Kære alle tillidsvalgte i Alternativet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kære alle tillidsvalgte i Alternativet"

Transkript

1 Kære alle tillidsvalgte i Alternativet Den nuværende hovedbestyrelse har rundet de første 100 dage. Derfor skriver vi ud til alle i Alternativet, som har en tillidspost hvad enten det er i en bestyrelse, et udvalg, som kandidat, eller som folketingsmedlem. Det er en skelsættende tid og der er taget mange initiativer. Og det er nødvendigt. Vi har afholdt tre hovedbestyrelsesmøder, hvor referater og dagsorden kan findes ved at klikke her og i halen af dem, har vi sendt nyhedsbreve ud til alle medlemmer, som alle kan læses her. Vi har tillige afholdt en lang række møder, lokalt med bestyrelser, i udvalg, til opstillingsmøder og årsmøder. Det har været givende på mange områder, og vi glæder os til at fortsætte dette arbejde. I det efterfølgende vil vi tydeliggøre, hvad der er sat i gang og hvad hensigten med vores arbejde er. Statsministerkandidatur Vi har fået en statsministerkandidat! Det er en utrolig stærk parlamentarisk markering, som var funderet i drøftelser, bl.a. i Politisk Forum, og som fordrer at hele Alternativet tager ansvaret for at gå fra parti til potentielt statsministerparti. Et ansvar, der allerede løftes og foldes ud i hele landet og i det kampagnearbejde, som er i fuld gang.

2 Ligesom i 2015 har vi med denne udvikling rystet godt op i de magtstrukturer, som vores samfund kender. Hvis man kan kalde den parlamentariske situation for et hamsterhjul, så har vi i den grad trådt ud af det og på sin vis krævet at både pressen, befolkningen og vores kollegaer på Christiansborg også gør det. Vores statsministerkandidatur satte skub i en bølge, som er nødvendig for at den demokratiske samtale løfter sig i hele landet. Der er mange faser i den udvikling, vi har sat i gang. Det er vores ambition, at vi som organisation skal løfte os fagligt, men også menneskeligt og skabe en stærk og mere tydelig organisation. Samtidig er det også vigtigt at Alternativet ikke stivner i låste strukturer, men at vi hele tiden er åbne for at skabe forandring. Ikke bare udadtil, men også indadtil. Det har vi i den grad vist, at vi er med vores udmelding. Vi er fremfor alt en bevægelse. En bevægelse, der er gået fra at være en ren projektorganisation til en delvis driftsorganisation. Dette ser vi blandt andet også i de tiltag og den dialog, vi har med landssekretariatet, som vi ønsker bliver langt mere driftsorienteret. Kunsten bliver at bevare kreativiteten og aktivismen og samtidig drage nytte af alle de erfaringer vi gør, fastholde dokumentation for de gode processer og skabe en stærk faglighed i hele organisationen. Og så skal vi ikke være bange for at bryde strukturer op, at gå fra den traditionelle foreningstanke til mere energifyldte netværksbaserede former, som mange allerede eksperimenterer med. Disse tiltag vil gavne og styrke vores organisation, så vi er parate til at møde en valgkamp og en kommende valgperiode med fornyet energi og langt større kendskab til hinanden, vores opgaver og ansvar.

3 Den kommende tids udfordringer Ambitionsniveauet er højt og med store ambitioner kommer også stor modstand hos politiske modstandere, men også i os selv og i vores egen organisation. Det er naturligt, for der er mange måder at folde vores politik ud på og ikke mindst ny politisk kultur. Der er fx spændingsfelter mellem det frivillige og det professionelle og mellem en vis grad af kreativ kaos og effektivitet. Den indre modstand må vi blive ved med at bruge konstruktivt, som en stærk drivkraft til at skabe nyt og se på hvilke strukturer, vi skal og kan lave om på, så vi bliver effektive uden at miste vores kreativitet. Derfor er det blevet mere nødvendigt at prioritere, blive enige om kompromisser og give nogen et mandat, som de har frihed til at løbe med. Vi skal skabe muligheder for handling! Har man stærke holdninger, eller klare kompetencer, er det tiden til at træde fra periferi ind i centrum og tage ansvar for udviklingen. Støtte op om fælles beslutninger og skabe fremdrift i organisationen med konstruktiv brug af de fælles ressourcer. Den kommende tid står i lyset af Folketingsvalg og Europaparlamentsvalg. Det er helt klart organisationens fokus, men samtidig skal vi kunne tænke i styrkelse af organisationen, definere opgaver klarere, skabe mere tydelige roller og beslutningsrum, afstemme forventninger og turde tænke strategisk, selvom vi hele tiden er under pres fra aktuelle spørgsmål, mødeaktivitet og presse.

4 Det ser vi som hovedbestyrelsens opgave at sætte rammer for. Vi har brugt tiden indtil nu på at skabe en mere klar fælles organisationsforståelse rundt i organisationen. Som øverste ledelse, er det vores opgave at drage omsorg for organisationen og skabe mulighederne for en god balance mellem frivillige, ansatte og folkevalgte. Vi er i konstant forandring. Derfor skal vi tænke det hele sammen, så parti og bevægelse kan leve på den samme demokratiske og organiske platform med en fælles retning. Det er en opgave, som vi har taget på os, og som vi konstant arbejder med. Hovedbestyrelsens arbejde og tankerne bag Og hvordan vil vi så gøre det? Fremfor alt har vi besluttet at kommunikation knyttes tæt til ledelsen. Alle skal have relevant information og viden for at kunne fungere. Vi opfordrer jer også til at tage direkte fat i forpersonskabet, eller de øvrige medlemmer af hovedbestyrelsen, hvis det er påkrævet. Vi har selv taget direkte kontakt rundt i hele landet og har delt storkredsene op mellem os i forpersonskabet. Der er allerede åbnet for mange væsentlige diskussioner den vej. Lad os målrette samtaler og bygge dem på tillid. Det virker, og tusind tak for det alle sammen. Hovedbestyrelsen fremstår mere tydelig på hjemmesiden. Vores nyhedsbrev kan læses derfra, årshjulet er kommet på plads, I kan finde de aktuelle opgaver og få overblik over, hvilke råd og udvalg, der er nedsat af hovedbestyrelsen. Dermed er det muligt for alle at komme i kontakt med relevante personer, hvis I ønsker at deltage med indsigt, viden eller råd. Derved håber vi, at flere oplever at blive involveret direkte i det udviklingsarbejde, der sker i vores råd og udvalg. Grundtanken med alt det vi gør er at skabe rammer for et samspil mellem det organisatoriske, det politiske og det parlamentariske. Så de bliver et spejl af hinanden og samtidig udgør tre tandhjul, der arbejder på at udfolde manifest, værdier og dogmer i hele samfundet. Med mere tydelige beslutningsmandater og beslutningsprocesser. Og så skal vi række hånden endnu mere ud til resten af samfundet, bygge broer og partnerskaber og få eksterne ressourcer ind i arbejdet, der kan være med til at sætte turbo på forandringskraften. I det følgende fremgår flere konkrete eksempler på hovedbestyrelsens arbejde.

5 Organisationsstrategi Det er en vigtig prioritering i hovedbestyrelsen at udvikle videre på den organisationsstrategi, Landsmødet satte rammerne for i maj måned. Den skal skabe en tydelighed om den fælles retning, og hvad vi prioriterer i det fælles arbejde. Samtidig skal den skabe frihed og handlemuligheder inden for rammerne. I processen vil storkredsene, Politisk Forum, daglig politisk ledelse og sekretariaterne blive inddraget. Opdraget fra Landsmødet er: Vi har et fælles ønske om at Alternativet skal være en stærk og markant forandringskraft. Grundlaget for det er den enkeltes motivation og engagement. Det er en vigtig drivkraft. Men det ideal har også brug for en organisation, der kan skabe en vis form for overblik og sammenhængskraft, så alle har en god fornemmelse af deres eget og andres ansvar, opgaver og roller. Det kræver en bevidst ledelsesmæssig indsats at skabe de rammer så det vi gør, skaber mest værdi for helheden. Samt en hovedbestyrelse med en veldefineret opgave og klare prioriteringer. Vi skal bruge ressourcerne bedst muligt og skabe rum for hinandens udfoldelse så vi bliver ved med at finde glæde og overskud i arbejdet. Det er her en organisatorisk strategi kommer ind i billedet. Strategien sætter rammerne og retningen for det der er fælles sådan at vi får mest muligt ud af arbejdet for at forandre samfundet. Visionen om Alternativet som en stærk og markant forandringskraft blev præciseret med fire strategiske sigtepunkter, som er bekræftet af hovedbestyrelsen:

6 nærvær til medlemmer handlekraftige lokalforeninger stærke kandidater en organisation i balance Disse sigtepunkter er allerede styrende for de beslutninger, der tages i ledelsen og i sekretariaterne. Hensigten er at lave et strategiarbejde, der passer i Alternativets forståelse af hvordan, vi udvikler mennesker og samfund. Strategien skal sætte rammen, men fremfor alt være et praktisk, anvendeligt værktøj. Vi håber, I kan se jer selv i disse strategiske sigtepunkter og vil meget gerne høre fra jer, hvis I har input til arbejdsgruppen. Skriv gerne til Jesper Callesen, der er tovholder. Uddannelse og vejledninger til kandidater og tillidsvalgte Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi er mange, der har oplevet det som en kæmpe opgave at være tillidsvalgt i Alternativet. Til tider også en uoverskuelig opgave, der kan drukne i mails og skal opgaver. Nogle må melde pas og i perioder træde ud på sidelinjen. Vi mister gode kræfter på baggrund af dette. Derfor har det stort fokus i hovedbestyrelsen. Der er brug for, at vi hæver vidensniveauet og inddragelsen og hjælper hinanden, så vi har vores hoved, hjerte og hænder, der hvor vi gør mest gavn og sikrer den fælles fremdrift. Nogle tillidshverv kræver et stort tidsforbrug, vidensniveau og også kompetenceniveau. Det er ubestrideligt.

7 Vi må i fællesskab ud over de knaster, der kan sluge energi fra os. Vi erkender, at der er mange og store opgaver. Specielt nu, hvor vi går et vildt politisk år i møde. Derfor ser vi det som en stor opgave at skabe overblik for jer og sammen udvikle de nødvendige hjælpemidler. Samtidig med at vi skaber tydelighed om prioriteringer, roller, opgaver og beslutningsrum. Vi har et landssekretariat, der er blevet klarere på sin kerneopgave med dygtige medarbejdere, som hjælper med at udvikle uddannelser og initiativer, der skal klæde os alle på. På det praktiske plan vil I inden længe kunne finde opdaterede vejledninger og rådgivning på AlleOs i en mere overskuelig form. De initiativer i den henseende, der er i gang pt. er: uddannelsestilbud til kandidater omkring kampagne og pressehåndtering uddannelsestilbud i ledelse inden for ny politisk kultur flere uddannelsestilbud til kandidater bedre og overskuelige vejledninger til AlleOs: Bestyrelsesarbejde, økonomi mm. Kurser og uddannelsestilbud bliver åbne for alle, men nogle vil være mere målrettede end andre på forskellige tillidshverv. Er du interesseret i at vide mere omkring dette, kan du tage kontakt til Esben Sloth på landssekretariatet. Politisk Forum Politisk Forum blev skabt med en bred repræsentation, hvor den fælles platforms forskellige cirkler kan mødes, kvalificere og inspirere til den politik, der skabes rundt om i

8 bevægelsen. Den primære rolle har været at godkende Alternativets politik, udvikle fælles formater og sikre, at politikken stemmer overens med Alternativets værdier og manifest. Den opgave er stadig relevant, men i mindre grad, da vi i dag har et mere fyldigt partiprogram end de fleste andre partier. Det bliver nu demokratiudvikler, Majken Mac fra landssekretariatet, som har ansvaret for at redigere formaterne og skabe et stærkt kommunikativt afsæt for den vedtagne politik. Særlig efter kommunal og regionsrådsvalget er der et behov for, at Politisk Forum træder ind i en rolle, der er mere tydelig og meningsfuld i forhold til den udvikling Alternativet har været igennem. Politikere på alle niveauer har brug for sparring og vidensdeling og Politisk Forum har også en strategisk opgave i at løfte en politisk vision, der skal leve i bevægelsen og i det parlamentariske. Samtidig skal Politisk Forum sikre at alle de gode forslag, der lanceres, har rod i bevægelsen. Derfor sætter hovedbestyrelsen en ramme for arbejdet i Politisk Forum, der rejser energien til det politiske arbejde. Et forum, hvor vi kan skabe mere handlekraft og sammenhængskraft på tværs af de forskellige dele af Alternativet. Hensigten er, at det skal ske gennem politiske udvalg, hvor visioner kvalificeres som oplæg til politisk strategi. Det fælles rum skal i høj grad indeholde aktuelle, politiske drøftelser og vidensdeling mellem de politiske niveauer. Samarbejdet mellem storkredsene og hovedbestyrelsen Samarbejdet mellem storkredsene og hovedbestyrelsen er helt centralt. Storkredsene er en organisatorisk enhed med vigtige opgaver som kandidatudvalg, opstillingsmøder, afholdelse af årsmøder mm. og skal styrkes med viden og kompetencer, samt i dialogen med hovedbestyrelsen. Derfor har alle storkredse en kontaktperson i de to næstforpersoner, Jesper Callesen i øst og Eva Böcher Lassen i vest. Endvidere styrker vi dialogen ved fælles møder mellem storkredsene og hovedbestyrelsen. Her drøfter vi ressourcer, opgaver, økonomi, vedtægtsfornyelser, ledelse, ansvar, mandater og fælles forventninger. Vi har også inviteret tre storkredsrepræsentanter ind til hvert hovedbestyrelsesmøde. De kan komme med værdifuld viden, sparring og informationer omkring arbejdet i kredse mm. og forberede overgangen til en ny valgprocedure til hovedbestyrelsen. Desværre har de tre repræsentanter valgt at trække sig grundet utilfredshed fra en storkreds med udvælgelsen af disse. Vi arbejder lige nu på at få det op at køre igen efter næste møde med storkredsene, som er den 23. september i Odense.

9 Samarbejdet mellem hovedbestyrelsen og daglig politisk ledelse Forpersonskabet har fokus på, sammen med daglig politisk ledelse og sekretariaterne at skabe en fælles forståelse for god ledelse. Hvordan vi sikrer mest mulig åbenhed og inddragelse, bedre informationsflow, og at politiske udspil er rodfæstet i bevægelsen og i Politisk Forum. Det er en virkelig positiv udvikling, der er med til at skabe forståelse for, hvor vigtigt det er at Christiansborg og bevægelsen skaber en praksis for at arbejde sammen og åbner op for hinandens arbejde og kompetencer. Eksempler på dette er at storkredsene var inviteret med til et tema på sommergruppemødet, de tre repræsentanter fra storkredsene som skal deltage på hoved- bestyrelsesmøderne, samt at medarbejderne i de to sekretariater i højere grad samtænker opgaver og information. Det er med til at skabe bedre sammenhæng mellem de forskellige ledelses og beslutningsrum, og det er med til at udfolde en ledelsesforståelse, der gerne skal medvirke til, at vi taler om hvad god ledelse er og udøver ledelse i ny politisk kultur på alle niveauer i Alternativet.

10 Alternativets Unge Denne del af vores bevægelse og parti er en virkelig vigtig del af os. Derfor var det afgørende for os, at der kom en aftale i stand med Alternativets unge, hvilket der er kommet nu. Det giver muligheder i forhold til samarbejde på de digitale platforme, omkring økonomi og styrker samarbejdet i forskellige fora. Det glæder os meget, at vi har fået en fælles aftale, som giver de unge og os et godt udgangspunkt for fremtiden. Drøftelsen og hovedpointerne omkring aftalen kan læses i referatet fra vores møde den 19. august. Dialogrådet På landsmødet 2018 blev konfliktmæglingsrådet omdøbt til dialogrådet. Meningen med det er at løfte rådets arbejde til også at have fokus på at gøre os alle bedre til at samarbejde inden konflikter opstår. Dialogrådet har mødtes og lavet et årshjul for mødeaktiviteter frem til Alternativets landsmøde Rådet opfordrer alle med kompetencer indenfor den svære samtale, konflikthåndtering og mægling til at tage kontakt og deltage i rådets praktiske arbejde. Landssekretariatet og ny landssekretær Siden vi sagde farvel til Nis Benn og Cristine Glieses fælles lederskab og deres loyale indsats overfor projektet er landssekretariatet blevet skåret til og kerneopgaverne klarere prioriteret. Det er en opgave, der ikke er afsluttet, men alle ansatte og konstitueret leder, Esben Sloth gør en stor indsats for at skabe et stærkt landssekretariat, hvor der arbejdes mere driftsorienteret, som tidligere beskrevet. Tøv aldrig med at kontakte dem. I kan finde alle deres kontaktoplysninger her. Vi annoncerede efter en ny leder af landssekretariatet i august måned. I den proces stod det klart at der i stedet for en opdelt ledelse, er behov for en samtænkning af Christiansborgsekretariatet og landssekretariatet. Vi ønsker at bevare de to sekretariater, men skabe en fælles ledelse. Derigennem får vi en bedre anvendelse af ressourcer, bedre kommunikation og stærkere ledelse. Derfor fortsætter vi med den nuværende model nogle måneder endnu, indtil vi har en afklaring om, hvordan vi organiserer os mest hensigtsmæssigt. Indtil da er der et stærkt fokus på kampagnearbejde og mobilisering.

11 Roller i forpersonsskabet og udvalgsarbejde Forpersonskabet har etableret en ledelsesform, hvor vi supplerer hinanden bedst muligt. Det gælder i det hele taget tankegangen i hovedbestyrelsen; at skabe en balance mellem motivation og kompetencer. Tankegangen om at det er vigtigt at have hjertet med, men at visse opgaver kræver viden og erfaring, vil vi gerne bidrage med til hele Alternativet. Det er denne tilgang, vi arbejder med i hovedbestyrelsen. For vi skal skabe bestyrelser og tillidsposter, hvor mennesker supplerer hinanden og skaber solide, handlekraftige enheder. I forpersonskabet har vi derfor valgt at Michael Jellesmark og Jesper Callesen i praksis supplerer hinanden på en række områder. På den måde sætter vi fokus på kvaliteten ved et konstruktivt team og gensidig støtte. En grundpille i Alternativ forståelse. Vi kan ikke gøre noget alene. Alle i forpersonskabet er rettet mod foreningsarbejdet. Dertil har Michael særlig fokus på samarbejdet med det parlamentariske og sidder i valg-, økonomi- og fundingudvalg. Jesper er repræsenteret i Politisk Forums koordinationsudvalg og har ansvaret for strategiudviklingen, den afledte rammesætning og samtalen om prioriteringer i sekretariaterne i samarbejde med de to sekretariatschefer. Eva Böcher Lassen arbejder med den interne koordinering mellem forpersonskabet og hovedbestyrelsen og de to næstforpersoner koordinerer sammen arbejdet omkring kommunikation og dialogrådet. Hovedbestyrelsen har nedsat en række udvalg: valgudvalg, økonomiudvalg, strategiudvalg, læringsudvalg, ansættelsesudvalg, EP-følgegruppe, internationalt arbejde, fundraising og ejendomsudvalg. Kontaktpersonerne til udvalgene kan findes her. Et åbent hovedbestyrelsesrum Endnu et initiativ er at livestreame vores møder. Vi havde det på dagsordenen på mødet den 19. august og konstaterede at der er stor opbakning til det i hele hovedbestyrelsen. Dog skal vi være opmærksomme på persondataforordningen og samtykkeregler. Vi skal have det til at virke bedst for alle. Både jer, der måtte være interesserede, samt medlemmer af hovedbestyrelsen. Derfor er medarbejdere på landssekretariatet, samt medlem af hovedbestyrelsen, Jesper Arp i gang med at undersøge de tekniske løsninger. Hvis du kan bidrage med noget i denne henseende, kan Jesper Arp kontaktes. Dette initiativ skal dog på ingen måde udelukke, at I altid kan tage fat i os, hvis I har spørgsmål til dagsordner eller referater. Gør det endelig jeres input er værdifulde for os. Tak fordi du blev ved til slutningen, det kræver vedholdenhed at forandre samfundet Med kærlig hilsen På vegne af hovedbestyrelsen Forperson, Michael Jellesmark og næstforpersoner, Jesper Callesen og Eva Böcher Lassen

Evaluering af Politisk Forum. Juni 2019 Udarbejdet af landssekretariatet

Evaluering af Politisk Forum. Juni 2019 Udarbejdet af landssekretariatet Evaluering af Politisk Forum Juni 2019 Udarbejdet af landssekretariatet Evaluering af Politisk Forum Indhold i evalueringen Baggrund og behov Metode, opbygning, temaer Evalueringens resultater Læring:

Læs mere

København Storkredsforening Alternativet. Referat virtuelt bestyrelsesmøde. Dag og tid 24. og 25. november 2016 Sted. Dagsorden

København Storkredsforening Alternativet. Referat virtuelt bestyrelsesmøde. Dag og tid 24. og 25. november 2016 Sted. Dagsorden København Storkredsforening Alternativet Referat virtuelt bestyrelsesmøde Dag og tid 24. og 25. november 2016 Sted Virtuelt på facebook og på mail Fra bestyrelsen deltog Jens, Julie, Katinka, Kathrine,

Læs mere

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Demokratisk samtale På Landsmødet 2017 blev det besluttet at igangsætte en evaluering af, hvordan vi i Alternativet udvikler politik. Hovedbestyrelsen

Læs mere

Vedtægtsændringsforslag. Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 2 (10+1)

Vedtægtsændringsforslag. Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 2 (10+1) Vedtægtsændringsforslag Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 2 (10+1) Vedtægtsændringsforslag Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 2 (10+1) 9 Ny tekst 9 Eksisterende tekst på området

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Om i UCC For UCC er det ambitionen, at udøves professionelt og med et fælles afsæt. UCC skal fungere som én samlet organisation. Om i UCC er en del af UCC s sgrundlag og

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Ledelse i UCC tager udgangspunkt i UCC s kerneopgave Kerneopgave UCC samarbejder om at udvikle viden, uddannelse og kompetente til velfærdssamfundet. Med de studerende

Læs mere

Vedtægtsændringsforslag. Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 1 (10+7)

Vedtægtsændringsforslag. Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 1 (10+7) Vedtægtsændringsforslag Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 1 (10+7) Vedtægtsændringsforslag Ny valgprocedure for Hovedbestyrelsen Forslag 1 (10+7) 9 Ny tekst 9 Eksisterende tekst på området

Læs mere

Evaluering af politikudviklingsprocesser i Alternativet 2018

Evaluering af politikudviklingsprocesser i Alternativet 2018 Evaluering af politikudviklingsprocesser i Alternativet 2018 2018 Kære medlemmer af Alternativet. På Landsmødet sidste år var der bred opbakning til, at vi skulle evaluere Alternativets politikudvikling

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETING TANJA AAGAARD SCHJELLERUP

KANDIDATGRUNDLAG FOLKETING TANJA AAGAARD SCHJELLERUP Kære kandidataspirant, Dette grundlag skal du bruge, når du forbereder dine tanker om, hvorvidt og hvordan du vil være kandidat til Folketinget i Alternativet. Kandidatgrundlaget her er skriftligt og skal

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP DANSK FOLKEHJÆLPS VÆRDIER Det frivillige arbejde i Dansk Folkehjælp hviler på værdier som: fællesskab, demokrati og åbenhed troværdighed, engagement, loyalitet,

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

a. Hovedbestyrelsen er ansvarlig for udvikling af Alternativet som 4. sektor organisation, herunder parti.

a. Hovedbestyrelsen er ansvarlig for udvikling af Alternativet som 4. sektor organisation, herunder parti. Forretningsorden for Alternativets Hovedbestyrelse 1. Grundlag a. Hovedbestyrelsen er ansvarlig for udvikling af Alternativet som 4. sektor organisation, herunder parti. Hovedbestyrelsen er Alternativets

Læs mere

En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati

En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Strategier i Børn og Unge

Strategier i Børn og Unge Strategier i Børn og Unge Børn og Unge arbejder med strategier for at give ramme og retning, fordi vi tror på, at de bedste løsninger på hverdagens udfordringer bliver fundet, ved at ledere og medarbejdere

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI

EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Forord De personalepolitiske værdier for Vordingborg Kommune er udarbejdet i en spændende dialogproces mellem medarbejdere og ledere. Processen tog

Læs mere

Hvordan kan skolerne implementere

Hvordan kan skolerne implementere Hvordan kan skolerne implementere Der er mange vaner, rutiner og antagelser forbundet med forældresamarbejde i folkeskolen. For at skolerne kan lykkes med at øge samarbejdet med forældrene om elevernes

Læs mere

Snak om at alle kommuneforeninger bør repræsenteres med stemmeret i kredsbestyrelsen.

Snak om at alle kommuneforeninger bør repræsenteres med stemmeret i kredsbestyrelsen. Referat fra Bestyrelsesmøde (administrativt møde) Alternativet i Nordsjælland d. 6/2 2017 kl. 18.3021.30 Sted: Hos Per Hauge, Carlsbergvej 3, 3400 Hillerød Til stede: Per, Eva, Margrethe, Frederik, Jeppe,

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 1 Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Forslagsstiller: Den lokale lederforenings bestyrelse

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse 2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse AF FREDERIK FREDSLUND-ANDERSEN OM FORFATTEREN Frederik Fredslund-Andersen er chefkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor han rådgiver

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Koordinatordage Hotel Hesselet 14/15 november. Sund By Netværkets strategi for Side 1

Koordinatordage Hotel Hesselet 14/15 november. Sund By Netværkets strategi for Side 1 Koordinatordage Hotel Hesselet 14/15 november Sund By Netværkets strategi for 2017-2020 Side 1 Disponering Sådan er strategien blevet til Mission, vision og strategiske indsatsområder Eksempler på det

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan Indledning Direktionens Strategiplan 2017-2020 sætter en tydelig retning for, hvordan vi i den kommende treårige periode ønsker at udvikle organisationen, så vi kan skabe endnu bedre løsninger for borgerne.

Læs mere

Information & involvering

Information & involvering Information & involvering Organisationsstrukturen Møllehuset er en institution med børn og unge mennesker med meget specifikke behov. Møllehuset er opdelt i 2 familiegrupper egegruppen og fjordgruppen

Læs mere

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi værdsætter højt, og som vi gerne vil værne om. Vi

Læs mere

Årsberetning for 2018

Årsberetning for 2018 Årsberetning for 2018 Hvem er vi? Samarbejdssekretariatet er et rådgivningsorgan for de statslige samarbejdsudvalg. Gennem målrettede tilbud hjælper vi arbejdspladserne i staten med at forbedre dialogen

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

ALTERNATIVET / Nordjyllands Storkredsforening

ALTERNATIVET / Nordjyllands Storkredsforening Beskrivelse af arbejdsopgaver i bestyrelsen for Nordjyllands Storkreds Formål Storkredsforeningens formål er at arbejde for realisering af Alternativets vision og mål i overensstemmelse med Alternativets

Læs mere

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune marts 2006 Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune Forord 2 1. Visionen 4 2. Værdierne 5 3. Frivillighedspolitikkens indsatsområder 6 3.1 Synlighed og tilgængelighed. 7 3.2 Samarbejde mellem de frivillige

Læs mere

Tendenser i politisk ledelse i kommunerne

Tendenser i politisk ledelse i kommunerne Tendenser i politisk ledelse i kommunerne - og konsekvenser for administrativ ledelse Eva Sørensen Roskilde Universitet Den brændende platform Nye borgere Ny mission Ny styringstænkning Nye borgere Fra

Læs mere

ALTERNATIVET VEDTÆGTER REVIDERET VED ÅRSMØDET 27. JUNI 2015 I ODENSENA

ALTERNATIVET VEDTÆGTER REVIDERET VED ÅRSMØDET 27. JUNI 2015 I ODENSENA ALTERNATIVET VEDTÆGTER REVIDERET VED ÅRSMØDET 27. JUNI 2015 I ODENSENA 1 FORMÅL FOR ALTERNATIVET Alternativets formål er at arbejde for en seriøs bæredygtig omstilling som en international politisk 4.

Læs mere

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 1 Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Indledning Enhedslisten- Københavns årsplan beskriver både tilbagevendende og nye arrangementer, som Københavnsbestyrelsen

Læs mere

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Værdigrundlag. Fællesskab. På Nr. Lyndelse Friskole står fællesskabet i centrum, og ud fra det forstås alle væsentlige aspekter i skolens arbejde.

Læs mere

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at Ledelsesværdier Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at koordinere den samlede indsats. Billederne

Læs mere

Til stede: Lior Hansen, Astrid Carl, Tina Langhorn, Trine Christensen, Ane Liebing Grøngaard, Christian Rundager, Monike Sommer.

Til stede: Lior Hansen, Astrid Carl, Tina Langhorn, Trine Christensen, Ane Liebing Grøngaard, Christian Rundager, Monike Sommer. Referat af bestyrelsesmøde - Alternativet Østjylland 20-10-2015, 18.30-21.30 Under Lindene 35, 8250 Egå Til stede: Lior Hansen, Astrid Carl, Tina Langhorn, Trine Christensen, Ane Liebing Grøngaard, Christian

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Stk. 2. SACRE vil geninvestere den akkumulerede viden og det økonomiske overskud til kontinuerlig at fremme organisationens formål.

Stk. 2. SACRE vil geninvestere den akkumulerede viden og det økonomiske overskud til kontinuerlig at fremme organisationens formål. Vedtægter Foreningen SACRE Godkendt på SACRE møde d. 18.9.15 1 Formål for Foreningen SACRE Stk. 1. SACRE s 3 hovedformål er at: - 1. Undersøge, understøtte og udvikle samt forske i samfundets skabende

Læs mere

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora som senest revideret den 24. august 2019 Ifølge vedtægterne påhviler det hovedbestyrelsen sammen med forretningsudvalget

Læs mere

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den 21.-22. juni 2017 Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag Organisationsudviklingsprojektet Baggrund DSR s kongres besluttede i maj 2016, at gennemføre

Læs mere

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv..

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv.. Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Udarbejdet Februar 2016 1 Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Børnehavelivet er en stor del af et barns liv. De tilbringer mange timer i hænderne

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

ADHD-foreningens Frivilligpolitik

ADHD-foreningens Frivilligpolitik ADHD-foreningens Frivilligpolitik Velkommen her hos os I ADHD-foreningen er vi glade for, at du og de andre frivillige i foreningen har valgt at bruge jeres tid og kompetencer til at arbejde med ADHD-sagen

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen GOD LEDELSE i Børne- og Ungdomsforvaltningen Forord Offentlig ledelse er på alles læber i disse år. På debatsiderne i enhver avis, på snart sagt alle konferencer om den offentlige sektor og sågar som et

Læs mere

!!!! Vedtægter for Alternativet vedtaget i Allinge 11. juni 2014

!!!! Vedtægter for Alternativet vedtaget i Allinge 11. juni 2014 Vedtægter for Alternativet vedtaget i Allinge 11. juni 2014 1 Formål for Alternativet Stk. 1. Alternativets formål er at arbejde for en seriøs bæredygtig omstilling som en international politisk 4. sektor-organisation

Læs mere

Derfor taler vi om robusthed

Derfor taler vi om robusthed Side 1 I dette hæfte fortæller vi, hvad vi i Gentofte kommune mener med robusthed. Både når det gælder kommunen som organisation, og når det gælder arbejdspladsen og den enkelte medarbejder. Hæftet udtrykker

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm.

Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. INDKALDELSE TIL ÅRSMØDE I ALTERNATIVET Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. Først og fremmest: tak, tak, tak! Vi kan ikke understrege nok, hvor glade vi er for, at

Læs mere

Hvorfor? Ideen om at arbejde med landsforbundets identitet blev til på styrelsesseminar i november 2013.

Hvorfor? Ideen om at arbejde med landsforbundets identitet blev til på styrelsesseminar i november 2013. Fora - læring og kreativitet i fællesskab, 2014 Hvorfor? Ideen om at arbejde med landsforbundets identitet blev til på styrelsesseminar i november 2013. På landsmødet i maj 2014 stemte de delegerede ja

Læs mere

Passion. Relation Ambition Motivation. Ledelses- og medarbejdergrundlag. kalfor.dk side 1

Passion. Relation Ambition Motivation. Ledelses- og medarbejdergrundlag. kalfor.dk side 1 Passion Relation Ambition Motivation Ledelses- og medarbejdergrundlag kalfor.dk side 1 Baggrund Kalundborg Kommune - vores ejere - arbejder aktivt på at fremme bæredygtig udvikling for at sikre, at Kalundborg

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Dato og tid: 29/3 kl 17:00 Sted: Gennemsigtighed Fra bestyrelsen deltog: Jens, Julie, Katinka, Palle og Tove, Kim var med on/off da han samtidig deltog i et KV17 politikudviklingsmøde.

Læs mere

Vedtægter for Storkreds Sjælland Alternativet Vedtaget i Sorø d. 4. oktober 2014

Vedtægter for Storkreds Sjælland Alternativet Vedtaget i Sorø d. 4. oktober 2014 Vedtægter for Storkreds Sjælland Alternativet Vedtaget i Sorø d. 4. oktober 2014 Vedtægter for Storkreds Sjælland - ALTERNATIVET 1 Navn og omfang Stk. 1. Navnet på storkredsen er Sjælland, herefter i vedtægterne

Læs mere

Ledelsesgrundlag Skive - det er RENT LIV

Ledelsesgrundlag Skive - det er RENT LIV Ledelsesgrundlag Illustrationer: www.loneboenielsen.dk Layout og produktion: ArcoRounborg God ledelse i Skive Kommune God ledelse er afgørende I Skive Kommune har vi fokus på god ledelse. Det har vi i

Læs mere

Rollebeskrivelser i borgervisitationen

Rollebeskrivelser i borgervisitationen Rollebeskrivelser i borgervisitationen Udgangspunktet er ledelsesgrundlaget med de 4 fokuspunkter: Ta ledelse, Skab følgeskab, Ha styr på driften og Vær fornyende. Følgende roller er beskrevet: Visitator

Læs mere

Vedtægter for ALTERNATIVETs storkreds i Østjylland, september 2014

Vedtægter for ALTERNATIVETs storkreds i Østjylland, september 2014 VedtægterforALTERNATIVET sstorkredsiøstjylland,september2014 1 Navn og omfang Stk. 1. Navnet på storkredsen er Østjyllands storkreds, herefter i vedtægterne omtalt som storkredsen. 2 Vedtægters rangorden

Læs mere

Værdi/leveregel: faglighed

Værdi/leveregel: faglighed Værdi/leveregel: faglighed Være professionel Have fagkundskaber Anvende pædagogiske teorier i praksis Kunne begrunde sine valg Være opdateret på ny viden Være ansvarlig for eget arbejde Kunne adskille

Læs mere

Børn og unge former fremtiden

Børn og unge former fremtiden Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune Høringsmateriale, godkendt af Børne- og Undervisningsudvalget 20. marts 2018 1 Indhold Indledning... 3 VISION... 4 Børn og unge

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

Arbejdsdrøftelse 2017

Arbejdsdrøftelse 2017 Arbejdsdrøftelse 2017 I år skal der arbejdes med foreningens vision for 2017-2018. Du kan her læse hvilke visioner bestryelsen har haft i tankerne. HVILKE DELE AF VISIONEN KOMMER TIL AT PÅVIRKE DIG, OG

Læs mere

Særudgave september 2015

Særudgave september 2015 Særudgave september 2015 En ny og tidssvarende børne- og ungepolitik sendes i disse dage i høring. Politikken er blevet til i et bredt og inddragende samarbejde på tværs af hele Aarhus Kommune og bysamfundet

Læs mere

Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune

Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune Skovsgårdskolen og Tranum Skole En ny skole pr. 1. august 2012 i Jammerbugt Kommune - forventninger til en kommende leder En tilbagemelding til brug for forvaltning, ansættelsesudvalg og ansøgere til stillingen.

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

Vedtægter for Alternativet København

Vedtægter for Alternativet København Vedtægter for Alternativet København 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Alternativet København, herefter omtalt som lokalforeningen. Stk. 2 Lokalforeningen har hjemme i Københavns kommune, herefter

Læs mere

Referat af Åbent bestyrelsesmøde 16. august 2016 kl i Pyramiden, Gilleleje, Aktivitetsrummet

Referat af Åbent bestyrelsesmøde 16. august 2016 kl i Pyramiden, Gilleleje, Aktivitetsrummet Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Valg af ordstyrer og referent 3. Suppleringsvalg til bestyrelsen 4. Revision af vedtægter 5. Kulturnat Gilleleje 20. august kl. 16-21 6. KV17 tovholder 7. Nyt fra

Læs mere

Vedtægter for Alternativet

Vedtægter for Alternativet Vedtægter for Alternativet 1 Formål for Alternativet Stk. 1. Alternativets formål er at udvikle en international politisk 4. sektor organisation herunder et parti for mennesker, der ønsker at iværksætte

Læs mere

Vedtægter for Alternativet Aarhus

Vedtægter for Alternativet Aarhus Vedtægter for Alternativet Aarhus Kapitel 1: Indledning 1: Navn og område Stk. 1: Foreningens navn er Alternativet Aarhus, herefter omtalt som Kommuneforeningen. Stk. 2: Kommuneforeningen omfatter Aarhus

Læs mere

Gældende vedtægter vedtaget på Ordinært årsmøde mandag den 27/2-2017

Gældende vedtægter vedtaget på Ordinært årsmøde mandag den 27/2-2017 Gældende vedtægter vedtaget på Ordinært årsmøde mandag den 27/2-2017 Kapitel 1 Indledning 1 Navn og område * Stk. 1 Foreningens navn er Alternativet Kalundborg, herefter omtalt som Kommuneforeningen. *

Læs mere

Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017

Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017 Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017 Gentofte Kommune Robusthed 2 Program: Præsentation og introduktion arbejdsplads\tr Hvad er organisatorisk robusthed for jer? Oplæg: Organisatorisk robusthed

Læs mere

Vedtægter for Storkreds Nordsjælland Alternativet Vedtaget i Hillerød d. 26. sept 2015

Vedtægter for Storkreds Nordsjælland Alternativet Vedtaget i Hillerød d. 26. sept 2015 Vedtægter for Storkreds Nordsjælland Alternativet Vedtaget i Hillerød d. 26. sept 2015 Vedtægter for Storkreds Nordsjælland - ALTERNATIVET 1 Navn og omfang Stk. 1. Navnet på storkredsen er Nordsjælland,

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

Arbejdsdokument for Strukturgruppen

Arbejdsdokument for Strukturgruppen Arbejdsdokument for Strukturgruppen Til vedtagelse på det stiftende årsmøde for Alternativet Aarhus 7/9 2016 Det følgende er resultatet af arbejdet i Strukturgruppen med at lave vedtægter til brug for

Læs mere

Indledning. Omverden. Værdikompas. Brand values. Samarbejdsnormer. Ledelsesnormer. Ledelseskoncept

Indledning. Omverden. Værdikompas. Brand values. Samarbejdsnormer. Ledelsesnormer. Ledelseskoncept VISION, VÆRDIER OG NORMER / 2009 VISION, VÆRDIER OG NORMER / 2009 3 Indledning Dette er en præsentation af Dansk Flygtningehjælps vision og organisationens samlede sæt af værdier og normer. Modellen arbejder

Læs mere

Kopi fra DBC Webarkiv

Kopi fra DBC Webarkiv Kopi fra DBC Webarkiv Kopi af: Forsvarets ledelsesgrundlag Dette materiale er lagret i henhold til aftale mellem DBC og udgiveren. www.dbc.dk e-mail: dbc@dbc.dk Forsvarets Ledelsesgrundlag God ledelse

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Tillid og samarbejde på de gymnasiale arbejdspladser. Den 7. februar Samarbejdssekretariatet Niels Bundgaard og Søren O.

Tillid og samarbejde på de gymnasiale arbejdspladser. Den 7. februar Samarbejdssekretariatet Niels Bundgaard og Søren O. Tillid og samarbejde på de gymnasiale arbejdspladser Den 7. februar 2017 Samarbejdssekretariatet Niels Bundgaard og Søren O. Nissen Udvikling af organisationernes evne til at fremme en tillidsbasseret

Læs mere

Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017

Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017 Til møde i MED-Hovedudvalget den 4. oktober 2016 Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017 Alle pakker realiseres på en måde, der understøtter det fremmende perspektiv på arbejdsmiljøindsatsen

Læs mere

Denne beretning gør status på dette arbejde og er i forhold til arbejdsplanen at betragte som en midtvejsstatus.

Denne beretning gør status på dette arbejde og er i forhold til arbejdsplanen at betragte som en midtvejsstatus. Landsledelsens organisatoriske beretning 2015 Landsmødet 2014 vedtog en meget overordnet arbejdsplan og pålagde landsledelsen at udarbejde en konkret arbejdsplan efter de af landsmødet fastlagte overordnede

Læs mere

Dialogbaseret styring

Dialogbaseret styring Dialogbaseret styring Indledning Furesø er kendetegnet ved aktive, kreative borgere og velfungerende stærke lokalsamfund. Den politiske styring afspejler en tradition og kultur i Furesø, der bygger på

Læs mere

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS AF FORUMS BESTYRELSE OKTOBER 2005 1 17. oktober 2005 Hvordan kan der arbejdes med Kodeks Formålet med at udvikle kodeks for god offentlig topledelse har

Læs mere