KLUBUDVIKLINGSSEMINAR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLUBUDVIKLINGSSEMINAR"

Transkript

1 KLUBUDVIKLINGSSEMINAR september Danhostel Næstved Hvor er vi og hvor skal vi hen? Fokus på egen klubudvikling, indfrielse og gennemførelse af tanker, ideer og drømme

2 VELKOMMEN OG PRÆSENTATION Deltagere: MFK, FDK, HLF, WJ, NJFK, DFC, CJ, SK2000, ØFK, DFU bestyrelse Mål, vision og forventning for seminaret, at alle deltager aktivt og har taget lidt hjemmearbejde med DIN klub i dag, DIN klub i morgen, hvor er klubben i dag og hvor kan den være i fremtiden DFU i dag, DFU i morgen, DFU hvem er det, og hvorfor er vi, hvor vi er i dag, og hvor skal DFU være i morgen. DFU er alle medlemmer, så alle har mulighed for at præge udviklingen og organisationen. Succeskriterie? At alle klubber og deltagere kan se en mulighed i at udvikle sig i den retning og tempo som giver mening og vinding for egne medlemmer og klubsituation

3 UDVIKLING OG EFFEKTIVISERING Hvad er det bedste i min egen klub? Alle deltager noterede for sig selv, for at få fundet frem til de muligheder, der er i egen klub Hvad er den største udfordring i min egen klub? Samme som ovenstående, for at klarlægge evt. forhindringer for udvikling Udvikling, hvad betyder ordet? Udvikling er mange ting. Udvikling er ikke at gå i stå, at turde se de små initiativer og tage de små skridt og få dem implementeret Og hvad med det lidt kedelige ord: Effektivisering? Et generelt negativt ladet ord, som oftest indeholder nedskæringer, omprioriteringer, it system implementeringer mv. Men det behøver det ikke at være, det kan simpelt handle om at kigge på egne stævner og få klarlagt procedurer for disse som er gennemsigtige og logiske Kan det kombineres uden, at klubben og de frivillige lider overlast? Ja, det kan det godt, hvis man tager det i små step og fokuserer på de udvalgte områder og indsatser.

4 VISIONER OG DRØMME At gøre visioner og drømme til virkelighed Hvad skal man gøre? Hvordan skal man gøre det? Hvorfor skal man gøre det? Hvornår skal man gøre det? Ovenstående spørgsmål er væsentlig at kunne besvare, når man skal arbejde med visioner for klubbens helhed. Man kan rykke klubben i en retning, som er forankret og har fået forståelse og opbakning af medlemmerne. Hvis man skyder med spredehagl, vil ingen af tingene blive samlet op og ført ud i livet, og ikke mindst implementeret.

5 KLUBUDVIKLING Hvor skal vi hen du? 3 klubber, 3 visioner Hvor var vi for 3-5 år siden, hvor er vi i dag, og hvad har vi opnået af mål undervejs. FDK, Vision fra en klubformand, som kom til inden han havde fået C certifikat. Udnyttelse af potentialet på Lolland. Hvor meget kan vi kapere på en sæson og hvordan skal det se ud i fremtiden. ØFK, fra nomade tilværelsen til nu at have et fast sted, med de muligheder og udfordringer, som der har været undervejs. Og rejsen er ikke slut endnu, nu skal der bygges et rigtig klubliv og klubdrift op. CJ, En præsentation af CJ som har investeret meget tid og opsparede penge i en form for fastholdelses belønning helt fra 1 spring til på den anden side af 500 spring og fremad. Hvad gir det og hvilke udfordringer følger med undervejs.

6 FROKOST, RETUR KL

7 DIN KLUB - DIN VISION Gruppearbejde: Gruppe 1: NJFK, FDK, CJ Gruppe 2: WJ, HLF, MFK Gruppe 3: FS2000, ØFK, DFC, 15 min. til hver klubvision. Hvor er MIN klub om 3 år. Noter punkter ønsker drømme på papir for hver klub. Støt hinanden, så alle får en god start. Klubberne fik alle startet godt op på den lidt svære proces, at turde drømme og se visioner, uden at være konkrete endnu. Brainstorm på optimering af egen klub. Man vil gerne favne det hele, og hvad skal have prioritet. Det kommer i de næste workshops.

8 MÅLSÆTNING AF DRØMME OG ØNSKER Gruppearbejde Samme grupper Udvælg to til tre områder, som skal være hovedindsatsområde, for hver klubvision Lav en overordnet struktur for indsatsområder, hvem skal involveres, hvad er tidshorisonten, økonomi faciliteter etc. Som før, støt og hjælp hinanden, 20 min. til hver klub. I denne workshop blev der konkretiseret yderligere. Fra brainstorm til enkelte fokuspunkter, som er væsentlige at få arbejdet videre med.

9 KAFFEPAUSE

10 MULIGHEDER, FORDELE OG ULEMPER Gruppearbejde: Gruppe 1: NJFK, ØFK, WJ Gruppe 2: FDK, HLF, FS2000 Gruppe 3: CJ, MFK, DFC Belysning af fordele, ulemper, udfordringer, kapacitet, økonomi og faciliteter Opbygning og realisering af visionen Hold jer til den enkelte klub og deres vision, I skal nå alle godt igennem. Hjælp og støt hinanden. Små 2 timer i alt. Nye grupper, som startede med at høre, hvad den enkelte klub havde i tankerne for visionsarbejdet. Herefter kom der nye øjne og tanker på, som kunne videre føre ideernes skabelse til en brugbar proces og set up, der kan arbejdes videre med i den enkelte klub. At holde sig til tiden og på sporet var en krævende arbejdsopgave, som alle støttede hinanden rigtig godt i.

11 OPSAMLING AF DAGENS UDBYTTE MFK WJ ØFK FS2000 FDK NJFK DFC HLF CJ DFU bestyrelse Alle klubber fremlagde dagens output, som strakte sig vidt over flere forskellige områder. Fra forankring af klub og drift, til rekruttering med fokus i lokalområdet, til 5 års vision med klarlægning af procedurer for arbejdsgange, til fastholdelse af nye springere, til at få styr på økonomi og meget mere. Mange forskellige visioner og drømme fik luft under vingerne i dagens arbejde. Meget konstruktivt og effektivt arbejde fra alle deltagere.

12 TILTRÆNGT PAUSE OG AFTENSMAD KL. 18

13 HVA NU, ER VI GODE NOK ELLER? Den enkelte klub Den enkelte disciplin DFU som helhed Hvad er vigtigt at fastholde og viderebringe af budskaber

14 SPRINGERE OG AKTIVITET Hvilke krav og behov har: Sportsspringeren Instruktøren Pakkeren Stævneleder Bestyrelsen Hyggespringeren Udtjekkeren Iklæder Piloten Kantine mutter 1. gangsspringeren Tandemgæsten af oplevelser i klubben og DFU Hvordan favner vi alle disse roller, så alle føler, at de går til faldskærm? Og har fået en relevant oplevelse med hjem? Hver gang alle ved stævnerne?

15 HVAD SKAL VI SÅ NU? Opsamling af dialogen: dialogen tog en drejning væk fra oplægget, men en god og saglig dialog omkring DFU og klubber, som et organ, der bliver nød til at forstå hver part for at tingene kan fungere. IT løsninger, der bliver stadig kigget på det, men der er behov for sparring fra de frivillige som har meldt sig på banen. Et optimalt elektronisk system, hvor især indmeldelser kan foregå online og kun 1 omgang tastearbejde vil (som sagt mange gange før) gøre administrationen væsentlig lettere både i klub og administration. Kommunikation fra DFU bestyrelse og administration og viderebringelse af information fra formand i klubberne til relevante personer i klubberne, kan optimeres. DFU hjemmeside og Facebook bruges flittigt, og det skal fortsat være aktive kommunikationsplatforme, men der er behov for at bestyrelserne i klubberne også tager kommunikationsansvaret på sig og får fordelt viden. Hvis klubberne ønsker besøg af DFU administration eller bestyrelse under f.eks. Generalforsamlinger, skal man kontakte kontoret i god tid. DFU bestyrelse vil gerne i det omfang det er muligt, være mere med ude i klubberne. Info/introduktion pakke/brev til ny erhvervede c- certifikat springere som f.eks. At følge med på hjemmeside og Facebook, nyhedsbrev, hvad er det DFU tilbyder og står for etc. Mulighed for soldater materiale? Fælles markedsføring, hvad og hvordan bliver svært, da klubberne netop er forskellige og har forskellige indgangsvinkler til, hvordan man strukturerer sig internt i klubben. Hvis det skal gøres, er der via landsdækkende aviser el. tv, hvilket kan være en tung og dyr proces i forhold til udbyttet. Hvordan kan vi bedre synliggøre effekten af at være DFU medlem for den nye springer, men også sportsspringeren. Manglende opbakning fra klubber til seminarer mv. gavner ikke den samlede vidensdeling og sparring. Er det de samme klubber hver gang, som ikke er tilstede? Alle bør prioritere dette klubseminar for bedre samarbejder og udvikling af sporten og DFU.

16 TAK FOR INDSATSEN I DAG Der skal være ro kl. 23 Morgenmad kl (8.45) Oprydning af værelser mv. kl (kan afleveres i formiddagspausen) Start af dagens program kl. 8.45

17 GODMORGEN, KLAR TIL EN NY DAG

18 MEDLEMMER OG FASTHOLDELSE Prioritering, kan vi favne alle interesserne i et almindeligt stævne? Måske man skal kigge på de grupper, krav og behov der er repræsenteret ved et stævne jf. slide 14 i denne præsentation. Og derved kan der måske skabes bedre rum til alle og indfrielse af alles ønsker. Nedenstående udtryk er en udledning af dette punkt. Typer af aktiviteter Synliggørelse af idræt Faciliteter Strukturering

19 DIN KLUB JERES TILTAG Gruppearbejde: Gruppe 1: FS2000, ØFK Gruppe 2: DFC, FDK, CJ Gruppe 3: HLF, WJ To tiltag for hver klub, som kan realiseres og gennemføres! Retur på papir Visionen og drømmene fra gårdsdagen skal lægges på hylden for nu. Nu handler det om næste sæson og hvordan man kan skabe to nye tiltag/muligheder som optimerer klubben.

20 FORMIDDAGSPAUSE KL

21 1. GANGSSPRINGERE, HVOR MANGE OG HVORFOR Hvor mange? Hvordan og hvor? Hvornår (opstart, fordeling, afslutning) 10 min., notér for hver enkelt klub, hver for sig. En god lille øvelse, hvor man reflekterer over om man har det rette set up for at imødekomme de tiltag, man gerne vil sætte i værk. Elever er en god økonomisk indgangskilde, men hvis ikke man har instruktører, miljø, frivillige, grej mv. til at få tingene til at fungere pt., skal man overveje en ny struktur for sin elevrekruttering. Dette med udgangspunkt i, at man gerne vil fastholde så mange elever som muligt. Hvis man finder den rette kombination, vil både økonomi og fastholdelse samt håndtering af alle elever, så de får en god oplevelse, give bonus for alle.

22 DIN PLAN FOR DIN KLUB Gruppearbejde: Samme som før Struktur/tegning/overblik over planen for klubbens tiltag for rekruttering og fastholdelse. Start i eget regi, gennemgå i gruppen inden fremlæggelse for alle Der klarlægges hvem gør hvad hvornår, så den enkelte deltager/klub kommer hjem med en god skabelon, som kan implementeres i løbet af vinteren hos bestyrelse og medlemmer. Mange gode initiativer blev delt og skrevet ned. Meget konkrete output for de fleste, som nu har et fint fundament at bygge videre på. Hvis alle disse initiativer kommer i værk, vil der være en rigtig god og fin udvikling i de klubber i DK, som kan skabe yderligere inspiration til de resterende klubber. Samarbejder på tværs, medlemsmøder, inkludering og involvering af klubmedlemmer, bestyrelsesseminarer, konkrete skabeloner og værktøjer, planlægning for 2016 aktiviteter er nogle af de direkte tiltag som kom på bordet.

23 TILTAG OG FASTHOLDELSE 2016 Fremlæggelse af DIN klub DIN plan: FDK, at få fat i lokalområdet mht. rekruttering, involvering af medlemmer i denne proces og opbygning af planen for 2016 FS2000, at få sportspringeren synliggjort og støttet i form af målsætningstavle, støtte ordninger, øje for sikkerhed. CJ, at få evalueret på denne sæsons støtteordning og tilpasse det til den kommende udvikling i ØFK, at få synliggjort fra elev til c-springer uddannelsen, at få styr på klubinitiativer i de nye faciliteter, at få lokalområdet med som medlemmer, så man kan opnå aktivitet og lokale tilskud fra Ikast-Brande kommune DFC, at sætte fokus på de nye springere 0-5 spring og 5-15 spring med involvering af den nye gruppe elever, som man har fået fastholdt i Resultatet skulle gerne give stærkere klubliv og 5 c- certifikater i Medlemsmøder og struktur /plan for 2016 skal være værktøjet. HLF, at få styrket de få kernemedlemmer og kernefrivillige som er tilbage. Klubben har masser af visioner og ønsker, men skal arbejde struktureret med klubindsatsen og samarbejde med de nærliggende klubber. WJ, at få en stærk aktivitetsplan for 2016, hvor de nye springere kan se hvad idrætten kan bringe med sig og få klublivet med de nuværende springere til at blomstre op. Dette i samarbejde med de nærliggende klubber, som vil styrke hele området generelt for faldskærmssporten.

24 EVALUERING OG AFRUNDING AF SEMINAR Post It, + og %, mange positive tilkendegivelser på program og gennemførelse samt faciliteter. Det må gerne være med overnatning fremover. Masser af vidensdeling og nye input. God investering for klubberne at deltage i. Af negative kan nævnes, at der mangler deltagelse fra klubber især de store (medlemstal), at ikke alle deltog hele weekenden, lidt mere konkret at forberede sig ud fra inden seminaret, måske det skal ligge mere centralt (placeringen på Sjælland i år, var bl.a. taget ud fra en vurdering om DFU s bestyrelses deltagelse i Rep,møde v. KDA i Roskilde). Udbytte? Ja, masser. Er det det værd? Ja, god investering Hvordan skal det være næste gang? Lidt mere centralt placeret for alle klubber Forslag til emner? Ingen på nuværende tidspunkt Tak for jeres tid, engagement og ikke mindst frivillighed uden jer -> ingen faldskærmssport i Danmark Vi ses, kom godt hjem

25 KLUBUDVIKLINGSSEMINAR 2015

Kim indledte med at konstatere, at repræsentantskabsmødet var lovligt indkaldt, og at materialet til mødet var rettidigt udsendt.

Kim indledte med at konstatere, at repræsentantskabsmødet var lovligt indkaldt, og at materialet til mødet var rettidigt udsendt. REFERAT FRA DFU REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 15. MARTS 2014 i Horsens Bestyrelsesformand Flemming Olsson bød velkommen. 1. Valg af dirigent På bestyrelsens forslag blev Kim Friisgaard, FDK, valgt som dirigent.

Læs mere

FS årsmøde Velkommen!

FS årsmøde Velkommen! FS årsmøde 2016 Velkommen! Dagsorden Året der gik 2016 Aktiviteter Budget og regnskab Sæson 2017: Breddeprojekt og talentudvikling Aktiviteter Budget Eliteprojekt 2017 Udvælgelse Landshold 2017 Budget

Læs mere

Evaluering klubudviklingsseminar. Afholdt på Hornstrup Kursus Center lørdag d. 21 september 2013

Evaluering klubudviklingsseminar. Afholdt på Hornstrup Kursus Center lørdag d. 21 september 2013 Afholdt på Hornstrup Kursus Center lørdag d. 21 september 2013 Gode rammer/kursuscenter - centralt Godt samarbejde/set up Inspirerende for ALLE God aktivitet fra ALLE Gode input og debatter Godt indblik

Læs mere

Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt

Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt Den anerkendende opfølgningsproces Pernille Lundtoft og Morten Bisgaard Ennova A/S Agenda 1 Introduktion (10:10 10:30) Lidt om anerkendende tilgang 2 ERFA og

Læs mere

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål:

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål: UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017 Formål: Klatresporten udvikler sig hurtigt I følge IFSC (International Federation of Sport Climbing) kommer der 3.000 nye klatrere til hver dag. Ses på sammenlignelige lande

Læs mere

DFU BUDGET 2013 - FINAL

DFU BUDGET 2013 - FINAL Noter DFU BUDGET 2013 - FINAL Indtægter DIF Fordelingsnøgle/bloktilskud 1.247.245 DIF tilskud til udv. Konsulent 170.000 Kontingenter 43,5 1650 861.300 Elevpakker 305 1600 488.000 Tandemerkl. 125 1200

Læs mere

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Denne manual kan bruges af lederen eller arbejdsmiljøgruppen, alt efter hvordan I fordeler opgaven. Indholdsfortegnelse Før dialogmødet: Tjekliste til din

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

APV er et lovkrav, men med mulighed for selv at vælge metode. Metoden skal dog sikre, at vurderingen indeholder elementerne:

APV er et lovkrav, men med mulighed for selv at vælge metode. Metoden skal dog sikre, at vurderingen indeholder elementerne: 1.1 Hvad går APV-opgaven ud på - kort fortalt? APV er et lovkrav, men med mulighed for selv at vælge metode. Metoden skal dog sikre, at vurderingen indeholder elementerne: Identifikation og kortlægning

Læs mere

Ungdomsfodbold 2.0. Vejledning til klubstrategiproces

Ungdomsfodbold 2.0. Vejledning til klubstrategiproces Ungdomsfodbold 2.0 Vejledning til klubstrategiproces Fase 1 Praktisk Info vedr. ledelse af projektet Ungdomsfodbold 2.0 Hvis projektet skal blive en succes kræver det, at I udpeger en projektleder/projektgruppe,

Læs mere

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek TILSTEDE: Elisabeth Kaper Buch, Herning Bibliotekerne Lone Westphall, Herning Bibliotekerne (Konsulent) Henrik

Læs mere

Landsbestyrelsens handlingsplan 2019

Landsbestyrelsens handlingsplan 2019 Landsbestyrelsens handlingsplan 2019 Landsbestyrelsens fokusområder for 2019 Strategien 2020-22 3 En stærk økonomi - også i fremtiden 6 Klar kommunikation - strukturering og strømlining 8 Stærke lokalafdelinger

Læs mere

Workshop for unge sejlere

Workshop for unge sejlere Workshop for unge sejlere Instruktion og manuskript Workshop for unge sejlere Kom i dialog med de unge! Hvilke aktiviteter skulle der laves, hvis det var klubbens unge sejlere, der bestemte? Dansk Sejlunion

Læs mere

DFU BUDGET 2017 Indtægter Kontingenter

DFU BUDGET 2017 Indtægter Kontingenter DFU BUDGET 2017 Indtægter Kontingenter 48 1700 979.200 Elevpakker 320 1600 512.000 Tandemerklæring 130 1500 19 Genindmeldelser DIF Fordelingsnøgle/bloktilskud DIF tilskud til udv. konsulent Varesalg i

Læs mere

Skab en SucceSfuld. fodboldklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld. fodboldklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld fodboldklub få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF NÅ I MÅL MED TO STÆRKE MEDSPILLERE! 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion.

Læs mere

VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid. Oplæg om værdier November 2013

VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid. Oplæg om værdier November 2013 VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid Oplæg om værdier November 2013 EN GOD FÆLLES KULTUR BASERET PÅ STÆRKE VÆRDIER STYRKER ENGAGEMENTET OG LYSTEN TIL AT GÅ I SKOLE.

Læs mere

1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2

1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2 Sæt dit aftryk session 1 Sådan gør du 1) Introduktion til projektarbejdet (15 minutter) Slide 2 Start med at fortælle kursisterne, at de i dag og i den kommende tid skal arbejde med at udtænke et projekt,

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Elevatorpitch præsentation Fra idé til realisering, del 1 - oplæg Projektskabelon, del

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Dansk Faldskærms Union Brøndby Stadion Brøndby

Dansk Faldskærms Union Brøndby Stadion Brøndby DFU s formål DFU s formål er at skabe de bedste rammer for faldskærmssporten blandt andet ved at repræsentere dansk faldskærmssport officielt arbejde aktivt for højnelse af sikkerheden i faldskærmssporten

Læs mere

Gode Fodboldforældre er et oplæg og en dialog, klubben kan tage med fodboldforældrene i jeres klub.

Gode Fodboldforældre er et oplæg og en dialog, klubben kan tage med fodboldforældrene i jeres klub. FORMÅL Gode Fodboldforældre er et oplæg og en dialog, klubben kan tage med fodboldforældrene i jeres klub. Oplægget indleder en dialog mellem forældre og klub, der bringer forventningerne frem, som klub

Læs mere

Klubudvikling 2016 Seminar 8-9 oktober

Klubudvikling 2016 Seminar 8-9 oktober Klubudvikling 2016 Seminar 8-9 oktober Hotel Skanderborghus, Dyrehaven 3, 8660 Skanderborg Lørdag d. 8 oktober kl. 11 til søndag d. 9 oktober kl. 13 Klubbestyrelser og kernefrivillige inviteres til en

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde

Læs mere

Teenagefodbold VEJLEDNING TIL KLUBSTRATEGIPROCES

Teenagefodbold VEJLEDNING TIL KLUBSTRATEGIPROCES Teenagefodbold VEJLEDNING TIL KLUBSTRATEGIPROCES FASE 1 PRAKTISK INFO VEDR. LEDELSE AF PROJEKTET TEENAGEFODBOLD Hvis projektet skal blive en succes kræver det, at I udpeger en projektleder/projektgruppe,

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Formand, Majbrit Berlau

Formand, Majbrit Berlau Formand, Majbrit Berlau Fokus på klubberne Stærke klubfællesskaber Nyt? Nej men vigtigt Kl. 11.00 11.35 Hvorfor skal vi styrke vores fællesskaber? Kl. 11.00 11.35 Fagbevægelsen er udfordret på styrken

Læs mere

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll Deltagere: Ole Hansen, Jakob Drachmann Haag, Mogens Mika, Martin Mølgaard Ravn, Flemming Kvist Andersen, Brian Molberg, Kim Møller, Jesper Ran Pedersen,

Læs mere

Politikertemamøde - drøftelse af rammeaftale 2018 på det specialiserede social- og undervisningsområde

Politikertemamøde - drøftelse af rammeaftale 2018 på det specialiserede social- og undervisningsområde Rammeaftale 2018 Hvad skal vi samarbejde om på det specialiserede social- og undervisningsområde i Region Sjælland? FREDAG D. 7. APRIL 2017 Politikertemamøde - drøftelse af rammeaftale 2018 på det specialiserede

Læs mere

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING?

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? Kickstart jeres drømme og få mod til at tænke anderledes for jeres forening FORENINGS- UDVIKLING hvad er det? Har du drømme og ambitioner på din forenings vegne?

Læs mere

Planlægning er en god idé

Planlægning er en god idé Planlægning er en god idé TÆLL3R OGSÅ! Kom godt i gang med at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø i butikken Læs mere på www.detdumærker.dk større indsats / Dialogmetoden og Gode råd undervejs BAR Handel

Læs mere

Vedligeholdelse af vaner og afslutning Hvordan vil jeg fremover arbejde med mine forandringer?

Vedligeholdelse af vaner og afslutning Hvordan vil jeg fremover arbejde med mine forandringer? 3. OPFØLGNING Afslutning Vedligeholdelse af vaner og afslutning Hvordan vil jeg fremover arbejde med mine forandringer? At støtte af livsstilsforandring At afslutte forløbet At etablere forstærkning ved

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Verdensmester i talentudvikling. Strategi for talentudviklingen i [X] forbund for perioden 2014-2016 (2017-2020)

Verdensmester i talentudvikling. Strategi for talentudviklingen i [X] forbund for perioden 2014-2016 (2017-2020) Verdensmester i talentudvikling Strategi for talentudviklingen i [X] forbund for perioden 2014-2016 (2017-2020) 1 Indledning Team Danmark har udarbejdet en vejledende skabelon, der skal hjælpe forbundene

Læs mere

Auto Teknisk Center. Uddybende kvalitetsresultater samt opfølgningsplan. Herunder resultaterne for de enkelte områder fra 2011: Grundforløb:

Auto Teknisk Center. Uddybende kvalitetsresultater samt opfølgningsplan. Herunder resultaterne for de enkelte områder fra 2011: Grundforløb: Uddybende kvalitetsresultater samt opfølgningsplan. Herunder resultaterne for de enkelte områder fra 2011: Grundforløb: 1 Hovedforløb: 2 Opfølgnings/handlingsplan: Opfølgning og evaluering på sidste års

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Sådan HÅNDTERER du forandringer

Sådan HÅNDTERER du forandringer Sådan HÅNDTERER du forandringer Værktøjskasse til forandringsledelse FOKUS: Simple værktøjer der understøttes af konkrete handlinger! Kort forklaring: GEVINSTDIAGRAM - metode Gevinstdiagrammet er et værktøj

Læs mere

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering Dialogmetoden kan bruges til at få kortlagt, risikovurderet, prioriteret - og til at udarbejde ideer til APV-handlingsplanen for den videre udvikling på arbejdspladsen. Den kan give et godt grundlag for

Læs mere

FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE

FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE FORENINGSLEDERKURSUS KOLDING KOMMUNE Målrettet foreningsledere som ønsker nye værktøjer og inspiration til at styrke den daglige rekruttering og ledelse af frivillige Rekruttering og ledelse af frivillige

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

VELKOMMEN. Fra viden til handling

VELKOMMEN. Fra viden til handling VELKOMMEN Fra viden til handling 1 PROGRAM Præsentation af oplægsholdere - værdisæt og visioner bag samarbejdet Præsentation af videntilhandling.dk Øvelsessession meningsfuld og anvendt dokumentation hjemme

Læs mere

Torsdag den 26 marts 2015. Kl.19.30, Sundeved efterskole.

Torsdag den 26 marts 2015. Kl.19.30, Sundeved efterskole. Referat fra generalforsamling i VBIF Torsdag den 26 marts 2015 Kl.19.30, Sundeved efterskole. Dagsorden: 1. Velkomst ved Henriette 2. Valg af dirigent: Marius Frellesen 3. Valg af protekolfører: Merethe

Læs mere

*Det nationale naturfagscenter

*Det nationale naturfagscenter Velkommen til det regionale naturfagskoordinatormøde i Syd Vejle 22. maj 2019 Hvorfor er vi her? Naturfagskoordinatoreren er den eller de personer i en kommune, som har til opgave og ansvaret for at udvikle

Læs mere

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016

Velkommen. Fællesmøde den. 12. November 2016 Velkommen Fællesmøde den. 12. November 2016 Program Program 11.00-17.00 11.00 Velkomst og præsentationsrunde, Leif Nielsen 11.10 Status for arbejdet med Politisk Udviklingsområde (PU): Lokal struktur,

Læs mere

Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015

Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015 Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015 I dette nummer 1 Nyt fra bestyrelsen 2 Benchmarking 3 Juniorer og begyndere 4 Banen 5 Økonomi Nyt fra bestyrelsen 1. ÅRGANG 1. NUMMER Bestyrelsen har afholdt 3

Læs mere

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser

BibDok. Guide til BibDok. En metode til at dokumentere effekt af bibliotekets indsatser BibDok En til at dokumentere effekt af bibliotekets er Guide til BibDok BibDok understøtter en systematisk refleksiv praksis. Det er derfor væsentligt, at I følger guiden trin for trin. 1. Sammenhæng mellem

Læs mere

Manual til Eksperimentarie

Manual til Eksperimentarie Manual til Eksperimentarie Formål Formålet med eksperimentariet er gensidig læring gennem at omsætte nyeste forskning/viden til praksismetoder og vinkler for interventionen med barnet. Det ønskes at sammenflette

Læs mere

Visionsarbejde. formål løfter strategi oplevelser indsatser

Visionsarbejde. formål løfter strategi oplevelser indsatser Visionsarbejde!! formål løfter strategi oplevelser indsatser IMPLEMENTERING I GOLFKLUBBEN Implementering af Golfspilleren i Centrum er en proces i fem trin. Ovenstående figur viser, hvorledes de enkelte

Læs mere

ARBEJDSMILJØKONFERENCEN 10. NOVEMBER Kristina Kragelund Erhvervspsykolog Tlf.nr.:

ARBEJDSMILJØKONFERENCEN 10. NOVEMBER Kristina Kragelund Erhvervspsykolog   Tlf.nr.: ARBEJDSMILJØKONFERENCEN 10. NOVEMBER 2016 Kristina Kragelund Erhvervspsykolog E-mail: krkr@alectia.com Tlf.nr.: 30109611 Trivselsmåling 2016 overordnet Aabenraa Kommune 2016 Aabenraa Kommune 2014 Difference

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Formålet med modellerne er at få borgere hurtigere tilbage til eller tættere på arbejdsmarkedet.

Formålet med modellerne er at få borgere hurtigere tilbage til eller tættere på arbejdsmarkedet. N OTAT Invitation Implementering af modeller for bedre sammenhæng KL inviterer kommuner til at indgå i afprøvning af modeller for bedre sammenhæng mellem beskæftigelses-, sundheds- og social området. Modellerne

Læs mere

NB! Dette er et arbejdsdokument, som løbende vil blive opdateret. 6. Rekruttering. Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen

NB! Dette er et arbejdsdokument, som løbende vil blive opdateret. 6. Rekruttering. Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen 6. Rekruttering Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen Find vej Dagen fortsætter som forbundets store synligheds og rekrutteringssatsning primært rettet mod familier. Find vej dagen er også i 2015 støttet

Læs mere

Evalueringsprocessen i korte træk

Evalueringsprocessen i korte træk Vejledning ledelsesevaluering Medarbejdere og øvrige ledere HR-Centret 03-10-2016 Ledelsesevaluering 2016 - vejledning til medarbejdere Ledelsesevaluering er din leders redskab til at udvikle sin ledelse.

Læs mere

Guide: Få indsigt i elevernes perspektiver

Guide: Få indsigt i elevernes perspektiver Guide: Få indsigt i elevernes perspektiver Guide: Få indsigt i elevernes perspektiver Få indsigt i elevernes perspektiver Hvordan oplever dine elever din undervisning? Hvad kendetegner en rigtig god time,

Læs mere

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder

Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Situation Oplæg til Code of Care indsats for Struer Kommunes Fleksjob værksteder Struer Kommune er udvalgt til forgangskommune i forbindelse med udviklingen af en model for etablering og drift af værdiskabende

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Temamøde i netværket Digital post til virksomheder Mandag den 26. marts 2012 Digitaliseringsstyrelsen Programmet for i dag Kl. 10.00-10.10 Velkomst & Introduktion v/ Sibel Kl. 10.10-10.50 Præsentationsrunde

Læs mere

Velfærdsledelsesværktøj 5

Velfærdsledelsesværktøj 5 Velfærdsledelsesværktøj 5 Brug hånd, mund og fod og få kvalitet og effektivitet Ledere og medarbejdere på de borgernære områder oplever i stigende grad, at der er stort fokus på effektivitet. Mange oplever,

Læs mere

Samlet Delmål 2018 Delmål 2019 Delmål 2020 Delmål 2021

Samlet Delmål 2018 Delmål 2019 Delmål 2020 Delmål 2021 Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 3: En tidssvarende organisationsstruktur og et stærkt frivilligt engagement Hvor er sporet forankret politisk og administrativt? Politisk:

Læs mere

AM 2010 Daglig pædagogisk leder Sussie Nielsen Seniorkonsulent Nis Kjær

AM 2010 Daglig pædagogisk leder Sussie Nielsen Seniorkonsulent Nis Kjær Workshop om: Social kapital fra teori til handling AM 2010 Daglig pædagogisk leder Sussie Nielsen Seniorkonsulent Nis Kjær Oplægsholdere: Daglig pædagogisk leder Sussie Nielsen Tlf. : 63751590 Mail: svn@odense.dk

Læs mere

Referat af AMPS FNE Temaeftermiddag i Viborg den 25.09.2013

Referat af AMPS FNE Temaeftermiddag i Viborg den 25.09.2013 Referat af AMPS FNE Temaeftermiddag i Viborg den 25.09.2013 Tilstede fra bestyrelsen: Sarah Theilsø Morgan og Mette Hedeboe. AMPS instruktør: Kristina Tomra. Deltagere i alt 50 hvoraf ca. halvdelen arbejdede

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 18. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 18. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 18. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst v. Haderslev Erhvervsråd Præsentation af kursusforløb v. Gitte Mikkelsen Udgangspunkt og vision v. Haderslev Erhvervsråd

Læs mere

Skab en SucceSfuld Skytteklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF

Skab en SucceSfuld Skytteklub. få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF Skab en SucceSfuld Skytteklub få et skræddersyet udviklingsforløb fra DGI og DIF RAM RIGTIGT MED TO STÆRKE HOLD- KAMMERATER 2 DGI og DIF har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion.

Læs mere

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde DBU Lolland-Falster på vej mod 2015 Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 1 Hvorfor projekt Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 2 DBU Lolland-Falster ønsker at udarbejde og

Læs mere

Plan i eget arbejde. På kurset arbejder du med at: Bliv god til planlægning af dit arbejde. Hvem deltager på kurset? Øg din personlige effektivitet

Plan i eget arbejde. På kurset arbejder du med at: Bliv god til planlægning af dit arbejde. Hvem deltager på kurset? Øg din personlige effektivitet Plan i eget arbejde Plan i eget arbejde Øg din personlige effektivitet Bliv god til planlægning af dit arbejde Du har haft en travl arbejdsdag. Måske har du oven i købet arbejdet over igen. Alligevel føler

Læs mere

- hjælp os at hjælpe andre

- hjælp os at hjælpe andre - hjælp os at hjælpe andre Hvor skal vi hen? Velkommen til netværksmøde, socialområdet Lørdag den 14. april 2013 Drejebogen for i dag. Mangler der noget???? 1. Velkomst & Præsentation - af deltagerne og

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Videreudvikling af Hal-hjernerne. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Videreudvikling af Hal-hjernerne. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Videreudvikling af Hal-hjernerne Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 78 Indhold 1. Introduktion...... 79 2. Projektets aktiviteter......... 80 3. Projektets resultater.... 80 4. Projektets virkning........

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER 14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER UDBYTTE Du får overblik over, hvor du allerede er godt med, og hvor du med fordel kan sætte ind for at styrke din virksomhed.

Læs mere

Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering)

Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering) Proces orientering af IT organisationer (ITIL - implementering) Af Lars Zobbe Mortensen Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Hvorfor bedst practice processer (f.eks. ITIL)?... 3 2 Beslutning om forandring...

Læs mere

Serviceoplevelser i biblioteket

Serviceoplevelser i biblioteket Serviceoplevelser i biblioteket Fagligt Udviklingsforløb, efterår 2011 Velkommen Agenda 9.00-10.30 Velkomst: Introduktion til forløbet tankerne bag udviklingsforløbet 10.30-10.45 Pause 10.45-12.00 Workshop

Læs mere

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du!

QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST. Få fat i de voksne sådan gør du! QUICK-GUIDE TIL MEDLEMSVÆKST Få fat i de voksne sådan gør du! Kom godt i gang! Skab et åbent fællesskab 2 Små tiltag gør en STOR forskel Denne guide indeholder gode råd og ideer til, hvordan din klub kan

Læs mere

Sådan udarbejder du en CO2-indsatsplan

Sådan udarbejder du en CO2-indsatsplan CO2 - indsatsplan Sådan udarbejder du en CO2-indsatsplan Følgende vejledning beskriver hvordan du kan udarbejde en CO2-indsatsplan for sin virksomhed. Ved en indsatsplan forstås en proces, hvor der sættes

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Århus Kommune. Forord Idrætssamvirket

Læs mere

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Sådan får du anvendt dit kursus i praksis - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Introduktion Ifølge Robert Brinkerhoffs, studier om effekten af læring på kurser,

Læs mere

Kunsten at få succes med CRM

Kunsten at få succes med CRM Kunsten at få succes med CRM Kunden i centrum Den succesfulde CRM-implementering 30 20 Den største fejl, virksomheder kan gøre, når de skal vælge CRMsystem, er at bruge al tiden på at evaluere leverandører

Læs mere

FS Seminar Ryes Kasserne 13. oktober 2012

FS Seminar Ryes Kasserne 13. oktober 2012 FS Seminar Ryes Kasserne 13. oktober 2012 Dagsorden 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Det forgangne år 2012 v. Martin Halfer, formand for FSU 3. Info fra DFUs bestyrelse v. Alex Kristensen, næstformand

Læs mere

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN Dansk Taekwondo Forbund Nr. 1 Juni 2013 Jeg har nu været ansat i Dansk Taekwondo Forbund i et år, og har haft mulighed for at lære mange af jer og jeres klubber at kende.

Læs mere

Plan T inviterer til overleveringsmødet og mødet afholdes på elevens skole umiddelbart efter Plan T- opholdet.

Plan T inviterer til overleveringsmødet og mødet afholdes på elevens skole umiddelbart efter Plan T- opholdet. Overleveringsmøde Vi oplever at elever, der har været på Plan T, kan have svært ved at vende hjem og bl.a. holde fast i gode læringsvaner, fortsætte arbejdet med nye læsestrategier, implementere it-redskaber

Læs mere

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger?

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Præsentationsrunde Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Læs mere

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/ 1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/032012 Oplæg Lene og Mari Kulturregionalt projekt Politisk projekt Ovenstående gør at organiseringen er lidt speciel! 8 kommuner har lavet en politisk aftale

Læs mere

Hvordan følger man effektivt op på en kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø?

Hvordan følger man effektivt op på en kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø? Hvordan følger man effektivt op på en kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø? Seniorforsker Thomas Clausen, tcl@nfa.dk Seniorforsker Johan Simonsen Abildgaard, jss@nfa.dk Program 1. Baggrund for projektet

Læs mere

ARBEJDS- ARK #99. Oplevelsesbaseret Eventudvikling

ARBEJDS- ARK #99. Oplevelsesbaseret Eventudvikling ARBEJDS- ARK #99 ARBEJDSARK #1: EVENTGÆSTENS TOUCH POINTS BLIV KLOGERE PÅ EVENTGÆSTENS TOUCH POINTS Her finder du en oversigt over nogle at de berøringspunkter, som eventgæster typisk har. Din event kan

Læs mere

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016 Landsbyklynger Pilotprojektet 2015-2016 Baggrund I en situation hvor ændrede erhvervsmæssige og demografiske strukturer i yderområderne øger presset på tilpasning af den kommunale servicestruktur, er det

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Målsætninger præsentation i grupper Projektmatrice øvelse Projekter: hvad, hvordan og hvorfor? oplæg

Læs mere

FORBUNDSNALYSE DANMARKS BRYDEFORBUND. Kære Danmarks Brydeforbund

FORBUNDSNALYSE DANMARKS BRYDEFORBUND. Kære Danmarks Brydeforbund FORBUNDSNALYSE DANMARKS BRYDEFORBUND Kære Danmarks Brydeforbund Hermed sendes forbundsanalysen som er de data som vi kan trække i DIF om Danmarks Brydeforbund. Forbundsanalysen skal bruges som udgangspunkt

Læs mere

FODBOLDGOLFEN I DANMARK STRATEGI 2015/17 GRUNDLÆGGENDE IDÉ. VISION. MISSION. MÅL. MÅLGRUPPER. FOKUSOMRÅDER. BANERNE. UNIONEN

FODBOLDGOLFEN I DANMARK STRATEGI 2015/17 GRUNDLÆGGENDE IDÉ. VISION. MISSION. MÅL. MÅLGRUPPER. FOKUSOMRÅDER. BANERNE. UNIONEN FODBOLDGOLFEN I DANMARK STRATEGI 2015/17 GRUNDLÆGGENDE IDÉ. VISION. MISSION. MÅL. MÅLGRUPPER. FOKUSOMRÅDER. BANERNE. UNIONEN DFGUs strategi for fodboldgolf FOR FODBOLDGOLFEN DFGUs grundlæggende ide - formålsparagraf

Læs mere

SAMMEN OM FAIR IDRÆT. Klare holdninger konkrete handlinger. Vejledning til beskrivelse af politik og handlingsplaner i specialforbundene

SAMMEN OM FAIR IDRÆT. Klare holdninger konkrete handlinger. Vejledning til beskrivelse af politik og handlingsplaner i specialforbundene SAMMEN OM FAIR IDRÆT Klare holdninger konkrete handlinger Vejledning til beskrivelse af politik og handlingsplaner i specialforbundene 1 Anti Doping Danmark Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby

Læs mere

Dialogbaseret psykisk APV i et fremmende perspektiv

Dialogbaseret psykisk APV i et fremmende perspektiv Workshop nr. 405 tirsdag den 20. november 2018 kl. 10:15-11:30 Dialogbaseret psykisk APV i et fremmende perspektiv Oplægsholder: Henrik Dreyer-Andersen, HR-og arbejdsmiljøkonsulent, Region Sjælland, Koncern

Læs mere

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes UNGE & FLYVNING Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes Møde 18/1 2011 Hvorfor er det så vigtigt at støtte ungdomsarbejdet!!! Arbejdekan give flere medlemmer og grundstof til fremtidens eliteudøver, instruktører

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

Fra viden til forandring i AlmenNet

Fra viden til forandring i AlmenNet Fra viden til forandring i AlmenNet Bilag 1. Projektbeskrivelse Juni 2009 Videnformidling af AlmenNets resultater I 2007 stiftede en kreds af boligselskaber AlmenNet med det formål at udvikle modeller

Læs mere

DANSK HOCKEY UNION. Strategisk støttestruktur

DANSK HOCKEY UNION. Strategisk støttestruktur DANSK HOCKEY UNION Strategisk støttestruktur DIF UDVIKLING UDDANNELSESFORLØB, DAG 1, ØKONOMISK STØTTESTRUKTUR ONSDAG D. 20. APRIL 2016 AGENDA 1. Økonomisk støttestruktur Formål Politiske program Processen

Læs mere

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND VORES PERSONALEPOLITIK Guide BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND Introduktion En personalepolitik kan laves på mange måder, men den bedste personalepolitik skabes, når alle i institutionen bliver

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2018

GUIDE Udskrevet: 2018 GUIDE Rekruttering af unge frivillige på skoler og uddannelsesinstitutioner Udskrevet: 2018 Indhold Rekruttering af unge frivillige på skoler og uddannelsesinstitutioner...................... 3 2 Guide

Læs mere

Frivillige på bibliotekerne

Frivillige på bibliotekerne Frivillige på bibliotekerne - 3. møde Gentofte Hovedbibliotek, d. 10. nov. 2011 Program formiddag: 08.45-09.00: Kaffe og rundstykker 09.00-10.00: Velkomst, opsamling på hjemmeopgave og arbejde i netværksgrupperne

Læs mere

Fremtidens landskaber på sydøst- Lolland Lolland Kommune i Fremtidens Landskaber v. udviklingskonsulent Camilla Nissen

Fremtidens landskaber på sydøst- Lolland Lolland Kommune i Fremtidens Landskaber v. udviklingskonsulent Camilla Nissen Fremtidens landskaber på sydøst- Lolland Lolland Kommune i Fremtidens Landskaber v. udviklingskonsulent Camilla Nissen 1 Lollands projekt i Fremtidens Landskaber Hvordan kan de Sydøstlollandske landskabers

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere