Statusrapport Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel Den tværministerielle arbejdsgruppe til bekæmpelse af menneskehandel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statusrapport 2012 - Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2011-2014. Den tværministerielle arbejdsgruppe til bekæmpelse af menneskehandel"

Transkript

1 Statusrapport Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel Den tværministerielle arbejdsgruppe til bekæmpelse af menneskehandel INDHOLD 1. INDLEDNING 2 2. STATUS FOR HAN- LINGSPLAN FOR BE- KÆMPELSE AF MENNE- SKEHANDEL Frederiksholms Kanal 21 Postboks København K Frederiksholms Kanal 21 Postboks København K Telefon Telefax e-post lige@lige.dk Ligestillingsafdelingen 3. FAKTA OM OFRE FOR MENNESKEHANDEL 2012 GENNEMGANG AF INITI- ATIVER 6 SE BILAG 1 Dato: 10. juni 2013 J.nr

2 1. INDLEDNING Side 2 Handel med mennesker er et fundamentalt brud med menneskerettighederne og en meget alvorlig forbrydelse. I Danmark såvel som internationalt er handel med mennesker et stigende problem. En rapport fra EU kommissionen offentliggjort i april 2013 viser således, at der fra 2008 til 2010 er sket en stigning på 18 pct. i antallet af ofre for menneskehandel, der er handlet inden for og til EU. I Danmark har vi siden 2002 samlet indsatsen til bekæmpelse af menneskehandel i handlingsplaner, som en bred kreds i Folketingen står bag. Alle handlingsplaner har været finansieret af satspuljemidler. Den første handlingsplan til bekæmpelse af handel med mennesker, Handlingsplan mod kvindehandel , blev i 2005 udvidet med et tillæg om børn. Disse blev i 2007 afløst af Handlingsplan til bekæmpelse af handel med mennesker , der omfattede handel med både børn, kvinder og mænd. I Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel fortsætter indsatsen med at målrette og forbedre eksisterende tiltag. Handlingsplanens primære målgruppe er alle ofre for menneskehandel. Selvom kvinder stadig udgør den største gruppe af identificerede ofre, er parterne bag handlingsplanen meget opmærksomme på handel med børn og handel til tvangsarbejde. Indsatsen på disse områder er over de seneste år intensiveret. Handlingsplanens sekundære målgrupper er bagmændene, potentielle kunder, mulige ofre i afsenderlande og relevante myndigheder og andre aktører på området. Der er afsat 85,6 mio. kr. til den nationale, sociale indsats i perioden Hertil skal lægges bistandsmidler, der bruges til forebyggende projekter i udviklingslande, Udenrigsministeriets Naboskabsprogram og andre midler, der afsættes i Politiet, SKAT og andre relevante myndigheder. Hovedparten af midlerne under handlingsplanen kanaliseres gennem Center mod Menneskehandel (CMM), der bl.a. koordinerer samarbejdet mellem sociale organisationer, myndigheder og andre relevante aktører samt opsamler og formidler viden om menneskehandel. Ministeriet for Ligestilling og Kirke har det koordinerende ansvar for implementeringen af den danske indsats til bekæmpelse af menneskehandel og er formand for den tværministerielle arbejdsgruppe på området, som består af Social- og Integrationsministeriet, Justitsministeriet, Udenrigsministeriet, Skatteministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Den tværministerielle arbejdsgruppe udarbejder hvert år en statusrapport over indsatsen samt en statistisk gennemgang af fakta på området. Denne statusrapport dækker Statusrapporten offentliggøres på Ministeriet for Ligestilling og Kirkes hjemmeside, hvor det også er muligt at finde statusrapporter fra tidligere år.

3 2. Status for Handlingsplan for bekæmpelse af menneskehandel I dette afsnit gennemgås den overordnede status for initiativerne i Handlingsplanen for bekæmpelse af menneskehandel for så vidt angår Endvidere beskrives de yderligere initiativer, regeringen har taget for at forbedre forholdene for de ofre for menneskehandel, der vender hjem til deres oprindelsesland, så de har mulighed for at komme godt videre med deres liv uafhængig af bagmænd m.v. Side 3 Handlingsplanen for er bygget op om en række målsætninger og konkrete initiativer inden for fem hovedområder: 1. Identificere ofre for menneskehandel 2. Støtte til ofre for menneskehandel 3. Begrænse efterspørgslen på ydelser fra menneskehandlede i Danmark 4. Forebygge menneskehandel internationalt og 5. Retsforfølgelse af bagmændene. I handlingsplanen introduceres en række nye aktiviteter, som supplerer den indsats, der er videreført fra de tidligere handlingsplaner vedrørende identifikation af og støtte til ofrene, forebyggelse af menneskehandel nationalt og internationalt samt retsforfølgelse af bagmændene. I alt omfatter handlingsplanen 38 nye initiativer 1. Nedenfor i tabel 1 opsummeres status for samtlige initiativer fordelt på indsatsområderne i handlingsplanen. Status for initiativerne er angivet som henholdsvis gennemført, igangværende eller ikke gennemført. 1 De 38 initiativer i Handlingsplanen til bekæmpelse af menneskehandel er ikke identiske med de 38 initiativer, der er oplistet i denne statusrapport. Der er således i handlingsplanen fem initiativer under begrænse efterspørgslen på ydelser fra menneskehandel og ikke kun de fire som fremgår af denne statusrapport. Årsagen til dette er, at handlingsplanens initiativ udarbejdelse af kommunikationsstrategi for fremtidige kampagner mod menneskehandel i statusrapporten er lagt sammen med initiativet oplysnings- og forebyggelseskampagner, da initiativerne reelt ikke kan adskilles. Derudover er to af initiativer under ofre for menneskehandel identificeres lagt sammen. De to initiativer er Nye grupper af aktører identificeres og undervises og Der nedsættes en arbejdsgruppe om tvangsarbejde, hvor relevante myndigheder og andre aktører deltager.... Til gengæld har SKAT to initiativer i statusrapporten under Ofre for menneskehandel identificeres, som ikke er med i handlingsplanen.

4 Tabel 1: Oversigt over implementeringen af handlingsplanen mod menneskehandel Område Gennemført Igangsat Ikke igangsat I alt Identificering af ofre Støtte til ofre Begrænse efterspørgsel på ydelser fra menneskehandlede Forebygge menneskehandel internationalt Retsforfølgelse af bagmændene I alt Side 4 Det vurderes generelt, at implementeringen af handlingsplanens initiativer forløber tilfredsstillende. De fleste af handlingsplanens initiativer er således gennemført 2, og hovedparten af de øvrige er igangsat, hvilket dækker over, at initiativerne enten er i proces eller er af løbende karakter. Kun tre initiativer er endnu ikke igangsat eller gennemført. De to initiativer afventer resultaterne af en kortlægning af prostitutionsefterspørgslen med særligt fokus på menneskehandel, der forventes offentliggjort sommeren Det sidste initiativ afventer Social- og Integrationsministeriets revision af vejledning nr. 3 til Serviceloven, der foretages i Status for de enkelte initiativer i handlingsplanen fremgår af bilag 1. Ud over initiativerne i handlingsplanen til bekæmpelse af menneskehandel har regeringen i forbindelse med finanslovsaftalen for 2013 indgået aftale med Enhedslisten, om at sikre bedst mulige forhold og vilkår for de ofre for menneskehandel, der vender hjem til deres oprindelsesland, så de har mulighed for at komme godt videre med deres liv uafhængig af bagmænd m.v. Området er således styrket med en række konkrete tiltag. Det blev blandt andet besluttet at styrke CMM yderligere med henblik på en tillidsskabende indsats i den periode, hvor der ofte sker frihedsberøvelse, indtil Udlændingestyrelsen har truffet afgørelse om, hvorvidt en udlænding kan være offer for menneskehandel. Der gives også yderligere støtte til handlede personers reintegration i hjemlandet. Reintegrationsperioden, dvs. den periode hvori hjemvendte ofre for menneskehandel støttes i hjemlandet som led i en forberedt hjemsendelse, udvides fra 3 til 6 måneder, og støtteordningen skal gøres mere fleksibel. Samtidig var aftaleparterne enige om at forlænge den udvidede refleksionsperioden fra 100 dage til 120 dage. Endelig er der afsat flere midler til kampager mod menneskehandel i 2013 og Mange af de gennemførte aktiviteter udvikles fortsat med henblik på at sikre den bedst mulige indsats i forhold til udviklingen på områderne. Det gælder eksempelvis tilbuddene omkring sundhed, den forberedte hjemsendelse og samarbejdet med arbejdsmarkedets parter.

5 Den 30. januar 2013 fremsatte regeringen lovforslag nr. L 129 om ændring af udlændingeloven (Bedre beskyttelse af ofre for menneskehandel og ret til fortsat ophold for voldsramte ægtefællesammenførte). I forhold til menneskehandel udmønter lovforslaget den del af regeringsgrundlaget Et Danmark, der står sammen (oktober 2011), som vedrører bedre beskyttelse af ofre for menneskehandel samt den del af regeringens aftale med Enhedslisten om finansloven for 2013, der drejer sig om menneskehandel, og som kræver ændring af udlændingeloven. Lovforslaget 3 blev vedtaget af Folketinget ved 3. behandlingen den 25. april 2013, og lovændringerne er herefter trådt i kraft den 3. maj Lovændringerne indebærer, at den udvidede refleksionsperiode til ofre for menneskehandel nu kan udgøre op til i alt 120 dage. Side 5 Lovændringerne indebærer endvidere, at der er indført en selvstændig bestemmelse i udlændingeloven om, at en udlænding, herunder et offer for menneskehandel, kan få midlertidig opholdstilladelse af efterforsknings- og retsforfølgningsmæssige grunde, hvis politi eller anklagemyndighed finder udlændingens ophold i Danmark nødvendigt. Hidtil blev opholdstilladelsen givet efter en generel bestemmelse i udlændingeloven, men nu er retstilstanden tydeliggjort med en ny selvstændig bestemmelse. 3 Lovforslaget blev under Folketingets behandling delt i to lovforslaget uden indholdsmæssige ændringer. Elementerne vedrørende menneskehandel blev vedtaget som lovforslag nr. L 129 A om ændring af udlændingeloven (Bedre beskyttelse af ofre for menneskehandel) ved 3. behandlingen den 25. april 2013.

6 3. Fakta om ofre for menneskehandel mv. i 2012 Side 6 I dette afsnit præsenteres forskellige statistikker, der kan være med til at skabe et overblik over omfanget af mennesker, der er identificeret som handlede i Danmark samt deres baggrund, karakteren af handelsforholdet mv. Endvidere præsenteres opgørelser for antal retsforfulgte bagmænd og antal gennemførte hjemsendelser etc. 3.1 Antal identificerede ofre for menneskehandel Af de samlede kontakter i 2012 blev 66 personer officielt vurderet handlet. Udlændingestyrelsen vurderer spørgsmålet om menneskehandel i forhold til asylansøgere og udlændinge uden lovligt opholdsgrundlag i Danmark. Center Mod Menneskehandel vurderer spørgsmålet om menneskehandel i forhold til personer med lovligt ophold i Danmark. I 2012 har Udlændingestyrelsen vurderet 45 personer som ofre for menneskehandel, mens Center mod Menneskehandel har vurderet yderligere 21 personer som ofre for menneskehandel. Figur 1: Antal officielt vurderede ofre for menneskehandel fordelt på aktør Kontaktform Halvdelen af de personer, der i 2012 er vurderet handlet, er mødt via politiet. Mere end en tredjedel er mødt i forbindelse med den opsøgende indsats, som foregår på gaden, massageklinikker, fængsler, mødesteder og mobile sundhedstilbud. De resterende er mødt via forskellige samarbejdsparter og aktører på feltet.

7 Side 7 Figur2: Antal officielt vurderede ofre for menneskehandel fordelt på kontaktform Nationalitet De 66 ofre for menneskehandel kommer fra 22 forskellige lande. Knap halvdelen er fra Afrika, en fjerdedel er fra Europa og personer fra Asien udgør en femtedel af det samlede antal. Personer fra Latinamerika og Mellemøsten er også vurderet handlet, men i noget mindre omfang. Figur 3: Antal officielt vurderede ofre for menneskehandel fordelt på afsenderområde 2012 Nigeria, Rumænien og Thailand er de enkelte lande, hvor de fleste ofre for menneskehandel kommer fra. Tilsammen udgør ofre fra disse lande mere end

8 60 % af det samlede antal. Herudover er statistikken præget af få ofre for menneskehandel fra mange forskellige lande. Side 8 Figur 4: Antal officielt vurderede ofre for menneskehandel fordelt på nationalitet Udnyttelse 45 af de vurderede ofre for menneskehandel er handlet til prostitution. 17 personer er handlet til tvangsarbejde. Ganske få er handlet til andre former for udnyttelse. Figur 5: Antal officielt vurderede ofre for menneskehandel fordelt på udnyttelsesform 2012

9 Side 9 Figur 6: Antal tvangsarbejdssager fordelt på branche Køn og alder Kvinder udgør forsat langt størstedelen af de vurderede ofre for menneskehandel med 56 mod 10 mænd. Når man kigger på ofre for menneskehandel til tvangsarbejde separat, er der en ligelig fordeling kønnene imellem. Aldersmæssigt fordeler ofrene sig i alderen år, med en gennemsnitsalder på 30 år på identifikationstidspunktet. Det bemærkes, at ingen mindreårige er vurderet handlet i Figur 7: Antal officielt vurderede ofre for menneskehandel fordelt på alder 2012

10 3.6 Forløb efter handelsvurdering Alle personer, der er vurderet som ofre for menneskehandel i 2012, har fået tilbud om støtte under handlingsplanen. Nogle har afslået tilbud, andre har taget imod og er efterfølgende forsvundet/trådt ud af tilbuddet, mens endnu andre har taget imod forberedt hjemsendelse eller anden form for støtte i forbindelse med hjemrejse. Side 10 Ved opgørelse januar 2013 ser status på de 66 personer, der er vurderet handlet i 2012, ud som følgende: Figur 8: Status på officielt vurderede ofre for menneskehandel personer har afslået/er trådt ud af tilbud om støtte under handlingsplanen. Nogle har tidligt i forløbet afslået tilbud, nogle har haft en returbillet og har kun taget imod tilbud om ophold i en kort periode, og andre har først efter en længere periode valgt at træde ud af tilbuddet. De personer, der afslog støtte/trådte ud af tilbud, havde ophold mellem dage. 7 af de personer, der blev vurderet handlet i 2012 modtog en forberedt hjemsendelse gennem. International Organization of Migration (IOM) i De 7 personer, der blev vurderet handlet i 2012 og tog imod en forberedt hjemsendelse, opholdt sig i Danmark mellem dage. Én person var privat indkvarteret, mens de øvrige havde ophold på krisecenter. Samlet tog 13 personer imod en forberedt hjemsendelse via IOM i 2012 herunder personer, der blev vurderet som ofre for menneskehandel i 2009 og Alle 13 er kvinder.

11 Center mod Menneskehandel har bistået 10 personer vurderet handlet i 2012 ved hjemrejser. 5 personer har modtaget støtte svarende til en forberedt hjemsendelse, herunder støtte til kvalificerende kurser, daglige fornødenheder og medicin. De øvrige har fået betalt hjemrejsen, enkelte har modtaget et kontant beløb, svarende til 1. udbetaling til daglige fornødenheder ved en hjemsendelse via IOM. Enkelte har ønsket kontakt med social organisation i hjemlandet. Side 11 De 10 personer, der blev vurderet handlet i 2012 og fik støtte til hjemrejse af CMM, opholdt sig i Danmark mellem 0-24 dage. Fem personer var inden hjemrejse indkvarteret på hotel, mens de øvrige var indkvarteret på krisecenter. 3 personer med EU statsborgerskab har efter refleksionsperioden ønsket at blive i Danmark. Der er tale om et rumænsk ægtepar og en slovakisk kvinde. 3.7 Retsforfølgelse efter straffelovens 262 a Rigsadvokaten har oplyst, at der i 2012 blev sigtet 9 personer for overtrædelse af straffelovens 262 a, og 11 personer er blevet tiltalt for overtrædelse af bestemmelsen. I samme periode er 3 personer blevet dømt for overtrædelse af 262 a (en af de domfældte har anket, og denne sag verserer fortsat).

Antal handelsvurderinger

Antal handelsvurderinger 1. Kontakter CMM skønner at der i 1 er etableret kontakt til omkring 8-1 personer i, via det opsøgende arbejde i prostitutionsmiljøerne, i fængsler og asylsystemet, via mødesteder og mobile sundhedstilbud

Læs mere

134 (der er her tale om unikke personer) 750 (der er så vidt muligt sorteret for gengangere)

134 (der er her tale om unikke personer) 750 (der er så vidt muligt sorteret for gengangere) Statistik 2011 1. Kontakter Politi Opsøgende indsats* 134 (der er her tale om unikke personer) 750 (der er så vidt muligt sorteret for gengangere) Langt de fleste kontakter var til udenlandske kvinder

Læs mere

Ofre for menneskehandel Statistik 2013 Center mod Menneskehandel, 11. februar 2014

Ofre for menneskehandel Statistik 2013 Center mod Menneskehandel, 11. februar 2014 Ofre for menneskehandel Statistik 0 Center mod Menneskehandel,. februar 0 Nærværende er en opgørelse over personer officielt vurderet at være ofre for menneskehandel i 0. Opgørelsen er sammenfattet af

Læs mere

Ofre for menneskehandel Statistik 2013 Center mod Menneskehandel, 11. februar 2014

Ofre for menneskehandel Statistik 2013 Center mod Menneskehandel, 11. februar 2014 Ofre for menneskehandel Statistik 0 Center mod Menneskehandel,. februar 0 Nærværende er en opgørelse over personer officielt vurderet at være ofre for menneskehandel i 0. Opgørelsen er sammenfattet af

Læs mere

Statistik Ofre for menneskehandel i Danmark

Statistik Ofre for menneskehandel i Danmark Statistik 2016 Ofre for menneskehandel i Danmark August 2017 Statistik udgivet af Socialstyrelsen Center mod Menneskehandel Edisonsvej 1 5000 Odense C Tlf.: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Statistik Ofre for menneskehandel i Danmark

Statistik Ofre for menneskehandel i Danmark Ofre for menneskehandel i Danmark juli 218 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 1 5 Odense C Tlf: 72 42 37 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk Download eller se rapporten

Læs mere

Tillæg til regeringens handlingsplan til bekæmpelse af kvindehandel. September 2005

Tillæg til regeringens handlingsplan til bekæmpelse af kvindehandel. September 2005 Tillæg til regeringens handlingsplan til bekæmpelse af kvindehandel September 2005 Forord Handel med børn har på det seneste været genstand for øget international fokus. Udnyttelse af og handel med børn

Læs mere

Danmark. 1. Generelle oplysninger

Danmark. 1. Generelle oplysninger Danmark 1. Generelle oplysninger Danmarks politik til bekæmpelse af menneskehandel har traditionelt set været fokuseret på seksuel udnyttelse af kvinder, som det fremgår af handlingsplanen til bekæmpelse

Læs mere

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE

RAPPORT LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE RAPPORT OM LIGESTILLING PÅ JUSTITSMINISTERIETS OMRÅDE 2013 Slotsholmsgade 10 1216 København K. Telefon 7226 8400 Telefax 3393 3510 www.justitsministeriet.dk jm@jm.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

EVALUERING AF HANDLINGSPLAN TIL BEKÆMPELSE AF MENNESKEHANDEL

EVALUERING AF HANDLINGSPLAN TIL BEKÆMPELSE AF MENNESKEHANDEL MINISTERIET FOR BØRN, LIGESTILLING, INTEGRATION OG SOCIALE FORHOLD EVALUERING AF HANDLINGSPLAN TIL BEKÆMPELSE AF MENNESKEHANDEL RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40

Læs mere

Indstilling. Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og menneskehandel.

Indstilling. Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og menneskehandel. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 16. juli 2007 Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og 1. Resume

Læs mere

Afgjort den 19. marts 2015. Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015.

Afgjort den 19. marts 2015. Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015. Aktstykke nr. 109 Folketinget 2014-15 Afgjort den 19. marts 2015 Tidligere fortroligt aktstykke F (2014-15). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 19.03.2015. Justitsministeriet. København,

Læs mere

1. Ofre for menneskehandel identificeres

1. Ofre for menneskehandel identificeres Bilag 1: Statusrapport 2012: Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2011-2014 1. Ofre for menneskehandel identificeres 1.1 Effektivisere og forankre det opsøgende arbejde i prostitutionsmiljøet

Læs mere

DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER

DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Socialudvalget SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 173 Offentligt DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Socialministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg torsdag den 6. april 2006 kl. 15.30 (SOU alm.

Læs mere

En styrket politimæssig indsats mod prostitutionens bagmænd

En styrket politimæssig indsats mod prostitutionens bagmænd En styrket politimæssig indsats mod prostitutionens bagmænd Baggrund: Kvindehandel og rufferi et prioriteret indsatsområde for politiet Politireformen gør det muligt at intensivere indsatsen yderligere

Læs mere

Hvad vil det sige at blive identificeret som handlet menneske?

Hvad vil det sige at blive identificeret som handlet menneske? Hvad vil det sige at blive identificeret som handlet menneske? 1. Hvad er menneskehandel? Der findes en række forskellige, men relativt ensartede forskellige definitioner af begrebet menneskehandel. Grundlæggende

Læs mere

Dato 4. april Lars Aslan Rasmussen, MB Rådhuset 1599 København V. Sagsnr Dokumentnr Kære Lars Aslan Rasmussen

Dato 4. april Lars Aslan Rasmussen, MB Rådhuset 1599 København V. Sagsnr Dokumentnr Kære Lars Aslan Rasmussen Lars Aslan Rasmussen, MB Rådhuset 1599 København V Dato 4. april 2011 Sagsnr. 2011-39684 Dokumentnr. 2011-244987 Kære Lars Aslan Rasmussen Tak for din henvendelse af 29. marts 2011, hvor du skriver, at

Læs mere

Statusrapport for 2007-2009

Statusrapport for 2007-2009 Regeringens handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2007-2010 Statusrapport for 2007-2009 Den tværministerielle arbejdsgruppe til bekæmpelse af menneskehandel Juni 2009 Indhold 1. Indledning...2

Læs mere

Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel UDENRIGSMINISTERIET

Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel UDENRIGSMINISTERIET Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2019-2021 UDENRIGSMINISTERIET SEPTEMBER 2018 HANDLINGSPLAN TIL BEKÆMPELSE AF MENNESKEHANDEL 2019-2021 2 3 HANDLINGSPLAN TIL BEKÆMPELSE AF MENNESKEHANDEL 2019-2021

Læs mere

De prostitutionsformer puljen retter sig mod er beskrevet under punkt 2, 3 og 4 ovenfor.

De prostitutionsformer puljen retter sig mod er beskrevet under punkt 2, 3 og 4 ovenfor. Pulje til vidensindsamling og udvikling af nye metoder til identifikation af ofre for menneskehandel indenfor prostitutionsformerne escort og privat/diskret 1 Indledning Denne pulje på 3,5 mio. kr. udbydes

Læs mere

Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2011 2014

Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2011 2014 Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2011 2014 Indhold Forord 1 Indledning 2 Nye aktiviteter 6 Den gode indsats fortsætter 14 Organisering og aktører 24 Implementering og opfølgning 29 Forord

Læs mere

Statistik Ofre for menneskehandel i Danmark

Statistik Ofre for menneskehandel i Danmark Ofre for menneskehandel i Danmark juli 19 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 1 5 Odense C Tlf: 72 42 37 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk Udgivet 5. juli 19 Download

Læs mere

Udgivelsesdato: 8. marts 2007

Udgivelsesdato: 8. marts 2007 Handlingsplan til bekæmpelse af handel med mennesker 2007-2010 Udgivelsesdato: 8. marts 2007 Udgave, oplag: 1. udgave, 1.000 stk. Trykt version: ISBN-13: 978-87-91292-94-1 Elektronisk version: ISBN-13:

Læs mere

I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 984 af 2. oktober 2012, som ændret ved [ ], foretages følgende ændringer:

I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 984 af 2. oktober 2012, som ændret ved [ ], foretages følgende ændringer: Udlændingeafdelingen Dato: 13. december 2012 Kontor: Udlændingekontoret Sagsbeh: Mette Kjølby Miller- Harris Sagsnr.: 2012-960-0007 Dok.: 592367 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Bedre beskyttelse

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 462 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen Dato: 21. marts 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret

Læs mere

Notat. Kvoteflygtninges beskæftigelse

Notat. Kvoteflygtninges beskæftigelse Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 164 Offentligt Notat Kvoteflygtninges beskæftigelse Analysens hovedkonklusioner Analysen sammenligner først kvoteflygtninges

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Puljen til identifikation af og støtte til ofre for menneskehandel

Vejledning til ansøgning om støtte fra Puljen til identifikation af og støtte til ofre for menneskehandel Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om støtte fra Puljen til identifikation af og støtte til ofre for menneskehandel 15.75.27.20 Ansøgningsfrist

Læs mere

Puljen til kompetenceopbygning og opsøgende indsats målrettet ofre for menneskehandel til tvangsarbejde

Puljen til kompetenceopbygning og opsøgende indsats målrettet ofre for menneskehandel til tvangsarbejde Puljen til kompetenceopbygning og opsøgende indsats målrettet ofre for menneskehandel til tvangsarbejde 1 Indledning Menneskehandel til tvangsarbejde har været et stigende problem globalt, og også i Danmark

Læs mere

Udgivelsesdato: 8. marts 2007

Udgivelsesdato: 8. marts 2007 Handlingsplan til bekæmpelse af handel med mennesker 2007-2010 Udgivelsesdato: 8. marts 2007 Udgave, oplag: 1. udgave, 1.000 stk. Trykt version: ISBN-13: 978-87-91292-94-1 Elektronisk version: ISBN-13:

Læs mere

Statusrapport for 2007/2008

Statusrapport for 2007/2008 Regeringens Handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel 2007-2010 Statusrapport for 2007/2008 Den tværministerielle arbejdsgruppe til bekæmpelse af menneskehandel Juni 2008 Indhold Indledning...2 Etablering

Læs mere

Ofrenes Rettigheder. Europarådets konvention om indsatsen mod menneskehandel

Ofrenes Rettigheder. Europarådets konvention om indsatsen mod menneskehandel Ofrenes Rettigheder Europarådets konvention om indsatsen mod menneskehandel Handel med mennesker er et overgreb på rettigheder og påvirker tilværelsen for utallige mennesker i og udenfor Europa. Et stigende

Læs mere

Anbefalinger til ny handlingsplan til bekæmpelse af. handel med mennesker

Anbefalinger til ny handlingsplan til bekæmpelse af. handel med mennesker Anbefalinger til ny handlingsplan til bekæmpelse af handel med mennesker Juni 2010. Handlingsplanen til bekæmpelse af handel med mennesker løber frem til udgangen af 2010. I det uformelle trafficking-netværk

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en dansk prostitutionspolitik

Forslag til folketingsbeslutning om en dansk prostitutionspolitik 2008/1 BSF 43 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 12. november 2008 af Line Barfod (EL), Per Clausen (EL), Johanne Schmidt Nielsen (EL) og Frank

Læs mere

Sociale og sundhedsmæssige tilbud til potentielle ofre for Menneskehandel. September 2016

Sociale og sundhedsmæssige tilbud til potentielle ofre for Menneskehandel. September 2016 Sociale og sundhedsmæssige tilbud til potentielle ofre for Menneskehandel September 2016 Præsentation Center mod Menneskehandel CMM er et landsdækkende statsligt center, etableret i 2007 Mødested, sundhedsklinikker,

Læs mere

Råd og vejledning. Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel

Råd og vejledning. Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel Råd og vejledning Til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel Indhold Denne vejledning er til dig, der arbejder med ofre for menneskehandel. For at du kan vejlede ofrene bedst muligt, får du denne

Læs mere

Opgørelse viser, at hver femte af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund.

Opgørelse viser, at hver femte af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund. Opgørelse viser, at hver femte af Kriminalforsorgens klienter har udenlandsk baggrund. Den nyeste opgørelse af indsatte og klienters etniske baggrund i Kriminalforsorgen, foretaget den 6. november 2007,

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Dansk Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning JUNI 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 925 (Alm. del), som Folketingets Skatteudvalg har stillet til justitsministeren den 14. september 2012.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 925 (Alm. del), som Folketingets Skatteudvalg har stillet til justitsministeren den 14. september 2012. Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 925 Offentligt Folketinget Skatteudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. oktober 2012 Kontor:

Læs mere

Ændring af repatrieringsloven

Ændring af repatrieringsloven Ændring af repatrieringsloven Marts 2010 Quickguide Nye muligheder for økonomisk støtte ved frivillig tilbagevenden til en udlændings hjemland eller tidligere opholdsland Ændring af repatrieringsloven

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 129 Folketinget 2012-13 Fremsat den 30. januar 2013 af justitsministeren Morten Bødskov Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Bedre beskyttelse af ofre for menneskehandel og ret

Læs mere

Socialudvalget SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 161 Offentligt

Socialudvalget SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 161 Offentligt Socialudvalget SOU alm. del - Svar på Spørgsmål 161 Offentligt Folketingets Socialudvalg Minister for Ligestilling Ligestillingsafdelingen Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 2. maj 2006 Tlf. 3392

Læs mere

Modtagere af integrationsydelse

Modtagere af integrationsydelse Sep 215 Okt 215 Nov 215 Dec 215 Jan 216 Feb 216 Mar 216 Apr 216 Maj 216 Jun 216 Jul 216 Aug 216 Sep 216 Okt 216 Nov 216 Dec 216 Jan 217 Feb 217 Mar 217 Apr 217 Maj 217 Jun 217 Jul 217 Aug 217 Sep 217 Okt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre. Marts 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre. Marts 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre Marts 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om kvindekrisecentre (beretning nr. 8/2013) 4. marts 2016 RN 304/16 1. Rigsrevisionen

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 552 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K

Læs mere

MENNESKEHANDEL STATUS 2012

MENNESKEHANDEL STATUS 2012 MENNESKEHANDEL STATUS 2012 MENNESKEHANDEL 2012 Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution Strandgade 56 DK-1401 København K Tlf. 32 69 88 88 www.menneskeret.dk Institut

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Statistik- og sundhedskontoret Februar 2012

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Statistik- og sundhedskontoret Februar 2012 Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Statistik- og sundhedskontoret Februar 2012 Opgørelse af indsatte og tilsynsklienters etniske baggrund pr. 29. november 2011. Den nyeste opgørelse

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere

Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere Rigsrevisionens notat om beretning om undervisning og aktivering af asylansøgere December 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 24/2016

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 20. januar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 20. januar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 20. januar 2014 Sag 224/2013 (2. afdeling) A (advokat Poul Helmuth Petersen, beskikket) mod Rigspolitiet (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) I tidligere

Læs mere

Opgørelsen vedrørende statsborgerskab er baseret på de indsatte, der opholdt sig i fængsler og arresthuse den 10. december Se tabel 6.

Opgørelsen vedrørende statsborgerskab er baseret på de indsatte, der opholdt sig i fængsler og arresthuse den 10. december Se tabel 6. Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk kontor April 2014 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to væsensforskellige opgørelser, én om etnisk oprindelse og én om statsborgerskab.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension Socialudvalget 2014-15 L 79 Bilag 1 Offentligt Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2014-15 Fremsat den 19. november 2014 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret Maj 2011

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret Maj 2011 Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret Maj 2011 Opgørelse af indsatte og klienters etniske baggrund pr. 2. november 2010. Den nyeste opgørelse af indsatte og klienters

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. Juni Etnicitet og statsborgerskab

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. Juni Etnicitet og statsborgerskab Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik Juni 2017 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to forskellige opgørelser over klienter

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven 2012/1 BTL 129 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 9. april 2013 Betænkning over

Læs mere

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning

Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Midlertidighed??? Inddragelse? Integration? Selvforsørgelse? Hjemrejse? Rettigheder? Til flygtninge i Danmark Information om ny lovgivning Juni 2019 I februar 2019 vedtog Folketinget ny lovgivning på udlændinge-

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt. Socialministeriet 10. september 2007 Ligestillingsafdelingen Søren Feldbæk Winther

Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt. Socialministeriet 10. september 2007 Ligestillingsafdelingen Søren Feldbæk Winther Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt 1 Socialministeriet 10. september 2007 Ligestillingsafdelingen Søren Feldbæk Winther Anledning: Samråd i Folketingets Retsudvalg J.nr. 2007-4736

Læs mere

1. Forståelse af begreberne æresrelateret vold eller æresrelaterede konflikter og den politiske fokus.

1. Forståelse af begreberne æresrelateret vold eller æresrelaterede konflikter og den politiske fokus. TALEPAPIR Dato: 2. december 2008 Kontor: Integrationskontoret J.nr.: 2008/5024-692 Sagsbeh.: DWP Fil-navn: Talepapir seminar Oslo Talepapir om æresrelaterede konflikter til seminar i Oslo den 4. 5. december

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre. Maj 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre. Maj 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre Maj 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 8/2013 om kvindekrisecentre Ministeren for børn,

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernsekretariatet Juni 2018

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernsekretariatet Juni 2018 Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernsekretariatet Juni 2018 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to forskellige opgørelser over indsatte og tilsynsklienter i Kriminalforsorgen.

Læs mere

Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold

Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold 10-5. Forvaltningsret 115.1. Inddragelse af økonomisk sikkerhed stillet i forbindelse med visumophold En mand fik visum til Danmark og rejste ind i landet. I forbindelse med visumsagen stillede hans herboende

Læs mere

Lov nr. 226 af 8. juni 1983 (udlændingeloven) (Lovforslag nr. L 105 af 20. januar 1983)

Lov nr. 226 af 8. juni 1983 (udlændingeloven) (Lovforslag nr. L 105 af 20. januar 1983) Spalte- og sidehenvisninger til Folketingstidende vedrørende behandlingen i Folketinget af den oprindelige udlændingelov og senere relevante ændringslove Lov nr. 226 af 8. juni 1983 (udlændingeloven) (Lovforslag

Læs mere

Beskrivelse af politiets indsats mod prostitutionens bagmænd i 2009

Beskrivelse af politiets indsats mod prostitutionens bagmænd i 2009 31. MAJ 2010 POLITISTABEN Polititorvet 14 1780 København V Telefon: 3314 8888 Telefax: 4515 0006 E-mail: Web: politiafd@politi.dk www.politi.dk Beskrivelse af politiets indsats mod prostitutionens bagmænd

Læs mere

Ligestillingsrapport 2013 fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke

Ligestillingsrapport 2013 fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke Ligestillingsrapport 2013 fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke Indledning Ministeriet for Ligestilling og Kirke er et lille departement med i alt 58 ansatte. Departementet er delt op i to ressortområder.

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Politikontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K. Politiets indsats mod prostitutionens bagmænd i 2008

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Politikontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K. Politiets indsats mod prostitutionens bagmænd i 2008 Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Politikontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K 17. marts 2009 J.nr. 2008-001-27 Sagsbehandler: ASL + bilag POLITIAFDELINGEN Juridisk Sekretariat Polititorvet

Læs mere

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab

Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Notat om asylansøgeres adgang til at indgå ægteskab Udarbejdet af: Tanja Lisette Jørgensen, december 2007 1. Indledning Ægteskabsbetingelsen om lovligt ophold blev indsat i ægteskabsloven ved lov nr. 365

Læs mere

Tak for din henvendelse af 3. september 2009, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 3. september 2009, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: Lars Rasmussen MB Nærumsgade 3, 3. th. 2200 København N Dato: 11.9.09 Sagsnr.: 2009-119449 Dok.nr.: 2009-517436 Kære Lars Rasmussen Tak for din henvendelse af 3. september 2009, hvor du stiller følgende

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål M i Folketingets Udenrigsudvalg den 27. marts 2019 kl

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål M i Folketingets Udenrigsudvalg den 27. marts 2019 kl Udenrigsudvalget 2018-19 URU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 146 Offentligt Dato: 26. marts 2019 Kontor: Sikkerhedskontoret Sagsbeh: Gustav Schaldemose Sagsnr.: 2019-0035-0083 Dok.: 1027750 UDKAST

Læs mere

NOTAT Titel Prostitutionens omfang og former 2012/2013

NOTAT Titel Prostitutionens omfang og former 2012/2013 NOTAT Titel Prostitutionens omfang og former 212/213 Dato: 4. april214 Sagsnr: 13/43515 Initialer: MHS Af Socialstyrelsen, Kontoret for voksne med sociale problemer Resumé: I perioden juli 212 juni 213

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension

Forslag. Lov om ændring af lov om social pension 2014/1 LSF 79 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og

Læs mere

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1.

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1. REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1. januar 2009 til den 31. december 2012 Juni 2013 Side 2 af 91 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden

Bedre hjælp til hjemløse. Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Bedre hjælp til hjemløse Ingen skal være tvunget til at sove på gaden Udgave: 26. marts 2015 1 Forslaget kort fortalt I Danmark hjælper vi ikke vores hjemløse godt nok. Der er ikke noget odiøst i, at nogen

Læs mere

Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering

Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering - 1 Piratkopiering Nu kommer Patent- og Varemærkestyrelsens særlige enhed om håndhævelse og piratkopiering bodilogtommyvchristiansen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et lovforslag fra

Læs mere

Nøgletal. Ligestilling

Nøgletal. Ligestilling Nøgletal Ligestilling Nøgletal Ligestilling 2010 2011 2012 2013 2014 Orientering 1. Basale rettigheder Ofre for menneskehandel Selvbestemmelse blandt 18 29årige indvandrere og efterkommere med ikkevestlig

Læs mere

Tværministeriel arbejdsgruppe om udvisning af udenlandske rockere og bandemedlemmer

Tværministeriel arbejdsgruppe om udvisning af udenlandske rockere og bandemedlemmer Tværministeriel arbejdsgruppe om udvisning af udenlandske rockere og bandemedlemmer Anbefalinger fra tværministeriel arbejdsgruppe om udvisning af udenlandske rockere og bandemedlemmer Som opfølgning på

Læs mere

MENNESKE- HANDEL STATUS 2014-15

MENNESKE- HANDEL STATUS 2014-15 MENNESKE- HANDEL STATUS 2014-15 MENNESKEHANDEL STATUS 2014-15 Denne delrapport er en del af Institut for Menneskerettigheders rapport Menneskerettigheder i Danmark, Status 2014-15. Rapporten behandler

Læs mere

Regeringens handlingsplan til bekæmpelse af kvindehandel

Regeringens handlingsplan til bekæmpelse af kvindehandel Regeringens handlingsplan til bekæmpelse af kvindehandel December 2002 REGERINGENS HANDLINGSPLAN TIL BEKÆMPELSE AF KVINDEHANDEL Udgivelsesår: December 2002 Udgave, oplag: 1. udgave, 1000 stk. ISBN 87-91292-05-0

Læs mere

U D K A S T. Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Mulighed for genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn)

U D K A S T. Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Mulighed for genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn) Udlændingeafdelingen Kontor: Udlændingekontoret Sagsnr.: 2014-960-0024 Dok.: 1134183 U D K A S T Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Mulighed for genoptagelse af visse sager om familiesammenføring

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

Vejledning til ligestillingsvurdering af lovforslag

Vejledning til ligestillingsvurdering af lovforslag Vejledning til ligestillingsvurdering af lovforslag 1. Indledning Det fremgår af regeringens strategi for ligestillingsvurdering i det offentlige, februar 2013, at der skal ske en mere systematisk ligestillingsvurdering

Læs mere

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. April Etnicitet og statsborgerskab

Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik. April Etnicitet og statsborgerskab Justitsministeriet Direktoratet for Kriminalforsorgen Koncernledelsessekretariatet Jura og statistik April 2016 Etnicitet og statsborgerskab Dette notat indeholder to forskellige opgørelser, én om etnisk

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 (Omtryk - 31-03-2015 - Ændret ordlyd) UUI Alm.del Bilag 73 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 (Omtryk - 31-03-2015 - Ændret ordlyd) UUI Alm.del Bilag 73 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 (Omtryk - 31-03-2015 - Ændret ordlyd) UUI Alm.del Bilag 73 Offentligt Til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Folketingets Økonomiske

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen mod stofmisbrug September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om styring af behandlingsindsatsen mod

Læs mere

Regeringens kasseeftersyn på itområdet. Juni 2018

Regeringens kasseeftersyn på itområdet. Juni 2018 Regeringens kasseeftersyn på itområdet Juni 2018 Indhold Resumé 3 1. Indledning 4 2. It-omkostninger 6 3. It-projekter 8 4. It-systemer 10 5. Metode 16 Side 3 af 17 Resumé Der er gennemført en opfølgning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om etablering af Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder og visse andre love 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om etablering af Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder og visse andre love 1) Lovforslag nr. L 86 Folketinget 2010-11 Fremsat den 30. november 2010 af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om etablering af Dansk Center for Internationale Studier

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Ligestillingsudvalget 2014-15 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 25 Offentligt T A L E 20. november 2014 Tale ved samråd om sexchikane i Ligestillingsudvalget den 4. december 2014 J.nr. 20140092112

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Finansministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Spørgsmål 1: Hvad gør Aarhus Kommune for at oplyse flygtninge og indvandrere om deres muligheder for repatriering?

Spørgsmål 1: Hvad gør Aarhus Kommune for at oplyse flygtninge og indvandrere om deres muligheder for repatriering? Notat 30. marts 207 Side af 7 Til Til Byrådets medlemmer Orientering Besvarelse af 0-dages forespørgsel fra DF om repatriering Baggrund: Dansk Folkeparti i Aarhus Byråd ønsker svar på følgende spørgsmål

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 159 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 159 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 72 endeligt svar på spørgsmål 159 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 34 Bilag 9 Offentligt J.nr. 2011-511-0082 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 34 Forslag til lov om ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om forskellige

Læs mere

Initiativer på beskæftigelsesområdet

Initiativer på beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 19. januar 2012 HHS Initiativer på beskæftigelsesområdet Initiativ/Hovedindhold Kilde Status/Udmøntning Økonomi 1 Dagpengeperiode forlænges med ½ år for alle

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 156 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 17. november 2014 Dok.: 1349685 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Kommissorium. Arbejdsgruppen om en styrket indsats over for ofre for forbrydelser

Kommissorium. Arbejdsgruppen om en styrket indsats over for ofre for forbrydelser Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 53 Offentligt Lovafdelingen Dato: 5. november 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-0908 Dok.: FRM40874 Kommissorium Arbejdsgruppen om en

Læs mere

18.21.03. Indkvartering og underhold af asylansøgere m.fl. 10. Basisydelser Udgift 60,3 mio. kr.

18.21.03. Indkvartering og underhold af asylansøgere m.fl. 10. Basisydelser Udgift 60,3 mio. kr. Aktstykke nr. 150 Folketinget 2009-10 Afgjort den 24. juni 2010 150 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration. København, den 15. juni 2010. a. Integrationsministeriet anmoder om Finansudvalgets

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 214-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Status på ældremilliarden Enhed: Ældreenheden Sagsbeh.: DEPSSK Sagsnr.: SJ-STD-DEPSSK Dok. nr.:

Læs mere

Notat 25. marts Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140)

Notat 25. marts Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140) Notat 25. marts 2019 Lovændringer på udlændinge- og integrationsområdet vedtaget i Folketinget den 21. februar 2019 (L140) Fagsekretariatet Beskæftigelse og Sundhed beskriver i dette notat kort omkring

Læs mere

(1) Hvor effektivt et redskab er selv-regulering til at løse den kønsmæssige ubalance i virksomhedsbestyrelser i EU?

(1) Hvor effektivt et redskab er selv-regulering til at løse den kønsmæssige ubalance i virksomhedsbestyrelser i EU? Europaudvalget 2011-12 EUU Alm.del Bilag 453 Offentligt European Commission DG Justice / D1 LX 46-1/101 'Consultation gender balance' B-1049 Brussels BELGIUM JUST-GENDERBALANCE-CONSULTATION@ec.europa.eu

Læs mere

INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK

INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK December 2014 Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti Religiøs radikalisering og ekstremisme er en alvorlig trussel

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om. tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering

Marts Rigsrevisionens notat om. tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering Marts 2019 Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme Tilrettelæggelsesnotat til Statsrevisorerne 1 Tilrettelæggelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik Lovforslag nr. L 169 Folketinget 2014-15 Fremsat den 25. marts 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik

Læs mere

MENNESKE- HANDEL STATUS 2013

MENNESKE- HANDEL STATUS 2013 MENNESKE- HANDEL STATUS 2013 MENNESKE-HANDEL STATUS 2013 Dette kapitel er en del af Institut for Menneskerettigheders rapport Menneskerettigheder i Danmark, Status 2013. Rapporten behandler udvalgte menneskeretlige

Læs mere