Opfølgning effektiviseringkrav, Nyt OUH pr. 4. kvartal 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opfølgning effektiviseringkrav, Nyt OUH pr. 4. kvartal 2018"

Transkript

1 111 Organisatorisk effektiviseringsgevinst 1. Arbejdsgange Reduceret sengemasse og ændring af arbejdsgange i klinikken I henhold til dimensioneringen af Nyt skal reducere antallet af sengepladser i størrelsesordenen 170 senge. En reduceret sengemasse vil dels medføre reduceret fremmøde af plejepersonale i sengeafsnit og dels medføre færre kostdage. Det forventes at sengemassen kan reduceres uden en tilsvarende reduktion i behandlingsaktiviteten, idet indførelse af mere skånsomme behandlingsmetoder, omlægning til ambulantbehandling, øget brug af hjemmebehandling, samt videre udvikling af telemedicinske løsninger vil reducere behovet for indlæggelser og forkorte liggetiderne. 2 Dispositionsforslag 173,0 3 Projektforslag 170,5 181,6 Forventet realiseringstidspunkt Der er gennemført samdrift af flere afdelinger og der er ligeledes igangsat omlægning af stationær kirurgi til dagkirurgi og daghospital. Omlægningen bidrager med 3,9 mio. kr. I 2018 reduceres sengemassen med 30 senge som følge af konkret omlægning af patientforløb med optimeret udnyttelse af samlet sengekapacitet. Helårsvirkning heraf fra 2018 er beregnet til 13,6 mio. kr. Alle afdelinger Diverse personalegrupper Skøn Overordnet tidsplan er besluttet og det videre arbejde pågår i driftsplanlægningsgrupperne. Realisering beror på, at arbejdet i planlægningsgrupperne lykkes. For at opretholde den nødvendige fremdrift i planlægningsgruppernes arbejde forudsættes et fortsat stærkt ledelsesfokus samt en tæt opfølgning på arbejdet i de enkelte planlægningsgrupper. Det er en risikofaktor, at et samlet udgiftsestimat for Nyt naturligt ligger i den sidste fase af driftsplanlægningen, og at det kan vise sig nødvendigt at tilpasse driftsforudsætninger i flere omgange for at opnå de nødvendige effektiviseringer. Denne faktor søges håndteret via delmål for effektivisering og reduceret sengemasse samt tæt opfølgning på arbejdet med driftsplanlægning.

2 211 Organisatorisk effektiviseringsgevinst 2. Logistik Reduktion i vareforbrug og ressourcer til fremføring af varer I det videre arbejde med planlægning og projektering af logistikken vil der skabes grundlag for at kvalificere effektiviseringspotentialet ved de moderne logistikløsninger på Nyt for så vidt angår både vareforbrug og omkostninger til fremføring af varer. 2 Dispositionsforslag 57,8 3 Projektforslag 57,8 57,8 Projekteringen af logistikfunktioner, ren/uren zone mv. i klinikken, og varemodtagelse, vask mv. i servicebyen samt tilhørende IT-understøttelse skal sikre, at potentialet for automatisering, lagerstyring mv. realiseres, herunder muligheden for at reducere vareforbruget. Driftsplanlægningen i såvel kliniske funktioner som servicefunktioner skal således kvalificere effektiviseringspotentialet. Alle afdelinger Diverse personalegrupper Skøn En væsentlig forudsætning for en realisering af effektiviseringsgevinsten beror på, at der kan opnås den forudsatte reduktion i spild af varer.

3 311 Organisatorisk effektiviseringsgevinst 3. Reduktion i stabsfunktioner Reduktion i stabsfunktioner Enhed for Nyt blev nedlagt ultimo Den resterende effektivisering skal findes ved et reduceret behov for administrativ understøttelse på, primært som følge af en øget digital understøttelse af administrative arbejdsgange, omlægninger i bestilling og håndtering af varer mv. 2 Dispositionsforslag 10,5 3 Projektforslag 10,5 10,5 Alle afdelinger Personaler med administrative opgaver Skøn Realiseringen af effektiviseringsgevinsten er blandt andet afhængig af implementering af itværktøjer samt af ændrede arbejdsgange på øvrige områder.

4 221 Bygningsrelateret effektiviseringsgevinst 2. Logistik Reduceret behov for interne patienttransporter Det reducerede behov for patienttransporter ligger i funktionernes placering i forhold til hinanden, og muligheden for at foretage flere undersøgelser/behandlinger på patientstuerne, idet disse er étsengs stuer. 2 Dispositionsforslag 20,0 3 Projektforslag 20,0 20,0 skøn Rengøring & Patientservice Rengørings- og serviceassistenter i Rengøring & Patientservice Realiseringen af effektiviseringspotentialet skal kvalificeres via driftsplanlægningen i de kliniske funktioner.

5 511 Bygningsrelateret effektiviseringsgevinst 5. Bygningsdrift Energieffektive løsninger Det er udgangspunktet for, at det nye universitetshospital etableres med energieffektive løsninger svarende til energikrav Det bemærkes i den forbindelse, at Syddansk Universitet har energikrav 2020 som målsætning for byggeriet af det nye sundhedsvidenskabelige fakultet placeret i tilknytning til koblingszonen imellem Nyt og SUND. Energikrav 2020 stiller krav til etablering af universitetshospitalet på en måde som medfører en reduktion af energiforbruget for bygningen med 75 % i forhold til forbruget i Udgifter til energi i 2012 var 69 mio. kr. Med etablering af det nye universitetshospital efter energikrav 2020 har Totalrådgiver beregnet det samlede energiforbrug til bygning og udstyr til i alt 39 mio. kr. om året. Der vil således blive effektviseret for i alt 31,5 mio. kr. (2018-pl) om året i forhold til energiforbruget. Reduktionen i energiomkostninger afhænger af projekteringen af Nyt, herunder de tekniske installationer, isolering mv. Effektiviseringspotentialet kvalificeres i takt med, at projekteringen af Nyt skaber grundlag for at beregne det forventede energiforbrug. Der forventes opstillet solcelleanlæg på matriklen som ligeledes vil reducere udgiften til energi. 2 Dispositionsforslag 28,8 3 Projektforslag 31,5 31,5 Analyse foretaget af Totalrådgiver Der er en vis usikkerhed knyttet til realiseringen af en effektiviseringsgevinst på 31,2 mio. kr. Der arbejdes med en verificering af effektiviseringspotentialet og øvrige effektiviseringstiltag holdes åbne for yderligere tiltag.

6 521 Bygningsrelateret effektiviseringsgevinst 5. Bygningsdrift Reduceret behov for rengøring Reduktionen i omkostninger til rengøring afhænger dels af hvilket areal der skal rengøres, og dels af projekteringen af disse arealer ift. rengøringsvenlighed, materialevalg mv. Effektiviseringspotentialet kvalificeres i takt med projekteringen skaber grundlag for det. Der er i øvrigt allerede omlagt arbejdsgange på rengøringsområdet, hvilket bidrager til effektiviseringsgevinst under organisatoriske gevinster. 2 Dispositionsforslag 21,4 3 Projektforslag 10,5 10,5 Rengøring & Patientservice Rengørings- og serviceassistenter i Rengøring & Patientservice Beregninger foretaget af Dansk Servicerådgivning for ændring i arealet, skøn vedr. ændring i arbejds Effektiviseringsgevinster ift. et reduceret rengøringsområde, er opgjort. Realisering af en effektiviseringsgevinst på 10,5 mio. kr. beror på at der kan findes nyere og billigere arbejdsmetoder.

7 531 Bygningsrelateret effektiviseringsgevinst 5. Bygningsdrift Reduktion i lejemål I forbindelse med ibrugtagning af Nyt opsiges lejemål på Syddansk Universitet for Klinisk Patologisk Afdeling og Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, idet begge afdelinger indplaceres på Nyt. 2 Dispositionsforslag 7,7 3 Projektforslag 7,7 5,1 Beregning med udgangspunkt i lejeudgift og status Der er en mindre usikkerhed på nettolejeindtægten, idet der er lejeindtægter hvorom der er usikkerhed tilknyttet, ift. om disse fortsætter efter udflytning til Nyt.

8 611 Bygningsrelateret effektiviseringsgevinst 6. Vedligehold Indvendigt vedligehold og vedligehold af installationer Effektiviseringspotentialet afhænger af drifts- og vedligeholdelsesstrategien for Nyt. Det er aftalt, at arbejdet med udarbejdelse af drifts- og vedligeholdelsesstrategi skal tage udgangspunkt i mulighederne for anvendelse af i IT Systemer til drift af bygningerne. Bygningsdrift og -service (BDS) arbejder med kortlægning af mulige IT-løsninger. Efter gennemført kortlægning igangsættes proces for udarbejdelse af drifts- og vedligeholdelsesstrategi for Nyt. 2 Dispositionsforslag 18,5 3 Projektforslag 18,5 18,5 BDS Diverse personalegrupper i BDS Beregninger foretaget af Totalrådgiver og BDS baseret på vedligeholdelse som den foretages på i dag. Udgangspunkt for beregninger er budget og forbrug 2014/2013. Herudover anvendt skøn med udgangspunkt i budget og forbrug 2014/2013. Der er med udgangen af 2016 realiseret en effektiviseringsgevinst på 9,9 mio. kr. Det forventes, at måltallet på 18,5 mio. kr. vil blive opfyldt.

9 711 Strukturel effektiviseringsgevinst 7. Samling af funktioner Integration af Patienthotel i øvrige funktioner Der bygges ikke et patienthotel på Nyt. Drift af eksisterende patienthotelfunktion forventes gradvis tilpasset frem mod Nyt og indgår som et element i driftsplanlægningen. 2 Dispositionsforslag 19,6 3 Projektforslag 19,6 12,9 Skøn med baggrund i budget 2023/2024 Effektivisering realiseres gradvist og endeligt ved indflytning. Patienthotel og kliniske afdelinger Diverse personalegrupper på Patienthotel samt plejepersonale i berørte kliniske afdelinger Ikke kendte

10 Strukturel effektiviseringsgevinst 7. Samling af funktioner Samling af akutfunktionen/lukning af akutfunktionen på Svendborg Sygehus I forbindelse med ibrugtagning af Nyt er det en forudsætning at akutfunktionen på Svendborg Sygehus lukkes og samles med akutfunktionen på Nyt. I driftsplanlægningen bliver dette et vilkår som der skal arbejdes med Dispositionsforslag 20,7 3 Projektforslag 20,7 20,7 Afdeling O, FAM-Svendborg, FAM-Odense Diverse personalegrupper i Afdeling O, FAM-Odense og FAM-Svendborg Beregninger Ikke kendte

11 713 Strukturel effektiviseringsgevinst 7. Samling af funktioner Lukning af fødeafdelingen på Svendborg Sygehus I forbindelse med ibrugtagning af Nyt er det en forudsætning at fødsler flyttes fra Svendborg Sygehus til Odense Universitetshospital, hvilket vil bidrage med besparelser på jordemoderfunktionen og vagtberedskab på Svendborg Sygehus. Indgår som et element i driftsplanlægningen. 2 Dispositionsforslag 4,3 3 Projektforslag 4,3 4,3 Beregninger baseret på 2011 incl. handleplaner i 2013 Afdeling D Diverse personalegrupper i Afdeling D Ikke kendte

12 Strukturel effektiviseringsgevinst 7. Samling af funktioner Omlægning af det lægelige vagtberedskab på ortopædkirurgisk afdeling i Svendborg Ved at omlægge Svendborg Sygehus fra akutsygehus til specialsygehus omlægges også vagtberedskaberne for afdelingerne med akutberedskaber. For ortopædkirurgisk afdeling medfører det en nettobesparelse på 2,3 mio. kr. årligt. Indgår som et element i driftsplanlægningen Dispositionsforslag 2,3 3 Projektforslag 2,3 2,3 Beregninger baseret på udgifter 2013/2014 Afdeling O, FAM-Svendborg, FAM-Odense Diverse personalegrupper i Afdeling O, FAM-Odense og FAM-Svendborg Ikke kendte

13 715 Strukturel effektiviseringsgevinst 7. Samling af funktioner Lukning af sygehusmatriklen i Ringe 2 Dispositionsforslag 5,2 3 Projektforslag 4,3 4,3 Sygehusmatriklen i Ringe blev fraflyttet i Besparelse på 4,3 mio. kr. er realiseret. Faktuelt Forventet realiseringstidspunkt 2017 Ingen Afdeling N, Rehabiliteringsafdelingen-Svendborg, BDS og R&P Diverse personalegrupper i Afdeling N, Rehabiliteringsafdelingen-Svendborg, BDS og R&P Er realiseret Er realiseret

Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) Ansøgning om endeligt tilsagn Dispositionsforslag ,6 247,8 238,7 247,8

Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) Ansøgning om endeligt tilsagn Dispositionsforslag ,6 247,8 238,7 247,8 Effektiviseringsskema A: oversigtstabel af effektiviseringstiltag Mio. kr., 2016-priser Ansøgning om endeligt tilsagn 28.5.2010 Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) 2.4.2014 Dispositionsforslag

Læs mere

Samlet effektiviseringsgevinst

Samlet effektiviseringsgevinst Samlet effektiviseringsgevinst Oversigtstabel A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange sgevinst oplyst i p/l-niveau 2013 i mio. kr. Organisatoriske effektiviseringer 111 Færre senge i drift ved

Læs mere

Status for effektivisering frem mod Nyt OUH

Status for effektivisering frem mod Nyt OUH Afdeling: Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Jan Hermansen/Karina Kornbech Sagsnr.: 15/50131 E-mail: Jan.hermansen@rsyd.dk Dato: 9. februar 2017 Telefon: 20 31 00 59 Status for effektivisering frem

Læs mere

Status for effektivisering frem mod Nyt OUH

Status for effektivisering frem mod Nyt OUH Afdeling: Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Karina Kornbech/Christian Voigt Lund Sagsnr.: 17/44481 E-mail: karina.kornbech@rsyd.dk Dato: 21. januar 2019 Telefon: 20 31 01 77 Status for effektivisering

Læs mere

Status for effektivisering frem mod Nyt OUH

Status for effektivisering frem mod Nyt OUH Afdeling: Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Jan Hermansen Sagsnr.: 15/50131 E-mail: Jan.hermansen@rsyd.dk Dato: 8. december 2015 Telefon: 20 31 00 59 Status for effektivisering frem mod Nyt OUH Status

Læs mere

Effektivisering Nyt OUH. Netværksdage 2016 Nyborg Strand

Effektivisering Nyt OUH. Netværksdage 2016 Nyborg Strand Effektivisering Nyt OUH Netværksdage 2016 Nyborg Strand Effektivisering på Nyt OUH Mads Mikkelsen Region Syddanmark, Projektorganisation for Byggeri Håndterer sagerne politisk og ift. ministeriet Dvs.

Læs mere

Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage september 2015

Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage september 2015 Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage 1.-2. september 2015 Sessionens mål Dele viden om arbejdet med at indfri effektiviseringsgevinster på baggrund af oplæg om de to modeller

Læs mere

Nyt OUH Projektkonsulent Tommy Laugesen

Nyt OUH Projektkonsulent Tommy Laugesen Nyt OUH 2016 Sammenhængende planlægning Funktionsplanlægning - Vision - Kl. hovedstruktur - Koncepter - Dimensionering Effektivisering - Målsætninger - Regnskaber - Basisår Indflytning/ ibrugtagning -

Læs mere

Effektiviseringsgevinsten ved DNV. FSTA Årskonference d. 2. oktober 2013 v. Økonomichef Preben Lynggaard Sørensen

Effektiviseringsgevinsten ved DNV. FSTA Årskonference d. 2. oktober 2013 v. Økonomichef Preben Lynggaard Sørensen Effektiviseringsgevinsten ved DNV FSTA Årskonference d. 2. oktober 2013 v. Økonomichef Preben Lynggaard Sørensen Disposition 2 Lidt om Hospitalsenheden Vest DNV-Gødstrup Effektiviseringskravet Rammerne

Læs mere

Opfølgning på effektivisering

Opfølgning på effektivisering Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering aug16 Oversigtstabel skema A stiltag opfølgning i relevante faseovergange. Mio. kr. PL 2009 indeks 120,5 Ansøgning om endeligt

Læs mere

Opfølgning effektiviseringkrav, Sygehus Sønderjylland pr. 4. kvartal 2018

Opfølgning effektiviseringkrav, Sygehus Sønderjylland pr. 4. kvartal 2018 Effektiviseringsskema A: oversigtstabel af effektiviseringstiltag Mio. kr., 2019-priser Ansøgning om endeligt tilsagn Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) Dispositionsforslag Projektforslag Udførelse

Læs mere

Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne

Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne N O T A T Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne I de endelige tilsagn til kvalitetsfondsbyggerierne er der angivet et effektiviseringskrav svarende til en procentandel af de

Læs mere

UDKAST - tænkt eksempel udarbejdet af KØK/KBS med udgangspunkt i Rigshospitalet

UDKAST - tænkt eksempel udarbejdet af KØK/KBS med udgangspunkt i Rigshospitalet Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering (projekt) UDKAST - tænkt eksempel udarbejdet af KØK/KBS med udgangspunkt i Rigshospitalet Oversigtstabel skema A stiltag

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Opfølgning på effektiviseringskrav

Opfølgning på effektiviseringskrav Afdeling: Sydvestjysk Sygehus, Projektafdelingen/Økonomi- og planafdelingen Dato: 20. december 2016 Udarbejdet af: Klaus Sørensen/Karin Kirstine Orluff/Svend Erik Nielsen E-mail: Svend.erik.nielsen@rsyd.dk

Læs mere

Opfølgning på effektivisering. Nyt Kolding Sygehus

Opfølgning på effektivisering. Nyt Kolding Sygehus Opfølgning på effektivisering Nyt Kolding Sygehus 23. april 2015 Oversigtstabel skema A Effektiviseringstiltag - opfølgning i relevante faseovergange. Ansøgning om endeligt tilsagn Vurdering Oktober 2013

Læs mere

DNU Effektiviseringer

DNU Effektiviseringer DNU Effektiviseringer 23.11.2017 Netværksdage om sygehusbyggeri 12/9 2018 Anders Ryelund, Planlægning, Aarhus Universitetshospital Historik 2010: Region Midtjylland tilsagn om KF midler til DNU-projektet

Læs mere

V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND

V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND NYE STRUKTURER, ORGANISERING, ARBEJDSPROCESSER I NYT HOSPITALSBYGGERI I HELIKOPTERPERSPEKTIV V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND Budget 2018 Sundhedsområdet (ekskl. anlæg og kvalitetsfondsprojektet)

Læs mere

Opfølgning på effektiviseringskravene for Sygehus Lillebælt

Opfølgning på effektiviseringskravene for Sygehus Lillebælt Opfølgning på effektiviseringskravene for Sygehus Lillebælt 1. Indledende beskrivelse Det fremgår af tilsagnsskrivelsen fra Kvalitetsfonden, at Sygehus Lillebælt i forbindelse med det nye sygehusbyggeri

Læs mere

Opfølgning på effektivisering

Opfølgning på effektivisering Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Det Nye Rigshospital 21-11-2013 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange. Ansøgning om endeligt

Læs mere

Nyt Hospital Bispebjerg

Nyt Hospital Bispebjerg Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Nyt Hospital Bispebjerg 2. kvartal 2014 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange Nyt Bispebjerg

Læs mere

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen Sagsnr.: E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Dato: 3.december 2014 Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? Friklinik 2 Psykiatri og Social Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling,

Læs mere

Beskrivelse af effektiviseringsarbejdet i Hospitalsenhed Midt

Beskrivelse af effektiviseringsarbejdet i Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Hospitalsledelsen Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg Tel. +45 7844 0000 post@viborg.rm.dk Rapportering til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse vedr. arbejdet med effektiviseringskravet

Læs mere

Idéoplæg. Etablering af Fremtidens Patientstue på eksisterende OUH

Idéoplæg. Etablering af Fremtidens Patientstue på eksisterende OUH Idéoplæg Etablering af Fremtidens Patientstue på eksisterende OUH 22. september 2017 IDÉOPLÆG Etablering af Fremtidens patientstue på eksisterende OUH 1. STAMOPLYSNINGER Odense Universitetshospital Sdr.

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Sagsnr.: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Dato: 5. februar 2014 Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f

Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f tag ved Birgitta Bælum, B Chefkonsulent Nyborg 28. august 2013 Disposition for oplæg Lidt om Effektiviseringskravet

Læs mere

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse

Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse Bilag til Høringsgrundlag vedr. sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, overordnet planlægning af fremtidens sygehuse En del af nedenstående notater er udarbejdet på foranledning af sundhedsstaben som

Læs mere

Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier.

Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier. 17. februar 2010 Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier. Sygehusplanmaterialet Fremtidens sygehuse i Region Sjælland beskæftiger sig kun perifert med de driftsøkonomiske

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: februar 2016 Oversigt: Projekter

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Januar 2015 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: November 2016 Oversigt: Projekter

Læs mere

Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital Oplæg til høring i MED-systemet

Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital Oplæg til høring i MED-systemet Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital 2019 Oplæg til høring i MED-systemet 23. maj 2019 Høring af den samlede handleplan for AUH s økonomi 2019 23. maj 3. juni 2019 LMU'erne kan

Læs mere

Realisering af effektiviseringskravet ved DNV

Realisering af effektiviseringskravet ved DNV Realisering af effektiviseringskravet ved DNV Hospitalsenheden Vest skal i 2020-1 år efter indflytningen i DNV- Gødstrup realisere en effektiviseringsgevinst på 8 pct. svarende til 159 mio. kr. årligt

Læs mere

Økonomi helårligt:

Økonomi helårligt: Bilag 1 Implementeringsplan for effektiviseringer 2014-2019 Revideret 29.10.2014 Anvendt fremskrivningsprocent 2013-2014: 1,21%. Oversigten viser vedtagne effektiviseringsmål samt tidsplanen for deres

Læs mere

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark

Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark Bilagssamling til Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark regionsyddanmark.dk I høring 25. juni - 3. september 2007 Region Syddanmark Sundhedsstaben Planlægnings- og udviklingsafdelingen Damhaven 12. 7100

Læs mere

Opfølgning på effektiviseringskrav, januar 2015.

Opfølgning på effektiviseringskrav, januar 2015. Afdeling: Økonomiafdelingen Udarbejdet af: Jim Lyskjær Journal nr.: 13/12771 E-mail: jim.lyskjaer@rsyd.dk Dato: 30. januar 2015 Telefon: 799 76011 / 2133 3852 Notat Opfølgning på effektiviseringskrav,

Læs mere

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Version 24. maj 2013 9.3 Rapportering på effektiviseringsgevinster Hovedformålet med opfølgningen er, at regionerne

Læs mere

Psykiatriens omstillingsramme Tvang, Fase 2

Psykiatriens omstillingsramme Tvang, Fase 2 Afdeling: Sundhedsøkonomi Journal nr.: 15/11944 Dato: 7. januar 2015 Psykiatriens omstillingsramme Tvang, Fase 2 Baggrund Med henblik på at nå målet om at reducere anvendelsen af tvang i psykiatrien med

Læs mere

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m.

På disse områder er der for 2016 budgetteret på baggrund af de kendte forudsætninger som f.eks. aktivitetsvækst, overenskomster(tandlæger) m.m. Dato: 5. august 2016 Brevid: 3017538 Opfølgning på Økonomi - og handlingsplanen 2016-2018 I Økonomi og handlingsplanen indgår en række budgetinitiativer, der blev fastlagt i forbindelse med budgetlægningen

Læs mere

Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016

Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016 Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016 Skema 5 - Oversigt over ejendomme til afhændelse Skema 5: Oversigt over ejendomme til afhændelse Adresse Haderslev Sygehus, Skallebækvej 7, 6100 Haderslev Sønderborg

Læs mere

Høringssvar til Danske Regioner vedrørende ekspertpanelets rapport Regionernes investerings- og sygehusplaner screening og vurdering

Høringssvar til Danske Regioner vedrørende ekspertpanelets rapport Regionernes investerings- og sygehusplaner screening og vurdering Danske Regioner UDKAST m. bemærkning fra Forretningsudvalg 15.12.08 Sundhedsområdet Planlægning og Udvikling Kontaktperson: Helene Vestergaard Helene.Vestergaard@regionsyddanmark.dk sundhed@regionsyddanmark.dk

Læs mere

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018 Oversigt over væsentlige ændringer i Paradigme for styringsmanual I 4. udgave af Paradigme for styringsmanual for Region Hovedstadens Større Byggeprojekter er der foretaget to overordnede ændringer. For

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Omstillings- og besparelsestiltag på Hospitalsenheden Horsens som følge af effektiviseringskrav ifm. nybyggeri/ombygning

Omstillings- og besparelsestiltag på Hospitalsenheden Horsens som følge af effektiviseringskrav ifm. nybyggeri/ombygning Omstillings- og besparelsestiltag på Hospitalsenheden Horsens som følge af effektiviseringskrav ifm. nybyggeri/ombygning Hvad betyder Investeringsplanen for HE Horsens? Horsens skal gennemføre en Generalplan

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: april 2015 Oversigt: Projekter med

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: oktober 2015 Oversigt: Projekter

Læs mere

Arbejdet med effektiviseringer frem mod Nyt OUH. Netværksdage om Sygehusbyggeri Session 4D Den 18. september 2019 Christian Voigt Lund

Arbejdet med effektiviseringer frem mod Nyt OUH. Netværksdage om Sygehusbyggeri Session 4D Den 18. september 2019 Christian Voigt Lund Arbejdet med effektiviseringer frem mod Nyt OUH Netværksdage om Sygehusbyggeri Session 4D Den 18. september 2019 Christian Voigt Lund Nyt OUH Nyt OUH Overblik Vi har netop rundet 5 milepæle: 1. Optimering

Læs mere

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Version 24. maj 2013 9.3 Rapportering på effektiviseringsgevinster Hovedformålet med opfølgningen er, at regionerne

Læs mere

Nyt OUH Torben Kyed

Nyt OUH Torben Kyed Nyt OUH 2016 Torben Kyed Hvad indeholder det nye sygehus? Akutsygehus for Fyn RÅDGIVER Region Syddanmarks universitetshospital Alle specialer er repræsenteret Svendborg og Nyborg Sygehuse Servicefunktioner

Læs mere

Regionernes budgetter for 2016

Regionernes budgetter for 2016 Notat vedrørende tendenser i regionernes budgetter for 2016 20. maj 2016 Regionernes budgetter for 2016 FOA har udarbejdet en gennemgang af de fem regioners budgetter for 2016 med fokus på de besparelser,

Læs mere

Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital. 1. Indledning

Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital. 1. Indledning Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Plan for øget produktivitet på Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning

Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social. 1. Indledning Psykiatri og Social Administrationen Opfølgning budgetforlig 2009 for Psykiatri og Social Økonomiafdelingen Tingvej 15 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 PsykiatriSocial@rm.dk www.rm.dk Opfølgning budgetforlig

Læs mere

- uddannelse - udvikling - samarbejde

- uddannelse - udvikling - samarbejde Vision Nyt OUH Mennesket først Gennem - forskning - uddannelse - udvikling - samarbejde Visionen bygger på et overordnet fokus på mennesket/patienten. Mennesket først Hospitalets fokus skal være bredere

Læs mere

Nyt akutsygehus. Sygehus Sønderjylland Aabenraa. Kvalitet Døgnet Rundt

Nyt akutsygehus. Sygehus Sønderjylland Aabenraa. Kvalitet Døgnet Rundt Nyt akutsygehus Sygehus Sønderjylland Aabenraa Kvalitet Døgnet Rundt Nyt sygehus - indeni og udenpå På Sygehus Sønderjylland er det patienten og patientens sygdomsforløb, der skal være i fokus. Så det

Læs mere

Bilag 2: Projektoplysninger

Bilag 2: Projektoplysninger Bilag 2: Projektoplysninger Tabel A Grund og byggeri for Nyt OUH, Odense Areal (), brutto Grundareal 820000 Bebygget areal Dimensioneres i detailprojekt Bruttoetageareal 211993 Heraf kælderareal Dimensioneres

Læs mere

Nyt Hospital Bispebjerg

Nyt Hospital Bispebjerg Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering 4. kvartal 2016 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange Nyt Hospital Bispebejrg Da først forventes

Læs mere

Nyt Amager og Hvidovre Hospital Generalplan

Nyt Amager og Hvidovre Hospital Generalplan Nyt Amager og Hvidovre Hospital Generalplan Hospitalsbyggestyregruppe møde den 1.3.2018 Politisk følgegruppe den 2.3.2018 1 Nyt Amager og Hvidovre Hospital Skal danne rammen for hospitalsbetjening af borgerne

Læs mere

Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark

Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark Område: Sundhedsstaben Afdeling: Planlægnings- og udviklingsafdelingen Journal nr.: 07/9289 Dato: 11. juni 2007 Notat Scenarier med akutsygehuse uden parsygehuse i Region Syddanmark På møde i det særlige

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

Deltagere fra Sygehus Sønderjylland:

Deltagere fra Sygehus Sønderjylland: Logistik Deltagere fra Sygehus Sønderjylland: Adm. sygehusdirektør Peter Fosgrau IT-chef Svend Ulka Petersen Servicechef Lis Mayntzhusen App.manager Jan Friis Bedre logistik Hvorfor? Økonomi Patientoplevelse

Læs mere

Redegørelse vedr. FAM

Redegørelse vedr. FAM Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 13/5535 Dato: 14. maj 2013 Udarbejdet af: Mette Nygaard E-mail: Mette.Nygaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631250 Notat Redegørelse

Læs mere

9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH

9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH 9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH 1. Indledning Den somatiske del af barmarksprojektet Nyt OUH er et kvalitetsfondsstøttet byggeri. Projektet blev

Læs mere

Rigshospitalet. Effektiviseringer på Det Ny Rigshospital erfaringer v./ Marianne Værn Thomsen, Rigshospitalets Økonomiog Planlægningsafdeling

Rigshospitalet. Effektiviseringer på Det Ny Rigshospital erfaringer v./ Marianne Værn Thomsen, Rigshospitalets Økonomiog Planlægningsafdeling Effektiviseringer på Det Ny Rigshospital erfaringer v./ Marianne Værn Thomsen, Rigshospitalets Økonomiog Planlægningsafdeling Netværksdage om sygehusbyggeri 30.-31. august Effektiviseringer Det Ny Rigshospital

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter er ikke med i denne oversigt) Opdateret: Maj 2012 Oversigt: OUH-Odense Universitetshospital og Svendborg

Læs mere

Idéoplæg. Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa. Sygehus Sønderjylland

Idéoplæg. Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa. Sygehus Sønderjylland Idéoplæg Parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i Aabenraa Sygehus Sønderjylland Aabenraa d. 8. april 2014 IDÉOPLÆG Etablering af parkeringspladser, garderober og uniformsautomat i forbindelse

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017

Ejendomsservice AFTALE JUNI 2017 Ejendomsservice AFTALE 2017 2019 JUNI 2017 1 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Status for sygehusbyggerier

Status for sygehusbyggerier Status for sygehusbyggerier - projekter med anlægsbevilling / rådighedsbeløb over 15 mio. kr. (kvalitetsfondsprojekter og SVS er ikke med i denne oversigt) Opdateret: maj 2016 Oversigt: Projekter med

Læs mere

TELEMEDICIN UDBREDELSE. Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen

TELEMEDICIN UDBREDELSE. Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen UDBREDELSE Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 2. Maj 2017 Center for Social og Sundhed, Konsulent Poul Erik Kristensen Udbredelse til borgere med KOL en del af Økonomiaftalerne for 2016 Aftale

Læs mere

Odense Universitetshospital Rengøring og Hospitalsservice

Odense Universitetshospital Rengøring og Hospitalsservice Odense Universitetshospital Rengøring og Hospitalsservice Job- og kvalifikationsprofil for Kvalitetsleder med driftskoordinerende opgaver i Rengøring og Hospitalsservice Maj 2019 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Heraf. nybyggeri. ombygning

Heraf. nybyggeri. ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Kvalitetsfondsstøttet Kvalitetsfondsstøttet faseovergang 2 Arealtype Samlet hospital faseovergang 1 ------------------------------------------- m2 -------------------------------------------------

Læs mere

Bilag 7: Risikovurdering for etablering af Nyt OUH

Bilag 7: Risikovurdering for etablering af Nyt OUH Område: Sundhedsområdet Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri Journal nr.: Dato: 22. juni 2010 Udarbejdet af: Lars Jørgen Andersen E-mail: Lars.Jorgen.Andersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631278

Læs mere

B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T F Æ L L E S M E D I C I N KO RT

B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T F Æ L L E S M E D I C I N KO RT B U S I N E S S C AS E F O R P R O J E K T F Æ L L E S M E D I C I N KO RT 1. Ledelsesresumé I den fælleskommunale digitaliseringsplan indgår projekt vedr. Fælles Medicinkort (FMK), projekt 4.2. Det fælles

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g. Heraf. kvalitetsfo ndsstøttet. ombygning

Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g. Heraf. kvalitetsfo ndsstøttet. ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Arealtype Samlet hospital kvalitetsfo ndsstøttet Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g Revideret ved faseovergang 2, projektforslag Revideret

Læs mere

6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand. Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems

6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand. Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems 6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems Hvordan bestemmes effektiviseringsgevinster i komplekse projekter

Læs mere

Nye patientforløb, bedre kvalitet, patientsikkerhed, effektivitet og sammenhængende patientforløb Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark

Nye patientforløb, bedre kvalitet, patientsikkerhed, effektivitet og sammenhængende patientforløb Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark Nye patientforløb, bedre kvalitet, patientsikkerhed, effektivitet og sammenhængende patientforløb Kurt Espersen, koncerndirektør, Region Syddanmark DSS seminar 28. februar 2018 Hvad skal nye sygehuse bidrage

Læs mere

Effektiviseringer i kvalitetsfondsprojekterne - afkast og omstilling

Effektiviseringer i kvalitetsfondsprojekterne - afkast og omstilling Effektiviseringer i kvalitetsfondsprojekterne - afkast og omstilling Nanna Skovgaard Kontorchef i Ministeriet for Sundhed og Ældre 02-06-2016 Hovedpointer Baggrund for Kvalitetsfonden Investering i en

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU

Spareplan Ortopædkirurgi HEV LMU Spareplan 2015-2019 Ortopædkirurgi HEV LMU - 28.04.2015 www.regionmidtjylland.dk Hvorfor skal vi spare Stigende udgifter til medicin og nye behandlinger Effektiviseringskrav i forbindelse med byggerier

Læs mere

Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele.

Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele. Spørgeskema om effektiviseringer Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele. Første del omhandler de effektiviseringer, som kommunen har realiseret fra opgave-

Læs mere

Realisering af effektiviseringsgevinster på Sygehus Lillebælt

Realisering af effektiviseringsgevinster på Sygehus Lillebælt Område: Sygehusstaben Udarbejdet af: Carina Brinch Rasmussen / Anna Egmose Larsen Afdeling: Økonomi og Planlægningsafdeling E-mail: Carina.Brinch.Rasmussen@rsyd.dk Anna.Egmose@rsyd.dk Journal nr.: Telefon:

Læs mere

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan

Region Nordjyllands udkast til sygehusplan N O T A T Region Nordjyllands udkast til sygehusplan Region Nordjylland har den 19. maj 2009 sendt Udkast til sygehusplan i Region Nordjylland i høring. Ifølge Sundhedslovens 206 stk. 2 skal regionerne

Læs mere

SUPERSYGEHUSE. Chefsygeplejerske MPH Vibeke Krøll Århus Universitetshospital Skejby. www.dnu.rm.dk

SUPERSYGEHUSE. Chefsygeplejerske MPH Vibeke Krøll Århus Universitetshospital Skejby. www.dnu.rm.dk SUPERSYGEHUSE Chefsygeplejerske MPH Vibeke Krøll Århus Universitetshospital Skejby www.dnu.rm.dk Et sygehus, der giver behandling i verdensklasse En mulighed der er for at lukke de små sygehuse, så vi

Læs mere

Oversigt over besparelses- eller andre løsningsforslag i forbindelse med budget 2017

Oversigt over besparelses- eller andre løsningsforslag i forbindelse med budget 2017 Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 3866 5917 Fax Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721 Journal nr.:

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020

Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020 Bilag Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020 Stamdata Stamdata for initiativ 2.5 fremgår af nedenstående tabel 1. Tabel 1: Stamdata for initiativ

Læs mere

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift FSTAs årskonference 14. oktober 2016 26. oktober 2016 1 Sundhedsplatformen kort fortalt Alle hospitaler øst for Storebælt indfører Sundhedsplatformen

Læs mere

Heraf kvalitetsfondsstøttet ombygning

Heraf kvalitetsfondsstøttet ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Arealtype Samlet hospital Dispositionsforslag Projektforslag* ------------------------------------------- m2 -------------------------------------------------

Læs mere

Miljøforum Fyn 24. juni 2013. Nyt OUH BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER

Miljøforum Fyn 24. juni 2013. Nyt OUH BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER Miljøforum Fyn 24. juni 2013 Nyt OUH Agenda Hvad er Nyt OUH? Grundlag for valg projekt og rådgiver Tema og valg i byggeprogrammet Universitetshospital, somatik Kvalitetsfondsprojekt 212.000 m 2 6,3 mia.

Læs mere

Udkast til høringssvar

Udkast til høringssvar Udkast til høringssvar Region Syddanmark har ved skrivelse af 26. juni 2007 fremsendt Fremtidens sygehuse i Region Syddanmark planlægningsgrundlag for akutberedskabet og anmodet Svendborg Kommune om høringssvar.

Læs mere

Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital

Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital Nyt OUH Region Syddanmarks nye universitetshospital SIDE 1 Velkommen på Nyt OUH Nyt OUH er Region Syddanmarks nye universitetshospital, som med tiden, erstatter det eksisterende Odense Universitetshospital.

Læs mere

Region Hovedstaden Koncerndirektionen. Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden

Region Hovedstaden Koncerndirektionen. Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden Hvad betyder det for vores region? Sundhed Nye penge 157 mio. kr. (500 mio. kr. i alt) Omprioriteringsbidrag 18 mio. kr. (-60 mio. kr. i alt)

Læs mere

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet Sagsb. HL Indstilling 1. Orientering vedr. besparelser (60 min.) (Se Power Point

Læs mere

Erfaringer fra SUH, Køge

Erfaringer fra SUH, Køge Erfaringer fra SUH, Køge ved Vicedirektør Susanne Friis, Sjællands Universitetshospital DSDK Årsmøde Hindsgavl Slot den 6. april 2018 SUH i dag Køge Roskilde De store tal 4.500 ansatte 753 senge 500.000

Læs mere

Vision og rammer for de nye sygehusbyggerier

Vision og rammer for de nye sygehusbyggerier Vision og rammer for de nye sygehusbyggerier Adm. direktør Per Okkels, Danske Regioner Den økonomiske virkelighed mod 2050 Demografi Sund aldring Pct. 12 10 Mervækst 0,3 pct. Mervækst 0,6 pct. Mervækst

Læs mere

Serviceassistent-projektet økonominotat med erfaringer fra pilotprojekterne

Serviceassistent-projektet økonominotat med erfaringer fra pilotprojekterne Dato: 25.5.2016 Serviceassistent-projektet økonominotat med erfaringer fra pilotprojekterne Indledning Dette notat beskriver økonomiske forhold i Serviceassistent-projektet med udgangspunkt i pt. gældende

Læs mere

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning.

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning. Bilag Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt Arealtype Samlet hospital Heraf Kvalitets tetsfonds støttet Nybyggeri. A : Areal- Ombygning Rensningsanlæg.

Læs mere