Høringsnotat (bilag 2)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat (bilag 2)"

Transkript

1 Høringsnotat (bilag 2) Veje og Grønne Områder Sagsnr Brevid Ref. MOCH Dir. tlf april 2017 Cyklistplan 2017 har været i høring i 6 uger. I dette notat sammenfattes bemærkninger og høringssvar til cyklistplanen i høringsperioden fra den 7. november til 19. december I alt er der indkommet 62 høringssvar. 36 høringssvar er kommet ind via høringsportalen og 1 mail er sendt til forvaltningen. Derudover er der modtaget 25 postkort med høringsvar fra udstillingen i ByLivsLab i Byens Hus, hvor der blandt andet var opstillet en postkasse, hvor man kunne smide postkort i. Høringsnotatet består af følgende: En gennemgang af de væsentligste emner, der er indkommet i høringsperioden. 1. Gennemgang af de punkter, der har ført til nye projekter eller ændringer i eksisterende forslag i cyklistplanen. 2. Gennemgang af de væsentligste forslag som ikke imødekommes i cyklistplanen og begrundelsen herfor. Rettelser som følge af byrådets vedtagelse af Trafik- og Mobilitetsplan Roskilde Syd den 29. marts 2017: 3. Gennemgang af de projekter, der foreslås ændret, som følge af byrådets vedtagelse af Trafik- og Mobilitetsplan Roskilde Syd. Et oversigtsskema med alle høringssvar opdelt tematisk. Høringssvarene er opdelt efter de samme emner, som projektkataloget i cyklistplanen har: 4. Tværgående emner (Roskilde som cykelkommune) 5. Børn og Skole (nord, midt og syd) 6. Det sammenhængende stinet (midt, nord og syd)

2 Side2/30 Høringssvar, der har ført til nye projekter eller ændringer af eksisterende projekter i cyklistplanen: 1. Store Valbyvej fra Gundsølille til Østrup (3e) - ti langs hele strækningen 2. Asfaltering af grusstien langs jernbanen fra Viby til Syvvejen (10j) 3. Cykelsti Jernbanegade (6h) 4. Cykelparkeringsstrategi (1h) 5. Ringstien (7i) 6. Himmelev Stien (7b) Rettelser som følge af byrådets vedtagelse af Trafik- og Mobilitetsplan Roskilde Syd den 29. marts 2017: 7. Stibro over jernbanen (Emilsgave til Skousbo) i Viby (tidligere projekt 10e) udgår 8. Foranstaltninger for at forbedre sikkerheden for cyklister, når de ankommer til Gadstrup Skole tilføjes eksisterende projekt 5c stier på Ramsømaglevej 9. Enkeltrettede stier på Damgårdsvej (10e) nyt projekt 10. Sikker cykelforbindelse mellem Hovedvejen (Ringstedvej og krydset Vibyvejen/Birkevadsvej (10k) nyt projekt Øvrige rettelser/tilføjelser: 11. Svogerslev Hovedgade delte stier (4k) nyt projekt 12. Frederiksborgvej cykelsti i østside (4e) ændring i eksisterende projekt 13. Tunnel Lindenborgvej (8a) justeret anlægsoverslag 14. Københavnsvejstien (7a) justeret projekt Øvrige mindre rettelser: 15. Nye oversigtstabeller med værdi for hvert projekts omkostning i forhold til effekt. 16. Rettelse af kort side 11 og 13 over eksisterende stier og 2 minus 1 veje 17. Sproglige rettelser Ad1) Store Valbyvej fra Gundsølille til Østrup (3d) Der er ønske fra flere borgere, samt en borgergruppe, og Lynghøjskolen, at der etableres sti i stenmel på hele strækningen fra Gundsølille til Østrup i stedet for punktvise strækninger med sti, der supplerer den eksisterende 2 minus 1 vej.

3 Side3/30 Forvaltningens forslag til ændring i planen: Projekt 3d Store Valbyvej ændres til sti i stenmel langs hele strækningen i stedet for punktvise stier/styrkelse af 2 minus 1 vejen. Ad 2) Asfaltering af grusstien langs jernbanen fra Viby til Syvvejen (10j) Der er stillet forslag om at forbedre cykelpendlerforbindelsen mellem Viby og Roskilde via Vibyvejen/Ringstedvej og/eller via Darup eller Kamstrup. Forvaltningens forslag til ændring i planen: Nyt projekt: Asfaltering af eksisterende grussti langs jernbanen fra Viby til Syvvejen (projekt 10j). Projektet vil sammen med realisering af projekt 10g (2 minus 1 vej ad Syvvejen) skabe en bedre cykelforbindelse til Brordrupvej, hvor der ikke er meget trafik på vejen, og videre til Kamstrup, hvor der er stiforbindelse resten af vejen til Roskilde Station. Asfaltering af stien vil også løse problemet med at ridning ødelægger den nuværende grussti. Ad 3) Cykling i Roskilde Bymidte Der stillet forslag om at styrke øst-vest forbindelserne gennem bymidten, og cykling på Jernbanegade omkring stationen ønskes at blive mere trygt. Forvaltningens forslag til ændringer i planen: Der tilføjes projekt: Cykelsti i Jernbanegade (6h). I dag er der en afmærket cykelbane på vejen på Jernbanegade mellem busholdepladsen og det gamle posthus. Ved at etablere cykelsti med kantsten til kørebanen øges sikkerheden og trygheden for cyklister på strækningen, der er det eneste sted på Ring O1, hvor der ikke er cykelstier adskilt med kantsten til kørebanen. Ad 4) Cykelparkeringsstrategi (1h) Flere høringssvar ønsker bedre cykelparkering i kommunen, både omkring gågaden, og også generelt i kommunen. Forvaltningens forslag til ændring: Der tilføjes nyt projekt Cykelparkeringsstrategi (1h). Ad 5) Ringstien - delte stier (7i) Der er ønske om flere delte stier, hvor cyklister og fodgængere adskilles med hver deres areal at færdes på i stedet for fællesstier på Ringstien og Musiconstien for at sikre, at cyklister, der pendler har god fremkommelighed. Forvaltningens forslag til ændring: Det eksisterende projekt Ringstien (7i) ændres til etablering af delt sti i stedet for udvidelse af fællessti.

4 Side4/30 Musiconstien er finansieret og projekteringen har fastlagt at det skal være en fællessti. Musiconstien forventes etableret i løbet af Derfor ændres dette ikke, da Musiconstiens bredde og type er besluttet og er ikke end del af cyklistplanen. Beslutningen om at lave fællessti sti på Musiconstien handler om, at stiens indretning skal være fleksibel, fordi brugen af stien vil variere hen over dagen og året. På tidspunkter vil der være mange fodgængere, der færdes i grupper - De skal have plads til at brede sig på stien. På andre tidspunkter er der fx cyklende børn i leg, som også gerne skal opleve, at stien har god bredde, så de kan brede sig. Stien er således ikke kun til effektiv transport, men også til oplevelser. Ad 6) Himmelev Stien (7b) Flere høringssvar har ønsket, at der etableres hævet flade i krydset Store Valbyvej/Himmelev Byvej/Fynsvej. Forvaltningens forslag til ændring i planen: Himmelev Stien (projekt7b), der tilføjes hastighedsdæmpende foranstaltninger i form af bump og/eller hævet flade i krydset Himmelev Bygade/Store Valbyvej/Fynsvej. Ad7) Stibro over jernbanen i Viby - (udgår) Rettelse som følge af byrådets vedtagelse af Trafik- og Mobilitetsplan Roskilde Syd den 29. marts 2017 Ad 8) Foranstaltninger for at forbedre sikkerheden for cyklister, når de ankommer til Gadstrup Skole Forslag til tilføjelse som følge af byrådets vedtagelse af Trafik- og Mobilitetsplan Roskilde Syd den 29. marts 2017 tilføjes eksisterende projekt 5c stier på Ramsømaglevej. Ad 9) Enkeltrettede stier på Damgårdsvej (10e) nyt projekt Forslag til tilføjelse som følge af byrådets vedtagelse af Trafik- og Mobilitetsplan Roskilde Syd den 29. marts Ad10) Sikker cykelforbindelse mellem Hovedvejen (Ringstedvej og krydset Vibyvejen/Birkevadsvej (10k) nyt projekt Forslag til tilføjelse som følge af byrådets vedtagelse af Trafik- og Mobilitetsplan Roskilde Syd den 29. marts Ad 11) Svogerslev Hovedgade delte stier (4k) nyt projekt På strækningen på Svogerslev Hovedgade mellem Lynghøjen og Bygaden er det eneste uden cykelstier. Forvaltningens forslag til ændring: Projektet tilføjes, for at forbedre sikkerheden og trygheden for cyklister og skolebørn på cykel i Svogerslev. Stier på de 200 m vil lukke et missing link.

5 Side5/30 Ad 12) Frederiksborgvej cykelsti i østside (4e) ændring i eksisterende projekt Som følge af etablering af mini-rundkørsel i krydset Dr. Margrethesvej/Sct. Ols Gade/Frederiksborgvej kan der kun etableres plads til cykelsti i østsiden af Frederiksborgvej fra krydset og ned til Skt. Josefs Skoles indkørsel. Forvaltningens forslag til ændring: Projektet ændres fra Enkeltrettede stier i begge sider til cykelsti kun i østsiden. Ad 13) Tunnel Lindenborgvej (8a) justeret anlægsoverslag Der er angivet en anlægspris på 16 mio. kr. i Cyklistplan 2017 høringsudgave. Efter yderligere undersøgelse vurderes det, at anlægsprisen er lavere. Det justerede overslag er nu et spænd på 9 15 mio.kr. Ad 14) Københavnsvejstien (7a) justeret projekt Der har været møde mellem alle kommunerne mellem Roskilde og København om muligheden for at søge en kommende statslig cykelpulje til at etablere en supercykelsti langs Københavnsvej/Roskildevej (Roskilde-ruten). I den forbindelse er det undersøgt yderligere hvilke tiltag, der kan gøre stien til en supercykelsti. Forvaltningens forslag til ændring: projekt 7a tilføjes muligheden for at etablere fremrykkede stoppesteder, og etablering af kantsten i stedet for græsrabat, da dette vil forhindre grus og sten i at blive kørt op på cykelstien. Forslagene hæver prisen fra 1 mio. kr. til 2,5 mio. kr. Ad 15) Nye oversigtstabeller og kort For at give bedre overblik over alle projekterne er der tilføjet oversigtstabeller på side 61-65, samt nyt kort på side 66, hvor det eksisterende stinet, samt alle projekter i projektkataloget kan ses. I Oversigtstabellerne er der ud for hvert projekt angivet et tal for omkostningen i forhold til effekten (pris for projektet (t.kr.) divideret med den samlede effekt-score). Ad 16 Rettelser af kort side 11 og 13 Der er flere høringssvar, der har ønsket, at kortene på side 11 og 13, at det tydeliggøres, hvad der er eksisterende stier og hvad der er 2 minus 1 veje. Dette er ændret i de to kort. Ad 17) Sproglige rettelser og layout Der er foretaget nogle mindre sproglige rettelser, der ikke ændrer på indholdet af projekterne og et enkelt billede af skiftet ud.

6 Side6/30 Behandling af væsentlige høringssvar, der ikke har ført til ændringer i planen: 1. Sti langs Østre Vindingevej 2. Dobbeltrettet cykelsti fra Snoldelev til Gadstrup Skole 3. Ønske om cykelvenlig belægning på Stændertorvet 4. Cykelsti på Holmevej 5. Målsætninger i planen Ad 1. Sti langs Østre Vindingevej Flere høringssvar peger på ønsket om en Cykelsti langs Østre Vindingevej. Forslaget medfører ikke ændringer i planen. Begrundelse: En sti langs Østre Vindingevej vil betjene et begrænset antal cyklister. Der indgår i forvejen ny stiforbindelse mellem Vindinge og Trekroner, som der er afsat 5 mio.kr til realisering af en ny sti mellem Lillevangsvej og Vestre Hedevej. Denne sti vil skabe en ny forbindelse fra Vindinge mod Trekroner og mod købehavn og opfylde det samme behov som en sti langs Østre Vindingevej. Ad 2. Dobbeltrettet cykelsti - Snoldelev til Gadstrup Skole Der er kommet forslag om at etablere en dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade/Salløvvej/Hovedgaden og Ramsømaglevej. Stien ønsker at forbinde Snoldelev by med Gadstrup Skole. Forslaget medfører ikke ændringer i planen. Begrundelse: Ved etablering af dobbeltrettede stier skaber man farlige situationer ved overkørsler og sideveje. For nylig er der sket to sådanne typer uheld mellem svingende bilist og cyklist, der kører ligeud, på henholdsvis Ørstedvej og på Værebrovej. Der vil samlet blive skabt flere farlige konfliktpunkter end der er i dag på strækningen. Vejdirektoratet har afvist at acceptere en dobbeltrettet sti igennem det signalregulerede kryds ved Køgevej. Et af de primære konfliktpunkter i dag på strækningen er Salløvvej/Egegårdsvej, der kan løses ved signalregulering. Derudover indgår der sti på Brordrupvej i Cyklistplanen. Der er i budget 2016 afsat midler til at etablere sti på nordsiden i forlængelse af Salløvvej og på tværs af jernbaneoverskæringen. Ad 3. Cykelvenlig belægning på Stændertorvet Flere høringssvar ønsker cykelsti/bane eller areal med mere cykelvenlig belægning på tværs af Stændertorvet.

7 Side7/30 Forslaget medfører ikke ændringer i planen. Begrundelse: Der er ikke plads til etablering af en cykelsti eller cykelbane på kørebanen på Stændertorvet foran Palæet, hvor der er dobbeltrettet færdsel tilladt. På Fondens Bro, hvor der er ensrettet færdsel er etableret cykelbane mod ensretningen med en jævn belægning for cyklister. Kun på hjørnet foran Palæet er der gamle slidte brosten, der er ujævne. Det er valgt som del af vinderprojektet for at markere det gamle Nytorv. Det blev i projekteringen af Stændertorvet fravalgt at etablere et areal med jævne brosten, da det ville svække tydeliggørelsen af det visuelle udtryk på pladsen. Det var desuden ikke muligt at realisere økonomisk indenfor anlægsrammen af det samlede projekt. Ad 4) Cykelsti på Holmevej Der er ønske om at etablere cykelsti langs Holmevej fra Gundsømagle til eksisterende grussti langs Grusgraven. Stien fører til Stenløse. Forslaget medfører ikke ændringer til planen. Begrundelse: Grusstien langs grusgraven og Dysse Sø er på privat matrikel. Der er ingen garanti for, at stien fortsat vil være åben for cyklister i årene fremover. Hvis 3. etape af Frederikssundsmotorvejen etableres vil denne adgang lukkes. En cykelsti langs del af Holmevej vil i så fald gavne meget få cyklister, og nytten af en cykelsti vil ikke stå mål med investeringen. En delstrækningen af Holmevej skal asfalteres i minus 1 vej på denne strækning kan etableres samtidigt for få midler. Ad 5) Målsætninger Der stillet forslag om at udvide målsætningerne med mål for at flere skal cykle på arbejde, samt at opstille mål om cykelparkering, fremkommelighed, sikkerhed og tryghed. Forslaget medfører ikke ændringer i planen. Begrundelse: Målsætningen Cykling skal være attraktivt dækker over at cykling skal være huritgt, komfortabelt, sikkert og trygt. De ønskede målsætninger er dermed allerede medtaget. Den ønskede målsætning om at flere skal bruge cyklen til indkøb, samt om bedre forhold for cykelparkering indeholdes delvis i målsætningen om at flere skal cykle og at flere skal kombinere cyklen med kollektiv transport.

8 Side8/30 Oversigt over alle høringssvar Kolonne 1: Afsenders navn og adresse; Kolonne 2: Sammenfatning af hovedpunkterne i hvert høringssvar. Kolonne 3: Konsekvens for cyklistplanen - er angivet med kursiv om høringsvaret har givet anledning til ændringer i cyklistplanen eller ej, samt forvaltningens uddybende begrundelse/svar Generelle høringssvar tværgående emner Afsender Høringssvar Konsekvens for Cyklistplanen (kursiv) / forvaltningens svar Cyklistforbundet Roskilde afdeling V Bjarne Johansson 1) Anbefaler 9 Målsætninger for Cyklistplan 2017: Kvaliteten af cykelstierne skal forbedres Flere borgere skal vælge cyklen som transportmiddel Flere børn skal cykle til skole og i fritiden. Fremkommelighed, sikkerhed og tryghed skal forbedres for alle cyklister Forbedre forholdene for cykelparkering Flere skal bruge cyklen til rekreation og cykelturismen skal fremmes. Flere skal vælge at kombinere cykel med bus og tog. Flere skal bruge cyklen til indkøb 2) Anbefaler målet forbedrede forhold for cykelparkering, herunder at der udarbejdes en plan for cykelparkeringen i hele kommunen. 3) Økonomien Der er afsat alt for få midler til at realisere projekterne i planen. Der må tilføjes flere penge, hvis projekterne skal realiseres. Målsætningen Cykling skal være attraktivt dækker over at cykling skal være huritgt, komfortabelt, sikkert og trygt. De ønskede målsætninger er dermed allerede medtaget. Den ønskede målsætning om at flere skal bruge cyklen til indkøb, samt om bedre forhold for cykelparkering indeholdes delvis i målsætningen om at flere skal cykle og at flere skal kombinere cyklen med kollektiv transport. 2) Ændring: Der tilføjes et nyt tværgående projekt: Cykelparkeringsstrategi (projekt 1h). 3) Ingen ændringer. Der er afsat 40 mio. kr. i årene til cykelprojekter, der er frigivet eller forventes frigivet i 2017, jf side 12. Derudover er der afsat 2 mio. kr. i 2017 og 3 mio.kr. årligt fra 2018 og frem til Cyklistplanen. Derudover kan nævnes at der er afsat 10 mio.kr. i 2018 og 2019 til projekt 9a og 5 mio kr. til projekt 8d i Samt 20 mio.kr til projekt 20d i 2020.

9 Side9/30 Jeppe Trolle Linkøpingvej 66 Himmelev 4) Mangler en vurdering af, hvor mange cyklister/borgere der vil få nytte/glæde af de enkelte projekter. Endvidere mangler et begrundet bud på en samlet prioritering af alle projekterne på tværs. 1) Der skal sættes mål for at flere tager cyklen til arbejde 2) Separate stier frem for fællesstier ønskes, Ringstien, Musiconstien 3) Øst-vestforbindelsen gennem bymidten skal opgrades, Stændertorvet, Schmeltz Plads, Dr. Margrethesvej mv. og mere cykelparkering 4) Cykelforbindelserne fra Viby, Gadstrup og Havdrup er utilstrækkelige 5) Supercykelsti fra Viby til Darup/Kamstrup og videre til Roskilde 6) Cykelbank med børnecykler til alle klassetrin 7) Forsøget med cykler i busserne, bør promoveres bedre og være gratis 8) Ønsker supercykelsti fra Vindinge til Trekroner 4) Forslag til ændring: Der tilføjes tabel/kolonne med en værdi for hvert projekt, hvor omkostningen er sat i forhold til effekt (side 61-64). Ved hvert projekt i projektkataloget er tilføjet en værdi for omkostningen i forhold til effekt. Der er ikke afsat midler til realisering af alle projekter i projektkataloget. Derfor kan man ikke give en tidshorisont for hvert enkelt projekt. Hvert år udmøntes midlerne afsat til cyklistplanen på baggrund af Cyklistplan 2017, men mange forhold kan have indflydelse på hvilket projekt, der anbefales udført i et enkelt år, fx ny byudvikling, asfaltering/renovering af en strækning mv. Det er ikke muligt præcist at estimere hvor mange, der vil bruge en ny cykelsti, men det indgår som en del af i effektvurderingen af hvert projekt hvor mange flere cyklister et projekt kan få. Det kan være relevant at måle på andelen der tager cyklen til arbejde. Der findes ikke valide data for den nuværende andel, der cykler til arbejde i dag. Derfor giver det ikke mening at opstille en konkret målsætning. I 2017 tilkøbes der ekstra interviwes i den nationale Transportvanerundersøgelse i Roskilde. Når resultatet foreligger i 2018 opnås et bedre grundlag for at udarbejde en mulig målsætning på hvor mange, der cykler til arbejde. En målsætning kan fx tilføjes i en eventuel revision af Trafik- og Mobilitetspolitikken eller i en kommende revision af Cyklistplanen. 2) Forslag til ændring: Projekt 7i Ringstien justeres, så det bliver en delt sti. Musiconstiens bredde og type er besluttet og er ikke end del af cyklistplanen. Beslutningen om at lave fællessti sti på Musiconstien handler om, at stiens indretning skal være fleksibel, fordi brugen af stien vil variere hen over dagen og året. På tidspunkter vil der være mange fodgængere, der færdes i grupper - De skal have plads til at brede sig på stien. På andre tidspunkter er der fx cyklende børn i leg, som også gerne skal opleve, at stien har god bredde, så de kan brede sig. Stien er således ikke kun til effektiv transport, men også til oplevelser.

10 Side10/30 3) Forslag til ændringer: Der tilføjes følgende projekter: Cykelsti Jernbanegade (6h), samt projekt 1h Cykelparkeringsstrategi. Bemærkningerne tages med i arbejdet med det konkrete projekt omkring Dronning Margrethesvej. Projekt 6e cykling mod ensretningen på Schmeltz Plads vil på ved realisering forbedre den øst-vestgående forbindelsen gennem bymidten. I forhold til Stændertorvet, så er der ikke plads til etablering af en cykelsti eller cykelbane på kørebanen på Stændertorvet foran Palæet, hvor der er dobbeltrettet færdsel tilladt. På Fondens Bro, hvor der er ensrettet færdsel er etableret cykelbane mod ensretningen med en jævn belægning for cyklister. Kun på hjørnet foran Palæet er der gamle slidte brosten, der er ujævne. Det er valgt som del af vinderprojektet for at markere det gamle Nytorv. Såfremt man skulle etablere et areal med jævne brosten vil det ødelægge det visuelle udtryk på pladsen. 4) Forslag til ændring: Der tilføjes nyt projekt: Sikker cykelforbindelse mellem Hovedvejen (Ringstedvej og krydset Vibyvejen/Birkevadsvej (10k) Den nordlige del af Vibyvejen, der fører op til Højbyvej/Kumlehusvej har få trafikanter og er den anbefalede cykelforbindelse til Ringstedvej via Højbyvej. Den er ca. 350 km længere end Vibyvejen fra Birkevadsvej til Ringstedvej. 5) Forslag til ændring: der tilføjes et projekt: Asfaltering af eksisterende grussti Viby til Syvvejen (10j). Sammen med projekt 10g (2 minus 1 vej ad Syvvejen). Vil det skabe en bedre cykelforbindelse til Brodrupvej. Herfra kan cykles ad Brodrupvej, på vejen, hvor der ikke er meget trafik, og videre til Kamstrup, hvor der er stiforbindelse resten af vejen til Roskilde Station. Ramsødalen er fredet område, hvor der ikke må etableres stier, hvor der må cykles igennem området. Derfor kan man ikke etablere sti langs jernbanen hele vejen til Roskilde.

11 Side11/30 På Vegne af Ågerup og Omegns Landsbyråd Søren Mortensen 1) Ønsker prioritering og tidsfølgeplan. 2) strækninger i åbent land skal have større fokus i Cyklistplan ) Behov for en god og sikker cykelparkering ved Trekroner Station 4) Kortet over eksisterende stier ønske opdelt så det er tydeligt hvad der er stier, og hvad der er 2 minus 1 vej/kantbaner. 5) nye cykelkort: Vigtigt at tænke digitalt og sammenhæng med nabokommuner s. 20: Når man møder ringvejen, savnes der i den grad en skiltning, der fx kan lede cyklister mod centrum, Vigen, mv 6) Ordet cykelforkælelse virker som en fornærmelse. Kald det service. 7) Mangler beskrivelser af sammenhængende stiforbindelser i det åbne land flere steder 8) Dobbeltrettet sti Gundsølille by 9) sti i asfalt fra Gundsølille til Østrup 10) projekt 3c og 3d bør have støre effektvurdering 11) Ønske om at en sti langs Slæggerupvej asfalteres, samt ønske om forlængelse af sti til Ågerup. 12) Store Valby skiltning til eksisterende stisystem 13) Risø Huse til Lille Valbyvej pris højt sat og effektvurdering for lav 14) Effektvurdering af Slæggerupvej for lav 6) Ingen ændringer. Målsætningen om cykelekursioner på skolerne medtages ikke, da hører under Skole- og Børneudvalgets regi og ikke fastlægges i en cyklistplan. Behovet for ekstra cykler/en kommunal cykelbank undersøges i dialogen med skoler. 7) Ingen ændringer. Bemærkningerne tages med i arbejdet med det konkrete projekt 1c om medtagning af cykler i busser 8) Ingen ændringer. Sti fra Vindinge til Trekroner Station indgår i planen. 1) Forslag til ændring: Der tilføjes tabel/kolonne med en værdi for hvert projekt, hvor omkostningen er sat i forhold til effekt (side 61-64). Ved hvert projekt i projektkataloget er tilføjet en værdi for omkostningen i forhold til effekt. Der er ikke afsat midler til realisering af alle projekter i projektkataloget. Derfor kan man ikke give en tidshorisont for hvert enkelt projekt. Hvert år udmøntes midlerne afsat til cyklistplanen på baggrund af Cyklistplan 2017, men mange forhold kan have indflydelse på hvilket projekt, der anbefales udført i et enkelt år, fx ny byudvikling, asfaltering/renovering af en strækning mv. Det er ikke muligt præcist at estimere hvor mange, der vil bruge en ny cykelsti, men det indgår som en del af i effektvurderingen af hvert projekt hvor mange flere cyklister et projekt kan få. 3) Ingen ændringer Der er aflåst overdækket cykelparkering på nordsiden af Trekroner station i dag, hvor der er ledige pladser. Derfor vurderes det ikke nødvendigt at udbygge cykelparkeringen her på kort sigt. 4) Ændring: Kortene opdeles så 2 minus 1 veje fremgår særskilt. 5) Ingen ændringer. Bemærkninger tages til med i konkret projekt. 6) Ændring: sproglig justering forkælelse fjernes. 7) Ingen ændringer. 8) Ingen ændringer.

12 Side12/30 Der er hastighedsbegrænsning i Gundsølille på 40 km/t og begrænset plads til sat etablere nye stier. 9) Forslag til ændring: Der tilføjes sti i stenmel hele vejen fra Gundsølille til Østrup. En sti en stenmel vil være farbar det meste af året. 10) Ingen ændringer. 1 Brugen af en sti langs Slæggerupvej vurderes til primært at være rekreativ og derfor er en grussti være tilstrækkeligt for at opfylde dette behov. 1 Bemærkning tages med i et kommkende konkret projekt. 13) Ingen ændringer. 14) Ingen ændringer. Børn og Skoler Roskilde Nord Afsender Høringssvar Konsekvens for Cyklistplanen / forvaltningens svar Cykelstigruppen Store Valbyvej og Gundsølillevej Roskilde Lille Skole Lindebjergskolen i Gundsølille 1) Illustration side 11 og 13 - Realiserede cykelprojekter. Vi mener ikke at 2-minus-1 veje skal fremgå af illustrationen over besluttede cykelstiprojekter 2) 2-minus-1 vejen på Store Valbyvej giver ikke lavere hastighed eller flere cyklister. 3) projekt Gundsølillevej dobbeltrettet sti(3b) er vurderet for lavt i effekt. 4) Store Valbyvej Kirkerupvej til Østrup dobbeltrettet sti (3c) er vurderet for lavt i effekt 5) Ønsker sti i stedet for punktvise strækninger på 2 minus 1 vejen på Store Valbyvej Kirkerupvej til Gundsølille (3d) 1) Forslag til ændring: Kortene side 11 og 13 justeres. Kortene over eksisterende stier justeres med ændret signatur hvor strækninger med 2 minus 1 veje fremgår særskilt for at tydeliggøre forskellen på strækninger med stier og 2 minus 1 veje. 2) Forslag til ændring:projekt 3d Store Valbyvej ændres til sti i stenmel langs hele strækningen i stedet for punktvise stier/styrkelse af 2 minus 1 vejen. Bemærkningerne til evalueringen af 2 minus 1 vejen er taget til efterretning. 3) Ingen ændringer. Det er relativt få børn, der bor langs strækningen og derfor opnås ikke højere vurdering, da det vil være meget få, der kombinerer cyklen med bussen, hvis projektet realiseres.

13 Side13/30 Ole Høstbo Store Valbyvej 276, 3670 Veksø 1. Kritisk overfor at der både skal være sti og 2 minus 1 vej skiftevis på Store Valbyvej enten 2 minus 1 vej eller sti på hele strækningen. 2. Ønsker ikke placering af sti på inderside af levende hegn mellem Østrup og Kirkerupvej 3. Frederikssundsmotorvejens etape 3 kan få betydning får brugen af stien 4. Hvorfor er effektvurdering af stien steget fra 4 i den gamle plan til 6? 5. Ønsker inddragelse af lodsejere langs vejen i projektet. 4) Forslag til ændring. Der gives 2 i stedet for 1 i adgang til natur og rekreative områder.for projekt 3c og 3d. Begrundelse: Sti langs hele strækningen giver bedre adgang til området omkring Gundsømagle Sø. Der gives ikke højere effektscore i forhold til flere Børn på cykel, da det sammenlignet med andre strækninger stadig vil være færre børn, der vil benytte sig af en sti. Der gives heller ikke højere effektscore på kriteriet: fremkommelighed, sikkerhed, tryghed og komfort. For at opnå en højere effektvurdering på dette kriterie fx 3 skal det typisk være en cykelsti i asfalt. For at opnå 4 skal det være en tunnel eller cykelbro. 5) Ændring: se punkt 2) 1) Forslag til ændring: Projekt 3d på Store Valbyvej ændres til sti i stenmel langs hele strækningen i stedet for punktvise stier/styrkelse af 2 minus 1 vejen. 2) Ingen ændring: Den præcise placering af en mulig sti er ikke en del af cyklistplanen. Bemærkningerne tages med i et konkret projekt. 3) Ingen ændring. Motorvejsprojektet er ikke besluttet. En mulig realisering vil ikke få nævneværdig betydning for brugen af en sti. 4) Ingen ændringer. I Cyklistplan 2012 var projektet kantbane med særlig reflekterende lys. En sti i stenmel vil give større efeekt og opnår dermed en højere effektscore. 5) Ingen ændringer. Lodsejerne langs strækningen vil blive inddraget i et konkret projekt Bjarne Jensen Store Valbyvej 274 1) Ønsker ikke Projekt 3b dobbeltrettet sti fra Kirkerupvej til Østrup realiseret. Årsager er, Ønsker ikke sti på sin matrikel, da der er få cyklister, nuværende udformning med 2 minus 1 vej fungerer godt, ønsker i stedet bump, værdinedsættelse af grund og har etableret skovrejsning og hegn. Bemærkningerne er taget til efterretning.der tages dialog med lodsejerne i et konkret projekt.

14 Side14/30 Ulla Alstrøm Nyvej 20 2) Støtter projekt hævet flade Hejnstrupvej/Sognevej og 2 minus 1 vej langs Hovedgaden i Gundsømagle Camilla Bertram Tømmergården 17 1) Mangler cykelsti, fortov og ordentlig belysning på Møllevej tæt ved Tømmergården 2) dårlig sigtbarhed når Møllevej skal krydses - og bilister kommer meget hurtigt rundt i svinget på Møllevej fra industriområdet Projekt 9m indeholder stier langs Møllevej fra eksisterende cykelbaner vest for Tømmergården på Møllevej til A6. Indgår som del af Trafikplan Jyllinge. Der er afsat midler til projektet i budget Ombygning af krydset Møllevej/Lindegårdsvej indgår i Trafikplan Jyllinge. Børn og Skoler Roskilde Midt Afsender Høringssvar Forvaltningens svar Alex Andersen Himmelev Bygade 41A, 4000 Roskilde 1) Støtter "Himmelev Stien (7b)" om 2 minus 1 vej mm. Bør suppleres med hastighedsnedsættende foranstaltninger ved ud for nr (svinget), fodgængerovergang, 2) Det dobbelte T-kryds Fynsvej-Himmelev Bygade-St. Valbyvej bør ligesom krydset Himmelev Sognevej-Himmelev Bygade forbedres, meget gerne med hævet flade og evt fodgængerovergang. 3) Parkering bør ikke tillades ved anlægning af 2 minus 1 vej. Evt. bør overvejes kontrollerede parkeringslommer ved hhv. lægehuset og børnehuset. Børnehusets parkeringsplads renoveres. 4) 2 minus 1 vej bør ved udførelse forlænges helt ud til Bemærkningerne tages med i konkret projekt. 2) Forslag til ændring: Der tilføjes hævet flade/hastighedsdæmpende foranstaltninger i krydset Himmelev Bygade/Store Valbyvej til projekt 7b Himmelevstien. 3) Ingen ændringer. Bemærkningerne tages med i konkret projekt. Parkeringspladsen ved Børnehuseet er privat matrikel. 4) Ingen ændringer. Bemærkningerne tages med i konkret projekt.

15 Side15/30 Kirsten Legård Jakobsen Kongemarksvej 20 Mads Kristoffersen Ledreborg Allé 40, 4000 Roskilde Terrasserne. 1) Lynghøjskolens skoledistrikt har store områder hvor der ikke er sikker cykelvej ønsker grussti langs Kongemarksvej fra Haretoften og ud mod Kongemarken og Kattinge. Det er en smal vej med en del trafik. 2) Ønsker hastighedsbegrænsninger, fx 40 km/t på Kongemarksvej. 1) Ønsker projekt 8d: Lyngageren dobbeltrettet grussti Lyngageren realiseret. 2) Stiens forløb over broen kan udføres ligesom Lejre kommune har etableret med lyssignaler for cyklister over broen mellem gl. Lejre og Gevninge. 3) Effektvurderingen for sti langs Lyngageren vurderes for lavt i forhold til sikkerhed og for antal skolebørn det vil gavne (minimum 6 børn). 4) Ønsker trafiktælling på Lyngageren 5) For overgang ved Lindenborgvej bør overveje rundkørsel eller signalregulering i stedet for tunnel for at opnå mest effekt for pengene. Det vil være billigere og blive lettere for trafikanter at komme fra Lyngageren ud på Lindenborgvej, samt nedsætte hastigheden på Lindenborgvej. Det er relativt begrænset hvor mange børn projektet vil gavne. Samtidig vil en sti være meget svært at realisere på grund af tærrenforhold, fredninger mv. Udenfor byzone kan man ikke etablerer en lavere hastighedsbegrænsning end 60 km/t. Bemærkningerne tages med i realisering af konkret projekt. 3) Ingen ændringer. 6 børn er relativt få børn i forhold til mange andre strækninger. Derfor ændres ikke på effektvurderingen 4) Ingen ændringer Der foretages trafiktælling på Lyngageren i ) Ingen ændringer. Bemærkningerne tages med i forvaltningens generelle arbejde.

16 Side16/30 Bøen og Skoler - Roskilde Syd Afsender Høringssvar Forvaltningens svar Hanne Holmquist Mosevangen 29 1) Ønsker cykelsti langs Valorevej med belysning fra Mosevangen og op til skolestien langs Viby Hallen. Der indgår dobbeltrettet sti langs Valorevej (projekt 10d). Thomas Klein Hansen 1) Ønsker cykelsti fra Assendløse til Osted. Der indgår sti langs Assendløsevejen (projekt 5g). Assendløsevejen 14 Skolebestyrelsen Gadstrup Skole V. Henning Riber 1) Ønsker dobbeltrettet cykelsti på hele strækningen fra Snoldelev til Gadstrup Skole. Ved etablering af dobbeltrettede stier skaber man farlige situationer ved overkørsler og sideveje. For nylig er der sket to sådanne typer uheld mellem svingende bilist og cyklist, der kører ligeud, på henholdsvis Ørstedvej og på Værebrovej. Der vil samlet blive skabt flere farlige konfliktpunkter end der er i dag på strækningen. Vejdirektoratet har afvist at acceptere en dobbeltrettet sti igennem det signalregulerede kryds ved Køgevej. Et af de primære konfliktpunkter i dag på strækningen er Salløvvej/Egegårdsvej, der kan løses ved signalregulering. Derudover indgår der sti på Brordrupvej i Cyklistplanen. Der er i budget 2016 afsat midler til at etablere sti på nordsiden i forlængelse af Salløvvej og på tværs af jernbaneoverskæringen.

17 Side17/30 Det sammenhængende stinet - Roskilde Midt Afsender Høringssvar Forvaltningens svar Torben Marcussen Himmelev Bygade 36 Chris Jenkins Terrasserne 113 Heidi Vermund Skovmosevej 5, Vindinge, 4000 Roskilde Mitte Egehave Gouffé Naturparken 3 1) Støtter projekt Himmelev Stien med 2 minus 1 vej og hastighedsbegrænsning på 4o km/t 1) Støtter projekt 7b Himmelev Stien. Ønsker hævet flade i krydset Fynsvej/Himmelev Himmelev i stedet for ved Bygade/Himmelev Sognevej eller begge steder. 2) Ønsker hævet flade ved udkørslen fra Terrasserne/Himmelev Bygade, samt vejbump på strækningen magen til det, der i forvejen eksisterer ved Egegården. 1) Ønsker cykelsti på Østre Vindingevej. Der er ikke meget lys, vejen bugter og bakker hvilket giver dårligt udsyn for bilister, og der bliver kørt stærkt. 1) Der mangler en cykelsti på Østre Vindingevej, fra Vindinge til Københavnsvej. Folk kører stærk og der er mange steder med dårligt udsyn for biler pga. sving eller bakker. Det er også den eneste mulighed for folk der arbejder i retningen mod Hedehusene. 2) Ønsker ny asfalt på cykelstien på Østre Ringvej. Bemærkningerne tages med i konkret projekt. 1) Forslag til ændring: Der tilføjes hævet flade i krydset Himmelev Bygade/Store Valbyvej til projekt 7b Himmelevstien Bemærkningerne tages med i konkret projekt. En sti langs Østre Vindingevej medtages ikke i planen. Den vil betjene et begrænset antal cyklister. Der indgår ny stiforbindelse mellem Vindinge og Trekroner, og der er afsat 5 mio.kr til realisering af en ny sti mellem Lillevangsvej og Vestre Hedevej. Denne sti vil skabe en ny forbindelse fra Vindinge mod Trekroner og mod købehavn og opfylde det samme behov som en sti langs Østre Vindingevej. En sti langs Østre Vindingevej medtages ikke i planen. Den vil betjene et begrænset antal cyklister. Der indgår ny stiforbindelse mellem Vindinge og Trekroner, og der er afsat 5 mio.kr til realisering af en ny sti mellem Lillevangsvej og Vestre Hedevej. Denne sti vil skabe en ny forbindelse fra Vindinge mod Trekroner og mod Hedehusene og opfylde det samme behov som en sti langs Østre Vindingevej.

18 Side18/30 Svend Frost Bondorf Ved Kirken 3, Vindinge, 4000 Roskilde 1) Støtter sti mellem Lillevangsvej og Vestre Hedevej (projekt 7h), men ønsker den belyst. 2) Belysning mangler på den eksisterende forbindelse til Østre Ringvej og Trekroner ad Lillevangsvej og under motorvejen. Det er især ubehageligt at cykle i retning mod Vindinge i mørke da man bliver blændet af billygter, først fra biler på afkørselsrampen og siden biler på Vindingevej. 3) Ønsker bedre snerydning på Lillevangsvej frem til Vindinge. 4) Ønsker sti langs Østre Vindingevej, da det er den mest direkte rute fra Vindinge i retning af Hedehusene og København. 5) Projekt 8b om dobbeltrettet stien på Østre Ringvej bør forlænges fra rundkørslen og frem til Københavnsvej 6) Der burde etableres en trappe ned ad skrænten fra enden af Navervej til stien under motorvejen i dag er der en halsbrækkende stejl trampesti, hvis eksistens viser at der er behov for en trappe. 7) Den planlagte grønne sti til Hedeland nord om Vindinge som skal gå gennem den nedlagte grusgrav og under Østre Vindingevej bør nævnes i cyklistplanen. 8) Sproglig rettelse af beskrivelse af projekt 7c (Vindingestien) på side 45 selv om meningen er nogenlunde klar. En del af stierne langs Østre Ringvej bliver asfalteret i Veje og stier i det åbne land belyses som udgangspunkt ikke i Roskilde Kommune. Veje og stier i det åbne land belyses som udgangspunkt ikke i Roskilde Kommune. Forvaltningen vil tage kontakt til Vejdirektoratet i forhold til at finde mulige løsninger, der kan skærme for lyset fra køretøjer på vejen, fx beplantning eller andet. 3) Ingen ændringer Lillevangsvej er klasssificeret som klasse A vej i forhold til snerydning, og den bliver prioriteret på lige fod med fx Sandvej, Tingvej og Tunevej, der er på samme rute i Vindinge. Afhængig af hvornår og hvor meget sne, der falder vil der gå nogle timer inden vejen er ryddet. 4) Ingen ændringer. En sti langs Østre Vindingevej medtages ikke i planen. Den vil betjene et begrænset antal cyklister. Der indgår ny stiforbindelse mellem Vindinge og Trekroner, og der er afsat 5 mio.kr til realisering af en ny sti mellem Lillevangsvej og Vestre Hedevej. Denne sti vil skabe en ny forbindelse fra Vindinge mod Trekroner og mod Hedehusene og opfylde det samme behov som en sti langs Østre Vindingevej. 5) Ingen ændringer. Ideen er at den dobbeltrettede sti skal understørre Roskildes Grønne Ring. At fortsætte en dobbeltrettet sti helt til krydset ved Københavnsvej vil give en stor sikkerhedsmæssig konflikt i krydset, mellem svingende bilister og cyklister der krydser Københavnsvej i forkert retning. Dette giver Vejdirektoratet (som er vejmyndighed i krydset) normalt ikke tilladelse til.

19 Side19/30 Allan Christensen Hjortlund 1, Vindinge Sanne Hansen Knudsvej 3 b Roskilde Lise Nielsen Bakkedraget 24 1) Støtter cykelforbindelse mellem Vindinge og Trekroner, men jeg kan af forslaget ikke se hvordan man kommer videre på cykel fra Vestre Hedevej til Trekroner. 2) Farligt at færdes på cykel i krydset Østre Ringvej/Industrivej, primært pga. manglende cykelsti langs Industrivej. 3) Det er umuligt at cykle om aftenen ad stien fra rundkørslen Østre Ringvej mod Vindinge uden at blive blændet af bilister på motorvejsafkørslen, som ligger højere end cykelstien. Det samme gør sig gældende når man mod Vindinge rammer Lillevangsvej og kører langs Vindingevej. 1) I Allehelgensgade ønskes bedre forhold for cyklister, der skal svinge til venstre ned af Borchsgade ved Gråbrødre skole. 1) Har kun et lille ønske om intelligente lyskryds på Jernbanegade, specielt ud fra busholdepladsen og det efterfølgende lyskryds mod stationen. Træls at skulle holde 2 gange for rødt inden for få hundrede meter... Specielt når ingen busser skal køre ud og man alligevel holder for rødt.. 6) Ingen ændringer. Forslaget undersøges nærmere. 7) Ingen ændringer. Stien indgår allerede i Strategi For Roskildes Grønne Ring. 8) Forslag til ændringer: Sproglig rettelse. Den nye sti kan tilsluttes på Vestre Hedevej, hvor der er cykelstier langs resten af strækningen på begge sider af vejen på Vestre Hedevej og Store Hedevej. Således vil man kunne cykle på eksisterende stier til Trekroner Station via Marbjergvej og den sydlige sti langs jernbanen. 2) Ingen ændringer Der indgår stier langs Industrivej i cyklistplanen, projekt 7j. Industrivej skal asfalteres i 2018, og i den forbindelse forberedes etablering af fællesstier langs strækningen. Selve krydset er statsvej og der er Vejdirektoratet vejmyndighed. 3) Ingen ændringer. Forvaltningen vil tage kontakt til Vejdirektoratet i forhold til at finde mulige løsninger, der kan skærme for lyset fra køretøjer på vejen, fx beplantning eller andet. Mulige løsninger undersøges nærmere. Signalet er trafikstyret, så man bør normlat ikke holde for rødt lys, hvis der ikke er nogle busser, der skal ud fra busholdepladsen. En spolefejl kan være årsag til at signalet ikke skifter optimalt. 2) Forslag til ændring: Cykelsti Jernbanegade (6h) tilføjes i planen.

20 Side20/30 Carsten Rasmussen Ringparken 29,2.tv Christian Bjerre Nielsen Enghaven 17, Svogerslev 2) Bedre oversigtsforhold ved afsætningspladsen ved stationen. 1) Mangler cykelstativer i Bymidten når cyklende skal ud og handle i og omkring Gågaden og i bymidten generelt. 1) Der bør etableres en egentlig cykelsti på Stamvejen i Svogerslev. Det er en af hovedvejene i Svogerslev, hvor mere sikre forhold kan øge antallet af cyklister blandt de mange parcelhuse i den ene ende. Samtidigt kan borgerne lettere bruge Lynghøjsøerne i den anden ende. 2) Sikre forhold på Holbækvej mod skolen, hvor cykelstien stopper. Projektet vil skabe bedre forhold for cyklister ved at der etableres cykelsti med kantsten til kørebanen og til afsætningspladserne. Der er afsat midler til mere cykelparkering i bymidten og omkring gågaden i Det er muligt at færdes af eksisterende stier eller lokalveje langs Stamvejen. Skolebørn på vej til eller fra skole kan færdes af stier eller lokalveje til skolen i stedet for det korte strækning uden cykelsti. Fortove og vejen er blevet renoveret i 2015 og der er i den forbindelse vurderet, at der ikke bør gøres yderligere for at sikre skolevejen på Holbækvej.

21 Side21/30 Det sammenhængende stinet Roskilde Nord Afsender Høringssvar Forvaltningens svar Leif Max Hansen Hyldekærparken 7, Gundsømagle, 4000 Roskilde 1) Støtter projekt 9g 2 minus 1 vej på Holmevej. 2) Cykelvej via Holmevej og eksisterende grusstier øst for Dysse Sø og videre op over Værebro Å og op i Egedal Kommune ad lokalveje til Stenløse Station er den optimale løsning! Det kræver asfalt og belysning. Som udgangspunkt belyses stier og veje i det åbne land ikke. Den eksisterende grussti er på privat matrikel og vil muligvis blivet flyttet. Der indgår ikke planer om asfaltering af stien eller belysning af stien. Kirsten Jensen Snekkevej 37 Lonny Nielsen Brillantvej Jyllinge Majken Kloster Hagenæsdal 13 Tina Gjettermann Markskellet 20 1) Da der er flere, der cykler til Veksø og længere mod øst, er det nødvendigt at forlænge Holmevej 2 minus 1 vej (9g) helt til kommunegrænsen ved Værebro Å. En delstrækningen af Holmevej skal asfalteres i minus 1 vej på denne strækning kan etableres samtidigt. Der kan kun etableres 2 minus 1 vej på steder hvor oversigtsforholdene er acceptable og det er de ikke langs hele Holmevej. Derfor kan hele strækningen ikke etableres som 2 minus 1 vej. 1) Ønsker cykelsti til Stenløse fra Jyllinge - via krogholmvej Projektet supercykelsti Jyllingeruten fra Jyllinge til Stenløse Station er finansieret og bliver anlagt i løbet af Projektet inkluderer cykelsti på Værebrovej, og etablering af ny cykelsti på Krogholmvej i Egedal Kommune. 1) Ønskes cykelsti fra A6 ad Jyllinge Parkvej til Bygaden Projektet med trafiksanering af Jyllinge Parkvej inklusiv stier langs strækningen er en del af Trafikplan Jyllinge. Der er dog ikke afsat midler til dette. Der er eksisterende stisystem det meste af strækningen, som kan skiltes bedre. 1) Ønsker cykelsti til Stenløse fra Jyllinge - via krogholmvej Projektet supercykelsti Jyllingeruten fra Jyllinge til Stenløse Station er finansieret og bliver anlagt i løbet af Projektet inkluderer blandt andet etablering af ny cykelsti på Krogholmvej i Egedal Kommune.

22 Birthe K. Vinner Nielsen Bygaden 8, 4040 Jyllinge Gundsømagle Landsbyråds trafikgruppe, v. tovholder Kirsten Lund Jakobsen 1) Der er ringe oversigtsforhold i krydset Møllevej - Nordmarksvej i Jyllinge. Ønsker hajtænder eller bump på Nordmarksvej ved Møllevej. 1) Støtter Hævet flade Hejnstrupvej/Sognevej/Gundsømagle Parkvej for sikkerheden for skolebørn på cykel. Oversigtsforholdene er dårlige. 2) Flytning af busstoppested, etablering af permanente chikaner på Gulddyssevej ud for Gundsømagle Bycenter. 3) Ønsker cykelsti på Holmevej på strækningen i alt 1,4 km til eksisterende grussti langs grusgraven og videre til Stenløse Station. Der er næsten dobbelt så mange cyklister pr døgn på Holmevej, som på Gulddyssevej, og trafikken med tunge køretøjer vil stige markant, når grusgravningen starter på Holmevej. 4) 2-1 vej på Sognevej/Hovedgaden. Samtidig med 40 km/t er Cyklistplanens forslag jo at få bilisterne til at sætte farten ned. Er det overhovedet forsvarligt med en 2-1 vej med alle de udkørsler på Hovedgaden? På Sognevej er det unødvendigt, da der er en udmærket dobbeltrettet, belyst cykelsti. 5) Der mangler bedre cyklistsikkerhed på Hejnstrupvej. Efter at busslusen er taget af bordet, mangler der nu en tryg cykelforbindelse til bl.a. de skolebørn, der benytter vejen. 6) Bedre sikring i Østrupkrydset for de svage trafikanter. Side22/30 Ønsket med bump på Nordsmarksvej indgår som et muligt kommende trafiksikkerhedsprojekt. Det er dog ikke finansieret. Ønsket er taget til efterretning. Ønsket er taget til efterretning. 3) Ingen ændringer. Grusstien langs grusgraven og Dysse Sø er på privat matrikel. Der er ingen garanti for, at stien fortsat vil være åben for cyklister i årene fremover. Hvis 3. etape af Frederikssundsmotorvejen etableres vil denne adgang lukkes. En cykelsti langs del af Holmevej vil i så fald gavne meget få cyklister, og nytten af en cykelsti vil ikke stå mål med investeringen. En delstrækningen af Holmevej skal asfalteres i minus 1 vej på denne strækning kan etableres samtidigt for få midler. 4) Ingen ændringer. Bemærkningerne er taget til efterretning. Forvaltningen vil idgå i en dialog med Landsbyrådet om projektet inden der tages beslutning om at realisere dette projekt. 5) Ingen ændringer. Der er ingen løsninger, der kan sikre en tryg og sammenhængende cykelforbindelse på hele Hejnstrupvej. Det er ikke muligt at etablere cykelsti langs vejen og en bussluse er afvist. En mulighed er, at etablere mindre delstrækninger med 2 minus 1 vej. 6) Ingen ændringer. Bemærkningerne er taget til efterretning og indgår i det videre arbejde med sikring af krydset i Karina Hou Larsen 1) Støtter projekt 9a, cykelsti langs Store Valbyvej fra Østre

23 Store Valbyvej 206, 4000 Roskilde Betina Fuglsang Holmevej 57 Gundsømagle 3670 Veksø Ringvej til Store Valby og opfordrer til at se på etableret i 2017/18. 2) Eksisterende 2 minus 1 vej på Store Valbyvej har gjort strækningen ubehagelig at køre på både som cyklist og bilist. 1) Ønsker en cykelsti fra Gundsømagle til Veksø eller Stenløse station for at kombinere cyklen med kollektiv trafik Side23/30 Der tages ikke stilling til hvornår projekter realiseres i Cyklistplanen. Bemærkningerne er taget til efterretning og indgår i evalueringen af 2 minus 2 vejen Der er ved at blive etableret cykelsti langs Gulddyssevej op til A6. Denne sti er er færdig i løbet af foråret Samtidig har Egedal Kommune planlagt cykelsti langs Krogholmvej i forbindelse med etablering af supercykelstien Jyllingeruten fra Jyllinge til Stenlæøse station. Det vil give en væsenligt forbedret mulighed for at cykle fra Gundsømagle til Stenløe station. Derudover vil projekt 9g 2 minus 1 vej på Holmevej give bedre forhold for via grusstien øst for Dysse Sø at cykle til Stenløse Station. Privat borger Linda Klug Ellevang 4, 3670 Veksø 1) Vi har i mange år manglet sikre cykelstier i kommunen. Jeg har kunnet se behovet lige siden Nu må der gøres noget!! Bemærkningen er taget til efterretning.

24 Side24/30 Det sammenhængende stinet - Roskilde Syd Afsender Høringssvar Forvaltningens svar John Kloth Petersen Frederiksborgvej 23 B 4000 Roskilde 1) T-krydset ved Køgevej /Havdrupvej er farligt. For at undgå øst risiko for højresvings uheld bør anlægges en ny kort sti Køgevej-Havdrupvej med udkørsel 25 m nede ad Havdrupvej 2) Ønsker bump i højre svingbane Køgevej imod Havdrupvej, og tydelig reflekterende vejafmærkning malet på vejen af ligeud cykelbane. Der indgår sti langs Havdrupvej som projekt 10h. Bemærkningerne tages med i konkret projekt. Selve krydset er statsvej Ønsket er givet videre til Vejdirektoratet, som er vejmyndighed i krydset. Dorte Klein Hansen Assendløsevejen 14 Viby Sjælland Jane lyng Jensen Sø.Sv.Byvej 12 1) Cykelsti ønskes fra Assendløse til Osted Stiprojektet dobbeltrettet cykelsti på Assendløsevejen fra Assendløse til Osted indgår som projekt 5g under Børn og Skoler i Roskilde Syd. 1) Ønske om cykelsti fra Søster Svenstrup til Viby, Dåstrup, Assendløse og videre til Osted. 2) Generelt ønske om vedligeholdelse af asfalt på vejene omkring og til og fra Søster Svenstrup. Der indarbejdes ikke cykelstier fra Søster Svenstrup til de omkringliggende byer. Brugen vil være relativt begrænset og der færdes relativt lidt trafik på de eksisterende landeveje i forhold til andre veje, hvor der prioriteres cykelstier. Stiprojekt 5g dobbeltrettet cykelsti på Assendløsevejen fra Assendløse til Osted indgår under Børn og Skoler i Roskilde Syd. Lena Jensen Salløv gade Gadstrup 1) Ønsker cykelsti langs Havdrupvej 2) Ønsker hastighedsdæmpende foranstaltninger på Havdrupvej 2) Ingen ændringer Ønsket er taget med i planlægningen af vejvedligeholdelsesmidlerne Der indgår projekt om cykelsti langs Havdrupvej projekt 10h. Der er vedtaget bump på Havdrupvej i Salløv by i budget 2017.

25 Side25/30 Ole Hindsbo Truelstrup-vejen 7, 4130 Viby Sjælland 3) Ønsker busrute rute 220 kunne kører omkring Salløv igen. 1) Kommentar til projekt 10d, cykelsti langs Valorevej. Stien er planlagt som en dobbeltrettet sti. På dobbeltrettede cykelstier går trafikken modsat det forventede og kan derfor overraske bilister og føre til fatale ulykker. Stien er planlagt til at forbinde Viby med erhvervsområdet der er identisk med kagefabrikken Coronet. Det giver ingen markante naturoplevelser. Der er ikke skole elever på kagefabrikken Coronet. En skolesti fra Mosevangen kan etableres langs Valorevej på Roskilde Kommunes areal ved Langdyssen. 2) Forslag: Viby Natursti en sti der føres direkte fra Viby langs jernbanen og videre ad eksisterende veje til Klosterskoven. Stien vil fra dag til dag kunne etableres som en trampe sti ved at lægge en spang over Viby Å i Kildemosen. Denne sti bør derfor med tiden udvides til en befæstet cykelsti langs jernbanen. 3) Langdysse naturpark: Langdyssen ligger i landzone og er lovbeskyttet af en zone omkring fortidsminder. Arealet omkring Langdyssen foreslås derfor anlagt som naturpark med danske træ- og buskgrupper til gavn for dyrelivet og 3) Ingen ændringer. Roskildes Busplan for den sydlige del af kommunen gennemgik en effektivisering i 2010 og 2011, hvor flere busser blev omlagt og en enkelt buslinje udgik for blandt andet at kunne prioritere en busrute på tværs over det åbne land fra Osted til Solrød. Det gav mange mennesker nye muligheder for at benytte flere koblinger fra bus til regional- og S-togslinjer. Salløv har i dag betjening med rutebusser fra Krydset ved Køgevej/Salløvvej, hvor 212 og 220 kører mod bl.a. Roskilde og Solrød. Beboere i Salløv har mellem 400 og 900 meter til disse stoppesteder. Alternativt kan man benytte kommunens tilbud om Flextur, som afhenter ved hjemadressen, og kører hen, hvor borgeren ønsker det. Prisen er 24 kr. for 10 km indenfor kommunegrænsen. Yderligere information kan fås hos Flextur på Stien langs Valorevej gavner flere formål. Den vil give en mere sikker adgang til Klosterskoven via Truelstrupvejen, til Coronet og til Mosevangen. Ønsket indgår i arbejdet med Grøn Blå Strategi. 3) Ingen ændringer Ønsket er taget til efterretning og kan indgå i arbejdet med Grøn Blå Strategi.

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 276634 Brevid. 2253426 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 20. januar 2016 Notatet beskriver hvilke cykelprojekter,

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl til 14.00

Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl til 14.00 Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl. 12.30 til 14.00 Deltagere: Morten Heegaard Christensen, Veje og Grønne Områder Susanne Olsen, Bjarne Johansson og John,

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Bilag høringsnotat til Trafiksikkerhedsplan Resume

Bilag høringsnotat til Trafiksikkerhedsplan Resume Veje og Grønne Områder Sagsnr. 254799 Brevid. 2003013 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Bilag høringsnotat til Trafiksikkerhedsplan 2014 12. november 2014 Resume Der er indkommet i alt

Læs mere

Cykelprojekter. Tabel 1: Status over projekter afsat i Bilag 2: Status på projekterne i pulje til Cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet

Cykelprojekter. Tabel 1: Status over projekter afsat i Bilag 2: Status på projekterne i pulje til Cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet Veje og Grønne Områder Sagsnr. 299552 Brevid. 3185037 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Bilag 2: Status på projekterne i pulje til Cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet 13. august 2019

Læs mere

Bilag: uddybning af de enkelte projekter i 2019 i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet samt bruttoliste

Bilag: uddybning af de enkelte projekter i 2019 i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet samt bruttoliste Bilag: uddybning af de enkelte projekter i 2019 i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet samt bruttoliste Veje og Grønne Områder Sagsnr. 299552 Brevid. 3015281 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

NOTAT: Status på projekterne i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet

NOTAT: Status på projekterne i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet Veje og Grønne Områder Sagsnr. 299552 Brevid. 2861324 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Status på projekterne i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet 2. august 2018 Status

Læs mere

Høringssvar til Cyklistplan 2017, Roskilde Kommune

Høringssvar til Cyklistplan 2017, Roskilde Kommune Høringssvar til Cyklistplan 2017, Roskilde Kommune - Fra Gruppen Cykelsti på Store Valbyvej og Gundsølillevej Vi har med interesse gennemlæst udkastet til Roskilde Kommunes Cyklistplan 2017. Det er med

Læs mere

NOTAT: Referat møde med cyklistforbundets lokalafdeling og Veje og Grønne Områder den 7. marts 2019.

NOTAT: Referat møde med cyklistforbundets lokalafdeling og Veje og Grønne Områder den 7. marts 2019. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 269353 Brevid. 3119234 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Referat møde med cyklistforbundets lokalafdeling og Veje og Grønne Områder den 7. marts 2019.

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

NOTAT: Prioritering af projekter i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet

NOTAT: Prioritering af projekter i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet Veje og Grønne Områder Sagsnr. 299552 Brevid. 2741495 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Prioritering af projekter i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet 7. marts 2018

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO UDKAST Glostrup Kommune Den regionale cykelpulje Forslag til projekter NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Cykelstier på Herstedøstervej... 3 2 Cykelsti på Birkeskoven... 4 3 Cykelstier

Læs mere

GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej

GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej (sydsiden, væk fra Erhvervsparken og Danish Agro). Effekt:

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Politisk enighed om principperne for Sikker trafik i Svogerslev

Politisk enighed om principperne for Sikker trafik i Svogerslev Billedet, arbejdsmøde d. 16. maj 2017: Byrådsmedlemmerne, fra venstre side af: Bent Jørgensen (V), Merete Dea Larsen (DF) Kandidaterne, for højre side af: Pierre Kary(A) og Michael Højbjerg (V) Principperne

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd.

Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd. Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd. Dette notat indeholder et billede af alle indleverede kommentarer. I de tilfælde, hvor der tilføres nyt

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

Cykelstikatalog 2019

Cykelstikatalog 2019 Cykelstikatalog 2019 Baggrund Fredericia har gennem de senere år haft stor fokus på cyklisme, cykelfremme og anlæg af nye cykelstier. Målet har været at understøtte borgernes ønske om at kunne transportere

Læs mere

Trafikudviklingen i Roskilde Kommune 2015

Trafikudviklingen i Roskilde Kommune 2015 Veje og Grønne områder Oktober 2015 Trafikudviklingen i Roskilde Kommune 2015 Trafikudviklingen i Roskilde Kommune 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Tendenser i trafikken... 4 Roskilde bymidte...

Læs mere

Cyklistplan 2012/ ab

Cyklistplan 2012/ ab Cyklistplan 2012/ ab Forord 3 Roskilde Kommune ønsker at fremme cyklingen. Det giver mere sundhed for kommunens borgere. Det er en CO2 neutral transportform, og det giver plads i byrummet og mindre trængsel.

Læs mere

Indhold. NOTAT: Trafikanalyser og trafikmodel for Roskilde Syd. Baggrund side 2. Nummerskrivningsanalyse side 3. Trafikanalyse side 3

Indhold. NOTAT: Trafikanalyser og trafikmodel for Roskilde Syd. Baggrund side 2. Nummerskrivningsanalyse side 3. Trafikanalyse side 3 Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 234888 Brevid. 2150036 Ref. JEFJ Dir. tlf. 46 31 37 17 jensfj@roskilde.dk NOTAT: Trafikanalyser og trafikmodel for Roskilde Syd. 15. juli 2015 Indhold Baggrund

Læs mere

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse.

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse. Nr. Lokalitet Løsning Anlægsoverslag Status Under 100.000 100.000-1 mio. Over 1 mio. 1 Egedal Kommunes skoler Afsluttede projekter på følgende skoler: Stenløse Privatskole Egedal Gymnasium Igang siden

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Skolevejsundersøgelsen 2014

Skolevejsundersøgelsen 2014 Skolevejsundersøgelsen 2014 Roskilde Byråd besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2014-2017, at På flere skoler er der forhold omkring ankomstforhold og parkering, som giver udfordringer i

Læs mere

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført.

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført. Faxe Kommune Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Prioritering af cykelstiprojekter Prioriteringsmodel Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato 11. januar 2016

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Indhold. NOTAT: Trafikmodel og -analyse af Roskilde syd. Baggrund side 2. Nummerskrivningsanalyse side 2. Trafikanalyse side 3

Indhold. NOTAT: Trafikmodel og -analyse af Roskilde syd. Baggrund side 2. Nummerskrivningsanalyse side 2. Trafikanalyse side 3 Plan og Udvikling Sagsnr. 234888 Brevid. 2244473 Ref. JTJ Dir. tlf. 46313712 Jenstj@roskilde.dk NOTAT: Trafikmodel og -analyse af Roskilde syd 26. januar 2016 Indhold Baggrund side 2 Nummerskrivningsanalyse

Læs mere

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej [Modtager firma] cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej CYKELFORBINDELSE SIMMERBØLLE VIA MØLLEMOSEVEJ TIL SPODSBJERGVEJ BILAG 1-5 Rekvirent Langeland Kommune Rådgiver Orbicon A/S Rolundvej 23 5260

Læs mere

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 28. februar 2017 Sagsb.: Erik Knudsen Sagsnr.: 17/4400 Dir.tlf.: 72365616 E-mail: erknu@holb.dk Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød I forbindelse med linjeføringen

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej

Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej Cykelstier på Søndervangen og Frydenlundsvej Teknik og Miljø Vej Det er maj 2016 besluttet at udarbejde skitseprojekt for cykelstier på Søndervangen og delte stier på Frydenlundsvej. De to delstrækninger

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej 1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej F1 - Nye enkeltrettede stier / cykelbaner (evt. fællesstier/ delte stier) Fortov på begge sider af Rådhusvej øst for Præstøvej

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Tidl. politisk behandling Forventet sagsgang Lovgrundlag BY, 03.05.11, pkt. 57 TM-U, ØK, BY Vejloven SAGENS INDHOLD I budget 2014 er der afsat 4,0 mio.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde. Roskilde Kommune. Notat. 1 Generelle tiltag

Indholdsfortegnelse. Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde. Roskilde Kommune. Notat. 1 Generelle tiltag Roskilde Kommune Bilag 1 - Besigtigelse af traceer i Roskilde Notat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Generelle tiltag 1

Læs mere

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 10-04-2018 Nr. Projekt Overslagspris (mio. kr.) 1 Dobbeltrettet cykelsti mellem Rådmandshaven og Fabriksvej 0,45 2 2-1-vej mellem Rønnebæk

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Trafikale forhold ved 3 skoler

Trafikale forhold ved 3 skoler Vedrørende: Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnavn: Ny skolestruktur. Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnummer:

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan Aabenraa Kommune August 2017 1 Indhold A Adgang til skolen fra Rise samt krydsning af jernbanen mod syd 4 B Trafiksanering af Hærvejen 5 C Krydsning af Østergade 6 D Øvrige

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III

SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III SikreSkoleveje Bilag 1 Projektpakke 2012-III 1 Nye Skoler 2 1.1 Christianshavns Døttreskole 2 1.2 Hanssted Skole 4 1.3 Rudolf Steiner Skole 6 1.4 Landsbyskolen 6 1.5 Amager internationale Skole 6 1.6 Københavns

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune 2. marts 2012

NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune 2. marts 2012 Svogerslev Lokalråd Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 66043 Brevid. 1430885 Ref. AUM Dir. tlf. 46 31 37 25 anitaum@roskilde.dk NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Næstved Kommune. NOTAT Januar 2019 mkk/tvo. Trafikplan Cykelstiprojekter på Statsveje

Næstved Kommune. NOTAT Januar 2019 mkk/tvo. Trafikplan Cykelstiprojekter på Statsveje Næstved Kommune NOTAT Januar 2019 mkk/tvo Cykelstiprojekter på Statsveje Indhold 1 Indledning... 3 2 Projekter på statsveje... 3 Næstved Landevej v/fuglebjerg... 4 Suså Landevej, v/ Buske...5 Suså Landevej,

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

Bilag 5 Ejendomme der eventuelt skal have påbud

Bilag 5 Ejendomme der eventuelt skal have påbud Bilag 5 Ejendomme der eventuelt skal have påbud Ejendomsnummer 197250 Amager Huse 3 13 a 4320 Lejre Søster Svenstrup By, Dåstrup 31 SOP 197249 Amager Huse 7 15 4320 Lejre Søster Svenstrup By, Dåstrup 31

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter)

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter) 1 Ringsted Dagmarsgade/Anlægsvej Fjernelse af den eksisterende indsnævring og tilhørende beplantning i krydset. I stedet etableres et bump til dobbeltrettet trafik, evt. mindre indsnævring af vejprofilet

Læs mere

Tiltag til forbedringer på Kystbanestien. Tiltag til forbedringer på Kystbanestien En tryg, sikker og fremkommelig Kystbanesti

Tiltag til forbedringer på Kystbanestien. Tiltag til forbedringer på Kystbanestien En tryg, sikker og fremkommelig Kystbanesti En tryg, sikker og fremkommelig Kystbanesti En oversigt over de foreslåede tiltag til forbedringer fremgår af nedenstående oversigtskort. Hvert tiltag er desuden beskrevet på de efterfølgende sider. Numrene

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Claude Larsen Susanne Aagaard-Kjær Casper Morell Ris Thorsten Drewes Jørn Koch Mads Krabbe Julie Løvehjerte

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler

Bilag 4a - Besigtigelser af private skoler Bilag a - Besigtigelser af private skoler Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 20 Bjerregrav Friskole Sted: Viborg Kommune Dato: Man 2/9-09 Tidsrum 7.0 -.00 Besigtiget af: Dorte Vejr: Overskyet

Læs mere

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder.

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. BILAG 2 Dato: 21-04-2016 Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. De er prioriterede i 3 grupper. Gruppe 1 er projekter der anbefales udført

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere

NOTAT. Herskindskolen forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Herskindskolen forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Herskindskolen Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen, Erik Gersdorff Stilling og Martin Splid Svendsen Herskindskolen

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

ROSKILDE MAJ 2017 CYKLIST- PLAN 2017

ROSKILDE MAJ 2017 CYKLIST- PLAN 2017 ROSKILDE MAJ 2017 CYKLIST- PLAN 2017 Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde www.roskilde.dk SIDE 2 Indhold Forord... 5 Vision og målsætninger... 6 Realiserede cykelprojekter

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

Notat. Til: Roskilde Kommune. Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen. Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010

Notat. Til: Roskilde Kommune. Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen. Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010 Notat Til: Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning, att. Annette Wall Matthiessen Kopi til: LRI, MS, JBN, JHI, KBN 20. januar 2010 Sagsnummer Sagsbehandler KBN Direkte 36 13 17 83 Fax KBN@moviatrafik.dk CVR

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Antal skolebørn. Andel lastbiler

Antal skolebørn. Andel lastbiler NOTAT Trafik, Vej & Park Trafiksti-prioritering 2013 Prioriteringsnotat Trafiksti-projekter (alfabetisk rækkefølge) Bemærkninger Allindelillevej 2 410 25 40 * 5,4 4,2 1 78 80 21 10,5 Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277264 Brevid. 2278504 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Liste over anlægsprojekter, der ikke er bundet af kontrakt i 2015-2019 i 2015-2019 9. februar

Læs mere

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE SUPERCYKELSTI ÅRSLEV-ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål

Læs mere

Bilag 1 Projektbeskrivelse Etablering af stifaciliteter på Karl af Rises Vej i Karise

Bilag 1 Projektbeskrivelse Etablering af stifaciliteter på Karl af Rises Vej i Karise Bilag 1 Projektbeskrivelse Etablering af stifaciliteter på Karl af Rises Vej i Karise Cykelfremme i Faxe Kommune Faxe Kommune vil fremme cyklisme i kommunen. Cyklisters vilkår skal og bliver løbende forbedret

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 208124 Brevid. 1555753 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: behandling af høringssvar til forslag til lokalplan 591 for butiks- og erhvervsområde

Læs mere

Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger

Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger Forslag til forbedring af trafiksikkerheden pa Lille Næstved Skoles afdelinger Indhold Sandved - 2 forslag (samme sted)... 2 Sandved 1 - Forslag om fodgængerovergang og bump eller anden form for chikaner

Læs mere

Cykelsti langs Stumpedyssevej

Cykelsti langs Stumpedyssevej Cykelsti langs Stumpedyssevej Hørsholm Kommune ønsker at forbedre forholdene for cyklister langs Stumpedyssevej for at give især skolebørn en god og sikker cykelforbindelse frem til skolen. 1. Overordnet

Læs mere

Projektbeskrivelse: Sagen omhandler udbygning af stisystemet i Galten Skovby samt en omlægning af torvet i Galten.

Projektbeskrivelse: Sagen omhandler udbygning af stisystemet i Galten Skovby samt en omlægning af torvet i Galten. Anlægsprojekt nr. 1 Galten Bymidte Sagen omhandler udbygning af stisystemet i Galten Skovby samt en omlægning af torvet i Galten. Der er udført nye cykelbaner og tilhørende fortovsomlægninger på Vestergade

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl UDKAST Fredensborg og Hørsholm kommuner Lågegyde Projektbeskrivelse 25. marts 2010 mkk/jvl Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyser... 4 2.1 Trafiktællinger... 4 2.2 Uheld... 5 2.3 Tilfredshed...

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej.

Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. NOTAT 05.01.45-P00-1-17 Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. Notat om trafikregulerende foranstaltninger på J. F. Willumsensvej. I anlægsloven for Fjordforbindelsen forudsættes

Læs mere