Aftale om rådgivning og bistand Bistand til myndighedsopgaver inden for jernbanesikkerhed (spor og sikring, herunder tekniske sikkerhedsregler)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale om rådgivning og bistand Bistand til myndighedsopgaver inden for jernbanesikkerhed (spor og sikring, herunder tekniske sikkerhedsregler)"

Transkript

1 Aftale om rådgivning og bistand Bistand til myndighedsopgaver inden for jernbanesikkerhed (spor og sikring, herunder tekniske sikkerhedsregler) Juni 2017

2

3 1 Aftale om rådgivning og bistand Indhold Indhold 1 Parterne 3 2 Indledende bestemmelser 5 3 Fortolkningsprincipper 5 4 Baggrund og formål 5 5 Parternes samarbejde Projektansvarlig hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Projektansvarlig hos rådgiveren Bemanding og udskiftning af medarbejdere hos rådgiveren Meddelelser Samarbejdsorganisation Sikkerhed 7 6 Rådgivningen Rådgivningens omfang Rådgivningens økonomiske ramme Tidsfrister Kvalitetsstyring Månedsrapportering 9 7 Anvendelse af underrådgivere 9 8 Betalinger Honorar og timepriser Regulering af priser Tid, som ikke honoreres Fakturering EAN nummer 11 9 Udlæg Standsning Overdragelse Misligholdelse Kontrol Ansvar Forsikring Ikrafttrædelse og ophør Generelle bestemmelser Ophavsret Arbejdsklausul Habilitet Tavshedspligt Adresseændring Tvister 16

4 2 Aftale om rådgivning og bistand Indhold 18 Underskrift Bilagsoversigt 18

5 3 Journal nr.: TS Dato: Måned Parterne Mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 DK 2300 København S og Navn Adresse DK postnr. CVR nr.: I det følgende kaldet rådgiveren er der indgået følgende aftale om rådgivning og bistand (i det følgende samlet benævnt rådgivning )

6

7 5 Indledende bestemmelser 2 Indledende bestemmelser For rådgivningen gælder "Almindelige bestemmelser for teknisk rådgivning og bistand" af oktober 1989 (ABR 89), i det omfang denne ikke er fraveget ved nærværende Rådgivningsaftale. Henvisningerne i ABR 89 pkt og til AB 72 ændres til AB 92. Rådgivningen kan være opdelt i opgaver og kan bestå af flere ydelser. Bestemmelserne i nærværende kontrakt erstatter, præciserer eller supplerer bestemmelser i ABR 89. ABR 89 og nærværende kontrakt (inklusive bilag hertil) udgør et samlet aftalekompleks. 3 Fortolkningsprincipper Ved udarbejdelsen af kontrakten er der udfoldet store bestræbelser på at undgå modstrid mellem de enkelte bestemmelser, og kontrakten skal forstås og fortolkes ud fra en formodning om, at der ikke er modstrid. I en fortolkning af parternes rettigheder og forpligtelser, gælder følgende fortolkningsprincipper: Kontraktens bestemmelser skal have forrang frem for bilag. Bilag skal have forrang frem for hinanden efter følgende prioritering: Bilag 1 (Tilbudsgrundlag og kravspecifikation af juni 2017) Bilag 2 (Rettelsesblade til udbudsmaterialet) Bilag 3 (Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet) Bilag 4 (Tilbudsliste fra Rådgiver) Bilag 5 (Rådgiverens tilbud) Rådgiveren kan ikke påberåbe sig, at det der fremgår af bilag 5 (Rådgiverens tilbud), medfører, at krav eller beskrivelser i de øvrige dele af kontrakten ikke skal, eller kan opfyldes. Kun hvis det udtrykkeligt er angivet i de øvrige dele af kontrakten, at beskrivelser i bilag 5 (Rådgiverens tilbud) ikke skal opfyldes, kan rådgiveren påberåbe sig dette. 4 Baggrund og formål Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen varetager myndighedsbehandling med hensyn til jernbanesikkerhed og interoperabilitet i Danmark. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ønsker at indkøbe rådgivningsydelser til bistand i forbindelse hermed for at styrke myndighedsbehandlingen, jf. Bilag 1 (Tilbudsgrundlag og kravspecifikation af juni 2017).

8 6 Parternes samarbejde Nærværende kontrakt vedrører rådgivningsydelser indenfor fagområderne spor og sikring, herunder tekniske sikkerhedsregler. Der henvises til Bilag 1 (Tilbudsgrundlag og kravspecifikation af juni 2017) til nærværende kontrakt for yderligere oplysninger. Rådgiveren knyttes til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens Center for Jernbane som uvildig konsulent. Kontrakten er indgået efter afholdelse af offentligt EU-udbud efter udbudsloven (lov nr af 15. december 2015), jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2017/S af 30. juni 2017, ifølge hvilket rådgiveren har vundet kontrakten. 5 Parternes samarbejde 5.1 Projektansvarlig hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Projektansvarlig hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er Marianne Clod Zauner, med hvem rådgiveren kan indgå bindende aftaler inden for kontraktens rammer. Daglig kontaktperson og projektleder hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er Lene Tursø-Finnich. 5.2 Projektansvarlig hos rådgiveren Projektansvarlig hos rådgiveren er (indsæt navn), med hvem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan indgå bindende aftaler inden for kontraktens rammer. Daglig kontaktperson og projektleder hos rådgiveren er (indsæt navn). 5.3 Bemanding og udskiftning af medarbejdere hos rådgiveren Rådgiveren stiller de medarbejdere til rådighed for opgaveløsningen, som fremgår af bilag 4 (Tilbudslisten fra Rådgiver) og Bilag 5 (Rådgiverens tilbud). Alle medarbejdere hos rådgiveren, der tilknyttes arbejdet under kontrakten, skal være fagligt kompetente og have kendskab til de for arbejdet relevante nationale og internationale lovgivninger og standarder. Rådgiveren er endvidere forpligtet til at sørge for, at de pågældende medarbejderes arbejde med nærværende kontrakt har førsteprioritet frem for andre opgaver, så de pågældendes arbejde på nærværende kontrakt ikke forsinkes af andre opgaver. Rådgiveren skal af hensyn til kvaliteten af arbejdet på ydelserne omfattet af kontrakten, i videst muligt omfang undgå udskiftning af medarbejdere. Udskiftning af medarbejdere skal have en saglig begrundelse, eksempelvis sygdom, afskedigelse mv. Udskiftning af medarbejdere kræver Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens godkendelse. Godkendelse kan kun nægtes med en saglig begrundelse, eksempelvis hvis Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ikke skønner, at den nye medarbejder har samme kvalifikationer i forhold til opgaven som den oprindelige medarbejder. Udskiftning af medarbejdere må ikke påføre Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen yderligere udgifter, herunder til videregivelse af viden / oplæring. Timeprisen for arbejdet udført af en ny medarbejder må ikke være højere end timeprisen for arbejde udført af den tidligere medarbejder.

9 7 Parternes samarbejde Nye medarbejdere på opgaven skal have mindst samme kvalifikationer som de medarbejdere som fremgår af bilag 5 (Rådgiverens tilbud). På Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens anmodning skal dette dokumenteres ved fremvisning af CV for den nye medarbejder. Rådgiveren skal efter anmodning fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udskifte en medarbejder, såfremt anmodningen herom er rimeligt begrundet. 5.4 Meddelelser Meddelelser mellem parterne som vedrører denne kontrakt, skal ske til kontaktpersonerne angivet i denne kontrakts punkt. 5.1 og Samarbejdsorganisation Alle møder i samarbejdsperioden afholdes hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, medmindre andet aftales mellem parterne. Alt samarbejde mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og rådgiveren foregår på dansk. Parterne skal løbende informere hinanden om ethvert forhold, som skønnes at have betydning for samarbejdet. Rådgiveren forpligter sig til at samarbejde med andre af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen eventuelt anviste rådgivere. Rådgiveren har pligt til straks at underrette Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, hvis der under arbejdet på en ydelse opstår tvivl om arbejdets forudsætninger, formål eller gennemførelse. Arbejdet skal som udgangspunkt udføres på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens domicil, og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen stiller lokaler/kontorfaciliteter, udstyr og systemer til rådighed for rådgiveren. Rådgiveren skal under tilstedeværelse i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen overholde de til enhver tid gældende sikkerheds- og ordensforskrifter. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har på nuværende tidspunkt domicil på følgende adresse: Edvard Thomsens Vej København S. 5.6 Sikkerhed Rådgiveren og dennes personale må ikke færdes på Banedanmarks arealer uden fornøden instruktion og uden forskriftsmæssige sikkerhedspåklædning, som minimum sikkerhedsvest. Rådgiveren og dennes personale er forpligtet til at gøre sig bekendt med reglerne for ophold og færdsel i sporet, herunder bestemmelserne i Banedanmarks pjece Pas på, på banen. Rådgiveren er forpligtet til for egen regning at lade sine medarbejdere deltage i Banedanmarks sikkerhedsuddannelse, i det omfang Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen måtte finde det relevant. Medarbejderne udvælges i samråd med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Uddannelsen tager omkring en arbejdsdag.

10 8 Rådgivningen 6 Rådgivningen 6.1 Rådgivningens omfang Rådgivningen skal omfatte de ydelser, som fremgår af bilag 5 (Rådgiverens tilbud). Rådgiveren skal løse opgaver i form af rådgivning og sparring, mundtlig såvel som skriftlig, samt deltage i møder under godkendelsesprocessen for ibrugtagningstilladelser og godkendelse af assessorer. Endvidere har styrelsen behov for ekstern ekspertise for til stadighed at kvalificere den faglige viden hos styrelsens medarbejdere i relation til behandling af ansøgninger om ibrugtagningstilladelse til spor og sikring. Rådgiveren skal yde en tidssvarende og konkret sparring til brug for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens myndighedsbehandling i forbindelse med opgaverne. Rådgivningen omfatter følgende hovedelementer, jf. bilag 1 (Tilbudsgrundlag og krav specifikation af juni 2017): Rådgiveren skal primært yde bistand i forbindelse med løsningen af følgende myndighedsopgaver: godkendelse af assessorteams, udstedelse af ibrugtagningstilladelser til infrastruktur samt opfølgning herpå, forhåndsdialog og tilkendegivelser, tilsyn med godkendte assessorer samt godkendelse af tekniske sikkerhedsregler. Rådgivningen forudsætter kendskab til og en god forståelse for brugen af CSM-RA forordningen nr. 402/2013s rolle i godkendelser af infrastruktur i Danmark. Desuden forudsætter rådgivningen kendskab til reguleringen inden for sikkerhedsregelområdet. Rådgiveren kan endvidere alt efter kompetencer blive inddraget i arbejdet med regeludvikling og fortolkning af relevante retsakter (særligt i forhold til CSM-RA-forordningen nr. 402/2013 og ibrugtagningstilladelser). Rådgiveren skal udføre opgaver på vegne af styrelsen, men rådgiveren vil ikke tillægges afgørelseskompetence i forvaltningsretlig forstand. Det forudsættes, at bilag 5 (Rådgiverens tilbud) fuldt ud opfylder kravene beskrevet i bilag 1 (Tilbudsgrundlag og kravspecifikation af juni 2017). Hvis det efter kontraktindgåelse konstateres, at kravene i bilag 1 (Tilbudsgrundlag og kravspecifikation af juni 2017) alligevel ikke opfyldes ved bilag 5 (Rådgiverens tilbud), skal rådgiveren i fornødent omfang supplere bilag 5 (Rådgiverens tilbud) samt levere sådanne yderligere ydelser, der er nødvendige for at opfylde kravene i bilag 1 (Tilbudsgrundlag og kravspecifikation af juni 2017) og kontrakten i øvrigt. Sådan levering skal ske på samme vilkår som fastsat i kontrakten, og uden yderligere vederlag. Rådgiveren skal løbende holde sig opdateret inden for sit fagområde med hensyn til standarder, normer og sikkerhedsregler. 6.2 Rådgivningens økonomiske ramme Rådgivningen skal udføres indenfor den økonomiske ramme, som fremgår af bilag 4 (Tilbudsliste fra Rådgiver) og bilag 5 (Rådgiverens tilbud). Rådgiveren afregnes efter priserne angivet i bilag 4 (Tilbudslisten fra Rådgiver) og bilag 5 (Rådgiverens tilbud). Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er ikke forpligtet til at gøre brug af/udnytte hele rådgivningens økonomiske ramme. Rådgiveren er ansvarlig for, at rådgivningen, herunder aftalte ydelser fra underrådgivere, leveres inden for den økonomiske ramme. Rådgiveren er forpligtiget til at stille de tilbudte ressourcer (eller ressourcer med tilsvarende kvalifikationer) til rådighed i det anførte estimat + 25 %, jf. bilag 4 (Tilbudsliste fra Rådgiver).

11 9 Anvendelse af underrådgivere 6.3 Tidsfrister Rådgiveren skal overholde Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens generelle vejledende sagsbehandlingstider og andre konkret aftalte tidsfrister. For håndtering af mindre opgaver gælder, at: - Minimum 80 % af telefoniske henvendelser skal være besvaret indenfor 24 timer. - Minimum 80 % af skriftlige henvendelser skal være besvaret indenfor 5 arbejdsdage. - Minimum 80 % af mødedeltagelse skal være muligt med et varsel på mindst 4 arbejdsdage. For håndteringen af eventuelle større opgaver skal rådgiveren adviseres forud, og der skal aftales en tidsplan for løsningen af den enkelte opgave. Rådgiveren er ansvarlig for, at rådgivningen, herunder aftalte ydelser fra eventuelle underrådgivere, leveres inden for de aftalte tidsfrister. Rådgiveren er ansvarlig for, at rådgivningen leveres inden for de konkret aftalte tidsfrister. Ændringer af tidsfrister skal være begrundet i forhold, der ikke var rådgiveren bekendt ved den oprindelige fastsættelse af tidsfristen. Ændringerne kræver Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens forudgående skriftlige samtykke. Rådgiveren skal straks underrette Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om ændringer i forhold til det fastsatte tidsforløb, når det forudses, at sådanne ændringer vil være påkrævet. Forlængelse af tidsfrister følger reglerne i ABR 89 punkt Kvalitetsstyring Rådgiveren skal have en dokumenteret kvalitetsstyringsproces. 6.5 Månedsrapportering Rådgiveren skal på anmodning fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen månedligt opgøre tidsforbrug, økonomisk forbrug og fremdrift i opgaven. Månedsrapporteringen skal henvise til nærværende kontrakt og fremsendes til den daglige kontaktperson senest den 8. i hver måned, hvis ikke andet konkret aftales. 7 Anvendelse af underrådgivere Rådgiveren har som led i tilbudsafgivelsen oplyst, hvilke dele af kontrakten (om nogle) rådgiveren har til hensigt at give i underleverance, og hvilken underleverandør rådgiveren foreslår hertil. Rådgiveren skal oplyse navn, kontaktoplysninger og juridisk repræsentant for den eventuelt antagende underleverandør, som skal anvendes til udførelse af kontrakten. Såfremt det under kontraktens udførelse skønnes nødvendigt for rådgivningens udførelse, kan rådgiveren foreslå anvendelse af andre underrådgivere, specialbistand, mv. end anført i bilag 5 (Rådgiverens tilbud), jf. ovenfor. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal skriftligt godkende sådanne forslag, forinden rådgiveren træffer aftale med de pågældende underrådgivere.

12 10 Betalinger Rådgiverens anvendelse af underrådgivere indebærer ingen begrænsninger i rådgiverens ansvar. Rådgiveren hæfter således for underrådgiveres ydelser og forhold på ganske samme måde som for egne forhold, og klienten kan i alle tilfælde rette direkte henvendelse til rådgiveren. Betaling for underrådgivere, specialbistand, mv. kan efter nærmere aftale foretages direkte af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Rådgiveren skal i så fald drage omsorg for, at fakturaerne opdeles efter nærværende bestemmelser, og rådgiveren skal ved påtegning af fakturaen over for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen bekræfte, at den pågældende ydelse er modtaget/udført. 8 Betalinger 8.1 Honorar og timepriser Honorar for rådgivningen udbetales månedligt, jf. også kontraktens punkt 6.5, og skal udføres indenfor den samlede økonomiske ramme for projektet. Rådgivningen skal udføres til de aftalte timepriser for de pågældende medarbejderkategorier, jf. bilag 4 (Tilbudsliste fra Rådgiver) og bilag 5 (Rådgiverens tilbud). Kontrakten omfatter mulighed for en option på efterfølgende forlængelse af kontrakten med 2 år. Hvis Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen måtte ønske at tage optionen i anvendelse, er rådgiveren forpligtet til at udføre opgaverne til de tilbudte timepriser, jf. bilag 4 (Tilbudslisten fra Rådgiver). Timesatserne ændres ikke ved overarbejde, forskudt arbejdstid eller andet. Rådgiverens eventuelle udgifter til brug af edb-anlæg og programmel m.v. er indeholdt i honoraret. Rådgiveren honoreres efter regning på grundlag af det opgjorte timeforbrug. 8.2 Regulering af priser Timepriser indeksreguleres i henhold til Danmarks Statistiks nettoprisindeks. Indekseringen sker årligt den 1. januar, første gang den 1. januar Første regulering er forskellen mellem det på tilbudsdagen senest offentliggjorte indekstal, og det pr. 1. januar senest offentliggjorte indekstal. De således regulerede timepriser gælder herefter for det kalenderår, der starter den pågældende 1. januar. Senere reguleringer er forskellen mellem det sidst offentliggjorte indeks pr. 1. januar det pågældende år og det sidst offentliggjorte indeks pr. 1. januar året forinden. 8.3 Tid, som ikke honoreres Tid brugt på Banedanmarks sikkerhedsuddannelse, jf. punkt 5.6, honoreres ikke. Rådgiverens tidsforbrug i forbindelse med rejser og transport honoreres som udgangspunkt ikke. Rådgiverens udgifter hertil skal være indeholdt i de tilbudte timesatser. Dog kan der ske honorering af tidsforbrug, hvis Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens ekstraordinært rekvirerer rådgiveren til at deltage i lokale møder, særlige lokale undersøgelser og afprøvninger m.v.

13 11 Udlæg 8.4 Fakturering Fakturaer fremsendes elektronisk til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i overensstemmelse med bekendtgørelse om elektronisk afregning med offentlige myndigheder. Rådgiveren skal hver måned sende en elektronisk faktura med angivelse af: Hvilken kontrakt fakturaen vedrører Hvilken månedsrapportering fakturaen vedrører Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens EAN-nummer Rådgiverens navn, adresse, telefon, og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kontaktperson hos rådgiveren Rådgiverens kontaktperson hos Trafik- og Byggestyrelsen Pris ekskl. moms Momsbeløb Pris inkl. moms Fakturanummer Eventuelle bankinformationer Betaling sker 30 dage fra datoen for korrekt elektronisk modtagelse af fakturaen hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, såfremt andet ikke er aftalt. Alle honorarregninger skal vedlægges oversigt over de til sagen knyttede medarbejdere med angivelse af timesats samt tidsforbrug pr. kalenderdag. Rådgiverens statsautoriserede revisor skal gennemgå og attestere grundlaget for udlægs- og honorarberegningen ved aftalens afslutning, hvis Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen specifikt anmoder herom. I givet fald refunderer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udgiften til revisorer som følge heraf. 8.5 EAN nummer Klientens EAN nummer er: Udlæg Der kan som udgangspunkt ikke afholdes udlæg, herunder rådgiverens udgifter til transport til og fra møder i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, eller til daglig transport til og fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Er udlæg nødvendigt, aftales dette mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og rådgiveren skriftligt og særskilt forud for afholdelse af udlægget. Hvis udlæg er aftalt, skal specifikation af udlæg enten foretages på selve fakturaen for udlæggene eller i et bilag hertil. Regninger, som er betalt af rådgiveren, vedlægges fakturaen. Aftalte udlæg refunderes ikke med det tillæg på 5%, som fremgår af ABR 89 punkt 3.2.3, medmindre dette er særskilt aftalt for det pågældende udlæg. Aftalte udlæg til eksempelvis rejseomkostninger skal planlægges således, at de påfører Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen mindst mulige omkostninger. Det aftales konkret i den enkelte situation, hvad der er hensigtsmæssigt. Eventuelle parkeringsudgifter i forbindelse med ophold i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er ikke refunderbare.

14 12 Standsning 10 Standsning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er til enhver tid berettiget til at udskyde eller standse rådgivningen og betaler i så fald kun rådgiveren for den rådgivning, der er præsteret indtil udskydelses- eller standsningstidspunktet. I tilfælde af at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen standser rådgivningen, er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen berettiget til at anvende det af rådgiveren udarbejdede materiale uden den i ABR 89, punkt 7.2.1, 2. afsnit, anførte godtgørelse. Såfremt anvendelsen af materialet finder sted uden rådgiverens medvirken, sker dette uden ansvar for rådgiveren. Rådgiveren er i dette tilfælde forpligtet til inden 8 dage efter Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens anmodning herom at udlevere alt relevant materiale til sagens videre forløb. 11 Overdragelse Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har ret til at overdrage sine rettigheder og forpligtelser efter aftalen til en anden offentlig institution eller en institution, der ejes af det offentlige eller i det væsentlige drives for offentlige midler. Staten indestår for, at vedkommende institution til hvem overdragelse finder sted, opfylder sine forpligtelser i henhold til aftalen. Rådgiveren kan ikke uden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens skriftlige samtykke overdrage sine rettigheder og forpligtelser ifølge nærværende aftale til tredjemand. En overdragelse af rettigheder og forpligtelser fra begge parters side er altid underlagt gældende udbudsregler. 12 Misligholdelse ABR 89 punkt 8 finder anvendelse. Følgende men ikke begrænset hertil - forhold anses altid for væsentlig misligholdelse fra rådgiverens side, der berettiger Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at ophæve kontrakten: a) Rådgiverens konkurs, dog jævnfør konkurslovens regler om indtrædelsesret. b) Rådgiverens rekonstruktion, åbning af forhandlinger om akkord eller væsentligt forringede økonomiske forhold i øvrigt, der bringer kontraktens rette opfyldelse i fare. c) Rådgiverens ophør med den virksomhed, som kontrakten vedrører. d) Manglende overholdelse af kravet om opretholdelse af forsikring i henhold til kontraktens punkt 15.

15 13 Kontrol e) Hvis tredjemands rettigheder hindrer enten rådgiverens opfyldelse af kontrakten eller Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens rettigheder til en ydelse i et omfang, som er væsentligt for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. f) Hvis rådgiveren udskifter medarbejdere på opgaven i strid med kontraktens punkt Kontrol Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen påser, at rådgivningen er i overensstemmelse med det aftalte, og vurderer, om der er overensstemmelse mellem den fakturerede ydelse og den udførte rådgivning. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen påser, at der kun godkendes fakturabeløb inden for den aftalte økonomiske ramme. For udlæg kontrolleres, om der er truffet aftale om det pågældende udlæg, jf. kontraktens punkt 9. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal til enhver tid føre en ajourført oversigt over faktureret forbrug, eksklusive moms, specificeret i honorar, udlæg og i alt faktureret. 14 Ansvar Rådgiverens og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens ansvar er reguleret i ABR 89. Der fastsættes ingen dagbod, hvorfor rådgiveren i tilfælde af forsinkelse, er ansvarlig for tab efter dansk rets almindelige regler. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens godkendelse af forslag, tiltag, materiale m.v. fritager ikke rådgiveren for rådgiveransvar. Rådgiverens ansvar i henhold til aftalen er begrænset til dækningsbeløbet på rådgiverens ansvarsforsikring. Såfremt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i anledning af rådgiverens løsning af opgaven sagsøges ved de almindelige domstole, kan Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen medinddrage Rådgiveren under et sådant søgsmål. 15 Forsikring Rådgiveren er forpligtet til at holde sit ansvar forsikret, såvel erhvervsansvar som professionelt ansvar. Forsikringen skal dække rådgiverens ansvar indtil fem år efter afslutningen af rådgivningsopgaven. Rådgiveren er forpligtet til på opfordring at dokumentere, at forsikringen er tegnet og i kraft. Udgiften til rådgiverens ansvarsforsikring afholdes til fulde af rådgiveren.

16 14 Ikrafttrædelse og ophør Senest 14 dage efter indgåelse af nærværende kontrakt skal rådgiveren fremsende kopi af gyldig forsikringsattest til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Edvard Thomsens Vej 14, 2300 København S, Att.: Sandra Østergaard. 16 Ikrafttrædelse og ophør Kontrakten træder i kraft ved begge parters underskrift og har en varighed på 24 måneder fra ikrafttrædelsesdato. Kontrakten omfatter en option på efterfølgende forlængelse på 24 måneder. Det vil sige, at den maksimale kontraktperiode er 4 år. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens beslutning om at kalde optionen på to år forventes annonceret for rådgiveren 3 måneder inden kontraktens udløbstidspunkt og meddelt rådgiveren senest 2 måneder før kontraktens udløb. 17 Generelle bestemmelser 17.1 Ophavsret Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er berettiget til helt eller delvist at anvende det af rådgiveren frembragte materiale, herunder disponere over det i forhold til tredjemand. Rådgiverens honorar indeholder betaling for denne anvendelse. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens ret tilkommer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, uanset om rådgivningen udskydes, standses eller kontrakten ophæves. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har eneret til anvendelse af det specifikke resultat af rådgivningen, der er udviklet eller frembragt særligt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, uanset karakteren af den leverede rådgiverydelse. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har uindskrænket brugsret til det datamateriale, der ligger til grund for resultaterne. Rådgiveren må ikke uden Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens forudgående skriftlige samtykke offentliggøre det af rådgiveren udarbejdede materiale Arbejdsklausul Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er i medfør af ILO-konvention nr. 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter forpligtet til at sikre, at rådgiveren og eventuelle underrådgivere tilsikrer medarbejdere løn (herunder særlige ydelser), arbejdstid og andre arbejdsvilkår, som ikke er mindre gunstige end dem, der i henhold til en gældende kollektiv overenskomst, voldgiftskendelse, nationale love eller administrative forskrifter gælder for arbejde af samme art indenfor vedkommende fag eller industri på den egn, hvor arbejdet udføres. Der skal som reference anvendes en kollektiv overenskomst, der er repræsentativ for, hvad der i øvrigt gælder i Danmark i den pågældende sektor. Rådgiveren og eventuelle underrådgivere forpligter sig til at sikre medarbejdere beskæftiget i Danmark med opgavens udførelse, løn- og ansættelsesvilkår som nævnt ovenfor, og er forpligtet til at orientere de ansatte om de gældende arbejdsvilkår.

17 15 Generelle bestemmelser Overholder rådgiveren ikke denne forpligtelse, og medfører dette et berettiget krav fra medarbejdere, kan Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen tilbageholde vederlag til rådgiveren med henblik på at tilgodese dette krav Habilitet Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er som offentlig myndighed forpligtet til at påse, at der ikke opstår habilitetskonflikter i forbindelse med udbud og tildeling af opgaver. Rådgiveren er bekendt med og accepterer, at rådgiverens arbejde i henhold til nærværende kontrakt betyder, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan være forpligtet til at udelukke rådgiveren fra fremtidige udbud med tilknytning til nærværende kontrakt, hvis hensynet til ligebehandlingsprincippet tilsiger dette. For at sikre, at der ikke i den konkrete opgave er eller bliver habilitetsproblemer, er rådgiveren forpligtet til løbende at oplyse om potentielle habilitetsproblemer, herunder om rådgiveren har udført eller udfører konkrete opgaver eller deltager i igangværende udbud af andre opgaver hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. I tilfælde af at rådgiveren vurderer sig inhabil eller er i tvivl om sin habilitet, skal rådgiver orientere Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens daglige kontaktperson herom. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil herefter foretage en konkret vurdering af den pågældende interesses karakter og styrke, sagens karakter eller den pågældende funktioner i forbindelse med sagsbehandlingen/projektet. Ved inhabilitet menes, at der foreligger en situation, hvor der kan rejses tvivl om rådgiverens upartiskhed eller uafhængighed, f.eks. hvis rådgiveren har en egeninteresse i sagens udfald eller bliver på anden måde involveret i aktiviteter for f.eks. bygherrer eller en henholdsvis flere leverandør-virksomheder. Rådgiveren skal udmærke sig ved at være professionel, uafhængig og uvildig. I tilfælde af inhabilitet på en konkret sag forbeholder Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sig ret til at købe rådgivning af anden rådgiver inden for de af kontrakten omfattede fagområder. Om inhabilitet og fortrolighed gælder i øvrigt principperne i forvaltningslovens 3, 4, 6 og 27, jf. straffelovens 152 a og 152c-152f, tilsvarende for denne aftale Tavshedspligt Rådgiveren har fuld tavshedspligt i forhold til offentligheden, herunder nyhedsmedierne, om opgaven eller forhold med relation til opgaven. Al pressekontakt varetages alene af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, medmindre andet aftales. Begge parter har endvidere fuld tavshedspligt om enhver viden og oplysning som måtte komme i deres besiddelse om den anden parts forhold, herunder partens kommercielle og tekniske knowhow, kundekreds og personaleforhold. Uanset parternes tavshedspligt, er en part berettiget til at anvende oplysninger vedrørende samarbejdet som er nødvendige for varetagelse af partens interesser ved en sag ved domstol eller voldgift. Endvidere er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen som offentlig myndighed forpligtet til at efterleve gældende regler om aktindsigt Adresseændring Rådgiveren er pligtig at meddele Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen eventuelle adresseændringer for rådgiverens forretning.

18 16 Generelle bestemmelser 17.6 Tvister Såfremt der opstår uenighed mellem parterne, skal parterne bilateralt, og på en positiv og samarbejdende måde, gennem forhandling forsøge at løse uenigheden. Om nødvendigt skal forhandlingerne søges løftet op på højeste plan i rådgiverens og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens organisation. Kan en uenighed/ tvist ikke løses gennem forhandling, skal den afgøres i overensstemmelse med ABR 89. Henvisninger i ABR 89, pkt. 9 til AB og 31, erstattes af AB og 47. Den omstændighed, at der opstår uenighed af nogen art mellem rådgiveren og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, berettiger ikke rådgiveren til at standse eller udskyde rådgivningen.

19 17 Underskrift 18 Underskrift For rådgiveren For Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen..., den......, den... Underskrivers navn. Underskrivers navn Underskrivers stilling... Underskrivers stilling... (Stempel) og underskrift... Stempel og underskrift

20 18 Bilagsoversigt 19 Bilagsoversigt Bilag 1: Tilbudsgrundlag og kravspecifikation af juni 2017 Bilag 2: Rettelsesblade til udbudsmaterialet Bilag 3: Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Bilag 4: Tilbudsliste fra Rådgiver Bilag 5: Rådgiverens tilbud

21 19 Bilagsoversigt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S.

Kontraktudkast. Aftale om fejlretning og vedligeholdelse af teletekniske flyvesikringsanlæg (CNS)

Kontraktudkast. Aftale om fejlretning og vedligeholdelse af teletekniske flyvesikringsanlæg (CNS) Kontraktudkast Aftale om fejlretning og vedligeholdelse af teletekniske flyvesikringsanlæg (CNS) Indhold Indhold... 3 1 Parterne... 4 2 Baggrund og formål... 5 3 Fortolkningsprincipper... 5 4 Parternes

Læs mere

Aftale om rådgivning og bistand. Ny bane Aarhus-Galten-Silkeborg Linjeføring og anlægsoverslag, fase 1. Dato

Aftale om rådgivning og bistand. Ny bane Aarhus-Galten-Silkeborg Linjeføring og anlægsoverslag, fase 1. Dato Aftale om rådgivning og bistand Ny bane Aarhus-Galten-Silkeborg Linjeføring og anlægsoverslag, fase 1 Dato 3 Aftale om rådgivning og Indhold bistand Indhold 1 Parterne 5 2 Indledende bestemmelser 7 3

Læs mere

Konsulentaftale. [Navn på kontrakten/aftalen/opgaven]

Konsulentaftale. [Navn på kontrakten/aftalen/opgaven] Konsulentaftale [Navn på kontrakten/aftalen/opgaven] 1 Parterne 3 2 Baggrund 3 3 Fortolkningsprincipper 3 4 Beskrivelse af opgaven 4 5 Rettigheder og forpligtelser 4 6 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand

Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Region Midtjylland 24. Januar 2018 Indholdsfortegnelse 1 Parterne... 3 2 Opgaven... 3 3 Aftalegrundlag... 4 4

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

Kontraktudkast. Levering samt installation af ILS-anlæg til bane 29 på Bornholms Lufthavn

Kontraktudkast. Levering samt installation af ILS-anlæg til bane 29 på Bornholms Lufthavn Kontraktudkast Levering samt installation af ILS-anlæg til bane 29 på Bornholms Lufthavn Indhold Indhold... 3 1 Parterne... 4 2 Baggrund og formål... 5 3 Fortolkningsprincipper... 5 4 Parternes samarbejde...

Læs mere

Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy

Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy Den [dato] oktober 2018 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Parterne... 3 2. Opgaven... 3 3. Aftalegrundlag... 3 4.

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup.

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup. UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup 1. Parterne Mellem Forsyning Ballerup Service A/S på vegne af Vand Ballerup

Læs mere

1 Parterne 3. 2 Baggrund 3. 3 Fortolkningsprincipper 3. 4 Beskrivelse af opgaven 3. 5 Rettigheder og forpligtelser 4

1 Parterne 3. 2 Baggrund 3. 3 Fortolkningsprincipper 3. 4 Beskrivelse af opgaven 3. 5 Rettigheder og forpligtelser 4 Konsulentaftale Vedrørende bistand til sanering af lovgivning på lufttrafikstyrings- og luftfartstjenesteområdet (Air Traffic Management/Air Navigation Services) 1 Parterne 3 2 Baggrund 3 3 Fortolkningsprincipper

Læs mere

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ]

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] Kontrakt vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus Midtjylland) og [ ] [ ] [ ] CVR

Læs mere

Kontraktudkast. Levering samt installation af ILS-anlæg til bane 29 på Bornholms Lufthavn

Kontraktudkast. Levering samt installation af ILS-anlæg til bane 29 på Bornholms Lufthavn Kontraktudkast Levering samt installation af ILS-anlæg til bane 29 på Bornholms Lufthavn Indhold Indhold... 3 1 Parterne... 4 2 Baggrund og formål... 5 3 Fortolkningsprincipper... 5 4 Parternes samarbejde...

Læs mere

Den Aftaleformular. Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort

Den Aftaleformular. Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort Den 14-06-2016 Aftaleformular Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Opgaven... 3

Læs mere

Aftale om rådgivning og bistand. Assistance til Trafik- og Byggestyrelsens myndighedsbehandling Banedanmarks Signalprogram (BDK SP) Rådgivningsaftale

Aftale om rådgivning og bistand. Assistance til Trafik- og Byggestyrelsens myndighedsbehandling Banedanmarks Signalprogram (BDK SP) Rådgivningsaftale Aftale om rådgivning og Assistance til Trafik- og Byggestyrelsens myndighedsbehandling Banedanmarks Signalprogram (BDK SP) Rådgivningsaftale Maj 2016 1 Aftale om rådgivning og Indhold 1 Parterne 3 2 Indledende

Læs mere

+BUS Aalborg Udbud af rammeaftaler til Ressourcepersoner PARADIGME TIL RAMMEAFTALE (RA-P) RAMMEAFTALE <indsæt nr. og betegnelse> 29.

+BUS Aalborg Udbud af rammeaftaler til Ressourcepersoner PARADIGME TIL RAMMEAFTALE (RA-P) RAMMEAFTALE <indsæt nr. og betegnelse> 29. +BUS Aalborg Udbud af rammeaftaler til Ressourcepersoner PARADIGME TIL RAMMEAFTALE (RA-P) RAMMEAFTALE 29. maj 2018 2 af 7 Rammeaftale 1. PARTERNE Mellem

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

[ ] s opgave er følgende [ ] skal løse opgaven Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene.

[ ] s opgave er følgende [ ] skal løse opgaven Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene. Kontrakt vedr. Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus

Læs mere

Bestillerrådgivningsaftale

Bestillerrådgivningsaftale Bestillerrådgivningsaftale København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads 4 8000 Aarhus C Danmark Shanghai, rep. kontor 83 Loushanguan Road Suite 2635, 26/F Shanghai, Kina

Læs mere

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ]

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] Kontrakt vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus Midtjylland) og [ ] [ ] [ ] CVR

Læs mere

Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand

Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand Rebild Kommune CVR nr. Rebild Kommune: 29189463 CVR nr. Rådgiver: Kontrakt om teknisk rådgivning og bistand 1. Parterne Mellem Rebild Kommune Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring i det følgende

Læs mere

KONTRAKTUDKAST. Konceptualisering, design og produktion af fremtidslaboratorium og scenarier i Boxing Future Health for Dansk Design Center

KONTRAKTUDKAST. Konceptualisering, design og produktion af fremtidslaboratorium og scenarier i Boxing Future Health for Dansk Design Center KONTRAKTUDKAST Konceptualisering, design og produktion af fremtidslaboratorium og scenarier i Boxing Future Health for Dansk Design Center 1 Side 2 af 8 1. PARTERNE 1 Imellem undertegnede, Dansk Design

Læs mere

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21.

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21. 1 Kontrakt vedrørende rådgivning og bistand til forarbejdet til etablering af campus i Næstved 1.1 Parterne Følgende kontrakt er indgået mellem Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved CVR. 2918 9625

Læs mere

Rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand for Forsyning Helsingør Varme A/S

Rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand for Forsyning Helsingør Varme A/S Rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand for Forsyning Helsingør Varme A/S Juni 2016 Sagsnr. Dok.nr. Side 1 af 9 Parterne Mellem Forsyning Helsingør Varme A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE WWW.BDO.DK KONSULENTAFTALE VEDR. PROJEKT: Gennemgang af forudsætninger og beregninger til skolestrukturrapportens bilag I Vurdering af økonomisk

Læs mere

AFTALE. 1. Parterne. Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89. Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej Støvring

AFTALE. 1. Parterne. Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89. Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej Støvring Side 1 af 5 26. april 2018 AFTALE Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89 1. Parterne Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej 110 9530 Støvring i det følgende kaldet Kommunen, ved ansvarlig kontaktperson:

Læs mere

Fagområderne spor og sikring, herunder tekniske sikkerhedsregler

Fagområderne spor og sikring, herunder tekniske sikkerhedsregler ag Bistand til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens myndighedsbehandling Fagområderne spor og sikring, herunder tekniske sikkerhedsregler Tilbudsliste (TBL) Juni 2017 2 Bistand til Trafik-, Bygge- og Indhold

Læs mere

KONTRAKT Oktober 2012

KONTRAKT Oktober 2012 KONTRAKT Oktober 2012 Annoncering af konsulentbistand til gennemførelser af indkøbsanalyse af området for håndværkeydelser, bygnings-drift og -vedligehold mellem Aarhus Universitet Indkøbskontoret Katrinebjergvej

Læs mere

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Nærværende kontrakt er indgået mellem: Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7 2860 Søborg (herefter Ordregiver) og < Indsæt leverandørens navn>

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Modellering af lokaliteter til

Læs mere

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem Aftale Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr. 7030-0045 Side 1 af 6 Dato: dato-mnd-år

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING AFTALE - TOTALRÅDGIVNING MELLEM OG ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER TOTALRÅDGIVER INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND...3 2. DEFINITIONER...3 3. AFTALEGRUNDLAG...4 4. YDELSERNE...5 5. VEDERLAG...5 6. MISLIGHOLDELSE...6

Læs mere

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens Kontrakt Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen

Læs mere

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Januar 2018 Sagsnr. 18/00 Dok.nr. 18/00/1 Side 1 af 8 Parterne Mellem Forsyning Helsingør Affald A/S Haderslevvej

Læs mere

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege Kontrakt Levering af svejserobotter j.nr. 7.01 Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege mellem Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Læs mere

Rammeaftale indgået mellem Erhvervsministeriet og <konsulentfirmaets navn> om bistand til search og rekruttering

Rammeaftale indgået mellem Erhvervsministeriet og <konsulentfirmaets navn> om bistand til search og rekruttering Rammeaftale indgået mellem Erhvervsministeriet og om bistand til search og rekruttering Indholdsfortegnelse 1. RAMMEAFTALENS PARTER... 2 2. KONTRAKTGRUNDLAGET... 2 3. RAMMEAFTALENS

Læs mere

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ>

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Vibeke Schiøler Sørensen vs@vd.dk 7244 3187 AFTALE OM LICENS TIL SAP OPGAVENR. FAKTURAREFERENCE

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S oktober 2014 Sagsnr. Dok.nr. Side 1 af 7 Parterne 1. Rammeaftalen Mellem Forsyning Helsingør Vand

Læs mere

Aftale om finansiel og processuel bestillerrådgivning til Glostrup Hospital.

Aftale om finansiel og processuel bestillerrådgivning til Glostrup Hospital. Sag: Virksomhedens navn: Opgavens navn: Aftale om finansiel og processuel bestillerrådgivning til Glostrup Hospital. 1. Parterne: I det følgende kaldet Klienten og medundertegnede: I det følgende kaldet

Læs mere

Kontrakt om konsulentopgave vedrørende Rådgivning af bygninger om PCB 2014-2015

Kontrakt om konsulentopgave vedrørende Rådgivning af bygninger om PCB 2014-2015 Kontrakt om konsulentopgave vedrørende Rådgivning af bygninger om PCB 2014-2015 mellem Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 Købehavn K EAN-Lokationsnummer 5798000020016 og

Læs mere

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX)

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX) Kontraktudkast vedrørende levering af tandtekniske ydelser indgået mellem (XXXXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sjællandsgade 40 2200 København N Bilagsfortegnelse Kontraktbilag

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference Mellem Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej 31 2500 Valby CVR nr. 2983 16 10 Og XXX Herefter kaldet Leverandøren 2/6 1 Præampel... 3 2 Generelt... Fejl!

Læs mere

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Leveranceaftale Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Dato: 16-07-2008 Kontor: Sagsbeh.: Digitaliseringsafdelingen Niels Kleberg Versionsnr.: 1.0 Leveranceaftale for miniudbud

Læs mere

RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018

RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018 Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018 DATO: [DATO] Sags nr.: [sagsnummer] Dokument nr.: [dokumentnummer] 1. Parterne Københavns Kommune

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem RÅDGIVNINGSAFTALE DELAFTALE XX mellem Sønderborg Kommune Bygninger & Energi Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Kontaktperson: Torben Andreas Thygesen og medundertegnede Dato 13-05-2014 xxx Tlf. E-mail: CVR-nr.

Læs mere

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER FOR ROSKILDE FJORD FORBINDELSEN

AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER FOR ROSKILDE FJORD FORBINDELSEN DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON AFTALE OM RÅDGIVNING OG BISTAND VEDRØRENDE GEOTEKNISKE OFFSHORE UNDERSØGELSER

Læs mere

Kontrakt. Udvikling af software til læringsteknologi. SOSU Nord. mellem. SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU )

Kontrakt. Udvikling af software til læringsteknologi. SOSU Nord. mellem. SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) Kontrakt Udvikling af software til læringsteknologi SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen Parterne.

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

BILAG 4. Kontrakt om ejendomsmæglerbistand. mellem

BILAG 4. Kontrakt om ejendomsmæglerbistand. mellem BILAG 4 Kontrakt om ejendomsmæglerbistand mellem Aarhus Kommune Sekretariatet vedrørende Urban Mediaspace Aarhus Møllegade 1 8000 Aarhus C EAN-nr. 5798005774525 ("Aarhus Kommune, Multimediehuset") og [NAVN]

Læs mere

Mellem Trafikstyrelsen og xx vedrørende Levering af Standardsystem til IT Understøttelse af Flyvepladser

Mellem Trafikstyrelsen og xx vedrørende Levering af Standardsystem til IT Understøttelse af Flyvepladser Kontrakt Mellem Trafikstyrelsen og xx vedrørende Levering af Standardsystem til IT Understøttelse af Flyvepladser Oktober 2014 3 Kontrakt Indhold 1 Parterne 5 2 Baggrund og Formål 5 3 Fortolkningsprincipper

Læs mere

Aftale. Aftale om konsulentbistand XXXXX. xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr Side 1 af 7

Aftale. Aftale om konsulentbistand XXXXX. xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr Side 1 af 7 Aftale Aftale om konsulentbistand XXXXX xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr. 1502-0044 Side 1 af 7 Dato: dato-mnd-år Aftalens parter Xxxx xxxxxx XXXXXX (herefter benævnt konsulenten)

Læs mere

GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING. September 1992. Side 1

GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING. September 1992. Side 1 GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING September 1992 Side 1 Generelle Bestemmelser for Rådgivning, GBR 92 Forord Generelle Bestemmelser for Rådgivning ( GBR 92) er udarbejdet af Foreningen af Rådgivende

Læs mere

Projektets titel er Udviklingsprojekt om afværge af forureningsfaner i grundvand.

Projektets titel er Udviklingsprojekt om afværge af forureningsfaner i grundvand. Telefon Direkte Fax Mail Web Center for Regional Udvikling Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød 38 66 50 00 38 66 55 61 38 66 57 00 miljoe@regionh.dk www.regionh.dk Aftale om rådgivning (undersøgelser,

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: (i det følgende kaldet leverandøren)

KONTRAKT. mellem. Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: (i det følgende kaldet leverandøren) KONTRAKT mellem Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: 19716406 (i det følgende kaldet leverandøren) og Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi

Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi 1 Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Baggrund... 3 3. Rammeaftalens omfang... 4 4. Aftalegrundlag Rammeaftalen...

Læs mere

Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center

Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Udkast Tina Braad Partner tbr@holst-law.com T +45 8934 1116 J.nr. 038144-0071 TBR/HAI 25. juni 2012 Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Holst, Advokater Hans Broges

Læs mere

Offentliggørelse af udbud: Myndighedsopgaver indenfor jernbanesikkerhed på fagområdet: elektrificering. Side 1 af 11.

Offentliggørelse af udbud: Myndighedsopgaver indenfor jernbanesikkerhed på fagområdet: elektrificering. Side 1 af 11. Offentliggørelse af udbud: Myndighedsopgaver indenfor jernbanesikkerhed på fagområdet: elektrificering Side 1 af 11. Indledning Trafikstyrelsen inviterer hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører

Læs mere

Microsimulering af cyklister i myldretid

Microsimulering af cyklister i myldretid Teknik- og Miljøforvaltningen Aftale om rådgivning og bistand til Microsimulering af cyklister i myldretid Dato: 18.04.2012 Sagsnr.: 2011- Dok.nr.: 2012- CVR nr. Københavns Kommune: 64942212 CVR nr. Rådgiver:

Læs mere

KONTRAKT LEVERING OG MONTERING AF TEKNISK UDSTYR. Mellem. Region Sjælland. Alleen Sorø. Tlf.: CVR nr.

KONTRAKT LEVERING OG MONTERING AF TEKNISK UDSTYR. Mellem. Region Sjælland. Alleen Sorø. Tlf.: CVR nr. KONTRAKT OM LEVERING OG MONTERING AF TEKNISK UDSTYR Mellem Region Sjælland Alleen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 CVR nr. 29190658 (I det følgende kaldet kunden ) Og [ ] (I det følgende kaldet leverandøren

Læs mere

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1.1 Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem: Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved CVR.

Læs mere

Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale

Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale Bilag 2 Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale Indgået mellem Dansk Dekommissionering Frederiksborgvej 399 4000 Roskilde CVR nr. 2614 4744 (Herefter benævnt Kunden) og... CVR nr. (herefter benævnt

Læs mere

Kapitel 1 - PARTERNE. 1 Imellem undertegnede, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø CVR-nr.

Kapitel 1 - PARTERNE. 1 Imellem undertegnede, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø CVR-nr. K o n t r a k t [ f a s t h o n o r a r ] Kapitel 1 - PARTERNE 1 Imellem undertegnede, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø CVR-nr.: 10150817 (i det følgende benævnt ERST)

Læs mere

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3 Standardbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra Skovdal Nordic, medmindre dette udtrykkeligt er fraveget

Læs mere

Kontrakt mellem Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og <konsulentfirmaets navn> vedrørende analyse af direkte debitering

Kontrakt mellem Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og <konsulentfirmaets navn> vedrørende analyse af direkte debitering Kontrakt mellem Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og vedrørende analyse af direkte debitering Indholdsfortegnelse 1. KONTRAKTENS PARTER... 2 2. KONTRAKTGRUNDLAGET... 2 3. KONTRAKTENS

Læs mere

AFTALE OM SIKRE SKOLEVEJE - TRAFIKKAMPAGNE

AFTALE OM SIKRE SKOLEVEJE - TRAFIKKAMPAGNE AFTALE OM SIKRE SKOLEVEJE - TRAFIKKAMPAGNE xx.xx.12 Sagsnr.: 2011-157517 Dok. nr.: xx SE nr.: 1041 5810 EAN nr.: 5798009 493149 Sikre skoleveje - trafik kampagne - Kontraktudkast Side 1 af 5 Parterne Mellem

Læs mere

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK ADMINISTRATIONS- AFDELINGEN J.nr. Udkast KONTRAKT vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING

GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING 2014 Generelle Betingelser for Industrirådgivning, GBI 14 Forord Generelle Betingelser for Industrirådgivning (GBI 14) er udarbejdet af Foreningen af

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Februar 2016 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45 8934 0000 holst-law.com CVR nr. 35680470 ID: 40035 104586

Læs mere

Særlige betingelser for rådgivning (SBR) AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen, Sallingsundbroen og Svendborgsundbroen

Særlige betingelser for rådgivning (SBR) AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen, Sallingsundbroen og Svendborgsundbroen Særlige betingelser for rådgivning (SBR) AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen, Sallingsundbroen og Svendborgsundbroen September 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 18. december

Læs mere

Aftale om rådgivning og bistand Navn på kontrakten/opgaven

Aftale om rådgivning og bistand Navn på kontrakten/opgaven Aftale om rådgivning og bistand Navn på kontrakten/opgaven Måned 2016 1 Aftale om rådgivning og bistand Indhold Indhold 1 Parterne 3 2 Indledende bestemmelser 5 3 Fortolkningsprincipper 5 4 Baggrund og

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Vareindkøbsaftale Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Marts 2019 Sagsnr. Dok.nr. 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kontrakt. mellem. Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter "kunden")

Kontrakt. mellem. Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter kunden) Kontrakt mellem Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter "kunden") og [navn] [adresse] [postnummer] (CVR-nr. [........]) (herefter "leverandøren") om informationsindsats om

Læs mere

Kontrakt Levering af lokal basal erhvervsservice i Syddjurs Kommune

Kontrakt Levering af lokal basal erhvervsservice i Syddjurs Kommune 22-10-2015 Sagsnummer.: 15/42625 UDKAST Sagstype: KLE: 88.08.12 Sagsbehandler: Karin Sonne Tlf.: 87535775 Kontrakt Levering af lokal basal erhvervsservice i Syddjurs Kommune Budgetafdeling Ebeltoft Lundbergsvej

Læs mere

Forretningsbetingelser for Patriotisk Selskab

Forretningsbetingelser for Patriotisk Selskab Forretningsbetingelser for Patriotisk Selskab 1. Anvendelse og gyldighed A. Nærværende forretningsbetingelser er gældende for enhver ydelse fra Patriotisk Selskab, medmindre betingelserne er fraveget ved

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1 Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H SOCIALE KLAUSULER APRIL 2019 Side 1 1. Grundlæggende principper i ILO-konventionen er gældende. Som en del af koncernen Aalborg

Læs mere

Bilag B Databehandleraftale pr

Bilag B Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (s kunde) indgåelse af aftale om levering af ydelser, som beskrevet i Aftalen, foretager Databehandleren () behandling af personoplysninger,

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z

RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 RAMMEAFTALE OM RÅDGIVNINGSYDELSER RENSEANLÆG A-Z mellem BIOFOS A/S Refshalevej 250 1432

Læs mere

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE STANDARD SAMARBEJDSAFTALE MELLEM (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG (herefter benævnt Kunden ) (i det følgende samlet benævnt "Parterne" og hver for sig en "Part") Standard samarbejdsaftalen ( Aftalen

Læs mere

BILAG A UDKAST TIL KONTRAKT

BILAG A UDKAST TIL KONTRAKT 1. Parterne Mellem Ankestyrelsen (i det følgende benævnt Ordregiver ) og Tilbudsgiver (i det følgende benævnt Leverandøren ) CVR-nr. er dags dato indgået følgende kontrakt (herefter benævnt "Kontrakten")

Læs mere

KONTRAKT. Service Level Agreement. Udkast til. vedr. for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system KONTRAKTUDKAST. Maj J.nr.

KONTRAKT. Service Level Agreement. Udkast til. vedr. for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system KONTRAKTUDKAST. Maj J.nr. J.nr. 17/00220 Udkast til KONTRAKT vedr. Service Level Agreement for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system 1. Parterne Mellem Det Kgl. Bibliotek Søren Kierkegaards Plads 1 1016 København K Side 2/8 herefter

Læs mere

KONTRAKT. Indretningskoncept, budget og indretning af Dansk Design Centers og Design Societys nye lokaler i BLOX

KONTRAKT. Indretningskoncept, budget og indretning af Dansk Design Centers og Design Societys nye lokaler i BLOX KONTRAKT Indretningskoncept, budget og indretning af Dansk Design Centers og Design Societys nye lokaler i BLOX 1 Side 2 af 9 1. PARTERNE 1 Imellem undertegnede, Dansk Design Center ApS Frederiksholms

Læs mere

Aftale om konsulentydelse til etablering af servicekultur

Aftale om konsulentydelse til etablering af servicekultur Teknik- og Miljøforvaltningen Aftale om konsulentydelse til etablering af servicekultur [dd.mm.åååå] Sagsnr.: [xxx] Dok.nr.: [xxx] SE nr.teknik- og Miljøforvaltningen: 1041 5810 CVR nr. Konsulenten: 2(5)

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 100320/530 SBJ/MGL Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Januar 2015 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS

DATABEHANDLERAFTALE. General aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: ZISPA ApS DATABEHANDLERAFTALE General aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: ZISPA ApS Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er ZISPA s generelle databehandler aftale til den indgåede samhandelsaftale

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET 1 Disse regler for mediation gælder, når parterne har aftalt, at mediationen skal foregå efter Regler for mediation ved Voldgiftsinstituttet. Mediation efter

Læs mere