Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531"

Transkript

1 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, Aalborg Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk Telefon: Dato: 13. juni 2016 Studierådsmøde fredag, den 10. juni 2016, kl Rendsburggade 14, lokale Til stede: Michael Tophøj Sørensen, Camilla Brunsgaard, Sarah Guldhammer, Peter Steen Nøhr, Claus Lassen, Karsten Jensen, Lise Suhr Mogensen, Kristian Olesen, Allis Hansen, Sarah Gram, Louise Hartmann (referent). Afbud fra: Mathilde Marie Severinsen, Søren Bitsch Høyer, Daniel Bröchner Christensen, Frederikke Linulf. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning på seneste SR-møde a. Baggrund: Gennemgang af dagsorden samt referater og punkter, der skal følges op på. Godkendelse og orientering. Dagsordenen blev godkendt. 2. Meddelelser a. Baggrund: Meddelelser fra studieleder og de tre studienævn. Gensidig orientering.

2 Meddelelser fra skolen: Uddannelsesreduktion var på dagsordenen på det sidste studierådsmøde den 15. april Skolen indsendte senere samme dag en indstilling til Fakultetet. Fakultetet var ikke umiddelbart tilfredse, da de syntes, at PG-studienævnet var sluppet for let med lukningen af JEMES CiSu, som under alle omstændigheder lukker ned i sin nuværende form, men accepterede dog beslutningen. Med hensyn til A&D erkendte Fakultetet, at kravet om lukning af 4 uddannnelser alligevel var for højt. MTS, CB og CL har drøftet en anden model med Fakultetet, som efterfølgende er blevet behandlet i studienævnet og som senere skal drøftes med sektionslederne. Styrelsen for Videregående Uddannelser har i den seneste tid i modsætning til tidligere håndhævet, at kun bachelorer med en teknisk-videnskabelig uddannelse kan optages på en kandidatuddannelse inden for det ingeniørvidenskabelige område (cand.polyt.), hvilket betyder, at naturvidenskabelige bachelorer ikke kan optages. Dette ønsker institutionerne samt IngeniørUddannelsernes Samråd (IUS) at få ændret, således at bachelorer med en teknisk videnskabelig bacheloruddannelse eller en relevant diplomingeniøruddannelse og bachelorer med viden, kundskaber og færdigheder svarende hertil fra en relevant naturvidenskabelig bacheloruddannelse kan få adgang til en cand.polyt.-uddannelse. I den forbindelse foretog skolen en høring blandt vores aftagere, der i bund og grund handlede om, hvorvidt aftagerne havde tillid til, at universiteterne selv kunne foretage sorteringen af ansøgere med en ikke-teknisk videnskabelig bacheloruddannelse, og der var generelt stemning for, at lade universitetet vurdere dette selv. I forbindelse med reorganiseringen af skolens studienævn, hvor PG skal splittes op og den ene del skal fusionere med Studienævn for teknoantropologi og den anden med Studienævn for landinspektøruddannelsen, har MTS bedt Fakultetet om en køreplan. Fakultetet har lovet, at den kommer i løbet af uge 24. Den 9. juni holdt skolen et Moodle-møde for alle skolens sekretærer, hvor ITS informerede om nye tiltag, og hvor der var mulighed for at diskutere de forskellige problemstillinger, som vi måtte opleve. Tidligere har ITS samlet alle skolerne hos sig, men denne gang har de ændret formen og besøger i stedet skolerne enkeltvis, hvilket fungerede rigtig godt. Det viste sig, at der især mangler disciplin i f.t. strukturen i Moodle, og at der var anvendelses muligheder i sytemet, som vi ikke kendte til. Næste gang vi får besøg af Moodle, vil vi invitere VIP med. Vi vil desuden fremover arbejde på en bedre introduktion af Moodle til nye studerende. Studierådet diskuterede, om Moodle kan bruges som et grundsystem, som integration til andre systemer. Dette spørgsmål bringes op på et fremtidigt møde med Moodle-teamet i ITS.

3 Endelig meddelte MTS, at skolen er på vej til at formidle en rekvisitionsaftale mellem PLAN og CREATE vedr. Geografiuddannelsen, som har lidt under en ikke optimal forskningsdækning (jf. også selvevalueringen og selvevalueringshandlingsplanen), efter at en række medarbejdere er stoppet i PLAN. Aftalen, som indgåes for de kommende tre år, råder bod på dette problem. 3. Præsentation af skolens nye hjemmeside med de vigtigste elementer af skolens kvalitetshåndbog integreret, v/sarah Gram a. Baggrund: Skolens har fået en ny hjemmeside, som skolens markedsføringsmedarbejder Sarah Gram vil gennemgå. Alle mødedeltagere er velkomne til at orientere sig på på forhånd og overveje om hjemmesiden opfylder sin rolle. Fremlæggelse og modtagelse af input. Sarah Gram præsenterede skolens nye hjemmeside. Den nye hjemmeside er opbygget på baggrund af viden om, hvilke sider der på den tidligere hjemmeside er de mest besøgte. Ansatte og studerende er målgruppen, hvilket indikerer, at det hovedsageligt er en intern hjemmeside. En af de væsentligste ændringer er en opsplitning af kvalitetshåndbøgerne, hvilket vil sige, at hele kvalitetsdokumentet er blevet til hjemmeside. MTS, CB, SG og Sarah Gram mødes og gennemgår A&D s kvalitetshåndbog for at fjerne gamle oplysninger og tjekke om alt er med på den nye hjemmeside. Tilsvarende holdes et lignende møde med de to andre studienævn, der kørte efter en lidt anden variant af kvalitetshåndbogen. Hovedsproget er engelsk, men med enkelte danske sider og oversættelser. Uddannelsessiderne er blevet til uddannelseslister, hvor man klikker videre til studieguiden.dk, som altid er opdateret, og som både findes på engelsk og dansk. På studieguiden.dk har studienævnene fået mere plads, og siderne er blevet udbygget. Kontaktoplysninger og en række andre oplysninger opdateres fremover af Sarah Gram på studieguiden.dk, og hjemmesiden trækker oplysninger derfra. Det er Louise, som ellers sørger for, at selve skolehjemmesiden er opdateret. Foruden de allerede indførte ansøgningsblanketter på skolehjemmesiden, var der ønske om en blanket til forhåndsmerit særligt for A&D, da den er anderledes end andre forhåndsmeritter. Sarah Gram kontakter ITS med henblik på at oprette denne blanket i Google Forms. Der var ligeledes ønske om automatiserede afgørelsesblanketter/-breve, som studienævnssekretærerne kunne hente enten på skolehjemmesiden eller på fakultetets hjemmeside der foruden en skabelon for afgørelser også importerer de

4 senest opdaterede klagevejledninger fra en database e.l. MTS undersøger, om dette er muligt. Skolen indkalder som nævnt studienævsformand, studienævnssekretær samt eventuelt enkelte studiesekretærer fra hvert studienævn til et møde, hvor den nye hjemmeside gennemgåes mere deltaljeret. 4. Afklaring af fremdriftsreformens deltagelseskrav samt mulighed for studieskift a. Baggrund: Hvad ligger der i fremdriftsreformens deltagelseskrav, og er der stadig mulighed for studieskift nu hvor al optag er samlet i Studieservice. c. Bilag: vedlagt (to mails fra Jesper Bjørn) Der er en justering af fremdriftsreformen på vej, som er gældende pr. 1. september Ifølge denne justering skal de studerende stadig hurtigt igennem, men de behøver ikke tilmeldes 30 nye ECTS hvert semester rent administrativt. Der er nemlig nu en naturlig klemme hvis de studerende er mere end 30 ECTS bagud, så lukkes der for deres SU. Det forventes, at dette vil presse de studerende rigtig meget, og at de vil prøve at købe sig til ekstra tid ved f.eks. at aflevere blankt, melde sig fra eksamener, lade sig dumpe o.lign. For at undgå dette, er der tilføjet yderligere regler, der siger, at hvis den studerende ikke har deltaget i den første ordinære eksamen, så har han/hun ikke ret til at gå op til reeksamen, typisk et par måneder efter, men skal derimod vente et helt år. MTS har spurgt Fakultetet og Studieservice om, hvordan deltagelseskravet skal tolkes (se bilag for svar fra Fakultetet og Studieservice). Fakultetet har desuden meldt tilbage, at de forskellige scenarier ikke er tilstrækkeligt beskrevet i vores eksamensordning, og de vil derfor ved næste revision i august forsøge at gøre den klarere på dette område. SG spurgte, hvad det betyder, når der står, at de studerende ikke har krav på at gå til reeksamen, hvis de ikke møder op til den ordinære eksamen? Må vi tilbyde de studerende at gå til reeksamen? Svaret er, at hvis de ikke er mødt op, må vi ikke tilbyde dem reeksamen. Men hvis de studerende afleverer blankt svarer det til, at de har deltaget. Her laver enten studiesekretæren en administrativ bedømmelse (EB) eller bedømmeren (IB eller -3). Hvis den studerende afleverer sit projekt, men ikke møder op til eksamen, vil det betyde, at den studerende har deltaget og dermed har krav på at gå til reeksamen næste gang dette tilbydes. Hvis de studerende møder op til mundtlig eksamen og blot meddeler, at de ikke har noget at sige, så får de karakteren IB eller -3 og de har fordi de således opfylder deltagelseskravet ret til at gå til reeksamen næste gang dette tilbydes.

5 Det vigtige at fremhæve er, at de studerende skal give besked, enten ved at aflevere blankt eller møde op til en mundtlig eksamen, som de ikke ønsker at blive eksamineret i. Dermed har de deltaget og kan komme til reeksamen inden for den ordinære periode. Det er Studieservice, der skal informere om disse justeringer, men skolen vil også sørge for, at det så vidt muligt kommunikeres ud til de studerende. Man har hidtil kunne skifte studie mellem 2. og 3. semester, hvis man i det modtagne studienævn ville meritere hele første studieår. Der var tvivl om dette stadig er muligt, efter al optagelse nu er samlet i Studieservice, eller om man skal søge ind igen via KOT. Svaret er, at det stadig er muligt (se også bilag med svar fra Studieservice). 5. Det kommende aftagerpanelsmøde a. Baggrund: Skolens fælles aftagerpanelsmøde den 22. september 2016 planlægges. Input til form og dagsorden. Studierådet besluttede, at vi kører efter samme koncept som sidste år, hvor vi starter med en fælles del på ca. 15 minutter, hvor MTS byder velkommen og informerer om, hvad der generelt rører sig på uddannelsesområdet. Herefter går deltagerne ud i de forskellige aftagergrupper. MTS bad de 3 studienævn om på næste studienævnsmøde, at lave en dagsorden, som sendes til LHH senest den 20. august. Studienævnene spørger desuden aftagerne, om de har relevante emner til dagsordenen. Skolen fremsender en tekst, som sendes ud til aftagerne. Derudover skal væsentlige studieordningsændringer altid på dagsordenen. 6. SurveyXact-evalueringer opfølgning på forrige møde a. Baggrund: Det blev aftalt på sidste møde, at der skal laves et oplæg med hovedelementerne til et evalueringskoncept: Opfordring til de studerende fra koordinator;; bedre info til de studerende om hvad evalueringerne bruges til, og hvordan der følges op;; fælles udfyldelse på sidste storgruppemøde, genoverveje om kommentarfelterne skal fjernes i så høj grad som drøftet på forrige møde. Diskussion og beslutning. c. Bilag: Nuværende drejebog for SurveyXact-evalueringer. MTS har fulgt op på diskussionerne fra sidste studierådsmøde og har samlet hovedpunkterne.

6 Vi opfordrer fortsat de studerende, via mail fra semesterkoordinatorerne, til at udfylde spørgeskemaerne. Med dette håber vi at højne svarprocenten. MTS opfordrede til, at der holdes øje med, om mailen faktisk videresendes. Skolen (MTS, LHH og Sarah Gram) skal blive bedre til at informere de studerende om, hvad evalueringerne rent faktisk bruges til, og hvordan der følges op på kritikpunkter m.m. Vi vil ligeledes fremover takke de studerende for at have deltaget samt fremhæve de vigtigste punkter. Der sendes allerede (via mail i Moodle) link til skolens hjemmeside, hvor evalueringerne kan findes. Vi bør også informere de studerende mere omkring de forskellige organer på AAU, og hvordan de kan få mere indflydelse samt fortælle de studerende, hvad de kan få ud af deres kommentarer;; f.eks. kan en klage over en underviser ikke behandles på baggrund af en kommentar i spørgeskemaet. De studerende skal med andre ord informeres om, hvilke kanaler de skal henvende sig til i de forskellige tilfælde. Det overvejes, om der på skoles nye hjemmeside skal være en egentlig ikon/en underside, der omhandler Hvordan kan jeg som studerende få indflydelse eller klage. Semesterkoordinatorerne klager over bilag 6;; at vi bør tydeliggøre, at bilaget skal være en opsamling af de møder, som de har med de studerende samt af SurveyXact-besvarelserne samt af undervisernes eventuelle kommentarer til de studerendes SurveyXact-besvarelser. Studienævnene opfordrer fremadrettet studienævnsmedlemmerne (og programansvarlige) til at viderebringe resultaterne af evalueringerne til deres respektive faggrupper og sørge for, at der følges op. Det blev sidste gang diskuteret, om spørgeskemaerne skal udfyldes på det sidste storgruppemøde. Studierådet besluttede, at dette ikke skal indføres, da det vil være en stor logistisk opgave, og at udbyttet på vores små uddannelser ikke vil være stort nok. Studierådet besluttede desuden, at vi bibeholder kommentarfelterne. Der var dog ønske om, at man kan se, hvem der kommenterer, da det er vigtigt at vide, om det er den samme studerende, der klager i flere/alle kommentarfelter, eller om det er mange forskellige studerende. MTS undersøger om dette er muligt. 7. Stigende antal af studerende med diagnoser og håndtering heraf a. Baggrund: Kristian Olesen fremlægger på mødet. På PG-studienævnets sidste møde kom det frem, at der i nogle fagmiljøer er studerende, der er svære at håndtere og som viser sig, at være studerende med diagnoser. Dette førte til en diskussion omkring ekstra støtte til disse studerende. Studierådet diskuterede problematikken, og var enige om, at det efterhånden er et begyndende samfundsproblem, at flere og flere herunder også studieuegnede

7 får lov at påbegynde en universitetsuddannelse. Alle studerende skal være studieegnede og kunne gennemføre en universitetsuddannelse på lige vilkår. Vi kan ikke håndtere andet, især på grund af vores gruppearbejde. Det vil desuden være alt for svært og ressourcekrævende for os at vurdere/sortere, hvem der kan og hvem der ikke kan klare en universitetsuddannelse. Studierådet var enige om, at AAU må have en politik for hvordan man håndterer studerende med diagnoser. Der bør være en politik og være et beredskab klar, når der sker noget alvorligt. MTS sørger for, at punktet kommer på dagsordenen med hans næste møde med Studieservice. 8. Mulig reduktion af Moodle-rum a. Baggrund: Claus Lassen fremlægger på mødet. CL spurgte, hvem der er ansvarlig for organiseringen af Moodlerummene og bl.a. bestemmer antallet af semesterrum? MTS svarede, at det er ITS og skolen, der beslutter den overordnede arkitektur, men at det er den enkelte koordinator, der bestemmer den konkrete organisering, herunder antallet af kursus- og/eller projektrum under de enkelte semesterrum, fordi det er koordinator, der bedst kan vurdere, hvilken Moodlestruktur under de enkelte semesterrum der bedst understøtter semestrets undervisning og læring;; dette koordineres i samarbejde med studiesekretæren. 9. Forbedret indsamling og analyse af arbejdsløshedstal a. Baggrund: Claus Lassen fremlægger på mødet. Punktet er behandlet på et tidligere studierådsmøde og udgår derfor. 10. Evt. a. Baggrund: c. Konklusion: Der var intet til eventuelt. Næste studierådsmøde er den 26. august 2016.

Studierådsmøde fredag, den 15. april 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok

Studierådsmøde fredag, den 15. april 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok

Studierådsmøde torsdag, den 4. februar 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lok :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 7. april 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag, den 7. april 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde tirsdag, den 6. juni 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde tirsdag, den 6. juni 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315

Studierådsmøde torsdag, den 3. december 2015, kl. 13.00-15.30. Rendsburggade 14, 2. sal lok. 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde torsdag, den 6. marts 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale

Studierådsmøde torsdag, den 6. marts 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale Indtast modtagers fulde navn og adresse :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromendade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.133

Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.133 :sadp Skolen Design Planlæ Vestre H 9000 Aa www.sa Studiele Tophøj tophoej Skolese lhh@pla Telefon Dato: 26. august 2016 Studierådsmøde fredag, den 26. august 2016, kl. 12.00-14.30 Vestre Havnepromenade

Læs mere

Studierådsmøde onsdag, den 10. september 2014, kl Rensburggade 14, 2. sal mødelokale 4.315

Studierådsmøde onsdag, den 10. september 2014, kl Rensburggade 14, 2. sal mødelokale 4.315 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af Studierådsmøde mandag, den 9. december 2013, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.255

Referat af Studierådsmøde mandag, den 9. december 2013, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale 1.255 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromendade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Jonna Jørgensen joj@plan.aau.dk

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag, den 17. februar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde fredag den 13. januar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222

Studierådsmøde fredag den 13. januar 2017, kl Vestre Havnepromenade 5, 1. sal, lokale 1.222 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Torsdag, den 22. september 2016, kl

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Torsdag, den 22. september 2016, kl :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan Telefon: 9940

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 8. september 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 10-12 9220 Aalborg Ø. www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studierådsmøde onsdag, den 18. juni 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale

Studierådsmøde onsdag, den 18. juni 2014, kl Vestre Havnepromenade 5, lokale Indtast modtagers fulde navn og adresse :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. november 2015, kl

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. november 2015, kl :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aa Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aa Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aa Telefon:

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Byplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Byplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen og A- studienævnet

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen og A- studienævnet Til VIP og TAP tilknyttet uddannelserne under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning samt Inst. for Arkitektur, Design og Medieteknologi Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade

Læs mere

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning

Velkommen til arbejdet. Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Det Teknisk Fakultet for IT og Design Velkommen til arbejdet som medlem af et studienævn under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vejledning til studienævnsmedlemmer

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet, onsdag den 1. oktober 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 1.02, NJV 6B Til stede: Ulla Steen, Sten Bønsing, Lars Bo Langsted, Marie

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af studienævnsmøde mandag den 21. august 2017

Referat af studienævnsmøde mandag den 21. august 2017 Referat af studienævnsmøde mandag den 21. august 2017 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Louise Pape-Haugaard (LPH) Charlotte Overgaard (CO) Lars Domino Østergaard (LDØ) Signe Hejgaard Kristoffersen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen, TBI-studienævnet og PGL- studienævnet

Nyhedsbrev nr. 2 fra SADP-skolen, TBI-studienævnet og PGL- studienævnet Til VIP og TAP tilknyttet uddannelserne under Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning samt Inst. for Planlægning Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Miljøplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Miljøplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 21.01.2014 Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Til

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 24. marts 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 3. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 24. marts 2017, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Velkommen til arbejdet. som medlem af et studienævn under

Velkommen til arbejdet. som medlem af et studienævn under Skolen for Medicin og Sundhed Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Aalborg Universitet Velkommen til arbejdet som medlem af et studienævn under Skolen for Medicin og Sundhed Vejledning til studienævnsmedlemmer

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017

Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Referat fra studienævnsmøde onsdag den 7. juni 2017 Deltagere: Kim Møller, Annick Prieur, Christian Klement, Julie Roed Erhardsen, Krista Bjerknæs Fallesen, Malene Søndergaard Petersen, Paw Thisted Møller

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

VEJLEDNING GODKENDT 18.01.13; REVIDERET 12.08.15 SES STUDIEHÅNDBOG V1-1

VEJLEDNING GODKENDT 18.01.13; REVIDERET 12.08.15 SES STUDIEHÅNDBOG V1-1 Vejledning for semesterkoordinatorer, kursusholdere og vejledere på 1. studieår Nedenstående udgør TEKNAT-skolernes vejledning for semesterkoordinatorer m.fl. på 1. studieår. Vejledningen er opbygget som

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Studienævnsmøde den 20. december 2018

Studienævnsmøde den 20. december 2018 Studienævn for Efteruddannelse i Læring og Filosofi Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 30.1.2019 Studienævnsmøde den 20. december 2018 Til

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 4. juni 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Hiba Fouad Elnaji, Catalin Maria Frydendal, Sidsel

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN

PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN PLAN FOR EVALUERING AF UNDERVISNING, SEMESTRE OG UDDANNELSER UNDER STUDIENÆVNET FOR KOMMUNIKATION OG DIGITALE MEDIER CAT SKOLEN Nedenstående er et tillæg til AAUs overordnede procedure for evaluering af

Læs mere

Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94

Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94 Det Naturvidenskabelige Fakultet,Campusvej 55, 5230 Odense M Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94 Det Naturvidenskabelige Fakultet Campusvej 55 5230

Læs mere

6. Uddannelsesreformprocessen 7. Specialefolder 8. Forholdet mellem studienævnets arbejde og lærermøder 9. Evt. 10. Merit og dispensationer

6. Uddannelsesreformprocessen 7. Specialefolder 8. Forholdet mellem studienævnets arbejde og lærermøder 9. Evt. 10. Merit og dispensationer Møde den: 23. august 2010 D 219 Studienævnsmøde Institut for Pædagogik REFERAT Til stede: Hans Dorf, Niels Kryger, Sune Frølund, Anne Strandsbjerg Petersen, Helene Kamp Rasmussen, Kathrine Raagaard Nielsen,

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Referat af møde nr. 5/2015 i Studienævnet for International Virksomhedskommunikation d. 18. juni 2015.

Referat af møde nr. 5/2015 i Studienævnet for International Virksomhedskommunikation d. 18. juni 2015. S p r o g o g I n t e r n a t i o n a l V i r k s o m h e d s k o m m u n i k a t i o n Studienævnet Kroghstræde 3 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler Birthe Winther Tlf. 9940 9192 winther@cgs.aau.dk 18. juni

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 6. februar, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 6. februar, 2013, kl. 15.30-17.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 19. juni 2013 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Christina Maj Hegelund (Næstformand), Martin Storgaard

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Landinspektøruddannelsen Studienævnet for Landinspektøruddannelsen Studienævnsformand Karsten Jensen Tlf. 9940 8370 Email: kj@land.aau.dk Skibbrogade 3, 1. sal 9000 Aalborg Sekretær: Lise Suhr Mogensen Telefon: 9940 3687 Email:

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Der indstilles til at Studienævnet godkender tidligere referat

Der indstilles til at Studienævnet godkender tidligere referat Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Du indkaldes hermed til studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet Mandag den 7. oktober 2019 2019 kl.: 13.00-15.00, Fib. 4 lokale 1.06 Mødet

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 23. marts 2017

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 23. marts 2017 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 23. marts 2017 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Esben Thorseth (ET)(IDR6), næstformand Erika Spaich (ES) Louise Pape-Haugaard (LPH) Jesper Franch (JF) Simon Cordes

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. november 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 1. november 2017, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 9. møde i Det Juridiske Fagstudienævn 2017 Tid: 1. november 2017, kl. 9-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen

Læs mere

Referat af studienævnsmøde torsdag den 2. december 2010 kl. 10 i seminarrum 1. sal, i bygning 26, CSS.

Referat af studienævnsmøde torsdag den 2. december 2010 kl. 10 i seminarrum 1. sal, i bygning 26, CSS. 1 Hanne Bengtsson Studienævnssekretær Økonomisk studienævn Øster Farimagsgade 5, bygn. 25, 1353 K Tlf. + 35 32 30 50 Hanne.Bengtsson@econ.ku.dk 2. december 2010 Møde nr. 105 02.12.10 Referat af studienævnsmøde

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 13. april 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Catalin Maria Frydendal, Stina Schultz

Læs mere

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi Medlemmerne af Fagstudienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Psykologi Tid: Fredag den 7. april 2017 kl. 9.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 20. februar 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen, Judith Kuntsche, Frank Kjeldsen,

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet 1 Referat af studienævnsmøde i Juridiske Studienævn ved Aalborg Universitet, mandag den 2. juni 2014 kl.: 10:00-12:00 i lokale 2.09, NJV 8A Til stede: Ulla Steen (ST), Sten Bønsing (SB), Jesper Melgaard

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. december 2018 Deltagere: Skolen Lene Tølbøll, Studieleder Mette

Læs mere

Referat af studienævnsmøde mandag den 12. juni 2018

Referat af studienævnsmøde mandag den 12. juni 2018 Referat af studienævnsmøde mandag den 12. juni 2018 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Signe Hejgaard Kristoffersen (SHK), næstformand Erika Spaich (ES) Lars Domino Østergaard (LDØ) Louise Pape-Haugaard

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 3. Meddelelser fra Side 1/5 Uddannelsesnævn for Pædagogisk filosofi Mødedato: 8. oktober 2018, kl. 9.30-11.30 Mødested: Emdrup lokale A112 & Aarhus lokale 1483-523 Deltagere: UN-medlemmer: Anne-Marie Eggert Olsen (formand),

Læs mere

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber.

Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Rammer for kursusevaluering under Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber. Nærværende rammer beskriver evalueringsplaner og praktiske anliggender, der er aftalt mellem studienævn, Institut for Farmaci,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147

Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 20. juni 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Referat af 5. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 20. juni 2016, kl. 13-15 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 147 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

Kvalitetssikring ved Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi

Kvalitetssikring ved Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi Studienævnet for Kemi, Miljø og Bioteknologi Sohngårdsholmsvej 57 9000 Aalborg Tlf: 9940 8472 www.ses.aau.dk Studienævnsformand Niels T. Eriksen Tlf. 9940 8465 nte@bio.aau.dk Sekretær Elin Boel Larsen

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Torsdag den 26. april 2018 kl. 13.00 Sted: Bygn. 1351, lokale 414 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Studierådsmøde fredag, den 13. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531

Studierådsmøde fredag, den 13. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, lokale 4.531 :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 10-12 9220 Aalborg Ø. www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk

Læs mere

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder

Campus Service. Institutleder, studienævnsformand. Institutleder Det Humanistiske Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Martin Roed Tlf. 9940 9600 Oktober 2018 Sagsnr.: 2017-410-00077 Procesbeskrivelse for opfølgning på decentralt identificerede udfordringer

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk Telefon:

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012

Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012 Referat af møde i Studienævn for Jura den 8. maj 2012 Tilstedeværende: Ole Hammerslev, Hans Viggo Godsk Pedersen, Bugge T. Daniel, Camilla Hørby Jensen, Lone Hansen, Michael Buch Christensen, Josephine

Læs mere

Plan for evaluering af moduler, semestre og uddannelser - Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Plan for evaluering af moduler, semestre og uddannelser - Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Plan for evaluering af moduler, semestre og uddannelser - Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Nedenfor fremgår evalueringsplan for Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde i. Planen er udarbejdet, så

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019 Referat af studienævnsmøde tirsdag den 26. februar 2019 Til stede: Pia Elberg (PBE), formand Xenia Jørgensen Uth (XJU), næstformand Jesper Franch (JF) Erika Spaich (ES) - deltog fra punkt 6 Lars Domino

Læs mere