Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale P1 i pavillonerne på CKUV, Elsagervej 25, 9800 Hjørring Fraværende: Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet. Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets dialogmøde med 2 bestyrelse for CKUV 2 Økonomirapport Ungdommens Uddannelsesvejledning - kvalitetsrapport 2017 / Godkendelse af Beskæftigelsesplan Godkendelse af tilsyn ved CKUV 16 6 Månedsrapporter - oktober Orientering Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Hjørring Kommune

2 Side P Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets dialogmøde med bestyrelse for CKUV Resumé Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets møde den indledes med dialogmøde med bestyrelsen for Center for Kompetenceudvikling og Undervisning, Vendsyssel (CKUV). Sagsfremstilling Udvalgets møde den indledes med dialogmøde med bestyrelsen for CKUV i tidsrummet 08:00-09:30. Dialogmøde og efterfølgende udvalgsmøde afvikles i mødelokale P1 i pavillonerne på CKUV, Elsagervej 25, 9800 Hjørring. Dialogmødet indledes med rundvisning, og har efterfølgende nedenstående dagsorden: 1. Kort præsentationsrunde 2. Kort præsentation af CKU 3. Byggeri 4. Ungestrategi 5. Eventuelt Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

3 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 3. Bilag: Ingen Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at dialogmøde gennemføres. Beslutning Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingen. Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet.

4 Side Ø Økonomirapport 2 Resumé Økonomirapport 2 består af en budgetopfølgning pr. ultimo september 2018, et skøn over forventet regnskabsresultat for 2018 samt indstilling af en række bevillingsmæssige korrektioner. Sagsfremstilling Økonomirapport 2 for 2018 viser helt overordnet, at Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets forventede regnskab før bevillingsmæssige korrektioner giver et samlet mindreforbrug på 19,7 mio. kr. jævnfør tabel 1 herunder: Tabel 1: Opsamling, Økonomirapport 2, 2018, Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, mio. kr. Sektor Forsørgelse Fra 2017 til 2018 er budgettet for sektor forsørgelse reduceret med 35 mio. kr. idet flere forventes at komme i job og uddannelse som følge af effekterne af investeringsstrategien. Ved udarbejdelsen af Økonomirapport 2 er der foretaget et konkret skøn for det forventede regnskab 2018 indenfor de enkelte serviceområder. På sektorniveau giver disse skøn et samlet mindreforbrug på 3 mio. kr. For nærmere om de enkelte serviceområder henvises til selve økonomirapporten, der er vedlagt som bilag. Indenfor sektor forsørgelse indstilles der en række omprioriteringer mellem serviceområderne med henblik på at korrigere budgetterne, således at de på serviceområdeniveau afspejler det forventede regnskab. Disse omprioriteringer kan Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget selv beslutte.

5 Sektor Beskæftigelsesindsats Der er skønnet et mindreforbrug på 16,4 mio. kr. for sektor beskæftigelsesindsats. De væsentligste årsager til det dette skøn er følgende: 3,0 mio. kr. vedrører øget resultattilskud, da det er lykkedes at hjælpe flere flygtninge i job og uddannelse end forudsat. Der er budgetlagt med 5,2 mio. kr. i resultattilskud, mens der pt. forventes en indtægt på 8,2 mio. kr. 4,8 mio. kr. vedrører mindreudgifter til driftsudgifter på integrationsområdet, herunder særligt danskuddannelse, som følge af markant mindre tilgang af integrationsborgere end forudsat. 1,0 mio. kr. vedrører driftsudgifter til beskæftigelsesindsatsen, herunder reducerede udgifter til ordinær uddannelse (0,5 mio. kr. heraf forventes overført til prioritering af flere rehabiliteringsmøder i 2019). 1,5 mio. kr. vedrører mindreforbrug på Helhedstilbuddet og Kompetencecentret, som følge af færre udgifter til blandt andet afklaringsforløb på Helhedstilbuddet (forventes overført til prioritering af flere rehabiliteringsmøder i 2019). 5,8 mio. kr. vedrører prioritering af investeringsmidler henover årsskiftet, som skal sikre mulighed for at skabe den rette balance mellem den fortsatte opbygning af tilbudsviften i 2018 og ind i 2019, driften af den udbyggede tilbudsvifte i løbet af 2019 og tilpasningen af tilbudsviften i de kommende år (forventes overført til 2019). 0,3 mio. kr. vedrører flerårig strategi for STU (forventes overført til 2019). Side 5. Indenfor sektor beskæftigelsesindsats indstilles følgende bevillingsmæssige korrektioner, som flytninger mellem udvalg: 1,000 mio. kr. søges flyttet fra Tilbud til Udlændinge til Arbejdsmarkedsforvaltningens område på konto 6 med henblik på at imødekomme udgiftspres vedr. lægeerklæringer. Denne omprioritering er i desuden indarbejdet i budget ,500 mio. kr. søges flyttet fra Tilbud til Udlændinge til Arbejdsmarkedsforvaltningens område på konto 6. Midlerne skal anvendes til konkrete digitaliseringsinvesteringer i 2018 med henblik på at indfri fremadrettede digitaliseringsbesparelser. Investeringerne vedrører Min Sag, som skal automatisere dele af aktindsigtsanmodninger, samt indkøb af hardware til anvendelse i forbindelse med videotolkning og - møder. Denne omprioritering er i desuden indarbejdet i budget ,450 mio. kr. søges flyttet fra Afklaringsforløb, projekter mv. til Arbejdsmarkedsforvaltningens område på konto 6. Årsagen er, at fokus på afholdelse af flere rehabiliteringsmøder giver en afledt udgift på konto 6 til Socialmedicinsk Enhed. 0,070 mio. kr. flyttes fra Afklaringsforløb, projekter mv. til Arbejdsmarkedsforvaltningens område på konto 6. Flytningen vedrører en ekstra virksomhedskonsulent, som er prioriteret for investeringsmidler. I 2019 vil denne få helårseffekt.

6 6,000 mio. kr. tilgår kassen fra "Tilbud til udlændinge" som følge af højere resultattilskud og lavere driftsudgifter end forudsat. Side 6. Det bemærkes, at flytninger mellem udvalg skal godkendes af Økonomiudvalg og Byråd. Sektor Specialundervisning for voksne For sektor Specialundervisning for voksne forventes et samlet mindreforbrug på 0,3 mio. kr. Heraf 0,1 mio. kr. på CKU Vendsyssel, som forventes overført til 2019 til indkøb af inventar, og 0,2 mio. kr. vedrørende eksterne specialundervisningsydelser som følge af mindreaktivitet. Samlet efter bevillingsmæssige korrektioner Tabel 2 herunder viser, at den samlede afvigelse efter bevillingsmæssige korrektioner er skønnet til 11,7 mio. kr.: Tabel 2: Afvigelse efter bevillingsmæssige korrektioner, mio. kr. Det forventede regnskab for 2018 er baseret på regnskab 2017, de første ni måneders forbrug i 2018 samt kvalificerede skøn for udviklingen resten af året. Det forventede regnskab er således fortsat forbundet med usikkerheder, som er størst indenfor forsørgelsesydelserne herunder særligt usikkerheder vedrørende sygedagpenge og A-dagpenge, som påvirkes af efterregistreringer. Efterregistreringerne kan også ske henover årsskiftet, hvilket vil påvirke regnskabet. Lovgrundlag Økonomi- og Indenrigsministeriets bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision mv.

7 Økonomi De bevillingsmæssige indstillinger i forbindelse med Økonomirapport 2 er sammenfattet i nedenstående tabel. En mere detaljeret oversigt findes i bilagets tabel 2. Side 7. Tabel 3: Indstillede bevillingsmæssige korrektioner, mio. kr. +=øget bevilling -= reduceret bevilling Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Økonomirapport 2, 2018, Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget.

8 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget godkender Økonomirapport 2. - at Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget godkender omprioriteringer indenfor sektorniveau i henhold til sagsfremstillingens tabel 3. - at Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at de bevillingsmæssige korrektioner i henhold til sagsfremstillings tabel 3 vedrørende flytninger mellem udvalg og tillægsbevillinger med kassevirkning godkendes. Side 8. Beslutning Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingerne. Udvalget besluttede i øvrigt, at forvaltningen arbejder videre med planlægning og iværksættelse af en yderligere mødekapacitet i rehabiliteringsteamene i første halvår Endeligt besluttede udvalget, at forvaltningen udarbejder en nærmere analyse af tilgangen og udviklingen generelt på sygedagpengeområdet. Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet.

9 Side P Ungdommens Uddannelsesvejledning - kvalitetsrapport 2017 / 2018 Resumé Årets kvalitetsrapport vedrørende Ungdommens Uddannelsesvejledning fremlægges hermed til politisk behandling. Sagsfremstilling Kvalitetsrapporten om Ungdommens Uddannelsesvejledning er den lokale udmøntning af de krav til kvalitetsarbejdet, der er givet ved vejledningsloven og bekendtgørelsen. Årets kvalitetsrapport er vedlagt i bilag 1. Rapporten falder i fem afsnit. I første afsnit beskrives rapportens baggrund, og der er givet en kort læsevejledning til resten af rapporten. I afsnit 2 ses på udviklingen i 9. og 10. klasse unges førsteprioriterede ungdomsuddannelse i perioden Der er i perioden en svag stigning blandt unge i, der har en erhvervsfaglig uddannelse (EUD) som førsteprioritet, og i alle årene ligger andelen af unge med en erhvervsfaglig interesse i kommunen over den tilsvarende andel på landsplan. I afsnittet findes endvidere korte præsentationer af to nylige forskningsrapporter, der synes at dokumentere, at baggrunden for de unges søgemønstre blandt andet skal findes i grundlæggende strukturelle forhold i uddannelsessystemet, og påvirkning fra utrygge forældre. I afsnit tre er der fokus på uddannelsesparathedsvurderingerne i 8. klasse. De unge bliver efter eget ønske specifikt parathedsvurderet til EUD, GYM og / eller HF. For at blive vurderet parat til uddannelse, skal den unge opfylde både de faglige, personlige og sociale forudsætninger: Knap halvdelen af de unge i de kommunale grundskolers 8. klasser blev parathedsvurderet i forhold til EUD.

10 Næste tre fjerdedel af unge i de kommunale 8. klasser blev parathedsvurderet i forhold til en gymnasial uddannelse. Side 10. Færre end hver femte ung blev parathedsvurderet i forhold til HF. For unge, der ønsker at blive vurderet i forhold til flere ungdomsuddannelser bliver de specifikke vurderinger omsat til en samlet vurdering. Hvis udfaldet af én af de specifikke vurderinger er, at den unge ikke er parat, bliver den samlede vurdering også, at den unge ikke er parat. I rapporten vises udviklingen i de samlede parathedsvurderinger på de kommunale grundskoler på 8. klassetrin gennem de tre seneste skoleår. Udviklingen på kommuneniveau viser en stigning i andelen af unge, der ikke er blevet vurderet at være parate til uddannelse. I skoleåret 2015/16 blev det således vurderet, at godt en ud af fire unge i klasse ikke ville være klar til at påbegynde en ungdomsuddannelse efter afsluttet 9. klasse. I skoleåret 2017/18 var dette steget til godt en ud af tre. Det gælder, at forskelle på for eksempel forældrenes uddannelsesbaggrund og indkomst medvirker til at forklare forskelle i andel parate i 8. klasse mellem kommunerne. Sådanne faktorer kan muligvis også bidrage til at forklare forskelle mellem de kommunale grundskoler, men sandsynligvis ikke forskelle mellem årgangene indenfor de enkelte grundskoler. Med virkning fra skoleåret 2018/19 skal den unges praksisfaglige forudsætninger vurderes i tilknytning til parathedsvurderingen. Den unges praksisfaglighed vurderes pr. definition som enten middel eller høj. En ung, som har usædvanligt høje praksisfaglige forudsætninger og som har de nødvendige faglige forudsætninger, kan i helt særlige tilfælde vurderes uddannelsesparat, selvom den unge ikke i fuldt omfang lever op til de sociale og personlige forudsætninger. I afsnit fire beskrives de konkrete vejledningsaktiviteter ved korte varedeklarationer og data, der beskriver udviklingen i gennemførte aktiviteter i. Endelig præsenteres i afsnit 5 resultaterne af to lokale undersøgelser. Den ene lokale undersøgelse var en spørgeskemaundersøgelse blandt de fem grundskolevejledere, og den anden undersøgelse var interviews med seks 9. klasses unge der ikke var vurderet uddannelsesparate i 8. klasse.

11 Kvalitetsrapporten er suppleret af to bilagssamlinger. Bilagssamling 1 indeholder uddybning af generelle data samt data om uddannelsesparathed på skoleniveau for de kommunale folkeskoler. Side 11. Bilagssamling 2 indeholder data om uddannelsesparathed på skoleniveau for de private og frie skoler. Dette bilag er lukket, da der er tale om meget små elevpopulationer, hvor resultaterne vil kunne henføres til enkeltpersoner. Der henvises til bilagene for en uddybning. Kvalitetsrapporten har været i høring ved skoleforvaltningen, og er drøftet med udskolingslederne på de kommunale grundskoler. Kvalitetsrapporten behandles parallelt i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Lovgrundlag 10, stk. 2, i lovbekendtgørelse nr af 28. september 2017 om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v. (vejledningsloven) 21 i bekendtgørelse nr. 774 af 14. juni 2017 om vejledning om valg af ungdomsuddannelse og erhverv (vejledningsbekendtgørelsen) Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Kvalitetsrapport 2017 / Kvalitetsrapport - Bilagssamling 1 3. Kvalitetsrapport - Bilagssamling 2 (LUKKET FORTROLIGT BILAG)

12 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at kvalitetsrapporten tages til efterretning - at forvaltningen udarbejder et beslutningsoplæg om en kvalificering af det fælles grundlag for arbejdet med uddannelsesparathedsvurderinger til behandling på fællesmødet mellem Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget i januar - at beslutningsoplægget skal indeholde forslag til: - udvikling af uddannelsesparathedsvurderingen som et værktøj der positivt kan understøtte elevernes uddannelsesvalg - en vurderingsmodel hvor alle elever som udgangspunkt bliver parathedsvurderet i forhold til erhvervsuddannelse og gymnasial ungdomsuddannelse - kvalificering og harmonisering af grundskolernes udarbejdelse af uddannelsesparathedsvurderinger - at koordineringsforum tager en særskilt politisk dialog med bestyrelserne for privat- og friskoler om status og forbedringspotentialer med afsæt i kvalitetsrapporten. Side 12. Beslutning Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingerne. Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet.

13 Side P Godkendelse af Beskæftigelsesplan 2019 Resumé Kommunerne skal årligt udarbejde en plan for det kommende års beskæftigelsesindsats. Beskæftigelsesplanen for 2019 foreligger nu til godkendelse. Sagsfremstilling 1. Sagens baggrund De ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen skal årligt udarbejde en plan for det kommende års beskæftigelsesindsats. Beskæftigelsesplan 2019 skal endeligt godkendes i Byrådet senest ved udgangen af Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i de seks ministermål for den beskæftigelsespolitiske indsats og er tilpasset vilkår og udfordringer på det lokale arbejdsmarked og afspejler de politiske prioriteringer og ønsker til arbejdsmarkedet og beskæftigelsesindsatsen, som Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget har udpeget. Udkastet til Beskæftigelsesplan 2019 er vedlagt som bilag Beskæftigelsesplanens indhold For 2019 har ministeren udmeldt disse seks vejledende mål: 1. Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse 2. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft 3. Flere flygtninge og familiesammenførte til flygtninge skal være selvforsørgende 4. Flere jobparate personer på kontanthjælp skal i beskæftigelse og flere aktivitetsparate bliver jobparate eller kommer i beskæftigelse. Der bør i indsatsen være et særligt fokus på kvinder med indvandrerbaggrund. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende 5. Bekæmpelsen af socialt bedrageri og fejludbetalinger skal styrkes 6. Udsatte ledige skal have en indsats I forbindelse med udmeldingen af de centrale målsætninger varslede ministeren, at der senere ville komme et 7. mål vedrørende handicapindsatsen. Den konkrete målformulering foreligger ikke på tidspunktet for denne plans

14 udarbejdelse og afsnit 3.6 om strategien for flere borgere med handicap i beskæftigelse, hviler derfor på det handicappolitiske udspil, som regeringen fremlagde i september Side 14. På Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget møde den 4. september blev det besluttet, at Ungestrategien skal indgå som lokalt mål i Beskæftigelsesplan Under dette mål vil der være beskrivelser af: En ny sammenhængende ungestrategi Styrket uddannelsesvejledning til de unge Styrket erhvervsvejledning i folkeskolen Implementering af ny Forberedende Grunduddannelse De seks ministermålsætninger og det lokale indsatsområde er indarbejdet sammen i beskrivelsen af strategierne i udkastet til beskæftigelsesplanen, således at de alle understøtter det overordnede strategiske mål om færre borgere på offentlig forsørgelse samt flere borgere i arbejdsstyrken. Lovgrundlag Lov om organisering og understøtning af beskæftigelsesindsatsen mv. 4. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag: 1. Udkast til Beskæftigelsesplan 2019.

15 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget drøfter udkastet til Beskæftigelsesplan 2019 Side 15. Beslutning Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingen. Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet.

16 Side K Godkendelse af tilsyn ved CKUV Resumé Forvaltningen har gennemført tilsynsbesøg ved Center for Kompetenceudvikling og Undervisning, Vendsyssel. Den endelige tilsynsrapport fremlægges hermed til udvalgets behandling. Sagsfremstilling Forvaltningen har gennemført anmeldt tilsynsbesøg ved Center for Kompetenceudvikling og Undervisning, Vendsyssel. Tilsynsrapport vedlagt i bilag 1. Tilsynsbesøget har ikke givet anledning til bemærkninger. Der henvises til bilaget for en uddybning. Det samlede materiale omfatter endvidere en samling bilag. Bilagene kan rekvireres ved sekretariatet. 2.0 Generelt om gennemførelsen af tilsyn: Generelt gælder, at gennemførelsen af et årligt anmeldt tilsynsbesøg dels fungerer som en opsamling på og samlet drøftelse af de driftsrelaterede forhold i samarbejdet, og dels som et tilsyn med de mere overordnede rammer for driften og de leverede ydelser, for eksempel, at personalet honorerer eventuelle formelle krav til uddannelse, at bygninger honorerer krav om tilgængelighed og så videre. Tilsynet gennemføres med udgangspunkt i dialog og tillid, men baggrunden for tilsynets gennemførelse er borgernes retssikkerhed. Hvis der er begrundet mistanke om, at borgernes retssikkerhed er i risiko det kan for eksempel være grundet i en eller flere konkrete klager, eller påfaldende dårlige resultater i eventuelle deltagertilfredshedsundersøgelser vil disse indgå i overvejelserne om at gennemføre et uanmeldt tilsynsbesøg. Den samlede tilsynsopgave omfatter langt mere end anmeldte tilsynsbesøg. Paletten af opgaver omfatter således også kig på en ekstern parts hjemmeside, økonomikonsulentens dobbeltkontrol af fakturaer, udtræk af data til produktionsrapporter med videre.

17 Forvaltningen har udarbejdet egen skabelon for tilsynet. Skabelonen er et dynamisk dokument, der i første omgang fastsætter, hvilke dokumenter forvaltningen ønsker at modtage i forberedelsen af tilsynsbesøget. I den endelige udformning beskriver dokumentet dels de forhold, forvaltningen ønsker at drøfte med den eksterne part, og de aftaler, der er lavet mellem parterne i tilsynsmødet. Side 17. I tilsynsbesøgets dagsorden er der først og fremmest fokus på at afdække forhold om deltagernes tilfredshed og inddragelse, fysiske rammer og sikkerhed, tilbuddets indholdsmæssige kvalitet og økonomi. Lovgrundlag Retssikkerhedslovens 16 Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Tilsynsrapport. Center for Kompetenceudvikling og Undervisning, Vendsyssel. Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget godkender tilsynsrapporten. Beslutning Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget godkendte tilsynsrapporten. Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet.

18 Side 18.

19 Side P Månedsrapporter - oktober 2018 Resumé Månedsrapporterne for oktober 2018 foreligger nu til Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets orientering. Sagsfremstilling Én gang om måneden orienteres Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget om aktivitetsudviklingen på beskæftigelsesindsatsen. Månedsrapporten er en del af forvaltningens ledelsesinformation og forelægges udvalget med henblik på drøftelse af eventuelle politiske initiativer. Den består dels af faste rapporter, der opdateres månedsvis samt af opgørelser, der kan variere fra måned til måned og dække aktuelle temaer. Månedsrapporterne består denne gang af tre opgørelser. Dels en opgørelse over udviklingen i ledighed og beskæftigelse og dels en opgørelse over udviklingen i jobcentres målgrupper. Og endelig vises status efter 3. kvartal 2018 for udvalgte nøgletal for de kommuner, der tilsammen udgør arbejdskraftopland Vendsyssel. 1. Udviklingen i ledighed og beskæftigelse Opgørelsen i bilag 1 viser udviklingen i ledigheden opgjort som summen af de forsikrede ledige samt jobparate kontanthjælps- og integrationsydelsesmodtagere. Ledighedstallene er opgjort for september måned og tallene for antal fuldtidsbeskæftigede er opgjort for august I forhold til september 2017 har der i absolutte tal været et fald i ledigheden på 213 personer svarende til en nedgang på cirka 16 procent, så der i september 2018 var ledige, svarende til en ledighedsprocent på 3,7 opgjort som andelen af borgere i arbejdsstyrken. I figuren øverst på side 1 er vist en underopdeling i forsikrede og ikke-forsikrede ledige. Af denne figur fremgår, at nedgangen i antal ledige mellem de to perioder primært er relativt størst for de ikke-forsikrede. I bilagets side 4 er der ændret i fremstillingen af udviklingen i beskæftigelse og ledighed, således at udviklingen vises i hver sin graf. Beskæftigelsen ligger nu et pænt stykke over niveauet fra 2016 og lidt over niveauet for På side 5 i

20 bilag 1 er der for september 2017 og 2018 vist en sammenligning i ledighedsprocenter for kommunerne i arbejdskraftopland Vendsyssel samt for Region Nordjylland i alt. Side Jobcentrets målgrupper I opgørelsen for målgrupperne i Jobcentret ses der på sagsudviklingen for forrige og indeværende år frem til den seneste afsluttede måned, i dette tilfælde oktober Målgrupperne i rapporten omfatter: Forsikrede ledige Uddannelseshjælp Kontanthjælp Integrationsborgere Sygedagpenge Jobafklaringsforløb Personer i fleksjob og modtagere af ledighedsydelse Ressourceforløb Revalidering Førtidspension Den virksomhedsrettede aktiveringsindsats for ledige 2.1 Forsikrede ledige Oversigten viser udviklingen i antallet af forsikrede ledige med et kontaktforløb i jobcentret. Samtidig vises en tabel med varigheden af ledighedsforløbet for sagerne ultimo oktober måned. 2.2 Uddannelseshjælp Uddannelseshjælp er ydelsen til unge under 30 år uden en kompetencegivende uddannelse. I oversigten er personer på uddannelseshjælp opdelt i henholdsvis uddannelsesparate og aktivitetsparate. Der er samtidig medtaget tal for, hvor stor en andel af de unge, der i perioden januar-oktober i henholdsvis 2017 og 2018 er afsluttet til uddannelse i forhold til det samlede antal afsluttede forløb. Området er præget af store udsving i sagsantallet hen over året, idet en større del af sagsforløbene afsluttes inden opstart på uddannelse, og dette sker typisk i juni og december måneder. Det samlede sagsantal følger den samme udvikling i som i 2017, det vil sige at der også siden sensommeren 2018 har været en lille

21 stigning i det samlede sagsantal, niveauet for antal sager har dog i hele 2018 været under niveauet for Side Kontanthjælp Personer på kontanthjælp omfatter borgere over 30 år og under 30 årige med en kompetencegivende uddannelse. I oversigten er personer på kontanthjælp opdelt i jobparate og aktivitetsparate. Af oversigten fremgår, at det samlede antal personer på kontanthjælp ligger markant under den tilsvarende periode i Der har i stort set hele 2018 været et jævnt fald i det samlede antal sager og særligt for de jobparate har nedgangen i de sidste 6 måneder været mærkbar, men også udviklingen for de aktivitetsparate viser en markant nedgang fra september til oktober. Samlet set er der cirka 18 procent færre kontanthjælpssager i oktober 2018 i forhold til oktober Integrationsborgere Denne oversigt viser antallet af borgere omfattet af integrationsprogrammet. Oversigten viser, at antallet af borgere omfattet af programmet har været kontinuerligt faldende siden sommeren 2017, således at niveauet i oktober 2018 er cirka 25 pct. lavere end den tilsvarende måned året før. Udviklingen er dog noget forskellig, når borgerne opdeles efter, hvorvidt de modtager ydelse i forbindelse med integrationsprogrammet eller ej. Borgere uden ydelse er eksempelvis indvandrere, der deltager i almen voksenundervisning med videre, men som ikke modtager en forsørgelsesydelse. Udviklingen mellem de to grupper vises ved figurerne på side 5, der viser sagsudviklingen opdelt på de to målgrupper. Målt over hele perioden har der været et pænt fald i borgere, der modtager en ydelse. Omvendt har der for borgere i integrationsprogram uden ydelse været en stigning hen over sommeren med et mindre fald i seneste måned. 2.5 Sygedagpenge For sygedagpengesager viser opgørelsen, at antallet af langvarige sager over 52 ugers varighed var på 165 sager ved udgangen af oktober måned, hvilket er noget over niveauet fra samme periode året før. Samlet set var der i oktober måned 882 fultidspersoner på sygedagpenge, dog med et væsentligt forbehold for senere efterregistreringer, der traditionelt vil løfte særligt de to seneste måneders sagsantal.

22 2.6 Jobafklaringsforløb En sygemeldt, der ikke kan få forlænget sin sygedagpengesag efter en af de forskellige forlængelsesårsager, har ret til at få tilbudt et jobafklaringsforløb, hvor borgeren i forløbet modtager ressourceforløbsydelse. Side 22. Efter en stigning i sagsantallet i august måned er antallet af sager igen tilbage på niveauet fra foråret Fleksjobberettigede og modtagere af ledighedsydelse For fleksjobberettigede personer viser opgørelsen for oktober 2018, at der er personer ansat i fleksjob. Borgere, der er visiteret til et fleksjob, men som ikke er ansat i et fleksjob, modtager ledighedsydelse, og der er derfor naturligt en tæt sammenhæng mellem udviklingen i fleksjob og ledighedsydelse. Der har fra september til oktober været en markant stigning i antallet af personer på ledighedsydelse. Denne stigning kan forklares ved tre sammenfaldende forhold. Dels har der op til oktober sket en stigning i antallet af nyvisiterede til fleksjobordningen, dels har der været en række konkurser, hvor borgere ansat i fleksjob er blevet opsagt og endelig har der i oktober været ferieafholdelse, hvilket medfører at borgere uden ret til løn under ferie midlertidigt modtager ledighedsydelse. 2.8 Ressourceforløb Antallet af personer i ressourceforløb gennem det meste af 2018 ligget på et stabil niveau og er fortsat en del under den tilsvarende periode i Der har dog været en stigning i antallet helårspersoner fra september til oktober, hvilket har sammenhæng med at tilgangen til ordningen (vist ved tabellen til venstre midt på side 9), har været den højeste i opgørelsesperioden. I oversigten kan samtidig ses, hvor mange personer, der har afsluttet et ressourceforløb og hvilken status de pågældende har efterfølgende. Af denne oversigt fremgår, at den største del af forløbene er afsluttet til førtidspension. 2.9 Revalidering Antallet af personer i revalidering har vist en vigende tendens de seneste tre måneder og er nu under niveauet for den tilsvarende periode i Førtidspension Opgørelsen af personer på førtidspension viser dels antallet af personer på førtidspension samt antal nytilkendelser fordelt på måneder i perioden. Antallet af nytilkendelser til førtidspension har i de første 10 måneder af året ligget på 15 i gennemsnit pr. måned, hvilket er lidt over gennemsnittet for hele Der lader til at tegne sig et billede af et lavere antal nytilkendelser i andet halvår af 2018 i

23 forhold til første halvår. Nederst på side 11 vises i to figurer nytilkendelser af førtidspension fordelt på henholdsvis under og over 40 årige. Side Den virksomhedsrettede aktiveringsindsats Denne oversigt i bilagets side har fokus på den virksomhedsrettede aktiveringsindsats for ledige, det vil sige forsikrede ledige, kontanthjælpsmodtagere, borgere omfattet af integrationsprogrammet samt uddannelseshjælpsmodtagere. De virksomhedsrettede redskaber, der indgår i opgørelsen, er virksomhedspraktik og ansættelse med løntilskud, og opgørelsen gælder forløb, der har været aktive i januar-oktober For hver målgruppe vises to tabeller; dels en top-ti over de brancher, som de ledige er aktivereret indenfor, og dels en tabel med en top-ti med de stillingsbetegnelser, som de ledige omfatter. 3. Nøgletal for arbejdskraftopland Vendsyssel Bilag 3 viser en række udvalgte nøgletal for udviklingen i de kommuner, der tilsammen danner arbejdskraftopland Vendsyssel. Disse kommuner består af Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Aalborg samt Hjørring kommuner. I bilaget er vist en række nøgletal for de nævnte kommuner, der er opgjort for 3. kvartal Disse nøgletal er: Udgifter pr årige fordelt på udvalgte forsørgelsesgrupper Relativ udvikling i lønmodtagerbeskæftigelsen Samlet andel på offentlig forsørgelse, opdelt på henholdsvis midlertidige og permanente forsørgelsesgrupper Andelen af arbejdsstyrken på uddannelses- og kontanthjælp Andelen af uddannelses- og kontanthjælpsforløb med mere end 52 ugers samlet varighed Andelen af arbejdsstyrken på sygedagpenge og jobafklaringsforløb Status for de beskæftigelsespolitiske mål for (ministermålene): o Antal langtidsledige (her vist som andelen af alle ledige) o Samarbejdsgrad mellem jobcentre og virksomheder o Andel langtidsforsørgede med et virksomhedsrettet tilbud indenfor de sidste 6 måneder o Andel flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i beskæftigelse Tallene er alle hentet fra jobindsats.dk

24 Lovgrundlag Ingen bemærkninger Side 24. Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag: 1. Ledighed & beskæftigelse, september Månedsrapport, oktober Nøgletal for arbejdskraftopland Vendsyssel, 3. kvartal 2018 Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget drøfter månedsrapporterne Beslutning Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget drøftede månedsrapporten. Claus Mørkbak Højrup deltog ikke i mødet.

25 Side G Orientering Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Hjørring Kommune 2018 Sagsfremstilling 1. Formanden - Orienterede om det kommende besøg fra Odense Kommune den 18. december Orienterede om julekort fra udvalget 2. Medlemmerne 3. Forvaltningen - Carsten Andersen spurgte til status for orienteringen vedrørende Helhedstilbuddet - Orienterede om mulighederne for udvidelse af mødekapaciteten i rehabiliteringsteamene - Orienterede om en konkret personsag - Orienterede om ministerens benchmark

26 Side 26. Underskrifter Thomas Klimek Per Hyldig Mogens Bjerre Carsten Andersen Helmuth Zickert Claus Mørkbak Højrup Mette Jensen

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale P1 i pavillonerne

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget

Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 2-2018 Økonomi og Planlægning 5. november 2018 Side 1. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 2-2018, drift Økonomirapport

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 469, Rådhuset

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4 Herlev Kommune Referat Arbej dsmarkedsudvalget Dato: Fra: 19:00 Sted: Mødelokale 325 Indkaldelse Henrik Hilleberg (C) Connie Mankov (A) Bo Zabel (A) Hanne B. Holst (A) Maria Mankov (A) Rene Brohammer (A)

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10.30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.035,9 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2020 i alt 1.056,1 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. viser

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.000,7 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:15 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested:

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2019, herunder blandt andet: o Foreløbige resultater af ministermål og indsats i 2018

Læs mere

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015 Resultatrevision 1 Om resultatrevisionen Som forberedelse til udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2017 har Skive Kommune lavet en resultatrevision på målene i resume af fremgår nedenfor. Resultatrevisionen

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds og Uddannelsesudvalget har formuleret nedenstående mission, vision og arbejdsmarkedspolitiske værdier. Mission Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde Referat Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Anette Quist Busk (løsgænger)

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 07/05/14 med data til og med april måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2018 Opfølgning - August 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

(Synopsis for) Resultatrevision Indsats og udvikling 1. juli juni 2018

(Synopsis for) Resultatrevision Indsats og udvikling 1. juli juni 2018 (Synopsis for) Resultatrevision 2017-2018 Indsats og udvikling 1. juli 2017-30. juni 2018 Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 2. Vejledende beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2018 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Resultatrevision 2018

Resultatrevision 2018 Resultatrevision 2018 Jobcenter Frederikssund maj 2019 Indledning Om resultatrevisionen Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Frederikssund. Resultatrevisionen

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold til Helsingør

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 08/09/14 med data til og med august måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele: Notat Dato: 23. maj 2017 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Karsten Guldbæk Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Status på økonomi pr Korr. budget

Status på økonomi pr Korr. budget Resultat på drift Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Status på økonomi pr. 30. 06 2013 Note Opr. Budget Korr. budget Faktisk regnskab mer- /mindre s- % (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: 697.455 697.578

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indledning Beskæftigelsesplanen er Kommunens plan for, hvordan Kommunen vil imødekomme nogle af de beskæftigelsespolitiske udfordringer i det kommende år. Beskæftigelsesplanen for

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Specialskolen for Voksne,

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 30/09/15 med data til og med august måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Tabel 2.1 Figur 2.2

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Ompl. + Till.bev. Forbrug pr. 31. marts. Korrigeret budget

Ompl. + Till.bev. Forbrug pr. 31. marts. Korrigeret budget Hjørring Kommune Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport 1-2018 Økonomifunktionen, Administration og Service 30. april 2018 Side 1. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets Økonomirapport

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Hotel Phønix, mødelokale 1 Dato: Mandag den 23. oktober 2017 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 17:40 Medlemmer: John Saaby Jensen (A) Lars Pedersen (A) Harald

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2017-priser Forventet regnskab 2017 Bop 1 Korrigeret Budget 2017

Læs mere

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/1 2019 Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdets kerneopgaver 1. Hjælp til ledige

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Unge på uddannelseshjælp

Unge på uddannelseshjælp Kvantitative mål for beskæftigelsesindsatsen i 2015 Fastsættelse af kvantitative mål og tværgående indsatser Beskæftigelsesplan 2015 har hovedsageligt koncentreret sig om udfordringerne i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2013 indeholder: En resultatoversigt der

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 3 I 1.000 kr. - 2017-priser Korrigeret Budget 2017 Forventet regnskab 2017

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo sep. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-60-18 regnskab pr. ultimo september

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Januar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 5 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 5 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Februar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 4 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder Med udgangspunkt i Job og Velfærdsforvaltningens mission om at skabe sammenhæng mellem mennesker og job og de lokale udfordringer på arbejdsmarkedet udarbejdes hvert år en beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Resultatoversigten... 4 2.1. Ministermål... 4 2.1.1. Flere unge skal have en uddannelse.... 4 2.1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Oktober 2015, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere