GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER"

Transkript

1 GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER HEDEBOCENTRET HEDEBO, GENOPTRÆNING LYNGBYGÅRD, LYNGBY NØRREVANG, RIMSØ VESTERVANG, ØRUM VIOLSKRÆNTEN TREKANTEN

2 GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER INDLEDNING: Denne rapport er udarbejdet på baggrund af en gennemgang af en række af Norddjurs Kommunes boenheder med det formål at vurdere bygningernes tilstand, herunder behovet for vedligeholdelse og egnethed til ombygning til 2-rums plejeboliger efter gældende regler. Rapporterne skal udelukkende give et overordnet sammenligningsgrundlag for en vurdering af centrene og kan ikke betragtes som en førsynsrapport. Der er foretaget en ren visuel gennemgang på grundlag af udleverede oversigtstegninger og på baggrund af BBR-skemaer. BBR-skemaer har ikke foreligget for alle bygningerne, Arealerne bygger derfor på grove opmålinger. Tegningsgrundlaget har været forvaltningens oversigtstegninger, hvoraf enkelte ikke har været målfaste uden seneste revisioner. Eventuelle ændringer er registreret og indgår i vurderingerne. Endvidere har vi modtaget oplysninger om problemer, vedligeholdelse mv. fra de enkelte institutioners personale. Budgettal er sat på ud fra erfaring, uden der er foretaget undersøgelser på bygningskonstruktionerne og det bemærkes, at med den aktuelle situation i byggebranchen kan licitationsresultater og byggetider variere meget. Højbjerg Søren Hornstrup

3 GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER ADRESSER: NORDDJURS KOMMUNE Rådhuset Torvet Grenaa Mail: norddjurs@norddjurs.dk Telefon: HEDEBOCENTRET Karen Blixens Vej Grenaa Telefon: LYNGBYGÅRD Lyngbyvej Trustrup Telefon: NØRREVANG Rimsø Bygade Grenaa Telefon: VESTERVANG Dystrupvej Ørum Djurs Telefon: VIOLSKRÆNTEN Violskrænten Grenaa Telefon: TREKANTEN, GRENAA BO- OG AKTIVITETSCENTER Fabriksvej Grenaa Telefon:

4 GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER INGENIØRFIRMAET VIGGO MADSEN A/S Stenvej Højbjerg Mail: sh@vming.dk Telefon: KLINGES TEGNESTUE ARKITEKTER M.A.A. Søren Frichs Vej 38 D 8230 Åbyhøj Mail: arkitekt@klinges-tegnestue.dk Telefon:

5 HEDEBOCENTRET 1 - BOLIGER NORDDJURS KOMMUNE GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER

6 HEDEBOCENTERET, BOLIGER HEDEBOCENTERET, BOLIGER EKSISTERENDE FORHOLD NUVÆRENDE INDRETNING. Plejecenteret er i dag indrettet med 50 et-rums boliger på ca. 28 m², hvoraf der udnyttes ca. 40 boliger som plejeboliger. Nogle få boliger benyttes som kontorer og 5 boliger (ca. 140 m²) som døgnophold i forbindelse med genoptræningscenteret. Arealmæssigt og m.h.t. indretning af badeværelser opfylder plejeboligerne ikke gældende regler. Plejeboligerne er funktionelt opdelt i 4 grupper omkring et leve-bomiljø til hver. Indretningen er foretaget i år Gange og døre overholder gældende pladskrav. Byggeriet er præget af den tidstypiske mørke stil med indvendige vægge i mokkafarvede blanke sten, lave lofter, lavtsiddende vinduer og små kontorer mv. Fællesrummene mellem boliger (på gange) har ikke vinduer til det fri og findes ikke egnede til ophold. Gennemgangen er foretaget separat for plejeboligerne og for Genoptræningscenteret. BYGNINGER. Centeret er opført i 1977 i en etage som traditionelt muret byggeri med tage som tegltage med ensidig hældning bundet sammen af områder med fladt tagpaptag. Der er delvist kælder under bygningerne, idet der er en installationsgang til afsnittene uden kælder. Der er krybekælder under enkelte områder. BYGNINGSDELE Ydervægge: Facaderne trænger i områder til omfugning, sokkelpuds er i områder mangelfuld og skal repareres, enkelte overliggere over vinduer viser begyndende tegn på nedbrud (skyder ud). Døre og vinduer: Skal males og eftergås. Det bør overvejes at skifte ruder og glaslister. Tag: Tagrender: Kælderen: Tagstenene er i områder ved at gå i opløsning og bør udskiftes. Tagpaptagene har en forventelig levetid på 25 år, som er overskredet. Taget har næsten intet fald og dårlige inddækninger. Ingen bemærkninger. Udskiftes tagene, vil tagrender og nedløb også skulle skiftes. Kælder under administrationsafsnittet og ingeniørgange under øvrige bygningsdele. Det oplyses, at kælderen oversvømmes når drænpumperne svigter. Indvendige overflader: Linoleumsgulvene er relativt nye, men ved ombygninger i boligerne vil det medføre udskiftning.

7 HEDEBOCENTERET, BOLIGER INSTALLATIONER Vandinstallationer: Bygningens installationer er opbygget på traditionel vis med centralt placeret brugsvandsproduktion og distributionsledninger til de enkelte installationsgenstande. Vandinstallationer synes overvejende udført i galvaniserede rør, der ved en umiddelbar visuel vurdering synes at være i rimelig stand. Det kan dog forudses, at der på vandinstallationerne vil være nødvendige udskiftninger af vedligeholdelsesmæssig karakter, idet levetiden for disse er overskredet. Fra teknikrum fremføres brugsvandsinstallationer via kældre / ingeniørgange til de enkelte tilslutningssteder. Tilpasninger i forbindelse med ombygninger m.m. vil forekomme at være relativt enkelt. Dog bør en renovering af varmtvandsproduktionen vurderes i forbindelse med ombygninger. Varmeinstallationer: Bygningen opvarmes med direkte tilsluttet fjernvarme. Distributionsledninger fremføres sammen med vandinstallationer i kældre og ingeniørgange. Installationer vurderes at være i rimelig stand. Varmeinstallationer er opbygget med en blandesløjfe for fremføring af tempereret vand til radiatorer, der hovedsageligt er placeret under vinduer. AREALER IHT. BBR: Boligdel m 2 Kælder 962 m 2 FREMTIDIGE FORHOLD INDRETNING. Fremtidigt vil der kunne indrettes nye boliger i henhold til gældende regler ved at sammenlægge 2 boliger, således at der bliver et soverum med badeværelse, en stue med en køkken-/skabsniche. Herved kan indrettes i alt ca. 24 boliger med 2 rum på ca. 70 m 2, der opfylder kravene til plejeboliger. Herudover vil der kunne indrettes et par boliger i de øvrige rum, såfremt disse inddrages. Boligerne grupperes med 10 til 12 beboere omkring 2 af de eksisterende fællesrum, f. eks. Jættestuen og Lyngstuen. De 2 resterende fællesrum kan anvendes til aktivitetsrum eller indrettes til andre formål. De centrale gange har ikke dagslys og bør renoveres i forbindelse med en ombygning. Det bør overvejes i forbindelse med en ombygning, om de eksisterende uopvarmede lette bygninger skal bevares. BYGNING. BYGNINGSDELE KONKLUSION: I forbindelse med en ombygning af boligerne skal tagene efterisoleres og fornys med nyt tag og nyt tagpap. Det kræver en nøjere undersøgelse at godtgøre, hvorvidt kravene til lydisolering kan overholdes, men som udgangspunkt skal adgangsdørene udskiftes, ligesom de nye lejlighedsskel skal efterisoleres. Det vurderes ikke påkrævet at efterisolere de bygningsdele, der ikke berøres.

8 HEDEBOCENTERET, BOLIGER Installationer: Eksisterende installationer skal tilpasses nye forhold og det må påregnes, at der skal ske nogen udskiftning i forbindelse hermed. BRANDFORHOLD Det vurderes, at der ikke skal ske større tiltag i forbindelse med en evt. ombygning. Fællesrum, der er indrettet i gangarealerne, skal specielt undersøges i forbindelse med en ny indretning. UDVIDELSESMULIGHEDER Centeret er beliggende på en grund, der er m 2 og har et etageareal på ca m 2, dvs. en samlet bebyggelsesprocent på i alt ca. 30 %. Der vil kun være mulighed for at udvide bebyggelsen, såfremt udnyttelsesprocenten kan hæves, og det kan kun ske på arealet mod ringvejen. ØKONOMI Overslagsmæssigt, og uden at der er udarbejdet projekt herpå, vil vi skønne følgende udgifter d.d. pr. m² alt incl. til ombygning: Ombygning af boliger og fællesrum pr. m² incl. moms kr ,00 Ca. 24 boliger á 70 m², i alt ca m² Renovering af servicearealer, overflader mv. pr. m² excl. moms kr ,00 Ca , i alt ca m² Renovering og opdatering af klimaskærm vedr. boliger pr. m² incl. moms kr ,00 Ca m² Renovering og opdatering af klimaskærm vedr. servicearealer pr. m² excl. moms kr ,00 Ca m² Renovering af gårdhaven medtages under genoptræningscenteret. NØDVENDIG RENOVERING UDEN OMBYGNING Såfremt der ikke skal foretages større ombygninger i Hedebocenteret skønnes, at det indenfor en periode på ca. 5 år vil være nødvendigt at foretage/iværksætte større arbejder af vedligeholdelsesmæssig karakter, herunder udskiftning / renovering af tage, facader m.m. HEDEBOCENTERET - KONKLUSION Bygningsmæssigt er centeret egnet til ombygning til plejeboliger efter gældende krav. De bygningsfysiske ændringer, der skal foretages af hensyn til indretningen, kan relativt enkelt udføres sammen med renovering af de indvendige overflader og vil skabe et velfungerende bomiljø og gode arbejdsforhold. Renovering og opdatering af klimaskærm og tekniske installationer er arbejder, der under alle omstændigheder bør foretages indenfor få år.

9 HEDEBOCENTERET, BOLIGER Foto nr. 1 - Facade Foto nr. 2 - Gårdfacade Foto nr. 3 Vand på tag

10 HEDEBOCENTERET, BOLIGER Foto nr. 4 - Dårlige tagsten Foto nr. 5 - Gang Foto nr. 6 Fællesrum 1

11 HEDEBOCENTERET, BOLIGER Foto nr. 7 Fællesrum 2

12 HEDEBOCENTRET 2 - GENOPTRÆNING NORDDJURS KOMMUNE GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER

13 HEDEBOCENTRET, GENOPTRÆNING HEDEBOCENTRET, GENOPTRÆNING EKSISTERENDE FORHOLD NUVÆRENDE INDRETNING. Centeret er opført i sammenhæng med plejeboligerne Hedebocenteret og de bygningsfysiske forhold vedrørende klimaskærmen er helt de samme, typisk for opførelsestidspunktet med blanke mokkafarvede mure, små rum, lavtsiddende vinduer og lave lofter. Enkelte lokaler er sat i stand, men generelt trænger centeret til en modernisering. Flere behandlingsrum, omklædningen og kontorerne er uhensigtsmæssigt indrettet, ligesom der er behov for adskillelse mod plejeboligdelen. Et enkelt behandlingsrum og centerets kantine er nyindrettet, bl.a. med nyt køkkenudstyr. BYGNINGER. Centeret er opført i år 1977 i en etage som muret byggeri med tegltage med ensidig hældning bundet sammen af områder med flade tagpaptage. Byggeriet er præget af den tidstypiske mørke stil med indvendige vægge i mokkafarvede blanke sten, lave lofter, lavtsiddende vinduer og små kontorer mv. Der er delvist kælder under bygningerne, idet der er en installationsgang til afsnittene uden kælder. Bassinrummet har på et tidspunkt fået nyt stålpladeloft og er delvist renoveret. Indretningen med forbindelse til omklædningsrummene er ikke hensigtsmæssig specielt m.h.t. ventilation. I forbindelse med en udskiftning af tagstenene bør taget gennemgås og renoveres specielt over bassinområdet. Forbindelsesgangen med pavillon mellem centeret og plejeboligernes hovedafsnit er en senere tilføjelse og opført som uopvarmede lette glasbygninger. Området trænger til renovering, men behovet for gangforbindelsen bør afklares forinden. I stedet kunne opføres en mur til afskærmning af gårdhaven. BYGNINGSDELE Ydervægge: Facaderne trænger til omfugning og sokkelpudsen er i områder mangelfuld og bør repareres snarest. Betonkonstruktioner viser begyndende tegn på nedbrud og enkelte steder viser overliggere over vinduer tegn på rustangreb (lejefuger bliver trykket ud). Døre og vinduer: Skal males og eftergås. Det bør overvejes at skifte ruder og glaslister. Tag: Tagstenene er ved at gå i opløsning og bør udskiftes. Tagpaptagene har en forventelig levetid på 25 år, som er overskredet. Taget har næsten intet fald og dårlige inddækninger, ovenlysene er tjenlige til udskiftning. Enkelte områder af tagpap er tilsyneladende renoveret. Ved en større renovering af taget skal det isoleringsmæssigt bringes op til dagens standard. 1

14 HEDEBOCENTRET, GENOPTRÆNING Tagkonstruktionens tilstand over varmtvandbassinet kendes ikke, dog kan det konstateres, at der tidligere har været udført renoveringer heraf, idet den indvendige beklædning er stålplader. Tagrender: Kælderen: Ingen bemærkninger. Ved en renovering af tagene skal tagrender og inddækningerne også skiftes. Installationsgangen har vand på gulvet. Tilsyneladende er det indsivende grundvand, der strømmer ind i installationsgangen, når drænpumper svigter. Der bør foretages boreprøver m.m. af betonen for at sikre, at der ikke er skjulte tæringer. Indvendige overflader: Klinkegulve virker glatte, linoleumsgulvene er slidte. Lofterne opfylder ikke gældende krav mht. støjdæmpning og belysning. Indvendige mokkafarvede teglsten bør vandskures og males. Vandinstallationer: Vandinstallationer samt varmtvandsproduktion er placeret i kælder som anført i ovenstående. Samtlige installationer bærer præg af det aggressive miljø, der er i forbindelse med de svømmebadstekniske installationer. Det kan ikke afvises, at en udskiftning / renovering vil være aktuel indenfor en overskuelig fremtid. Varmeinstallationer: Som anført i ovenstående er det vurderingen, at en udskiftning / renovering af varmeinstallationer vil være aktuel indenfor en overskuelig fremtid. Ventilationsanlæg: Fysioterapi m.m. Det relativt nye ventilationsanlæg i fysioterapi og omklædning fungerer uhensigtsmæssigt. Det oplyses, at der er klager over træk fra brugere og medarbejdere. Anlæggets udformning forekommer uhensigtsmæssig og dette bør revurderes i forbindelse med en renovering / opdatering. Svømmehal m.m. Ventilationsanlæg placeret i kælder betjener varmtvandsbassinet og anlægget skønnes at være i forholdsvis god stand, anlægget synes at fungere efter hensigten. Det bør dog overvejes at vurdere anlæggets funktion og driftsform i forbindelse med en evt. renovering af de øvrige installationer. Svømmebadstekniske installationer: De svømmebadstekniske installationer synes at være renoveret siden opførelsen. Installationerne er partielt udskiftet til PVC og tilsluttet oprindelige støbejernsgennemføringer til bassinet. Støbejernsgennemføringer viser begyndende tæringer og bør holdes under observation. Udligningstank udført i stål fremtræder rustangrebet og viser tegn på begyndende utætheder. 2

15 HEDEBOCENTRET, GENOPTRÆNING Overordnet kan anføres, at en revision af de svømmebadstekniske installationer bør overvejes Sammenfatning installationer: Det vurderes, at det er afgørende for træningscenterets fortsatte funktion, at installationer i kælder under bassin renoveres i væsentligt omfang i forbindelse med ombygning. AREALER: Centeret består dels af en boligdel og dels af en behandlingsdel for genoptræning. Genoptræningscenter 1690 m 2 Kælder 962 m 2 Pavillon og glasgange 200 m 2 FREMTIDIGE FORHOLD INDRETNING Der bør foretages mindre ombygninger af omklædningsfaciliteter, behandlingsrum samt administrationsafsnittet foruden en renovering af indvendige overflader for at opnå optimal funktion og arbejdsklima. BYGNING Bygningsdele konklusion: I forbindelse med en ombygning af boligerne bør tagene efterisoleres og fornys med nyt tag og nyt tagpap. Tagkonstruktionen over varmtvandsbassinet bør inspiceres for nærmere vurdering af dennes tilstand. Det vurderes ikke påkrævet at efterisolere de bygningsdele, der ikke berøres. INSTALLATIONER Ved ombygning af genoptræningscentret bør installationer hertil renoveres i væsentligt omfang, omfattende: installationer til varmtvandsbassin, installationer til varmt og koldt vand samt ventilationstekniske installationer. BRANDFORHOLD Der vurderes ikke at være problemer med indretningen i forhold til brandkravene, bortset fra eventuel adskillelse mellem plejeboliger og genoptræningscenter. ØKONOMI Overslagsmæssigt og uden at der er udarbejdet projekt herpå vil vi skønne følgende udgifter d.d. pr. m² alt incl. til ombygning: Alle beløb er excl. moms. Ombygning og renovering af servicearealer mv. pr. m² excl. moms kr ,00 Ca m² Renovering og opdatering af klimaskærm pr. m² excl. moms kr ,00 3

16 Ca m² HEDEBOCENTRET, GENOPTRÆNING Renovering af gårdhave pr. m² excl.moms kr. 700,00 Ca. 700 m² Udover ovennævnte beløb vurderes, at der skal disponeres med et større beløb til opdatering af de svømmebadstekniske installationer omfattende: Vandbehandlingsanlæg Afløbsinstallationer Udligningsbeholdere Filteranlæg Ventilationstekniske installationer Det skønnes, at der skal disponeres med et beløb i størrelsesordenen excl. moms pr. m 2 kr ,- for opdatering af de i ovenstående anførte aktiviteter. Antal m 2 forventes at udgøre HEDEBOCENTERET, GENOPTRÆNINGSAFSNIT KONKLUSION En eventuel ombygning af genoptræningscenteret for opdatering af dette vil være forbundet med betydelige udgifter og en beslutning herom bør overvejes nøje. Ved ombygning til boliger skønnes, at der kan etableres ca. 22 stk. boliger. Hvis kantinearealet bevares, skønnes, at der kan etableres ca. 15 stk. boliger. Udgifterne til etablering af disse skønnes at andrage ca. kr ,- pr. m 2 (incl. moms) ekskl. klimaskærm. 4

17 Foto nr. 1 - Murværk nedbrudt Foto nr. 2 - Defekt overligger over vindue Foto nr. 3 - Begyndende nedbrud rem

18 Foto nr. 4 - Rustangreben lem til udligningsbeholder - bemærk kalkudfældninger på beton Foto nr. 5 - Rustangrebet afløb Foto nr. 6 - Formodentlig utæthed fra udligningsbeholder

19 LYNGBYGÅRD, LYNGBY NORDDJURS KOMMUNE GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER

20 LYNGBYGÅRD, LYNGBY LYNGBYGÅRD, LYNGBY EKSISTERENDE FORHOLD NUVÆRENDE INDRETNING. Plejecenteret er i dag indrettet med 32 et-rums plejeboliger på ca. 28 m 2 fordelt på to etager. Arealmæssigt og m.h.t. indretning af badeværelser opfylder ingen af de 32 plejeboliger gældende regler. Plejeboligerne er ikke funktionelt opdelt i leve-bomiljøer, men der er på hver etage opholdsrum med hhv. 4, 5 og 7 boliger tilknyttet. De daglige måltider indtages i boligerne eller i centrets fælles spisestue. Gange og døre overholder stort set gældende pladskrav, på nær gange i centerets hovedbygning, der med kun 1.40 m i bredden kun lige kan overholde gældende minimumskrav. Lofthøjden overholder ikke gældende krav (2.50 m) i de 8 boliger i fløj fra 1956 samt i fællesrum og arbejdsrum/kontoret i stueetage og på 1. sal i hovedbygningen. I sammenbygningen mellem fløjene er der indlagt stejle ramper for at udligne niveauforskelle mellem etagehøjderne. BYGNINGER. Bygningerne fremstår som flerfløjet traditionelt muret byggeri i pudset murværk, røde sten og lette tilbygninger med eternit og eternitlignende pladebeklædninger. Bygningerne har sadeltage med grå bølgeeternit samt tegltag. Den ældste del af centeret er opført i år 1863 med en hovedbygning i to etager, oprindeligt opført til andet formål. Centeret er senere udvidet i 1956 med en enkelt fløj i to etager og senest i 1987 med to fløje ligeledes i to etager samt en ombygning af de eksisterende bygninger. Der er fuld kælder under bygningen fra 1956 og derudover installationsgang/krybekælder til afsnit uden kælder. Centeret fremtræder udefra tydeligvis med bygningsafsnit fra forskellige perioder. Hovedbygningen fremstår utidssvarende og med et tydeligt vedligeholdelsesmæssigt efterslæb set fra P-pladsen. Lette facader, vinduer og døre bærer også mange steder præg af manglende vedligehold. Indefra fremtræder centeret mere ensartet i karakter og vedligeholdelsestilstand. BYGNINGSDELE Ydervægge: De murede facader trænger generelt i ganske få områder til omfugning, men fremstår ellers pæne. Facade mod vest på bygning fra 1956 trænger flere steder alvorligt til en gennemgang af murværk Sokkelpuds er i få områder revnet og afskallet og skal gennemgås. Lette facader og gårdfacade på bygning fra 1956 er påsat vandrette lægter som espalier. Disse lægter er i så dårlig stand, at de bør udskiftes eller fjernes. Døre og vinduer: Der er udelukkende trævinduer og døre, der i øvrigt bør males og eftergås. Tag: Det har ikke været muligt at se tegltagene på boligfløjene. Bølgeeternitten på hovedbygningen ser i øvrigt ud til at være i fin stand, men tagryggen har ujævnheder, der kunne tyde på mindre sætninger i tagkonstruktionen. 1

21 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Kælderen: Kælderen anvendes for det meste til depot og teknik. I kælderen fra 1956 er gulvet revnet af grundvandstrykket nedefra. Der er opsat flere grundvandspumper. Indvendige overflader: Gulve er linoleum overalt. Der er ramper til udligning af niveauforskelle på ca. 20 cm mellem fløje fra Lofter i boliger er letbetonelementer, på badeværelser er der desuden nedhængte alu-lofter til afskærmning af installationer. I gange og fællesarealer er lofterne beklædt med træbetonplader. Indvendige vægge er pudset og malet murværk. INSTALLATIONER Vandinstallationer: Bygningens installationer er opbygget på traditionel vis. Der er 2 teknikrum, placeret i hvert sit bygningsafsnit i kælderens nordlige ende, med varmtvandsproduktion og med distributionsledninger til de enkelte bygningsafsnit. Vandinstallationer synes overvejende udført i galvaniserede rør, der ved en umiddelbar visuel vurdering synes at være i rimelig stand. Indenfor en overskuelig fremtid kan forventes investeringer i installationerne grundet alderen. Varmtvandsproduktionen i nordvestligt teknikrum sker med 2 stk. varmtvandsbeholdere fra ca og forsyner nordvestlig stue og tagetage. Varmtvandsproduktionen i nordøstligt teknikrum sker dels med 1 stk. varmtvandsbeholder fra 1987 og dels med veksler til køkken. Brugsvandsledningerne føres via teknikrum i kælder frem til de enkelte tilslutningssteder. Tilpasninger i forbindelse med ombygninger m.m. vil forekomme at være relativt enkelt. Der er slangevindere på gange, men intet sprinkleranlæg. Varmeinstallationer: Bygningerne er tilsluttet byens fjernvarmeværk. Distributionsledninger fremføres sammen med vandinstallationer i kældre og ingeniørgange. Installationer vurderes at være i en stand svarende til alderen. Varmeinstallationer er opbygget med blandesløjfer for fremføring af tempereret vand til radiatorer, der hovedsageligt er placeret under vinduer. Der er el-gulvvarme og radiator på badeværelser i forbindelse med plejeboliger. Spisestue, som er tilbygget i ca. 1980, er opvarmet med termostatstyrede gulvvarmeslanger. Olietanken til den tidligere kedelinstallation er ikke fjernet. Ventilation: Alle badeværelser / toiletter, omklædningsrum og enkelte kontorer er tilsluttet 4 udsugningsanlæg. Der er separate ventilationsanlæg med genvinding til både køkkensektionen og spisestuen. AREALER IHT. BBR Totalt etageareal m 2 Boligdel m 2 Serviceareal 874 m 2 Kælder 712 m 2 2

22 LYNGBYGÅRD, LYNGBY FREMTIDIGE FORHOLD INDRETNING. En ombygning til tidssvarende boliger er kun mulig i de boligfløje der er fra 1986, hvor de nuværende 24 boliger uden videre kan ombygges (evt. med mindre tilbygning) til boliger med 2 rum på netto ca. 56 m 2, der opfylder kravene til ældreboliger, mens de 8 boliger i fløjen fra 1956 ikke uden betydelige dispensationer fra Arbejdstilsynet, vurderes at kunne opnå et tidssvarende niveau, da lofthøjden ikke noget sted kan overstige 2.40 m (lovkrav er 2.50 m). Det vurderes derudover, at det ikke, uden yderligere tilbygning, vil være muligt at skabe et levebomiljø som centrum for de ombyggede boliger. Samtidig overholder de eksisterende lokaler i centerbygningen fra 1863 generelt, men især på 1. sal, heller ikke kravene til lofthøjde for arbejdsrum, samtidig med at hovedadgangen til centerets samlingslokaler er en meget smal gang ca m. Det vil være nødvendigt med en større ombygning for at rette op på de nævnte forhold og tvivlsomt, om der overhovedet kan opnås en acceptabel lofthøjde især på 1.sal. Endelig betyder forskellen i gulvniveau mellem fløjene fra 1986, at der fortsat vil være niveauforskelle i byggeriet efter en evt. om- eller tilbygning. Overordnet vil det være forbundet med betydelige investeringer og det vil være urealistisk dyrt at etablere tidssvarende boliger på Lyngbygård, idet lofthøjden blandt andet skal justeres til gældende krav på 250 cm. BYGNINGSDELE Boliger: En ombygning af to boliger til en vil medføre en total renovering af alle overflader samt nyt gulv i boligerne. Fællesarealer og gange: Overflader i gange og fællesarealer bør friskes op. Døre og vinduer: Der bør ved en ombygning foretages en vurdering af forventet levetid og energiforbrug ved nuværende vinduer kontra en udskiftning til nye. Døre til boliger udskiftes, jf. note under lydforhold. Tage: Ydervægge: Lydforhold: Tagkonstruktionerne vil ved en evt. ombygning med fordel kunne efterisoleres, da det ikke er sandsynligt, at den nuværende isolering vil være tilstrækkelig. Det vurderes ikke påkrævet at efterisolere de bygningsdele, der ikke berøres. Det kræver en nøjere undersøgelse at godtgøre, hvorvidt kravene til lydisolering kan overholdes, men som udgangspunkt skal adgangsdøre udskiftes, ligesom de nye lejlighedsskel skal efterisoleres. Installationer: Ved ombygning skal der udover nye bade- og køkkenfaciliteter i boliger laves mekanisk udsugning fra både køkken og bad i boliger samt ventilationsanlæg for fællesarealer. 3

23 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Eksisterende installationer skal derfor tilpasses nye forhold og det må påregnes, at der skal ske en del udskiftning i forbindelse hermed. BRANDFORHOLD Bygningen fremstår brandsektioneret med ABA-anlæg. Centeret er ikke sprinklet. Det vurderes, under forudsætning af at de nuværende forhold i øvrigt er i orden, at der skal installeres sprinkleranlæg i hele bygningen i forbindelse med en evt. ombygning. UDVIDELSESMULIGHEDER Centeret er beliggende på en grund der er m 2 og har et etageareal på ca m 2 (jf. BBRoplysninger), dvs. en samlet bebyggelsesprocent på i alt ca. 44%. Under forudsætning af at udnyttelsesgraden kan hæves (f.eks. er grunden en hjørnegrund) vurderes det, at der vil være mulighed for at udvide centeret i haven mod syd. ØKONOMI Overslagsmæssigt og uden at der er udarbejdet projekt herpå vil vi skønne følgende udgifter d.d. pr. m² alt incl. til ombygning: Se afsluttende bemærkninger. LYNGBYGÅRD - KONKLUSION Bygningsmæssigt er de nuværende boliger kun delvist egnede til ombygning til plejeboliger efter gældende krav. Fløj fra 1956 og hovedbygning vurderes i nuværende tilstand ikke egnet til ombygning til plejebolig. Dette skyldes, at lofthøjden ikke er lovlig, at bygningerne er i en udvendig dårlig stand samt at indretningen generelt er uhensigtsmæssig. For hele centeret gælder det, at der ved en ombygning skal sprinkles overalt samt at der er niveauforskelle mellem de to fløje fra AFSLUTTENDE BEMÆRKNINGER Som anført i ovenstående kan der ved ombygning af plejehjemmet forventes at opnås ca tidssvarende plejeboliger. Etablering af disse skønnes at andrage ca ,00 kr. pr. m² incl. moms. Ombygning af de øvrige boliger vurderes som tidligere anført at være urealistisk dyr, idet bl.a. lofthøjden som tidligere anført skal tilpasses gældende lovgivning. 4

24 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Foto nr. 1 Facade af hovedbygning mod P-plads Foto nr. 2 - Dårligt vedligehold af facade i gårdhave 5

25 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Foto nr. 3 - Gårdhave Foto nr. 4 - Fløj fra 1956 Foto nr. 5 Dårligt træværk i dørparti 6

26 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Foto nr. 6 Vinduesoverligger beskadiget på grund af indtrængende vand fra dårlig fuge og rust i armering Foto nr. 7 Gangbro (med rampe) mellem fløje fra

27 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Foto nr. 8 Vand i lunker på tag over spisesal Foto nr. 9 Indtrængende fugt i kældervægge 8

28 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Foto nr. 10 Træningscenter 1. sal. Lofthøjde overholder ikke gældende krav Foto nr Centergang i hovedbygning. Bredden på 1.4 m gør samtidig passage i begge retninger yderst besværlig for bevægelseshæmmede 9

29 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Foto nr. 12 Gang til terapi 1. sal. Med lav lofthøjde Foto nr. 13 Værelse i fløj fra

30 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Foto nr. 14 Bolig fra fløj 1956 Foto nr. 15 Havestue i hovedbygning 11

31 LYNGBYGÅRD, LYNGBY Foto nr. 16 Fællesstue i fløj fra

32 NØRREVANG, RIMSØ NØRREVANG, RIMSØ NORDDJURS KOMMUNE GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER 1

33 NØRREVANG, RIMSØ NØRREVANG, RIMSØ EKSISTERENDE FORHOLD NUVÆRENDE INDRETNING. Plejecenteret er i dag indrettet med 19 et-rums boliger på ca. 23 m 2 samt 4 torumsboliger af varierende størrelse, hvoraf den ene er ombygget til 2 aflastningsboliger med hver sin direkte adgang til samme badeværelse. Arealmæssigt og m.h.t. indretning af badeværelser opfylder plejeboligerne ikke gældende regler. Plejeboligerne er ikke funktionelt opdelt i leve-bomiljø, men med flere mindre fællesarealer og bygningsmæssigt grupperet omkring et atrium/gårdhave samt i to nyere sidefløje. Døre overholder gældende pladskrav. Gangbredder og lofthøjde overholder ikke gældende krav i centerets ældste del. Der er tilhørende små vagtkontorer i nyere tilbygning. BYGNINGER. Det ældste af centeret er opført i år 1962 i 1 etage, i gule sten og omkring en gårdhave. Centeret er senere udvidet og ombygget fra 60 værelser til de nuværende forhold. Udvidelserne er efter hvad der kan oplyses - sket i hhv. ca og På trods af at centeret er opført over mange år, fremtræder det umiddelbart meget ensartet i karakter og vedligeholdelsestilstand. Bygningerne fremstår som traditionelt muret byggeri med lave sadeltage med bølgeeternit samt mindre områder med fladt tagpaptag. Der er kælder med teknikrum under en lille del af bygningerne. Der er ingen installationsgang/krybekælder til afsnittene uden kælder. BYGNINGSDELE Ydervægge: Facader i gule mursten trænger i mange områder til omfugning og fremstår generelt slidte. Der er flere revner i murværk både ved sokkel og ved tag. Døre og vinduer: Der er trævinduer/-døre. Mange vinduer er mere end tjenlig til udskiftning enkelte steder er bundliste rådnet væk. Der er bestilt tømrer til udskiftning af de værste skader. Tag: Kælderen: Bølgeeternittagene ser ud til at være i god stand. Er efter det oplyste fra ca som resultat at en erstatningssag. Kælder under køkkenafsnit har flere steder saltudblomstringer formodentlig grundet fugt - i ydervægge. 2

34 NØRREVANG, RIMSØ Indvendige overflader: Gulve i boliger, gange og fællesarealer er linoleum, der fremstår uden særligt slid. Lofter i boliger er gipslofter. I gange og fællesarealer er der opsat gipsakustiklofter. Ved cafeområde hænger lofter meget over gangarealet. Årsagen hertil bør afdækkes ved supplerende undersøgelser. Indvendige vægge er generelt i pudset og malet murværk. INSTALLATIONER Vandinstallationer: Bygningens installationer er opbygget på traditionel vis. Teknikrummet er placeret i kælderafsnittet med varmtvandsproduktion og med distributionsledninger til de enkelte bygningsafsnit. Vandinstallationer synes overvejende udført i galvaniserede rør, der ved en umiddelbar visuel vurdering synes at være i rimelig stand. Varmtvandsproduktionen sker med 2 stk. varmtvandsbeholdere og er suppleret med veksler til køkken. Beholderne er fra 1962 og er tjenlig til udskiftning. Brugsvandsledningerne føres via teknikrum i kælder til tagrum, hvorfra det føres frem til de enkelte tilslutningssteder. Tilpasninger i forbindelse med ombygninger m.m. vil forekomme at være relativt enkelt, men vil dog kræve etablering af midlertidige adgangsveje, ligesom rørudskiftninger vil kunne forekomme i den ældste del. Der er slangevindere på gange, men intet sprinkleranlæg. Varmeinstallationer: Bygningen opvarmes med et ældre oliefyr. Distributionsledninger fremføres sammen med vandinstallationer i tagrum. Installationer vurderes at være i en rimelig stand. Varmeinstallationer er opbygget med blandesløjfer for fremføring af tempereret vand til radiatorer, der hovedsagligt er placeret under vinduer. Der er både el-gulvvarme og radiatorer på badeværelser. 2 stk. tilbyggede kontorer har el-radiatorer. Tilpasninger i forbindelse med ombygninger m.m. vil forekomme at være relativt enkelt, men vil dog kræve etablering af midlertidige adgangsveje, ligesom rørudskiftninger vil kunne forekomme i den ældste del. Ventilation: Der er naturlig ventilation på badeværelser, toiletter og stuer. De fleste steder er aftræk fra 2 badeværelser ført sammen under taget. Der er ingen ventilationsanlæg, men køkkensektionen og vaskerum har fået etableret mekanisk udsugning. AREALER IHT. BBR: Totalt etageareal m 2 Boligdel m 2 Heraf kælder 278 m 2 3

35 NØRREVANG, RIMSØ FREMTIDIGE FORHOLD INDRETNING. En ombygning til tidssvarende boliger er kun mulig i de boligfløje, der er fra ca.1982, hvor de nuværende 2 to-rumsboliger bevares og de resterende 6 boliger uden videre kan ombygges til 3 torumsboliger på netto ca. 48 m 2, der opfylder kravene til ældreboliger. De resterende boliger har en lofthøjde, der intet sted overstiger ca m (lovkrav er 2.50 m). Kun hvis tagkonstruktionen hæves, kan boligerne dér sammenlægges to og to, således at der her bliver 9 nye boliger (heraf er de to de eksisterende to-rumsboliger ombygget med nye badeværelser) med et soverum med badeværelse, en stue med en køkken-/skabsniche. Herved kan der totalt i centeret indrettes i alt ca. 14 boliger med 2 rum på netto mellem 36 og 48 m 2,der opfylder kravene til ældreboliger. Boligerne kan gøre brug af de eksisterende fællesfaciliteter, der dog kræver nærmere vurdering af, om indretningen af f.eks. køkken er egnet til brug efter de intentioner, der ligger i tankerne om livet i levebomiljøer. BYGNINGSDELE: Boliger: En ombygning af to boliger til en vil medføre en total renovering af alle overflader samt nyt gulv i boligen. Lofthøjden på ca m i en stor del af boligerne, skal hæves til min 2.50 m i den ældste del af centeret. Da loftet vurderes at være monteret på forskalling på underside af spærfoden, vil en ændring af lofthøjden betyde en udskiftning af tagkonstruktionen. Døre og vinduer: Ombygning af boligerne vil ikke umiddelbart kræve ændring af vinduesåbninger (bortset fra at alle boliger vil kunne have direkte adgang til en lille terrasse, hvis det er et ønske), men alle vinduer og muligvis døre bør udskiftes, da de nuværendes tilstand er meget dårlig. Døre til boliger udskiftes, jf. note under lydforhold. Tage: Ydervægge: Tagkonstruktionerne vil ved en evt. ombygning med fordel kunne efterisoleres, da det ikke er sandsynligt, at den nuværende isolering vil være tilstrækkelig. Tagkonstruktionen ved cafeområdet skal som tidligere anført eftergås og vurderes for at finde årsag til hængende lofter. Der skal for at hæve lofthøjden ske en fornyelse af spærkonstruktionen over boligerne. Det vurderes ikke umiddelbart påkrævet at efterisolere de bygningsdele der ikke berøres, men en total udskiftning af vinduer, som ovenfor nævnt, vil afstedkomme en nærmere vurdering af energiforbruget, der igen vil kunne udløse et krav fra bygningsmyndighederne om efterisolering af ydervægge op til de gældende energikrav. 4

36 NØRREVANG, RIMSØ Lydforhold: Installationer: Det kræver en nøjere undersøgelse at godtgøre, hvorvidt kravene til lydisolering kan overholdes, men som udgangspunkt skal adgangsdøre udskiftes, ligesom de nye lejlighedsskel skal efterisoleres. Ved ombygning skal der udover nye bade- og køkkenfaciliteter i boliger laves mekanisk udsugning fra både køkken og bad i boliger samt ventilationsanlæg for fællesarealer. Eksisterende installationer skal derfor tilpasses nye forhold og det må påregnes, at der skal ske nogen udskiftning i forbindelse hermed. BRANDFORHOLD Bygningen fremstår brandsektioneret med ABA-anlæg. Det vurderes, under forudsætning af at de nuværende forhold er i orden, at der ikke skal ske større tiltag i forbindelse med en evt. ombygning. Fællesrum, der er indrettet i gangarealerne, skal specielt undersøges i forbindelse med en ny indretning. UDVIDELSESMULIGHEDER Centeret er beliggende på en grund der er m 2 og har et etageareal på ca m 2, dvs. en samlet Bebyggelsesprocent på i alt ca. 20 %. Under forudsætning af at udnyttelsesgraden, kan forhøjes kan der ske en udvidelse af centeret mod sydøst. ØKONOMI Overslagsmæssigt og uden at der er udarbejdet projekt herpå vil vi skønne følgende udgifter d.d. pr. m² alt incl. til ombygning: Se afsluttende bemærkninger. NØRREVANG KONKLUSION I den del af centeret, der er fra 1962, skal tagkonstruktionen udskiftes og hæves over alle boliger. Det skal overvejes, om centrets indretning, efter en ombygning af boligerne, er hensigtsmæssig i forhold til det fremtidige antal beboere, og om de interne afstande i bygningen vil blive for store. Der vil efter ombygningen fortsat være flere (ca. 6) typer boligindretninger. De bygningsfysiske ændringer, der skal foretages af hensyn til indretningen, omfatter principielt kun boligerne, men fællesarealerne vil også kræve et løft og alt efter en nærmere vurdering evt. også ombygning. Under alle omstændigheder vil en udskiftning af vinduerne dertil, hvor de fleste karme, lette partier og ruder er fra 70 erne, være fornuftigt i forhold til optimering af energiforbruget. Der må forventes større udskiftninger af installationerne ved en renovering/ombygning. Derudover kan det forventes, at der indenfor en relativ kort tidshorisont vil forekomme udskiftninger af vedligeholdelsesmæssig karakter. En mindre udvidelse af centeret vil kunne ske mod sydøst i forlængelse af de nyeste sidefløje. Der vurderes at være plads til ca. 6 nye boliger, hvis udvidelsen skal følge den eksisterende byggestil. 5

37 NØRREVANG, RIMSØ Bygningsmæssigt er det samlet set tvivlsomt, om centeret er egnet til ombygning til plejeboliger efter gældende krav og det bør overvejes, om en nybygning af centeret ikke er at foretrække frem for en renovering. Vedligehold og opdatering af flere af konstruktionerne, bl.a. murværk, vinduer og døre er arbejder, der under alle omstændigheder bør foretages nu. Det skønnes således, at det vil være forbundet med en urealistisk høj investering at foretage en opdatering af boligerne på Nørrevang, ligesom der - grundet bygningernes fysiske udformning vil være et stort spildareal efter en ombygning. AFSLUTTENDE BEMÆRKNINGER Som anført i ovenstående kan der ved ombygning af plejehjemmet etableres ca. 14 tidssvarende plejeboliger. Etablering af disse skønnes at andrage ca ,00 kr. pr. m² (incl. moms). Det vurderes derfor, at det vil være forbundet med så betydelige udgifter at renovere/ombygge Nørrevang, at dette forekommer urealistisk. 6

38 NØRREVANG, RIMSØ Foto nr. 1 - Gårdhave Foto nr. 2 - Dårligt murværk med udfald af fuger Foto nr. 3 Gangforløb med fællesophold 7

39 NØRREVANG, RIMSØ Foto nr. 4 Råd i vinduesramme Foto nr. 5 - Hængende loft ved cafe Foto nr. 6 - Gang i fløj

40 VESTERVANG, ØRUM NORDDJURS KOMMUNE GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER

41 VESTERVANG, ØRUM VESTERVANG, ØRUM EKSISTERENDE FORHOLD: NUVÆRENDE INDRETNING. Plejecenteret er i dag indrettet med 22 et-rums plejeboliger på ca. 28 m 2 (område 1) desuden 16 (10-2-rums og 6-1-rums) tidssvarende plejeboliger (område 2) alle fordelt på to etager. Tilknyttet centeret er der desuden 8 tidssvarende boliger i rækkehuse (ikke gennemgået). Til centeret hører en dagcenterdel med værksted, cafe, fysioterapi mv. Arealmæssigt og m.h.t. indretning af badeværelser opfylder de 22 et-rumsboliger i område 1 ikke gældende regler. De er funktionelt opdelt i en særafdeling med leve-bomiljø med 6 boliger til demente i stueetagen og resten fordelt på 1. sal omkring to fællesrum, deraf 1 med leve-bomiljø. Gange og døre overholder stort set gældende pladskrav. Lofthøjden overholder gældende krav. De indvendige vægge står flere steder i blank mur med røde mursten. BYGNINGER. Bygningerne fremstår som flerfløjet traditionelt muret byggeri i røde sten, med ca. 40 sadeltage med grå bølgeeternit. Det ældste af centeret er opført i 1957 med en tofløjet hovedbygning i to etager samt kælder. Centeret er senere udvidet - og hovedindgangen flyttet - i 1982 med to fløje, ligeledes i to etager. I 1998 er den oprindelige hovedbygning ombygget til 16 tidssvarende plejeboliger og samtidig er der tilbygget en sidefløj med dagcenter i 1 etage og stor lofthøjde og rytterlys. Senest - efter år er der bygget nyt centralkøkken (ikke gennemgået) i en selvstændig bygning. Der er næsten fuld kælder under bygningerne og derudover installationsgang/krybekælder til afsnit uden kælder. På trods af at centeret er opført i flere etaper, fremtræder det meget ensartet i karakter og vedligeholdelsestilstand. BYGNINGSDELE Ydervægge: De murede facader trænger i ganske få områder til omfugning, men fremstår ellers pæne. Sokkelpuds er i få områder revnet og afskallet og skal gennemgås, enkelte tegloverliggere over vinduer viser begyndende tegn på nedbrud (udskud). Der er allerede udskiftet flere overliggere. Døre og vinduer: Der er både træ- og træ-/alu-vinduer. Det er oplyst, at der er igangsat en løbende udskiftning af vinduer fra træ til træ/alu. Alternativt skal trævinduer/-døre males og eftergås. Tag: Bølgeeternitten er begroet, men ser i øvrigt ud til at være i fin stand. På dagcenterbygningen oplyses det dog, at flere rygningsplader er løse. 1

42 VESTERVANG, ØRUM Kælderen: Kælderen anvendes for det meste til depot og teknik. Der er indrettet fællesvaskeri i en del af kælderen. Under den oprindelige fløj (område 2) er der omfattende tegn på indtrængende fugt ind/op gennem væggene. Indvendige overflader: Gulve i boliger er linoleum. I gange og fællesrum virker linoleumsgulve ikke slidte, men flere steder er der enkelte ridser/spor i linoleumet, der evt. bør repareres. Lofter i boliger er letbetonelementer. I gange og fællesarealer er lofternes underside af letbetonelementer og enkelte gipslofter. Indvendige vægge er blank mur eller pudset og malet murværk. INSTALLATIONER Vandinstallationer: Teknikrum ligger i kælderens vestlige ende. Installationerne er opbygget på traditionel vis med varmtvandsproduktion og med distributionsledninger til de enkelte forsyningssteder. Vandinstallationer synes overvejende udført i galvaniserede rør, der ved en umiddelbar visuel vurdering synes at være i rimelig stand. Varmtvandsproduktionen sker med varmtvandsbeholder og suppleret med veksler. Brugsvandsledningerne føres via kældre / ingeniørgange / krybekældre frem til de enkelte tilslutningssteder. Der er sprinkleranlæg på alle gange og værelser, dog er der kun røgmeldere i ældre østlig ende af bygningen. Tilpasninger i forbindelse med ombygninger m.m. vil forekomme at være relativt enkelt. Varmeinstallationer: Bygningen opvarmes med direkte tilsluttet fjernvarme. Distributionsledninger fremføres sammen med vandinstallationer i kældre og ingeniørgange. Installationer vurderes at være i rimelig stand. Varmeinstallationer er opbygget med blandesløjfer for fremføring af tempereret vand til radiatorer, der hovedsageligt er placeret under vinduer. Der er termostatventiler på alle radiatorer. Der er ikke gulvvarme i badeværelser. Ventilation: El: I kælderens vestlige ende står der 4 større ventilationsanlæg til køkken, fællesrum og omklædning m.m. Alle badeværelser, toiletter og stuer er tilsluttet mekanisk udsugningsanlæg, som er placeret i tagrum. I kælderen vil det i forhold til ombygning være svært at få forsyningsledninger på tværs af ventilationskanaler i loftet. Derudover er der flere mindre udsugningsanlæg for bl.a. vaskerum og lign. i bygningen. Der er nødstrømsgenerator i kælderen. 2

43 VESTERVANG, ØRUM AREALER ANSLÅET: Totalt etageareal m 2 Etageareal berørte afsnit 1550 m 2 Boligdel område m 2 Serviceareal område m 2 FREMTIDIGE FORHOLD INDRETNING. Fremtidig vil der ved ombygning af de eksisterende ens 22 1-rumsboliger kunne indrettes nye 2-rumsboliger i henhold til gældende regler ved at sammenlægge 2 boliger, således at der bliver et soverum med badeværelse, en stue med en køkken-/skabsniche. Herved kan der fordelt på to etager indrettes i alt ca. 3+8 boliger med 2 rum på netto ca. 56 m 2, der opfylder kravene til ældreboliger. Rumdybden i de eksisterende boliger er så lille i forhold til de tidssvarende pladskrav (der mangler ca. 0,5 m i forhold til Arbejdstilsynets vejledning), at indretningen af de nye boliger, der i øvrigt vurderes at være realistisk, skal ske i tæt samarbejde med ergo- og fysioterapeut og Arbejdstilsynet for at sikre tilfredsstillende arbejdsforhold for plejepersonalet Etablering af loftlifte i alle soveværelser og evt. badeværelser vil i den sammenhæng kunne blive en konsekvens af den manglende rumdybde. Hvis ikke det lader sig gøre at ombygge inden for de givne rammer er det nødvendigt at der sker en ombygning af facaderne for at øge bygningens dybde, f.eks. som det er sket i den oprindelige hovedbygning (område 2). Boligerne grupperes omkring de eksisterende fællesfaciliteter, der forventes at kunne genanvendes. BYGNINGSDELE: Boliger: En ombygning af to boliger til en vil medføre en total renovering af alle overflader samt nyt gulv i boligerne. Fællesarealer og gange: Overflader i gange og fællesarealer bør friskes op og gives et lysere udseende. Døre og vinduer: Under forudsætning af at der ombygges inden for de eksisterende facader, vil en udskiftning af vinduer til træ-/alu-vinduer til de berørte rum være naturlig. Der er allerede træ-/alu-vinduer fra 2005/06 i 12 af de eksisterende 1-rumsboliger. Der bør ved en ombygning foretages en vurdering af forventet levetid og energiforbrug ved øvrige vinduer kontra en udskiftning til nye. Døre til boliger udskiftes, jf. note under lydforhold. Tage: Tagkonstruktionerne vil ved en evt. ombygning med fordel kunne efterisoleres, da det ikke er sandsynligt, at den nuværende isolering vil være tilstrækkelig. Enkelte sternbrædder bør udskiftes. 3

44 VESTERVANG, ØRUM Ydervægge: Lydforhold: Installationer: Det vurderes ikke påkrævet at efterisolere de bygningsdele, der ikke berøres. Det kræver en nøjere undersøgelse at godtgøre, hvorvidt kravene til lydisolering kan overholdes, men som udgangspunkt skal adgangsdørene udskiftes, ligesom de nye lejlighedsskel skal efterisoleres. Ved ombygning skal der udover nye bade- og køkkenfaciliteter i boliger laves mekanisk udsugning fra både køkken og bad i boliger. Eksisterende installationer skal derfor tilpasses nye forhold og det må påregnes, at der skal ske nogen udskiftning i forbindelse hermed. BRANDFORHOLD Bygningen fremstår brandsektioneret med ABA-anlæg samt sprinklet på alle etager. Det vurderes, under forudsætning af at de nuværende forhold er i orden, at der ikke skal ske større tiltag i forbindelse med en evt. ombygning. Fællesrum, der er indrettet i gangarealerne, skal specielt undersøges i forbindelse med en ny indretning. UDVIDELSESMULIGHEDER Centeret er beliggende på en grund, der er m 2 og har et etageareal på ca m 2 (jf. BBRoplysninger), dvs. en samlet bebyggelsesprocent på i alt ca. 64 %. Det vurderes, at der ikke vil være mulighed for at udvide indenfor de foreliggende matrikler. ØKONOMI Overslagsmæssigt og uden at der er udarbejdet projekt herpå, vil vi skønne følgende udgifter d.d. pr. m² alt incl. til ombygning: Ombygning af boliger m.v. pr. m 2 incl. moms kr ,00 Ca. 11 boliger á 70 m² m² Renovering og opdatering af klimaskærm vedr. boliger pr. m 2 incl. moms kr ,00 Ca. 770 m² Serviceareal renovering. pr. m 2 excl. moms kr ,00 Ca. 345 m² (heri medregnes ikke centerfaciliteter mv. i stueetage) Renovering og opdatering af klimaskærm vedr. serviceareal pr. m 2 excl. moms kr ,00 Ca. 780 m² 4

45 VESTERVANG, ØRUM VESTERVANG - KONKLUSION Bygningsmæssigt vil de nuværende 1-rumsboliger (område1), efter en grundig forundersøgelse af indretningsmulighederne inden for de eksisterende rammer, kunne ombygges til ca. 11 plejeboliger (ud over de eksisterende 16) efter gældende krav (dog evt. med mindre dispensationer) og man vil kunne skabe et tidssvarende og velfungerende bomiljø og gode arbejdsforhold. De bygningsfysiske ændringer, der skal foretages af hensyn til indretningen, omfatter hovedsageligt kun boligerne, så centeret vil fortsat kunne fungere i begrænset omfang under en ombygning, da bygningsindretningen gør det let at opdele arbejdet i etaper. Centeret vurderes således umiddelbart at være egnet til ombygning, men ikke til udvidelse. 5

46 VESTERVANG, ØRUM Foto nr. 1 - Vestervang Foto nr. 2 - Haven Foto nr. 3 - Dårlige fuger 6

47 VESTERVANG, ØRUM Foto nr. 4 Medtaget stern og espalier Foto nr. 5 Udskud af overliggere 7

48 VESTERVANG, ØRUM Foto nr. 6 Facader område 2 Foto nr. 7 Gang område 2 Foto nr. 8 Plejebolig område 2 8

49 VESTERVANG, ØRUM Foto nr. 9 Gang område 1 Foto nr. 10 Opholdsstue område 1 Foto nr. 11 Fugt i kælder 9

50 VESTERVANG, ØRUM Foto nr Dagcenter 10

51 VIOLSKRÆNTEN NORDDJURS KOMMUNE GENNEMGANG AF 7 BOENHEDER

52 VIOLSKRÆNTEN VIOLSKRÆNTEN EKSISTERENDE FORHOLD NUVÆRENDE INDRETNING. Plejecenteret er i dag indrettet med 49 et-rums boliger på ca. 25 m 2, hvoraf der udnyttes ca. 40 boliger som plejeboliger. De øvrige boliger er i anvendelse til kortere plejeophold. Til centeret hører en dagcenterdel med værksted, cafe, fysioterapi mv. Arealmæssigt og m.h.t. indretning af badeværelser opfylder plejeboligerne ikke gældende regler. Plejeboligerne er funktionelt opdelt i 4 grupper i leve-bomiljø og bygningsmæssigt grupperet omkring 3 atrier/gårdhaver. Indretningen af fælleskøkken og opholdsarealer til leve-bomiljøer er sket i årene 1993 og frem. Gange og døre overholder stort set gældende pladskrav. Lofthøjden overholder gældende krav De fire fællesrum er af meget varierende rumlig kvalitet to der er rummelige og med nem visuel og fysisk adgang til terrasser og have to opholdsrum, der virker meget små og svære at indrette fornuftigt til det antal beboere, der hører til gruppen. Desuden har de to sidste ikke samme åbenhed mod haverne. Der er tilhørende små vagtkontorer. BYGNINGER. Den ældste del af centeret er opført i 1956 med en lille hovedbygning i to etager samt kælder. Centeret er senere udvidet i flere etaper. Udvidelserne er sket i hhv. 1976, 1985 og 1993 med en lille ombygning af et fællesrum i På trods af at centeret er opført over mange år, fremtræder det umiddelbart meget ensartet i karakter og vedligeholdelsestilstand. Bygningerne fremstår som traditionelt muret byggeri med lave sadeltage med pap- og / eller eternitskifertagdækning samlet af mindre områder med fladt tagpaptag. Der er delvis kælder under bygningerne, idet der er en installationsgang/krybekælder til afsnittene uden kælder. BYGNINGSDELE Ydervægge: Facaderne trænger i ganske få områder til omfugning, men fremstår ellers pæne. Sokkelpuds er i områder revnet og afskallet og skal gennemgås, enkelte overliggere over vinduer viser begyndende tegn på nedbrud (revner). Ved sammenbygning mellem 2 bygningsafsnit er der kraftige revner i murene og fundamentet. Døre og vinduer: Der er både træ- og plastvinduer/-døre. Trævinduer/-døre skal males og eftergås. Det bør overvejes at skifte ruder og glaslister. 1

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Frydenhøjskolen. Egevolden 106, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Egevolden 106, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Frydenhøjskolen er bygget i 1972 med renoveringer / tilbygninger

Læs mere

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Dansborgskolen. Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Sollentuna Allé 6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Dansborgskolen er udført 1963, skolen er senere udvidet i 1997 samt i 2001 og

Læs mere

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING 7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger, hvoraf de 5 er sammenbyggede med forbindelsesgange. 5 bygninger er i ét plan, og 2 er med 2 etager. Bygningerne

Læs mere

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013

Bygningsgennemgang af FIOMA den 28.06.2013 af FIOMA den 28.06.2013 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund jernstøberi og maskinfabrik. Besigtigelsen er foretaget ved en visuel gennemgang og der er foretaget

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund

FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144. Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund FIOMA Bygningsggennemgang af FIOMA den 15.10.20144 Byggeafdelingen har den 28. juni 2013 besigtiget det tidligere Fioma / Frederikssund rikssund jernstøberi j og maskinfabrik. Besigtigelsen er fooretaget

Læs mere

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege

Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege Ellens Cabaret, Langelinie 48, Stege TILSTANDSVURDERING af 15. juli 2014 Steen Knudsen Rådgivende ingeniør Ledreborg Alle 12 4320 Lejre TLF 40 55 33 42 1 Sammenfatning Hotel/ restaurant Skydevænget Langelinie

Læs mere

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING

5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING 5 GELSTED BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 2 Skolen består af 8 bygninger fra perioden 1958 til 1998, hvoraf 3 er sammenbyggede. Øvrige er fritstående, og er bl.a. en ombygget villa,

Læs mere

Middelfart kommune Skolerenoveringsplan 2014 4 FJELDSTED HARNDRUP BØRNEUNIVERS RENOVERING OG GENOPRETNING

Middelfart kommune Skolerenoveringsplan 2014 4 FJELDSTED HARNDRUP BØRNEUNIVERS RENOVERING OG GENOPRETNING 4 FJELDSTED HARNDRUP BØRNEUNIVERS RENOVERING OG GENOPRETNING 1 Bygningsplan 2 Skolen består af 5 bygninger, hvoraf 2 er pavillonbygninger. Bygningerne er opført over en periode fra 1961 til 1997. Bygning

Læs mere

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Sønderkærskolen. Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Sønderkærskolen Adresse Placering Kettegård Allé 2, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Sønderkærskolen er bygget i etaper, bygningen mod gaden er fra 1926, i 1949

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

Avedøre skole. Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Avedøre skole. Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Avedøre skole Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Frydenhøjstien 2-6, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Avedøre Skole er oprindelig bygget i 1960 i 3 etaper.

Læs mere

(Bolig 25) Plan, Stueetage 11.11.2014

(Bolig 25) Plan, Stueetage 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100 BESKRIVELSE BYGNING 18

Læs mere

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Holmegårdsskolen Adresse Placering Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Holmegårdsskolen er opført i 1940 og 1950, og er senere tilbygget i 1961. Bygningerne

Læs mere

Notat vedr. bygningsmæssig tilstand af toilet og minikøkken på Kulturstationen

Notat vedr. bygningsmæssig tilstand af toilet og minikøkken på Kulturstationen Notat vedr. bygningsmæssig tilstand af toilet og minikøkken på Kulturstationen Adresse: Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping (Kulturstationen) Ejer: Rebild Kommune Registrering foretaget d. 13. november 2018.

Læs mere

8 SKRILLINGESKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING

8 SKRILLINGESKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING 8 SKRILLINGESKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 2 Skolen består af 10 selvstændige bygninger og 2 udhuse. 7 af bygningerne er opført på samme tid, hvoraf de 6 plus en senere tilbygning er

Læs mere

10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 10 VESTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 6 bygninger, hvoraf 3 er sammenbyggede. Bygningerne er fra perioden 1896 til 1997. Bygning 1 Grå bygning Bygningen er fra 1896

Læs mere

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPPORT Klimaskærm Februar 2012 Birger Lund A/S Rådgivende Ingeniører Damhus Boulevard 5 2610 Rødovre telefon 36 70 28 29 E-mail: info@birgerlund.dk

Læs mere

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Præstemoseskolen. M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Præstemoseskolen Adresse Placering M.Bechs Alle 122, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Præstemoseskolen er bygget i 1959 og er udbygget i henholdsvis 1980 og 2010.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8016 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Den bygningssagkyndiges forklaring: 1. Manglende udluftning under krybekælder. 2. Fugtskjolder på indvendige vægge. 3. Borebilleangreb,

Læs mere

11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 11ØSTRE SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 10 bygninger fra perioden 1952 til 2004, hvoraf de 9 er sammenbyggede. Kun SFO fremstår som en selvstændig bygning. Der pågår

Læs mere

A/B Lyksborg Svanevej 25 27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPORT

A/B Lyksborg Svanevej 25 27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPORT A/B Lyksborg Svanevej 25 27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPORT September 2015 Birger Lund ApS Garderhøjvej 5 2820 Gentofte telefon 36 70 28 29 E-mail: blu@birgerlund.dk Indhold Stamdata 3 Eftersynsrapport

Læs mere

(Bolig 26) 11.11.2014

(Bolig 26) 11.11.2014 Plan, Kælder Mål 1:100 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 22.10.2014 Plan, 1. Sal Mål 1:100 11.11.2014 Tværsnit, Princip Mål 1:100 11.11.2014 Facade mod nord Mål 1:200 11.11.2014 Facade mod syd Mål 1:200

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan A/B Mariendalsvej 62-64 2000 Frederiksberg Primo år 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Vedligeholdelsesplanen... 3 2. Beskrivelse af ejendommen... 4 3. Konklusion... 7 2 1. Vedligeholdelsesplanen

Læs mere

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger hvoraf 3 bygninger er sammenbyggede og én bygning er en pavillon-bygning. Bygning 1 1953 Gymnastiksal Bygningen

Læs mere

BESIGTIGELSE AF EKSIST. BYGNING

BESIGTIGELSE AF EKSIST. BYGNING SYDDJURS KOMMUNE PLANLÆGNING BESIGTIGELSE AF EKSIST. BYGNING GRIMSHOVEDVEJ 1, HELGENÆS NOVEMBER 2010 MOGENS VESTERSKOV RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA Strandvejen 7, 8400 Ebeltoft. Tlf. 86 34 24 91 - Fax. 86

Læs mere

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia

Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Thorvaldsensvej 71 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111

Læs mere

(Bolig 1) Plan, Stueetage 11.11.2014

(Bolig 1) Plan, Stueetage 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100 BESKRIVELSE BYGNING 1

Læs mere

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen er opført i 1970, og fik i 2004 en mindre

Læs mere

BESKRIVELSE BYGNING 2 København d. 12. marts 2014 Vedrørende: Jægersborg Kaserne Generel beskrivelse af byggearbejder i Bygning 2 Tag/Tagetage: Tagbelægningen er eksisterende vingeteglsten som eftergås

Læs mere

Holmegårdsskolen. Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S

Holmegårdsskolen. Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S Holmegårdsskolen Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S Rekvirent Hvidovre Kommune, KTMA, Ejendomsafdelingen Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre v/mette Forslunde

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Andet: Andre dokumenter

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Bygning A: 1. Manglende tilstrækkelig ventilation i tagrum og langs skråvægge og i skunkrum. 2. Taghældning over bryggers og badeværelse er mindre end

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold

Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Bilag 3 Bygningstilstand på plejeboliger Skanderborg kommune 2014 samt økonomiske forhold Der er fra Miljø og Teknik lavet en vurdering af hvert enkelt plejecenters bygningsmæssige tilstand, muligheder

Læs mere

BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT

BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT BILAG 1. BOLIGVURDERINGER OG GÆLDSOVERSIGT Fagsekretariatet Teknik og Miljø/Byg og Ejendom har pr. ult. februar 2015 foretaget en vurdering af hvert enkelt botilbud/bofællesskab til fysisk og psykisk handicappede

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

Haslev Svømmehal. Bygningsgennemgang. Udført D Af: Laurits Lykke Jensen

Haslev Svømmehal. Bygningsgennemgang. Udført D Af: Laurits Lykke Jensen Haslev Svømmehal Bygningsgennemgang Udført D. 28-9-2016 Af: Laurits Lykke Jensen Haslev svømmehal Svømmehal: Tagkonstruktion: Tagbelægning (Metaltag).. Udvendigt træværk: K2: Stern og underbeklædning stedvis

Læs mere

Tilstandsvurdering af Give Bibliotek.

Tilstandsvurdering af Give Bibliotek. Rapportdata.: Denne rapport er bestil af Lasse Kvist Johansen, Juridisk Kontor, Vejle Kommune. Formålet med denne tilstandsvurdering, er at give et bedre billede af Give Bibliotek, til brug for sælger

Læs mere

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015 BYGNINGSGENNEMGANG A/B Lindbjergparken 107-420 6200 Aabenraa Udført marts 2015 Kunde Andelsboligforening Lindbjergparken II 61-99 v. fmd. Axel Plougsbæk Lindbjergparken 79 6200 Aabenraa Ejendom A/B Lindbjergparken

Læs mere

(Bolig 14) 11.11.2014

(Bolig 14) 11.11.2014 Plan, Kælder Mål 1:100 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Forsikringspolicenr:

Læs mere

Peter Knudsen, rådgivende ingeniørfirma FRI Tlf Teglgårdsvej 843, 2. tv., 3050 Humlebæk

Peter Knudsen, rådgivende ingeniørfirma FRI Tlf Teglgårdsvej 843, 2. tv., 3050 Humlebæk Førsynsrapport Vedr.: Ryetbo Plejecenter - Bygning 5 og 7 Dato: 2015-02-25 Orientering: Nærværende rapport er udarbejdet på baggrund af en bygningsgennemgang d. 2015-02-19 og 2015-02-24, idet det er planlagt

Læs mere

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG

VOJENS ANDELS-BOLIGFORENING AFD. 12 TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG TILSTANDSVURDERING OG RENOVERINGSFORSLAG DAGSORDEN Velkomst og valg af dirigent v/vojens Andels-Boligforening Tilstandsvurdering v/rambøll Renoveringsforslag v/rambøll Økonomi, herunder huslejestigning

Læs mere

BYGNINGSRAPPORT. Opførelses år: 1870 Om- eller tilbygget 2013 Antal etager: 1. Opførelses år: 1947 Om- eller tilbygget Antal etager: 1

BYGNINGSRAPPORT. Opførelses år: 1870 Om- eller tilbygget 2013 Antal etager: 1. Opførelses år: 1947 Om- eller tilbygget Antal etager: 1 BYG & LEV v/ Arkitekt M.A.A. Bjarne Lundgaard, Bragesvej 2, 8230 Åbyhøj mail@bygoglev.dk - Tlf. 8615 7877 - Fax. 8615 5084 - Bil. 2021 7877 - www.bygoglev.dk BYGNINGSRAPPORT Ejendommen. Adresse: Matr.

Læs mere

bygherrerådgivning udvalgte referencer

bygherrerådgivning udvalgte referencer bygherrerådgivning udvalgte referencer Hovedbilbliotek og kulturhus Ledøje-Smørrum 1996-1998 Nyt hovedbibliotek med medborger facilitetter. Arkitektgruppen varetog bygherrerådgivningen med blandt andet

Læs mere

Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den Solrød Center Solrød Strand

Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den Solrød Center Solrød Strand Solrød Kommune Teknik og Miljø Helle Post Ejby, den 11.12.2018 Solrød Center 1 2680 Solrød Strand Vedr.: Østre Strandvej 26 og 28, Solrød Strand Besigtigelsesdato: 6.12.2018 Østre Strandvej 26: Bygningsbeskrivelse:

Læs mere

E/F Gammel Ladegaard

E/F Gammel Ladegaard E/F Gammel Ladegaard Åboulevarden 7 13, 1635 København V Julius Thomsens Gade 16 22, 1632 København V Herman Triers Plads 2 6, 1631 København V Kleinsgade 2, 1633 København V Tilstandsrapport Tag Marts

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8107 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Fugtig kældervæg mod syd. 2. Utæt hjørne i tagpap ved skorsten samt fugt i mur i stue. 3. Lyskassevange revnet

Læs mere

3 EJBY SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

3 EJBY SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 3 EJBY SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 11 bygninger fra perioden 1911 til 2008, hvoraf 5 er sammenbygget til én bygning. Derudover er der en pavillon-bygning og en nedlagt

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

Masterplan - byggeprogram for Ældreområdet - Åben sag

Masterplan - byggeprogram for Ældreområdet - Åben sag Masterplan - byggeprogram for Ældreområdet - Åben sag Sagnr.: 15/20308 Sagsansvarlig: SUSANNE H. MADSEN J.nr.: 02.00.00 P20 Sagen afgøres i: Social- og Sundhedsudvalget Anledning I forbindelse med den

Læs mere

Driftbygninger Stald, og lade samt havestue er kun gennemgået i lettere omfang. Resterende bygninger ikke er gennemgået.

Driftbygninger Stald, og lade samt havestue er kun gennemgået i lettere omfang. Resterende bygninger ikke er gennemgået. Lis Lange og Preben Erland Hansen Almevej 15 3230 Græsted Tlf. 48 39 24 01 Mail egemose.alme@gmail.com Helsinge, d. 07. august 2017. ALMEVEJ 15, 3230 GRÆSTED Efter anmodning fra Lis og Preben har undertegnede

Læs mere

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet Masterplan for administrationsbygninger i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet juni 2010 1. Indledning I forbindelse med budgetlægningen for 2011 udarbejdes denne masterplan

Læs mere

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008 BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND Model 2 - december 2008 Forundersøgelse vedr. etablering af Sundhedshus i Dronninglund Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 0.

Læs mere

BESKRIVELSE BYGNING 4 København d. 12. marts 2015 Vedrørende: Jægersborg Kaserne Generel beskrivelse af byggearbejder i Bygning 4 Tag/Spidsloft: Tagbelægningen er eksisterende vingeteglsten som eftergås.

Læs mere

Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup

Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup Udarbejdet af Ejendomsgruppen, Kirkestien 1 8961 Allingåbro Indholdsfortegnelse: - Planmæssige forhold - BBR - Tinglysning - Anvendelse

Læs mere

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Vester Hornum Skole og LBO Hulen VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 6. SEPTEMBER 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen

Læs mere

BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering

BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering Side: 1 af 8 Nebsmøllevej 70 4100 Ringsted BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering Stuehus Side: 2 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Baggrund 3 2. Beskrivelse af bebyggelsen 3 3. Formål 4 4. Bygningsgennemgangen

Læs mere

Thorvaldsensvej 73 7000 Fredericia

Thorvaldsensvej 73 7000 Fredericia Thorvaldsensvej 73 7000 Fredericia Bygningsgennemgang februar 2015 INGENIØR NE A/S CVR nr. 7801 5217 www.ingenior-ne.dk post@ingenior-ne.dk Hovedkontor Østre Havnevej 4 6700 Esbjerg Tlf. +45 7518 0111

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9144 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Skævhed i tagkonstruktion. 2. Faskiner fungerer ikke. 3. Fugearbejde og sokkelpuds mangelfuld. 4. Løse fliser i baggang og

Læs mere

Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen

Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen Byggeteknisk rapport for: Grydagervej 4 6600 Vejen JN ARKITEKTUR ApS, Rosengade 1, 6600 Vejen, Tlf. 22996703, Mail: lp@jnarkitektur.dk Indholdsfortegnelse OPLYSNINGER OM RAPPORTENS UDFORMNING... 3 KARAKTERSKALA...

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Bygningsdel Tag Taget er udført i tagpap på brædder. Taget har en hældning på 10 grader (jf. tegningerne), og bæres af gitterspær.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7129 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1.Skimmelsvampe på vægge i køkken og gangen, konstateret fugt/vand i hulmur. 2. Opfugtning af murkrone og gavl mod syd. 3.Hjørne

Læs mere

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening EF Infanterivej 14 32 8930 Randers NØ Att: Jimmy Christensen Vor sag Vor ref Dato 11156 Infanterivej 14-32 JHJ/jhj 18. november 2011 Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening MultiConsulting

Læs mere

(Bolig 18) Plan, Stueetage 11.11.2014

(Bolig 18) Plan, Stueetage 11.11.2014 Plan, Stueetage Tværsnit, Princip Facade mod nord Facade mod syd Facade mod øst Facade mod vest BESKRIVELSE Bygning 10 København d. 12. marts 2014 Vedrørende: Jægersborg Kaserne Generel beskrivelse af

Læs mere

Teknisk redegørelse af daginstitutionen Kilden, Junghansvej 14, Kolding

Teknisk redegørelse af daginstitutionen Kilden, Junghansvej 14, Kolding Notat Dato: 22. april 2014 Sagsnr.: 2014.453 Ref.: Henrik Bilberg Kontakt: HB@ingenior-ne.dk Mobil: 40 11 27 37 Sag/projekt: Bygningsgennemgang - Kilden. Vedr.: Teknisk redegørelse af daginstitutionen

Læs mere

N1.2 MØLDRUP BØRNEHAVE

N1.2 MØLDRUP BØRNEHAVE Rugvænget 1, 9632 Møldrup Børnehaven er beliggende i udkanten af Møldrup by nord for Viborg. Møldrup børnehave er ledelsesmæssigt lagt sammen med Solstrålen (Hvam) fra januar 2008. Institutionen hedder

Læs mere

(Bolig 20) Plan, Stueetage 11.11.2014

(Bolig 20) Plan, Stueetage 11.11.2014 Jægersborg Allé 150T Plan, Stueetage Jægersborg Allé 150T Tværsnit, Princip Jægersborg Allé 150T Facade mod nord Jægersborg Allé 150T Facade mod syd Jægersborg Allé 150 Facade mod øst Jægersborg Allé 150T

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 18 Side 19 Side 21 Side 22 Side 23 Brdr. Lange A/S Smedesvinget 1, 6880 Tarm Tlf. 97371440

Læs mere

Tilstandsrapport Sag nr Dato

Tilstandsrapport Sag nr Dato BRUNSGAARDLAURSEN arkitekter Quistgaardsvej 4 4600 Køge Tlf 5667 1700 Arkitekt@ark-bl.dk ApS Cvr 14487336 Klublokalepavillon og muret bygning på Lellinge Stadion Tilstandsrapport Sag nr. 17.217 Dato 26.04.2017

Læs mere

2 BÅRING BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING

2 BÅRING BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING 2 BÅRING BØRNEUNIVERS - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 10 bygninger. 7 bygninger (bygn. 1, 2, 4, 5, 6, 7 og 8) er af flere omgange sammenbyggede til én sammenhængende skolebygning.

Læs mere

Boligudvalget 2010-11 BOU alm. del Bilag 22 Offentligt

Boligudvalget 2010-11 BOU alm. del Bilag 22 Offentligt Boligudvalget 2010-11 BOU alm. del Bilag 22 Offentligt Mulig køber Tlf.: mail nr. Mail BYGKON Højbjerg, den 1. november 2010 Vedrørende Gxxxxvej, 8660 Skanderborg bygningsrapport Bygningsrapport omfattende

Læs mere

Bygningsregistrering - Tilstand

Bygningsregistrering - Tilstand Bygningsregistrering - Tilstand E-NR. Ejendom 1028 Knabergården - Knabergården 1-5 - 9620 Aalestrup Nr. Bygningsdel Tilstand Genopretning Genopretning Genopretning Genopretning år 0-2 år 3-5 år 6-10 år

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Grønnemose Alle 59, 2860 Søborg 26. august 2015 H-15-02235-0186 159-50742 2235-Olekjølhede Som sælger

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere

6 LILLEBÆLTSKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING

6 LILLEBÆLTSKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING 6 LILLEBÆLTSKOLEN - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 5 bygninger fra perioden 1980 til 2000, hvoraf 3 er sammenbyggede. Én bygning er sammenhængende med denne med en forbindelsesgang

Læs mere

Den skitserede løsning opfylder efter vor mening lokalplanen, og overstiger hverken byggefelter eller bebyggelsesprocenter.

Den skitserede løsning opfylder efter vor mening lokalplanen, og overstiger hverken byggefelter eller bebyggelsesprocenter. Renoveringsplan - for maskinhus, containere, mv. Odder golfklub, 5. januar 2015 Indledning: Denne projektplan indeholder en overordnet beskrivelse af en lovliggørelse/renovering/tilbygning af Odder Golfklubs

Læs mere

Besigtigelsen er gennemført af Flemming Sørensen fra Søren Garde Rådgivning d. 18. februar 2015.

Besigtigelsen er gennemført af Flemming Sørensen fra Søren Garde Rådgivning d. 18. februar 2015. Notat Til: Aalborg Kommune Fra: Flemming Sørensen, Søren Garde Rådgivning. Vedr. Besigtigelse af ejendommen Dokkedalvej 30, Mou, 9280 Storvorde. Dato: 12. marts 2015 Adressen blev besigtiget med henblik

Læs mere

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden Prisoverslag 1, Sparsom renovering Enheds- Sum Pos. Ydelse Enhed Antal pris excl. moms kr 1,0 Renovering af eksisterende bygning 1 1,2 Idræts- og omklædningsfaciliteter og fløjbygning: Renovering af tagkonstruktion.

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bent Ole Laursen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Kongensbrovej 8 8881 Thorsø Dato: 12-2-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-14738 Matr. nr./ejerlav 9e - idt, 8881 Thorsø EBS sagsnr. 49619

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13038

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13038 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13038 Besigtigelsesdato: 08.05.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16118 Besigtigelsesdato: Den 18. oktober 2016 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8225 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Fugt i skillevægge samt ydervægge. Vejret på besigtigelsestidspunktet: 10 gr., solskin. Øvrige forhold: Ingen. Eventuelle

Læs mere

Bygningsbeskrivelse Århus Sygehus, Nørrebrogade

Bygningsbeskrivelse Århus Sygehus, Nørrebrogade Vedr. udbudsforretning februar 2011 Etablering af indendørs mobildækning på Århus Sygehus Bygningsbeskrivelse Århus Sygehus, Nørrebrogade Note om dette bilag...2 Arealdefinition:...2 Fase 1...2 Bygn. nr.

Læs mere

Tilstandsvurdering. Børnehaven Højgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Børnehaven Højgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Børnehaven Højgården VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 29. SEPTEMBER 2017 Vesthimmerlands Kommune 29. september 2017 www.niras.dk Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal

Læs mere

5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN

5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN Borgmestervej 3, 6070 Christiansfeld Institutionen er beliggende i Christiansfeld, og er normeret til 102

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - nye bygninger Energimærkningsrapport Elme Alle 6 8963 Auning Bygningens energimærke: Gyldig fra 14. december 2012 Til den 14. december 2022. Energimærkningsnummer 310017534

Læs mere

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2

Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1. Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Ombygning af UC til SFO og eksisterende SFO til børnehaveklasse Side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Eksisterende forhold Side 2 Fremtidige forhold Side 2 Indhold og

Læs mere

Estate mæglerne. KvalitetsMærke

Estate mæglerne. KvalitetsMærke Estate mæglerne KvalitetsMærke For ejendommen : Kløvervej 6, Kulhuse, 3630 Jægerspris Indhold i Estate mæglerne KvalitetsMærke 1. Estate mæglerne KvalitetsMærke og den offentlige Tilstandsrapport 2. Konklusion

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7277 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i klinker på væg i badeværelse 2. Råd i dobbeltdør på 1. sal og råd i skydedør i stueetage 3. Afskalninger på sokkel 4. Træ gennemtæret

Læs mere

Glostrup Kommune. Analyse for optimering af plejecentre. Projekt-ID nr Arkitektfirmaet MW A/S

Glostrup Kommune. Analyse for optimering af plejecentre. Projekt-ID nr Arkitektfirmaet MW A/S Glostrup Kommune Analyse for optimering af plejecentre Projekt-ID nr. 140520 29.09.2014 Arkitektfirmaet MW A/S Side 1 1. Baggrund for analysen 2. Konkret analyse 2.1 Bostedet Parkvænget Side 2 2.2 Ældrecenter

Læs mere

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen.

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen. Skønsmandens erklæring 8106 Oversigt over klagepunkter 1. 2. Fugt og skader i kældervægge. Olietanken. Vejret på besigtigelsestidspunktet Tørvejr svag vind ca. 24 0. Øvrige forhold Klagers selvrisiko på

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

Ejendomsrapport. Ny Holte skole. Grünersvej 6, 2840 Holte

Ejendomsrapport. Ny Holte skole. Grünersvej 6, 2840 Holte Ejendomsrapport Ny Holte skole Grünersvej 6, 2840 Holte Genereret d. 23 Januar 2019 Stamdata Ny Holte skole Grünersvej 6, 2840 Holte Udvalg RK Ejendomme Afdeling Skole- og SFO Anvendelse Grundskole Område

Læs mere

Afdeling 12 Statusrapport 2018

Afdeling 12 Statusrapport 2018 Afdeling 12 Statusrapport 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle oplysninger side 2 Status på større renoveringsopgaver side 3 Anvendelsesbudget side 5 Udarbejdet af Hans Mikkelsen 2018 Forelagt på markvandring

Læs mere

Bygningseftersyn Logbog

Bygningseftersyn Logbog Assens Kommune Side: 1 Bygningseftersyn Logbog Barløse Legestue Barløsevej 47 5610 Assens Assens Kommune Side: 2 BYGNINGS EFTERSYN - Logbog Ejendom: Barløse Legestue Opvarmning: Oliefyr Anvendelse: Ungdomsskole

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del

BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN Bygn Bygn. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? del JA: NEJ: Bygn Bygn. 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del JA: NEJ: kunnet

Læs mere

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Sags nr.: 267500 Dato: 2016-11-10 Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Renovering af kvindehuset i Gothersgade 37 Huset bliver i dag brugt til flere forskellige funktioner blandt andet butik, cafe,

Læs mere