Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Specialskolen for Voksne, Vendsyssel, Elsagervej 25, 9800 Hjørring Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Udvalgets dialogmøde med bestyrelsen for Specialskolen for Voksne 2 2 Budget Administrationsgrundlag for sagsbehandling i sager, der ender med 7 ressourceforløb 4 Tilsynsbesøg ved Horne Gartneri og Naturplejen 15 5 Produktionsrapporter maj Orientering, Arbejdsmarkedsudvalget i

2 Side P Udvalgets dialogmøde med bestyrelsen for Specialskolen for Voksne Resumé Arbejdsmarkedsudvalget deltager i dialogmøde med bestyrelsen for Specialskolen for Voksne. Sagsfremstilling Udvalgets møde begynder med et dialogmøde med bestyrelsen for Specialskolen for Voksne, Vendsyssel i tidsrummet kl. 08:30-09:30. Dialogmøde og efterfølgende udvalgsmøde afvikles på Specialskolen, Elsagervej 25, 9800 Hjørring. Udvalget besluttede i møde 30. maj 2016, at temaerne for dialogmødet vil være den overordnede strategiske udvikling på skolen i forhold til afhængigheden af eksterne samarbejdspartnere, budgetlægningen samt endelig den fysiske planlægning. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

3 Bilag: Ingen. Side 3. Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at udvalget deltager i dialogmøde med bestyrelsen for Specialskolen Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget gennemførte dialogmødet med Specialskolen for Voksne.

4 Side S Budget Resumé Som opfølgning på minibudgetseminaret d. 13/6, bestilte Arbejdsmarkedsudvalget beslutningsoplæg vedrørende følgende områder: nyttejob, flygtningeområdet, omlægning af projektaktiviteterne og samling af Specialskolens opgaver på én adresse. Arbejdsmarkedsudvalget præsenteres hermed for statusnotater til det videre arbejde med reduktionskataloget. Sagsfremstilling Arbejdsmarkedsudvalget blev til minibudgetseminaret præsenteret for et bruttokatalog med forslag til reduktionskataloget til budget På baggrund af dette var der et ønske om, at der skulle udarbejdes et antal mere detaljerede beslutningsoplæg på følgende områder: 1. Nyttejob. Mulighederne for etablering af nyttejob i forhold til forskellige renholdningsopgaver, der ikke i dag bliver løst i offentlig eller privat regi, skal belyses. Projektet kan indeholde strandrensning, renholdning i parker, på skoler mv. Målgruppen er såvel etniske danskere som flygtninge. 2. Flygtningeområdet. Der udarbejdes et oplæg til en forstærket uddannelsesmæssig indsats for de flygtninge, der kan forventes at kunne gennemføre en erhvervsuddannelse eller lignende. Det skal overvejes, hvordan vi kan samarbejde med VUC om et reelt uddannelsesspor for flygtninge i lyset af den AVU-undervisning, der allerede finder sted på VUC. 3. Omlægning af projektaktiviteterne. Den samlede tilbudsvifte til de aktivitetsparate uddannelseshjælps- og kontanthjælpsmodtagere skal op til fornyet overvejelse, så udvalget bestilte en oversigt over effekterne af de enkelte tilbud under projektaktiviteterne. Da flere af tilbuddene har som formål at afklare borgere til videre forløb, men hvor det kun er første af flere skridt på vejen til selvforsørgelse, er det nødvendigt at supplere med en faglig vurdering af, om et givent tilbud hjælper til dette formål.

5 4. Samling af aktiviteter hørende til Specialskolen for Voksne, Vendsyssel (SPVV) på én adresse. Der udarbejdes et oplæg til, hvordan en sådan samling af aktiviteterne kan genneføres, herunder også et bud på de lokalemæssige udfordringer, behov for pavilloner mv. Side 5. Notaterne eftersendes. Lovgrundlag LBK nr. 769 af 9/ om kommunernes styrelse. Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget fortsætter drøftelserne af emnerne til reduktionskataloget. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget besluttede: - at der udarbejdes et omstillings- og reduktionsforslag med samling af Center for Kompenserende Undervisning og Klub Hjerneværket på Specialskolen for Voksne - at de individuelle afklarings- og udviklingsforløb fremadrettet skal håndteres indenfor rammerne af investeringsstrategien, og at de øvrige projektaktiviteter skal nytænkes indenfor en væsentlig reduceret ramme - at der udarbejdes et forslag til ændret organisering og tilrettelæggelse af nyttejobaktiviteterne i City-bike, så enhedsomkostningerne reduceres og aktiviteterne på dette grundlag giver mest mulig nytte i lokalsamfundet

6 - at der udarbejdes et oplæg til en forstærket uddannelsesmæssig indsats for de integrationsborgere, som kan gennemføre en erhvervsuddannelse Side 6. - at der skal udarbejdes et reduktionskatalog med konsekvensbeskrivelser med baggrund i udvalgets drøftelse til Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 15. august at den nærmere politiske værdisætning og prioritering af reduktionsforslagene sker på arbejdsmarkedsudvalgsmøderne i august, forud for fremsendelse af reduktionskataloget til budgetdrøftelserne i Byrådet.

7 Side A Administrationsgrundlag for sagsbehandling i sager, der ender med ressourceforløb Resumé Arbejdsmarkedsudvalget har ønsket en drøftelse af administrationsgrundlaget for sagsbehandlingen i sager, der munder ud i, at borgeren deltager i et ressourceforløb. Sagsfremstilling 1.0 Sagens baggrund: Arbejdsmarkedsudvalget har ønsket en drøftelse af administrationsgrundlaget for sagsbehandlingen i sager, der munder ud i, at borgeren deltager i et ressourceforløb. 2.0 Sagens indhold: Det samlede administrationsgrundlag for sagsbehandling i sager, der munder ud i, at borgeren deltager i et ressourceforløb, består væsentligst af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats og lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v. samt relaterede bekendtgørelser, vejledninger, skrivelser, SM-afgørelser m.v. i forhold til disse love. 2.1 Elementer i lovgivning om ressourceforløb og rehabiliteringsforløb: Målgruppe for og varighed af ressourceforløb m.v. fastsættes i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Efter lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v. træffer kommunen afgørelse om deltagelse og det nærmere indhold i ressourceforløbet efter indstilling fra rehabiliteringsteamet. Rehabiliteringsteamet er et dialog- og koordineringsforum, som afgiver indstilling i alle sager, inden kommunen træffer afgørelse om ressourceforløb, jobafklaringsforløb, fleksjob, førtidspension eller tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende og førtidspension.

8 Side 8. Indstillingen skal indeholde rehabiliteringsteamets vurderinger i forhold til borgerens muligheder for at opnå beskæftigelse eller uddanne sig. Herudover afgiver rehabiliteringsteamet indstilling i sygedagpengesager, hvor personen er visiteret til kategori 3 lov om sygedagpenge. Rehabiliteringsteamet afgiver endvidere som udgangspunkt indstilling i sager om jobafklaringsforløb efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Undtagelsen herfor er bl.a. de sager hvor borgeren forventes fuldt raskmeldt inden 8 uger regnet fra tidspunktet for overgang til jobafklaringsforløb. Det er således formålet med rehabiliteringsteamet, at der med udgangspunkt i den enkelte borgers samlede situation, sikres en tværfaglig koordinering og en helhedsorienteret indsats på tværs af forvaltninger og myndigheder og med fokus på beskæftigelse og uddannelse, så den enkelte borger så vidt muligt får tilknytning til arbejdsmarkedet. Loven fastsætter endvidere hvem, der som minimum skal være en del af rehabiliteringsteamet. Det er afgørende for, at teamets indstilling kan omsættes til en effektiv og koordineret indsats for den enkelte borger, at det enkelte medlem af teamet har den nødvendige kompetence, erfaring og viden inden for sit fagområde til at kunne bidrage til en indstilling, der efterfølgende kan omsættes i praksis inden for kommunens økonomiske rammer.

9 Rehabiliteringsteamets sammensætning i ser ud som i oversigten nedenfor: Side 9. Rehabiliteringsteam i Lovpligtige / faste deltagere Beskæftigelsesområdet (Sagsbehandler / koordinerende sagsbehandler) Jobcenter Lovpligtig Socialområdet (Sagsbehandler SEL) Myndighedskontoret / Handicap Lovpligtig Sundhedsområdet (Sundhedskonsulent, sygeplejerske) Sundhedscentret Lovpligtig Sundhedskoordinator (socialmediciner el. lign.) Klinisk Funktion i Regionen Lovpligtig Ad hoc deltagelse Misbrugsområdet (Misbrugssagsbehandler) Misbrugsteamet / Handicap Børne- & Familieområdet (Sagsbehandler) Børne- & familiekontoret Uddannelsesområdet (UU-vejleder) Jobcenter Lovpligtig i visse sager Administration / bevillinger (Assistent) Ydelseskontoret Mødeleder (Teamleder / faglig konsulent) Jobcenter Fast Borger (og eventuelt bisidder) deltager i teamets møde, når borgerens sag behandles. Sagen kan dog behandles uden borgerens deltagelse, hvis det er åbenbart formålsløst at udvikle borgerens arbejdsevne. 2.2 Samarbejdsaftale med Region Nordjylland om rådgivning og vurdering fra Klinisk Funktion: Foruden ovennævnte lovgrundlag består administrationsgrundlaget endvidere af en samarbejdsaftale mellem Region Nordjylland og, der bl.a. fastsætter rammen for sundhedskoordinatorens inddragelse i sagerne. Samarbejdsaftalen er vedlagt i bilag 1.

10 Det følger af aftalen, at Sundhedskoordinator udgår fra Klinisk Funktion. Sundhedskoordinator er speciallæge i samfundsmedicin (socialmediciner), almen medicin, arbejdsmedicin eller andet relevant speciale eller læger i uddannelse til samfundsmedicin. Sundhedskoordinator indgår i det øvrige arbejde i Klinisk Funktion, men vil ikke kunne udfærdige speciallægeerklæringer eller psykologundersøgelse vedrørende klienter, som sundhedskoordinator har kendskab til via arbejdet i rehabiliteringsteam. Side 10. Der henvises til bilag 1 for en uddybning. 2.3 Lokale retningslinjer m.v.: Administrationsgrundlaget omfatter endelig en række lokalt udarbejdede retningslinjer, instrukser m.v., der omsætter lovgrundlaget til en lokal praksis for sagsbehandlingen. I det følgende gives en kort introduktion til fem af disse. Forelæggelse af sager for rehabiliteringsteamet: De overordnede retningslinjer vedrørende forelæggelse af sager for rehabiliteringsteamet er vedlagt i bilag 2. I retningslinjerne beskrives bl.a. hvilke sager der skal behandles i teamet, hvem, der sidder i teamet, mødestruktur, procedure i hastesager, beskæftigelsesmedarbejderens opgaver inden rehabiliteringsteamet samt procedure for indhentning af lægeerklæring, inddragelsen af borgeren, indhentelse af samtykkeerklæring m.v. Der henvises til bilag 2 for en uddybning. Arbejdsgang efter rehabiliteringsteamets indstilling til ressourceforløb: Opgaverne for Ydelseskontor, rehabiliteringsteamets sekretær, koordinerende sagsbehandler og borgerens sagsbehandler, der følger i kølvandet på en indstilling om at borgeren skal deltage i et ressourceforløb er beskrevet i vedlagt bilag 3. Det følger bl.a. heraf at, koordinerende sagsbehandler aftaler første møde med borgeren på rehabiliteringsmødet. Der henvises til bilag 3 for en uddybning. Tiltag ved opstart af ressourceforløbssag: Den koordinerende sagsbehandlers opgaver i forbindelse med opstart af en ressourceforløbssag er beskrevet mere uddybende i bilag 4. Det fremgår bl.a. heraf, at det tilstræbes, at første samtale afholdes senest en uge efter rehabiliteringsteammødet, at indsatsplanen tilstræbes oprettet senest 8 uger efter opstart, og at der som udgangspunkt afholdes opfølgningssamtale hver 8. uge samt efter behov.

11 Der henvises til bilag 4 for en uddybning. Side 11. Retningslinjer for indhentning af journalakter, attester og speciallægeerklæringer: Der kan i en ressourceforløbssag være behov for at indhente speciallægeerklæringer m.v. Proceduren i denne forbindelse er beskrevet i bilag 5. Det fremgår bl.a. heraf, at speciallægeerklæringer og psykologundersøgelser skal indhentes via Klinisk Funktion, hvorimod neuropsykologiske erklæringer kan indhentes udenom Klinisk Funktion. Bilaget indeholder endvidere en præcisering af forskellen mellem en psykologvurdering og en psykologundersøgelse. Der henvises til bilag 5 for en uddybning. Kontakt til sundhedskoordinator: Der kan i en ressourceforløbssag være behov for at få rådgivning fra sundhedskoordinator, hvis der opstår ændringer i borgerens situation og helbredsforhold. Proceduren herfor er beskrevet i bilag 6. Denne retningslinje beskriver bl.a. hvordan det sikres, at lægelige vurderinger i sagen er journaliserede og godkendte af sundhedskoordinator. Der henvises til bilag 6 for en uddybning. 3.0 Ressourceforløbets indhold: Beslutter rehabiliteringsteamet at indstille borgeren til et ressourceforløb, udarbejdes en rehabiliteringsplan, der fx kan indeholde en flerhed af nedenstående indsatser:

12 Bostøtte Sund Aktivitet under Sundhedscentret Forskellige rehabiliteringsforløb ved Sundhedscentret Social mentor Økonomisk mentor Tilbud under Helhedstilbuddet, f.eks. Stress, angst og depression, psykologisk screening, støttende samtaler, vurdering ved fysioterapeut, fysisk træning mv. Praktik ved virksomhedscenter generation 2 Virksomhedsrettet mentor Virksomhedspraktik i almindelig virksomhed Hjemmeplejen, styring af medicin Klub Hjerneværket (Specialskolen for Voksne) Afklaring i forhold til misbrug / misbrugsbehandling Hjælpemidler i hjemmet Kortvarige kurser, f.eks. VUC enkeltfag, traktorkørekort el.lign. Indsatser fra familieafdelingen Samarbejde med psykiatrien Samarbejde med praktiserende læge Samarbejde med psykologer Samarbejde med socialpsykiatrien Samarbejde med andre eksterne tilbud, f.eks. TUBA (Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkoholmisbrugere), Idrætsforeningen for sindslidende m.v. Side 12. En statistisk opgørelse, der bl.a. viser at der i perioden maj maj 2016 gennemsnitligt er opstartet 10 - og afsluttet 3 - ressourceforløbssager pr. måned, og at der ved udgangen af maj 2016 var 282 ressourceforløbssager er vedlagt i bilag 7. Der er udarbejdet anonymiserede beskrivelser af fire sager, hvor borgeren er påbegyndt et ressourceforløb. De fire beskrivelser er vedlagt i bilag 8 (LUKKET FORTROLIG). 4.0 Jobcentrenes erfaringer med ressourceforløb: KL har i marts - april 2016 gennemført en undersøgelse af hvordan kommunerne anvender ressourceforløb. Undersøgelsen består dels af en registerundersøgelse og dels af en spørgeskemaundersøgelse. Undersøgelsen er vedlagt i bilag 9.

13 Undersøgelsens overordnede konklusion er, at kommunerne viser gode resultater med de ressourceforløb, der er afsluttet. Intentionen med førtidspension- og fleksjobreformen er blevet indfriet; der er sket et fald i tilkendelsen af førtidspension og antallet borgere i fleksjob er steget. Side 13. Undersøgelsen viser at: Borgerne ofte har været ledige eller sygemeldte i en længere periode og kæmper med komplekse problemer. Derfor kræver det ofte en stor del motivationsarbejde og social- og sundhedsmæssige indsatser, før borgeren er klar til at starte i virksomhedspraktik. Mange jobcentre arbejder allerede metodisk med at fremme motivationen. Nogle kommuner oplever, at det er vanskeligt at finde virksomheder, som kan rumme borgerne. Andre kommuner oplever, at virksomhederne er positive overfor målgruppen. Virksomhederne fravælger borgere i ressourceforløb, både fordi de er mindre ressourcestærke og har komplekse problemer. Der er fortsat behov for at endnu flere virksomheder er klar til at inkludere denne målgruppe på arbejdspladsen. Det tværfaglige samarbejde vurderes i store træk til at fungere. Men der er behov for at udvikle på samarbejdet om tværgående indsatser samt finde løsninger på økonomiske snitflader og lovgivninger, som ikke spiller sammen på tværs. Til en del af spørgsmålene er jobcentrenes svar meget spredt. Det tyder på, at jobcentrene oplever arbejdet med ressourceforløb meget forskelligt, hvilket understreges af deres supplerende bemærkninger. Der er stadig behov for udvikling og erfaringsudveksling. Der henvises til bilag 9 for en uddybning. Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

14 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 14. Bilag: 1. Samarbejdsaftale med Region Nordjylland om rådgivning og vurdering fra Klinisk Funktion 2. Forelæggelse af sager for rehabiliteringsteamet 3. Arbejdsgang efter rehabiliteringsteamets indstilling til ressourceforløb 4. Tiltag ved opstart af ressourceforløbssag 5. Retningslinjer for indhentning af speciallægeerklæringer, attester og journalakter. 6. Kontakt til sundhedskoordinator 7. Diverse statistik vedr. ressourceforløb 8. Fire anonymiserede ressourceforløbssager (lukket fortroligt bilag) 9. Jobcentrenes erfaringer med ressourceforløb Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning.

15 Side K Tilsynsbesøg ved Horne Gartneri og Naturplejen Resumé Forvaltningen har gennemført tilsynsbesøg ved Horne Gartneri og Naturplejen. Den endelige tilsynsrapport fremlægges hermed til udvalgets behandling. Sagsfremstilling Forvaltningen har gennemført anmeldt tilsynsbesøg ved Horne Gartneri og Naturplejen. Baggrunden for at gennemføre tilsynsbesøg er aftalen mellem Teknik- & Miljøforvaltningen på den ene side og Arbejdsmarkedsforvaltningen på den anden side om etablering af virksomhedscenter "Park og vej", bestående af de to enheder. Tilsynsrapport vedlagt i bilag 1. Tilsynsbesøget har ikke givet anledning til bemærkninger. Der henvises til bilaget for en uddybning. Det samlede materiale omfatter endvidere en mindre samling bilag. Bilagene kan rekvireres ved sekretariatet. 2.0 Generelt om gennemførelsen af tilsyn: Generelt gælder, at gennemførelsen af et årligt anmeldt tilsynsbesøg dels fungerer som en opsamling på og samlet drøftelse af de driftsrelaterede forhold i samarbejdet, og dels som et tilsyn med de mere overordnede rammer for driften og de leverede ydelser, fx at personalet honorerer eventuelle formelle krav til uddannelse, at bygninger honorerer krav om tilgængelighed osv. Tilsynet gennemføres med udgangspunkt i dialog og tillid, men baggrunden for tilsynets gennemførelse er borgernes retssikkerhed. Hvis der er begrundet mistanke om at borgernes retssikkerhed er i risiko det kan fx være grundet i en eller flere konkrete klager, eller påfaldende dårlige resultater i eventuelle deltagertilfredshedsundersøgelser vil disse indgå i overvejelserne om at gennemføre et uanmeldt tilsynsbesøg. Den samlede tilsynsopgave omfatter langt mere end anmeldte tilsynsbesøg. Paletten af opgaver omfatter således også kig på en ekstern parts hjemmeside,

16 økonomikonsulentens dobbeltkontrol af fakturaer, udtræk af data til produktionsrapporter m.v. Side 16. Forvaltningen har udarbejdet egen skabelon for tilsynet. Skabelonen er et dynamisk dokument, der i første omgang fastsætter, hvilke dokumenter forvaltningen ønsker at modtage i forberedelsen af tilsynsbesøget. I den endelige udformning beskriver dokumentet dels de forhold, forvaltningen ønsker at drøfte med den eksterne part, og de aftaler, der er lavet mellem parterne i tilsynsmødet. I tilsynsbesøgets dagsorden er der først og fremmest fokus på at afdække forhold om deltagernes tilfredshed og inddragelse, fysiske rammer og sikkerhed, tilbuddets indholdsmæssige kvalitet og økonomi. Lovgrundlag Retssikkerhedslovens 16 Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Tilsynsrapport. Horne Gartneri og Naturplejen Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning.

17 Side P Produktionsrapporter maj 2016 Resumé Produktionsrapporten for maj 2016 foreligger nu til Arbejdsmarkedsudvalgets orientering. Sagsfremstilling Produktionsrapporten består denne gang af fire opgørelser. Dels en opgørelse over udviklingen i ledigheden, en opgørelse over udviklingen i de målgrupper, der er registreret i Jobcentrets sagsbehandlingssystem, en opgørelse med nøgletal for arbejdskraftopland Vendsyssel og endelig et notat om befolkningssammensætningen i Hirthals By sammenlignet med den øvrige del af Hjørring kommune. 1. Udviklingen i ledighed og beskæftigelse Opgørelsen i bilag 1 viser udviklingen i ledigheden opgjort som summen af de forsikrede ledige samt jobparate kontanthjælpsmodtagere. Ledighedstallene og tallene for antal fuldtidsbeskæftigede er opgjort for april I forhold til april 2015 har der i absolutte tal været et fald i bruttoledigheden på 211 personer svarende til en nedgang på cirka 14 pct., så der i april 2016 var bruttoledige. Udviklingen i antal beskæftigede med bopæl i Hjørring kommune viser et svagt fald fra 2015 til 2016 og det kan tyde på, at den nedadgående tendens, der har været i beskæftigelsen i nogen grad er bremset. I bilagets side 5 er medtaget en opgørelse over udviklingen i langtidsledigheden for perioden april 2015 til april Endelig er der for april 2015 og 2016, vist en sammenligning i ledighedsprocenter for kommunerne i arbejdskraftopland Vendsyssel. 2. Jobcentrets målgrupper I opgørelsen for målgrupperne i Jobcentret ses der dels i alt 13 måneder bagud for at se på udviklingen i antallet af sager i perioden, og dels ses der mere uddybende på sagsantallet for den seneste afsluttede måned, i dette tilfælde på sagsstammen i de valgte målgrupper ved udgangen af maj måned 2016.

18 Målgrupperne i rapporten omfatter: Side 18. Forsikrede ledige Uddannelseshjælp Kontanthjælp Sygedagpenge Jobafklaringsforløb Personer i fleksjob og modtagere af ledighedsydelse Revalidering Integrationsborgere Ressourceforløb Førtidspension Virksomhedsindsatsen 2.1 Forsikrede ledige Oversigten viser udviklingen i antallet af forsikrede ledige med et kontaktforløb i jobcentret. Samtidig vises en tabel med varigheden af ledighedsforløbet for sagerne ultimo maj måned. Aktivitetsniveauet har generelt været faldende i perioden, hvilket i alt overvejende grad skyldes en noget mindre anvendelse af jobrotation. 2.2 Uddannelseshjælp Uddannelseshjælp udbetales til unge under 30 år uden uddannelse. I oversigten er personer på uddannelseshjælp opdelt i henholdsvis uddannelsesparate og aktivitetsparate. Personer, der er uddannelsesparate modtager en ydelse svarende til SU-niveau, mens aktivitetsparate personer modtager en ydelse svarende til den tidligere kontanthjælpssats. Der er endelig medtaget tal for, hvor stor en andel af de unge, der i perioden januar-maj i hhv og 2016 er afsluttet til uddannelse i forhold til det samlede antal afsluttede forløb. Antallet af unge på uddannelseshjælp er, efter et fald i slutningen af 2015, steget i løbet af april og maj måneder. Det samlede antal sager er dog noget under niveauet for den tilsvarende periode året før. Udsvingene i sagsantallet hen over perioden er størst for de uddannelsesparate unge.

19 2.3 Kontanthjælp Personer på kontanthjælp omfatter borgere over 30 år og under 30 årige med en kompetencegivende uddannelse. I oversigten er personer på kontanthjælp opdelt i jobparate og aktivitetsparate. Side 19. Af oversigten fremgår, at det samlede antal personer på kontanthjælp har været faldende siden februar 2016, således at antallet af borgere i maj måned er en smule under den tilsvarende periode i Der er dog i perioden sket en væsentlig forskydning i den samlede gruppe, idet antallet af aktivitetsparate faldet med cirka 50 personer (svarende til 9 pct.), men at antallet af jobparate er steget med omkring 45 personer (svarende til 22 pct.). 2.4 Sygedagpenge For sygedagpengesager viser opgørelsen, at antallet af langvarige sager over 52 ugers er næsten uændret i løbet af 2016, så der ved udgangen af maj måned var 142 sager med over et års varighed. Nedgangen er særligt sket for forløb på mellem 1-1½ år, mens antallet af sager med over 2 års varighed er omtrent uændret og således nu udgør en relativt større andel af det samlede antal sager. Samlet set var der i maj måned 984 sygedagpengesager med forbehold for senere efterregistreringer. 2.5 Jobafklaringsforløb I oversigten er der medtaget oplysninger om antal personer på jobafklaringsforløb. I rapporten er der dels vist en tabel med antal jobafklaringsforløb opgjort månedsvis siden ordningens ikrafttræden og dels vist en figur, hvor forløbene er opdelt efter deres samlede varighed, inklusive den foregående periode på sygedagpenge, opdelt på henholdsvis under og over 52 uger. 2.6 Fleksjobberettigede og modtagere af ledighedsydelse For fleksjobberettigede personer viser opgørelsen for maj 2016 at der nu er lige omkring personer ansat i fleksjob. Dette svarer til en stigning på 7 pct. siden maj I oversigten er tilføjet en tabel, der viser det ugentlige timetal for fleksjob etableret i perioden. Således viser oversigten, at samlet 7 ud af 10 nye fleksjob i de seneste 12 måneder (ud af i alt 265) har en ugentlig arbejdstid på 10 eller færre timer om ugen. Antallet af personer på ledighedsydelse er som følge af det stigende antal personer i fleksjob faldende i forhold til den tilsvarende periode året før. Samlet er nedgangen på cirka 13 pct fra maj 2015 til maj 2016.

20 2.7 Ressourceforløb Oversigten viser udviklingen i antal personer på ressourceforløb, hvor der siden maj 2015 har været en støt stigende udvikling, således at der ved udgangen af maj måned var 282 aktive forløb. I oversigten kan samtidig ses, hvor mange personer, der har afsluttet et ressourceforløb og hvilken status de pågældende har efterfølgende. Af denne oversigt fremgår, at den største del af forløbene er afsluttet til førtidspension. Side Revalidering (inkl. forrevalidering) Antallet af personer i revalidering har været svagt faldende siden årsskiftet og ligger nu noget under niveauet for den tilsvarende periode året før. 2.9 Integrationsborgere Denne oversigt er med for første gang og viser antallet af borgere under integrationsperioden. Oversigten viser at antallet af borgere steg markant frem til starten af 2016, mens at der i de sidste 3-4 måneder har været en mere afdæmpet udvikling. Samlet set er der dog 30 pct. flere borgere under integrationsperioden nu i forhold til samme periode året før Førtidspension Opgørelsen af personer på førtidspension viser dels antallet af personer på førtidspension samt tilgangen fordelt på måneder i perioden. Samtidig vises i figuren aldersfordelingen for nytilkendelser af førtidspension fordelt på hhv. under og over 40 årige. Antallet af nytilkendelser er på et relativt beskedent niveau, hvorfor det samlede antal personer på førtidspension er faldende og er under personer Virksomhedsindsatsen Oversigten viser omfanget af samarbejdet med virksomhederne både hvad angår antallet af kontakter (besøg, kampagneaktiviteter mv.) med virksomhederne, og hvad angår antallet af iværksatte virksomhedsrettede aktiveringsforløb for ledige. Begge opgørelser viser omfanget af dette samarbejde med såvel virksomhederne beliggende indenfor Hjørring kommune såvel som virksomheder beliggende udenfor kommunen. De to figurer viser den relative ændring mellem januar-maj for henholdsvis og

21 3. Nøgletal for arbejdskraftopland Vendsyssel Bilag 3 viser en række udvalgte nøgletal for udviklingen i de kommuner, der tilsammen danner arbejdskraftopland Vendsyssel. Disse kommuner består af Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Aalborg samt Hjørring kommuner. Side 21. I bilag 3 er vist en række nøgletal for de nævnte kommuner, der er opgjort for 1. kvartal Disse nøgletal er: Udgifter pr årig fordelt på forsørgelsesgrupper Relativ udvikling i beskæftigelsen Samlet andel på offentlig forsørgelse, opdelt på hhv. midlertidige og permanente forsørgelsesgrupper Andel modtagere af uddannelses- og kontanthjælp med mere end 52 ugers varighed Andel modtagere af sygedagpenge med over hhv. 26 ugers og 52 ugers varighed Andel langtidsforsørgede med virksomhedsrettet tilbud indenfor de seneste 6 måneder Tallene er alle hentet fra jobindsats.dk 4. Befolkningssammensætning i Hirtshals Med baggrund i oplysninger fra Danmarks Statistik mv., er der i bilag 4 vist en række oplysninger om besfolkningssammensætningen i Hirtshals By sammenlignet med den øvrige del af Hjørring kommune. Sammenligningerne er baseret på uddannelsesniveau, arbejdsmarkedstilknytning samt herkomst. Endelig opgøres befolkningsudviklingen for de seneste 5 år. Den mest markante forskel mellem de to områder er, at andelen af borgere i Hirtshals, der har grundskolen som den højeste fuldførte uddannelse er markant højere end i resten af kommunen. Endelig er der forskelle i herkomst, hvor andelen af ikke-vestlige indvandrere er noget større og andelen med dansk oprindelse noget mindre. Lovgrundlag Økonomi

22 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Side 22. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag: 1. Ledighed & beskæftigelse, april Produktionsrapport, maj Nøgletal for Arbejdskraftopland Vendsyssel - 1. kvartal Faktaoplysninger om befolkningssammensætningen i Hirtshals Direktøren for Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller, - at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning Beslutning Arbejdsmarkedsudvalget tog orienteringen til efterretning.

23 Side G Orientering, Arbejdsmarkedsudvalget i 2016 Sagsfremstilling 1. Formanden - Orienterede om Arbejdsmarkedskontor Midt Nords tilbagemelding på Arbejdsmarkedsudvalget skrivelse af 13. juni Medlemmerne 3. Forvaltningen Beslutning

24 Side 24. Underskrifter Ivan Leth Helmuth Zickert Vibeke Haaning Bjarne Mølgaard Jørgen Christensen Michael Vajhøj Line Kraghede Jensen

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale P1 i pavillonerne

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 469, Rådhuset

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats Nordjylland Februar 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

JOBCENTER. Sygedagpenge. Førtidspension. Jobafklaringsforløb. Fleksjob eller. Ordinært arbejde. Ressourceforløb

JOBCENTER. Sygedagpenge. Førtidspension. Jobafklaringsforløb. Fleksjob eller. Ordinært arbejde. Ressourceforløb JOBCENTER Ressourceforløb Førtidspension Fleksjob eller Sygedagpenge Jobafklaringsforløb Ordinært arbejde Privatpraktiserende socialrådgiver Susanne Koch Larsen Aktiviteter inden første opfølgning (inden

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 3. kvartal Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre

Læs mere

Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension.

Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension. Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension. Indledning Den 1. januar 2013 trådte Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik, lov om social pension og forskellige

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015

Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på Beskæftigelsesindsatsen 2015 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold til Helsingør

Læs mere

Bekendtgørelse om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v.

Bekendtgørelse om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. BEK nr 490 af 27/05/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 10. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/06397 Senere

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats Vestjylland Marts 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 07/05/14 med data til og med april måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra januar 2015 til januar 2016 2015 2016 Målgruppe / Mdr. JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC JAN

Læs mere

Antal kontaktforløb - alle målgrupper

Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal kontaktforløb - alle målgrupper Antal personer med kontaktforløb fordelt på målgrupper fra marts 2015 til marts 2016 2015 2016 Målgruppe / Mdr. MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC JAN FEB MAR

Læs mere

Skrivelse om rehabiliteringsteam og rehabiliteringsplan

Skrivelse om rehabiliteringsteam og rehabiliteringsplan Til samtlige kommuner, jobcentre m.fl. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A 2300 København S T: 72 14 20 00 E: star@star.dk www.star.dk Dato: 10-09-2015 Skrivelse om rehabiliteringsteam

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2014

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE. OPFØLGNING 2. kvartal 2014 OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FANØ KOMMUNE OPFØLGNING 2. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fanø Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den aktuelle udvikling på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse

Temadrøftelse Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Temadrøftelse 2018 Sygedagpenge, Jobafklaring Fleksjob, ledighedsydelse Fastholdelse og tilbagevenden til arbejde Indsats og opfølgning skal ske tidligt i sygdomsforløbet Den virksomhedsrettede indsats

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 27. maj 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 08/09/14 med data til og med august måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Mål 1 Mål 2 Mål 3 Mål

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Beskæftigelsesrådets konference Januar 2013 Oplæg ved adm. dir. Niels Kristoffersen, mploy Indhold i oplægget Kort om den nye reform om førtidspension

Læs mere

Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune

Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013 Reformens mål- og sigtelinier Flest muligt i arbejde og forsørge sig selv Udviklingen vendes; flere får tilknytning til arbejdsmarkedet og færrest

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

AMK-Midt-Nord Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

AMK-Midt-Nord Status på reformer og indsats RAR Nordjylland AMK-Midt-Nord 7-1-2016 Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

Status på Reform om fleksjob og førtidspension. Af Anette Perós, Fagkonsulent og Tovholder i rehabiliteringsteamet

Status på Reform om fleksjob og førtidspension. Af Anette Perós, Fagkonsulent og Tovholder i rehabiliteringsteamet Status på Reform om fleksjob og førtidspension Af Anette Perós, Fagkonsulent og Tovholder i rehabiliteringsteamet Arbejdsmarked 9. december 2016 Aktivitetsparate opdeles i 3 indsatsgrupper UngeGuiden:

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Ungehuset og Ungdomshuset

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 30/09/15 med data til og med august måned Generelt DATAKILDER: Tabel 1.1 Tabel 1.2 Tabel 1.3 Tabel 2.1 Figur 2.2

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre Kommune.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.30 Sidetal:

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Reformen af førtidspension og fleksjob - med fokus på rehabiliteringsteam og klinisk funktion. Oplæg ved Anne Thuen, den 19.

Reformen af førtidspension og fleksjob - med fokus på rehabiliteringsteam og klinisk funktion. Oplæg ved Anne Thuen, den 19. Reformen af førtidspension og fleksjob - med fokus på rehabiliteringsteam og klinisk funktion Oplæg ved Anne Thuen, den 19. december 2012 Disposition Kort om baggrund for reformen Indholdet i reformen

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Udkast pixinotat. Sundhedskoordinator. og klinisk funktion. Førtidspension og fleksjobreform. 22. januar 2013

Udkast pixinotat. Sundhedskoordinator. og klinisk funktion. Førtidspension og fleksjobreform. 22. januar 2013 Førtidspension og fleksjobreform Sundhedsområdet Praksisafdelingen Kontaktperson: Helle Bruun Helle.Bruun@regionsyddanmark.dk Sundhed@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631412 22. januar 2013 Journal nr.

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.000,7 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Borgere på offentlig forsørgelse

Borgere på offentlig forsørgelse Borgere på offentlig forsørgelse Fig. 1: Andel af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse (eksklusiv folkepension og SU), juni Fig. 2. Udvikling i antal personer i befolkningen (16-66 år) på offentlig

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Målinger på fokusområde 1 om udsatte ledige. Bilag 1

Målinger på fokusområde 1 om udsatte ledige. Bilag 1 Målinger på fokusområde 1 om udsatte ledige Bilag 1 Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere (Hovedmål) Figur 1. Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i pct. af befolkningen 16-66 år Københavns andel

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE Forord Store forandringer. Store udfordringer. Men også nye og store muligheder for at hjælpe vores mest udsatte

Læs mere

På Arbejdsmarkedsområdet fremgår målene for reduktionskatalogerne af tabel 1, og af tabel 2 fremgår de forslag, der indgår i reduktionskataloget.

På Arbejdsmarkedsområdet fremgår målene for reduktionskatalogerne af tabel 1, og af tabel 2 fremgår de forslag, der indgår i reduktionskataloget. Hjørring Kommune Administration og Service, Arbejdsmarkedsområdet Sag nr. 00.30.10-S00-3-15 08-08-2016 Side 1. Budget 2017-2020 Arbejdsmarkedsområdets reduktionskatalog I forbindelse med budgetprocessen

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal

Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan kvartal Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2015 1. kvartal Beskæftigelsesplan 2015 indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og tre mål, der er specifikke for Hvidovre

Læs mere