Strategiplanlægning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategiplanlægning"

Transkript

1 Strategiplanlægning Forsyningsvirksomhederne 1. Målsætninger Værdigrundlag s forretningsgrundlag, kultur og identitet hviler på følgende værdigrundlag: Grøn og dynamisk - med respekt for dig Hvor grøn afspejler s ønske om at fremstå som en miljøbevidst virksomhed, dynamisk skal henlede tankerne på en virksomhed, der kan håndtere dagligdagens udfordringer og forandringer. med respekt for dig er rettet mod alle interessenter, fra ansatte og leverandører til s brugere (kunder). Strategiplanen Denne strategiplan er baseret på Affaldsplan samt tillæg, der er den gældende affaldsplan for Aalborg Kommune. Strategiplanen har en strategihorisont for perioden og en budgethorisont for perioden Der er lagt vægt på at lade strategiplanen fremstå fremadrettet i relation til Affaldsplan samt det nyligt vedtagne tillæg til affaldsplanen, medens statusbeskrivelsen er sat i forhold til de aktuelle initiativer med tilhørende konsekvensvurdering af indsats og forventet udvikling. Beretning for 2009 har i det forgangne år fortsat haft travlt med at etablere de i affaldsplanen vedtagne nye ordninger for indsamling af papir og pap, Henteordningen for småt brændbart, Bestillerordningen, indhente nødvendige myndighedstilladelser i forbindelse med genbrugspladsstrukturen og meget andet. Gennemførte tiltag Derudover har der været mange opgaver, hvor de vigtigste har været den tilbagevendende tilfredshedsanalyse for vore medarbejdere. På Team-mødernes dagsorden er begrebet ledelsesevaluering blevet etableret for at sikre respons på ledelsesadfærd. Endvidere bemærkes, at er blevet recertificeret inden for miljøledelse, og at vi er blevet arbejdsmiljøcertificeret. Endelig skal det nævnes, at s administration har deltaget i

2 Forsyningsvirksomhederne 2 Forsyningsvirksomhedernes kvalitetscertificering på natur- og miljøområdet. Af andre vigtige begivenheder kan nævnes, at s biler blev udstyret med fartskrivere, at biler med EU3-motorer med ærinde i Aalborgs Midtby blev udstyret med CO2-filtre, at en ny ordning for sommerhustømning blev etableret, at Aalborg Kommunes areal blev struktureret i landområder, byområder og sommerhusområder og at aktivt deltog i Liberaliseringsprocessen. I kølvandet af Liberaliseringsprocessen har det været nødvendigt at vedtage et tillæg til kommunens affaldsplan, og på regulativsiden blev der vedtaget et foreløbigt overgangregulativ for erhvervsaffald. Der blev etableret lørdagsåbent på Affalds- og Genbrugscenter Rørdal for at sikre muligheder for s kunder til at komme af med store mængder bygge- og haveaffald på alternative tidspunkter. Udbringning af de mange 140 liters papircontainere blev endelig tilendebragt, og ordningen kører nu i sit fulde omfang. Henteordning, for så vidt angår småt brændbart, fungerer ligeledes, medens Bestillerordningen har afventet levering af den bestilte vogn, der blev leveret primo Butik og halvtag til beskæftigelsesprojektet GenbrugNord, samt olie- og kemikaliehallen på Genbrugsplads Sundsholmen blev endeligt færdige, medens vi fortsat mangler at etablere indkørsel og parkeringspladser til butik og genbrugsplads. Genbrugspladsen skal udstyres med bomanlæg og adgangsregistrering. Endeligt skal det nævnes, at dagrenovation i distrikterne 6 og 7 har været i udbud, og at Miljøteam genvandt licitationen for distrikt 6 og Marius Pedersen vandt distrikt 7. Aktiviteter En af s hovedaktiviteter er at administrere og indsamle dagrenovation ved husstande for borgere, erhverv og sommerhuse. Husstande, virksomheder og sommerhuse i Aalborg Kommune skal være tilsluttet den kommunale indsamling af dagrenovation. Indsamling af dagrenovation sker i sække, 2- og 4-hjulede containere, storcontainere, vippecontainere samt underjordiske containere. Indsamlingen af dagrenovation er delt i syv områder, hvor selv indsamler i distrikt 1, medens de øvrige distrikter er udliciteret. tager sig af alle myndighedsopgaver.

3 3 Forsyningsvirksomhederne Efterfølgende skema viser de aktiviteter, der er udliciteret til private virksomheder: Opgave Distrikt Firma Kontraktudløb Dagrenovation Sydvest 3 Miljøteam Dagrenovation Sydøst 6 Miljøteam Dagrenovation Nord 2 Marius Pedersen Dagrenovation Vest 5 Brdr. Nielsen Dagrenovation Øst 7 Marius Pedersen Dagrenovation Nordøst 4 Nord-Ren Kompost 1,4,5 EHJ-Entreprenør Samarbejdsaftaler 5 Renovest, papir, småt brændbart mv og løbende Tømning af papirkurve Alle Teknik- og Miljø, Entreprenørenheden Derudover kan s aktiviteter opdeles i: Drift af Affalds- og Genbrugscenter Rørdal med deponering af affald, kompostering, jorddeponering og kartering. Drift af genbrugspladserne Over Kæret, Sundsholmen, Hals, Hou, Gandrup, Ulsted, Vester Hassing, Nibe og Storvorde. Diverse indsamlingsordninger ved private husholdninger og ved erhverv. Rådgivning, vejledning, myndighedsbehandling m.v. for virksomheder. Indsamling af erhvervsaffald ved private ordninger efter s anvisning. Modtagelse og behandling af anmeldelser på flytning af alt forurenet jord og jord fra kortlagte grunde og jord fra områdeklassificerede områder. Jorden bliver anvist til modtageanlæg, der kan modtage jord med pågældende forurening.

4 Forsyningsvirksomhederne 4 arbejder ud fra en generel prioritering om at øge genbrug og sikre miljø- og arbejdsmiljøvenlig affaldsbortskaffelse. Forbrændingsanlæg, kontrolleret losseplads og modtagestation for olie- og kemikalieaffald drives af de fælleskommunale selskaber I/S Reno-Nord og I/S Mokana, medens brændbart affald, indsamlede genbrugsvarer fra husholdninger og affald til deponering fra den tidligere Nibe Kommune varetages af Renovest I/S (Aars Fjernvarmeværk og Oudrup Losseplads). Endelig skal det nævnes, at de fleste genbrugsanlæg drives af private virksomheder. Liberalisering af affaldsområdet Som resultat af den nye Affaldsbekendtgørelse er der indført nye metoder og regler som medfører omfattende ændringer i s administrationsgrundlag. De forskellige tiltag er nævnt i en ikke prioriteret rækkefølge: Genbrugspladserne skal fra 1. januar 2010 åbne op for modtagelse af erhvervsaffald. Når affaldet afleveres i sække, må det kun ske i klare plastiksække. Kun kommunens virksomheder og husholdninger kan benytte kommunens genbrugspladser. Virksomhederne kan kun aflevere 200 kg farligt affald. Når affaldet indleveres, har den enkelte virksomhed krav på kvittering. Pr. 1. januar 2011 er den enkelte kommune forpligtiget til at indføre et standardregulativ. Der skal udarbejdes et nyt gebyrsystem for virksomhederne, som skal afspejle branche, størrelse og ordninger, baseret på et ajourført CVR-register. Gebyret skal vedtages i løbet af Pr. 1. januar 2010 skal genanvendeligt affald fritstilles. Iht. deponibekendtgørelsen skal affald karakteriseres med en deklaration ved indlevering til deponi. Affalds- og Genbrugscenter Rørdal får pligt til at modtage større mængder byggeaffald fra erhverv (>100 kg), tilført på lastbiler på max kg, dog med hænger. Pr. 1. januar 2010 skal alle gebyrer opkræves hos den enkelte virksomhed via CVR-registret. Pr. 1. januar 2011 gælder dette tillige for dagrenovation. Pr. 1. marts 2010 skal anmelde komposteringsanlægget og omfanget af opgaverne. Endelig skal administrere et anvisningssystem for erhvervsaffald, farligt affald og jord.

5 5 Forsyningsvirksomhederne 2. Målsætninger Mål for omdømme og image vil opfattes som en moderne virksomhed, der sikrer en miljømæssig og økonomisk optimal indsamling og behandling af affald. Dette sker ved en aktiv indsats rettet mod alle målgrupper ved brug af forskellige medier, afhængig af, og tilpasset til den enkelte målgruppe, ligesom opmærksomheden hele tiden rettes mod, hvordan affaldet afsættes og behandles. Virksomhedsmål skal være effektivt og kunne matche private tilbudsgivere på såvel økonomi som kvalitet. Målsætningen opfyldes ved følgende virkemidler: Levere god rådgivning, service og information til virksomheder og borgere. At sikre rationel udnyttelse af personale og materiel. Udnytte teknologiske muligheder. Vedligeholde miljøcertificering og fortsat at udbrede kendskab herom og indsats af s medarbejdere. Etablere enkle og letforståelige ordninger. At anvende en takststruktur, der understøtter målene i Aalborg Kommunes affaldsplan med tillæg. Vedligeholde arbejdsmiljøcertificering og fortsat at udbrede kendskab herom og indsats af s medarbejdere. Arbejdsmiljøet holdes i fokus på følgende værdigrundlag: Sund og rask - Først som sidst Hvor sund afspejler s ønske om at have en sund arbejdsplads med sundhedsfremmende tiltag, rask betyder, at man kan udføre sit arbejde uden besværligheder (en sund sjæl i et sundt legeme), og at først som sidst betyder, at vil sikre medarbejdernes helbred gennem hele arbejdslivet således, at den enkeltes psykiske og fysiske formåen i princippet ikke forringes pga. egen arbejdssituation. Personalemål vil være en attraktiv virksomhed, der kan tiltrække, udvikle og fastholde dygtige og engagerede medarbejdere. Målsætningen kan opnås ved at satse på og understøtte: Gennem uddannelse. Arbejdsmiljøvenligt udstyr. Fleksible arbejdstider og aflønningsformer.

6 Forsyningsvirksomhederne 6 Decentralisering af kompetence. Horisontal kommunikation. Sociale aktiviteter. Glade og positive medarbejdere. Certificering vil i sit arbejde handle ansvarligt og miljørigtigt og sørge for, at mest muligt affald genbruges. Målsætningen opnås ved at behandle affaldet med størst mulig ressourceudnyttelse i overensstemmelse med de retningslinjer, der er fastlagt i Aalborg Kommunes affaldsplan, og ved at tilrettelægger sin holdningsbearbejdning af brugerne, udnytter moderne, teknisk udstyr og planlægger strategisk på en sådan måde, at Aalborg Kommunes visioner om bæredygtighed og klimamål understøttes. Forsyningsvirksomhederne har udarbejdet en fælles miljøpolitik, som går ud på at producere og levere ydelser med så lavt energiog ressourceforbrug som muligt, og hertil at anvende den reneste teknologi, der er til rådighed inden for de mulige økonomiske rammer. Denne miljøpolitik tilstræber i det daglige arbejde at efterleve. er miljøcertificeret i overensstemmelse med kravene i DS/EN ISO 14001:2004 og arbejdsmiljøcertificeret efter DS/OHSAS 18001:2008. Certificeringen betyder bl.a., at der er udarbejdet en miljø- og arbejdsmiljøpolitik, at der er et overblik over den samlede miljøbelastning med hensyn til ressourceforbrug og affald til genanvendelse, forbrænding, deponi og specialbehandling, at der er et overblik over arbejdsmiljøforholdene, at der er klare og fælles mål for miljø- og arbejdsmiljøarbejdet og at der hele tiden arbejdes på forbedringer. De overordnede mål for s miljø- og arbejdsmiljøarbejde er bl.a., at indsamling af affald foregår efter branchens optimale arbejdsog sundhedsmæssige vilkår og betingelser, at genbruge mest muligt affald, at øge bevidstheden om miljø, både internt og eksternt og at arbejde for, at alle medarbejdere tager ansvar for miljø og arbejdsmiljø, samt udviser social ansvarlighed. I så stort omfang som muligt inddrages medarbejderne i miljø- og arbejdsmiljøarbejdet. Der er således nedsat et arbejdsmiljøudvalg med to sikkerhedsgrupper, et samarbejdsudvalg og en miljøgruppe i virksomheden.

7 7 Forsyningsvirksomhederne s miljø- og arbejdsmiljøpolitik fremgår af s miljø- og arbejdsmiljø-ledelsessystem og s hjemmeside Endelig skal det nævnes, at visse myndighedsopgaver af praktiske grunde - er placeret hos under instruks fra Administrationen, se i øvrigt Forsyningsvirksomhederne, Teknisk Sekretariats strategiplan vedr. myndighedsudøvelse. Som en nødvendighed for udførelse af den daglige drift - og af praktiske grunde - er Driftsmyndigheds-arbejdet placeret hos, og s administration er dermed omfattet af Forsyningsvirksomhedernes kvalitetscertificering på natur- og miljøområdet. 3. Emneord og definitioner Boligabonnement Abonnement for bolig er en takst, der dækker udgiften til genbrugsordninger samt en forholdsmæssig andel af s fællesudgifter. Abonnementet opkræves ved alle boliger. Sommerhusejere betaler ½ boligabonnement, primært for at have fået retten til at aflevere affald og genbrugsvarer på genbrugspladserne. Kolonihaveforeninger betaler ikke boligabonnement. Byggeaffald Der kan afleveres op til 100 kg byggeaffald på genbrugspladserne. Større mængder end 100 kg kan afleveres direkte på fyldplads på Affalds- og Genbrugscenter Rørdal eller til eventuel knusning og genbrug på Rærup s kontrollerede losseplads. Ved byggeaffald forstås eternit, jord, tegl, beton og fyldpladsaffald. Dagrenovation Dagrenovation fra virksomheder indsamles på to måder, dels ved almindelig ruteindsamling, dels ved brug af storcontainere eller vippecontainere. Der er stadig en del kunder med storcontainere, men der er fortsat stor efterspørgsel på vippecontainere. Større boligselskabers efterspørgsel på underjordiske containere (eksempelvis molokker) er tilsvarende stærkt stigende. Endelig skal det nævnes, at, som noget nyt, har indført begrebet: den fleksible tømningsordning, hvor virksomheder, med store variationer i affaldsmængden, kan få afhentet spidsvolumen, mod at betale den ordinære takst.

8 Forsyningsvirksomhederne 8 Data til skemaer Forklarende tekst til data for indsamling af dagrenovation: Total indsamlet dagrenovation: tons Ruteindsamlet dagrenovation: (storcontainere) (molok) 65 (affaldskurve) = tons Dagrenovation fra husholdninger: * 0,85 = = tons. Dagrenovation fra erhverv på ruteindsamling: * 0,15 = tons. Erhvervsgebyrer Til dækning af s udgifter til planlægning og den overordnede administration betaler alle virksomheder et grundgebyr. Dette grundgebyr betales som udgangspunkt af alle CVRregistrerede virksomheder, medmindre der i virksomheden ikke forekommer nogen form for affald. De CVR-registrerede virksomheder betaler ligeledes et gebyr for retten til at benytte de kommunale genbrugspladser. Gebyrets størrelse er differentieret efter virksomhedens branche og antal ansatte. Bestemte virksomhedsformer og brancher fritages for gebyret, hvis de ikke gør brug af genbrugspladserne, ligesom også virksomheder med en årlig omsætning under kr. fritages. Farligt affald Farligt affald kan afleveres på genbrugspladserne i mængder op til 200 kg pr. virksomhed pr. år. tilbyder en direkte afhentning på den enkelte virksomhed dog ikke kildesorteret genanvendeligt farligt affald. Genbrugspladser Erhverv Fra 1. januar 2010 fik virksomhederne adgang til kommunens genbrugspladser i samme omfang som husholdninger med, hvad der kan rummes på op til et 3,5 tons køretøj samt godkendt trailer. Der skal betales gebyrer herfor. Se i øvrigt under Byggeaffald. Haveaffald Have- og parkaffald i større mængder kan ligesom byggeaffald afleveres på genbrugscentrene Hou og Rørdal. Henteordning Ved henteordningen indsamler småt brændbart affald ved ejendomme beliggende i by- og bymæssige områder. I disse områder får den enkelte husstand afhentet rimelige mængder ved ejendommens skel (dog undtaget haveaffald, hvor man max. må aflevere tre enheder), idet indsamlingen foregår ved ruteindsamling. Renovest forestår indsamling af småt brændbart i et område svarende til den tidligere Nibe Kommune. I landområder i hele kommunen indsamles ikke småt brændbart. Denne type affald kan anbringes i den 240 liters container, som tømmes hver 14. dag, se i øvrigt under Tømning.

9 9 Forsyningsvirksomhederne Humanitære organisationer Humanitære organisationer foretager indsamling af tøj i eget udstyr, der er opstillet rundt om i kommunen. Derudover har - i samarbejde med Familieog Beskæftigelsesforvaltningen - etableret et kommunalt genbrugsprojekt, hvor kontanthjælpsmodtagere med stor succes bliver beskæftiget med sortering og renovering af indbo, der er henstillet til genbrug på genbrugspladserne af kommunens borgere. Projektet har senere ændret form til beskæftigelse af kontanthjælpsmodtagere, der er bedre rustet til at tilgå arbejdsmarkedet. Projektet har derfor ændret navn til GenbrugNord, og i 2010 er der etableret en egentlig genbrugsbutik på et areal tilhørende Genbrugsplads Sundsholmen. Samme type projekt er etableret i den tidligere Hals Kommune ved HUAC (Hals Uddannelses- og Arbejdsmarkedscenter), nu Loppehjørnet, der får tilført materialer til direkte genbrug fra genbrugspladserne i den tidligere Hals Kommune. Jord Behovet for anbringelse af overskudsjord er fortsat markant, og der tilføres store mængder lettere forurenede jordarter til Affalds- og Genbrugscenter Rørdal. Områdeklassificeringen har medført forbrug af store ressourcer hos, og det er vores opfattelse, at dette vil fortsætte i fremtiden. Kildesorteret genanvendeligt erhvervsaffald Folketingets vedtagelse af en ændret miljøbeskyttelseslov betyder, at kommunerne fra og med 2010 ikke længere selv må forestå indsamling eller anvisning af kildesorteret genanvendeligt erhvervsaffald. Fremover skal virksomheder, der indsamler kildesorteret genanvendeligt affald, indsamlingsvirksomheder for øvrigt affald, affaldstransportører, genanvendelsesanlæg, mæglere og forhandlere lade sig registrere i det nye affaldsregister, som administreres af Miljøcenter Roskilde. Kolonihaver Kolonihaveforeninger skal være tilmeldt med den nødvendige volumen, dog min. 100 liter. Der tømmes hver uge i perioden fra 1. april til 30. september, og tømningstaksten for hele året udgør 50% (gangefaktor 0,50). Kolonihaveforeninger skal ikke betale boligabonnement. Mobil har etableret en webbaseret mobilservice, der ud over at kunne servicere den enkelte bruger med besked om afhentningsdatoer for henteordningen, har til hensigt at tilbyde mulig-

10 Forsyningsvirksomhederne 10 heder for at downloade oplysninger om genbrugspladsernes åbningstider, adresser samt en sorteringsguide. Modtagekontrol I forbindelse med etablering af ovn 4 på I/S Reno-Nord blev der etableret et anlæg til kontrol af modtaget affald. Dette kontrolanlæg blev taget i brug af i efteråret 2008, og arbejdet med at kontrollere modtaget affald er nu en integreret del af konsulentafdelingens arbejde. I 2009 blev der gennemført 166 kontroller, og i 70 tilfælde blev der foretaget opfølgning over for affaldsproducent og transportør. Papirindsamling For at forøge indsamling af papirmængder udleverer 140 liters containere til alle enfamiliehuse, herunder tillige til landejendomme. Ved enfamiliehusene i by- og bymæssige områder tømmes hver måned, og ved ejendomme i landområder tømmes hver 2. måned. Som ved indsamling af småt brændbart informeres alle husstande om indsamlingsdatoer ved en årlig husstandsomdelt brochure. I et område svarende til den tidligere Nibe Kommune foretager Renovest I/S indsamlingen. Sommerhus- I sommerhusområder tømmes dagrenovation hver uge i perioden tømning fra uge 18 til og med uge 35. Herefter tømmes hver ulige uge i 14 dages interval. Der skal anvendes sorte plastiksække, og renovationsarbejderen skal anbringe sækken uudfoldet for at vise, om den bliver brugt. Det forventes, at ca. 10 % i gennemsnit anvender tømningsbeholderen i vinterhalvåret, hvilket har en afsmittende effekt på tømningstaksten (gangefaktor 0,60). Tømningsbeholderen skal stå i skel, synlig fra kørselsvejen. Tømning Til finansiering af tømningsomkostningerne opkræves der en tømningstakst for den mængde affald, der kan rummes i en 100 liters tømningsenhed. Taksten dækker de faktiske tømningsomkostninger og er baseret på det kollektive princip, hvilket medfører, at taksten udgør den samme enhedsomkostning, uanset ejendommens geografiske placering, og uanset om tømningsenheden er en sæk på 100 liter eller en container på f.eks. 6 x 100 liter efter princippet om ligefrem proportionalitet. En ejendom eller en virksomhed er forpligtiget til at være tilmeldt med det antal tømningsenheder, der kan rumme ejendommens producerede dagrenovation, dog minimum én tømningsenhed á 100 liter. Dog skal det nævnes, at der i henhold til affaldsplanen er indført begrebet Ejendomme i landområder, hvor det er et krav, at ejendommen tilmeldes med min. 2 x 100 liter til tømning hver 14. dag.

11 11 Forsyningsvirksomhederne Der vil ved disse ejendomme ikke blive foretaget afhentning af småt brændbart, hvorfor der - som kompensation - stilles 20 liters volumen til rådighed pr. uge uden meromkostning ved ejendomme fra en 240 liters tilmeldt tømningsvolumen. Tøj På s genbrugspladser har humanitære organisationer, bl.a. Frelsens Hær, mulighed for opstilling af containere til indsamling af genbrugs-effekter som f.eks. tøj og sko. WWW I øvrigt henvises til s hjemmeside der indeholder oplysninger om s mange aktiviteter samt lov- og regelgrundlaget.

12 Forsyningsvirksomhederne Skemaer og figurer Skema 1: Husholdningsaffald for 2009 Status Affaldsfraktion 2009 Genanvendelse Forbrænding Deponering Mængde pr. husstand ton/år kg/år Restaffald ,8 Restaffald (molok) ,8 Hjemmekompostering ,0 Flasker/glas ,7 Plastdunke 0,3 0,3 0 Pap & papir ,3 Farligt affald ,6 Dagrenovation i alt ,2 Brændbart affald ,1 Haveaffald ,5 Jern og metal ,6 Elektronikaffald ,9 Neonrør 8 8 0,1 Batterier ,4 Tøj ,8 Havemøbler ,7 PVC ,7 Planglas ,6 Gips ,8 Asbest ,2 Træ til spånpladeproduktion ,2 Imprægneret træ ,6 Beton, murbrokker m.m ,4 Fyldplads ,7 Lossepladsaffald ,1 Dæk ,9 Kølemøbler ,8 I alt husholdningsaffald ,4 Procent 40,7 53,2 6,1 Lettere forurenet jord ,1 Husholdningsaffald inkl. jord ,5 Skema 2: Udvikling for boligabonnementer og tømninger Udvikling R2009 B2010 SP2011 SP2012 SP2013 SP2014 Antal boligabonnement Antal tømning/uge Antal sommerhuse Kilde : I 2009 Xellent via Cognos. I Aalborg Kommunes Boligprognose Befolkningsfremskrivning. Skema 3: Antal erhvervsabonnementer i 2009 efter areal og CVR Bebygget areal, Aalborg m m 2 >2.000 m 2 Antal beredskab Antal erhvervsabonnementer Antal erhvervsabonnementer fordelt på størrelse af det bebyggede areal, samt antal ejendomme, der betaler beredskabsgebyr.

13 13 Forsyningsvirksomhederne Skema 4: Dagrenovationsindsamling, fordelt på distrikter Distrikt R2006 R2007 R2008 R2009 B2010 SP2011 Distrikt 1 (Aalborg AKR) Antal tilmeldte tømningsenheder Mængde i ton pr. år Kg/tømningsenhed 11,0 9,5 8,6 8,5 8,5 Distrikt 2 (Nord Marius Pedersen) Antal tilmeldte tømningsenheder Mængde i ton pr. år Kg/tømningsenhed 9,9 10,8 9,2 8,9 8,7 Distrikt 3 og 6 (Sydøst og Sydvest Miljøteam) Antal tilmeldte tømningsenheder Mængde i ton pr. år Kg/tømningsenhed 10,0 9,4 10,3 10,2 9,5 Distrikt 4 (Nordøst Nord-Ren, område med mange sommerhuse og landejendomme) Antal tilmeldte tømningsenheder Mængde i ton pr. år Kg/tømningsenhed - 7,5 8,2 7,8 7,6 Distrikt 7 (Østsydøst Marius Pedersen, område med mange sommerhuse og landejendomme) Antal tilmeldte tømningsenheder Mængde i ton pr. år Kg/tømningsenhed - 7,8 8,2 6,8 10,2 Distrikt 5 (Vestsydvest Brdr. Nielsen) Antal tilmeldte tømningsenheder Mængde i ton pr. år Kg/tømningsenhed - 10,4 9,4 9,0 9,2 Samlet for distrikterne Antal tilmeldte tømningsenheder Mængde i ton pr. år Kg/tømningsenhed 10,2 8,0 9,4 8,7 8,9 9,0 Affald fra storcont. og molokker i ton pr. år Total tons dagrenovation/storcontainer Kilde: Cognos-udtræk for så vidt angår tømningsenheder. Figur 1

14 Forsyningsvirksomhederne 14 Figur 2 Figur 3 Figur 4

15 15 Forsyningsvirksomhederne Skema 5: Udvikling mht. etablering af molokker/undergrundscontainere Molokker/undergrundscontainere Dagrenovation 1,3 m m m Papir/pap Flasker/glas Domino - undergrundscontainere Dagrenovation 5 m Papir/pap 3 m Flasker/glas 2 m Figur 5 Figur 6

16 Forsyningsvirksomhederne 16 Figur 7 Figur 8 Figur 9 NB: Affaldet afleveret på de små genbrugspladser i Hals-området er med under Genbrugsplads Hou.

17 17 Forsyningsvirksomhederne Figur 10 NB: Affaldet afleveret på de små genbrugspladser i Hals - området er med under Genbrugsplads Hou. Figur 11 NB: Affaldet afleveret på de små genbrugspladser i Hals-området er med under Genbrugsplads Hou. Figur 12

18 Forsyningsvirksomhederne 18 Figur 13 NB: Komposten fra Genbrugsplads Nibe behandles på Renovest I/S. Figur 14

19 19 Forsyningsvirksomhederne Skema 6 Erhvervsaffald Fraktioner Diverse brændbart Dagrenovation Klinisk risikoaffald Farligt affald Andet organisk affald Storkøkkenaffald Papir og pap Kølemøbler ,2 1,3 3 6 Flasker og glas Plast PVC Jern og metal Have- og parkaffald Elektronikaffald Autogummi Lossepladsaffald Handels-, kontor- og industriaffald Beton, tegl og andet bygge- og anlægsaffald Lossepladsaffald Blæsemidler Træ Planglas Asfalt Asbest, støvende Bygge- og anlægsaffald i alt Erhvervsaffald i alt excl. behandlingsrester Restprodukter fra affaldsforbrænding Restprodukter fra energifremstilling Slam, sandfangssand, ristestof Behandlingsrester i alt Erhvervsaffald i alt Forurenet jord Rent jord Erhvervsaffald i alt inkl. jord

20 Forsyningsvirksomhederne 20 Figur 15 Figur 16 Skema 7: Indsamlet af Erhvervsaffald AKR 2009 Enhed Mængde 3 % fra genbrugspladserne* ton 620 Dagrenovation 15 % ton Elektronik ton 402 Farligt affald - rap ton 10 Papir/pap ton 444 Specielt sygehusaffald ton 12 Storcontainer brændbart ton Storcontainer brændbart til neddeling ton 301 Storcontainer dagrenovation ton Storcontainer lossepladsaffald ton 104 I alt erhvervsaffald indsamlet af AKR ton * 3 % af det affald, som er afleveret på genbrugspladserne i Hou, Storvorde og Nibe, er vurderet at stamme fra erhverv (620 ton) og indgår i totalmængden på ton. har i år 2009 indsamlet og transporteret ton erhvervsaffald. Fra år 2010 indsamler som følge af den nye organisering af affaldssektoren, ikke længere genanvendeligt er-

21 21 Forsyningsvirksomhederne hvervsaffald. Dog indsamles der stadig genanvendeligt erhvervsaffald ved kommunale institutioner. 5. Initiativer med statusopgørelse og konsekvensvurdering Indledning Budgetberegningerne for perioden er gennemført på baggrund af de beskrevne forudsætninger, jfr. efterfølgende: Oplysningerne er angivet i de vedhæftede skemaer: Personaleoversigt Driftsændringer Forslag til anlægsbudget Forslag til driftsbudget Forsøgsprojekter Der foreslås fortsat afsat midler til forsøgsprojekter. I lighed med tidligere foreslås der afsat kr. til f.eks. GPS, fjernaflæsning af fyldningsgrader i containere, hvide kuber til småt elektronikaffald, den mobile arbejdsplads o. l. Uddannelse I forbindelse med uddannelsesbudgettet foreslås der indarbejdet økonomi for uddannelse af konsulenter i henhold til kvalitetssikringssystemet. Ligeledes foreslås der reserveret midler til uddannelse af administrative medarbejdere generelt. For 3F-medarbejdere er der behov for at gennemføre tilfredshedsundersøgelser, at gennemføre førstehjælps-kurser og at uddanne chauffører i glatførekørsel samt energirigtig kørsel. Forslag til uddannelsesmidler til dette formål: kr. IT generelt I forbindelse med IT-strategiplanen for kan nævnes efterfølgende indsatsområder for etablering og drift af diverse edbsystemer. Investeringer i nedenstående systemer foreslås afsat i nærværende strategiplan: GIS Den igangsatte etablering af den enkelte borgers egen Affaldsplan, samt oversigtskort for placering af kuber på internettet ved brug af GIS skal fortsættes. Systemet er efter 4 års indsats endnu ikke etableret, idet der endnu er uafklarede krav fra Aalborg Kommunes IT-afdeling.

22 Forsyningsvirksomhederne 22 Borgerservice via elektroniske medier Planerne angående location based services på genbrugspladserne er stadig aktuelle og mobil services stadig interessante. Området skal derfor fortsat udbygges til fordel for Aalborg Kommune som helhed og service over for den enkelte borger i særdeleshed. De forskellige systemer etableres i forbindelse med indretning af de nye genbrugspladser samt etablering af adgangsregistrering generelt. Andre systemer Rita-systemet udbygges i takt med anskaffelse af biler. På den lange bane skal der indbygges container-identifikation for minicontainere og kubecontainere. Fortsat uddannelse af brugere. Som for den webbaserede løsning for kuber gælder det for GISsystemet, at systemet har været længe undervejs, men der er fortsat behov for at forbedre borgerkommunikationen og at høste driftsmæssige fordele ved løbende at udvikle og tilpasse s forskellige data på en geografisk platform, f.eks. i forbindelse med kørebogsafgrænsninger, kørselsplanlægning, kundeklassificering, udstyrsregistre o. lign. Midler hertil foreslås afsat i henhold til IT-strategiplanen. Forsyningsvirksomhedernes GIS-system skal i den forbindelse selvfølgelig have snitflader til Xellent, Renosys, GeoEnviron og andre systemer. Rita-projektet, s datakommunikation og dataopsamlingsudstyr til renovationsvogne ønskes fortsat udbygget med forslag om at afsætte kr. IT på Genbrugspladser s vision for indretning og modernisering af genbrugspladserne generelt omfatter etablering af videoovervågning, adgangsregistrering, og netværksetablering for at sikre datatransmission mellem Over Bækken og den enkelte genbrugsplads via lysledernettet. I forbindelse hermed overvejes det at forbedre interaktionen med kunderne via digitale teknologier, såsom kommunikation via SMS- og bluetooth-teknologi, sorteringsvejledning og nyheder på opsatte storskærme. Sigtet med disse overvejelser er at opnå en endnu større forståelse blandt kunderne for miljøspørgsmål og sortering af affald og for at optimere s servicegrad. Ligeledes forventes bluetooth-teknologien at kunne give et bedre overblik over kundevaner o.a. En forventelig meromkostning på kr. til etablering af kommunikationsveje og servere foreslås afsat.

23 23 Forsyningsvirksomhederne Genbrugspladser Når de nye genbrugspladser, Hou, Gandrup og Nibe er etableret, foreslås der opstillet containere til opsamling og oplagring af affald og genbrugsvarer. Containerne, som står på genbrugspladserne i Hou og i Nibe, er for størstedelens vedkommende på lejebasis. Det anbefales, at der afsættes 1 mio. kr. til nyanskaffelser og til gradvis udskiftning. Affalds- og Gen- Mulighederne for som tidligere at indleje dozerkapacitet fra underlebrugscenter Rørdal verandører er forbi og det vil være nødvendigt for at anskaffe sig en dozer. Det foreslås derfor, at der afsættes kr. på budgettet for køretøjer. Rådgivning Der foreslås afsat midler til rådgivning for indsamling af dagrenovation i distrikt 2 og i distrikt 4, begge nord for Limfjorden. Ligeledes foreslås der gennemført udbud af kurvetømning: I alt foreslås afsat kr. Underjordiske containere Ønsket om, at Aalborg Kommune fortsat investerer i etablering af underjordiske containere til indsamling af papir og pap samt flasker ved boligselskaber og sammenhængende bebyggelser, er fortsat stort, især hvis de store områder på Eternitgrunden og på jernbaneområdet melder sig på banen. For at imødekomme efterspørgsel og sikre en fortsat udbygning foreslås, at beløbet hæves til en årlig investering på kr. Arealleje, Elforsyningens areal Elforsyningen disponerer over et areal ved 150/60 kv-station Aadalen, som kan være interesseret i at indrette og leje til oplagring af storcontainere. Indhegning er anslået til kr., medens lejeomkostningen skal forhandles. Alternative jorddeponier, Kemira-grund vil gerne levetidsforlænge Affalds- og Genbrugscenter Rørdal og er derfor interesseret i at finde alternative områder. Således skal mulighederne ved Kemira-grunden og søen i Østerådalen undersøges for deponering af rene som lettere forurenede jordarter. Projekterne skal dog kortlægges, og økonomien beregnes, før har mulighed for engagement. Der foreslås reserveret et mindre beløb på kr. til forundersøgelser o.a. Information I forbindelse med liberalisering af affaldsmarkedet er der sket så store ændringer i s administrationsgrundlag for virksomheder, at eksisterende informationsmaterialer er forældede. Disse skal opdateres i takt med, at lovgivning og bekendtgørelser bliver pålideligt, hvorfor der foreslås afsat kr. til dette formål.

24 Forsyningsvirksomhederne 24 Fibernet For at forbedre datatransmissionen fra Affalds- og Genbrugscenter Rørdal til Aalborg Kommunes IT-afdeling i Danmarksgade foreslås der etableret den nødvendige lyslederkabelforbindelse til anslået udgift på kr. 6. Sammenhæng med Kommuneplan By og bolig s indsamlingsaktiviteter er afhængige af byens og boligområdernes indretning. Det skal således bemærkes, at der ved planlægning af nye boligområder skal tages hensyn til dels placering af affaldet og adgangsvejene hertil, dels at der benyttes det af godkendte udstyr, så de arbejdsmiljømæssige problemer minimeres mest muligt. Her tænkes specielt på etablering af underjordiske containersystemer, affaldssug ved byfornyelsesprojekter og ved nybygninger som boligkarréer o.l. s generelle bemærkninger til indretning af affaldssystemerne - og som det fremgår af lokalplansteksten - er i øvrigt således: Mulighed for placering af nye stativer og containere til genbrugsmaterialer og kildesorteret husholdningsaffald. Gode adgangsforhold til tømningsenhederne, så gangafstande minimeres. Acceptable tilkørselsforhold for renovationsbilerne, herunder at der etableres vendepladser ved stik- og blindveje. Det skal bemærkes, at hvis behovet måtte opstå, er indstillet på at deltage i løsning af miljøproblemer, der er forårsaget af trafikken i Midtbyen. Emissionerne fra trafik kan således mindskes yderligere ved omlægning af indsamlingsstrukturen. På nuværende tidspunkt kan virksomhederne i Midtbyen, ud over pligten til at være tilmeldt Aalborg Kommunes indsamling af dagrenovation, indgå aftaler med forskellige vognmænd om afhentning af industriaffald og affald til genbrug. Hvis krav og behov opstår, bør det være muligt for at pålægge disse virksomheder, at al restaffald (brændbart) afhentes af samme renovationsbil, og at der dispenseres for genbrugsgrænserne for f.eks. papir, der kan hæves for de pågældende virksomheder Endelig skal problemet med tømning af affald i de ældre byområder nævnes, idet der ved ældre ejendomme er behov for at acceptere op-/udsætning af tømningsenheder på tømningstidspunktet i skel, eventuelt på offentligt areal. Det drejer sig således om ejendomme, hvor der er forsøgt etableret en arbejdsmiljømæssig korrekt afhentning på ejendommens grund uden succes, hvorfor affaldet skal afhentes i skel.

25 25 Forsyningsvirksomhederne Aalborg Kommunes Teknik- og Miljøforvaltningen er ansvarlig for, at Aalborg Kommune, Bæredygtigheds- i forbindelse med tilsyn på virksomheder, vil søge at påvirke virk- Strategi somhederne til, at indføre renere teknologi for at begrænse affaldsdannelsen, at nedbringe mængden af erhvervsaffald til deponering og forbrænding, og at genbrug fremmes i samarbejde med industri og landbrug, at sikre, at mindst 25% af de miljøtunge virksomheder senest i 2012 har fået tilbudt samarbejde om miljø- og ressourcestyring og at der indgås samarbejde med detailhandelen om at begrænse mængden af affald med særlig fokus på begrænsning af emballage. På samme vis er SBU-forvaltningen ansvarlig for, at der iværksættes kampagner om begrænsning af kemikalier mv. i private husholdninger. For alle projekter indebærer det, at afsætter de fornødne ressourcer til at bidrage med faglig og teknisk bistand i fornødent omfang. Endvidere vil man fra s side være opmærksom på, om man i forbindelse med kommende nyanlæg, renoveringer og udbygninger af genbrugspladserne har mulighed for at etablere synlige grønne tiltag, der kan virke oplysende og motiverende for brugerne af pladserne. Det kan eksempelvis være brug af solceller, genbrug af regnvand, varmepumper, anvendelse af kompost, muligheder for at erstatte kemikalier med miljøvenlige produkter og meget andet.

26 Forsyningsvirksomhederne 26 BILAG A: NØGLETAL FOR AFFALDSMÆNGDER Affald fra private/erhverv R2009 B2010 BF2011 BO2012 BO2013 BO2014 Dagrenovation: - Ruteindsamling Aalborg (distrikt 1) Ruteindsamling Nord (distrikt 2) Ruteindsamling Sydøst og Sydvest (distr. 3 og 6) Ruteindsamling Nordøst (distrikt 4) Ruteindsamling Vestsydvest (distrikt 5) Ruteindsamling Østsydøst (distrikt 7) Storcontainere, inkl. molokker I alt dagrenovation Genbrugsindsamlingen GB Over Kæret GB Sundsholmen GB Hou, Hals, V. Hassing, Gandrup og Ulsted GB Nibe GB Storvorde Industriaffald Specielt sygehusaffald I alt brændbart Affald til genbrug: Genbrugsvarer fra alle genbrugspladser er indeholdt i tallene - Glas/flasker Metal Papir/pap Plast til Wuppi Gips og planglas Tøj Dæk Palletræ Køleskabe, indsamles fremover med elektronik Batterier i alt I alt til genbrug Farligt affald: - Ruteindsamling erhverv Rappenskralden - alle ordninger Genbrugspladser Asbest Miljøaffald, Rærup inkl. imprægn. træ, spånplader Elektronik inkl. lyskilder, sortering v/ I/S Reno-Nord I alt farligt affald Affald til kompostering: - Have- og parkaffald, Rørdal, erhverv Have- og parkaffald, Hou, erhverv Haveaffald, GB Over Kæret Haveaffald, GB Sundsholmen Haveaffald, GB Hou, Hals, V. Hassing, Gandrup Haveaffald, GB Nibe Haveaffald, Storvorde I alt til kompostering Affald til Fyldplads: - Aflæsning, erhverv Keramik/skår fra genbrugspladser Blandede læs til deponi Murbrokker og beton til stabilisering I alt til fyldplads Jorddeponering: - Rent jord Ler Vejjord Lettere forurenet jord I alt til jorddeponering I alt tilført Affalds- og Genbrugscentre Affald og jord i alt

27 27 Sektor: Funktion Ændringer - Drift Fra 2010 til Beløb i kr - Prisniveau 2010 Budget Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Renovation mv. ( ) ( ) 60 Fælles formål: Personale - Administrationspersonale, vikarer (312) Lønfordelingskonti (1.204) Diverse vedr. personale (3.463) Fast ejendom - Vedligeholdelse, pladser mv. (1.077) Kontorhold - Kontorartikler, kopiering mv. (499) Uddannelse, møder, rejser mv. - Uddannelse af chauffører (242) Møder mv. (67) Arbejdsmiljøcertificering (50) Affaldsplanlægning - Ny affaldsplan inkl. offentliggørelse mv. (100) Rådgivning, forundersøgelse mv. - Tiltag vedr. bygninger, genbrugspladser mv. (250) IT-basis, udvikling - Udvikling af GIS mv. (1.045) Informationsmateriale - Informationskampagner (2.075) Genbrugsrådgivning - Løn- og kørselsudgifter (17) Værkstedet - Køb af vogne og maskiner mv. (5.975) Løn- og kørselsudgifter (1.325) Interne indtægter, vognfordeling ( ) Andre udgifter - Licitationer og skader (511) Diverse gratisydelser (200) Gebyrer mv. - Boligabonnement (17.724) Renter (286) Dagrenovation - restaffald: Distrikt 1 - Aalborg - Løn- og kørselsudgifter (17.205) Indvejning mv. (12.383) Distrikt 2 - Nord - Indvejning mv. (4.572) Distrikt 3 - Sydvest - Løn- og kørselsudgifter (72) Distrikt 4 - Nordøst - Indvejning mv. (3.770) Distrikt 5 - Vestsydvest - Indvejning mv. (1.824) Distrikt 6 - Sydøst - Løn- og kørselsudgifter (103) Distrikt 7 - Østsydøst - Indvejning mv. (2.966) Tømning af papirkurve - Tømninger (2.000) (2.000) Gebyrer mv. - Tømningsabonnement (86.430) Renter (226)

28 28 Sektor: Ændringer - Drift Fra 2010 til Beløb i kr - Prisniveau 2010 Funktion Budget Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt 62 Storskrald mv.: Papirindsamling - private - Lønudgifter (6.701) Kørselsudgifter (3.845) Affaldsafgift (480) Informationsmateriale mv. (500) Salg af papir og pap (1.000) Henteordning - storskrald - Lønudgifter (3.378) Kørselsudgifter (3.126) Salg af papir og pap (1.100) Bestillerordning - storskrald - Lønudgifter (1.214) Kørselsudgifter (859) Salg af jern og metal (90) Flaskeindsamling - private - Lønudgifter (564) Kørselsudgifter (372) Køb af containere/molokker (350) Salg af flasker (298) Olie- og kemikalieordning - private - Løn- og kørselsudgifter (1.108) Indvejning mv. (1.336) Diverse udgifter (300) Gebyrer mv. - Boligabonnement (27.342) Renter (185) Papir og flasker - erhverv: Papirindsamling, erhverv - Løn- og kørselsudgifter (135) Renter (24) Farligt affald - erhverv: Klinisk risikoaffald - Indvejning mv. (37) Afhentningsgebyr (389) Olie- og kemikalieordning mv. - erhverv - Løn- og kørselsudgifter (369) Indvejning og sortering (94) Afhentningsgebyr (599) Beredskabsgebyr - Betaling til I/S Mokana (241) Andel af Xellent (162) Beredskabsgebyr (316) Renter - Renteudgifter (47)

29 29 Sektor: Ændringer - Drift Fra 2010 til Beløb i kr - Prisniveau 2010 Funktion Budget Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt 65 Genbrugspladser: Genbrugsplads, Over Kæret - Lønudgifter (5.794) Kørselsudgifter (1.530) Indvejning mv. (11.474) Salg af genbrugsmaterialer (1.595) Genbrugsplads, Sundsholmen - Lønudgifter (4.829) Kørselsudgifter (1.530) Indvejning mv. (3.240) Salg af genbrugsmaterialer mv. (1.452) Genbrugsplads, Hou - Lønudgifter (1.595) Kørselsudgifter (762) Indvejning mv. (1.704) Køb af containere (100) Diverse (220) Salg af genbrugsmaterialer (564) Genbrugsplads, Hals - Løn- og kørselsudgifter mv. (315) Salg af papir og pap (11) Genbrugsplads, Vester Hassing - Løn- og kørselsudgifter mv. (389) Salg af papir og pap (16) Genbrugsplads, Gandrup - Lønudgifter (75) Kørselsudgifter (16) Indvejning mv. (210) Køb af containere mv. (0) Diverse (14) Andel af konsulentordning (133) Salg af genbrugsmaterialer (11) Genbrugsplads, Ulsted - Løn- og kørselsudgifter mv. (160) Salg af papir og pap (4) Genbrugsplads, Nibe - Lønudgifter (1.856) Kørselsudgifter (585) Indvejning mv. (2.670) Køb af containere mv. (100) Andel af konsulentordning (133) Genbrugsplads, Sejlflod - Lønudgifter (1.856) Kørselsudgifter (762) Køb af containere mv. (280) Diverse udgifter (442) Salg af genbrugsmaterialer (374) Gebyrer mv. - Boligabonnement (48.400) Renter (500)

30 30 Sektor: Ændringer - Drift Fra 2010 til Beløb i kr - Prisniveau 2010 Funktion Budget Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt 66 Øvrige ordninger og anlæg: Storcontainere - Lønudgifter (3.691) Kørselsudgifter (2.479) Afhentning og indvejning (19.653) Konsulentordningen - Løn- og kørselsudgifter (1.818) Kompostering, Rørdal - Komposteringsomkostninger (6.959) Indtægter, boliger (4.180) Kompostering, Hou - Komposteringsomkostninger (1.093) Fyldplads, Rørdal - Vægtomkostninger (251) Jorddeponeringsarealer - Lønudgifter (1.552) Kørselsudgifter (479) Indvejning og sortering (4.000) Erhvervsgenbrugsplads - Systemanalyse mv. (500) Fælles formål - Lønudgifter (928) Renter og overførsler fra Renteindtægter mv. (1.133) i alt

31 Sektor: 31 Personaleoversigt Beløb i kr - Prisniveau 2010 Regnskab Budget Funktion Bevillingsniveau Personale- 1) 2) 3) 2) 2) 2) forbrug Normering Normering Lønsum Normering Normering Normering Renovation mv ,38 142,57 142, ,57 141,57 141,57 i alt ,38 142,57 142, ,57 141,57 141,57 1) Budget 2010 er oprindeligt budget pr. 8. oktober ) Normering ekskl. fleksjob og omregnet til heltidsansatte med 2 decimaler 3) Lønsum til opfyldelse af normeringsplanen (svarer til art 1.1 Lønninger i økonomisystemet)

Strategiplanlægning 2012-2023

Strategiplanlægning 2012-2023 Strategiplanlægning 212-223 Udgiver: Forsyningsvirksomhederne Aalborg Forsyning, Renovation Over Bækken 2 9 Aalborg Udgivelse: Maj 211 Sagsnr.: 211-312 Dok.nr.: 211-125438 Titel: Strategiplan 212-223 Side

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2016 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 483 0 0 0 Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: DL

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: DL Notat Dato: 5.12.212 Sagsnr.: 211-41668 Dok. nr.: 213-426 Direkte telefon: Initialer: DL Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 94 Nørresundby Affaldsplanlægning - Status

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2018 1 Sektor Aalborg Renovation Regnskab - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Regnskab Korrigeret Afvigelse Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

Takstoversigt. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013. 01.38 Renovation mv. Dagrenovation

Takstoversigt. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013. 01.38 Renovation mv. Dagrenovation 1 2013 2013 Forsyningsvirksomhederne Dato Senest godkendt Dato Takstforslag takst Kr. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2013 01-03-2013 01.38 Renovation mv. Dagrenovation Abonnement: Abonnement,

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2015 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 637 637 637 0 Brugerfinansierede

Læs mere

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Senest godkendt Dato Takstforslag

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Senest godkendt Dato Takstforslag Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2016 01-01-2016 01.38 Affaldshåndtering Abonnement: Abonnement, bolig: - Boligenhed (ekskl. kolonihaveforeninger, men inkl. huse i landområde), abonnements pr.

Læs mere

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Takstforslag Dato Takstændring

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Takstforslag Dato Takstændring Sektor: Aalborg Renovation 01-01-2017 01-06-2017 01.38 Affaldshåndtering Abonnement: Abonnement, bolig: - Boligenhed (ekskl. kolonihaveforeninger, men inkl. huse i landområde), abonnementstakst pr. år,

Læs mere

Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Bakkegårdsvej og Højvangen Fredensborg Kommune Bakkegårdsvej Højvangen. Miljøberetning 2010 Indledning Både besøgstal og mængder er faldet i 2010. Besøgstallet er for de to pladser,

Læs mere

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Takster Dato Takstændringer

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Takster Dato Takstændringer Sektor: Aalborg Renovation 01-01-2018 01-01-2018 01.38 Affaldshåndtering Abonnement: Abonnement, bolig: - Boligenhed (ekskl. kolonihaveforeninger, men inkl. huse i landområde), abonnementstakst pr. år,

Læs mere

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Takster Dato Takstændringer

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen Dato Takster Dato Takstændringer Sektor: Aalborg Renovation 01-01-2018 01-07-2018 01.38 Affaldshåndtering Abonnement: Abonnement, bolig: - Boligenhed (ekskl. kolonihaveforeninger, men inkl. huse i landområde), abonnementstakst pr. år,

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

Regnskab 2012. Aalborg Forsyning, Renovation

Regnskab 2012. Aalborg Forsyning, Renovation Regnskab 2012 Aalborg Forsyning, Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2012 1 Regnskab 2012 Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Regnskab - sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

1 Status... 23. 2 Prognose... 34 3 Modtage og behandlingsanlæg samt kommunale og fælleskommunale anlæg... 34

1 Status... 23. 2 Prognose... 34 3 Modtage og behandlingsanlæg samt kommunale og fælleskommunale anlæg... 34 Kortlægning FORSLAG Indholdsfortegnelse i kortlægning 1 Status... 23 1.1. Status for affaldsdata... 23 1.1.1. Husholdningsaffald... 23 1.1.2. Erhvervsaffald... 27 1.2. Status for Affaldsplan 2008 2016...

Læs mere

Tillæg til Affaldsplan 2008-2016

Tillæg til Affaldsplan 2008-2016 Tillæg til Affaldsplan 2008-2016 Renovation FORSYNINGS VIRKSOMHEDERNE Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kortlægning... 2 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 5 2.3 Modtage- og behandlingsanlæg...

Læs mere

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation Affaldshåndtering

Takstoversigt. Miljø- og Energiforvaltningen. Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation Affaldshåndtering Sektor: Aalborg Forsyning, Renovation 01-01-2019 01-01-2019 01.38 Affaldshåndtering Abonnement Abonnement, bolig: - Boligenhed (ekskl. kolonihaveforeninger, men inkl. huse i landområde), abonnementstakst

Læs mere

Affaldsstatus 2010. Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus 2010. Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2010 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk 1. Indledning

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune. (Højvangen)

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune. (Højvangen) Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune (Højvangen) Miljøberetning 2011 Indledning Besøgstal og mængder er for Højvangens vedkommende steget en smule, hvor imod tallene for

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 AFFALDSPLAN 2015 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for

Læs mere

Regnskab Renovationsvæsenet

Regnskab Renovationsvæsenet Regnskab 2009 Renovationsvæsenet Kommunalt Regnskab 2009 1 Regnskab 2009 Sektor Renovationsvæsenet Regnskab sektor Renovationsvæsenet Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt budget Regnskab Korrigeret budget Afvigelse

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Miljøberetning 2009 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom de to pladser

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2010 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej kunne som den eneste af de genbrugspladser som Nordforbrænding driver, notere sig en stigning, både mht. mængder

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2011 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej har i 2011 oplevet stigende mængder og flere besøgende. Kommentarer og spørgsmål besvares gerne. Nordforbrænding,

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2012 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej har i 2012 oplevet et mindre fald i mængder og besøgende. Kommentarer og spørgsmål besvares gerne. Nordforbrænding,

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2009 Indledning Denne niende miljøberetning indeholder i ord og tal de væsentlige oplysninger om Allerød Genbrugsplads i 2009. Allerød Genbrugsplads har, sammenholdt

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Miljøberetning 2012 Indledning Besøgstal og mængder er for Bakkegårdsvej og Højvangens vedkommende faldet en smule i 2012, efter en mindre

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2013-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens (BEK

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2011 Indledning Allerød Genbrugsplads har fra 2010 til 2011, igen oplevet en stigning i affaldsmængder og besøg, efter et fald i perioden 2009-2010. Kommentarer og

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Sag nr.: 155280 Dato: 17.11.2015 E-mail: hbd@j-k-as.dk Ordninger for husholdningsaffald i andre kommuner Data over 4 kommuner og Fanø er opstillet i nedenstående

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Affald fra husholdninger GLOSTRUP

Affald fra husholdninger GLOSTRUP Affald fra husholdninger 2014 GLOSTRUP Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Foto: Genbrugspladsen Blokken efter ombygning Miljøberetning 2010 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde:

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde: Forord. I henhold til affaldsbekendtgørelse nr. 1634 af 13.12.2006 skal kommunalbestyrelsen hvert 4. år udarbejde en plan for den kommunale håndtering af affald. Formålet med affaldsplanen er at skabe

Læs mere

Affaldsstatus 2011 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus 2011 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2011 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk 1. Indledning

Læs mere

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2014 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune

Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 3 Fraktioner og behandlingsformer... 8 4 Ordninger... 12 5 Affaldsmængder pr. indbygger og husstand...

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

Affaldsstatus 2012 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus 2012 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2012 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Affaldsstatus 2013 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus 2013 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2013 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 Telefax 45 16 05 11 Email: nordf@nordf.dk www.nordf.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2008 Indledning Denne ottende miljøberetning indeholder i ord og tal de væsentlige oplysninger om Allerød Genbrugsplads i 2008. Allerød Genbrugsplads har i 2008, for

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 1.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 1.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan UDKAST AF 10.02.2015 Strategiplan 2016-2019 Energi og Renovation Aalborg Forsyning, Renovation Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Aalborg Forsyning, Renovation Udgivelse: 10.02.2015 Sagsnr.: 2015-002830

Læs mere

Affald fra husholdninger. GRIBSKOV Kommune

Affald fra husholdninger. GRIBSKOV Kommune Affald fra husholdninger 2014 GRIBSKOV Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Udgiver: Forsyningsvirksomhederne Aalborg Forsyning, Renovation Over Bækken 2 9000 Aalborg Udgivelse: April 2012 Sagsnr.: 2011-57104 Dok.nr.

Udgiver: Forsyningsvirksomhederne Aalborg Forsyning, Renovation Over Bækken 2 9000 Aalborg Udgivelse: April 2012 Sagsnr.: 2011-57104 Dok.nr. Grønne regnskaber 2011 Udgiver: Forsyningsvirksomhederne Aalborg Forsyning, Renovation Over Bækken 2 9000 Aalborg Udgivelse: April 2012 Sagsnr.: 2011-57104 Dok.nr.: 2012-83046 Titel: Grønt Regnskab for

Læs mere

Genbrugspladserne. Allerød Bakkegårdsvej Blokken Containerhaven Højvangen Vandtårnsvej

Genbrugspladserne. Allerød Bakkegårdsvej Blokken Containerhaven Højvangen Vandtårnsvej Genbrugspladserne Allerød Bakkegårdsvej Blokken Containerhaven Højvangen Vandtårnsvej Miljøberetning 2013 Indledning Nordforbrændings Fælleskoncept for genbrugspladserne blev påbegyndt den 1. januar 2013.

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28

Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Miljøberetning 2007 Indledning Denne miljøberetning beskriver i en oversigtlig form, hvordan året er gået på genbrugspladserne beliggende

Læs mere

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune

Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Genbrugspladserne på Højvangen og Bakkegårdsvej Fredensborg Kommune Miljøberetning 2008 Indledning Efter at have sat både besøgs- og mængderekord i 2007 er både besøgstal og mængder faldet i 2008. De registrerede

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven Miljøberetning 2008 Indledning Den 1. juli 2008 overtog Nordforbrænding formelt driftsansvaret for Rudersdal Kommunes Genbrugsplads Blokken,

Læs mere

Strategiplan 2017-2020

Strategiplan 2017-2020 Målsætninger for Strategiplan 2017-2020 Aalborg Renovation 1. Målsætninger De overordnede mål for Aalborg Renovation fremgår af de følgende sider. Målene kan sammendrages til, at Aalborg Renovation vil

Læs mere

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2015 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 norfors@norfors.dk www.norfors.dk Indholdsfortegnelse Affaldsstatus

Læs mere

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Indhold Indledning... 1 Husholdningsaffald... 1 Dagrenovation... 2 Restaffald... 2 Madaffald... 2 Dispensationsmulighed for ejendomme som i dag har 14

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken)

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken) Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven (Blokken) Miljøberetning 2011 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom

Læs mere

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret Til godkendelse i Klima- og miljøudvalget den 18. juni 2015 1 Hovedoversigt - udgiftsbaseret Affaldscenter 2.288 2.149 2.469 2.469 2.469 2.469 Fordeling Affaldscenter -2.288-2.149-2.469-2.469-2.469-2.469

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND Affald fra husholdninger 2014 ALBERTSLUND Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

Status 2004. Bilag til Affaldsplan 2005: Udarbejdet af Nordforbrænding for:

Status 2004. Bilag til Affaldsplan 2005: Udarbejdet af Nordforbrænding for: Bilag til Affaldsplan 2005: Status 2004 Udarbejdet af Nordforbrænding for: Allerød Kommune Fredensborg-Humlebæk Kommune Hørsholm Kommune Karlebo Kommune Søllerød Kommune Præsentation af kommunerne Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2017 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 norfors@norfors.dk www.norfors.dk Indholdsfortegnelse Affaldsstatus

Læs mere

Regnskab Aalborg Forsyning, Renovation

Regnskab Aalborg Forsyning, Renovation Regnskab 2013 Aalborg Forsyning, Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2013 1 Regnskab 2013 Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Regnskab - sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt

Læs mere

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune

Affaldsstatus Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Affaldsstatus 2018 Allerød Kommune Fredensborg Kommune Hørsholm Kommune Rudersdal Kommune Savsvinget 2 2970 Hørsholm Telefon 45 16 05 00 norfors@norfors.dk www.norfors.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

KØBENHAVN OG AFFALDET

KØBENHAVN OG AFFALDET KØBENHAVN OG AFFALDET En del af hverdagen Når vi køber det, er det en vare. Når vi har brugt det, er det affald. Det bliver til meget i løbet af et år. Derfor er det en god idé at genbruge og at sørge

Læs mere

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning Bilag 2 Baggrund for koncept for gebyropkrævning Indledning Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet beskriver hvordan alle gebyrer på affaldsområdet bliver fastsat. Konceptet er udarbejdet

Læs mere

Affaldsstatus 2006 Allerød Fredensborg (tidligere Fredensborg-Humlebæk og Karlebo) Hørsholm Rudersdal (tidligere Søllerød)

Affaldsstatus 2006 Allerød Fredensborg (tidligere Fredensborg-Humlebæk og Karlebo) Hørsholm Rudersdal (tidligere Søllerød) Affaldsstatus 2006 Allerød Fredensborg (tidligere Fredensborg-Humlebæk og Karlebo) Hørsholm Rudersdal (tidligere Søllerød) 1. Indledning Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Hvad indeholder Affaldsstatus

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2007 Indledning Siden Allerød Genbrugsplads blev åbnet i 2001, og frem til og med 2007, er mængden af tilført affald steget med 35 procent og antallet af besøgende

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S liste gældende fra 2016 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugsstationer Farligt affald Flaskekuber er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugsstationer

Læs mere

Notat. Evaluering af Affaldsplan status for initiativer

Notat. Evaluering af Affaldsplan status for initiativer Notat Evaluering af Affaldsplan 2009-2012 status for initiativer Affaldsplan 2009-2012 indeholder 41 initiativer, hvoraf 16 er gennemført, mens yderligere 16 er delvist gennemført. De resterende 9 initiativer

Læs mere

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald

Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald TM Veje og Grønne områder Affald og Genbrug Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 199548 Brevid. 1258412 Ref. ANSE Dir. tlf. 4631 3788 Anettesej@roskilde.dk Budgetindstilling 2012 for renovationsområdet

Læs mere

Genbrugspladsen Vandtårnsvej

Genbrugspladsen Vandtårnsvej Genbrugspladsen Vandtårnsvej Miljøberetning 2009 Indledning Genbrugspladsen Vandtårnsvej kunne i 2009 fejere sin 5 års fødselsdag. 2009 blev også året hvor genbrugspladsen rundede sin første mio. besøgende

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Budget 20 Reno-Nord INTERESSENTSKABET

Budget 20 Reno-Nord INTERESSENTSKABET Budget 20 I N T E R E S S E N T S K A B E T Reno-Nord Koncernen Regnskab 2011 Budget 2012 Omsætning: Energianlæg... 156.805 137.400 137.500 Losseplads... 18.522 16.400 16.400 Kølemøbler og elektronikaffald...

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650

Forbrændingsegnet affald 13 Småt brændbart Stort brændbart 650 Kr./tons (excl. moms) 2009 Genanvendelse 1 Dæk 45 2 Beton 95 3 Tegl 95 4 Blandet beton og tegl 95 5 Asfalt 95 6 Asfalt og beton 95 7 Jern og metal 95 8 Haveaffald 165 9 Pap 400 10 Papir 400 11 Plastfolie

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S Dagsorden 09:00-09:30 Velkomst og morgenkaffe 09:30-10:00 Odense Renovation lige nu v/mel 10:00-10:30 Sorter mere Odense (fakta omkring vores forsøg) v/dlc 10:30-11:00 Fra den grimme

Læs mere