Resultatkontrakt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultatkontrakt"

Transkript

1 Resultatkontrakt mellem Trafikstyrelsen og Transportministeriets departement

2 Strategi 2. Indhold 1. Strategi Mission og vision Strategiske indsatsområder Planlægning og markedsregulering Regulering Godkendelse og tilsyn Interne understøttende indsatsområder Mål og resultatkrav Mobilitet Trafiksikkerhed Grøn transport Øvrige og koncernfælles resultatkrav Overblik Underskrift Bilag 1: Opgavehierarki Bilag 2: Resultatløn Bilag 3: Mål og målemetoder... 21

3 Strategi Strategi Denne kontrakt er indgået mellem Trafikstyrelsen og Transportministeriets departement og omhandler de opgaver og resultatkrav, Trafikstyrelsen skal varetage og levere i Resultatkontrakten understøtter Transportministeriets strategiske grundlag: Mobilitet, der skaber værdi Mission og vision Trafikstyrelsen arbejder med mobilitet, trafiksikkerhed og grøn transport på vej, bane og i luften. Styrelsens opgaveportefølje favner bredt, hvilket betyder, at Trafikstyrelsen har en tæt daglig kontakt med mange transportvirksomheder 1, deres medarbejdere samt borgerne i Danmark. Trafikstyrelsens mission er: At skabe rammer for attraktiv transport på vej, bane og i luften At skabe rammer for attraktiv transport betyder, at Trafikstyrelsen er sat i verden for at regulere og udvikle rammevilkårene for transportområdet på vej, bane og i luften, mens det er transportvirksomhederne, der konkret leverer mobiliteten og har ansvar for sikkerheden og grøn transport. Gode rammebetingelser vil øge transportvirksomhedernes evne til at levere mobilitet: Effektiv transport af stigende mængder af passagerer og gods. Mobiliteten i samfundet er helt afgørende for, at borgerne kan komme hurtigt frem og dansk erhvervsliv kan klare sig i den internationale konkurrence. Derfor ønsker Trafikstyrelsen at understøtte transportvirksomhedernes udvikling og vækstvilkår samtidig med, at det har positiv effekt for det øvrige erhvervsliv og samfundet generelt. Trafikstyrelsens vision er: Sikkert og grønt fremad Sikkert og grønt fremad betyder, at Trafikstyrelsen arbejder for at fremme mobiliteten ved særligt at understøtte, at transportvirksomhederne er: Effektive, dvs. tilbyder kunderne attraktive ydelser til konkurrencedygtige priser - eller leverer den mest hensigtsmæssige kollektive trafik for offentlige tilskudsmidler Innovative, dvs. skaber nye og bedre produkter og ydelser i takt med teknologiudviklingen og stigende international konkurrence Sikre, dvs. kan tilbyde passagerer, kunder og samfund en høj sikkerhed Grønne, dvs. leverer mobilitet for mindst mulig klimapåvirkning 1 Med transportvirksomheder forstås selskaber, som uanset ejerforhold og juridisk form har direkte relationer til Trafikstyrelsen: private virksomheder, statslige selskaber, trafikselskaber, infrastrukturforvaltere osv.

4 Strategi 4. Trafikstyrelsens indsats vedrørende sikkerhed og miljø skal understøtte, at transportvirksomhederne er effektive og innovative, så der leveres høj mobilitet. Det er afgørende, at sikkerheden opretholdes, ligesom klimapåvirkningen løbende skal begrænses Strategiske indsatsområder Nedenfor fremgår Trafikstyrelsens strategiske, tværgående indsatsområder for de kommende år. Trafikstyrelsen arbejder i åben dialog med transportvirksomhederne, borgerne og det øvrige samfund for, at styrelsens indsats har dokumenteret effekt. Indsatsområderne er: Planlægning og markedsregulering En velfungerende kollektiv transport, hvor der opnås mest mulig mobilitet og mindst mulig miljøbelastning for de afsatte offentlige tilskudsmidler At bidrage til velfungerende markeder inden for jernbane, luftfart og vejtrafikområdet med det sigte at øge effektivitet og innovation i transportvirksomhederne At bidrage til at reducere CO2-udledningen fra transportsektoren Regulering At såvel nationale som internationale regler er klare, tilstrækkelige og kan efterleves. Trafikstyrelsen skal særligt forsøge at påvirke, hvor det har stor dansk interesse Detailregulering og danske særregler skal undgås, til gengæld skal vejledningsindsatsen styrkes Al regulering skal give mest mulig mobilitet, trafiksikkerhed og/eller miljøeffekt set i forhold til de omkostninger, reguleringen indebærer for virksomhederne og samfundet Godkendelse og tilsyn At understøtte transportvirksomhedernes selvforvaltning og egen læring, så de kontinuerligt kan forvalte deres ansvar At tage udgangspunkt i risikovurderinger med henblik på at opnå mest mulig trafiksikkerhed og/eller miljøeffekt for tilsynsindsatsen At tilbyde transportvirksomhederne en effektiv, gennemsigtig og forudsigelig myndighedsbehandling i respekt for deres økonomi og tid Interne understøttende indsatsområder Effektiv opgavevaretagelse, dvs. have konstant fokus på at optimere processer og anvende nye idéer og smartere løsninger samtidig med, at omkostningerne reduceres Digitale selvbetjeningsløsninger, der sikrer virksomhederne og borgerne service 24/7 Fremme videns- og innovationskulturen i styrelsen gennem tværgående projekter, ERFAgrupper med henblik på: o at udvikle best practice på tværs af fagområderne o fastholde og udvikle et højt kompetenceniveau i styrelsen Ovenstående indsatsområder går på tværs af styrelsens tre hovedopgaver mobilitet, trafiksikkerhed og miljø. Inden for hver hovedopgave er formuleret en række mål og resultatkrav, som fremgår af næste afsnit.

5 Strategi Mål og resultatkrav I dette afsnit præsenteres kontraktens mål og resultatkrav. Der er i alt formuleret 8 mål og 16 resultatkrav (eksklusiv 3 koncernfælles resultatkrav) Mobilitet Mål 1 Resultatkrav 1.1 Transportmarkeder med lige og fair konkurrencevilkår Trafikstyrelsen bidrager til velfungerende markeder med lige og fair konkurrencevilkår med det sigte at øge effektivitet og innovation i transportvirksomhederne Vejtransport Trafikstyrelsen arbejder for at understøtte lige og fair konkurrencevilkår inden for vejtransporterhvervet. I 2013 vil styrelsen i samarbejde med branchen bidrage til at implementere initiativer om cabotage, som er blevet besluttet i Arbejdet er forankret i det i Trafikstyrelsen etablerede cabotageudvalg med deltagelse af transporterhvervets organisationer. Herudover deltager Trafikstyrelsen aktivt i arbejdet i henholdsvis Vejtransportrådet og Persontransportudvalget, herunder i sekretariatsarbejdet. Målemetode Cabotageudvalgets arbejde er gennemført i henhold til den i udvalgskommissoriet fastlagte tidsplan Initiativer inden for Trafikstyrelsens ansvarsområde vedr. cabotage er implementeret inden udgangen af Trafikstyrelsen har leveret de efterspurgte bidrag vedr. Vejtransportrådet og Persontransportudvalget til aftalt tid, og Transportministeriets departement vurderer, at styrelsens bidrag samt deltagelse er tilfredsstillende. Resultatkrav 1.2 Godkendelsesordning for assessorer på jernbaneområdet Trafikstyrelsen vil i 2013 i tæt dialog med virksomheder og assessorer skabe grundlaget for en godkendelsesordning for assessorer, som tilgodeser behovet for, at der udvikles et egentligt marked for assessorydelser, og at assessorydelser udføres af kompetente og uafhængige aktører. I dag godkender Trafikstyrelsen assessorer fra sag til sag 2. Med en godkendelsesordning vil en assesor kunne opnå en generel godkendelse til at agere assessor. Formålet med en godkendelsesordning er tre-sidet: 1. En godkendelsesordning vil skabe fuld gennemsigtighed for virksomhederne med hensyn til, hvem der kan anvendes som assessorer. 2. En godkendelsesordning vil øge gennemsigtigheden for potentielle asssesorer med hensyn til, hvilke krav der skal være opfyldt for at agere assessor. 3. En godkendelsesordning vil spare tid for infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder ved ansøgning om ibrugtagningstilladelse, 2 Opnåelse af ibrugtagningstilladelse til infrastruktur, togsæt mv. hviler bl.a. på, at en uafhængig og kompetent assessor har vurderet, at de sikkerhedsmæssige forhold er i orden.

6 Strategi 6. fordi assessor ikke skal godkendes som en del af sagen. Målemetode Udkast til godkendelsesordning og grundlaget herfor er blevet drøftet med jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere i regi af Branchepanelet og med assessorer i regi af Assessorforum senest 1/ Trafikstyrelsen har inden udgangen af 2013 udviklet udkast til regler for en godkendelsesordning, herunder klare adgangskriterier vedr. kompetence og uafhængighed samt kriterier for fratagelse af godkendelse. Resultatkrav 1.3 Godskorridor 3 Trafikstyrelsen overvåger udrulningen af godskorridor 3, som inden udgangen af 2015 skal forsyne jernbanevirksomhederne og transportopkøberne med en konkurrencebaseret effektiv godstransport med infrastruktur af høj kvalitet. Kommissionen har vurderet, at særligt følgende fire udfordringer skal håndteres, hvis de godskorridorer, der følger af Godsforordningen, skal blive en succes: Fjernelse af flaskehalse og udvikling af infrastrukturen Udrulning af ERTMS Harmonisering af drift og trafikstyring Harmonisering af parametre og konsistent kanaltildeling Som et led i håndteringen af disse udfordringer er det væsentligt, at der ikke er nationale regler, der stiller sig hindrende i vejen for etablering af en smidig grænseoverskridende jernbanetrafik på korridor 3, at myndighedsgodkendelsen af kapacitetsforbedrende tiltag er gennemsigtig og forudsigelig, og der er konsoliderede planer for tilrettelæggelse af kapaciteten for såvel gods- som passagertrafik. Målemetode Trafikstyrelsen har i 2013: Identificeret eventuelle nationale, danske regler, der hindrer eller kolliderer med realisering af den danske del af godskorridor 3 og har gennemført eller udarbejdet udkast til relevante regelændringer. Indgået en gensidigt forpligtende aftale mellem den tyske nationale jernbanemyndighed (EBA) og Trafikstyrelsen samt evt. den slesvig-holstenske delstatsmyndighed om sikkerhedsgodkendelsen af jernbanedelen af den faste forbindelse over Femern. Sikret, at der er udarbejdet en konsolideret plan for tilrettelæggelse af kapacitet for gods- og passagertrafik på den danske del af korridoren. Resultatkrav 1.4 Post I 2013 vil Trafikstyrelsen implementere tilsynsforpligtelser på postområdet, som er blevet besluttet i Målemetode Trafikstyrelsen overvåger løbende via bl.a. borgerhenvendelser og klager samt via dagspressen etc., at de godkendte postvirksomheder overholder postloven med tilhørende bekendtgørelser samt fortsat lever op til betingelserne for tilladelsen, dog således at gælden til det offentlige ikke må overstige kr.

7 Strategi 7. Trafikstyrelsen påser årligt, at Post Danmark, inden udgangen af marts måned indsender en opgørelse til Trafikstyrelsen om antal befordrede adresserede forsendelser i det forudgående kalenderår. Hvert år inden udgangen af året udsender Trafikstyrelsen en samlet redegørelse om udviklingen på postmarkedet for det seneste forudgående år. Mål 2 Resultatkrav 2.1 Vækst i kollektiv trafik Det skal være mere attraktivt for flere at benytte den kollektive trafik. Trafikstyrelsen arbejder for at opnå mest mulig mobilitet og mindst mulig miljøbelastning for de afsatte offentlige tilskudsmidler. Strategiske analyser og Trængselskommissionen Trafikstyrelsen udarbejder strategiske analyser inden for jernbanen og den øvrige kollektive trafik med henblik på at understøtte en velfungerende og sammenhængende kollektiv transport. I 2013 skal Trafikstyrelsen udarbejde: Baneplan for Østjylland Fast forbindelse over Kattegat Optimering af stationsstrukturen i Danmark Udvidelse af kapaciteten på København H Endvidere skal Trafikstyrelsen bistå Trængselskommissionens arbejde, herunder deltage i sekretariatsarbejdet og levere de efterspurgte bidrag. Målemetode Trafikstyrelsen har leveret de bestilte trafikale analyser samt bidrag til Trængselskommissionens arbejde inden for det aftalte budget og den aftalte tidsramme og med et resultat, der understøtter de politiske beslutningsprocesser. Transportministeriets departement vurderer ved årets udgang, at de trafikale analyse samt bidrag er udført på tilfredsstillende vis. Mål 3 Resultatkrav 3.1 Effektive regler Trafikstyrelsen arbejder for, at såvel nationale som internationale regler er klare, tilstrækkelige og kan efterleves. Trafikstyrelsen skal særligt forsøge at påvirke, hvor det har stor dansk interesse, ligesom danske særregler skal undgås, og virksomhedernes administrative byrder skal lettes. Regulering Trafikstyrelsen samarbejder med Transportministeriets departement om lovgivning og leverer de aftalte udkast til lovforslag, bekendtgørelser og anden afledt regulering, samt om EU-reguleringen, herunder den nationale beslutningsprocedure og beslutningsproceduren i ministerrådet, deltagelse i EASA, ERA m.fl. samt EU-komitearbejde. Trafikstyrelsen samarbejder med Transportministeriets departement om EU-retsakters implementering i dansk ret. I 2013 forventes en ændring af luftfartsloven (indførelse af safety-bidrag til betaling for tilsynsvirksomhed), samt forventede ændringer af bl.a. jernbanelov (implementering af revideret 1. jernbanepakke) og postlov (revision).

8 Strategi 8. På EU-området skal der bl.a. arbejdes med behandlingen af 4. jernbanepakke. Målemetode De planlagte lovpakker er udarbejdet og klar til fremsættelse i folketingsår 2012/2013 og 2013/2014. Relevante bekendtgørelser og anden afledt regulering leveres inden for de aftalte tidsfrister. Trafikstyrelsen implementerer EU-retsakter rettidigt og korrekt samt ind henter mandater forud for møder i EU-regi, hvor det er relevant. Transportministeriets departement udtrykker tilfredshed med Trafikstyrelsens leverancer i forbindelse med reguleringsarbejdet (nationalt og EU regi) ved årets udgang Trafiksikkerhed Mål 4 Sikker jernbane i vækst Trafikstyrelsen arbejder for at opretholde det nationale sikkerhedsmål på jernbanen samtidig med, at passagervæksten understøttes, bl.a. gennem øget hastighed, nye baner mv. Resultatkrav 4.1 Målemetode Tilsyn med jernbaneområdet Trafikstyrelsen skal gennemføre tilsyn i henhold til den fastlagte tilsynsplan. Den kortsigtede effekt af Trafikstyrelsens tilsyn er at opretholde og gerne øge virksomhedernes evne til at styre egne risici. Evnen til risikostyring vurderes ved at se på regelefterlevelse og læring i virksomhederne. Regelefterlevelse og læring måles ved 5 indikatorer: 1. Virksomhedernes procedurer for implementering og efterlevelse af lovgivning (regelefterlevelse). 2. Virksomhederne kan dokumentere, at alle hændelser er registreret, og hændelserne er vurderet, analyseret og behandlet (opgøres af TS i forbindelse med tilsynsbesøg) (læring). 3. Virksomhederne har gennemført intern revision af sikkerhedsledelsessystemet, og alle afvigelser er vurderet, analyseret og behandlet (opgøres af TS i forbindelse med tilsynsbesøg) (læring). 4. Virksomhederne har udarbejdet handlingsplaner for fastsatte sikkerhedsmål (opgøres af TS i forbindelse med tilsynsbesøg) (læring). 5. Virksomhedsledelsernes evalueringer af sikkerhedsledelsessystemet anvendes aktivt af virksomhederne (opgøres af TS i forbindelse med tilsynsbesøg) (læring). Tidsserie År * Antal systemtilsyn ** Antal auditdage NA NA Antal timer anvendt til inspektioner *) Mål for **) Antallet af systemtilsyn er vejledende, antallet af auditdage er derimod bindende.. Der skal fra 2013 og de næste 2 år gennemføres en række recertificeringer. Disse vil typisk i gennemsnit tage længere tid end overvågningstilsyn, hvorfor antallet af audit er planlagt reduceret med ca. 25 % og antal auditdage med ca. 9 % i 2013 i forhold til Samtidig hermed vil Trafikstyrelsen i 2013 intensivere vejledningen af virksomherderne ganske betydeligt, således branchen opnår de fulde fordele af deres sikkerhedsledelsessystem. Ligeledes vil Trafikstyrelsen intensivere de mere objektorienterede tilsyn (inspektioner), hvor der skal følges op på dels konkrete godkendte projekter, dels om systemet med signifikansvurderinger fungerer efter hensigten. Især tilsyn med signifi-

9 Strategi 9. kansvurderinger vurderes som væsentligt, idet dette system er nyt og uprøvet. Resultatkrav 4.2 Målemetode Mål 5 Resultatkrav 5.1 Øge virksomhedernes selvforvaltning Trafikstyrelsen udvikler og regulerer rammevilkårene for jernbaneområdet, mens det er virksomhederne, som leverer mobiliteten og har ansvar for sikkerheden og grøn transport. Trafikstyrelsen vil i 2013 yderligere forstærke indsatsen for, at virksomheder eller dele af virksomheder, der demonstrerer at have kontrol over sine sikkerhedsrelevante aktiviteter og risici, opnår mere selvforvaltning og mindre myndighedsinvolvering. Der vil i 2013 være øget fokus på dialog med samt vejledning af virksomhederne med henblik på at understøtte virksomhedernes indsats. Trafikstyrelsen har i i dialog med branchen og de enkelte virksomheder udarbejdet et notat med de områder, der skal styrkes samt defineret de kriterier, der skal være opfyldt for, at virksomhederne kan opnå øget selvforvaltning. Sikre køretøjer Trafikstyrelsen arbejder for med udgangspunkt i køretøjsteknik at reducere antallet af ulykker på vej. Tilsynsstrategi og -proces Trafikstyrelsen vil i 2013 implementere tilsynsstrategien om tilsyn med (om)synsvirksomhederne og opstille en ny tilsynsproces med et pointsystem, hvorudfra (om)synsvirksomheder bedømmes og sanktioneres. Formålet er at skabe større gennemsigtighed og ensartethed i tilsynet med (om)synsvirksomhederne. Målemetode Tilsynsprocessen med point-system er implementeret i 2. halvår Resultatkrav 5.2 Kvalitet af syn Trafikstyrelsen skal gennemføre tilsyn af syn- og omsynsvirksomhederne i henhold til den fastlagte tilsynsplan og vil i 2013 i samarbejde med branchen arbejde for at forbedre kvaliteten af syn med det formål at nå alle tre opstillede mål i 2013: 99 pct. af alle nysynede køretøjer skal være uden oversete, alvorlige, færdselssikkerhedsmæssige fejl 90 pct. af alle nysynede køretøjer skal være uden oversete, tekniske fejl 90 pct. af alle nysynede køretøjer skal have korrekt synsresultat Målemetode Trafikstyrelsen når de tre opstillede mål ved udgangen af Der er gennem dialog med synsbranchen opstillet en række fokusområder i 2013 med henblik på implementering i tilsynsprocessen for Tidsserie År * 2013* Antal tilsynsbesøg heraf målrettede Tilfredsstillende Anmærkninger Ikke-tilfredsstillende *) Prognose for 2012 og 2013.

10 Strategi 10. Mål 6 Resultatkrav 6.1 Sikker civil luftfart Trafikstyrelsen arbejder for at opretholde det høje sikkerhedsniveau på luftfartsområdet samtidig med, at effektivitet og innovation i luftfartsvirksomhederne understøttes. Tilsynsstrategi og -praksis Trafikstyrelsen vil i 2013 harmonisere tilsynsrapporteringen og udmøntningen af styrelsens fastsatte principper for tilsyn på tværs af transportformerne, således at god praksis fra ét område kan smitte af på andre områder. Formålet er: At få identificeret de rapporteringsområder inden for jernbane og luftfart som umiddelbart kan harmoniseres. Dette skal føre til udarbejdelse af en årlig tilsynsrapportering for hhv. luftfarts- og jernbanesikkerhed (Sikkerhedsrapport) At revurdere den årlige tilsynsplan med henblik på at udarbejde en (årlig) kortfattet tilsynsplan, der primært indeholder kvantitative mål samt fokusområder for det pågældende år. At udmønte en flerårig strategi og praksis for gennemførelsen af tilsyn på luftfartsområdet, som beskriver metoder til risikovurdering og udvælgelse af tilsynsemner Herudover deltager Trafikstyrelsen aktivt i arbejdet i Luftfartsrådet, herunder i sekretariatsarbejdet. Målemetode En flerårig strategi og praksis for tilsyn med luftfartssikkerhed/security er udarbejdet senest 30/6 i En kortfattet årlig tilsynsplan for luftfart er offentliggjort senest 31/ Tilsynsplanen skal overvejende være kvantitativ. Sikkerhedsrapport for luftfart for 2012 er udarbejdet senest 30/ Rapporten indeholder: Årets hændelser og tilsynsresultater Overblik over kvantitative data/hændelser (BL8-10) Trafikstyrelsens vurderinger af sikkerheden ud fra gennemførte tilsyn Trafikstyrelsen har leveret de efterspurgte bidrag vedr. Luftfartsrådet til aftalt tid, og Transportministeriets departement vurderer, at styrelsens bidrag samt deltagelse er tilfredsstillende. Resultatkrav 6.2 Tilsyn med luftfartsområdet Trafikstyrelsen skal gennemføre tilsyn med luftfartsområdet i henhold til den fastlagte tilsynsplan. Målemetode Der er i 2013 gennemført i alt 565 tilsyn på luftfartsområdet samt anvendt min. 200 manddage på securityområdet. 90 pct. af konstaterede afvigelser skal være afhjulpet inden for den af Trafik-

11 Strategi 11. styrelsen angivne termin (opgørelserne foretages på baggrund af Trafikstyrelsens Tilsynsplanlægningssystem). Tidsserie År * 2013** Flyvepladser og luftfartstjenester Uddannelsesvirksomhed Operative tilladelser Teknisk område**** I alt Security *** *) Prognose for **) Det samlede antal tilsyn er bindende, mens antallet af tilsyn inden for de forskellige områder er vejledende. ***) Fra 2013 opgøres security i antal manddage, jf. EU s opgørelsesmetode, (i stedet for antal tilsyn). ****) Er tidligere opgjort under operative tilladelser. Resultatkrav 6.3 State Safety Plan Trafikstyrelsen skal i 2013 udarbejde en State Safety Plan, som indeholder følgende overordnede delområder: Statens sikkerhedspolitik og formål Statens risikostyring Statens sikkerhedstilsagn Statens fremme af sikkerheden State Safety Plan skal bl.a. danne grundlag for ICAO s løbende monitorering af staterne og eventuelle inspektioner. Målemetode Oplæg til fastsættelse af nationale sikkerhedsindikatorer og mål for disse er leveret til beslutning i Transportministeriets departement senest 30/ State Safety Plan er leveret til Transportministeriets departement senest 31/ Grøn transport Mål 7 Reduktion af transportsektorens CO2-udledning Trafikstyrelsen arbejder for at fremme energieffektive transportløsninger med henblik på at reducere CO2-udledningen fra transportsektoren i Danmark. Resultatkrav 7.1 Initiativer til fremme af grøn transport Trafikstyrelsen arbejder for at fremme initiativer om grøn transport. I 2013 skal Trafikstyrelsen bidrage til at implementere regeringens klimastrategi og strategi for energieffektive køretøjer samt nedenstående indsatsområder. Trafikstyrelsen skal: Løbende formidle resultaterne fra de ca. 45 igangsatte forsøgsprojekter om grøn transport, som styrelsen administrerer. Videreudvikle nye typer af forbrugeroplysninger på Bilviden.dk. Etablere et netværk for interessenter, som arbejder med gas i transportsektoren med henblik på at dele viden og erfaringer bl.a. om igangsatte forsøgsprojekter om gas.

12 Strategi 12. Målemetode Alle forsøgsprojekter er kvartårligt blevet afrapporteret på Trafikstyrelsens hjemmeside. Der er i 2013 udsendt mindst 6 pressemeddelelser om forsøgsprojekterne. Der er i 2013 bragt mindst 4 artikler i de landsdækkende medier om forsøgsprojekterne. Hjemmesiden Bilviden.dk er udvidet med søgemuligheder om elbiler og plug-in hybridbiler inden udgangen af juni Der er inden udgangen af 2013 aftalt principper for håndteringen af forbrugeroplysninger om E10 med Energi- og Miljøstyrelsen. Der er afholdt min. 1 netværksmøde i 1. halvår 2013 og 1 netværksmøde i 2. halvår 2013, og resultaterne fra møderne er afrapporteret på styrelsens hjemmeside. Resultatkrav 7.2 Klimahandlingsplan til ICAO Trafikstyrelsen skal gennemgå og revidere den danske klimahandlingsplan for luftfart (ICAO State Action Plan) en gang årligt. Formålet med handlingsplanen er at reducere CO2-udledningen inden for luftfarten. Handlingsplanen vil bl.a. indeholde status om: o Alternative fuels o Forbedret AMT og infrastruktur o DK/SE FAB and NUAC Målemetode En opdateret klimahandlingsplan er fremsendt til ICAO inden udgangen af 2013, med mindre der på ICAO Assembly 2013 vedtages andre frister Øvrige og koncernfælles resultatkrav Mål 8 Kundebetjening Virksomheder og borgere skal opleve kvalitet og effektivitet i kontakten med Trafikstyrelsen. Resultatkrav 8.1 Digital selvbetjeningsportal Trafikstyrelsen vil i 2013 implementere en digital selvbetjeningsportal, der skal bidrage til en hurtigere og mere effektiv kundebetjening. Målemetode Der er i 2013 etableret en selvbetjeningsportal, der fungerer som platform for de enkelte selvbetjeningsløsninger. Succeskriteriet er, at koncept, struktur og layout samt grundfunktionalitet er etableret ultimo Der er i 2013 etableret 2 specifikke selvbetjeningsløsninger. Succeskriteriet er en generisk ansøgningsløsning med udgangspunkt i nogle få simple ansøgningsprocesser, herunder skal mindst 2 selvbetjeningsløsninger være implementeret. Resultatkrav 8.2 Målemetode Ministerbetjening Trafikstyrelsens ministerbetjening skal i 2013 have en rettidighed på mindst 95 pct. og en skønnet anvendelighed på 95 pct. Rettidighed opgøres i de kvartårlige statusredegørelser. Den skønnede anvendelighed vurderes af departementet, som kvartalvist, eller som minimum halvårligt, fremlægger og begrunder sin vurdering af anvendelighed over for Trafikstyrelsen.

13 Strategi 13. Tidsserie År * Ministerbetjeningssager (antal) *) Antallet for 2012 indarbejdes efter årets udgang. Resultatkrav 8.3 Målemetode Resultatkrav 8.4 Målemetode Budgetoverholdelse Trafikstyrelsens resultat for året skal svare til det budgetterede. Forskellen mellem det endelige regnskab og årsprognosen afgivet ved 3. kvartal skal overholde den grønne indikatorgrænse. Klimatilpasning Trafikstyrelsen skal arbejde for en klimatilpasning af infrastruktur med udgangspunkt i Transportministeriets klimatilpasningsstrategi. Handlingsplanen, herunder den indeholdte milepælsplan, udarbejdet i forbindelse med kontrakten, skal implementeres.

14 Strategi Overblik Produkt Mål Resultatkrav Orientering Klassifikation Vægt Mobilitet Vejtransport Eksternt Aktivitet Assessorer Eksternt Aktivitet/udvikling Godskorridor 3 Eksternt Aktivitet/udvikling Post Eksternt Aktivitet Strategiske analyser Eksternt Aktivitet/kvalitet 7 og Trængselskommission Regulering Eksternt Aktivitet/kvalitet 6 Trafiksikkerhed Tilsyn - jernbane Eksternt Effekt Øge selvforvaltning Eksternt Aktivitet/udvikling Tilsynsstrategi - vej Eksternt Aktivitet/udvikling Kvalitet af bilsyn Eksternt Effekt Tilsynsstrategi - luftfart Eksternt Aktivitet/udvikling Tilsyn - luftfart Eksternt Aktivitet State Safety Plan Eksternt Aktivitet/udvikling 5 Grøn transport Grøn transport Eksternt Aktivitet Klimahandlingsplan Eksternt Aktivitet 4 Øvrige og koncernfælles resultatkrav Total Digital selvbetjeningsportal Eksternt Aktivitet/udvikling Ministerbetjening Internt Effektivitet/kvalitet Budgetoverholdelse Internt Aktivitet Klimatilpasning Eksternt Aktivitet/udvikling point

15 Strategi Underskrift Denne resultatkontrakt tager udgangspunkt i Transportministeriets koncernfælles strategiske grundlag såvel som Trafikstyrelsens strategiske grundlag. De strategiske linjer er gennem opgavehierarkiet omsat til mål og resultatkrav i kontrakten. Mål og resultatkrav for strategiske indsatsområder vægter tungest i kontrakten. I kontrakten er ligeledes indarbejdet koncernfælles strategiske fokusområder og koncernfælles mål for 2013 i overensstemmelse med Transportministeriets interne retningslinjer for dette. Kontrakten er en 4-årig rullende kontrakt, dvs. kontrakten justeres/genforhandles hvert år forud for det først gældende kontraktår. Denne kontrakt er gældende for perioden 1. januar 2013 til 31. december Målene i kontrakten dækker fortrinsvis kontraktperioden , mens resultatkravene er ét-årige for Resultatkravene i kontrakten udgør det grundlag, hvorpå der beregnes resultatløn for perioden 1. januar 2013 til 31. december Resultatkontrakten afrapporteres årligt i årsrapporten. Resultatkontrakten, eller dele af denne, kan også afrapporteres løbende over året i Transportministeriets interne koncernledelsesinformationssystem såvel som efter andre på forhånd fastlagte forretningsgange. Manglende opfyldelse af mål og resultatkrav i resultatkontrakten er ikke i sig selv et udtryk for, at Trafikstyrelsens opgavevaretagelse ikke er i overensstemmelse med gældende lovgivning, internationale konventioner, budget- og bevillingsregler, overenskomster mv. Resultatkontrakten er ikke en kontrakt i sædvanlig aftaleretlig betydning. Transportministeren har fortsat det sædvanlige parlamentariske ansvar og gældende lovgivning, internationale konventioner, budget- og bevillingsregler, overenskomster mv. skal følges, med mindre der er skaffet hjemmel til afvigelse. Kontrakten er således en tilkendegivelse af den ønskede fremtidige udvikling for Trafikstyrelsen. Dette betyder, at ministeren til enhver tid kan tilbagekalde eller ændre kontrakten eller dele heraf i kraft af det almindelige underordnelsesforhold som Trafikstyrelsen har i forhold til Transportministeriet. Det indebærer samtidig, at der til enhver tid kan gøres sædvanligt ansvar gældende overfor ministerens og/eller embedsmændenes opgavevaretagelse. Justering/genforhandling af kontrakten kan finde sted ved væsentlige ændringer af det grundlag, hvorpå kontrakten er indgået, og i øvrigt, når parterne er enige herom.

16 Strategi 16. Bilag 1: Opgavehierarki Figuren nedenfor illustrerer Trafikstyrelsens opgavehierarki. Mission At skabe rammer for attraktiv transport på vej, bane og i luften Vision Sikkert og grønt fremad Produkter Mobilitet Trafiksikkerhed Grøn transport Ydelser Jernbane Vejtransport Luftfart Øvrige Aktiviteter Regulering Kontrol (godkendelse/ tilsyn) Certificering Planlægning/ markedsudvikling Tilskudsadministration Kommunikation Generel ledelse Uddannelse

17 Strategi 17. Bilag 2: Resultatløn Det er aftalt, at udgangspunktet for den maksimale beregnede resultatløn udgør 10 pct. af direktørens lønrammeløn inkl. varige tillæg fra cheflønspuljen, men eksklusivt evt. topcheftillæg og åremålstillæg. Den beregnede resultatløn afhænger af graden af resultatkravsopfyldelse. Hvis særlige forhold taler herfor, kan den beregnede resultatløn forhøjes dog således, at den endelige udbetalte resultatløn højest kan blive det dobbelte af den beregnede resultatløn. Nedsættelse af den beregnede resultatløn vil kunne forekomme i særlige tilfælde, hvor direktøren ikke konkret har håndteret væsentlige opgaver og ansvarsområder. Mobilitet Mål Resultatkrav Vægtning 1. Transportmarkeder 1.1. Vejtransport 6 point med lige og fair konkurrencevilkår Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 3 point Et delkrav er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 6 point Begge delkrav er opfyldt 1.2. Godkendelsesordning for assessorer 5 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 2 ½ point Et delkrav er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 5 point Begge delkrav er opfyldt 1.3. Godskorridor 3 6 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 3 point Min. to delkrav er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 6 point Alle tre delkrav er opfyldt 1.4. Post 4 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 2 ½ point Min. to delkrav er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 4 point Alle tre delkrav er opfyldt Mål Resultatkrav Vægtning 2. Vækst i kollektiv trafik 2.1. Strategiske analyser og Trængselskommissionen 7 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 3 ½ point Delkrav 1 er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 7 point Begge delkrav er opfyldt

18 Strategi 18. Mål Resultatkrav Vægtning 3. Effektive regler 3.1. Regulering 6 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 2 point Min. 2 delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 4 point Min. 3 delkrav er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 6 point Alle fire delkrav er opfyldt Trafiksikkerhed Mål Resultatkrav Vægtning 4. Sikker jernbane i 4.1. Tilsyn med jernbaneområdet 7 point vækst Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Effekten er ikke dokumenteret Delvis resultatkravsopfyldelse 2 point Effekten er dokumenteret inden for min. 2 områder Delvis resultatkravsopfyldelse 4 point Effekten er dokumenteret inden for min. 4 områder Fuld resultatkravsopfyldelse 7 point Effekten er dokumenteret inden for alle 5 områder 4.2. Øge virksomhedernes 5 point selvfor- valtning Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Notat er ikke udarbejdet Delvis resultatkravsopfyldelse 2 ½ point Notat er udarbejdet, menikke drøftet med branchen/virksomhederne Fuld resultatkravsopfyldelse 5 point Notat er udarbejdet og drøftet med branchen/virksomhederne Mål Resultatkrav Vægtning 5. Sikre køretøjer 5.1. Tilsynsstrategi og 5 point -proces Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Tilsynsstrategien med point-system er ikke implementeret i 2013 Delvis resultatkravsopfyldelse 2 ½ point Tilsynsstrategien med point-system er delvist implementeret i 2013 Fuld resultatkravsopfyldelse 5 point Tilsynsstrategien med point-system er implementeret i 2. halvår Kvalitet af syn 7 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen effektmål er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 4 point Min. to effektmål er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 7 point Alle tre effektmål er opfyldt

19 Strategi 19. Mål Resultatkrav Vægtning 6. Sikker civil luftfart 6.1. Tilsynsstrategi og 6 point -praksis Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 2 point Min. 2 delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 4 point Min. 3 delkrav er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 6 point Alle 4 delkrav er opfyldt 6.2. Tilsyn med luftfartsområdet 7 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 3 ½ point Delkrav 1 er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 7 point Begge delkrav er opfyldt 6.3. State Safety Plan 5 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 2 ½ point Delkrav 1 er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 5 point Begge delkrav er opfyldt Grøn transport Mål Resultatkrav Vægtning 7. Reduktion af transportsektorens CO2-udledning 7.1. Initiativer til fremme af grøn transport 5 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 2 point Min. 2 delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 3 ½ point Min. 4 delkrav er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 5 point Alle 6 delkrav er opfyldt 7.2. Klimahandlingsplan til ICAO 4 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Klimahandlingsplan er ikke fremsendt til ICAO i 2013 Delvis resultatkravsopfyldelse 2 point Klimahandlingsplan er fremsendt til ICAO i 2013, men ikke rettidigt Fuld resultatkravsopfyldelse 4 point Klimahandlingsplan er fremsendt til ICAO rettidigt i 2013 Øvrige og koncernfælles resultatkarv Mål Resultatkrav Vægtning 8. Kundebetjening 8.1. Digital selvbetjeningsportal 5 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ingen delkrav er opfyldt Delvis resultatkravsopfyldelse 2 ½ point Delkrav 1 er opfyldt Fuld resultatkravsopfyldelse 5 point Begge delkrav er opfyldt 8.2. Ministerbetjening 5 point

20 Strategi 20. Mål Resultatkrav Vægtning Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Ministerbetjeningen har en rettidighed og skønnet anvendelighed på min. 85 pct. i 2013 Delvis resultatkravsopfyldelse 2 ½ point Ministerbetjeningen har en rettidighed og skønnet anvendelighed på min. 90 pct. i 2013 Fuld resultatkravsopfyldelse 5 point Ministerbetjeningen har en rettidighed og skønnet anvendelighed på min. 95 pct. i Budgetoverholdelse 4 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Den grønne indikatorgrænse er ikke overholdt ved 3. kvartal 2013 Fuld resultatkravsopfyldelse 4 point Den grønne indikatorgrænse er overholdt ved 3. kvartal Klimatilpasning 1 point Ingen resultatkravsopfyldelse 0 point Handlingsplanen er ikke implementeret i 2013 Delvis resultatkravsopfyldelse ½ point Handlingsplanen er delvist implementeret i 2013 Fuld resultatkravsopfyldelse 1 point Handlingsplanen er implementeret i 2013

21 Strategi 21. Bilag 3: Mål og målemetoder 1:Transportmarkeder med lige og fair konkurrencevilkår Mål Målemetode Målehyppighed Ansvarlig 2: Vækst i kollektiv trafik Mål Målemetode Målehyppighed Ansvarlig 3: Effektive regler Mål Målemetode Målehyppighed Ansvarlig 4: Sikker jernbane i vækst Mål Målemetode Trafikstyrelsen bidrager til velfungerende markeder med lige og fair konkurrencevilkår med det sigte at øge effektivitet og innovation i transportvirksomhederne Resultatkrav 1.1, 1.2, 1.3 og 1.4 opfyldes 1 gang om året (ultimo) Center for transportmarkeder, Center for jernbane og Center for kollektiv trafik Det skal være mere attraktivt for flere at benytte den kollektive trafik. Trafikstyrelsen arbejder for at opnå mest mulig mobilitet og mindst mulig miljøbelastning for de afsatte offentlige tilskudsmidler. Datakilde: Danmarks Statistik Baseline 2010: mio. personkm. (jernbane) Bus Tog Kilde: Bus (Vejdirektoratet og Trafikstyrelsen), Tog (Danmarks Statistik) 1 gang om året (ultimo) Center for kollektiv trafik Trafikstyrelsen arbejder for, at såvel nationale som internationale regler er klare, tilstrækkelige og kan efterleves. Trafikstyrelsen skal særligt forsøge at påvirke, hvor det har stor dansk interesse, ligesom danske særregler så vidt muligt skal undgås, så virksomhedernes administrative byrder lettes. De administrative byrder er reduceret med 25 pct. inden 2014 (AMVAB). Baseline 2011: De administrative byrder på Transportministeriets område udgør i alt 192,3 mio. kr. Kilde: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen AMVAB-opdatering af Transportministeriet gang om året (ultimo) Center for ressourcestyring Trafikstyrelsen arbejder for at opretholde det nationale sikkerhedsmål på jernbanen samtidig med, at passagervæksten understøttes, bl.a. gennem øget hastighed, nye baner mv. Det nationale sikkerhedsmål på max 0,3 dræbte pr. mio. togkm. er overholdt (offentliggøres hvert år i september for året før). Tidsserie: Alvorlige personskader (FWSI) pr. år og antal mio. togkm. i Målehyppighed Ansvarlig 5: Sikre køretøjer 1 gang om året. Center for jernbane

22 Strategi 22. Mål Målemetode Målehyppighed Ansvarlig 6: Sikker civil luftfart Trafikstyrelsen arbejder for med udgangspunkt i køretøjsteknik - at reducere antallet af ulykker på vej. Det registrerede antal dødsulykker med tekniske fejl som evt. medvirkende årsag er faldet i perioden Baseline 2011: 15 pct. af samtlige ulykker har køretøjet haft indflydelse på ulykkens opståen. Kilde: Vejdirektoratet gang om året. Center for biler og grøn transport Mål Trafikstyrelsen arbejder for, at opretholde det høje sikkerhedsniveau på luftfartsområdet samtidig med, at effektivitet og innovation i luftfartsvirksomhederne understøttes. Målemetode Målet er opfyldt for erhvervsmæssig luftfart, hvis et løbende 10-års gennemsnit af summen af havarier eller hændelser udviser en faldende tendens i kontraktperioden. Ved opgørelsen af målet skal det fremgå, hvordan statistikken fordeler sig på hhv. havarier og hændelser. Målet opgøres af Trafikstyrelsen på baggrund af data fra Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (HCLJ) over havarier og hændelser, ekskl. Balloner, Svævefly og Ultralette Fly samt Airprox. Der sker ingen forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security). Målehyppighed 1 gang om året (ultimo) Ansvarlig Center for luftfart 7: Reduktion af transportsektorens CO2-udledning Mål Trafikstyrelsen arbejder for at fremme energieffektive transportløsninger med henblik på at reducere CO2-udledningen fra transportsektoren i Danmark. Målemetode CO2-udledningen fra transportsektoren er reduceret i perioden Baseline 2010: 12,55 mio. tons CO2 (opgjort ekskl. forsvarets CO2 udslip og udenrigsluftfart). Kilde: Energistyrelsens Energistatistik for Målehyppighed Ansvarlig 8: Kundebetjening År Tons CO2 (ekskl. Forsvaret) 12,55 12,22 1 gang om året (ultimo) Center for biler og grøn transport Mål Virksomheder og borgere skal opleve kvalitet og effektivitet i kontakten med Trafikstyrelsen Målemetode Resultatkrav 8.1 opfyldes Målehyppighed 1 gang om året (ultimo) Ansvarlig Kundecentret Ovenstående mål afrapporteres i forbindelse med Trafikstyrelsens årsrapport 2013.

23

24 Resultatkontrakt /

Resultatkontrakt

Resultatkontrakt Resultatkontrakt 2011-2014 mellem Trafikstyrelsen og Transportministeriets departement Strategi 2. Indhold 1. Strategi... 3 1.1. Mission og vision... 3 1.2. Strategiske indsatsområder... 4 1.2.1. Velfungerende

Læs mere

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jesper Rasmussen, vicedirektør Status: Jernbanesikkerheden er generelt høj i Danmark -Sikkerhedsrapport 2012

Læs mere

Direktørkontrakt 2013 Ulrik Nødgaard Finanstilsynet

Direktørkontrakt 2013 Ulrik Nødgaard Finanstilsynet Direktørkontrakt 2013 Ulrik Nødgaard Finanstilsynet 2/6 Direktørkontrakt for 2013 Direktørkontrakten og styrelsens resultatkontrakt udgør Erhvervs- og Vækstministeriets kontraktstyring i relation til styrelsen.

Læs mere

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 Statsrevisorerne 2008-09 Beretning nr. 11 Rigsrevisors fortsatte notat nr. 3 af 19. november 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 December 2012

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet April 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Jernbanetilsynet (beretning nr. 4/03) 31. marts 2008 RN

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

2. Fødevareministeriet er en koncern

2. Fødevareministeriet er en koncern Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevareministeriets effektiviseringsstrategi 1. Indledning 2. udgave af Fødevareministeriets effektiviseringsstrategi er udarbejdet i 2007. Effektiviseringsstrategien

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter BEK nr 17 af 14/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-5067 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1244 af 10/11/2015

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet

Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet Resultatkontrakt for Arbejdstilsynet 2007-2010 1. Indledning a) Om kontrakter i ministeriet Resultatkontrakten for Arbejdstilsynet indgås mellem Beskæftigelsesministeriets departement og Arbejdstilsynet.

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Godspolitiske initiativer

Godspolitiske initiativer Godspolitiske initiativer Banegodstransport 1. Styrkelse af de centrale banegodskorridorer Ny fremtidssikret jernbanekorridor mellem Øresundsregionen og 2018 Tyskland via Femern a) Fast forbindelse over

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0 Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB April 2008 Version 1.0 Indhold 1. Indledning... 3 2. Mission... 3 3. Målsætning... 3 4. Dækningsområde og afgrænsning... 4 5. Ansvar og organisering... 4 6.

Læs mere

Resultatplan VIVE

Resultatplan VIVE Resultatplan VIVE - 2018 INDLEDNING VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 INDLEDNING KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har eksisteret

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 Marts 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om bilsyn efter liberaliseringen i 2005

Læs mere

CO 2 -tiltag her og nu

CO 2 -tiltag her og nu For en bæredygtig transport CO 2 -tiltag her og nu Citylogistik og grøn transport v/dorte Kubel, civilingeniør Agenda Hvad er grøn transport? Grøn Transportvision DK CO2 og luftforurening i byer Virkemidler

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 320/8 Den Europæiske Unions Tidende 17.11.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1078/2012 af 16. november 2012 om en fælles sikkerhedsmetode for overvågning, der skal anvendes af jernbanevirksomheder

Læs mere

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Jernbanesession 10 Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Trafik- og Byggestyrelsens Sikkerhedskonference

Læs mere

Sikkerhed for luftfart og jernbane: Mod mere effekt via et blik på tværs

Sikkerhed for luftfart og jernbane: Mod mere effekt via et blik på tværs Sikkerhed for luftfart og jernbane: Mod mere effekt via et blik på tværs Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Vicedirektør Jesper Rasmussen Den 8. november 2012 To verdensbilleder Regulering

Læs mere

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatmål Socialstyrelsen er en udviklings-, rådgivnings- og implementeringsvirksomhed for hele det sociale serviceområde og med særligt ansvar

Læs mere

Rekruttering af Kontorchef til Center for Jernbane

Rekruttering af Kontorchef til Center for Jernbane Tina Overgaard & Ri Kofod København den 11.12.2013 JOBPROFIL Rekruttering af Kontorchef til Center for Jernbane 1. Indledning Trafikstyrelsen har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen

Læs mere

Resultatplan for VIVE 2019

Resultatplan for VIVE 2019 Resultatplan for VIVE 2019 Indledning VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

Sikkerhed og selvforvaltning

Sikkerhed og selvforvaltning Sikkerhed og selvforvaltning Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt - Hvor langt er vi kommet? Hvordan kommer vi videre? Jernbanen og sikkerhed hvor står vi, hvad kan vi? Er der medvind eller

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode og rapportering

Læs mere

Direktørkontrakt 2009

Direktørkontrakt 2009 Direktørkontrakt 2009 1 Finanstilsynets direktørkontrakt for 2009 Direktørkontrakten og styrelsens resultatkontrakt udgør Økonomi- og Erhvervsministeriets kontraktstyring i relation til styrelsen. Mens

Læs mere

Rapport. Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Rapport. Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Rapport Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet Til: Fra: cc: Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Øresundsbro Konsortiet Vester Søgade 10 1601 København V Transportstyrelsen,

Læs mere

En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark

En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Jesper Rasmussen, Sikkerhedsdirektør Trafikstyrelsen Trafikdage på Aalborg Universitet

Læs mere

Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar

Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar TALEMANUSKRIPT Tale til Fossil Frie Thy konference den 28. februar Indledning I er med til at gøre en forskel Udfordringen i transporten Tak fordi jeg måtte komme og være en del af den 4. Fossil Frie Thy

Læs mere

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND 1 2013 Strategi SYGEHUS SØNDERJYLLAND Kvalitet døgnet rundt Udarbejdet: Strategi og Udvikling/Kommunikation 2013. Godkendt: Direktionen 10.2013. Revideres: 2014 2 3 EKSTERNE RAMMER FOR SYGEHUS SØNDERJYLLAND

Læs mere

Administrativ resultatplan for DØRS 2019

Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Indledning De Økonomiske Råd (DØR) og sekretariatet (DØRS) er en del af Økonomi- og Indenrigsministeriets koncern. Sekretariatet betjener De Økonomiske Råds formandskab,

Læs mere

Resultatlønsaftale. mellem

Resultatlønsaftale. mellem Resultatlønsaftale mellem departementschef Bo Smith, Beskæftigelsesministeriet og direktør Jan Nielsen, Beskæftigelsesministeriets AdministrationsCenter (BAC) indgås nedenstående resultatlønaftale (direktørkontrakt)

Læs mere

Resultatkontrakt 2009

Resultatkontrakt 2009 Resultatkontrakt 2009 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 3 3. Vision... 5 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder... 7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018 Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018 Sagsnummer: 2017/003909 Version: 0.5 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 3 2.1 Strategiske pejlemærker...

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 789 af 16. juni 2017 om assessorer i forbindelse

Vejledning til bekendtgørelse nr. 789 af 16. juni 2017 om assessorer i forbindelse Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 01-07-2017 Vejledning til bekendtgørelse nr. 789 af 16. juni 2017 om assessorer i forbindelse

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-6394 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.56.04.10 til 28 på finanslov for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Formål

Læs mere

KONKURRENCE- OG forbrugerstyrelsens STRATEGI

KONKURRENCE- OG forbrugerstyrelsens STRATEGI KONKURRENCE- OG forbrugerstyrelsens STRATEGI 2011-2013 Strategi for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen 2011-2013 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen blev etableret ved en fusion af Konkurrencestyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 I medfør af 26 i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1171 af 2. december 2004, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

PENSIONSSTYRELSEN RESULTATKONTRAKT 2013-2016

PENSIONSSTYRELSEN RESULTATKONTRAKT 2013-2016 PENSIONSSTYRELSEN RESULTATKONTRAKT 2013-2016 SAMMENFATNING Resultatkontrakten indgås mellem Social- og Integrationsministeriets departement repræsenteret ved departementschefen og Pensionsstyrelsen repræsenteret

Læs mere

Resultatkontrakt 2014

Resultatkontrakt 2014 esultatkontrakt 2014 esultatkontrakt for EVA 2014 1. Indledning esultatkontrakten indgås mellem Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og Undervisningsministeriet (UVM). 2. Præsentation af EVA Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Resultatkontrakt

Resultatkontrakt Resultatkontrakt 2010-2011 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 3 3. Vision... 5 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder... 7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling

Læs mere

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Formålet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi Tydelig effekt i markederne er at

Læs mere

Sikkerhedskonference 2013

Sikkerhedskonference 2013 DI Transport 31. OKT 13 Sikkerhedskonference 2013 4. Jernbanepakke i et dansk perspektiv Den fælles ambition om det indre (transport-)marked Hvorfor pakkerne? Etableringen af et indre europæisk jernbanemarked

Læs mere

Strategi og praksis for tilsyn med luftfartssikkerhed & security

Strategi og praksis for tilsyn med luftfartssikkerhed & security Strategi og praksis for tilsyn med luftfartssikkerhed & security Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Sikkerhedskonference - 31. oktober 2013 Dagsorden 1. Præsentation af Trafikstyrelsen strategi

Læs mere

CPR-administrationen har en målsætning om, at datakvaliteten i CPR til stadighed skal opleves som værende høj blandt CPR-systemets brugere.

CPR-administrationen har en målsætning om, at datakvaliteten i CPR til stadighed skal opleves som værende høj blandt CPR-systemets brugere. Resultatplan CPR - 2017 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til både offentlige myndigheder

Læs mere

1. Projekttitel: Harmonisering og bedømmelse af krav til miljø, samt vægtning af udbud.

1. Projekttitel: Harmonisering og bedømmelse af krav til miljø, samt vægtning af udbud. Puljeansøgning 15. august 2012 Taus Bøytler Telefon: 3613 1878 tau@trafikselskaberne.dk 1. Projekttitel: Harmonisering og bedømmelse af krav til miljø, samt vægtning af udbud. 2. Resumé Over en periode

Læs mere

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen Rammeaftale December 2016 Slots- og Kulturstyrelsen 2017-2020 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS) på den anden side fastlægger mål

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005

Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005 Resultatlønskontrakt for direktør Anne Lind Madsen for 2005 1. Kontraktens status og grundlag Mellem departementschef Bo Smith og direktør Anne Lind Madsen indgås følgende resultatlønskontrakt. Kontrakten

Læs mere

Styringsdokument for Statens Administration 2014

Styringsdokument for Statens Administration 2014 Styringsdokument for Statens Administration 2014 Statens Administrations strategiske målbillede Statens Administrations mission og vision Statens Administration arbejder inden for Finansministeriets mission

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6 UDKAST af 3/6 2013 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond

Læs mere

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet

Departementschef Michael Dithmer. Økonomi- og Erhvervsministeriet DIREKTØRKONTRAKT Mellem direktør Lone Møller Sørensen Statens Byggeforskningsinstitut og departementschef Michael Dithmer, Økonomi- og Erhvervsministeriet indgås følgende direktørkontrakt. Resultatmålene

Læs mere

Resultatkontrakt

Resultatkontrakt Resultatkontrakt 2009-2012 Mellem Trafikstyrelsen og Transportministeriets departement Strategi 2. Indhold 1. Strategisk grundlag... 3 1.1. Mission og vision... 3 1.2. Strategiske indsatsområder... 3 1.3.

Læs mere

Resultatplan for CPR-administrationen 2019

Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til

Læs mere

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser:

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 afo@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Safety-bidrag Notat 1. Indledning Luftfartsudvalget anbefaler i sin rapport at ændre de

Læs mere

RESULTATKONTRAKT FOR FORSVARETS INTERNE REVISION 2005

RESULTATKONTRAKT FOR FORSVARETS INTERNE REVISION 2005 RESULTATKONTRAKT FOR FORSVARETS INTERNE REVISION 2005 MISSION Forsvarets Interne Revision bidrager vha. revision og rådgivning til at optimere koncernens overordnede regnskabsaflæggelse og styring. VISION

Læs mere

Strategi og praksis for økonomisk tilsyn med luftfartsselskaber, vognmandsog postvirksomheder

Strategi og praksis for økonomisk tilsyn med luftfartsselskaber, vognmandsog postvirksomheder Strategi og praksis for luftfartsselskaber, vognmandsog postvirksomheder 18. december 2015 3 Strategi og praksis for Forord Forord Trafik- og Byggestyrelsen ønsker med denne publikation at skabe større

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 17 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2017 3 Én samlet koncern 4 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Produkter 3 Kunder 4 Marked 4 Flytning 4 Mål for 2016 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Sikkerhedsstyrelsens strategiske fokus 2016-2020

Sikkerhedsstyrelsens strategiske fokus 2016-2020 Sikkerhedsstyrelsens strategiske fokus 2016-2020 Strategi, arbejdsprogram og MRP Strategien har et femårigt perspektiv 2016-2020 Arbejdsprogram og MRP er et-årige 1 1 mellem arbejdsprogram og MRP Strategien

Læs mere

Indhold. 2.0 Mål og resultatkrav Mål 1 om Knæk elkurven Mål 2 om Anbefalingsmærket Mål 3 om Hjemmesidekommunikation...

Indhold. 2.0 Mål og resultatkrav Mål 1 om Knæk elkurven Mål 2 om Anbefalingsmærket Mål 3 om Hjemmesidekommunikation... Indhold 1.0 Strategi...3 1.1 Institutionens opgaver...4 1.2 Strategisk grundlag Væksten i elforbrug bringes til ophør senest i 2009...4 1.3 Institutionens strategiske udfordringer i kontraktperioden...5

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed. Februar 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed. Februar 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed Februar 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Finanstilsynets virksomhed (beretning nr. 17/04)

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet UDKAST Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet I medfør af 147 a, 149, stk. 10 og 152 a, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr. 1036 af 29. august 2013, og 8 d, stk.

Læs mere

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016 Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets departement og Ankestyrelsen 2016 Resultatmål Ankestyrelsen er gennem en årrække blevet tilført opgaver, bl.a. fra den tidligere Familiestyrelsen, og

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af lov om Banedanmark og ændring af lov om jernbane

Forslag. Lov om ophævelse af lov om Banedanmark og ændring af lov om jernbane 2009/1 LSF 214 (Gældende) Udskriftsdato: 16. januar 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin. Fremsat den 29. april 2010 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag

Læs mere

Mere effektive godstransporter og bedre miljø Navn på. ITD Tilskudsmodtager:

Mere effektive godstransporter og bedre miljø Navn på. ITD Tilskudsmodtager: Kvartalsrapport Denne skabelon skal anvendes ved den kvartalsvise rapportering og statusrapportering af projekter om energieffektive transportløsninger. Kvartalsrapporten skal være en kortfattet statusopgørelse

Læs mere

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Sikkerhedsledelse AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder nr. 14 I medfør af 21 h, 21 u og24 stk. 4, i lov om jernbane,

Læs mere

Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer. August 2006

Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer. August 2006 Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer August 2006 Oversigt Baggrund Workshop og scenarier Luftfartspolitisk strategi Side 2 Mål for projektet Få sat fokus på luftfarten og skabe et grundlag

Læs mere

Driftsdokument Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem

Driftsdokument Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem Driftsdokument 2018 mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement 1 Tilsynsområde Resultater: Opfølgning på mål- og resultatplanen 1.1 Grøn-gul-rød

Læs mere

Fremtidens godstransport. Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008

Fremtidens godstransport. Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008 Fremtidens godstransport Workshop om fremtidens godstransport, Aalborg Universitet, den 25. august 2008 Godstransportens betydning: Danmark - blandt de bedste til transport og logistik Godstransport forbinder

Læs mere

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Program 1. Orientering om SafeSeaNet 2. Trafik- og Byggestyrelsens risikobaserede tilsynsstrategi 3. Erfaringer fra

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen Fremtidsmulighederne for containertransport i dansk og nordeuropæisk perspektiv 1. marts 2012 Om DB Schenker Rail Scandinavia

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers områder og opkrævning af betalinger herfor

Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers områder og opkrævning af betalinger herfor BEK nr 551 af 30/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, TS31200-162 Senere

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 7 Mål for kerneopgaver 7 A. Driftskvalitet 7 B. Informationssikkerhed 7 C. Effektiv it-drift

Læs mere

Målbillede for risikostyring i signalprogrammet. Juni 2018

Målbillede for risikostyring i signalprogrammet. Juni 2018 Målbillede for risikostyring i signalprogrammet Juni 2018 1 Introduktion Opstilling af målbillede Målbilledet for risikostyringen i Signalprogrammet (SP) definerer de overordnede strategiske mål for risikostyring,

Læs mere

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed

Bekendtgørelse om pulje til busfremkommelighed BEK nr 65 af 21/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 9. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS5060006-0001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Stillings- og personprofil. Vicedirektør

Stillings- og personprofil. Vicedirektør Stillings- og personprofil Vicedirektør Trafikstyrelsen Maj 2014 1 Opdragsgiver Trafikstyrelsen Adresse Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S www.trafikstyrelsen.dk Stilling Vicedirektør

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 2012 UDKAST Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB. August 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB. August 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB August 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af DSB 13. august

Læs mere

Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen

Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen låst DECEMBER 2016 Strategi for medicinsk udstyr i Lægemiddelstyrelsen 2017 2021 Lægemiddelstyrelsen, 2016 Du kan frit referere teksten i publikationen, hvis du tydeligt gør opmærksom på, at teksten kommer

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget Kalbyrisskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\559276\dokumenter\akt162.fm 15-06-07 12:42:20 k02 pz

O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\559276\dokumenter\akt162.fm 15-06-07 12:42:20 k02 pz 1 Kulturministeriet. København, den 12. juni 2007. 162 a. Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at overføre 11 mio. kr. fra det overskydende licensprovenu fra 2006 til 21.11.01 Kulturministeriets

Læs mere

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3713 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Dato 5. september 2019 Rådsmøde (energi) den 24. september 2019 Dagsorden Side

Læs mere