Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)"

Transkript

1 By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr Brevid Ref. ANNEBJ Dir. tlf Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019) 18. marts 2019 Økonomiudvalget har den 6. februar 2019 bestilt et notat om status for og overvejelser om den fremtidige organisering af centret i relation til at fastholde et stærkt center, der er helt centralt i forhold til servicering af kommunens brede idræts- og foreningsliv og samtidig kan fastholde en kommerciel side med spændende koncerter, udstillinger og andre events. Centeret blev kommunaliseret pr. 1. august 2015 og har siden været styret via et politisk 17.4-udvalg med reference til Økonomiudvalget, centrets direktør har reference til kommunaldirektøren, og budgettet ligger i regi af Kultur- og Idrætsudvalget. Der har været et udtalt ønske om, at der skulle være så få ændringer som muligt forbundet med kommunaliseringen. Centret har en driftsøkonomi med et udgiftsbudget på ca. 29 mio. kr. og et indtægtsbudget på ca. 29 mio. kr. Ejendomsdriften varetages i centrets eget regi, og centret drifter herudover Viby Sjælland Idrætscenter, Himmelevhallen, Vor Frue Sognegård, Himmelev Badmintonhal, Himmelev fodboldklubhus og Målfeltet. Restaurationen i centret er bortforpagtet og sikrer en indtægt til centret i størrelsesorden 0,9 mio. kr. årligt (forpagtningsindtægt). Af de ca. 29 mio. kr. i indtægter, stammer halvdelen fra det kommunale driftstilskud (14,3 mio. kr. i 2019, inkl. driftsmidlerne, 4 mio. kr., til de ovennævnte andre adresser), mens de øvrige indtægter helt overvejende er udlejning til kommercielle formål, men også forpagtningsindtægter, navnesponsorat og kommunens frikøb af tider til forskellige arrangementer. Samlet har Roskilde Kommune et driftstilskuds-budget på 27 mio. kr. til hallerne (Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena, Jyllingehallerne, Gundsølillehallen, Ramsøhallen), så det er halvdelen af de samlede driftstilskudsmidler på halområdet, der går til centret og de anlæg, centret drifter. Størrelsen på det kommunale driftstilskud skal ses i lyset af, at der er hele 5 spilleflader (1 i hal B, 2 i hal C og 2 i hal D), som anvendes i det daglige af idrætsforeningerne i Roskilde. Der er udarbejdet en brugsaftale mellem forvaltningen og kongrescentret, hvis primære formål er at sikre den daglige tilgængelighed for idrætten, når der samtidig drives kommerciel virksomhed. Udgangspunktet i aftalen er, at Kultur og Idræt kan disponere over alle 5 spilleflader til brug for foreningsidrætten og skoleidræt alle ugens hverdage i tidsrummet kl. 8:00 23:00 og i weekenden 8:00-18:00. For at sikre mulighed for kommerciel aktivitet kan kongrescentret dog disponere over de nævnte haller 80 hverdage og 70 weekenddage om året. Hvis der afholdes arrangementer på flere spilleflader samme dag tælles en dag pr. spilleflade.

2 Side2/5 I eventuelle overvejelser om ændringer i organisering og referenceforhold er det vigtigt at fastholde de gode resultater, som er opnået med at sætte Roskilde på landkortet med spændende events. Det er samtidig vigtigt, at der er fokus på løbende at udvikle den kommercielle del. I eventuelle overvejelser om ændringer i organisering og referenceforhold er der samtidig brug for fokus på at udvikle og koordinere i forhold til centrets kerne- og hovedopgave: En effektiv, imødekommende og fleksibel facilitering af foreningslivet i Roskilde Kommune. Den netop gennemførte idrætsfacilitetsanalyse viser tydeligt den nøgleposition, som centret har i at stille faciliteter til rådighed, samt sikre den rette balance mellem hallernes brug til skoleidræt og foreningsidræt. Nedenfor opstilles nogle overvejelser ift.: 1) Politisk organisering og reference 2) Fremtidigt administrativt referenceforhold 3) Budget 4) Ejendomsdrift I forlængelse af overvejelser om ændringer i organisatoriske tilhørsforhold, bør der under alle omstændigheder udfærdiges notater, som præciserer kompetencer og spilleregler mellem 17.4-udvalg (bestyrelse), Kultur- og Idrætsudvalget, Økonomiudvalget og forvaltningen, så der er størst mulig klarhed for alle involverede. Ad 1: Politisk organisering og reference Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena har en speciel opgave/ramme, idet den må agere kommercielt. Det kan tale for en organisering i et særligt 17.4-udvalg med reference til Økonomiudvalget. På den anden side er centret den største idrætsfacilitet i kommunen, og en organisering under Økonomiudvalget organisering betyder, at centret er dekoblet det udvalg, som har ansvaret for det samlede idrætsområde og den væsentlige opgave med fordeling og prioritering af tider. Endvidere bryder organiseringen med det princip, som i øvrigt kendetegner organiseringen i kommunen: At fagudvalgene har ansvar for de faglige områder, mens Økonomiudvalget tager sig af den tværgående koordinering. Som en alternativ løsning til den nuværende organisering kan det politiske ansvar placeres direkte i regi af Kulturog Idrætsudvalget, eller det kan overvejes at fastholdelse af et 17.4 udvalg med reference til Kultur- og Idrætsudvalget, eventuelt med fokus på centrets kommercielle del. Under alle omstændigheder bør der sikres, at den ledelsesmæssige reference følger den administrative struktur i kommunen dvs. at løn- og ansættelsesforhold afklares med nærmeste administrative leder. Ad 2: Fremtidigt administrativt referenceforhold Hvis den politiske reference flyttes fra Økonomiudvalget til Kultur- og Idrætsudvalget, bør det overvejes at flytte den administrative kompetence til By, Kultur og Miljø, og derved indgå i ledelsesstrengen i på kultur- og idrætsområdet. Som konsekvens af dette vil kongrescenterets LMU tilsvarende overgå til at referere til BKM-FMU.

3 Side3/5 Ad 3: Budget I dag ligger budgettet på Kultur- og Idrætsudvalgets område og er dermed også dette udvalgs ansvarsområde i forhold til budgetopfølgning, omprioriteringer mv. Dette giver god mening i forhold til driften af det samlede facilitetsområde i kommunen, men harmonerer ikke godt med, at udvalget ikke har ansvaret for centrets drift. I en fremtidig model bør det overvejes, at det politiske referenceforhold og budgetansvar følges ad, så det samles i ét og samme udvalg. På nuværende tidspunkt er opbygningen af centerets økonomi fortsat opbygget efter en model, der passede til den tidligere konstruktion. I forlængelse af en drøftelse af den fremtidig organisering vil det være relevant at overveje en budgetmodel, der i højere grad tager udgangspunkt i, at der er tale om en kommunal institution for at gøre centrets økonomi mere overskuelig og transparent. Ad 4: Ejendomsdriften Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena er rigtig god på driften af. Centeret har et højt serviceniveau og ekspertise for de mange brugere af hallerne. Desuden sikrer den nuværende bemanding af centeret, at der er gode forhold for de mange brugere i hele åbningstiden. Et alternativ hertil vil være, at ejendomsdriften overgår til den centrale enhed i forvaltningen; Ejendomsservice. På grund af opgavens skala og de gode erfaringer med den nuværende driftsorganisering anbefales det, at det nuværende ansvar for ejendomsdriften fastholdes. Se skema på næste side.

4 Skema modeller for fremtidig organisering Model 1 Model 2 Model 3 Model 4 KIU brugerråd/dialogforum tilknyttet RKIC Politisk organisering 17.4 ref. ØU 17.4 ref. KIU (den kommercielle del) Idræts/foreningsdel i KIU ØU Der nedsættes et Advisory Board som holder 3-4 møder. Politisk repræsentation Budget ØU KIU KIU ØU for så vidt angår RKIC budget. Opgaver som RKIC løser for KIU institutioner ligger budgettet under KIU. Ejendomsdriften Som nu Som nu + evt. flere Som nu + evt. flere Som nu + evt. flere Adm. Reference Kommunaldirektør By Kultur og Miljø By Kultur og Miljø Kommunaldirektør Fordele budgetansvar og budgetansvar og budgetansvar og økonomi samlet et sted økonomi samlet et sted økonomi samlet et sted Mulighed for synergi med andre dele af idrætsområdet og større fokus på optimal udnyttelse af faciliteten Mulighed for synergi med andre dele af idrætsområdet og større fokus på optimal udnyttelse af faciliteten Advisory Board har fokus på centrets kerneindsats ift. Kommunens idræts- og foreningsliv og på udvikling af RKIC som Roskildes dynamo for et bredt udbud af kultur, events og arrangementer. Ulemper Kommunens største idrætsfacilitet løsrevet fra det øvrige idrætsområde Kræver klare snitfladeafklaringer mellem de to udvalg Årsplan behandles i ØU og KIU. Årsresultat afrapporteres til ØU. Alt vedr. øvrige idrætsanlæg håndteres af KIU.

5 ***** Side5/5

KIU - nettodrift i mio. kr %

KIU - nettodrift i mio. kr % Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3131278 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Kultur- og Idrætsudvalget maj mødet 29. april 2019 Her fremlæger

Læs mere

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Baggrund og behov for en ejendomsstrategi Hvidovre kommune råder over ca. 285.000 m 2 bygninger og ca. 318,3 ha. arealer til skoler, institutioner, sports-, fritids-

Læs mere

Notat AMK vagtcentral Fremtidig organisering og økonomi

Notat AMK vagtcentral Fremtidig organisering og økonomi Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 14/24519 Dato: 23. februar 2015 Udarbejdet af: Malene Jeppesen E mail: Malene.Jeppesen@rsyd.dk Telefon: 76631431 Notat AMK vagtcentral

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

NOTAT: Borgerrådgiver i Roskilde Kommune. Frederiksberg kommuner har etableret en borgerrådgiverfunktion. Byrådssekretariat

NOTAT: Borgerrådgiver i Roskilde Kommune. Frederiksberg kommuner har etableret en borgerrådgiverfunktion. Byrådssekretariat Byrådssekretariat Sagsnr. 87088 Brevid. 836141 Ref. HSTR/NIR Dir. tlf. 46 31 80 12 henningstr@roskilde.dk NOTAT: Borgerrådgiver i Roskilde Kommune 9. november 2009 En række kommuner 1, har inden for de

Læs mere

Forslag til organisationsændring i høring

Forslag til organisationsændring i høring Forslag til organisationsændring i høring Byrådet besluttede i sit møde d. 15. juni d.å. at forvaltningen skulle arbejde videre med forslag til ændring af den administrative organisering. I forlængelse

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Allerød Kommunes organisationsstruktur Som opfølgning på Økonomiudvalgets møde den 19.

Læs mere

BILAG 4. Tidligere præsenterede modeller for organisering

BILAG 4. Tidligere præsenterede modeller for organisering BILAG 4 Tidligere præsenterede modeller for organisering Strukturudvalget blev d. 5. oktober samt d. 12. oktober 2012 forelagt foreløbige forslag til modeller for ny organisering. Disse modeller er samlet

Læs mere

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune Resultat af borgerworkshop 24.08.2015 Borgerworkshop d. 24. aug. 2015 Den 24. August afholdt Aabenraa Kommune en åben workshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter

Læs mere

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv (CPK) har en bred faglig profil, Vi samarbejder med erhvervslivet, borgerne og diverse organisationer

Læs mere

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation Notat Oplæg til ny administrativ organisation Fredericia Kommune December 2018 Indhold Baggrund... 2 Målsætninger og principper for ny organisering... 4 Borger- og interessentperspektivet:... 4 Forvaltningsperspektivet...

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien.

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien. Notat Sagsnr.: 2015/0015559 Dato: 30. marts 2016 Titel: Notat om udarbejdelse af idrætsstrategien Sagsbehandler: Olai Birch Specialkonsulent Baggrund Forarbejdet med idrætsstrategien blev sat i gang i

Læs mere

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet:

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet: Furesø Kommune Att.: Peter Rosgaard, Centerchef Borgerservice, Kultur, Idræt og Fritid Vingsted, den 5. juli 2012 Udvikling, drift og organisering af Farum Arena Efter møde afholdt den 12. juni 2012 i

Læs mere

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen Punkt 18. Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen 2015-015928 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender den foreslåede organisering, og bemyndiger Rådmand

Læs mere

Sagsnr Forslag til ny organisering for Sankt Annæ Gymnasium og Europaskolen København (model 2)

Sagsnr Forslag til ny organisering for Sankt Annæ Gymnasium og Europaskolen København (model 2) KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 28. maj 2018 Sagsnr. 2017-0379345 Forslag til ny organisering for Sankt Annæ Gymnasium og Europaskolen København (model 2) Formanden

Læs mere

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Stillings- og personprofil Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Maj 2017 Opdragsgiver Haderslev Kommune Adresse Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev 74 34 34

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

BILAG 4. Tidligere præsenterede modeller for organisering

BILAG 4. Tidligere præsenterede modeller for organisering BILAG 4 Tidligere præsenterede modeller for organisering Strukturudvalget blev d. 5. oktober samt d. 12. oktober 2012 forelagt foreløbige forslag til modeller for ny organisering. Disse modeller er samlet

Læs mere

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058 Økonomiforvaltningen Center for økonomi & HR NOTAT Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. Baggrund Københavns Kommune vil i de kommende år stå overfor en række

Læs mere

Effektivisering af det tekniske serviceområde

Effektivisering af det tekniske serviceområde GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Den 30. marts 2009 Effektivisering af det tekniske serviceområde 1. Baggrund Byrådet besluttede i juni 2008 (BR 11.06.2008 sag nr. 106) i sagen om Analyse

Læs mere

STATUS - FREMTIDENS IDRÆTSFACILITETER

STATUS - FREMTIDENS IDRÆTSFACILITETER STATUS - FREMTIDENS IDRÆTSFACILITETER BAGGRUND FOR PROJEKTET Mangel på forskning på området Stigende interesse for facilitetsområdet (særligt fra kommuner og organisationer) Den primære udgift til idrætsområdet

Læs mere

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet. Analyse af fremtidig organisering af Folkeoplysningsområdet. Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for brugerinddragelse på idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune.

Styrelsesvedtægt. for brugerinddragelse på idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune. Styrelsesvedtægt for brugerinddragelse på idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune. Brugerinddragelse på idrætsanlæggene sker på tre niveauer: Brugerbestyrelsen, der inddrager brugerne i ansvaret for den overordnede

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene 2020 2022 Budgetproceduren 2019-2022 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den forestående budgetlægning. Dele

Læs mere

ANBEFALINGER IDRÆTSFACILITETS ANALYSEN 2016

ANBEFALINGER IDRÆTSFACILITETS ANALYSEN 2016 ANBEFALINGER IDRÆTSFACILITETS ANALYSEN 2016 Fra maj 2015 til april 2016 har Frejo&Steen gennemført en analyse og udviklingsproces for Aabenraa Kommune. Aabenraa Kommune ønsker at sundhed og læring sættes

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 BrevID. 1669719 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses-

Læs mere

Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune

Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Dagtilbud og Sundhed 1. december 2015 Anne Weng Jørgensen Ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe Kommune Indledning Dette notat beskriver en ny ledelsesstruktur i dagplejen i Gladsaxe

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Administrativ ledelse og organisation - tilpasning

Administrativ ledelse og organisation - tilpasning Notat Administrativ ledelse og organisation - tilpasning 1. januar 2010 Direktionen Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: Ref.: Niels

Læs mere

Faglig intro til ØKudvalgets

Faglig intro til ØKudvalgets Faglig intro til ØKudvalgets område 1 Administrativ organisation Faxe Kommunes administrative organisationsmodel er en koncernmodel med centerstruktur, som indeholder en direktion, syv centre og et sekretariat.

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Notat om frivillighedsmesse

NOTAT. Allerød Kommune. Notat om frivillighedsmesse NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Notat om frivillighedsmesse Som opfølgning på Sundheds- og Velfærdsudvalgets

Læs mere

Intentionen var at skabe en åben og transparent proces om ønsker til anlæg. 1. Er det opfattelsen, at denne intention er indfriet?

Intentionen var at skabe en åben og transparent proces om ønsker til anlæg. 1. Er det opfattelsen, at denne intention er indfriet? Kultur, Fritid og Unge Bilag 2 til: KFIU 05.02.2019: Sammenfatning af noter fra fællesmøde 29.11.2018, proces om facilitetsønsker NOTAT Dato: 21-12-2018 Af: Pia Bagger Sag/journal nr.: 18-1-18.20.00-G01

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Bilag til Økonomiregulativ

Bilag til Økonomiregulativ Bilag til Center for Økonomi og Personale Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Telefon: 4477 2000 balkom@balk.dk www.ballerup.dk Godkendt den 20-05-2014 1 Indhold 1.... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Baggrund... 3 1.3.

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU.

Udover de 56 mio. kr. til biblioteksdriften er der budget til borgerservice på ca. 9 mio. kr., men de står under henholdsvis ØU og BSU. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 270302 Brevid. 2110025 Dato 20. maj 2015 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2016 I dette notat er først en kort beskrivelse af budget 2016 og særlige

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Byråd 29. januar/punkt 103 om svømmehal - OMSKRIVNING

Byråd 29. januar/punkt 103 om svømmehal - OMSKRIVNING Kommunaldirektørens område Kommunikation Sagsnr. 229048 Brevid. 1863283 Ref. LINK Dir. tlf. 4631 3130 linek@roskilde.dk INTERNT NOTAT: Bilag 1 11. marts 2014 Byråd 29. januar/punkt 103 om svømmehal - OMSKRIVNING

Læs mere

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015 Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd Gældende vedtægt v dateret den 17. april 2015 1. Hjemsted Med henblik på at udmønte Roskilde Kommunes Eliteidrætspolitik og med en hensigt

Læs mere

Afdelingsleder Udførerområdet

Afdelingsleder Udførerområdet Job- og personprofil Afdelingsleder Udførerområdet Børn og Familie Favrskov Kommune 1. Indledning Favrskov Kommune er en vækstkommune med 48.000 indbyggere, og væksten forventes at fortsætte de kommende

Læs mere

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune

Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune 1. Indledning Stillingen som økonomichef i Økonomisekretariatet i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er blevet ledig. Denne

Læs mere

Job- og personprofil til stilling som udbudsjurist/-konsulent (1-årigt vikariat) i Favrskov Komune

Job- og personprofil til stilling som udbudsjurist/-konsulent (1-årigt vikariat) i Favrskov Komune Job- og personprofil til stilling som udbudsjurist/-konsulent (1-årigt vikariat) i Favrskov Komune 1 1. Baggrund Sekretariatet for Job og Økonomi søger en udbudsjurist/-konsulent til et 1-årigt vikariat.

Læs mere

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse April 2013 1 Sammenhæng og enkelhed Denne pjece beskriver Fredensborg Kommunes styringsfilosofi. Styringsfilosofien bygger princippet

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen Jobbeskrivelse Leder af driftsområdet Psykiatri Misbrug Udsatte Organisatorisk indplacering: Forvaltning: Reference til: Ledelse i forhold til: Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse Handicap-

Læs mere

Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering

Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering Bilag 1. Foreløbige modeller for ny organisering Københavns Kommunes opgaveløsning Tre overordnede principper for organisering Aldersopdeling 0-16 år 17-25 år 25-65 år 65+ år Alle borgere Strategisk Tværgående

Læs mere

Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Roskilde Kommune

Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Roskilde Kommune Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Roskilde Kommune Notat udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt,

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne.

I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne. Modeller for organisering og finansiering af en udvidelse af Roskilde-Hallerne 22. november 2007 I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne.

Læs mere

Plan for Dagplejens fremtid - analyse

Plan for Dagplejens fremtid - analyse Børn og Kultur Daginstitutioner Sagsnr. 229411 Brevid. 1634337 Ref. HEMC Dir. tlf. 46 31 40 68 hellemc@roskilde.dk Plan for Dagplejens fremtid - analyse 14. marts 2013 1. Indledning Notatet indeholder

Læs mere

I forbindelse med afskeden af en direktør har direktionens arbejde været varetaget af den resterende direktion. (1 direktør og Kommunaldirektøren).

I forbindelse med afskeden af en direktør har direktionens arbejde været varetaget af den resterende direktion. (1 direktør og Kommunaldirektøren). 1 Administrativ organisering I forbindelse med afskeden af en direktør har direktionens arbejde været varetaget af den resterende direktion. (1 direktør og Kommunaldirektøren). Der har tidligere været

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets Sagsnr. 286217 Brevid. 2480616 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets 5. januar 2017 område Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets opgaver

NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets opgaver Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 252743 Brevid. 1981093 Ref. MAWA Dir. tlf. 46 31 30 67 Mariewaar@roskilde.dk NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets

Læs mere

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Dokumentnummer 12912-15 Sagsnummer 15-12912 Dato: 19/11 2015 Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Direktionen i Varde Kommune har i efteråret 2015 gennemført en vurdering af kommunens

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet

Spareforslag vedr. budget Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3100039 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Klima- og Miljøudvalget - aprilmødet 21. marts 2019 Ved udvalgets

Læs mere

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010.

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. 5 temaer Borgeren i centrum Frivillige vs. professionelle De frivillige skal støttes i deres initiativer. Der skal være opbakning fra

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger

NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 276223 Brevid. 2451467 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Forslag til ændret organisering af ejendomsområdet med bemærkninger 24. november 2016 Proces

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden Referat Dato: 09-12-2015 14:00:00 Udvalg: 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg Rådhus 22 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 15/60664 Mikael

Læs mere

Leder til Rudersdal Kommunes Idrætsanlæg idrætsinspektør

Leder til Rudersdal Kommunes Idrætsanlæg idrætsinspektør Leder til Rudersdal Kommunes Idrætsanlæg idrætsinspektør Idrætsinspektøren har ansvaret for ledelse, drift og udvikling af Rudersdal Kommunes Idrætsanlæg. Organisatoriske forhold Idrætsinspektøren referer

Læs mere

Vedtægter Elite- og Talentråd

Vedtægter Elite- og Talentråd Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune 1. december 2014 Sagsnr. 97162

Læs mere

Mellem foreningen Råstof Roskilde og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud.

Mellem foreningen Råstof Roskilde og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud. Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Driftsaftale 2016-2017 Råstof Roskilde 1. oktober 2015 Mellem foreningen

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Fysiske rammer De eksisterende fysiske rammer danner udgangspunkt for en samlet indsats på området. Rammerne for aktivitetscentrene er:

Fysiske rammer De eksisterende fysiske rammer danner udgangspunkt for en samlet indsats på området. Rammerne for aktivitetscentrene er: NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Sekretariat & Sundhed D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 12. april 2011 J.nr.: 11/3473 Organisering

Læs mere

Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017)

Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017) Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017) Stillingsbetegnelse Erhvervschef Organisatorisk placering Danske Fysioterapeuters sekretariat Afdelingen Erhverv med reference til direktøren Arbejdssted Danske

Læs mere

Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget

Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget Februar 2019 Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget 2020-27 Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Fagudvalgene, Økonomiudvalget og byrådet orienteres i dette budgetnotat om rammevilkårene

Læs mere

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277264 Brevid. 2278504 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Liste over anlægsprojekter, der ikke er bundet af kontrakt i 2015-2019 i 2015-2019 9. februar

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 9 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Besvarelse af spørgsmål stillet på mødet i Kulturudvalget d. 23. juni 2015 vedr. Principindstillingen Opfølgning på evaluering af Godsbanen Principindstillingen

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL

GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL Indledning Guldborgsund Kommune har besluttet at udvide direktionen. I den forbindelse er vores centerchef for Teknik og Miljø blevet

Læs mere

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Direktion (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Fredag den 8. august 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer: Karen Heebøll Michael Holst Vibeke

Læs mere

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune

Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Driftsaftale mellem den selvejende institution xxx og Frederikshavn Kommune Gældende fra Indhold 1. Formål 2. Generelle bestemmelser 3. Drift og vedligehold 4. Adgang til idrætsfaciliteterne 5. Budget

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole

Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole Job- og personprofil for pædagogisk konsulent Sekretariatet for Børn og Skole Favrskov Kommune Den åbne skole Pædagogisk medarbejder -, Sekretariatet ved Børn og Skole, medio 2017 side 1/5 1. Indledning

Læs mere

Stillingsprofil for områdeleder i Hinnerup A i

Stillingsprofil for områdeleder i Hinnerup A i Notat Postadresse: Dagtilbud Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk 27. oktober 2015 Sagsbehandler: Lone Bruun Nielsen Tlf. 89 64 33 01 lobn@favrskov.dk Stillingsprofil

Læs mere

Forslag til ny organisering af stabene

Forslag til ny organisering af stabene Forslag til ny organisering af stabene 1 Indledning I forbindelse med en reduktion af antallet af direktører fra 7 til 6 skal der træffes beslutning om, hvordan opgavefordeling og ledelsesstrukturen i

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE...

ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... Indholdsfortegnelse ORGANISATIONSPLAN OG FORRETNINGSGANGE... 3 1. GRUNDLAGET FOR REGION SJÆLLANDS VIRKE... 4 1.1 REGIONENS HOVEDOPGAVER... 4 1.2 REGION SJÆLLANDS VISION... 4 1.3 DE GRUNDLÆGGENDE ORGANISATORISKE

Læs mere

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort.

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort. NOTAT Kommissorium og vedtægter for Sport Event Denmark gældende for 2014 2. december 2013 Kommissorium Det fremgår af regeringsgrundlaget fra oktober 2011, at det er vigtigt at fortsætte indsatsen for

Læs mere

Rådhus-sektionen. Centerchef. Stabschef. Leder for: Leder for: Team. Udviklingskonsulenter Sundhedskonsulenter. Visitationen Hjælpemidler.

Rådhus-sektionen. Centerchef. Stabschef. Leder for: Leder for: Team. Udviklingskonsulenter Sundhedskonsulenter. Visitationen Hjælpemidler. Rådhus-sektionen Centerchef Stabschef Løn og personale Økonomi Leder for: Visitationen Hjælpemidler Leder for: Udviklingskonsulenter Sundhedskonsulenter Sekretariat 1 Udviklingssektionen Tværgående projektorganisation

Læs mere

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation FORSLAG TIL DRØFTELSE I MED-HOVEDUDVALGET Dato: 5. november 2013 Brevid: 2190067 Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation Indledning og baggrund I januar

Læs mere

Omstrukturering af Roskilde Hallerne s.m.b.a.

Omstrukturering af Roskilde Hallerne s.m.b.a. Pkt. 326 Omstrukturering af Roskilde Hallerne s.m.b.a. Sagsnr. 204201 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Sagen indeholder forslag til lovliggørelse af selskabskonstruktionen i Roskilde Hallerne s.m.b.a.

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Haslev-Hallerne HH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune

Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune Jobprofil Økonomichef til Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune 1. Indledning Stillingen som økonomichef i Økonomisekretariatet i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er blevet ledig. Denne

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget

NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 286217 Brevid. 2486718 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 kirstenth@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning til forberedelse af budget 2018-2021 16. januar 2017 Baggrund og proces Budgetbalancerne

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR MULTIFORUM S/I

UDVIKLINGSPLAN FOR MULTIFORUM S/I 2015 2017 UDVIKLINGSPLAN FOR MULTIFORUM S/I Bestyrelsen Multiforum S/I 12 04 2015 Indhold Indledning og baggrund... 2 Organisatoriske planer... 3 Nuværende organisation... 3 Fremtidige planer for organisationen...

Læs mere

NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne

NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne Kultur og Idræt Sagsnr. 287023 Brevid. 2930342 Ref. SHO Dir. tlf. 4631 4034 steenhou@roskilde.dk NOTAT: Roskilde model for morgentræning af talenter på ungdomsuddannelserne 30. oktober 2018 Som Team Danmark

Læs mere

HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE

HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, 30.8.2018 Oplæg 1. Hvor kom vi fra? 2. Visionen for Holbæk Sportsby samling af hele byens idrætsliv 3. De nye rammer hvad får vi? 4. Organisatoriske rammer 5. Opsamling

Læs mere