Nyt Hospital Bispebjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyt Hospital Bispebjerg"

Transkript

1 Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering 4. kvartal 2016

2 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange Nyt Hospital Bispebejrg Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Det er derfor ikke muligt meget detaljeret og meget konkret at redegøre for, hvordan opgaveløsning og ressourceanvendelsen vil blive optimeret. Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Som konsekvens heraf må ændringer i nærværende tiltag, opgørelser og estimater forventes i takt med, at usikkerheder afklares over tid. (Mio. kr.) Ansøgning om endeligt tilsagn Konk.progr./ projektkonk. Byggeprogram/ dispositionsforslag Projektforslag Udførelse Ibrugtagning 1 Organisatoriske effektiviseringsgevinster - Samling af 58,1 67,0 hospitalsmatrikler 1.1 Samling af vagtberedskab 5,5 5,5 1.2 Dublerende afdelinger 15,2 15,2 1.3 Matrikelbundne besparelser 37,4 46,3 2 Bygningsrelaterede effektiviseringsgevinster - Bedre 36,4 24,2 rammer for klinisk opgavevaretagelse 2.1 Optimeret klinisk grundstruktur 21,4 21,4 2.2 Mere effektive arbejdsgange 15,0-2.3 Mere effektive arbejdsgange med 4 nye ambulatorieafsnit - 2,8 3 Strukturelle effektiviseringsgevinster - Logistik, øvrig drift 50,5 53,8 og vedligeholdelse 3.1 Logistik 25,1 25,1 3.2 Øvrig drift og vedligeholdelse 11,9 11,9 3.3 IT og teknologi 13,5 13,5 3.4 Køle og nødstrømsprojekt 1,5 3.5 KBA booking system til blodprøvetagning 0,9 3.6 Investering i trådløs teknologi 0,9 I alt ,0 145,0 145,0

3 stiltag - forudsætninger for estimater Indledende bemærkninger Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings-)teknologiske udviklinger, specialeplanlægning, organisatoriske rammer og muligheder for vagtfællesskab. Det er derfor ikke muligt meget detaljeret og meget konkret at redegøre for, hvordan opgaveløsning og ressourceanvendelsen vil blive optimeret. Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er sandsynlige og realistiske, snarere end en detailplan til implementering år 1 efter ibrugtagning. Som konsekvens heraf må ændringer i nærværende tiltag, opgørelser og estimater forventes i takt med, at usikkerheder afklares over tid. Forudsætninger for estimater De effektiviseringstiltag, der arbejdes med på nuværende tidspunkt, er baseret på beregninger fra hospitalets økonomiafdeling, beregningsmetoder fra andre kvalitetsfondsbyggeriers effektiveringsarbejde, planlagte initiativer til ændret struktur i supportfunktioner, samt business cases fra fyrtårnsprojekter for hhv. supply chain og mobility. Da ingen af effektivieringstiltagene, jf. ovenstående bemærkninger, planlægningsmæssigt er konkretiserede på et niveau, der klarlægger de nøjagtige organisatoriske konsekvenser - og dermed effektiviseringspotentialet - bygger beregningerne på bedste bud baseret på den viden der er tiltængelig på nuværende tidspunkt. Således er estimaterne behæftet med en vis usikkerhed, der kun kan minimeres over tid, efterhånden som planlægningen af byggeprojektet fremskrider. I tilfælde med særlig stor usikkerhed er der for at anlægge et konservativt bud indregnet en usikkerhedsfaktor i den potentielle effektiviseringsgevinst. De valgte metoder eliminerer således ikke usikkerheden i relation til de estimerede effektiviseringsgevinster, men giver de bedst mulige, kvalificerede bud på niveauet for den enkelte potentielle effektiviseringsgevinst. Ved at aggregere de enkelte potentielle effektiviseringstiltag fremkommer et samlet effektiviseringspotentiale på niveau med det af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse fastsatte krav om effektivisering for. De nærmere forudsætninger for de enkelte estimater fremgår af de associerede statusskemaer.

4 Hovedområde 1: Organisatoriske effektiviseringsgevinster - Samling af hospitalsmatrikler stiltag Nyt Bispebjerg Hospital

5 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Samling af hospitalsmatrikler 1.1 Samling af vagtberedskab Samling af vagtberedskab I forbindelse med lukning af Frederiksberg Hospital vil der være et ændret behov for vagtberedskab. Som konsekvens kan vagtlag reduceres og vagtberedskabet optimeres 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 5,50 2 Dispositionsforslag 5,50 4. kvartal 2014 Ensartethed i behandling og processer Dublerende kliniske funktioner og støttefunktioner Alle Jf. beregning fra Økonomiafdeling Vi vurderer, at denne effektiviseringsmulighed er helt reel og stadig gældende. Vi kan ikke kvalificere den yderligere, da besparelsespotentialet først endeligt forventes at indtræffe, når begge matrikler er fuldt fusioneret. er således stadig.

6 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Samling af hospitalsmatrikler 1.2 Dublerende afdelinger Dublerende afdelinger Der findes på Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler et antal dublerende kliniske funktioner og støttefunktioner, der fremover samles til én afdeling med reduktion af bl.a. ledelseslag og sekretariater til følge 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 15,20 2 Dispositionsforslag 15,20 4. kvartal 2014 Ensartethed i behandling og processer Dublerende kliniske funktioner Alle Jf. beregning fra Økonomiafdeling Denne vurderes stadig at være relevant. Som følge af to matrikler vil der naturligt være dobbeltroller, der forsvinder ved en samling.

7 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Samling af hospitalsmatrikler 1.3 Matrikelbundne besparelser Matrikelbundne besparelser Faste matrikelomkostninger og udgifter til bygningsvedligeholdelse og servicefunktioner vil falde som følge af samlingen på en matrikel. Samtidigt vil det nye hospital have et mindre areal end der benyttes på de to eksisterende hospitaler i Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 37,40 2 Dispositionsforslag 46,30 4. kvartal 2014 Ingen FM og servicefunktioner Servicemedarbejdere, teknisk personale mv. Jf. beregning fra Økonomiafdeling Vi forventer stadig, at denne effektiviseringsgevinst er fuldt realisabel, og relateres til kvalitetsfondsprojektet. Denne gevinst vil dog først realiseres når Frederiksberg matriklen fraflyttes, hvilket på nuværende forventes i 2023/2024. Derfor vil realiseringen ikke slå igennem før i.

8 Hovedområde 2: Bygningsrelaterede effektiviseringsgevinster - Bedre rammer for klinisk opgavevaretagelse stiltag Nyt Bispebjerg Hospital

9 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Bedre rammer for klinisk opgavevaretagelse 2.1 Optimeret klinisk grundstruktur Optimeret klinisk grundstruktur Samling af tæt forbundne kliniske funktioner vil bidrage til minimering af transporttider for personale og patienter, samordning af støttefunktioner, bedre kapacitetsudnyttelse, bedre arbejdsmiljø og optimeret logistik for understøttende funktioner. 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 21,40 2 Dispositionsforslag 21,40 4. kvartal 2014 Mere tværfaglige og sammenhængende patientforløb. Hurtigere behandling og diagnostik Alle der placeres i Akuthuset Alle Jf. benchmark-baserede beregninger Vi forventer stadig, at denne effektiviseringsgevinst er realisabel, idet det fremtidige hospital vil have en væsentlig bedre nærhed, for de enkelte respektive afdelinger i akuthuset. Vi har ikke på nuværende mulighed for at kvalificere estimatet bedre end jfr. nedenfor. Vi forventer, at effektiviseringsgevinsten slår fuldt igennem et år efter akuthusets færdiggørelse - dvs. 2024/.

10 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Bedre rammer for klinisk opgavevaretagelse 2.2 Mere effektive arbejdsgange Mere effektive arbejdsgange Faciliteringen af en to-vejs-kommunikation med patienten før, under og efter opholdet på hospitalet kan sikre færre aflysninger, bedre forberedte patienter, bedre informationsgrundlag for klinikere inden patienten ankommer og frigøre ressourcer til andre opgaver, da patienten i højere grad betjener sig selv 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 15,00 2 Dispositionsforslag 0,00 4. kvartal 2014 Bedre patientoplevelse. Kortere ventetid. Hurtigere behandling Kliniske enheder, primært med elektive patienter Klinikere og lægesekretærer Jf. tidsbaserede besparelser for somatiske funktioner i business case for løsningsforslag #11, #12 og #13 i Trådløse Forretningsmuligheder Forretningsfyrtårnsprojektet Patienter ikke rustet til at indgå kvalificeret i to-vejskommunikationen. Underliggende systemer kan med fordel implementeres på regionalt plan. Løsningerne implementeres bedst i forlængelse af Sundhedsplatformen // status december 2016: Det vurderes ikke at være kvalitetsfondsprojektet, der varetager denne implementering, hvorfor den sættes til nul kr.

11 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Bedre rammer for klinisk opgavevaretagelse 2.2 Mere effektive arbejdsgange - 4 ambulatorieafsnit bygges ind i akuthuset Mere effektive arbejdsgange For klinikere, der såvel varetager ambulante patienter, som indlagte mm. giver det nye koncept med ambulatorierum i akuthuset en klar fordel i tættere nærhed mellem afdelinger, og dermed mere effektive arbejdsgange for medarbejderne. Ved antagelse at en kliniker sparer 20 min. pr. dag ved kortere veje mellem afdelinger - og ved estimeret 350 kr. pr. time (inkl. tillægsomk. mm.) og ved 100 klinikere, giver dette en effektivseringsgevinst på 3 mio kr. 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 0,00 2 Dispositionsforslag 2,80 4. kvartal 2014 Bedre patientoplevelse. Kortere ventetid. Hurtigere behandling Kliniske enheder, primært med elektive patienter Klinikere og lægesekretærer Det vurderes realisabelt, at nybyggeriet med de yderligere 4 ambulatorieetager medvirker til mere effektive arbejdsgange - og dertil hørende kortere distancer. sgevinsten kan ikke høstes før et år efter at akuthuset står færdigt - dvs. estimeret i 2024/.

12 Hovedområde 3: Strukturelle effektiviseringsgevinster - Logistik, øvrig drift og vedligeholdelse stiltag Nyt Bispebjerg Hospital

13 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Logistik, øvrig drift og vedligeholdelse 3.1 Logistik Logistik Én logistikbygning skal fungere som single point of entry for vareleverancer, og vil muliggøre systematisering, samordning og optimering af vareleverancer til hospitalets modtagere, samt udnyttelse af returflow. Sammen med automatiseret transport (AGVer og rørpost) forventes det at reducere antallet af fremføringer, og personaleforbruget hertil 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 25,10 2 Dispositionsforslag 25,10 4. kvartal 2014 Kvadratmetermæssige besparelser Logistik, og alle kliniske enheder Primært servicemedarbejdere Jf. tidsbaserede besparelser i business case for løsningsforslagene #1.2, #5.1, #5.2 og #11 i Supply Chain Forretningsfyrtårnsprojektet Indbyrdes afhængighed mellem forslag, samt afhængig af organisatoriske ændringer og implementeringen af task management-system. AGV system implementeres samtidig med akuthusets færdiggørelse, og derfor slår effektiviseringen ikke ind før hele matriklen er færdigudviklet - dvs. i 2024/. sgevinsten kan ikke opgøres mere detaljeret end jfr. nedenfor - den vurderes på nuværende som realisabel.

14 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Logistik, øvrig drift og vedligeholdelse 3.2 Øvrig drift og vedligeholdelse Øvrig drift og vedligeholdelse Task management-systemer forventes at skabe overblik over indkommende opgavebestillinger for servicemedarbejdere uanset, hvor på hospitalet de befinder sig. Dette vil effektivisere prioritering, kvalitetskontrol, intern opgavefordeling og kvittering for udførte opgaver, ligesom det kan give elektronisk adgang til opgaveinstrukser, reservedelsbestilling m.v. Centralisering af kantinedrift og reduktion/integrering af uddannelsesfaciliteter forventes at reducere lønomkostninger 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 11,90 2 Dispositionsforslag 11,90 4. kvartal 2014 Hurtigere opgaveløsning. Bedre hygiejne og dokumentation heraf Facility management Servicemedarbejdere Jf. tidsbaserede besparelser i business case for løsningsforslag #15 i Trådløse Forretningsmuligheder Forretningsfyrtårnsprojektet, og interne beregninger Driftsstabilitet af trådløs netværksinfrastruktur. Denne effektiviseringsgevinst vurderes realisabel og relevant. Det er svært at estimere implementeringstiden under byggeriet, men denne forventes naturligvis fuldt implementeret når akuthuset står færdigt - estimeret 2023.

15 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Logistik, øvrig drift og vedligeholdelse 3.3 IT og teknologi IT og teknologi Udbredelsen af trådløst netværksinfrastruktur på hele det nye hospital vil skabe mobilitet og transparens i hospitalets dagligdag. Eksempelvis vil tracking systemer for udstyr og hjælpemidler nedbringe klinikeres tidsforbrug på at lede efter dette. Andre eksempler på teknologi-baserede drivere for effektivisering inkluderer udbredelse af telemedicin og wayfinding 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 13,50 2 Dispositionsforslag 13,50 4. kvartal 2014 Øget patienttid for klinikere og øget kvalitet pga færre arbejdsforstyrrelser Alle kliniske enheder Klinikere, primært sygeplejersker og SOSUer, og sekretariater Jf. tidsbaserede besparelser i business case for løsningsforslag #3.2 i Supply Chain Forretningsfyrtårnsprojektet. Pga. tiltagets risici tages udgangspunkt i det konservative worst case-scenarie Afhængigt af standardiserede forretningsprocesser og fælles itunderstøttelse på regionalt plan for udstyr der cirkulerer mellem hospitaler, dvs. blandt andet transportmateriel og flergangssterilt udstyr. Denne afhængighed gælder ikke udstyr, der forbliver på den enkelte matrikel, som f.eks. hjælpemidler og medicoteknisk udstyr. Løsningsforslaget omhandler flytbart medicoteknisk udstyr. Status december Denne effektiviseringsgevinst vurderes stadig relevant og realisabel.

16 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Logistik, øvrig drift og vedligeholdelse 3.4 ATES køle- nødstrømsprojekt ATES køle- nødstrømsprojekt Udgifter til Køle- og nødstrøm estimeres at falde med 1,5 mio kr. som følge af etablering af et helt nyt anlæg til håndtering af Bispebjerg matriklen. Køleanlægget estimeres at effektiviseres med kwt og dermed spare 1 mio kr. årligt, mens varmeproduktionen estimeres at spare kr. 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 0,00 2 Dispositionsforslag 1,50 4. kvartal 2016 Ingen FM og servicefunktioner Køle og nødstrøm Jf. beregning fra køle og nødstrømsprojektet Dette er en ny estimeret besparelse, der er fremkommet som følge af køle- og nødstrømsprojektet.

17 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Logistik, øvrig drift og vedligeholdelse 3.5 Etablering af blodprøvetagningssystem hos KBA Etablering af blodprøvetagningssystem hos KBA KBA's blodprøvetagning er blevet mere effektiv, som følge af at de har fået implementeret et booking system til blodprøvetagning. Der er estimeret en besparelse på 1,5 medarbejder (idet dette system har medført automatisering). Ved en standard årsløn på kr. inkl. pension, indirekte omkostninger, uddannelse mm. svarer dette til en besparelse på 900 t.kr. 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 0,00 2 Dispositionsforslag 0,90 4. kvartal 2016 Ingen KBA KBA Jf. estimat Dette er en ny estimeret besparelse, der er fremkommet som følge af en investering i nyt booking system til KBA, der har medført en besparelse.

18 Da først forventes færdigt i, er der store usikkerheder om udviklingen indenfor bl.a. specifikke (behandlings- Derfor er nærværende opgørelse af effektiviseringsgevinster for først og fremmest en påvisning af, at besparelserne er Logistik, øvrig drift og vedligeholdelse 3.6 Etablering af trådløs teknologi Tracking af senge og styring heraf Alle senge på Bispebjerg matriklen har fået tilført QR koder, hvilket har medført øget styring af senge, herunder identifikation af placering af senge. Dette har medført øget effektivering af styring og håndtering af sengeflow, hvilket har medført en estimeret effektivsering på 1,5 medarbejder. 1 Indledende faser (/konkurrence/byggeprogram) 0,00 2 Dispositionsforslag 0,90 4. kvartal 2016 Ingen Sengevasken og logistik Sengevasken og logistik Jf. estimat Dette er en ny estimeret besparelse, der er fremkommet som følge af en investering i QR koder på alle senge på Bispebjerg matriklen.

Nyt Hospital Bispebjerg

Nyt Hospital Bispebjerg Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Nyt Hospital Bispebjerg 2. kvartal 2014 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange Nyt Bispebjerg

Læs mere

Opfølgning på effektivisering

Opfølgning på effektivisering Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Det Nye Rigshospital 21-11-2013 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange. Ansøgning om endeligt

Læs mere

Opfølgning på effektivisering

Opfølgning på effektivisering Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering aug16 Oversigtstabel skema A stiltag opfølgning i relevante faseovergange. Mio. kr. PL 2009 indeks 120,5 Ansøgning om endeligt

Læs mere

UDKAST - tænkt eksempel udarbejdet af KØK/KBS med udgangspunkt i Rigshospitalet

UDKAST - tænkt eksempel udarbejdet af KØK/KBS med udgangspunkt i Rigshospitalet Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering (projekt) UDKAST - tænkt eksempel udarbejdet af KØK/KBS med udgangspunkt i Rigshospitalet Oversigtstabel skema A stiltag

Læs mere

Supply Chain Forretningsfyrtårnet

Supply Chain Forretningsfyrtårnet Supply Chain Forretningsfyrtårnet v. Claes Brylle Hallqvist & Isabelle Bossen Nielsen Danske Regioners Netværksdage 28.-29. august 2013 Udgangspunktet for Forretningsfyrtårnet Supply Chain Internt Region

Læs mere

Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne

Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne N O T A T Opfølgning på effektiviseringskravene i kvalitetsfondsprojekterne I de endelige tilsagn til kvalitetsfondsbyggerierne er der angivet et effektiviseringskrav svarende til en procentandel af de

Læs mere

Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) Ansøgning om endeligt tilsagn Dispositionsforslag ,6 247,8 238,7 247,8

Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) Ansøgning om endeligt tilsagn Dispositionsforslag ,6 247,8 238,7 247,8 Effektiviseringsskema A: oversigtstabel af effektiviseringstiltag Mio. kr., 2016-priser Ansøgning om endeligt tilsagn 28.5.2010 Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) 2.4.2014 Dispositionsforslag

Læs mere

Punkt nr. 7 - Udbetalingsanmodning - Nyt Hospital Bispebjerg Bilag 1 - Side -1 af 8

Punkt nr. 7 - Udbetalingsanmodning - Nyt Hospital Bispebjerg Bilag 1 - Side -1 af 8 Bilag 1 - Side -1 af 8 Center for Økonomi Enhed for Byggestyring Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til Sundheds og Ældreministreriet Opgang Blok E - 1. sal Telefon 38665000 Mail center-foroekonomi@regionh.dk

Læs mere

Effektiviseringsgevinsten ved DNV. FSTA Årskonference d. 2. oktober 2013 v. Økonomichef Preben Lynggaard Sørensen

Effektiviseringsgevinsten ved DNV. FSTA Årskonference d. 2. oktober 2013 v. Økonomichef Preben Lynggaard Sørensen Effektiviseringsgevinsten ved DNV FSTA Årskonference d. 2. oktober 2013 v. Økonomichef Preben Lynggaard Sørensen Disposition 2 Lidt om Hospitalsenheden Vest DNV-Gødstrup Effektiviseringskravet Rammerne

Læs mere

Samlet effektiviseringsgevinst

Samlet effektiviseringsgevinst Samlet effektiviseringsgevinst Oversigtstabel A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange sgevinst oplyst i p/l-niveau 2013 i mio. kr. Organisatoriske effektiviseringer 111 Færre senge i drift ved

Læs mere

Opfølgning effektiviseringkrav, Nyt OUH pr. 4. kvartal 2018

Opfølgning effektiviseringkrav, Nyt OUH pr. 4. kvartal 2018 111 Organisatorisk effektiviseringsgevinst 1. Arbejdsgange 1.1.1 Reduceret sengemasse og ændring af arbejdsgange i klinikken I henhold til dimensioneringen af Nyt skal reducere antallet af sengepladser

Læs mere

Opfølgning effektiviseringkrav, Sygehus Sønderjylland pr. 4. kvartal 2018

Opfølgning effektiviseringkrav, Sygehus Sønderjylland pr. 4. kvartal 2018 Effektiviseringsskema A: oversigtstabel af effektiviseringstiltag Mio. kr., 2019-priser Ansøgning om endeligt tilsagn Indledende faser (konkurrence/ byggeprogram) Dispositionsforslag Projektforslag Udførelse

Læs mere

Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage september 2015

Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage september 2015 Indfrielse af effektiviseringsgevinster Oplæg ved Netværksdage 1.-2. september 2015 Sessionens mål Dele viden om arbejdet med at indfri effektiviseringsgevinster på baggrund af oplæg om de to modeller

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Realisering af effektiviseringskravet ved DNV

Realisering af effektiviseringskravet ved DNV Realisering af effektiviseringskravet ved DNV Hospitalsenheden Vest skal i 2020-1 år efter indflytningen i DNV- Gødstrup realisere en effektiviseringsgevinst på 8 pct. svarende til 159 mio. kr. årligt

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om sygehusbyggerier II

Rigsrevisionens notat om beretning om sygehusbyggerier II Rigsrevisionens notat om beretning om sygehusbyggerier II Februar 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sygehusbyggerier II (beretning nr. 2/2013) 8. februar 2017 RN 1501/17 1.

Læs mere

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Version 24. maj 2013 9.3 Rapportering på effektiviseringsgevinster Hovedformålet med opfølgningen er, at regionerne

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

Sammenhængen mellem teknologistandarder og effektiviseringspotentialer

Sammenhængen mellem teknologistandarder og effektiviseringspotentialer Sammenhængen mellem teknologistandarder og effektiviseringspotentialer Netværksdage Nyborg Strand 28.-29. august 2013 Chefkonsulent Karina Skog Nielsen, NHH Behovet for nye standarder for at kunne løfte

Læs mere

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri

Version 24. maj Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Bilag Regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri Version 24. maj 2013 9.3 Rapportering på effektiviseringsgevinster Hovedformålet med opfølgningen er, at regionerne

Læs mere

DNU Effektiviseringer

DNU Effektiviseringer DNU Effektiviseringer 23.11.2017 Netværksdage om sygehusbyggeri 12/9 2018 Anders Ryelund, Planlægning, Aarhus Universitetshospital Historik 2010: Region Midtjylland tilsagn om KF midler til DNU-projektet

Læs mere

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018 Oversigt over væsentlige ændringer i Paradigme for styringsmanual I 4. udgave af Paradigme for styringsmanual for Region Hovedstadens Større Byggeprojekter er der foretaget to overordnede ændringer. For

Læs mere

Gennemgang af notat om effektivisering udarbejdet af Dansk Affaldsforening

Gennemgang af notat om effektivisering udarbejdet af Dansk Affaldsforening Gennemgang af notat om effektivisering udarbejdet af Dansk Affaldsforening 2. juli 2015 PwC har efter aftale med Dansk affaldsforening, g gennemgået notatet Effektivisering Hvordan sektoren realiserer

Læs mere

Strategisk indsats Ventet & Velkommen

Strategisk indsats Ventet & Velkommen Strategisk indsats Ventet & Velkommen FOR Vi gør rigtig meget rigtig godt, men der er plads til forbedringer. Vi har en fælles oplevelse af, at patienter og pårørende bliver unødigt utrygge, bekymrede

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark

EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark EPJ og anden It-understøttelse af fremtidens patientforløb - erfaringer og planer i Østdanmark Gitte Fangel Vicedirektør Herlev Hospital Styregruppen for Sundhedsplatformen 1 To regioner i samarbejde 17

Læs mere

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Hvordan vi kommer til at bruge IT i fremtidens sygehus

Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Hvordan vi kommer til at bruge IT i fremtidens sygehus Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg Hvordan vi kommer til at bruge IT i fremtidens sygehus Fremtidens hospital og psykiatri Somatisk hospital Nybyggeri 88.660 m² Ombygning 63.900 m² Psykiatri Total

Læs mere

Business Case: Stort potentiale i SPIS med App tit og TRÆN dig hjem. Rikke Bastholm Clausen, Innovationskonsulent, Center for Sundhedsinnovation

Business Case: Stort potentiale i SPIS med App tit og TRÆN dig hjem. Rikke Bastholm Clausen, Innovationskonsulent, Center for Sundhedsinnovation Business Case: Stort potentiale i SPIS med App tit og TRÆN dig hjem Rikke Bastholm Clausen, Innovationskonsulent, Center for Sundhedsinnovation Business case Implementering på landsplan: hvad ville effekten

Læs mere

V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND

V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND NYE STRUKTURER, ORGANISERING, ARBEJDSPROCESSER I NYT HOSPITALSBYGGERI I HELIKOPTERPERSPEKTIV V/SVEND SÆRKJÆR, REGIONSDIREKTØR, REGION NORDJYLLAND Budget 2018 Sundhedsområdet (ekskl. anlæg og kvalitetsfondsprojektet)

Læs mere

Økonomi helårligt:

Økonomi helårligt: Bilag 1 Implementeringsplan for effektiviseringer 2014-2019 Revideret 29.10.2014 Anvendt fremskrivningsprocent 2013-2014: 1,21%. Oversigten viser vedtagne effektiviseringsmål samt tidsplanen for deres

Læs mere

Opfølgning på effektivisering. Nyt Kolding Sygehus

Opfølgning på effektivisering. Nyt Kolding Sygehus Opfølgning på effektivisering Nyt Kolding Sygehus 23. april 2015 Oversigtstabel skema A Effektiviseringstiltag - opfølgning i relevante faseovergange. Ansøgning om endeligt tilsagn Vurdering Oktober 2013

Læs mere

Opfølgning på effektiviseringskrav

Opfølgning på effektiviseringskrav Afdeling: Sydvestjysk Sygehus, Projektafdelingen/Økonomi- og planafdelingen Dato: 20. december 2016 Udarbejdet af: Klaus Sørensen/Karin Kirstine Orluff/Svend Erik Nielsen E-mail: Svend.erik.nielsen@rsyd.dk

Læs mere

Effektiviseringer i kvalitetsfondsprojekterne - afkast og omstilling

Effektiviseringer i kvalitetsfondsprojekterne - afkast og omstilling Effektiviseringer i kvalitetsfondsprojekterne - afkast og omstilling Nanna Skovgaard Kontorchef i Ministeriet for Sundhed og Ældre 02-06-2016 Hovedpointer Baggrund for Kvalitetsfonden Investering i en

Læs mere

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning.

Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt. Rensningsanlæg. Ombygning. Bilag Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Dispositionsforslag Projektforslag Hovedprojekt Arealtype Samlet hospital Heraf Kvalitets tetsfonds støttet Nybyggeri. A : Areal- Ombygning Rensningsanlæg.

Læs mere

1 5 ) Samling af intensiv kapacitet + 10.a ændring af struktur for akutlægebiler. 2 Samarbejdsrelationer mellem sektorer

1 5 ) Samling af intensiv kapacitet + 10.a ændring af struktur for akutlægebiler. 2 Samarbejdsrelationer mellem sektorer Høringssvar til Spareplan 2015-2019 i Region Midtjylland Det Sygeplejefaglige Råd (DSYR) - Hospitalsenheden Horsens Høringsfristen er fredag den 8. maj 2015, kl. 12.00 Tema Forslag nr. Høringssvar 1 5

Læs mere

Til: Centerledelseskredsen. Frigøre mere tid til patienterne Rigshospitalets Effektiviseringsstrategi 2012-2014. 1. Indledning

Til: Centerledelseskredsen. Frigøre mere tid til patienterne Rigshospitalets Effektiviseringsstrategi 2012-2014. 1. Indledning Til: Centerledelseskredsen Direktionen Afsnit 5222 Blegdamsvej 9 2100 København Ø Telefon 35 45 55 66 Fax 35 45 65 28 Mail torben.stentoft@rh.regionh.dk Ref.: TS Frigøre mere tid til patienterne Rigshospitalets

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. August 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet. August 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet August 2015 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om samlingen af den statslige

Læs mere

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Kort om indhold: Socialstyrelsen gennemfører i årene 2011-2012 et demonstrationsprojekt, der skal vurdere det tidsmæssige potentiale forbundet med at

Læs mere

Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f

Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f tag ved Birgitta Bælum, B Chefkonsulent Nyborg 28. august 2013 Disposition for oplæg Lidt om Effektiviseringskravet

Læs mere

Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital Oplæg til høring i MED-systemet

Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital Oplæg til høring i MED-systemet Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital 2019 Oplæg til høring i MED-systemet 23. maj 2019 Høring af den samlede handleplan for AUH s økonomi 2019 23. maj 3. juni 2019 LMU'erne kan

Læs mere

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven.

Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Bilag 3 og 4 vedr. gennemførelse af effektiviserings og digitaliseringsopgaven 2012 til og med Forslag til prioritering af fast gennemgående projektledelse, samt indhold af opgaven. Dette bilag indeholder

Læs mere

Region Hovedstaden Koncerndirektionen. Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden

Region Hovedstaden Koncerndirektionen. Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden Økonomiaftalen for 2018 og konsekvenser for Region Hovedstaden Hvad betyder det for vores region? Sundhed Nye penge 157 mio. kr. (500 mio. kr. i alt) Omprioriteringsbidrag 18 mio. kr. (-60 mio. kr. i alt)

Læs mere

Samrådsspørgsmål. Akt 186

Samrådsspørgsmål. Akt 186 Samrådsspørgsmål Akt 186 Der ønskes en uddybende redegørelse for og en drøftelse af årsagerne til og konsekvenserne af den forventede meget betydelige fordyrelse og forsinkelse af projektet. Svar: Indledning

Læs mere

Notat om vejledning til driftsoptimering i forbindelse med omog nybygninger

Notat om vejledning til driftsoptimering i forbindelse med omog nybygninger Koncern Økonomi Opgang Blok A Afsnit 1. sal Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 48 20 50 00 Direkte 48 20 50 13 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721 Dato:

Læs mere

De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december

De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december De store Hospitalsbyggerier Møde i Regionsældrerådet den 10. december Niels Peter Hansen Center for Økonomi, Budget & Byggestyring De Store Hospitalsbyggerier Der bygges for 41,4 mia. kr. nye hospitaler

Læs mere

Rigshospitalet. Effektiviseringer på Det Ny Rigshospital erfaringer v./ Marianne Værn Thomsen, Rigshospitalets Økonomiog Planlægningsafdeling

Rigshospitalet. Effektiviseringer på Det Ny Rigshospital erfaringer v./ Marianne Værn Thomsen, Rigshospitalets Økonomiog Planlægningsafdeling Effektiviseringer på Det Ny Rigshospital erfaringer v./ Marianne Værn Thomsen, Rigshospitalets Økonomiog Planlægningsafdeling Netværksdage om sygehusbyggeri 30.-31. august Effektiviseringer Det Ny Rigshospital

Læs mere

Statens tilsyn med de 16 kvalitetsfondsprojekter: Rammer & resultater

Statens tilsyn med de 16 kvalitetsfondsprojekter: Rammer & resultater Statens tilsyn med de 16 kvalitetsfondsprojekter: Rammer & resultater Kontorchef Nanna Skovgaard, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Sundhedsøkonomisk center Regeringens sundhedsstrategi 2015-2018

Læs mere

Nyt OUH Projektkonsulent Tommy Laugesen

Nyt OUH Projektkonsulent Tommy Laugesen Nyt OUH 2016 Sammenhængende planlægning Funktionsplanlægning - Vision - Kl. hovedstruktur - Koncepter - Dimensionering Effektivisering - Målsætninger - Regnskaber - Basisår Indflytning/ ibrugtagning -

Læs mere

Fremtidens akutstruktur

Fremtidens akutstruktur Oplæg d. 16. juni, DI. Nye hospitaler i Region Midtjylland. V. Kontorchef i Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, Flemming Bøgh. www.regionmidtjylland.dk Fremtidens akutstruktur 5 akuthospitaler 4 akutklinikker,

Læs mere

Beskrivelse af effektiviseringsarbejdet i Hospitalsenhed Midt

Beskrivelse af effektiviseringsarbejdet i Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Hospitalsledelsen Heibergs Allé 6 Postboks 130 DK-8800 Viborg Tel. +45 7844 0000 post@viborg.rm.dk Rapportering til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse vedr. arbejdet med effektiviseringskravet

Læs mere

Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa

Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa Faseskiftrapportering for kvalitetsfondsprojektet i Aabenraa Overgang mellem udbetalingsanmodning og byggeprogram for Fase 2 Baggrund Det fremgår af regnskabsinstruksen for kvalitetsfondsprojekter af 26.

Læs mere

Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd

Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd Prioriteringer i sundhedsvæsenet, hvilke visioner og mål har det nye regionsråd OUH Talks 27. juni 2018 Stephanie Lose Regionsrådsformand Region Syddanmark 1 Udgangspunkt for Region Syddanmark Sundhedsvæsenet

Læs mere

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi

Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi Vejledning til Statusmåling 2017 Denne vejledning er udarbejdet for at lette og kvalificere dataindsamlingen til statusmålingen for udbredelse

Læs mere

Region Hovedstadens business case vedrørende Sundhedsplatformen et resumé

Region Hovedstadens business case vedrørende Sundhedsplatformen et resumé Region Hovedstadens business case vedrørende Sundhedsplatformen et resumé November 2015 Indledning Dette dokument har til formål at give en kort introduktion til den business case der er udarbejdet i relation

Læs mere

Sammenhængende logistik

Sammenhængende logistik Sammenhængende logistik Session ved Netværksdage for sygehusbyggeri Esben Madsen, Region Midt, 1/9 2015 Jimmy Parbst, Region Hovedstad www.regionmidtjylland.dk Sammenhængende logistik - Afrapportering

Læs mere

Fordelingen af kommunale gevinster i business casen for initiativet Genbrug af adressedata

Fordelingen af kommunale gevinster i business casen for initiativet Genbrug af adressedata NOTAT MINISTERIET FOR BY, BOLIG OG LANDDISTRIKTER Fordelingen af kommunale gevinster i business casen for initiativet Genbrug af adressedata 18. juli 2012 Sag: /mli-mbbl Baggrund Initiativet Genbrug af

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0 Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Version 1.0 Indhold 1. Baggrund og resume... 3 2. Forretningsmæssige målsætninger... 5 3. Vision, pejlemærker, principper og målsætninger... 5 3.1 Vision...

Læs mere

Demonstration og udbredelse af telepsykiatri. 1. afrapportering

Demonstration og udbredelse af telepsykiatri. 1. afrapportering Demonstration og udbredelse af telepsykiatri 1. afrapportering januar 2013 Indhold Forandringsteori... 3 Resultat målinger... 3 Program til resultatmåling... 6 Effekter for udbredelse projektet... 6 Effekter

Læs mere

N O T A T Sag nr. 10/2458 Dokumentnr /11 Marlene Willemann Würgler/Christina

N O T A T Sag nr. 10/2458 Dokumentnr /11 Marlene Willemann Würgler/Christina N O T A T Fokusområder for udvikling af indhold i de nye sygehuse De nye sygehusbyggerier bevæger sig nu ind i en anden og mere konkret fase. Der er derfor behov for et øget og mere systematisk fokus på

Læs mere

Evaluering af digitalt understøttet tidlig opsporing Bilag til business casen. Gentofte, Greve, Silkeborg, Slagelse & Aalborg kommuner

Evaluering af digitalt understøttet tidlig opsporing Bilag til business casen. Gentofte, Greve, Silkeborg, Slagelse & Aalborg kommuner Evaluering af digitalt understøttet tidlig opsporing Bilag til business casen Gentofte, Greve, Silkeborg, Slagelse & Aalborg kommuner April 2017 Indhold 1 Indledning... 2 2 Gevinster... 2 2.1 Sparet tid

Læs mere

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift

Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift Sundhedsplatformen Patientforløb, byggeri og teknisk drift FSTAs årskonference 14. oktober 2016 26. oktober 2016 1 Sundhedsplatformen kort fortalt Alle hospitaler øst for Storebælt indfører Sundhedsplatformen

Læs mere

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir /

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir / F ORELØBIG BUSINESS CASE F OR PROJEKT VEDR. SAGER P Å TVÆRS AF IT - LØSNINGER O G ORGANISATORISKE S K E L 1. Ledelsesresumé Der anvendes i dag mange ressourcer på at integrere forskellige it-løsninger

Læs mere

Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier.

Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier. 17. februar 2010 Driftsøkonomiske konsekvenser af sygehuses størrelse i de 4 scenarier. Sygehusplanmaterialet Fremtidens sygehuse i Region Sjælland beskæftiger sig kun perifert med de driftsøkonomiske

Læs mere

Stort potentiale for besparelser på administration i kommunerne

Stort potentiale for besparelser på administration i kommunerne Kirstine Flarup Tofthøj, Chefkonsulent kift@di.dk, 3377 4649 APRIL 2017 Stort potentiale for besparelser på administration i kommunerne I 2015 kunne kommunerne have sparet knap 2 mia. kr. på administration,

Læs mere

Nyt Amager og Hvidovre Hospital Generalplan

Nyt Amager og Hvidovre Hospital Generalplan Nyt Amager og Hvidovre Hospital Generalplan Hospitalsbyggestyregruppe møde den 1.3.2018 Politisk følgegruppe den 2.3.2018 1 Nyt Amager og Hvidovre Hospital Skal danne rammen for hospitalsbetjening af borgerne

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010

Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 9. november 2010 Sag nr. 1 Emne: Status for hospitalernes og psykiatriens økonomi til og med september 2010 1 bilag Amager Amager Hospital - Total for hospitalet

Læs mere

Notat kommunale effektiviseringseksempler

Notat kommunale effektiviseringseksempler Notat om kommunale effektiviseringseksempler Gode kommunale eksempler på realisering af effektiviseringspotentialer kan fx findes inden for områderne: Afbureaukratisering Digitalisering Anvendt borgernær

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier II. Marts 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier II. Marts 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier II Marts 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 2/2013 om sygehusbyggerier II Ministeren for

Læs mere

Udfordringer i Region Hovedstadens økonomistyring og hvordan en ny samlet it løsning kan understøtte en bedre udnyttelse af ressourcerne samtidig med

Udfordringer i Region Hovedstadens økonomistyring og hvordan en ny samlet it løsning kan understøtte en bedre udnyttelse af ressourcerne samtidig med Udfordringer i Region Hovedstadens økonomistyring og hvordan en ny samlet it løsning kan understøtte en bedre udnyttelse af ressourcerne samtidig med ændringer i forretningsprocesser og organisation Regionhovedstaden

Læs mere

Redegørelse vedr. FAM

Redegørelse vedr. FAM Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: 13/5535 Dato: 14. maj 2013 Udarbejdet af: Mette Nygaard E-mail: Mette.Nygaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631250 Notat Redegørelse

Læs mere

Temamøde Bygherreforeningen 19. januar Mette Stokholm: Case: Det nye Hospital i Nordsjælland

Temamøde Bygherreforeningen 19. januar Mette Stokholm: Case: Det nye Hospital i Nordsjælland Temamøde Bygherreforeningen 19. januar 2011 - Mette Stokholm: Case: Det nye Hospital i Nordsjælland Det skrev man i 2007: Det danske sygehusvæsen skal fremtidssikres. Der er behov for ambitiøse strukturændringer

Læs mere

Notat om mulige effektiviseringer i tandplejen

Notat om mulige effektiviseringer i tandplejen Notat om mulige effektiviseringer i tandplejen I budgetforliget for 2017 blev det besluttet, at udarbejde en analyse af tandplejens organisering og sundhedstilbud. Analysen skal munde ud i forslag til

Læs mere

Opfølgning på effektiviseringskravene for Sygehus Lillebælt

Opfølgning på effektiviseringskravene for Sygehus Lillebælt Opfølgning på effektiviseringskravene for Sygehus Lillebælt 1. Indledende beskrivelse Det fremgår af tilsagnsskrivelsen fra Kvalitetsfonden, at Sygehus Lillebælt i forbindelse med det nye sygehusbyggeri

Læs mere

Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016

Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016 Faseskiftrapport for Aabenraa, 2016 Skema 5 - Oversigt over ejendomme til afhændelse Skema 5: Oversigt over ejendomme til afhændelse Adresse Haderslev Sygehus, Skallebækvej 7, 6100 Haderslev Sønderborg

Læs mere

Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre

Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre Oktober 2011 Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk

Læs mere

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud BILAG 1 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud Forslaget indeholder

Læs mere

Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g. Heraf. kvalitetsfo ndsstøttet. ombygning

Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g. Heraf. kvalitetsfo ndsstøttet. ombygning Stamkort F1: Oversigt over samlede arealangivelser. Arealtype Samlet hospital kvalitetsfo ndsstøttet Revideret ved faseovergang 1, dispositionsforsla g Revideret ved faseovergang 2, projektforslag Revideret

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER :00. Rigshospitalet, Ester Møllersvej 1, opgang 11 - mødelokale 4.125

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER :00. Rigshospitalet, Ester Møllersvej 1, opgang 11 - mødelokale 4.125 BESLUTNINGER Politisk følgegruppe MØDETIDSPUNKT 08-03-2018 16:00 MØDESTED Rigshospitalet, Ester Møllersvej 1, opgang 11 - mødelokale 4.125 MEDLEMMER Leila Lindén Formand Deltog Flemming Pless Medlem Afbud

Læs mere

6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand. Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems

6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand. Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems 6 Juni 2016, ALECTIA KONFERENCE, Hotel Nyborg Strand Lasse Nørgaard, (tidl.syddansk Sundhedsinnovation) Ole Klinkby, Intelligent Systems Hvordan bestemmes effektiviseringsgevinster i komplekse projekter

Læs mere

Notat. Side 1 af 7. Evaluering af et projekt i regi af Strategi for digital velfærd

Notat. Side 1 af 7. Evaluering af et projekt i regi af Strategi for digital velfærd Notat Side 1 af 7 Evaluering af et projekt i regi af Strategi for digital velfærd Formål Ved afslutning af projekter i regi af initiativ 1.1. og 3.3 i Strategi for digital velfærd, skal der udarbejdes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier. Juni 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier. Juni 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier Juni 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2011

Læs mere

Søren Frederik Bregenov, Fuldmægtig, ABT-fonden

Søren Frederik Bregenov, Fuldmægtig, ABT-fonden Søren Frederik Bregenov, Fuldmægtig, ABT-fonden 1 Demografisk udvikling - En aldrende befolkning medfører øget efterspørgsel efter offentlig service (flere 80+, flere kronisk syge) Rekrutteringsvanskelighed

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Center for Sundhedsinnovation

Center for Sundhedsinnovation Center for Sundhedsinnovation Business case for Telemedicin Behandling over afstand Christian Graversen, DI ITEK 30. December 2011 Version 1.0 Business case for Telemedicin Behandling over afstand 1. Ledelsesresume

Læs mere

Erfaringer fra SUH, Køge

Erfaringer fra SUH, Køge Erfaringer fra SUH, Køge ved Vicedirektør Susanne Friis, Sjællands Universitetshospital DSDK Årsmøde Hindsgavl Slot den 6. april 2018 SUH i dag Køge Roskilde De store tal 4.500 ansatte 753 senge 500.000

Læs mere

Bilag 1 b. Organisatoriske aspekter, kommune

Bilag 1 b. Organisatoriske aspekter, kommune Organisatoriske aspekter, region refid 36, side 7: Den helt overordnede og langsigtede vision er en sammenhængende indsats på tværs af eksisterende sektorer. refid 36, side 10: Det er en ledelsesmæssig

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Giver nybyggerierne muligheder for en mere effektiv logistik?

Giver nybyggerierne muligheder for en mere effektiv logistik? Netværksdage 2017 Runde 4, session 2 Giver nybyggerierne muligheder for en mere effektiv logistik? Kort om os Mikkel Christensen Kristian Bille Logistikkonsulent i Region Midt siden nov. 2011 Tidligere

Læs mere

Korsør, 28 januar Nye trends i samarbejde og organisering - lad os lære af hinanden. Organisation og Ledelse v. Ninna Meier Kora & CBS

Korsør, 28 januar Nye trends i samarbejde og organisering - lad os lære af hinanden. Organisation og Ledelse v. Ninna Meier Kora & CBS Korsør, 28 januar 2016 Nye trends i samarbejde og organisering - lad os lære af hinanden Organisation og Ledelse v. Ninna Meier Kora & CBS Hvem er jeg og hvad arbejder jeg med? Forsker i ledelse og organisering

Læs mere

Demonstrationsprojekt B

Demonstrationsprojekt B Demonstrationsprojekt B Mobil adgang til blodprøvesvar HEALTHCARE INNOVATION LAB et levende laboratorium for offentligprivat innovation i sundhedssektoren Formål og delmål Formål: 1. Øge patientsikkerhed

Læs mere

Bilag til `Beslutningssag: Godkendelse af nye use cases om kunstig intelligens i sundhedsvæsenet.

Bilag til `Beslutningssag: Godkendelse af nye use cases om kunstig intelligens i sundhedsvæsenet. Bilag til `Beslutningssag: Godkendelse af nye use cases om kunstig intelligens i sundhedsvæsenet. Begge use-cases er beskrevet i hvert deres komissorier/ projektbeskrivelse, hvorfra det væsentligste er

Læs mere

Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune

Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune Ledelsesresumé En tidlig forebyggende indsats, er ikke kun en økonomisk investering, men også en investering i mennesker (Skandia, 2015).

Læs mere

Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon Telefax Dato

Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon Telefax Dato Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Telefax 6543 2050 lho@medcom.dk www.medcom.dk Dato 05.02.2013 Revideret business Case Demonstration og Udbredelse af Telepsykiatri Maj 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

IHL Business Case. Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse. Kick off) Støttet af:

IHL Business Case. Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse. Kick off) Støttet af: Støttet af: IHL Business Case Intelligent og fuldautomatisk transport- og lagerløsning til fremtidens sygehuse Kick off) April 2015, Annika Lindberg (Syddansk Sundhedsinnovation), Ole Klinkby (Intelligent

Læs mere

November Rigsrevisionens notat om beretning om. besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr.

November Rigsrevisionens notat om beretning om. besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. November 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. om året Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om besparelsespotentialet

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

»10 bud på effektivitetsforbedringer. Michael Jensen Forretningsdirektør, Hospitaler

»10 bud på effektivitetsforbedringer. Michael Jensen Forretningsdirektør, Hospitaler »10 bud på effektivitetsforbedringer Michael Jensen Forretningsdirektør, Hospitaler »Hvordan får vi produktive og effektive hospitaler? Medicin 15% Lønninger 57% Varekøb mv 10% Serviceenheder 18% Kilde:

Læs mere

Logistik i Region Hovedstaden Vejen mod et regionalt logistik setup

Logistik i Region Hovedstaden Vejen mod et regionalt logistik setup Logistik i Region Hovedstaden Vejen mod et regionalt logistik setup Thomas Mark Bøgeskov Logistikchef Tlf. + 45 20 34 29 65 Thomas.mark.boegeskov@regionh.dk Region H organisationsdiagram Logistik & Forsyning

Læs mere

The Capital Region of Denmark Sundhedsplatformen - hvordan skaber Danmarks største sundhedsit-projekt forandring

The Capital Region of Denmark Sundhedsplatformen - hvordan skaber Danmarks største sundhedsit-projekt forandring The Capital Region of Denmark Sundhedsplatformen - hvordan skaber Danmarks største sundhedsit-projekt forandring HR direktør Søren Hartz Center for HR, Region Hovedstaden The Capital Region of Denmark

Læs mere