Målsætningerne opfyldes gennem centralbibliotekets forankring i det biblioteksfaglige miljø, der kobles med metodiske og processuelle kompetencer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Målsætningerne opfyldes gennem centralbibliotekets forankring i det biblioteksfaglige miljø, der kobles med metodiske og processuelle kompetencer."

Transkript

1 Strategi for Gentofte Centralbiblioteksvirksomhed Rammesætning 1.1 Formål og mission Gentofte Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden: Centralbibliotekerne virker som overcentral for folkebibliotekerne ved at søge at fremskaffe materiale, i det omfang folkebibliotekerne ikke selv råder over materialet. ( 9) Derudover har Centralbiblioteket opgaver der tager sigte på regional samordning inden for et afgrænset geografisk område og på at styrke den faglige kompetence i bibliotekerne, ( 11, stk. 2). Gentofte Centralbibliotek har igennem en årrække flyttet ressourcer fra materialeoverbygning til kompetenceudvikling pga. en stigende efterspørgsel i regionen om udvikling af medarbejderens og ledernes individuelle kompetencer og organisationernes behov for udvikling. Vi har som mission at facilitere den forandring, som bibliotekerne gennemgår ifbm. ændret brugeradfærd, nye teknologiske muligheder og krav fra samfundet. Vi har endvidere som mission at forankre denne forandring bedst muligt og at Gentofte Centralbibliotek præger biblioteksudviklingen både lokalt, regionalt og nationalt. 1.2 Aktuelle politiske målsætninger Gentofte Centralbibliotek har som ambition at udrulle Kulturstyrelsens policy og strategier på biblioteksområdet. Samtidig arbejder Gentofte Centralbibliotek med at understøtte den enkelte kommunes bibliotek i arbejdet med strategi-implementering. Kombinationen af statsligt og kommunalt strategisk fokus understøtter det sammenhængende biblioteksvæsen. Gentofte Centralbibliotek har særligt fokus på Kulturstyrelsens strategiske indsatsområder. Indsatserne skal både ses som rammesættende for centralbiblioteksarbejdet (jf. rammeaftalen) og samtidig en formidlingsramme for tilbagemelding til Kulturstyrelsen. Målsætningerne opfyldes gennem centralbibliotekets forankring i det biblioteksfaglige miljø, der kobles med metodiske og processuelle kompetencer. Ud over de ovennævnte strategiske indsatsområder har Gentofte Centralbibliotek desuden fokus på, at mange biblioteker står over for to markante udviklingstendenser; hhv. at store dele af regionen arbejder med at integrere kulturhustanken i biblioteksvirksomheden - og at mange af regionens biblioteker står over for enten samarbejde eller decideret sammenlægning med borgerservice. Centralbibliotekets ydelser skal kunne matche disse forandringer. Vi skal derfor sammen med regionens biblioteker udforske, hvorledes oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ikke kun skabes gennem materialerne, men også gennem samarbejder, aktiviteter, møder og relationer og ligeledes at understøtte medarbejderudvikling og omstillingen i de nye borgerservicesamarbejder.

2 b. Brugere De primære brugere af Gentofte Centralbiblioteks ydelser er centralbiblioteksområdets biblioteker. Regionen er karakteriseret ved at være landets folkerigeste med 1,7 millioner indbyggere fordelt på 28 kommuner med stor størrelsesmæssig spredning og forskellighed. Dette kræver stor fleksibilitet ift. at udvikle relevante tilbud. Regionen er endvidere kendetegnet ved, at bibliotekerne er prioriteret økonomisk højt af de fleste kommuner sammenlignet med resten af landet. Dette skal vi derfor matche med en høj professionalisme i vores samlede ydelser. c. Samarbejdspartnere Relevante strategiske partnerskaber kan generelt skabe grundlag for mere velfungerende og sammenhængende ydelser med udgangspunkt i bibliotekernes behov. Partnerskaber kan derudover udvikle og udfordre centralbiblioteket og dermed danne udgangspunkt for innovation og nye tilbud. Desuden sker løsningen af nationale og visse regionale opgaver i et samarbejde med de andre centralbiblioteker. Gentofte Centralbibliotek arbejder med følgende partnere: Styrelser og ministerier: Kulturministeriet, Undervisningsministeriet, Erhvervsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen Andre biblioteker: De øvrige 5 centralbiblioteker, folkebiblioteker og forskningsbiblioteker Medievirksomheder: DR, TV2 Uddannelsesinstitutioner: Metropol, RUC, Centre For Undervisningsmidler Andre: DDB, KL, Axiell, Kombit, DBC, Biblioteksmedier, Aros Kurser d. Konkurrenter Centralbiblioteksvirksomheden baseres på sektor-specifik viden kombineret med en dybdegående metodeforståelse og er derfor sjældent i en direkte konkurrencesituation. DBC og Biblioteksmedier er konkurrenter, hvad angår centralbibliotekets rolle i at tilbyde kommunerne støtte ifbm. materialevalg og indkøb. e. Teknologisk udvikling Den teknologiske udvikling og digitalisering på materialeområdet rykker ved den måde, vi må tænke materialeoverbygning på og principperne for, hvad der er overbygning, og hvordan den finansieres. Det er Gentofte Centralbiblioteks strategi at præge udviklingen, og vi deltager derfor direkte i arbejdet med mange af bibliotekernes nettjenester, arbejdet med DDB og er tovholder på ambassadørnetværket for folkebibliotekernes digitale produkter. f. Intern organisering Gentofte Centralbibliotek har over en årrække som noget særligt opbygget et team, der for nuværende består af 5 konsulenter og en sekretær dedikeret til centralbiblioteket. Dette er for professionelt at kunne matche, regionens biblioteker, der kalder på en stor variation i opgaveløsningen både inden for sparring, kompetenceudvikling og organisationsudvikling. De 5 konsulenter besidder såvel faglig som metodisk baggrund, erfaring og kvalifikationer. Dette gælder fx helt aktuelt en konsulent, der er allokeret til og kan håndtere bibliotekernes indsats i forhold til skolereformen både regionalt og nationalt. Endvidere er der ansat specialiserede medarbejdere til at håndtere materialeoverbygningsopgaven.

3 2. Vision for centralbiblioteksvirksomheden Centralbibliotekerne udbreder den statslige strategi med det formål, at understøtte kvaliteten og videreudviklingen af det moderne folkebibliotekstilbud til gavn for alle landets borgere. Samfundets udvikling og demokratiet bygger på dygtige og initiativrige borgere. Bibliotekerne understøtter og styrker borgernes handlekraft i forhold til at fungere i et samfund under konstant forandring. Centralbibliotekerne understøtter bibliotekerne i denne proces og styrker bibliotekernes handlekraft. Strategi Gentofte Centralbibliotek vil varetage en bred portefølje af opgaver og ydelser, der kan forandre sig efter behov. Det skal ske ved at: sætte ambitiøse og prioriterede mål for centralbiblioteksopgaverne at de kompetencer, der er i folkebibliotekerne, udvikles og bedst muligt bringes i spil centralbibliotekerne har et tæt samarbejde med henblik på at løse opgaven kvalificeret og effektivt at fællesskabet mellem folkebibliotekerne opretholdes og styrkes så sammenhængskraften sikres Kulturstyrelsen og centralbibliotekerne sikrer udbredelsen af de statslige initiativer og politikker til det kommunale niveau og understøtter at det sættes i spil på bedst mulig vis. Kulturstyrelsen og Centralbibliotekerne forpligter sig til at synliggøre og kommunikere ydelserne over for folkebibliotekerne 3. Samlede målsætninger og resultatmål for opgaverne 3a. Materialeoverbygning Centralbibliotekets opgave er at anskaffe og vedligeholde en overbygningssamling af faste og elektroniske materialer, herunder bøger, tidsskrifter, lydbøger, cd er, dvd er, multimedier, e- bøger, elektroniske musikog tekstlicenser og andre egnede materialer, der kan supplere folkebiblioteker med de materialer, som borgerne efterspørger og som det ikke kan forventes at det enkelte folkebibliotek kan prioritere at købe. Formålet med materialeoverbygningen er, at den skal være relevant, rationel, økonomisk og med fokus på, at bibliotekerne får en enkel, hurtig og effektiv adgang til materialer af høj kvalitet. Centralbiblioteket understøtter og udvikler det nationale lånesamarbejde. I rammeaftalens løbetid skal den fysiske materialeoverbygning fortsat have strategisk opmærksomhed og vægt. Der skal derfor være en balanceret fordeling i indkøb af bøger og andre materialer til sikring af et rimeligt niveau for bogligt materiale. I samarbejde med DDB formidler centralbibliotekernes ambassadørnetværk de elektroniske tekstlicenser til bibliotekerne og de biblioteksansatte i regionerne. Desuden forventes det at centralbiblioteket følger udviklingen i nye medier. I aftalens løbetid:

4 udvikles, rationaliseres og effektivisere materiale/medieforsyningen på en måde så materialeoverbygningen til stadighed understøtter de enkelte bibliotekers behov og er opdateret til nutidige forhold. afprøves modeller for digital overbygning i samarbejde med relevante parter For ovenstående har centralbiblioteket følgende mål: Mål I første del af aftaleperioden udvikles og implementeres en best practice for indkøb og klargøring af materialer. Endvidere udvikles i første halvdel af aftaleperioden en best practice for fremfinding, udlån og aflevering, som implementeres i anden halvdel af aftaleperioden. Dette iværksættes ud fra et ønske om at rationalisere på den samlede centralbiblioteksvirksomhed og samtidig opretholde det samme kvalitetsniveau. Rationaliseringen medfører, at der for hvert af budgetårerne i centralbibliotekernes samlede bevilling flyttes 1 % fra personaleomkostninger til indkøb af materialer - Folkebibliotekerne tilbydes understøttelse af administrative rutiner til indkøb af materialer med henblik på at frigive ressourcer til andre områder eksempelvis formidling i bibliotekerne. På længere sigt arbejdes der mod, at der kan købes mere effektivt ind, når der er et kendskab til behovet for udenlandske materialer på landsplan. - Der iværksættes et afklaringsarbejde vedr. definitionen af digital overbygning. Herunder sammenhængen mellem overbygning og Kulturstyrelsens tilskud. For at løfte dette vil der iværksættes en række forsøg i aftaleperioden. Dette sker i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen, Danskernes Digitale Bibliotek og Statsbiblioteket m.fl. Målet er at der i sektoren med udgangen af 2019 er øget klarhed over de både politiske, økonomiske og praktiske muligheder der er på området, at en række projekter er gennemført og at et par af disse er implementeret som en del af et digitalt overbygningstilbud. Fælles indikatorer og nøgletal: Antal årlige interurbanudlån fra centralbibliotekerne: (uden fornyelser) Min. 75 % af folkebibliotekerne er tilfredse eller meget tilfredse med centralbibliotekernes materialeoverbygning. Måles i centralbibliotekernes årlige tilfredshedsundersøgelse Mindst halvdelen af landets folkebiblioteker vælger i aftaleperioden at benytte centralbibliotekernes tilbud om indkøb af udenlandske materialer. I aftaleperioden er der gennemført konkrete projekter med digital overbygning og mindst 2 af disse er implementeret som et digitalt overbygningstilbud

5 3b. Kompetenceudviklingen regional Gentofte Centralbiblioteks regionale kompetenceudviklingstilbud tilfører regionens biblioteker de nødvendige kompetencer og indsigt til at udvikle deres mål både på medarbejderniveau og organisatorisk plan. Dette sker ved, at de kompetencer, der er i folkebibliotekerne, udvikles og bedst muligt bringes i spil. Indholdet udvikles derfor i tæt dialog med bibliotekerne i betjeningsområdet og ligger inden for områderne: faglig opgradering, nye faglige områder, aktuelle metoder og værktøjer samt aktiviteter i forhold til særlige målgrupper og nye teknologier. Gentofte Centralbibliotek organiserer sig, så det kan agere hurtigt på aktuelle udfordringer for folkebibliotekerne. Den regionale kompetenceudvikling foregår overvejende gennem programsatte kurser og temadage. - Kurserne bidrager til udvikling af biblioteksfaglige kompetencer og færdigheder (ofte individuelle læringsmål) via fokus på både tekniske kurser (eks. DDB CMS) og metodekurser (eks. formidling og procesfacilitering) - Temadagene bidrager til generel fagindsigt, inspiration og best practice. Derudover arbejdes der med læringsfællesskaber i form af: Dialogmøder, praksisfællesskaber, netværk og læringsforløb. Gentofte Centralbibliotek har igennem en årrække haft fokus på at løfte og professionalisere det generelle undervisningsniveau på kurser og temadage, hvilket har resulteret i en bevægelse fra kollega-underviserkollega til at det i højere grad er eksperter, der formidler på kurserne. Dette gøres dog parallelt med at centralbiblioteket fortsat har fokus på at give plads til formidling af ny udvikling i regionens biblioteker, således udbredelsen af den lokalt forankrede viden understøttes. Sekundært fokus er, gennem fælles projektarbejde og tematiske udfordringer, at understøtte netværksdannelse og en samskabende region. Mål Gentofte Centralbibliotek vil levere kompetenceudviklingsaktiviteter af høj kvalitet der: - understøtter, at medarbejderne har viden, mindset og færdigheder som er nødvendig for at løse de aktuelle opgaver. Dette gøres via samarbejde med professionelle partnere, bl.a. forskningsbaserede institutioner for at sikre tilbuddene har højeste kvalitet - understøtter, at regionens biblioteker bliver ved med at udvikle sig i en foranderlig verden og deri at medarbejderne har kompetencer til at kunne eksekvere den lokale strategi, såvel som at understøtte Kulturstyrelsens strategiske indsatsområder. Dette planlægges gennem inddragelse af regionens egne kompetencer i udviklingen af aktiviteterne for derigennem også at sikre at tiltagene er nivellerede i forhold til regionens demografiske forskelligheder og organisatoriske størrelser. Indikatorer og nøgletal: Deltagerantal: årligt samlet deltagerantal på 1200 deltagere. Antal kommuner, der benytter tilbuddet: 35 kommuner på årsbasis. Antal kurser og temadage: 40 udbudt pr. år.

6 Deltagervurdering: deltagernes vurdering af kursets/temadagens relevans skal gennemsnitligt ligge på minimum 4 på en skala fra1 til 5 (hvor 5 er det højeste). Dette tal trækkes for alle kurser og temadage på halvårlig basis. Effekten af kurser og temadage undersøges desuden kvalitativt via skriftlige evalueringstiltag, og læringspointer indgår i konsulenternes videre arbejde med at kvalificere centralbibliotekets ydelser. Kompetenceudviklingen national I fællesskab med Kulturstyrelsen prioriterer de seks centralbiblioteker årligt kompetenceudviklingstilbud inden for væsentlige områder, som tilbydes alle folkebiblioteker i landet. Centralbibliotekerne organiserer sig, så de på bedst mulig vis videndeler, koordinerer indsatserne indbyrdes, tilrettelægger dem, fordeler opgaverne mellem sig og udruller tilbuddene nationalt. De prioriterede områder skal have væsentlig strategisk og faglig karakter, der kan bidrage til at understøtte og styrke folkebibliotekerne i deres virke som kultur- og vidensaktører i samfundet både på nationalt og lokalt plan. Kompetenceudviklingen skal levere gode og effektive redskaber til biblioteksmedarbejdere i hele Danmark, både af forståelsesmæssig/akademisk karakter, men også praktiske greb til bidrag til realiseringen af de enkelte dele af det moderne bibliotek i den enkelte kommune. Indsatserne skal være prioriterede områder, der vurderes til at have en tilstrækkelig bred interesse for de 97 bibliotekskommuner. Den nationale kompetenceudvikling opererer med 3 indsatser: En årlig fælles kompetenceudviklingsindsats Et-to aktuelle temaer i en mindre skala Udbredelse af statslige initiativer på biblioteksområdet National kompetenceudvikling Årlig fælles indsats på baggrund af fælles prioritering (Varetages af alle CB er) Årlig aktuel indsats på baggrund af behovsanalyse (Varetages af 1-2 CB er efter kompetencer og ressourcer) Årlig aktuel indsats på baggrund af efterspørgsel fra folkebiblioteker (Varetages af 1-2 CB er efter kompetencer og ressourcer) Statslige initiativer, ad hoc (Varetages af alle CB er) Årlig fælles kompetenceudviklingsindsats Med henblik på at bidrage til den samlede biblioteksudvikling i Danmark udbyder centralbibliotekerne årligt ét strategisk fælles indsatsområde, som alle folkebiblioteker i Danmark skal tilbydes kompetenceudviklingsaktiviteter/-forløb indenfor. Indsatsområdet udvælges efter det kriterie, at det opfylder et strategisk, metodemæssigt eller fagligt behov for kompetenceudvikling i alle landets folkebiblioteker. Indsatsen

7 fastlægges i et samarbejde mellem centralbibliotekerne og Kulturstyrelsen og det udføres og koordineres af centralbibliotekerne efter en passende indbyrdes organisering, eksempelvis i et netværk. Indsatsen skal sikre et fælles udviklingstræk i hele folkebibliotekssektoren. Det gøres ved at tilbyde kvalificerede forløb, der understøtter et fælles vidensniveau og understøtte, at medarbejderne har de faglige og metodiske kompetencer, der er en forudsætning for at kunne løfte opgaver inden for indsatsområdet på både kort og lang sigt. Indikator og nøgletal: Min. 85% af landets folkebiblioteker deltager Der skal være deltagelse af alle seks CB regioner Effektvurdering: Kvaliteten og relevansen af kompetenceudviklingsindsatsen skal have en høj vurdering af aftagerbibliotekerne Årlige aktuelle indsatser Centralbibliotekerne kan sammen med Kulturstyrelsen vælge et til to aktuelle indsatsområder, der beskrives fælles, men varetages af 1-2 centralbiblioteker. Med denne specialisering inden for kompetenceudvikling, følger et særligt ansvar og interesse for at udvikle på områderne fagligt og generelt, men også at kommunikere nyt fra og på områderne, samt ansvar for almindeligvis at være dialog - og debatskabende på områderne i hele væsnet. Behovsanalyse Et af de aktuelle indsatsområder vælges på baggrund af et analyseret/vurderet ad hoc behov (behovsanalyse) af CB erne i fællesskab, mens det/de centralbiblioteker (maks. 2) der har de mest oplagte kompetencer og ressourcer til at tilrettelægge kompetenceudviklingsindsatsen varetager udførelsen af indsatsen. Efterspørgsel Det andet af de aktuelle indsatsområder vælges på baggrund af efterspørgsel fra folkebibliotekerne. Der er tale om et årligt indsatsområde, der hurtigt skal kunne imødegå eller understøtte folkebibliotekerne i et aktuelt behov, der er tilkendegivet fra flere CB-områder. CB erne prioriterer området i fællesskab på baggrund af efterspørgsler fra regionernes biblioteker. Det/de centralbiblioteker (maks. 2), der har de mest oplagte kompetencer og ressourcer til at tilrettelægge kompetenceudviklingsindsatsen, varetager tilrettelæggelsen af indsatsen. Kompetenceudviklingen vil finde sted på centralt placerede steder i landet, for at hindre for lang transporttid, og kan finde sted både som fysiske møder og i webbaseret form mv. Indikator og nøgletal: Min. 50% af landets folkebiblioteker deltager Der skal være deltagelse fra alle seks CB regioner

8 Effektvurdering: Kvaliteten og relevansen af kompetenceudviklingsindsatsen skal have en høj vurdering af aftagerbibliotekerne Statslige initiativer Centralbibliotekerne sikrer fortsat hurtigt og effektiv udbredelse af statslige strategier til folkebibliotekerne ved hjælp af målrettede kompetenceudviklingsindsatser. I forhold til de statslige initiativer, der berører folkebiblioteksområdet understøtter centralbibliotekernes nationale kompetenceudvikling, at Kulturstyrelsens nationale kampagner og aftaler med andre styrelser og samarbejdspartnere implementeres i alle regioner. Centralbibliotekerne leverer kvalificeret kompetenceudviklingstilbud til de medarbejdere, der skal arbejde med indholdet af den nationale indsats, omfattende viden, netværk og færdigheder, der bidrager til, at medarbejderne kan igangsætte aktiviteter/nødvendige ændringer i eget bibliotek. Indikator og nøgletal: Min. 85% af landets folkebiblioteker deltager Effektvurdering: Kvaliteten og relevansen af kompetenceudviklingsindsatsen skal have en høj vurdering af aftagerbibliotekerne Der skal være en vis gennemslagskraft i forhold til offentligheden i form af målbare resultater, eksempelvis høj brugertilfredshed/brugerbenyttelse, medieomtale mv. Mål Den nationale kompetenceudvikling skal udbyde relevante kompetenceudviklingsindsatser af høj kvalitet. Indsatserne skal sikre fælles udviklingstræk for folkebibliotekssektoren og sætte fokus på væsentlige temaer for folkebibliotekerne, ved at understøtte et fælles vidensniveau og at medarbejdere har de faglige og metodiske kompetencer, der er en forudsætning for at udvikle folkebibliotekerne. 3c. Koordinering, facilitering og faglig sparring Gentofte Centralbibliotek tilbyder regionens biblioteker at facilitere lokale og tværkommunale biblioteksudviklingsopgaver. Med indsatsen ønsker vi at fremme den lokale organisatoriske handlekraft ved at understøtte videndeling og stille metoder og sektor-specifik viden til rådighed for det enkelte bibliotek. Centralbiblioteket leverer relevant støtte til bibliotekerne ved at tilbyde ydelser, der tager udgangspunkt i kommunens lokale kontekst og organisatoriske praksis. Centralbiblioteket har til mål, på baggrund af dialog med regionens biblioteker, at skabe tematiske projektunderstøttende forløb, der hjælper dem videre i en proces, forandring eller beslutning.

9 Dette løftes metodisk ved at facilitere forpligtende netværk således, bibliotekerne i et samarbejde arbejder dybere med de lokale indsatsområder (se punkt c og a). Gennem disse tiltag ønsker vi at ruste bibliotekerne til at fortsætte organisatorisk udvikling i forhold til både mål og strategi. Gentofte Centralbibliotek arbejder overvejende med 4 tilgange til opgaverne: a) Coaching, sparring og forandringsopgaver på det enkelte bibliotek, det kunne eks. være facilitering af større organisationsforandringer. b) Mellemledernetværk som har til formål at blive klogere på og reflektere over egne biblioteksfaglige udfordringer; biblioteksledermøder som har til formål at udbrede viden og indsigt i aktuelle temaer og strømninger og ligeledes at understøtte koordinering af fælles indsatser kommunerne imellem. c) Faglige udviklingsforløb med fokus på fælles udviklingsindsatser og projektarbejde på tværs af bibliotekerne. De faglige udviklingsforløb står for en bevægelse fra personlig kompetenceudvikling til organisatorisk læring. Deltagende biblioteker har et konkret projekt eller indsats som gennemarbejdes (og ofte implementeres) undervejs. De deltagende kommuner får gavn af hinandens initiativer undervejs i forløbet og mødestrukturen fungerer som et forpligtende netværk. Arbejdet er præget af en projekttilgang og tager ikke udgangspunkt i klassisk fagopdeling, men tager afsæt i aktuelle temaer. d) Kommunikativt fokus: gennem arbejde med centralbibliotek.dk og BibForum (et trykt tidsskrift for regionens ansatte), at skabe let adgang til information og give regionen kanaler til videndeling. Dele af konsulentarbejdet planlægges halvårligt i dialog med regionens biblioteker, og centralbiblioteket har mulighed for at prioritere særlige indsatser, hvis flere kommuner ønsker støtte til den. Bibliotekslederog mellemledernetværk har til formål at understøtte regionens ledere/mellemledere i at imødegå faglige og strategiske udfordringer og dermed være med til at styrke bibliotekernes handlekraft. Andre dele (a) integreres ad hoc og i overensstemmelse med bibliotekernes behov. Mål At ruste bibliotekerne til at fortsætte deres organisatoriske udvikling og gøre dem i stand til at drive forandringsprocesser i forhold til både mål og strategi, som er i konstant forandring. Dette gøres via længere tilrettelagte forandrings- og udviklingsforløb, hvis temaer fastsættes på baggrund af efterspørgsel fra og i løbende dialog med de regionale biblioteker. - At give regionens biblioteker mulighed for at danne videns- og arbejdende netværk, sparre indbyrdes med hinanden og arbejde dybere med de lokale strategiske indsatsområder. Indikatorer og nøgletal: Antal kommuner, der benytter tilbuddene under Koordinering, facilitering og faglig sparring: alle 28 kommuner i regionen på årsbasis. Faglige udviklingsforløb: minimum 14 af regionens kommuner deltager på årsbasis i 1 eller flere faglige udviklingsforløb.

10 Effekten af hhv. b) og c) undersøges desuden kvalitativt via mundtlige eller skriftlige evalueringstiltag, og læringspointer indgår i konsulenternes videre arbejde med at kvalificere centralbibliotekets ydelser.

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Nutidens folkebibliotek skal facilitere at borgerne kan udleve sig selv i styrket

Nutidens folkebibliotek skal facilitere at borgerne kan udleve sig selv i styrket Strategi for Herning Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019, Brændstof til Bibliotekerne Indledning Digitalisering og medialiseringen af samfundet er det arkimediske punkt i det paradigmeskifte

Læs mere

Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden:

Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden: CB-strategi Roskilde Centralbibliotek 2016-2019 Mission og Rammesætning Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden:

Læs mere

NAM netværksmøde 18/11

NAM netværksmøde 18/11 NAM netværksmøde 18/11 Netværkets rammer og muligheder Ved Leder af Team CB og Projekter Christine Bruun Dagsorden Netværkets rammer og muligheder: Hvad tilbyder / leverer centralbiblioteket - kort intro

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

VEJLEDNING. November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed

VEJLEDNING. November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed VEJLEDNING Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

Introduktion til Centralbiblioteket

Introduktion til Centralbiblioteket Introduktion til Centralbiblioteket Region Hovedstaden - Gentofte Centralbibliotek Thomas Angermann, Leder af Kultur & Bibliotek og CB-leder Bo Steengaard Christensen, CB-sekretær Rosa Andersen, bibliotekar

Læs mere

Samordning og rådgivning

Samordning og rådgivning Side 1 af 5 Gentofte Centralbibliotek - Handlingsplan 2015 Vision Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at fungere og udvikle sig fagligt og ressourcemæssigt

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomheden 2010-2013 Sidst redigeret den 26. november 2009 GB/THAN Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2010-2013 Rammeaftalen mellem Styrelsen for Bibliotek og

Læs mere

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 1 vers. 18.12. Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 2.1 Materialeoverbygning Centralbibliotekerne indkøber i fællesskab al udenlandsk litteratur (dog undtagen tidsskrifter, subskriptioner,

Læs mere

Materialeoverbygning

Materialeoverbygning Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2010 Fra 1. januar 2010 har Gentofte Bibliotekerne varetaget samtlige centralbiblioteksopgaver for hele Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner, incl.

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Gentofte 5. april 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Nina From, SLKS Foto:

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Herning 17. juni 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Signe Thomsen, SLKS Foto:

Læs mere

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport Gentofte Centralbibliotek Resultatrapport 2014 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne omfatter

Læs mere

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland Aalborg Centralbibliotek Kompetenceudvikling for bibliotekerne i Nordjylland Region Nordjylland AALBORG BIBLIOTEKERNE CENTRALBIBLIOTEK FOR NORDJYLLAND Side 2 Vi prioriterer den fælles kompetenceudvikling

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne

Læs mere

Den Kompetente Region

Den Kompetente Region Den Kompetente Region Strategiarbejde for Roskildes Centralbiblioteksområde (Region Sjælland & Bornholm) 2010-2013 Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at

Læs mere

AALBORG BIBLIOTEKERNE. Centralbiblioteksberetning 2016

AALBORG BIBLIOTEKERNE. Centralbiblioteksberetning 2016 AALBORG BIBLIOTEKERNE Centralbiblioteksberetning 2016 1. Beretning 1. a Beskrivelse af økonomiske, ledelsesmæssige og faglige forhold i regionen I 2016 har Mariagerfjord Bibliotekerne og Biblioteket i

Læs mere

ODENSE BIBLIOTEKERNE. DELSTRATEGI Digitalisering

ODENSE BIBLIOTEKERNE. DELSTRATEGI Digitalisering ODENSE BIBLIOTEKERNE DELSTRATEGI Digitalisering 2016-2020 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Fritid og Biblioteker Odense Bibliotekerne Østre Stationsvej 15 5000 Odense C Telefon + 45 66 13 13 72

Læs mere

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen HVAD ER ET CENTRALBIBLIOTEK

Læs mere

Faglige Udviklingsfora

Faglige Udviklingsfora Side 1 af 7 - Gentofte Centralbibliotek Faglige Udviklingsfora 2013 Nytænkning af vagtbegrebet (2) - fra tanker til forandring Formidling uden udlån Civilsamfundet metoder til samarbejder og brugerinvolvering

Læs mere

Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser. Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014

Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser. Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014 Folkebibliotekerne organisering og udviklingstendenser Introduktion til nyansatte i folkebiblioteksektoren/vest 25. februar 2014 Fredericia Bibliotek - et mellemstort provinsbibliotek Dagsorden O Lovgrundlag

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 <

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 < STRATEGI > for Vejle Bibliotekerne 2011 2014< VISIONEN for Vejle Bibliotekerne DIGITALT OMRÅDE OPLEVELSER, INSPIRATION OG LÆRING VISION PROFESSIONEL UDVIKLING Visionen angiver retningen, vi skal gå, i

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

STRATEGISKE PERSPEKTIVER FOR BIBLIOTEKSSEKTOREN

STRATEGISKE PERSPEKTIVER FOR BIBLIOTEKSSEKTOREN STRATEGISKE PERSPEKTIVER FOR BIBLIOTEKSSEKTOREN Gentofte Hovedbibliotek 5.10. 2018 Oplæg ved Gitte Beha Smed, kst. enhedschef, Slots- og Kulturstyrelsen Foto: Gladsaxe Bibliotekerne, Photographic Nordic

Læs mere

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen 1. Albertslund Bibliotek 2.

Læs mere

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Ansøgning om netværksdeltagelse i 2011 & tilmelding til HELE dagen Som et led i kompetenceudviklingsindsatsen udbyder Herning Bibliotekerne endnu engang en række netværk.

Læs mere

Rammeaftale for DDB-samarbejdet

Rammeaftale for DDB-samarbejdet August 2018 DDB Sekretariatet Rammeaftale for DDB-samarbejdet 2018-2019 NOTAT Indledning Rammeaftalen for DDB-samarbejdet fastlægger mål og prioriteringer for DDB-sekretariats virksomhed i aftaleperioden

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2017 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Vejle Bibliotekerne Projekttitel:(Max.

Læs mere

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse

Tænketank for brugerinddragelse. Baggrund. Fokus på brugerinddragelse. Vi er ikke i mål med brugerinddragelse Tænketank for brugerinddragelse Danske Patienter har modtaget 1,5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsens pulje til vidensopsamling om brugerinddragelse til et projekt, der har til formål at sikre effektiv udbredelse

Læs mere

Professionel faglighed

Professionel faglighed Professionel faglighed Samarbejde Kommunikation Fleksibilitet håndtering af ændringer Relations kompetence Markedsføring PR Indledning og baggrund I Børne- og Familiecentret er det vores opgave og målsætning

Læs mere

Programbeskrivelse - Digitalt kompetente kommuner

Programbeskrivelse - Digitalt kompetente kommuner Programbeskrivelse - Digitalt kompetente kommuner August 2016 1. Formål og baggrund Programmets formål er at understøtte kommunernes arbejde med digital kompetenceudvikling. Det vil i første omgang ske

Læs mere

Læringscentre i Faxe kommune

Læringscentre i Faxe kommune Læringscentre i Faxe kommune Forord Faxe Kommune er på vej. Gennem de seneste 10-15 år har udviklingen i læremidler ændret sig markant, fra kun at bestå af stort set analoge til at omfatte mange digitale.

Læs mere

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Indledning I 2010 udgav Styrelsen for Bibliotek og Medier rapporten Folkebibliotekerne i vidensamfundet (FIVS). Rapporten præsenterer

Læs mere

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009 Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 175 Offentligt NOTAT 26. marts 2007 J.nr.: 406-1 JHL / ROL Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009 Indledning Den

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Om i UCC For UCC er det ambitionen, at udøves professionelt og med et fælles afsæt. UCC skal fungere som én samlet organisation. Om i UCC er en del af UCC s sgrundlag og

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Ledelse i UCC tager udgangspunkt i UCC s kerneopgave Kerneopgave UCC samarbejder om at udvikle viden, uddannelse og kompetente til velfærdssamfundet. Med de studerende

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002 Beretning for Gentofte Centralbibliotek 2002. Gentofte Bibliotekernes målsætning og ambition er at udvikle centralbiblioteket som videns- og informationscenter,

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING. Regionalt og nationalt Amalie Ørum Hansen

KOMPETENCEUDVIKLING. Regionalt og nationalt Amalie Ørum Hansen KOMPETENCEUDVIKLING Regionalt og nationalt 2017 Amalie Ørum Hansen NATIONALE INDSATSER - KOMPETENCEUDVIKLING Rammeaftalen: 1 årlig fælles indsats der varetages af alle CB er 1-2 årlige indsatser pba af

Læs mere

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling

HR-strategi 2012. En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 En fælles indsats for effektiv arbejdstilrettelæggelse, god ledelse, godt arbejdsmiljø og strategisk kompetenceudvikling HR-strategi 2012 1 Indholdsfortegnelse HR-strategi 2012 s.3 Systematisk

Læs mere

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning.

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning. Høringsparter 26. marts 2007 J. nr. 406-1 jth Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning. Statens kontrakt med centralbibliotekskommunerne udløber med udgangen af

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering

Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering 14. august 2019 Fremfærd Projekt: Forenklet beskæftigelsesindsats - fra regelorientering til borgerorientering KL, Dansk Socialrådgiverforening og HK Kommunal inviterer i fællesskab til et Fremfærd Projekt,

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 3. maj 2013.JRSK/brdi Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 Den samfundsøkonomiske udfordring De demografiske ændringer i befolkningen og den økonomiske krise presser finansieringen

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

At være medarbejder i Serviceafdelingen

At være medarbejder i Serviceafdelingen At være medarbejder i Serviceafdelingen Indholdsfortegnelse Forord... 3 Serviceafdelingens strategi 2020... 4 Kompetencestrategi for Serviceafdelingen på Aarhus HF og VUC... 5 Konkrete initiativer og projekter

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 Børns læsning Levende lokalområder Digital dannelse og digital formidling Bibliotekernes fysiske rum 1 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 FIRE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER

Læs mere

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV?

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? Toprække De senere år har budt på en række evalueringer af centrale virkemidler på erhvervs- og innovationsfremmeområdet. Evalueringerne

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Foto: Ferie Camp med Cirkus Panik, 2016 (Anne Roesen) Slots- og Kulturstyrelsen fusioneret 2016 af Kulturstyrelsen

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 hvorfor DDB? hvad er DDB? økonomi organisation centralbibliotekernes rolle licenser, netbiblioteker og apps CMS hvorfor DDB? fælles udviklingskraft og udviklingsmiljø

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE POLITIK POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler og prioriterer,

Læs mere

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0

Kolding Kommune Fundraising-strategi vol Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Fundraising-strategi vol. 2.0 Kolding Kommune Analyse og Udvikling Forord Kolding Kommunes fundraising-strategi skal bidrage til at skabe merværdi i realiseringen af kommunens vision og

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Overordnet kan aktiviteterne opdeles i tre hovedindsatser:

Overordnet kan aktiviteterne opdeles i tre hovedindsatser: Børne- og Ungdomsforvaltningen BUDGETNOTAT Bilag 8. Kompetenceudvikling Baggrund For at opnå intentionen med folkeskolereformen er det bl.a. afgørende, at ledere, lærere og pædagoger har et højt fagligt

Læs mere

Det faglige Netværk Gentofte Centralbibliotek 2004

Det faglige Netværk Gentofte Centralbibliotek 2004 Gentofte Centralbibliotek 2004 Indhold 1 Baggrund... 3 1.1 Arbejdsgruppen... 3 2 Det faglige Netværk... 4 2.1 Formål, mål og succeskriterier... 4 2.2 Model for det faglige netværk i Frederiksborg og Københavns

Læs mere

Politik for kompetenceudvikling

Politik for kompetenceudvikling Politik for kompetenceudvikling Silkeborg Kommunes politik for kompetenceudvikling indgår som en delpolitik under den overordnede personalepolitik. Vi definerer kompetencer som anvendelse af kvalifikationer

Læs mere

2010-13. Bibliotekspolitik for Randers Kommune

2010-13. Bibliotekspolitik for Randers Kommune 2010-13 Bibliotekspolitik for Randers Kommune BIBLIOTEKSPOLITIK FOR RANDERS KOMMUNE BIBLIOTEKET ER EN MENNESKERET v. formand for kultur- og fritidsudvalget Ellen Petersen De danske folkebiblioteker spiller

Læs mere

PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK

PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK Fælles strategidag for biblioteksmedarbejdere, Munkebjerg Hotel, d. 6. september 2016 PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK Tine Vind, enhedschef for biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen Foto: Ferie Camp

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i God ledelse og styring i Til alle ledere og medarbejdere ligeværdig dialog. Vi er alle forpligtede til at Demokratisk udgangspunkt Vi ønsker en god tone, respekt og ordentlig-

Læs mere

MakerLAB Et fagligt udviklingsforløb ved Roskilde Centralbibliotek

MakerLAB Et fagligt udviklingsforløb ved Roskilde Centralbibliotek MakerLAB Et fagligt udviklingsforløb ved Roskilde Centralbibliotek Vil du gerne bruge principperne fra makermetoden til at udvikle biblioteket? Vil du gerne skabe involverende og nyskabende faglige oplevelser

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Nye organisations og institutionsmodeller

Nye organisations og institutionsmodeller Nye organisations og institutionsmodeller Temamøde Biblioteksledermødet d. 10. november 2011 Præsentation 1993 2005 områdeleder på Statsbiblioteket 2005 bibliotekschef i Vejle Forskelle/ligheder i udviklingen

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser

Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser VIA University College Dato: 1. juni 2015 Journalnummer: U0027-4-5-15 Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser Politikken for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 1 har

Læs mere

Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013

Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013 Business Technology: strategi, trends og erfaringer IT I PRAKSIS 2013 ETABLÉR DIGITALT STRATEGISK LEDERSKAB KOMBINERET MED EN EKSPLICIT KOBLING TIL VÆRDISKABELSE Den offentlige sektor er under forandring.

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Biblioteksudvikling i et ledelsesperspektiv Udviklingsforløb for bibliotekschefer og ledere i CB-område Midtjylland Vinter 2015

Biblioteksudvikling i et ledelsesperspektiv Udviklingsforløb for bibliotekschefer og ledere i CB-område Midtjylland Vinter 2015 Biblioteksudvikling i et ledelsesperspektiv Udviklingsforløb for bibliotekschefer og ledere i CB-område Midtjylland Vinter 2015 Baggrund Udviklingsforløbet udspringer af en besøgsrunde på bibliotekerne

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapport 2014 1. Grundlag Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed med seks centralbibliotekskommuner

Læs mere

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune

Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Personalepolitisk værdigrundlag for Vordingborg Kommune Forord De personalepolitiske værdier for Vordingborg Kommune er udarbejdet i en spændende dialogproces mellem medarbejdere og ledere. Processen tog

Læs mere

Allerød biblioteker. Handlingsplaner 2012-2013. Endelig udgave 01/02/2012 1

Allerød biblioteker. Handlingsplaner 2012-2013. Endelig udgave 01/02/2012 1 Allerød biblioteker Handlingsplaner 2012-2013 Endelig udgave 01/02/2012 1 Allerød Biblioteker Handlingsplaner 2012 Tema: Åbne biblioteker s. 3 Handlingsplan for tema: Åbne biblioteker s. 4-7 Tema: Inspiration

Læs mere

Årsrapport for Gentofte Centralbibliotek

Årsrapport for Gentofte Centralbibliotek Årsrapport 2015 for Gentofte Centralbibliotek Side 2 Indledning 2015 har igen været et aktivt og lærerigt år for Gentofte Centralbibliotek, både hvad angår materialeoverbygning, kompetenceudviklingstiltag

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige

Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige Job- og personprofil for leder af Forsikrede ledige Jobcenter Horsens søger pr. 1. marts 2017 en leder til afdelingen Forsikrede ledige. Jobsøgende ledige og virksomheder skal opleve et Jobcenter Horsens,

Læs mere

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune

Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Vision for pædagogisk læringscentre i Vejle kommune Baggrund I 2009 udarbejdede Vejle Kommune materialet Fra skolebibliotek til læringscenter, der angav retningen for skolebibliotekernes udvikling frem

Læs mere

Integration af kliniske retningslinier D. 6. maj 2010 Samarbejde mellem Center for Kliniske retningslinier og Professionshøjskolerne

Integration af kliniske retningslinier D. 6. maj 2010 Samarbejde mellem Center for Kliniske retningslinier og Professionshøjskolerne Integration af kliniske retningslinier D. 6. maj 2010 Samarbejde mellem Center for Kliniske retningslinier og Professionshøjskolerne Professionshøjskolerne en ny kontekst og omstilling til nye opgaver

Læs mere

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal Revideret og endelig udgave april 2014 Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal og Gladsaxe INDHOLD 1. Formål med 4K-samarbejdet

Læs mere

Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013

Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013 Digitaliseringsplan Den gode digitale skole, Skovlyskolen dec. 2013 Skovlyskolen Den gode digitale skole. Den overordnede vision i Rudersdal kommune lyder: den digitale tilgang er et naturligt valg for

Læs mere