Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok"

Transkript

1 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, Aalborg Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk Telefon: Dato: 8. februar 2016 Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok Til stede: Michael Tophøj Sørensen, Karsten Jensen, Lise Suhr Mogensen, Claus Lassen, Allis Hansen, Camilla Brunsgaard, Sarah Guldhammer, Louise Hartmann (referent). Afbud: Torsten Topbjerg, Michael Lauring, Lasse Emil Stougaard, Henriette Munch Christensen, Søren Bitsch Høyer, Mathilde Marie Severinsen, Daniel Bröchner Christensen. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning på seneste SR-møde (MTS) a. Baggrund: Gennemgang af dagsorden samt referater og punkter, der skal følges op på. Godkendelse og orientering Det blev indledende diskuteret, om studierådsmøderne fremover burde flyttes fra torsdag til en anden dag, da der generelt er mange afbud fra de studerende. Studierådet besluttede, at møderne fremover afholdes på onsdage eftermiddage såfremt det ikke falder sammen med studienævnsmøderne. Alternativt afholdes møderne på fredage fra kl til som frokostmøder med sandwich. Der var ikke yderligere kommentarer til dagsordenen, som herefter blev godkendt.

2 2. Meddelelser (MTS) a. Baggrund: Meddelelser fra studieleder og de tre studienævn, herunder: Aftagerpanelmøde 2016 tidspunkt for dette. Gensidig orientering Meddelelser fra skolen: På grund af lokalepres, kan vi ikke på forhånd booke lokaler i Rendsburggade til det kommende aftagerpanelmøde den 22. september 2016, som ellers var planlagt til at skulle afholdes i arbejdstiden. Derfor blev det besluttet, at mødet igen i år afholdes uden for normal arbejdstid. Fra 2017 skifter vi mellem at afholde mødet i normal arbejdstid og efter arbejdstid. Til gengæld afholdes mødet allerede i august. Camilla Brunsgaard er netop blevet valgt som studienævnsformand på A&D. Alle nye studienævnsmedlemmer får nu en velkomstmappe, som indeholder de mest centrale dokumenter, der er vigtige at kende til som studienævnsmedlem. På de førstkommende studienævnsmøder skal der afsættes 15 minutter til introduktion til studienævnsarbejde. Rektor har netop meldt ud, at den kommende fakultetsopdeling højst sandsynligt bliver en opdeling i to, som følger skole og institutstruktur. Det ene fakultet kommer til at hedde Faculty of Engineering and Science (SES) og det andet Faculty of ICT and Design (SADP og SICT). Baggrunden er bl.a. en bedre eksponering af universitetets tilbud. Studierådet diskuterede, hvad denne nye opdeling vil betyde for den planlagte opdeling af PG-studienævnet og overflytningen af Teknoantropologi (og studienævnet herfor) fra SES til SADP. MTS spørger fakultetet, om det stadig er hensigtsmæssigt at vente med opdelingen til årsskiftet, idet studierådet finder det fordelagtigt at effektuere reorganiseringen snarest muligt. I studienævnene diskuterer man lige nu uddannelsesreduktion. Der er reduktionskrav på én uddannelse i både PG og L-studienævnet, mens der i A-studienævnet er reduktionskrav på hele fire uddannelser. Man er gået i gang med at lave analyser af fordele og ulemper ved forskellige scenarier. Ved studierådsmødet i april skal vi nå frem til en samlet indstilling baseret på studienævnenes indstillinger. Studierådet ønsker, at der i denne indstilling noteres, at arbejdet først påbegyndes i 2017, da det først er her, at fakultetet samt vores studienævn opdeles. A-studienævnet savner transparens i forhold til, hvorfor man havner på netop fire uddannelser og undrer sig over, at man her skal skære over ca. 60%. De bekymrer sig desuden også over, at flere titler vil blive ændret på grund af sammenlæg-

3 ning, hvilket er uheldigt, da man efterhånden har fået skabt nogle skarpe profiler med et godt renommé. Den Danske Landinspektørforening har netop været på besøg. De havde bedt rektor om et møde, da de er bekymrede for bemandingssituationen på landinspektøruddannelsen. Der er fra rektoratets side taget beslutning om, at der om en måned skal være et opfølgende møde, hvor der skal være flere handlingsplaner klar. Én af handlingsplanerne omhandler en mere robust uddannelsesstruktur på kandidatuddannelsen, så den ikke fordrer større bemanding på navnlig det tekniske område end strengt nødvendigt. Institut for Planlægning skal ligeledes lave en handlingsplan, som omhandler bemandingssituationen. Studierådet udtrykte ligeledes bekymring for UPM- og geografimiljøet, hvor bemandingssituationen også er udfordret, jf. også selvevalueringen og selvevalueringshandlingsplanen fra forrige år. CL sagde, at Urban Design-miljøet på CREA- TE gerne vil bakke op om geografi- og planlægningsmiljøet ved at indgå en fast skriftlig aftale om rekvisitionsfordeling. Til gengæld vil Urban Design-miljøet på CREATE gerne deltage i en tværinstitutionel faggruppe, der tager ansvar for både uddannelsen og forskningen bag. MTS vil foreslå Tine Herreborg Jørgensen, at der i første omgang igangsættes drøftelser vedr. en undervisningsgruppe, der består af forskere fra både PLAN, Create og BYG, som mødes for at diskutere uddannelsesemner relateret til geografi og planlægningsuddannelsen. MTS indkalder CL, Ole B. Jensen og Tine Herreborg Jørgensen til et møde og giver efterfølgende studierådet en tilbagemelding på dette emne. Meddelelser fra L-studienævnet: KJ fortalte om flere studerende, der er kommet i klemme på grund af fremdriftsreformen. CB sagde, at man hos dem også kender til dette problem. Studierådet diskuterede, om man har informeret de studerende nok omkring fremdriftsreformen og konsekvenserne heraf. Der ses eksempler på studerende, der presses ud i stilstand, fordi de har taget 7. semester på dispensationsramme samtidig med, at de forgæves har forsøgt, at færdiggøre deres bacheloruddannelse. Dette resulterer i, at de ikke kan få lov til at fortsætte på 8. semester. Andre eksempler er studerende, der lider psykisk på grund af reformen. Især de psykiske tilfælde presser medarbejderne ud i situationer, som de ikke har lært at håndtere. HR udbyder lige nu et kursus for alle studie- og studienævnssekretærer i kriser og psykisk førstehjælp: De studerende bør selv sætte sig ind i reglerne, men vi kan f.eks. minde dem om, at de altid kan spørge studievejlederne, hvis de er i tvivl om reglerne. Alternativt kan vi bede den decentrale studievejleder om at holde et infomøde.

4 Der er en lempelse/opblødning af fremdriftsreformen på vej, men indtil videre må vi følge de nuværende regler. 3. Indberetning til CopyDan digitale kopier a. Baggrund: Fakulteterne har bedt universitetets skoler om at varetage en halvårlig indberetning til CopyDan af digitale kopier til studerende i forbindelse med undervisningen. c. Bilag: vedlagt AAU skal fremover, to gange årligt, indberette undervisningsmateriale (digitale kopier), der gøres tilgængeligt for studerende. Skolerne er ansvarlige for denne indberetning. SADP har lavet en skabelon samt en vejledning (parallelt til de andre skoler på TEKNAT), og det er planen, at de kursusansvarlige skal indberette direkte til skolen. CB foreslog, at det bliver en opgave for studiesekretærerne eller alternativt en studentermedhjælp, da informationerne kan findes i Moodle. MTS medgiver, at principielt kunne studiesekretærerne godt stå for opgaven eller i hvert fald dele heraf men det vil formentlig tage ganske lang tid for en studiesekretær at gennemtrawle alle de forskellige steder i Moodle, hvor underviserne kunne tænkes at lægge digitale kopier. Dertil kommer, at undervisere måske sender enkelte digitale kopier direkte ud til de studerende via mail eller andet noget som en studiesekretær næppe vil fange. Derfor har det været vurderingen fra alle skoleledere, at det er bedst (lettest og mest fyldestgørende og sikkert), at CopyDan får informationen fra hestens egen mund, dvs. fra den enkelte underviser der har bestemt, hvilke digitale kopier der skal benyttes i undervisningen. Alle undervisere gøres desuden opmærksom på de gældende retningslinjer for brug af materiale i undervisningen, som skal overholdes: 4. Dimission 2017 a. Baggrund: I 2017 er der DGI landsstævne i Nordkraft i uge 26. Vi vil derfor gerne drøfte, om dimissionen kan afholdes allerede i uge 25 i Aalborg. Alternativt kan dimission afholdes hos A&D. I København er det fint at afholde dimission i uge 26. Vi bør under alle omstændigheder lægge os fast på en dato allerede nu. Drøftelse og beslutning c. Bilag: Studierådet besluttede, at dimission for BEM, Land og Geo i 2017 afholdes i Rendsburggade i uge 25, helst fredag den 23. juni alternativt torsdag den 22. juni.

5 SICT og A&D har allerede booket Rendsburggade. Vi går i dialog med SICT og A&D angående muligheden for at afholde arrangementerne samme dag lige efter hinanden. 5. Uddannelsesreduktion a. Baggrund: Status for studienævnenes diskussioner. c. Bilag: Se under Meddelelser fra skolen. 6. Årsopgørelse 2015 a. Baggrund: c. Bilag: vedlagt Økonomien ser fornuftig ud og vi har fået en efterregulering på ca. kr AH kommenterede, at det virker underligt, at vores indtægtsramme ikke er den samme, som vi har udarbejdet budget efter. Men det er den måde, som fakultetet arbejder på. Skolen kommer samlet set ud med et overskud, som vi dog ikke må disponere over med mindre, at det er aftalt med dekanen. Studienævnene bør allerede nu overveje, om der skal igangsættes aktiviteter, der går ud over budgetrammen i I så fald laves en økonomisk handlingsplan, som sendes til MTS og efterfølgende søges dekanatet om midler hertil. 7. Oplæg vedrørende studienævnets adgang til at få indflydelse på institutternes laboratoriebevillinger a. Baggrund: CL fremlægger på mødet. c. Bilag: Der synes at være stor forskel på institutternes laboratoriebevillinger. Mobilitetsuddannelsen har behov for et laboratorium, men har netop fået afslag på en ansøgning. De ønsker, som en start, midler til et treårigt lab, som med tiden i højere grad kan blive eksternt finansieret, men det kræver opstartsmidler på omkring 1 million kr. om året. Studierådet var enige i, at vi må gøre opmærksom på, at der er behov for opstart af et nyt lab, og at det er vigtigt, at dette prioriteres både økonomisk og organisatorisk. Man vil gerne diskutere dette behov både med instituttet og fakultetet.

6 CL udarbejder en konkret beskrivelse af behovet, herunder også hvilke andre aktører (både interne og eksterne) der ellers kan drage nytte af dette. MTS bringer dette videre til dekanen. 8. Summer School a. Baggrund: CL fremlægger på mødet. Det har tidligere været E-studienævnet, der har stået for driften af sommerskoler, men studienævnet har ikke længere tid og overskud til at drive opgaven. Der er således ikke længere et centralt organiseret udbud på TEKNAT og det er derfor besluttet, at der ikke udbydes sommerskoler i Året vil i stedet blive brugt på at afklare AAUs og fakultetets holdning til sommerskoler, samt hvorledes de såfremt de fremadrettet skal udbydes skal organiseres og administreres. Det vil ikke være muligt for enkelte skoler eller studienævn at oprette egne sommerskoler i Evt. a. Baggrund: Der var intet til punktet. Næste møde er den 7. april 2016.

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 15. april 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok

Studierådsmøde fredag, den 15. april 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde onsdag, den 10. september 2014, kl Rensburggade 14, 2. sal mødelokale 4.315

Studierådsmøde onsdag, den 10. september 2014, kl Rensburggade 14, 2. sal mødelokale 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 6. marts 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale

Studierådsmøde torsdag, den 6. marts 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale Indtast modtagers fulde navn og adresse :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromendade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.133

Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.133 :sadp Skolen Design Planlæ Vestre H 9000 Aa www.sa Studiele Tophøj tophoej Skolese lhh@pla Telefon Dato: 26. august 2016 Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl. 12.00-14.30 Vestre Havnepromenade

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 7. april 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag, den 7. april 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde tirsdag, den 6. juni 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde tirsdag, den 6. juni 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Referat af Studierådsmøde mandag, den 9. december 2013, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.255

Referat af Studierådsmøde mandag, den 9. december 2013, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.255 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromendade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Jonna Jørgensen joj@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Torsdag, den 22. september 2016, kl

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Torsdag, den 22. september 2016, kl :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan Telefon: 9940

Læs mere

Studierådsmøde onsdag, den 18. juni 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale

Studierådsmøde onsdag, den 18. juni 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale Indtast modtagers fulde navn og adresse :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag den 13. januar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag den 13. januar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. november 2015, kl

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. november 2015, kl :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aa Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aa Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aa Telefon:

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Miljøplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Miljøplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 10-12 9220 Aalborg Ø. www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Landinspektøruddannelsen Studienævnet for Landinspektøruddannelsen Studienævnsformand Karsten Jensen Tlf. 9940 8370 Email: kj@land.aau.dk Skibbrogade 3, 1. sal 9000 Aalborg Sekretær: Lise Suhr Mogensen Telefon: 9940 3687 Email:

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen, TBI-studienævnet og PGL- studienævnet

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen, TBI-studienævnet og PGL- studienævnet Til VIP og TAP tilknyttet uddannelserne under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning samt Inst. for Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Jørgensen. Thougaard, Dagsorden: 4. SMV-rapporter. Bilag. 8. Evt. Ad 1. ML har lånt. Udstillingen. arkitektur. Skolen for Arkitektur, Planlægning

Jørgensen. Thougaard, Dagsorden: 4. SMV-rapporter. Bilag. 8. Evt. Ad 1. ML har lånt. Udstillingen. arkitektur. Skolen for Arkitektur, Planlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vester Havnepromenade 5, 1. 90000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Jonna Jørgensen joj@ @plan.aau.dk

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Byplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Byplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12, 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Nis Ovesen nove@create.aau.dk Telefon: 9940 9923 Skolesekretær Louise Hjortholm Hartmann

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk Telefon:

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

der behov for ændringer? (punktet er udsat fra mødet i november)

der behov for ændringer? (punktet er udsat fra mødet i november) Aalborg, den 20. december 2016 Referat af mødet onsdag den 14. december 2016 Studienævnets medlemmer: Lise Rytter Krogh (VIP-repræsentant studienævnsformand) Kirsten Mejlvig (VIP-repræsentant studienævnsformand)

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 13. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 13. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 10-12 9220 Aalborg Ø. www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk

Læs mere

OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET

OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET H vo r f o r e n o p d e l i n g a f T E K N AT? Udfordringer Ændring i universiteternes rammebetingelser bevillingsreform øget fokus på uddannelsernes

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Arkitektur

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Arkitektur :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen og A- studienævnet

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen og A- studienævnet Til VIP og TAP tilknyttet uddannelserne under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning samt Inst. for Arkitektur, Design og Medieteknologi Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere

Bilagsoversigt til Indledning

Bilagsoversigt til Indledning Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Bilagsoversigt til Indledning Bilag: 0a: Det Humanistiske Fakultets Milepælsplan for fortsat kvalitetsudvikling af uddannelserne under studienævnet

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet, onsdag den 1. oktober 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 1.02, NJV 6B Til stede: Ulla Steen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Marie

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18)

Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18) :sadp Studierådsmøde SADP (godkendt 11/4 18) 16. marts 2018 kl 12.00 15.00 Rendsburggade 14, lokale Deltagerliste: Nis Ovesen; Kristian Olesen; Tom Børsen; Allis Hansen; Line Vittrup Jakobsen; Janni Rise

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet.

Godkendelse af endelig dagsorden. Dagsorden skal godkendes af studienævnet. Dagsorden godkendes af studienævnet. REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 15. august 2016 kl.: 10:00-12:00, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Liselotte Madsen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Carsten

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Bachelor i teknoantropologi (Aalborg og København) Kandidat i teknoantropologi (Aalborg og København)

Bachelor i teknoantropologi (Aalborg og København) Kandidat i teknoantropologi (Aalborg og København) Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder Det Humanistiske Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Martin Roed Tlf. 9940 9600 Oktober 2018 Sagsnr.: 2017-410-00077 Procesbeskrivelse for opfølgning på decentralt identificerede udfordringer

Læs mere

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet

Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede udfordringer i studiemiljøet Studieservice Fr. Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg August 2019 Strategi og Kvalitet Sagsbehandler: Carina Back Telefon: 9940 7432 Email: caba@adm.aau.dk Procesbeskrivelse for opfølgning på identificerede

Læs mere

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Det Teknisk Fakultet for IT og Design Velkommen til arbejdet som medlem af et studienævn under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vejledning til studienævnsmedlemmer

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne Navn: Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: I dette arbejdsark skal du indsætte navnet på den eller de personer, der

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014 KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE MØDE MED AFTAGERGRUPPEN VEDR. PLANLÆGNINGS - OG GEOGRAFIUDDANNELSERNE 28. AUGUST kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. marts 2017, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Bilag 1. Mødetype: Studienævnsmøde Teologi. Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Svendsen Dato: 14. november 2016 Varighed:

Bilag 1. Mødetype: Studienævnsmøde Teologi. Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Svendsen Dato: 14. november 2016 Varighed: Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Svendsen Dato: 14. november 2016 Varighed: 14.15 16.00 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk

Dagsorden. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Dimensionering v/mk. 3. Bemanding i efteråret 2015 v/mk. 4. Information vedr. karakterbekendtgørelsen v/mk I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Studienævnets nøgletalsvurdering vedr. studienævnsrapport 2016

Studienævnets nøgletalsvurdering vedr. studienævnsrapport 2016 Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Line Kousholt Caspersen Telefon: 99 40 96

Læs mere

Politrådsmøde 25.02.13. 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer

Politrådsmøde 25.02.13. 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer Politrådsmøde 25.02.13 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer 2.) Godkendelse af dagsorden og referat Begge godkendt uden indsigelser. 3.) Orientering

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Referat. Møde i Studienævn for Farmaci. Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl Kollokvierummet på FKF, Campus

Referat. Møde i Studienævn for Farmaci. Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl Kollokvierummet på FKF, Campus Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat 6. september 2018 Emne Møde i Studienævn for Farmaci Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl. 13.00-16.00 sn-farmaci@health.sdu.dk T +4565509236 Sted Inviterede

Læs mere

Tilstede: Dagsorden Ad.1: Godkendelse af dagsorden Ad. 2: Godkendelse af referatet Ad. 3: Meddelelser

Tilstede: Dagsorden Ad.1: Godkendelse af dagsorden Ad. 2: Godkendelse af referatet Ad. 3: Meddelelser Referat fra studienævnsmødet d. 29. august 2012 Tilstede: Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Reimer Ivang, Michael Fast, Mikkel Borrisholt, Joa Rosholm Mark og Michael Andersen Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden:

Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl , lok oktober Dagsorden: Der indkaldes hermed til Institutrådsmøde Tirsdag d. 9. oktober, kl. 10-12, lok. 1.02 Juridisk Institut Niels Jernes Vej 6b 9220 Aalborg Chefkonsulent Tlf. 9940 2791 lut@law.aau.dk Dagsorden: 4. oktober

Læs mere

1. Handlingsplan for bachelor- og kandidatuddannelsen i Geografi (kl )

1. Handlingsplan for bachelor- og kandidatuddannelsen i Geografi (kl ) Lars Døvling Andersen, Prodekan (ordstyrer) Michael Tophøj Sørensen, Studieleder Claus Lassen, Studienævnsformand Peter Bak Frigaard, Leder af Institut for Byggeri og Anlæg Lars Bodum, Leder af institut

Læs mere

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: September 2018 Senest revideret af: Emil Smith Olsen; Sebastian Bue

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Torsdag, den 3. april 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, lokale 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale

Læs mere

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede:

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede: I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Referat for september-mr-møde

Referat for september-mr-møde Referat for september-mr-møde Deltagere: Christian, Ellen, Christine, Niels, Nikolaj, Mette I, Mette H, Caroline, Daniel, Kamilla, Julius, Archana, Estrid, Katrine, Tharsika, Tim, Agnes Afbud: Helene,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl i lokale 094 Dato: 17. december 2015 Reference: hkro REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. november 2015 kl. 11.15 i lokale 094 I mødet deltog: professor formand Poul Nielsen (FKF), professor

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted:

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Det juridiske fagstudienævn 14. november 2013

Det juridiske fagstudienævn 14. november 2013 Referat af 8. møde 2013/2014 i Det juridiske fagstudienævn onsdag den 6. november kl. 10.00 i mødelokale 247 i bygning 1410: Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor Anne-Dorte Bruun Nielsen (formand),

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN Nedenstående er et tillæg til AAUs overordnede procedure for evaluering af

Læs mere