Forslag til budget 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til budget 2019"

Transkript

1 BILAG 3-4c Dato: 2. november 2018 Til: Repræsentantskabet på mødet d november Skrevet af: Søren Bojer Nielsen, Noter til Forslag til budget 2019 Hermed følger nogle noter til budgetsammenligningen mellem budget 2018 og forslaget til budget Det er håbet, at den ændrede opstilling sammen med disse noter kan give et bedre overblik over ændringerne fra budget 2018 til forslaget til budget Udgifter De samlede bruttoudgifter fra 2018 til 2019 ventes at stige med t. kr Dette skyldes bl.a. almindelige løn- og prisstigninger (ca. 1,2 mio. kr.), en beklagelig budgetfejl i 2018 (ca. 1,6 mio. kr. underbudgettering i 2018), omkostninger på 1 mio. kr. til Projekt Grønt Guld (som modsvares af tilsvarende indtægt på 1 mio. kr.) samt to nye indsatser til faglige analysearbejder i Natur og Miljø samme udvikling af nye indsatser i Kommunikation. Indtægter Der er desværre ikke den samme stigningsautomatik i foreningens indtægter som der er i udgifterne. Efter en mindre medlemstilbagegang i starten af 2018 er medlemstallet på vej op igen, men der er udsigt til en mindre nedgang i det samlede medlemsbidrag fra t.kr i 2018 til t.kr i Når den samlede indtægt for 2019 er budgetteret ca 2 mio. kr. højere end i 2018 skyldes det hovedsaligt to poster: en historisk betinget forventning om øgede arvebidrag (punkt 5.3 Fundraising i 2018 til punkt 2.5 Arv og indsamling i 2019) og en ny pulje til grønt guld. Det sidste opvejes dog af en tilsvarende udgift. Sekretariatet vil i 2019 arbejde med nye metoder til at skaffe bidrag og finansiering f.eks. via digital fundraising. Det er bl.a. til dette arbejde, at der i budget 2019 er afsat et beløb på t.kr. 500 til arbejdet med at udvikle digital fundraising og nye metoder til medlemshvervning.

2 Opstillingsændringer Der er to opstillingsmæssige forandringer i Tidligere var arbejdet med natur og miljø opdelt i to områder: Lokale sager og Nationale emner. I erkendelse af, at det meste arbejde i afdelingen går på tværs af lokale og nationale interesser er de to afdelinger slået sammen til en. Det giver visse budgetforskydninger som kan forklares således: 1.1 Fredninger: Fredningsteamet kan supplere sig med konsulentbistand op til 0,4 årsværk i 2019, men der er fire faste årsværk på området. 1.2 Plan- og kystsager: Behovet for indsats på dette område bedømmes som væsentligt mindre fremover. Støtten til lokalafdelingerne vil dog være uforandret jf. også Natur: Samme mandskabsmæssige indsats på naturområdet med den ændringer, at arbejdet med naturkommuner er kommet til mens arbejdet med vandplaner og miljøsager er flyttet væk. 1.4: Lokale sager: Her er samlet en række årsværk som tidligere var fordelt på andre sagsområder (natur, hav, landskab, adgang, nationalparker) som alle har lokal tilknytning. 1.5 Havmiljøet: Som beskrevet ovenfor er en del af dette arbejde flyttet til 1.4 Lokale sager. 1.6 Grund-, drikke- og overfladevand: I 2019 indregnes heri indsatsen i forhold til vandplaner. 1.7 Landbrug: Den reelle indsats i 2018 bliver på ca. 2,5 årsværk og forventes på samme niveau i 2019, hvoraf en del ressourcer knytter sig til den øgede klimaindsats. 1.8 Klima, energi og infrastruktur: Den reelle indsats i 2018 bliver mindre end de budgetterede 2,1 årsværk. Ud over de dedikerede 1,3 årsværk i 2019 vil der blive brugt op imod 1,2 ekstra årsværk i 2019 fra landbrugs- og miljøområderne. 1.9 Miljø, produktion og forbrug: Stigningen i årsværk skyldes at miljøsager nu er samlet her. En del af disse ressourcer vil også blive brugt i klimaindsatsen i Den internationale indsats: Der bruges i 2019 færre ressourcer her. En del ressourcer til lobbyarbejde, valgkamp mv. indgår i områderne ovenfor Analyser: Analysearbejde og vidensgenerering for afdelingens naturfaglige og politiske arbejde. Der er ikke knyttet årsværk til opgaven. Generelt: Der er i 2018 medregnet årsværk fra ledelse og andre afdelinger, som ikke indgår i De faktiske medarbejderressourcer er identiske i 2018 og Tidligere var arbejdet med DNs organisation og med medlemshvervningen delt i to selvstændige områder, men foreslås budgetmæssigt slået sammen til en. Bemandingen er grundlæggende den samme som tidligere, med det forbehold, at projektet biodiversitet.nu er flyttet til afdelingen. Hertil er knyttet 0,5 årsværk som ikke direkte arbejder inden for afdelingens almindelige arbejdsopgaver, men dog har en sammenhæng med den udvikling af frivillighedsindsatser som ligger i den samlede stilling i afdelingen.

3 Årsværk I AP 2018 og tidligere er der fordelt årsværk helt ned på enkeltindsatser, og fordelt mere detaljeret end hvad der har svaret til den virkelighed som DN agerer i. Derfor er der i budget 2019 arbejdet med lidt større klumper af årsværk, hvor det giver større mening: 2.2 i 2019: Organisatoriske enheder: 2,7 årsværk arbejder i Organisation & medlemmer samlet med at understøtte afdelinger, samråd, netværk, studenterafdelinger, repræsentantskab, hovedbestyrelse, præsident og faglige udvalg. 2.3 i 2019: Frivillighed og mobilisering: 1,6 årsværk arbejder med organisationsudvikling og projekt biodiversitet.nu. 2.4 i 2019: Medlemmer: 5,7 årsværk arbejder med det samlede kompleks omkring medlemshvervning, medlemsservicering og administration samt medlemsfordele (grøn fordel). 3.4 i 2019: Kampagner og events: 3 årsværk arbejder med udviklingen af DNs kampagner, projekt giftfri have og tilrettelæggelsen af DNs tilstedeværelse på Naturnødet i Hirtshals og Folkemødet på Bornholm. 3.5 i 2019: Naturformidling: 6,0 årsværk arbejder med at tilrettelægge og afvikle DNs formidlingsaktiviteter som indbefatter skoletjeneste, naturninja, naturfamiliegrupper, naturformidling på Skovsgaard, naturens dag, affaldsindsamling og lokale ture og arrangementer. Hvor der ikke er opført årsværk ved en aktivitet dækker udgiften i budgetforslaget alene driftsudgifter mens lønudgiften indgår i den samlede årsværkopgørelse jf. ovenfor. Omflytninger For at skabe større sammenhæng mellem konkrete projekter og de afdelinger som arbejder med projekterne er nogle projekter flyttet fra budget 2018 til Det drejer sig om følgende: Biodiversitet. Nu som i 2018 var budgetteret under 2.1. Projektet er i 2019 flyttet til Giftfri have som i 2018 var budgetteret under 2.2. Projektet er i 2019 flyttet til Folkemødet på Bornholm som i 2018 var budgetteret under 2.7. Projektet er i 2019 flyttet til Naturmødet i Hirtshals som i 2018 var budgetteret under 2.7. Projektet er i 2019 flyttet til Danmarks Naturfond som i 2018 var budgetteret under Er i 2019 flyttet til 4.6. Kampagner Der arbejdes for 2019 med to store konkrete kampagnetemaer samt et ad hoc beløb til at opfange og påvirke de politiske dagsordener. Der arbejdes med en klimakampagne (1 mio. kr.), en naturkampagne (1 mio. kr.), en familiekampgane ( kr.) samt en ad hoc reserve på kr.

4 Budgetændringer Budgetforslaget for 2019 er grundlæggende baseret på et aktivitets- og personaleniveau der svarer til niveauet for I tillæg her til foreslås indregnet tre indsatser der skal hjælpe til at udvikle DNs samlede naturfaglige indsats, digitale udvikling og arbejdet med nye frivillighedsformer: En indsats der skal understøtte analyser og videngenerering i forhold til det poliske og faglige arbejde i Natur & Miljø (0,5 mio. kr.) En indsats for at udvikle arbejdet inden med nye metoder til medlemshvervning og fastholdelse, herunder digital fundraising (0,5 mio. kr.) En indsats med at udvikle ny frivillighedsstrategi og frivillighedsformer (0,5 mio. kr.) Derudover er der afsat kr. til nye aktiviteter og indsatser i kommunikations- og formidlingsområdet: Implementering af en ny kommunikationsstrategi. Udvikling af en DN podcast der skal gøre det muligt for os at nå nye og yngre målgrupper via et medie i vækst. Udvikling af en Naturcamp på Skovsgaard hvor vi vil tage børnene med ud i naturen og samtidig markedsføre Skovsgaard. Analyser og dokumentation af børns og unges brug af naturen der skal understøtte vores indsats inden for dette område. Ud over disse nye indsatser er der kun marginale ændringer mellem budgetposter fra 2018 og 2019, og disse er alene udtryk for løbende tilpasninger. Arbejdskapital DN havde ved udgangen af 2017 en arbejdskapital (egenkapital som kan forbruges) på t.kr Med det estimerede underskud for 2018 på t.kr vil arbejdskapitalen ved indgangen til 2019 være på t.kr og med udgangen af 2019 på t.kr med det i budgetforslaget for 2019 foreslåede budgetunderskud på t.kr Resultat Som skrevet ovenfor, er der ved udarbejdelsen af Budget 2019 taget udgangspunkt i et aktivitets- og medarbejderniveau i sekretariatet der svarer til niveauet i Dette udgangspunkt vil betyde et budgetunderskud på t.kr HB har fundet at dette underskudsniveau er for stort og har derfor indarbejdet to besparelsespuljer på henholdsvis t.kr på drift og t.kr på løn, således at det budgetterede underskud bliver på t.kr

5 Driftsbesparelserne findes på følgende måde: Afmelding af, og oprydning i, licenser og abonnementer på web, f.eks. lukkes DNs gamle hjemmeside i 2019 ( kr.) punkt 3.2 Produktionen af nationale nyhedsbrev ( kr.) punkt 3.2 Produktionen af Natur & Miljø, f.eks. ved at reducere papirkvaliteten og skrive mere indhold indenhus i sekretariatet ( kr.) punkt 3.3 Alm. drift Natur og miljø afdelingen ( kr.) punkt 1 Personalegoder ( kr.) punkt 4.3 Reduceret licensbetaling til betalingssystemer ( kr.) punkt 2.4 Husfunktioner ( kr.) punkt 4.4 Efteruddannelse ( kr.) punkt 4.3 Opdatering af økonomisystem ( kr.) punkt 4.2 Lønreduktioner findes på følgende måde: Medarbejdere som går ned i tid ( kr.) svarende til 0,95 årsværk fordelt med 0,75 i Natur og Miljø samt 0,20 i Organisation og medlemmer. Ikke kompenseret orlov ( kr.) Genbesættelse af ledig stilling på lavere lønniveau ( kr.) Nedlæggelse af 2 studenterstillinger ( kr.) Ikke erstattet orlov ved barsel o.a. ( kr.).

DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI

DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI BILAG 5-1 DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019-2021 #voresnatur INDHOLD Forord Brandposition Det strategiske hus: Vores strategiske framework Analyse & SWOT Strategi Årshjul Handlingsplaner. FORORD Danmarks

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforening Repræsentantskabsmøde November 2010

Dansk Socialrådgiverforening Repræsentantskabsmøde November 2010 Side: 1 af 5 Emne: Forslag til budget 2011 og 2012 Ændringsforslag til Orienteringsbilag vedr. Lovændring Forslagsstiller: Vedtægtsændring Hovedbestyrelsen Resolution Udtalelse Øvrige forslag Vedtaget

Læs mere

DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI #voresnatur

DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI #voresnatur DN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019-2021 #voresnatur INDHOLD Forord Analyse & SWOT Det strategiske hus: Vores strategiske framework Kontaktpunkter & kanaler Arenaer & kommunikationsværdier Strategi Opsummering:

Læs mere

Landsbestyrelsens forslag til dagsordenspunkt

Landsbestyrelsens forslag til dagsordenspunkt Landsbestyrelsens forslag til dagsordenspunkt 7.1 Budget for 2010 Budgetforudsætninger Rammerne for Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderendes budget fastlægges i Dansk Socialrådgiverforenings

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 18. august 2017

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 18. august 2017 Dato: 6. september 2017 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 18. august 2017 Tid: Fredag d. 18. august kl. 9.30 15.00

Læs mere

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 28. september 2018

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 28. september 2018 Dato: 19. oktober 2018 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 28. september 2018 Tid: Fredag d. 28. september kl.

Læs mere

Referat af møde i Hovedbestyrelsen den 2-3. oktober 2015

Referat af møde i Hovedbestyrelsen den 2-3. oktober 2015 Dato: 13. oktober 2015 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Kathrine Hegelund, khe@dn.dk, 61 68 80 72 Referat af møde i Hovedbestyrelsen den 2-3. oktober 2015 Tid: Fredag den 2. oktober kl. 09.30 lørdag den

Læs mere

Prioriteringer og indsatser i AP2018

Prioriteringer og indsatser i AP2018 BILAG 4-1 Dato: 11. august 2017 Til: Hovedbestyrelsen på HB-mødet 18. august 2017 Sagsbehandler: Kathrine Hegelund, khe@dn.dk, 61 68 80 72 Prioriteringer og indsatser i AP2018 Sagens kerne Hovedbestyrelsen

Læs mere

hjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfg- hjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfg- hjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfg- hjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfg-

hjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfg- hjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfg- hjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfg- hjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfg- qwertyuiopåasdfg DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING Årsrapport 2018 BILAG 2-2 hjklæøzxcvbnmrtyuiopasdfg- 1 Foreningsoplysninger Forening Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade 20 2100 København Ø CVR-nr.

Læs mere

FOTdanmark er stadig efter det første år i gang med at etablere de nødvendige regnskabsprocesser og budgetpraksis.

FOTdanmark er stadig efter det første år i gang med at etablere de nødvendige regnskabsprocesser og budgetpraksis. Bilag 3 Til FOTdanmarks repræsentantskab FOTdanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 33 70 www.fot.dk Driftsbudget og forbrug FOTdanmark 2008-2010 Direkte: 33 70 33 70 e-mail: twm@kl.dk ref:

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. marts 2017

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. marts 2017 Dato: 15. marts 2017 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. marts 2017 Tid: 9.30 16.10 Sted: Masnedøgade 20 Deltagere:

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling Afdeling: Økonomisk Sekretariat Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: myp@rsyd.dk Dato: 25. maj 2016 Telefon: 2159 9203 Notat 1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

Læs mere

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. marts 2017

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. marts 2017 Dato: 24. februar 2017 Til: Hovedbestyrelsen på mødet d. 3. marts 2017 Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. marts 2017 Tid: 9.30 16.10

Læs mere

Oplæg til diskussion i HB om DN FRIVILLIGSTRATEGI , #mereforflere

Oplæg til diskussion i HB om DN FRIVILLIGSTRATEGI , #mereforflere Oplæg til diskussion i HB om DN FRIVILLIGSTRATEGI 2019-2021, #mereforflere INDHOLD Forord SWOT Engagementtrappen Strategiens tre ben - Stærke afdelinger - Mobilisering af medlemmer - Sammenhængende organisation

Læs mere

Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen

Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen BILAG 7-1 Dato: 25. februar 2015 Til: Repræsentantskabet på mødet 21.-22. marts 2015 Sagsbehandler: Peter Mellergaard, 31 19 32 37, pm@dn.dk Valgprogrammer for kandidater til hovedbestyrelsen Alfred Borg

Læs mere

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 8. februar 2019

Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 8. februar 2019 Dato: 1. februar 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagsorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 8. februar 2019 Tid: Fredag d. 8. februar kl. 9.30

Læs mere

Forslag til. Samarbejdsaftale mellem Randers, Norddjurs og Skanderborg Kommuner - om organisering og drift af fælles borgerrådgiverfunktion

Forslag til. Samarbejdsaftale mellem Randers, Norddjurs og Skanderborg Kommuner - om organisering og drift af fælles borgerrådgiverfunktion Forslag til Samarbejdsaftale mellem Randers, Norddjurs og Skanderborg Kommuner - om organisering og drift af fælles borgerrådgiverfunktion Randers, Norddjurs og Skanderborg Kommuner har i efteråret 2011

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde

Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde Danmarks Biblioteksforenings Repræsentantskabsmøde 04.11.2015 Indkaldelse og dagsorden TID: fredag den 18. november kl. 11.00 15.00 MØDESTED: Børnenes Bibliotek, Hans Jensensvej 6, 7190 Billund. På årets

Læs mere

Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019

Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019 Dato: 25. april 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagorden for møde i Hovedbestyrelsen d. 3. maj 2019 Tid: Fredag d. 3. maj kl. 9.30 16.00 Sted:

Læs mere

1 Specifikt argumentere imod en Hærvejsmotorvej

1 Specifikt argumentere imod en Hærvejsmotorvej BILAG 4-1 Dato: 28. oktober 2018 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Thomas Eriksen, ter@dn.dk, 31 19 32 58 1 Specifikt argumentere imod en Hærvejsmotorvej Jens Frydendal på vegne af DN Viborg og DN Vejle

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017 Dato: 6. oktober 2017 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 22. september 2017 Tid: Fredag d. 22. september kl. 9.30

Læs mere

Indhold. Anlægsblokke for Økonomi-udvalg. Udskiftning af låse og sikringer Investeringsoversigt Jord og bygninger...

Indhold. Anlægsblokke for Økonomi-udvalg. Udskiftning af låse og sikringer Investeringsoversigt Jord og bygninger... Anlægsblokke for Økonomi-udvalg Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2 oversigt 2015-2020 Jord og bygninger... 3 Incitamentspuljen... 4 Projekt Ressource City... 5 1 Nr. 1 Prioritetsnr. Udskiftning

Læs mere

Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april 2005 31. marts 2006

Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april 2005 31. marts 2006 KTO REPRÆSENTANTSKABET Møde: 16. december 2004 Punkt: 5 Bilagsantal: 2 Emne: Sagsfremstilling: Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april 2005 31. marts 2006 Vedlagt følger

Læs mere

Aktivitetsplan HB s udkast til. Bilag 3-1 HBs forslag til AP 2019 fra oktober. Introduktion

Aktivitetsplan HB s udkast til. Bilag 3-1 HBs forslag til AP 2019 fra oktober. Introduktion Bilag 3-1 HBs forslag til AP 2019 fra oktober Dato: 11. oktober 2018 Til: Repræsentantskabet HB s udkast til Aktivitetsplan 2019 Introduktion Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største og mest

Læs mere

DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING. Arsrapport 2016

DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING. Arsrapport 2016 DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING 0 Arsrapport 2016 Ledelsespåtegning Hovedbestyrelse og direktion har dags dato behandlet og godkendt årsrapporten for 2016 for Danmarks Naturfredningsforening. Årsrapporten

Læs mere

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste BILAG 5 Dato: 27. april 2007, PLA Sagsnr.: 2007-895 Dok.nr.: 2007-86698 Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste Socialudvalget har til budgetforslag 2008 udarbejdet i alt 47 ønskeforslag.

Læs mere

Ændringer i økonomien siden B2014-2017

Ændringer i økonomien siden B2014-2017 Bilag 2 Dato 20-08-2014 Ændringer i økonomien siden B2014-2017 Tabellen viser de væsentligste ændringer i økonomien i budgetforslaget for 2015-2018. Ændringerne er kommet til, siden Byrådet sidst har behandlet

Læs mere

Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen den oktober 2016

Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen den oktober 2016 Dato: 3. oktober 2016 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Dagsorden for seminar i Hovedbestyrelsen den 7.-8. oktober 2016 Tid: fredag d. 7. oktober kl.

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Spareplaner for sygehusene i 2017

Spareplaner for sygehusene i 2017 3. oktober 2017 Spareplaner for sygehusene i 2017 Regionerne skal finde besparelser for ca. 1,2 mia. kr. på sygehusenes budgetter i 2017. Det kan koste over 1200 stillinger, selvom en del af besparelserne

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Årsregnskabet 2016 RESUMÉ

Årsregnskabet 2016 RESUMÉ Årsregnskabet 1 RESUMÉ 1 ÅRSREGNSKABET 1 REGNSKABET FOR 1 RESUMÉ Fra januar 1 reducerede Domea.dk priserne på administration med procent i gennemsnit. Det var præcis det mål, vi satte os med vores 15-strategi.

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april marts 2004

Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april marts 2004 KTO REPRÆSENTANTSKABET Møde: 17. december 2002 Punkt: 5 Bilagsantal: 2 Emne: Forslag til budget samt fastsættelse af kontingent for perioden 1. april 2003 31. marts 2004 Sagsfremstilling: Vedlagt følger

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger.

Bilag C skal ikke længere medtages i budgetbidraget. Men vil indgå i de endelige budgetbemærkninger. Den 27.05.2015 Til Økonomisk Sekretariat Hermed fremsendes s budgetbidrag. Budgetbidraget er opstillet på følgende bilag: Bilag A. Overensstemmelse med driftsrammen Bilag A1 - Uddybning af tekniske korrektioner/mindreudgifter

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen den 10. november 2016

Referat for møde i Hovedbestyrelsen den 10. november 2016 Dato: 8. december 2016 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen den 10. november 2016 Tid: 9.30-16.00 Sted: Masnedøgade

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget - foreløbig budgetramme for

Teknik- og Miljøudvalget - foreløbig budgetramme for Teknik- og Miljøudvalget - foreløbig ramme for - 2021 i Noter I hele 1.000 kr. rammen i rammen Drift 1. Bolig og erhverv -178 39 0-139 -178 39 0-139 Teknik - og Økonomiforvaltning -178-178 -178-178 Projekter

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 16. marts 2018

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 16. marts 2018 Dato: 5. april 2018 Til: Hovedbestyrelsen Skrevet af: Mads Peter Aagaard Madsen, 20 86 24 94, mads@dn.dk Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 16. marts 2018 Tid: Fredag d. 16. marts kl. 9.30 14.05 Sted:

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger

Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger 2b Dato 16. juni 2011 Initialer Økonomiske konsekvenser af organisationstilpasninger 1.0 Indledning Den 9. juni 2011 forelagde rektor bestyrelsen et forslag til en ny organisation. Den nye organisation

Læs mere

Dagsorden for HB-møde d. 4. oktober 2019

Dagsorden for HB-møde d. 4. oktober 2019 Dato: 1. oktober 2019 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Dagsorden for HB-møde d. 4. oktober 2019 Tid: Fredag d. 4. oktober kl. 9.30 16.00 Sted: Masnedøgade

Læs mere

Naturkommuner Giv naturen plads

Naturkommuner Giv naturen plads Naturkommuner Giv naturen plads Ofte stillede spørgsmål 1. Hvad er formålet projektet? 2. Hvordan bliver man naturkommune? 3. Hvorfor er det vigtigt med en kommunal politik for natur og biodiversitet?

Læs mere

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Budgetforbedringsforslag Tekst KM1 Omlægning af bio naturgas til lokal CO2-spareindsats De afsatte midler på 0,6 mio. Kr. årligt til indkøb af bionaturgas

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1550 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/02410

Læs mere

Referat af generalforsamling GF POST Jylland

Referat af generalforsamling GF POST Jylland Referat af generalforsamling 2015 - GF POST Jylland Ordinær generalforsamling afholdt tirsdag den 26.maj 2015, kl. 18.30 på Restaurant Kronborg, Horsens. Generalforsamlingens dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer.

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 20,7 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget er sammensat af forskellige

Læs mere

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den 8.6.2016 Miljø- og Teknikudvalget Udvalgets andel af tilpasningskrav 2017: 2,4 mio.kr., 2018: 3,6 mio.kr. og 2019-: 4,8 mio.kr.

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Flere og meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt støtte til yngre med demens Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Referat fra møde i Hovedbestyrelsen den 2. september 2016

Referat fra møde i Hovedbestyrelsen den 2. september 2016 Dato: 16. september 2016 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat fra møde i Hovedbestyrelsen den 2. september 2016 Tid: mandag den 2. september kl.

Læs mere

Orientering om konsekvenser af Budgetforlig

Orientering om konsekvenser af Budgetforlig Punkt 7. Orientering om konsekvenser af Budgetforlig 2017-2020 2015-061922 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til s orientering redegørelse om konsekvenser af det vedtagne Budget 2017-2020. Beslutning:

Læs mere

Velkommen til årsmøde i DN Favrskov

Velkommen til årsmøde i DN Favrskov Favrskov enge / Vissing enge / Galten enge Her kommer forhåbentlig igen et stort vådområde med 100 storkepar Velkommen til årsmøde i DN Favrskov - 2018 2 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Vedtaget på repræsentantskabsmødet d. 17. november Introduktion Side Natur og Miljø Side Organisation og medlemmer Side 9

Vedtaget på repræsentantskabsmødet d. 17. november Introduktion Side Natur og Miljø Side Organisation og medlemmer Side 9 Dato: 23. november 2018 Aktivitetsplan 2019 Vedtaget på repræsentantskabsmødet d. 17. november 2019 Introduktion Side 2 1. Natur og Miljø Side 4 2. Organisation og medlemmer Side 9 3. Kommunikation Side

Læs mere

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 1. november 2018

Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 1. november 2018 Dato: 30. november 2018 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, mads@dn.dk, 20 86 24 94 Referat for møde i Hovedbestyrelsen d. 1. november 2018 Tid: Torsdag d. 1. november kl. 9.30

Læs mere

Aktivitetsplan Sekretariatets udkast til BILAG 2-1. Introduktion

Aktivitetsplan Sekretariatets udkast til BILAG 2-1. Introduktion BILAG 2-1 Dato: 21. september 2018 Til: Hovedbestyrelsen på HB-mødet den 28. september 2018 Sekretariatets udkast til Aktivitetsplan 2019 Introduktion Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største

Læs mere

Årsrapport med noter til resultatopgørelse 2013 og budget for 2014

Årsrapport med noter til resultatopgørelse 2013 og budget for 2014 ÅRSBERETNING 2013 Årsrapport 2013 med noter til resultatopgørelse 2013 og budget for 2014 Noterne relaterer sig til nøgletallene for ODM s virksomhed og er, efter generalforsamlingens tidligere udtrykte

Læs mere

Sclerose. foreningen BUDGET 2016

Sclerose. foreningen BUDGET 2016 Sclerose foreningen BUDGET 2016 Formands- og delegeretmødet den 13.-14. november 2015 Budgetbemærkninger til Scleroseforeningens budget 2016. Vedlagt følger udkast til budget 2016 til behandling på Delegeret

Læs mere

Budget anlæg. Teknik- og Miljø. Anlægsprojekter fra budgetforslag 2018 Prioriterede forslag

Budget anlæg. Teknik- og Miljø. Anlægsprojekter fra budgetforslag 2018 Prioriterede forslag Budget 2019-2022 anlæg Teknik- og Miljø Anlægsprojekter fra budgetforslag 2018 Prioriterede forslag Budget 2018-2021 Anlæg 2018-2021 senere Helhedsindsats i Hirtshals 3.000 2.500 0 0 0 Byforskønnelse generel

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Økonomi BUPL. Sydøst Generalforsamling. Næstved 6. oktober

Økonomi BUPL. Sydøst Generalforsamling. Næstved 6. oktober 2014-2018 Generalforsamling 2016 Næstved 6. oktober s regnskab og budget Budget Regnskab Rev.budget Regnskab Budgetforslag Budgetforslag 2014 2014 2015 2015 2017 2018 INDTÆGTER Fagforeningstilskud 11.050.000

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere

Afdeling/område LBK. Projektnavn: Vejbelægninger Funktion: Politikområde: Mobilitetspolitikken Politisk mål: Vedligehold af vejkapitalen

Afdeling/område LBK. Projektnavn: Vejbelægninger Funktion: Politikområde: Mobilitetspolitikken Politisk mål: Vedligehold af vejkapitalen Forslag nr. 1 Teknik og Miljøudvalget LBK hhj maj 2018 Projektnavn: Vejbelægninger Funktion: 02.28.12 Politikområde: Mobilitetspolitikken Politisk mål: Vedligehold af vejkapitalen Hen over de seneste år

Læs mere

RESULTAT 2013 BUDGET 2014 3.202 3.363 5.672 5.700 5.667 3 2 2.225 2.025 2.723. 3.025 Overført fra hensatte midler 1.253

RESULTAT 2013 BUDGET 2014 3.202 3.363 5.672 5.700 5.667 3 2 2.225 2.025 2.723. 3.025 Overført fra hensatte midler 1.253 Landsmøde 21 PUNKT 6.2 Budgetforslag 2-216 ALLE TAL I 1. KR. 213 21 2 A 216 A 2 B 216 B INDTÆGTER 1 Organisationsbidrag 3. 3.363 3.8 3.8 2.1 2.923 2 Offentlige og andre tilskud.672.7.37.667.37.667 3 Indsamlede

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

9.1. Ifølge FTF s vedtægter 39 stk. 1 fastsætter den ordinære kongres endeligt kontingent på baggrund af et rammebudget.

9.1. Ifølge FTF s vedtægter 39 stk. 1 fastsætter den ordinære kongres endeligt kontingent på baggrund af et rammebudget. 9.1 Ad dagsordenens punkt 9: FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT Ifølge FTF s vedtægter 39 stk. 1 fastsætter den ordinære kongres endeligt kontingent på baggrund af et rammebudget. Under henvisning hertil vedlægges

Læs mere

Der søges forsat fonde og andre samarbejdspartnere for nye initiativer og tilskud til eksisterende

Der søges forsat fonde og andre samarbejdspartnere for nye initiativer og tilskud til eksisterende Landsmøde 2015 Bilag 2: Regnskab 2014, forventet regnskab 2015 og budget 2016 Bemærkninger til regnskab og budgetter Af Christina Kvist Rydahl, regnskabschef i Cyklistforbundet Regnskabet for 2014 udviste

Læs mere

Om FFD s rolle og opgaver Oplæg for nye forstandere, november 2014

Om FFD s rolle og opgaver Oplæg for nye forstandere, november 2014 Om FFD s rolle og opgaver Oplæg for nye forstandere, november 2014 Kort om FFD s formål to ben 1. Arbejde for folkehøjskolens ide 2. Skabe gode og frie vilkår for skoleformens udvikling Dette gøres ved

Læs mere

MILJØ-, PLAN- OG TEKNIKUDVALGET Version

MILJØ-, PLAN- OG TEKNIKUDVALGET Version BILAG 1 rindtægter Oversigt over Nr. Forslag 2015 2016 2017 2018 1 Naturprojekter - Iltning af Furesø -185 25-185 25 2 Miljøsamarbejde Milsam - nedjustering af budget -20-20 -20-20 3 Bærbare batterier

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 54.427 54.426

Læs mere

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Konsekvenser af budget 2019 - anlæg og drift for ikke medtagne ændringsforslag Sagsnr: 18/8919 Resumé Beskrivelse af konsekvenserne for s politikområder af det vedtagne budget 2019 for ikke medtagne ændringsforslag.

Læs mere

NOTAT. Klik her for at angive tekst. 4. Økonomiske budgetredegørelse for 2015 på Teknik- og miljøudvalgets område

NOTAT. Klik her for at angive tekst. 4. Økonomiske budgetredegørelse for 2015 på Teknik- og miljøudvalgets område NOTAT Klik her for at angive tekst. Sekretariatet 12. oktober 2015 2014-18051-7 4. Økonomiske budgetredegørelse for 2015 på Teknik- og miljøudvalgets område Bemærkninger til Teknik- og Miljøudvalget Teknik-

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2017 2018 2019 2020 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 56.304 55.015

Læs mere

Referat fra seminar i Hovedbestyrelsen den oktober 2016

Referat fra seminar i Hovedbestyrelsen den oktober 2016 Dato: 25. oktober 2016 Til: Hovedbestyrelsen Sagsbehandler: Mads Peter Aagaard Madsen, 31 19 32 33, mads@dn.dk Referat fra seminar i Hovedbestyrelsen den 7.-8. oktober 2016 Tid: fredag d. 7. oktober kl.

Læs mere

Overblik 2010-2014. De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger. Slottet:

Overblik 2010-2014. De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger. Slottet: De kommunale almene Pleje- og Handicapboliger Overblik 2010-2014 Slottet: I 2010 og 2011 er der begge år et overskud på henholdsvis 97.875 kr.(2010) og 11.324 kr.(2011). Driften følger i hovedtræk det

Læs mere

Kursus for bestyrelsesmedlemmer. Vartov Januar 2015

Kursus for bestyrelsesmedlemmer. Vartov Januar 2015 Kursus for bestyrelsesmedlemmer Vartov Januar 2015 Kort om FFD s formål to ben 1. Arbejde for folkehøjskolens ide 2. Skabe gode og frie vilkår for skoleformens udvikling Nyt fra FFD Politisk arbejde, herunder

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: IT I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 54.427 54.426

Læs mere

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008

Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008 Kapitel 2. Regionernes budgetter for 2008 I efteråret 2007 vedtog de fem regioner deres andet årsbudget budgetterne for 2008. Alle budgetter blev vedtaget med meget brede flertal i regionsrådene. Og budgetterne

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.503

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Aktivitetsplan og budget 2018

Aktivitetsplan og budget 2018 Dato: 12. oktober 2017 Til: Repræsentantskabet Hovedbestyrelsens forslag til DN s Aktivitetsplan og budget 2018 Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Det giver os et

Læs mere

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013.

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013. Forslag til demografiske beregninger til Budget 2014 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2014-2017, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015: 1.6 Natur Nationalpark Gribskov & Esrum Sø

Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015: 1.6 Natur Nationalpark Gribskov & Esrum Sø BILAG 5-2-7 UDKAST TIL HB Dato: 11. november 2014 Til: Repræsentantskabet på mødet 22.-23. november 2014 Sagsbehandler: Michael Leth Jess, mlj@dn.dk, 31 19 32 41 Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015:

Læs mere

Tekniske ændringer til Budgetforslag

Tekniske ændringer til Budgetforslag Postadresse: Favrskov Kommune Budgetafdeling Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Tekniske ændringer til Budgetforslag 2018 21 26. september 2017 Sagsbehandler:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Side 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag 1)..Side 2. 3. Lotteriweekenden...Side 2

1. Godkendelse af dagsorden Side 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag 1)..Side 2. 3. Lotteriweekenden...Side 2 Dagsorden til Kampagneudvalget Tid og sted: 4. februar på sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent, Justin, Malene, Marie og Troels (ref.) Afbud: Niels Punkter på dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Side

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde(almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 23. -24. februar 2009

SAMLENOTAT Rådsmøde(almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 23. -24. februar 2009 Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0038 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer Den 11. februar 2009 FVM 634 SAMLENOTAT

Læs mere

Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder

Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Budgetforslaget for 2013: Tilpasning af puljer og budgetposter blandt administrative enheder Med

Læs mere

Personaleudvikling fra

Personaleudvikling fra 1 Personaleudvikling fra 2007-2013 Til brug for Økonomiudvalgets drøftelser af emner til budgetlægningen for 2015-2018 er der udarbejdet en oversigt over udviklingen i antal årsværk i perioden 2007-2013.

Læs mere

Bilag. Forslag til administrative effektiviseringer

Bilag. Forslag til administrative effektiviseringer Bilag 13. november 2017 Sagsbeh.:CTK Forslag til administrative effektiviseringer J.nr.: 00.01.00-A00-253-17 Udvikling og Dokumentation Af tabellen nedenfor fremgår de samlede effektiviseringsforslag fra

Læs mere

I denne indstilling stilles forslag til, hvordan besparelsen kan realiseres i 2019.

I denne indstilling stilles forslag til, hvordan besparelsen kan realiseres i 2019. Sagsbeskrivelse I november måned 2017 indgik Regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. En væsentlig del af finansieringen af pakken

Læs mere

Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2

Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2 Anlægsblokke for Økonomi-udvalg Indhold Udskiftning af låse og sikringer... 2 oversigt 2015-2020 Jord og bygninger... 3 Incitamentspuljen... 4 Projekt Ressource City... 5 Udbredelse af bredbånd og mobildækning

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Udkast til samarbejdsaftale mellem Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Naturfond

Udkast til samarbejdsaftale mellem Danmarks Naturfredningsforening og Danmarks Naturfond Bilag 11-1 Danmarks Naturfond Dato: 11. juni 2019 Til: Bestyrelsen for Danmarks Naturfond og hovebestyrelsen for Danmarks Naturfredningsforening Skrevet af: Lisbet Ogstrup, 31 19 32 09, lo@dn.dk Udkast

Læs mere