Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke:"

Transkript

1 Økonomi og Ejendomme Sagsnr Brevid Ref. TKK Dir. tlf NOTAT: Opsamling på fagudvalgenes afsluttende budgetdrøftelser 21. august 2017 Indledning Fagudvalgene har drøftet udvalgenes drifts- og anlægsbudget på budgetmøderne i august 2017, og dette notat opsamler udvalgenes beslutningsprotokoller herfra. For hvert udvalg er oplistet henholdsvis forvaltningens indstilling og udvalgets beslutning i sin præcise ordlyd. På baggrund af fagudvalgenes afsluttende budgetmøder har forvaltningen udarbejdet nye driftsudvidelsesblokke og nye anlægsblokke, der oversendes til den videre budgetbehandling, hvis fagudvalget eller et flertal i fagudvalget har ønsket det. Forvaltningens bemærkninger fremgår med kursiv. Økonomiudvalget Økonomiudvalget, , pkt. 270 Godkendt, idet de fremsatte budgetforbedringsforslag under Økonomiudvalget grovprioriteres som følger: 1) porto og kontorartikler, 2) tjenestemandspensioner, 3) uddannelsespulje, 4) rammebesparelse på administrationen. Henrik Stougaard (Ø) kan ikke tiltræde den del af indstillingen, der handler om kataloget over budgetforbedringsmuligheder, idet Ø tager generelt forbehold overfor alle disse forslag. Hvert parti forbeholder sig ret til senere at ændre på ramme og indhold i forslagene. Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Økonomiudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke: CORO (1 mio. kr. årligt) Garantistillelse vedr. RO s efterskole deponeringsudgift på 7,5 mio. kr. i 2018 Fjordlandskabet (0,25 mio. kr. årligt)

2 Side2/6 Kultur- og Idrætsudvalget Kultur- og Idrætsudvalget, , pkt. 103 Ad indstillingens punkt 1: Godkendt. Herudover besluttede udvalget at oversende følgende forslag til driftsudvidelser til den videre budgetproces: Byens hus. Der afsættes yderligere 1,65 mio. kr. årligt fra 2018 og frem til drift og udvikling af Byens hus. DGI, videreudbygning af samarbejdsaftale. Der afsættes 0,5 mio. kr. i 2018 til tilskud til DGI. Det er tænkt som en videreudbygning af samarbejdsaftalen for 2017, og indeholder også tilskud til afholdelse af Stjerneløbet jf. ansøgning. KulturCosmos. Der afsættes 0,55 mio. kr. i 2018 og 2019 til fastholdelse af ansættelsen af en daglig leder jf. ansøgning. Roskilde Synger. Der afsættes 0,4 mio. kr. årligt fra til fastholdelse og udvikling af sekretariatet jf. ansøgning BKG Billedkunstnerisk Grundkursus Alternativ 1: Der afsættes 0,2 mio. kr. i 2018 og 0,45 mio. kr. årligt fra 2019 og frem til fortsættelse af BGK. Alternativ 2: Der afsættes 0,2 mio. kr. årligt fra 2018 og frem. Samtidig melder kommunen sig ud af Kulturregionen Midtog Vestsjælland, og herved spares 0,25 mio. kr. årligt fra 2019, som indgår i finansieringen af BGK, så der samlet er 0,45 mio. kr. årligt fra og med Alle Tiders Musikby musikbystrategi. Der afsættes 5 mio. kr. årligt fra 2018 og frem for at kunne realisere Musikby-strategien og tilhørende handlingsplan, herunder koordinator, videreførelse af Bandakademiet og indkøb/indretning af decentrale faciliteter. Kapacitetsanalyse af idrætsfaciliteterne. Der afsættes 0,15 mio. kr. i 2018 til en kapacitetsanalyse af idrætsfaciliteterne i kommunen. Handi Festival. Der afsættes 0,3 mio. kr. i 2018 til musikfestival for handicappede jf. ansøgning. Forhøjelse af træner- og lederudviklingspulje til Børne- og ungdomsorganisationerne. Der afsættes yderligere 0,025 mio. kr. årligt fra 2018 og frem til træner- og lederudviklingspuljen (BUS) som følge af øget aktivitetsniveau jf. ansøgning Muserum. Der afsættes 0,5 mio. kr. årligt fra 2018 og frem til drift af Børnemuseet Muserum, jf. ansøgning Atlantic Challenge Roskilde. Der afsættes 0,171 mio. kr. i 2018 til tilskud til foreningen Atlantic Challenge Roskilde. Tilskud til bådbygningsprojekt, jf. ansøgning Vedr. budgetforbedringer, sender udvalget mulighederne som de fremgår af budgetforbedringsnotatet uprioriteret videre. Karsten Lorentzen (O) ser gerne, at udvalget foretager en prioritering ift. budgetforbedringsmuligheder. Ad indstillingens punkt 2: Godkendt. Herudover besluttede udvalget at oversende følgende forslag til yderligere anlægsblokke til den videre budgetproces:

3 Side3/6 Flytning af Viby Bibliotek. Der afsættes 37,5 mio. kr. i 2018 til flytning af Viby Bibliotek og samlokalisering med KulturCosmos og Lokalhistorisk Arkiv. I efterfølgende år forventes salgsindtægter på 11,5 mio. kr., således at nettoudgiften er på 26 mio. kr. Udvidelse af Ramsø Hallens kapacitet. 4 alternativer jf. bilaget i budgetnotatet. Algade 31 som børnekulturhus. Der afsættes 9,9 mio. kr. i 2018 til omdannelse af Algade 31 til et børnekulturhus. Roskilde Bibliotek (vending af indgang m.v.). Der afsættes 10,6 mio. kr. i 2018 til vending af indgang m.v. mod Kulturstrøget. Ny placering af Råstof Roskilde. Der afsættes 10 mio. kr. i 2018 til en ny placering af Råstof Roskilde på Musicon. Dette sker i forbindelse med salg af Hal 1 området på Musicon. Foreningslokaler i Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Der afsættes 2,5 mio. kr. i 2018 til etablering af flere foreningslokaler i Roskilde Kongres- og Idrætscenter via ombygning af tidligere VIP-lounge m.m. Udvikling af Viby Sj. Idrætscenter og de omkringliggende idrætsfaciliteter. Der afsættes 5 mio. kr. i 2018 til udvikling af Viby Sj. Idrætscenter og de omkringliggende idrætsfaciliteter jf. ansøgning. Udvalget bemærker, at eventuel udvidelse skal ske i overensstemmelse med den vedtagelse fra Kommuneplan 2009 om, hvordan der vil kunne udvides. Bilag vedhæftet referatet. Kunstgræsbane, Vindinge. Der afsættes 5,4 mio. kr. i 2018 til etablering af kunstgræsbane i Vindinge jf. ansøgning. Der er afledt drift ifm. flere af anlægsblokkene, som tilføjes ifm. formulering af bloktekster. Beskæftigelses- og Socialudvalget 3. driftsbudgettet, herunder takstforslag, budgetforbedringsmuligheder og eventuelle ændringsforslag, oversendes 4. anlægsbudgettet, dvs. den strategiske anlægsplan samt eventuelle ændringsforslag, oversendes til 1. behandlingen Beskæftigelses- og Socialudvalget, , pkt. 99 Et flertal i udvalget (A og V) godkender indstillingen. O kan ikke støtte, at budgetforbedringsforslagene, jf. bilag 3, sendes uprioriteret videre til 1. behandlingen. Ø kan ikke støtte budgetforbedringsforslagene, jf. bilag 3. Der er på baggrund af budgetdrøftelserne i Beskæftigelses- og Socialudvalget ud over ovenstående oversendt følgende budgetblokke Rehabilitering (merudgifter på 5 mio. kr. i 2018) Oprettelse af særlige småjobs målrettet kontanthjælpsmodtagere (merudgift 4,0 mio. kr. i 2018) Udvidelsesblokken vedr. Min sag bortfalder, jf. beslutning i særskilt sag på samme møde. Skole- og Børneudvalget

4 Side4/6 Skole- og Børneudvalget, , pkt. 96 Ad 1-2 Godkendt, dog således at budgetforbedringsmuligheder oversendes ukommenteret til budgetforhandlingerne. Henrik Stougaard (Ø) kan ikke tiltræde den del af indstillingen, der handler om budgetforbedringsmuligheder, idet Enhedslisten tager generelt forbehold overfor alle forslag af denne karakter. Karsten Lorentzen (O) og Jeppe Trolle (B) ser gerne, at udvalget foretager en prioritering ift. budgetforbedringsmuligheder. Forvaltningen har på baggrund af sagpå samme møde vedrørende kapacitet på Trekronerskolen (pkt. 33) udarbejdet en anlægsblok med udgifter på 1,0 mio. kr. i 2018 og 2019 samt 18 mio. kr. i 2020 og 20 mio. kr. i Plan- og Teknikudvalget Plan- og Teknikudvalget , pkt. 170 Indstillingens punkt 1. Godkendt. Herudover besluttede udvalget at oversende følgende forslag til driftsudvidelser til den videre budgetproces: Materielgårdens varebiler udskiftes til eldrift. Der afsættes 0,5 mio. kr. i 2018 til engangsinvestering i udskiftning af yderligere 6-8 vare- og ladbiler til eldrift. Mere biodiversitet end i Grøn Blå Strategi. Der afsættes 1,5 mio. kr. årligt i 2018 og årene frem til fremme af yderligere biodiversitet end i Grøn Blå Strategi i dag, herunder til en ressourceperson i kommunen. Trafik i Svogerslev. Der afsættes 0,3 mio. kr. i 2018 til analyser med henblik på forslag til en trafik- og mobilitetsplan for Svogerslev. Fremme af frivillige borgerforeninger og råds opmærksomhed på muligheder for at søge fonde, puljer, priser mv. Der afsættes 1,0 mio. kr. i 2018 og frem til at understøtte frivillige borgerforeninger og råds opmærksomhed på muligheder for at søge fonde, puljer, priser mv. både i Roskilde Kommune og på landsplan, herunder til en koordinerende kontaktperson i kommunen. Vedr. Budgetforbedringsforslag:

5 Side5/6 A stillede forslag om, at busdriften prioriteres sidst af de 4 forslag. For stemte A, Imod stemte de øvrige udvalgsmedlemmer. Hermed faldt forslaget. O og V stillede forslag om at vejvedligeholdelse prioriteres sidst af de 4 forslag. For stemte O og V, imod stemte de øvrige udvalgsmedlemmer. Hermed faldt forslaget. Ø stillede forslag om, at ingen af budgetforbedringsforslagene fremsendes. For stemte Ø, imod stemte de øvrige udvalgsmedlemmer. Hermed faldt forslaget. Herefter fremsendes de 4 forslag uprioriteret videre til budgetforhandlingerne. Jonas Bejer Paludan (Ø) kan ikke tiltræde udvalgets beslutning, der handler om budgetforbedringer, og tager generelt forbehold overfor alle forslag af denne karakter. Karsten Lorentzen (O) ser gerne, at udvalget foretager en prioritering ift. budgetforbedringsmuligheder. Ad indstillingens punkt 2: Godkendt. Herudover besluttede udvalget under punkt 165 af fremsende blokforslag vedr. trafik i Svogerslev. Klima- og Miljøudvalget Klima- og Miljøudvalget, pkt. 132 Ad indstillingens punkt 1: Godkendt. Herudover besluttede udvalget at oversende følgende forslag til driftsudvidelser til den videre budgetproces: Investering i vedvarende energianlæg - Der afsættes 2,5 mio. kr. i 2018 til investering i vedvarende energianlæg. Fortsættelse af byfornyelsesordningen til energirenovering med fuld kommunal finansiering - Der afsættes i 2018 et engangsbeløb på 1 mio. kr. med fuld overførsel til i de kommende år at fortsætte den nuværende ordning med støtte til private boligejeres (herunder andelsboliger) energirenoveringer efter byfornyelsesloven indtil puljen er brugt op. Øget indsats i partnerskabet Grøn Puls - Der afsættes 0,3 mio. kr. årligt i 2018 og frem til en styrket prioritering af partnerskabet Grøn Puls, hvor der bygges videre på det fundament og det brand, der er skabt. Fokus på flere energitjek og forstærket evaluering af indsatsens effekt. Delebilordning på Rådhusets P-plads - Der afsættes 0,1 mio. kr. årligt i 2018 og frem til at fortsætte delebilordningen på Rådhusets P-plads. Bionaturgas til de kommunale bygninger - Der afsættes 0,6 mio. kr. årligt i 2018 og frem til at videreføre initiativet med indkøb af bionaturgas til de kommunale bygninger, der forsynes med naturgas. Materielgårdens varebiler udskiftes til eldrift - Der afsættes 0,5 mio. kr. i 2018 til engangsinvestering i udskiftning af yderligere 6-8 vare- og ladbiler til eldrift. Vedr. budgetforbedringsforslag: Udvalget finder, at hvis der skal gennemføres budgetfordringer på udvalgets område foreslås en forholdsmæssig fordeling på udvalgets budgetområder.

6 Side6/6 Gitte Simoni (O) kan ikke tiltræde udvalgets beslutning vedr. budgetforbedringsforslag, men finder at der som 1. prioritet skal spares på Klimafonden og som 2. prioritet bygningsområdet. Ad indstillingens punkt 2: Godkendt. Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget, , pkt. 108 Ad indstillingens punkt 1-2: Godkendt.

Budget Fagudvalg - alle budgetforslag

Budget Fagudvalg - alle budgetforslag Budget 2018-2021 - Fagudvalg - alle budgetforslag I 1.000 kr. +=mindreudgift/merindtægt -=merudgift/mindreindtægt Driftsudvidelsesforslag Budgetforbedringsforslag Strategisk anlægsplan Andre anlægsforslag

Læs mere

Planforhold omkring Viby Sjælland Idrætscenter (Jf. ansøgning fra Viby Idrætsforening)

Planforhold omkring Viby Sjælland Idrætscenter (Jf. ansøgning fra Viby Idrætsforening) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 290280 Brevid. 2582395 Dato 07. august 2017 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (afsluttende drøftelser) Ved udvalgets møde den 7. juni 2017,

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Driftsbudgettet: Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet)

Driftsbudgettet: Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 290280 Brevid. 2552143 Dato 29. maj 2017 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2018 (til junimødet) I dette notat er først en kort beskrivelse af budget

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016

Budget forslag 2015. Budget forslag 2016 Klima- og Miljøudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet FICS Brevid: 1895049 27. maj 2014 notat for Klima- og Miljøudvalget budget 2015 Notatet viser Klima- og Miljøudvalgets foreløbige budget, lister

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3100039 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet 21. marts 2019 Ved udvalgets

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget maj mødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3144416 Ref. PIBE Dir. tlf. 46 31 30 65 piaberring@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger

Læs mere

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet.

Derudover er der siden udvalgets møde den 6. juni kommet 2 nye drifts- og anlægsansøgninger, som er tilføjet notatet. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2919694 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (augustmødet) Dato 08. august 2018 Ved udvalgets møde den 6. juni 2018, punkt 83,

Læs mere

DATO: (+ = Overskud ved resultat og balanceposter (linier med fed)) Mio. kr.

DATO: (+ = Overskud ved resultat og balanceposter (linier med fed)) Mio. kr. Oversigt over budget 2018 Budgetforlig den 25. august Forslag Dansk Folkeparti DTO: (+ = Overskud ved resultat og balanceposter (linier med fed)) Mio. kr. Mio. kr. 5. september (- = Merudgifter/mindreindtægter

Læs mere

Figur 1: PTU budget for 2017 fordelt på hovedområder som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016

Figur 1: PTU budget for 2017 fordelt på hovedområder som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 279927 Brevid. 2344365 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk Budgetnotat for Plan- og Teknikudvalget budget 2017 (til augustmødet) 9. august 2016

Læs mere

Figur 1: KMU budget 2017 fordelt på hovedområder (uden renovation) som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016

Figur 1: KMU budget 2017 fordelt på hovedområder (uden renovation) som fremlagt for udvalget på mødet i marts 2016 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 279927 Brevid. 2344109 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk Budgetnotat for Klima- og Miljøudvalget budget 2017 (til augustmødet) 9. august 2016

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 286217 Brevid. 2486718 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget 2018-2021 16. januar 2017 Baggrund og proces Budgetbalancerne

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

Forvaltningen har ikke forslag til omplaceringer af budget imellem udvalgets fagområder.

Forvaltningen har ikke forslag til omplaceringer af budget imellem udvalgets fagområder. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2119036 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk 12. august 2015 Budgetnotat for Klima- og Miljøudvalget - budget 2016 afsluttende budgetdrøftelse

Læs mere

I juni 2014 i forbindelse med drøftelsen af budgettet lød udvalgets beslutning således:

I juni 2014 i forbindelse med drøftelsen af budgettet lød udvalgets beslutning således: Klima- og Miljøudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet Brevid: 1954935 13. august 2014 Budgetnotat for Klima og Miljøudvalget 2015 (til augustmøde) Ved udvalgets møde den 3. juni 2014, punkt 80, forelå

Læs mere

Økonomiforvaltningen indstillede, at Økonomiudvalget skulle godkende følgende:

Økonomiforvaltningen indstillede, at Økonomiudvalget skulle godkende følgende: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 4. februar 2019 Bilag 1 Oversigt over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget 8. april 2019 Anlægsmåltal 2020/2021 - styring

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Budget Budget forslag Nettodriftsudgifter i alt

Budget Budget forslag Nettodriftsudgifter i alt By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 237705 Brevid. 1701139 Ref. PIBE/ANNEBJ Dir. tlf. 46313405 piaberring@roskilde.dk notat for Teknik og Miljøudvalgets budget 2014 (opdateret til budgetmødet i august)

Læs mere

Byråd 29. januar/punkt 103 om svømmehal - OMSKRIVNING

Byråd 29. januar/punkt 103 om svømmehal - OMSKRIVNING Kommunaldirektørens område Kommunikation Sagsnr. 229048 Brevid. 1863283 Ref. LINK Dir. tlf. 4631 3130 linek@roskilde.dk INTERNT NOTAT: Bilag 1 11. marts 2014 Byråd 29. januar/punkt 103 om svømmehal - OMSKRIVNING

Læs mere

1101 Porto og kontorartikler Det er vurderingen, at budgettet kan nedsættes med 1 mio. kr. på baggrund af regnskab 2016.

1101 Porto og kontorartikler Det er vurderingen, at budgettet kan nedsættes med 1 mio. kr. på baggrund af regnskab 2016. Budget 2018-2021 Økonomiudvalget Driftsudvidelses- og budgetforbedringsforslag 1101 Porto og kontorartikler Det er vurderingen, at budgettet kan nedsættes med 1 mio. kr. på baggrund af regnskab 2016. 1102

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Økonomiudvalget behandlede 12/6-19 de 4 besparelsespakker, der blev forhandlet i pinsen. Udvalget besluttede at

Økonomiudvalget behandlede 12/6-19 de 4 besparelsespakker, der blev forhandlet i pinsen. Udvalget besluttede at Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3237401 Ref. KTH/TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Bemærkninger til de 4 besparelsespakker 0809 13. august 2019 Økonomiudvalget behandlede

Læs mere

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr.

ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT ØK 22 - Høringssvar vedr. model til forbedring af budgetsikkerheden i frivillige sociale organisationer Med vedtagelsen af juni-indstillingen

Læs mere

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU.

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2110025 Dato 20. maj 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2016 og særlige

Læs mere

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Budgetforbedringsforslag Tekst KM1 Omlægning af bio naturgas til lokal CO2-spareindsats De afsatte midler på 0,6 mio. Kr. årligt til indkøb af bionaturgas

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1. 4. at, og byrådet for så vidt 5. 6. at

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår punkterne 1. 4. at, og byrådet for så vidt 5. 6. at Pkt. 110 Mageskifte Sagsnr. 50884 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om Roskilde Kommune vil indgå på et mageskifte med Den selvejende Institution Viby Friskole, hvorefter skolen

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

NOTAT: Samlet overblik over budget til budgetbehandlingerne i august

NOTAT: Samlet overblik over budget til budgetbehandlingerne i august Økonomi og Analyse Sagsnr. 305163 Brevid. 2917313 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Samlet overblik over budget 2019-2022 til budgetbehandlingerne i august 17. august 20186 Sammenfatning

Læs mere

Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse

Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2128253 Dato 11. august 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 afsluttende udvalgsdrøftelse Ved udvalgets møde den 3. juni 2015,

Læs mere

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og 2021 Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Indhold Opfølgning på Indkaldelsescirkulæret for budget 2020 Overblik Besluttede anlægsprojekter Overblik Regnskab

Læs mere

Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november Zebraby i 2019 og fremover

Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november Zebraby i 2019 og fremover Godkendt i Zebrafølgegruppen den 20. november 2018 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 301008 Brevid. 2986830 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Zebraby i 2019 og fremover 21. november

Læs mere

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet Kultur og Idræt Sagsnr. 251967 Brevid. 1980469 Ref. KONU Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet 13.

Læs mere

Forslag til organisationsændring i høring

Forslag til organisationsændring i høring Forslag til organisationsændring i høring Byrådet besluttede i sit møde d. 15. juni d.å. at forvaltningen skulle arbejde videre med forslag til ændring af den administrative organisering. I forlængelse

Læs mere

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Pkt. 64 Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Sagsnr. 243463 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

Borgerrepræsentationen, den 11. december 2014, vedtagelse af Kommuneplanstrategi Den sammenhængende by

Borgerrepræsentationen, den 11. december 2014, vedtagelse af Kommuneplanstrategi Den sammenhængende by KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen TMF Stab NOTAT 19. april 2018 Bilag 1: Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen, den 11. december 2014, vedtagelse af Kommuneplanstrategi

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Det vurderes, at den samlede effekt af de fire initiativer vil være ca. 200 nye helårsfleksjobbere i 2016 og frem.

Det vurderes, at den samlede effekt af de fire initiativer vil være ca. 200 nye helårsfleksjobbere i 2016 og frem. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen Kontor for Økonomi og Resultater NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Økonomiske konsekvenser af budgetnotat BI4 - Flere i fleksjob

Læs mere

Budgetforbedringsmuligheder Det samlede budget for udvalget for 2017 er i alt ca. 197 mio. kr., og fordeling på hovedområder fremgår af figur 1.

Budgetforbedringsmuligheder Det samlede budget for udvalget for 2017 er i alt ca. 197 mio. kr., og fordeling på hovedområder fremgår af figur 1. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277621 Brevid. 2272306 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatningsnotat vedr. budgetforbedringsmuligheder på Kultur- og Idrætsudvalgets område 12.

Læs mere

På mødet den 4. juni 2014 blev det besluttet, at forvaltningen til udvalgets budgetmøde i august 2014 skulle komme med følgende tilføjelser:

På mødet den 4. juni 2014 blev det besluttet, at forvaltningen til udvalgets budgetmøde i august 2014 skulle komme med følgende tilføjelser: Kultur- og Idrætsudvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 252773 Brevid. 1918296 Notat: Budget 2015-2018 - afsluttende budgetdrøftelse KIU Dato 13. august 2014 Ved udvalgets møde den 4. juni

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger:

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger: Økonomi og Analyse Sagsnr. 262183 Brevid. 1960155 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Opdateret samlet overblik over budget 2015-2018 22. august 2014 Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget

Læs mere

NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem. Sagsnr

NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Bilag 2: Oversigt over politiske beslutninger om nyt bycykelsystem 6. juni 2007: Medlemsforslag om bycykler (stillet af Morten Kabell,

Læs mere

Referat af Økonomiudvalgets møde den kl. 10:00 i Mødelokale 3

Referat af Økonomiudvalgets møde den kl. 10:00 i Mødelokale 3 Referat af Økonomiudvalgets møde den 02.06.2015 kl. 10:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Flemming Christensen (C) formand Dora Olsen (O) udvalgsmedlem Marie Stærke (A) udvalgsmedlem Mette Jorsø (V) næstformand

Læs mere

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2621468 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017 4. august 2017 Forvaltningens forslag til Resultater i

Læs mere

Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene

Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene Skole og uddannelsesudvalget i alt 0 0 0 0 anlægsbudget SKU 39.000 39.000 39.000 39.000 i alt 39.000 39.000 39.000 39.000 ØNSKER I ALT 39.000 39.000 39.000

Læs mere

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277264 Brevid. 2278504 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Liste over anlægsprojekter, der ikke er bundet af kontrakt i 2015-2019 i 2015-2019 9. februar

Læs mere

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2381287 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016 9. august 2016 Forvaltningens forslag til resultater i

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

NOTAT: Overblik over budget til "budgetmappen"

NOTAT: Overblik over budget til budgetmappen Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 271288 Brevid. 2174027 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Overblik over budget 2016-2019 til "budgetmappen" 20. august 2015 Generelle forudsætninger Til

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper -

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper - Afstemningsliste for budget 2015 til 2018 - Ændringsforslag fra Byrådets grupper - BEMÆRK: Ændringsforslag som skal til afstemning i sammenhæng, er i teksten til ændringsforslaget beskrevet ved en kantet

Læs mere

Page 1 of 6 Referat Handicaprådet Ekstraordinært møde Dato Tid Sted 9. august 2007 14:30 Kattegatsiloen, mødelokale 6, etage 3A NB. Fraværende Medlemmer Hanne Welander, Gurli Nielsen i stedet møder Anker

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Plan- og Teknikudvalget maj mødet

Spareforslag vedr. budget Plan- og Teknikudvalget maj mødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3149651 Ref. PIBE Dir. tlf. 46 31 30 65 piaberring@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Plan- og Teknikudvalget maj mødet 1. maj 2019 Her fremlæger

Læs mere

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Skole- og Børneudvalget

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Skole- og Børneudvalget Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313770 Brevid. 3150117 NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Skole- og Børneudvalget 2. maj 2019 Baggrund Byrådet har igangsat arbejdet med at pege på besparelser

Læs mere

Dagsorden til Ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til Ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til Ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt 04-12-2017 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen 04-12-2017 18:00 1 (Åben) Forslag

Læs mere

Enhedslistens ændringsforslag Budget

Enhedslistens ændringsforslag Budget Enhedslistens ændringsforslag Budget 2016-2019 Fagudvalg O=Omprioritering, D=drift, KA=Strategisk anlægsplan - Kvalitetsfond, SA=Strategisk anlægsplan - IKKE kvalitetsfond, SAD=afledt drift strategisk

Læs mere

Kommissorium for Klimarådet i Roskilde Kommune

Kommissorium for Klimarådet i Roskilde Kommune By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 192199 Brevid. 2734217 Ref. TKS/ANJ Dir. tlf. 46 31 36 18 trineks@roskilde.dk 30. januar 2018 Kommissorium for Klimarådet i Roskilde Kommune Formål og baggrund

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Indstillingen blev godkendt med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme. For stemte: A, B, F, O og Ø. Imod stemte: C, I og V.

Indstillingen blev godkendt med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme. For stemte: A, B, F, O og Ø. Imod stemte: C, I og V. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 22. marts 2019 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2019-0041852 Dokumentnr. 2019-0041852-9

Læs mere

Budgetbidrag Økonomiudvalget Juni Bilag L. Takstbilag

Budgetbidrag Økonomiudvalget Juni Bilag L. Takstbilag Budgetbidrag 2008-2011 Juni 2007 Bilag L Takstbilag Budgetbidrag 2011-2014 L. Takstbilag 2010 2011 Udstedelse af pas: voksen... 600 kr.... 600 kr. folkepensionist... 350 kr.... 350 kr. børn under 18 år...

Læs mere

Budgetbidrag Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1

Budgetbidrag Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 1 31.05.2017 Til Økonomisk Sekretariat Hermed fremsendes s Budgetbidrag. Budgetbidraget er opstillet på følgende bilag: Bilag A. Overensstemmelse med driftsrammen Bilag A1 Uddybning af tekniske korrektioner/mindreudgifter

Læs mere

Noter til ændringsforslag til 2. behandling af budget 2019

Noter til ændringsforslag til 2. behandling af budget 2019 Noter til ændringsforslag til 2. behandling af budget 2019 Politiske ændringsforslag til 2. behandling drift: De politiske ændringsforslag til 2. behandlingen fremgår af nedenstående tabel. Ændringerne

Læs mere

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune JOBPROFIL Skolechef, Roskilde Kommune 1. Indledning Roskilde Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny skolechef. Jobprofilen er udarbejdet af Genitor ApS,

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2015

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2015 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2015 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne 3.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30.

Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Møde nr. 14 Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30. Medlemmer: Formand - Lea Herdal (F), Næstformand

Læs mere

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune:

Tidligere politiske beslutninger Denne indstilling bygger på følgende tidligere politiske beslutninger i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 6: Politiske beslutninger om områdefornyelse i Kulbanekvarteret samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske

Læs mere

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået

Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling. Som led i budgetaftale for indgået Bilag 2 Ændringsforslag til forslag fra 1. behandling Som led i budgetaftale for 2019-2022 indgået 19.09.2018 mellem Socialdemokratiet Venstre Enhedslisten Socialistisk Folkeparti Dansk Folkeparti Det

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 27. maj 2014 Tid 14:30 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A) Ole Rørbæk Jensen

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Bilag 1. Fagudvalgenes budgetproces, driftsrammer og anlægsbudget

Bilag 1. Fagudvalgenes budgetproces, driftsrammer og anlægsbudget Bilag 1 Fagudvalgenes budgetproces, driftsrammer og anlægsbudget Indholdsfortegnelse A. Orientering om fagudvalgenes budgetproces Fagudvalgenes budgetproces Proces for fagudvalgenes til driftsbesparelser

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.

Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr. KOMMUNALBESTYRELSEN Dato 26. juni 2019 Side 1/6 REFERAT LUKKET MØDE KOMMUNALBESTYRELSEN Mødested: Rådhuset, Holbækvej 141B, Kalundborg kl. 17:00 20. Meddelelser lukket møde Sagsnr.: 326-2017-43861 J.nr.:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget

Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget Februar 2019 Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget 2020-27 Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Fagudvalgene, Økonomiudvalget og byrådet orienteres i dette budgetnotat om rammevilkårene

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget, 25. august 2014, Medlemsforslag om altaner i nybyggeri

Teknik- og Miljøudvalget, 25. august 2014, Medlemsforslag om altaner i nybyggeri KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 18. januar 2018 Sagsnr. 2018-0014521 Dokumentnr. 2018-0014521-2 Bilag 1 Oversigt over den politiske behandling Teknik- og Miljøudvalget,

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Beskæftigelses- og Socialudvalget

NOTAT: Spareforslag vedr. budget Beskæftigelses- og Socialudvalget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3139766 NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 4. maj 2019 Baggrund Byrådet har igangsat, at der i løbet af foråret 2019

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 BrevID. 1669719 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses-

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 316575 Brevid. 3098644 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation

Læs mere

Strategisk anlægsplan

Strategisk anlægsplan Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 268130 Brevid. 2101373 Ref. KASH Dir. tlf. 46313066 katrinesh@roskilde.dk 6. maj 2015 Strategisk anlægsplan 2016-2023 Side2/15 1. INDLEDNING

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

0.a Konstituering af bestyrelsen Der skal vælges en formand og næstformand blandt de forældrevalgte medlemmer.

0.a Konstituering af bestyrelsen Der skal vælges en formand og næstformand blandt de forældrevalgte medlemmer. Himmelev Skole HIMMELEV SKOLE Skolebestyrelsesmøde torsdag den 8. september 2016 kl. 19 21.30 i nr. 39 REFERAT Deltagere: Per Skovgaard Rosen - forældrevalgt Rikke Sejer - forældrevalgt Søren Døygaard

Læs mere

Fritidsrådet Beslutningsprotokol

Fritidsrådet Beslutningsprotokol Fritidsrådet sprotokol 27-08-2014 16:00 Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Lokale 1 Afbud fra: Ivan Greve Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Støtte til sports- og kulturarrangement

Støtte til sports- og kulturarrangement Pkt. 228 Støtte til sports- og kulturarrangement Sagsnr. 257022 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Den Internationale Racing Festival har rettet henvendelse til kommunen om mulighed for at afholde festivalen

Læs mere

Vejvedligeholdelse og belægninger, vejbelysning mv. 92mio.kr. = 45 %

Vejvedligeholdelse og belægninger, vejbelysning mv. 92mio.kr. = 45 % By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 290280 Brevid. 2589109 Ref. PIBE Dir. tlf. 4631 3405 piaberring@roskilde.dk Budgetnotat for Plan- og Teknikudvalget for 2018 (til augustmødet) 8. august 2017 Ved

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere