Driftsbudgettet: Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Driftsbudgettet: Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet)"

Transkript

1 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr Brevid Dato 29. maj 2017 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet) I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2018 og særlige udfordringer på henholdsvis drifts- og anlægssiden, derefter forslag til takster for 2017 samt endelig en kort beskrivelse vedr. produktivitetsstigninger og budgetforbedringsmuligheder. Det samlede nettodriftsbudget for udvalget for 2018 er i alt ca. 205,8 mio. kr., og fordeling på hovedområder fremgår af figur 1. Det samlede anlægsbudget på udvalgsområdet udgør ca. 49,8 mio. kr. i 2018 (se konkrete anlægsprojekter i det vedhæftede forslag til Strategisk Anlægsplan 2018 med tilhørende bloklister og bloktekster). Driftsbudgettet: Figur 1: KIU nettobudget 2018 Kultur- og Idrætsudvalgets område er overvejende præget af ikke lovbundne opgaver/indsatser, og derfor er der stor prioriteringsfrihed. Området har igennem mange år været kendetegnet ved et relativt højt serviceniveau, der udtrykker en klar politisk prioritering. Driftsbudgettets opdeling på fagområder fremgår af bilag 1 til dagsordenen Kultur- og Idrætsudvalgets budgetramme samt den videre budgetproces, hvori der indgår et skema. Forvaltningen har ikke forslag til omplaceringer af budget på udvalgsområdet.

2 Side2/9 Driftsbudgettet er opdelt på fire fagområder: Fritidsfaciliteter & Fritidsområder (ca. 55,1 mio. kr.) Haller, Stadion & Idrætsanlæg, Roskilde Badene Stigningen fra 2017 til 2018 på ca. 4,2 mio. kr. skyldes primært stigende afledt drift til ny svømmehal. Faldet fra 2018 til 2019 på ca. 9,0 mio. kr. skyldes den afledte drift til ny svømmehal rent teknisk ikke indgår i driftsbudget 2019 og frem, men endnu står som afledt drift under anlægsudgifterne. Folkebiblioteker (ca.55,6 mio. kr.) Biblioteket Faldet fra 2017 til 2018 på ca. 1,2 mio. kr. skyldes primært projektmidler, som kun er givet i Kulturelvirksomhed (ca. 58,7 mio. kr.) Museer, Teatre, Roskilde Musiske Skole, Kulturskolen, Kommunale tilskud til projekter m.v. Faldet fra 2017 til 2018 på ca. 1,9 mio. kr. skyldes primært projekter (KulturCosmos, Roskilde Synger), der kun har bevilling i Derudover stopper projektperioden for den musiske indsats på folkeskoleområdet, og fortsætter med lavere fast budget. Folkeoplysning & Fritidsaktiviteter m.v. (ca. 37,3 mio. kr.) Lokaletilskud, Aktivitetstilskud, Aftenskoler, Kildegården og driftsudgifter til klubhuse m.v. Faldet fra 2017 til 2018 på ca. 0,6 mio. kr. skyldes primært udmøntning af rammebesparelse samt flytning af rengøringsbudget vedr. Kildegården til Rengøringsafdelingen. Borgerservice (ca. 9 mio. kr.) bør også nævnes som ansvarsområde, fordi det ledelsesmæssigt er lagt sammen med Biblioteket. Budgettet er fordelt med ca. 6 mio. kr. under Økonomiudvalget til personale og opgaverne med pas, kørekort og sygesikringsbeviser og ca. 3 mio. kr. under Beskæftigelses- og Socialudvalget vedr. begravelseshjælp og sygetransport. Driftsudfordringer: Byens hus Der henvises til anden sag på Kultur- og Idrætsudvalgets dagsorden i juni. Hvis der ønskes en fortsættelse at drift og udvikling af Byens hus på nuværende niveau kræver det en yderligere driftsbevilling på 1,65 mio. kr. årligt fra 2018 og frem. Samarbejde med DGI De senere år har der været bevilget penge til samarbejde med DGI. I 2017 er der afsat samlet 0,5 mio. kr. fra udviklingspuljen, der skal dække både støtte til Stjerneløbet (ca. 0,35 mio. kr.) og øvrigt samarbejde (ca. 0,15 mio. kr.). Der er ikke afsat penge i 2018 til samarbejdet med DGI. Se i øvrigt ansøgning nedenfor. KulturCosmos Der er de senere år givet 0,5 mio. kr. årligt til KulturCosmos for at sikre mulighed for ansættelse af en daglig leder. Der er ikke afsat penge i 2018 til KulturCosmos. Se i øvrigt ansøgning nedenfor. Roskilde Synger De senere år har Roskilde Synger modtaget støtte til medfinansiering af daglig leder. I 2017 er der afsat 0,2 mio. kr. Der er ikke afsat penge i 2018 til Roskilde Synger. Se i øvrigt ansøgning nedenfor.

3 Side3/9 BGK Billedkunstnerisk Grundkursus Den nuværende aftale med finansiering af BGK under Kulturregion Midt- og Vestsjælland udløber med skoleårets 2017/18. På udvalgets møde, den 3. maj 2017, punkt 68, blev det besluttet, at BGKs fremtid skal indgå i de videre budgetdrøftelser. Såfremt der fortsat ønskes et BGK-tilbud i Roskilde fra skoleåret 2018/19 og frem vil dette koste kr. årligt. Dette vil evt. delvist kunne finansieres ved at udtræde af kulturregionen ved aftalens udløb ved udgangen af Roskilde Kommune betaler årligt 3 kr. pr indbygger til kulturregion Midt- og Vestsjælland. Strategi for Alle Tiders Musikby Musikby 2020 Udvalget har udarbejdet et forslag til strategi, som forelægges til høring i en række fagudvalg, herunder Kultur- og Idrætsudvalget i juni 2017 med henblik på vedtagelse i byrådet i august og efterfølgende udarbejdelse af handlingplan. Der ligger i forslaget bl.a. ansættelse af en koordinator/leder og forventninger om øget aktivitet på området. I den forbindelse kan overvejes afsat et beløb til strategiens realisering. Kapacitetsanalyse af idrætsfaciliteterne i Roskilde Kommune Flere foreninger omkring haller nævner behov for mere kapacitet og ønsker til anlægsbudgettet. Det kan overvejes at afsætte midler til en kapacitetsanalyse af idrætsfaciliteterne i Roskilde Kommune for at opnå et samlet overblik som grundlag for prioritering. En sådan forventes at koste kr. Handi Festival Der var i 2016 afsat kr. til Handi Festival, som blev holdt i Roskilde Kongres- og Idrætscenter i foråret Der er ikke afsat penge i 2018 til Handi Festival. Driftsønsker fra andre interessenter: Der er kommet driftsbudgetønsker fra interessenter, disse er listet herunder med henblik på, at udvalget har det fulde overblik og kan vurdere, om nogle af projekterne ønskes løftet ind i den videre budgetproces. Nr. Forening/Klub/Institution Projektbeskrivelse Beløb Forvaltningens bemærkninger 1 Bestyrelsen for KulturCosmos Fastholde ansættelse af daglig leder af kr. i henholdsvis 2018 Har fået kommunal støtte på kr. årligt i 2016 og KulturCosmos, og ønske og om udvidelse fra 35 timer til 37 timer om ugen. 2 Sangkraftcentret Roskilde Synger Fastholde og udvikle sekretariatet som varetager projektudvikling, fundraising og tværfagligt samarbejde til gavn for det lokale musikliv i Roskilde Kommune 3 DGI Fortsættelse af samarbejdsaftale, hvor der fokuseres på Events incl. Stjerneløbet, Gadeidræt og Åben Skole. 4 Børne- og ungdomsorganisationer ne i Roskilde Kommune (BUS) Forhøjelse af træner- og lederudviklingspuljen fra kr. til kr. pga. øget aktivitetsniveau kr. årligt fra Har fået kommunal støtte i 2017 på 0,2 mio. kr kr. i 2018 Har fået kommunal støtte på kr. (incl. Stjerneløbet) i kr. årligt (merbevilling) Ansøgningerne fra de ovennævnte projekter er vedlagt som bilag. Forventer ansøgning fra Muserum til augustmødet. Får kr. årligt i kommunal støtte på nuværende tidspunkt.

4 Side4/9 Anlægsbudgettet: I forslag til Strategisk Anlægsplan (incl. bloklister og bloktekster) er der medtaget en række blokke vedr. Kultur- og Idrætsudvalget. Det er primært blokke, som er videreført fra den strategiske anlægsplan for Anlægsudfordringer: Ramsø Hallens kapacitet I 2017 er primært arbejdet med at finde finansieringen til genopbygningen / udvidelse af hallen, og der fremsættes nu alternativer for den videre proces (jf. bilag 2). Det kan dog overvejes, om beslutninger om den videre proces og midler hertil bør afvente en kapacitetsanalyse som nævnt under driftsudfordringer. Algade 31 Der henvises til anden sag på Kultur- og Idrætsudvalgets dagsorden i juni. Såfremt udvalget ønsker, at der i budgetdrøftelserne skal indgå et forslag om Algade 31 som et børnekulturhus er det anslået, at der er behov for anlægsudgifter i størrelsesorden 9,9 mio. kr. og afledt drift på 1,1 mio. kr. årligt. Roskilde Bibliotek (vending af indgang mv.) Der henvises til anden sag på Kultur- og Idrætsudvalgets dagsorden i juni. Såfremt udvalget ønsker, at der i budgetdrøftelserne skal indgå et forslag om en orientering af indgang og publikumsarealer mod Kulturstrøget er det anslået, at der er behov for anlægsudgifter på skønsmæssigt 10,6 mio. kr. I forbindelse med projektet for Sortebrødre Plads kan salg af byggeretter eventuelt indgå i finansieringen. Flytning af Viby Bibliotek Der henvises til anden sag på Kultur- og Idrætsudvalgets dagsorden i juni. Såfremt udvalget ønsker, at der i budgetdrøftelserne skal indgå et forslag om flytning af Viby Bibliotek og samlokalisering med KulturCosmos og Lokalhistorisk Arkiv forventes anlægsudgifter på mio. kr. Der forventes salgsindtægter i størrelsesorden mio. kr. Råstof Roskilde På møde i Økonomiudvalget den 3. maj blev besluttet, at der igangsættes forberedelse af salg på Musicon (hal 1 området), og det vil på sigt påvirke den nuværende placering af Råstof Roskilde. Der er afsat midler til gennemførelse af forundersøgelser af byggegrund til Råstof Roskilde på Musicon samt til udarbejdelse af skitseprojekt. Foreningslokaler i RKIC I forbindelse med ombygningerne på Kildegårdsarealet har der været tanker om en anden udnyttelse af Roskilde Håndboldklubs bygning set i sammenhæng med en evt. mulighed for etablering af foreningslokaler i RKIC via en ombygning af den tidligere VIP-lounge m.m.

5 Side5/9 Anlægsønsker fra andre interessenter: Herudover er der indkommet anlægsønsker fra andre interessenter, som herunder er listet med henblik på, at udvalget har det fulde overblik og kan vurdere, om nogle af projekterne ønskes løftet ind i den videre budgetproces. Nr. Forening/Klub/Institution Projektbeskrivelse Beløb Forvaltningens bemærkninger 1 Viby Idrætsforening og Viby Idrætscenters brugerråd. Udvikling af Viby Sj. Idrætscenter og de omkringliggende idrætsfaciliteter. Ansøgningerne fra ovennævnte projekt er vedlagt som bilag? Der arbejdes på at få økonomiske overslag til augustmødet. Takster Taksterne for Musisk Skole / Kulturskolen er reguleret med Pris- og Lønindekset og herefter afrundet i forhold til runde beløb, mens taksterne for Roskilde Badene og Roskilde Bibliotek er foreslået uændret pga. den kommende lukkeperiode af Roskildebadet samt stigninger sidste år på taksterne under Roskilde Bibliotek. Produktivitetsstigninger: I forbindelse med vedtagelsen af budget blev der besluttet produktivitetsstigninger. Det betød for Kultur- og Idrætsudvalget et krav på 1 mio. kr. i 2015, stigende med 1 mio. kr. årligt. I forhold til produktivitetskravet for 2018 er en del af pengene allerede fundet ifm. indfasning af stigninger fra tidligere år, så den tilbageværende udfordring i 2018 er på ca. 0,625 mio. kr. De 0,625 mio. kr. fordeles på de 4 fagområder ud fra budgetstørrelse. Budgetforbedringsmuligheder: I 2018 skal der peges på ca. 3,2 mio. kr. i budgetforbedringsmuligheder i Kultur- og Idrætsudvalgets budget, og forvaltningen har udarbejdet en samling af muligheder, som kan opfylde dette. Der henvises til sagen og bilaget på Kultur- og Idrætsudvalgets møde den 8. marts, pkt. 29. De 3,2 mio. kr. (1,6 pct.) fordelt på de 4 fagområder Fritidsfaciliteter og fritidsområder (0,9 mio. kr.), ca. 1,6 pct. Folkebiblioteker (0,5 mio. kr.), ca. 0,9 pct. Kulturel virksomhed (1,2 mio. kr.), ca. 2.2 pct. Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. (0,6 mio. kr.), ca. 1,6 pct. I fordelingen mellem fagområder er der taget hensyn til, at biblioteket fik en rammebesparelse i forbindelse med budget 2016, og at støtten til museer ligger højt i benchmarkanalyser. Analyse af Musiske Skoler Der blev igangsat en analyse af de musiske skoler afledt af budgetforliget Foranalysen blev behandlet i udvalget i juni 2016 og pegede på, at der skulle igangsættes et videre udviklingsarbejde på musikskoleområdet, som tænkes sammen med det igangværende arbejde med en musikbystrategi. Udviklingsarbejdet afrapporteres til Kultur- og Idrætsudvalget i juni 2017 (jf. andet punkt på udvalgets dagsorden)

6 Side6/9 Bilag 1: Ansøgningspuljer på Kultur- og Idrætsudvalgets område Driftspuljer: Kulturpuljen, ca. 1,7 mio. kr. årligt (se mere her) Støtter kulturelle aktiviteter og nyskabende projekter især med fokus på kommunens mål på det kulturelle område Salpuljen, ca. 0,65 mio. kr. (se mere her) Støtter leje af sale til kulturelle arrangementer, der er åbne for alle Roskilde Kommunes borgere. Puljen kan søges af kulturelle aktører, herunder foreninger, oplysningsforbund og kommunale institutioner Talentudviklingspuljen, ca. 0,4 mio. kr. årligt (se mere her) Elite- og talentrådet har en årlig pulje til talentudvikling. Talentudviklingspuljen giver støtte til unge sportstalenter Start- og udviklingspuljen, ca. 0,4 mio. kr. årligt (se mere her) (herunder ungepuljen (se mere her) ) Støtter start- og udviklingsaktiviteter i foreninger. Aktiviteterne skal ligge indenfor folkeoplysningslovens overordnede formål: Ungepuljen støtter aktiviteter for unge, lavet af unge (budget kr.) Træner/lederpuljen, ca. 0,3 mio. kr. årligt (idrætsforeninger med 0,25 mio. kr. (se mere her) / kulturelle foreninger med 0,05 mio. kr. (se mere her)) Støtter idrætsforeninger og kulturelle foreninger med udgifter til aktiviteter, der har leder- og trænerudvikling som formål Puljen for store idræts- og kulturarrangementer, ca. 0,25 mio. kr. (se mere her) Støtter afholdelse af større idræts- og kulturarrangementer i Roskilde Kommune. Anlægspuljer: Pulje til renovering og udvikling af idrætsfaciliteter, 3,5 mio. kr. årligt, nedsat til 2,0 mio. kr. i 2017 og 2018 (se mere her) Målet med puljen er at vedligeholde og udvikle et varieret udbud af idrætsfaciliteter i samarbejde med de frivillige kræfter i foreningslivet. Pulje til renovering og udvikling af kultur- og fritidsfaciliteter, 1,0 mio. kr. årligt (se mere her) Målet med puljen er at vedligeholde og udvikle et varieret udbud af kultur- og fritidsfaciliteter i samarbejde med lokale frivillige kræfter. Kom ud og leg puljen, 0,3 mio. kr. årligt (se mere her) Puljen støtter initiativer, der fremmer bevægelse, oplevelse og leg, så Roskilde Kommune bliver et sjovere og sundere sted at bo i.

7 Side7/9 Bilag 2: Notat: Scenarier for udbygning af Ramsøhallen Ramsø Hallen er et samlingssted for Gadstrup IFs mange afdelinger som fodbold, håndbold, gymnastik, Team Gym, badminton, billard, tennis og motion. Hallen bruges også af Gadstrup Skole, SFO, fritidscenter, dagpleje m.fl. Byrådet afsatte i budget mio. kr. over en årrække til at tilgodese lokalforeningernes ønsker og behov for mere plads og tidssvarende faciliteter. Planen var først at flytte og udvide motionsafdelingen, så den blev en del af halkomplekset, og derefter at forbedre Hal 2, så faciliteterne til gymnastikken blev udvidet og moderniseret. I maj 2016 brændte Hal 2 ned, hvilket nødvendiggjorde en ændring af rækkefølgen på de to etaper. Byrådet bevilgede i Budget 2017 først 7,2 mio.kr. og efterfølgende den 26. april 2017 yderligere 2,1 mio. kr. til en genopbygning og udvidelse af Hal 2. Arbejdet med Hal 2 er nu igangsat, og Halbestyrelsen har derfor et ønske om at se på næste etape. Dette notat beskriver 4 scenarier for næste etape med at udvide og flytte motionsafdelingen ind i halkomplekset og modernisere indgangsparti, møderum, cafeteria mm. Næste etape Halbestyrelsen har siden 2006 arbejdet på at realisere en ombygning og udvidelse af Ramsø Hallen og har i den forbindelse løbende afholdt en række dialogmøder med brugerne for at afdække foreningernes nuværende og fremtidige behov. Bestyrelsen peger på, at næste og sidste etape fortsat er en modernisering af cafeteria, indgangsparti og mødefaciliteter, samt inkludering af motionsafdelingens faciliteter i halkomplekset. Motionsafdelingen er på nuværende tidspunkt i midlertidige pavilloner foran hallen og to af afdelingens aktiviteter, crossfit og kettlebell, bliver afviklet i et redskabsrum i tilknytning til hallen. Afdelingen, som tilbyder forskellige former for fitness som LOOP, crossfitt/kettlebell, indoor cykling mv., har ca. 450 medlemmer og forventer op til 1000 medlemmer over de næste 10 år. De eksisterende pavilloner benyttes året rundt fra kl. 5-6 om morgenen til kl. 23 om aftenen. 4 scenarier for realisering af halbestyrelsens ønsker Forvaltningen har skitseret 4 scenarier med varierende økonomi, der helt eller delvist imødekommer bestyrelsens og brugernes behov, og samtidig løser udfordringen med den midlertidige pavillon, hvis brugstilladelse løber frem til Nedenstående scenarier og m2-angivelser omhandler udelukkende området foran de to haller mod nord.

8 Side8/9 1. scenarie: Et projekt fra Proarkitekter, som Halbestyrelsen har fået udarbejdet, hvor den midlertidige pavillon nedlægges og halkomplekset udvides med 877 m2 fordelt på tre etager. Desuden renoveres/ombygges indgangsarealet på ca. 240 m2. Hele arealet på 1110 m2 kommer til at indeholde faciliteter til hele motionsafdelingen med alle dens forskellige aktiviteter, en moderniseret foyer, mødelokaler og klublokale. Forvaltningen vurderer, at projektet opfylder brugernes behov, men at forslaget skal bearbejdes og udformes, så det passer sammen med det resterende bygningskompleks. Omkostning: Ca. 20 mio. kr. Tegning af stueetage 2. scenarie: Mindre tilbygning på halkomplekset på 500 m2, renovering og ombygning af indgangsareal på 240 m2 og lovliggørelse af eksisterende pavillon. En fornyet brugstilladelse efter 2020 eller måske en permanent tilladelse til pavillonen vil kræve bygningsforbedringer som renovering af varmesystem, yderligere isolering, udskiftning af vinduer mm. Det samlede areal bliver i dette tilfælde på 1040 m2. En omfordeling af lokalernes funktioner vil formentlig være en del at dette projekt, så motionsaktiviteterne i højere grad bliver koncentreret i halkomplekset og møde/kontorfaciliteter bliver flyttet til pavillonen. En opsplitning af motionsforeningens aktiviteter vil dog stadig være en udfordring i denne løsning og betyde manglende sammenhængskraft i foreningen og i forhold til hallens daglige drift. Et samlet byggeri giver en bedre udnyttelse, end det er muligt i dette forslag, og løsningen i scenariet giver samtidig en uensartet bygningsmasse af varierende kvalitet. Omkostning: Ca. 12 mio. kr.

9 Side9/9 3. scenarie: Renovering/ombygning af 240 m2 i halkomplekset, så det bruges mere hensigtsmæssigt, lovliggørelse af eksisterende pavillon og opførelse af en ny pavillon på 200 m2. til udvidelse af motionsafdelingen. I alt giver dette 740 m2. Forvaltningen vurderer, at en udvidelse af eksisterende pavillon muligvis kræver en lokalplansændring. Ligesom scenarie 2 vil scenarie 3 give en uensartet bygningsmasse. Desuden giver denne løsning trafikale udfordringer, da den nye pavillon er placeret, hvor brugerne af hallen, skole osv. kører ind til området. En bearbejdning af de udendørs arealer ved siden af pavillonen vil være nødvendig, hvis crossfit- og kettlebell-aktiviteterne skal flyttes til pavillonerne, da de træner både ude og inde. Omkostning: Ca. 7 mio. kr. 4. scenarie: Der foretages ingen ændringer på halkomplekset. Eksisterende pavillon får renoveret varmesystem, isolering, vinduer mm., så den kan opnå fornyet brugstilladelse eller måske en permanent tilladelse. Denne løsning giver ikke ekstra plads til det øgede behov, foreningen har. Omkostning: Ca. 1 mio. kr. Hallen vurderes i øvrigt at være i generel god stand, så der forventes ikke de store udgifter til alm. vedligehold i de kommende år. Opsamling Forvaltningen har været i dialog med Ramsø Hallens bestyrelse. Bestyrelsen anbefaler 1. scenarie, da de ved at få samlet alle brugernes aktiviteter får skabt synergi mellem de forskellige idrætsaktiviteter og samtidig bliver driften samlet. Et samlet byggeri giver i højere grad et tilhørsforhold til motionsforeningen, som i dag holder til i midlertidige pavilloner og en bedre mulighed for især småbørnsfamilier til at dyrke forskellige aktiviteter på samme tid. Halbestyrelsen har udtrykt bekymring for et scenarie, der inkluderer en bevarelse en eller flere pavilloner, da sammenhængskraften i foreningen forringes, og plads og drift ikke kan optimeres, som når alle aktiviteter befinder sig i samme bygning. Bestyrelsen mener, at scenarie 1 er det eneste fremtidssikrede alternativ, som giver særligt motionsafdelingen mulighed for at udvikle sig og skabe plads til at optage dem, der i øjeblikket står på venteliste til et hold.

Planforhold omkring Viby Sjælland Idrætscenter (Jf. ansøgning fra Viby Idrætsforening)

Planforhold omkring Viby Sjælland Idrætscenter (Jf. ansøgning fra Viby Idrætsforening) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 290280 Brevid. 2582395 Dato 07. august 2017 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (afsluttende drøftelser) Ved udvalgets møde den 7. juni 2017,

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet.

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2919694 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (augustmødet) Dato 08. august 2018 Ved udvalgets møde den 6. juni 2018, punkt 83,

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke:

Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke: Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290280 Brevid. 2630965 Ref. TKK Dir. tlf. 4631 3065 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Opsamling på fagudvalgenes afsluttende budgetdrøftelser 21. august 2017 Indledning Fagudvalgene

Læs mere

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU.

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2110025 Dato 20. maj 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2016 og særlige

Læs mere

Nærværende notat beskriver mulige potentialer indenfor fritids- og kulturområdet (incl. bibliotek 1 ).

Nærværende notat beskriver mulige potentialer indenfor fritids- og kulturområdet (incl. bibliotek 1 ). Sagsnr. 274223 Brevid. 2240305 NOTAT: Temaanalyse vedr. kultur, fritid og bibliotek 17. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

Budgetforbedringsmuligheder Det samlede budget for udvalget for 2017 er i alt ca. 197 mio. kr., og fordeling på hovedområder fremgår af figur 1.

Budgetforbedringsmuligheder Det samlede budget for udvalget for 2017 er i alt ca. 197 mio. kr., og fordeling på hovedområder fremgår af figur 1. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277621 Brevid. 2272306 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatningsnotat vedr. budgetforbedringsmuligheder på Kultur- og Idrætsudvalgets område 12.

Læs mere

Driftsbudgettet: Figur 1: KIU nettobudget 2017

Driftsbudgettet: Figur 1: KIU nettobudget 2017 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 279927 Brevid. 2336986 Dato 24. maj 2016 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2017 (til junimødet) I dette notat er først en kort beskrivelse af budget

Læs mere

Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse

Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2128253 Dato 11. august 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse Ved udvalgets møde den 3. juni 2015,

Læs mere

Driftsbudgettet: Figur 1: KIU nettobudget Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2017 (afsluttende drøftelser)

Driftsbudgettet: Figur 1: KIU nettobudget Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2017 (afsluttende drøftelser) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 279927 Brevid. 2344107 Dato 10. august 2016 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2017 (afsluttende drøftelser) Ved udvalgets møde den 1. juni 2016,

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/5- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 286217 Brevid. 2486718 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget 2018-2021 16. januar 2017 Baggrund og proces Budgetbalancerne

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Budget Fagudvalg - alle budgetforslag

Budget Fagudvalg - alle budgetforslag Budget 2018-2021 - Fagudvalg - alle budgetforslag I 1.000 kr. +=mindreudgift/merindtægt -=merudgift/mindreindtægt Driftsudvidelsesforslag Budgetforbedringsforslag Strategisk anlægsplan Andre anlægsforslag

Læs mere

Figur 1: PTU budget for 2017 fordelt på hovedområder som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016

Figur 1: PTU budget for 2017 fordelt på hovedområder som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 279927 Brevid. 2344365 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk Budgetnotat for Plan- og Teknikudvalget budget 2017 (til augustmødet) 9. august 2016

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Plan & Kulturudvalget. Drift. Plan & Kultur- udvalget i alt Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 CFKFOB-overblik 1 Drift Tabel 1:, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 316575 Brevid. 3098644 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation

Læs mere

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Foto: BOGO Projektbeskrivelse I Hovedgård ønsker vi at udvikle Hovedgård Hallen til et aktivt og imødekommende samlingssted for alle byens borgere

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Notat Hald Ege Hallens udbygning

Notat Hald Ege Hallens udbygning Notat Hald Ege Hallens udbygning Indhold 1. Historik i uddrag... 2 2. Plangrundlag... 2 3. Projektet... 2 4. Økonomi... 3 5. Tegning/skitse... 3 6. Forslag til proces... 4. Bilag 1... 5 1. Historik uddrag

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for følgende områder: Fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter m.v. Den samlede budgetramme for

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt Ansøger Aktiviteter i 2017 Ansøgt max 50 % 1 Rønde Rønde Bordtennisklub (RBTK) spiller i dag i 1. division (den næstbedste række i Danmark). Denne placering har betydet en øget tilgang af medlemmer til

Læs mere

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet.

Nedenstående tabeller og figurer har til formål at illustrere udviklingen historisk og for budgetårene indenfor politikområdet. Udvalget for Kultur og Fritid Politikområde 15. Kultur og Fritid, som omfatter, Lov om støtte til Folkeoplysning Drift og udvikling af kulturelle institutioner Drift og udvikling af grønne områder Samlet

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag Idrætsområdet 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag 2017 3. Effektmåling 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2015-2016 Idrætsprojekter

Læs mere

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET

SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SUNDHEDS-, KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET (side 60-79) 60 Jf. vedtægten for styrelsen af de kommunale anliggender i Nordfyns Kommune varetager udvalget den umiddelbare forvaltning af tværgående udvikling og

Læs mere

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg

6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Kultur- og fritidsudvalget Skattefinansieret anlæg Anlægspulje til idrætsformål 2018... 3 Ombygning af Vorup skoles idrætshal, Voruphuset...

Læs mere

KIU - nettodrift i mio. kr %

KIU - nettodrift i mio. kr % Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3131278 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Kultur- og Idrætsudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget

Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget Oversigt over handlekatalog på drift Skema G2 Udvalget for Kultur og Fritid Beløb i 1.000 kr. 2010 P/L Udvalget for Kultur og Fritids reduktioner i budget 2010-14 Udvalget for Kultur og Fritid fik af Byrådet

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211 3,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Herning 3,1 Holstebro 2,8 Horsens 2,6 Randers Silkeborg 2,3 2,4 Skive 3,6 Viborg 2,2,,5 1, 1,5 2, 2,5 3,

Læs mere

Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17

Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 235213 Brevid. 1701136 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Budgetnotat - Kultur- og Idrætsudvalget - afsluttende drøftelse af budget 2014-17 13.

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

:57:39. Budget Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat. Udvalg: Kultur- og Idrætsudvalget - fortsat.

:57:39. Budget Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat. Udvalg: Kultur- og Idrætsudvalget - fortsat. Budget 2014-2017 23-08-2013 10:57:39 Projektbeskrivelse - Uden prioritet - fortsat Page 1 of 8 Driftsudvidelsesforslag - fortsat 6000NY 6001NY 6002NY 6003NY 6004NY 6005NY 6006NY Lokaltilskud, annullering

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Samlet oversigt Kultur- og udviklingsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* tillægsbevillingsbehov

Læs mere

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet Kultur og Idræt Sagsnr. 251967 Brevid. 1980469 Ref. KONU Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet 13.

Læs mere

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-7-17 Dato: 01-11-2017 Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010.

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. 5 temaer Borgeren i centrum Frivillige vs. professionelle De frivillige skal støttes i deres initiativer. Der skal være opbakning fra

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103 Tilskud til Wonderfestiwall Forslag nr. FKU-01 1.000 kr. 2015-priser Nuværende budget 103 103 103 103 Mindre udgift - 103-103 - 103-103 Nettobesparelse - 103-103 - 103-103, anlæg Forslaget omfatter en

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Økonomirapport ultimo marts 2019

Økonomirapport ultimo marts 2019 SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo marts 2019 Sundheds- og Kulturforvaltningen Drift - Forvaltningen Vejledende forbrugsprocent 25,0% Drift Forvaltningen Tabel 1 - Sundheds- og Kulturforvaltningen -

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber

Læs mere

Udvalget Kultur og fritid

Udvalget Kultur og fritid Udvalget Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid er ansvarlig for et politikområde: Kultur og fritid. Politikområde 15. Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid varetager opgaver indenfor

Læs mere

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65

Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej 63-65 Referat : Mandag den 20. april 2015 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Mødested: Bemærkninger: Helsingør Hallen Mødet afholdes i Helsingør Idrætspark, Bestyrelseslokalet, Gl. Hellebæk Vej

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 35 Mødet holdes torsdag den 06. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget er tildelt en nettorammer for en række områder.

Kultur- og Fritidsudvalget er tildelt en nettorammer for en række områder. DRIFTSBEVILLING Ordinær nettorammebevilling Kultur- og Fritidsudvalget er tildelt en nettorammer for en række områder. Den samlede budgetramme for 2007 kan opgøres som følger: Udgifter Indtægter Netto-udgifter

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik Helhedsplan for Idrætsområdet (ny plan af byrådet i august 2014) Folkeoplysningspolitik.

Fritids- og kulturpolitik Helhedsplan for Idrætsområdet (ny plan af byrådet i august 2014) Folkeoplysningspolitik. Politikområdet omfatter idrætsfaciliteter, bibliotek, foreningsliv, voksenundervisning, musik- og kulturliv, lokalhistorie, turisme samt adgang til varieret natur- og friluftsliv. På politikområdet er

Læs mere

Frivillighed, foreningsliv og folkeoplysning Frivillighed og foreningsliv er et fundament og en af grundpillerne i dansk kultur- og idrætsliv.

Frivillighed, foreningsliv og folkeoplysning Frivillighed og foreningsliv er et fundament og en af grundpillerne i dansk kultur- og idrætsliv. Aarhus d. 10. oktober 2017 Sport & Fritid Fjordsgade 2 8000 Aarhus C. Høringssvar Idrætssamvirket Aarhus Idrættens Hus Vest Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Tlf.: 8614 5252 E-Mail: info@isaarhus.dk www.isaarhus.dk

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg Sag: 00.30.10-Ø00-1-16 Dato: 17-08-2016 Hjørring Kommune Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg 2017-2020 1. Indledning Budgetoplæg 2017-2020 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

På mødet den 4. juni 2014 blev det besluttet, at forvaltningen til udvalgets budgetmøde i august 2014 skulle komme med følgende tilføjelser:

På mødet den 4. juni 2014 blev det besluttet, at forvaltningen til udvalgets budgetmøde i august 2014 skulle komme med følgende tilføjelser: Kultur- og Idrætsudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 252773 Brevid. 1918296 Notat: Budget 2015-2018 - afsluttende budgetdrøftelse KIU Dato 13. august 2014 Ved udvalgets møde den 4. juni

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Hækkerupsvej Hækkerupsvej 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Palle

Læs mere

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet Norddjurs Kommune 26. maj 2014 Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 og overslagsårene blev det besluttet at

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Nordkraft,

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Nordkraft, Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 28.10.2015 kl. 12.00 Nordkraft, Indholdsfortegnelse Åben 1 Fritidspolitik 2015 1 2 Budget 2016 4 3 Eventuelt 7 Tid Onsdag 28. oktober 2015, kl. 12.00 Sted

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19

Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19 Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19 På Byrådsmødet den 28. juni 2016 blev anbefalingerne fra Udvalget for Kultur og Sundhed i forhold til investeringsstrategien

Læs mere

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016 Klima- og Miljøudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet FICS Brevid: 1895049 27. maj 2014 notat for Klima- og Miljøudvalget budget 2015 Notatet viser Klima- og Miljøudvalgets foreløbige budget, lister

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3100039 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet 21. marts 2019 Ved udvalgets

Læs mere

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Folkeoplysningsudvalget. Mødet den 22.10.2014, kl. 15:00. Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Folkeoplysningsudvalget. Mødet den 22.10.2014, kl. 15:00. Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1 AALBORG BYRÅD Mødet den 22.10.2014, Boulevarden 13, Repræsentationslokale 1 1. Budget 2015.... 1 2. Prioriteringskatalog 2014 - energibesparende foranstaltninger.... 3 3. Ny forening - Klarup Fitness søger

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget 2019

Fritids- og Kulturudvalget 2019 Fritids- og Kulturudvalget 2019 Opgaver Udvalget varetager opgaver inden for følgende fem områder: Idræts- og fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Læs mere

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Visioner Folkeoplysningsudvalget har på udvalgsmøderne i december 2014 og januar 2015 beskæftiget sig med de overordnede visioner for arbejdet med Fritidspolitik

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget 2018 udgør i alt 93,897 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Forvaltningen Haller og bygninger

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15.

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Møde nr. 12 Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A),

Læs mere

Unge- og Kulturudvalget. Visioner og politikker. Billund Kommunes vision

Unge- og Kulturudvalget. Visioner og politikker. Billund Kommunes vision Unge- og Kulturudvalget Visioner og politikker Billund Kommunes vision Billund Kommune er Familien bedste valg". Med 5 veje til vækst sættes en ambitiøs kurs for, hvordan Billund Kommune ved hjælp af innovation,

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3144416 Ref. PIBE Dir. tlf. 46 31 30 65 piaberring@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger

Læs mere