Valg af koncept for affaldsbehandling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valg af koncept for affaldsbehandling"

Transkript

1 Nuup Kommunea Valg af koncept for affaldsbehandling Rapport Oktober 2007

2 COWI A/S Jens Chr. Skous Vej Århus C Telefon Telefax Nuup Kommunea Valg af koncept for affaldsbehandling Rapport Oktober 2007 Dokument nr. 1 Revision nr. Udgivelsesdato oktober 2007 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt AHA

3 Valg af koncept for affaldsbehandling 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund og indledning 3 2 Konklusion 4 3 Opsummering Sammenfatning Opsummering af fordele og ulemper 7 4 Affaldsmængder og -typer 11 5 Nyt forbrændingsanlæg i Nuup Kommunea Fordele og ulemper ved etablering af et nyt forbrændingsanlæg 12 6 Sortering og sorteringsanlæg Affaldsmængder og affaldstyper Økonomi Fordele og ulemper 16 7 Kompostering Affaldsmængder og affaldstyper Økonomi Fordele og ulemper 22 8 Biogasanlæg Affaldsmængder og affaldstyper Økonomi Fordele og ulemper 26 9 Genbrug/genanvendelse af visse fraktioner Affaldsmængder og affaldstyper Afsætningsmuligheder Fordele og ulemper ved genanvendelse Anbefalinger til yderligere tiltag Opgradering af eksisterende forbrændingsanlæg Kapacitetsforøgelse på eksisterende anlæg Reduktion af drifts- og vedligeholdelsesudgifter Koncept for nyt røggasrensning Forøget driftstid Fordele og ulemper ved opgradering 33 C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

4 Valg af koncept for affaldsbehandling 2 11 Eksport af affald til andet anlæg Affaldsmængder og affaldstyper Udstyr og økonomi Fordele og ulemper Hel eller delvis deponering Affaldsmængder og affaldstyper Reduktion og genanvendelse af byggeaffald Affaldsmængder og affaldstyper Reduktion af byggeaffald Muligheder for genanvendelse af byggeaffald Fordele og ulemper Referencer 41 C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

5 Valg af koncept for affaldsbehandling 3 1 Baggrund og indledning DONG Energy har indgået aftale med Nuup Kommunea om fase 2 vedrørende projekt om udvikling af nyt affaldsbehandlingskoncept. I den forbindelse har DONG Energy anmodet COWI om assistance til gennemførelse af delopgaver vedrørende valg af koncept for affaldsbehandling og valg af lokalitet for muligt nyt forbrændingsanlæg i Nuup Kommunea. Denne rapport omhandler delopgave 1 vedrørende koncept for affaldsbehandlingen i Nuuk. I konceptet for affaldsbehandlingen ses der på effekten af en opgradering af det eksisterende forbrændingsanlæg i Nuuk eller etablering af et helt nyt anlæg. Derudover beskrives andre behandlingsteknologier, såsom kompostering, bioforgasning og genanvendelse, herunder fordele og ulemper ved etablering af disse teknologier i Nuuk. Endvidere beskrives muligheden for at eksportere affald til andre anlæg og e- ventuel reducering og genanvendelse af byggeaffald. Formålet med beskrivelsen af de forskellige alternativer for behandling af affald er at belyse, hvilke behandlingsformer der vil være mest hensigtsmæssige i fremtiden for Nuup Kommunea. Dermed sikres det, at fordele og ulemper ved de forskellige affaldskoncepter er gennemgået og evalueret. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

6 Valg af koncept for affaldsbehandling 4 2 Konklusion Det anbefales, at der etableres et nyt forbrændingsanlæg til forbrænding af brændbart affald inklusive spildolie. Et moderne forbrændingsanlæg anses som den bedste løsning til bortskaffelse af forbrændingsegnet affald i arktiske egne. Det miljøfarlige affald påregnes at blive eksporteret til egnet slutbehandling. Det fremtidige behov for forbrændingskapacitet vil være større end, hvad det nuværende anlæg teknisk kan udvides til, hvorfor et nyt anlæg med omtrent den dobbelte kapacitet anbefales implementeret. I tilgift til et nyt forbrændingsanlæg anbefales det at arbejde yderligere for kildesortering af bygningsaffald, så dette opdeles i affald til deponi, forbrænding og miljøfarligt affald. Mængden til deponi bør på sigt opdeles yderligere, så f.eks. beton kan nedknuses og genanvendes til vejbyggeri, opfyldning med henblik på inddæmning af landområder til f.eks. havn og overdækning. Dette forudsætter dog, at lovgrundlaget præciseres Da det tidligere er undersøgt og konkluderet, at udsortering af metaller til genanvendelse er forbundet med væsentlige økonomiske meromkostninger, anbefales det at fortsætte med den nuværende løsning, der indebærer deponering på jerndumpen. Der vil således stadig være behov for et deponi i tilgift til et forbrændingsanlæg og mulighed for eksport af miljøfarligt affald. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

7 Valg af koncept for affaldsbehandling 5 3 Opsummering Der er foretaget en overordnet sammenfatning i begyndelsen af dette kapitel. Efterfølgende opsummeres kort de fordele og ulemper, der ses i forbindelse med behandlingen af affald. En nærmere beskrivelse af teknikker og affaldsmængder mv. findes i de enkelte afsnit. 3.1 Sammenfatning Uanset hvilke behandlingsformer der anvendes til de forskellige typer affald, vil der være behov for både forbrændingskapacitet og et deponi. Dette skyldes, at der fortsat vil være affaldstyper, som ikke kan anvendes til andet formål Organisk affald Affaldsgrundlaget for behandlingsanlæg til organiske fraktioner være temmelig begrænset og vil have svært ved at berettige etablering af et anlæg. Milekompostering vil være urealistisk at gennemføre grundet det kolde klima, begrænsede pladsforhold og den uvæsentlige mængde have- og parkaffald. Behandling af organisk affald i lukkede anlæg vil være en dyr investering og driften og den positive miljøeffekt minimal. Dette skyldes, at der i dag produceres store mængder af el i Nuuk, og i forhold til slutproduktet vil det kun være den faste gødningsdel, som kan afsættes. Anbefaling Ud fra en økonomisk og miljømæssig betragtning anbefales det ikke, at der etableres kompostering eller bioforgasning i Nuuk Sortering og genanvendelse Etablering af et simpelt sorteringsanlæg vil være en fordel både for affaldsforbrændingen og deponiet. Det kan betyde, at der fjernes affaldstyper til forbrændingsanlægget, som vil øge forbrændingskvaliteten. Det omfatter blandt andet affald som jern og metal, EE-affald og dæk. Ved større saneringsarbejder, hvori der indgår betonkonstruktioner, vil dele af byggeaffaldet kunne genanvendes i Nuuk i eksempelvis vejanlæg og opfyldning, hvis dette nedknuses først. Dette kræver dog en lovgivningsmæssig præcisering af, hvilke materialer der kan genanvendes, for at det underliggende fundament ikke vil blive klassificeret som affald til deponi. Kildesortering af affald, eksempelvis papir, glas, plast og dåser, ville være en fordel, hvis der var industrier til stede i Nuuk, som kunne genanvende materialet. Ulempen er imidlertid, at der ikke findes industrier i Nuuk, der kan oparbejde eller genanvende hovedparten af det kildesorterede affald, og der vil være behov for opbevaring og udskibning til en anden destination. Dette vil betyde C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

8 Valg af koncept for affaldsbehandling 6 udgifter til opbevaring, transport og til sortering af affaldet ved både husholdninger og erhverv. Således vil en afvejning af de miljømæssige fordele, der kan opnås ved sortering og genanvendelse contra de udgifter og muligheder for afsætning, være forbundet med dette. Ses der på de miljømæssige aspekter af genanvendelsen, udgør de nævnte fraktioner ikke en miljømæssig risiko ved forbrænding, selvom en større mængde glas vil øge mængden af slagge. Det er således mere et spørgsmål om den opdragende effekt, der ligger i genanvendelse frem for anden behandling. Sortering af miljøfarligt affald og transport til behandling andet sted er fortsat meget vigtig, og der bør fortsat være øget fokus på udsortering. Baseret på tidligere undersøgelser er det forbundet med væsentlige økonomiske meromkostninger at udsortere og eksportere emner af jern og metal fra det affald, som går til forbrænding, eventuelt ved et simpelt sorteringsanlæg dels for at udnytte kapaciteten på forbrændingsanlægget bedre, og dels for at forbrændingsprocessen optimeres. Jern og metal kan efterfølgende oplagres til udskibning og genanvendes andet sted. Hermed optager det heller ikke plads på deponiet. Anbefaling Anbefalingen vil derfor gå på at udsortere jern og metal til udskibning og genanvendelse i det omfang, det er muligt. Genanvendelse af øvrige fraktioner prioriteres ikke umiddelbart, så længe der ikke er mulighed for at genanvende disse i Nuuk. Det anbefales også, at byggeaffald kildesorteres på byggepladsen, så beton kan nedknuses og anvendes til overdækning eller vejanlæg, når lovgrundlaget er præciseret. Endvidere anbefales det at etablere et simpelt sorteringssystem for blandet erhvervsaffald, så affaldsemner, som hæmmer forbrændingsprocessen, udsorteres Forbrænding og deponi Der vil være behov for et forbrændingsanlæg i Nuuk, uanset hvilke behandlingsformer der yderligere vælges. Det vurderes imidlertid ikke muligt at opgradere det nuværende anlæg med en kapacitet på 1,3 tons pr. time til en tilstrækkelig kapacitet, og der vil derfor være behov for at etablere et nyt anlæg. Der er ligeledes fortsat behov for et deponi i Nuuk til ikke-forbrændingsegnet affald, der ikke er miljøfarligt. Endvidere er der behov for et nød-deponi til modtagelse af forbrændingsegnet affald i tilfælde af, at der sker et længerevarende nedbrud på forbrændingsanlægget. Et fremtidigt deponi, der fortsat skal modtage affald, bør i et vist omfang leve op til en række miljøkrav for depone- C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

9 Valg af koncept for affaldsbehandling 7 ringsanlæg. Det vil betyde en væsentlig investering i opgradering af nuværende dump eller lokalisering af ny dump et andet sted i nærheden af Nuuk. Anbefaling Der etableres et nyt forbrændingsanlæg med en kapacitet på tons årligt. Der ses på muligheden for at opgradere dumpen, så der i højere grad tages miljøhensyn. 3.2 Opsummering af fordele og ulemper Behandlingsform Fordele Ulemper Bemærkninger 1. Nyt forbrændingsanlæg Kan etableres med nyeste teknik og med tilpasning til de aktuelle forhold. Kan udlægges med den nødvendige kapacitet for at imødegå fremtidige affaldsmængder. Der skal findes egnet lokalitet i Nuuk. Der skal gennemføres en omfattende myndighedsproces. Kræver stor én gangs investering. Uanset hvilke behandlingsformer der anvendes til affaldet i Nuuk, vil der være behov for et forbrændingsanlæg, da ikke alt affald er egnet til genanvendelse eller deponering. 2. Sortering og sorteringsanlæg 3. Kompostering åbent anlæg Affaldselementer, der er skadelige for forbrændingsprocessen, kan fjernes. Kan øge genanvendelsen i det omfang, at det bliver muligt at få dette behandlet. Et simpelt anlæg har væsentlig lavere investeringsudgifter end et avanceret anlæg. Har lav investeringsudgift Kræver minimal vedligeholdelse. Mindre følsom over for fejlsortering. Slutprodukt kan anvendes som kompostmateriale på Kræver uddannet personale til drift. I dag er det ikke umiddelbart muligt at afsætte affaldsfraktioner til genanvendelse i Grønland. Det kan være tvivlsomt, om en stor anlægsinvestering i et avanceret anlæg opvejes af de positive effekter ved sorteringen. Driften af et avanceret anlæg kræver uddannet personale. Kildesortering ved husstanden vil kræve en væsentlig indsats. Grundet de klimatiske forhold vil det være vanskeligt at opretholde den rette temperatur i milerne. Der er ikke et tilstrækkeligt stort areal til rådighed i Sorteringsanlæg er målrettet erhvervsaffald og ikke dagrenovation. Et sorteringsanlæg skal ses som et supplement til den øvrige affaldsbehandling og erstatter ikke forbrænding og deponering. Det skal bemærkes, at selvom der implementeres kompostering, vil det eksisterende forbrændingsanlæg ikke have tilstrækkelig kapacitet til at håndtere den resterende mængde i fremtiden. Der er relativt lidt have- og parkaffald i Nuuk, og af- C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

10 Valg af koncept for affaldsbehandling 8 Behandlingsform Fordele Ulemper Bemærkninger 4. Kompostering - lukket anlæg grønne arealer eller overdækning på dumpen. En større del af det organiske affald kan anvendes. Er uafhængig af klimaet. Slutprodukt kan anvendes som gødning eller overdækning på dumpen. ikke-kuperet terræn. Stor investeringsudgift. Har relativt høje driftsudgifter. Kræver mere vedligeholdelse og uddannet personale. faldsgrundlaget for milekompostering vil være begrænset. Det skal bemærkes, at selvom der implementeres kompostering, vil det eksisterende forbrændingsanlæg ikke have tilstrækkelig kapacitet til at håndtere den resterende mængde i fremtiden. 5. Biogasanlæg Kan håndtere alt det organiske affald fra husholdninger og erhverv. Er uafhængig af klimatiske forhold. Er mere følsom over for fejlsortering end et åbent anlæg. Kildesortering ved husstanden vil kræve en væsentlig indsats. Processen generer energi; men da der i forvejen er et stort overskud af energi i Nuuk, kan den generede energimængde ikke anvendes. Udgør en stor anlægsinvestering. Har høje driftsudgifter. Kræver uddannet personale. Er følsomt over for fejlsortering. Kildesortering ved husstanden vil kræve en væsentlig indsats. Den samlede mængde af Det er en relativt lille mængde affald, der kan behandles. Alternativt vil denne affaldsfraktion gå til forbrændingsanlæg Der er mulighed for at genvinde noget af den varme, der frigives i processen; men da der produceres store mængder el i Nuuk i dag, tjener dette ikke umiddelbart noget formål. Det skal bemærkes, at selvom der implementeres et biogasanlæg, vil det eksisterende forbrændingsanlæg ikke have tilstrækkelig kapacitet til at håndtere den resterende mængde i fremtiden. Et biogasanlæg er i høj grad målrettet mod landbrugsaffald og affald fra erhverv og i mindre grad husholdningsaffald. Da der ikke findes store mængder af organisk affald fra landbrug i Nuuk, vil det være svært at finde et affaldsgrundlag for et biogasanlæg. Et biogasanlæg vil ikke C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

11 Valg af koncept for affaldsbehandling 9 Behandlingsform Fordele Ulemper Bemærkninger organisk affald i Nuuk er for lille til at berettige et biogasanlæg. erstatte behovet for forbrænding og deponering. Svært at gøre brug af restproduktet, da det primært er egnet til landbrugsjord. 6. Genbrug og genanvendelse (i form af kildesortering) Reducerer mængden af affald til forbrænding og deponi. Kan øge kvaliteten i affaldsforbrændingen. Kræver opbevaring af affaldet i længere perioder og efterfølgende udskibning. Affaldstyperne udgør ikke umiddelbart et miljøproblem. Relativt store udgifter forbundet med sortering, opbevaring og udskibning. Det skal bemærkes, at selvom der implementeres genbrug og genanvendelse, vil det eksisterende forbrændingsanlæg realistisk set ikke have tilstrækkelig kapacitet til at håndtere den resterende mængde i fremtiden. Genbrug og genanvendelse er målrettet mod affald som glas, papir, metal mv. og omfatter ikke organisk affald eller miljøfarligt affald. 7. Opgradering af eksisterende forbrændingsanlæg Denne midlertidige løsning vil være væsentligt mindre kapitalkrævende end et nyt anlæg. Væsentligt forbedret driftstid, der forventes i størrelsesordenen 500 til 1000 flere driftstimer pr. år. Selv ved en opgradering er der ikke tilstrækkelig kapacitet til at dække behovet i Nuuk. Restlevetiden på det eksisterende anlæg er ved at være opbrugt. Genbrug og genanvendelse er et supplement til den øvrige affaldsbehandling og erstatter ikke forbrænding og deponering. Det nuværende anlæg er allerede kapacitetsopgraderet i 2007 med ca. 10 %. Der mangler dog stadig 30 % i kapacitet. Øget anlægskapacitet på ca. 10 % pga. energioptaget i slidzonen. Øget virkningsgrad og dermed mindre røggasmængde. Selv om anlægget opgraderes, vil der fortsat skulle anvendes væsentlige midler til driften af anlægget. Bygninger, silo og lagerfaciliteter er utilstrækkelige og vil kræve en stor om- C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

12 Valg af koncept for affaldsbehandling 10 Behandlingsform Fordele Ulemper Bemærkninger bygning for at kunne svare til en ny løsning. 8. Eksport af affald til andet anlæg (uden for Grønland) 9. Hel eller delvis deponering 10. Minimering og genanvendelse af byggeaffald Reducerer mængden af affald til forbrænding og deponi i Nuuk. Kan øge kvaliteten i affaldsforbrændingen ved mulighed for eksport af affald, som skader forbrændingsprocessen. Ved eksport kan specialbehandlingsanlæg i modtagelandet bedre udnyttes. Prisbillig løsning Minimerer mængden af affald til forbrænding og til dumpen. Sorteret og nedknust byggeaffald kan med fordel anvendes som overdækning på dumpen. Kræver investering til opbevaring og eventuel sortering af affaldet. Der er væsentlige årlige udgifter forbundet med udskibning og behandling på andre anlæg. Løsningen vil gøre Nuuk afhængig af udenlandsk assistance. Ikke et tilstrækkeligt stort areal til rådighed. Ud fra et miljømæssigt synspunkt er dette ikke en hensigtsmæssig løsning. Kræver, at der investeres i et knuseanlæg. Kræver, at der foretages sortering af affaldet på byggepladsen. Affald til eksport kunne i fremtiden omfatte både de genanvendelige fraktioner, store affaldsemner og det miljøfarlige affald. Eksport af affald er et supplement til den øvrige affaldsbehandling og erstatter ikke forbrænding og deponering. Uanset hvilke behandlingsformer der etableres for affaldet i Nuuk, vil der altid være behov for et deponi for affald, der ikke kan behandles på anden vis. Genanvendelse af byggeaffald er et supplement til den øvrige affaldsbehandling og erstatter ikke forbrænding og deponering. Sorteret, ikke-brændbart byggeaffald kan efter tilsagn fra Direktoratet for Miljø og Natur muligvis genanvendes i vejbyggerier. Ved sortering reduceres mængden af miljøfarligt affald, såsom PVC, så dette ikke behandles i forbrændingsanlægget C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

13 Valg af koncept for affaldsbehandling 11 4 Affaldsmængder og -typer Estimaterne af affaldsmængderne i Nuup Kommunea baseres på forskellige kilder, herunder: 1. Project Information Memorandum udarbejdet af DONG Energy i januar 2007 (i det følgende kaldet PIM). 2. Udkast til affaldsplan 2008 af 29. maj 2007 for Nuup Kommunea udarbejdet af Rambøll. På basis af disse kilder og drøftelser med Nuup Kommunea er det besluttet, at anvende følgende affaldsmængder videre i dette projekt: Ton/år Forbrændingsegnet affald Affald til deponering på nu- værende dump Affald til eksport Spildolie I alt Sammensætning af affald til forbrænding i 2007 er, som følger: Dagrenovation: Træaffald: Spildolie: Institutioner, forretninger, kontor: ton årligt ton årligt 400 ton årligt ton årligt Ovenstående mængder er eksklusive de ca tons rejeskaller og rester, der årligt estimeres udledt fra fiskerifabrikken. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

14 Valg af koncept for affaldsbehandling 12 5 Nyt forbrændingsanlæg i Nuup Kommunea Effekten af etablering af et nyt forbrændingsanlæg i Nuuk beskrives kun kort i denne rapport, idet delopgave 2 af projektet (valg af lokalitet) detaljeret behandler de forskellige problemstillinger og konsekvenser ved opførelsen af et nyt forbrændingsanlæg. 5.1 Fordele og ulemper ved etablering af et nyt forbrændingsanlæg Befolkningstallet er voksende i Nuuk, og det samme er affaldsmængderne. Det nuværende forbrændingsanlæg har allerede problemer med kapaciteten, idet mængden af forbrændingsegnet affald langt overstiger, hvad anlægget kan håndtere. Dette er uagtet, at der eventuelt på sigt vil blive udsorteret affald til genanvendelse. Det nuværende forbrændingsanlæg i Nuuk modtager affald fra husholdninger, institutioner, forretninger, erhverv, restauranter mv. Kapaciteten på det nuværende forbrændingsanlæg fra 1988 er ca tons affald årligt (opgjort efter opgradering i 2007). Idet mængden af forbrændingsegnet affald i dag i Nuuk er skønnet til tons, er kapaciteten på det eksisterende anlæg i dag utilstrækkelig. Affaldsmængden, der behandles på forbrændingsanlægget, er fastlagt ud fra kranvægten, da der ikke er vejebro på anlægget. Der vil være en række fordele ved at etablere et nyt forbrændingsanlæg. Disse er blandt andet: Anlægget kan etableres efter nyeste teknik og med tilpasning til de aktuelle forhold. Anlæggets røggasrensningsanlæg vil i modsætning til det nuværende anlæg rense røgen for dioxiner, tungmetaller, HCl, HF og SO 2. Anlægget vil kunne reducere støvemissionen fra de nuværende ca. 50 mg/nm 3 til under 10 mg/nm 3. Anlægget kan udlægges med den nødvendige kapacitet for at imødegå den fremtidige udvikling vedrørende forbrændingsegnet affald. Der vil også være en række ulemper eller problemstillinger, man skal forholde sig til i forbindelse med opførelse af et nyt anlæg. Disse er blandt andet: Finde egnet lokalitet under hensynstagen til lokalplaner, boligområder, infrastruktur, tilslutningsmuligheder mv. Gennemførelse af en større og mere omfattende myndighedsproces. Kræver stor én gangs investering. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

15 Valg af koncept for affaldsbehandling 13 Kræver uddannet personale til at sørge for driften af anlægget. Ved gennemførelse af delopgave 2 vedrørende lokalisering af en et nyt forbrændingsanlæg vil de forskellige problemstillinger blive gennemgået og vurderet. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

16 Valg af koncept for affaldsbehandling 14 6 Sortering og sorteringsanlæg Ved sortering og sorteringsanlæg forstås central sortering af blandet affald enten ved brug af simpel teknologi eller ved en mere mekanisk form for anlæg. Det vil typisk være blandet affald fra erhverv, der sorteres yderligere, idet dagrenovation fra både husholdninger og erhverv bør gå direkte til forbrænding. Et sorteringsanlæg anvendes, så der opnås fraktioner, som kan håndteres ved samme behandlingsform eksempelvis forbrænding, deponi eller større affaldselementer, såsom jern og metal til genanvendelse. Et simpelt sorteringsanlæg kan omfatte sortering ved brug af gravemaskine forsynet med en speciel grab, båndtransportør, magnetseparator og komprimatorcontainer. Et mere avanceret anlæg til sortering af erhvervsaffald kan være udelukkende maskinelt. Anlægget kan bestå af maskiner til frasortering af tunge og voluminøse genstande, transportbånd, bægersigte og luftsigte, magnet og komprimatorer. Figur 1: Sorteringsanlæg Et sorteringsanlæg, hvad enten det er simpelt eller avanceret, skal ses som et supplement til øvrige behandlingsformer, herunder genanvendelse, forbrænding og deponi. Det vil sige, at anlægget ikke erstatter behovet for andre anlægstyper. 6.1 Affaldsmængder og affaldstyper Ved et simpelt sorteringsanlæg for blandet affald (eksempel fra Reno syv I/S et affaldsselskab i Danmark) kan der udsorteres: Brændbart affald, jern og me- C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

17 Valg af koncept for affaldsbehandling 15 tal, tæpper, gipsplader, dæk, ozonholdige køle-/frysemøbler (disse vil dog ofte være sorteret fra på forhånd), EE-affald og en restfraktion. Med sorteringsanlægget i affaldsselskabet Reno syv kan ca. 5 % af det blandede erhvervsaffald udsorteres til genanvendelse ca. 75 % til forbrænding og ca. 20 % til deponi. Ved et avanceret anlæg kan det blandede erhvervsaffald opdeles i (eksempel fra nomi et affaldsselskab i Danmark): Større, genanvendelige materialer, små brændbare materialer, store brændbare materialer, affald til deponi og andet affald til genanvendelse. Med sorteringsanlægget i affaldsselskabet nomi kan ca. 30 % af det blandede erhvervsaffald frasorteres til genanvendelse Affald i Nuuk Det skønnes, at der årligt produceres ca tons affald i Nuuk (2007). Udkast til affaldsplan 2008 angiver, at 3 % af det erhvervsaffald, der går til forbrænding, er jern og metal, mens andre 3 % er glas, 4 % farligt affald og 90 % r restaffald. Restaffald omfatter primært emballageaffald, herunder plast, papir, pap og træ. Umiddelbart kunne det være hensigtsmæssigt at få frasorteret jern og metal, glas og farligt affald, inden erhvervsaffaldet sendes videre til forbrænding (samlet set 10 % af det affald, der går til forbrænding). Hermed reduceres den samlede mængde til forbrænding samtidig med, at slaggekvaliteten forbedres, idet farligt affald i et vist omfang kan frasorteres. Derudover kan der være mulighed for at kunne sortere større affaldselementer fra den fraktion, som betegnes restaffald afhængig af, hvad denne præcist indeholder. Udsortering af eventuelle, genanvendelige fraktioner vil selvfølgelig kun være en fordel, hvis der efterfølgende er afsætnings- eller behandlingsmulighed for disse. I Nuuk og i Grønland generelt er der i dag ikke mulighed for afsætning af affaldstyper til genanvendelse eller genbrug. Et sorteringsanlæg vil således primært have det formål at udsortere de fraktioner, som ikke er hensigtsmæssige i forbrændingen. 6.2 Økonomi Følgende priser skal betragtes som overslagspriser, idet detaljerede, økonomiske beregninger ikke vil indgå i denne fase af projektet. Priserne er baseret på danske forhold. I henhold til oplysninger fra Nuup Kommunea vil byggeomkostningerne være ca. 1,5 gange højere i Grønland. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

18 Valg af koncept for affaldsbehandling Simpelt anlæg Et simpelt anlæg, som tidligere eksemplificeret, kræver indkøb af gravemaskine med grab, magnetseparator, båndtransportør og komprimatorcontainer. Anlægget vil kunne håndtere den mængde affald, som den person, der betjener gravemaskinen, kan nå igennem i løbet af den afsatte arbejdstid til formålet. Det skønnes, at kapaciteten er ca ton pr. år. Den samlede investering for et simpelt sorteringsanlæg bestående af de beskrevne komponenter er ca. 2-3 millioner kr. Omregnet til grønlandske forhold skønnes dette at svare til ca. 3-4 millioner kr., da den primære del af investeringen er maskiner. Driftsudgiften omfatter løn til personen, der betjener gravemaskinen, vedligeholdelse af udstyr, el og dieselforbrug. Driftsudgiften skønnes at ligge på ca kr. årligt. Størrelse/kapacitet årligt Investering Årlig driftsudgift Figur 2: Økonomi for simpelt sorteringsanlæg ton 3-4 millioner kr kr Mekanisk anlæg Den samlede investering for et mekanisk anlæg er noget større og afhænger i høj grad af, hvor mange forskellige fraktioner der skal kunne udsorteres. Kapaciteten på et avanceret mekanisk anlæg vil være ca ton pr. år. Den samlede investering for et avanceret sorteringsanlæg, som eksemplificeret fra affaldsselskabet nomi, er ca millioner kr. Omregnes dette til grønlandske forhold vil investeringen ligge i størrelsesordenen millioner kr. Driftsudgiften omfatter blandt andet personale, vedligeholdelse og reparation af udstyr, el og dieselforbrug. Driftsudgiften skønnes at ligge på ca. 2-3 millioner kr. årligt. Størrelse/kapacitet årligt Investering Årlig driftsudgift Figur 3: Økonomi for mekanisk anlæg ton millioner kr. 2-3 millioner kr. 6.3 Fordele og ulemper Der vil være en række fordele og ulemper ved etablering af enten et simpelt eller et mere avanceret anlæg til sortering af erhvervsaffald i Grønland. Disse er, som følger: Fordele C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

19 Valg af koncept for affaldsbehandling 17 Affaldselementer, der er skadelige for forbrændingsprocessen, kan fjernes, inden affaldet går til forbrænding. Hvis der på sigt opstår mulighed for eksempelvis at transportere genanvendelige materialer til behandling andetsteds, vil en sortering af blandet erhvervsaffald kunne øge genanvendelsen. Et simpelt anlæg har lavere investeringsudgifter end et avanceret anlæg. Ulemper Det er ikke umiddelbart muligt at afsætte affaldsfraktioner til genanvendelse i Nuuk i dag, og dermed er der p.t. ikke noget formål med denne sortering. Det kan være tvivlsomt, om den investering og de driftsudgifter, der følger med et mere avanceret sorteringsanlæg, opvejes af den positive effekt, der i givet fald vil være i forbindelse med forbrændingsprocessen ved eksempelvis at fjerne jern, metal og farligt affald. Driften af et mere avanceret sorteringsanlæg kræver uddannet personale, som formentlig ikke umiddelbart i dag findes til at udfylde denne funktion i Nuuk. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

20 Valg af koncept for affaldsbehandling 18 7 Kompostering Kompostering er en biologisk proces (aerob) og omfatter udelukkende behandling af den vegetabilske del af det organiske affald. Kompostering kan foregå i åbne eller lukkede systemer. Et åbent system indebærer, at organisk affald udlægges i miler. Milerne vendes eller flyttes jævnligt ved hjælp af en milevender eller en gummiged, så det sikres, at der er luft i materialet. Det er primært have- og parkaffald, der er velegnet til milekompostering. Det kræver relativ meget plads at milekompostere. Nuup Kommunea har oplyst, at der ikke vil være et areal til rådighed for åben kompostering i nærheden af byen. Figur 4: Biologisk (aerob) kompostering I et lukket system kan temperaturen kontrolleres samtidig med beluftningen, så en mere optimal komposteringsproces kan gennemføres. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

21 Valg af koncept for affaldsbehandling 19 Figur 5: Plantegning kompostering Slutproduktet i forbindelse med begge former for kompostering vil være et kompostprodukt, der kan anvendes til jordforbedringsformål eller som overdækningsmateriale på dumpen. Ved en komposteringsproces vil mængden af færdig kompost være omkring 30 % på vægtbasis af det indkomne, kompostérbare affald. Det skal bemærkes, at selvom der implementeres kompostering, vil det eksisterende forbrændingsanlæg ikke have tilstrækkelig stor kapacitet til at håndtere den resterende mængde i fremtiden. 7.1 Affaldsmængder og affaldstyper En vis mængde organisk affald er en nødvendig forudsætning for berettigelsen af et komposteringsanlæg. Kompostering i miler kan foregå ned til relativt få mængder, mens kompostering i et lukket system som minimum vil kræve tons organisk affald pr. år. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

22 Valg af koncept for affaldsbehandling 20 Da der er tale om en aerob-proces, og da der ikke vil foregå en hygiejnisering af affaldet, vil det udelukkende være den vegetabilske del af det organiske affald, der kan anvendes. Den vegetabilske del af det organiske affald er den grønne del, det vil sige grønsagsrester, skræller, frugt, haveaffald mv. og ikke kød og madrester. I henhold til Nuup Kommunea skønnes den vegetabilske del af forbrændingsmængden at udgøre ca. 10 %. Dette vil give et potentiale på ca tons pr. år. I Danmark er den vegetabilske del af affaldet fra husholdninger opgjort til potentielt 75 kg/person/år. Anvendes dette tal for Nuuk fås en årlig mængde på ca ton vegetabilsk affald. Erfaringer fra Danmark viser, at man ved kildesortering af vegetabilsk affald højest vil kunne opnå 80 % af potentialet. Dette vil således svare til tons pr. år afhængig af, hvilket potentiale der anvendes. Sorteringseffektiviteten vil afhænge af informationsniveau og af, i hvor høj grad indbyggerne er gearet til og har overskud til at sortere affald. I den forbindelse skal det nævnes, at etageboliger udgør en væsentlig del af boligmassen i Nuuk. Kildesortering af affald i denne boligtype er som regel vanskeligere end ved enfamiliehuse. Dertil kommer vegetabilsk affald fra erhverv. Der er ikke opgjort mængder over dette. Der er i dag en fiskerivirksomhed i Nuuk. Det organiske affald herfra udledes med spildevandet. Nuup Kommunea har skønnet, at fiskerivirksomheden dagligt udleder 23 ton rejeskaller og rester svarende til ca ton pr. år. Det vil nok være tvivlsomt, om rejeskaller vil kunne anvendes i forbindelse med kompostering. Det vil helt sikkert ikke kunne indgå i et åbent anlæg med miler på grund af lugt og hygiejne. Grundet den lange nedbrydningstid for affaldstræ anbefales det at planlægge forbrænding af affaldstræ frem for kompostering eller deponering. I akutte situationer er lavteknologisk kompostering dog at foretrække frem for deponering eller eksport. Affaldstræ kan desuden indeholde uhensigtsmæssige stoffer, som vil være begrænsende for anvendelsen af kompostproduktet. Det anbefales, at affaldstræ behandles i forbrændingsanlæg eller som overdækning på dumpen. Det skal nævnes, at der ikke er lovgivningsmæssig hjemmel i Grønland til at kræve kildesortering. 7.2 Økonomi Følgende priser skal betragtes som overslagspriser, idet detaljerede, økonomiske beregninger ikke indgår i denne fase af projektet. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

23 Valg af koncept for affaldsbehandling Et åbent anlæg Etablering af et åbent anlæg for milekompostering kræver anlæg af asfalteret plads, en gummiged, en sigte, eventuelt en milevender og en neddeler. Under danske klimatiske forhold vil hele komposteringsforløbet typisk tage 6-10 måneder. Det er vanskeligt at afgøre, hvor lang tid processen vil tage i Nuuk, og om et åbent anlæg overhovedet vil være egnet til de klimatiske forhold. Ved en årlig mængde på ca ton have- og parkaffald vil der typisk skulle anvendes et areal på omkring m 2. Den samlede investeringsudgift vil afhænge af antallet af maskiner, men vil ligge i størrelsesordenen 2-3 millioner kr. Omregnet til grønlandske forhold skønnes dette til at svare til ca. 3 millioner kr., da der primært er tale om investering i maskiner og anlæggelse af plads. Driftsudgiften for anlægget vil være knyttet til arbejdsløn, dieselforbrug og vedligeholdelse af maskiner. Et bud på dette vil være ca kr. pr. år. Størrelse/kapacitet årligt Investering Årlig driftsudgift Figur 6: Økonomi for et åbent anlæg ton 3 millioner kr kr Et lukket anlæg Etablering af et lukket anlæg kræver en større investering, idet der skal opføres bygninger, reaktoranlæg og diverse måleudstyr for processen. Komposteringsforløbet er noget kortere i et lukket anlæg. Den samlede komposteringstid vil typisk være dage. Et lukket anlæg udlagt til ton affald årligt, primært vegetabilsk affald fra husholdninger, har en investeringsudgift på ca. 30 millioner kr. (reference er kilde 2 i referencelisten). Et sådant anlæg vil være alt for stort til de affaldsmængder, der vil være i Nuuk. Det skønnes, at et anlæg til ca ton årligt vil have en investeringsudgift på millioner kr. Omregnes dette til grønlandske forhold må investeringen påregnes at ligge et sted mellem 20 og 30 millioner kr. Driftsudgifter vil omfatte løn til personale, el til opvarmning og reaktor samt vedligeholdelse. I forhold til en investeringsudgift på millioner vil de årlige driftsudgifter ligge i størrelsesordenen 2-3 million kr. Størrelse/kapacitet årligt Investering Årlig driftsudgift Figur 7: Økonomi for et lukket anlæg ton millioner kr. 2-3 millioner kr. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

24 Valg af koncept for affaldsbehandling Fordele og ulemper Der vil være en række fordele og ulemper ved etablering af enten et åbent eller et lukket anlæg til kompostering af affald i Grønland. Disse er, som følger: Kompostering i åbent anlæg Fordele Lav investeringsomkostning. Kræver minimal vedligeholdelse og er relativt ukompliceret i drift. Mindre følsom over for fejlsortering. Slutproduktet kan anvendes til gødningsformål eller som overdækning på dumpen. Ulemper Anlægget kan primært anvendes til have- og parkaffald, hvilket kun udgør meget små mængder i Nuuk. Kildesortering af vegetabilsk affald ved husstanden vil kræve en væsentlig indsats blandt andet på grund af de mange etageboliger. På grund af de klimatiske forhold i Nuuk vil det være meget vanskeligt at opretholde den nødvendige temperatur i milerne. Der er ikke et tilstrækkeligt stort areal til rådighed i et ikke-kuperet terræn Lukket anlæg Fordele En større del af det organiske affald kan anvendes i et lukket anlæg. Er uafhængig af de klimatiske forhold. Slutproduktet kan anvendes til gødningsformål eller som overdækning på dumpen. Ulemper Stor investeringsudgift. Har relativt høje driftsudgifter. Kræver mere vedligeholdelse og personale med driftserfaring. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

25 Valg af koncept for affaldsbehandling 23 Følsom over for fejlsortering. Kildesortering af vegetabilsk affald ved husstanden vil kræve en væsentlig indsats. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

26 Valg af koncept for affaldsbehandling 24 8 Biogasanlæg Bioforgasning er en anaerob-proces, hvor organisk materiale behandles, og slutproduktet kan anvendes til gødningsformål. Slutproduktet består af en flydende og en fast del. Der dannes energi i processen, som kan omsættes til el og varme. Et biogasanlæg er et lukket anlæg, hvor processen foregår i et ilttomt miljø. Et eksempel på processen i et biogasanlæg ses i nedenstående diagram: Figur 8: Opbygning af biogasanlæg Det organiske materiale kan bestå af en lang række forskellige affaldsprodukter, herunder vegetabilsk og animalsk affald fra husholdninger, have- og parkaffald, landbrugsaffald og organisk affald fra industrien (fast og flydende). Slutproduktet vil overvejende være flydende i modsætning til gødningsproduktet fra et komposteringsanlæg og vil derfor primært være anvendeligt i forhold til landbrugsformål. Da det indkomne organiske affald hygiejniseres i processen, vil gødningsproduktet kunne spredes direkte på landbrugsjord. Ca. 60 % af det indkomne organiske materiale vil kunne anvendes til gødningsformål, mens ca. 20 % omsættes til biogas. Den øvrige del frasorteres til forbrænding (reject fra forbehandlingen). 8.1 Affaldsmængder og affaldstyper Et biogasanlæg vil kunne håndtere alt organisk affald fra husholdninger og eksempelvis rejeskaller og rester fra fiskeindustrien. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

27 Valg af koncept for affaldsbehandling 25 Derudover vil et biogasanlæg kræve en væsentlig mængde yderligere organisk materiale. I Danmark er de fleste biogasanlæg udlagt til at modtage mellem og tons affald årligt. Ud af den samlede mængde udgør gylle fra landbruget ca. 90 % af det indkomne materiale. I henhold til Nuup Kommunea skønnes den vegetabilske og animalske del af den nuværende forbrændingsmængde at udgøre ca. 15 %. Dette vil give et potentiale på ca tons pr. år. I Danmark er den vegetabilske del af affaldet fra husholdninger opgjort til potentielt 92 kg/person/år. Anvendes dette tal for Nuuk fås en årlig mængde på ca ton organisk affald. På samme måde som ved kompostering skal der foregå en kildesortering af det organiske affald. Forventes det, at 80 % af det organiske affald frasorteres, opnås en årlig mængde på ca tons. Som tidligere beskrevet anslår Nuup Kommunea, at der produceres ca ton rejeskaller og rester pr. år fra fiskerivirksomhed i Nuuk. Dette affald vil kunne anvendes i et biogasanlæg, hvis det frasorteres og ikke udledes sammen med spildevandet, som det foregår i dag. Umiddelbart kan det være vanskeligt at fremskaffe en tilstrækkelig mængde organisk affald i Nuuk til at forsyne et eventuelt biogasanlæg, da 90 % af det indkomne materiale i et dansk biogasanlæg typisk vil være landbrugsaffald. 8.2 Økonomi Investeringsudgiften for etablering af et biogasanlæg afhænger selvfølgelig af størrelsen; men også af den teknologi der anvendes i forhold til de interne processer. Priserne skal betragtes som overslagspriser, idet detaljerede, økonomiske beregninger ikke indgår i denne fase af projektet. Investeringsudgiften til et anlæg, der modtager omkring tons affald årligt, vil være ca millioner kr. (kilde 1 i referencelisten). Det skønnes, at investeringen pr. ton affald, der kan behandles på et anlæg, vil være kr. Jo mindre anlæg, jo større investeringsudgift pr. ton affald. Omregnes dette til grønlandske forhold, vil investeringen ligge i størrelsesordenen millioner kr. De samlede årlige driftsudgifter forbundet med et biogasanlæg afhænger i høj grad af, om det er muligt at opnå en indtægt for salg af el og gas. Ses der bort fra en indtægt fra salg af el og gas, vil de årlige driftsudgifter ligge i størrelsesordenen 6-7 millioner kr. Driftsudgifterne omfatter vedligeholdelse, personale, elektricitet til processen mv. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

28 Valg af koncept for affaldsbehandling 26 Størrelse/kapacitet årligt Investering Årlig driftsudgift Figur 9: Økonomi for biogasanlæg ton millioner kr. 6-7 millioner kr. Nedskaleres data til anlæg til en størrelse på ca tons pr. år, hvilket er mængden eksklusive rejeskaller og rester, skønnes der at være følgende udgifter: Størrelse/kapacitet årligt Investering Årlig driftsudgift Figur 10: Økonomi for biogasanlæg ton 7-12 millioner kr. 2-3 millioner kr. Nedskaleres ovennævnte data til et anlæg på ca tons pr. år, hvilket er mængden inklusive rejeskaller og rester, skønnes der at være følgende udgifter: Størrelse/kapacitet årligt Investering Årlig driftsudgift Figur 11: Økonomi biogasanlæg ton millioner kr. 3-4 millioner kr. 8.3 Fordele og ulemper Der vil være en række fordele og ulemper ved at etablere et biogasanlæg i Grønland. Disse er, som følger: Fordele Et biogasanlæg kan håndtere alt det organiske affald fra både husholdninger og industri. Da processen foregår i et lukket system, er den uafhængig af de klimatiske forhold. Ulemper Processen genererer energi, men da der allerede i dag er et overskud af både el og varme i Nuuk, vil elproduktion fra bioforgasning ikke umiddelbart udgøre nogen betydningsfuld indtægt. Har en høj anlægsinvestering. Er forbundet med store driftsudgifter. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

29 Valg af koncept for affaldsbehandling 27 Anlægget er forbundet med avancerede tekniske løsninger, der kræver veluddannet driftspersonale. Følsom over for fejlsortering. Kildesortering af organisk affald ved husstanden vil kræve en væsentlig indsats. Den samlede mængde af organisk materiale i Nuuk er umiddelbart alt for lille til at berettige etableringen af et biogasanlæg. Restproduktet kan ikke anvendes til gødningsformål i landbruget, da der ikke er landbrug i Nuuk. Det flydende produkt er desuden ikke velegnet til overdækning på deponiet. Det skal bemærkes, at selvom der implementeres biogasanlæg, vil det eksisterende forbrændingsanlæg ikke have en tilstrækkelig stor kapacitet til at håndtere den resterende mængde i fremtiden C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

30 Valg af koncept for affaldsbehandling 28 9 Genbrug/genanvendelse af visse fraktioner Genbrug og genanvendelse fordrer kildesortering af affaldet. Ved genbrug og/eller genanvendelse af visse fraktioner forstås, at materialet/produktet kan bruges direkte til det samme formål igen (eksempelvis ølflasker), eller at materialet kan indgå i produktionen af nyt materiale (eksempelvis papir). Genbrug eller genanvendelse kræver, at der er industrier til stede, som kan håndtere sorteret affald. Alternativt skal det genanvendelige affald opbevares for senere at blive sejlet til genanvendelse i eksempelvis Danmark. Der er som tidligere nævnt ingen lovgivningsmæssig hjemmel til at kræve kildesortering. Der er dog mulighed for at indføre frivillige ordninger; men det er usikkert, om et sådan system vil fungere. 9.1 Affaldsmængder og affaldstyper De typiske affaldstyper, der indsamles til genanvendelse, er: papir, glas, pap, jern og metal, dåser og plast. Bygningsaffald er ikke medtaget i dette kapitel, men beskrives i kapitel 13. Mængden af de forskellige affaldstyper fra henholdsvis husholdninger og erhverv er ikke opgjort for affald fra Nuup Kommunea. Af udkast til affaldsplan 2008 fremgår det, at 7 % af husholdningsaffaldet er glas og 4 % er jern og metal. For erhvervsaffaldet er dette 3 % for glas og 3 % for jern og metal. I Danmark er der opgjort følgende procentfordeling på affaldet fra husholdninger i forhold til de genanvendelige fraktioner. Fraktion I % i forhold til samlet mængde husholdningsaffald Papir og pap, herunder aviser, reklamer mv. 24 Glas 7 Jern og metal, inklusiv dåser 4 Plast 5 Figur 12: Skønnet affaldssammensætning for husholdningsaffald C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

31 Valg af koncept for affaldsbehandling 29 Anvendes procentfordelingerne fra udkast til affaldsplan 2008 for glas og metal og procentfordelingen fra Danmark på papir og plast, fås følgende potentielle mængder i Nuuk: Fraktion Samlet mængde i ton pr. år fra husholdninger Samlet mængde i ton pr. år fra erhverv Papir og pap Glas Jern og metal Plast Figur 13: Skønnet affaldssammensætning for husholdnings- og erhvervsaffald Mængderne angiver potentialet, og dermed vil den mængde, som reelt kan indsamles, være mindre, idet denne vil afhænge af husholdningernes og erhvervenes evne til at sortere affaldet. I henhold til DONG Energy Memorandum så vil den samlede mængde af jernaffald være ton i 2010, hvilket er væsentligt mere end angivet ovenfor. Dette skyldes formentlig, at der her er medtaget store jern- og metalemner som bilskrot og skibsvrag. 9.2 Afsætningsmuligheder Der er i dag et velfungerende retursystem for pantbelagte flasker i Nuuk. Der er etableret en bytteordning for genanvendelige effekter på modtagestationen, som fungerer tilfredsstillende. Derudover er der i dag ingen industrier eller virksomheder i Nuuk, der modtager affald til genanvendelse. Det betyder også, at hvis der etableres kildesortering af genanvendelige affaldsfraktioner, vil disse ikke kunne afsættes i Nuuk, men skal transporteres til behandling et andet sted uden for Grønland. Transporten ville skulle foregå med skib, og affaldet måtte da opbevares under tag i aflukkede containere, indtil udskibning var mulig. Der ville være en række udgifter forbundet med opbevaringen og transporten af genanvendelige materialer, ligesom der ville være udgifter i forhold til separat indsamling af disse materialer fra husholdninger og virksomheder. Der indsamles storskrald én gang årligt i Nuuk. Affaldet omfatter pap, plast, indbo, møbler, jern, metal og elektronikaffald. Affaldet modtages på pladsen ved forbrændingsanlægget. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

32 Valg af koncept for affaldsbehandling 30 Der er iværksat et projekt med frasortering af genanvendelige træfraktioner fra byggeri såsom planker og døre mv. til genanvendelse. 9.3 Fordele og ulemper ved genanvendelse Generelt vil der være mange fordele ved at genanvende affald; men på grund af de manglende muligheder for afsætning i Nuuk og i Grønland vil der også være en række ulemper forbundet med dette. Fordele Reducerer mængden af affald til forbrænding og deponi. Øger kvaliteten i affaldsforbrændingen ved at fjerne eksempelvis glas og jernaffald. Ulemper Kræver opbevaring af affaldet i længere perioder og efterfølgende udskibning. Affaldstyperne udgør ikke umiddelbart et miljøproblem ved forbrænding eller deponi. Der vil være relativt store udgifter forbundet med kildesortering, opbevaring og transport af affaldsfraktionerne, hvilket ikke står mål med den miljømæssige gevinst. 9.4 Anbefalinger til yderligere tiltag Det anbefales, at Nuup Kommunea sigter efter at genanvende bygningsmaterialer ved opførelse af nye byggerier for herved at promovere genanvendelsen af bygningsmaterialer. Dette bør ske samtidig med en udvidelse af ordningen, hvor private kan afhente genanvendelige effekter på modtagestationen. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

33 Valg af koncept for affaldsbehandling Opgradering af eksisterende forbrændingsanlæg Som tidligere beskrevet i kapitel 5 er kapaciteten på det nuværende forbrændingsanlæg i Nuuk ca ton pr. år. Mængden af forbrændingsegnet affald i Nuuk er på nuværende tidspunkt skønnet til ca ton årligt og forventes at stige med 3 % pr. år. Det nuværende forbrændingsanlæg har således for lidt kapacitet til at håndtere alt affaldet. I de næste afsnit ses der på mulighederne for henholdsvis at øge kapaciteten på det nuværende anlæg, at reducere drifts- og vedligeholdelsesudgifterne, at etablere nyt røggasrensningsanlæg og at øge driftstiden for anlægget. Mulighederne belyses med henblik på at opgradere det nuværende anlæg til at kunne håndtere de fremtidige mængder forbrændingsegnet affald som alternativ til at etablere et helt nyt forbrændingsanlæg. De efterfølgende oplysninger er primært baseret på et notat udarbejdet af DONG Energy og dateret den 12. december 2006 vedrørende opgradering af det eksisterende affaldsforbrændingsanlæg i Nuuk. Det skal bemærkes at kapaciteten på det eksisterende forbrændingsanlæg i 2007 blev opgraderet med ca. 10 %. En yderligere opgradering anses ikke for at være hensigtsmæssig økonomisk set grundet anlæggets alder og den begrænsede yderligere kapacitet, der vil kunne opnås Kapacitetsforøgelse på eksisterende anlæg Der kan udføres en række tiltag i forhold til at opgradere det eksisterende anlæg og dermed øge den mængde affald, der kan afbrændes. Sugetræksblæser og sekundær luftblæser er udskiftet i begyndelsen af 2007 baseret på anbefalinger fra ultimo Dette medfører, at disse ikke længere er kapacitetsbegrænsende for anlægget. Desuden er der indkøbt et fyrrumskamera, så flammefronten og udbrændingen i ovnen kan overvåges fra kontrolrummet. Dette er nødvendigt for at betjene anlægget til fuldlastdrift. Der er konstateret problemer med at bortkøle varmen fra forbrændingen, hvilket sandsynligvis skyldes, at styringen af luftkølerne er defekt. Det anbefales derfor sørge for, at dette bliver udbedret. C:\Dokumenter\Nuup\Pakke til afsendelse \1. Nuup Kommunea, valg af koncept for affaldsbehandling.doc.

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport

Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport Kortlægning og prognoser Furesø Kommune, Affaldsplan 2009 2012, kortlægningsrapport 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Opfyldelse af mål fra Affaldsplan 2005-2008...

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling December 2015. Teknik-

Læs mere

En samfundsøkonomisk vurdering (ved Cowi) som nu offentliggøres og som her præsenteres kort.

En samfundsøkonomisk vurdering (ved Cowi) som nu offentliggøres og som her præsenteres kort. Skatteudvalget, Miljø- og Planlægningsudvalget, Det Energipolitiske Udvalg, Miljø- og Planlægningsudvalget, Det Energipolitiske Udvalg, Miljø- og Planlægningsudvalget, Det Energipolitiske Udvalg 2008-09

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE 2014 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2014-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens

Læs mere

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND Affald fra husholdninger 2014 ALBERTSLUND Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024 Del 1- målsætning og planlægning 1 Indledning..3 Målsætning...5 Fokusområde 1: Bedre sortering...5 Fokusområde 2: Mere effektiv og miljøvenlig indsamling

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2 Side 1 af 46 Bilag 1 Side 2 af 46 Side 3 af 46 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2 Haveaffald 3.1.3 Emballageaffald: Papir/pap 3.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020

Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020 Side 1 af 53 Ringsted Kommune Ringsted Kommunes affaldsplan 2010-2020 Bilag 1 Side 2 af 53 Side 3 af 53 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2

Læs mere

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser

Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Affaldsplan for Faxe Kommune 2014-2024 Bilag 2: Kortlægning & Prognoser Vedtaget 27. juni 2013 Indhold 1. Affaldsordninger, status... 2 2. Affaldskortlægning... 4 2.1. Oversigt over affaldsdannelsen...

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken)

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken) Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven (Blokken) Miljøberetning 2011 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1 Side 1 af 25 Hovedplanen Side 2 af 25 Side 3 af 25 1 Forord 2 Indledning 2.1 Rammerne for affaldsplanen 3 Affaldsplanens opbygning 4 Haderslev Kommunes målsætninger 4.1 Målsætninger for perioden 2009-2012

Læs mere

Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund

Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal genanvende mindst 50 % af vores husholdningsaffald senest i 2018. Det

Læs mere

Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020

Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020 Page 1 of 49 Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020 Bilag 1 Page 2 of 49 Page 3 of 49 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 2.1 Husholdninger 2.1.1 Dagrenovation 2.1.2 Papir og pap 2.1.3 Glas 2.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere

Velkommen til Odense Renovation!

Velkommen til Odense Renovation! Velkommen til Odense Renovation! Kort om Odense Renovation A/S Non-profit Affaldshåndtering siden ca. 1882 Kommunalt aktieselskab siden 1994 Bestyrelsen består af 9 medlemmer, 6 udpeget af kommunen og

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 Program 18.00-18.15 Velkomst og præsentation 18.15-18.45 Orientering om rammerne for den nye affaldsplan 18.45-19.15 Præsentation af tankerne

Læs mere

FANØ KOMMUNE. Affaldsplan

FANØ KOMMUNE. Affaldsplan FANØ KOMMUNE Affaldsplan 2017 2028 Indhold Forord... 4 Indledning... 5 Ressourcerne i affaldet skal udnyttes bedre... 5 Vision og overordnede temaer... 5 Temaer... 6 Initiativer under Tema 1 - Mere effektiv

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Indhold. Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 30 Offentligt INDHOLD 3 FORORD 5 SAMMENFATNING OG KONKLUSIONER 8

Indhold. Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 30 Offentligt INDHOLD 3 FORORD 5 SAMMENFATNING OG KONKLUSIONER 8 Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 30 Offentligt Indhold INDHOLD 3 FORORD 5 SAMMENFATNING OG KONKLUSIONER 8 1 AFFALDSPRODUKTION OG BEHANDLING 9 1.1 AFFALDSPRODUKTIONEN I 2004 OG UDVIKLINGEN

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Affaldsenergi i fremtidens ressourcesamfund. Affaldsdage Dansk Affaldsforening 9. oktober 2015 Claus Petersen, Econet AS

Affaldsenergi i fremtidens ressourcesamfund. Affaldsdage Dansk Affaldsforening 9. oktober 2015 Claus Petersen, Econet AS Affaldsenergi i fremtidens ressourcesamfund Affaldsdage Dansk Affaldsforening 9. oktober 2015 Claus Petersen, Econet AS Ved kilden Hus Hvordan kan information og instrukser blive mere entydige og klare?

Læs mere

Sorteringspjece for i samarbejde med Marius Pedersen A/S

Sorteringspjece for i samarbejde med Marius Pedersen A/S Sorteringspjece for i samarbejde med Marius Pedersen A/S For at optimere affaldshåndteringen på alle JAKON A/S s byggepladser er der udarbejdet en sorteringspjece, som kort redegør for, hvordan affaldet

Læs mere

Affaldsplan 2005-2016

Affaldsplan 2005-2016 Affaldsplan 2005-2016 FORORD Affaldsplan 2005-2016 er Greve Kommunes affaldsplan for de kommende år. Planen erstatter Affaldsplan 2001-2012. Der er en række miljøproblemer, der knytter sig til affaldsområdet.

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Anlægsspecifik beskrivelse af milekompostering (KomTek Miljø)

Anlægsspecifik beskrivelse af milekompostering (KomTek Miljø) Anlægsspecifik beskrivelse af milekompostering (KomTek Miljø) Krav til affaldet Hvilke typer affald kan anlægget håndtere? Har affaldets beskaffenhed nogen betydning (f.eks. tørt, vådt, urenheder, sammenblanding,

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020

Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020 Forsyning Vision: Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020 Bilag 6 Visionen er at al energiforsyning skal være baseret på vedvarende energikilder og at håndtering af spildevand og affald skal

Læs mere

Håndtering af bygge- og anlægsaffald WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ

Håndtering af bygge- og anlægsaffald WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ Håndtering af bygge- og anlægsaffald TEKNIK OG MILJØ Har du styr på sorteringen af byggeog anlægsaffaldet? Bygherrens ansvar Hvad enten du er selvbygger, arkitekt, håndværker, entreprenør, bygherre eller

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 734 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 734 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 734 Offentligt Notat J.nr. MST-771-00018 Ref. JESJU/LLN/KAVJE Den 8. september 2010 NÆRHEDS- OG GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

TOTALLØSNINGER INDEN FOR GENANVENDELSE

TOTALLØSNINGER INDEN FOR GENANVENDELSE TOTALLØSNINGER INDEN FOR GENANVENDELSE IF RECYCLING A/S Det er IF Recycling A/S vision at tilbyde totalløsninger inden for genanvendelse af affald og salg af råstoffer. Hos os er udvikling af nye muligheder

Læs mere

Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald

Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald v/suzanne Arup Veltzé, DAKOFA Konference Fossil frit Thy den 21. juni 2012 Disposition Ressourceeffektivt Europa Ressourceeffektivitet og organisk affald

Læs mere

Indledning... 3 Metode... 6 Affaldsmængder frem til 2024... 10 Kommunale affaldsmængder... 14 Bemærkninger til tabeller... 20

Indledning... 3 Metode... 6 Affaldsmængder frem til 2024... 10 Kommunale affaldsmængder... 14 Bemærkninger til tabeller... 20 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og baggrund... 3 1.2 Opsummering... 4 1.3 Udvikling i mængder i Vestforbrændings opland og kommunen... 5 2 Metode... 6 2.1 Afgrænsning... 6 2.2 Beregningsmetode...

Læs mere

Orientering fra Miljøstyrelsen Nr. 4 2004. Affaldsstatistik 2002 - revideret udgave

Orientering fra Miljøstyrelsen Nr. 4 2004. Affaldsstatistik 2002 - revideret udgave Orientering fra Miljøstyrelsen Nr. 4 2004 Affaldsstatistik 2002 - revideret udgave Indhold FORORD 5 SAMMENFATNING OG KONKLUSIONER 8 1 AFFALDSPRODUKTION OG BEHANDLING 9 1.1 AFFALDSPRODUKTIONEN I 2002 OG

Læs mere

Affaldsplan for Slagelse Kommune 2014-2024 Bilag 4: Tidsplaner. Godkendt af Slagelse Byråd den 15. september 2014

Affaldsplan for Slagelse Kommune 2014-2024 Bilag 4: Tidsplaner. Godkendt af Slagelse Byråd den 15. september 2014 Affaldsplan for Slagelse Kommune 2014-2024 Bilag 4: Tidsplaner Godkendt af Slagelse Byråd den 15. september 2014 Tidsplan, husholdninger fejlsorterede materialer i dagrenovatationen Information om sortering

Læs mere

Indhold. Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 77 Offentlig FORORD 55 SAMMENFATNING OG KONKLUSIONER 88

Indhold. Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 77 Offentlig FORORD 55 SAMMENFATNING OG KONKLUSIONER 88 Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 77 Offentlig Indhold FORORD 55 SAMMENFATNING OG KONKLUSIONER 88 1 AFFALDSPRODUKTION OG BEHANDLING 99 1.1 AFFALDSPRODUKTIONEN I 2002 OG UDVIKLINGEN 2001-2002

Læs mere

Indsamling af pap, plast og metal

Indsamling af pap, plast og metal Forsøg med Indsamling af pap, plast og metal Resultater og konklusioner for service, økonomi og miljø - 2011 Indhold 1 Resumé...3 2 Indledning...3 3 Indsamling i tre forsøgsområder...4 4 Sortering af affaldet

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST)

RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) 15 RÅSTOFFER OG AFFALD VVM-REDEGØRELSE FOR DEN FASTE FORBINDELSE OVER FEMERN BÆLT (KYST-KYST) INDHOLD 15 RÅSTOFFER OG AFFALD 1155 15.1 Metode 1155 15.2 Bortskaffelse af affald 1155 15.3 Miljøvurdering

Læs mere

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Præsentation Virksomhedens navn Middelfart Kommune Renovationsvæsenet Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Telefonnummer E-mail adresse Antal pladser eller antal elever Personalenormering Budgetramme i

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2007 Indledning Siden Allerød Genbrugsplads blev åbnet i 2001, og frem til og med 2007, er mængden af tilført affald steget med 35 procent og antallet af besøgende

Læs mere

Konference for skuemestre, LUU-medlemmer og skolerepræsentanter ejendomsserviceteknikeruddannelsen. Onsdag d. 29. august 2012 i Middelfart Lovgivningen på miljøområdet (samt et bud på udviklingen de kommende

Læs mere

Affaldsplanværktøj. Jord & Affald Den 19. august 2015 VEJLEDNING. 1 http://www2.mst.dk/udgiv/publikationer/2013/01/978-87-92903-80-8.

Affaldsplanværktøj. Jord & Affald Den 19. august 2015 VEJLEDNING. 1 http://www2.mst.dk/udgiv/publikationer/2013/01/978-87-92903-80-8. VEJLEDNING Jord & Affald Den 19. august 2015 Affaldsplanværktøj Et værktøj for kommuner til beregning af genanvendelsesprocenten samt estimering af potentialer og aktuelle indsamlingseffektiviteter for

Læs mere

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Postadresse: Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf.: 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Indholdsfortegnelse I Generel del...3 1 Formål m.v....3 1.1 Affaldshåndtering...3

Læs mere

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse 1 Formål.......................................................... 2 2 Lovgrundlag..................................................

Læs mere

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission Mulig, værdiagent, værdibeholder og værdiselskab. Renosyd fik sat dagsordenen, da den nye indsamlingsordning skulle træde i kraft i 2012 Noget af det vigtigste

Læs mere

Baggrundsnotat for valg af poser til indsamling af madaffald.

Baggrundsnotat for valg af poser til indsamling af madaffald. Baggrundsnotat for valg af poser til indsamling af. Indledning Ifølge den nationale ressourcestrategi og som vedtaget i Affaldsplan 2013-2024 for Frederikssund Kommune skal der sikres en bedre udnyttelse

Læs mere

Affaldsplan for Næstved Kommune 2014-2024 Bilag 1: Handleplaner. Udkast 26.03.14

Affaldsplan for Næstved Kommune 2014-2024 Bilag 1: Handleplaner. Udkast 26.03.14 Affaldsplan for Næstved Kommune 2014-2024 Bilag 1: Handleplaner Udkast 26.03.14 2 Indhold 1. Indledning... 4 2. Affaldsplanens opbygning... 5 3. Handleplaner for husholdninger, fokusmaterialer... 6 3.1.

Læs mere

Kortlægning og prognoser for Ishøj Kommune 2013-2018

Kortlægning og prognoser for Ishøj Kommune 2013-2018 Kortlægning og prognoser for Ishøj Kommune 2013-2018 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Prognose 2013-2024... 4 3.2.1 Udvikling

Læs mere

HEW Dato: 22. oktober 2013 Emne: Ressourcestrategien: Konsekvenser for AffaldPlus og ejerkommunerne

HEW Dato: 22. oktober 2013 Emne: Ressourcestrategien: Konsekvenser for AffaldPlus og ejerkommunerne NOTAT HEW Dato: 22. oktober 2013 Emne: Ressourcestrategien: Konsekvenser for AffaldPlus og ejerkommunerne samlet set Miljøministeren fremlagde 07.10.13 sin ressourcestrategi, Danmark uden affald, genanvend

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse

Ny Affaldsbekendtgørelse Ny Affaldsbekendtgørelse Introduktion Ny affaldsbekendtgørelse udstedt 18. december 2009. Justeret bekendtgørelse udstedt 13. januar 2010. Fodnoten til bilag 6 B om forbrænding slettet Undtagelse for restprodukter

Læs mere

Affaldsplan 2009-2012

Affaldsplan 2009-2012 Randers Kommune Affaldsplan 2009-2012 Bilag 1 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2 Emballageaffald glas/papir/pap 3.1.3 Emballageaffald plast

Læs mere

DRIFT- OG SIKKERHEDSINSTRUKS FOR ANLÆG TIL KOMPOSTERING, SORTERING OG OPLAG

DRIFT- OG SIKKERHEDSINSTRUKS FOR ANLÆG TIL KOMPOSTERING, SORTERING OG OPLAG DRIFT- OG SIKKERHEDSINSTRUKS FOR ANLÆG TIL KOMPOSTERING, SORTERING OG OPLAG Gældende udgave, revisionsnummer: 1 Dato: 23.03.2016 Indhold 1.0 Åbningstider... 2 1.1 Aktiviteter på pladsen... 2 1.2 Indvejning

Læs mere

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ORIENTERING OM SORTERING OG BORTSKAFFELSE AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD Denne orientering indeholder en vejledning om bortskaffelse af bygge- og anlægsaffald samt andre praktiske oplysninger herom. Formålet

Læs mere

Bilagsdelen De 31 fraktioner

Bilagsdelen De 31 fraktioner NOVEREN I/S Affaldsplan 2005-2016 Bilagsdelen De 31 fraktioner De 9 miljøkommuner 2 Indholdsfortegnelse Afsnit: Side: Indholdsfortegnelse 3 Indledning 4 Fraktionsbeskrivelse.. 4 Kategori 1. 6 Asfaltbrokker

Læs mere

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 AFFALDSPLAN 2015 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 08-12-2009 Dato: 20-11-2009 Sag nr.: KB 214 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Oversigt over forsøgsområder

Oversigt over forsøgsområder Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Oversigt over forsøgsområder Fællesbilag Bilag 1 til alle delrapporter TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Bilag 1 Oversigt

Læs mere

Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik

Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik 25. oktober 2013 Sags id: 190-2011-9871 Dok. nr.: 190-2013-138807 Center for Drift og Teknik Stiager 2 3500 Værløse

Læs mere

Når skraldet skal fjernes

Når skraldet skal fjernes Når skraldet skal fjernes Information om affaldssystemet i Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Horsens Kommunes affaldssystem - nemt for dig og godt for miljøet Horsens Kommune har et velfungerende

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr.MST- 1272-00048 Ref. MARIP/ulsee Dato: 03.april 2014

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr.MST- 1272-00048 Ref. MARIP/ulsee Dato: 03.april 2014 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr.MST- 1272-00048 Ref. MARIP/ulsee Dato: 03.april 2014 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse Renosyd i/s Norgesvej 13, 8660 Skanderborg

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Bilag 1: Kortlægning MST projekt J.nr. MST-770-00308 14. december (seneste version af dokumentet kan findes på www.sorterbedre.dk) Dataindsamling

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde:

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde: Forord. I henhold til affaldsbekendtgørelse nr. 1634 af 13.12.2006 skal kommunalbestyrelsen hvert 4. år udarbejde en plan for den kommunale håndtering af affald. Formålet med affaldsplanen er at skabe

Læs mere

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Notat Dato 4. juni 2012 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Baggrund Skraldemændene fra Miljø Team A/S har gennem længere tid ønsket at anvendelse af sækkestativer

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering... Regulativ for jord Holbæk Kommune Gældende fra 28.6 2012 Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2013-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens (BEK

Læs mere

Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald

Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald Affald hvad, hvem og hvorfor Bygge- og anlægsaffald er det affald der opstår efter nybygning, renovering eller nedrivning. Bygherren er ansvarlig for

Læs mere

Containerhaven Rudersdal Kommune

Containerhaven Rudersdal Kommune Containerhaven Rudersdal Kommune Miljøberetning 2007 Indledning Fra årets start blev Containerhavens åbningstider harmoniseret med kommunens anden genbrugsplads, og antallet af åbningstimer blev dermed

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

Affaldstype EAK kode Kriterier for forbrænding af affaldstypen Dagrenovation og

Affaldstype EAK kode Kriterier for forbrænding af affaldstypen Dagrenovation og Kara/Noveren I/S Håndværkervej 70 4000 Roskilde Virksomheder J.nr. MST-1272-00973 Ref. clben/susbe Den 2. oktober 2013 Påbud om vilkårsændring, vilkår B2, liste over affald der må forbrændes i ovn 6 Kara/Noveren

Læs mere

REnescience enzymatisk behandling af husholdningsaffald

REnescience enzymatisk behandling af husholdningsaffald REnescience enzymatisk behandling af husholdningsaffald - Nye råvarer til biogasproduktion DONG Energy Department of Forest & Landscape, Copenhagen University Jacob Wagner Jensen, Agronom, PhD. studerende

Læs mere

BioVækst - Aikan Technology. Teknologichef Morten Brøgger Kristensen mb@solum.com

BioVækst - Aikan Technology. Teknologichef Morten Brøgger Kristensen mb@solum.com BioVækst - Aikan Technology Teknologichef Morten Brøgger Kristensen mb@solum.com Aikan karakteristika: Designet til stabil og fleksibel affaldsbehandling Anvendt til at opnå stort udbytte af kildesorteret

Læs mere

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6 REGULATIV FOR JORD Side 1 af 6 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Frederikshavn

Læs mere

affald = ressourcer // affalds plan 2013 2024 Ishøj Kommune

affald = ressourcer // affalds plan 2013 2024 Ishøj Kommune 1 Ishøj Kommune Indhold Dette dokument er aktivt Når du læser dette dokument på skærmen, vil det være aktivt. Du kan derfor trykke dig rundt mellem de enkelte afsnit ved hjælp af sfortegnelsen eller de

Læs mere

Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald. Sagsnr Dokumentnr

Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 2 Udenlandske erfaringer med bedre sortering af husholdningsaffald Nedenstående er en kort sammenfatning af udenlandske erfaringer

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12

Biogas. Biogasforsøg. Page 1/12 Biogas by Page 1/12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvad er biogas?... 3 Biogas er en form for vedvarende energi... 3 Forsøg med biogas:... 7 Materialer... 8 Forsøget trin for trin... 10 Spørgsmål:...

Læs mere

KØBENHAVN OG AFFALDET

KØBENHAVN OG AFFALDET KØBENHAVN OG AFFALDET En del af hverdagen Når vi køber det, er det en vare. Når vi har brugt det, er det affald. Det bliver til meget i løbet af et år. Derfor er det en god idé at genbruge og at sørge

Læs mere

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD?

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Flerfamilieboliger i Herlev Kommune HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Ønsker I at gøre indsamlingen af affald fra jeres boligforening endnu bedre? ER, LÆS H N A HVORD I GØR Teknisk Forvaltning 2009 I får idéerne

Læs mere

Opdateret vejledning om kommunale affaldsplaner

Opdateret vejledning om kommunale affaldsplaner Opdateret vejledning om kommunale affaldsplaner Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5 2004 Indhold 1 INDLEDNING 5 1.1 VEJLEDNINGENS FORMÅL OG INDHOLD 5 1.2 BAGGRUND 6 1.2.1 Affaldsstrategi 2005-08 6 1.2.2

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

4 Styrket samarbejde om affaldsforebyggelse kordinering af mål og midler 5 Pap og papir identificering af optimal indsamlingsmetode

4 Styrket samarbejde om affaldsforebyggelse kordinering af mål og midler 5 Pap og papir identificering af optimal indsamlingsmetode Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik Status for realisering af Furesø Kommunes Affaldsplan 2009-2020 Furesø Kommunens Affaldsplan 2009 2020 blev udarbejdet

Læs mere