Vedtægter for Dansk Karate Forbund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtægter for Dansk Karate Forbund"

Transkript

1 Vedtægter for Dansk Karate Forbund Love for Dansk Karate Forbund Revideret den 14.maj Navn Forbundets navn er Dansk Karate Forbund ( D.Kar.F. ). Forbundets hjemsted er Brøndby kommune. 2 Formål og definition A. Forbundets formål er at lede og udvikle samarbejde mellem danske amatørklubber i hvilke der dyrkes karate. B. D.Kar.F. afholder stævner i henhold til (i) reglerne for World Karate Federation ( WKF ) og (ii) stilarter under D.Karf.F. C. Ved karate forstås i disse love traditionel og sportskarate, som kan indeholde følgende grundelementer: 1. Kihon (grundteknik) 2. Kata (sammensatte øvelser) 3. Kumite (kamp mellem to eller flere personer) D. Forbundet er medlem af Danmarks Idrætsforbund ( DIF ), WKF, European Karate Federation ( EKF ) og Nordic Karate Federation ( NKF ). E. Forbundet er underkastet DIF, WKF, EKF og NKF s love, ordens- og udelukkelsesbestemmelser samt alle i henhold hertil af organisationerne og deres organer trufne bestemmelser. Forbundet yder DIF og WKF samt disses organer enhver bistand, der måtte forlanges til varetagelse af organisationens opgaver, herunder i samarbejde med organisationen at gennemføre fornøden dopingkontrol ved DIF s foranstaltning. 3 Kriterier for medlemskab A. Enhver amatørklub, hvis formål er at give medlemmerne mulighed for at dyrke karate, jf. 2 litra C, kan som udgangspunkt optages i D.Kar.F. B. Optagelse kan dog efter omstændighederne nægtes ud fra en afvejning af, hvad behovet til foreningen tilsiges. Der kan eksempelvis lægges vægt på behovet for beskyttelsen af den interne disciplin, foreningens anseelse, omdømme og ånd og, at de almindelige foreningsfunktioner skal kunne forløbe glidende. C. Optagelse sker efter generalforsamlingens beslutning, jf. 3 F. D. Generalforsamlingen kan ophæve medlemskabet for klubber, der ikke opfylder kriterierne for optagelse i forbundet.

2 E. Forbundets bestyrelse kan under iagttagelse af disse loves sanktionsbestemmelser for kortere eller længere periode tildele en medlemsklub karantæne eller eksklusion, hvis den deltager i idrætsaktiviteter, der er i strid med de for forbundet gældende regler, jf. 2 D, hvilket omfatter WKF s forbud mod at deltage i idrætsaktiviteter med eller arrangeret af dissidentforbund. Den klub, der er tildelt karantæne eller meddelt eksklusion, har ret til at få spørgsmålet om karantænen eller eksklusionen og disses varighed afprøvet på den ordinære generalforsamling. F. Begæring om optagelse skal fremsættes til forbundets adresse på et af bestyrelsen udarbejdet skema og være bilagt klubbens love. Klubber, der opfylder forbundets kriterier for medlemskab, kan på bestyrelsens beslutning associeres indtil førstkommende generalforsamling. Associerede klubber kan deltage i D.Kar.F. s sportslige aktiviteter, men har ikke repræsentationsret på generalforsamlingen. En klub, der ønsker optagelse i D.Kar.F., møder op på den generalforsamling, hvor der skal træffes beslutning om optagelse, og giver en kort præsentation af klubben. G. Udmeldelse af D.Kar.F. skal ske skriftligt til forbundets adresse med mindst 3 måneders varsel til en 1. januar H. Forbundet meddeler enhver til- og afgang af medlemsklubber til DIF. I. For associering og medlemskab i D.Kar.F. betaler hver klub et årligt kontingent, der fastsættes af generalforsamlingen efter bestyrelsens indstilling. 4 Karatelicens A. For at kunne deltage i aktiviteterne under D.Kar.F. skal medlemmer være i besiddelse af gyldig karatelicens. B. En karatelicens er personlig og skal være udstedt på navn. C. Karatelicens udstedes af forbundet efter anmodning fra medlemmets klub. D. Fratagelse af karatelicens kan anvendes som disciplinærmiddel. E. For udstedelse af karatelicens opkræves et gebyr, der tilfalder D.Kar.F.s kasse. F. Herudover betales en afgift for hvert år licensen er gyldig. Afgiften opkræves af D.Kar.F. Størrelsen af gebyret fastsættes af bestyrelsen. G. Ved alle forbundets arrangementer skal karatelicens foreligge og kunne dokumenteres. 5 Forbundets ledelse/afstemningsregler A. Forbundets øverste myndighed er generalforsamlingen. Den overordnede ledelse varetages af bestyrelsen og den daglige ledelse af forbundssekretæren. B. Alle medlemmer af klubber under D.Kar.F. er valgbare til tillidsposter inden for D.Kar.F. (bortset fra associerede klubber) forudsat, at (i) medlemmet er over 18 år og (ii) indstillet til tillidsposten af sin klub eller af bestyrelsen, jf. 6 H.

3 C. Alle tillidshverv inden for D.Kar.F. er ulønnede. Udgifter til rejser og diæter kan alene betales efter reglerne i Vedtægt for diæter og rejsegodtgørelse inden for D.Kar.F.. D. Hvor intet andet er bestemt i det følgende, er almindelig stemmeflerhed gældende ved afstemninger inden for D.Kar.F. E. Er der stemmelighed ved afstemninger i bestyrelsen eller stående udvalg, er formandens stemme udslaggivende. F. Er der stemmelighed ved personvalg, gøres afstemningen om mellem de personer, der ved første afstemning fik lige mange stemmer. Giver dette ingen afgørelse, afgøres valget ved lodtrækning. G. For at ændre D.Kar.F.s love skal mindste 3/4 af de tilstedeværende repræsentanter stemme for ændringen. Vedtægtsændringer skal for at være gyldige godkendes af DIF og WKF. H. D.Kar.F kan ikke opdeles i afdelinger. 6 Generalforsamlingen A. Generalforsamlingen består af bestyrelsen samt de af klubberne efter følgende retningslinier udpegede repræsentanter. En klubs repræsentanter skal udpeges blandt klubbens egne medlemmer. B. I den udstrækning lokaleforholdene tillader det, er generalforsamlingen åben for enhver der ønsker at overvære den. Taleret på generalforsamlingen tilkommer bestyrelsen, repræsentanterne for medlemsklubber, jf. 6 C og udvalgsmedlemmerne i egne sager. Dirigenten kan med forsamlingens samtykke meddele taleret til enhver, der ønsker ordet. C. Stemmeret på generalforsamlingens møder har de tilsluttede klubber med en stemme for hvert klubmedlem der er i besiddelse af gyldig karatelicens. Stemmeretten udøves af den repræsentant, som klubben er berettiget til i henhold til 6 D. Møder der færre repræsentanter fra en klub end denne er berettiget til, råder den eller de fremmødte repræsentanter over klubbens fulde antal stemmer. Der kan ikke meddeles fuldmagt til at stemme på andre klubbers vegne. D. En klub er berettiget til 1 repræsentant for hver påbegyndt antal 50 klubmedlemmer, der er i besiddelse af gyldig karatelicens. Uanset om et medlem har løst flere karatelicenser, kan vedkommende kun regnes som et medlem. E. Antallet af repræsentanter opgøres på basis af de pr. 1.februar i generalforsamlingsåret indgåede licensafgifter. En klub, der på generalforsamlingsdagen ikke har indbetalt forbundskontingentet for året, har ingen repræsentationsret på generalforsamlingen. F. Generalforsamlingen afholder møde hvert år i maj måned. Dette møde betagnes som den ordinære generalforsamling. G. Indkaldelse til den ordinære generalforsamling skal ske af to gange. Første indkaldelse skal udsendes senest 1. februar i generalforsamlingsåret. Udover meddelelse om tid og sted for mødets afholdelse skal indkaldelsen indeholde en fortegnelse over hvilke

4 tillidsrepræsentanter, der er på valg med angivelse af, hvorvidt den nuværende indehaver modtager genvalg. Anden indkaldelse, der skal ske senest to uger forud for mødetidspunktet, skal - udover bekræftelse af tid og sted for mødets afholdelse - indeholde den fuldstændige dagorden og om muligt være bilagt skriftlig årsberetning, regnskab og budget. Indkomne forslag i deres fulde ordlyd og kandidatlister til de ledige tillidsposter søges offentliggjort på forbundets hjemmeside før generalforsamlingen og uddeles senest på generalforsamlingen. Den enkelte klub skal to uger før generalforsamlingen have oplyst, hvor mange repræsentanter, den er berettiget til. H. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen herunder forslag til kandidater til de ledige tillidsposter fremsendes til D.Kar.F.s kontor senest den 15. marts i generalforsamlingsåret. I. Bestyrelsen og medlemsklubberne har ret til at stille forslag til generalforsamlingen. De associerede klubber har ikke denne ret. J. Dagsorden for generalforsamlingen er: 1. Kontrol af repræsentanter 2. Valg af dirigent 3. Forelæggelse og behandling af årsberetning 4. Forelæggelse af budget 5. Fastlæggelse af forbundskontingent 6. Behandling af indkomne forslag 7. Valg til bestyrelse, herunder valg af forbundets formand, næstformand og kasserer 8. Valg til ordensudvalg 9. Valg af revisorer 10. Optagelse og eksklusion af klubber og personer 11. Eventuel udnævnelse af æresmedlemmer 12. Eventuelt K. Generalforsamlingen skal afholde ekstraordinært møde, såfremt 25 % (heri medregnes ikke associerede klubber) eller flere af forbundets fuldgyldige medlemsklubber anmoder herom. Anmodningen skal fremsættes skriftligt og med angivelse af dagsorden. Mødeindkaldelse, der skal indeholde dagsordenen, skal udsendes senest 14 dage efter anmodningens fremsendelse. L. Generalforsamlingen skal afholde ekstraordinært møde, når bestyrelsen anmoder om det. M. Indkaldelse til et ekstraordinært møde skal udsendes senest to uger før mødets afholdelse. N. På en ekstraordinær generalforsamling kan kun behandles det eller de emner, der har givet anledning til mødets indkaldelse. O. Generalforsamlingen kan udnævne æresmedlemmer, der har ydet en særlig indsats for udvikling af karate i Danmark. Æresmedlemsskab er livsvarigt og kan kun ophæves af generalforsamlingen. Æresmedlemmet tildeles en særlig hædersgave, der skal returneres, når æresmedlemsskabet ophører ved død eller fratagelse af æresmedlemsskabet. Forbundets æresmedlemmer inviteres til at overvære forbundets generalforsamling, danske mesterskaber og internationale stævner, der afholdes i Danmark.

5 7 Bestyrelsen A. Den overordnede ledelse, herunder både den overordnede administrative og økonomiske ledelse af forbundet, påhviler bestyrelsen, der består af: Forbundsformand Forbundskasserer Næstformand Bestyrelsesmedlem 1 Bestyrelsesmedlem 2 Bestyrelsesmedlem 3 B. Bestyrelsen arbejdsopgaver er blandt andre at koordinere forbundets aktivitetsplan, udarbejde og godkende budgetforslag forud for forelæggelsen for generalforsamlingen, fastlægge tid og sted for Danmarksmesterskaber, godkende bestemmelser og regulativer for de faste udvalgs virke samt fastsætte de faste udvalgs kompetenceområder, at fastsætte gebyrtakster for udeblivelse og lignende, ligesom bestyrelsen skal tage stilling til klager over de faste eller specielle udvalgs afgørelser, såfremt afgørelse kan indankes for forbundets ordensudvalg. C. Hvert år udsender bestyrelsen beretningerne fra udvalg som en samlet årsberetning fra D.Kar.F. D. Bestyrelsen gennemfører generalforsamlingens beslutninger, forvalter forbundets kasse og arkiv og sørger for, at medlemmerne løbende holdes underrettet om alle forhold vedrørende forbundets virke. E. Bestyrelsen, der i forening tegner D.Kar.F., kan ikke forpligtes økonomisk ud over forbundets formue. F. Bestyrelsen kan meddele begrænset prokura til egne medlemmer. G. Bestyrelsen kan godkende associering af nye klubber. Afviser bestyrelsen at associere en klub, skal afvisningen forelægges på førstkommende generalforsamling. Generalforsamlingen kan stadfæste eller annullere afvisningen, ligesom generalforsamlingen kan annullere associeringen, forlænge associeringsperioden eller godkende associerede klubber som fuldgyldige medlemsklubber. H. Bestyrelsens medlemmer vælges for 2 generalforsamlingsperioder ad gangen, således at forbundsformand, næstformand og bestyrelsesmedlem 2 vælges på en generalforsamling. Forbundskasserer og bestyrelsesmedlem 1 og 3 vælges på den efterfølgende generalforsamling. Forbundet indsender årligt en liste over bestyrelsens medlemmer samt meddeler eventuelt formandsskifte til DIF. I. Forbundsformanden er formand for bestyrelsen og leder bestyrelsens møder. Forbundsformanden er ligeledes ansvarlig for rettidige indkaldelser til bestyrelsens møder og for udarbejdelse af dagsorden. J. Bestyrelsen skal afholde mindst 2 møder om året, men kan indkaldes, når bestyrelsen skønner et behov herfor, og skal indkaldes, såfremt 3 eller flere af bestyrelsens

6 medlemmer anmoder om det. Et af bestyrelsens møder skal afholdes umiddelbart forud for årets ordinære generalforsamling. Forbundssekretæren deltager i bestyrelsesmøder uden at have stemmeret. K. Indkaldelsen, der skal ske med mindst 3 ugers varsel, påhviler forbundsformanden. L. Forbundssekretæren fører forbundets mødeprotokol, og næstformanden træder i formandens sted, såfremt denne har forfald i kortere perioder. M. Forbundskassereren fører forbundets regnskab - udarbejder i samarbejde med udvalgsformændene forbundets budget og er ansvarlig for dets opfølgning. N. Et rettidigt indkaldt bestyrelsesmøde er altid beslutningsdygtigt. Ved stemmelighed er formandens stemme udslaggivende. O. Bliver en bestyrelsespost ledig i en valgperiode, konstituerer bestyrelsen en suppleant på den ledige post. Konstitutionen har gyldighed til førstkommende generalforsamling. P. Bestyrelsen ansætter en fuldtids forbundssekretær, som varetager den daglige ledelse af forbundet i henhold til de af bestyrelsen trufne beslutninger og fastsatte retjningslinjer. Q. Bestyrelsen fastsætter gebyrer for sportslicens og satser for diæter og rejsegodtgørelse. 8 Faste udvalg A. Til at forestå og lede de sportslige aktiviteter indenfor forbundet nedsætter bestyrelsen følgende faste udvalg: Dommerudvalg Stævneudvalg Eliteudvalg Breddeudvalg Informationsudvalg Uddannelsesudvalg B. Bestyrelsen udpeger de faste udvalgs medlemmer og formændene for disse. C. Såfremt de faste udvalg ikke er repræsenteret i bestyrelsen, skal de enkelte formænd deltage i bestyrelsesmøderne. Formændene har således ret til at deltage i møderne og tage ordet, men har ikke stemmeret. 9 Specielle udvalg A. Til at forestå og lede en særlig aktivitet kan bestyrelsen nedsætte et specielt udvalg. B. Et specielt udvalgs sammensætning, dets opgaver og beføjelser fastlægges afbestyrelsen. C. Et specielt udvalg kan ikke tildeles opgaver eller beføjelser der griber ind i et fast udvalgs kompetenceområde. D. Et specielt udvalg opløses, når dets opgave er løst. Som formand for et specielt udvalg skal altid udpeges et medlem af bestyrelsen.

7 E. Såfremt et specielt udvalgs opgave består i et arrangement, hvori en klub er involveret, skal den pågældende klub være repræsenteret i udvalget. 10 Ordensudvalget A. Udover de faste udvalg, jf. 8 og de specielle udvalg, jf. 9 har forbundet også et ordensudvalget med maksimum 3 medlemmer, der ikke tillige kan være medlem af forbundets bestyrelse. B. Valg til ordensudvalget sker på forbundets ordinære generalforsamling og valget gælder for ét år ad gangen. C. Udvalget vælger selv en formand blandt sine medlemmer. Valget gælder for ét år ad gangen. D. Mindst et medlem af udvalget skal så vidt muligt have juridisk uddannelse. E. Eventuel suppleant udpeges af bestyrelsen. F. Udvalgets opgaver og beføjelser følger de til enhver tid gældende regler for appeludvalg i DIF. 11 Sanktionsbestemmelser Klubber A. En klub kan ekskluderes eller udelukkes fra bestemte aktiviteter ud fra en afvejning af samme kriterier, som hvor optagelse nægtes, jf. 3 B, eller såfremt medlemsklubbens opførsel strider mod D.Kar.F s love, reglementer mv. eller medlemsklubben på grov måde har tilsidesat sine medlemspligter. Det bemærkes, at en klub kan ekskluderes eller udelukkes fra bestemte aktiviteter som følge af uacceptable handlinger eller udeladelser fra klubledelsens side. B. Beslutningen om eksklusion eller udelukkelse fra bestemte aktiviteter træffes af bestyrelsen. C. Beslutningen om eksklusion eller udelukkelse fra bestemte aktiviteter skal behandles på først kommende generalforsamling. Generalforsamlingen kan stadfæste, ændre, skærpe eller annullere den trufne afgørelse. D. En klub skal gøres bekendt med sine ankemuligheder senest samtidig med, eller umiddelbart efter generalforsamlingens afgørelse E. Klubben kan anke afgørelsen til D.Kar.F s ordensudvalg. Anke skal indgives skriftligt og senest to uger efter afgørelsen er blevet meddelt. F. Videre anke kan ske til DIF s appeludvalg. G. Beslutningen om eksklusion eller udelukkelse fra bestemte aktiviteter har virkning med det samme, uanset forelæggelse for generalforsamling og anke. Hverken forelæggelse eller anke har opsættende virkning.

8 Enkeltpersoner H. En person kan ekskluderes eller udelukkes fra bestemte aktiviteter ud fra en afvejning af samme kriterier, som hvor optagelse af en forening nægtes, jf. 3 B, eller såfremt personens opførelse strider mod D.Kar.F s love, reglementer mv. eller såfremt personen på grov måde har tilsidesat sine pligter. En person kan gives karantæne eller ekskluderes, hvis personen har deltaget i idrætsaktiviteter, der er i strid med de for forbundet gældende regler, jfr. 2D, hvilket omfatter WKF s forbud mod at deltage i idrætsaktiviteter med eller arrangeret af dissidentforbund. I. I tilfælde af eksklusion inddrages personens karatelicens. J. Beslutning om eksklusion eller udelukkelse fra bestemte aktiviteter træffes alene af bestyrelsen og skal således ikke forelægges for generalforsamlingen. K. Personen skal senest samtidig med, eller umiddelbart efter, bestyrelsensafgørelse meddeles, gøres bekendt med sine ankemuligheder. L. Personen kan anke afgørelsen til D.Kar.F s ordensudvalg. Anke skal indgives skriftligt og senest to uger efter, at afgørelsen er blevet meddelt. M. Videre anke kan ske til DIF s appeludvalg. N. Beslutningen om eksklusion eller udelukkelse fra bestemte aktiviteter har virkning med det samme. Anke har således ikke opsættende virkning. Fællesbestemmelser for klubber og enkeltpersoner O. I mindre grove tilfælde kan beslutningen om udelukkelse fra bestemte aktiviteter gøres betinget. I så fald får sanktionen kun virkning, såfremt den pågældende klub eller enkeltperson igen forser sig indenfor et nærmere fastsat tidsrum. P. I reglementet for de faste udvalgs virke, som fastsættes af bestyrelsen, skal det bestemmes, hvilke sanktioner udvalget kan iværksætte, såfremt reglementet overtrædes. De faste udvalg kan ikke bemyndiges til at idømme sanktioner med virkning, der gå ud over udvalgets kompetenceområder. Q. I eksklusions- eller udelukkelsessager skal den eller de, der er berørt af sagen, altid have mulighed for at udtale sig på eller forud for de møder, hvor sagen behandles. 12 Revisorer A. D.Kar.F. har maksimum 2 revisorer. B. Revisorerne skal være regnskabskyndige. C. Revisorerne vælges for 1 generalforsamlingsperiode ad gangen. D. Revisorerne reviderer D.Kar.F. s regnskab og skal føre en løbende kontrol med, at regnskabsføringen sker på betryggende måde. E. Sammen med revisorerne kan vælges en revisorsuppleant.

9 13 Administrative bestemmelser A. Forbundets adresse er kontorets adresse. B. Forbundets regnskabsår går fra 1. januar til 31. december. C. For kontingenter og licensafgifter regnes betalingsåret fra 1. februar til 31. januar. D. Ved for sen indbetaling af forbundskontingent pålignes der strafgebyr. Ved for sen indbetaling af licensafgift bortfalder licensen, og fornyet anmodning om karatelicens må fremsættes med deraf følgende gebyrbetaling. E. Ved associering af nye klubber betales - uanset tidspunktet for associeringen - fuldt kontingent for det år, hvori associeringen sker. Bestyrelsen er berettiget til at fastsætte supplerende administrative bestemmelser, der dog skal være bragt til medlemmernes kundskab, før de gøres gældende. 14 Forbundets opløsning A. Forbundet kan opløses på en ordinær generalforsamling, hvor mindst 3/4 af de mulige repræsentanter er til stede, og hvor mindst 3/4 af disse stemmer for opløsningen. B. Såfremt en ordinær generalforsamling, hvor forslag om forbundets opløsning er lovlig fremsat, ikke er kompetent til at vedtage forslaget, kan bestyrelsen på samme møde med almindelig stemmeflerhed vedtage at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling,hvor eneste punkt på dagsordenen er forslaget om forbundets opløsning. C. Indkaldelse til en på dette møde vedtaget ekstraordinær generalforsamling skal udsendes senest 10 dage efter vedtagelsen, og mødet afholdes tidligst 2 og senest 3 uger efter indkaldelsen. D. På en efter denne fremgangsmåde indkaldt ekstraordinær generalforsamling kan opløsningen vedtages, såfremt mindst 3/4 af de fremmødte repræsentanter stemmer for forslaget. E. I tilfælde af forbundets opløsning tilfalder forbundets ejendele DIF. 15 Doping A. Forbundet lader sine aktivitetsmedlemmer underkaste den dopingkontrol, der fastsættes på foranledning af DIF og WKF samt hertil relaterede organisationer. B. Forbundet yder DIF, WKF og organisationernes organer enhver bistand, der måtte forlanges til varetagelse af organisationernes opgaver, herunder i samarbejde med organisationerne at gennemføre fornøden dopingkontrol ved WKF s og/eller DIF s foranstaltning. C. Forbundet foretager ikke selv dopingkontrol eller dopinganalyser. D. Såfremt sigtelse rejses mod en dansk idrætsudøver i forbindelse med dopingkontrol gennemført af en anden kompetent idrætsinstans i eller uden for Danmark, skal forbundet

10 umiddelbart efter sagens afgørelse fremsende samtlige sagens dokumenter til DIF og WKF. 16 Reglement om brugen af Dansk Karate Forbunds rejsegodtgørelser Rejser i Danmark A. Den, der ved udførelsen af et hverv for D.Kar.F. er nødt til at foretage en rejse i Danmark, er berettiget til at få rejseudgifterne refunderet efter de i stk. A - F nævnte bestemmelser. B. Som regning for rejseudgifter anvendes det af bestyrelsen udformede skema: Rejsegodtgørelse for rejser i Danmark. For at være gyldigt skal skemaet være udfyldt som angivet i stk. C. C. Rubrikken Underskrift af udsteder skal altid være underskrevet af en af efternævnte. Udsteder skal endvidere udfylde rubrikken med rejsens anledning. Den rejsende skal udfylde øvrige relevante punkter. Dommerudvalgets formand udsteder skemaer til dommere ved disses deltagelse i dommermøder stævner. Endvidere til medlemmer af dommerudvalget ved møder i udvalget. Landsholdets coach udsteder skemaer til landsholdets medlemmer ved træningsarrangementer. Bestyrelsen udsteder skemaer i alle andre tilfælde end nævnt under pkt Kassereren kan dog tillige udstede skemaer til de i pkt. 1-2 nævnte tilfælde. D. Rejser skal ske med billigste offentlige transportmiddel. E. Indsendelse af skemaet til forbundskassereren skal ske senest 1 måned efter rejsens afslutning. Bilag (billetter) skal vedlægges. F. Enhver rejsegodtgørelsen skal godkendes af bestyrelsen, inden der foretages udbetaling. Såfremt den rejsende ønsker at rejse på anden måde end nævnt under punkt D, skal bestyrelsens godkendelse hertil indhentes på forhånd. Kørsel i bil refunderes efter den gældende takst for staten. Godtgørelse sker ved indsendelse af skemaet, jf. stk. B og E. Rejser i udlandet G. Rejseudgifter ved rejser i udlandet godtgøres kun efter bestyrelsens bestemmelse i hvert enkelt tilfælde. 17 Godtgørelse af tabt arbejdsfortjeneste A. Godtgørelse af tabt arbejdsfortjeneste kan kun finde sted efter bestyrelsens godkendelse i hvert enkelt tilfælde. Der kan ikke ydes sådant godtgørelse til bestyrelsens medlemmer.

Love For Dansk Traditionel Karate Forbund

Love For Dansk Traditionel Karate Forbund Love For Dansk Traditionel Karate Forbund 30. november 2008 1. Navn. Forbundets navn er Dansk Traditionel Karate Forbund. Forkortet DTKF Forbundets hjemsted er Frederiksberg 2. Formål og definition. A.

Læs mere

VEDTÆGTER JAPAN KARATE SHOTO FEDERATION - DANMARK

VEDTÆGTER JAPAN KARATE SHOTO FEDERATION - DANMARK VEDTÆGTER JAPAN KARATE SHOTO FEDERATION - DANMARK 1 NAVN a) Foreningens navn er Japan Karate Shoto Federation - Danmark. Forkortes JKS-Danmark. 2 FORMÅL a) Foreningens formål er at formidle og udvikle

Læs mere

Aarhus Shotokan Karate-Do Vedtægter

Aarhus Shotokan Karate-Do Vedtægter 1 Navn 2 Formål 3 Medlemskab 4 Foreningens ledelse 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Specielle udvalg 8 Sanktionsbestemmelser 9 Revisorer 10 Administrative bestemmelser 11 Foreningens opløsning Aarhus

Læs mere

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub

Vedtægter, Viborg Jiu Jitsu Klub 1 Navn og hjemsted: Klubbens navn er Viborg Jiu Jitsu Klub. Klubben, der er en amatørklub, er hjemmehørende i Viborg. Viborg Jiu Jitsu Klub er stiftet pr. 23.1.2013 i Viborg. Klubbens adresse er formandens

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN

VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN VEDTÆGTER FOR KORTHAARKLUBBEN Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er Korthaarklubben og er stiftet 22.05.1908. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse. Stk. 3. Klubben er en specialklub, der er anerkendt

Læs mere

1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune.

1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune. LOVE FOR DRAGØR HÅNDBOLD KLUB (Stiftet 14. september 1979) 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er Dragør Håndbold Klub og dens hjemsted er Dragør Kommune. 2 - Formål Foreningens formål er at give medlemmerne

Læs mere

VEDTÆGTER For TMS Ringsted Håndbold

VEDTÆGTER For TMS Ringsted Håndbold 210-15966 VEDTÆGTER For TMS Ringsted Håndbold 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er TMS Ringsted Håndbold. Den er stiftet den 1. september 2000 og er hjemmehørende i Ringsted Kommune. Pr.

Læs mere

Vedtægter for Assens Dykkerklub

Vedtægter for Assens Dykkerklub K L U B B E N 1: Klubbens navn er ASSENS DYKKERKLUB. Den er stiftet den 14. september 1989. Klubben er hjemmehørende i Assens kommune. 2: Klubbens formål er at fremme dykningen og sikkerheden under dens

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK)

Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Vedtægter Dansk Stabyhoun Klub (DASK) Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Dansk Stabyhoun Klub (forkortet DASK). Klubben er stiftet den 4. december 2004 Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016.

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. Vedtægter Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. 0 1. Foreningens navn Foreningens navn: Middelfart Firma og Familie Idræt. Initialer: MFFI Stiftelsesår: 1965 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Ishøj Golfklub

Vedtægter for Ishøj Golfklub Vedtægter for Ishøj Golfklub 1 Ishøj Golfklub og relationerne til banen. Klubbens navn er Ishøj Golfklub med hjemsted i Ishøj. Klubbens formål er at organisere de til golfsporten hørende idrætslige aktiviteter,

Læs mere

Vedtægter for Motionsklubben Amager

Vedtægter for Motionsklubben Amager Vedtægter for Motionsklubben Amager 1. Foreningens navn Foreningens navn er Motionsklubben Amager. Initialer: MA Stiftelse: 13. september 2001 2. Foreningens hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Tårnby

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PULS 96

VEDTÆGTER FOR PULS 96 VEDTÆGTER FOR PULS 96 VEDTÆGTER FOR PULS 96 1 NAVN OG HJEMSTED 1a. Foreningens navn er PULS 96 1b. Foreningen er hjemmehørende i Ballerup Kommune. FORMÅL 2 2a. Foreningens formål er at samle interesserede

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Automobil Sport

Vedtægter for Aarhus Automobil Sport Som ønsket på generalforsamlingen i 2015, så har bestyrelsen gennemgået vedtægter for Aarhus Automobil Sport. Mange af ændringerne er foretaget med udgangspunkt i DIF s standardvedtægter. Tekster, som

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017

Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017 Politihistorisk Forenings generalforsamling den 28. februar 2017 ad dagsordenens punkt 4, forslag til vedtægtsændringer (markeret med rødt/det med rødt overstregede udgår) nuværende forslag 1 Navn Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub

Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Vedtægter for Hellerup Fægte-Klub 1 Navn og hjemsted: Hellerup Fægte-Klub er stiftet den 18. november 1944 og har hjemsted i Gentofte Kommune. Foreningen er tilsluttet Dansk Fægte-Forbund under Danmarks

Læs mere

Vedtægter for Morten Børup Koret

Vedtægter for Morten Børup Koret Vedtægter for Morten Børup Koret 2014 1: Navn og hjemsted. Foreningens navn er: MORTEN BØRUP KORET og foreningens hjemsted er SKANDERBORG KOMMUNE. 2: Formål Foreningens formål er at dyrke korsang og med

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING

VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING VEDTÆGTER FOR GREVE SKYTTEFORENING Side 1 Vedtægter for Greve Skytteforening 1 Foreningens navn er Greve Skytteforening. Foreningens hjemsted er Greve kommune. Foreningen er stiftet den 7. marts 1902.

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

At fremme og vedligeholde medlemmernes interesse for hækmotoriserede Fiat biler af modellerne (incl. Abarth/Steyer Puch): - 500, - 126, 600 og - 850,

At fremme og vedligeholde medlemmernes interesse for hækmotoriserede Fiat biler af modellerne (incl. Abarth/Steyer Puch): - 500, - 126, 600 og - 850, Vedtægter 1. NAVN Klubbens navn: FIAT 500 KLUB DANMARK 2. FORMÅL Klubbens formål er: At fremme og vedligeholde medlemmernes interesse for hækmotoriserede Fiat biler af modellerne (incl. Abarth/Steyer Puch):

Læs mere

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet

Læs mere

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997

Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Øresund Klubfodbolds (ØKF) vedtægter anno 2016 Navn og hjemsted. 1. Foreningen Øresund Klubfodbold, der har hjemsted i Københavns Kommune, er stiftet 11/9-1997 Stk. 2. Foreningen er tilsluttet DBU København

Læs mere

Vedtægter for Badmintonklubben abc Aalborg. Stiftet den 3. oktober 1958

Vedtægter for Badmintonklubben abc Aalborg. Stiftet den 3. oktober 1958 Vedtægter for Badmintonklubben abc Aalborg Stiftet den 3. oktober 1958 Vedtægter Badmintonklubben abc Aalborg 1 KLUBBENS NAVN Stk. 1 Foreningens navn er Badmintonklubben abc Aalborg (herefter benævnt klubben).

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse.

VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. VEDTÆGTER FOR GOLF CLUB DANOIS, CÔTE D AZUR 1 Klubbens navn er GOLF CLUB DANOIS, Côte d Azur. Klubbens hjemsted er den til enhver tid værende formands adresse. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder

Læs mere

Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) 1 Navn og hjemsted. Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK).

Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) 1 Navn og hjemsted. Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK). Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) Formatted: Font: Verdana 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK). Klubben, der har hjemsted i Birkerød Rudersdal Kommune og er stiftet

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK MODEL SPORTS UNION

VEDTÆGTER FOR DANSK MODEL SPORTS UNION VEDTÆGTER FOR DANSK MODEL SPORTS UNION 1 Navn. Unionens navn er Dansk Model Sports Union (DMSU). Unionens hjemsted er Holbæk Kommune. 2 Medlemskab af andre organisationer. Ingen for nuværende. 3 Unionens

Læs mere

VEDTÆGTER. Formand og kasserer er underskriftsberettiget.

VEDTÆGTER. Formand og kasserer er underskriftsberettiget. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og formål 1 stk.1 Foreningens navn: Cypern Veteranerne i Danmark af 24-10 2012. 1 stk. 1.1 Foreningens hjemsted: Formandens adresse 1 stk. 1.2 Foreningens Formål er: 1 stk.

Læs mere

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Vedtægter for Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Danish Society for Shoulder and Elbow Surgery 1 NAVN Selskabets navn er: Dansk Selskab for Skulder- og Albuekirurgi (DSSAK). Selskabet er medlem

Læs mere

RIF HERREFODBOLDAFDELING. Love og vedtægter. Ringsted Idrætsforenings Herrefodboldafdeling. Opdateret på generalforsamlingen d. 20.

RIF HERREFODBOLDAFDELING. Love og vedtægter. Ringsted Idrætsforenings Herrefodboldafdeling. Opdateret på generalforsamlingen d. 20. RIF HERREFODBOLDAFDELING Love og vedtægter Ringsted Idrætsforenings Herrefodboldafdeling Opdateret på generalforsamlingen d. 20. august 2018 1 Navn og hjemsted Afdelingens navn er Ringsted IF s Herrefodboldafdeling.

Læs mere

Dansk Solvarme Forening (DSF)

Dansk Solvarme Forening (DSF) 14. januar 2014 VEDTÆGTER FOR Dansk Solvarme Forening (DSF) NAVN OG HJEMSTED Stk. 2: 1. Foreningens navn er: Dansk Solvarme Forening - (DSF) Foreningen har hjemsted på Foreningens sekretariats adresse

Læs mere

Det er ikke klubbens formål at være formuesøgende og/eller opbygge større formue.

Det er ikke klubbens formål at være formuesøgende og/eller opbygge større formue. Vedtægter for Ishøj Golfklub 1 Ishøj Golfklub og relationerne til banen. Klubbens navn er Ishøj Golfklub med hjemsted i Ishøj. Klubbens formål er at organisere de til golfsporten hørende idrætslige aktiviteter,

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere

Vedtægter for F.C Hjallese

Vedtægter for F.C Hjallese Vedtægter for F.C Hjallese 1 Navn og hjemsted Forenings navn er F.C Hjallese 2003. Foreningen er stiftet den 18-12 2002. Foreningens hjemsted er i Hjallese sogn, Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936

LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 LOVE for Melby-Liseleje Idrætsforening Stiftet den. 27. april 1936 1. NAVN Foreningens navn er: Melby-Liseleje Idrætsforening (forkortet: MLI) med hjemsted i Halsnæs Kommune. 2. FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Vedtægter for Brede I.F

Vedtægter for Brede I.F Vedtægter for Brede I.F Revideret 18. januar 2017 1 Navn: stk. 1 Foreningens navn er Brede Idrætsforening (BIF) beliggende Bredebovej 2-4, 2800 Kongens Lyngby. 2 Formål: stk. 1 Foreningens formål er, at

Læs mere

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD

Vedtægter. for. Svømmeklubben SYD Vedtægter for Svømmeklubben SYD Stiftet den 1. januar 2007 af Svømmeklubben Nykøbing F. Sakskøbing og Omegns Svømmeklub Svømmeklubben START Stubbekøbing og Nordfalster SVØM Side 1 af 6 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/

Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/ Vedtægter for Boldklubben Søborg 6/3-2015. 1: NAVN BOLDKLUBBEN SØBORG, hjemmehørende i Gladsaxe kommune, stiftet den 14. april 1972, er tilsluttet Danmarks Idrætsforbund under Dansk Håndbold Forbund og

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Side 1 af 7 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Klubbens

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER

ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER ROSKILDE FLYVEKLUB VEDTÆGTER 1. 1 Klubbens navn 1.1 Klubbens navn er Roskilde Flyveklub (RFK). Dens hjemsted er Roskilde lufthavn. 2 Klubbens formål 2. 2.1 Klubben, som er upolitisk, har til formål at

Læs mere

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 27. Februar 2018 Side 1 af 5 Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Gauerslund IF Fodbold dens hjemsted er Gauerslund, Vejle Kommune. 2: Formål Foreningens

Læs mere

Vedtægter for REE Golfklub.

Vedtægter for REE Golfklub. Vedtægter for REE Golfklub. 1 Navn 1.1 Foreningens navn er REE Golfklub og dens hjemsted er i Gribskov kommune 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at forestå driften af golfbane med dertil hørende relevante

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØRESUND HÅNDBOLD

VEDTÆGTER FOR ØRESUND HÅNDBOLD VEDTÆGTER FOR ØRESUND HÅNDBOLD 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Øresund Håndbold, med registrerede binavne KVIK Humlebæk og NG-Håndbold. Den er stiftet den 1. juni 2010 ved sammenslutning

Læs mere

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball

Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball Vedtægter for Frederikshavn Blackhawks Floorball 1. Klubbens navn: Klubbens navn er Frederikshavn Blackhawks Floorball Stiftelsesdato: 2. Klubbens hjemsted: Klubben er hjemmehørende i Frederikshavn Kommune.

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911

VEDTÆGTER. For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 VEDTÆGTER For Aalborg Tegnsprogsforening Stiftet den 10. oktober 1911 1 1. NAVN, STIFTELSESDATO, HJEMSTED, MEDLEMSKAB. 1.1 NAVN: Aalborg Tegnsprogsforening (skiftet navn fra Aalborg Døveforening d. 18.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJARBÆK FJORD GOLF KLUB

VEDTÆGTER FOR HJARBÆK FJORD GOLF KLUB VEDTÆGTER FOR HJARBÆK FJORD GOLF KLUB 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Hjarbæk Fjord Golf Klub. Klubben er stiftet den 3. juni 1991, og golfanlægget er åbnet den 8. august 1992. Golfklubben har hjemsted

Læs mere

KONGELIG DANSK AUTOMOBIL KLUB Sport Fyn

KONGELIG DANSK AUTOMOBIL KLUB Sport Fyn Vedtægter for KONGELIG DANSK AUTOMOBIL KLUB Sport Fyn Klubbens navn og hjemsted 1 Klubbens navn er Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn (KDAK/F). Hjemsted og værneting er Odense. Klubben holdt stiftende

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

VEDTÆGTER. FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922

VEDTÆGTER. FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 VEDTÆGTER FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 VEDTÆGTER FOR KOLDING SVØMMEKLUB stiftet 5. oktober 1922 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Kolding Svømmeklub (forkortet KSK), stiftet den

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE

DANSK FOLKEBÅDSKLUB KLUBBENS LOVE Navn og formål 1 Klubbens navn er Dansk Folkebådsklub, forkortet DFK. Klubben er ikke knyttet til et geografisk hjemsted, men afholder årlige generalforsamlinger, hvor bestyrelsen skønner, der gives mulighed

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for skabere af værker inden for

Læs mere

Dansk Triatlon Forbunds Love

Dansk Triatlon Forbunds Love DIF - s Idræts Forbund Dansk Triatlon Forbunds Love 1. Navn 1. Forbundets navn er Dansk Triatlon Forbund (DTriF) 2. Område 1. Forbundet er udover triatlonsporten styrende for alle nuværende som fremtidige

Læs mere

Triatlon Danmarks love

Triatlon Danmarks love Triatlon s love 30. marts 2019 1. Navn 1. Forbundets navn er Triatlon 2. Område 1. Forbundet er udover triatlonsporten styrende for alle nuværende som fremtidige tilgrænsende sportsgrene karakteriseret

Læs mere

Vedtægter for Sønderjysk pigekor

Vedtægter for Sønderjysk pigekor Vedtægter for Sønderjysk pigekor 1 Foreningen. 1.1 Foreningens navn er Sønderjysk Pigekor. Foreningens hjemsted er Sønderborg Kommune. Foreningens formål er at fremme korsang for piger i alderen 6-20 år..

Læs mere

RANUM RIDEKLUB VEDTÆGTER

RANUM RIDEKLUB VEDTÆGTER RANUM RIDEKLUB VEDTÆGTER VEDTÆGTER REVIDERET FEBRUAR 2015 Vedtægter Side 1 Klubbens navn er RANUM RIDEKLUB, forkortet RRKB. Klubbens hjemsted er Løgstør Kommune (Vesthimmerlands Kommune) 1 2 Klubbens formål

Læs mere

DTU ser det som sin naturlige opgave at tage aktiv del i den aktuelle fodboldfaglige debat.

DTU ser det som sin naturlige opgave at tage aktiv del i den aktuelle fodboldfaglige debat. LOVE Navn. 1. Unionens navn er: Dansk Træner Union. Forkortet: DTU. Unionen er stiftet under navnet Dansk Fodboldtræner Sammenslutning den 31. marts 1957. Dens hjemsted er formandens adresse. Stk. 2. Stk.

Læs mere

Indmeldelse sker via klubbens hjemmeside. Indmeldelsen er bindende for et år fra indmeldelsesdatoen.

Indmeldelse sker via klubbens hjemmeside. Indmeldelsen er bindende for et år fra indmeldelsesdatoen. Skovshoved Triathlon Klub vedtægter: 1 - Navn og hjemsted Foreningen Skovshoved Triathlon Klub har hjemsted i Gentofte kommune og er stiftet den 17. oktober 2004. Foreningen er tilsluttet Dansk Triathlonforbund

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

Vedtægter for Svendborg Nunchaku-Do klub

Vedtægter for Svendborg Nunchaku-Do klub Vedtægter for Svendborg Nunchaku-Do klub 1 Navn og hjemsted 2. reviderede udgave Klubbens navn er: Svendborg Nunchaku-Do klub. Hjemstedet er Svendborg Kommune. Svendborg Nunchaku-Do Klub er medlem af DGI

Læs mere

Vedtægt for Morsø Rideklub

Vedtægt for Morsø Rideklub Vedtægt for Morsø Rideklub 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Klubbens navn er Morsø Rideklub, forkortet MRR. Stk. 2. Klubbens hjemsted er Morsø Kommune. Stk. 3. Klubben er medlem af Dansk Ride Forbund under Danmarks

Læs mere

Vedtægter For Tønder Handelsstandsforening

Vedtægter For Tønder Handelsstandsforening Vedtægter For Tønder Handelsstandsforening 1 Foreningens navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er "Tønder Handelsstandsforening" og den har sit hjemsted i Tønder Kommune. 2 Foreningens formål 2.1 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28.

Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6. Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. Gældende fra 28. marts 2007 Side 1 af 6 Vedtægter for Viborg Klatreklub Gældende fra 28. marts 2007 Vedtaget på stiftende generalforsamling 29. juni 2006 Ændret på ordinær generalforsamling 28. marts 2007

Læs mere

Hvidovre Tennis HVIDOVRE STADION

Hvidovre Tennis HVIDOVRE STADION 1 Hvidovre Tennis HVIDOVRE STADION HVIDOVREVEJ 311 2650 HVIDOVRE LOVE 14. maj 2018 2 Klubbens navn er HVIDOVRE TENNIS. Klubbens hjemsted er Hvidovre Kommune. 1. 2. Klubbens formål er at give medlemmerne

Læs mere

Vedtægter for Viborg Firmaidræt

Vedtægter for Viborg Firmaidræt Vedtægter for Viborg Firmaidræt 1. Foreningens navn: Foreningens navn er Viborg Firmaidræt (VFI). Stiftet den 10. maj 1950. 2. Foreningens hjemsted: Foreningen er hjemmehørende i Viborg kommune. 3. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund

Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund 1 Vedtægter for Nykøbing FC, Guldborgsund 1. Navn Foreningens (Klubbens) navn er Nykøbing FC, Guldborgsund. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Guldborgsund Kommune. Klubben er tilsluttet Lolland Falsters

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 af 7 1 NAVN Unionens navn er Dansk Svæveflyver Union (DSvU). 2 HJEMSTED Dansk Svæveflyver Union's hjemsted er Herning. 3 FORMÅL Dansk Svæveflyver Union har til formål at fremme dansk svæveflyvning

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

1: Navn og hjemsted. 2. Formål

1: Navn og hjemsted. 2. Formål Esbjerg City Taekwondoklub Klub Kongensgade 120, 6700 Esbjerg Tlf. 75 13 48 13, Fax. 75 13 48 09 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Stk. 1: Foreningens formål er gennem fællesskab, samvær og aktiviteter at støtte KIF- Fodbold.

Stk. 1: Foreningens formål er gennem fællesskab, samvær og aktiviteter at støtte KIF- Fodbold. 1. Navn og hjemsted. Stk. 1: Foreningens navn: KIF-Support Stk. 2: Foreningen har hjemsted i Kolding Kommune. Stk. 3: Foreningen er stiftet d. 20. september 2014. Stk. 4: Foreningen er ikke organisatorisk

Læs mere

Islandsk Fårehundeklubs Love!

Islandsk Fårehundeklubs Love! Islandsk Fårehundeklubs Love Revideret 2014 efter opfordring fra DKK. Enstemmigt vedtaget på Islandsk Fårehundeklubs Generalforsamling d. 16. marts 2014. Derefter også enstemmigt vedtaget ved urafstemning

Læs mere

Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk. Vedtaget på den ordinære generalforsamling Side 1 af 7

Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk. Vedtaget på den ordinære generalforsamling Side 1 af 7 Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk Vedtaget på den ordinære generalforsamling 2019 Side 1 af 7 SPORTSRIDEKLUBBEN VALLENSBÆK S KLUBLOVE Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 28. juli 1989

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove)

DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove) DKK s Standardvedtægter for Specialklubber (tidligere kaldet skeletlove) Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er ****klubben. Klubben er stiftet den dd.mm.åå. Stk. 2. Klubbens hjemsted er formandens adresse.

Læs mere

Vedtægter for. Foreningen Visit Roskilde

Vedtægter for. Foreningen Visit Roskilde Vedtægter for Foreningen Visit Roskilde 1 NAVN OG HJEMSTED: Foreningens navn er Visit Roskilde. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune. 2 FORMÅL: Foreningens har til formål at fremme turisterhvervet

Læs mere

Klubbens navn er Outrup Golfklub og dens hjemsted er i Varde Kommune.

Klubbens navn er Outrup Golfklub og dens hjemsted er i Varde Kommune. VEDTÆGTER FOR OUTRUP GOLFKLUB 1 Klubbens navn er Outrup Golfklub og dens hjemsted er i Varde Kommune. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder for, at medlemmerne kan dyrke golf og med udgangspunkt

Læs mere

Vedtægter for Kofukan Karate Ballerup

Vedtægter for Kofukan Karate Ballerup Vedtægter for Kofukan Karate Ballerup 1. Navn og beliggenhed: Stk. 1. Foreningen fører navnet Kofukan Karate Ballerup (herefter Foreningen ). 2. Foreningens hjemsted: Stk. 1. Foreningen er hjemhørende

Læs mere

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union

Unionshåndbog. Organisation. 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union Side nr.: 1 (7) 205 Vedtægter for Dansk Motorflyver Union 1 Navn Unionens navn er Dansk Motorflyver Union (). Hjemsted 2 Hjemstedet for Dansk Motorflyver Union er sammenfaldende med den til enhver tid

Læs mere

Friluftsrådets vedtægter

Friluftsrådets vedtægter Friluftsrådets vedtægter 1 NAVN Friluftsrådet (Friluftsorganisationernes paraply) er en landsforening med hjemsted i København. Internationalt anvendes navnet Danish Outdoor Council. 2 FORMÅL Friluftsrådet

Læs mere

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse.

Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private adresse. VEDTÆGTER FOR: Norsminde Sejlklub 1 KLUBBENS NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn er Norsminde Sejlklub. Dens hjemsted er Odder kommune. Norsminde Sejlklubs adresse er den til enhver tid siddende formands private

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB

VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB VEDTÆGTER FOR NEXØ GOLF KLUB 21. marts 2011 Side 1 Nye vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Nexø Golf Klub, og klubben har hjemsted i Bornholms Regionskommune. Golfklubben skal være medlem af

Læs mere

Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930

Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930 Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930 1 Navn og hjemsted Foreningsnavn er Bokseklubben AIK Roskilde og har hjemsted i Roskilde Kommune. 2 Formål Bokseklubben AIK Roskildes formål er at virke

Læs mere

Vedtægter KDR Vedtaget den 28. januar 2015

Vedtægter KDR Vedtaget den 28. januar 2015 Vedtægter KDR Vedtaget den 28. januar 2015 Kolding Dame Roklub Gl. Strandvej 3, 6000 Kolding Vedtægter: 1 Navn og formål Klubbens navn er Kolding Dame- Roklub med hjemsted i Kolding Kommune. Klubbens stander

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB

VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB VEDTÆGTER FOR HEDELAND GOLFKLUB 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Stk. 2. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Stk. 3. Klubben er stiftet den 27. maj 1980.

Læs mere

Vedtægter for Dansk Fodbolddommer- Union

Vedtægter for Dansk Fodbolddommer- Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer- Union Indholdsfortegnelse 1. Almindelige bestemmelser 2. DFU s organer 3. Delegeretmøde 4. Bestyrelsen 5. Udvalg 6. Forholdet til andre organisationer 7. Hædersbeviser

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi. Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi

Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi. Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi Vedtægter for Islandshesteklubben Faxi Side 1 af 6 sider 1. Navn: Klubbens navn er Islandshesteklubben Faxi, stiftet i 1976. Klubbens geografiske område er Holbæk og omegn. Klubben er hjemmehørende i Holbæk

Læs mere

FORSLAG TIL. VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015

FORSLAG TIL. VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015 FORSLAG TIL VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Klubbens navn og formål 2 Medlemmer 3 Kontingent 4 Generalforsamling

Læs mere

Vedtægter Hedeland Golfklub

Vedtægter Hedeland Golfklub Vedtægter Hedeland Golfklub 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Hedeland Golfklub. Dens hjemmested er Hedehusene, Høje-Taastrup kommune. Klubben er stiftet den 27. maj 1980. 2. Formål Det er klubbens

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere