Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Inge Nielsen. Valg af referent: Lone Jensen. Godkendelse af dagsorden:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Inge Nielsen. Valg af referent: Lone Jensen. Godkendelse af dagsorden:"

Transkript

1 Til stede: Anne Grethe Andersen, Jane Buchholzer, Elin Gundorf, Laila Andersen (gik kl ), Inge Nielsen, Niels Aakjær, Malene Grønvaldt, Anja Conradsen og Hanne Kjeldsen. Afbud: Conny Feddern, Helle H. Kristensen, Lene Vester og Kent Simmelkjær. Inden mødet gik i gang, meddelte Hanne Kjeldsen, at vores afdelingsformand Birgit Otkjær har meddelt, at hun ikke genopstiller til generalforsamlingen i Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Inge Nielsen. Pkt 2. Valg af referent: Lone Jensen. Pkt 3. Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Pkt 4. Godkendelse af referat fra 8. september 2014: Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

2 Pkt 5. Eventuel sammenlægning af de 2 sektorer (Majbrit Mejrsk deltager) (Hanne): Kost- og service sektoren og social- og sundhedssektoren har mange fælles snitflader. Skal man lave opgavesøjle i stedet for sektorsøjle? Hvad vil give bedst mening for medlemmerne, hvis der skal laves en ny struktur med sektorerne slået sammen? Hvor mange kost- og service medlemmer er der? Der er ca. 125 medlemmer. Der er husassistenter, køkkenmedhjælpere, serviceassistenter, kantinemedarbejder m.v.. Hvor har kost- og service det naturlige forhold til arbejdspladser? Centralt i Forbundet vil der stadig være 4 sektorer, denne diskussion er kun møntet på FOA Viborg. Serviceassistenterne vil altid centralt være tilknyttet kost- og servicesektoren. Hvis sektorerne ikke bliver lagt sammen, kan Kent Simmelkjær ikke sidde i social- og sundhedssektorbestyrelsen efter næste valg. Vil det evt. være en mulighed for at splitte kost- og servicesektoren op, så de medlemmer der er, kommer til at høre til den sektor, der er størst på arbejdspladsen? Vil det højne det faglige niveau, hvis man står i samme sektor på arbejdspladen? Punktet skal evt. bæres videre til afdelingsbestyrelsen, hvis de andre sektorer skal inddrages i opdelingen af kost- og servicesektoren. Hanne har spurgt rundt i afdelinger, der har lagt sektorer sammen, for at høre, hvordan de har gjort det.

3 Man kan fra sektorbestyrelsen lave et indkommet forslag om diskussion af sammenlægning af de 2 sektorer til sektorgeneralforsamlingen Afventer, hvad afdelingsbestyrelsen siger. Har teknik- og servicesektoren fornøjelse af at være så lille en sektor, hvis de andre sektorer bliver så store? Diskussionen skal bringes op på afdelingsbestyrelsesmøde. Hanne sørger for, at punktet kommer på afdelingsbestyrelsesmøde. Punktet bliver sat på til næste sektorbestyrelsesmøde. Pkt 6. Strategimødet i Forbundet vedr. OK 15 (Hanne): Der er blevet afholdt strategimøde 21. oktober 2014 fastlæggelse af krav til OK15. Hanne gennemgik kort materialet fra Forbundet, og det bliver sendt med referatet ud. Hanne gjorde opmærksom på, at hvis man har medarbejdere på sin arbejdsplads, der ikke er medlem, skal de være meldt ind senest pr , hvis de skal være berettiget til strejkegodtgørelse, hvis der kommer konflikt i foråret Det er en utrolig vigtig overenskomstforhandling i Bestyrelsen diskuterede forskellige aspekter af de kommende forhandlinger. Pkt 7. Kompetencefonden herunder hvordan og hvor meget bliver det brugt? (Hanne) Kommunale kompetencefond. Det bliver ikke brugt ret meget. Der er stadig mange penge tilbage i fonden. Der er uddelt 11 mio. ud af 75 mio.

4 I Viborg har der været ansøgt om kr. fra Kompetencefonden. Tillidsrepræsentanterne melder tilbage, at de får at vide fra deres ledere, at de ikke skal reklamere med, at man kan søge kompetencefonden. Hanne opfordrer alle TR til at få viden om kompetencefonden bredt så vidt ud som muligt. Der er også mulighed for at lave gruppeansøgninger. Det har, for TR og medlemmer, været svært ved at gennemskue, hvad det er man kan søge til. Det er FOA s overenskomstpenge, der bliver brugt til Kompetencefonden, derfor er det vigtigt at få organiseret ikkemedlemmer, så pengene bliver brugt på FOA medlemmer. Den regionale kompetencefond har ikke flere midler. På regionshospital Viborg har de kontaktet SOSU-skolen i Århus med ønsker om, hvilke emner de gerne ville have oprettet et kursus i. På den måde blev niveauet på kurserne højere end det ville have været, hvis det havde været et standardkursus. Pkt 8. Mødet med Ældre- og Sundhedsudvalget forberedelse til den 19. november 2014 (Hanne): Følgende bestyrelsesmedlemmer kommer til mødet den 19. november: Malene, Helle, Niels, Anja, Anne Grethe, Jane, Inge og Hanne. Mødet starter kl her på FOA. Hanne har skrevet til Mette Nielsen, at det, vi gerne vil have en snak om er, overordnede strategier og visioner for ældreplejen og plejecentre.

5 Vil man at der er en hjemmepleje i Viborg på sigt. Udlicitering? Spørgsmål, som bestyrelsen gerne vil have svar på: Prisforskel på det private plejehjem til de offentlige plejehjem? Hvorfor er der ikke ens retningslinjer for de private plejehjem og de offentlige? Hvorfor er der forskel på, om man skal trænes op i at tage støttestrømper eller smøre mad til sig selv. Har Viborg kommune tænkt over, hvad de penge, de har fået fra regeringen, skal bruges til? Hvordan kan vi klare de forpligtelser, som følger med, når man i ældreplejen skal tage de patienter, der bliver udskrevet tidligere og tidligere fra regionshospitalet? Overbelægning i hjemmeplejen f.eks. ved sygdom, hvor der ikke må kaldes en anden ind i vagten? Så skal køreplanen fordeles på de andre ansatte. Pkt 9. Indsats i afdelingen vedr. 8 timers ansættelser (Hanne): Der er kommet et nyt EU-direktiv. Det er kun tilkaldevikarer, der kan være på timeløn. Hvis man figurerer på en vagtplan, skal man månedslønsansættes. Det er et indsatsområde i afdelingen, da der er rigtig mange ansættelser på få timer, og vi ved, at mange af dem, der er ansat på de

6 få timer, har en hel del flere timer, end det der står på ansættelsesbrevet. Vi har haft fokus på Katrinehaven, Klosterhaven/Klostertoften og Vesterparken, og vi har haft møde med tillidsrepræsentanterne fra de 3 områder. Vi vil gerne have sat fokus på, hvilke konsekvenser der er ved at være ansat på få timer. Der er rigtig mange ufaglærte ansat i Sundhed og Omsorg. Det er social dumping. Der er en klar rammeaftale om deltidsansattes adgang til højere timetal. Arbejdsgiveren har pligt til at tilbyde ledige timer til de ansatte. Vi har opfordret medlemmerne til at bede om at få flere timer, og hvis man får afslag, så forlang at få det skriftligt. Problemstillingen blev diskuteret i bestyrelsen. Hanne opfordrede bestyrelsen til at gå ud på arbejdspladerne og få fat i dem, der ikke er medlem. FOA Viborgs medlemstal er nedadgående, og vi SKAL have vendt tendensen, da det ellers vil få konsekvenser. Samarbejdet mellem A-kassen og faglig halter lidt en gang imellem. Det er givet videre til daglig ledelse. Pkt 10. Faglig sparring. Laila Andersen: Der kører et projekt på Hospitalsenhed Midt forlagt praktik i samarbejde med Silkeborg kommune. Det går ud på at dele den

7 somatiske praktik: halvdelen af praktikken på sygehuset og halvdelen af praktikken i akutpladser i kommunen. Gør man uddannelsen væsentligt ringere ved at fjerne halvdelen af den somatiske praktik fra sygehuset? Hanne spørger ind til emnet på regionssektor formandsmødet og vender tilbage til bestyrelsen. Elin Gundorf: De er i gang med at lave ny lønstrategi på Hospitalsenhed Midt. Regionen har fået en ny sundhedsaftale, den ligner den tidligere. Lægemiddelloven er kommet ind omkring social- og sundhedsassistenternes ret til at komme ind på blandt andet hjemmesiden med nyhedsstof. Der er åbent op for at social- og sundhedsassistenterne eventuelt kan komme på kurserne om medicin. De skal have nyt tøj. 16 beklædningsgenstande i hele Hospitalsenhed Midt Der er ingen kitler mere. Der er langbukser og ¾ bukser, tunika og t-shirt i 2 forskellige farver. Patienthotellet får nederdele og t-shirt. PenSam. Elin sidder i sygehjælpernes pensionskasse. Antal delegerede skal reduceres. Der kan max være 28 delegerede. Besparelsesrunde på 2 %. Der er ingen social- og sundhedsassistenter, der er blevet fyret, derimod var der mange der gik af ved naturlig afgang. Sterilcentralen er blevet delt, så depotdelen er skåret fra. Sterilcentralen kommer til at stå mere og mere for pakning til OP.

8 Hospitalets indsatsområder er Social Kapital. Elin er kommet i en arbejdsgruppe, som skal finde ud af, hvordan det implementeres til kolleger. Fælles lønstrategi for hele Hospitalsenhed Midt. Møde med FOA tirsdag d. 18/ Anja Conradsen: Lavendelvej skal lukkes. Beboerne der har en 108 har fået plads på Guldblommevej (4 beboere) 1 beboer skal på Guldlommevej 1(og der følger en stilling med), 1 beboer er blevet taget til hjemkommunen Skive. 1 beboer er terminal og bliver flyttet på Klostertoften. Vedr. personale har de fået at vide, at der bliver kigget efter omplaceringer, men det er lidt svært, eftersom de vikariater der er nu, bliver forlænget. Nyt afsnit som hedder Fleksibel døgn (midlertidige pladser) oprettes pr. 1. januar Anne Grethe Andersen: Vikariater udløber pr , der er 2 der er blevet forlænget til , da der er 2 fuldtidssygemeldinger på Guldblommevej. Der skal tages fat på det vikariat, der er en uuddannet medarbejder ansat i. Vikariatet udløber pr Det skal ikke forlænges.

9 Jane Buchholzer: Katrinehaven har et frygteligt dårligt arbejdsmiljø. Der bliver brugt mange forskellige medarbejdere især til de faste vagter. Hanne spurgte ind til, hvordan det går med det nye dagtilbud på Sct. Hans Gade? Det går rigtig godt, der er blevet ansat personale udefra, der var ikke nogen interne, der har søgt stillingerne. Alle medarbejderne fra bostøttedelen skal samles derned. Jane informerede om, at de skal have nyt IT-system. De har 4 valgmuligheder, men der er ikke besluttet noget endnu. Økonomien rækker ikke. Niels Aakjær: De er rigtig presset på Kildehaven. Der er ikke afløsning på, når der er sygemelding, og det er rigtig hårdt. De har fået konstitueret leder Lene Nielsen, som skal være der indtil foråret Malene Grønvaldt: Folk løber stærkt, og nogen steder er det svært at få lov til at få afløsning på ved sygdom. Alle plejecentre kører rehabilitering, der er ansat en fys og en ergo på hver plejecenter, hvor alle borgere bliver gennemgået. Bytoften lukker pr Alt personalet er blevet omplaceret, og alle har fået deres førstevalg. Der har været rigtig dårligt arbejdsmiljø på Liselund. Der har været fyringer, og nu søger Liselund personale til 6 stillinger igen.

10 Problemer/frustrationer på Klosterhaven/Klostertoften. Der ønskes kurser i kompetenceudvikling for social- og sundhedshjælpere. Der har ikke været forhandlet løn i rigtig lang tid, og Malene og Helle har kontaktet Lis Kaastrup for at høre, om der er midler til lønforhandling. De har fået et træls svar. Helle har haft kontakt til Vibeke Eriksen som oplyser, der først kan ske forhandling i 2015, og der er midler. Inge Nielsen: Omr. Nord skal spare. Når der er sygemeldinger har de fået at vide, at der ikke kan kalde nogen ind. Hvis kørelisterne er fulde, har de nægtet at tage flere kørsler ind, da der hverken er tid til frokost eller til at dokumentere. Den nye leder har krævet, at social- og sundhedshjælpere møder kl. 6.55, hvilket de har nægtet, så de møder kl. 7.00, da de først får løn derfra. Nye rulleplaner for 3. gang på 1 ½ år. Hanne spurgte bestyrelsen, hvor mange der kommer til julefrokosten for social- og sundhedssektoren og klubbestyrelserne. Der er ikke ret mange tilmeldte. Anja Elin og Jane tilkendegav, at de gerne ville komme. Der var enighed i bestyrelsen om at aflyse arrangementet p.g.a. for få tilmeldte. 27. november 2014 foredrag med Henrik Rasmussen. Inge og Anja bedes møde kl for at hjælpe med at pynte på bordene m.v..

11 Næste møde i januar Det er et heldagsmøde, og bestyrelsen bedes tænkte tanker om, hvilke temaer eller emner vi skal diskutere. Forslag om at holde møde med Social- og arbejdsmarkedsudvalget. HUSK: Møde om ulighed d.????? Referent: Lone Jensen

Valg af dirigent: Jane Buchholzer. Valg af referent: Lone Jensen.

Valg af dirigent: Jane Buchholzer. Valg af referent: Lone Jensen. Til stede: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Helle Kristensen (gik kl. 13.45), Anne Grethe Andersen, Elin Gundorf, Conny Feddern, Kirsten Wurcel, Malene Grønvaldt (gik kl. 13.45), Niels Aakjær, Majbrit

Læs mere

Pkt 1. Valg af dirigent. Hanne Kjeldsen startede som dirigent, hvorefter Kirsten Wurcel overtog.

Pkt 1. Valg af dirigent. Hanne Kjeldsen startede som dirigent, hvorefter Kirsten Wurcel overtog. Til stede: Hanne Kjeldsen, Elin Gundorf, Rikke Nielsen, Anne Grethe Andersen, Jane Buchholzer (gik kl. 11.45 13.00), Niels Aakjær, Kirsten Wurcel (kom kl. 10.15), Malene Grønvaldt (gik kl. 12.30), Rikke

Læs mere

Opsamling fra sidste møde vedr. Kost- og servicesektoren og Social- og sundhedssektoren tages under punkt 10.

Opsamling fra sidste møde vedr. Kost- og servicesektoren og Social- og sundhedssektoren tages under punkt 10. Til stede: Afbud: Malene Grønvaldt, Elin Gundorf, Laila Andersen. Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Lene Vester. Pkt 2. Pkt 3. Valg af referent: Jane Buchholzer. Godkendelse af dagsorden: Opsamling fra

Læs mere

Punkt 5 og punkt 9 bliver flyttet til når Majbrit Mejrsk kommer kl Punkt 6 blev rykket op som nr. 5. Punkt 7 blev rykket op som nr. 6.

Punkt 5 og punkt 9 bliver flyttet til når Majbrit Mejrsk kommer kl Punkt 6 blev rykket op som nr. 5. Punkt 7 blev rykket op som nr. 6. Til stede: Anne Grethe Andersen, Jane Buchholzer, Kent Simmelkjær, Elin Gundorf, Laila Andersen (gik kl. 13.30), Lene Vester (gik kl. 13.00) og Hanne Kjeldsen. Afbud: Conny Feddern, Niels Aakjær, Helle

Læs mere

Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Elin Gundorf. Valg af referent: Lone Jensen indtil Derefter tog Inge Nielsen over.

Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Elin Gundorf. Valg af referent: Lone Jensen indtil Derefter tog Inge Nielsen over. Til stede: Anne Grethe Andersen, Jane Buchholzer, Kent Simmelkjær, Elin Gundorf, Conny Feddern (gik kl. 13.00 p.g.a. møde på arbejde), Niels Aakjær, Helle Kristensen (kom kl. 10.30), Inge Nielsen, Lene

Læs mere

Pkt 1. Valg af dirigent: Malene Grønvaldt. Pkt 2. Valg af referent: Anne Grethe Andersen. Pkt 3. Godkendelse af dagsorden: Godkendt uden bemærkninger.

Pkt 1. Valg af dirigent: Malene Grønvaldt. Pkt 2. Valg af referent: Anne Grethe Andersen. Pkt 3. Godkendelse af dagsorden: Godkendt uden bemærkninger. Til stede: Afbud: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Anja Conradsen, Helle Kristensen, Anne Grethe Andersen, Elin Gundorf, Conny Feddern, Malene Grønvaldt, Niels Aakjær, Majbrit Mejrsk og Rikke Lundal Nielsen.

Læs mere

Lene Vester er udtrådt af bestyrelsen, da hun har fået andet arbejde.

Lene Vester er udtrådt af bestyrelsen, da hun har fået andet arbejde. Til stede: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Niels Aakjær, Kirseten Wurcel, Helle Kristensen, Conny Feddern, Inge Nielsen, Anja Conradsen, Kent Simmelkjær, Anne Grethe Andersen. Afbud: Elin Gundorf og Malene

Læs mere

Dagsorden: Valg af dirigent: Conny Feddern. Valg af referent: Lone Jensen. Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsorden: Valg af dirigent: Conny Feddern. Valg af referent: Lone Jensen. Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Til stede: Hanne Kjeldsen, Niels Aakjær, Anne Grethe Andersen, Tine Jensen, Jane Buchholzer, Kent Simmelkjær (gik kl. 10.00 og kom igen kl. 11.00), Majbrit Mejrsk, Conny Feddern, Malene Grønvaldt, Elin

Læs mere

REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. november 2013 Social- og Sundhedssektoren.

REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. november 2013 Social- og Sundhedssektoren. REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. november 2013 Social- og Sundhedssektoren. Til stede: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Anja Conradsen, Lene Vester, Kent Simmelkjær, Anne Grethe Andersen, Laila Andersen,

Læs mere

Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Anne Grethe Andersen. Valg af referent: Lone Jensen.

Dagsorden: Pkt 1. Valg af dirigent: Anne Grethe Andersen. Valg af referent: Lone Jensen. Til stede: Niels Aakjær (gik kl. 13.15), Conny Feddern, Anne Grethe Andersen, Kent Simmelkjær, Malene Grønvaldt (gik kl. 12.00) Jane Buchholzer, Kirsten Wurcel og Anja Conradsen (kom kl. 11.00). Afbud:

Læs mere

REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. juni 2012 Social- og Sundhedssektoren.

REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. juni 2012 Social- og Sundhedssektoren. REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 11. juni 2012 Social- og Sundhedssektoren. Til stede: Afbud: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Anne Grethe Andersen, Elin Gundorf, Inge Nielsen, Anni V. Jensen, Søren Dalsgaard

Læs mere

Pkt 2. Valg af dirigent: Kent Simmelkjær. Pkt 3. Valg af referent: Lone Jensen. Pkt 4. Godkendelse af dagsorden:

Pkt 2. Valg af dirigent: Kent Simmelkjær. Pkt 3. Valg af referent: Lone Jensen. Pkt 4. Godkendelse af dagsorden: Til stede: Hanne Kjeldsen, Anne Grethe Andersen, Jane Buchholzer, Kent Simmelkjær, Helle H. Kristensen. Malene Grønvaldt (gik kl. 12.45), Majbrit Mejrsk, Tine Jensen, Kirsten Wurcel, Elin Gundorf (gik

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 15. maj 2014

SERVICESEKTOREN Aalborg den 15. maj 2014 SERVICESEKTOREN Aalborg den 15. maj 2014 FOA AALBORG MRM/pn FiU-nr. 9501-14-24-01 Referat fra konstituerende sektorbestyrelsesmøde mandag den 12. maj 2014, kl. 15.00 i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg.

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl. 08.00-12.00, i lokale 210, Østerport

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 8/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl. 08.30 i lokale 206, Østerport

Læs mere

I 2018 skal de offentlige overenskomster forhandles. Kravene som allerede er kommet ind omhandler løn, uddannelse og bedre tryghed.

I 2018 skal de offentlige overenskomster forhandles. Kravene som allerede er kommet ind omhandler løn, uddannelse og bedre tryghed. Overenskomst Den private overenskomst for 2017 er bygget på rammerne af 4,5 %, dette giver ca. 2,- kr. mere i timen - både på minimalløns- og på normallønsområdet. En væsentlig ting er, at man har ret

Læs mere

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Referat af Sektorbestyrelsesmøde Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Udsendt til: Tilstede: Afbud: Birgitte Brixner, Sanne Johansen, Conny Gad Ordstyrer: Referent: Irene Buus Foreløbig dagsorden:

Læs mere

Mandag d.3.oktober 2016 kl

Mandag d.3.oktober 2016 kl FOA FAG OG ARBEJDE SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN SOSU. 06/2016 FIU 9501-16-08-03 BESTYRELSESMØDE Referat Mandag d.3.oktober 2016 kl.9.00-16.00 Idrætscenter Vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå Deltagere:

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 2/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl. 08.30 i mødelokale 206, Østerport

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann.

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Velkomst ved Lis Jensen. Karen kommer kl. 10 og fortæller om trepartsforhandlingerne. PKT: godkendelse af referat fra sidste møde. TR-tillæg

Læs mere

a. Netværk på tværs 9. maj, orientering fra Jesper - Fortsætter det gode arbejde og fastholder planerne 9. maj. Taget til efterretning

a. Netværk på tværs 9. maj, orientering fra Jesper - Fortsætter det gode arbejde og fastholder planerne 9. maj. Taget til efterretning Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: Tirsdag den 20. februar 2018 Sted: FOA Nordjylland, Østerport 2, 9000 Aalborg mødelokale 210 Tid: Kl. 09:00 15:30 FIUSYS: 9501-18-24-18

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014.

Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014. Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014. Velkomst Formand, Laila Rødebæk Olsen byder forsamlingen velkommen. Dirigent Sektorbestyrelsen indstiller Ann Marit Nielsen,

Læs mere

REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 14. januar 2013 Social- og Sundhedssektoren.

REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 14. januar 2013 Social- og Sundhedssektoren. REFERAT Sektorbestyrelsesmøde den 14. januar 2013 Social- og Sundhedssektoren. Til stede: Afbud: Hanne Kjeldsen, Jane Buchholzer, Anne Grethe Andersen, Anette Sørensen, Anni V. Jensen, Søren Dalsgaard

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015.

FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Referat bestyrelses møde den 29. januar 2015. Mødet starter kl. 9.00 Mødet afsluttes kl. 12.30, hvor der vil være frokost. Møde deltager: Birger Lyngholm Thomsen Leif Risgaard

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2015 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-15-24-04 Referat fra sektorbestyrelseskonference 21. og 22. september, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev. Til stede:

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 14.02.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II i FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Anita H. Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 27. oktober 2010 kl på Hotel E4, Maribo

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 27. oktober 2010 kl på Hotel E4, Maribo Til bestyrelsen Maribo, den 11. november 2010. Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 27. oktober 2010 kl. 13.00 på Hotel E4, Maribo Indkaldte deltagere til bestyrelsesmødet.

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar FIUSYS. nr 119 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00, Mødet sluttede kl. 15.10 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober FIUSYS. nr 147 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 1. oktober 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 Mødet afsluttet kl. 15.00 Mødet afholdt i afdelingens lokaler i Hjørring

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3

Kim Walther Andreasen, Steen Andersen, Merete Kragh. 1/17 17/ Valg af mødeleder v. Lene Lindberg 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 22.02.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland, mødelokale I og II Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Gudmundsson, Rie Hestehave, Ann-Mari

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om spisepauser

Det siger FOAs medlemmer om spisepauser FOA Kampagne og Analyse 19. april 2012 Det siger FOAs medlemmer om spisepauser FOA har i perioden 12. marts til 23. marts gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om spise-/frokostpauser.

Læs mere

Faggruppelandsmøde. Dato: maj 2015

Faggruppelandsmøde. Dato: maj 2015 Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 10/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 9. december 2013, kl. 08.30 i mødelokale Kronen, Baghuset,

Læs mere

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012

Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den maj 2012 Referat fra Social- og sundhedsassistenter Faggruppelandsmøde i Kolding den 15. - 16. maj 2012 DAG 1 Velkomst til faggruppelandsmøde Der er 8-10 nye deltagere på mødet i år Valg af ordstyrer og referent:

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014 FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-14-24-01 Referat fra sektorbestyrelseskonference 16. og 17. september 2014, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Tirsdag, den 22. februar 2011 kl på Rødbyvej 71, Nakskov.

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Tirsdag, den 22. februar 2011 kl på Rødbyvej 71, Nakskov. Maribo, den 25. februar 2011. Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Tirsdag, den 22. februar 2011 kl. 17.30 på Rødbyvej 71, Nakskov. Indkaldte deltagere til bestyrelsesmødet. Bestyrelsen:

Læs mere

Hvordan arbejder de faglige udvalg? Køkken- og Rengøringssektoren

Hvordan arbejder de faglige udvalg? Køkken- og Rengøringssektoren Hvordan arbejder de faglige udvalg? Køkken- og Rengøringssektoren 1 Indholdsfortegnelse Forord...3 Køkken- og Rengøringssektoren...4 Faggruppelandsmøde...5 Faglige udvalg...6 Overenskomstforhandlinger...7

Læs mere

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland Referat fra TR-møde i Region Midtjylland Tid: tirsdag den 16. maj 2017 kl. 09.00 14.00 Sted: Mødelokale A i Medborgerhuset, Bindslevs plads 5, 8600 Silkeborg Ordstyrer: Lene Meldgaard Referent: Elin Frederiksen

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017.

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. BESTYRELSENS BERETNING 2016: Ja, så er der gået et år igen, det er ikke helt til at forstå, at det er et år siden, men tiden løber hurtigt. Det er

Læs mere

FOA-medlemmers ønsker til arbejdstid

FOA-medlemmers ønsker til arbejdstid 13. januar 2017 FOA-medlemmers ønsker til arbejdstid Hver femte deltidsansatte medlem af FOA ønsker at gå op i tid. Det viser en undersøgelse om arbejdstid, som FOA har foretaget blandt medlemmer i job

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 20. juni Referat

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 20. juni Referat FOA Fag og Arbejde Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg 20. juni 2016 Referat 1. VALG AF REFERENT OG DIRIGENTER... 2 2. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 3. STATUS PÅ SAMMENLÆGNINGSPROCESSEN...

Læs mere

Fraværende: 1 Dirigent Bente Jakobsen 2 Godkendelse af referat. 2.1 Referat fra mødet den 25. januar 2010 Godkendt 3 Åbent for tilføjelser

Fraværende: 1 Dirigent Bente Jakobsen 2 Godkendelse af referat. 2.1 Referat fra mødet den 25. januar 2010 Godkendt 3 Åbent for tilføjelser Dagsorden til bestyrelsesmøde den 22.02.2010. Deltagere Bestyrelsen: Anette Jørgensen, Anne Bjerregaard, Bente Jakobsen, Henning Jakobsen, Ingerlise Thage, Anne Sørensen, Randi Pedersen, Helle Marqweis,

Læs mere

Demente i ældreplejen

Demente i ældreplejen 24. september 2014 Demente i ældreplejen FOA har i perioden fra den 11. til den 22. september gennemført en undersøgelse blandt 786 medlemmer i ældreplejen om deres arbejde med demente. Kun medlemmer af

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august FIUSYS. nr

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august FIUSYS. nr 97 REFERAT FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august 2017 FIUSYS. nr. 9501-17-08-05 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 14.15 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler i

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 22. september 2010 kl på Rødbyvej 71, Nakskov

Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 22. september 2010 kl på Rødbyvej 71, Nakskov Maribo, den 5. oktober 2010. Referat af bestyrelsesmøde i FOA Fag og Arbejde LOLLAND Onsdag, den 22. september 2010 kl. 17.30 på Rødbyvej 71, Nakskov Indkaldte deltagere til bestyrelsesmødet. Bestyrelsen:

Læs mere

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 16. september 2010 kl. 08.30 i afdelingen lokaler

Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 16. september 2010 kl. 08.30 i afdelingen lokaler side 1 Referat af ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 16. september 2010 kl. 08.30 i afdelingen lokaler Fraværende: Mariann, Kurt, Lisbeth, Dorthe S, Kirsten, Rita, Malene DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA Kampagne og Analyse 14. juni 2012 Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA har i perioden 15.-29. marts 2012 gennemført en elektronisk spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker)

Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker) FOA Kampagne og Analyse April 2013 Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker) FOA har i perioden 22. marts - 8. april

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Side 1 Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Afholdt onsdag den 15. marts 2017 kl. 17.00 21.00 i FOAs lokaler, Stenhusvej 35, 4300 Holbæk. Generalforsamlingen startede

Læs mere

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling 6. oktober 2016 Lokalløn 7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOA-afdeling til at aftale løn ved deres nuværende ansættelse, og 36 procent af medlemmerne

Læs mere

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt,

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Onsdag d.10.4,2013 Mødested: Patienthotellet, Kl.9-15 Mødelokalet på 7. Lille Mikkelsgade 2 8800 Viborg. Referent: Ann-.Birgitte Ordstyrer: Liselotte Tilstede:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde torsdag den 20. september 2012, kl , i lokale Roden, Baghuset, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde torsdag den 20. september 2012, kl , i lokale Roden, Baghuset, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 7/2012 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-12-00-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde torsdag den 20. september 2012, kl. 08.15 16.00, i lokale Roden,

Læs mere

Beretning fra social- og sundhedssektoren til generalforsamling 28. oktober 2015

Beretning fra social- og sundhedssektoren til generalforsamling 28. oktober 2015 Beretning fra social- og sundhedssektoren til generalforsamling 28. oktober 2015 Dette er den første generalforsamling efter at vi for 2 år siden vedtog, at afholde generalforsamling hvert 2. år. Beretningen

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter

Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Social- og sundhedssektoren April 2010 Referat af faggruppelandsmøde for neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation v/tove Rygaard 2. Mødets konstituering, herunder godkendelse af

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013.

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Til stede: Henning Nygaard, Verner K. Andersen, Carsten Petersen, John Christiansen, Michael Magnussen, Knud Erik Laursen,

Læs mere

Referat FOA Køges generalforsamling torsdag den 23. mats 2017 kl På teaterbygningen, Bag Haverne, 4600 Køge

Referat FOA Køges generalforsamling torsdag den 23. mats 2017 kl På teaterbygningen, Bag Haverne, 4600 Køge Referat FOA Køges generalforsamling torsdag den 23. mats 2017 kl. 19.00 På teaterbygningen, Bag Haverne, 4600 Køge 1. Valg af dirigenter Carsten Juncher Christensen og Britt Petersen er valgt. 2. Valg

Læs mere

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde den 10. maj. FIUSYS. nr

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde den 10. maj. FIUSYS. nr 84 REFERAT FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde den 10. maj FIUSYS. nr. 9501-17-08-05 Mødet startede kl. 9.00, mødet afsluttede Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler i Hjørring Møde deltager:

Læs mere

REFERAT Mandag d.2.marts 2015 kl Idrætscenter Vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå

REFERAT Mandag d.2.marts 2015 kl Idrætscenter Vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå FOA FAG OG ARBEJDE SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN SOSU. 02/2015 FIU 9501-15-08-01 REFERAT Mandag d.2.marts 2015 kl. 9.00-16-00 Idrætscenter Vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå Deltagere: Hanne Christensen

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.- 6. april 2016 Den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation 10.00-10.25 Faggruppeformand Betina Schwertfeger bød velkommen til faggruppelandsmødet Kort præsentation af alle,

Læs mere

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013.

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013. FOA Kampagne og Analyse 16. august 2013 Det siger FOAs medlemmer om konflikter på arbejdspladsen FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl i mødelokale 206

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl i mødelokale 206 Møde nr. 7/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl. 08.30 i mødelokale 206 Til

Læs mere

Servicesektorens skriftlige beretning 2012

Servicesektorens skriftlige beretning 2012 Servicesektorens skriftlige beretning 2012 Overenskomst Den private overenskomst for 2012 er bygget på rammerne af 2,5 %, dette gav også grundlag til forhandlingerne på det offentlige område. Da Statens

Læs mere

FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT

FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Dit område er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om palliativt arbejde

Det siger FOAs medlemmer om palliativt arbejde FOA Kampagne og analyse 23. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer om palliativt arbejde FOA gennemførte i perioden fra den 7. til den 16. september en medlemsundersøgelse blandt de medlemmer, som er tilmeldt

Læs mere

Faggruppen for Ledere og mellemledere

Faggruppen for Ledere og mellemledere Faggruppen for Ledere og mellemledere Dag 1. Dagsorden: 1. Velkomst til faggruppelandsmødet Velkomst v. Conni Kraul. Præsentation af deltagerne i gruppen. 2. Valg af ordstyrer og referent Rosa Demuth er

Læs mere

Der er opgaver nok at tage fat på derude, uanset hvilket område der peges på.

Der er opgaver nok at tage fat på derude, uanset hvilket område der peges på. Beretning 2014. Det er i dag den 15. april 2015, det første kvartal er allerede gået i det nye år, men i dag skal vi have et tilbageblik på 2014. Et tilbageblik på det, som både var godt og mindre godt.

Læs mere

Det siger FOAs afdelinger og medlemmer om arbejdstid

Det siger FOAs afdelinger og medlemmer om arbejdstid FOA Kampagne & Analyse 11. november 2009 Det siger FOAs afdelinger og medlemmer om arbejdstid ndgik i 2007 aftale via KTO med kommuner og regioner om, at ledige timer på arbejdspladserne skal tilbydes

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5.-6. maj 2015 5. maj 2015 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.20 Faggruppeformand Betina Schwertfeger bød velkommen til faggruppelandsmødet. 2. Valg af mødeleder og referent

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Sektorlove for Servicesektoren

Sektorlove for Servicesektoren Sektorlove for Servicesektoren 1. Navn. Servicesektoren under Fag og Arbejde, Roskilde afdeling. 2. Sektorens grundlag og formål. Stk. 1. Sektorens grundlag: Sektorens grundlag er et menneskesyn, som bygger

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 20. januar 2012 Fra praksis: Annette Dippel Larsen, Birgitte Sandahl Bogner, Stefi Olesen, Susanne Pallesen, Anne-Marie Sørensen, Vera Larsen, Ruth Schriver Fra skolen:

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 26. juni 2013

SERVICESEKTOREN Aalborg den 26. juni 2013 SERVICESEKTOREN Aalborg den 26. juni FOA AALBORG MRM/pn FiU-nr. 9501-13-24-02 Referat fra ordinært sektorbestyrelsesmøde mandag den 10. juni, kl. 16.00-18.00 i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg. Til

Læs mere

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 5. oktober 2017 Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 Undersøgelsen er gennemført fra den 19. til 31. januar 2017. Alle privatansatte medlemmer med en kendt e-mailadresse blev inviteret

Læs mere

Beretning 2013 fra social og sundhedssektoren.

Beretning 2013 fra social og sundhedssektoren. Beretning 2013 fra social og sundhedssektoren. Endnu en gang velkommen til Jer alle. Som traditionen tro, har jeg i samarbejde med sektorbestyrelsen skrevet en beretning for 2013. En beretning som gerne

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016 Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016 Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer: Tina d. Referent: Aase e.

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012. L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 4. Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 14. december 2012 Dato for udarbejdelse: 4. december 2013 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Pernille Hoppe, Lisbet Jensen,

Læs mere

Portører. Faggruppelandsmøde. Dato: 19. - 20. maj 2015

Portører. Faggruppelandsmøde. Dato: 19. - 20. maj 2015 Faggruppelandsmøde Dato: 19. - 20. maj 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Arbejdsfællesskaber: Somatik, Det nære sundhedsvæsen,

Læs mere

Medlemspulsundersøgelse

Medlemspulsundersøgelse Evaluering af kommunalreformen Medlemspulsundersøgelse FOA Juni 2007 REFORMGRUPPEN Medlemspulsundersøgelse om kommunalreformen Forbundet har gennemført en medlemspulsundersøgelse i april måned 2007 med

Læs mere

Bestyrelsesreferat 1/3 2012

Bestyrelsesreferat 1/3 2012 Referat af afdelingsbestyrelsesmødet torsdag den 1. marts 2012 kl. 8.30-16.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Susanne Døssing, Benny Andersen, Jytte Flyvbjerg Kristiansen, Tina Groth, Lene Blume,

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentanters uddannelse og vilkår

Arbejdsmiljørepræsentanters uddannelse og vilkår FOA Kampagne og Analyse Januar 2012 Arbejdsmiljørepræsentanters uddannelse og vilkår Dette notat fortæller om FOAs arbejdsmiljørepræsentanter deres udfordringer, vilkår og ikke mindst muligheder for at

Læs mere

Faggruppen for Neurofysiologiassistenter

Faggruppen for Neurofysiologiassistenter Faggruppen for Neurofysiologiassistenter Dagsorden: 1. Velkomst til faggruppelandsmødet 2. Valg af ordstyrer og referent, Lene er ordstyrer, Tove er mødeleder, Bente er referent (Anne supplerer) Vi har

Læs mere

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT

FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT FOA Mariagerfjords ordinære generalforsamling d. 26. oktober 2016 REFERAT Dagsorden 1. Velkomst og åbning (Kenn Andreasen) Kenn Andreasen bød de fremmødte velkommen. Valg af dirigent (Kenn Andreasen) Bestyrelsen

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 20.11.2018 kl. 8:30 Sted: Mødelokale I og II FOA Nordsjælland Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om hverdagsrehabilitering

Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om hverdagsrehabilitering FOA Kampagne og Analyse Februar 2013 Det siger FOA-medlemmer i ældreplejen om hverdagsrehabilitering FOA har i perioden 5.-13. februar 2013 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Ansøgning om selvstyre på plejehjem

Ansøgning om selvstyre på plejehjem december 2016 Ansøgning om selvstyre på plejehjem Information om ansøger Plejehjem: Mou Plejecenter Plejehjemsleder: Jytte Pihl Antal plejehjemspladser: 36 Antal medarbejdere (årsværk): Antal specialpladser:

Læs mere

Overvågning. 18. juni 2018

Overvågning. 18. juni 2018 18. juni 2018 Overvågning Hver syvende af FOAs medlemmer har oplevet at blive overvåget på deres arbejdsplads. Mange oplever overvågningen som krænkende samt uden fagligt formål, og den giver ikke de ansatte

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere