB SØENS GAVE 10/2016 PROJEKTAFKLARING - ALTANER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AB SØENS GAVE 10/2016 PROJEKTAFKLARING - ALTANER"

Transkript

1 AB SØENS GAVE 10/2016 PROJEKTAFKLARING - ALTANER

2 Indhold af projektforslag Nærværende projektafklaring omhandler en gennemgående granskning af mulighederne for etablering af altaner på AB Søens Gave mod gård og gade. Projektafklaringen tager udgangspunkt i tidligere indhentede projektforslag samt nedenstående punkter: Projektbeskrivelse o Nuværende forhold. o Fremtidige forhold (nyt forslag). Tid og proces Myndighedsforhold o Lokalplansforhold. o Hvad siger Kommunen? o Krav fra bygningsreglementet. Arbejdsmiljø/sikkerhed Budget og økonomi Med venlig hilsen Peter Jahn & Partnere A/S Jacob Lemche og Marie Wolsing

3 Altaner giver mulighed for udeophold i umiddelbar tilknytning til boligen og øger boligens kvalitet og leverum i sommerhalvåret. Nuværende forhold Andelsboligforeningen er beliggende på Strandboulevarden 77A-81, Viborggade 82A-B og Vejlegade 7-9, 2100 København Ø. Området er kendetegnet ved tæt bebyggelse, de fine ældre ejendomme, samt familielivet, og så er det et af de tre brokvarterer i København. Det er et udbredt ønske blandt københavnere at bo i en lejlighed med altan, da altaner giver mulighed for udeophold i umiddelbar tilknytning til boligen og dermed øger boligens kvalitet. Københavns Kommune Figur 1. Skråfoto af området, oversigtsbillede. De gule pile indikerer andelsboligforeningens tre længer.

4 Andelsboligforeningen består af 3 længer, som anvist på oversigtsbilledet. Ejendommen er placereret i tæt bebyggelse. For enden af ejendommen ligger en stor vej med lidt grønne arealer i midten. Altaner øger boligens kvalitet og tilføjer et ekstra leverum i sommerhalvåret. Maria Luise Meile, Arkitekt MAA Figur 2. Eksisterende forhold, ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade. Fremtidige forhold Foreningen ønsker etablering af altaner mod gård og gade.

5 Ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade. Nedenstående skitse, udarbejdet af Peter Jahn & Partnere A/S, illustrerer forslag til placering af altaner mod gård og altaner mod gade. Der er flere løsningsforslag til placering og udformning. De farvede felter indikerer vores granskning af skitseforslaget. Nedenstående granskning vil blive forklaret yderligere på de næste par sider. Grøn indikerer en stor mulighed for tilladelse til etablering af altan. Orange indikerer en tvivlsom mulighed for at få tilladelse til etablering af altaner. Rød indikerer, at det umiddelbart ikke er muligt at få tilladelse til etablering af altaner.

6 Forslag 1. Fremtidige forhold, løsning 1 for ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade.

7 Forslag 2. Fremtidige forhold, løsning 2 for ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade.

8 Forslag 3. Fremtidige forhold, løsning 3 for ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade.

9 Forslag 4. Fremtidige forhold, løsning 4 for ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade.

10 Forslag 5. Fremtidige forhold, løsning 5 for ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade.

11 Forslag 6. Fremtidige forhold, løsning 6 for ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade. Ud fra ovenstående forslag anbefaler vi at vælge en løsning med flest mulige rektangulære altaner, som f.eks. forslag 2 (altaner mod gård og gade) eller forslag 4 (kun altaner mod gård).

12 Altaner mod gård Figur 3. Gårdfacade Strandboulevarden og Vejlegade. Gårdfacaden Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade er umiddelbart optimal for etablering af altaner. Afstanden til nabobebyggelsen er af sådan en afstand, at indbliksgener vil være minimale. For at skabe en harmonisk gårdfacade anbefaler vi foreningen at etablere altaner i en dybde af ca. 1,5 m. Udstrækningen af altanerne vil være dyb nok til at rumme et bord og stole. Der er i denne overvejelse taget hensyn til Københavns Kommunes krav om dagslysberegning.

13 Figur 4. Gårdfacade Viborggade. På en facade eller et tag med lodrette træk såsom trappehuse, karnapper eller anden udsmykning, som skaber symmetri eller opdeler facaden, anbefales det, at altaner og terrasser forholder sig til facadens orden. Københavns Kommune, Retningslinjer for altaner og tagterrasser

14 Altaner mod gade Figur 5. Facader mod gade Vejlegade. Tilladelse til etablering af altaner mod gade afhænger af mange forskellige faktorer, herunder områdets placering i byen, afstand til naboer og skel, bevaringsværdien af ejendommen, hvor der ønskes etableret altaner, samt indbliksgener m.v. Vores umiddelbare vurdering vedrørende etablering af altaner på facaden i ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade er, at det er sandsynligt, at Kommunen giver tilladelse til etablering af altaner mod Vejlegade, under forudsætning af at dybden på disse altaner er maks. 1,1 m. Dette skyldes, at afstanden til nabobygningen er under 25 m.

15 Altaner Altanerne udføres som stålaltaner. På gadeside udføres altanerne med skjult fastgørelse. På gårdsider regnes der med, at altaner udføres med enten skjult eller synligt ophæng som lisener, afhængigt af de statiske forhold. Altanerne foreslås etableret med en anslået længde på ca. 3,0 m til gadeside og ca. 4,0-5,0 m til gårdside. Altanernes værn udføres i stål med lodrette balustre i industrilakeret farve. Undersiden af altanerne beklædes med plan plade i en lys farve. Gulvbelægning etableres som hårdttræsbrædder. Figur 6. Eksempel på altaner mod gade for AB Dybbøl, Vesterbro i København.

16 Altaner i stueniveau Figur 7. Oversigt over skelgrænser. Kommunen anbefaler, at der i stueetagen, i stedet for altan, etableres enten terrasser på terræn, franske altaner eller en terrassedør, der giver adgang til det fri. Altaner mod gård i stueniveau Vores umiddelbare vurdering er, at kommunen ikke vil give tilladelse til etablering af altaner i stueniveau mod gård, idet friarealprocenten overskrides. Vi anbefaler derfor foreningen at etablere terrassedøre fra lejligheder i stueetage til det fri. Altaner mod gade i stueniveau Det er tvivlsomt, at kommunen vil give tilladelse til etablering af altaner i stueniveau mod gade, jf. krav fra vejloven samt de trafikale forhold, herunder de eksisterende parkeringsplader. Vi anbefaler, at der i stedet, hvor det er muligt, etableres franske altaner eller altandør mod gård.

17 Franske altaner I de enkelte lejligheder, hvor det ikke er muligt at etablere altaner mod gård, anbefaler vi, hvis det er muligt i forhold til indretningen af den enkelte lejlighed, at etablere franske altaner som tillæg til altaner mod gade. En fransk altan giver et væsentlig lysindfald og vil være med til at forbedre indeklimaet væsentligt. Altanerne placeres typisk i lodrette ranker for at skabe et overordnet harmonisk facadeudtryk. Maria Luise Meile, Arkitekt MAA Figur 8. Eksempel på altaner mod gård for AB Borupgaard, Nørrebro i København. Systematik og typeinddeling Altanerne placeres i lodrette ranker for at skabe et overordnet harmonisk facadeudtryk. Udgang fra altaner mod gård planlægges efter beboernes egne ønsker. Enten etableres dør til altan i værelse mod gård eller via køkken, hvis køkkenindretningen tillader det. Altandøre mod gade etableres i lodrette ranker, for igen at skabe en harmonisk flade mod gade.

18 Nedenstående oversigt over projektets overordnede varighed. I hovedtræk gælder følgende tidsintervaller: Projektafklaring 1 måned Forprojekt 2-3 måneder Myndighedsbehandling 3-4 måneder Hovedprojekt 3 måneder Kvalitetssikring af projekt/projektgennemgang 1 måned Udbud af projekt 1 måned Statiske beregninger (udarbejdes af entreprenør) 1-2 måneder Myndighedsgodkendelse af statiske beregninger 3-4 måneder Kontrakt / opstart 2-3 måneder Produktionstid altaner/døre til altaner 3 måneder Udførelse 6-8 måneder Der skal påregnes ca. 1 uge for etablering af én altan inkl. etablering af altandør. Der skal i ovenstående tages højde for den interne dialog i andelsboligforeningen, inden et endeligt altanprojekt kan igangsættes. Det fremadrettede forløb: 1. Beboertilslutning. Beboere underskriver bindende tilsagn om altaner, herunder placering, størrelse m.v. Tilbagemeldingerne danner grundlag for udarbejdelse af ansøgning til Københavns Kommune. Der skal aftales klar deadline for sidste frist for tilslutning. 2. Myndighedsbehandling. Peter Jahn & Partnere A/S indsender endelig ansøgning til Københavns Kommune. 3. Projektering/tilbud. Peter Jahn & Partnere A/S udarbejder nødvendigt projektmateriale/ kravspecifikation og tegninger, som sendes i udbud til 3-4 entreprenører. Efter ca. 3 uger kan der afholdes underhåndsbud, og de indkomne tilbud vurderes. 4. Byggetilladelse. Byggetilladelsen forventes modtaget fra Københavns Kommune. Vilkår i byggetilladelse vurderes, tilpasses og prissættes. 5. Kontrakt med entreprenør. Der indgås kontrakt med den valgte entreprenør afhængig af vilkår. Entreprenøren udarbejder statiske beregninger. De statiske beregninger skal godkendes af Københavns Kommune.

19 6. Opmåling og produktion. Når konstruktionstilladelsen er modtaget fra Københavns Kommune, kan entreprenøren foretage den endelige opmåling og sætte produktionen af altaner og altandøre i gang. 7. Udførelse. Når altaner og døre er produceret, kan selve altanmonteringen igangsættes på ejendommen. 8. Altaner tages i brug. Når alle arbejder er afsluttede og aflevering er foretaget, kan de færdige altaner tages i brug. Peter Jahn & Partnere A/S

20 Lokalplansforhold Der er ikke en lokalplan for området. Der henvises til Københavns Kommunes hjemmeside, og byggelovens 6 D. Hvis der ikke er en lokalplan for det konkrete område, eller der ikke er fastsat bestemmelser om altaner og tagterrasser i lokalplanen, kan byggelovens 6 D anvendes. Det fremgår af byggelovens 6 D, at kommunalbestyrelsen kan gøre en tilladelse efter byggeloven afhængig af, at bebyggelsen får en sådan ydre udformning, at der i forbindelse med dens omgivelser opnås en god helhedsvirkning. Hvad siger Kommunen? Københavns Kommune fik pr. 22. februar 2016 nye retningslinjer for altaner og tagterrasser. De nye retningslinjer indeholder præcise hensyn til dagslys og anbefalinger for udformning og placering af altaner og tagterrasser. Der henvises til Københavns Kommunes hjemmeside, Retningslinjerne er vejledende og danner grundlag for Københavns Kommunes behandling af ansøgninger om nye altaner og tagterrasser på eksisterende bygninger. Der skal dog nævnes, at når der i retningslinjerne henvises til lovkrav, fra eksempelvis byggeloven, er det den gældende instans, der regulerer forholdet og ikke kommunen. Nedenstående forhold skal derfor udelukkende ses som vejledende, da den endelige myndighedsansøgning vedrørende etablering af altaner på AB Søens Gave først vil blive indsendt efter en beslutning om projektet på generalforsamling. Byggeloven Efter byggelovens 16, jf. 2, stk. 2 skal der søges om byggetilladelse for at opsætte altan eller anlægge tagterrasse. Servitutter - facadecensur Det vurderes, at der ingen servitutter er på AB Søens Gave, da det er en andelsboligforening, men dette bør afklares med advokat. Etableringen af en altandør vil give mere dagslys til en lejlighed, men samtidig kan en altan tage en betragtelig del af underboens lys. Adgang til dagslys har en signifikant betydning for trivsel og påvirker elforbruget til kunstbelysning direkte. Københavns Kommune, Retningslinjer for altaner og tagterrasser De seneste år er der kommet et øget fokus på dagslys og dets rolle i fremtidens bæredygtige bygninger. Dette er til dels drevet af dagslysets signifikante betydning for menneskets trivsel, dels gennem dagslysadgangens indvirkning på behovet for kunstig belysning og dermed energiforbrug. Statens Byggeforskningsinstitut, Kirsten Gram Hansen, 2005

21 Hensyn til dagslys Dagslys, eksisterende byggeri Ved opsætning af nye altaner i eksisterende by kan lysforholdene anses for at være tilfredsstillende, hvis der kan opnås en dagslysfaktor på 2% i halvdelen af de påvirkede opholdsrum og køkken. Ved etablering af flere altaner samtidig beregnes reduktionen af dagslysfaktor for hver altan individuelt og ud fra eksisterende forhold. (Dette sikrer hver lejligheds mulighed for at forbedre sit dagslys). Hensyn til byliv En altan kan være et positivt tilskud til byens rum og kan styrke byens egenart samt oplevelsen af byliv. Altaner skaber opholdsmuligheder i visuel kontakt med gaden eller gården, og derved kommer der flere øjne på byen, hvilket medvirker til at skabe tryghed og fællesskab. Det er dog vigtigt, at tilføjelsen af nye altaner ikke forringer anvendelsen af de eksisterende uderum. Eksisterende by I den eksisterende by er følgende hensyn vejledende i forhold til at opnå levende og trygge gård- og gaderum. Forbindelse til byen For at sikre kontakten mellem livet på altanen og omgivelserne anbefales det, at værn har transparente partier. Altaner i stueetagen I stueetagen anbefales terrasser på terræn, franske altaner eller en terrassedør, der giver adgang til det fri. Såfremt et gårdrum er tinglyst som fællesareal, kan der ikke etableres terrasser på terræn. Dagslysfaktor er et procenttal for lysmængden i et rum i forhold til lysmængden udenfor på en overskyet dag. På en overskyet dag vil der komme ca. lige meget lys fra alle sider, hvilket betyder, at dagslysfaktoren er uafhængig af rummets orientering i forhold til verdenshjørnerne. Dagslysfaktoren bliver dog påvirket af skyggeeffekten fra overliggende altaner og nærliggende bygninger. Dagslysfaktoren siger ikke noget om mængden af direkte sol eller kvaliteten af lyset. Københavns Kommune, Retningslinjer for altaner og tagterrasser Afvanding Det anbefales, at altaner mod gården ikke afvandes i et enkelt frit udløb, da dette kan være til gene for forbipasserende og kan være medvirkende til øget isdannelse. For altaner mod gade, jf. afsnit om Krav fra vejloven. Altaner mod gaden Jf. afsnit: Krav fra vejloven.

22 Udformning og placering af altaner og tagterrasser på eksisterende bygninger Følgende anbefalinger, vedrørende udformning og placering af nye altaner og tagterrasser på eksisterende bygninger, er vejledende i forhold til at opnå en god arkitektonisk helhedsvirkning. Såfremt der kan opnås en god helhedsvirkning på anden vis, kan anbefalingerne fraviges. Bevaringsværdige bygninger og bebyggelser Ved bevaringsværdige bygninger og bebyggelser vil der i byggesagsbehandlingen blive taget særlige hensyn til udformning og placering med henblik på at opnå en god helhedsvirkning og tilpasning til byens egenart. Følgende anbefalinger vil, ud fra en vurdering af det enkelte projekt, kunne stilles som krav. Bebyggelser udpeget som bevaringsværdige i kommuneplanen og bygninger med SAVE-værdier på 1-4 vil i Københavns Kommune blive behandlet som bevaringsværdige (Kilde Redegørelse for bevaringsværdige bygninger Kommuneplan 2011). - Ejendommen Strandboulevarden, Viborggade og Vejlegade har en bevaringsværdi på 3. Da bygningen har en bevaringsværdi på 3, kan det være nødvendigt at tage særlige hensyn til udformning og placering af altaner, hvilket muligvis vil have indflydelse på en endelig tilladelse til etablering af altaner. Udformning Ensartethed Det anbefales, at altaner og tagterrasser på samme bygning fremstår med samme konstruktion og materialer. Konstruktion Det anbefales, at konstruktion udformes enkelt på en måde, der harmonerer med bygningens udtryk. Værn Ved etablering af nye altaner og tagterrasser på eksisterende bygninger anbefales det, at værn udformes med en spinkel åben konstruktion og en stor grad af transparens. Bevaringsværdier Bygninger med den højeste bevaringsværdi 1 vil som oftest være fredede bygninger eller folkekirker. Særligt værdifulde bygninger kan dog godt have bevaringsværdi 1 uden at være fredede. Bygningerne med bevaringsværdierne 2-4 er de bygninger, som i kraft af deres arkitektur, kulturhistorie og håndværksmæssige udførelse er fremtrædende eksempler inden for deres slags. Bygninger med bevaringsværdierne 5-6 er jævne, pæne bygninger, hvor utilpassede udskiftninger og ombygninger trækker ned i karakteren. Bygninger med bevaringsværdierne 7-9 er ofte bygninger uden arkitektonisk udtryk eller uden historisk betydning. Det kan også være bygninger, som er så ombyggede, eller som har så mange udskiftninger, at de har mistet deres oprindelighed. Kultur Styrelsen Fredede og Bevaringsværdige Bygninger Døre Det anbefales, at altan- og terrassedøre udformes i materialer og farver, der harmonerer med eksisterende vinduer.

23 Farve Det anbefales, at værn og konstruktion udformes med en neutral farveholdning, der harmonerer med bygningens eksisterende materialer og farver. Indbliksskærme Det anbefales, at eventuelle indbliksskærme udformes, så de fremstår lette og enkle, og at de kun anvendes i forbindelse med indbliksgener i naboskel. Nedløbsrør Etableringen af nye afløbsrør til afvanding af altaner anbefales ikke. Facadedekoration og udsmykning Ved etablering af nye altaner og terrasser på eksisterende bygninger anbefales, at der tages hensyn til facadedekoration og udsmykning, der har betydning for bygningens arkitektoniske helhedsudtryk. Trappehuse Det anbefales, at trappehuse i forbindelse med tagterrasser i udformning, farve- og materialer tilpasser sig taget og husets arkitektur og placeres så langt fra tagkant som muligt. Placering Det anbefales, at nye tagterrasser og altaner på eksisterende bygninger ved deres placering og dimensionering forholder sig til bygningens proportioner og facadens opdeling og udsmykning, så bygningen efter etablering af altaner og tagterrasser kommer til at fremstå harmonisk ud fra en helhedsvurdering. Proportion, forhold, størrelsesforhold. Inden for billedkunst og arkitektur taler man om proportioner i forbindelse med forholdet mellem dele og helhed samt delene indbyrdes. Proportioner indgår således næsten altid i en æstetisk vurdering af det synliges udformning. Den Store Danske Symmetri På en facade eller et tag med lodrette træk såsom trappehuse, karnapper eller anden udsmykning, som skaber symmetri eller opdeler facaden, anbefales det, at altaner og terrasser forholder sig til facadens orden. Hvis en eksisterende symmetri brydes af nye altaner eller terrasser anbefales, at det sker på en måde, der relaterer sig til karakteren af bygningen for eksempel ved, at altaner opsættes over hinanden, men ikke nødvendigvis symmetrisk omkring for eksempel vinduesåbninger.

24 Vandrette træk Ved gennembrydning af vandrette elementer på eksisterende bygninger anbefales det at tilpasse dybden og bredden på altaner, så den horisontale karakter af bygningen bevares også set fra siden i gadeniveau. Placering i tagetagen Ved terrasser, der etableres som en udskæring i et skråt tag, anbefales det at holde en god afstand til tagryggen og minimere bredden, så den ikke kommer til at dominere tagfladen. Det anbefales, at terrasser og altaner i tagetagen etableres uden udkragning. Krav fra vejloven Altaner mod vej Alle altaner ud over vejareal skal placeres min. 2,8 m over fortov og min. 1,5 m fra kørebanekant/cykelsti. Alle altaner ud over vejareal med kørebaneareal langs bygningen skal placeres min. 4,2 m over terræn. Afvanding af altaner skal ske via ejendommens private afløbssystem. Krav fra bygningsreglementet Der skal etableres niveaufri adgang til altaner og tagterrasser med direkte adgang fra bolig eller opholdsareal. Ved eksisterende byggeri kan der i særlige tilfælde dispenseres fra kravet om niveaufri adgang. Nye døre og vinduer skal overholde gældende krav om isolering. Nye altandøre skal have en fribredde på min 77 cm. Når Teknik- og Miljøudvalget har godkendt retningslinjerne, vil disse blive implementeret i forvaltningens praksis for sagsbehandlingen samt nye lokalplaner og blive gjort tilgængelige på Københavns Kommunes hjemmeside 1. november Københavns Kommune, Retningslinjer for altaner og tagterrasser Værn skal minimum være 100 cm høje og skal udformes, så det er svært for børn at klatre op på dem. Afstanden mellem lodrette balustre skal være maximalt 89mm fra midte til midte. Altaner skal udføres med opkant eller lignende, så flasker og andre genstande ikke kan være årsag til personskader. Altaner og tagterrasser må ikke skabe væsentlige indbliksgener i forhold til andre bygninger. Arbejdsrum, opholdsrum i institutioner, undervisningslokaler, spiserum, benævnt i det følgende arbejdsrum mv., samt beboelsesrum og køkken skal have en sådan tilgang af dagslys, at rummene er vel belyste.

25 Altaner må af hensyn til brand og redningsveje ikke gå ind foran en trappeopgang. (Ovenstående anvisninger er uddrag fra Københavns Kommunes, Retningslinjer for altaner og tagterrasser pr. 22. februar 2016). Miljøundersøgelser Forud for projektering skal der foretages en miljøundersøgelse af eventuelle eksisterende miljø- og sundhedsskadeligt byggemateriale for at sikre et sikkert arbejdsmiljø. Risiko vurderes ud fra vores kendskab til ejendommen som lav. Største risiko vil være evt. PCB i vinduesfuger/vinduer for vinduer som udtages, samt evt. tungmetaller m.v. i vinduesmaling. Link: Betragtninger om arbejdssikkerhed Plan om arbejdssikkerhed udarbejdes i samarbejde med entreprenør og arbejdstilsynets generelle forskrifter.

26 Budget for forslag 2 etablering af altaner: Nedenstående budget er et groft overslag for forslag 2 på etablering af i alt, 52 altaner fordelt mod gård og gade. Etablering af altaner mod gård, anslået 32 stk. ca. kr ekskl. moms Etablering af altaner mod gade, anslået 20 stk. ca. kr ekskl. moms Byggeplads ca. kr ekskl. moms Håndværkeromkostninger i alt ca. kr ekskl. moms Materialer/løsninger Altanmaterialer - Malet og korrosionsbehandlet stålaltan m. værn i stål - Stålværn udføres med lakerede lodrette balustre - Skjult ophæng (evt. synligt ophæng på gårdside) - Gulvbelægning som hårdttræsbrædder - Beklædning af underside med plan plade i lys farve Størrelser på altaner: - Altaner mod gade: ca. 1,1 m x ca. 3,0 m - Altaner mod gård: ca. 1,5 m x ca. 4,0 m eller ca. 1,5 m x ca. 4,5 m Diverse uforudseelige udgifter ca. kr ekskl. moms Forundersøgelser (miljøscreening/bygningsundersøgelse i forhold til ovenstående) ca. kr ekskl. moms Statiske beregninger ca. kr ekskl. moms Teknisk rådgivning omfattende, møder, projektering, tilsyn, økonomistyring under byggefasen m.v. ca. kr ekskl. moms Honorar for byggesagsadministration ca. kr ekskl. moms Omkostninger til udstedelse af byggetilladelse m.v. Afsat beløb ca. kr ekskl. moms Udlæg til tryk, foto, kopier, porto m.v. ca. kr ekskl. moms

27 Samlede udgifter ca. kr ekskl. moms Moms (25 %) ca. kr I alt ca. kr inkl. moms Svarende til anslået kr inkl. moms pr. altan. For etablering af franske altaner og altandøre med udgang til terræn, skal der påregnes ca. kr pr. stk. Prisen er ikke inkl. følgeomkostninger. Evt. finansiering og forsikringsomkostninger er ikke medtaget. Altandøre Nye altandøre udføres som 2-fags/3-fags træ/alu altandøre, hvor den oprindelige stil og profilering genskabes i videst muligt omfang. Dørene leveres med friskluftventil. Dørene forsynes med hårdtræsbundstykke, som indbygges ift. gulv i bolig og dæk på altan, således at krav om niveaufrihed opnås. Dørenes udvendige flader i aluminium fremstå med pulverlakeret mat hvid maling. Indvendige flader i træ profileres og leveres hvidmalet. Energimæssigt er dørene den bedste type (A-mærkede), og består af 3 lag lavenergi termoglas.

28 Budget for forslag 4 - etablering af altaner: Nedenstående budget er et groft overslag for forslag 4 på etablering af i alt, 48 altaner mod gård. Etablering af altaner mod gård, anslået 48 stk. ca. kr ekskl. moms Byggeplads ca. kr ekskl. moms Håndværkeromkostninger i alt ca. kr ekskl. moms Diverse uforudseelige udgifter ca. kr ekskl. moms Forundersøgelser (miljøscreening/bygningsundersøgelse i forhold til ovenstående) ca. kr ekskl. moms Statiske beregninger ca. kr ekskl. moms Teknisk rådgivning omfattende, møder, projektering, tilsyn, økonomistyring under byggefasen m.v. ca. kr ekskl. moms Bemærk! Bundpladen her er afvigende (beton). Indvendigt retableres klar til maler. Den eksisterende lysning bevares for forlænges med mdf plade mod gulv. Gulv retableres med fyrtrægulv. Radiatorer omlægges/omføres. Øvrige VVS installationer, evt. køkkener m.v. påhviler beboerne at omlægge/ombygge. Se fotos i omstående sider. Honorar for byggesagsadministration ca. kr ekskl. moms Omkostninger til udstedelse af byggetilladelse m.v. Afsat beløb ca. kr ekskl. moms Udlæg til tryk, foto, kopier, porto m.v. ca. kr ekskl. moms Altanmaterialer, dørmaterialer, indvendig retablering og VVS arbejder som beskrevet ovenfor. - Altaner mod gård: ca. 1,5 m x ca. 4,0 m eller ca. 1,5 m x ca. 4,5 m Samlede udgifter ca. kr ekskl. moms Moms (25 %) ca. kr

29 I alt ca. kr inkl. moms Svarende til anslået kr inkl. moms pr. altan. For etablering af franske altaner og altandøre med udgang til terræn skal der påregnes ca. kr pr. stk. Prisen er ikke inkl. følgeomkostninger. Evt. finansiering og forsikringsomkostninger er ikke medtaget. Altanudgang set indefra. Toplysning fra oprindeligt vindueshul bevares, og mellem dør og lysning monteres lister, der er klar til maling (typisk formalet).

30 c Gulv retableres med fyrretræ fra oprindeligt gulv og ud til altandør. Radiatorer omplaceres ift. nuværende placering. Evt. kan beboere mod tillæg købe ny smal høj radiator.

Retningslinjer for altaner og tagterrasser

Retningslinjer for altaner og tagterrasser BILAG 1 Retningslinjer for altaner og tagterrasser Lys og luft til alle Københavns Kommune ønsker at fremme mulighederne for at etablere altaner og tagterrasser i eksisterende bygninger og tilstræber,

Læs mere

Reviderede retningslinjer for altaner og tagterrasser

Reviderede retningslinjer for altaner og tagterrasser Ny tekst er markeret med blåt Slettet tekst er gennemstreget BILAG 1 Reviderede retningslinjer for altaner og tagterrasser Lys og luft til alle Københavns Kommune ønsker at fremme mulighederne for at etablere

Læs mere

AB - Altankatalog. Maj 2015. Udarbejdet af

AB - Altankatalog. Maj 2015. Udarbejdet af Maj 2015 Udarbejdet af Indholdsfortegnelse Oversigtsplan med andelstyper Lysdiagrammer ejendommen lejligheden Altanen mål og placering fransk altan design og materialitet fastgørelse indsigtsskærm og altandug

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat vedr. ændringsforslag fremsat af Minaltan.dk, Kontechaltaner og Altan.dk Forud for Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner. Sag nr

AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner. Sag nr AB JULIUS, 2000 FREDERIKSBERG Projektforslag Altaner Sag nr. 17-11 23.02.2018 AB JULIUS Beskrivelse s. 3 Eksisterende forhold s. 4-6 Foto s. 4 Tegninger s. 5-6 Nye altaner s. 7-16 Beskrivelse s. 7 Lysforhold

Læs mere

ANALYSE OG BAGGRUND FOR FASTSÆTTELSE AF VEJLEDENDE STANDARDSTØRRELSER FOR ALTANER

ANALYSE OG BAGGRUND FOR FASTSÆTTELSE AF VEJLEDENDE STANDARDSTØRRELSER FOR ALTANER BILAG 2 ANALYSE OG BAGGRUND FOR FASTSÆTTELSE AF VEJLEDENDE STANDARDSTØRRELSER FOR ALTANER Vejledende standardstørrelser er et udtryk for, hvilke størrelser altaner ansøger som udgangspunkt kan forvente

Læs mere

Regelgrundlag Efter byggelovens 16, jf. 2, stk. 2 skal der søges om byggetilladelse for at opsætte altan eller anlægge tagterrasse.

Regelgrundlag Efter byggelovens 16, jf. 2, stk. 2 skal der søges om byggetilladelse for at opsætte altan eller anlægge tagterrasse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Krav til altaner og tagterrassers udformning Notatet redegør for forvaltningens praksis vedrørende

Læs mere

EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING

EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING Andelsboligforeningen Nymindegaard ------------------------------ Den 5. oktober 2018 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING Andelsboligforeningen Nymindegaard indkalder herved til ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Københavns Kommune har udarbejdet et sæt retningslinjer for solceller. Formålet med retninglinjerne er at foretage en kvalificeret afvejning

Læs mere

altaner & tagterrasser Retningslinier for altaner og tagterrasser

altaner & tagterrasser Retningslinier for altaner og tagterrasser altaner & tagterrasser Retningslinier for altaner og tagterrasser Revideret 1. november 2015 Indhold 2 Lys og luft til alle 3 Hensyn til dagslys 4 Altaner i eksisterende byggeri...5 Beregningsværktøj...5

Læs mere

Reviderede retningslinjer for altaner og tagterrasser

Reviderede retningslinjer for altaner og tagterrasser BILAG 3 Reviderede retningslinjer for altaner og tagterrasser 1.0 Lys og luft til alle Københavns Kommune ønsker at fremme mulighederne for at etablere altaner og tagterrasser på eksisterende bygninger

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

Det forudsættes, at dagslyset i de nye tagboliger opfylder kravene i BR18.

Det forudsættes, at dagslyset i de nye tagboliger opfylder kravene i BR18. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4 Notat om lysforhold Notatet skal oplyse nærmere om lovgrundlaget for at regulere tagboliger ud fra den byggelovmæssige helhedsvurdering

Læs mere

Bilag 2 - Notat om høring af retningslinjer for altaner og tagterrasser

Bilag 2 - Notat om høring af retningslinjer for altaner og tagterrasser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for byplanlægning NOTAT 09-07-2015 Bilag 2 - Notat om høring af retningslinjer for altaner og tagterrasser Retningslinjerne har været i høring fra

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

AB Lindstrand 08/2013 EVALUERING AF DAGSLYS I BOLIGER IFM. OPSÆTNING AF ALTANER

AB Lindstrand 08/2013 EVALUERING AF DAGSLYS I BOLIGER IFM. OPSÆTNING AF ALTANER AB Lindstrand 08/2013 EVALUERING AF DAGSLYS I BOLIGER IFM. OPSÆTNING AF ALTANER 35 43 10 10 PETER JAHN & PARTNERE A/S pjp@pjp.dk HJALMAR BRANTINGS PLADS 6 www.pjp.dk 2100 KØBENHAVN Ø Formål og læsevejledning

Læs mere

Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv.

Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv. Natur & Miljøklagenævnet Matr.nr. 25cf af Frederiksberg, Henrik Ibsens Vej 42, 4. th. og 4. tv. 17. marts 2014 Byggeri & Arkitektur skal hermed videresende sagsakter der er medgået i sagens bedømmelse,

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

Samlet pris eks. moms kr. 2.098.699,00. Moms 25% kr. 524.674,75. Samlet kr. 2.623.373,75

Samlet pris eks. moms kr. 2.098.699,00. Moms 25% kr. 524.674,75. Samlet kr. 2.623.373,75 AB Mysundegade 6-10, Maja Makwarth København d. 27. maj 2014 Mysundegade 8, 4th Tilbud nr.: 14004 1674 København V Vedr. montering af 25 stålaltaner mod gården og gaden på Mysundegade 6-10. Altanprojekt

Læs mere

DAGSLYSANALYSE AB DANNEBROGSGADE 20-24

DAGSLYSANALYSE AB DANNEBROGSGADE 20-24 DAGSLYSANALYSE ANALYSE AF DAGSLYS & SKYGGEPÅVIRKNING AB DANNEBROGSGADE 20-24 VED OPSÆTNINGER AF AB ALTANER DANNEBROGSGADE Altana ApS - 20-24 22/9-2015 FORMÅL OG LÆSEVEJLEDNING Denne rapport har til formål

Læs mere

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel

Frederiksberg Kommune København d Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel Frederiksberg Kommune København d. 31.07.2017 Byggeri og Arkitektur Att.: Gregers Geppel grge01@frederiksberg.dk Byggeandragende På vegne af ejer I/S Havnstrup anmodes hermed om byggetilladelse til etablering

Læs mere

J.nr.: Også lejere vil kunne få altan, men lejerne skal selv afholde udgiften her til. Der vil

J.nr.: Også lejere vil kunne få altan, men lejerne skal selv afholde udgiften her til. Der vil / HUPFELD & H OVE A DV O K A TA KT l ES EL S KAB M00fkfT fol HiHUTEkET Til andelshavere og lejere i Af B Njal L/Saga A Dato: 30. januar 20]5 Deres j.nr.: J.nr.: 102 Sekretær: Sanne Winther jensen [BI sw@hplaw.dk

Læs mere

Bebyggelsens omfang samt dens indvirkning på omgivelserne skal fastlægges efter Bygningsreglement 2010 (BR10) kap. 2.

Bebyggelsens omfang samt dens indvirkning på omgivelserne skal fastlægges efter Bygningsreglement 2010 (BR10) kap. 2. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o MinAltan A/S att.: Ryan Hald Nordre Fasanvej 39B 2000 Frederiksberg 6. oktober 2014 edoc: 2014-0137758 AFSLAG OG BYGGETILLADELSE

Læs mere

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32.

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32. NOTAT - Indkomne bemærkninger til ansøgning om dispensation til opførelse af bolig, dalgade 34 Teknik & Miljø 9. januar 2019 Sags-ID: 18/6147 Sagsbehandler: Helle Aarre Notatet indeholder et resumé af

Læs mere

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller

Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Arkitektoniske retningslinjer og gode eksempler på solceller Københavns Kommune har udarbejdet et sæt retningslinjer for solceller. Formålet med retninglinjerne er at foretage en kvalificeret afvejning

Læs mere

BYGGETILLADELSE. Matr.nr. 11hu og 11 hx af Frederiksberg, Langelandsvej 8-18

BYGGETILLADELSE. Matr.nr. 11hu og 11 hx af Frederiksberg, Langelandsvej 8-18 Altan.dk Næstvedvej 60 4180 Sorø Att.: Mikkel Stinus Frandsen BYGGETILLADELSE Matr.nr. 11hu og 11 hx af Frederiksberg, Langelandsvej 8-18 På grundlag af ansøgning af 11. juli og revideret projekt modtaget

Læs mere

Supplerende materiale til sagen nødvendig

Supplerende materiale til sagen nødvendig Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Oliver Alexander Brennecke Grundahl Niels Hemmingsensgade 42 1153 København K oliver@oga.dk Kontakt Jens Janum Byggesagsbehandler Direkte tlf. 4849 2478

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Vedr.: Altanprojekt saga G

Vedr.: Altanprojekt saga G Sorø den 11. september 2015 AB Saga G Gunløgsgade 25. m.fl. 2300 København S Tilbudsnummer: 13532 Vedr.: Altanprojekt saga G Som aftalt fremsender jeg hermed tilbud på altanprojekt til ovennævnte ejendom/

Læs mere

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50 Emner i nabo-udtalelser Parkeringsforhold Forvaltningens bemærkninger I forbindelse med første naboorientering var der væsentlig flere bemærkninger angående parkeringsforhold. Der er modtaget færre bemærkninger

Læs mere

Sags nr: Adresse:

Sags nr: Adresse: Den sikre løsning Sags nr: 15.206 Adresse: Mariendalsvej 29A - 37B 2000 Frederiksberg Dato: 25.06.2015 Rev. xx.xx.20xx Omfang af ansøgning Hermed ansøger MinAltan.dk om opførelse af xx nye altaner på Mariendalsvej

Læs mere

Karréen består af 13 ejendomme og ligger inden

Karréen består af 13 ejendomme og ligger inden KØBENHAVNS KLIMAKARRÉ Baggrund & koncept Karréen består af 13 ejendomme og ligger inden for Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro. Her skal der udføres en ny fælles gårdhave, der anviser løsninger for regnvandshåndtering

Læs mere

Opdateret beboerorientering om renoveringsarbejderne

Opdateret beboerorientering om renoveringsarbejderne Til beboerne i ejendommen A/B Studsgaarden 20. maj 2014 Opdateret beboerorientering om renoveringsarbejderne Kære beboer Det er blevet tid til at gennemføre de renoveringer, der blev besluttet på generalforsamlingen

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 03-11-2016 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med en besigtigelse af Mosehøjvej 9A, hvor vi mødes kl. 17.00. Der er således modtaget en

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 25-11-2015 Sagsnr. 2015-0236704 NABOORIENTERING boliger ved Rahbeks Allé Dokumentnr. 2015-0236704-4 Praksis Arkitekter har på vegne af Carlsberg

Læs mere

Vedr.: Altanprojekt AB Strandbo I (Strandboulevarden 8-18)

Vedr.: Altanprojekt AB Strandbo I (Strandboulevarden 8-18) Sorø den 22. juli 2015 Birgitte Sørensen Strandboulevarden12 4. - 3 2100 København Ø Tilbudsnummer: 11922 Vedr.: Altanprojekt AB Strandbo I (Strandboulevarden 8-18) Som aftalt fremsender jeg hermed tilbud

Læs mere

Ansøgningen er behandlet i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10) og deklaration, lyst den 14. februar 1930.

Ansøgningen er behandlet i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10) og deklaration, lyst den 14. februar 1930. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Altan.dk att.: Gunnar Holse Næstvedvej 60 4180 Sorø 30. oktober 2014 edoc: 2014-0036013 BYGGETILLADELSE Vi har modtaget jeres brev

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

Bilag 7: Gældende lovgivning på altanområdet - Juridisk notat vedr. retningslinjer og lovgrundlaget. Sagsnr

Bilag 7: Gældende lovgivning på altanområdet - Juridisk notat vedr. retningslinjer og lovgrundlaget. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 7: Gældende lovgivning på altanområdet - Juridisk notat vedr. retningslinjer og lovgrundlaget 1. Indledning 2. Hvorfor udarbejde

Læs mere

Vedr.: Altanprojekt Saga G

Vedr.: Altanprojekt Saga G Sorø den 2. september 2016 AB Saga G Gunløgsgade 25 m.fl. 2300 København S Tilbudsnummer: 13532 Vedr.: Altanprojekt Saga G Som aftalt fremsender jeg hermed tilbud på altanprojekt til ovennævnte ejendom/

Læs mere

AB LINCOLN. KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION _Rev

AB LINCOLN. KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION _Rev AB LINCOLN KONVERTERING AF ERHVERVSLEJEMÅL TIL BUTIKKER BEBOER PRÆSENTATION 20.05.2019_Rev. 26.06.2019 AFTENENS PROGRAM AFTENENS FORMÅL: Afklare om lejlighederne sælges internt eller eksternt som projektsalg

Læs mere

SVEAHUS TAGPROJEKT ANDELSBOLIGFORENING SVEAHUS - TILLÆG til den reviderede ansøgning (fra d )

SVEAHUS TAGPROJEKT ANDELSBOLIGFORENING SVEAHUS - TILLÆG til den reviderede ansøgning (fra d ) ANDELSBOLIGFORENING SVEAHUS - TILLÆG til den reviderede ansøgning (fra d. 29.10.2017) 29.01.2018 J.nr.: 02.34.00-P19-151-17 Matr. nr. 20FR af Frederiksberg, Norsvej 6 Udnyttelse af ekisterende tagetage

Læs mere

Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag

Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør teknik@slagelse.dk 23. september 2013 Solfanger og solcelleanlæg - Administrationsgrundlag Ved opførelse af solfangere/solcelleanlæg sondres der mellem opførelse

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget, 25. august 2014, Medlemsforslag om altaner i nybyggeri

Teknik- og Miljøudvalget, 25. august 2014, Medlemsforslag om altaner i nybyggeri KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 18. januar 2018 Sagsnr. 2018-0014521 Dokumentnr. 2018-0014521-2 Bilag 1 Oversigt over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget,

Læs mere

1. ALTANER I STUEETAGEN. Problem. Ændring af retningslinje for stuealtaner Sagsnr Dokumentnr.

1. ALTANER I STUEETAGEN. Problem. Ændring af retningslinje for stuealtaner Sagsnr Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 2 UDDYBNING AF PROBLEMATIKKER OG ÆNDRINGSFORSLAG Dette notat uddyber de problematikker, der er identificeret i forbindelse med evalueringen

Læs mere

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby Proces Lokalplanens formål At opdatere SAVE registreringer som blev fastlagt i forbindelse med udarbejdelse af Kommuneatlas Ebeltoft fra 1999, og

Læs mere

4 (C+V) 3 (A+Ø) 6 (V-C- Ø) 1 (Per Christensen (A)) 7 (V-C- A-Ø) A-Ø)

4 (C+V) 3 (A+Ø) 6 (V-C- Ø) 1 (Per Christensen (A)) 7 (V-C- A-Ø) A-Ø) Lokalplan 1.150 Helsingør Bykerne afstemning Forslag til ændringer fra de konservative vist Side 34 rød Pkt. 3.1 ønskes tilføjet Offentlige formål undtagen i stueetagerne på hovedstrøgene, samt Offentlige

Læs mere

Rasmus Petersen Tilbud nr. 2054-2014 Brydes Alle 13, 1 th 2300 København S Frederiksberg den 22.07. 2014

Rasmus Petersen Tilbud nr. 2054-2014 Brydes Alle 13, 1 th 2300 København S Frederiksberg den 22.07. 2014 Rasmus Petersen Tilbud nr. 2054-2014 Brydes Alle 13, 1 th 2300 København S Frederiksberg den 22.07. 2014 Mail: sinn08@hotmail.com Tlf: +45 5164 3951 Altanprojekt på Brydes Alle. TILBUD. Som aftalt sender

Læs mere

Beboermøde om altaner. A/B Parkalleen Mandag den 18. september kl. 19 Metropol

Beboermøde om altaner. A/B Parkalleen Mandag den 18. september kl. 19 Metropol Beboermøde om altaner A/B Parkalleen Mandag den 18. september kl. 19 Metropol Dagsorden Status på og proces for altanprojekt ved bestyrelsen Udskiftning af radiatorer ved bestyrelsen Altan specifikationer

Læs mere

Det pålægges således altanentreprenøren selv at foretage gennemgang og godkendelse af egne arbejder inden der foretages en egentlig aflevering.

Det pålægges således altanentreprenøren selv at foretage gennemgang og godkendelse af egne arbejder inden der foretages en egentlig aflevering. Nedenstående angiver udfaldskrav til altanernes finish. Afvigelser fra nedenstående udfaldskrav vil ikke blive godkendt og vil dermed blive kasseret ved aflevering. Det pålægges således altanentreprenøren

Læs mere

Regler for byggesager

Regler for byggesager Regler for byggesager Skal der ske byggeændringer og modernisering i lejligheden, ud over alm. maling og tapetsering, skal følgende regler følges 1. Skriftlig ansøgning til bestyrelsen og evt. relevante

Læs mere

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om tilladelse til at ombygge den tidligere

Læs mere

Vedr.: Altanprojekt - 53 stk. altaner og 4 stk. franske altaner.

Vedr.: Altanprojekt - 53 stk. altaner og 4 stk. franske altaner. Sorø den 12. oktober 2012 A/B Ågade 136 m. fl. Lars Kristoffersen Borups Alle 33, 3.tv 2200 København N Tilbudsnummer: 12032 Vedr.: Altanprojekt - 53 stk. altaner og 4 stk. franske altaner. Som aftalt

Læs mere

PRISOVERSLAG. Altanprojekt på Strandboulevarden, Classensgade og Østbanegade 2100 København Ø

PRISOVERSLAG. Altanprojekt på Strandboulevarden, Classensgade og Østbanegade 2100 København Ø Eva Kops Classensgade 70, 2. th. 2100 København Ø Tel. 61 55 56 35 Lystrup d. 26. januar 2010 PRISOVERSLAG Altanprojekt på Strandboulevarden, Classensgade og Østbanegade 2100 København Ø Som aftalt sender

Læs mere

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden EF MARSTALSGADE 28-32 Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden Dette informationsmateriale fremsendes til alle ejere i EF Marstalsgade 28-32 til almen orientering omkring det eventuelt

Læs mere

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. maj 2015 Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Teknik og Miljø bemyndiges til at meddele de fornødne tilladelser til

Læs mere

Svar vedr. høring af indsigere Engtoftevej 1, Frederiksberg C Matrikelnr. 25fv journal nr

Svar vedr. høring af indsigere Engtoftevej 1, Frederiksberg C Matrikelnr. 25fv journal nr 1 - Svar_vedr_høring_20160114 3 1 GWITT/ v. Gunhild Witt Arkitekt MAA Nyhavn 42A, 5 tv. 1051 København K Kbh. d. 14. januar 2016 Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø-afdelingen Rådhuset 2000 Frederiksberg

Læs mere

Om- og Tilbygningsbestemmelser

Om- og Tilbygningsbestemmelser Om- og Tilbygningsbestemmelser Går du med overvejelser om at ombygge eller tilbygge, og er du i den forbindelse i tvivl om hvad du må, og ikke må? Så er dette siden for dig. Om- og tilbygningsbestemmelser

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESPLAN. AB Valborghus 03.2095.40

VEDLIGEHOLDELSESPLAN. AB Valborghus 03.2095.40 VEDLIGEHOLDELSESPLAN AB Valborghus 03.2095.40 Bygningsdel/foranstaltning 01 - Tag I forbindelse med besigtigelsen den 17. september 2010 vurderes det, at den udførte tagfod ikke er tæt, hvilket medfører

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan Side 1/7 AB BELLEVUE I 16. august 2013 Bygningsdel 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 01. Tagværk - - - - - - - - - - 02. Kælder/fundering 30 - - - - - - - -

Læs mere

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å 06_12_2017 Lokalplan 1068 Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å Et projektforslag udarbejdet af Vandkunsten Historik Området beliggende mellem Fændediget

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning.

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning. 1 - Partshøring TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Vedr.: Matrikel nr.: Sagsnr.: Partshøring Ejendommen Bredgade

Læs mere

Vejledning 9. Opsætning af solceller. Teknik og Miljø. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør

Vejledning 9. Opsætning af solceller. Teknik og Miljø. Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Teknik og Miljø Vejledning 9 Opsætning af solceller Slagelse Kommune Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør November 2015 Redaktion: Ingelise Rask Design: Teknik og Miljø/NFN Print: Slagelse Kommune

Læs mere

VEJLEDENDE STANDARDSTØRRELSER - KONSEKVENSER FOR DAGSLYS

VEJLEDENDE STANDARDSTØRRELSER - KONSEKVENSER FOR DAGSLYS BILAG 6 VEJLEDENDE STANDARDSTØRRELSER - KONSEKVENSER FOR DAGSLYS Baseret på en gennemgang af ca. 1000 ansøgte altaner og en analyse af altaners effekt på dagslyset i den underliggende lejlighed særligt

Læs mere

Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder.

Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder. Vedligeholdelsesplaner - redskaber til styring af vedligeholdelsesarbejder. Introduktion Plan1 Cobblestone Architects. Arkitekt- og byggerådgivningsfirma med mere end 30 års erfaring. Kasper B-B Rasmussen

Læs mere

Mette Hertz Tilbud nr. 969-2014 Henrik Ibsensvej 26, 3.tv. 1813 Frederiksberg Frederiksberg den 4. februar 2014

Mette Hertz Tilbud nr. 969-2014 Henrik Ibsensvej 26, 3.tv. 1813 Frederiksberg Frederiksberg den 4. februar 2014 Mette Hertz Tilbud nr. 969-2014 Henrik Ibsensvej 26, 3.tv. 1813 Frederiksberg Frederiksberg den 4. februar 2014 Mail: mettehertz@gmail.com Tlf: +45 2988 4816 TILBUD. Altanprojekt på Henrik Ibsensvej 26.

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 20. april 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Orientering om altanprojekt

Orientering om altanprojekt Orientering om altanprojekt Bestyrelsen orienterer om fremdriften i altanprojektet og tankerne om den fortsatte proces Fremdriften i altanprojektet I bestyrelsen har vi nu igennem længere tid arbejdet

Læs mere

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17. april 2018 Sagsnr. 2018-0106126 NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning Dokumentnr. 2018-0106126-2

Læs mere

Bilag 1 Skema over ændringsforslag viser en skematisk oversigt over alle foreslåede ændringer og justeringer på baggrund af evalueringen.

Bilag 1 Skema over ændringsforslag viser en skematisk oversigt over alle foreslåede ændringer og justeringer på baggrund af evalueringen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 3 EVALUERING AF RETNINGSLINJER FOR ALTANER OG TAGTERRASSER Teknik- og Miljøudvalget besluttede ved vedtagelsen af retningslinjer for

Læs mere

Vedr.: Altanprojekt Strandboulevarden/Løgstørgade

Vedr.: Altanprojekt Strandboulevarden/Løgstørgade Sorø den 17. september 2012 Anne Lindegaard Strandboulevarden 121, 4. th. 2100 København Ø Tilbudsnummer: 12735 Vedr.: Altanprojekt Strandboulevarden/Løgstørgade Som aftalt fremsender jeg hermed tilbud

Læs mere

Vedr.: Altanprojekt Lergravsvej 43 m.fl. (AB Sundbygaard).

Vedr.: Altanprojekt Lergravsvej 43 m.fl. (AB Sundbygaard). Sorø den 8. maj 2014 Kristoffer Bryder Nielsen Nyrnberggade 51, 4. th. 2300 København S Tilbudsnummer: 13702. Vedr.: Altanprojekt Lergravsvej 43 m.fl. (AB Sundbygaard). Som aftalt fremsender jeg hermed

Læs mere

Focus2 A/S 1/ A/B Bjerggården. v/ Jesper Krogh Frederiksborggade 154B, 1. tv København NV. 6. november Lokalplanforslag På Bjerget

Focus2 A/S 1/ A/B Bjerggården. v/ Jesper Krogh Frederiksborggade 154B, 1. tv København NV. 6. november Lokalplanforslag På Bjerget A/B Bjerggården v/ Jesper Krogh Frederiksborggade 154B, 1. tv. 2400 København NV 6. november 2014 Sag nr.: Opgave: Emne: 1657 A/B Bjerggården Lokalplanforslag På Bjerget Høringssvar Indledning A/B Bjerggården

Læs mere

Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40

Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40 Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40 01 - Tag Karakter 2-3 Eftergang af tag Eftergang af inddækninger, taghætter og murværk på tag B 5 25-30 år 5 02 - Kælder og fundament Karakter 3-7

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

A. Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale.

A. Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 4. Forvaltningens bemærkninger til høringssvar I forbindelse med byggeansøgning om indretning af 21 boliger på Rådmandsgade 53A, 2200 København N,

Læs mere

Vedr.: Altanprojekt Godthåbsvej 18

Vedr.: Altanprojekt Godthåbsvej 18 Sorø den 2. juni 2015 Simon Allin Godthåbsvej 20c, 4. tv. 2000 Frederiksberg Tilbudsnummer: 14505 Vedr.: Altanprojekt Godthåbsvej 18 Som aftalt fremsender jeg hermed tilbud på altanprojekt til ovennævnte

Læs mere

Overblik. NOTAT: Høringsnotat

Overblik. NOTAT: Høringsnotat Plan og Udvikling Sagsnr. 313638 Brevid. 3257726 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Høringsnotat 2. september 2019 Overblik Lokalplan 685 for Hørhusene og tillæg 18 til Kommuneplan

Læs mere

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN

BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN BILAG 2 UNGDOMS- OG FAMILIE- BOLIGER I CARLSBERG BYEN JUNI 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 UNGDOMS- OG FAMILIEBOLIGER I CARLSBERG BYEN s. 3-4 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 5 Ungdomsboliger ved AAB Illustration: JJW

Læs mere

Solcelle- og solfangeranlæg

Solcelle- og solfangeranlæg Solcelle- og solfangeranlæg Der opleves en stigende interesse for etablering af vedvarende energi. Aalborg Kommune støtter som udgangspunkt grøn energi og har generelt stor fokus på bæredygtighed. I nedenstående

Læs mere

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Byggesagsnr.: 20154860 Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Adresse: Bebyggelsens art og omfang: Tilbygning til etageboligbebyggelse Første ansøgning: 15-10-2015 Fyldestgørende ansøgning: 02-09-2015 Partshøring:

Læs mere

26 dages. 54 dage Ejerne af Hørhusene 52 informerer naboen om byggeprojektet og fremviser tegninger. 2 dage

26 dages. 54 dage Ejerne af Hørhusene 52 informerer naboen om byggeprojektet og fremviser tegninger. 2 dage 1 dag 7 dage 2 dage 2 dage 54 dage 26 dages Byggesagsforløb for Hørhusene 52 - byggesag nr. 299603 2017.11.21 Ansøgning om byggetilladelse indsendes til Roskilde kommunes byggesagsafdeling 2017.11.29 Byggesag

Læs mere

Københavns Kommunes retningslinjer. Bilag 1 SAMMEN OM BYEN. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen

Københavns Kommunes retningslinjer. Bilag 1 SAMMEN OM BYEN. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen tagvindmøller Københavns Kommunes retningslinjer Bilag 1 Baggrund Københavns Kommunes klimaplan indeholder et fyrtårnsprojekt om at opstille vindmøller i København. Kommunens egen satsning retter sig mod

Læs mere

Altanprojekt AB Rungstedlund

Altanprojekt AB Rungstedlund Altanprojekt AB Rungstedlund Sorø den 11. juni 2009 AB Rungstedlund C/o Mikkel Christiansen Rungstedplads 11, 4 tv. 2200 København N Vedr.: AB Rungstedlund Altaner 10, 25 og 50 stk. Som aftalt fremsender

Læs mere

Til Esbjerg Kommune Planafdelingen Torvegade Esbjerg Att: Pernille Muus Daugaard. Vedr. Kongensgade 5 redegørelse efter naboorientering

Til Esbjerg Kommune Planafdelingen Torvegade Esbjerg Att: Pernille Muus Daugaard. Vedr. Kongensgade 5 redegørelse efter naboorientering Til Esbjerg Kommune Planafdelingen Torvegade 30 6700 Esbjerg Att: Pernille Muus Daugaard Vedr. Kongensgade 5 redegørelse efter naboorientering Dato: 08.11.2018 Sag. nr.: 1830 Int.: MB Mail: mb@lolk.dk

Læs mere

Boligforeningen Fjordblink, afd. 42, Dragen - Godsbanen, 9000 Aalborg alm. ungdomsboliger - Skema A+B.

Boligforeningen Fjordblink, afd. 42, Dragen - Godsbanen, 9000 Aalborg alm. ungdomsboliger - Skema A+B. Punkt 9. Boligforeningen Fjordblink, afd. 42, Dragen - Godsbanen, 9000 Aalborg - 171 alm. ungdomsboliger - Skema A+B. 2013-46884. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Heidi Friis Jerichausgade 32 1777 København V Matr.nr. 878 Udenbys Vester Kvt. 26-10-2015 Sagsnr. 2015-0241563 Dokumentnr. 2015-0241563-2

Læs mere

Information til andelshaverne 27. august 2015

Information til andelshaverne 27. august 2015 Information til andelshaverne 27. august 2015 På den ekstraordinære generalforsamling i tirsdags den 25. august blev det besluttet at udskifte foreningens vinduer på hovedtrappen til nye vinduer med høj

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 31-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med besigtigelse på Soløsevej 46A kl. 17.00. Derefter fortsætter mødet

Læs mere

Simon Martin Hansen Tilbud nr. 941-2013 Worsaaesvej 12, 3. th 1972 Frederiksberg C. Frederiksberg den 18. august 2014

Simon Martin Hansen Tilbud nr. 941-2013 Worsaaesvej 12, 3. th 1972 Frederiksberg C. Frederiksberg den 18. august 2014 Simon Martin Hansen Tilbud nr. 941-2013 Worsaaesvej 12, 3. th 1972 Frederiksberg C. Frederiksberg den 18. august 2014 Mail: simonmartinhansen@gmail.com Tlf: +45 2649 6904 Altanprojekt på Worsaaesvej 12.

Læs mere

BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier

BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier BEVARINGSFONDEN FOR FÆSTNINGSBYEN FREDERICIA - Ansøgning og ansøgningskriterier BYFORSKØNNELSE I FREDERICIA A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har i 2012 doneret 50

Læs mere

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager

Sagsnr Hørhusene 52, 4000 Roskilde tilbygning Oversigt over relevante byggesager Indledning Dette notat indeholder en gennemgang af tidligere og nuværende byggesager for ejendommene Hørhusene 52 og 54 samt andre byggesager, der kan bruges som reference i dialogen med kommunen. En oversigt

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan Side 1/8 AB Strand 10. april 2015 Bygningsdel 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 01. Tagværk - 4.180 - - - - - - - - 02. Kælder/fundering - - - - - - - - - -

Læs mere

07/ Nye og større altaner i Rentemestergården

07/ Nye og større altaner i Rentemestergården Nye og større altaner i Rentemestergården Indhold Indledning... 2 Muligheder... 2 Regler der skal overholdes... 2 Regler fra foreningen... 3 Altanløsninger... 3 Enkelt Altan... 3 Dobbelt Altan... 4 Stor

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling 2018 i A/B Nymindegaard

Referat af ekstraordinær generalforsamling 2018 i A/B Nymindegaard Referat af ekstraordinær generalforsamling 2018 i A/B Nymindegaard Tirsdag den 30. oktober 2018 kl. 19.00 blev der afholdt ekstraordinær generalforsamling i selskabslokalerne på Østerfælled Torv, Marskensgade

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere