4. Vejistandsættelse og ændring af hastighedsdæmpende foranstaltninger i Grundejerforeningen Måløvhøj *

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4. Vejistandsættelse og ændring af hastighedsdæmpende foranstaltninger i Grundejerforeningen Måløvhøj *"

Transkript

1 Møde i Teknik- og Miljøudvalget tirsdag den 13. april 2004, Kl i udvalgsværelse 7 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Naturgenopretning 2004 * 3. Bjørneklobekæmpelse 2004 * 4. Vejistandsættelse og ændring af hastighedsdæmpende foranstaltninger i Grundejerforeningen Måløvhøj * 5. Byggemodningsarbejder for parcellerne C1-C3 og A2-A5 på Søndergård, 2. del - anlægsbevilling * 6. Udskiftning af faldunderlag på kommunens legepladser - anlægsbevilling * 7. Tolerencer på niveaufrie adgange på Søndergårdsområdet, Måløv * 8. Udskiftning af mobiltelefonantenner på eksisterende mast, Meterbuen 41 * 9. Renovering af butiksfacade mod Centrumgaden for Profiloptik, Centrumgaden 8 * 10. Klage over carportbebyggelse i deklarationsareal på ejendommen Buestræde 3 * 11. Lovliggørelse af carport med saddeltag foran byggelinien,hellevangen 9A * 12. Ansøgning om dispensation til carport med saddeltag foran byggelinie mod vej, Bavnevolden 37 *

2 13. Afslag på dispensation vedr. carport med saddeltag er underkendt af Naturklagenævnet, Humlevang 5 * 14. Årsregnskab 2003 * 1. Meddelelser a) (Miljø & Teknik) Orientering om Ren By-Kampagne b) (Miljø & Teknik) I samarbejde med Ældre & Handicap og Handicaprådet har afdelingen udarbejdet en handicapguide. Guiden udsendes til Handicaprådet og dets foreninger og kan endvidere afhentes på Rådhuset og Bibliotekerne. c) (Plan & Byg) Generelt med hensyn til terrænreguleringer ved skel, Søndergård. Der er meddelt godkendelse i 4 sager. 2 sager hvor der foreligger en skriftlig aftale om skelforhold i naboskel: Myrholmen 36/38 og Myrholmen 28/30. 2 sager i skel mod fælles friarealer Moseholmen 5 og 7. På Moseholmen 30 agter afdelingen at indlede påbudssager mht. terrænreguleringer, der er i uoverensstemmelse med lokalplanens bestemmelser. Terrænforskellene på grunden er her optaget i skråninger, der ligger udenfor grundens skel. d) (Miljø & Teknik) I uge 12 er Miljøavis nr. 2 udsendt til ca. 270 udvalgte virksomheder og fremlagt på Rådhuset og Bibliotekerne. Næste nummer af Miljøavisen udkommer i uge 23. Avisen omhandler denne gang bl.a. miljøtilsyn, miljøledelse, miljønetværk, affaldshåndtering samt en artikel om renserier.

3 e) (Miljø & Teknik) I forbindelse med renovering af Rådhusforpladsen er "kræmmerne" anmodet om at finde et andet sted til det ugentlige marked i perioden 1. maj - 1. oktober Efter lang tids søgen efter en ny plads har Jonstrup Basketball Klubs Venner søgt om tilladelse til at afholde Kræmmermarked på parkeringspladsen bag Riberhus (Apoteket). Handelsstandsforeningen har udtalt sig positivt om placeringen og mener, der kan være en synenergieffekt i forbindelse med, at forretningerne har søndagsåbent. Der er meddelt tilladelse på betingelse af, at der ryddes op og at alt (inkl. toilet- og kontorvogn) fjernes hver søndag. f) (Plan & Byg) Orientering om større byggerier. Ingen sager. g) (Plan & Byg) Orientering om Danmarks Naturfredningsforenings klage af 19. februar 2004 vedr. Regionplantillæg om akut udlæg af nye boligarealer. h) (Plan & Byg) Flytning af IN-BOLIG s butik fra Energivej 30 til Tempovej 10. Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 1: Ad pkt. 1a-1g: Til efterretning. Ad pkt. 1h: Udvalget tog til efterretning, at IN-BOLIG kan flytte fra Energivej 30 til Tempovej 10.

4 2. Naturgenopretning Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 2: Teknik- og Miljøudvalget, den 14. oktober 2003, pkt. 6. Resumé I forlængelse af tidligere beslutning etableres tre områder til hundeluftning uden line under kontrol. Områderne er placeret i Måløv Naturpark, Lundegårdens Naturpark samt Harrestrup Ådal. Herudover foreslår afdelingen, at der i 2004 fokuseres på arbejder i tilknytning til mindre søer og vandløb. I Måløv Naturpark etableres der gangbro over Måløv Å og der udføres forbedringer af "Paddesøen" ved Gershøj. I Harrestrup udføres der forbedringer i og omkring gadekæret. Redegørelse I forlængelse af en offentlig debat i løbet af foråret 2003 besluttede udvalget i oktober, at udlægge tre slettearealer jævnt fordelt i kommunen, med mulighed for at lufte hunde uden line under kontrol. Det blev samtidig besluttet, at den praktiske gennemførelse bliver finansieret som en del af naturgenopretningsindsatsen i Arealerne er et supplement til Statsskovvæsenets "hundeskove" i Jonstrupvang og Vestskoven. De udpegede arealer markeres nu med steler med pictogrammer samt oversigtstavler på de enkelte lokaliteter. Der udarbejdes en informationsfolder til fordeling på bibliotekerne, Rådhusets borgertorv samt Skovlunde Delkontor, og der informeres på kommunens hjemmeside. I et tidligere naturgenopretningsprojekt er der gennemført slyngning af Måløv Å ved Vadsbjerg. For at fremme tilgængeligheden og naturoplevelsen erstattes den smalle rørunderføring udfor Værebro Å, der var tænkt som en midlertidig løsning, af en gangbro i træ, i stil med de øvrige broer i naturparken. Generelt vil naturoplevelsen i området forøges i forbindelse med Flyvestation Værløse s ændrede plejeindsats på arealerne langs nordsiden af Værebro Å, og der må derfor forventes større søgning til området. Der er tidligere gennemført naturgenopretning af det lille vandhul lokalt kaldet "Paddesøen" i form af udtynding i bevoksninger m.m. Der er dog problemer med at opretholde en tilfredsstillende vandstand. Afdelingen har derfor løbende foretaget researcharbejde for at finde sammenhængen mellem markernes afdræning, afledning fra Paddesøen samt tilledninger til Brydegårdssøerne.

5 Konklusionen er, at der ved en forsinkelse af drænvandets udløb i Brydegårdssøerne kan opnås den ønskede effekt. Herved kan der slås to fluer med et smæk: Der tilføres området et muligvis sommertørt - vådområde umiddelbart nord for Brydegårdssøerne, og der tilbageholdes vandmængder til et mere permanent vandspejl i Paddesøen. Området omkring Harrestrup Gadekær er landsbyens eneste fælles friareal og trænger til et kvalitetsløft. En ekstraordinær oprensning af grødevækst i vandhullet er nødvendig, samtidig med, at området bør suppleres med mindre plantninger, der kan sløre tilstedeværelsen af tekniske anlæg. Der påtænkes ikke foretaget oprensning af bundslam i den forbindelse. Af den samlede anlægsbevilling foreslås en mindre del anvendt til justering af folde (klaplåger m.m.) og øvrigt udstyr i de naturprægede friarealer. Anlægsøkonomi: Naturområder til hundeluftning uden line, information og skiltning kr. Vandhuller og mindre vandløb restaurering kr. Justering af folde, udgifter til rep. af eksist. udstyr kr. I alt kr. Driftsøkonomi: Den afledte årlige driftsøkonomi som følge af de foreslåede tiltag kan opgøres til kr. for bevillingsområde 1.12 Fritidsområder. I henhold til den senest administrativt ajourførte investeringsoversigt pr. 29. november 2003 er der på projekt nr Naturgenopretning rådighedsbeløb afsat kr. i Sagen afgøres af Kommunalbestyrelsen Beslutningsoplæg Miljø & Teknik foreslår, at der meddeles en anlægsbevilling på kr., projekt nr Naturgenopretning 2004 til gennemførelse af

6 ovennævnte projekter, at der udarbejdes detailprojekter og at arbejderne igangsættes i henhold til disse, og at de afledte driftsudgifter for bevillingsområde 1.12 Fritidsområder forøges med et årligt beløb på kr pr. 1. januar 2005 til dækning af afledte driftsudgifter. Indstilles til godkendelse. 3. Bjørneklobekæmpelse Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 3: Teknik- og Miljøudvalget den 14. oktober 2003, pkt. 1b. Resumé Udvalget vedtog den 14. maj 2002 mål og strategi for bekæmpelsen af bjørneklo i kommunen, samt handleplan for bekæmpelsesindsatsen. Samme år afsattes, som ekstraordinær driftsbevilling, 1 mio. kr. Efterfølgende er der i investeringsoversigten for anlægsbevillinger afsat 1 mio. kr. årligt til bekæmpelsen. Redegørelse Afdelingen har på baggrund af udvalgets beslutning gennem de seneste to år gennemført en massiv bekæmpelse af bjørneklo i kommunen, jf. den vedtagne handleplan, bilag 1. Bekæmpelsen har primært koncentreret sig om at få etableret afgræsning af en række naturområder samt manuel og mekanisk bekæmpelse af planten i de mest publikum-søgte rekreative områder i kommunen.

7 På baggrund af erfaringerne fra bekæmpelsesindsatsen i de foregående år har afdelingen fulgt handleplanen op med forslag til indsatsområder for 2004, jf. bilag 2. I forslaget fastholdes bekæmpelsen af bjørneklo på de i 2002 og 2003 udpegede indsatsområder. Disse udvides dog med følgende nye lokaliteter: Egebjerg Naturpark: Området mellem Digterparken og Nordbuen består af eksisterende folde, krat- og hegnsplantninger samt marker i omdrift. Det udpegede område erstatter en mindre fold og inddrager bevoksninger, der er befængt med bjørneklo. Desuden inddrages en vandlidende del af marken i folden. I henhold til den senest administrativt ajourførte investeringsoversigt pr.29. november 2003 er der på projekt nr Bekæmpelse af bjørneklo - afsat 1 mio. kr. i De afledte driftsudgifter til naturpleje ved afgræsning, som følge af nye og omlagte folde, kan opgøres som følger: Egebjerg Naturpark: ,- kr. Div. justerede folde: 8.000,- kr. De eksisterende driftskontrakter og forpagtningsaftaler justeres for de berørte arealer ved den generelle revision i Sagen afgøres af Kommunalbestyrelsen Beslutningsoplæg Miljø & Teknik foreslår, at forslag til indsatsområder 2004 godkendes, at der meddeles en anlægsbevilling på kr., projekt nr Bekæmpelse af bjørneklo, og at de afledte driftsudgifter for bevillingsområde 1.12 Fritidsområder - øges med kr. pr. 1. januar 2005.

8 Indstilles til godkendelse, idet folden ved Egebjerg Naturpark justeres med de på mødet faldende bemærkninger. 4. Vejistandsættelse og ændring af hastighedsdæmpende foranstaltninger i Grundejerforeningen Måløvhøj Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 4: Resumé På vegne af Grundejerforeningen Måløvhøj ansøger firmaet Hartvig Consult om godkendelse til: 1. Istandsættelse af foreningens meget nedslidte veje. 2. Ændring af hastighedsdæmpningen på foreningens veje fra 30 km/t til 40 km/t. Redegørelse Grundejerforeningen Måløvhøj ønsker at udføre istandsættelse af foreningens veje, og samtidig ændre den eksisterende hastighedsdæmpning af vejene, som er 40- veje, fra 30 til 40 km/t. Foreningens veje, der har status som private fællesveje, omfatter Måløvhøjvej og dele af Nørrevej, Mellemvej og Søndervej. Samtlige udgifter til arbejderne afholdes af foreningen. Efter Privatvejsloven er kommunen vejmyndighed for de private fællesveje, og i medfør heraf skal vejmyndigheden tage stilling til vejændringerne i samarbejde med politiet. Ad pkt. 1. Vejistandsættelsen omfatter udskiftning af eksisterende betonkantsten med granitkantsten sat i beton, opretning og forstærkning af vejene samt udførelse af

9 asfaltslidlag om 3-5 år efter nærmere vurdering. Alle indkørsler til ejendommene udføres med kantstenssænkning. Fortovene med grusbelægning vil blive bibeholdt. Eksisterende dæksler på rendestensbrøndene vil blive erstattet af dæksler med flydende karme. Det forudsættes, at den hidtidige praksis for private fællesveje følges, hvorefter nødvendig regulering af eksisterende dæksler over kommunens gennemløbsbrønde, forårsaget af asfaltarbejdet, udføres af grundejerforeningen for dennes regning. Eksisterende bredder af veje og fortove vil være uændret. I vejkrydsene vil kantstensbuerne blive afløst af skarpt afskårne hjørner (2*45 grader) i forbindelse med udførelse af nye plateaubump. Ad pkt. 2. Foreningens vejområde er et gammelt 40-område dimensioneret til 30 km/t. Hastighedsdæmpningen, som består af enkeltsporede cirkelbump med cykelpassager i hver side, er helt nedslidte og opfylder ikke nugældende regler. De gamle bump vil blive fjernet og erstattet af plateaubump udført i asfaltbelægning med en anden farve end vejbelægningen, og asfaltramperne markeres med skaktern. Nødvendige ekstra rendestensbrønde vil blive udført. Området ønskes ændret til 40 km/t og afstanden mellem hastighedsdæmperne udføres i overensstemmelse hermed. Skiltning om 40-område med 40 km/t vil blive udført. Det forudsættes, at alle arbejder udføres efter gældende vejregler. Sagen afgøres af Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsoplæg Miljø & Teknik foreslår, at istandsættelsen af foreningens private fællesveje, herunder afdelingens bemærkninger, godkendes, og at ændringen af hastighedsdæmpningen af foreningens veje fra 30 til 40 km/t, herunder afdelingens bemærkninger, godkendes, forudsat at Politiet også godkender de påtænkte arbejder.

10 Godkendt. 5. Byggemodningsarbejder for parcellerne C1-C3 og A2-A5 på Søndergård, 2. del - anlægsbevilling Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 5: Teknik- og Miljøudvalget den 9. marts 2004, pkt. nr. 7. Resumé Som følge af salg af grunde på Søndergård skal der udføres byggemodningsarbejder for parcellerne C1-C3 og A2 - A5, herunder udgravning af søen m.m. Overskudsjorden anvendes til naturgenopretning på Sørup Losseplads. Redegørelse På Kommunalbestyrelsens møde den 29. marts 2004 blev Lokalplan for 2. etape på Søndergård godkendt. Parcellerne C1- C3 og A4-A7 har været udbudt til salg, og der er fundet købere til C1-C3 og A4-A5. Køberne forventer at starte byggerierne først i år Det er derfor nødvendigt at igangsætte byggemodningsarbejderne for disse parceller i maj måned, så de kan være færdige i år. Byggemodningsarbejderne omfatter: Anlæg af Damholmen, Bækholmen og Søholmen som byggepladsveje med asfalt og afvanding samt kloak-, vand og forsyningsledninger m.m. Vejene anlægges i øvrigt efter samme principper som gælder for etape 1 og 2. Anlæg af Søndergårds Allé fra eksisterende vej ved fremtidig rundkørsel frem til parcel A6, som byggepladsvej med asfalt og afvanding samt kloak-, vandog forsyningsledninger m.m. Vejen færdiggøres senere med cykelstier, fortov og rabatter med træer. Udførelse af hovedparten af jordafgravning for søen og den sydlige søbred samt for parcellerne A6 og A7 samt torvet. Jorden køres til Sørup

11 Losseplads, hvor den indgår i naturgenopretningsprojektet, som blev forelagt udvalget på sidste møde. Søen vil herefter henligge som et grønt område med afvandingsgrøfter, indtil den skal gøres færdig i forbindelse med færdiggørelse af byggerierne langs søen. Der udføres afløb fra søen. Søndergårds Allè berører et areal på ca. 605 m2, som tilhører Banedanmark. Banedanmark har tilkendegivet, at de er indforstået med at afgive arealet på vilkår som forhandles. Damholmen, Bækholmen og Søholmen udlægges som private fællesveje, medens Søndergårds Allé udlægges som offentlig vej, alt i henhold til Lokalplan nr Regn- og spildevandsledninger udlægges som offentlige. De samlede byggemodningsudgifter anslås til Byggemodningsarbejder for C1-C3: Byggemodningsarbejder for A2-A5: Jordarbejder vedr. søen, Sørup Losseplads m.m. I alt ekskl. moms 3,9 mio. kr. 6,8 mio. kr. 8,6 mio. kr. 19,3 mio. kr. I henhold til den senest administrative ajourførte investeringsoversigt af 29. november 2003 er afsat 25,03 mio. kr. under projekt nr til arbejder på Søndergård. Med den meddelte bevilling på 2,3 mio. kr. til projektering ventes udgifterne i år at blive i alt 21,6 mio. kr. Driften af den offentlige vej koster 0,16 mio. kr. pr. år, medens driften af de offentlige kloakanlæg koster 0,2 mio. kr. pr. år. I alt koster driften 0,36 mio. kr. pr. år fra år Sagen afgøres af Kommunalbestyrelsen Beslutningsoplæg Miljø & Teknik foreslår,

12 at byggemodningsprojekterne godkendes, at der udlægges offentlige veje og kloaker samt private fællesveje, som beskrevet, at der meddeles en anlægsbevilling på 19,3 mio. kr., projekt nr til udførelse af byggemodningsarbejderne, at de årlige driftsudgifter på 0,36 mio. kr. tillægges driftsbudgettet fra år 2005, og at der erhverves arealer fra Banedanmark til vejformål. Indstilles til godkendelse. 6. Udskiftning af faldunderlag på kommunens legepladser - anlægsbevilling Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 6: Redegørelse Faldunderlaget, der ligger på mange legepladser, opfylder ikke de sikkerhedsmæssige krav. På baggrund af de nye sikkerhedskrav for legepladser har afdelingen sammen med Børn & Unge udarbejdet følgende handleplan til udskiftning af faldunderlag: : Skoler (+ evt. flere institutioner, der har indgivet ansøgning på udskiftning af legeredskaber) : SFO + FO ere + legepladser i parker + byggelegepladser : Børnehaver : Vuggestuer : Diverse opfølgninger.

13 Prioriteringen er baseret på, at på de største børns legepladser findes de højeste legeredskaber og dermed skal faldunderlagets dybde være størst her. Indtil 30. juni 2003 var kravet til faldunderlagets dybde, at dette skulle være 30 cm. Pr. juli 2003 blev kravet til faldunderlaget ændret således, at dets dybde er afhængig af faldunderlagsmateriale og faldhøjde. Kravet til dybden af faldunderlaget er altså i dag fra minimum 30 cm stigende til 40 cm. Dette medfører en højere m²-pris end tidligere anslået. Udgiften til udskiftningen er usikker, da bundforholdene under sandet er ukendte. Udskiftningen af faldunderlag for 2004 startes op på skolerne, da området er udliciteret og kommunen har en kontraktlig forpligtelse til at lovliggøre de overdragne anlæg. Der vil på dette område blive skiftet sand. Det vil være billigst med en udskiftning til godkendt faldunderlag nu. I henhold til den senest administrative ajourførte investeringsoversigt pr. 29. november 2003, er der på projekt nr. 8461, Friarealer daginstitutioner, afsat kr. i Sagen afgøres af Kommunalbestyrelsen Beslutningsoplæg Miljø & Teknik foreslår, at den overordnede handleplan godkendes, som grundlag for en detaljeret tidsplan for udskiftning af faldunderlag for de enkelte år, at der meddeles en anlægsbevilling på kr., projekt nr. 8461, Friarealer daginstitutioner, og at sagen oversendes Kultur- og Fritidsudvalget, Skole- og Uddannelsesudvalget og Social- og Sundhedsudvalget til orientering. Indstilles til godkendelse.

14 7. Tolerencer på niveaufrie adgange på Søndergårdsområdet, Måløv Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 7: Teknik- og Miljøudvalget den 14. oktober 2003, pkt. 19. Resumé Der er forlangt niveaufrie adgange ved alle indgangsdøre på alt byggeri på Søndergård, etape I. Mange har ikke udført niveaufrie adgange, og en del har udført noget, der ligger tæt på en niveaufri adgange, men som alligevel afviger fra gældende krav. Redegørelse Det er på tidligere udvalgsmøder blevet vedtaget, at der skulle indledes påbudssager på de ejendomme, der ikke har udført niveaufrie adgange. Ud af dem, som har lagt deres belægninger op imod underkanten af døren, er det konstateret, at der er betydeligt mere niveauspring end vejledningen til bestemmelsen foreskriver. Ved at acceptere en tolerance på op til 5 cm, vil det fortsat være en stor fordel for gangbesværede, bevægelseshæmmede, rolator-brugere m.m., at benytte indgangene, fremfor en almindelig indgang, hvor der typisk er 20 cm niveauforskel. Beboerne på Søndergård har i deres byggetilladelser fået at vide, at der skal etableres niveaufrie adgange ved alle indgangsdøre.

15 Der er med byggetilladelsen udsendt kopi af bestemmelsen fra Bygningsreglementet samt et par illustrationer af, hvordan en niveaufri adgang ser ud. I byggetilladelsen er det forlangt, at der skulle fremsendes en snittegning til illustration af, hvordan det udføres på hvert enkelt hus. Ved færdigsyn af husene, hvor folk typisk ikke har udført deres belægninger, har vi gjort opmærksom på, at der skal udføres niveaufrie adgange og forsøgt at få folk i tale omkring hvilke løsning, de har tænkt sig at anvende. Afdelingen har typisk ikke modtaget snittegninger, inden ejerne har udført deres belægninger. Der er fortsat beboere, der søger dispensation fra bestemmelserne. Bilag Klage over påbud vedr. niveaufrie adgange på Moseholmen 3 (udsendes). Sagen afgøres af Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsoplæg Plan & Byg foreslår, at der accepteres en tolerance på op til 5 cm på niveaufrie adgange, og at afdelingen gives bemyndigelse til at afgøre dispensationsansøgninger. Behandles fortsat, idet der undersøges to principielle modeller som beskrevet på mødet.

16 8. Udskiftning af mobiltelefonantenner på eksisterende mast, Meterbuen /14.co.s Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 8: Resumé Telia Mobil ønsker at udskifte GSM-antenner med UMTS-antenner på eksisterende gittermast. Redegørelse Med brev af 11. marts 2004 oplyses det, at selskabet ønsker at nedtage 3 stk. GSM 1800 antenner og 3 stk. GSM 900 antenner. I stedet ønskes opsat 3 stk. dualband antenner GSM 900/1800 og 3 stk. UMTS antenner. Herved bliver antallet uændret og udseendet næsten uændret, idet de nye antenner er et par centimeter bredere. Ved samme lejlighed ønskes opsat ekstra 2 stk. Mini-link antenner, der er parabolantenner med en diameter på 0,60 m ud over den, der sidder der i dag. Masten er en 30 m gittermast, der blev opstillet i Den er placeret i industriområdet ved S-banen på grænsen til et tilsvarende industriområde i Herlev. Nærmeste boliger på Nissedalen og funktionærbolig på nabogrunden ligger mere end 100 m fra masten. Selskabet har anmodet om tilladelse til udskiftningen, men det er afdelingens vurdering, at udskiftningen og suppleringen med mini-link har så ringe et omfang, at den ikke kræver tilladelse og ikke kan reguleres i en kommende lokalplanlægning. Sagen afgøres af Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsoplæg Plan & Byg foreslår, at det meddeles selskabet, at kommunen ikke vil modsætte sig antenneudskiftningen.

17 Godkendt. 9. Renovering af butiksfacade mod Centrumgaden for Profiloptik, Centrumgaden /93.b Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 9: Resumé Ansøgning om dispensation til, i forbindelse med renovering af butiksfacade, at udføre karnapper "vinduesfremspring" uden for den bindende byggelinie. Redegørelse Ejendommen er omfattet af Lokalplan 063. I henhold til lokalplanens 8.3 er der pålagt ejendommen en bindende facadelinie, der er bindende for nybyggeri samt tilbygning til eksisterende bebyggelse. Hovedbygningen er placeret 1 m fra skel mod Centrumgaden. Den eksisterende baldakin nedrives og der monteres 6 stk. lige store karnapper med matte aluminiumssider. Disse vinduesudbygninger 0,5 x 1,80 m er projekteret med facade maximalt 0,5 m ud fra facademuren. Indgangspartiet udformes som de øvrige karnapper, men med større bredde. Facaden filses og udføres med indfarvet puds med farve efter aftale med afdelingen. Over karnapperne monteres en aluminiumsfrise, hvor logo bliver indarbejdet. Projektet vurderes at ville højne husets arkitektoniske kvalitet.

18 En tidligere administrativ tilladelse til tilsvarende projekt har været meddelt i 2001, men er bortfaldet, idet arbejdet ikke var påbegyndt inden 1 år fra tilladelsens dato. Sagen afgøres af Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsoplæg Plan & Byg foreslår, at der meddeles dispensation til udførelse af det ansøgte projekt. Godkendt. 10. Klage over carportbebyggelse i deklarationsareal på ejendommen Buestræde /21.bu.m.Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 10: Resumé Ved byggestart på ejendommen fremsendes klage fra nabo over placeringen af enfamiliehuset og carporten. Redegørelse Den 9. oktober 2003 er der meddelt tilladelse til opførelse af et enfamiliehus i 1½ etage placeret 6 m fra skel og en mindre karnap placeret 4,5 m fra skel mod klagerens ejendom, Buestræde 5. På ejendommen Buestræde 3 er der pålagt en rådighedsindskrænkning i form af et 4 m bredt bælte langs skel, der ikke må bebygges, det alene for at beskytte de

19 offentlige ledninger og ikke for at give naboejendommen en ekstra herlighedsudsigt. Der er ikke meddelt tilladelse til opførelse af carportbebyggelse endnu, men ejeren har en forventning om, at den meddeles, når projektet fremsendes, idet der er meddelt principiel tilladelse til placering af carportbebyggelse i deklarationsarealet mod, at der bliver tinglyst en nedrivningsdeklaration. Det er klagerens opfattelse, at bebyggelsen skulle placeres mindst 7 m fra skellet således, at en evt. carport kunne etableres uden for deklarationsarealet ved anvendelse af den anlagte overkørsel. Kort (skødekort), der er udleveret med skøder på ejendommene, giver imidlertid mulighed for, at overkørslen kan etableres udfor deklarationsarealet. Det er klagerens opfattelse, at den principielle tilladelse til at placere carportbebyggelsen i deklarationsarealet burde trækkes tilbage og at informationerne, i forbindelse med deres køb af ejendommen, ikke har været tilstrækkelige, da de ikke som lægfolk har kendskab til normal praksis i en teknisk afdeling. Klagerne mener i øvrigt, at dispensationen til opførelse af carportbebyggelse og flytning af indkørsel burde trækkes tilbage. Disse forhold er i direkte modstrid med kommunens egen beskrivelse af et deklarationsareal og strider mod lokalplanens hensigtserklæringer, hvor der lægges stor vægt på "landskabelige værdier", "landskabet som kvalitets- og karaktergivende hovedtræk i bebyggelsen", "livskvalitet" og "brugerindflydelse". Det er tidligere bl.a. meddelt klageren, at hvis det havde været hensigten helt at friholde arealet for bebyggelse af hensyn til de landskabelige værdier, og således at opfylde de byplanmæssige intentioner med lokalplanen, ville rådighedsindskrænkningen være optaget som en bestemmelse i lokalplanen. Dette er eksempelvis tilfældet med de "radiære" læhegn, der er angivet i lokalplanens bilag 3 og beskrevet i lokalplanens 10. Sagen er drøftet ved telefonsamtaler den 13. og 14. januar 2004 og efterfølgende den 14. januar har der været afholdt møde med klagerne og repræsentanter fra afdelingen. Bilag Brev til klagerne af 19. januar Brev fra klagerne af 28. januar 2004.

20 Brev til klagerne af 17. februar Brev til klagerne af 3. marts Brev til klagerne af 12. marts Sagen afgøres af Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsoplæg Plan & Byg foreslår, at afdelingens brev af 3. marts 2004 til klagerne tages til efterretning. Godkendt. 11. Lovliggørelse af carport med saddeltag foran byggelinien,hellevangen 9A /5.g.m Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 11: Resumé På Hellevangen 9 A er der søgt om dispensation fra Partiel Byplanvedtægt nr. 22, der foreskriver, at bebyggelse skal placeres i en afstand af mindst 10 m fra vejmidten. Redegørelse

21 Afdelingen blev opmærksom på, at carporten var udført med tagrejsning, fordi denne blev omtalt af en anden ansøger, som eksempel på en udført carport med tagrejsning. Der er rettet henvendelse til ejeren om lovliggørelse af carporten, idet afdelingen ikke har bemyndigelse til at meddele dispensation til at placere carporte med tagrejsning foran byggelinien. Ejeren anfører, at efter byggetilladelsen til udførelse af en carport med fladt tag og et fritliggende skur, er der foretaget henvendelse til en arkitekt. Herefter er carportens tag udført med rejsning og tagbelægningen ændret til betontagsten, herved vil bygningerne harmonere med enfamiliehuset. Ejeren anmeldte opførelse af en carport og et skur på ejendommen. Projektet viste en carport med fladt tag og beskrevet med PVC trapezplader som tagbelægning. Opførelsen af disse krævede dispensation fra bestemmelser om antallet af bygninger på grunden, længden i skel, højden på udhuset og carportens placering nærmere vej end 5 m. På denne baggrund blev der foretaget en naboorientering. Da der ikke blev modtaget indsigelser, og carportens tag var fladt med PVC som tagbelægning, blev der administrativt meddelt dispensation til udførelse af det ansøgte. Ejeren oplyser, at der er andre carporte af samme type og placering i kvarteret, f.eks. på Bakkesvinget nr. 18, Bakketoften nr. 7 og 22 samt Hellevangen nr. 8. Hvad angår de nævnte andre carporte af samme type og placering i området gælder: Bakkesvinget nr der er meddelt dispensation pga. skrånende terræn, og der var kun mulighed for den ansøgte placering. Bakketoften nr. 7 - her er dispensationen meddelt, fordi carporten er placeret 2,5 m fra skel. Ejeren begrundede ansøgningen med bygningens lave placering i forhold til naboarealer og harmonien med den bestående bygning. Bakketoften nr carporten er opført uden tilladelse og skal lovliggøres i henhold til beslutning i udvalget den 15. januar 2002, pkt. 20. Hellevangen nr. 8 - carporten er i 1994 tilladt udført med saddeltag foran byggelinien, og er ikke blevet behandlet af udvalget. Der er efter denne tilladelse meddelt afslag på ansøgninger om tilladelse til placering af bygninger med saddeltag foran byggelinien og ved

22 dispensationsansøgninger anbefales udvalget ikke at imødekomme ansøgningerne. Begrundelsen for ikke at anbefale dispensationer til saddeltage foran byggelinien er, at byggelinierne er pålagt for at skabe et "grønt" vejbillede. Hvis der opføres tage med hældning i større omfang langs vejene, vil karakteren af vejforløbet blive ændret, idet man vil opleve tagfladerne og gavltrekanterne som markante brud på det mindst 5 m grønne bælte, der er fremherskende i området. Bilag Redegørelse af 2. april 2004 vedr. mulighed for lempelse af bestemmelser om byggeri mellem byggelinie og vejskel (henhører også til pkt. 12 og 13) (udsendes). Sagen afgøres af Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsoplæg Plan & Byg foreslår, at ansøgningen ikke imødekommes. Godkendt. 12. Ansøgning om dispensation til carport med saddeltag foran byggelinie mod vej, Bavnevolden /6.an.m Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 12: Resumé

23 Ansøger ønsker at nedrive eksisterende carport med fladt tag placeret nærmere skel mod vej end 5 m og opføre ny carport med saddeltag på samme sted. Redegørelse Ejendommen er omfattet af Partiel Byplanvedtægt nr. 22, der fastlægger en byggelinie 5 m fra skel mod vej. Der er i 1989 meddelt dispensation til opførelse af en carport med fladt tag foran byggelinien. Ansøger ønsker nu at nedrive eksisterende carport og opføre en ny med saddeltag på samme sted. Carportens tag ønskes sammenbygget med tag på ny tilbygning. Det er afdelingens opfattelse, at en dispensation vil være i strid med intentionen i Byplanvedtægten om at bevare et åbent grønt vejforløb. Ansøger påpeger i sin ansøgning, at de aktuelle terrænforhold gør, at carporten ikke vil være til gene for naboerne, idet den ligger lavere end nabogrunden. Bilag Redegørelse af 2. april 2004 vedr. mulighed for lempelse af bestemmelser om byggeri mellem byggelinie og vejskel (henhører også til pkt. 11 og 13) (udsendes). Sagen afgøres af Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsoplæg Plan & Byg foreslår, at der ikke meddeles dispensation. Godkendt.

24 13. Afslag på dispensation vedr. carport med saddeltag er underkendt af Naturklagenævnet, Humlevang / 10.gg.s Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 13: Teknik- og Miljøudvalget den 9. marts 2004, pkt. 1. Resumé Efter udvalgets beslutning om meddelelse af afslag til placering af en carport med saddeltag foran byggelinien har ejeren klaget til Naturklagenævnet. Naturklagenævnet har ophævet udvalgets afgørelse og henvist sagen til fornyet behandling, fordi kommunen andre steder i lovgrundlagets område har tilladt opførelse af carporte med saddeltag foran byggelinien uden tilstrækkelig begrundelse. Redegørelse Ejeren har den opfattelse, at carporten nu kan opføres. Afdelingen har oplyst, at det ikke er tilfældet, idet udvalget skal genbehandle ansøgningen. Afdelingen har varslet et forbud jf. 14 i Lov om planlægning og anmodet ejeren om bemærkninger. Ejeren har fremsendt bemærkninger til det varslede forbud. Ejeren giver et resume af sagens forløb og anfører, at det er pænest med saddeltag foran byggelinien. Ejeren anfører, at kommunen skriver i sit brev, at der har været flere ansøgninger om nyopførelse af carporte med saddeltag foran byggelinien i flere områder, hvilket ejeren forstår, da dette er det pæneste og oplyser, at det telefonisk er oplyst, at det er carporte i Måløv. Ejeren undrer sig over, at ejeren ikke kan få lov til at bygge carport i Skovlunde pga. at der er opgaver at løse i Måløv. Ejeren har fremsendt en positiv tilkendegivelse fra grundejerforeningen, der bekræfter, at der på generalforsamlingen den 4. marts 2004 under eventuelt blev diskuteret carporte i skel ud mod vejen. Her var der enighed om, at saddeltag er OK. Ejeren har fremsendt en underskriftsindsamling med 41 underskrifter. Med underskriften tilkendegiver pågældende, at det er i orden, der bygges carport med saddeltag i skel ud mod vej.

25 Ejeren håber med det arbejde, der er gjort, at det er belyst, at beboerne i ejerens område ikke har noget imod saddeltage, og håber på en tilladelse til carport med saddeltag. Ejeren føler sig rigtig dårligt behandlet som borger, da der er forsøgt gjort, hvad der skal til for at få tilladelse til opførelse af carporten. Deklarationen dækker bl.a. halvdelen af Humlevangen og den anden halvdel er uplanlagt. Området lige omkring er uplanlagt og derfor er det muligt, at udføre carporte med saddeltag helt ud til vejskel. Erfaringerne med det uplanlagte område er, at der kun i meget få tilfælde er bygget helt ud til vejskel. Derfor anbefales det, at der ikke nedlægges et forbud, jf. 14 i Lov om planlægning. Hvis indstillingen følges medfører dette, at carporte med saddeltag i fremtiden kan opføres helt ud til vejskel, idet vi på det foreliggende grundlag ikke kan håndhæve deklarationen. Hvis der ikke ønskes opført carporte med saddeltage helt ud til vejskel og byggelinien i området herved ønskes bevaret, er det nødvendigt, at der nedlægges et forbud, jf. 14 i Lov om planlægning og udarbejdes en lokalplan, fordi Naturklagenævnet har ophævet udvalgets afgørelse. Bilag Redegørelse af 2. april 2004 vedr. mulighed for lempelse af bestemmelser om byggeri mellem byggelinie og vejskel (henhører også til pkt. 11 og 12) (udsendes). Sagen afgøres af Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsoplæg Plan & Byg foreslår, at at der under forudsætning af grundejerforeningens accept bliver foretaget aflysning af deklarationens punkt B.1, der foreskriver, at bygningerne skal placeres efter en plan og B.2, der foreskriver byggelinier fra vejmidten, og der i den konkrete sag, under forudsætning af ovenstående, meddeles dispensation til carporthøjde på 3 m nærmere naboskel end 2,5 m, under forudsætning af positiv naboorientering, således at den ønskede carport med saddeltag herefter kan opføres.

26 Godkendt. 14. Årsregnskab Teknik- og Miljøudvalgets møde 13. april 2004 Punkt 14: Resumé Årsregnskabet omfatter udvalgets ansvarsområde, der omhandler følgende bevillingsområder: VVS-afdelingen Fritidsområder mv. Spildevandsanlæg Vandforsyning Vandløbsvæsen Redningsberedskab Trafik og infrastruktur Renovation mv. Øvrige miljøforanstaltninger mv. Udvalget skønner, med de opnåede resultater, at have opfyldt de af Kommunalbestyrelsen fastsatte overordnede mål for bevillingsområderne. Årets resultat ser således ud:

27 Regnskab 2003 Budget 2003 Afvigelser inkl. tillægsbev. Udgifter Indtægter Nettoresultat kr kr kr kr kr kr kr kr kr. I forhold til de meddelte bevillinger er der tale om et mindreforbrug på kr., svarende til ca. 0,6%. De meddelte bevillinger i 2003 fordeler sig således: Oprindeligt budget for 2003 Udskydelse af leverancer mv. fra 2002 til 2003 Interne omflytninger Reelle afvigelser Budget 2003 inkl. tillægsbevillinger kr kr kr kr kr. Der forekommer på bevillingsområderne en række afvigelser i op- og nedadgående retning. Der henvises i øvrigt til bemærkningerne i regnskabet under de enkelte bevillingsområder. Der tages forbehold for eventuelle revisionsbemærkninger til årsregnskabet. Bilag

28 Årsregnskab 2003 (udsendes) Sagen afgøres af Kommunalbestyrelsen Beslutningsoplæg Miljø & Teknik foreslår, at at årsregnskabet med de anførte bemærkninger for Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområde godkendes, og årsregnskabet oversendes Økonomiudvalget til videre behandling. Indstilles til godkendelse. Mødet omfatter bladene 1-23 inkl. Næste møde 11. maj 2004 kl Mødet hævet kl Sign.: Ida Bode Hans Christensen M. Hesselholt Henrik Bolberg Inger Christensen Lolan Ottesen /K.O.Møgelvang Beslutning

29 Redegørelse Beslutning Beslutning Beslutning Beslutning Beslutning Beslutning

30 Beslutning Beslutning Beslutning Beslutning Beslutning Beslutning Beslutning

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

Lokalplan Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37

Lokalplan Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37 Lokalplan 1.37.1 Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej Tillæg til lokalplan 1.37 Ishøj Kommune 2007 Indholdsfortegnelse: LOKALPLANOMRÅDET...3 BAGGRUND FOR LOKALPLAN 1.37.1...3 Ændrede bestemmelser

Læs mere

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05. For Solgården i Strøby Egede

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05. For Solgården i Strøby Egede TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05 For Solgården i Strøby Egede FORSLAG Fremlagt i perioden 5. maj 30. juni 2014 Stevns Kommune Tillæg nr. 1 til Lokalplan 2-05 Solgården Strøby Egede Indledning Tillæg nr.

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. januar 2004 J.nr. Ref.: Tlf.nr. 00.01.51.A21/6-89 ar 8940 2514 Orientering

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget mandag den 28. september 2009, kl. 16:00 i Udvalgsværelse 2

Teknik- og Miljøudvalget mandag den 28. september 2009, kl. 16:00 i Udvalgsværelse 2 Teknik- og Miljøudvalget mandag den 28. september 2009, kl. 16:00 i Udvalgsværelse 2 Åbent møde Tilstede Helle Tiedemann (A) - formand Birte Kramhøft (F) - næstformand Inger Christensen (A) Marianna Hesselholt

Læs mere

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen.

Med baggrund i bygherrernes alder søges der om et hus i ét plan uden niveauspring og med terrasse i samme niveau som gulvet i boligen. Sag nr.: Mødedato: 4. november 2009 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2009/42238 Sagsbehandler: jql Ansøgning om opførelse af nyt enfamiliehus. Pileurtvej 16, Rødding Baggrund Viborg Kommune har modtaget

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12 Bevillingsområde 10.12 Fritidsområder mv. Ansvarligt udvalg Teknik- og Miljøudvalget Sammendrag Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet viser en nettoudgift på 13,0 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING ipa. Tillægsdagsorden. til

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING ipa. Tillægsdagsorden. til TEKNISK FORVALTNING ipa HVIDOVRE KOMMUNE Tillægsdagsorden til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 7. marts 2007, Kl. 16.30 i Ny Kaffestue, Hvidovre Rådhus. INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 17 1 Ejendommen matr.nr.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 20-09-2017 08:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 20-09-2017 08:00 1 (Åben) Meddelelser fra formanden

Læs mere

REFERATEventuelle skriftlige spørgsmål til Kommunalbestyrelsen, jf. bestemmelse i 1, stk. 5, i "Forretningsorden for Ballerup Kommunalbestyrelse".

REFERATEventuelle skriftlige spørgsmål til Kommunalbestyrelsen, jf. bestemmelse i 1, stk. 5, i Forretningsorden for Ballerup Kommunalbestyrelse. Møde i mandag den 26. april 2004, Kl. 18.00 i s mødesal REFERATEventuelle skriftlige spørgsmål til, jf. bestemmelse i 1, stk. 5, i "Forretningsorden for Ballerup Kommunalbestyrelse". INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 07-04-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 07-04-2016 17:00 1 (Åben) Lokalplan 376 for Hellerupvej

Læs mere

Deklaration. 2. Området udgør en del af Borupgårds jorder matr. nr. l a Borupgård samt alle parceller, der udstykkes fra det.

Deklaration. 2. Området udgør en del af Borupgårds jorder matr. nr. l a Borupgård samt alle parceller, der udstykkes fra det. Matr. nr.: la Borupgård Egebæksvang sogn Anmelder: Tikøb Sogneråd Espergærde Deklaration Tikøb kommune pålægger herved de kommunen tilhørende parceller nr. 2-243 af matr. nr. la Borupgård følgende servitutter,

Læs mere

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK MARTS 2000 FORORD Hvad er en lokalplan? Den kommunale planlægning består af to plantyper: kommuneplaner og områdeplaner

Læs mere

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget 1.+2. kvartal 2017 Sag nr. Adresse Sag vedrørende 17/1013

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Frederikssund Kommunes afslag på lovliggørende dispensation fra lokalplan til overdækning på Storkevænget, Skibby

AFGØRELSE i klagesag om Frederikssund Kommunes afslag på lovliggørende dispensation fra lokalplan til overdækning på Storkevænget, Skibby 7. juni 2019 Sagsnr.: 18/08949 Klagenr.: 1002292 CHMI AFGØRELSE i klagesag om Frederikssund Kommunes afslag på lovliggørende dispensation fra lokalplan til overdækning på Storkevænget, Skibby Frederikssund

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. juni 2015 J.nr.: NMK-33-02996 Ref.: CANEL AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes byggetilladelse af 11. februar 2015

Læs mere

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd:

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd: Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. juni 2009 J.nr. NKN-33-02991 mje Afgørelse i sagen om muligheden for at håndhæve

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Niels Jørgen Bjørnlund Karlebyvej 52 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. maj 2015 J.nr.: NMK-33-02965 Ref.: MAOSK-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 35 HERLEV KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 35 HERLEV KOMMUNE LOKALPLAN NR. 35 I HERLEV KOMMUNE Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 35 vedrører et ubebygget område nord for Ring 4 op mod kommunegrænsen til Værløse og fastlægger den bebyggelsesplan, bebyggelsen skal

Læs mere

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling.

De indkomne bemærkninger, der kommenteres nedenfor, har ikke givet anledning til at ændre den foreløbige beslutning eller udgiftsfordeling. Udkast til endelig afgørelse til endelig afgørelse om istandsættelse af den private fællesvej, Kildeager, i Snoldelev Til ejerne af Kildeager 1, 2, 3, 4, 5 og 7 LE34 Århus Ryhavevej 7 8210 Århus V Tlf

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 31-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med besigtigelse på Soløsevej 46A kl. 17.00. Derefter fortsætter mødet

Læs mere

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget 1.+2. kvartal 2018 Sag nr. Adresse Sag vedrørende 17/19087

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Sag NMK

Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Sag NMK Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Planklagenævnets afgørelse af 13. juli 2018 Sag NMK-33-04669 Glostrup Kommune har

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby

Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby Drøftelse af lokalplan for Vellerup Sommerby NOTAT Bilag 1: Baggrundsviden om udvikling i sommerhusområder Bilag 1 har til formål, at redegøre for den udvikling, som finder sted i sommerhusområder. Redegørelsen

Læs mere

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Skal du opføre en carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning, er der en række regler og forhold,

Læs mere

Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg

Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg Dispensaton fra byplanvedtægt nr. 40, Nørresøvej 60, Viborg Sagsnr.: 12/10858 Sagsansvarlig: Dorte Meier SAGSFREMSTILLING Arkitektfirmaet Meedom-Bæch har på ejerens vegne ansøgt om at nedrive det eksisterende

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 03-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 03-05-2018 17:00

Læs mere

KÆDEHUSE, NØRREBRED 198-260 (LIGE NUMRE) RETNINGSLINIER FOR BEBYGGELSEN

KÆDEHUSE, NØRREBRED 198-260 (LIGE NUMRE) RETNINGSLINIER FOR BEBYGGELSEN 1. Generelle oplysninger 2. Overdækninger 3. Skodder og vinduer 4. Tilbygning 5. Pejs/brændeovn 6. Udestue 7. Tag med 18 tagrejsning 8. Hegn. 1. GENERELLE OPLYSNINGER. Kædehusbebyggelsen, Nørrebred 198-260

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen.

I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen. Notat om dispensation fra Åbeskyttelseslinjen i kulturhavnens etape 2 3. marts 2016 I dette notat behandles følgende spørgsmål i forhold til Åbeskyttelseslinjen. 1. Er beregningsmåden for dispensationen

Læs mere

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Ansøgning har været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Jeckelsvej 11 og 20, Jens Rasmussens Vej 16, Jens Bergs

Læs mere

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens 8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller til Miljø- og Teknikudvalget, at der gives lovliggørende byggetilladelse

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplanvedtægtens

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplanvedtægtens Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 07-07-2017

Læs mere

AFGØRELSE i sag afslag på opførelse af enfamiliehus på Sdr. Strandvej 114 i Bornholms Regionskommune

AFGØRELSE i sag afslag på opførelse af enfamiliehus på Sdr. Strandvej 114 i Bornholms Regionskommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 04. februar 2013 J.nr.: NMK-31-00803 Ref.: BIBIS AFGØRELSE i sag afslag på opførelse af enfamiliehus på Sdr. Strandvej 114 i Bornholms

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 7. juni 2018 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Lars Hein, Brian Bruun, Carsten Fuhr, Dennis

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING Ipa. Referat TEKNISK FORVALTNING Ipa HVIDOVRE KOMMUNE Referat af Teknisk og Miljøudvalgets møde den 5. maj 2010, kl. 17.30 i mødelokale Kystagerparken, lokal nr. 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset. Mødet slut kl.

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr

Sagsnr Dokumentnr Ejere, lejere og brugere Nørrebrogade 205-209 D, Nørrebrogade 194-218, Baldersgade 2, Bragesgade 1-5, Bragesgade 2-4, Farumgade 1-15, Farumgade 4-6, Esromgade 1-15 samt interesseorganisationer og lignende

Læs mere

Partiel byplanvedtægt nr. 52

Partiel byplanvedtægt nr. 52 Partiel byplanvedtægt nr. 52 for et område i Hundige mellem Hundige Centret og Hundige Strandvej Greve kommune Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-01-2018

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15 Lokalplan 238.1 for ejendommen Grusbakken 15 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 238.1 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3.

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 25-02-2015 Sagsnr. 2015-0034554 Dokumentnr. 2015-0034554-4 Naboorientering Vestre Teglgade 2-6 I forbindelse med opførelse af en boligkarré

Læs mere

20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP. Afgørelse i sagen om udvidelse af et sommerhus på Kettrup Bjerge Vej i Jammerbugt Kommune

20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP. Afgørelse i sagen om udvidelse af et sommerhus på Kettrup Bjerge Vej i Jammerbugt Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP Afgørelse i sagen om

Læs mere

Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1

Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1 Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1 Indsigelser/bemærkninger til: Lokalplan 11.C33.1 Centerområde på hjørnet af Nygade og skolegade. Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt i perioden 8. februar

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Til brug for afgivelse af bud KØBSTILBUD. Storparceller på Halmstadvej

Til brug for afgivelse af bud KØBSTILBUD. Storparceller på Halmstadvej Ejendomme 27. august 2013/AB Til brug for afgivelse af bud KØBSTILBUD Storparceller på Halmstadvej Storparcellerne Parcel A (ca. 13.788 m2) Parcel B (ca. 10.755 m2) Begge parceller er beliggende på Halmstadvej

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 4.07 (Bytoften, Gjøl), 3.1 til udstykning af tre parcelhusgrunde.

Dispensation fra Lokalplan 4.07 (Bytoften, Gjøl), 3.1 til udstykning af tre parcelhusgrunde. Holmsø Huset A/S Håndværkervej 7 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Ærø Kommune Lokalplan 9-23 Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en række retningslinier for,

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 2. Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer

GODE TIPS FØR DU BYGGER 2. Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer GODE TIPS FØR DU BYGGER 2 Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer Vejledning nr. 2 Februar 2005 Tjek hvilke bestemmelser der gælder Et godt sted at starte er, at undersøge om der på din ejendom

Læs mere

Indstilling. Orientering om afgørelser i oktober kvartal 2006. Til Århus Byråd. Teknik og Miljø. Den 7. september 2007.

Indstilling. Orientering om afgørelser i oktober kvartal 2006. Til Århus Byråd. Teknik og Miljø. Den 7. september 2007. Indstilling Til Århus Byråd Teknik og Miljø Den 7. september 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Frederiks Allé 28-36, Århus C, indretning af lejligheder i tagetage. Frederiks

Læs mere

Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998. By- og Boligministeriet

Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998. By- og Boligministeriet 12 1 Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998 By- og Boligministeriet Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998 2 11 I Bygningsreglement for småhuse, der trådte i kraft den 15. september 1998,

Læs mere

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer 1. Henrik Sørensen, Moshusevej 20 Anmodning om at søge strandbeskyttelseslinjen ophævet for hele lokalplanområdet. Ved nr. 20 og 22 er en del af loddet pålagt strandbeskyttelse. Det er uhensigtsmæssigt

Læs mere

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. januar 2011 Sagsbehandler Merete Holme Nielsen Telefon direkte 76 16 13 27 Sagsid 2010-18461 Notat, bilag 1 Byggeprojekt på ejendommen beliggende Hjerting Strandvej

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 Enfamiliehuse, række- og kædehuse Tilbygninger til eksisterende huse Udestuer, herunder overdækkede terrasser der lukkes Ombygninger med udvidelse af etagearealet Ændret anvendelse

Læs mere

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN Indholdsfortegnelse Lokalplaneksempler...7 Baggrunden for bestemmelserne...9 Bebyggelsens udformning...10 Bolig med forskudte etager...11 Indledning

Læs mere

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten.

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-165-17 10.10.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 29. juni 2004 J.nr.: 03-132/800-0008 AGS Afgørelse i sagen om

Læs mere

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev.

Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Genoptagelse af sag - behandling af dispensationsansøgning om nedrivning af præstebolig i Sjørslev. Sagsnr: 12/138808 Sagsansvarlig: dr30225 Sagsbehandler: mv Sagens formål Genbehandling af ansøgning om

Læs mere

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse.

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 17-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 11 Knuthenborgvej 11 Teknik- og Miljøudvalget har den 27. marts 2017 besluttet, at der skulle

Læs mere

AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig i Syddjurs kommune

AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig i Syddjurs kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 14. august 2014 J.nr.: NMK-31-01339 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig

Læs mere

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ AUGUST 2007 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere lokalplan...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Lokalplan nr. 61 for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Oktober 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre etageboligbebyggelse. Lokalplanen opdeles

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Partiel byplan SVOGERSLEV. Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2. (Fra 1/ Roskilde kommune) for el omrade

Partiel byplan SVOGERSLEV. Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2. (Fra 1/ Roskilde kommune) for el omrade Kornerup- Svogerslev kommune Nr. 2 Partiel byplan for el omrade SVOGERSLEV beliggende syd tor hovedvejen i Svogerslev (Værkstedsområde vest) (Fra 1/4 1970 Roskilde kommune) KORNERUP-SVOGERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Lokalplan nr. 99. for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej

Lokalplan nr. 99. for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej Lokalplan nr. 99 for et område ved Jacobys Allé, Frydendalsvej, Asgårdsvej og Kochsvej Marts 1999 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen udlægger området til boligformål i form af villabebyggelse.

Læs mere

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG

Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG Skal du bygge? Garage, carport, udhus, overdækning, drivhus og lignende bygninger TEAM BYGGESAG Hej! I denne vejledning kan du læse, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre garage, carport,

Læs mere

Bilag 2 til TU den Ansøgning om solceller på Anders Nielsens Vej 25 og 29, Tapdrup

Bilag 2 til TU den Ansøgning om solceller på Anders Nielsens Vej 25 og 29, Tapdrup Bilag 2 til TU den 31-10-2012 Ansøgning om solceller på Anders Nielsens Vej 25 og 29, Tapdrup Ansøgningrne Forvaltningen har modtaget to ansøgninger fra ejerne af henholdsvis Anders Nielsens Vej 25 og

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne Teknik- og Miljøforvaltningens direktion Rådhuset, 1. sal, vær. 34 Postboks 444 1505 København V 04-11-2009 Sagsnr. 2009-60034 Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. Vedrørende egen driftundersøgelse om BR

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKETOPPEN BESTYRELSEN

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKETOPPEN BESTYRELSEN Kommunalbestyrelsen 14. marts 2013 Høringssvar vedrørende forslag til lokalplan 242 for Bakketoppen Grundejerforeningen Bakketoppen holdt den 7. marts 2013 ekstraordinær generalforsamling for at drøfte

Læs mere

Afgørelse i sagen om bibeholdelse af et voldanlæg på en ejendom i Fanø Kommune.

Afgørelse i sagen om bibeholdelse af et voldanlæg på en ejendom i Fanø Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 12. juni 2007 NKN-33-00429 LER Afgørelse i sagen om bibeholdelse

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes:

Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes: Vejledning 2 Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes: Nedrive et parcelhus Carport og garage på mellem 35m² og 50m² Overdækket terrasse på mellem 35m² og 50m² Udhus, drivhus og lignende

Læs mere

Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget Svanevænget.

Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget Svanevænget. Teknik- og Miljøforvaltningen Plan & Arkitektur Bilag 1 Til: Fra: Vedr.: Til sagen Christina Lund Referat af borgermøde tirsdag den 23. maj 2006 på Strandvejsskolen, Sionsgade 1 vedrørende lokalplanforslaget

Læs mere

Teknik- og Bygningsudvalget

Teknik- og Bygningsudvalget 17. oktober 2013 Teknik- og Bygningsudvalget Referat Møde: 17. oktober 2013 kl. 17:00 Sted: Mødelokale 2D / Svedala, Rådhuset, Ishøj Store Torv 20, etage 2, 2635 Ishøj Side 1 af 10 Pkt. Side Åbne dagsordenspunkter

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag

Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag Dato 11. marts 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 14/03405-40 Side 1/7 Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for et område til bolig-,

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. december 2012 10/15832 PÅBUD OM AT FJERNE TRÆER OG BUSKE Kommunens sagsnr.: 09/55860 I brev af 1. december 2010 har advokaten på vegne af ejeren af T vej 19

Læs mere

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR AVLSKOVGÅRD.

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR AVLSKOVGÅRD. ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 14-217 FOR AVLSKOVGÅRD. I N D H 0 L D S F 0 R T E G N E L S E Afsnit 1 Lokalplanens formål........... Afsnit 2 Områdets afgrænsning.......... Afsnit 3 Områdets anvendelse...........

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby

AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på Lillehøj 30, Haarby Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. september 2014 J.nr.: NMK-33-02251 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes tilladelse til terrænregulering på

Læs mere

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby. Lokalplanens redegørelse

-1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse Stølgård Strøby. Lokalplanens redegørelse -1 Lokalplan for et område til boligbebyggelse "Stølgård" Strøby Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Side Lokalplanens baggrund 2 Tillæg til Valløs kommuneplan 3 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning.

baggrund af et konkret forslag fra en borger. Forslagsstilleren har samtidig tilbudt at medvirke til etablering og drift af en lokal ordning. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1-8) Meddelelser a. Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer Til efterretning b. Orientering om opskrivningsliste til plejehjem Oversigt

Læs mere

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014 Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev Den 12. juni 2014 Ørslevklostervej 58A, 7840 Højslev Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan nr. 87 for

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Indstilling. Orientering om afgørelser i april kvartal 2006. Til Århus Byråd. Teknik og Miljø. Den 15. februar 2007. Århus Kommune

Indstilling. Orientering om afgørelser i april kvartal 2006. Til Århus Byråd. Teknik og Miljø. Den 15. februar 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Teknik og Miljø Den 15. februar 2007 Orientering om afgørelser i april kvartal 2006 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Absalonsgade 25, Århus C,

Læs mere

Sidst i brevet kan du se, hvordan du indsender dine eventuelle bemærkninger.

Sidst i brevet kan du se, hvordan du indsender dine eventuelle bemærkninger. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Bilag 3 20. marts 2018 Sagsnr. 2018-0080909 Dokumentnr. 2018-0080909-4 Naboorientering - fældning af bevaringsværdigt træ Konsortiet Friis

Læs mere

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. marts 2014 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opførelse af rækkehuse på Tålforvej 15 Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. maj 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en tilbygning og foretage

Læs mere